Sziasztok,
Bozza,
örülök hogy jó lett a cukor terhelésed
A 120 percesed azért lett alacsony, mert elmentél, és az izommunka csökkenti az értéket. Ezért nem szabad ilyenkor mozogni, még ha a közelben laksz, akkor sem engedhettek volna haza, de bízzunk benne, hogy jó értéked volt, azért csökkent így le a mozgástól...
A Herpeszes tiltás biztos rosszul esett, de ha majd a Te Kicsid megszületik, Te is legyél elővigyázatos, és ne engedj be beteg látogatókat
Mi úgy védekeztünk a betegségek ellen, hogy vettünk pár szájmaszkot és fertőtlenítős kézmosót (Bradonett pl.) a patikában, mert rögtön első nap jött egy megfázott rokon, akit nem lehetett elküldeni (így Oli szerencsére nem kapta el)...
Később pedig volt hogy betegen jött ki a gyerekorvos, na ő is kapott maszkot
Mikor mentek újabb Uh-ra, ahol kiderülhet hogy kislányod vagy kisfiad lesz?
Mellszívót első körben nem biztos, hogy kell venni, ha jól szopik a Babád, és megtanulsz kézzel fejni, szinte felesleges.
Többnyire van a szülészeteken, amit kölcsönadnak ha szükséges, kérdezd meg előre, hogy a Te kórházadban mi a helyzet?
Akkor még mindig ráértek beszerezni, ha mégis kell, inkább nézd ki előre, hogy honnan milyet akarsz, hogy meg tudják Neked venni.
Kétféle létezik, kézi és gépi, az előbbi olcsóbb, az utóbbiban benne foglaltatik a kézi is. Általában tejszaporításra, átmeneti kizárólagos fejésre használják.
De lehet kölcsönözni is.
Nekem Avent Isis elektromos mellszívóm volt, most is azt vettem.
Olim nem tudott megtanulni szopizni, így egy éves koráig folyamatosan fejtem neki, és nem kellett tápszerezni.
Viszont ezzel az Avent elektromossal is ez egy borzasztó nagy munka volt, mert ezeket nem kizárólagos fejésre találták ki, hanem csak kiegészítésre.
Egy év alatt 2 motort harcoltunk le, szerencsére garanciálisan cserélték...
Úgy tervezem, ha a második Kisfiamnál is ilyen gond adódik, hogy állandóan fejni kell, akkor egy profi gépet fogok az Aventes mellé kölcsönözni, amelyik két fejjel rendelkezik, és megfelelő a teljesítménye, már ki is néztem, a Batthyányi utcában van egy Medela kölcsönző...
Veronika,
igen, nálunk minimum 2, de inkább 3 héttel korábban lesz a császár, Olit 37 hetesen szerette volna kiemelni az orvosom, de végül 36 hét 6 naposan sürgőssé vált a műtét, igaz akkor placenta préviám (elölfekvő lepény) volt...
A mérleges képeddel köszi hogy felvilágosítottál, akkor eddig rosszul mértem magam, így már érthető, miért volt olyan (túl)súlyos
Az ovis szülőik miatt már előre ideges vagyok, és nem csak a kisszékek miatt (ami szerintem nem terhesen is kínzás...)
Ügyes vagy, hogy vittél magadnak széket
Csicsi,
a 11-es 120 perces vércukor nagyon sok, kb 7-ig jó az érték
Mit mondott az orvosod, gondolom cukorrendelésre küldött?...
Sajnos a terhességben kiderült cukorbetegséget nagyon komolyan kell venni, mert árthat a babának: különböző fejlődési rendellenességeket, méhen belüli elhalást, nagy testsúlyt, méhlepény meszesedést, emiatt fejlődési elmaradást, koraszülést, légzési nehézséget, a szülés után vércukor esést, elhúzódó sárgaságot okozhat.
A kezelés első lépcsője a cukorbeteg diéta: megadott minőségű és mennyiségű szénhidrátot szabad egy napon belül több részletre elosztva fogyasztani.
A vércukrot mérve nem szabad 7 fölé jutni, ha ez diétával nem érhető el, akkor inzulinkezelés következik.
A beállítás néhány napos kórházi kezelést tehet szükségessé. Ha ezt ajánlják, tudom hogy nem lesz kellemes, de arra gondolj, hogy a Babád egészsége érdekében bármit megteszel majd...
Picur,
cuki basa voltál, gratula a háremhölgyedhez és az ajándék csokihoz
A Suttogó mindhárom kötetét olvastam, szerintem érdemes egyszer belenézni, de amit leírnak benne, sok dolog nem volt számomra betartható, bár érdekesen hangzott...
Elsőbabásként azért érdemes egy kis időt szentelni rá...
Kivi vagyok, milyen lett az új hálózsák, esetleg raknál róla képet?
Loramatte,
Megértem hogy aggódsz, mikor mentek ciszta-kontrollra?
A vonalzódat én se láttam, amikor beilleszted a BBC kódot a Profilod aláírás mezőjébe, ne felejtsd el elmenteni a változást a Profil lap alján
Ancsa,
gratula a kevés hízáshoz, ügyes vagy
mmc,
hú, jó nehéz lehet most nektek, nem elég hogy jön a Kisfiad, még Anyósod is gondozásra szorul, szegény
Lehet hogy túl aggódósnak tartotok, de egy ilyen rosszullét után nem szívesen hagynám egyedül a gyerekemet anyóssal, csak ha valaki időnként rájuk tudna nézni (esetleg webkamera a lakásba???)...
A mellszívó grillezése viccesen hangzik, de gondolom élőben nem volt kedved akkor rajta nevetni...
Nem beszélve a 4 mellgyulladásról, ami ellen csak a tökéletes fejés véd