A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Ja, Vick, édesek a kispál rajongó lányok. :-)
ez szabadtéri úszás, vagy fedett uszi?

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata
A Sportuszodában úsznak, jelenleg épp a Gy.rtával és a többi sportolóval egyszerre. :D
Ma elvittem a szomszéd lányt, nézegette a csinos fickókat. :wink:
Vince is kúszik, összefogja maga előtt a két kezét és úgy húzza magát. :)

Friday
Engem is érdekelne, milyen autó, hány éves, stb.?

Marci tünemény! Annyira édes!

Ma defektet kaptunk, egy ismerős cserélte le a kereket, mert persze Ricsi dolgozik és holnap vinni kell az uszodába a lányokat.

Lányok, aug. 9-12-ig leszünk Vácon. Szivesen találkoznánk veletek, legalábbis, aki ráér. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Kata! Már a múltkor felfigyeltem rá, hogy Márk ugyanazokat a dolgokat csinálja sorba, mint Marci! Hamarosan mászni is fog, ne aggódj :wink: Nálunk már minden fel lett pakolva :)

Vick, az nem semmi, hogy ilyen csinos fiúk társaságában úsznak a lánykáid :wink: A szomszéd lány mennyi idős?
Édes lehet Vince, ahogy kúszik :)
Defektet sajnálom... Még jó, hogy volt ki segítsen!!!
Hát, Vác az nekünk nem valószín, hogy összejön... Mi 10-én utazunk el, a 9-ében belesűríteni meg még egy talit is... Hát, meglátjuk :wink:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Köszi Kata a hiányolást , de most csak futtába jövök mert ezer a dolgom , ügyvédhez járás, vendégek voltak, jönnek holnap , holnapután, ezer a dolgom nem unatkozom szokás szerint!

Mangora édes Marci tegnap megnéztem a videot Mátéval , tetszett neki, úgy hogy talizhatunk nemsokára hogy megtanulja a mászást ! :wink: :D

Máté is kúszik ezerrel már egyre ügyesebb és gyorsabb a virágok a földön már nálunk is veszélyben vannak, sőt a székek, de a mániája a sütő alatti fiók kihúzása, de már ő is körbe kúsza a lakást olyan édi imádom ilyenkor !

LÁnyok kicsit meg vagyok ijedve , hmm normális ha hullik a haja, főleg hátul kopik ki a haja, de ez még a baba haja, sőt ha meghúzom picit akkor kezembe marad sok !! :oops: :cry:

Hétfőn megyünk a védőnőhöz kiváncsi vagyok hány kg, és mit tanácsol mit lehet már adni neki ismét !

GYümi az megy ezerrel ! Egyedül a dinnye az ami nem jön be neki !

Apa ma is du s. mennem kell most jött haza vacsit kell csinálnom neki !

További szép estét !

Ági , Mónival eljöhetnétek hozzánk ?!?!!?
Na majd egyeztetünk

Kata köszi a meghívást , ha jövünk akkor szólok neked telcsin, mert attól függ az egész h mikor kell mennem az ügyvédhez stb.. ez még mindig a szocpol kontra földhivatal ügy ! :twisted:

:D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Vick, sajnos mi sem tudunk elmenni Vácra, épp azon a héten nyaralunk.:(

Szilvi, köszönöm a meghívást, én szívesen mennék, igen. Viszont valószínűleg csak augusztus 15.-e után.
Lehet, hogy vonattal is bepróbálkozom, főleg, ha pl. Zsuzsi is jönne:)

Jó lenne, ha jönnél Katához, próbáld meg!

A hajhullás furcsa, remélem, nem lesz semmi gond.
Dávid a sárgadinnyét szereti nagyon, a görögből kis szeleteket vágok neki, szívogatja.

Ági, neked is köszönöm a felajánlást, bár nem leszek egy túl jó "mitfárer", így jogsi meg minden nélkül:-) de majd tartom a térképet, ha kell.

Mangora, sofőr mellett egy liftesfiúra is szükségem lenne, mert a vezetéstől mellett a lifttől is félek. Meg még rengeteg mindentől:-)
A GYED-emből flott fizetést is biztosítanék, gondolj csak bele.

8)

Kata, az ilyen vírusoktól én is tartok, de nem lehet őket megúszni:( Igazán csak akkor lenne gáz, ha közösségbe járnának. Az meg csak jó, ha a szomszédban van hasonló korú gyerek.

Ez a gyerekdoki a fapofa? Nem váltottatok végül dokit?

Szép estét,
móni[/quote]
monke

Sziasztok,

Vick, defektet sajnálom.Jó lehet ez az uszi, még jó, hogy a lányaid nem a fiúk miatt járnak, legalábbis az idén nyáron még tuti nem :-)
Márk is ugyanígy kúszik, összetett kézzel :-)

Ne már, sajnálom nagyon a 9.ei hete, hogy akkor lesztek Pest közelében.Mi 9-től megyünk Juditékkal Bükfürdőre, aztán a Balatonon leszünk.
Úgy tűnik majdnem mindenkinek ez a nyaralós hete csajok.Azutáni héten meg itt lesz a 9 éves keresztlányom, akiről írtam milyen jól elvan Márkkal.

Mangora, igen, én is észrevettem már a sorrendet, és kb pont 2 hétnyi különbséggel, mint ahogy születtek.

ToldiSzilvi, sajnálom a földhivatalos dolgot, remélem hamarosan lezárul és persze,hogy tudtok jönni Mátéval kedden.Hajhullásra tippem sincs, lehet még most kezd el kopni az első haja?Nekünk kb tavasszal ment el.
Hétfőn este jelezz mindenképpen, vagy kedden reggel.
Számítunk Rád.
Amúgy mi is tervezük majd,hogy megyünk hozzátok.Csak még nem tudom, hogy.Mert kocsi hiányában.Max.Miki elvisz egy darabon.Honnan indul a vonat hozzátok?
Esetleg Juditékkal el tudnánk egyszerre menni.

Móni, csak a két gyerkőc meg ne kaparintsa a térképet :-)
Nekem van egy jövőképem, Márk dirigál a gyerekülésből miközben ritkán ugye de vezetek, hogy anya gyorsabban, ne bénázz, stb.Tuti ezt is ellesi az apjától.
Amúgy gyerekes szomszéd párti vagyok, nem azért írtam, csak hogy ilyen közelségben nagyobb a baciforrás.

Reni drága?És Edina?

Kb. hétvége óta egyáltalán nem kell már a cici Márknak, pedig egy kevés még van benne, pár pericg szopizza, aztán felidegesedik,hogy nem elég.Ma már nem is kellett neki.Eddig futotta.az a minimális magától elapad?Hogy van ez?
Be nem gyulladt.

puszi,

jó éjt és nem tobzódok ma már ígérem

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Móni, igen a fapofa.De sajnos itt a városban nem igen van jobb, ha van, akkor meg protekció kell, hogy beférj hozzá.Csepelre meg nem vinném.Szóval megalkudok a rutinvizsgálatokkal és oltásokkal, ha a gyerek ritkán beteg, ki lehet bírni egyelőre.
A most költöző szomszédék dokija pesti, lehet majd átmegyünk hozzá, ha tényleg jó, meglátom.

na már tényleg elhullok mára

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt:)

Hallottam az előbb a zöldségesnénitől 2 céklás receptet babáknak, gyorsan ideírom, hátha többiek is annyira imádják a céklát, mint Dávid:

Céklaleves
Olajon megpárolni csirkemellet, fokhagymát rá, fehérrépa, sárgarépa, kis zeller, só, reszelt (nyers) cékla, vízzel felönteni, turmixolni, hogy sűrű leves legyen.
Adagokat nem mondott, de lehet improvizálni, gondolom.

Céklás desszert
Reszelt céklát szilvával együtt megpárolni, turmixolni, lehűteni.
Almát és idősebbeknek áfonyát is lehet bele tenni.

Jó étvágyat:)

Kata,
Azon töprengek, hogy ugyanazt a vírust kétszer nem lehet megkapni.. mert ha így van, akkor ezt aránylag olcsón megúsztuk, és erősíti az immunrendszert.

Ez az autósüléses-dirigálós jövőkép morbid, de sajnos elég életszerű:-) tényleg mindent utánoznak.

Ha ügyeletre mentek, az is Csepel, vagy van nálatok is?
18 éves korig tart a doki, szerintem mindenképpen érdemes váltani, ha lehet. Elég sok hiszti lesz még akkor is, ha alapvetően egészséges a gyerek (oltások, vizsgálatok, gondolj bele, évekig mindenért bömbölni fognak), fontos, hogy legalább rokonszenves legyen a doki (neked és Márknak).

Szoptatást sajnálom:(
Dávid ma reggel életében először megharapott. Hát nem volt kellemes.

Reni, hiányolunk:( most, hogy Zsuzsi nyaral, látni, milyen kiegyenlítetlenek az erőviszonyok - hát hol vannak a lányos anyukák?:)
Judit?:)

Puszi, szép napot,
M
monke

Sziasztok!

Vagyok én is, csak nagy volt a fennforgás körülöttünk. Itt vannak Andris rokonai Németországból, kedden 6 embert vacsoráztattam plusszban, itt aludt az unokatesója (egyébként Andris szüleinél alszanak), tegnap pedig az Auqaworldben voltunk. Egész jól sikerült, csak jobban tudnék németül.... mindegy, Andris elvolt velünk. Mostanra hulla vagyok!

Petra halál nyűgös. Gondolom a foga.... legalábbis erre fogunk mindent. Aztán ha végre kint lesz, mire fogjuk fogni? :shock: :D

Húúú, elolvastam mindent és nem jut az eszembe semmi. :(

Móni: az a srác a Soroksári úton volt

Nagyon jó, hogy így szerveződik a tali. S ha még ilyen autós csoportok is vannak, mindenkihez el lehet jutni. :)

Este igyekszem majd értelmesebben válaszolni, de most nagyon üres a fejem, bocsénat. Du megyünk be a Nyugatihoz az egyik kolléganőmmel találkozunk. A hátam közepére nem hiányzik a bkv-zás.... azt hiszem, hogy én is nyűgös vagyok. :oops:

Szép napot Nektek!!!!

J.

Judit

Kép
petra09

Sziasztok !

Kicsit tudok jönni míg nem jön a bnőm a kisfiával, hozzák vissza kölcsön adott rucikat, ő még csak 3 hónapos nagyon kis picurka ! :D

Kata persze ,hogy szólok ha jövünk ha nem , legkésőbb hétfő estig kiderül hogyan alakulnak a dolgok ! :D

Máté is elég nyügi mostanába, a foga még sehol de két fehér pötyöt lehet látni az ínyén . ő általában éjjel van fent, szórakoztat mert gyakorolja a négykézlábra állást , kutyázik játszik közbe nagoyn édes és csak úgy lehet lelöni ha adok neki egy kis tápszert !!

Tényleg aki ad jóéjt tejpépet azt mikor adja, mert arra gondoltam h ma megyünk vásárolni akkor veszek neki és úgy tervezem h este fürdés előtt adok neki és utána egy kis tápszer hátha laktatobb neki a kajci !

Móni ez a recept nem lehet rossz, de én nagyon félek a céklától miután egyszer adtam M nak és tökre megfogta a székletét !

Kata , sztem is most hullik ki a babahaja, de tök vicces mert két oldalon hátul tök kopi, szuper ötlet lenne ha el tudnátok jönni, Judittal, Zsuzsival ..... aki még akar és tud jönni ! Nyugatiból indul vonat ! Várunk benneteket !

Nyugatitól ki nem lakik messze ????

Zsuzsi szerencsére mára már jó időtök van !!! :D

Na mennem kell majd még probálok benézni !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,

Szilvával keverve tuti, hogy nem fog (max. pirosat kakil majd:)

Judit,
Köszönöm, majd ha aktuális lesz, ellátogatok a Soroksári útra.
Fog van vagy húsz:) még jó sokáig lesz mire fogni a nyűgösséget.
monke

Hali!

BREAKING NEWS

Tesómnak kislánya született! Azért ez a nagy hirtelenség, mert igazából örökbefogadta a babát. Nagyon régóta várta, hogy legyen egy babája, most lett :D . Múlt héten szerdán hívták be a szülőszobába, ott volt a szülésnél, nevet már Ő adott neki, onnantól kezdve Ő gondozta. Pénteken megvolt a gyámügyi papírozás, szülőanya és édesanya elköszöntek, Ivett vasárnap hazament tesómmal otthonukba. Legjobb helyen van :D .

Gyors pakolásban vagyok, Gréta láztalan úgyhogy indulunk megnézni az unokatesót :D .

Puszi!

Kép
Kép
friday

Sziasztok !

Friday !! Gratula, tényleg nagyon jó helyre került a baba !!!!

Sok egészséget nektek !!! Sok -sok örömöt a piciben !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

Friday: sok boldogságot, egészséget kívánok a testvéredéknek!

Móni: veszel szájkosarat? :lol: :lol:
céklás receptet ki fogom próbálni, de már csak nyaralás után. Remélem most nem fogunk kórházban kikötni :shock:

Na megyek ebédelni

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Mi is itt!!!

Judit! Arra gondoltam, ha Katáékhoz megyünk kedden, akkor esetleg fel tudnánk benneteket venni valahol! Írj privit, ha érdekel és akkor egyeztetünk!

Friday, tesódnak gratulálunk! Annyira fura lehet most nekik! Gondolom várták nagyon, de mikor ilyen hirtelen ott egy csecsemő és semmire nem vagy felkészülve! Hú, hát nem irigylem!!!

Judit, ez a fogjuk a fogra a nyűgösséget nálunk is mindig megvan! De Mónival értek egyet! Lesz még pár fog, amire lehet fogni!!! Csak hogy a mi nyűgösségünket mire foghatjuk, azt nem tudom :D:D:D
Aquaworldben volt Petra is??? Hogy viselte? Nem lehet semmi a nagy vendégsereg!!!

TSzilvi! Várunk benneteket szeretettel! Egyeztetünk majd, hogy szabi előtt vagy után tudtok jönni és akkor Marci megmutatja élőben is Máténak a mászást :wink: Vagy ha Katáéknál találkozunk, az is jó lenne!!!
Szerintem simán csak hullik a babahaja Máténak! Azt látod, hogy jön-e alatta a helyén új haj?
Vigyázz vele, hogy Máté ne cdak tápszerrel tudjon visszaaludni éjszaka, mert ebben a korban nagyon könnyen rászoknak erre!!! Nem akarok okoskodni, csak jószándékból írom!

Mi ma voltunk kiváltani az EU-s egészségbiztosítási kártyát! Képzeljétek el, már 3 évre megadják, nem is tudtam!
Ma én is írtó fáradt vagyok, mert tegnap este barátnőimmel beültünk este egy kávézóba dumcsizni és éjfélre kerültem ágyba. Ezzel még nem is mett volna gond, ha Marci éjszaka nem riaszt kétszer, hogy cumit adjak neki és utána nem kel fel már 6-kor, hogy ő bizony nem álmos :lol:

Ja, már ezerrel kell Marci után szaladgáljak, mindig eltűnik valahol a lakásban :lol: :lol: :lol:

Mangora

Kép
mangora

Hahó Csajok,

csak rapid-jelentkezés, van mit csinálni ma is.

Friday, szívből gratulálok testvéredéknek!!! Fantasztikus, hogy ott lehettek a születésénél is... jaj, nagyon meghatódtam. Tényleg a legjobb helyre került az a csöppség, bár így működnének mindig a dolgok. Esetleg anyatejet is ad a szülőanya?
Minden szépet és jót nekik, Nektek pedig jó uncsitesó-nézést :) Ezek szerint hazajöttök?

Móni, Bene is egy pár napja próbálkozott először, hát csillagokat láttam. Kikaptam a szájából, csúnyán néztem rá és mondtam, hogy ezt nem szabad, fáj anyának, de nem hiszem, hogy sokat használt :wink: Ja és a másik, hogy befejezi a szopit, és elkezd játszani a mellbimbómmal, megfogja és közben huncutul mosolyog, megzabálom, olyan édes :lol:

A fogra mindent lehet fogni, ez benne a legjobb :) Amíg kinn nem lesz mind az összes, egész a bölcsességfogig :lol: :lol: :lol:
Nálunk most tényleg ez van, felső bal 1 nagyon készülődik, áttörhetne már. Két napja úgy folyik a nyála szegénykémnek, hogy 3-4 előkét is eláztat egy nap. Plusz az étvágya sem olyan jó :(

Murphy: vártam, hogy kakiljon, de egykor már nagyon pisisnek éreztem, ezért tisztába tettem. 1 óra 5 perckor megérkezett a kaki, vártam egy kicsit (egy-két percnél tovább nem szeretem hagyni, mert hát félek ettől a hülye fertőzéstől...), aztán újra tisztába tettem. 1 óra 15 perckor újra erőlködik, jött a második adag is. Hogy lehet negyed óra alatt 3 pelust elhasználni :wink:

Móni, recepteket lementettem, nagyon jól hangzanak, köszi! :lol: Bene szereti a céklát, majd próbálkozom. De nem most, Anyukámék hoztak annyi zöldséget, hogy hetekig esszük :) Persze ha rendben van az étvágya Benének, két 2,5 decis aventes pohárnyi zöldséget simán elpusztít egy nap, plusz még kb. ugyanennyi gyümit is :)

Szilvi, remélem sikerül végre a végére járni a szocpolnak, és nem kell kedden intézkedned!

Na, egész hosszúra sikerült mégis :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Tszilvi, biztos csak babahaj, de azért kérdezz rá a védőnőnél!

Mangora, azért én irigy vagyok a csajos estére! :) Biztos jó volt kicsit kikapcsolódni. Hiába, most már egy darabig (kamaszkorig tuti) számolnunk kell azzal, hogy nem lesz reggel alkalmunk lustlákodni :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Mégsincs szállásunk Vácon, úgyhogy lehet, hogy nem is oda megyünk. Ma ki kell találni, mert sehol nem lesz már szállás.

Éjszaka: Igazán nem akarom elkiabálni, de áttértem az "éjjel csak vizet adok"-ra.Már 3 napja nem kéri éjjel a vizet. 5-6 körül ébred, akkor cicizik, majd reggel 8-kor tejpép.
Mondjuk ez kb. 3 hét eredménye, de úgy látszik, működik.
Szóval aki aludni akar, annak javaslom ezt a módszert. :)Ha most ímurphy lesz, akkor is aludtam 3 napot már! :lol:

Hanginak begyulladt a szeme. Jöhet még valami?!
Mindenkinek jó nyaralást!

vick
Kép
Kép
ervick

Igen. Felkelt Ricsi és az ő szeme is piros. Frankó! :roll:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, sajnálom a szemgyulladásokat:(
Vácot is, remélem, sikerül szállást találni mégis.

Murphyvel kapcs. ellendrukkolok - szóval: hess Murphy:)

Vince éjjel azonnal elfogadja/elfogadta a vizet? Mit csinál, mikor felkel?

(úgy értem, jelez, hogy éhes, vagy mocorog?)

Friday, olyan jó ilyeneket olvasni:) Isten hozott, Ivett, Sok boldogságot kívánok a tesódéknak, és hogy egészségben, szeretetben tudják felnevelni együtt a kislányt.
Basszus, belegondoltam, mekkora öröm lehet ez most nekik:)

Judit, Ági:
4 hónapos korig van a hasfájás, 5. hónaptól 1.5 éves korig a fogzás. aztán rögtön jön a dackorszak.

Télleg, a bölcsességfogam nekem 18 évesen jött ki:-D)

:P

Szép napot, majd még írok.
Puszi
M

Ja: cékla-szilva kombináció frenetikus sikert aratott nálunk.
monke

Sziasztok!

Megvagyunk!
Jól sikerült az őszölés, nagyon élveztük. Folyt. köv. holnaptól. Rossz idő, eső, szél mondjon le! Nem hiszem el, hogy pont abban a két hétben van rossz idő, amikor nyaralunk. Murphy. Vagy még annál is több :evil:

Vick, nagyon sajnálom, hogy nincs szállásotok, a beteg szemeket is, DE nagyon örülök a nyugodt éjszakáknak! Ügyes vagy!!!
Lehet, hogy az uszodábók hozták a lányok?

Friday, nagyon gratulálok a Tesódnak! Erre nincsenek szavak, teljesen meghatódtam. Olyan jó, hogy így egymásra találtak!!! Sok-sok boldogságot!

Mangora, Marci nagyon ügyes és milyen kis helyes az új frizurával!

Kata, Márk új hajáról kapunk képet?
Tej: szerintem elapad magától. A
zt hiszem, nekünk is kezd kevés lenni. Párat szív, elengedi, aztán pár perc küzdelem, majd megint szív párat. Ma reggel pl. pár perc szopi után egy csomó vizet behúzott és egy óra múlva csak úgy tolta be a gyümölcsöt. :shock:
Szóval most nagyon kellene nekem valami jó tanács, hogy mi a fenét csináljak. Adjak tápszert valamikor? Reggel és este szopizik Zsófi és éjjel, ha másként nem tudom megnyugtatni.

Képzeljétek, Zsófinak nő és dúsul a haja. :-)

Móni, ha megyünk Solymárra, itt Újpesten is fel lehet szállni arra a vonatra, hozzánk pedig már ismered a járást!
Fog: kb. 3 hónapja fogjuk arra az éjszakai fel-felsírást. 8) Fog nincs.

HuSzilvi, Gyenesdiásra megyünk, pont akkor, amikor Ti.
Jaj, ezek a vírusok. Remélem, a szüleid is felépültek már. Hallottam ilyenekről, hogy végigmegy az egész családon. Szép kilátások!

Ja, és a lényeg, a tali miatt @@@@@

Bocsánat, hogy összevissza írtam, majd felveszem a fonalat, csak kicsit szét vagyok csapva.

Na, mosok, vasalok, pakolok. Vagyis pakolnék, csak a ruha nem szárad!

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szia Zsuzsi,
:)

Én meg a dúsabbá váló babahajakra vagyok
@@@,
de nagyon.

Tejjel kapcs: - szerintem:)
1. Próbáld meg mindkét mellből szoptatni első körben, úgy hátha elég, és legalább egyenletesen termelődik újra.

2. Sose gondoltam volna, hogy ezt fogom írni, de ne tápszert szerintem, hanem TEJPÉPET akkor már:)

Pusz
Móni
monke

Ja, azért tejpépet szerintem (ha szereti), ha még szoptatod is, és folytatni is szeretnéd. vhogy úgy képzelem, hogy akkor megvan neki a szoptatás-összebújás stb, és a kanalas "felnőtt" evés másrészt.
ha eddig nem kellett, most már nincs értelme megismerkednie a folyékony-cumisüveges tápszerrel. Szerintem.

Úristen, tényleg nyitok magamnak egy külön fórumot és ott nyomulok egész nap.

Bocsika és jó hétvégét mindenkinek!!!
M-
monke

Móni, csak nyomulj itt, aztán majd nyomulunk együtt :-)

Jó ideje már két mellből szoptatok. Kénytelen voltam így "rendezni", mert egyébként a mellem nem bírta volna, hogy az egyikre mindig csak reggel, a másikra mindig este kerüljön sor.

Na, még gondolkodom. Köszi!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Nekem is 5-5 perc a két cic már egy ideje. Én így csinálom:
6 körül szopi, 8-kor pép, délben főzelék, 4 körül valami bébipuding vagy valami desszert, aztán 6 körül gyümölcs, 8-kor pedig tejpép és szopi mindkét mellből.

Éjjel a vizet nem rögtön fogadta el, de 2-3 nap után ment a dolog. Ő úgy kel fel, hogy felemeli a fejét, körbenéz, elkezd nyivákolni, húzgálja fel a fenekét. Akkor iszik valamennyit, kicsit megsimogatom a hátát, aztán visszafekszem, többnyire azt nézi, és mikor látja, hogy én fekszem és csukva a szemem, akkor ő is visszaalszik.
Szeretnék már erről múlt időben beszélni.
:wink:

Friday
Köszi a linket!

Tesódnak meg sok örömöt a babához! Olyan nagy dolog ez! Én kiskorom óta szeretnék örökbefogadni.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni gyere, tobzódj, írd ki magadból a gondolatokat, szívesen olvasunk! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, a tegnapi nap az enyém volt, ma te voltál a fő tobzódó, na és?
Majd kedden elmondom élőszóban, miért is nem olyan fontos a gyerekorvos váltás per pillanat.
Röviden:Hosszútávú céljaink nem szszmiklósi vizeken eveznek...

Zsuzsi, mikor indultok a Balcsira?Jövő héten tuti jó időtök lesz.
A babatalit meg pótoljuk.
Azért a szoptatóbajnok még mindig te vagy itt.Ne felejtsd el.Tejpép,szerintem is.
Márk rövid sérós kép FB-on van pl.Ott meg tudod nézni.Hajnövekedés, de jó.És milylen színű?sötétedett Zsófinak vagy szőke maradt?

Csajok, jövő héten Márknak megint hajat kell nyírni, nem is látszik,hogy az apja levágta.

Vick, amúgy megkérdezhetem,miért pont Vácra akartok menni?És hogyhogy nincs szállás?Úticélmódosítás nem jöhet szóba?
Szemgyulladás, kötőhártyagyuszi?
Ügyes vagy nagyon az esti vízadással.
Nálunk nem minden éjjel kel Márk, ha meg kel, akkor sajna egyenlőre csak tápszerrel nyugszik meg, mióta ugye nem szopik :-(
Remélem,ez is múlandó szeszély.
Örökbefogadnátok esetleg egy negyediket?Lenyűgöző anya vagy!
Bár ezt eddig is tudtuk.

Friday, kijöttek a könnyeim is, amikor írtad az örökbefogadós történetet, amikor az első babát félidőben betegen meg kellett szülnöm, a szobában egy lány örökbeadta a babát és nekem majd a szívem szakadt meg, hogy ilyen igazságtalan a sors.De aztán rájöttem, hogy annak a babának egy szerető, gondos családban ezerszer jobbb sora lesz,mint a szülőanyjánál.
Kérünk beszámolót,hogy alakul a kiscsalád élete.
A válaszodat meg várom a privire, ráérsz vele amúgy és még1x köszi.

Márk ma megint nem volt hajlandó kanállal enni, alig bírtam neki 10 kanál ételt letukmálni, olyan alapból szóba se jöhet, amit esetleg nem szeret annyira.Kijöhetne már a fránya első fog.Aztán a többi.Csajok, én már fogakkal álmodok.

Holnap bográcsozunk a szomszédainkkal, a fiúk fognak főzni, na kíváncsi leszek.
Vasárnap meg Juditékkal kirándulunk.

Jó hétvégét.

sok puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó

Én is @@@ a tali miatt, de majd remélem bepótoljuk.

Móni, gyere nyugodtan minél többször, tobzódj kedved szerint :D

Hát, Zsuzsi, a hajnövekedésre én is irigykedem (kicsit :lol: ), Csabit
még mindig inkább lehet kopasz babának nézni, bár már kezd nőni a haja. Mindig őszibarackhoz hasonlítom a fejét: kicsi, kerek, puha, szőrös :lol:

Vick: tényleg ügyes vagy a vízadással. Lányok, fiúk szeme hogy van?
Ja, amúgy megfogadtam a tanácsodat, mostanában próbálom úgy csinálni, hogy naponta ötször kapjon enni: 6 körül szopi+tápszer, 10 körül tejpép, 2 körül főzelék, 5 körül gyümi, este elalvás előtt még szopi és tápszer. Még mindig nem értük el a 7 kg-ot, de már majdnem :lol: ma este 6970 gr volt.

Viszont most én is elköszönök egy időre, holnap megyünk mi is nyaralni, Zamárdiba egy hétre. Talán tudok majd onnan jelentkezni, nem biztos.

Tehát a talizóknak jó időt kívánok, a nyaralóknak jó pihenést, meg szünetmentes éjszakákat mindannyiunknak :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Kata
Tavaly voltunk Vácon, de nem sikerült mindent megnézni, így gondoltuk, visszamegyünk.
Nagyon jó kis panzióban voltunk, tiszta volt és felszerelt, de sajnos már lefoglalták.
A környéken nézelődünk, érdeklődünk.
Valószínűleg kötőhártya Hanginak, mert már a másik szeme is kezdi. ( Vírus) Ricsinek más lehet a gond, mert másképp néz ki és nem csipás. Neki lehet a lencsétől is.
Nem tudom, hogy fogadnék -e 3 gyerek mellé még örökbe. De támogatunk egy erdélyi kisfiút, aki 3 hónappal idősebb Vincénél, ráadásul vérképzési zavara van ( remélhetőleg kinövi). Küldünk nekik rendszeresen popsikenőcstől kezdve ruhán át mindent, amire szükségük van.

Szilvi
Jó nyaralást nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Kata, csak nem költözni terveztek?
Zsófi haja még mindig szőke, nagyon, így csak közelről látszik.
Ne aggódj, van olyan, hogy Zsófi is alig eszik kanállal, igaz, akkor neki más sem kell. Gondolom, nem éhes. Csak kíváncsi vagyok, hogy hogy gyarapodik. 1 hónapja voltunk utoljára, akkor azt mondták, hogy majd 6-8 hét múlva ráérünk mérésre menni.
Többször is álmodtam már, hogy kijött a fog :-)
Jó főzést, kirándulást Nektek!

Vick, mindig tudtam, hogy nagyszerű lány vagy, de tényleg. Büszke vagyok Rád!
Remélem, sikerül vmi jó szállást találnotok.

Szilvi, örülök, hogy bevált a többszöri étkezés. Hajrá gyarapodás!
Jó nyaralást!

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hellóka

TEgnap írtam egy jó hosszút erre nem el szállt az egész úgy hogy nagyon mérges vagyok!!

Judit Boldog Névnapot még tegnapra .. akkor meg is írtam csak elszállt !

Itt van anyukám ki is használom takarítok , mosok, vasalok stb úgy hogy rohanok is tovább !

Kata sajnos nem tudunk menni mert úgy néz ki h kedden kell mennem intézkedni !! De ígérem h legközelebb már ott leszünk és várunk mindenkit aki el tud jönni vonattal is, bkv-val autóval !

Jó hétvégét, jövö héten remélem többet tudok jönni !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Judit, nagyon boldog névnapot kívánok Neked utólag is!
Nem tudom, hogy ilyenkor tartod-e, ill. ez a hivatalos Judit nap?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket! Az az igazság, hogy decemberben tartom, de most is nagyon jól esik, hogy gondoltatok rám! :)

Jók ezek a tobzódások! :) Szerintem ebből senki ne csináljon gondot! Én nagyon szívesen olvasom bármelyikőtöket. :)

Friday: nagyon gratulálok Tesódéknak, s minden jót kívánok Nekik! Nektek pedig jó utat! Kéépet mutatsz majd nekünk?

Fogak: Petrának még mindig nincs, csak egyre inkább hasonlít egy kisbocira. Nekem pedig a mai napig nem nőttek ki a bölcsességfogaim. Így akkor értem már, hogy miért vagyok olyan gyakran nyűgös.

Most ennyire futotta, mennem kell esti bújásra. :)

Nagyon jó időt, kedvet és időtöltést a nyaralóknak!

Puszi!

Judit

Judit

Kép
petra09

Mangora: írtam privit. S emit este elfelejtettem: Petra is volt velünk az Aquaworldben. 4,5 - 5 órát voltunk ott. Az alatt kétszer voltunk vízben (én nem vagyok csúzdabajnok) Petrával, evett és aludt. Teljesen jól viselte, sőt, szerintem jól is érezte magát. Nem tudom hogy voltatok-e már, de az élménymedence 30-32 fokos. Akkorát pancsizott benne! Nem is voltunk a gyerekmedencében. :)

Kellemes vasárnapot Mindenkinek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt! :)

Még melegében írok! Ha valakinek nem lenne meg a vasárnapi program és már áll a gyerkőce egy programjavaslat: (saját kárunkon :( ) Tegyétek legalulra a kiságyat! Petra kb egy órája kiesett belőle. Felébredt, de még hagytuk. Mostanában megint kel 4 óránként, erről úgy lehet leszoktatni, hogy nem azonnal megyünk be, hanem kicsit várunk. Igazán nem is éhes ilyenkor, csak picit bújik s mehet is vissza aludni. Ma mondtam Andrisnak, hogy várok kicsit, mert nyaralás alatt nem lenne jó 4 óránként kelni. Teljes egyetértésben néztük a plafont, majd egy puffanás a másik szobából. Nem volt vészesen nagy, arra gondoltunk, hogy vagy a cumiját vágta föédhöz vagy a kiságy végébe ütötte be a fejét. Átmentem, s egy mászó gombócot találtam a földön. Nem tudjuk hogy eshetett, mert sehol egy piros folt és meg sem igazán üthette magát, mert nem sírt nagyon és mire Andris átért már mosolygott. Az ijedelem azért nagy volt! Tudom, most figyelni kell pár napig!!!

Nyugodtabb vasárnapot Nektek!!!!

Judit

Kép
petra09

Persze Andris egyből lentebb tette! Bár így sem vagyunk teljesen nyugodtak, mert a legalsó szint is a hónaljáig ér.

Most én tobzódok! :oops:

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Jaj, Judit, ez elég ijesztő, de jó, hogy nem lett baja!!!

Én is csatlakozom a köszöntőkhöz:)

Aquaworld-höz rendesen meghoztad a kedvemet. Ha Dávidnak bejön a Velencei-tó, megpróbáljuk majd:)

Kata, így már értem az orvosválasztás kihagyását, ha van kedved, mesélj majd róla kedden!

Ki jön akkor? Ági, Fleur, Judit, Mangora, ugye?

Hát... Szilvi, most már tuti meglátogatunk Solymáron! Nagyon jó lenne megismerkedni:)

Vick, drukkolok a jó alváshoz, megérdemled:)
Én párszor próbáltam a vizet, de olyan dühödt ellenállásba ütköztem, hogy feladtam.
:)

Nyaralóknak jó pihit és szép időt!

Tegnap kinéztünk hármasban a Millenárisra; a babanet-találkozóra. Jópofa volt, rengeteg aranyos babával ,de Nélkületek nem volt az igazi...

Na, majd jövőre:)

Puszi
M
monke

Sziasztok
Jól jöttem bejelentkezésre mi?? Bocs csajok. Annyi minden van mindig...persze ez jó is.
Remélem kedden sokatokkal találkozunk.
Még nem tudom kedden kocsival vagy gyalog megyünk Katáékhoz.
Kinek is kell segítenem eltalálni, vagy fuvarozni???

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Judit, ez nagyon borzasztó, szegénykém! Még jó, hogy nem lett semmi baja Petrának.
Az Aquaworldben egyszer már voltam, nekem nagyon tetszett. Szerintem ősszel ellátogatunk majd. Örülök, hogy Petra is élvezte.
A keléseket sajnálom :-( Majd fordul a kocka, tudod.

Móni, aranyos vagy :-) Menjünk akkor együtt Solymárra, majd megbeszéljük Szilvivel.

Ma nagyon jó idő van, az árnyékban is megpirultam picit. A víz viszont nagyon hideg. Jó helyen vagyunk, csak egy tóparti sétányt hiányolok, az nincs itt.

Jók legyetek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, HuSZilvi, jó Balcsizást nektek!

Csak röviden:
Holnap akkor jön Ági-Bene+Móni-Dávid
Mangora-Marci+Judit-Petra-hévnél felvéve?
Fleur-Lilla-Dani

ToldiSZilvi, sajnálom, hogy nem tudtok jönni, jó ügyintézést és remélem végre sikerül lezárni a dolgot.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Csak gyorsan jövök, mert vendégeket várok!

Kata, mi jövünk, és már megkezdtük Judittal az egyeztetést, hogy hol tudjuk felvenni őket! Mikorra menjünk?

Majd jövök és megpróbálok visszaolvasni!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

11-től, ha úgy jó mindenkinek.
Addigra talán már nincs olyan nagy forgalom.
Hm?

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, nekünk úgy jó! Bár nem tudom mennyi idő lehet innen az út, szerintem 40 perc körül! 10 után meg már tényleg nincs nagy forgalom, ha meg beáll a nullás, akkor nem arra megyünk :wink:

Mangora

Kép
mangora

Hahó!

Kata, már egyeztetünk Mónival, hogyan legyen a holnap, szóval ránk számíthattok!

Ja, friss közút-infokat hol találok holnap? Rádió? De melyik? Nem nagyon szoktam hallgatni, pláne nem ilyen céllal :) Rettegek az M0-tól, hogy bedugul, mit csinálunk ott a két gyerkőccel...

Kata, mit vigyünk? Inni, rágcsálnivaló, ilyesmi?

Judit, utólag is boldog nem-névnapot :D
Jaj, ez a kiesés nagyon rosszul hangzik, isteni szerencse, hogy semmi baja nem lett a kiscsajnak!

Ma voltunk státuszon, Bene pont 8 kiló :D és 71,5 centi. A héten viszünk vizeletet kontrollra, szurkoljatok, hogy rendben legyen!

Hétvége nem volt rossz, de túl jó sem, szombaton szakadt az eső :( Na meg elég sok macera volt így nekem (nem mászkálhat úgy Bene, mint itthon, pl., és elég rosszul is aludt), szóval elfáradtam, de szerencsére azért Bene elég jól viselte a dolgot. De látni kellett volna tegnap este, mikor hazaértünk, szinte repült örömében a drágám :) Egy napig legalább megint értékeli az itthoni környezetét :D

Na viharzok is tovább :)
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ui.
Fogak:
péntekre kibújt Bene felső bal 1-es foga, azóta csikorgatja, iszonyú :D És a nyelvével is játszik a fogaival, édes.
És amin meglepődtem az imént: végignéztem az ínyét az ujjammal felül, mert eléggé meg van dagadva a jobb 1-ese is, és csodálkozva vettem észre, hogy a jobb 2-esnek kinn van a hegye :shock: Ennyit a nagy könyvről.

KépKép
gigilina

Ági:www.autopalya.hu-ott az M0 infók

katicat
Szigetszentmiklós

Na, itt vagyok picit!

Próbáltam visszaolvasni, de elég rohanósra sikerült, így nem biztos, hogy mindenre reagálok, elnézést!

Zsuzsi, HuSzilvi! Nektek jó pihenést! Ne aggódjatok, jó idő lesz a Balcsinál a héten!!!

Zsuzsi, hogy vált be Zsófinak az autós ülés? Ebben jobban érzi magát?
Hajrá sűrű, hosszú szőke haj!!! Olyan lesz, mint az anyukája!!!

Judit! Lehet, hogy kipróbáljuk majd mi is ezt az Aquawold-t, hátha bejön Marcinak... Mert a Balaton nem jött be... De ott sokan is voltak, meg ugye én sem tudtam az ujjam miatt rendesen bemenni, a víz is mély volt, szóval összejött minden...
Írtam privit a holnappal kapcsolatban!
Nem semmi ez az ágyból kiesés! Nem csodálom, hogy megijedtetek... Még szerencse, hogy nem lett semmi baj... Mi már akkor letettük a matracot, mikor négykézlábra állt! Barátnőmék mondták, hogy akkor már célszerű, ha fel tud kapaszkodni a korlát tetejére, mert onnan egyenes út a kiesés... :roll:

Vick, remélem sikerül Vácott szállást találnotok! Tavaly én is voltam sokat ott! Tényleg szép város! Az elmúlt évben a mi cégünk szervezte a városismereti versenyt (ami idén Győrben volt) és én is benne voltam a szervező csapatban! Sok szép hely van tényleg!!!

Ági, gratula Benének a fogacskákhoz!!! Mindenhol jó, de legjobb otthon :wink:
A nyaralással kapcsolatban én is ettől tartok a legjobban... Hogy Marci mozgásigényét hogy fogjuk kielégíteni... Meg hogy hogy tud majd szegénykém rendesen aludni...

Jaj, most hirtelen másra nem emlékszem... :(

Magunkról:

Nálunk mozgalmas napok voltak ismét! Hétvégén elhozták Robiék a kerti szaletlit Pápáról! Linkelek képeket a kertről (akkor és most változat :) ) ha valakit érdekel :)

http://picasaweb.google.hu/106208029978357494110/Kert#

Szombaton voltak itt haverok 5-en, Robival együtt 6 férfi ember, ők emelték le a teherautóról a szaletlit és vitték be a helyére! Én meg szombaton főztem rájuk. Ja, meg már pénteken is, mert öcsém meg egy barátja már pénteken jöttek, ők mentek szombat hajnalban Robival segíteni feltenni is!

Marci az utóbbi pár napban magához képest olyan sokat eszik... Meg is lepődtem rajta!!! Ja, meg össze-vissza alszik napközben... :( Pedig már olyan szépen beállt arra, hogy de meg du kb 1-1,5 órát alszik, de hétvégén volt olyan,hogy 4-szer aludt 20 percet... :shock: Nem tudom ez mitől van...

Körkérdésem: van valakinek babás nyaraláshoz listája? Hogy nehogy itthon maradjon valami :D:D:D

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Kata! Vigyünk valamit holnap? Kaja, pia, stb???

Mangora

Kép
mangora

hahó,

gyors bejelenkezés.

Először is jó szórakozást kívánok holnapra. Érezzétek jól magatokat. Judit, a svájci csokit szerintem vidd el (ha még van belőle :lol: ) Nagyon szerencse, hogy semmi baja nem lett Petrának, nem csoda, hgoy megijedtetek.

Mangora, nagyon jól néz ki a kertetek! Egyszer majd én is szeretnék kertes házba menni... majd... Nekem van listám, átküldöm priviben. Alapnak jó, de azért ki kell egészíteni. Én mindig mindenről írok listát :shock:

A mi nagy hírünk: kibújt végre Csabi első foga. Szombat reggelre áttörte az ínyét az alsó bal 1-es (azt hiszem). Végre! :lol:

Megyek, Manó szétszedi a lakást.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!!

Na ide értem én is most van egy kis időm M már alszik , apa meg megint du s !! Utálom !!!! :cry: :twisted:
JÖVÖ HÉTEN MEG SZIGET... AZ MEG A MÁSIK FELE !
:twisted:

HU Judit ez borzasztó , de nagyon örülök,hogy nem lett semmi baja Petrának . Nálunk már elég régóta le van engedve a kiságy !!

Mangora szupi a kert nagyon tetszik , remélem hamarosan élőben is láthatom !!

Ma voltunk a védőnéninél 8500 grm és 69 cm és minden okés !
A haja babahaj ami hullik és mondtam h nem gáz h még nincs foga, erre azt mondta h akinek van haja annak lesz foga is J))

Kajára azt mondta h tejterméket, sajt, joghurt , tojás stb később egy éves kora körül de inkább utána, jöhetenek a K betüs kaják meg az olyan ételek amiket mi is eszünk rántással , pl töltött paprika, paprikás krumpli, levesek, kelkáposzta fözi stb… ! Ja és a marhahús felejtős, csak fehér husika… érdekes mondtam neki h csomó bébikaja van ami marhahúsos azt mondta a marhát ne !!! Idény gyümik mehetnek ezerrel !

Kérdeztem tőle h miért van az h kb három hete kell minden éjjel azzal h éhes , arra azt mondta h azért mert most vannak egy fejlődési hullám előtt és alatt és ez tök normális , de azt tanácsolta h adjak pancsi előtt fözit és pancsi után meg tápit ! Ma így tettünk kíváncsi leszek , megevett 6 kor egy három negyed üveg brokkoli pipihusival és negyed 9 kor meg 180 ml tápit ! Várom a hatását !! Kell e a gyerek vagy nem !!!??? J))

Móni mi is ki akartunk menni a babanet talira, csak jöttek anyukámék !!! Pedig tök jó lett volna talizni , de remélem hogy nem sokára eljöttök hozzánk !Kár hogy nem beszéltünk róla ,hogy kimentek !!

Vick, sajnálom a nyaralást de remélem ,hogy sikerül szállást foglalnotok ! Néztem egy másik oldalt néztem a képeket. Lányoknak tök jó lett a hajuk megint levágtad nekik ? Szemek meggyógyultak ?

Nyaralóknak jó nyaralást és sok –sok napsütést !

Éljenek az új fogacskák !!!

Holnapra meg érezzétek jól magatokat Katáéknál !!!

Kérdések hada ?
Ti hogy bírjátok őket pelenkázni mert katasztrófa az amit M művel. Kész vagyok tőle, leizzadok mire egy pelust kicserélek, forog jobbra balra , balhézik ja és az öltöztetés szintén , üvültés, sírás, tekereg jobbra balra, ááááááááá már padlón vagyok ettől !!!

Evés azóta megy mióta a hordozóba beletettem és akkor nyugton marad nem ficereg jobbra balra, de ilyenkor megtudom zabálni, képzeljétek, mikor etetem odadugja, meg odatartja a meztelen talpát h puszilja meg meg csiklandozzam neki, olyan cuki !!! J)))

Mióta kúszik két naponta mosok fel, de így is csúcs ahogy kinéz a gyerek !! De nagyon élvezi már kezdi felfedezni a konyhafiókokat !
Tegnap ebédre megevett egy egész rántott csirkecombot persze panír nélkül és két evőkanál rizi bizit nagyon ízlett neki !!! Darabos kajcit már én is adok neki elöször fintorog meg kirázza a hideg de utána már megbarátkozik !

Na jó hosszúra sikeredett a kis írásom !!!

Friday.. hírek ???, Baba ???

További szép estét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?