A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Na most én is padlón: 3940gr Noel, és 3590gr-al jöttünk haza, ez nagyon kevés, ahhoz képest amiket itt írtok. Reggel kell mennünk próbaszopásra is, hogy megnézzék mennyi tejem van... hát éreztem én, hogy kevés :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi26: milyen a 6hetes kontroll? Mennyire vizsgál az orvos, csak rá néz vagy UH is van, vagy csak nem kezd el rendesen kézzel vizsgálni :? ???? Nekem jöv.héten kell mennem, kicsit tartok tőle :? :oops:
Nekem elég sokat varrtak, a doki szerint csúnyán szakadt :shock: , de szülés után már pár nappal alig fájt. Teljesen jó, egyáltalán nem fáj a gátseb, sőt vérzés sincs, csak kb 2 étig volt, azóta semmi. :D De azért nem vágyom rá, hogy egy doki vizsgálgasson, félek fájna. :roll:
Vagy másnak van vmi tapasztalata, milyen ez az első vizsgálat?

Anita: Mi is gondolkodunk hordozókendőn, vagy kengurun. Ezek szerint hordozókendőt lehet mégcsak használni, kengurut meg csak később? Mikrtól kb? Mert nekem az szimpatikusabb, egyszerűbben használhatónak, kezelhetőbbnek tűnik.

Kép
bfagi

anitja: szerintem nem kevés ez a hízás, sőt, hisz még nincs 3 hetes. Nekünk egy hónap alatt hízott 600g-t, amire azt mondta a védőnő, és a gyerekorvos is, hogy jó, a nagykönyv szerinti hízás. Heti 10-15 dkg-t kell híznia.
Én is azon paráztam, hogy milyen keveset eszik Timike, ahhoz képest, ahogy itt olvastam, hogy szinte mindenkinek már a 2. héten 100 ml körül evett a bébi, addig nálunk csak 60-80 ml között. Néha ennyit sem.
De mint ahogy akkor az én parámra itt is írták a lányok, el kell fogadni, valamelyik baba nagyobb étvágyú, valamelyik kevésbé. És a doki néni is azt mondta, ha kiegyensúlyozott, alszik két szopi között eleget ( na, ez már kevésbé van, egyre többet nézelődik :D ), és fejlődik, elég neki annyi, amennyit eszik. Elvégre nem lehet mindenki nagyevő :lol:
És tényleg hízik, nem ordít kaja után, sőt ha belé akarok dukmálni, akkor elutasítja, vagy kifolyik a száján, vagy visszabukja, úgyhogy nem erőltetem már. Tudja mennyit akar enni, ha éhesebb, úgyis előbb jelentkezik, akkor nem várja ki a 3 órát.

Kép
bfagi

Szerintem se idegeskedj miatta anitja!!

Igaza van bfaginak.. Az a lényeg,hogy gyarapodott!
Nem esett vissza,vagy nem stagnált ahogy a nagyok szokták mondani..:)

Amona: én is bőgtem miután haza értünk,igaz az én szívemet a nagyfiam látványa hatotta meg.Akkor döbentem rá,hogy mennyire hiányzott abban a pár napban míg bentvoltunk a kórházban.Sőt még néha rám is jönne a sírhatnék ha megint rá gondolok,de megpróbálom tartani magam,pláne a fiam előtt,mert nem érti miért sírdogálok.
Szerintem ez természetes dolog,és tegyük hozzá nem kis dolog játszodik le a szervezetünkben...:):):):)

kiskolbi: értem,akkor megpróbálok figyelni az alsó cicirészemre.Meg az egészre,hisz nem kis dologról van szó..Gyógyulást neked is...:):):)

Tündi
varga tünde

Bfagi: sima kézi vizsgálat. Benyúl, hogy megnézze zárt-e már a méhszáj, közben kívülről megnyomkodja a hasadat, hogy visszahúzódott-e a méhed. Pár másodperc az egész és egyáltalán nem fáj.

Kép
Kép
timi26

Kiskolbi! Mikor a 40 év csecsemős tapasztalattal rendelkező Pufi néninél voltam még a defektes cicimmel, ránézett a jóra, és azt mondta, az alsó feléből fejjem ki, mert csomós (én nem éreztem semmit), nehogy begyulladjon. És tessék. Ott gyulladt be.
Szerintem megúszhatod a dokit, ha visszament a lázad azzal, hogy fejtél. Nagyon fontos, hogy szopiztass a gyulladt ciciből, vagy fejd le, és azt add a babának.
Én megpróbálok kézzel rádolgozni, de úgy csak pár csepp jön ki, és baromira fáj.
Hugom azt mondta (két kisgyermeke van), hogy ha lemegy a gyulladás, többet fog termelni a cici. Nekem is azt mondta a doki, hogy fejjek ezerrel. Én fejek is egy kicsit, de inkább a babát szopiztatom. Sajnos még mindig csomós, piros, meg fáj, de nem annyira, mint tegnap.
Egyébként megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a szoptatást, hiszen néha pokol, amit át kell élnem, de miután kicsit jobban lettem, azt mondtam, a világ minden kincséért nem mondok le a szoptatásról, hamár nekem megadatott. Gyönyörű egészséges babám van, inkább nekem legyen bajom, mint neki. Őérte mindent, nem adom fel, gyógyítom magam és előbb utóbb minden rendben lesz.
Ha nincs lázad, és csökken a pirosság, meg a fájdalom, szerintem kihagyhatod a dokit. Ha stagnál az állapotod, vagy rosszabbodik, akkor keresd fel.

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi: tetszik a kajáláshoz való hozzáállásod! :wink: Én most épp azon izgulok, hogy a fiam meg egy zabagép. Állítólag az Apja volt ilyen. magába döntött 140 millit!!! :shock: Pedig "csak" 2910-zel született. Úgy tűnik, most akar mindent behozni. Csak nehogy aztán kis hájgombóc legyen, mert olyan kis formás, hogy szeretném, ha ilyen maradna. 8)

Anitja: szerintem se kevés ez a hízás. Nem tudom, mit paráztatnak.

Amona: üdv itthon!!! :D Ne csodálkozz, Téged is elért a baby blues!!! Majd elmúlik, bár bevallom, nekem még most, 4 hét után is vannak pityergőrohamaim, de tényleg az elején kell túllenni (aztán meg majd a többin... :lol: )

Tünde: a hónalj alatti területre is nagyon figyelj, az a másik kritikus régió. Jó, ha több pózban tudsz szoptatni, akkor mindig máshonnan szív a baba. Sajnos nekem fekve nem megy, ezért is szívok...

És a nap szenzációja nálunk: Máté elfogadta az előbb a bimbivédőt (korábban ugyanis nem)!!!! :D Este kipróbálom a rossz cicin is, remélem menni fog, és akkor meg vagyunk mentve!!!! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Lehet, hogy felcseréli az éjszakát a nappallal, de akkor most már komolyan a tamácsotokat kérném: mennyit kell aludnia egy nap egy 3 hetes babának?

Heni
KépKép
heni81

Emese: így van, ha már van tejcink, akkor küzdjünk, hogy legyen is! A kicsikért mindent! :wink: Szóval fejek én is elektromossal mint állat, utána még gyepálom kézzel alul, aztán ami van, megy Máténak. Azért is örülök most ennek a bimbóvédő dolognak, mert ugye a bimbim még mindig tropa, így viszont megúszhatnám a fejést ( a nagyját legalábbis), Máténak se kéne részben üvegezni, és azért egy "fejsze" se szív úgy, mint egy Gyerkőc!

Detti
KépKép
kiskolbi

Még két kérdés: milyen antibiotikumot kaptál? Lázad lement már?

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Antibiotikum: Augmentin 625, a lázam pedig ma reggelre eltűnt: 36,7 :D
Ez tök jó, hogy Máté elfogadta a bimbivédő! Szuper! Így sokkal jobb lesz, mint a fejéssel sz.rakodni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Amona:
szívből gratulálok.

Emese, Kiskolbi:
még olvasni a szörnyű a soraitokat. :(
Remélem megoldódik és soha többé nem fordul elő.

Anita:
sztem sem rossz az a hízás. Eleve nagyobb súlyú a babád, ők lassabban híznak.
Bízz magadban és dobd fére a mérleget.

Heni:
beraktalak a táblába, de semmi adatom nincs, majd légyszi, h hányadik hétre született pontosan és mekkora súllyal, cm-el...

Beckával és Grandával mi lehet?? Már csak ők vannak a kismamis tábliban....
Bizti babáznak már. :wink:

Varga Tünde:
ha írsz adatokat Téged is beraklak. :)
Ja igen, citromlé. :?
Nem szeretnék beleszólni, de az erősen allergizál, így fél év alatt nem ajánlott. Régen tényleg adták, de mára már inkább óvatosságra intenek.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok, Csajok!

Viranka, ezek a képek bődületesen jók (mint fényképek is), a kisfiad és a lányod is csodálatos!!! Tudod, ugye, hogy nagyon várjuk a születéstörténetedet, hogy megtudjuk, hogy sikerült egy EKKORA babát természetes úton megszülnöd... :D

K. Timi: örülök, hogy Holle anyó lett a dokinénitek ;-), az fontos, hogy bízzunk a gyerekorvosban!

Szilvi17: nem semmi 156 oldalt átolvasni, valamit topik-különdíjat fogunk adni Neked! :-)

Gremese, Detti: Ti vagyok a hőseim, komolyan, annyira megható, amit elkövettek azért, hogy a babátok szopizhasson!

Heni81
: hajnali nem alvás? Ismerős... nekünk akkor indul a napi pocifájás, ha mázlink van, csak reggel-délelőttfele (éjjel nincs is kakis pelus vagy csak ritkán). És ahogy már írta vki: lehet, hogy felcserélte az éjszakát és a nappalt a baba. A Suttogóban erre azt írja a bába, hogy szoktassuk vissza: nappal 3-4 óránként etessük meg a babát, ne hagyjuk fél napokat átaludni. Ez nekem működik, bár általában magától fel is ébred 3 óránként Ádi, és éjjel is egyre nagyobb időszakokat alszik át. Remélem, így is marad.

Amona: de jó, hogy újra itt vagy! Azért egy szüléstörténetet kérnénk szépen!

Varga Tündi: Citromlé csuklásra - csak egy dolog, amit nekem a gyerekorvos mondott: a csuklás magától is eláll, de ha citromlézünk, csakis a baba nyelve alá cseppentsünk, mert ha nem, befolyhat az álhangszalagok közé és fuldokolhat tőle a baba. A világért sem ijesztgetésképpen írtam, csak hogy biztonságos legyen a dolog.

Ma vegyes napunk volt, ez a pocifájásra folyton jellemző, hogy hol jobb, hol rosszabb.
Holnap gátszemlére megyek, drukkoljatok, Csajok, hogy ne kelljen semmit csinálni vele!
Puszi Nektek!

Kép
Kép
irina

Anitja! Ez teljesen jóóóóóóó!!!

Én jól megijedtem, mikor kiderült, hogy fél kilót fogyott :!: Szelina a 11. napra… Most azt mondom, hogy jobb lett volna, ha van mérlegem, és előbb kiderül, hogy alig van tejci. De hízásnál biztos, hogy minden oké!

Bfagi! A hordozó kendőben vannak olyan kötési módok, amit pár hetes kortól lehet használni.

Kiskolbi! Én is vettem az előbb egy bimbóvédőt. Este kipróbáljuk. (ugyanis volt már egy, de azt eltűntettem)… :oops:
Próbáld ki esetleg, hogy a baba fölé térdelsz (négykézláb), és úgy szoptatod fentről. Hallottam, hogy gyulladt cicinél nagyon jó póz. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Zöldes kaki visszaáll néhány nap után, ha már nem eszitek a gyógyszereket.
Illetve a ciciből is fokozatosan egyre több tej jön majd, ha már meggyógyult abból a fránya gyulladásból. Tapasztalat! :D

A sok tej ömlik a baba szájába téma engem is érdekel. Mert nehezen indul, de amint megszívja Bende, akkor meg nem győzi nyelni. Szinte hallom ahogy nyel, és csurog le a torkán. Aztán meg félrenyel és fulladozik. Na meg a legrosszabb, amitől már szinte sírógörcsöket kapok, amikor böfi után spriccel vissza a tej az orrán... :cry: :cry: Ez is a sok tejtől van... Előre fejni még nem mertem, mert néha alig hagy a cicimbe tejet, máskor meg sok marad benne. Valószínűleg függ az aznapi italfogyasztásomtól is... Van erre valakinek jó tanácsa/ötlete???????? Milyen pozitúrában lenne érdemes szoptatni????

Amona
, ne aggódj, hasonló sírógörcsökkel küzdöttem én is. Amikor a baba sírt, én is sírtam. Még jó, hogy akkor itt volt anyukám és segített, mert tuti még tisztába sem tudtam volna tenni, annyira sajnáltam mindkettőnket. :roll: de a hormonok már csak ilyenek! :wink:

Anitja, ne idegeskedj! Minden baba tudja mennyi az elég. Ha nagyon éhes, akkor azt úgy is észreveszed, mert sír... :roll:
Néha mi is "csak" 90-t eszünk, máskor meg a 140 is "kevés" ...

Kiskolbi, remélem, működik a dolog bimbóvédővel... :D Drukkolok nagyon!
Nektek néha nem olyan érzés, mintha tűt húznának ki a bimbón keresztül???? Néha annyira megszívja Bende, hogy kaparom a karfát... :shock:

Manófalvi+Bende

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hajni

39. hétem születt Péter fiam 3900 g, 55 cm, hüvelyi szülés, első babám.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Csajok csuklásra a langyos tea, vagy tejci is megteszi. Legalább is nálunk bevállt.

Irina, köszi a tanácsot. Nem alszik soha 3 óránál többet, inkább az a 2.5 óránként kelő nap közben, mivel igényli a kaját. Két kajálás között meg általában 2 órát is felvan. Reggel aludt 7 -10.ig aztán 12-15ig, most 17 órától alszik, gondolom fél nyolc körül felébred, fürcsi , szopi, aztán 9., 9.30 körül szunya.
Én már nem tudom mit csinálok rosszul, pedig próbálom betartani az időpontokat is, hogy majd kitudjon alakulni valami rendszer.
DE MIKOR????
Csak éjszakázni ne kellene!!!!
Heni

Heni
KépKép
heni81

Hajni: tényleg ennyire szörnyen hangzik? :shock: Nem mártírkodni vagy ijesztgetni akartam ám! :oops:

Irina: hidd el, Te is megtennéd Ádiért, de remélem, sose kell majd megtenned! Gátadnak drukkolok, majd írd le, mi volt! :wink:

Regina: köszi a tippet, lehet, hogy kipróbálom, bár elég viccesen hangzik! :lol: És közben a másik mellem alá tegyek egy lavórt? :lol: :lol: Mert speciel nekem mindig ezerrel csöpög a tejci az éppen nem soronlévő ciciből is... Ja, mérleg: tudom, sokan furcsállják, de én minden kajcsizást lemérek és felírok. Nekem bejött, megnyugtató látni. Tegnap mondjuk paráztam, hogy alig evett, de tuti az algopyrintől volt. Bezzeg ma! És most 4 hét után már mérleg nélkül is sokszor meg tudom saccolni, mennyit evett (innentől meg sejteni lehet, mikor kér legközelebb enni, tudok tervezni). Pucér mérés viszont csak hetente van (most lesz fürcsi után, kivi vagyok! :D ).

Emese: na ja. Szopi 1-1.5 óra (böfivel, nyűgivel, cicin szundival együtt), utána fejés fél óra, és akkor marad kábé kemény 1 szabad órám következő etetéseig. Remek! :? Közben egyek, a lakás meg szalad... szóval én is nagyon bízom ebben a kis szilikon-sz@rban! :roll:

Manófalvi: szegény Bende! Visszajön a nóziján? Nem irigylem! :shock: Ja, és még én hittem azt, hogy a Fiacskám túl sokat eszik? Akkor nem izgulok, ezek szerint Ti is esztek ennyit, sőt többet. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni: nálunk a szopival, alvással, mindennel együtt 3-3.5 órások a ciklusok. Ahogy nézem, így számolva Nálatok jó 4-5 órásak lehetnek. Nálunk csak éjjel nyúlik ilyen hosszúra. Irina, Nálatok? :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Szép jó estét mindenkinek :lol:

Hatalmas gratula minden újdonsült anyukának a babákhoz: Amona, Sense, Évi, Viranka, Varga Tündi. Remélem nem hagytam ki senkit :oops: :roll: :lol:

Kiskolbi, Emese Nagyon ügyesek vagytok :!: Sok erőt kívánok a továbbiakhoz. Ha ennyire szeretnétek biztos tudtok majd tovább szoptatni :D

Manófalvi Grétuson is hasonlóan szokott járni. Én még nem jöttem rá mit tegyek ilyenkor. Csináltam már olyat, hogy kivettem a szájából a cicit és hagytam levegőhöz jutni. Aztán kezdtük újra. Addig meg a tejgyűjtő kagylóval felfogtam a tejet, mert az ugye megindult, ahogy megszívta :roll: ez sem igazán jó megoldás sajnos :?

Anitja Ne kenődj el. Szépen gyarapodott Noeled. Sosem szabad más babájához mérni :!: :!: Noel egy külön egyéniség, nem tucat :lol: Itt minden baba külön világ :D Semmit sem csinálnak egyformán :wink: Kölcsönözz mérleget és méregesd, hogy mennyiket eszik, nálunk bevált. Én múlthéten voltam kicsit padlón, hisz Grétus nemhogy hízott volna, hanem fogyott ahoz képest ahogy kihoztuk a kórházból. annyira szeret aludni, hogy még a kaját is hanyagolta miatta. Most ott tartunk, hogy napközben kétóránként ébresztgetem és szopi van. Az estéket pedig végigaludja. ÉS HÍZTUNK 1 HÉT ALATT 43 DKG-ot. Alig akartam elhinni. Mostmár biztos lelassul a hízása és befog állni a heti 15-20 dkg-ra. A te Noeled pont jól hízott. Elég és jó a tejed!

Regi Te se add fel :!: Elindulhat szépen az a tejcsit. Addig is kap a kicsi Szelina pótlást.

Lányok Annyira szépek a képek. Mindenkiben más a szép. Már nem is tudom részletezni

Én köszönöm a Gréti dicséreteket.
Most rohanok. Fürdetés aztán az esti szopi. Majd jövök ( ha enged a kislány :lol: :lol: )

Puszi mindenkinek:
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mamikák!

Anitja, ez a hízás nagyon jó! Nehogy parázz emiatt, mert akkor irgumburgum! Felejtsd el a mérleget és szoptass, ahogy Noel szeretné! Ö úgyis tudja menyi kell neki, ha pedig elégedett és van elég pisis pelusa, akkor elég a tejci, ne aggódj! Ábelnél én is állandóan paráztam, aztán csak az értem el vele, hogy ö is ideges lett és a vegén elfelejthettük a szopit. MOst nyugis vagyok, nincs mérleg, csak igyény szerinti szopi és tudom, hogy menni fog! Mint ahogy nálatok is!

Emese, Kiskolbi, nem semmi, amit átéltek! Mennek a gyógyenergiák, hogy minél hamarabb meggyógyuljatok és mehessen a szopi! Addig is kitartás!

Tényleg, Grandával mi lehet?

Húú, én lekopogom, de eddig hálistennek nincs pocifájás, Áron nyugis baba, egyre többet nézelödik, ha fönt van, akkor igényli is, hogy foglalkozzunk vele, de erröl a tesója úgyis mindig gondoskodik! :lol: :lol: MOstanában mi is délelött és kora este vagyunk fönt, akkor egyhuzamban 2-3 órát, amúgy meg szopi-alszi, 3-3,5 órás ciklusokban.
Viszont nálunk a szopi rendszerint nagyon gyorsan lezajlik, általában 20 perc és kész is, de akkor abba már be is aludt a lelkem. Azért van, hogy elmélázgatunk rajta háromnegyed órát is, de az a ritka verzió, amúgy pikk-pakk megvan. Éjjel meg még rövidebb. Viszont alszik így is 3 órákat, tehát ezek szerint eniy idö alatt benyomja, ami neki kell. Ábel is ilyen volt, öt tápszerrel etettem, de ki kellett vágni a cumin a lyukat, hogy ömöljön a szájába acucc, különben visítás volt. :shock: Az én gyerekeim már csak ilyenek! :lol: :lol:

Hajni, gyönyörüek a gyerköcök, Marcit tényleg szét fogják tépni majd a nök!!! :lol: :lol:

Lányok, ti miket esztek? Én teljesen ba vagyok parázva, hogy esetleg pocifájást vagy valami más bajt okozok a manónak a kajával, ezért nem mertek enni szinte semmit, csak krumpli, rizs, tészta egy pár gyümi meg hasonlók. Ezek meg köztudottan nem túl vitamindúsak, na meg a súlyom is stagnál.
Tegnapelött ettem egy vegyes salátát joghurtos önettel, nem lett töle baja Áronnak, de úgy hiányoznak a normál kaják is, mint csirkepaprikás, vagy krumplistészta, vagy bármi, amit rendesen, hagymával készítek el. Ti esztek mindent? Vagy csak én lihegem túl ezt a dolgot? Vagy próbálkozzak?
És az ivás? Ti mennyit isztok egy nap? Én próbálok minél többet, de nem mindig jön össze annyi, amit szeretnék. Na meg sokszor már a fülemen jön ki :shock:

Na eldugulok mára, megyek pihizni amíg hagynak.

Motiot

dobok egy-két képet, mert még nem is raktam föl nektek!

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
motiot

Jó reggelt!

Gremese: ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, FÜLED ÉRJEN BOKÁIG!!!
És a cicid gyógyuljon meg !

Fiús anyukák! Van valami újabb pelenkatippetek? Már a Huggiesből is kipisilünk! KB. óránként teljes ruhacsere van! Ti hogy csináljátok???

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gratulálok Amona,Tündi,Juba a babákhoz!

Emese Boldog Születésnapot kívánok!

Anitja!
Ildike 3150-nel született és 2800 volt amikor haza hoztuk.

Minden baba gyönyörű és aranyos és kis tündérek!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Vagyunk ám mi is, csak inkább olvasgatlak titeket.

Beatrice múlt hét hétfőn 2300 gr volt tegnap este pedig 2590 gr. Szép apránként húzzuk fel magunka a kilókat.

Nekem azt mondták, hogy havonta fél kg kell híznia. Nem tom, hogy csak a koraszülöttekre igaz, szerintem nem. Az is változó, hogy mennyit eszik. Épp tegnap emeltem az adagján, mert kevésnek bizonyult. A doki szerint 8 x 50 ml-kellene ennünk ezzel szemben 6x90 ml az adagunk.

Motiot: hát jó lenne odafigyelni, hogy mit szabad enni, meg mit nem, de ma nagyon kirúgtam a hámból és bevágta egy jó adag babgulyást. Kíváncsi leszek a hatásra, bár szerintem nagy problémát nem fog okozni, mert nem nagyon van tejem, pedig eröltetem. Sőt inkább nyugicumi a cicim. Ha hisztis azon egyből abbahagyja és elalszik. Tük jó, hogy ilyen hamar szopizik a bébid, és az meg különösen, hogy nem hasfájós.

Regcsiken: Na én is rendeltem egy kendőt, hát kíváncsi leszek. Tegnap találtam itthon egy hosszú sálat igyekeztem azt magamra kötni, háááát.... remélem egyértelmű lesz a leírás!

Amona: Nagyon nagy gratula a kisbabádhoz, és nyugi ez teljesen természetes dolog, hogy az ember elpityergi magát....nem is a felelősség, hanem inkább a hormonok miatt.

Heni81: Mi a kórházban megszoktuk a 3 órás rendszert, aztán úgy döntöttem, ha hazajövünk csak napközben tartom be szigorúan , éjszaka hagyom hogy magától keljen fel. Ezért kicsit később fürdetem, kb fél 10 körül kerül ágyba, és az utolsó adag kaja egy árnyalatnyival több mint a napközbeni. Nekem bejött. éjjel csak 2x kel úgy 3 óra körül.

Gremese: kitartás basszus remélem holnapra már kutya bajod nem lesz. Én is gondoltam már párszor, hogy hagyom a fenébe a cicit, de annyira imádom ahogy szopik a kis drága, olyan bennsőséges kapcsolat ez a gyerekemmel, hogy ha csak 10 ml-t tud kiszívni is megéri.

Egyébként tényleg annyira eltelnek ezek a 3 órás peridóusok, hogy én is alig győzöm követni.

BEA&ERA
Vendég

éjjel csa 2x kel= éjjel csak 1x kel Bocsi :oops:
Vendég

Sziasztok!

Egy idore elbucsuzok, mert holnap utazunk haza!!!!!! :D Pici Rania bemutatkozik a szuleimnek :lol:

Emese! Boldog szuletesnapot! Olyan sokat gondolok Rad!! Nagyon drukkolok, hogy rendbejojj!!!

Anitja! Ne aggodj!! Ez teljesen jo hizas! Noel nagy baba, ok nem hiznak olyan gyorsan! A piciknek utol kell erni a tobbieket! Ha rendesen van pisi, kaki, es Noel nyugodt, akkor hidd el, a tejed eleg!!

Amona, Juba, Tunde! Szivbol gratulalok Nektek!!!

Hajni, Viranka, Motiot! Tunderiek a babaitok! Es a kistestverek is!!! :D

Motiot! En mindent eszek! Ha ugy nezed, akkor semmit nem lehetne enni, mert egy finom, vitamindus gyumolcs is okozhat hasfajast! Mar irtam, hogy mi vegetarianusok vagyunk, igy nagyon fontos ennem meg a huvelyeseket is. Es Rania egyaltalan nem hasfajos. Szerintem nem ezen mulik. Valamelyikotok irta, hogy a doktornoje azt mondta, hogy ha egy baba hasfajos, akkor hiaba eszik ovatosan az anyuka. Szerintem is igy van.

Mi lehet Grandaval???????????

Puszi nektek, 2 het mulva jovok! Meg megprobalok egy kepet felrakni!

Vigyazzatok magatokra es a picurkakra!

Niki
Vendég

Kép fincsi az ujjam!!

Kép ebredes utan ilyen vicces a hajam!!
Vendég

Kiskolbi
Neked is gyors jobbulást!

Anitja
Na végre más is van így :). Tudod, hogy van ez megint van olyan, aki szerint ez így jó és van olyan, aki szerint nem.

Keltés:
Én sem kelltem Lilit. Bár őt nem is szükséges mert 2-4 órán belül ébred a kajcsiért magától is. Eddig azt hiszem eccer fordult elő, hogy 5 órát aludt.

Niki
Na hogy miket meg nem tud az ember. De az a gáz, hogy van képük úgy eladni, hogy az a víz más.

Kenguru, kendő: Mi kaptunk anyukámtól kengurut, de ez kifejezetten kis korban ajánlott, mert csak 7,5 kg-ig használható. Amúgy jól megtámasztja
a hátát és a fejét is. Főleg mióta rájöttem, hogy hogy kell feltenni :), hogy stabilabb legyen.
Amúgy szereti, ha cipelik a seggét, olyankor általában nincs sírás, csak, ha nagyon rossz paszban van, de én már semmire nem merem rámondani, hogy
működik a nyűgi ellen.
Mondjuk nekem meg a beteg hátam miatt elég gáz ez a cipelészés, szóval sokat nem tudom hurcolni :( sajnos. De inkább így, mint megint kórház.

Éjszaka:
Pár napja azt játsza anyával a 2 órás szopi után, hogy folyamatosan olyan mintha nyújtózkodna és közben még nyögdécsel is folyamatosan. De ezt csinálja
következő szopiig. Persze én nem tudok tőle aludni csak villanásokra (lehet ő sem folyamatosan csinálja, de amikor igen rögtön ébredek) és az a vicc, hogy
látszólag ő alszik, mint a bunda.
Mondjuk ma hajnalban megsz@vtuk, mert azt hiszem a pocija fájt egy kicsit, nem volt vészes (valószínű valami szél beszorult), de folyamatosan nyüszizett és még
sírt is időnként. Úgyhogy ki kellett költöznöm vele a nappaliba, míg megnyugodott. Mire visszamásztam az ágyba majd megfagytam és hulla voltam.
De cserébe megjutalmazott egy álom mosollyal :)

Irina
Köszi nagyon édes vagy :) Ádi baba pocija hogy van? Gátseb? Mikor mész dokihoz?
Drukk a gátszemléhez akkor.

K.Timi
Örülök, hogy a másik doki bejön, ez nagyon fontos bármilyen doki esetében. Mi háziorvossal jártuk végig ezt a kálváriát mire végre találtunk jót.
Aki persze a II. kerületben van, mert azelőtt ott laktunk :) de nem baj annyira jó, hogy úgy döntöttünk maradunk nála.

Heni
Szerintem az tök jó. Heti 20 dkg-ot írnak ebben a korban.
Amúgy ami a kereslet-kínálatot illeti szerintem létezik. Eleinte nekem túl sok volt a tejem, folyt állandóan, de most már csak akkor, ha Lilla többet alszik,
mint szokott. Ebből merült fel bennem, hogy igen lehet ilyen.
Nem akarlak keseríteni, de vannak kevésbé jól alvó babák. Az én öcsim is ilyen volt. De mondjuk amire még figyelhetsz, hogy mindent félhomályban
lassan csinálj és a cicit is még félálomba kapja meg, hogy ne legyen nagyon ideje felébredni. Vagy Lili még attól szokott éberré válni, amikor dolgozik
a pocija és akkor nagyon arra összpontosít.

Méregetés:
Mi azt a módit választottuk, hogy heti 1x lemegyünk a védőnőhöz. És ő megmondja, hogy oké vagy nem oké a súlya. Így legalább nem görcsölök
mindig a méregetésen.

Varga Tünde
Neked is gratula!

Fogamzásgátlás (Tündi főleg neked, de hátha másnak is segít):
A kismama mostani számában van erről egy tök jó cikk, mindenkinek tudom ajánlani. Segít dönteni. Az tuti, hogy amíg szoptat az ember hormonális fogi gátlás
nem jöhet szóba és ez eléggé leszűkíti a kört. Mivel mi amúgy sem akarunk később sem hormonokat (én marha beteg voltam a fogigátlótól és kb 3/4 év volt
mire a dokik rájöttek mi a bajom :)), meg az óvszer is olyan izé. Mi most a pesszáriumnál döntöttünk. Az a röhej, hogy Mo.-n nem lehet kapni, de a cikk
volt olyan kedves és megemlíti, hogy interneten meg lehet rendelni és Németországból behozzák :).
Ha valakit érdekel, akkor beírom az internet címet ahonnan meg lehet rendelni.

Manófalvi
Köszönjük a születéstörténetet. Jó volt olvasni!

Anikó
Marci tüneményes! Elolvastam a születéstörténeted, :(, hogy ennyit kellett szenvedned, mire meglett, de ne éld meg kudarcként, hogy nem hüvelyi úton
született meg. Szerintem a császárosok hősök.

Regi
Neked bejött a hordozó kendő?? Hol és mennyiért??

Era
Már Beatrice is kezd husi musisodni :)

Hajni
Édes kis Lilla :), csini Marci új haja, de ezek a szemek. A csajok szét fognak olvadni tőle.

Viranka
Kösz a képeket. Látom a lányod rögtön neki esett a babának :) A 3., 4. kép nem semmi ez a jajj ne már fej csúcs :)

Timi
Ne máá ezt, hogy csináljátok???? Van valami trükköd, hogy ennyit alszik éjszaka??

Gremese
Örülök, hogy jobban vagy egy picit. Amúgy tegnap én is bőgős hangulatban voltam estére annyira elfáradtam és mintha Lili megérezte volna szépen
aludt a kiságyában hajnal 1 ig :).

Kiskolbi
Pont most olvastam, hogy úgy, ha egy picit lefejsz belőle mielőtt elkezd szopni, akkor nem ömlik úgy. Aztán mi még ezt nem próbáltuk. Nekem is van, hogy
nagyon spriccel ilyenkor elveszem a szájától és kicsit odateszek pelust és várok még kicsit kifolyik. Persze lehet a ti problémátok más egy kicsit.

Amona
Gratula neked is! Már hogyne lenne ilyen :) szerintem mindenkinek van. Pl én pont tegnap bőgtem, mert apája nem babusgatott eleget :)

Motiot
De jó, hogy Ábel ilyen nyugis.
Ami a kajálást illeti azt tudom leírni neked, amit a védőnőm mondott:
Inni tényleg sokat kell min napi 2 litert, lehetőleg vizet. Nekem a gyümi leveket nem ajánlotta a védőnő, mert abban is van cukor hiába 100%-os és
azt mondta, ha nem akarom felszedni, amit a terhesség alatt nem sikerült, akkor ne erőltessem.
Amúgy nem is hinnéd, de azért a 2 l gyorsan megvan. Végül is szerintem, ha egy üveg ásványvizet megiszol az már elég. Ennyit egy normál embernek is
ajánlatos meginnia/nap (ja mi meg nem normálisok vagyunk :))

Kaja: k betűseket kerülni, fűszeres kaják és ami téged is puffaszt.
Szóval szerintem hagymásat ehetsz, de nem túl sok hagymával. Szerintem a krumplis tészta jöhet.
Én a k betűsek mellett a borsót, kukoricát, babot, tejet meg ilyeneket hagyom vagy kerülöm (pl. tejet hébe hóba iszom egy pici pohárral, de ennyi) ki és hagymát is csak módjával teszek kajába. Pedig imádom ám :)
Remélem tudtam némileg segíteni.
Tüneményesek a fiúk :)

Pusszantás

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

Lányok csak nálunk vagy máshol is szar éjszaka volt ?

Az én kicsi fiam tegnap este fél 9-től hajnali 3-ig egy percet sem aludt. És a poén az egészbe, hogy hajnalba is épp, hogy csak szundikált végig nyöszörgött.
És, hogy fokozzam a drágám most aludt el és csak úgy volt hajlandó ha kitoltam az erkélyre.
Most kint fekszik az életem.

Kép így alszik kint a drágám

Ja és a jó az egszbe mivel dög fáradt vagyok így alig tudok tejcit fejni. Egy-egy fejésnél jó ha 30ml tudok fejni. És egy kajálásnál az én drágám megeszik 45ml tejcit + 30ml tápszert.
SZóval kicsit elvagyok keseredve. Szedem ezt a More Milk Plus tablettát de úgy veszem észre most ez sem hat. Igaz nem tudom mi lenne a hen szedném lehet, hogy már nem is lenne tejem.

SZerintetek ha szedem ezt a tablettát akkor ihatok mellette valami tejserkentő teát ?

Gremese : nagyon sok boldog szülinapot. Kép . Kép .

Mindenkinek kellemes napot én meg megpróbálok pihenni.
20200310173350

Gremese
Hát boldog születésnapot neked!!!
Kép

és vuduu ezerrel csak gyógyulj meg!!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Mamikák!
Tündériek vagytok! Köszönöm a sok bíztatást! Végül nem mentem el a szopipróbára sem. Bízok magunkban :lol: majd jövőhéten újra méreckedünk, aztán meglátjuk...

Hajni! Csudaszép Lilla, és Marci is :lol:

Viranka! A Te Babáid is gyönyörűek!

Motiot! Nagyon édi Áronbaba :lol: , hasonlít Rád!

Niki! Rania egy kis tündér! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Emese! Nagyon boldog szülinapot!!! és jobbulást Neked!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur: nem tudom, hogy csináljuk, valószínűleg a génjeikben van valami, mert Rebeka is ilyen volt. Bár ő ilyen idősen már este 7-től reggel 8-9-ig aludt. Viktorka is effelé halad, lassabban, mert neki még a poci az úr! :)

Kép
Kép
timi26

hello csajok!

vegra ujr itt...
probaltalak bennetek visszaolvasni es hianyzik Granda!!!!!!

gremes boldog szulinapot! Nagyon at tudom erezni a problemadat, mert nekem akkor volt ennyi bajm amikor hazajottem es en nagyon rosszu viseltem! 39,2 laz 5 algopiryn utan ad vizesruhaval sem tudtuk levinni csak tartani .. nagyon durva volt - jah es nem fajt semmim igy nem tudtak mi a bajom! neked legalabb tudjak es bitos vagyok benne, h hamar meg fog gyogyulni, sokat gondolok rad!!!!

timi26: te vagy mar ugyes, szted hogyan tudnam en is erre szoktatni Liniket?! :oops:

csajok Linike nagyon sokat eszik! van olyan nap, hogy 880-at evett altalaban 700 korul van a napi adag - most 5,25 kg!! :shock:
5*150 altalaban, ebbol1,5 tapszer a tobbi anyatej! jah es nem tudjatok, h hogy van ez, hogy miet nincs annyi tejem, amennyit megenne?????

szilvi: irtam privit

nagyon edesek a babas kepek!

Kép

Kép
mmarica

Boldog szülinapot Emese!!!! Kép

Timi én is át akarom aludni az éjszakát!!!!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Drága Emese: Isten éltessen sokáig!!! És gyors gyógyulást!!!

Kép

Kiskolbi: nálunk is az az időbeosztás, mint Nálatok, általában 3 órás ciklusok, amik néha (este, éjjel) elhúzódhatnak. Eddig a rekord 5 óra volt, annál többet nem aludt magától.

Regi, Fleur
és mindenki, aki drukkolt: nagyon köszönöm, segített! ;-) Kiderült, hogy az ún. felszívódó varratokból pár nem szívódott fel és azok fájtak a gátamban. Kiszedte őket a doki, most már sokkal jobb, ismét komfortosan tudok ülni! ;-) Van, akinek a szervezetében nem szívódnak (mind) fel.

Kép
Kép
irina

Emese!

Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok! Azt kívánom, hogy múljon el a cicifájdalmad örökké és tudj aludni egy jót!

Amona!

Gratulálok, jó egészséget és sok tejcsit!!!

MINDEN BABA TÜNDÉRI SZÉP!!!

Fleur!

Köszi!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Lányok, én elmondom a taktikámat, de mi tápszeresek vagyunk, nem tudom szopinál hogyan lehetne megvalósítani.
Na szóval, Viktorka gyakorlatilag nappal megeszi az elegendő kajamennyiséget. Az éjszakai mennyiséget pedig fokozatosan csökkentem. A végén már csak teát fogok neki adni. Rebekánál ez bevált, nem érte meg neki pár korty teáért felkelni. Viktorkának most éjszaka "csak" 90 millit adok, nappal 150-eket eszik. Valószínű ezért alussza át egyre többször az éjszakát. Ja és az egész nem tart tovább 15 percnél. Igyekszem villámgyors lenni, nehogy jobban felébredjen, így nagyon hamar visszaalszik.

Kép
Kép
timi26

Motiot, Niki: köszi a képeket gyönyörű babáitokról!!!
Niki, nagyon jó utat hazáig, azaz ide! ;-)

Era: gyönyörűen gyarapodtok, nagyon ügyesek vagytok!

Timi26: ez tök jó technika, nekem a feltöltődött cicim kibírja 6-7 órát legalább, én már ennyi összefüggő Ádika-alvással is kiegyeznék... :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Én is ideértem végre :D :D :D

Mindenkinek köszönöm a drukkokat és a gratulációkat.

Marci baba egyenlőre nagyon rendes: eszik, alszik. Reméljük így is marad.

Mindenki babája gyönyörűséges.

Emese boldog szülcsinapot!

Szilvi írtam privit.

És egy kép a mi kis Tündérbogárkánkról:
Kép

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Még valami: FOGAMZÁSGÁTLÁS:
ma adott egy szórólapot a dokim: Pharmatex (hüvelykúp, hüvelytampon, krém és hüvelykúp): spermicid helyi fogamzásgátló cucc, hormonmentes (!(, két termék síkosítóként is üzemel egyúttal.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nyerkit és Mmarica írtam privit.
Nyerkit nagyon szép a kisfiad!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Sziasztok.
szilvi17

Sziasztok.

Én is ideértem.Végre........

Borzasztó volt az éjszakánk,kettőtől alig aludt Dominik.Csak úgy volt hajlandó egyáltalán kumni,hogy a karjaimban tartottam.Amint leraktam egyből rákezdett.
Ezt folytatuk reggel és délelőtt.Addig míg nem kakiltunk mindent össze..:) :D :D

Most is alszik hála a friss levegőnek..:)

Nálunk sajna nem játszik be a cumi,mert öklendezik tőle. Pedig néha jó lenne.. :roll:

Timi26: nálunk a dm-es pelus nem jó,azzal mi is teljesen elázunk. az én fiam rendszeresen ,akkor pisil nagyokat , mikor lehajtom a pelsut kitörölni a popsit.már vagy négyszer öltöztem át miatta mióta itthon vagyunk.hozzá teszem Bencussal talán egyszer jártam így..:D:D:D:D

Valaki kérdezte,hogy mennyit kell aludniuk a piciknek.hát azt mondják a nagykönyvben,hogy napi 12-13 órát.de ez változó az igények szerint.

DE komolyan csajok mi a fenének méregetjük az időt,hogy mikor kell ennie és mennyit,meg mekkorát nőt, mennyit alszik stb?! Hisz úgyis csak egy álltalánoságot tudnak mondani ezekre.

Tényleg minden gyerek más,ezek az adatok csak arra jók,hogy szétidegelje magát az anyuka,semmi másra.

((Bence 2 koráig felkelt inni tejet éjszaka egyszer.Mikor betöltötte a 3-dik évét akkor kezdett leszokni róla,pedig rendesen evett napközben.Sőt.Úgyhogy tényleg gyerektől is függ az igény.))

Hu Hajni tényleg tudtam is,hogy a citrusfélék allergizáló,de nem is jutott most eszembe. :oops: :oops: :shock:

Kösz,hogy szóltál.!

Adatok HAJNI: Siófokon szültem 2007.09.18 sima szülés 3560gr 54cm,tesó van Bence..hmmm mi kell még.?. :roll:

A fog.gátláshoz csak annyit nekem a pesszárium szóba sem jöhet a hátra billenő méhem miatt..:cry: :cry: :cry:

Azt hiszem most ennyi..Majd még megpróbálok jönni..
varga tünde

Sziasztok Anyukák!

Először is köszönjük a gratulációkat!!!

Hasonló szépeket kívánok minden friss anyukának : VIRANKA, ZSUZSÓCI, ÉVA, JUBA - Sok boldogságot a picikhez!

Minden babó gyönyörű!!! Fölösleges lenne bárkit is kiemelni.

Sikerült visszaolvasnom az elmúlt hét termését. Már most nagyon sokat segítettek az írásaitok.

Rakok fel néhány képet Botond babáról.

Kép Botond 2 naposan Kép Anya vállán Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOKAT! tÖK CUKIK VAGYTOK!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Az én babámtól ma nagyon szép szülinapi ajándékot kaptam: a defektes ciciből szopizott 10 g-ot! Jejuje!!!!!!!! (Ez nekem nagy boldogság!!!!). És remélem lesz még jobb is. Igaz, kicsi mennyiség, meg bénázunk sokat, meg folyik a lukból a tej, meg elölről kell kezdeni, mert nincs "megformázva" a bimbó, de most újra szopizott!!!!! :D

A gyulladt cici javul - igaz nagyon lassan, de javul! Jegelem, és szedem a gyogyit. Sajnos lényegesen kevesebbet termel, alig tudok éjszaka valami többletet összegyűjteni. De nem baj, ez csak átmeneti állapot, rajta vagyok az ügyön, hogy gyógyuljak!

Irina! Nagyon örülök, hogy a gátsebbel nincs gond, illetve ami volt, megoldódott. :) Sokat gondoltam Rád! :)

Timi26! Jaj de jó, hogy Viktorka átalussza az éjszakát! Ez nagyon szuper! Akkor te egy igazi fitti kismami vagy nappal! :wink:
Nekem még a tgyás-t kell elintéznem - még utána sem néztem, milyen papírok kellenek -, de már most borsózik a hátam az ügyintézéstől. Nem baj, rábízom Apára. :twisted:

Amona, Tünde, és minden friss anyuka, gratulálok a babócákhoz! Szerintem már Grandának is lehet gratulálni! Jó lenne valamit hallani felőle!

Mmarica! Akkor Te már sajnos tudod, mi is az a mellgyulladás.... Aranyos vagy, hogy gondolsz rám, ez is segít nekem! És a többiek biztatása is. (Nem is tudjátok mennyit.....)

Nyerit! Marci baba gyönyörű, és nagyon tündéri, ahogy ráncolja a homlokát!!!!!!!!! :D

Laktoherb tea: Két napig nem csináltam, csak nektársört ittam, és észrevettem, hogy Zsófi nem szenved. Egy napja már tudatosan nem iszom, és NEM FÁJ A POCIKÁNK!!!!!!! :D (kop-kop-kop).

Csuklás: Nálunk vagy magától múlik el, vagy cicire teszem, és szopi alatt, a 2-3. nyelésnél már megszűnik.

Ébresztgetés: Én nem ébresztgetem, hagy aludjon akkor és annyit, amennyit akar. Most ez az időszak kivétel, mert a gyulladt cicimet tekintve a mellszívóval kitörölhetem a popómat, a baba meg tuti munkát végez. Így - a cici függvényében - 3-4 óránként ébresztem - még éjjel is -, és szopizunk. Amint meggyógyulok, újból hagyom aludni.
Remélem a gyulladás elmúltával újra visszajön az a tejmennyiség, ami előtte volt, és akkor csak fejek, ha kell. De Zsófi hiába alszik 6 órát egyfolytában, én 3 óránként ébredek a cici miatt, mert beton. Most sajnos egyáltalán nem beton, nem is elég Zsófinak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaja ügy: úgy néz ki, van elég tejcsi. Botond az első pillanattól kezdve ügyesen szopizott. De ha nem tudja elsőre elkapni a cicit, akkor nagyon bedühödik, és kapkod. Akkor le kell kissé csillapítani. Nagyon édi! :lol: Apával ilyankor mindig jókat mulatunk rajta. :lol:

Mi úgy döntöttünk, hogy csak heti 1x mérekezünk a vádőnőnél. Nem akarom sem magam, sem őt azzal stresszelni, hogy 10 grammal kevesebbet evett egy evésnél. Látom, rajta, hogy jól lakott. Egy szopinál csak egy mellből eszik, és kb 20 percig tart, amíg befejezi. Időnként pihen, de egyébként folyamtsan szívja. És a végén olyan elégedett fejet tud vágni, hogy meg kell zabálni :D
A cicim egyelőre rendben van. Remélem, így is marad. Látva a kálváriátokat, eléggé rettegek ezektől. De nagyon kitartóak vagytok! Le a kalappal!

Alvás: Változó. Általában 2 és fél, három órákat alszik, van úgy, hogy nappal kevesebbet. Ébredés után rögtön cicit akar!

Tisztába tevés:
Mi pampers new bornt használunk. Eddig bevált. Csakhát őfelsége 2 napja szinte minden peluscserénél akkor pisil, amikor kibontottam. Rendszeresítettem a pelenkázáshoz paírtörlőt, hogy letakarjam a fügyijét. Változó a siker... Néha anya arcába, vagy ruháján landol a pisi. :lol:
Egyébként utálja a peluscserét. Gyakorlatilag végigordítja az egészet. Pedig szerintem már elég gyors vagyok.
Azt hiszem a popsitörlő hideg neki, mert mindig akkor kezdi a sírást! Nincs erre valami ötletetek?

Hasfájás:
Időnként bántják a szelek. Ilyenkor van, hogy másfél órát is sír, változó intenztással. A gyerekorvos a szélcsövet ajánlotta. Tegnap kipróbáltuk. Utána jobb lett neki. De olyan sok ellenvéleményt is olvastam a szélcső használatáról. Túlzásba sem szeretném vinni...

Gát:
Egy darab felszívódó varratom van(kb fél centit kellett vágni), de tegnaptól megint érzem, hogy fájdogál. És viszket is. Remélem, az utóbbi egyértelműen a gyógyulás jele.

Na befejezem a kisregényemet! Bocsi, ha sok voltam hirtelen. :oops:
A szüléstörténetet hamarosan megírom.
Pussz Mindenkinek
[/b]

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Vagyok én is, csak nagyon fáradtan. :?
Éjjel aludtam kemény fél órát. :roll:
Hol Lilla volt fent, hol Marci. Szegényem beteg lett, köhög, lázas, náthás. Így kb fél óránként felébredt és sírdogált. :cry:
Lilla meg megint összekeverte az éjjelt a nappallal. Bezzeg ma megint dél óta alszik, lassan asszem felkeltem. :oops:

Emese:
Boldog születésnapot!

Varga Tünde:
beírlak, még az kellene h hányadik hétre és napon szültél. :)

Minden baba nagyon szépséges. :)

Kép
Kép
h@jni

emese: bocsi, de nekem nem a mellemmel volt baj - ki tudja mivel ... ugyes vagy es eros, h fokelsz ejszakankent is, meg fox gyogyulni , csak ne add fel!

alvas: en rajottem arra, h a Linike alvasritmusat kell folvennem! vagyis o mar 4,5 hetes koratol mindne nap mindegy, h mikor eszik elotte 22 orakor ehes! az tuti tapszer, mert akkorra nincs mar tejem (furdes utan tuti cicizes van). elalszik 23.30 korul es reggel 4.30-6.30 kozott kel fol fel oras kaja fel ora nemtommi, de ut elalszik es tuti alszik 10-11 kozottig! es EN ISSSSSSSSS :D

TERHESSEG ELOTT AZ ALVASIGENYEM 6 ES FEL ORA VOLT, most meg alszom 10 orat is :oops:
azt nem tudom, hogy ha 23,30 kor alszik el, akkor nem lesz baj kesobb (h tul sokaig van font), mi amugy is keson fexunk - ha van otletetek segitsetek pls!
jah de azt tudnotok kell, h Linike nappal nem alszik csak nagyon nagyon keveset es ritkan - egesz nap cipeljuk apucival - ELKENYEZTETTUK :shock: a ferjem mondta is, h nem Karolina Minkanak kellett volna elneveznunk, hanem Karolina Hisztinek.
azt mondjak az 1 eves koruli babaval "rendelkezo" barataink, h nem sokaig lehet majd olbe vinni, mert megunja, ugyh nyugodtan "cipelhetjuk" es elvezzuk ki! ES MI KIELVEZZUK, NINCS IS ANNAL SZEBB AMIKOR AZ OLEMBEN VAN E RAM MOSOLYOG!!!!!

pelenka: huggis a csucs nekunk meg a libero! a tobbibol kipisikel 8)

Kép

Kép
mmarica

meg vmi: nappal 2 napja rajotem, hogyan tudom elaltatni: berako a phentetoszekbe. mi olyat vettunk amire 0+ volt irva es eddig imadja!

probalom raszoktatni, h kulonbseg van a nappal es az ejszaka kozott - mi eleg hangos csalad vagyunk: tv telo, beszegetunk egesz nap, tehat negyaltalan nincs csond, de a 23,30-as elalvaskor teljes sotetseg, kikapcsolt tv stb. es bejon, eloszor nyogdecsel, majd megunja es elalszik (most mar - de ultem az agyanal sotetben az elejen 3-6 orat is, mert nyoszorgott)

Kép

Kép
mmarica

Hajni: 41hét+2 napján születet a kis Domink.

Na kezdődik a sírosságunk csak éjszaka ne legyen ilyen nyűgös... :( :? :?
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?