Sziasztok,
Luna, hát nem semmi ami veled történik! Úgy látszik mindenkinek meg van a maga keresztje, vagy az anyósa vagy a sajá anyja személyében...... Az én férjem tuti szétrobbant volna az idegtől, ha előállok azzal, hogy még plusz egy fővel bővül a család... Ja és azon gondolkoztam, hogy július közepén mennék hozzád néhány napra, de csak akkor ha van szabad szobád
Az igazat megvallva én is parázom, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni egy év múlva??? Oda biztos nem megyek vissza ahol eddig dolgoztam, pedig imádtam. Sajnos nem megoldható, hogy esti-éjszakai beosztásban ne legyek.....
Etetés-ébresztés:
amikor június 1-én hazahoztuk Zoe-t a pic-ről ott azt mondták, hogy 24 óra alatt minimum 400 ml-t meg kell ennie, és hogy 3 óránként etessem, ami azt jelentette, hogy 50 ml minimum minden alakalommal. Na ezt két napig csináltuk. Én meg tiszta ideg voltam, hogy megeszi-e az előírt adagot.
Júni 3-án este jött a gyerekorvosunk megtartani az első vizsgálatot és mondta, hogy éjjel semmiképp se keltsem őt, majd ő felébred és felébreszt ha éhes lesz. És így is lett. Nappalra mondta, hogy akkor azért próbáljunk valami rendszert kialakítani, de az sem muszály. A lényeg, hogy akkor és annyit egyen amennyit kíván, ne tuszkoljuk őt. Nos az óta éjjel rendszeresen jelez, kb. 4 óránként, de ha 100-120 ml-t iszik akkor ez kitolódhat 4,5-5 órára is. Nappal van hogy keltenem kell (4 óránként eszik), de az esetek többségében már fent van, vagy már mozgolódik, nyújtózkodik, nyöszög ahogy közeledik az etetés ideje. Ja és a legfontosabb én se görcsölök azon, hogy megeszi-e az előrírt mennyiséget és ő is szépen kerekedik-hurkásodik-gödröcskésedik

.
Jesszus Hari, nem volt korai ez a séta neked???? Bár megértelek, hogy mennyire jól esik ha kimozdulhatsz. Én már kezdek megőrülni a lakás-balkon kombinációtól....
Geo, nagyon szorítok, hogy sikerüljenek a vizsgáid! Aztán utána már csak a jól megérdemelt pihenés marad, végre tudsz koncentrálni és készülni Dávid érkezésére.
Vok és a többiek akiknek két apróságuk van. Én nem tudom, hogy bírnék kétfelé szakadni

Főleg úgy, hogy a nagyobb is kicsi még és sok figyelmet igényel.
Nem írigylek senkit aki már nagyon közel van az időponthoz és csak vár és vár, és nem akar semmi sem történni. Bár ugye mindig azt mondják, hogy gyerek még bent nem maradt.....
Tegnap előtt éjjel megvolt az első nyűgösködésünk,valószínű, hogy ez a pokoli meleg is közrejátszott...
Lányzó éjjel fél egykor kelt, hogy hamizna. Meg is ejtettük, aztán büfi után még nyűgösködött egy kicsit és biztos ami biztos kakilt is egyet. Na tisztába tettem, aztán persze mivel kiürült a poci megint elkezdte tömi a szájába kezét. Csináltam neki még egy fél adag tejet amit meg is ivott. Megint büfi, félálomban kiságyba betesz. 2 perc múlva elkezedett csuklani és sírni az álmosságtól (már éjjel 01:30 volt). Kiságyból kivesz, nappaliba kiültünk. Hátpaskolgatás, simogatás, masszírozás, cumival próbálkozás, majd kb. 20 perc múlva állt el a csuklása. Aztán még nyűgösködés, mert ekkor már olyan álmos és fáradt volt, hogy azért nem bírt elaludni. Végül 02:30-kor tettem be a kiságyba és utána aludtunk végre.
Tudom ez még lehet majd rosszabb is, de egyenlőre szerencsénk van és elég nyugodt baba......
Tudja valaki, hogy a tápszeres babáknál "előírás", hogy előbb-utóbb hasfájósak lesznek??? Mert nekünk eddig még nagyon-nagyon nagy szerencsénk van, mert még nem fáj a pocink. Mondjuk, nagyon gyakran pukizik és néha akkorákat, mint egy felnőtt

, és büfizni is rendsen büfizik. Gondolom mindez segít, hogy a bélgázok távoznak és nem nyomják a pociját.
Jaj lányok, itt olyan pokoli meleg van. 28 fok van bent a lakásban, úgy hogy fél nap az összes rendőny le van eresztve lyukacsosra és úgy, hogy kb 20 cm hiányzik hogy teljesen lent legyen, mert egy kis fény kell. Aztán úgy 12-13 óra körül amikor a lányzót kihozom a nappaliba akkor a hálóban bekapcsolom a légkondit, hogy kicsit felfrissüljön a lakás, de hát épp csak érezni valamit belőle, sajnos az egész lakás frissítésére nem elég nagy a kapacitása. Úgyhogy izzadunk...... És egész hétre ilyen pokolt mondanak (36-37 fokot, meg éjjelre is 24-25 és szinte semmi légmozgást), mondjuk még mindig jobb mint Athénban ahova 39-40 fokot jósolnak.....
És fogalmam sincs mit főzzek ma

. Ami gyors és nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, ami még jobban befűtene alánk....