Sziasztok!
Szoval a vedooltassal kapcsolatban: amit hallottam az az hogy itthon allitolag 8 millio??? vakcinat legyartottak,es ennek meg a 10%-at sem sikerult eladniuk,ezert ez a nagy kampanyolas hogy meg Czeizel urat is bevontak...
Kivancsi lennek ha az O 6-7-8 honapos terhes lanyarol lenne szo O mit is tanacsolna...
Mint irtam,olvasgattam a WHO oldalait,ok nagyobb szakertelemmel rendelkeznek ebben a temaban(en ugy gondolom..)es Ok azt irjak hogy egy normal lefolyasu influenza sokkal tobb embert szolit el evente mint amennyit ez az uj virus,csak azt hogy valaki siman influenzas konnyebben elfogadjuk mint az hogy valaki ezzel a mestersegesen letrehozott H1N1 virussal fertozott.
Allitolag a vakcina mellekhatasa a laz,ami ugye terhes noknel igencsak veszelyes...
Mindenkinek sajat felelossege hogyan dont,de szerintem(es ezt is irja a WHO)megfelelo intezkedessel meg lehet elozni a bajt,mint peldaul vitamin szedessel illetve fertotlenitos kezmosot kell hasznalni,plusz aki BKV-zik erdemes fertotlenitos keztorlot hasznalni egybol amint leszall az ember vagy kesztyut huzni...
Nem kenyelmes,de mar annyira a vege fele jarunk hogy szerintem nem erdemes az oltassal kockaztatni.
Ha valaki nekem 100%-os bizonyossaggal ala tudna tamasztani hogy teszteltek es nem karos,lehet meggondolnam,de igy nem is gondolkodom a dolgon...
Azert kivancsi leszek mi lesz a kovetkezo virus amit letre fognak hozni...allitolag mar talaltak Kinaban egy spanyolnathaban megfertozodott embert...
Mindenkinek szep napot