A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

HARI GRATULA éljen éljen éljen

Detti SZENDÉHEZ NEKED IS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ÉS MINDKETTŐTŐÖKNEK SOK SOK TEJCIT EGÉSZSÉGET !!!!

most olvastalak vissza! túl vagyunk 2 embert próbáló napon! de én még mindig töretlen vagyok türelemben! mondjuk anyukám itt volt ugye szerdán csütörtökön és hihetetlen sokat röhögtünk ... szóval babunk hasfájás lett de már kikezeltük és most édesdeden alszik lehet hogy csak egy buborék ragadt meg a hasában ki tudja de 24 órát nem aludt! addig karon volt szenvedett üvöltött huzogatta görcsben a lábát a tipikus tünetek! aztán büfiztettük meg minden de semmi nem segitett (csak 2x a hinta :-)) de tegnap este megnyugodott és reggelig húzta a lóbőrt és tök nyugodt megint és édi-bédike ... ha sir akkor is édi-bédi de akkor rossz nekünk hogy nem tudunk segiteni! ...

séta: mi is úgy visszük ki ahogy a heni! először 10 perc erkély másnap 20 perc 30 stb. stb. szombatra már 60 percet érünk el és igy este el tudjuk tolni a fagyishoz (juhhéééééé) :-)
a szobájában egész éjjel nyitva az ablak bukón ... és hálózsákba sem raktuk ... a takarót ugyan lerúgja ... és rövidújjú body és ujjatlan rugi van "csak" rajta! viszont védő néni szerint (is) és gyerekdoki szerint is a komfortérzetük igy jó ... és tényleg nem izzad a feje és a nyaka! az a gáz ha ott nyakánál izzad és tegnap napközben üvöltése alatt végig izzadt pedig pelusra volt öltöztetve!!!! de embert próbáló a meleg!!!!!

anyós továbbra is rémes! tegnap lementem enni - diétán voltam a hasgörcs miatt hátha én ettem valami olyat ... esetleg a rántott dologra volt mérges a hasa babunak vagy a borsólevesre mert hüvelyessel is vigyázni kell állítólag .. szóval rántott levest ettem meg vajas kiflit meg kekszet ... remélem kitisztított ... szóval anyós megint előadta hogy a gyereknek nem a hasa fáj ... hanem SZOMJAS! na és akkor a fáradtságtól (is) elborult az agyam és mint még soha mert amúgy nem vagyok az a típus ... úgy megmondtam a magamét hogy szegény úgy ott maradt a konyha közepén!!!! ... közöltem hogy jó lenne ha befejezné a vizes témát a gyerek nem szomjas én vagyok az anyja és örüljön hogy ő túl van a 3 gyereke nevelésén - és hogy jó lenne ha a férjemmel nem ugrasztana össze és ha azt mondtam neki egyszer hogy nem adok neki vizet akkor minek mondja naponta el nekem!!!! ... fuhhhhh most is 200 lesz a vérnyomásom!

amúgy Heni nekem a kórházba volt kihelyezett szoptatási tanácsáadásom nagyon aranyosak voltak (ők is) és azt mondták vizet tápszeres babának kell adni annak sokat is (teát is) ... és ha szoptatsz és pisil rendesen a baba valamint jól eszik akkor felesleges a viz és hülyeség! ezt direkt szóvá tették a nyári babásoknak!!!! én biztos nem adok neki!!!!! ...

képzeljétek az egyik olasz gyárból ahol kapcsolattartó voltam kaptam 2 nagy csomagot a céghez :-) már alig várom hogy kibonthassam!!!! ráadásul az olaszországban élő barátnőmtől is kaptunk csomagot - tudjátok ők elég milliomos kategóriába tartoznak (fogorvos a barátja és 2 rendelője is van!!!!) szóval olyan trendi cuccokat kaptunk hogy csak ámultunk bámultunk! úgyhogy ma ki is mosom őket ... van benne álomtakaró cuki kifogó bodyk rugik játékok amik zenélnek névre szóló kis tábla az ágya felé ... szóval nagyon édik

Geo: a denevéres storydon én tuti meghaltam volna ott a helyszínen félek minden rovartól bogártól egyéb nem emberi dologtól :-)

na megyek zuhanyozni aztán babázok egy sort! ... bár most kába a szentem!!!

ui: a mumus (köldökcsonk) még ma sem esett le! ... ahhhhhh lehet hogy mi leszünk azon ritkák akiknek a 3. héten fog! ? jaj lányok... tiszta horror..... Heni mikor olvastalak hogy nektek már leesett mondtam is férjuramnak hogy ezt NEM HISZEM EL :-) itt irigykedtem!!!!! ....
Vendég

Sziasztok!

Ejha, hát ezt a meglepit!!!!!
Detti, nagyon-nagyon gratulálok!!!! Ez viszonylag gyors volt első babához képest, és úgy irigyellek, hogy ilyen egyértelmű jelekből ráéreztél, mikor kell menni.
Sok boldogságot Szendéhez!!!

Nyuszika, neked kitartást, tényleg vigyél be dolgokat, amik lekötnek, pl. könyveket, amikből még tanulhatsz egy kis babázást. Én sem értettem, miért kell bemenned szombaton, de így már értem, hogy ott hétvégén is folyamatos a vizsgálgatás, indítás.
Ahol én szülök, ott be kell feküdni a terminus végén, de csak a 41. héten indítanak, szal várnak mégegy hetet, hátha…
Nekem vasárnap jár majd le az időm, így hétfőn kell mennem, ha esetleg addig nem jönne ki Nati.

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Remélem nem bánjátok, ha leírom, velünk mi történt az utóbbi napokban, de aki nem szeretne fájdalmas dolgokról olvasni, inkább ugorja át...

Most jöttünk meg a kórházból, hétvégén mentünk be, mert nem éreztem a magzatmozgásokat. Azonnal császározni kellett, de sajnos így is újra kellett éleszteni a kisbabánkat, aki most is kórházban van még és kb. 1% az esélye a túlélésre. Én már itthon, gyógyulok szépen lassan...
Eddig egyszer láthattam csak, megsimogathattam a vállát. Nem írok arról, hogy mit érzek, vagy hogy vagyok, mert gondolom el bírjátok képzelni, férjem és kislányom adnak csak erőt.
Szorítsatok, hátha létezik akkora csoda, hogy felépül!

Azért néztem be még hozzátok, mert érdekelt, kivel mi van, és nagyon örülök, hogy épségben, egészségben érkeznek a babák és Ti is jól vagytok!

Mindenkinek, akinek még van kis ideje a szülésig, kitartást kívánok, aki pedig már babázik, sok sok örömöt!!!!

Én most elköszönök tőletek, bár biztos be fogok nézni néha, ha nem bánjátok!
zebr

Zebr, erre nem igen lehet mit irni :( Illetve egyet mindenkeppen, en nagyon szoritok a lanykadert es nagyon bizom benne, hogy az az 1% eppen eleg lesz ahoz, hogy javuiljon az allapota. Ezek a kis aprosagok neha hihetetlen erorol tesznek tanubizonysagot es nagyon tudnak kuzdeni!!! Bizom benne, hogy a ti esetetekben is errol lesz szo, es igenis letezik ez a csoda!!!!!

Reszemrol nagyon szivesen latlak, szerintem a lanyok sem banjak (de miert is bannak?!) hogy ha jossz!!!

luna6

Zebr:
Csatlakozom ahhoz, amit Luna is írt. Szorítok és imádkozom a kicsi lányod felépüléséért. És bizony nagyon igaz az is, hogy az ilyen picikék mennyire szívósak tudnak lenni.

Bízom benne, hogy rendbe fog jönni minden!!!

Ha úgy érzed, hogy szívesen jönnél, és írnál a topicba, tégy úgy! Itt mindig együttérző, és segítő lelkekre találsz.

Puszi nektek! Veletek vagyok/-unk!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jaj, sok jó hír itt de látom rossz is van. Nem is bírtam ki sírás nélkül, pedig nem szoktam más sztorijain bőgni, de ez most nagyon rosszul érintett. Azt hinné az ember, hogy már a finisben nem jöhet semmi. :cry: :cry: :cry:

Na azért halkan megjegyzem, hogy az anyasági támogatásról azért nem töltöttem ki a papírt, mert nézem, hogy az apa is igényelheti, ha az anya meghal, szóval tényleg nem egyértelmű, hogy mindketten majd hazajövünk a kórházból. :cry: :cry: :cry:

Zebr, nagyon szorítok nektek, hogy minden rendben legyen.

Harinak és Dettinek nagyon örülök, Nyuszika, reméljük nálad is beindul a kisnyuszi!!!

Én ma reggel úgy meglepődtem, mert még csak nagy puklit láttam a hasamon eddig max., most meg egy kis hegyes gondolom sarok/lábfej vándorolt fölül. Szóval ha még csak most jönnek ilyen újdonságok, akkor lehet kihúzom a végéig. :roll:

Nanetto, de szuper érzés lehet, hogy kaptál csomikat! Nagyon rendesek a kollégáid/barátnődék! Én is ettől parázok, hogy majd sír a picur, de nem tudok mit csinálni, segíteni rajta, én már ha párom rosszul van, akkor is bőgök, úgy megsajnálom. Hát, remélem majd megedződök.

A védőnőtől én is rákérdeztem múltkor az ivásra, szopinál nem kell külön, meg olvastam is a zsepis cuccot a Suttogóban, hogy azon látszik jobban a pisi, mert nem szívja el, mint a pelus, és ha látod, hogy van pisi, akkor nincs gond! :wink:
foltivspicur

Geo, tényleg lassíts picit, mert nekem múltkor akkor voltak 2percenként 100-as jóslóim, mikor reggeltől estig takarítottam, nem pihentem.

Jenny, arra írtam, hogy semmi nem volt az nst-s papíron, hogy szinte semmi fájás a múltkorihoz képest, tehát ez alapján még messze a vége. De azért jól beparáztam, mert a baba szívgörbéjénél néha alul megszakadt az a fűrészfogszerű vonal, aztán fent folytatódott. Már azt hittem, megállt a szíve vagy vmi, de a doki nem mondott semmit, beikszelte, hogy reaktív, aztán ennyi. Mocorog rendesen, gondolom akkor nincs baj. Lehet, csak a gép rossz, vagy eddig mondjuk nem is figyeltem, lehet mindig olyan az a vonal. Na, majd hétfőn megnézem az újat.

Ja, amúgy a lábam olyan, hogy reggel ok, mert fölpolcolom éjszakára, aztán kb. fél óra alatt akkorára dagad, hogy már ég szinte, és nem fér el a papucsban. Ilyenkor lefekszek, fölpolcolom, egy-két sorozat vagy pár oldal olvasás után visszamegy akkorára, hogy már nem ég. És ez így megy egész nap.

Heni, nálunk már 29°C van!
foltivspicur

Kép
Vendég

Gyorsan javítottam Geoonál Budapestre, még mielőtt leveszi a fejemet... :D :D :D
Kép
Vendég

Zebr, hát Én is ugyanazt tudom írni, mint a többiek, nagyon-nagyon szorítok, hogy az az 1%-ék csoda megtörténjen!!

Lábdagadás Nálam is megjelent valami enyhe szinten, de éppen csak azon veszem észre, hogy nehezen megy bele a lábam a papucsba. De látszani nem látszik feltűnően.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

És az mitől van, hogy a jobb lábam az sokkal durvábban néz ki, mint a bal? A bal lábfejem kb. csak 2/3-ára dagad föl a jobbnak. :roll:
foltivspicur

Móni, megértelek, hogy nem mentek a ballagásra. Én már a vasárnapi családi ebéddel is így vagyok, hogy lemondom, pedig az helyben lenne. Én nem akarok órákat másnál tölteni fölpolcolt lábbal, és várni, hogy mikor jövünk már haza. Ja és párom alapból nem megy, mert dolgozik. Csak a kaja miatt meg nem fogok sztem menni sehova.
foltivspicur

Zebr!
Nagyon nagyon sok erőt kívánok neked és a kicsinek is! Bízzunk az 1%ban! Drukkolok!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Zebr, nagyon sajnálom, ami veletek történik. Kitartás, igaza van a lányoknak, ezek a pici babák nagyon tudnak harcolni, bízz benne, hogy felépül! És gyere csak hozzánk, mindig szívesen látunk!

Folti, szerintem az nst-s görbén a vonalkimaradás az akkor van, mikor a baba kikúszik az érzékelő alól. Mintha olvastam volna valahol ezt.
Nekem nem mondják, milyenek a fájásaim, az alsó görbén nincs is semmi, sztem itt azt nem mérik. Azt tudom, hogy 1 hete 3100-as volt a méhszájam, de már nem megyek dokihoz, úgyhogy majd csak észreveszem, ha szülök.

Hogy tudsz felpolcolt lábbal aludni? Én elalszom úgy, de kb. 1 óra, és lerúgom az ,,emelvényt’’. Azt szoktam még, hogy befáslizom jó hideg vizes fáslival. Bár annyira még nem gáz a helyzet, a papucsomban én is kicsit érzem, hogy szorít.

Nálunk 28 fok van a panelban, és ma hőségriadó, úgyhogy szép napnak nézünk elébe…

Folti, amúgy én már elővettem ezt a témát, mondtam Apának pár napja, hogy beszéljük meg, ha velem valami történik a kórházban, nem csinál hülyeséget és szépen felneveli a lányunkat.
Lehülyézett, aztán azt mondta, akkor ő is kinyírja magát, de megígértettem vele, hogy nem hagyja magára a gyereket, mert akkor vele cseszik ki, mert anyámhoz fog kerülni…

Kép
jenny29
Mór

Picur, en mar honapok ota lemondok minden csaladi kozos akarmit :) Ezek sosem nalunk vannak (illetve a karacsony 24.-e itt volt, de anyos fozott mindent es talalt es rendezett) hanem anyoseknal vagy etteremben, de ismerem oket, a meghirdetett kezdeshe kepest is kesobb kezdodnek, vegelathatatlanok, anyoseknal eleg hely sincs az asztalnal, beszolulok a szeklabak es asztallabak koze (vagy azok a labam koze) es ulhetek kenyelmetlenul belathatatlan orakat. Ugyhogy nem :) Legutobb ugye mult heten nem mentem Manci unokatesojanak az elsoaldozasara sem, jol is dontottem, eppen kanikula volt es be sem fertek a templomba (Manci elment az apjaval, de kinn alltak a tuzo napon szinte vegig) es utana meg vagy 4-5 orat vacakoltak egy etteremben. delelott 10 korul mentek el es este hetre ertek haza... na nem, en ilyet nem!

luna6

Jenny, Folti a negatív gondolatokat rögtön elhessegetni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
minden rendben lesz!

Zebr nagyon sajnálom ami veletek történik.
Imádkozom, hogy minden jóra forduljon.

Nanetto Grétikémnek a 4. héten esett le.
A gyerekorvos mondta, hogy ne aggódjak, jó vastag volt a köldökzsinór.

Nyuszi köszi a tippet, mindjárt rákeresek.
itt csak 1 hét túlhordás után fektetnek be.
a bábakoktélt nyugodtan merd, ha nem is hat legalább kitisztulsz tőle :wink:

Lassan indulok fodrászhoz aztán lehet bemegyek a kórházba NST-re.
Ma nappalos a szülésznőm. Jó volna letudni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Luna, nálunk párom mamájánál lesz a "buli", múltkor is anyós a tesójával kifeküdt még napozni, mama pakolászott, tűzött a nap, én ugye kiülni nem fogok, így is a pandamaci foltom már látszik :lol: És vártam, mikor borul már be vagy valami, húzzunk haza. óóórák teltek így el. Én meg bent ülnék a szobában és várnék...

Móni, naná, hogy minden rendben lesz, de nekem ilyenek akkor is mindig eszembe jutnak. Lehet ezért is tudok minden kis dolognak örülni (pl. ásít az egerem, nézem, ahogy eszik-ez másnak semmit nem jelent :lol: ), mindent egy csodának látok, mert néha eszembe jut, hogy ez nem természetes.
foltivspicur

Zebr, nem tudok én sem semmi okosat és megnyugtatót írni, nagyon nehéz ez ilyenkor. Várunk szeretettel, ha úgy érzed, hogy van kedved fórumozni. Szorítok értetek nagyon-nagyon.

Kép

Kép
***csilla***

Vok, köszi-köszi.
Az a vékony kendő milyen? Az is egy Nandu-fajta? Az is rendesen tartja a gerincét? Mert ha igen és Te is ajánlod, akkor miért is ne.

Detti, hatalmas gratulációm a kis Szendéhez!
Én is éreztem, hogy már babástól együtt térsz vissza hozzánk.

Luna, jobbulást a lánykádnak!

Geo, jesszum pepi, ez a denevéres sztori. Ezért szeretem, hogy szúnyogháló van az ablakon. Még gyerekkorunkból nekem is van egy ilyen denevéres esetem, akkor apukám hajkurászta a kis dögöt.

Jenny, képzeld visszatérek B.B-hez, a 6 hetes kontrollra már hozzá megyek. Ha minden igaz, jövő héten.

Ma túl vagyunk az újabb szemészeten, ismét 4 óra. Léni jól viselte ismét, imádom.
Lányok, már többször előfordult, hogy hajnalban az etetés után annyira rájön Lénára a csuklás (van, hogy egy órán keresztül nyomja), hogy nem bír tőle elaludni, nem igazán múlik el semmitől, aztán annyira elfárad, hogy akkor meg azért nem tud aludni, így órákat fent vagyunk, úgy átlagban reggel 6-ig kb. 3-4-től. Lehet ezzel valamit tenni?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, a csuklast kinoni lehet :( :) Nezni valoszinu sokkal farasztobb meg aggasztobb, mint a babanak, ok egesz jol szoktak birni. Aztan ahogy nagyobbak lesznek es belejonnek az evez koruli esemenyekbe jobban, ez el szokott mulni.
(na most irok ide egy valami elegge furat, en legalabbis naaagyot neztem annakidejen, ma kepes lennek alkalmazni, de asszem ez europaban most is meglepo lesz :D:D:D Naszoval ugye nekem exferjem - az egyeske apukaja - delamerikai. Es bar be nem vallana, azert van benne indoan ver bovivel - mas nem is igen, de indiannak lenni ott nem eppen boldogito feltelenul -.
Na de a lenyeg, hogy tuti ebbol ered a dolog, a csuklasra vonatkozik. Egyeskem is naaagy csuklos volt, en sem igen tudtam vele mit tenni - tapos volt igy o inni is kapott, de ettol sem valtozott a dolog - ugyhogy aggodtam. Aztan egyszercsak megyek be a szobaba, es nezem, hogy a mszetic gyerekembol indiai lett, mert egy feher valami van a homloka kozepen. Aztan megneztem jobban, egy darab papir volt :D Amolyan ujsagbol/irolapbol kitepett koralaku kis potty. Odaragadva... hat mondom ez hogy kerult oda. Hat kiderult, hogy apukanak is feltunt a sok csuklas, es felejuk az asszonyok - nagymamjataol es anyukajatol is ezt latta, ezt tettek a kisebb testvereivel - ilyen papirficakot 'ragasztottak' a gyerko homloka kozepere, ahova az indiaiak a pottyot festik, mert ettol majd elmulik a csuklas :D:D:D:D Hat nemigen tudok beszamolni komoly eredmenyekrol, mert ugye mindig elmult :D:D:D hogy ettol e vagy sem azt nem tudom, de enyim egyeske sokszor viselt a homlokan ilyen papipottyot, mert ugy gondoltam, ha apjanak ez jo, a gyereknek meg nem art, akkor had csinalja :D:D:D Szoval gyanitom, hogy ez valami guarani indian praktika lehet :))

luna6

Sziasztok!

Zerb- én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon szorítok értetek!!! Én hiszek bennetek!

Dettinek gratula, de sztem ez nyilvánvaló volt, hogy a víz folyik... bár aztán én beszélek, aki mindig attól fosik, hogy tán észre se veszem a csordogálást.

Csilla: próbáld meg a csuklásra a citromot (pici kanál citromlé)

Nanetto: ne görcsölj rá ennyire az ivásra! Én mondjuk tuti azzal érveltem volna anyósnak, hogy a dolgok már orvosilag rohadtul nem úgy vannak, mint 20-30 éve... és hogy azóta a fejlődés, meg miegymás...
én ezt leginkább akkor tapasztaltam mikor sógornőm kölcsön adta az ő gyerekeikor használt tanácsadó füzetet... pedig az csak 20 éves könyv volt, de oly dolgok voltak benne, hogy az eszméletlen... pl a 3 órás etetés fixen, vagy béleljünk ki egy fadobozt és az legyen a kiságy, ha nincs más...

Luna: Mancidnak a férjed apának számít? (leszámítva, amit írtál a múltkor, hogy haver féle) mert az tök jó, ha így van nem?

Én ma (meg gyerek) piacoztunk, de úgy féltem, hogy a bentit útközben elhagyom... komoly azt éreztem, hogy kiesik... tuti tovább tágultam... ez olyan nyomás érzés volt (nem fájt), hogy ilyet elsőnél sose éreztem. és biztos hogy nem csak én képzelem be. Viszont Zerb történéseit olvasva már nem érdekel, hogy melyik nap és hogy és mi... csak minden rendben legyen!
Aztán anyóséknál voltunk (ott van unokatesó, meg sógornőm is...) hogy Marcu hagyja aludni apát... még ma megy éjszakásra :(

Jenny: én készítettem apának egy írást :), hogy mi van, ha én nem lennék- Marcellról, a dolgainkról... mert a csekkekről az iratokról stb fogalma sincs... én tök azt látom, hogy vagyok én és mondok ezt-azt, de az agya nem jegyzetel, mert minek, én tartom fejben...

nekem nagyobb gyerek is rászokott most a 6 utáni ébredésre :( hát nem tudom, hogy nekem mikor kell majd kelnem, hogy legalább fél órával beelőzzem őket... azt hiszem marad a 4 óra... esetleg a fél5-5 jó esetben... és persze ha becsukom hajnalban az ablakot, még mielőtt a szomszéd japán kakas rázendít, bár ma 3:30 kor kezdte nyomni... :evil:
viszont ha nagyobbam ehhez a hajnali keléshez éjjel 11es elalvást fog produkálni, akkor én komoly mondom lecsapom :) mert oké ez a korán kelés, de akkor legalább 9-10 között aludjon el...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, a Mancim (tok jo, mindenhol ez megy be a koztudatba, hogy o a Manci, bar o vallja is magarol, hogy az :D) 3 eves koraig nott mint a dudva apuka 'nelkul' es akkor kapta meg a 'jelenlegit' :D:D vagy az ot... nem is tudom. Fura egy dolog, mert emberem mikor megismertem azzala fix ideaval elt, hogy o neki soha nem lesz gyereke, nem mert nem lehet hanem mert nem akar. :D (ehez kepest emlekszel gondolom, hogy mar exnejnek is volt egy, bar ugye azzal a kisfiuval nem eltek sosem egyutt)
Aztan a nocim menet kozben elcsavarta a fejet, idobe tellett de ezek teljesen osszenottek :) Es bar direktbe Manci ot Kerkinek hivja ( sosem derult ki, ezt honnan szedte, elkezdte ezt mondani es rajtaragadt, semmi logika nincs benne) kifele a vilagnak, sulinak, csaladnak ugy referal, hogy az apja :) Sot egy ideje mar a fogadott nagyszuloket is nagypapanak meg nagymamanak nevezi, meg oket is igy hivja :) Szoval nem igen ismer mast, arra sem emlekszik, amikor meg csak velem volt, neki valahogy mindig igy volt a vilag :) (illetve hat tudja van egy verszerintije, meg ismeri is, de ez egy feloldatlan csomo egyelore benne, hogy o oda nem akar menni stb. hat vannak negativ tapasztalatai)

luna6

Ja, 20 evvel korabbhoz akartam meg irni. Hat arrol is vannak emlekeim, akkor kozepsulis voltam mar ugye kb es noverem elsoje akkor szuletett, tobbszor ram volt bizva kicsinek is :) Bizony akkor meg a libero csak betetpelenka volt es muanyag izebizevel rogzitettuk a gyerekre, de meg booven ment a tetrazas is :) Illetve azt a hartyavekony kakifogo papirt lehetett mar kapni a tetrakba, a modernseg volt a libero betet. Pont olyan volt mint egy noi betet csak hoszabb (illetve egyeskenel ugy remlik hasznaltuk mi azt noi betetnek a korhazban szules utan :D) Csavokam ivitt meg lisztlevest (hugom is, bar o plussz egy tizes ugye) meg 'tejbegrizt (azt az egyeskem is kapott am meg,boven egyeves kora elott). Es ment a teaztatas meg itatas ezerrel.
Egyeskemnel a korhaban szoptatas mellett akapfelszereltseg volt a dudlis uvegbol teaztatas. Eleve ugy adtak ki a gyereket, hogy ott volt melle a cumisuveg is, es itatni is 'kellett'. Viszont egyeske idejere mar megjelentek az eldobhato komplex nadragpelenkak, osszesen ketfelet lehetett kapni, a liberot es a pamperst (a pampers szamitott az ujabbnak, modernebbnek) es abban az idoben ezek meg nem unisexek voltak, hanem kulon volt lanypelenka meg kulon fiunak valo :D
Na en magam ilyen kulonbsegekre emlekszem... hat oke, korelnok vagyok a topikban asszem :D:D Akkor anyainknak milyen elmenyei lehetnek :)

luna6

Luna, ez a lisztleves az lehet, amit a mamám emlegetett, hogy "rántottleves" vagy mi, gondolom csinált egy rántást, meg víz. :roll: Ez volt tápszer helyett... Most meg gabonafélét x ideig ne stb. Hát igen, változnak az idők, de ha körülnézek, mamám tesói is akik már nem élnek, mindnek volt vmi gáz betegsége, tuti ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy a későbbiekben mindenkinek lett vmi baja. Meg általában, hogy ha szétnézünk, csomó embernek vannak allergiái stb. Régen nem foglalkoztak ezekkel a dolgokkal, most meg szívnak.
foltivspicur

Nem volt rantva a dolog, vagyis nem volt alatta zsiradek, csak siman vizben (ugy remlik vizben, de volt olyan, hogy harmados meg feles tej, szal felvizeztek a tehentejet es abban keszult a kaja) felfoztek. A tejbegriz is ilyen volt, azret tettem idezojelbe, legalabbis hugom meg a nagyom igy kapta (a nagyet talan mar tapszerrel csinaltuk? nem tudom, olyan reg volt :D) viz a gazra es a teljes adagba ment talan egy teaskanalnyi griz jo sokaig szetfozve hogy teljesen hiiig is lett, es utana meg atturmixoltuk, ogy ne is legyen benne pici 'darabka' sem es atfollyon a cumin. Asszem nem vizben ment megsem, a hugomnal ez ment a feles meg negyedes meg egyeb verzioju tejbe, a nagyonal meg talan a tapszerbe.
Most jut eszembe, hogy nagymamam meselte, hogy anyamnak (45-os szuletesu) nem tudott tejet adni, nem volt. Es bar kaptak valahonnan, nem volt eleg. Es ha jol emlekszem, akkor az volt a metodus, hogy tehentejbe csepegtett citromot (azt mondta szo szerint cseppenkent) es azt verni kellett, marmint habverovel. Nem tudom milyen aranyban mennyi tejhez hany csepp citrom, de hogy igy kelltt kesziteni a 'tapszert'. (akkor ugye haborus idok voltak, lehet emiatt szuletett ez a megoldas, nem tudom)

luna6

Zebr:nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden jóra forduljon!!!

Dettinek gratulálok!

Nekem is kevesebbet mozog a baba, de szerintem a meleg miatt. Örülnék, ha bejönne a doki ígérete, hogy jövő péntek előtt, akár már most hétvégén meglesz a Manó. Drukkoljatok.

Kép
bhdetti

Sziasztok!

Látom tegnap este nem volt nagy élet, asszem hónap végére, mire mindenkinek meglesz a babája, eléggé lelassul majd a fórum, mindenkinek kevesebb lesz a szabadideje. :D Mondjuk nem baj az, a babák fontosabbak!

Én csak azért jöttem, hogy akkor egy időre elköszönjek, aki közben szülne, annak gyors, könnyű és pozitív szülésélményt kívánok!!! :)

Én majd Heninek küldök üzenetet, ha valami történik. (köszönöm Heni, még egyszer, hogy vállaltad! :D )

Vigyázzatok addig is magatokra, aztán remélem minél hamarabb vissza tudok csatlakozni.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Halihóó!
dögmeleg van... ez szörnyű :x

na tegnap számításaink szerint 21:30kor értünk haza, de jó volt. Én se mentem volna le a ballagásra, ha nem a kisöcsémről lett volna szó (aki mellesleg már a fürdőszobába rakott egy tükröt a földre, amit nekitámasztott a szekrénynek, hogy majd ha Dávid megy hozzájuk, akkor meg tudja magát nézni a tükörben :lol: ) :)

no reggel a Keletinél átvettem a manikűrkészletet, és már a kocsiban magamnak estem, jól rendberaktam magam :wink:

aztán mentünk a Péterfybe, ahol kész bolondokháza volt!!!! :shock:
heten szültek éppen, úgyhogy egyik szülőszoba sem volt szabad, ráadásul egy csomó CTG gép elromlott, úgyhogy semmire sem tudott a szülésznm rákötni...
úgyhogy először Kia megvizsgált UH-gal (eddig mindig CTG, aztán volt UH). na mármost a méreteink:92-es BPD és 2950 g. szóval a drágám nem lesz nagy baba :lol: :D
ezután kiderült, hogy em tudunk menni még mindig ctg-re, úgyhogy megbeszéltük, hogy egyre visszamegyünk (kb 9lehetett ekkor)

úgyhogy elmentünk a pihenőszékért, hát ez egy nagyon király találmány, szuper puha, nagyon tetszik :lol:

utána ementünk a kiságy fölé rakható forgó zenlőért

aztán bankba mentünk, majd bementünk az Arénába, ahol először a Tescóban vettünk öblítőt, mandulaolajat, meg wc papírt.

aztán be e Bershka-ba ahol megvettük a fejhallgatót nagyobbik öcsém szülinapjára, halljátok, hogy az milyen érdekes.. :roll:
kék színű, citromsárga zsinórral... de öcsém idióta hippi fején jól néz ki :wink:

aztán biciklis boltba mentünk, ahol vetünk kulacstartót, meg kulacsot kisöcsémnek a bicójára ballagási ajándéknak.

amikor ezekkel végeztünk, bementünk az irodába, ahol András megnézett mindenkit hogy dolgozik, még kiosztott egy-két feladatot, megbeszélt pár dolgot,

és mentünk a Baumax-ba, ahol polcokat vágattunk a kamrában helyet kapó tárolórendszerbe.

aztán már hármnegyed1lett, és mehettünk is vissza a kórházba.
ott megvolt a CTG, meg kiderült, hogy jún.24 az én kiírt időpontom, nem is a 16 :oops: :P
és azt mondta Kia, hogy ha 24-ig nem indul be a szülés, akkor egy hetet várnak és indítják. na ha nem indul be 24-ig, akkor 1napot várok, és megmondom, hogy indítsák, mert nem bírom tovább!!! illetve júniusi gyereket szeretnék :lol:

kórház után átöltöztem, meg összepakoltuk a cuccainkat meg a kutyákat, és indultunk is Pásztóra.

ahogy lekanyaradtunk a pályáról, a Csini az úgy elkezdett remegni és nyüszíteni, hogy azt hittm megőrült... András mondta hogy biztos szomjas, úgyhgy az egyik földútra lekanyarodtunk, hogy megitassuk őket. kiengedtük a kutyákat a kocsiból, és kb két másodperc múlva a Csini egy akkora kakit nyomott a fűbe :D
szóval sürgős dolga akadt, azért vonyított :wink:

persze addig Puszedli nyakig saras lett, mert belement az iszapba, úgyogy még 10percen keresztül András őt sikálta :roll: :D

pásztón bevágtuk a kutákat a házba, aztán irány a ballagás. persze bent tartották egy kis teremben, ahol szauna volt, úgyhogy mi Andrással végig kint ültünk a hűvös kertben (nem értem miért nem lehetett ott tartani :twisted: )

aztán fasírt, sali, meg tortazabálás anyáéknál, majd a vendégek elmentek, mi még dumáltunk picit, és 8kor mi is indultunk haza.

most Andrásnak be kellett mennie az irodba, mert az egyi kolléga elszúrt valamit... meg elhozza a Baumaxból a méretre vágott polcokat, és hoz dinnyéééét!!!!!
én mostanában már szinte csak dinnyét ennék, illetve a meleg miatt em kíváom a kaját, és nem is érzem az éhséget, csak azt, amikor már rosszul vagyok...
Vendég

Sziasztok!

Nyuszi várjuk a jó híreket. Minél hamarabb :D

Hát igen, kicsit túl van lihegve ez a "nem lehet ezt+azt a gyereknek adni anyuka" dolog. Évszázadokig felnőttek a gyerekek gond nélkül, mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi időben sokkal jobban szennyezzük a környezetet. És sajna azok mind megjelennek a táplálékunkban is :? :roll:

Tegnap megvolt az nst. Megbeszéltük a szülésznővel, hogy jövő hét vasárnap szülünk :D Remélem Pötikém is tud róla és szót fog fogadni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Konkri,
párod nem tudja kivenni azt az 5nap szabit, ami hivatalosan jár az apukáknak? :roll:

Detti,
gratulálok nektek, Szende jó nagy méretekkel rendelkezik, majd mesélj milyen volt a szülés :lol:

Henibaby,
köszi szépen a lakcímjavítást :wink:
és ha lesz még egy kis időd, akkor beraknál Konkri és Foltivspicur közé? :roll: 2010. június 24. :oops: :oops:

Nanetto,
látom egyre jobban belejössz a babázásba :wink:
anyósnak meg jól odamondtad, büszke vagyok rád :lol:

Zebr,
nagyon drukkolok nektek!!!!!!!!

Foltovspicur,
jól mondja Jenny. a baba néha elmászik az érzékelő alól, nekem szinte minden alkalommal van ilyen. az első alkalommal pont bent volt a dokiis, vele dumáltunk, amikor egyszercsak elhallgatott a gép. én pont akkor vakartam meg az orrom, azt hittem én húztam ki valamit, mert a pulzusmutató nem mutatott semmit, de csak elmászott a baba. ilyenkor általában pár másodpercen belül visszajön, ha meg nem, akkor meg a hegyet kell vinni Mohamedhez :wink:
a lábdagadáshoz annyit írnék, hogy nekem s dagad. Kia tegnap megtapizta, de nincs semmi gond, ez ilyenkor már normális (persze bizonyos keretek között).
a jobb lábam nekem is jobban dagad, szerintem ez azért va, mert a jobb lábam alapból erősebb, nagyobb, mint a bal.

Csilla,
a csuklásról én is úgy tudom, hogy nem nagyon lehet vele mit kezdeni :?

Bhdetti,
tegnap én is mondtam a dokimnak, hogy kevesebbet mozog, azt mondta nem baj, amíg mozog, az meg hogy kevesebbet mozog csak annyit tesz, hogy közeledik a szülés :wink:

na kellemes hétvégét, hűsöljetek sokat, én megyek tanulni :? :P
Vendég

Hát Geo, te mit mész... hát ez borzasztó!

De ki tudna venni ember szabit, amennyit akar, de ha nem dolgozik, akkor nincs pénz... ennyi... :) ráadásul jól ki van centizve a havi pénzünk erre fel az éjszakás műszakja úgy ahogy van 0 forint volt, mert kedves kolleganője a kasszás: tankol a faszikám 10esért... senki más nincs a kúton... pasi megy a kasszához egy red bull-al... na a kedves kolleganő csak a red bullt fizettette ki vele a tankolást meg fizethették ki a férjemmel felesben a kedves kolleganővel... :twisted: ez a csaj oly béna, már nem ez volt az első hülyesége! de szerencsére júli 1-én csere és a másik oldalra is kerül apa... azt reméljük, hogy ez jót fog tenni az anyagi helyzetünknek!

Móni: sajnos most már hiába figyelnénk akár totálisan a környezetünkre egy csomó anyag még évtizedekig ott van nyomokban... és az emberi szervet is változik az idők során, kevéssé vagyunk ellenállók. én pl betartottam a 6 hónap szopit, (még tovább is mert gyerek nem volt hajlandó enni) meg az eperrel is vártam, meg a gluténnal is, meg a tejtermékkel is 11 hóig. sajnos most az a bajom, hogy pont télen lesz fél éves a kicsi és nem lesz friss gyümölcs, illetve meg fogom nézni, hogy mit veszek (bio-t), mert ahogy már írtam és Jenny is tuti látott ezt azt, mi jártunk hűtő/tároló házakba és láttam, hogy az almát pl mivel locsolták össze, hogy jól elálljon... de Luna is írt a banánról :) én nem is tudom, lehet hogy én most nem a tejet fogom fagyasztani, hanem a friss, itthoni nyári cuccokat...

Nyuszika búcsúját lekéstem, de minden jót kívánok neki!

nálunk fiúk bealudtak... délután még megyünk (módjával) motoros találkozóra, meg este elvileg jönnek vendégek... nekik még nagy szájjal múlt héten szalonna sütést ígértem, de ez már nem fog összejönni: 1: nem égetem ki a füvet sehol :), 2. úgy is nekem kéne elpakolni, 3. nem akarok füstös büdös lenni- főleg ha menni kell... 4. még azt is meggondolom, hogy inni valón kívül mással is kínáljak :) elég lesz a 6 poharat elmosni :)

holnapra meg mára tervezek még mosást, vasalást (kis adagok) meg kis 20 perces takarítást... aztán csá...
tegnap azt olvastam, hogy ha egy kismama elmondja hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor arra még tuti lesz ideje... :) amúgy én sosem nyüglődtem, nem fájt sehol, édes ez a teher, de én nem tudom, hogy bírnám e 23-ig... én úgy érzem beértem... hmmm fura hogy ezt mondom, mert közben meg olyan kész vagyok... néha ideges, néha nyugodt, néha elgondolkodom, hogy boldog leszek e én a két gyerekkel?, hogy akartam e én ezt biztosan? hogy mi a jó ebben? hogy fájni fog. meg a pénz, meg mit tudom én... ha van sapka az a baj, ha nincs az... de mentségemre szóljon tegnap be is vallottam, hogy kész vagyok idegileg. szegény gyereket mindenért leszidtam, aztán apa rám szólt, de mondtam neki, hogy ő meg legyen velem türelmes :)
ma már kicsit nyugisabb vagyok, meg talán ha délután még kimegyünk motorokat nézni, meg jönnek a barátok, akkor az kikapcsol...
de hát aztán még itt a vasárnap...
meg utána még a kórházi napok a várakozás...
és nem tudom mi lenne a jó, ha indítanak, vagy se... ha nem akkor félek, a veszélyektől de ezt úgy is a doki mérlegeli, ha indítanak, akkor meg indítsanak jól, nekem ne legyen 2-3 próba, táguljak rendesen! de ez is milyen, tisztára horror, hogy várod az infúziót és várod, hogy fájjon, hogy beleszakadsz... hogy meddig bírod... de ha meg nem indítanak és a kéne... na mindegy, nem monologizálok itt... már kicsit úgy is nyugis vagyok, mert ma már a szülésznőm free :) apa is itthon- tehát szülhetünk!!!

én azt hiszem el is búcsúzom, hátha holnap már nem tudok jönni!

majd Henivel üzenek én is. köszi Heni!

mindenkinek gyors, szép szülést, sok tejet, boldog babákat, mamákat és papákat! aki anyós mentességre vágyik annak azt!
(mindezeket legfőképp magamnak kívánom! :) :) :) :) ) (de nektek is ám! :) )

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Geo, ne is mondd, nálunk most 31 fok van...
Megnyugtattatok ezzel az nst-s dologgal, erre nem is gondoltam, hogy elmoccanhat. :lol:
Kíváncsi vagyok, melyikünk szül előbb, mert nekem 26-a a dátum, de uh szerint 24. :roll: Én már 22-vel kiegyeznék, és akkor Rák lenne. :lol:

Móni, én pont azt gondolom, hogy nem gond nélkül nőttek föl, mert most "mindenki" hal meg 50-60 évesen, mindenféle betegségben, meg csomó allergiás van, tuti ezek is hozzájárultak, hogy etettek bármit a gyerekkel, akár az újszülöttel.

Csuklásról pont tegnap olvastam, hogy majd kinövi a picur, most még fejletlen a rekeszizom stb., azért csuklik sokat.
foltivspicur

Szep napot!

Geooo, hat nem viszed tulzasba a pinhengetest az biztos :) Na de majd a nyaron bebi mellett talan lesz idod szusszanni aprokat :)

En tovabbra sem elozok :) Bar reggel megint ugy keltem fel (aludtam pedig, gyogyszerrel persze) mint akit osszevertek. Tok erzekeny mar az egesz hasfalam, de ugye nekem van ez a kotoszovetes repedos mizeriam es hat harmadszor feszegetem ennek a hatarait :) Ettol van. Meg van sok kemenyedes, nehe a faos is, meg menni sem kenyelmes, na de hat ez van, finis ez mar :) Ma szedem utoljara a magneziumot is. Es irtora almos vagyok :)
Es eppen fo a rizskochhoz a rizs, a nepek meg elemntek beragasztos matricakat venni a csajnak (gyujtos albumba) meg hoznak valami ebedet, mert nalam most csak a desszertre futja :) Aztan majd elheverek es himezgetek, a gyerek (harmaska) szuletesi ertesitoje a munka targya de luca szeke modjara keszul, viszont nem is baj, ha nem keszul el finishre, raer. A csajome is nagy koraban keszult, mikor szuletett meg nem is himeztem soha :) (fuuuh a bebinek egy takarot is kene himezni, itt van tobb mint fel eve az is, de hozza sem kezdtem :) na de majd eztan)
Gyerekem meg tovabbra sem lazas, csak az az egy volt (az viszont laz volt, 38,5) azota csak stabilan nathas, ugyhogy hetfon iskolaerett :) Hetfon lesz ctgm is, meg el kell mennem a postara nehany pakkert, mert tegnap pont boltban voltam mikor jott a csomagos, es hat gyereknek mondtam, ha csengetnek nem kell ajtot nyitnia, be is tartotta :) (marha ritjan csengetnek, hat ez pont betalalt). Kicsit izgulok is, hogy a kirabolt postara kell mennem...

luna6

Konkri, en tudom mi lenne neked a jobb, az ha nem inditananak :) Komplikaciomentesebb a lefolyas statisztikailag ha magatol megindul. Ugyhogy en mindenkinek spontan indulast es csak aztan esetleges rasegitest (ha szukseges) kivanok!!! :)

Nikvik, regen jelentkeztel!! :)

luna6

Geo: remélem igazad lesz! A doki azt mondta a vizsgálat és a ctg alapján, hogy tuti meglesz a kiírt isőpont (június 18-a) előtt. Hát már várom, mert nem bírom ezt a dög meleget itt a panelban, mint ahogy gondolom más sem.

Úgy mennék le Balatonra csobbanni meg napozni! :(

Luna: még mindig király a szoba. Sógornőmnek ugyanilyen gyerekhintája volt. Nagyon szerette a gyerkőc.

Nyuszikának drukkolok!

Na megyek hűsölni, már amennyire egy panelban lehet!

Kép
bhdetti

Zebr! nagyon sajnálom a történeteket! nagyon drukkolok és agykontrollozom RÁTOK BABÁRA!!!! ...
Vendég

Sziasztok!

Csilla, de jó, jössz vissza a B.B.-hez? Hogyhogy?
Jól vagytok Lénivel, azóta nem volt riasztás? Rakj ám képeket, olyan jó nézegetni a kicsilányt!

Nyuszi remélem veled minden rendben és talán mégsem kell indítani, jön a babó magától is. Kitartás!

Geo, pörögsz még mindig. Dinnyére már én is vágyom, de nem láttam még szépet. Nálam most a -narancs-alma-eper összekockázva, rá natúr joghurt vaníliás cukorral+fahéjjal-megy nagyon. Jól behűtöm, és behabzsolom.

Konkri, hú de biztos vagy a babában, hogy meglesz, és hátha nem tudsz jönni. Szóval beértél. :)
Kívánom, hogy így legyen, meg ahogy tervezed.

Geo, Folti, mekkora lenne már, ha beelőznélek titeket, pedig én 27.-re vagyok kiírva. Ma reggel úgy éreztem, nem fogom én addig húzni, fájdogált a hasam, az éjszaka is szar volt, fájt a pocakom az ide-oda fordulástól. Szenvedtem, mint a kutya ettől a melegtől. Tegnap meg baromi sokszor keményedtem. Nem jó ez a meleg, nagyon nem.

Ja és Geo, nekem is elbújtak a csíkjaim, tegnap este fürdés után vettem észre őket, krémezés közben. Elbújt 3-4db 3 centis csík a hasam bal alsó részén. Én is csak akkor látom, ha emelek a hasamon. Hát sajnos én sem úsztam meg, pedig ezek még 1 hete nem voltak ott…

Luna, nagyon jók a képek!!! Cica is aranyos, ahogy nézeget befelé a babaszobába. A hinta tök jó, nekünk is ilyen dzsungeles van, csak pihiszékben.

Detti, én is nagyon mennék fürcsizni a Balcsiba, nem tudom, mi van velem, pedig nem vagyok egy strandolós. Nagyon kibírhatatlan a panelban.

Kép
jenny29
Mór

Konkri,
a csaj rontja el, és a férjeddel felesben pótolják a kasszát... basszus... kemény.. :?
jajj, tisztára elszomorodtam hogy most nem lesze egy darabig!! :shock:
hííííí, szerintem mire ti babával hazajöttök, nekem Dávid még mindig a pocakomban lesz... :roll:

Foltivspicur,
húú, én még bele sem gondoltam a horoszkópba... jajj nem mondod hogy a 22már rák????? :shock: :shock:
nos igazából nincs ebben semmi rossz, de nem akartam még egy diliset a családba, lévén András, meg én is rákok vagyunk :wink:
és lelkileg nem egy túl stabil csillagjegy :roll:

Luna,
rizskoch, nyami!!!
tök rég akarok már csinálni, a múltkor egy l tejet félre is tettem neki, de rá kellett eszméljek (megintcsak) hogy nincs SÜTŐŐŐNK :twisted:
ja, igen! wow, nekem a múltkor mondta a dokim, hogy komplikácientesebb az indítás nélküli szülés. pont, ahogy írtad :lol:
nagyon jó a babaszoba! :P
ti hol fogjátok fürdetni Aron-t? Én még nem tudom hova rakjuk a vdröt... :roll:

bhdetti,
jajj, ne is emlegesd a Balatont, m,ert a szívem szakad meg. a nyár csak 2dologra való: jégkrémzabálásra, és nyaralásra, fürdésre :lol:
én nagyon tervezem az auusztus végi balatoni nyaralást, András azt mondta úgysem lesz rá pénzünk :evil:
de azért hátha... :?

de halljátok, most hogy már nem kell költeni a Manó cuccaira, most persze már függönysín kell, meg roló az előszobába, mert az üvegen át dől be a meleg, és szauna van, meg tárolórendszer a kamrába, meg lámppák, stb. stb.
lakásfelújítás meg gyerek=kész anyagi csőőőőd.... :roll:

Jenny,
no akkor ha már FionaLábKlubb, akkor most már a csíkklubb is gyarapodik.. sajnlom nagyon, engem eléggé megviselt, főleg hogy tudom hogy még lesznek, mert eléggé viszket a hasam :x

no én ma még egy szót sem tanultam, mert végigaludtam a napot... egyszerűen nincs erőm semmire...

sztem én sem húzom ki 24-ig, de 16-ig biztosan. úgyhgy kaját azért még rendeltem a jövő hétre, Andrásnak minden napra, de magamnak csak keddig. aztán ha kedden semmi, megrendelem a hét maradék részére is. de jó diú ez a Dávid, ki fogunk tartani 22-ig :P
Vendég

hahó!
képzeljétek két kiborulásom is volt! Luna adj tanácsot!
képzeljétek cumit kellett adnunk a babának! van valakinél (már) cumis baba? elkezdtem úgy sirni! az elveimmel ütközik és attól félek hátha igy nem fog majd úgy szopni ahogy eddig mert sokan ezzel riogatnak!!!! ...

a másik kiborulás! az még tegnap volt csak nem írtam hogyképzeljétek az összes nyári nadrágomat (ruhák egyenlőre anyunál vannak) kihiztam és konkrétan egy mackó nadrágon kivül SEMMI de SEMMI nem jön rám!!!! annyira kiborultam...
viszont ma a férjemtől kaptam pénzt és a takkóba (nálunk csak az van itt) vettem rövid nacit és egy szoknyát!!!! ... és olyan jó volt vezetni kimozdulni hogy el sem mondhatom! hazafele meg hajtott a szivem - hogy úristen Esztit akarok a karjaimba!!! persze még aludt :-)

a cumit azért kellett adni mert reggel 10 óta sirt idáig és már a karban sem nyugodott meg sem a HINTÁBAN! viszont hasgörcse nem volt, éhes-szomjas nem volt - kakija volt tisztába volt rakva melege sem lehetett mert bodyra van vetkőzve és tarkkóján nem volt nyirkos!!!! és akkor beleraktam a cicim a szájába és evett de utána csak úgy "játszott" a szája elejébe volt a cicim és úgy felvizesitette hogy most kennem kell mert 20 percig állt a szájába és tök jól megnyugodott de kivettem és újra zokogott üvöltött dobálta magát és még nálam sem nyugodott meg! végső kétségbeesésünkbe benyomtuk a cumit és láss csodát alszik ... és nyugodt és édi-bédi!!! csak engem viselt meg de nagyon!!!!....
Vendég

sZIA Nanetto,

Túl erős a szopási reflexe és csak az nyugtatja meg. Választhatsz, hogy mit fog megszokni, a kezét vagy a cumit, ebben nincs üdvözítő megoldás. Beni is cumizik, én akkor adtam fel, amikor este fél 5-től reggel 7-ig cumizott egyfolytában a cicimen és semmi egyéb nem nyugtatta meg. Már csillagokat láttam reggel........és azóta is szépen szopizik, amikor ma vásárolni mentünk, akkor a kezét úgy kiszívta.....mert a boltban épp nem tudtam megszoptatni. Amúgy én úgy csinálom, hogy csak akkor adom oda, amikor láthatóan nagyon kell neki, dehát szerintem igy is, úgy is rá fog szokni. A nagyobbam is cumizik, de most már tök jó, mert meg lehet vele dumálni, hogy a bölcsibe nem kell, meg játszáshoz sem, így csak elalváshoz kapja meg.

Kép

KépKép
eszterxx

A hízáshoz pedig: látod, ezért jó a második gyerek, mert ott már megvan a szülés utáni ruhatár is :-) és igy legalább a nagy kiborulás elmarad. Amúgy azért ne várd el, hogy ami 9 hónapig csak nőtt-nőtt, az azonnal lemenjen! kis türelmet, de megértem a kiborulásodat abszolút!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Zebr, nagyon sokat gondolok rátok és imádkozom értetek! Átérezni szerintem nem tudjuk, amit átéltek, csak elképzelni valamilyen szinten, de szörnyű hallani is! NAgyon veletek vagyunk és drukkolunk, sikerülni fog a pici lánynak!!!

Mindenképp irj majd, hogy mi a helyzet veletek, ahogy jobban/úgy érzed magad!

Kép

KépKép
eszterxx

Nenetto, nekem mind a ketto cumis volt. Manci is, aki 15 honapig szopott!!! (semmi de semmi nem tortent a cumizastol nala) Es vagy 4-5 eves koraig (lehet 6?!) cumizott. Tudom, hogy a cumi okozhat szopasi zavart, de en is csak masoktol meg olvastam, tisztaban vagyok vele DE akkor en vagyok a pozitiv pelda nektek (illetve a Manci) akinel ez semmi de semmi gondot nem okozott :) Ugyhogy nyugi!! Es - sajat maganvelemenyem - hogy ha mar, akkor jobb a cumi. Egyreszt konyebb tisztan tartani (ujjszopos gyerek a koszos kezet is beveszi a szajaba akarmikor) masreszt szerintem kevessbe artalmas a fogak novesere. Konkretan Mancinal semmi negativ hatas nem volt, nem csampasak (ujjszoposok szoktak kifele nyomni jobban a meg keplekeny fogsorukat). Es ha egyszer valaki el akarja venni a gyerektol (en nem akartam, ezert tartott ilyen sokaig, de engem gyerekkoromban pl meggyoztek, hogy adjam a dunaban novekvo kisharcsaknak, be is dobtam :D) akkor a cumit konyebb elvenni. (es ha segit, nalam mar itt figyel 3 db cumi, hogy ha szukseges mindenfele lelki aggodalom nelkul be fogom vetni. Ha menet kozben ugy tunik gondot okozna, na majd akkor kitalalok valamit, de nalam van itt keszenletben, mert Mancimnak a legelejetol kellett pl)

Azt sajnalom, ha azt gondotlad, hogy szules utan bele fogsz ferni a ruhaidba :) Pedig igyekeztem itt hirdetni, hogy ember lanyanak szules utan felidos meretu hasa is tud lenni, es bar alkati, hogy szoptatastol valaki hizik vagy fogy (en a fogyos kategoria voltam, de hooonapok kellettek ahoz is, nem hetek) nekem is kellett szules utan is koztes meretu ruhakat venni, mert a regibe persze, hogy nem fertem bele jo darabog, a terhescuccok meg hat... egyreszt nagyok voltak, masreszt akkor terhes kerteszem volt, es nem akartam terhes dizajnt mar magamon :) Ugyhogy ez honapok kerdese lesz meg (jo esetben) amig ujra belefersz a regi cuccokba. En a regiekhez kepest is minuszba kerultem szoptatas alatt, de van aki meg nem tud ilyenkor fogyni... akarmi is lehet. Es az is lehet, hogy bar kilora visszamesz az eredetire, megvaltozik megis a struktura es a centik, es hiaba stimmel a versenysuly pl, a derek es csipomeret mondjuk mas marad es emiatt kell uj ruha. (arrol nem beszelve, hogy olyan is van akinek a laba no fel meg egy meretet es ugy marad :( )

luna6

Nanetto!
Amikor Alexnek ilyen "rohama" van, akkor mi kendőzünk. Eddig 3 ilyen napunk volt. Amit érdemes meggondolni: akarod, hogy cumizzon, vagy sem? ha nem, akkor meg kéne várnod, hogy megtalálja az ujját. Nem könnyű, de megoldható a kendővel pl. De tuti meg lesz az is, ami neki a legjobb nyugattó szer.
Nem tudom nálatok hány fok van a lakásban, de Alex pl egy pelusban nyomja egész nap. :D Én is bugyi-melltartóban vagyok csak. És Alexet ma még le is kellett fürdetni, hogy lehűljön egy kicsit. Olyan kis édesen nézelődött a fürcsi után 1 órát és utána végre tudott rendesen aludni is. Előtte volt rajtam 1 órát kendőben is. Akkor is legalább pihent egy kicsit. Egyébként nem nagyon tud ő se elaludni a nagy melegtől.
Próbálkozz még :D 1xi cumizástól még úgy sem szokik rá a cumira.

Hanna ujjszopis, de igazából csak azóta, amióta abbahagytuk a szopit., tehát olyan 2 éves korától. És azóta is szopiza elalváshoz az ujját. Néha elgondolkozom, hogy jobb lett volna-e a cumi, és ogy arról le tudott volna szokni, vagy sem. Ő úgy kezeli a stresszt, hogy simizi a pociját és szopizza az ujját.... Van, aki tárgyat választ (az se biztos, hogy egyszerűbb mindenhova cipelni). Nálunk vicces, mert télen nem lehet a gyerek kezes-lábasban, mert nem tudja simizni a pociját, ha épp rástresszel valamire... :D:D

Nyuszi!
Mennek a drukkok! Kitartás!

Geo!
Azta,m te aztán jól kitoltad a napokat :D:D Mármint Dávid...
Kutyás kérdés:
nálunk első pillanatól kezdve nincsenek eltiltva egymástól. Bigyó nagyon sokat vigyázott Hannára. Mondjuk ez is ízlés dolga, de nálunk Bigyó feljöhet az ágyra is. (ez nem mindenkinek bejövős, én imádom, amikor a lábamon alszik) Így Bigyó szopik alatt is a közelemben volt. Jelentem Hannának semmi baja az immunrendszerével és nem allergiás a kutyákra. (ellenben én igen :D:D de ez mellékes) Szóval én tuti nem zárnám ki őket a nappaliból. Sőt, azzal kezdeném a hazajövetelt, hogy első körben nekik hagynám megszaglászni Dávidot, és csak utána pakolnék le. Nagyon fontos, hogy a kutyák tudják, ők a ti kölykötök és ezzel ő is falkavezér lesz. Ez nagyon fontos, mert így tuti nem fogják bántani akkor sem, ha épp a fülüket tépi le később :D Hasznos. :D
Meséltem már, hogy Hanna Bigyó farkát használta "póráznak"? Azzal húzta be rendszeresen szerencsétlen állatot a szobájába, hogy játszanak. Persze csak akkor, amikor nem láttam, egyébként nem csinálhatta... nem értette, hogy az miért fájna Bigyónak :D:D Jobban féltettem Bigyót, mint Hannát.... Alexnál is ez lesz valszeg a szitu :D

Konkri!
Hát, nem irigyellek a párod melója miatt (de ugye beszéltük, hogy legalább van neki)
azééé jelentkezz, ha bemész kórházba :D:D Drukkolok!

Luna!
NAgyon király pasi szoba lett! :D:D Nekünk is ilyen Ikeás rácsunk van a bejárati ajtóra :D:D

Móni!
Én is úgy gondolom, hogy pontosan azért ennyire beteges a társadalom nagyobbik %-a, mert nem figyeltek oda gyerek korban sok mindenre. És azóta annyira sok dologról derült ki hogy, ja, bocs, rákkeltő... stb. Nem mindegy mit eszünk, mit kenünk magunkra és mivel fürdünk/mosunk stb...

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
Én is cumiztam kicsinek. Anyámnak fel is csillant a szeme,h ogy hátha most Alex cumis lesz :D:D Mondtam, hogy most se szeretném. Egyébként igazad van, Hannának picit előre állnak a fogai. :? Olyan nehéz ebben is dönteni. Én nekem lelkiismeret furdalásom lenne, ha Alexnál csak úgy nekiállnék cumiztatni, amikor Hannával ezt nem tettem meg... Meg valahogy nem akarom, hogy cumi legyen a szájában...

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, a lényeget kihagtam: :D
Alex már túl is lépte a születési súlyát :D 3740gr volt ma :D 3350el jöttünk haza. Jónak minősítettem a gyarapodását :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, és hát igen. Beszéltem Harival. Holnap engedik őket haza. Majd próbál jönni :D
Édesen kifejtette, hogy olyan kis pici a Bence hihihi :D Egy 60 cenits csajhoz képest tényleg az :D de azért az 54 cm se rossz :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

köszönöm a biztató szavakat! jelenleg cumival alszik totál megnyugodott tőle! próbáltuk altatni cumi nélkül nem ment! cumival megint megnyugodott és édesdeden alszik ágyában!!!! ... tényleg nehéz okosnak lenni de hát lehet hogy nálunk a cumi marad! :-)
majd mellékelek fotót mert a cumi szinte nagyobb mint a feje!!! a mai napunk drámainak is minősíthető lehetne - ha nem lennénk ekkora szeretettel és energiával Eszti fele - reggel 10-től este 6-ig kézben dajkáltuk szoptatási szünettel :-) ... és ezt fürcsi után folytatta volna de benyomtuk a cumit és most úgy néz ki talán elalszik! reméljük mert a szülők kidőlő félben!!!!!! :-)

Mi 2680-al hoztuk haza manót jelenleg a tiszta súly 3100 gramm remélem ez is jónak számit :-) mindenesetre az arca kerekedik és a hossza is látványosan nő! cuuuki....

hát igen Luna én sem vagyok normális - ami a ruhatáram illeti! majd a 2.nál bölcsebb leszek! ... :-) mostmár van 4 cuccom legalább cserélgetni tudom!!!! .. ez egy db-ig kitart aztán hátha a következő hónapban is kapok elverni való pénzit férjuramtól! ...

Konkri: ha tudsz jelentkezz és mindenki más is ha nyúlfarknyira is! én úgy szeretem ezt a fórumot és már olyan jól "összebarátkoztunk" hiányozna mindenki még ha nem is reagálok mindenkire .... de jó így együtt!!!! ...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?