A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Tegnap nekem is furán volt a gyomrom, mint twist-nek, enni sem volt kedvem. Ma jobban vagyok :).
Tegnap voltunk UH-n... kerekfejű, mint az apukája :lol: ; Egyelőre a hátán fekszik, azért tud mindkét oldalamon olyan erősen rugdosni/bokszolni (nem fáj, csak a párom mondja, hogy milyen ereje van). A 7 héttel ezelőtti vizsgálaton fejtartásos volt, akkor csak a bal oldalamon pöckölt és a vízhólyagomnál :) Doki szerint még rengetegszer fordulhat le és vissza. Javasolta a vas szedését, biztos ami biztos alapon, de vérvizsgára nem küldött egyelőre: majd csak a szülés előtt valahol a 37.-ik héten, hogy tudja milyen állapotban leszek akkor. Értékekre nem emlékszem, füzetem otthon hagytam... de súlyt nem mért, szerintem...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Most van a H1N1-ről és az oltásról a Kossuth Rádióban műsor. Hátha érdekel valakit.

Titeket nem zavar ez a sok hirdetés?:evil:
PL az előttem író rendszeresen jön a topikunkba, és hirdet.
Nem erre valók a keres-kínál topikok? :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!

Tegnap a Mokkában is volt szó róla, sajnos elég meggyőző volt, amit mondtak. Egyre bizonytalanabb vagyok... :(

Engem nem zavarnak a hirdetések, gyorsan tovább lehet őket pörgetni :D

Ma eszembe jutott, hogy van egy piros melltartóm, ami eddig nagy volt, felvettem. Az a baj, hogy olyan push-up, aminek alig van középen rész, már kétszer vissza kellett pakolnom az óriásdudákat, mert beestek középre :D Asszem el leszek ma... A felsőm is totál kivágott, csak kuncogok, a kollégáimnak kiesik a szeme egy 6 hós kismama dekoltázsa láttán. Mondjuk az időm nagy részét két nővel töltöm zárt ajtó mögött, így kevés ingert nyújtok...

Klári

Kép
claracroft

Clara!
Zaklatod a kollégáidat??? :):):)

Ági!
Ezek szerint neked is jó lett a cukrod, szuper!

Brigi!
Nem lehet betelni az 1 hetes Marcival! Igazi kis tünemény! Annyira szép.

Timi
athena

Sziasztok!

Klári! Mellek... :D :D :D Majd nézd meg amikor szoptatsz!!!! Bár tél lesz és kevésbé lesz feltűnő a sok cucc alatt....már ha rá bírod majd húzni a pulcsijaidat! :D

Tegnap megvolt a 4D-s UH. Az én kicsikém meg tojt az egészre. A legelső pillanatban egy icipicit látszott a kis arca (amin egyébként tiszt olyan volt, mint a Soma újszülöttnek), de az egész vizsgálat alatt a kezei és a lábai azarca előtt voltak. Majd 10 perc után fogta magát és hátát is fordított.... :shock: De nagyon rendes volt a nő az UH-n, most nem kellett fizetnem és kaptam új időpontot jövő csütörtök délelőttre. Hátha akkor aktívabb lesz Öcsike. Méretei szerint nagyobb egy héttel és mindene a helyén van és jól működik. :wink:

Verus! Tényleg nagyon helyes kis pocid van! :) Szoktunk járni sóbarlangba, mert én is úgy gondoltam, hogy az használ, de épp tegnap előtt olvastam itt a neten, hogy ez téveszme, mert nem árt, de nem is használ....No mindegy azért néha megyünk majd, mert nekem sem árt.

Kép

Kép
somaanya

Somaanya: Ne is mondd! Nagyon tartok tőle, most is utálom, eddig sem szerettem, én mindig sportos testalkatra vágytam, de már kamaszként 80-as melltartót hordtam (képzelj hozzá 50 kg-ot), ami felduzzadt 85C-re (na, az 50 kg-ot már nem kell hozzáképzelni). Most 90D :shock: Milyet kell majd hordanom, mikor szoptatok, 120G-set???

Mi 4D-re november 6-án megyünk, aznap leszek 33 éves :)

Klári

Kép
claracroft

Somaanya: kérünk képet az utánpótlásról!
Az én cickóim a 2-szeresükre nőttek, bár nem okoznak problémát, mivel eddig nem is voltak. Szóval én vagyok az a tipikus fiús alkat, bár derekem az van, hál istennek nem vagyok az a hordó alkat.
Ja, aztán semmi bajom nincs, nem görcsölök, nincs előtej, tudok aludni (bár most nem nagyon, mert a 22!!!! éves unokatesóm rákos, és ez nagyon megvisel). Szóval semmi tipikus terhes tünet, és nem is dagadok, vizesedek. Olyan, mint a terhességem elején. Nem volt semmi tünetem, csak a álmosság, meg a sok pisilés. Remélem a 2. gyereket is ilyen jól viselem majd. :D

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Linus, így utólag sok szeretetet és szép dolgot kívánok Neked szülinapod alkalmából.

Kép
nilszi

Lemaradtunk Linus szülinapjáról???
Akkor boldog szülinapot Linus!!!!

Timi
athena

Lányok!
Valami hiba kerülhetett a rendszerbe a blogban. Mert az én nevem alatt a képek nincsenek a helyükön. Két képet tettem fel, darabszám szerint ennyi van a nevem alatt, de valami mégsem oké, mert a lila rövidnadrágban én vagyok, de a fehér nadrágban nem.
Amit én feltöltöttem 23 hetes pocak címen, az a narancs felsős volt, ami állítlag Bogaracskával kuszálódott össze...
Mi a teendő??

Timi
athena

Na én is valahogy így jártam, egyből valaki máshoz töltöttem fel képet. De szerintem Bogaracska tudja a változtatást megcsinálni: az ő bejegyzéseinél kell megnyissa mégegyszer azt a fotót, ami rossz helyen van és megváltoztatni a kategóriát... és ha Timi is Bogaracskához töltött képeket, akkor ugyanezt kell csinálnia: kategória változtatás.

Kép
nilszi

Nem nagyon értek a blogoláshoz, de szerintem jó helyre töltöttem fel. Bogaracskánál nincs az a képem. És mostmár sehol sincs. De korábban jó helyen kellett, hogy legyen, mert Hékás kommentje ahhoz kapcsolódik, ugyanis egy kilátóban készült a kép, ere kérdezi Hékás, hogy hol készült, mert magasan van.
Szóval teljesen elvesztem.

Timi
athena

Ja igen, emlékszem a képre! Nem törölted le és eltűnt? Próbáld mégegyszer feltenni hozzád. Lehet túl nagy volt?
nilszi

Pillesz!
Teszek majd fel a blogba képet Öcsiről, ha lesz mit. Tegnap 20 perc alatt 5 képet sikerült csinálnia az UH-s csajnak (állítólag másnak ennyi idő alatt 30-at csinál kb.) az is csupa kéz és láb, szóval semmi nem látszik rajta. Majd jövő hétre feltuningolom magam csokival, hogy pörögjön a baba és legyen mutatható képek. :lol:

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Alma elolvastam a Czeizel doktoro cikkét és teljesen tanácstalan vagyok mostmár oltás ügyben :? Tudom, hogy nekem kell döntenem, de annyira sokféle érdek és érv jött már elő, hogy teljesen elvesztem... :oops:

Mellek ügyében nekem is katasztrófa, alig bírok velük! 55 kilósan volt 85C mostmár a 90D is épphogy jó... Olyan nehezek :roll:

Kép
arian78

Blog: tegnapelőtt meg akartam nézni Reunion képeit, a neve mellett ott is volt, hogy 2 db, de egy sem volt. Tegnap meg meg tudtam nézni.
Mellek: hál istennek nincs nagy! Sőt...szinte semekkora.
Uh: mikor mi voltunk 22 hét 6naposan úgy össze volt gömbölyödve, mint egy kis süni. Mire kigabalyodott a köldökzsinórt kezdte el rágcsálni, így van pár kép amin úgy néz ki, mintha bajszos lenne. Mikor már ez sem zavar, belebújt a leépnybe, azt nyalogatta. Utána fogta magát, befordult, és a popóját mutatta. De így is vannak nagyon édes képek. Már akkor látszódott, hogy tiszta apja. Majd rakok fel 1-2 képet a blogba.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Írtam a moderátornak, örömmel látom, már ki is gyomlálta innen a hirdetéseket. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Arian, igen, igazából elég meggyőző az a cikk. Na meg elgondolkodtatott, hogy akit az utolsó harmadban oltanak, azzal a magzat is immunitást szerez, s születése után még egy darabig védett.
Jól összezavarnak mindenkit. Bár tény, hogy azért ezeknek az embereknek ez a szakmájuk, évtizedek óta ebben dolgoznak, valamivel azért többet értenek hozzá, mint mások. Bár mostanában ezzel kapcsolatban mindenki szakért...

Na mindegy, egyelőre várunk, aztán meglátjuk. A férjem mindenképp beoltatja magát, nehogy hazahozza, én meg majd megkérdem a nőgyógyászt is novemberben. De tuti ő sem fog egyértelműt mondani.
Addig meg hátha lesznek még tapasztalatok az oltással kapcsolatban.

KépKépKépKépKép
uxi

Arian: én is így vagyok az oltással :(

Somaanya: az uh-ról leírtakat én is írhattam volna. Maya is így viselkedett, a méretei alapján 1 héttel nagyobb és tiszta tesója :)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok,

Anyu korzeti nover es azt mondja mindenki fel ettol a H1N1 vakcinatol,es ok sem szivesen adjak be.
Amikor terhes no keri illetve kerdezi a doktorno nem is adja be,nem vallal felelosseget.
En meg a WHO oldalan olvastam hogy terhes nokon nem teszteltek,de meg terhes egereken sem!!!!

Majd meg irok!!

Szep estet!!!

Kép

Anita
bellaani

Bellaani: az én körzetim sem adja be...

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!
Én ezzel az egész védőoltás mizériával nagyon elbizonytalanodtam. Nem is foglalkoztam vele addig, amíg Czeizel Endre nem nyilatkozott. Ő tényleg nagy szaktekintély, súlya van a szavának. Na de mégis? Nem tesztelték kismamákon, ki meri bevállalni a lehetséges szövődményeket??? Viszont én is suliban dolgozom, azért csak fél az ember.... Szóval melyik ujjam harapjam?

Kép
ágota 74

Pillesz!
Csak én nem látom Pöttöm Panka fotóját a közösön :?: :?:

Lányok!
A pocakméretet hol kell pontosan mérni? Köldök alatt, köldöknél vagy felette???? Nincs benne tapasztalatom....

Kép
akire79

Akire: nem sikerült feltöltenem. Odáig eljutottam, hogy új hozzászólást kreálok, de azt a fotós ikont, amire rá kéne kattintani, hogy képet tudjak betölteni, nem találok.
Nem tudom mennyire hivatalos így, de én köldök alatt mérem egy kicsivel a pocakomat. (102cm)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Ezzel az oltással kapcsolatban én is bajban vagyok.
Czeizel nyilatkozata engem is bekavart. De ha a körzeti orvosok sem vállalják a felelősséget????
Amúgy szerintem a mi babáink már elég nagyok, nem hiszem, hogy maradandó sérülést okozhatna nekik egy influenza, inkább a koraszüléstől tartok!

Így a 3. trimeszter elején még egy homeopátiás orrspray-ért is könyörögni kell a gyógyszertárosnak, mert azt vallják, hogy inkább azt se használjuk, akkor miért adatnánk be direkt magunknak vírust?

Abban reménykedem, hogy mire kitör az igazi járvány, addigra már itthon leszek (nem járok dolgozni) és akkor talán meg tudom előzni, hogy megkapjam.
Nekem most is sikerült (valószínűleg a BKV-n) elkapnom valamit, úgyhogy parázok, mert nem szeretném ha baja lenne a babának!

KINEK HIGGYEN AZ EMBER??????

Kép
akire79

Jó estét!

Lányok, most komolyan, melyik az a terhes nő, aki hagyja, hogy rajta teszteljenek? Erről is szó volt a Mokkában, és ott mondták, hogy soha semmit sem teszteltek még kismamákon, nem engedné az etikai kódex. Így egy terhesvitamint sem, és egy fájdalomcsillapítót sem, és semmit. Látják a hatásait, és felmérik, hogy azok a hatások veszélyesek-e egy várandós nőre. Azt mondták, hogy a láz lehet ebben az esetben a rizikó, viszont az eddig megfigyelt több száz ember közül eddig 2-nek volt hőemelkedése, ami még nem veszélyes, viszont maga az influenza magas lázzal járhat.

Senkit sem akarok meggyőzni, hisz még én is bizonytalan vagyok, és nem biztos, hogy beadatom, amúgy sem vagyok influenza oltás-párti, csak jogosnak tartom, hogy nem tesztelték kismamán. A terhes egeret persze én sem értem, ha tényleg igaz. Bár én sosem tudom megállapítani egy rágcsálóról, hogy terhes-e, azok állandóan azok :D

Klári

Kép
claracroft

Pillesz!
A kis ikon a felső sorban (ahol a betűméret, betűszín, stb van) balról a 6. ikon. Úgy néz ki, mintha egy festmény lenne...
Hátha így megtalálod!

Köszi a mérést, mindjárt ki is próbálom!

Kép
akire79

Védőoltás: eszem ágában sincs beadni, ha nem lennék terhes sem. A hosszú távú hatásokról senki nem beszél. Terhes nőkön nem tesztelték. Czeizelnek, meg még sokmindenkinek LEHET, hogy érdeke, hogy beoltassa magát az ember. De ez csak az én magánvéleményem. Ja, és már szerintem lerágott csont. Ha akaros beoltod magad, ha nem akarod nem. Ennyi.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Javítok:
Jobbról a 6. ikon közvetlenül a hangjegy mellett.
Bocsi :oops:

Kép
akire79

Pillesz: ott ahol a legnagyobb :) Hátul a derekadon kell mérni, elől pedig a legbővebb résznél. De reggel mérd meg, több cm is lehet az eltérés, és a reggeli az alapállapot.

Klári

Kép
claracroft

Köszi Clara, a mérést én kérdeztem, reggel ki is próbálom.

Kép
akire79

Bocsi, már késő van...

Klári

Kép
claracroft

Semmi gond. Most is megmértem, 105 cm lett :oops:
Összehasonlítás végett reggel is megmérem majd, kíváncsi vagyok (remélem vagy 3 cm- el kisebb lesz :lol: )

Kép
akire79

Bocs az offért, de az új bejegyzéssel mit kell csinálni? Elmenteni? Vagy? CSak én vagyok ilyen bamba birka, hogy ez nekem magas?

Csilla
Kép
Kép
pillesz

elmenteni, bezárni

Klári

Kép
claracroft

Somaanya: szereztem a Vaterán Leksvik szekrényt! :) :D :P :lol:

Klári

Kép
claracroft

Jó reggelt,
Klári, mennyiért találtad a szekrényt?
Tegnap voltam védőnőnél, vérnyomás 102/66 (talán most ment előszőr 100 fölé; ezután csak növekedni fog, állítólag), súly 58 kg, ami azt jelenti, h 2 hónap alatt 4 kg. Az jó. Nálam is ott méri a pocakméretet: ahol a legnagyobb, vagyis a köldököm alatt picivel.

Belegondoltam, hogy már nincs is olyan sok a szülésig. Repül az idő!!! Karácsonyig tervezek dolgozni: addigis nem unatkozom otthon és formában maradok. Amíg mozgunk rendszeresen, addig a szervezet erősödik.

Kép
nilszi

Jó reggelt!

Ma reggel ismét klarinétszólóra ébredtem :shock: Még most is tart, Úgyhogy nálunk ezerrel szól a Faithless...

Nilszi: 42 ezer a szekrény, újonnan 59000 lenne.

Nekem a védőnő nem mér pocakot, a vérnyomásom 130 körül van. a súlyom 82 kg :shock: Így 11 kg-nál tartok. A munkahelyemen egy levegőmentes lépcsőházban kell a 2.-ra felvánszorogni, ez a nap legrosszabb része, ha az éjszakákat nem veszem. Én nem érzem magam fittnek, nehezemre esik bejárni. Ha bent vagyok már, akkor nincs gond :) A 3/4 óra BKV-t és a lépcsőt kihagynám, hazafelé szintén. Mindegy, már csak két hónap... sőt, már annyi sincs dec. 18-ig.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Szoval a vedooltassal kapcsolatban: amit hallottam az az hogy itthon allitolag 8 millio??? vakcinat legyartottak,es ennek meg a 10%-at sem sikerult eladniuk,ezert ez a nagy kampanyolas hogy meg Czeizel urat is bevontak...
Kivancsi lennek ha az O 6-7-8 honapos terhes lanyarol lenne szo O mit is tanacsolna...
Mint irtam,olvasgattam a WHO oldalait,ok nagyobb szakertelemmel rendelkeznek ebben a temaban(en ugy gondolom..)es Ok azt irjak hogy egy normal lefolyasu influenza sokkal tobb embert szolit el evente mint amennyit ez az uj virus,csak azt hogy valaki siman influenzas konnyebben elfogadjuk mint az hogy valaki ezzel a mestersegesen letrehozott H1N1 virussal fertozott.
Allitolag a vakcina mellekhatasa a laz,ami ugye terhes noknel igencsak veszelyes...
Mindenkinek sajat felelossege hogyan dont,de szerintem(es ezt is irja a WHO)megfelelo intezkedessel meg lehet elozni a bajt,mint peldaul vitamin szedessel illetve fertotlenitos kezmosot kell hasznalni,plusz aki BKV-zik erdemes fertotlenitos keztorlot hasznalni egybol amint leszall az ember vagy kesztyut huzni...
Nem kenyelmes,de mar annyira a vege fele jarunk hogy szerintem nem erdemes az oltassal kockaztatni.
Ha valaki nekem 100%-os bizonyossaggal ala tudna tamasztani hogy teszteltek es nem karos,lehet meggondolnam,de igy nem is gondolkodom a dolgon...

Azert kivancsi leszek mi lesz a kovetkezo virus amit letre fognak hozni...allitolag mar talaltak Kinaban egy spanyolnathaban megfertozodott embert...

Mindenkinek szep napot :)

Kép

Anita
bellaani

Megint en...

Elfelejtettem megirni hogy a XI.keruletben talaltam egy angol turit a Kondorosi uszodaval szemben,es nagyon szep,majdnem uj rucijaik vannak.
Az arak fixek,nem kilora mennek,de szerintem nem draga(Brendonban jartam elotte,ahol az overall 9000Ft volt...),itt sikerult pihe-puha overallt vennem 1400FT-ert,rugik 600-800 korul,kardiganok 400 illetve bodyk 300Ft korul,de tenyleg nagyon szep allapotu,jo minosegu...

Ha esetleg erdekel valakit :)

Udv,

Anita

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!

Gondoltam, csatlakozom Hozzátok. már régebb óta be-bekukkantgatok ide:).
Tudja valamelyikőtök, hogy mitől függ az, hogy valakinek kiáll-e a köldöke terhesség alatt vagy sem:)?

Ági
Kép
m_agi

Üdv közöttünk Ági :) a kérdésedre sajna nem tudom a választ, szerintem nekem ki fog állni, egyre kisebb a "kút" :) Bár nekem tetszik :)

Klári

Kép
claracroft

Köszi:)!
Nekem is tetszik:), és nekem is egyre kisebb a mélyedés, de úgy tudtam, hogy ez már hamarabb kialakul... Akkor lehet, hogy van még számomra is remény:-D?

Ági
Kép
m_agi

Üdv M_Agi!
Sajnos én sem tudom, hogy mitől függ, talán attól, hogy előtte mennyire volt mély a köldök.
Nekem eddig még nem áll ki (remélem nem is fog :oops: ), de egyre jobban simul a mélyedés és még van hátra 3 hónap :shock:
Vannak varratok a köldökömben és azok pl már átszanak :shock:

Én például azt sem tudom mitől függ az, hogy kinek és mikor jön ki a barna csík a hasán :shock: Gondolom ez is alkat, bőr és hormon függő.

Kép
akire79

sziasztok

Én nem olvastam a cikket amiről beszéltek, meg a mokkát sem láttam, sőt nem is olvasom el semelyik cikket ami a vírussal kapcsolatos, de nekem is az a véleményem, hogy mindenki azt mondja ami az ő érdekét szolgálja

Én csak laborban dolgozom, és nincs arról semmi konkrét infom, hogy az orvosok miket kapnak a gyógyszer cégektől, de ha csak azt veszem, hogy a diagnosztikai cégektől mi milyen ajándékokat kapunk, a kísérleti vizsgálatokért mennyi pénzt adnak, meg hogy a laborvezetők hol járnak milyen utakra viszik őket stb. akkor nem nehéz elképzelni bárkiről bármit.

A másik, meg hogy szerintem, ha mondjuk valakinek a párja beoltatja magát, az nem azt jelenti hogy nem viszi haza a vírust, hanem csak ő neki nem lesznek szövődményei sőt lehet hogy észrevétlenül lezajlik a betegsége nem?

Móni
KépKép
reunion

nekem amúgy nagyon rossz tapasztalatom van a sima influenza oltással is,
mi ingyen kaptuk a kórházban, 1* be is adattam, és aznap egész éjjel lázas voltam meg kijött rajtam az összes influenzás tünet ami létezik, és az csak az oltás volt, amitől ugye nem kéne hogy baja legyen az embernek

Móni
KépKép
reunion

Hát igen, nem igazán mer az ember kockáztatni. Vitaminok, kézmosás és a jó szerencse!:)

Kép
ágota 74

Akire79:
Üdv Neked is:)
Tényleg, még barna csík is lesz, lehet, el is felejtettem:). Nekem is most fog még csak kezdődni a harmadik trimeszter, szóval kiváncsian várom a további változásokat:).

Amúgy, Ti nem Vagytok még belefáradva ebbe az egész influenza-mizériába? ...

Ági
Kép
m_agi

Sziasztok!

Üdv Ági!

Nekem már megvan az a barna csíkom, sőt a köldököm felett is látszódik egy halvány vonal. SZülés után teljesen elhalványul. Nem tudom mitől alakul ki.
Én a terhességi csíkoktól félek, nem szeretnék 23 évesen olyan vnzó lenni, mint egy zebra.
A köldökömnek már nem kell sok és kifordul. Mondjuk én már 30 hetes vagyok.
Ha nem gond ide tennék Pöttömről képeket, mert a blog meghaladja a képességeimet.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Kép Orrtúró
Kép Röhögős
Kép Kényeskedős

22 hetes 4 napos volt itt, sajna már nem megyünk 4d-re. :(
Annyira zabálnivalóan édes volt....

Csilla
Kép
Kép