A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Off téma

Alkotmány:
1949. évi XX. törvény

28/B. § (1) Országos népszavazás és népi kezdeményezés tárgya az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdés lehet.

28/C. § (1) Országos népszavazást döntéshozatal vagy véleménynyilvánítás céljából lehet tartani, a népszavazás elrendelésére kötelezően vagy mérlegelés alapján kerül sor.

(2) Országos népszavazást kell tartani legalább 200 000 választópolgár kezdeményezésére.

(3) Ha az országos népszavazást el kell rendelni, az eredményes népszavazás alapján hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,

b) hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,

c) az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,

d) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,

e) az Országgyűlés feloszlásáról,

f) a Kormány programjáról,

g) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről,

h) a Magyar Honvédség külföldi vagy országon belüli alkalmazásáról,

i) a helyi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról,

j) a közkegyelem gyakorlásáról.

Attól tartok, a 28/C. § (5) a) és d) bekezdései már önmagukban kizárják a népszavazást az adott tárgyban.
kisbogacs

Szintén alkotmány:
20. § (1) Az országgyűlési képviselők általános választását - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani.

(2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik.

(3) Az országgyűlési képviselőt - az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényben szabályozottak szerint - mentelmi jog illeti meg.

(4) Az országgyűlési képviselőt a függetlenségét biztosító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg. A tiszteletdíj és a költségtérítés összegéről, valamint a kedvezmények köréről szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

Ergo a tárgykör a kétharmados törvények körébe tartozik: a törvény meghozatala, hatályon kívül helyezése, módosítása, stb. stb. csak és kizárólag az ogy hatásköre (népszavazás kizárt), az is az alkotmány által meghatározott, szigorított módon (2/3). Ez alól az egyetlen kivétel, ha a törvény, mint az Alkotmánynál alsóbb szintű jogszabály, magába az Alkotmányba ütközik, mert ilyenkor az Alkotmánybíróságnak van "beleszólása" a dologba. De esetünkben ugye ilyesmiről szó sincs: a jelenlegi szabályozás nem alkotmányellenes, max "méltánytalan".

Sorry lányok...
kisbogacs

ON:

lehet bebeszélem magamnak, de azt hiszem elkezdett leereszkedni a pocim :o olyan izgi :D :D :D :D
kisbogacs

kisbogacs: off-:(
Várjuk a fotót!!!! :)
magdolnasz

Magdolnasz, majd lehet elkapom este apát egy fotózásra...
most pedig azt hiszem offline leszek, az előbbi offtéma közben jöttem rá, hogy sz@rt sem tudok még, pedig nyakamon a vizsgák (és alkotmányjog az egyik tárgy, és abba még jóformán bele se kezdtem :oops: )
kisbogacs

Sziasztok!

Látom, már most nagyon pörögtök. :) Nálunk szörnyű egy idő van, de lassan öltözhetek, mehetek csekkeket fizetni. Na, ezt nagyon nem szeretem. :(

BKV: szerencsére, mivel a 20. héttől itthon vagyok, így már nem kell igénybe vennem a fullextrás BKV járűveket, de addig is egyszer sem adta át senki a helyét nekem. :( Bár, nem is volt nagy pocakom.
Egyszer pont telefonon beszéltem, a 12. héten, tömegnyomor a köbön, gimnazisták persze ülnek, öregek, kismamák (vagyis én) állunk. Épp gratuláltak telefonon a babához, mondtam, hanyadik hétben vagyunk, még rám is nézett az elöttem terpeszkedő kb. 18 éves fiú, de át nem adta volna a helyét. ... Na mindegy. ... Ilyenkor nem bánom, hogy mi nem BP-en lakunk. :)

hiedelmek: engem anyum fáraszt azzal, hogy Kristófnak nagy "sörénye" lesz, mert ég a gyomrom. Ki fogad velem, hogy tuti kopasz lesz? ;)

vickybabe: nagyon szép lett a torta.

petne: férjednek jobbulást!
Én úgy emlékszem Hanna "igazoltan" van távol máig. ;) Nem?

magdolnasz: szép pocak. :)

Dm-es ajándék: én erről semmit sem hallottam. :( Bővebb infót tud valaki?

szex-tilalom: bár nálunk nincs tilalom, de már fogalmam sincs, mikor is voltunk együtt. :oops: Egészen pontosan tegnap alakulgatott valami, de aztán bedepiztem, és nem történt semmi. :(

Tegnap este pedig ezzel "szórakoztam". :) Friss pocakfotó:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Az ígért pocakkép :lol: :

Kép

Petne: megy a drukk, nehogy visszakapd Apától a betegséget! Enyém Apa akkor szerencsésen megúszta, mert neki 'csak' a torka fájt, meg most fújja kicsit az orrát, de nem volt láza.

Batkata: igen, a te esetednek is megvan a jó és a rossz oldala is, ha lehet ilyen sarkosan fogalmazni. A 'jó', hogy tényleg tudatosan tudsz készülni az időpontra, meg a várható élményekre, a 'rossz', hogy a várakozás varázs kicsit 'realizálva' lesz. És igen, szerintem valamilyen módon kötelessége a kórháznak az aynuka segítségére lenni, amennyiben tényleg nem tudsz mozogni, vagy a vágás miatt szorulsz segítségre. Jó hogy már nem te ugráljál!!!

Szextilalom: nekünk (lekopogom :oops: ) nincs tilalom, de 1-2 hete Apa azért nmár ódzkodik, mert félt minket, mi lesz, ha bántja ezzel Martint... :wink: Olyan aranyos, nekem meg mostmár tényleg nem létszükség, amíg meg én is könnyebben hangolódtam, Apának sem voltak aggályai, bár hozzáteszem, akkor is nagyon óvatos volt.

KépKép

KépKép
kata8110

Jé, nekem is megváltozott a vonalzóm :D Igen, Anyának már meglehetősen nagy pocakja van :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Dokinál voltam, teljesen zárt vagyok! Azt mondta, szerinte a héten nem lesz semmi ,hétfőn találkozunk CTG után :lol:

DM:
Beviszed az anyakönyvi másolatát, kitöltesz a DM-ben beszerezhető bababónusz jelentkezési lapot, és kapsz azonnali ajándékot, kuponokat. Aztán a gyerek 2 éves koráig folyamatosan jönnek a pelenka kuponok, az 50,21,15%-os kedvezmények...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kata: biztosan így van, hogy tutira segítenek majd, de az ismeretlentől való félelem, a váratlan dolgok elsőre mindig nagyobbak, mint amekkorának látjuk őket. Bizti, hogy túlleszek az első "pánikon", igazság szerint attól félek, hogy tudom, milyen kiszolgáltatott a némber ilyen helyzetekben, s mivel nem nagyon ismerős még a kórház, vannak kétségeim és kérdéseim, amiket nyilván fel fogok és fel is kell tennem az illetékes elvtársnőknek.
A másik az, hogy féltem a lurkókat, mi lesz, ha valami bibi jön közbe velem vagy a babócával, stb, stb.
Most döbbentem rá, basszus ez nem lesz egszerű ügylet. Nyilván ha ott leszek, akkor minden menni fog, valószínűleg nem fogok nyavalyogni, mert egyik babámnál sem nyavalyogtam, s igyekeztem együttműködni mindenkivel. Főleg, ha van bennük és remélem, bennem is humorérzék, mert az sokszor könnyen átsegít a necces helyzeteken. (Pl. Marci születésekor a szülőszobán vicceket meséltünk a dokival. Amikor vajúdtam, az egyik oldalon Apa, a másikon meg a dokim állt. Helycserekor közölte a doki: vigyázzon Kati, helyet cseréltünk, úgyhogy gondolja melyikünknek mit mond... ;) )

Szex: hááááááát nem mondom, hogy nem lenne rá igényem/igényünk, de estére annyira elfáradunk, hogy örülünk, ha egy kicsit tudunk pihizni.
Szerintem Apa meg annyira vigyáz rám/ránk, hogy teljesen más dimenzióba került a kapcsolatunk. Remélem, Borikám kibújása után meg fog változni a dolog... ;)

A pocakképek egyszerűen csodásak. :D

Off-téma: hááát igen, ez jellemző... :(
Én éppen a kismama-bérleten bosszankodok napok óta, no meg az akadálymentesítés hiányán. :twisted:

Na megyek rámolni... :|

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mindjárt vissza tanulni, de ezt muszáj elmesélnem:
páromnak ecsetelem skype-on, hogy mintha ereszkedne a pocak. Erre az Édes:
"ezt a hetet mindenkeppen birjatok ki
tedd keresztbea labad"

Imádom! :lol:
kisbogacs

Hello Csajok!!!

Olvaslak benneteket, de fekve egyszerűen képtelen vagyok gépelni, ülni meg nem bírok. :?

Először is Vcrane óiási gratula!!! ALEX baba gyönyörűűűűű!!!! :D

Eddig azon "röhögtem", hogy milyen furi topik a decemberi, hogy már október óta potyognak a babák... :lol: aztán tessék, nálunk is beindultak a dolgok!!! :) Azt vettem észre, hogy ha ott a babák közül ilyen sokan hamarabb születnek,akkor itt is minden esély megvan, hogy folytatódjon a sor, nem??? :shock:
Főleg, ha ilyen sokan vagyunk már nyitott, meg megrövidült méhszájjal... :shock:
Eri, ne izgulj, a 3 hét már semmi (én is ebben a cipőben járok, sokat fekszem és napi 3x2 db 500mg-os magnézium ellenére is sokat keményedek és vannak rendesen joslóim is).

Én inkább azon parázok, hogy ha már abbahagyhatom a magnéziumot (36. hét után nem ajánlják, mert nehezítheti a szülést, tágulást), akkor sem fog beindulni a dolog és itt fogok szenvedni a 40. hétig.
Komolyan csajok annyira sokat rugdos Ádi, hogy néha könnybe lábad a szemem, mintha nyújtózkodni szeretne, elindul két irányba a hasam és húzódik, mint a rétes. Nem beszélve, hogy a szeméremcsontom és a derekam folyamatosan sajog, lehajolni már réges régen nem bírok és folyamatosan mar a sav (se Rennie, se Salvus víz nem segít már). :x
Abba kapaszkodok, hogy mindez azért kell nekünk, mert ehhez képest gyalog galopp lesz az éjszakázás, a kialvatlanság, a „nincs időm csak bekapok valamit gyorsan”. :lol:

Katuska! Nálunk is volt egy 2-3 hetes időszak, amikor amúgy tündér lánykámba mintha valami ördög bújt volna. :roll: Tombolt reggel az öltözésnél, este a vetkőzésnél, a fürdésnél. Szemmel láthatóan PROVOKÁLT és olyanokat kért és csinált, amire úgyis tudta, hgy NEM a válasz... én meg csak néztem és fogalmam sem volt mit tehetnék. :shock: Se az ölelés, se a szigorúság, se a büntetés, semmi nem hatott. Ha sapka volt rajta az volt a baj, ha nem akkor az. Még az oviból is felhívtak, hogy MI TÖRTÉNT??? Közben kibújt a 4 nagyrágója, lehet ehhez is köze volt, de inkább arra gyanakszom, hogy kezdik érezni a VÁLTOZÁS SZELÉT. Aztán egyik reggel felkelt (ennek már 2 hete) és azóta egy hiszti sem volt. :shock:

Érdekes amit a BKV-ról írtok, mert én meg pont az ellenkezőjét tapasztalom. Pötyivel soha nem adták át 3 éve a helyet, pedig akkor dolgozni is azzal jártam... Most meg volt olyan, hogy felállíttattak nekem valakit. Mondjuk én állandóan fogom alulról a hasam a keményedések miatt és lehet, hogy az arcomra van írva, mert egy eset kivételével MINDIG kaptam helyet!!!

Vickybabe, gyönyörű a torta!!! EZ végül a sacher lett?

Csöre, köszike a receptet, jó lett, befaltuk... :roll: :D

Kisbogacs! De jó Te már CTG-re mész!!! ÉNisénisénis!!!

Biga.csiga! Nekem is pont ilyen férjecském van. Néha még azt is mondogatja, hogy szívesen átvállalná néha Ádi cipelését... Ő még mos, főz, takarít és bevásárol, fürdet, fektet, etet is munka mellett. Ez bánt a legjobban amúgy a „döglésben”, hogy minden munka rá hárul ő meg teszi ezt egyetlen zokszó nélkül, én meg itt panaszkodom. :oops: :cry:

Isarenikő, most olvastam valahol, hogy a másodjára szülőknél már csak az uccsó percben ereszkedik le a pocak. Mondjuk nekem az sem tűnt fel, amikor Pötyivel leereszkedett.

Petne, drukk, hogy megúszd! Hátha az antibika még védettséget nyújt!!!

Batkata! Melyik ez a kórház ahol nincs csecsemő osztály??? Ilyenről még nem is hallottam!
Micsoda szép pocakok!!!!

Ja és a DM! Érdemes kiváltani, mert kuponokat adnak, amiket fel lehet használni később. Van benne 2-4 olyan, amikor 50%-os engedményt adnak a C&A-ban. De más boltok is fel vannak sorolva, küldik majd postán. Ja és bababarát szállás kedvezményt is adnak évi 2-t azt hiszem, a gyerek 2 éves koráig kaptuk, 2-3 ilyen kuponfüzet jött egy évben.

Na ennyit bírtam ülni csajok, megyek vissza az ágyba. :?
Szép napot mindenkinek!!!
Puszi
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Batkata: :lol: El tudom képzelni az aggályaidat, mikor én magával a szüléssel is eleve így vagyok, pedig hozzád képest nekem jóval egyszerűbb a helyzetem. :oops:

Kriszti: ez jó, aranyos a párod! Nekem is Apa a jóslóknál tegnap már rajtra készen állt, hogy akkor most jajj, menjünk, nehogy itt kipottyanjon Martin :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Ma megint Bp-ről :)
Dolgozgatok... megyek du. az ELTE-re, de ígérem, nem gyalogolok át a Petőfi hídon :wink:

Magdolna, Kata: csinos pocakok :wink: és mekkorák :shock: Kata, szerintem nincs lent egyáltalán, lehet, hogy lentebb érzed, mint volt, de távolról sincs lent.

Gyerekhiszti: igen, Zaza is hisztisebb... Mesi nem. Hogy miért? Én arra gondoltam, hogy betegség környékezi :roll: (ami egyébiránt nem alap nélküli, mert éjszaka köhögött - végül adtam neki szirupot, és jobban lett)

DM: nem hallottam, de utána fogok nézni :wink:

Petne: remélem, nem kapod el... enyém Apus is láz nélkül megúszta, szerencsére, mint Katáé, de persze attól még elkaptam megint, folyik az orrom, meg megint fáj a hátam :?

Csöre
csöre74

Csöre: te szegény, te mindig belenyúlsz ezekbe a megfázásokba! :shock: Én sem látom/érzem lentinek a pocakot, Apa állítja,hogy valamennyit jött le :roll: Nem tudom :lol: Valamennyit talán, mert most lentebb tudok rákönyökölni, mikor kinyomja a kis fenekét :lol:
Tényleg, hasznos lesz ez a DM-es történet!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre!

Marcim se babóca miatt hisztizik, sokkal nyitottabb pocak felé, szerintem Mesi is és Marci is túl van már egy testvér-traumán.
Sztori: Márton gazda Julcsi hazatéréséről: "Mikor hazajött Julcsi a kórházból, beleadtam az összes szeretetemet" :D

Ja, és vigyázz magadra!
Sok vitamin, bla-bla-bla...

Innen jut eszembe: a sógornőim citromlikőrt fognak Karácsonyra kapni.
Na most az előkészítő folyamatok mellékterméke eszméletlen mennyiségű citrom volt (merthogy ehhez csak a citrom héja kell...)
Stahl Judit anyánk javaslatára kifacsartam a citromot, s lefagyasztottam. Azóta 1/2 vagy egész citrom-jégkockával ízesítem a teát, s tök jó.
Ősszel így csináltam a tartósítószer nélküli feketeribizli-szörppel is, azóta ha kifogyunka szörpiből, 1-1 kockát belerakok a bdüös kölek poharába, s kész a szörpike...

Na folytatom a rámolást... Ma valahogy úúúúgy úúútálom... :evil:
(Igazság szerint csak elkezdeni nehéz...)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: ez nagyon jó :D azért remélem, Borinak is jut majd :wink:
Jók ezek a gyümölcs kockák :) nekem van egy rakás bodza szörpöm, tartósító nélkül eltéve, ha még jó, megcsinálom :wink:

Kata: amíg csak ennyi bajunk van, addig nem aggódok :wink: komolyabb ne legyen :)

Tegnap végre megcsináltam a borscs-ot a'la Csöre :D Most azt gyűröm, és nagyon jól esik :D
Meg nekiálltam itt bent, a dolgozóban összepakolni a cuccaimat, ha holnap jön az utódom, ne legyenek útban (apróságok, nem súlyzózok :wink:)

Csöre
csöre74

Batkata: Marci egy tündér, nagyon édes lehetett! Citromlikőr receptet kérhetjük a másik topikba?? a jégkockás mewg tök jó ötlet!!!

Csöre: Ne is legyen komolyabb, így van! :wink:

Újabb adag babaruci mosódik, megint alig bírtam betaposni a gépbe, ezúttal plüss rugik, kardik, puilcsik...Gyanítom, nem fog felférni a szárítóra :roll: Még jó, hogy eltettem a Tescos, Auchanos mini vállfákat, majd ezekre felkanyarítom a pulcsikat :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Na egy kis pihi rámolás közben... ;)

Csöre: Hát remélem, nem fog padlót fogni Marci, ha megtudja, újra lányunk lesz... Talán kiheveri. Nyár végén közölte, ha fiú lesz, Mennyország, ha lány lesz Pokol lesz nálunk.
Julcsám meg: neki mindegy, csak kicsi legyen... Szerintem nem tudja elképzelni, milyen, amikor egy ilyen kis csomag nekiáll üvölteni - főleg, ha lányhangja van... ő nem emlékezhet rá... :lol:

Újabb sztroi: az egyik jó ismerősöm mesélte, hogy a nővére, amikor meghozták a kistesóját, vagyis az ismerősömet, megkérdezte: "Ugatni tud?" :shock: :lol:

Csöre: lassan nekem is neki kellene állni az irodát kiganézni... De csak szép nyugisan fogom megtenni. Asszem fel fogom bérelni a céges kocsit, hozza haza a cuccaimat...

Na foly. köv. - még jövök. :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata!
Tényleg szükség volt a nagy szekrényre... :lol:

Képzeljétek, felkerült a cuccaimmal az én gyerekkori takaróm is! Olyan kis édes... Elhatároztam, hogy engedélyezek magamnak 1 doboz ruha-ereklyét (bébiholmijaim, lánykori kedvenc ruhámból kettő, anyukámtól 1-2 cucc, s apukám egyik kockás inge - boldog egyetemi évek..., amit elcsakliztam, de már nem jön rám... :shock:)

Na tényleg megyek, mindjárt indulnom kell gyerek-összeszedő körútra. :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hu ma ugy dontottem el kezdek komolyan dolgozni, es elokeszitem a terepet az utodnak. Jaj ne tudjatok meg a folyamatos lustulasom eredemenye egy tucat papir, meg nyarrtol is vannak vissza maradva, foleg azok amik olyan nem szimpik voltak. Ugy hogy most szerintem egy hetig lesz mit csinalnom. Ime a lustasag eredmenye, nem mintha engem zavarna, na de azert az utodnak mindent rendbe kell hagyni, had lassa micsoda rem rendes fonoke van, aki mindent idobe megcsinal. :lol:
Ma kemeny harcba vagyok Attilammal, na de tenyleg ilyeket meg sosem csinalt, anyira rugdos, hogy szabaly szeruen faj. beultem az autoba, es ugy bordan rugott, amugy mell alatt (lassan kijon a torkomon), hogy elorditottam magam, apa meg ugy megijedt, hogy jo rafekezett, meg jo hogy szep lassan mentunk :?
Most meg itt munkaba egyezkednek Attilammal, de azt hiszem az egyeduli amit tehetek, hogy ne guruljon be, hogy kihuzom magam es egy picit sem gornyedek ra. Aranyos ez a gyerek aggodik a helyes test tartasom miatt :lol: :lol: :lol:
Batkata: hat igen nem hangzik tul jol amit elmondtal, de ezzel szerintem mindenki ugy lenne ahogy te voltal, eloszor jol megijed, aztan kezdi pozitivabban latni a dolgokat, szoval neked most mar "a pozitivan kell latni a dolgokat" van hatra. Pakolas, hat egyutt erzek, en is utallom, en nekem most a konyhat kell. Jaj meg bevasarolni is kell, mar vagy egy honapja nem tartottunk nagy bevasarlast. Ujabban nagyon utalom az olyat.
Rohanok ebedre hi v a parom

Kép
brestovsky

Kata! osztom a véleményt miszerint még messze van a megereszkedéstől a pocakod. Mivel rohamosan nő a babád így változik a pocak megint, valszeg ezrét tűnik úgy, mintha lentebb lenne.

Mágnes! jó vicc....ezen a héten még nem lesz babókád:) Nekem is ezt mondta a doki mikor megvizsgált szülés előtt pár nappal, zárt méhszáj és lapos ctg után közölte ráhúzok még egy hetet tuti....aztán mégse :lol:

Offtémához anyi, hogy úgyis hiába jártatjuk a szánkat meg gyűjtjük az aláírásokat stb stb...senkit nem érdekel. Legalábbis honatyáinkat nem. Persze próbálkozni kell mert birka nép leszünk így.

A DM-es kuponokat meg jó kiváltani (már nem kell az anyakönyvi másolat, elég felmutatni a pénztárnál) mert tényleg olcsóbb sokkal egy csomó dolog. Épp ma vettem így a 90 db-os Liberó minit 2300.-FT.ért:)

Bartika! kösz a nyugtatást hiszti ügyben....eleve kicsit önfejű és akaratos volt Máté mindig is így aztán duplán kijár a jóbol...írtam is a Mikulásnak, hogy csak virgácsot hozzon neki. Ennek ellenére azért vettem neki csomagot meg a szülinapi ajándék egy része is megvan már. A kocsiban ki is próbálta a mágneses rajztáblát meg a babát. Azt Ő választotta magának és egész vásárlás alatt csókolgatta....De sajna mennek a szekrénybe mert nincs ám hamarabb megkapod ajándék!

Ma én is kimosom a babarucikat mert ha hiszitek ha nem, üres a szennyes!!!!!!!!!!! Piros betű ünnep!!!!! :lol:

Ja és végre megvan az apasági nyilatkozat is, jót röhögtünk utána apával, hogy már mindenki a nevén van csak én nem....
katuska79

Húúúúúúú, nekem is kellene ennem valamit, asszem már jócskán elmúlt az ebédidő...
De mit is egyek? Nálunk is kezd üres lenni a hűtő.
Vessetek meg lányok! Most ebben a minutában jött az ötlet: rendelni fogok kaját.
Nincs nekem most energiám konyvasztani, s jó lenne valami fincsit enni.
Úgyhogy gyorsan meg is valósítom a tervemet...

Mire kijön a futár, anyira éhes leszek, hogy fel fogom falni az egész adagot, pedig 1 adag bolognai nálunk 1 felnőttre és 2 gyerekre elegendő... :)

Rita! Hajrá, hamar eltűnik az iratkupac, csak nehéz elkezdeni felszámolni... :)
Ja, és jó étvágyat!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Konyvasztani = kotyvasztani :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Eddig a pharmavitos pezsgőtablettát ittam, amiből ma kissé felemeltem az adagot, hogy 1 g legyen
Du-ra lesz kész a gyógyszertári

Kata, ugyan ilyen felsőm van, csak pirosban. :lol: Egyik kedvenc kismamis rucim

Kép
Kép
cs_erika

Kis családomnak összekészítettem a Mikulás csomagokat, bent sorakoznak a szekrényben :wink: Menni kéne teregetni :roll:

Katuska: nem, semmiképp nincs még LENT a pocak, csak talán picit lejjebb :lol: Én tényleg csak onnan érzem,hogy lentebb tudok rákönyökölni picivel :lol: Édes Máté, egyem meg, babát választott? :wink:

Batkata: ja, jól fog még jönni a nagy szekrény :lol: Bár a múltkori tiszta rucit is úgy felvette a kétajtós szekrény, hogy komolyan mondom, keresnem kellett benne :lol: Apa olyan édes volt! Ő vitte fel vasárnap a kivasalt rucikat, kérdeztem, hogy hogy fértek el, mire ő: szépen,méret szerint tette be őket, külön a rövid illetve hosszúujjas bodyk, rugik :D Olvadtam, katonás rendben ott figyelnek a szekrényben :D
Én meg nem vagyok éhes....reggeliztem, maradt tegnapról gombapöri, de egyáltalán nem érzem, hogy ennem kéne...pedig fini :oops: Neked viszont jó étvágyat!!!

Rita: majd csak eltűnik a kupac :wink:

Erika: én is nagyon szeretem ezt a felsőt :oops: Jómúltkor belefutottam ugyanebbe kakaóbarnában,olyat is vettünk :oops:
Pirosban mindig csak olyan méretet láttam, ami nagy volt rám :(

KépKép

KépKép
kata8110

Na megjött a hírnök (khm, futár) és pihegve szólt: "Hoztam az ételt"... :D

Na a kajának már nyoma sincs, gombás-tejszínes pulykamellcsíkok hasábburgonyával... Utána még leküldtem néhány mandarint.
Most úgy érzem, pocaklakó nélkül is gurulnék.

És össze kell szednem magam, NEM SZABAD LEFEKÜDNÖM, mert elalszom. :shock:

Nem lehetne legalizálni az ovisok és a kisiskolások körében a (de)hoppanálást?
Esküszöm, sokszor olyan macerás elmenni értük - hazajönni velük. :evil:
Igazán megtanulhatnának csettintésre itthon teremni vagy hop-port használni...

Igen, jól érzitek, most megint elővett a fene nagy lustaság... :roll:

Na még megpróbálok pakolni egy kicsit, Mr. Darcy (Colin Firth) ebben nagyban támogat... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata, megkívántam a futároskajádat....
azt hiszem megvan mit főzök legközelebb :)
kisbogacs

Jelentem, kiteregettem, ismét dugig a szárító,tündéri,apró babarucikkal. De még mindig van 1-2 kör hátra. :oops:

Batkata: egészségedre a kajcsit!

Most hívtam a szállító gyereket, hogy 3 utánra ígérte magát a pénzzel, akkor kb így mikor jön: Erre: de jó, hogy tetszett hívni, teljesen kiment a fejemből! De még itt vagyok Budakeszin, úgyhogy egy órán belül viszem...Hahahaha,kis hamis, a hülyék a túloldalon vannak...Azt hitte, nem fogok rákérdezni? Marha jó azért, hogy ő hibázott és tartozik nekünk és én legyek résen!? :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Nagyon csinosak a pocakok!

Ma én is nagy körúton voltam: háziorvos, utána bevásárlás (DM, kínai) Vettem 5 csomag pelenkát , 5 doboz tápszert (alig bírtuk haza), a kínaiban meg nagyon szuper flanel elől gombos pizsit találtam. Utána még megfőztem, mostmár kivagyok.
És mindjárt ébred a fiam!

Kaját melyik cégtől szoktatok rendelni? Olyat, ami ehető és normál adag!

Katuska! Ilyen nagy kedvezménnyel még a Máté kuponjai miatt tudtál vásárolni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szia Enikő!

Mi egy pizzériából szoktuk rendelni, ingyenesen kiszállítják a kajákat, a IX. kerületben van, La Palma Pizzéria az ő neve.
Nemcsak pizzákat, hanem más kajákat is készítenek, ha visszaértem a lurkókkal, megpróbálok további infókat leolvasni a lapjukról telefon, árfekvés, menü, ilyenek...
Az adag elég nagy, viszont nem lehet zóna adagot kapni. :(
Minde hónapban vannak kedvezmények, s állandó kedvezmény, hogy 2500 ft felett kapsz 1 lityi üdíőt, meg az is, hogy a számládat hozzátűzik egy étlephoz, amin van piizánként 1-1 pecsét. 10 pecsét után a 11. pizza ingyér van... de csak pizza...

Ja, és elfogadnak étkezési jegyeket is.

Kisbogács: hát igen, ahogy leírtam a kajcsi nevét, nekem is eszembejutott, hát ha nem lettem volna ilyen lusta, egy kis beszerzőkörút közbeiktatásával én is meg tudtam volna csinálni. De hát ez mostmár lefutott kör.

Na megyek, mert szegény gyerekeim várnak...
Basszus! Már majdnem setét van! :( De nemsokára itt Karácsony, s akkor már kifelé megyünk a nagy sötétségből - de csak meteorológiailag...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gyors bekukk, még nem olvastam végig, csak az off témához reagálnék: az OVB már hitelesítette a kérdést (magyarul nem alkotmányellenes), ergo ha megvan a 200.000 aláírás lesz népszavazás, méghozzá az EP választásokkal együtt, tehát nem kerülne milliárdokba! Az, hogy 2/3-os a törvény, amit módosítani kell nem jelent semmit, hiába nem lesz kötelező érvényű az ogy-re, BEFOLYÁSOLJA tevékenységüket a nép akarata. Nem mehetnek el amellett, ha az emberek többsége azt mondja számlázzanak, és ne puszira vegyenek fel több milliót. Nem gondolom, hogy jelen helyzetben meg merik játszani a kedves honatyák/anyák, hogy figyelmen kívül hagyják az átlag ember akaratát. Szóval nyugodtan írjátok alá ti is, és családtagjaitok is, mert van értelme! :wink:
A kérdés története, amúgy olvasható a honlapon: http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=4

kisbogacs: Nem egyszerű jogszabályokat tanulni, én ezt tudom, én is vizsgáztam Alkotmányjogból (is), igaz annak már több éve. A lényeg, hogy ha ügyesen fogalmaznak meg egy népszavazásról szóló kérdést, akkor az nem lesz alkotmányellenes. Jelen eset erre az élő példa, így az általad beollózott törvényszöveg okafogyottá vált. Sok sikert a vizsgákhoz, menni fog, nyugi! :wink: Hidd el az Alkotmányjog nyomába se ér a polgárnak, az az igazán nagy szívás :roll:

biga.csiga

Sziasztok!

Majd később visszaolvasok, aktívak voltatok!!!!

Nagyon szomorú vagyok!!!!!!
Most jöttünk haza reumatológiáról, ahol azt mondta a doki, hogy nem javasolja a természetes szülést. Császár és azt is altatásban (EDA szóba sem jöhet ugyancsak a gerincsérv miatt).
Többen mondták már ezt a lehetőséget, de egyszerűen nagyon arcul csapott a dolog. Egyáltalán nem számítottam rá, pedig számíthattam volna.

batkata: mesélnél a császárról? Pontosan hogy működik ez? Megvárják, míg beindul a szülés? Téged altatásban császároztak??? Mikor láthatom a babát????

Kép
jandrea

Batkat! Köszi az infókat! Internetes oldaluk nincs véletlenül?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Batkata: Tök jól állsz a dolgokhoz, minden jól megy majd, nyugi! Édes a fiad ezzel a pokollal. Épp eszembe jutott, hogy úgy 10 év múlva a haverjai majd, hogy fogják stírölni Julcsit. Na az lesz az igazi Pokol... :wink:
Kajarendelés jó dolog. Én most épp más módon "rendeltem" (mekis kaját Apa által). :oops: Annyira kívánom, hogy alig várom hogy hazaérjen, de ez még odébb van. Nem baj, annál nagyobb étvággyal fogom enni :roll:

Kata: Laza ez a szállítós gyerek, én lehet elküldeném melegebbre, amikor már a kezemben a pénz... :roll: Tök jól állsz a babarucikkal :wink: Nálunk mikor lesz szekrényben? Azt hiszem csak Karácsony után... :oops:

Katuska: Milyen baba? Annyira édes lehetett Máté :D

Bartika: Én Apa nem mos, de főzni jobban tud, mint én :oops: Ne legyen lelkifurdalásod, ha olyan típusú urad, mint az enyém, akkor tök természetes neki, hogy ha Anya éppen nincs topon, akkor ő pörög-forog. Hidd el, hogy jobban aggódik érted, és Ádámért, mintsem hogy gondot okozna neki az a felállás.

Nagyon szép pocakokat látok! :D A héten már én is varázsolok egyet, mert régen örökítettük meg Milán lakját :oops:

Gyerekes anyukák: Nálatok hogy zajlik a Karácsony? Ki hozza az ajándékot? A fát közösen díszítitek, vagy azt is hozza a Jézuska? Teljesen izgalomba jövök, ha arra gondolok, hogy jövő Karácsonykor már Milán is rácsodálkozik majd a fára :lol:
És csajok, akik első babót várjátok, mint mi, nálatok hogy fog majd zajlani, ha lesz jerkőc?

Rita: Attila olyan, mint Milán, én sem görnyedhetek... :lol: Ne dolgozzál már!!!!!!

Mindjárt olvasok, mert elfelejtettem mit akartam még írni... :oops:

biga.csiga

Csöre: Valld be, hogy így edzed Saci immunrendszerét!!! Na, de félre a tréfával, gyógyulgassál, pihenjél! Minek mész te ELTE-re, meg "dóóógozóba"??!!! Utód feltalálja majd magát!

petne: Megy a drukk! Jobbulást párodnak!

jandrea: Nagyon sajnálom! :(

Ez a DM-es dolog tök jó! Végre valami pozitívum! :lol:

biga.csiga

Enikő! igen volt egy bababónsuos kuponom -400 és volt 15 pontom még így az még 15% kedvezmény:)

Biga.csiga! egyszerű keményfejű pislogósszemű puhatestű baba gumi kézzel meg lábbal. Helyes kis darab:)

Nálunk úgy ment tavaly, hogy míg Máté aludt addig feldíszítettem a fát. Most úgy lesz, hogy elmennek apával sétálni vagy valahová és addig díszítem fel.

Jelentem kész félig a konyhaszekrény takarítás!!!!! legalábbis a legdzsuvibb része.... ja vettem tesó sajátmárkás hidegzsíroldót...rohadt jó. Majdnem leoldja még a gumikesztyűt is:)
katuska79

Katuska: Köszi a választ!
Azt hiszem nálunk is majd ez a sétálós módszer lesz, és Jézuska jön :wink: Emlékszem én anno levelet is küldtem neki :D

Csajok jövő héten egy tali belefér? :roll: :D

biga.csiga

Tiszta hülye vagyok!

Katuska: grat a konyhához, de ne vidd túlzásba!!! ;)
Én ma ablakot pucoltam, mert már muszáj volt, és mert kitettem a karácsonyi világításokat :roll: Konyhában megvolt a függöny csere, a szoba Apára vár, mert nem akarok lezúgni több kiló függönnyel a kezemben. A bejárati ajtó is talpig díszben, és a lépcsőházba is jutott egy kis műhavas díszítés... :roll: Persze az erkélyre is kitettem a fénycsöves izét, szépen fűzögettem likról-likra, erre bedugom, és néhány helyen nem ég... Nemhiába csak 2.000,- Ft-ért vettük a Tescóban. Viszont azt nem értem, hogy hogy lehet, hogy egy cső az egész, és néhány szakaszon égnek benne a pici izzók, néhányon meg nem. Rég tanultam fizikát, de nem úgy van, hogy ezek a világítós izék soros kapcsolásúak, és ha egy nem ég, akkor a többi sem? :oops: Apát még nem tudom személyesen meginterjúvolni, telefonon emiatt meg nem zargatom... :roll:

biga.csiga

Sziasztok!

Próbálom a doki utasításait betartani több-kevesebb sikerrel. :oops:
Pihentem de azért az ablakokat megpucoltam és egy kicsit az udvarban is pakoltam.Sajnálom olyan nincs hogy én ne csináljak valamit!

Látom egyre nagyobb az izgalom a karácsony körül!
Szeretném én is feldíszíteni a házat de ahoz még a teraszon egy kicsit pakolnom kell.
Nekünk is van fénycsövünk és érdekes hogy nálunk is volt olyan szakasz ami nem éget. :roll: Viszont kint maradt egy darabig és tavaszal megsütötte a nap igy a kék fénycsőből néhol piros lett.Klasszul néz ki egyébként!

Mi most már együtt díszítjük a fát viszont az ajándékot még a Jézuska hozza!
Olyan klassz lesz hogy jővőre már két gyereknek kell majd szépen megszervezni a karácsonyt.Szerintem nagyon jó lesz.

Most már befejezem mert egy kicsit hosszú lettem!
Vigyázzatok magatokra és majd még jövök!

Kép

Kép
poszani

Biga.csiga: szakaszosan soros kapcsolásúak, ha a szakaszban kiég egy, akkor annak a szakasznak annyi :( sajnos nekünk is így néz ki a tavalyi példány, mert lefúlyta a vihar nyáron, és megsérült :? vettem egy újat, remélem, az működik :roll: Apus jövő héten rakja fel az eresz alá.
Tali: jövő héten hétfőn Bp-en leszek, utána nem tudok felmenni, következő héten is hétfő, de onnan még nem látom az eseményeket :) ha a többségnek máskor OK, akkor sajnos lemaradok
Utód: még nem dolgozik nálunk, hogy találná fel magát :?

Katuska: nem pihiről volt szó? :wink:

Karácsony: a fát Jézuska hozza, és együtt díszítjük... Az ajándékokat meg vegyesen Jézuska és a család hozza...
Mikulás: az eredeti Mikulás, aki ugye Miklós püspök, már meghalt, de sokan vannak, akik követik a hagyományát, ők a mai Mikulások... (ez magyarázza, miért vannak annyian, és miért nem egyformák, de a gyerekeknek így is van minden évben egy "igazi" :) tavaly az egyik helyi cég főnöke volt Zaza "igazi" Mikulása, aki kerekes székes, amit Zaza azzal magyarázott, hogy már nagyon öreg)
Hát, ezek a mi háttér történeteink

Andrea: sajnálom a császárt :( de az a lényeg, hogy egyikőtöknek sem legyen baja, fel a fejjel, minden rendben lesz.

Batkata: én a mai napig azzal a pokróccal alszom, amivel hazajöttem a kórházból :oops: rendes nagy pokróc, és jóóóó meleg :)
Marci de milyen már! :shock: :lol: :lol: Micsoda dolog beszólni a lányokra? Na, majd ha szembesül a tündér kis babával, máshogy fogja gondolni :wink:

Tiszta ideg vagyok :( ma megint sz@r a cukrom :cry: annyira elegem van, biztos megint az asztmagyógyszer és a gyulladás miatt, de ez akkor sincs jól így :cry: holnap házidoki, és ha akarja, ha nem, kicsikarom azt az antibacit, mert ezzel szerintem többet ártok Sacinak, mint a gyógyszerrel :? Nem mintha nagy antibaci huszár lennék, csak már tényleg kétségbeejtő, ami van :cry:

Csöre
csöre74

poszani: Hát nálam bizony van olyan néha, hogy nem csinálok semmit, pedig a doki nem írt elő semmi ilyet :oops: Te se vidd túlzásba a házimunkát, irgum-burgum!
Bizta jó lesz a Karácsony, én is alig várom már, hogy több jerkőc rohangáljon a fa körül! (Pedig még Milán is pocakban van, de sokszor már a 2., 3. babavárásomról álmodozom) :roll:

Csöre: Van olyan, amikor már tényleg kell az antibaci, szóval ne hagyd magad! :wink:
Köszi az ünnepi háttérsztorikat! Szerintem nálunk is az lesz, hogy ha már nyílik a tudatuk a gyerekeknek, akkor már nem csak a Jézuska, meg Mikulás hozza a meglepiket. Képzeld egy ismerős lánya 12 évesen még hisz, és az osztálytársai nem tudják meggyőzni az igazságról, ragaszkodik a Jézuska verzióhoz! A ritka fehér holló! :D
Én rugalmas vagyok, nekem jó a hétfő is, de nem tudom Hannáéknál lesznek-e még? :oops:
Már majdnem elfejtettem: köszi a soros izzós dolgot, így már világos :lol: Persze ebben a "fényslagban" még csak ki sem lehet cserélni azokat a kis izzókat :? Na, majd Karácsony után a leárazásoknál beruházunk valami kültéri csodába, talán jövő Karácsonykor már az új házikónkat díszíthetjük vele :roll: (Én nagyon remélem, hogy akkor már ott fogunk lakni, olyan nagyon jó lenne :roll: :D)

biga.csiga

Sziasztok!

Újra gép előtt.
Nem olvastam vissza. Hulla vagyok. Élni sincs erőm.

Kata továbbította a hírt.

Vicky! Nagy gratula Alex babához!!!!!!!

Jövök majd bővebben.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Poszani: vigyázz magadra :wink:
A mi "fényslagunk" sárga :D a régi és az új is, és valóban nem lehet cserélni benne az izzót :(
Biga.csiga: addig jó, amíg a gyereket varázslat lengi körül :wink:
Fénycső: ha húzogattad, esetleg meg kéne próbálni, nem lehet-e, hogy egy-egy izzót elnyom az erkély vasa... nekünk is kellett egy kicsit bazergálni, hogy mind működjön.

Csöre
csöre74

Hanna: végre :D sokan izgultak érted :wink: Pihenj egy nagyot, sűrű napok vannak mögötted :D

Csöre
csöre74

Csöre! Írtam, hogy nem leszek.
:wink:

Betegeknek jobbulást!!!!!
Szülinaposunknak sok-sok boldog szülinapot!!!!!!

Tali! Mikor és mennyien? Ez attól függ egy kicsit. :)

Kép
hanna30

CSöre! ó igen úgy volt pihi...dehát senki nem csinálja meg helyettem, két gyerek mellett meg még nehezebb lesz...amúgy is rajtam van ezerrel a fészekrakó láz és szeretném patyolatnak tudni a lakást.
katuska79

Katuska :D bennem is buzog a fészekrakó láz, de most semmi olyan nincs, amiben önállóan lépni tudnék :( De azért óvatosan :wink: A patyolat rend is csak múló állapot :)
sajnos a rendből nagyon sokat leadtam :( annyi minden csapkod körülöttem/tünk, hogy nem nagyon van rá idő :? mi lesz még itt 1 hónap alatt :roll:

Hanna: én tudtam, hogy távol vagy :) :wink:
Tali: mondjon más is valamit :)

Jó éjt, én lepihenek :)

Csöre
csöre74

Enikő!
http://www.netpincer.hu/_la_palma_pizzeria
Nagyon fincsi náluk a kaja, s mivel közel van, be is szoktunk néha ülni, persze csak akkor, ha ránk szakad a cég összes étkezési "utálványa"...

jandrea: nekem volt altatás is és epidurális is.
Nekem mindkettő spontán indult, téraránytalanság miatt nem tudtak kibújni, mindekttőnek látszott már a buksija...
Most indokolt, hogy programozott császár legyen, mert a második szülésnél néma hegszétválásom volt, s rizikós, hogy újra szétválik valamelyik...

hogy te megvárhatod-e a szülés beindulását, nem tudom, azt a dokiddal kell megbeszélned, mit javasol az altatásban történő császárra...

Altatásos verzió:
mivel érzékeny voltam az altatóra, nem tudom, normál esetben mennyi ideig tart, nekem kicsit tovább tartott a felébredés.
Mivel este szültem Marcit, hivatalosan másnap reggel kaptam meg babócát, bár a dokim áthozatta egy pillanatra a csecsemős osztályról és rátette a hasikámra a kis szuszogó csomagot... Az inkubátorból vették ki, hogy tudja üdvözölni az anyáját... :) Azt hiszem, hogy a nappal szülő anyukák is később kapták meg a babájukat, s normál szülésnél is az első anyai üdvözlés után 2 órát inkubátorban vannak a pöttyöcskék. Az, hogy az Istvánban hogy van, azt még nem tudom, az a gyanúm, ez kórházi szokásoktól függ.
Altatás után már másnap reggel felkeltem, szorgalmazták is a dolgot, mert így hamarabb regenerálódik az ember lánya.
Persze a pocakon a seb jócskán fájt, bár kaptam fájdalomcsillapítót, s nem száguldoztam nagyon a folyósón...

Epidurális: a másodiknál volt, végig ébren voltam, utána elvitték Julcsit, nyilván nem tudták a pocakomra tenni, mert ott éppen két doki dolgozott...
Julcsikámat beöltöztetve hozták vissza, de utána rögtön el is vitték, viszont Gáborom minkét babócát megdédelgette, Julcsit a csecsemő osztályon meglátogathatta - amíg ugye én megkaptam a kalotaszegi nagyírásos mintáimat összevarráskor... Julcsi éjjel született, tehát őt is reggel kaptam meg igazán...
Itt az volt a különbség, hogy 1 napig nem mozoghattam, ez nagyon car volt... De hát ez nálad nem aktuális.
Ja, és ami nagyon fontos: mindkettőt minden találkozáskor elkezdtük dresszírozni szopizás ügyében. Szegénykéim gyakorlatoztak, mint a kisangyal, de hát nem volt mit az elején.
Azt már nem tudom, milyen pótlást kaptak de az tuti, hogy előtte mindig megbeszélték velem, mit szólok hozzá...

A császármetszés után hidd el, akármilyen nagy a vágyad a babóca után, fontos, hogy pihizz egy kicsit, mert sokkal nehezebben gyógyulnak a császáros sebek, sok esetben még ott van az infúzió, katéter, a nem tudom én még micsoda... Lehet, hogy én voltam/vagyok önző, de nekem jó volt, hogy tudtam egy kicsit pihizni. Ami nagyon zavart a kényelmetlenségeken, meg a fájdalmon kívül, de sajnos nem tudtam ellene tenni: az az antibiotikum, és a tejecske későbbi (3-4. nap) megindulása volt. Ez utóbbit simán lehetett szabályozni Laktoherb teával, kicsit többet ittam, mint ahogy a dobozon van... Az előbbit meg el kellett viselni napi 3 - 2, majd 1 popsiba-injekcióval - jó kék is volt a popóm, mire hazaértem...
Hogy itt hogy lesz, azt még nem tudom... :(

Most hirtelenjében ennyi. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj, remélem, meg tudom válaszolni. Az az igazság elég régen volt mindkettő, s én olyan vagyok, hogy a stresszes dolgokat eltemetem jó mélyre, úgyhogy időbe telik, mire fel tudom piszkálni...

Na megyek, a többit holnap, mert Bori néni szétrúg, pocak fáj, szemem ragad le...

Ja, Hanna! Jó hogy előkerültél!
Bocsánat a többiektől, de már nincs energiám a többi reagálás leírására...
Mea culpa...

:oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csajok!

Írjatok akkor. :)

Aki a telefonszámos listára fel akar kerülni, küldje el privátban a számát, e-mail címét.
Küldenék friss listát!!!!!

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?