A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

biga-csiga! Nálunk a tavalyi karácsony úgy zajlott, hogy a gyerkőc a nyagyival bent játszott a szobába, mi apával feldíszítettük a fát, alá tettük az ajándékokat, és amikor minden kész volt az angyal csöngetett. Nagyon édi volt a kicsi fiam, úgy meg volt lepődve. Iden és így tervezzük, bár lehet, hogy nélkülem.. :(
Aztán ha nagyobb lesz, közösen is készítünk díszeket, azt hogy elküldjük az angyalnak,vagy együtt díszítjük a fát még nem tudom!

Katuska! Ügyes vagy! Én nem haladok a tervezett ütemben!

Batkata! Köszi a linket! Erről a néma hegszétválásról írjál légyszives? Ezt egyáltalán nem lehet érezni? Vagy hogy történt?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, aranyosak vagytok. Férjem kicsit jobban van, bár a láza még mindig bőven 38 felett, a közérzete mégis jobb valami miatt.

A DM-es csomag érdekes, még soha nem hallottam róla, nem nagyon reklámozzák ezt.

Hanna, jó, hogy megkerültél. Nekem teljesen kiment a fejemből, hogy említetted, vendégeid lesznek. A lényeg, hogy jól vagy.

Pocakok szépek.

Kata, remélem, időközben rendeződött a szállítós sztori.

Császár: a tegnapi szülésfelkészítőn éppen erről volt szó, a Jánosban a következők vannak címszavakban: apuka nem mehet be a műtőbe, sokan vannak bent (3 orvos, aneszt, gyerekgyógyász, szülésznő, asszisztensek), műtét kb. 45 perc, előkészítéssel kb. 1 és 1/4 óra, babát azonnal elviszik, de miután rendbeteszik, visszahozzák megmutatni, megpuszilgatni, másnap reggelig katéter, éjjel fájdalomcsillapítás, komolyabb hashajtás, 1. nap pépes étel, 2. naptól rendes kaja, 4. nap reggel haza, 7. napon varratszedés.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Petne! Édes vagy! Igazoltan voltam távol. :)
Apának jobbulást!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!

Ma én vagyok az első :wink:

Hanna, küldtem a privit a telefonszámos listához.

Na, ma betöltöttem a 33. hetet. Nagyon vissza akarom tartani ezt a kicsi lányt.
Nekem 3*1g Mg-t kell szednem. Ettől függetlenül éjszaka voltak olyan érzéseim, mint mielőtt meg akarna jönni. Szóval pihenek. :?
És akkor még dugdossam a Chloramfenicolos kúpot, egyek Aktil duot. Jól betárazott a dokim.

Férjecském édes volt ma reggel. Kb 3* tettem meg az emelet és a földszint közötti lépcsőt. És kiadta utasításba, hogy maradjak egy szinten. Vagy lent, vagy fent. Édes, hogy így agódik.

Remélhetőleg azért itt nem indul be a baby bumm. Bár, van aki már 36 hetes, szóval ők már azért időben vannak.
Ez olyan izgi!!!

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Erika! Ok. :wink:
Pihenj sokat! A mg nagyon jó. Vegyél be hozzá calciumot is.

Kép
hanna30

jó reggelt!

Nincs erőm mindent visszaolvasni, csak úgy "felületes" módon...
Biga.csiga, van még mit tanulnom... :( (de akkor azt legalább jól tudtam, hogy ügydöntő népszavazást nem lehet kiírni, csak véleménynyilvánítót, ami nem kötelező az ogy számára?)

Hanna, én láttam az "igazolást", de azért örülök hogy látlak.

Valahol felborulhattak a hormonjaim... vasárnap elbőgtem magam a Csillagkapu Atlantiszon (nem kifejezetten az a romantikus fajta filmsorozat), hétfőn tiszta zizi meg sírós voltam doki előtt, tegnap este meg olyan undok a párommal, hogy még napokig szégyellhetem magam miatta... :oops: :oops: :oops: Másnál is van ilyen?

Ma nem leszek már, max este, jók legyetek!
kisbogacs

sziasztok.VICKY:örülök hogy jól vagytok Alex babával,szerintem a tejcsi miatt ne aggódj az a lényeg hogy jól vagytok semmi más nem számit :) KARÁCSONY:én úgy tervezem hogy az idén a lányokkal diszitem fel a karácsonyfát(remélhetöleg akkor még itthon leszek)és még akkor szülinapoznunk is kell mert a nagyobbik lányom dec. 25.-én született.a pocakok nagyon szépek,mindenkinek elég szépen nödögél már,az enyém olyan mintha egy kicsit megállt volna most nem tudom hogy miért...

Kép
gizella82

Kisbogacs! :lol:
Én is sírok mindenen mostanában. :(
Azt mondják, nem lesz jobb.

Kép
hanna30

Jó reggelt Lányok! :D
Azt hiszem, visszadőlnék még :roll: vagy ne bomlasszam a reggeli ébresztő hangulatot? Akkor leírom, mit csináltam eddig :)
Gyerekek reggeli, Mesi táska ellenőrzés (persze az angol cucc fele a szekrényében :?), iskolába, óvodába vittem őket, aztán gyorsan haza cukrot mérni (szerencsére ma jó lett :D), aztán el: pékség, zöldséges és hentes... olyan de olyan gyönyörű bőrös malackarajt vettem magamnak :oops: már ott figyel a sütőben :D Ha jók lesznek, azért jut a többieknek is :wink:
Most meg nekiültem dolgozni, csak előtte bekukkantottam ide :D
Ha holnap működőképes leszek, akkor be a dolgozóba, és az összes személyes cuccomat elhozom (na nem elcipelem, hanem összepakolom, és Apus értem jön).
Lányok, éjszaka azt álmodtam, hogy elment a nyákdugó :? de semmi jele nem volt a szülésnek, a kórházban káosz, küldözgettek össze-vissza, és leszólták a pocakomat, hogy ekkora pocakkal nem is lehet szülni :? menjek haza, és növesszem ... én meg álltam tanácstalanul, hogy akkor most mi legyen? Aztán felébredtem :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt még mindig nem jutottam be tesómhoz tiszta ideg vagyok és még ma sem fogok mert a férjem ma is későn végez :twisted: pedig már úgy látnám őket. A nagyobb babát már kivették az inkubátorból, a kicsi még bennt van és az egyiket kék fény alá tették mert egy kicsit besárgult, de jól vannak az a lényeg és holnap ha törik ha szakad bemegyek hozzájuk :wink:
erzsebet0312

Csöre! Nem semmi, hogy pörögsz.
Én is lassan letotyogok a piacra, lövök valami kaját a kisfiamnak.

Erzsébet! Örülök, hogy minden ok a babákkal. Ne bánkódj, hogy nem jutsz be a kórházba. Babázhatsz eleget. :wink:

Én pl... nem is szeretném, hogy bemászkáljanak a kórházba hozzánk. :oops:

Kép
hanna30

Erika: a lépcsőzés tényleg nem jó, csak óvatosan :wink:

Kriszti: a sírás normális, tudod :wink: ne tartsd vissza :)

Gizella: ott a pont :) a közös feldíszítést egy kicsit akadályozza a pocak is :) Bizti otthon leszel még :wink: csak vigyázz magadra.

Hú, én már majdnem minden mozdulathoz nyögök :? kocsiba csüccsenés, felállás, felülés...

Csöre
csöre74

Csöre! én azért ezt nem hiszem el.

Kép
hanna30

Mit Hanna?

Csöre
csöre74

Csöre!

[quote]H írta:ú, én már majdnem minden mozdulathoz nyögök kocsiba csüccsenés, felállás, felülés...

Kép
hanna30

MSN?

Csöre
csöre74

Nem a hasam, hanem a hátam miatt :? a hasam csinos, picike :wink:

Csöre
csöre74

Csöre! :lol: :lol: :lol:
Nekem is fáj a hátam. :(

Kép
hanna30

Jó reggelt!!!!

Én mostanában minden nap 9-fél10-ig alszom. Pedig max 11-kor beájulok! Még szerencse, hogy már nem dolgozom. :-)

batkata: köszi az infokat! Nagyon tartok az egésztől, mert már volt 2 hasi műtétem, tudom, hogy nem egyszerű az első napokban és olyan rossz lesz, hogy nem tudok maximálisan az én kis babámmal foglalkozni. Jövő héten megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond. Még van 7 hetem feldolgozni a dolgot, nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz ezt elfogadni.

Hanna: mindjárt megy a pü a telefonszámmal.

Kép
jandrea

Csöre74:hát z igaz ,nem tudni karácsonyra mekkora pocim lessz ,lehet hogy a lányok diszitenek helyettem :shock: a mozgás nekem is nehezen megy,nem sok energiám van mostanában..még az a szerencse hogy egy földre szállt angyal a párom és rengeteget segit,ha meg itthon van fel sem kelhetek az ágyból :) néha kicsit túlzásba viszi a féltést..te meg csak úgy pörögsz ennyi mindent megcsinálni reggel 9-re,irigyellek,én nagyon lusti vagyok :s

Kép
gizella82

Csajok!
Megkaptam a priviket! Este küldöm az új táblát. :wink:

Kép
hanna30

Andrea: én csak 9-10-ig bírom este :oops: nem is emlékszem rá, mikor maradtam fent utoljára 11-ig :)
Viszont 6:12-kor kelek :? Mesinek 1/2 8-kor kezdődik a suli, negyedre be kell érnünk, ha le akar vetkőzni, és ki akar pakolni :?
Gizella: enyém Apus sajnos későn ér haza :? a reggelit és a vacsorát elkészíti (hideg kaja, mindenki délben eszik meleget), és felcipeli a mosott ruhát (azt már nem engedi) a tetőtérbe teregetődni... hétvégén meg ami belefér :)
Egyébként azóta is ülök a gép előtt, és dolgozom, tehát már annyira nem pörgök :wink: (na jó, még bedobtam a mosógépbe egy adagot :))

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Néma hegszétválás:
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/569

"A terhes méh megvágása minden esetben jelentősebb vérzéssel jár, amit olykor nehéz uralni. A vérzés miatt végzett vérátömlesztés is veszélyes beavatkozás, erre sokszor már a műtét alatt sor kerül.
A metszés helyén keletkező heg sohasem lesz olyan erős, mint az érintetlen izomszövet. Következő terhességek esetében ez hegszétválást eredményezhet, mely egyaránt veszélyeztetheti a szülő nő és a magzat életét. Ezért a soron következő 3 év során nem tanácsoljuk a terhességet. A hegszétválás olykor már a terhesség alatt bekövetkezik!
A legjobban vezetett osztályokon is előfordulhat fertőzés a műtő levegőjéből, műszerek közvetítésével vagy a sohasem steril hüvelyből. A fertőzés legenyhébb formája a fonalgennyedés, legsúlyosabb pedig az életveszélyes hashártyagyulladás.
A hasfal szétnyílása sem számít irodalmi ritkaságnak, mely legtöbb esetben a varratszedéskor derül ki."
A néma hegszétválás: nem érzed a fájdalmat...

Történet: tulajdonképpen nem éreztem semmit, mert a fájások között nem tudtam különbséget tenni, később mondták, mi volt.
Annyira emlékszem, hogy utána a doki bejött és azt mondta: hát mindhármunkért imádkozott: Julcsiért, értem és saját magáért...

No ennyi, folytatom a pucoválást...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Húú batkata! Ez nagyon rosszul hangzik!!!!
El is hiszem, hogy nem akarja megkockáztatni az orvosod a természetes szülést!!!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!!

Hanna: igen, én is tudom, hogy igazoltan voltál távol és örülök, hogy megjöttél :D Kérhetek majd én is táblát? Tudom, nekem annyi mindenkinek megvan a száma (ilyen-olyan ügyletekből kifolyólag), de lécci-lécci :lol:

Csajok, tisztára megbolondult a belső órám, este nagyon hamar álmos lettem, 10-kor szerintem aludtam is, ennek folyományaként reggel fél 5-kor felébredtem pisiszünetre és 7-ig nem bírtam visszaaludni, akkor meg már Apa is kelt, úgyhogy útjára engedtem a dolgozóba, aztán még hevertem egy kicsit :oops:

Karácsony: én úgy szeretném majd Martinnal is, amilyenek nekem voltak kicsikoromban az ünnepek. Feltűnés nélkül megvesszük a fát, plafonig érőt szigorúan, ebéd és délutáni szentestézés a nagyszülőknél, majd a pici fiú ott marad valamelyiküknél, mi Apával hazaszökünk, karácsonyfa felölzöztet, várjuk a többieket. Vacsi, kis ünnepi hangulat, csengő,ajándékbontás :D Nekem anno, mondjuk a mai napig anyuéknál, az én szobámban áll a fa, a nagy kétszárnyas ajtó meg be volt csukva, így mindenki gyertya és csillagszórógyújtáskor látta lőször talpig díszben a fát. Nekünk itt Budakeszin tavaly volt az első karácsonyunk és a nappaliban volt a fánk,így tökéletesen elzárni nem tudjuk, de legalább mikor megérkezik a kislegény, akkor itt fogja már várni. Ebben az esetben viszont nem vagyok benne biztos, hogy a vacsora beelőzhet az ajándékbontás elé. :lol: Hogy idén hogy lesz, az jó kérdés, lehet, a szülőszobán hallgatjuk a Mennyből az angyalt?! :shock: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

batkata:ezek után én sem csodálkozom :(csöre74:akkor neked is rendes segitőkéssz apusod van :)

Kép
gizella82

Batkata: csak ámulok....azért ez nem semmi.... :(

Jandrea: sajnálom, hogy nem engedik a természetes szülést, de tudva,hogy így a legjobb neked is és a babának is, akkor talán kicsit könnyebb elfogadni.

Fél 6-kor ctg!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Le is vagyok törve rendesen, mint a bilike füle...

Tudom, hogy ha higgadt fejjel végiggondolom a dolgot, biztosan más is túlélte már ezt, de mi van, ha valami orvosi bibi kiderül, mi van, ha Borival baj lesz?
Stb., stb.
Szeretnék már túlleni ezen az egészen, szeretnék már otthon lenni - túl hasfalból-ki-csövön, hajnali szurikon, hasnyomkodáson, stb.

Apa sem érti, mi zajlik bennem, mindig azt mondja, minden rendben lesz - hát persze... Valahogy azt érzem, nem igazán tujda, miről van szó...

Úgyhogy most szépen nekiállok és felporszívózok... :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata! ez lenne a legemlékezetesebb karácsonyod ha a szülőszobán lennél!

Batkata! Az Istvánban pont egy császáros anyukával voltam egy szobában. Neki sokat segítettek a csecsemősök. A sima szülésnél meg csak annyira viszik el a babát míg a gyerekorvos gyorsan megvizsgálja, onnantól non stop kint vannak, a napi babavizitet is a szobában csinálja meg a doki! Persze be lehet adni a babát ha mondjuk tusolni mész vagy nagyon nem bírsz pihenni! CSak be kell csattogni és betenni egy rácsoságyba oszt kész és szólni,hogy 10-20 vagy egy óra múlva mész érte mert ezt vagy azt csinálsz. Fürdetésnél is beszólnak a szobába, hogy lehet vinni a babákat és az anyuka és az apuka is bent lehet a fürdésnél. Aki nem tud felkelni annak elviszik a babáját pancsizni.

Na én is elkészültem a konyhával, hűtő kitakarítva, poharak újra elmosva mert amit nem használunk azok kezdtek már bemattulni. Babbruhák kimosva, kivasalva. Csöre! Nálunk is bőrös karaj az ebéd! Már készen pihen a sütőben! :) Még gyorsan csinálok mellé valami desszertet mondjuk egy császármorzsát:)
Aztán ledugom a gyereket és kitakarítom addig a fürdőszobát és befejeztem.

CSöre! ez így van, még nagy rumli lesz itt, de az nem zavar az a napi rutinba simán belefér, hogy összerámolok ezerkétszáz játékot ezt azt. Viszont a szekrény már egy éve nem volt kipucolva és a fürdőszoba sem mostanában volt átol cettig átsikálva. egy csomó mindent már ki lehet hajigálni is. Szóval ha ezzel kész vagyok akkor már csak a napi gyors pakolások poorszívózás meg feltörlés marad....csak úgy lightosan:)

NA és este megrendeltem a régióbol Máté szülinapi meg karácsonyi ajándékait. Kap egy rakás bizbaszt:) Ez az utolsó kari ami még csak róla szól...
katuska79

ERika! nekem is szokott olyan mindjárt megjön érzésem lenni....olyan lefelé húzó érzés.
katuska79

Katuska: na, az biztos, hogy a legemlékezetesebb lenne :wink:
Egyébként lassacskán már tényleg elszégyellem magam, hogy te itt pörögsz ezerrel, én meg lassan kinyúvadok mindentől :oops:

Batkata: azért higgadt fejjel végiggondolva sem semmi a történet, de az tuti, hogy sem neked, em Borikának nem lesz semmi baja, és a lehető legkönnyebben túllesztek rajta! Apa meg férfiból van és a maga módján próbál téged nyugtatni. Egyelőre nekem úgy néz ki, minden simán zajlik illetve fog zajlani, de be vagyok tojva, Apa meg önti belém a lelket, hogy rendben lesz minden, nem fog fájni, Martin csak úgy kicsusszan...Tudom, hogy jót akar, de néha bennem is felmegy a pumpa, hogy ne hitegessen olyannal, hogy nem fog fájni, amikor ez így egyszerűen nem igaz. Bíztasson, nyugtasson meg, hogy rendben lesz, de én nem kérem, hogy lehetetlent ígérjen :wink:

Fájdogálok megint kicsikét, lepihizek :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! nem vagyunk egyformák, ki így ki úgy viseli a terhességet...lehet a másodikat már Te is pörgősebben...mert muszáj lesz:)

Igazad van, hogy hiába nem szabad senkit sem hitegetni, inkább reálisan kell a dolgokhoz állni. Apa nyugtasson csak de bőven elég ha annyit mond minden rendben lesz és melletted fog állni. Fölösleges mondania, hogy nem fog fájni meg hogy majd csak úgy kicsusszan mikor mindenki tudja, hogy nem 2 perces tornamutatvány lesz, viszont megélhető, túlélhető és csodálatos. Ezt még a 18. órai vajúdás közben is észben kell tartani és ott jön majd jól az Ő bátorítása! De ha meg neki lesz igaza és hipp opp meglesz MArtin akkor meg büszke lehet magára, hogy naugyemegmondtam:)
katuska79

sziasztok,

végeztünk a bankkal, most már itthon pihi :lol:

Hanna, jó, hogy jöttél! :D

Biga.csiga: karácsony - jó kérdés.
Nekem sosem adták be a Jézuskás mesét és jó volt így. Együtt díszítettük a fát és mikor már kicsit nagyobb voltam, én is tudtam meglepetés-ajándékot készíteni. Most úgy gondolom, inkább azt "tanítom" majd a gyerkőcöknek, hogy ez az ünnep a szeretetről szól és megajándékozzuk azokat, akiket szeretünk. Ebben ő is részt tud venni olyan ovis korától, én személy szerint jobbnak tartom, mintha azt hiszi, hogy egy "vadidegen" "Jézuska" csak úgy hoz mindenféle ajándékot mindenkinek. És az igazi karácsonyi történettel szeretném megismertetni, hogy tudja, min alapszik ez az ünnep. Lehet, hogy túl racionális vagyok?
De Mikulás azért lesz :wink:

Bartika, igen, Sacher :wink: Kitartás Neked!

Kata, én is szégyenkezem magamban, mikor olvasom, a többiek mi mindent csinálnak. Nekem meg már ahhoz is erőt kell gyűjtenem, hogy kiteregessek... :roll:

Kisbogács, a sírással nem vagy egyedül. Elmentünk hétvégén étterembe és a párom mondott valamit, de abszolút nem rossz szándékkal, erre én elkezdtem bőgni és alig bírtam abbahagyni...Hülye hormonok :evil:

Csöre, örülök, hogy jó lett a cukrod! :D Az álmod nem lehetett valami jó :?

Tali: én ha bírok (és a párom elenged), akkor megyek.
Egyébként nálunk is lehetne, hely van bőven, csak elég kieső helyen vagyunk (Pécel). De ha meg tudjátok oldani az utazást, akkor szívesen látlak Titeket valamelyik nap a jövő héten.

Hú elfelejtettem, mi mindent akartam még írni...megyek kajálni, aztán még jövök majd!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Segítsetek már csajok! Reggel még az ágyban begörcsölt a hasam, de olyan furán, nem tudom megfogalmazni milyen volt. Jó pár másodpercig eltartott. Viszont többet eddig nem jelentkezett. Ez lenne a jóslófájás?

Úgy látszik én totál másképp működöm, éjjeli bagoly vagyok, és korán kelek. Ma pl. éjfélkor még olvastam, de 7-kor már fent voltam.
Főztem, takarítottam, most pedig teregetnem kéne. ;)

Délután pedig UH. :D
moffli: te hányra mész!
Vendég

Batkata: :( hát, nem tudok mit mondani, mert igazad van, hogy aggódsz, de tudod, hogy komplikációk az esetek elenyészően kis részében vannak, és ugyanez a természetes szülésnél is előfordulhat...
Apák meg mindig is külső szemlélők maradnak, akárhogy is megpróbálják beleélni magukat. És ez nem a szándékukon múlik, egyszerűen így van, és kész.
Katuska: OK :wink: nekem csak most kezdődik a hajtás, ha elkészül jövő héten a tetőtér burkolása... csak ahhoz el kéne kezdeni :roll:
Hú, ez a karaj, de jó, hogy elcsábultam :oops: egy nagy tál borscs, egy szelet karaj, köretnek meg egy csirkecomb :D na jó, meg egy kis saláta :oops: ha most nem durranok ki :roll:

Csöre
csöre74

Csöre! vagy egy kis töltöttkáposztasaláta még mellé:) (mert mi csak így nevezzük a töltött káposztát:))
Ezek szerint nálatok is így mennek a munkák: el kéne egyszer kezdeni....majd tavasszal majd nyáron, majd ősszel, ja már megint tél...

Örülök, hogy nem csak én álmodok ilyen vadakat...egyébként furcsa de álmomban nekem is mindig pici hasam van....

Picuranyu! én is sokáig fent vagyok éjjel...pedig jobban tenném ha lefeküdnék inkább aludni de olyan jó mert akkor már egydül vagyok és nyugiban tv-zhetek, olvashatok. Ha lefekszem hamarabb akkor is tök nehezen ébredek fel reggel úgyhogy tökmindegy mikor fekszem.
katuska79

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál, a tenyésztés negatív, méhszáj zárt :lol: Azt mondta, szerinte a héten nem lesz még semmi, aztán hétfőn úgyis találkozunk ... olyan furcsa, hogy mostmár bármikor jöhet Bence.
megbeszéltem vele, hogy dec. 20-ig nem jöhet, mert akkortól Apa szabin van már.. Remélem szófogadó gyermekem van!

karácsony:
Tavaly Anyuéknál voltunk, ez volt Anna első karácsonya, és amíg mi díszítettünk, ő aludt..
Most nem tudom hol leszek karácsonykor, de alap állapotból kiindulva, ha itthon tudok lenni, akkor Nagyimék jönnek, ők elviszik magukkal Annát, amíg mi a fán ügyködünk. Ajándék csomagolás esténként, amikor alszik..

Alvás:
Anna 9 körül alszik el, ilyenkor még fürdés, olvasás, általában 11 előtt nem jutok ágyba, és az én kis 2 lábon járó vekkerem 6- fél 7 körül ébreszt is :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Picuranyu: keményedett a pocak? akkor jósló fájás...Drukk az UH-hoz, várjuk a híreket :)

Katuska: na, a töltöttkáposzta után sokáig nem látnátok :wink: vagy a hírekben: kismama pukkanásig ette magát, nem fért a bőrébe :lol: így is olyan dagadt lettem pillanatok alatt :roll: :lol:
Hát, a munka tekintetében igazából most jutottunk oda, hogy összespóroltuk a hozzávalókra valót... de még most is sok minden hiányzik (szegély, szaniterek, bútorok), ami nem tudom, mikor lesz meg :?

Mágnes: örülök, hogy minden OK :) Bence meg biztos kivárja a 20-át :wink: hiszen még csak 36 hetes :)

Csöre
csöre74

Mágnes: örülök,hogy minden rendben Veletek!!! :D Bizti kivárja Bence a 20.-át, az bő 2 hét! :wink:

Csöre: :lol: A változatosság kedvéért megint nem vagyok éhes :? Pedig Martinnak kéne küldeni valamit! Van tejbegríz, azt fog kapni :oops:

Picuranyu: megy a drukk az UH-hoz, várjuk a képeket és a híreket!!! :D Izgis ez a jósló! Nekem is ilyenek vannak, mostmár elég gyakran, Apa mindig rajtpozíciót vesz fel, na de azért még nem kell rohanni :lol:

Vickybabe: nálunk sem volt Jézuska-kultusz, vagyis sosem akarták belémnevelni, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, csak sokáig nélkülem díszítették a fát, illetve mikor nagyobbacska lettem és készültem ajándékkal, nekem kellett először a fa alá raknom, hogy ne tudjam kifigyelni, mit kapok :lol: Nálunk is,ahogy mondod, a szeretetre, az odafigyelésre épült az ünnep és épül ma is, megfűszerezve egy kis fahéjillatú, hópelyhes csoda-érzéssel! Bennem a mai napig ilyen érzetet kelt a karácsony, ezt szeretném átadni a Kisfiamnak is! :wink:

Igazándiból ez a mai napom ilyen nagyon tunyulós, egyébként rám is rámtör a fészekrakás és végigpucoválom a házat :lol: De ma még az idő is c@r :( Holnap megyünk anyósomékhoz költözködni, az is jó progi lesz :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Erika, tényleg vigyázz magadra, és ha nem szükséges, ne lépcsőzz. Gratula a 33. héthez!

Látom, lassan mindenki sírdogál. Reggel nálam is eltörött a mécses egy apuka szüléstörténetének olvasása közben.

Remélem, még menni fog a karácsonyfa díszítés, bár már én is nyögök elég sok mindenen. Az éjszakai egyik oldalról a másik oldalra fordulás pl. sok percet vesz igénybe, és végig nyögdécselek. A kocsiba be, kocsiból ki is elég nehézkes. Pedig nem is olyan nagy a pocakom.

Batkata, hogy mik vannak?! Nem csodálom, hogy már szeretnél túllenni rajta.

Picuranyu, Katuska, én sem tudok mostanában időben elaludni, éjfélig általában fent vagyok. Reggel viszont 7 körül már arra ébredek, hogy nagyon éhes vagyok… és akkor már nem is bírok ágyban maradni.

Kép
petne

Kata: én éhes vagyok :oops: szinte állandóan :) de kell is a kaja, mert, miközben Saci szépen növöget, addig én lassan kifogyok alóla...

Gyerekkoromban nálunk sem volt Jézuska, a fát az öcsém díszítette fel, mint fő-fő díszítő szakértő :D Most van, de pontosan azért ad mindenki mindenkinek ajándékot, hogy világos legyen: a szeretet ünnepe :wink: Nálunk is nagycsaládi ünnep: itt vannak a szüleim, és a nagymamáim, azaz mostmár csak az egyik :( és a mi fánk alá kerül minden ajándék :)

Ez a mai nap tényleg olyan nyomott :? lámpa mellett dolgozom :?

Csöre
csöre74

Csöre: én is betoltam a tejbegrízt kakaóval :oops: Még jó, hogy nem voltam éhes :lol:

Most indulok be a városba,meg kell néznem 1-2 dolgot, Apát meg 5-kor felszedem, irány a CTG!!! Utána meg megyünk Gödöllőre anyósomékhoz, mert még egy kocsinyi kisebb cucc van, ami holnap nem a teherautóval költözködik, nem tudom, mikor kerülünk haza :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

mágnes: fura lehet már ott tartani, hogy elviekben bármikor jöhet a kicsi. :)

csöre74: igen, kemény volt a pocak. Tyű, el sem hiszem, hogy már jóslófájásoknál tartok. :D

kata8110: :) OK, majd hozok képeket, neked pedig jó CTG-zést. ;)

petne: :D Én is mindig úgy ébredek, hogy éhes vagyok. :lol:

Mikor kicsi voltam, nálunk volt Jézuska. Az elején még a fát is ő hozta, később már nem, csak az ajándékokat. :)
Ebéd után alvás volt, addig anyuék feldíszítették a fát, és mire felébredtem, megérkezett a Jézuska. :)
Vendég

Picuranyu, szerintem is jósló volt, nekem is ilyesmi volt valamelyik éjszaka. Azóta szerencsére nincs. Drukk a dokihoz, gyere majd a hírekkel!

Mágnes, miért is akarsz már szülni? :wink: :lol: szerintem Beni még pár hétig jól ellesz odabent!

Kata, jó intézkedést, csak óvatosan. :wink:
Én is ilyen nyögős lettem, ma először már a kocsiból sem tudtam egyedül kiszállni (dombon lakunk, és emelkedik fölfelé a kocsibejáró, így fölfelé kell nyitni az ajtót és küzdeni a gravitációval...)

Éjszakák is hasonlóak, kb kétnaponta nem tudok egyáltalán aludni, ilyenkor tévézek a kanapén vagy olvasok.

Takarítani jöhet hozzánk is bárki, akin rajta van a fészekrakási láz, engem ez a része egyelőre elkerült :? :lol: :wink:

Most nézem, hogy Babócám a vonalzón átugrott az utolsó kockába :lol:

Kép
vickybabe

még egy gyors kérdés: van valakinek 2in1 mosó-szárítógépe? tapasztalatok? Most készülök venni (bekrepált a mosógép, gondoltam akkor már szárítósat veszek), de kicsit elvesztem a kínálatban...
Árban jó az Indesit, Fagor + a Candy határeset. Indesitet nem veszek (az krepált be most), a másik kettőről semmit nem tudok...A Siemens, AEG stb meg 1,5-2-szer annyiba kerül...

Kép
vickybabe

Vicky:
Éppen ez az ,hogy nem akarok még :) Dec 20 után jöhet csak, de jobb lenne ,ha a 30-at megvárná . Tény viszont, hogy sokat keményedek, meg rengeteget emelgetem Annát, ezért remélem, hogy Bence tolerálja a dolgokat. A dokim mondta, hogy finiselünk, bármikor jöhet, de a héten szerinte még nem. Hát én is így gondoltam :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hali Csajok!

Újra jó reggelt. :oops:
Örülök, hogy mindenki egyben. :)

Aki régen tett fel pocak képet, kérném szépen pótolja! :)

Vickybabe! Nekem AEG van. Nem adnám oda semmi pénzért.

Kép
hanna30

Hanna: bagoly mondja... hol az a friss pocakkép? :lol: :wink:

Kata: na azért ám :wink: kell a kajcsi Martinnak :)

Viki: nekem még nincs ilyen high-tech berendezésem :D sima kis felültöltős...

Mágnes: hát, azért már nem kéne Annával súlyzózni... :roll: tudom, nehéz, annak idején én is tuti emelgettem Mesit, amikor Zalán pocakban volt (igaz, Mesikém elég gizda volt már akkor is), csak nem emlékszem rá :roll:

Csöre
csöre74

Csöre! Én tettem 1 hete is. :)

Kép
hanna30

Mágnes, azért ne nagyon súlyzózzál...tudom, első babánál könnyű mondani :lol:

Hanna, mosó-szárítós AEG?

Pocakkép: este csináltatok Apával, kíváncsi vagyok, mennyivel van lentebb a múlt hetihez képest.

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?