A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok.

A csajok gépéről irok, mert a mienk lent van. Nincs meg a hosszú i, uh ezt a hibát nézzétek el nekem. Aztán a fiúk itt csinálgatják az ablakokat. Mindhárom ablak ki van már cserélve :D :D :D Még csak eldolgozzák a hiányosságokat, és aztán jövőre lesz csak tapétázva, meg festve. Nem engedem idén a festést magam miatt sem, meg a babák miatt sem. Nem akarom ezt szagolni! Na meg pénz sincs épp rá.

Tényleg, felmerült itt már a BPA mentes cumisüveg téma? Csak mert próbálok majd olyat venni az ikreknek. Nekem tetszenek az AVENT-es cumisüvegek, most is olyan csőröset használnak a lányok, de csak most állt át a BPA mentes gyártásra a cég. Aztán a MAM-ot is ajánlották, de ami tuti mentes az a Tommee Tippee. Brendonban kapható. Ez itt az:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=25

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Váci úton hol van Brendon bababolt???

Judyka: Remélem lejön a családi örökség az ujjadról :wink:

Meli: nézd a jó oldalát. Én is naponta többször is megyek wc-re, de ez még mindig jobb, mint ha valaki nem tud napokig elmenni. Gondolj csak bele, milyen tumultus van a pocakodban, és ha még a beleid is le lennének terhelve, hát az biztos nem lenne kellemes. :roll: De amúgy is már nincs sok hátra!
Ha arra vártunk volna, hogy Vera már átaludja az éjszakát, akkor még Johi se született volna meg. :shock:
Remélem D hamarosan meggyógyul!

Sprite: ismerem az "inkább ledugom az ujjamat" érzést. A lányokkal mindig hányingerem volt. Szinte a terhesség alatt végig. Hála Istennek most a derék fájáson kivül nincs sok más kellemetlenség. Na még a bacik. De hát ez van!
Ha pedig tudod, hogy mi okozza a kellemetlenséget, akkor csak ritkán engedd meg magadnak. MErt elvonni teljesen, az sem jó ha kivánod! :roll:

gio: nem tudom, hogy van e front, de ma extra nyugisak a fiúk. Még a baloldali kis virgonc is.

Azt hiszem elneveztem a fiúkat: A nagyobb baba a bal oldali Bálint (erős, egészséges) lesz, a kisebb baba a jobb oldali Ádám (atyám). Valahogy ilyen a természetük, mint a név jelentése. De még ez nem tuti...

m&g: hú, nekem befelé fordult a mellbimbóm szülések előtt. De aztán kicuppantották a csajok :roll: :lol: :lol: :lol: Nos, ha úgy látod, hogy nehezen kapja majd be a baba a mellbimbódat, akkor elég elzavarni apucit a boltba, hogy vegyen egy bimbóvédőt, amit jobban be tud kapni. Ez ki fog derülni. De azért jobb lenne, ha megtanulná a te cicidet bekapni. Én sose használtam!
Melltartó betétből eleinte jobb az eldobható, mert ha lesz elég tejed, azt a mosható nem fogja meg. Én Bruin Hygenic márkát használtam (macis zöldes-kékes - sárgás a doboza). De kaptam maradékot Chiccot is, az is jó volt. Ezeknek elég párnás a mell felé eső része, és a külső része műanyag. Tuti biztonságos! Amúgy itthon, és a későbbiekben Avent-es moshatót használtam, és az is jó volt, de ha elmentem valahová, inkább az eldobhatót használtam, mert a mosható nem annyira megbizható. Ja és Aventesből két csomagot kellett vennem, mert egy dobozban 3 pár van, és az kevésnek bizonyult!

gio megint: a végén tényleg cammog az idő. Úgy a 37. hét környékén megnyugszik a kismama, mert már nem lesz koraszülött a baba, és onnantól egyre nehezebb a pocak, az alvás, már minden rossz. Szóval akkor nagyon lassan telnek a napok. De a szülés úgy jön, mint a villámcsapás. Nem jelentkezik be előre, csak betoppan :) Izgalmas lesz!
A Chicco melltartóbetét nagyon jó!!! Egyébként tudni fogod mikor cseréld. Ha nem vagy elég szemfüles, a tejci - amit a betét megfog - mint a rendes tej, savanykás szagot áraszt :)

Nem is tudom nekem hány napom van még hátra. Szerintem 36-37. hét között szülök meg, ami még 9 hetet jelent. Az akkor pedig kb 63 nap :D :D :D Már az se olyan sok :) Bár sokan mondogatják... nem biztos az hogy úgy lesz. De én mégis úgy gondolom, hogy az anyuka tudja ezt! Verunál igaz még nem éreztem semmit előre, de Johinál tudtam, hogy meglesz előbb, mielőtt elmegy a dokim szabira, és jött is. Most meg valahogy úgy gondolom, hogy meglesznek a fiúk karácsony előtti héten, és karácsonyra már otthon leszünk :) Remélem igy lesz!

Bimbóvédőnek nekem a Bepanthent adták a kórházban. A csecsemős azt mondta, nem kell lemosni. Nem is volt gond soha belőle. Max szopizás előtt egy törlőkendővel áttörlötem és kész. Segitett!

Tulip: nagyon szeretik a csajaink az ANNA, PETI és GERGŐ könyveket! Tuti szuper! Én is ajánlom :wink:

Na bedugulok!

Kata
labkat

Kata,te milyen optimista vagy ikreket várva!!!Én azért aggódom,h a 35 hétig kitartsunk,utána már gond nem lehet,lásd Dénes.Ha a 37.hétig benn maradna adrága,akkor én tuti megmászom a Kékest.....azon röhögtünk apával,h ilyen,h ctg-re járás nekünk kimaradt eddig az életünkből.Remélem idén legalább egyszer eljutok,az azt jelenti,h betöltöttem a 36-ot....Szép neveket választottál.Ádám nálunk is benne van a mostani csomagban...Dominik apának nagyon nem már,sajnos.Dávid esélyes és a Benedek is...Csak döntene már ez az ember......

Kép Kép
meli1118

Meli: a nevek miatt én is azért vagyok nem teljesen biztos, mert férj uramnak semmi sem jön be igazán. Várom hogy valami hátha...
A sógorom lánya épp mint te az első babáját korábban szülte, de képzeld, most a másodikat meg túlhordta. Szóval semmi sem biztos. De azért a tendencia azt mutatja, ha egy baba korábban jött, a következő még korábban jön, és igy tovább! Ezért is vagyok optimista. Január 14-re vagyok kiirva. Johi 11 nappal jött előbb, Vera meg 6 nappal. Ha ezt a tendenciát vesszük, egy egyszemélyes pocakból mondjuk 16 nappal jönne előbb a baba, az december 29. Addig tuti hogy meglesznek a fiúk, mert ha nem indulna be, akkor tuti, hogy inditják a szülést!
Mivel azonban két lurkó lakik odabent, és még nagyobbak is a méretük, mint a lányoknak ilyenkor, hát bizok benne, hogy karácsony előtt beindul a szülés magától. Már csak azért is, mert dokim azt mondta, hogy ha nyilni kezd a méhszáj, és 2 ujjnyira kinyilik a 36. héten, biza befektet. És ha nem indul be a szülés, szilveszterig bent kell feküdnöm. NO karácsony :( Ezt nem! Meg kell hogy szülessenek az ikrek dec 19-ig. MÁr csak azért is, mert akkor jár le a szabim, és felesleges lenne elmenni pár napra táppénzre, vagy beteg szabira...

Most látom, hogy a Brendonnak van webáruháza is :D :D :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ilyen sokan reagáltatok a fix kerekes babakocsi kérdésemre, nagyon megnyugodtam, hogy nem fogok befürödni vele. Ugyanis apától megkaptam az áment, hogy vehetek másik babakocsit! :D
Mivel aktuális lett így a babakocsi vásárlásos téma, ezért próbáltam visszakeresni, hogy ki milyet vásárolt vagy fog, emlékszem sok link érkezett. De nem találom, pedig vagy egy órán át lapozgattam az oldalakat. :(
Ha valaki emlékszik rá, hogy kb mikor beszélhettetek róla vagy megvan a link még mindig vagy a kocsi márkája, akkor nagyon örülnék neki, mert szűknek érzem az időt és nem szeretnék most hirtelen hülyeséget vásárolni.

Dénesnek jobbulást és Gabicika, remélem te is meggyógyulsz most hétvégén!
Én eldobható cici betétet használtam, a DM-es nekem bevált. Bár az első időkben, kb 6 hónapig szopi közben a másik cicimhez textilpelenkát tettem, még sokszor az is átázott a szopi végére. A melltartó betét akkor volt jó, mikor két szopi közt voltam és fél éves kor után állandóan.
Én úgy tudom, hogy a garmastant le kell mosni szopi előtt, nekem is olyan volt, innen rémlik. Aztán lehet, hogy rosszul emlékszem.

Na, a lényeget majdnem elfelejtettem: ma elestem a folyosónkon a porszívóban. A térdemről lejött a bőr is, szerencsére az oldalamra zuhantam. Úgy fáj mindenem. A baba vagy fél órán át a hasam másik oldalát teljesen kinyomta és nagyon feszült. Szegény jól megijedhetett és én is nagyon. De mocorog.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Úristen,Pókica!Ha vérezni kezdesz,vagy görcsölni,irány a kórház!!!!!Feküdj sokat!!!

Kata,hát csodállak,komolyan mondom....én ösrülök,ha egy babát kihordok a 37-hétig....

Kép Kép
meli1118

Pókica vigyázz magadra!Szegény!Én csak majdnem szoktam elesni,de akkor is nagyon megijedek...hát ha még el is esnék!Baba mozog már azóta?

A garmastant én is úgy tudom le kell mosni!

Pókica,én is vettem Tesz-Vesz-en hasonlót a te fejvédődhöz,csak ez játszószőnyeg!Nagyon tetszik!

Kép
Vendég

Pókica csak lassan és megfontoltan..! Olyan öregesen! Remélem éjszaka sem történik semmi rendkívüli Veletek, bízom benne, hogy tényleg megúsztátok ennyivel!

Bartos Erika könyveiről sok jót hallottam, azt hiszem, meg kell velük ismerkednem :lol:

Üdv. Gabi
Vendég

Pókica
vigyázz magadra!! Egész megijedtem ahogy írtad. Édes kis babód is hogy megijedt. De gondolom mocorog azért ugyanúgy.
Kata
deszép neveket választottatok!!
Vendég

Labkat : A Bálint is és az Ádám is nagyon tetszik!Nálam listán volt!
Meli : Nekem a Benedek tetszik nagyon!
Vendég

Sziasztok!
Huh...micsoda nap. Délelőtt elmentünk vásárolni az Auchanba. Vettünk egy csomó mindent. Mindenekelőtt egy új vasalót, mert a régibe megpróbáltam vizet önteni, és mindenhonnan folyt belőle. Meg vettem melltartóbetétet, Aventeset, eldobhatót meg még egy pár baba-dolgot. De én úgy elfáradtam, hogy alig éreztem a lábaimat, pedig tényleg nem voltunk sokáig.
Most meg férj elment bulizni a haverokkal, én meg várom haza. Lassan nekem is el kéne mennem bulizni, várjon ő...na jó, tudom, ez most hülyén nézne ki.
Kata, a Váci úti Brendon az Árpád híd és a Gyöngyösi utca között van, ahogy megyünk az Árpád hídtól kifelé, bal oldalon. Úgy lehet a legegyszerűbben megtalálni, hogy van egy OBI (Váci út 168.), és oda kell bekanyarodni. Egy udvarban vannak, csak a Brendon a bejáratnál rögtön jobbra. Remélem érthető voltam, ha nem csak szólj, lerajzolom. :lol: :lol: :lol:
tedorka

Ja, és Pókica, nagyon vigyázz magadra...a tanulság pedig, hogy nem szabad porszívózni. (Csak vicceltem, tényleg pihenj sokat)
És jobbulást D-nek!
És mit is felejtek még el? Megkérdezni, hogy szerintetek milyen méretű szoptatós melltartót vegyek? Mármint mennyit nőnek a cicik, amikor beindul a tej? Vagy vegyem a saját méretem, amit most hordok? Vagy egyel nagyobbat? De a nagyobb kerületben, vagy kosárméretben, vagy mindkettőben legyen?
tedorka

Most már rugdos rendesen a baba, nem vérzek, nem görcsölök, csak szúr és fáj a hasam körbe, főleg két oldalt. Gondolom a méhtartó szalagok rándultak meg az ütődéstől. Mert ha egy 85 kilós test elesik... :oops: nem kispálya.

Tulipános, ez tényleg ugyanaz a mesefigurás mint az én fejvédőm! :D Mennyiért szerezted meg?
Én már régebben tesz-eltem egy játszószőnyeget, 1050 ft volt ha jól emlékszem. De ha ezt két hónappal korábban rakják fel, tuti konkurenseké válunk, hogy egyforma legyen a másikkal. :D

Tedorka, ez azért jó kérdés. Úgy emlékszem, hogy nekem egyel nagyobb méret kellett szülés után mint a 8. hónapban. Most is erre készülök. 80B lennék, de 85B-t vettem, most még jó kényelmes, de szopi alatt már ki fogom teljesen tölteni. Szülés után felpróbáltam anno a 80 és 85 C-t is, de mindkettő nagy vagy kényelmetlen volt.
De őszintén szólva sosem tudtam eligazodni a méretek és a betűjelzések között, a tábláztok szerint, ami elvileg rám való lenne, egyáltalán nem jó. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica: Tessék jobban vigyázni magadra! Hú megijesztettél ezzel az eséssel! :shock:

tedorka: köszi az infót, de most regisztráltam a Brendonnál, és a webshoppon keresztül meg tudom vásárolni amit akartam, ha 5000 felett vásárolok, még házhoz is hozzák. Cumisüveget, sterilizálót és pót cumikat veszek. Talán játszó cumit és altató cumit is :roll:
Melltartó nekem nem kellett sokkal nagyobb. Szerintem a Dorina pont azért jó, mert enged annyit, amennyit még a 30. hét után nőhet a cici, de nem annyit, hogy ne tartaná a melleket! Szóval most ha veszel, próbáld fel, hogy ha nagyon passzentos egy méret, attól kicsivel nagyobbat vegyél. Azt tuti jó lesz!

Ma én is jól elfáradtam! Most meg nem tudok aludni :roll: pedig fáj a derekam... Végre vége az ablakcserés mizériának, és már a konyha ablak is teljesen új :) Úh szépen kitakarítottam a konyhát, persze a porszívózást, felmosást, függöny felrakást, bútor tologatást helyettem csinálták, mégis úgy elfáradtam a dolgok letörölgetésében :roll:

Viszont - bár páran épp most dicsértétek a neveket - ma véglegesen eldöntöttük a férjemmel a fiúk neveit. Csináltam is egy vonalzót, amin az látszik, hogy mennyi van még hátra. Szóval a férjemet leültettem, és mondtam, hogy döntsön. Erre nehezen kinyögte, hogy az Ádám neki annyira nem tetszik. Így ejtettük, és mondta, hogy de mi lett a Gergővel? Mondtam, hogy azt én ejtettem. De mivel ő mondta, hogy pedig az nem rossz, hát akkor így lett Bálint és Gergő a két pocaklakó. Jobb oldali lesz inkább a Bálint (erős, egészséges) és a bal oldali a Gergő (éberen őrködő) mert folyton ficánkol :lol: :lol: :lol: Ehhez mit szóltok???

Kata
labkat

Jó reggelt! Olyan ködös odakint, mintha legalábbis december lenne. Tudom, sokan nagyon örülnétek, ha már december lenne, én azért nem siettetem az időt. (Ez biztos ilyen első-gyerekes para)
Kata, nekem tetszik a Gergő, és a Bálint is.
Melltartóból a Dorinát néztem, de akkor ma is elmegyünk vásárolni, és felpróbálok egyet. Nem is olyan drága, mint a többi, az Auchanban 2600-ért láttam.
tedorka

Kata! Szerintem nagyon jó választás a két név! A Gergő különösen tetszik, én is azt szerettem volna adni a fiamnak, de végül győzött a hagyomány. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kata!
Szerintem jó hogy hallgattál a férjedre, így legalább 1:1 az állás és szerintem nagyon szép mindkét név.

Engem is elértek a gyomorproblémák. Lehet, hogy csak a vastablettától van, de délután és este olyan rossz a gyomrom, meg ég a nyelőcsövem, hogy azt fontolgatom, hogy tényleg kipróbálom a renniet.

Ja, és olyan zöldeket álmodok, hogy az egész nap is kevés a feldolgozásukhoz. Biztos dolgoznak a hormonok....

De vége is a panaszkodásnak, egyébként minden ok velünk, Ilka rendes kiscsaj, mert sokat mocorog, de olyan finoman csinálja, hogy nem okozzon fájdalmat vele.

tücsökbogár

Köszönöm a kedves hozzászólásokat a nevek tekintetében :)

Tedorka: hát én nem is tudom, most hogy vagyok a december várásával. Tegnap olvastam egy csaszik szülési történetet, és leírta a csaj, hogy hát remegett az érzéstelenítéstől, meg hogy kinyomták belőle a babát, és hogy kissé kómás volt... Hú, ezt nem igazán várom. De egy másik ikres anyukának befordult mindkét poronty, úh remélem még nálunk is van erre esély.
Ja képzeld, november elejére nem kaptam a dokihoz időpontot, úh mindenképp kedden fogom levadászni, de úgy döntöttem, nem pofátlankodok már be a genetikai uh-ra, megyek csak simára, oda kérek időpontot!
Szerinted apumat beengedik velem az uh-ra???

Tücsi: nekem valaki ajánlott egy Stomi pezsitablettát, és nekem a Salvus víz is bevállt. Hála Istennek csak akkor ég a gyomrom, ha nagyon fűszeres dolgot eszek! Ilyenkor én bekapok egy Stomi rágótablettát - apum csak azt kapott!
Egyébként nem bírtam aludni az éjjel rendesen, tök kába vagyok. A gyomorégés egészen nehezen múlt el, és hát ez a takonykór :roll:

Kata
labkat

Na és a lényeg. Voltak enyhe jóslófájásaim. Kb háromnegyed órán át 9-10 perces fájásaim voltak! Úgy látszik nagyon gyakorol a méhem, pedig még 9 hetet jó lenne, ha nyugton maradna! :roll:

Kata
labkat

Kata, szépek a nevek, a Gergő nálunk is listás volt.

Póki, azt a hétszázát, vigyázz magadra!!!

Nekem betétből Fixies van, meg egy csomag Mimi, amin van kis ragasztócsík, így lehet fixálni, hogy ne csússzon el.

Cumisüveget még nekem is kell vennem, na, de milyet?
Vendég

Sziasztok!

Pókica, nagyon rosszul hangzik ez az esés, pihizz, ha fáj a poci. Én nagyon óvatos vagyok, bár tudom, nem ezen múlik a dolog, nekem inkább az a bajom, hogy az emberek nem elég figyelmesek. 1 hete a Kikában vásároltunk, és az egyik eladó egy nagy dobozt cipelve, majdnem nekem jött. Egy szűk sorban mentünk egymással szemben, és alig tudtam kitérni előle, mert nem volt hova, a has behúzása meg ugye nem megy. A férjem is nagyon megijedt, mert látta, hogy egy hajszálon múlt, hogy a dobozzal nem vágott hason a csaj. Pár napja meg a villamoson borult rám majdnem egy utas lomtalanítós kocsija. Szintén alig tudtam elugrani, így is a kezem megütötte. Ebben mondjuk az is ludas, hogy a saját cuccaim már nem jönnek rám, így a férjem kabátját hordom, amiben nem látszik, hogy terhes vagyok, és nem figyelnek rám, nem adják át a helyet... Valaki tud valami olcsó helyet, ahol beszerezhető télikabát? Sokat sajna nem tudok rá áldozni és a turikban, teszveszen sem találtam.

Lenne pár kérdésem:
Kiságyból fontosnak találjátok a leengedhető oldalt, vagy nem olyan gáz a fix? Eddig leengedhető oldalút gondoltam, de a fixek jóval olcsóbbak, és találtam is egy szépet, van hozzá komód is:

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=54_131&products_id=5852

A kiságyak súlyát néztétek vásárláskor, előfordulhat egy könnyebb kiságynál, hogy a baba ha már nagyobb és mászni akar kifelé, eldönti? Ez lehet, hogy csak az én ostoba agyamban fordult elő, és kizárt, hogy ilyen megtörténhessen, de fura hogy egyik kiságy 6 kg, a másik 21.

Mellápolókrémet már most is használjátok? Vagy csak ha már szoptattok? Valahol azt olvastam, hogy érdemes hamarabb elkezdeni, de miért, ha nincs gond?

Akik rendszeresen teszveszelnek, mit tapasztalnak, érdemes műszaki cikkeket megvenni? Légzésfigyelőt nem merek innen, de bébiőrt tervezek. Talán Pókica, te vettél ugye? Megbízhatóak, nem fordulhat elő, hogy hibásak már?

Szülni, van aki saját ruhában fog? A dokim azt mondta, hogy az Istvánban saját ruhában lehet szülni. Miben érdemes? Nagy bő pólóban, vagy maradhat a bugyi a vajúdásra, és akkor lehet a pocakot szabadon hagyó trikóban is? A trikóban jobban tud a párom masszírozni ezért gondoltam arra, de ha a bugyi nem maradhat... Aki ki akarja próbálni a vajúdókádat, az visz magával váltócuccot is? Pl. melltartót, vagy bikinifelsőt? Ott bugyi már úgysem lehet rajtunk.

A picinek mi a Tescoban vettünk egy csomó cuccot jó áron. Rugdalózót és bodyt 3-s, 5-ös csomagolásban, de a méret úgy volt megadva, hogy 0-3 hó között. És nem tűnnek valami picinek. Vett köztetek valaki még ilyet, mi a tapasztalat, jó lesz az újszülöttnek is?

Engem is érdekelne, hogy ki milyen babakocsit vett, még mi is előtte állunk, bár van kiszemelt darab. Pókica, ti milyet terveztek venni?

Hú, látszik, hogy első babás vagyok, van kérdésem bőven. :wink:
Vendég

Kata, nekem is tetszenek a nevek. Szerintem az Ádám is szép, de a Gergő jobban bejön nekem is. Hát a jóslófáásokat nem várom, félek, hogy megijednék, hogy rendes szülsé indul be. Tényleg, miből tudni, hogy csak jóslófájás. Ez a 3/4 órán át 9-10 perc fájás olyan soknak tűnik.

judyka, cumisüveget én üveget vettem. Ahogy Kata is írta, én is figyeltem ara, hogy bpa-mentes legyen, és a tommee tippe-re gondoltam, de rá volt írva, hogy már nemistudom milyen anyagot tartalmaz (ez is mérgező) ezért inkább úgy döntöttem, a műanyagot hanyagolom, az üveg úgyis higiénikusabb számomra.
Vendég

Halihó MIndenkinek. szép idő van ma!
O Hara
Mi olcsó Ikeás kiságyat vettünk, alapvetően 2 magasságban állítható, de a férjem megcsinálta 3nak. Nekem nem volt lényeg a leengedhető rács, mert ha itt az idő inkább vmi normál gyerekágyat veszünk majd. Tök jó stabil az ágy, magam is meglepődtem, mert igen olcsó. Szerintem nem döntheti fel a kicsi, keresztlánykámnak majd kétévesen sem sikerült, pedig mindent meg/kipróbál a kiságyban és azért jó ha könnyebb mert ha úgy adódik hogy át kell vinni vhova, egyszerűbb mint egy 21 kilós ágyat. Szerintem nem érdemes több tízezreket kiadni egy kiságyra, én legalábbis így gondolom

Mellkrémet még nem használok.
Nekem 2 üvegcumisüvegem van eddig, nem tudom kell-e több. Egy kisebb és egy nagyobb.
A vajúdós ruhán még nem gondolkodtam, de nekem könnyű mert hugom egy héten belül szül, majd megmondja:-)

Mi 3 funkciós kocsit vettünk, könnyű vázasat, könyen csukható-nyitható, mert lépcsőn kell levinnem. Kocsival sokat közlekedünk, hordozó ezért, télen szellőztetni sétáltatni a gyereket a mózesben tervezem, az azért, a sportrész meg gondolom a legtovább kihasználható.

Kata.,
nagyon szép nevek!! Nekem a Gergő és az Ádám is bejön. Ádám nálunk is befutó lett volna, amiért elvetettük az egyrészt mert lányunk lesz, másrészt meg a névnap miatt hogy közel van a szülinaphoz. Úgyhogy ha kisfiú lett volna, nekünk is Áron lenne, mint Judyékna.
Vendég

O'hara, a Tesco-s cuccoknál van 0-0 hó-ig méret is, az kisebb, (így jelölik, tényleg) de nem nagyon szokott lenni mindenből. Ezért mi is beleszaladtunk a 0-3 hó-ba. :lol:

Gio, a húgodnak is drukkolok, és ha majd megszült, várjuk az ő tapasztalatait is, már ha pont erre lesz ideje-energiája. :shock:

Jóslófájás:Nekem egyenlőre gőzöm sincs mi lehet ez, persze, oké, már sokat hallottam róla, de gondolom, átélni más.
Én is félek, hogy azt hiszem majd, beindultunk.
Vendég

o'hara: onnan tudni, hogy csak jósló fájás, hogy elmúlik, és nem erősödik... Ennyi! Első gyereknél lehet hogy észre sem veszed, én csak egy héttel szülés előtt éreztem Verával 3 20perceset, majd egy nappal szülés előtt megint kb ennyit!
Hú de sokat kérdeztél. Nos a kiságynál nekünk nem volt leereszthető az oldala, Egyszerűen lejjebb fúrtunk egy lyukat, és lentebb tettük a rácsot, később pedig le is vettük teljesen, mert a mi ágyunk mellé toltuk.
Nem hallottam még, hogy gyerek feldöntötte a kiságyat, de azt igen, hogy valaki gyereke kimászott a már lentebb tett kiságyból és fejjel esett ki!
Mellápolót szerintem elég akkor használni, ha van mit kezelni. Ezek tul. képpen sebgyógyulást elősegítő cuccok lehetnek szerintem...
Vajúdás szerintem a legjobb egy hálóing szerű cuccban, azt adnak a kórházban is - ahol adnak. Nekem tökéletesen megfelelt a kórházi cucc, már csak azért is mert tiszta vér lett! Vajúdó kádban szerintem teljesen meztelenül vannak a nőcik... én csak fotót láttam erről...
Tesco-s ruháknál belül van egy cimke. Azon látod a méretet. Talán a 0-3 hós az 62-es méret, és a Newborn az 56-os. 56-os kell azért pár, mert még az is lóghat a gyereken, de gyorsan kinövi!
Mi Chippolino babakocsit vettünk. Abból van szimpla is elég jól felszerelt, és jó áron. Van tán még valaki, aki ilyet választott. Amúgy egyszemélyesnek bazi nehéz Symbabánk volt, de jó volt!

Judyka: én nagyon reklámoztam nem régi hsz-emben a Tommee Tippee cumisüveget. Mert nincs benne káros anyag. Brendonban lehet kapni!

Kata
labkat

Kata,szépek a nevek!!!Gergő is listás volt nálunk,csak egy baráti pár most született kisfia lett G és nem akartunk "utánozni".Jóslók :? :? jajj,még nem kéne...
Egyébként nekem is van gyakori görcsölgetés.Aztán kiderül,h emésztek...

Egyébként MG mellé én orvosi,szülésznői utasításra minden sete iszok 1 dl vörösbort...ellazítja a méhet és még vörösvérsejetet is képez.Egykori dokim anno konykot akart tukmálni,ha keményedtem,de azt utálom...

O'hara,szerintem ha már akkor a gyerek akkora,hogy ki tudna mászni,akkor úgyis alsó állásban van az ágy.Megváltozik a súlypontja és ne tud felbillenni.Szerintem amúgy sem...
Bugyit rólam levetették,h tudjanak vizsgálni vajúdás közben időnként.Szerintem jobbe gy olyan hálóing,amit nem sajnálsz összekenni.Én enyém spec kukába vágtam.Keményen nézett ki.Vér,magzatvíz,magzatmáz.Ha adnak kórházit,én azt veszem fel szülni.

Én si álmodok cifrákat
:lol:

Kép Kép
meli1118

Köszi a válaszokat. Akkor marad a kiszemelt kiságy. Férjem is örült a reakcióknak, mert nagyon bejön neki a kiságy és a komód színvilága. És akkor hálóinget viszek még a szülésre.

Én néztem még a chippolino kocsit, de élőben még nem jutottam el megnézni. Az is esélyes még a könnyűsége miatt nálam . És a másik a méretes Kummer.

Kata te már rendeltél a Brendontól ugye? Tényleg csak bankkártyával lehet fizetni?

Gio, gondolom nagy az izgalom a családban a tesód miatt! Drukkolok nekik én is!
Vendég

Hú,h át álmaim nekem is vannak, már írtam, de azóta sem múltak el, már nem is fognak szülésig.:)
Vendég

sziasztok!

Pókica 1200.-ért vettem a játszószőnyeget!Jobban vagy?Fáj még az oldalad?85 kiló vagy?Hát nem igazán látszik rajtad!Mennyoről kezdted a terhességet?

Labkat: szerintem jó választás a Gergő az Ádám helyett!A Gergő is nagyon szép név!Lányok már várják a kistesókat?

Én pont tegnap meséltem el az Anna és Petiből a kistesó születik részt a gyerekeknek!A pici is nagy érdeklődéssel hallgatta! :)
Vendég

Babakocsi : Én egy Roan tipusut vettem pár hónapja,de pont a fix kerekek miatt adom el,mert nagyon hozzászoktam már a másik tipusuakhoz!Helyette vettem Vaterán a Graco Quatro babakocsit,ami viszont nagyon tetszik!
Vendég

Sziasztok!
Hú, alig bírom olvasni a termést. Tegnap keresztlányunk szülinapi partiján voltunk így rendesen lemaradtam. Pozitív hozománya a dolognak, hogy indulás előtt elkészültek végre az első pocakos képek. :D Persze ruhában, mert meztelenül még mindig "osztott" a pocakom és nem igazán babás. :( Elég bálna vagyok már, persze előtte sem volt vékony a combom vagy kicsi a fenekem, de ez van. A közeljövőben felteszem a levlistára. Ja, nekünk is a kiságy van a háttérben, bár nincs olyan szépen megágyazva mint Gionak, csak belepakolva a szopipárna, ágyneműcsomag, rajta a pelenkázó. Nekem nagyon tetszik a rózsaszín habos, ha kislányunk lett volna, hasonlót szerzek be. :wink:

Pókica, ne ijesztgess minket. Csak lassan a porszívóval nehezített pályán való közlekedéssel. Pihenj sokat. A derekam miatt már én is párszor esésközelben voltam, de nem értem földet. Már nem úgy lépek ahogy én akarok, hanem ahogy tudok.

Bocs, hogy most nem reagálok több dologra, de tegnap annyian mondták pocaklakónak, hogy forduljon be szépen, hogy lehet ezen dolgozik ma. Olyanokat érzek, hogy meg kell állnom egy pillanatra és még ülve is többször kigúvad a szemem. :shock: Anyukám mondta, hogy készüljek rá, hogy valószínű megérzem majd, mert nagymamám még a földön is koppant mikor ő megfordult a hasában, olyan rosszul lett.
:?
csillag25

Kata, nekem nagyon tetszenek a nevek, bármelyik jöhetne, de már úgy megszerettem az apuci által "kitaláltat" is, hogy nem cserélném le (István Bence). Főleg mióta úgy beszél a pocakomhoz, hogy PistiBence pl. most már aludj és hagyd anyucit is pihizni. :D Direkt mondja mindkét nevet, hogy ismerje a pici, meg persze mert én azt mondtam, hogy az elsőt fogja mindenki használni és az általam kitalált második elfelejtődik. :oops:

Kiságyak szerintem elég biztonságosak súlytól függetlenül. Ebben csak nekünk lehet aggódni valónk, ha az apjára üt a poronty, ugyanis ő bárhova elment a kisággyal. Persze először könnyű volt, mert kerekei voltak, de mikor levágták a kerekeket, azután is ugyanúgy rájött hogy kell mozgatni, hogy haladjon vele. :lol: 8) Még az a szerencse, hogy az ajtók keskenyebbek mint a kiságy, így talán a szobán belül találjuk majd. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillag25 2009.10.18 13:23-kor.
csillag25

Pókica nálunk a babakocsi: Pikolo Oskar sportkocsi. Ez 175 fokig dönthető, lapra csukható, fix kerekes kocsi, elég olcsón, viszont nincs hozzá autóshordozó sem textilmózes és nagy hátránya, hogy csak egy irányból tolható, de olyan jó volt a boltban tologatni, hogy hátrányai ellenére beleszerettem. :oops:
csillag25

Judy
miféle álmaid vannak? Szüléssel kapcsolatos?
Engem még nem értek utol, bár lehet azért mert nem is alszom szinte :) Ha egyik oldalról átfordulok a másikra, akkor mindig felébredek

Köszönöm a hugi-drukkokat, neki most a kissrác már 2. babája, tehát nem igazán izgul vhogy:-) Már várja hogy eljöjjön az idő és hogy egyeskét is biztonságban tudhassa mikor mennek szülni - azt hiszem ez jobban izgatja mint maga a szülés. Ő az elsőnél kapott EDAt, 2 héttel is túlhordta, nem tágult elég gyorsan ütemesen, doki javasolta , ő meg nem ellenkezett, így neki a szülés egy igazán pozitív élmény volt, mosoly, csicsergés, kisimultság apával együtt - azt hiszem kicsit a férje miatt is vállalta az érzéstelenítést mert a srác eléggé be volt parázva, hogy jajj de fájhat jaaj micsináljon és hugom végiggondolta hogyha ez még sokáig így marad, akkor előbb utóbb elküldi melegebb éghajlatra és semmi kedve nem volt 2 fájás között veszekedni :-) Neki nem volt semmiféle rossz tapasztalata az EDával, sem fejfájás, sem egyéb, a tolási ingert érezte, csak fájdalmat nem, így hamarabb is kipihente magát a szülés után. Hát majd meglátjuk most hogy alakul, lesz-e idő ilyesmire, mindenesetre nem fél.
Vendég

Sziasztok.
Bocsi megint eltűntem, de mostanában rohanós a napom, a párom nem lesz itthon keddtől csütörtökig és segítek neki amiben tudok.

Kisággyal kapcsolatban viszont, ha elfogadnátok egy tanácsot.
Nagyon szépen megkérlek mindannyitokat, hogy nézzétek meg elég stabil-e a matrac tartó lap.
Ha úgy veszitek észre, hogy nem akkor csavarozzátok meg.
Ezt azért írom, mert nekem a Joelt majdnem ez miatt veszítettük el 3,5 hónaposan (április 27.-én reggel).

manocskak

o'hara: nem rendeltem még a Brendonból, csak tervezem a rendelést. De úgy olvastam, hogy lehetőség van bankkártyás fizetésre is. Nézd meg az oldalukon. Nekem végül is mindegy, hogy fizetek!

Tulip: pedig a Roan nekem is tetszett. De persze attól függ, kinek mi kell. Azért remélem nem jártál rosszul!

Kata
labkat

Gio, álmok?
Igen, részben a szüléssel, a kórházi léttel, a hazajövetellel...stb
De nem is ez a baj, hanem egy-kettő olyan horrorisztikus, tudod, amikor lehetetlen dolgok szövődnek bele, amit nem is értek, nem is emlékszem egészen rájuk, de elég a foszlány is. :oops:

Régen, mikor betört a video korszak,(te biztos emlékszel :D :D :D )
volt egy horrorfilm, a kannibálbébi-s, lehet, hogy azt nem kellett volna akkor megnézni.
Vendég

Jó nagy pangás van, mi is aludtunk Apával délután, de most Forma1 van.:shock:

Tobábbi szép estét!
Vendég

A brendon honlapján csak bankkártyás lehetőséget írnak, nekem a számlámon pedig sosincs pénz, egyösszegben veszem le mindig a fizum, csak ezért utalni nem szeretnék a számlámra.

Az EDA-ról jut eszembe: ha az ember kérni akar, meddig érdemes, hogy végig hasson? Szüléstörténeteket olvasva látom, hogy sokszor pont a végén nincs már semmi hatása. Tudom, hogy nagyon eltérő ki mennyi ideig vajúdik, de arra gondoltam, esetleg van olyan, hogy kb. 6 ujjnyi tágulás előtt nem érdemes, vagy hasonló, max. ha az ember kis pihit akar.

Manócskák, annak idején a csavar volt laza, és amiatt billent el a rács?
Vendég

Sziasztok!

Mi sem úsztuk meg nátha nélkül: Zizu tegnapra betaknyosodott este hőemelkedése is volt.Szegénykémnek állandóan szívatni kell az orrát.De szerencsére nagyon ízlik neki a homeopátiás vitaminos-mézes tea.

MEllápolás:Nekem volt Avnetes mellápoló,amit nem kell lemosni.Álldás volt mert az első 2 hétbe nem volt tejcsi és Zizu véresre próbálkozta őket.Viszont amint megjött a tejem,azzal kentem és 1max2 nap alatt rendbe tette.Semmi nem hozza jobban rendbe az anyatejnél!!HA van tejcsi,mégha előtej is,felesleges külön kenegetni!!!

Bimbóvédő: NA az nekünk nem ért semmit.Egyszerűen nem bírt vele Zita.Inkább szenvedtem és sírtam nélküle.

Melltartó betét: Nekem volt Aventes mosható is: NAgyon-nagyon nem jött be.Állandóan áttejcsisedtem :D .Közel sem szívja olyan jól,mint az eldobható.Nekem is Fixies volt/van és az szupi.Tök jól ragad is és jó a nedvszívó képessége is.

GABI!
Mikor mész legközelebb a dokidhoz?Mi úgy döntöttünk átmegyünk most szerdán és megbeszéljük vele a dolgokat.

Kata!
Nekem a Bálint nagyon tetszik!Nme siettétek el a név választást :D Na de az a lényeg,hogy megvan :D

PÓKICA!
Csak óvatosan!Nagyon vigyázz magadra!Terhesen nem olyan "vicces" egy esés...
(mondom én aki biciklivel estem és azóta is vígan tekerek :oops: )
De tényleg vigyázz,meg szerintem most pihenj kicsit többet.De ha nem vérzel,görcsölsz akkor szerintem nincs baj!

CSILLAG!
NEked még nem fordult be a babó?Tiszta ideg lennék,de csak azért mert én a császártól félek iszonyúan....
Állítólag az utolsó pillanatban is megfordulhat.Vannak egyébként jóga gyakorlatok,amik direkt arra vannak,hogy a baba jó irányba forduljon.
Vendég

O'hara
azt hogy mikor lehet edázni nem mi döntjük el. Azt hiszem meg van az a tágulási fok amíg még beadják és az ami után már nincs értelme mert akkor már hamarabb megvan a baba mint ahogy hatni kezdene. Az a baj, hogy a legtöbb nő már csak a végén könyörög érte, mert amíg még beadható addig a fájdalom is viselhető

Sprite
már kétszer kérdeztem, most megkockáztatom 3x-hisz értem én hogy pörög a topic..Szval hogyhogy nem sikerül az otthonszülés?
Vendég

Judy
igen, emléxem a videokorszak megérkezésére, mert én akkor már kisiskolás voltam!! :D De a kannibálbébi még címét tekintve is ijesztő :shock:
Vendég

o'hara: nekem a fizum mindig arra jön, úh mi úgy vagyunk vele, hogy ott biztonságban van :D Ahhoz tutira nem nyúlunk. De ha nem sürgős, én pár héten belül úgyis kipróbálom, és akkor tudok bővebben nyilatkozni az ügyben.
Eda: én vajúdtam mondjuk 6-tól, ez kb fél8-tól lett 3 perces, és az ijedtség miatt fokozottabb. Aztán ahogy beértünk a kórházba, kb 9 lehetett, megvizsgált az ügyeletes orvos, felvették az adataimat, és persze engem, aztán mentünk a szülőszobára. Ott kb 3x ajánlották fel, mire elfogadtam. Kb 10 körül. Ha jól emlékszem óránként adtak egy szurit, úh 10kor volt az első (két ujjnyira volt nyitva a méhszáj) aztán 11 körül a második, és többet nem is kaptam, mert éjjfél előtt öt perccel született meg Verus. Én nem éreztem erősebbnek egyáltalán, nálam úgy hatott, ahogy a nagy könyvben meg van irva. Mire kellett, pont éreztem a toló fájásokat, de nem olyan nagyon erősen. Úgy tudom, ha 4 ujjnyira kitágulsz, akkor már nem adnak, mert akkor már hamarosan várható a baba megérkezése, szóval nincs nagyon sok értelme!

Kata
labkat

Sziasztok!
Ma egész délelőtt kórmás voltam. Aztán délután vendégségben voltunk, hazafelé meg benéztünk a Cora-ba. (Megnéztem a szoptatós melltartót, Dorina volt 3190-ért...Auchanban 2790 volt.)
Még a Tesco marad, amit meg kell nézni, meg megvárni, amíg megérkeznek a kölcsön és ajándék cuccok.

Kata, a mi kórházunkban adnak hálóinget vagy valami cuccot? Én még a szülőszobát se láttam, de azért majd megnézem...
tedorka

tedorka: nem is tudom, hogy adnak e, de azt hiszem hogy szülésre kapsz ruhát, aztán át kell venned a sajátot. Szóval kell saját hálóing. De szüléskor kapsz! Nem tuti infó!
Azt tudom, hogy a baba mindent kap!

Kata
labkat

Sziasztok!

Vigyázzatok magatokra!!!

Én melltartóbetétből is meg bimbikrémből is babylove-osat használtam és teljesen bevált. A krémet nem kell lemosni.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Sziasztok!

Mindemkinek aki beteg jobbulást kívánok, sajna én is még betegeskedem. Nekem is a torkom és nátha, de hálaisten lázam nincs.

Éjszakai alvás: nálam is siralmas. Kb óránként ébredek és asavtól még néha hányok is! :oops:

Én is kimostam minden babaruhát, anyukám meg eljött vasalni nekem. Hát mit mondjak 2 napig vasalt. :) De nagyon élvezte!!!

Mi tegnap voltunk 4D-n. A köldökzsinor szinte végig az arca elött volt sajna, de 1-2 képunk azért lett. A kis Noel is elég nagy baba. 2200g. Szóval 2 héttel nagyobb a koránál. Megpróbálom felrakni ide!
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Bocsi a nagy képekért!!!!
Vendég

Ja igen! Még azt akartam irni hogy én mindenkinek a aképeinek csináltam a gépemen egy mappát és mentem ki őket! Szóval tök jó áttekinthető lett! És nagyon jók a pocakos babás képek!!!! :D
Vendég

Na végre, egész délután nem volt netünk. :roll:

Melinda, nagyon szépek a képek, édes a pofija. Te is csini vagy. Hogy itt milyen vékony mindenki. :shock: :D Csak a pocik nőnek.

Olga, eddig mindig fejvégű volt babóca, most kezdett el huncutkodni. :twisted: Meg is lepődtünk mikor mondták, erre nem számítottunk. Persze hozzátették, hogy még nagyon sok idő van befordulni, de így már egyre esélyesebb a császár a mellső falon és mélyen tapadó lepény miatt is. :( Én is félek, de a mai napi mozgások, feszítések reménykedésre adnak okot, lehet már be is fordult. Eddig oldalt éreztem a rugikat, most középtájon a gyomromnál. :)
csillag25

Sziasztok!
Melinda,
milyen csinos pocid van! hát Te sem híztál sokat úgy látom, igazán jól nézel ki! És hát a csöpp, nagyon szééép! Gratulálok hozzá!
Úgy látom , hogy Csillag, Te meg én kb. egy időre vagyunk kiírva. Micsoda izgalmak:)
Azért az durva lehet hogy a savtól hánysz. Jobbulást és kitartást!

Csillag
nekem is akkorákat forgolódik a gyermek, hogy remélem nem fordult most vissza mert 10 perce már nem fáj a szeméremcsontom. MIlyen hülye vagyok, ha nem fáj akkor meg az a baj:-)) Á nem..Remélem maradt úgy ahogy volt. Nekem is mellső tapadásom van, viszont nem mély, úgyhogy nagyon bízom a természetes szülésben.
És megvallom hogy nekem fogalmam sincs magamtól uhu nélkül hogy a gyereknek milye hol van. Így hogy multkor elmesélte a doki próbálom felismerni, de általában ha mozog, akkor hullámzik minden, tehát nem tudom megállapítani milye hol lehet:-)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?