A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Móni!

Gréti gyönyörű!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Szép napos reggelt Anyukák!

Hát annyira jó éjszakánk volt! :D Nem mondom, hogy sokat aludtam, de valahogy most jobb volt minden, és még a szopizás is gond nélkül zajlott. :D
Anikó, köszi a tippet, elteszem zsebbe, mert ma reggel rájöttem a titok nyitjára!!! :D :D Irina, ez tényleg pocifájás, bármilyen fura is! Máté minden egyes tünetét felsorakoztatta (teszem hozzá, kaja előtt is fájt már neki), így most én is másképp álltam a dologhoz. Megint elkezdett szépen enni, aztán jött a sikítás-gombócba tekeredés-nyüfögés, megint ököllel csapkodásig fajult a dolog. :( Közben folyamatosan masszíroztam a hátát és beszéltem Hozzá. Két görcs között gyönyörűen evett (fájás közben nem dugdostam a szájába a cicit mint eddig - Szegény, én se tudnék úgy enni. :shock: Olyan hülye vagyok, hogy nem jöttem rá hamarabb! :evil: ), aztán mikor végleg elmúlt, teletömte a pocit! Utána lájtos böfi, semmi bukta, nézelődés, gyönyörködés, játék, és mikor elálmosodott, szépen elaludt. :D Nem mondom, álmában jöttek újra hasfájások, de legalább tudott enni! Következő kajcsi után felugrok ide a gyógyszertárba, kérek Neki valamit, mert a tea már nem segít. Puki-kaki van tőle, de sajnos a görcsöcskék maradtak.

Timi: szerintem nagyon szépen hízott Ádám! Le a kalappal! 8)

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Örülök, hogy jól ment a szopi! Drukkolok Neked is és Emesének is, hogy minél hamarabb helyre álljatok!!! +++++++++++++

K. Timi! Nagyon jól hízott Ádám. :lol:
Szelina 3700-al született, és szegénykém most lett 3850… És így is jó husika, jól néz ki! Pedig előtte kis összeesett volt a kis bőre is. :oops:

Szelina éjjel 1-kor felébredt, pedig mostanában egész jókat aludt éjszaka… Napközben megvan a kajcsi adagja, úgyhogy éjjel már elvileg nem kell ennie. Nem is tudtam elaltatni, hiába evett. 2 óra múlva kértem meg apát, hogy segítsen. Nála 10 perc alatt bealudt. Szerintem ideges voltam (már este is más miatt), és Szeli is átvette. Így apa nagyobb sikerrel járt! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Kiskolbi! Nagyon ügyesek vagytok! Ne aggódj, nekünk Apával minimum 5 hétbe tellett, mire megtanultuk Zsófit, rájöttünk, mit miért csinál.
És nagyon jó anyuka vagy! És nehogy szégyellni merd Magad! Te Lány!!!!!!! :wink: Az anyukáknak - többek között - az a dolguk, hogy egy egészséges szintig parázzanak! :wink: És teljesen normális, ahogy Mátéhoz viszonyulsz! Én is szerelmes vagyok Zsófiba, nem beszélve Apáról. NEm győzök eleget gyönyörködni benne, Apa meg alig várja, hogy felébredjen, hogy putyulgassa. :D
Most éjszaka Apa szintén sokáig volt ébren, a teraszon dohányzott. A redőnyön keresztül kuksolt be a sötét szobába, ahol aludtunk. Hajnali 1 óra volt, én kb. 3,5 órája aludtam. Zsófinak világos bézs színű a takarója, annyit látott nagy szemtornáztatások közepette, hogy mozog a takaró.
Na, egy perc múlva már a szobában volt, a másik pillanatban meg a kezében a Baba.... :lol:
Nekem meg micsoda reflexem alakult ki! Ha felébredek, egyből megfogom a jó cicimet :oops: . Betonkemény volt. Másztam is ki gyorsan az ágyból, miközben Apát hallgattam, én meg kettőt nem láttam (Apa Zsófinak: Olyan cukor vagy! Gyönyörűségem! Itt van Apád, a Szép! :lol: Jaj, én úgy imádlak......) :D
No, én mentem fejni, lukas cicit mosni, addig Apa tisztába tette a kisasszonyt.
Adott neki teát, én meg a füriből kiabáltam, hogy maximum 10 kortyot, mert reggelre nyakig pisis lesz.
Főleg a tea miatt nem tudom egész éjszaka egy pelcsiben hagyni, az első éjszakai szopinál (éjjel 1-2 óra körül) átpelenkázom. Utána 5 óra körül eszik megint, és akkor nem pelenkázok. Aminek sajnos az az eredménye, hogy reggel nagy feszengésekre ébredek, mert a mellkasáig pisis ő is, és ami alatta van.... :oops:
Ja, és Apában azt bírom, hogy kiputyulgálja magát - általában éjjel megvárja a böfiztetést is, amit ő csinál -, majd bár üngyibüngyi után otthagy, jó szerencsét kívánva az elaltatáshoz, ami most 2x1 óra volt..... És ilyenkor nevetve elhúz. :lol: Én emg csak röhögök rajta, és megpróbálom elaltatni Zsófit. Amit csak úgy nem lehet. Ilyenkor ölbe veszem, cici a szájába, pár slukk után cumizik, majd durmol, és akkor le tudom tenni.

Szörcsögés: Most éjjel is nagyon erősen volt, emiatt is nagyon sokat feszengett. Már azon voltam, hogy éjjel 3-kor előkapom a porszívót, és kiszippantom a nóziját. De még ki sem próbáltuk az orrszívót, az eredeti csomagolásában van.
Nem látok fikuszt az orrában, csak hallom, hogy egész fönt liftezik az anyatejes kaki.

K.Timi! Ez nagyon szép gyarapodás Ádámtól!!!!! :wink:

Mi nevelgetjük szépen a combi- és alkarhurkáinkat. Olyan módon, hogy benyomtunk ma reggelire lukas ciciből 50 g-ot, jó ciciből 140 g-ot. :shock: És most alszunk Apa hasán....... :lol:
Azért nem mindig ilyen zabagép, napközben a 110 g-mal is beéri.
Változó, hogy mennyit eszik. Mint mi. Van, amikor nagyon éhesek vagyunk, van, amikor csak csipegetnénk egy kicsit.

Cicitépés: Nálunk a szopi a lukas-gyulladt cicivel kezdődik. A bimbó még nem tökéletes mint a másiknál, hogy csak bekapom és folyik a tejcsi. Meg kell formázni, és ráadásul nem 5-6 lukon spriccel, mint a másiknál, hanem csak 2-őn. Szegénykém kézzel-lábbal rúgkapál, keresi a bimbit, bekapja, elengedi, sírásra görbül a szája, eltolja magát, mindenhol csak a keze van, türelmetlen, hogy nem megy ez olyan könnyen, dolgozni kell a kajáért. Ilyenkor Apával együtt biztatjuk, kitartónak kell lenni mind a hármunknak.
És mikor sikerül elkapni, és tud szopizni, akkor megnyugszik. Én meg majd' besz.rok a fájdalomtól, de nem számít! Ha már nem jön több tejci, akkor csak cummog - ez elég hamar eljön, mert még kevés ott a tejecske -, és dobom rá a főétkezést biztosító jó cicire.

Kitartás Lányok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok, ti minden etetésnél megméritek a gyereket, csak mert tudjátok mennyit eszik. Én nem méregetem, csak hetente, nem lenne hozzá turelmem, de a fiam se várná meg még lemérem, ha felébred rögtön enni akar. Szoktam is viccelődni vele, hogy nem bánná, ha már cicivel a szájában ébredne. :D

Heni
KépKép
heni81

Emese! A Te párod otthon van, hogy ennyit tud segíteni? Úgy értem, szabit vett ki??? Azért ez sokat számít szerintem!

5-6 lyukon folyik a tej??? :roll: Nahát, én ilyet nem is láttam az enyémnél... :( Nekem 1 vagy max. 2 lyukból jött anno...

Kép

Kép
regcsiken14

Jó sokára, de elkészült a születéstörténet:

Kép

1192442181.0011.doc

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Nekem nagy szerencsém van, Apa itthon dolgozik, ráadásul olyan családi házban lakunk, ahol mi vagyunk a földszinten, anyu és nagymama az emeleten. Így, ha Apa elmegy valahova, és nekem segítség kell, itt van Anyu.
Ebből a szempontból mázlista vagyok.

Bizony, 5-6 lukon spriccel. :D

Úgy irigyellek, hogy így tudtál Szelinára figyelni, mikor a pocakodra tették. Én annyira kész voltam, hogy egy pillantást tudtam vetni Zsófira, a jobb kezemmel megérintettem, majd "elremegett" a kezem, és már vitték is el a Babát.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma próbálkoztam "szekrényrerátevősönkioldós" képeket csinálni.

Kép Óóóóó.. Anya... Milyen nagy az orrod!!!!!!

Kép Jaj.. Most így biztos aranyos vagyok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja igen! És mi is szoktunk bandzsítani :lol:

(És ezen a képen még nem is olyan durva)

Kép Fókuszálok! Fókuszááálok!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gremese: nagyon édik vagytok! Ez a bandzsítós kép meg haláli!!!

Rebeka szerencsére jobban van. Adtam neki Panadolt, lement a láza. Ma megmutattam a doktornőnek, biztos, ami biztos. Hát köszönet nem volt benne, ugyanis 2000 Ft-os antibiotikumot írt fel neki! :shock: Azt hittem ott ájulok el a gyogyitárban! Na, nem baj, fő az egészség!

Viktorka meg meg van kavarodva! Pénteken éjszaka nem aludt sokat. Erre szombaton egész nap. Este 10-kor már legalább átpelenkáztam, ha nem is fürdik, álmában evett is, letettem, hajnal 4-ig aludt. Utána 7-kor felkelt és gyakorlatilag vasárnap egész nap nem aludt!!! Nem sírt, csak igényelte a foglalkozást. Még jó, hogy nem voltam egyedül, így meg tudtam főzni, meg ilyenek! Nos este 7-kor a fürcsi után evett utoljára, (tegnap 6x evett napközben :shock: ), és ma reggel 6-kor kelt! Azóta csak 2x kelt fel enni, most kb. dél óta alszik!
Most ilyenkor mi van? Esetleg front, csak nem ettem észre???

Regi: nagyon édesek vagytok ti is! Komolyan tényleg elfogyott a tejed??? Azt hittem, csak én vagyok ilyen defektes szopi terén! (már bocs, ez nem rosszindulat akart lenni)

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!!!

Hú,hát én nem tudok veletek lépést tartani!!! :(
De mindig olvaslak titeket,csak irni már nincs időm,erőm...

Mollika nagyon jól van...nagyon jó baba!!!kopp-kopp-kopp
Meli lassan de kezdi megszokni a helyzetet...egyre aranyosabb...a babáival ő is azt csinálja,mint én Mollival!! :D

ÉSSSS!!!
Kicsit megkésve,de megszületett a szüléstörténet is!!! :lol:

1192458285.9018.doc

ancsi26

Dobok pár képet is!!
Kép
Kép
Kép
Kép

És kivétel nélkül mondhatom,hogy itt minden baba nagyon cuki-muki,szépséges csöppség!!! :D

ancsi26

Ancsi! Nagyon cukik a lányok! Pláne, ahogy Meli dugja be Molli szájába a cumit. Látszik, hogy nagyon szeretik egymást. :D

Timi26! Jaj de jó, hogy Rebeka jobban van! Az antibiotikum -árakat meg ne is wemlítsd kész horror!
Nálunk volt olyan nap, hogy Zsófi reggel f7-től este f9-ig max 2x10 percet aludt, amúgy ordított. És volt olyan is (másnap), hogy evés után picit nézelődött, de szinte egész nap aludt.
Nekik is lehetnek jobb és rosszabb napjaik.

Íme egy szemből bandzsítós kép. :D

Kép
Miért nem tudom megnézni a másik szememet???????

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Pár csepp tejem van. De se kézzel, se géppel nem tudom lefejni, annyira kevés... :( Szeli meg már egyáltalán nem akar cicizni. Próbáltam éhesen is és nem éhesen is, de semmi. Aztán ahogy jobban körülnéztem a családban, kiderült, hogy mindenki ilyen defektes, úgyhogy nagyon mást nem is várhattam.

Emese! Arik vagytok! Na!
Ilyen bandzsítós képet majd én is készítek. Olyan viccesek!!! Halálra röhögöm magam, Szeli amilyen grimaszokat tud néha vágni. :lol:

Sétáltunk egy nagyot. Akartam venni vékony plédet, de csak vastagok vannak... :shock: Olyanunk meg már van. Na, mindegy.

Ancsi! Nagyon édes a két kiscsaj!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nagyon aranyos és tündér minden baba.

Emese!
Szép teljesítmény csak helyre áll a defektescici is.
Nagyon aranyos pofikat tud vágni Zsófka.

Regi!Ancsi26!
Szépek a történetek.

Hát minket is elért a nyavaja én is és a kicsik náthásak lettünk,
lánykámat jól meg kellett kínonom,hogy tiszta legyen a orra,
meg szerencsére a nagy részét kihappcizza.

Alvás:
Kb 3 naponta végig alussza a éjszakát.
Napközben is sokat alszik,de már egyre többet van ébren.

Keresztelő:
Mi majd csak ha már jó idő lesz.

És meg van a első fülbevalója is sombaton sikerült kilövetni a
fülecskét.Csini vele.

Nemtudom mikor de dobok majd friss képeket is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Regi!
Próbáld meg a takarót a teszveszen vagy a vaterán. Én már szinte csak ott vásárolok. Nagyon jó dolgokat lehet kifogni. Én vékony és vastag babaplédet is itt vettem. Teljesen új, itthoni készítőtől, és nagyon jó áron!

Lányok!
Most panaszkodni jöttem. Azt hiszem, kevesebb a tejem, mint eddig volt. Pár napja Botond sokkal rosszabbul alszik, és nem is pilled el annyira cici után, mint eddig. Eddig nem tudtam, hogy miért lehet, csak most kezdtem el gondolkodni, hogy lehet, hogy éhes marad szopi után. Eddig ugyanis kereken 20 perecet volt egy cicin, utána pedig aludt 2-3 órát. Most 15 perc után kiköpi. Azt hittem azért, mert elég neki. Ma este az egyik cicn volt 15 percet, és utána odaadtam neki a másikat is. Még 20 percet szopizott!!!! Majd elégedetten bealudt. Most akkor mi van?????????????
Mit csináljak? Ezentúl minden alkalommal mindkét ciciből szoptassak? De így honnan fogom megtudni, hogy mindent kiszívott-e belőlük??
Kétségbe vagyok esve, hogy elmegy a tejem. Én nagyon szeretem a szoptatást. Annyira jó érzés nekem is.
Mindenesetre most itt ülök pityeregve egy alkoholmentes sörrel! Hátha segít. Van két doboz laktoherb teám is, de nem merem inni nehogy fájjo tőle Botond hasa. Azért valószínűleg kipróbálom.

Bocsi, hogy így kipanaszodtam magam. :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja!
Azt elfelejtettem írni, hogy ma voltunk mérekezni: 3630 g. 170grammot híztunk múlt hét hétfő óta. (az előző héten 500 g volt a hízás!!) Azért ez is elgondolkodtató!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre futja.

Gremese!
Nagyon édesek a Zsófis képek :lol: !

Regi, Ancsi!
Szépek a szüléstörténetek.

Sense!
Ne ijedj meg, nincsen semmi gond! A 170 g hízás bőven elég 1 hétre! A tej pedig nem apad el egyik napról a másikra, ha a mell folyamatosan stimulálva van (vagyis szopik a baba). Nyugodtan szoptathatsz 2 mellből is, csak arra figyelj, hogy az egyiket teljesen szívja ki (hátul van a zsírosabb, laktatóbb tej), csak utána tedd át a másik melledre a babát (a következő szopinál pedig ezzel a mellel kezdjél). Ami lényeges, de gondolom te is tudod, hogy ne adjál pótlást (sem tápszert, sem lefejt anyatejet) Botinak, mert ez tényleg a tejcsi csökkenéséhez vezet! Igyad a sört, a szopis teát, szedhetsz homeopátiás bogyót is, fejhetsz is, vagy tedd sűrűbben mellre Botit. Ezekkel elérheted, hogy több tejcsi termelődjön (bár én azt mondom, hogy minden rendben van nálatok, nyugodj meg :wink: !).
A nagyobbik fiam, Benedek csak annyit gyarapodott anno, amennyit nagyon muszáj (fél éves korára duplázta meg a születési súlyát, akkor volt 6 kg). A kisebbik fiam, Bálint nőtt mint a bolondgomba! 2900 g volt mikor hazajöttünk a kórházból 1 hónaposan 4700 g volt :shock: , 2 hónaposan meg 6160 g :shock: . Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, két testvér is milyen eltérő ütemben hízik, holott mindkettő az én tejemen nőtt fel, és mindkettő teljesen normális gyarapodás. Laura úgy tűnik Bálint nyomdokaiba lép, mert őt 3220 g-mal engedték haza a kórházból (szept. 18.), 10 nap múlva 3840 g volt, 3 hét múlva (okt. 10.) pedig 4550 g :shock: !
Ha esetleg a te kisfiad kevesebbeket hízik, fogadd el, hogy ő ilyen, ezen kár idegeskedni :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sense! Igazad van! Olyan régen vateráztam, hogy eszembe se jutott! :oops: Köszi! :wink:

Én azt mondom, hogy aki bizonytalan a tejciben, szerezzen be mérleget. Nálunk lehet bérelni 1300 Ft havonta. Stresszelni nem szabad rajta! De azért 1-2 szopit (szerintem!) érdemes lemérni. De ez tényleg csak az én véleményem. Nekem legalábbis jobb lett volna, ha tisztában vagyok a mennyiséggel.

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Igaza van Banitának! Ne aggódj, és ne keseredj el, van ott tejci! Ciciztesd többször és igyál nagyon sok folyadékot!! :wink:
És jól ürítse ki a cicit, hogy hozzájusson a kalóriadús tejcihez. Én még segítek is a végén, nyomkodom a szája felé, mintha fejnék.
A mérleg is segíthet. Mi is bérlünk, és szinte állandóan mérem. Nem kerget az őrületbe, sőt, megnyugtat. Nekem azért is jó, mert egymás után begyulladt mindkét cicim, és így nyomon tudtam követni a változásokat.

Na megyek pelenkázni, mert Zsófi itt az ölemben szuperszónikus sebességgel telekakilta a motyóját. :shock: :lol:

Irina! És a Többiek! Hun vagytok?

Kép
Kép
Kép
gremese

Édes istenem!!!! Hogy mi volt abban a pelenkában.... :shock: :lol:
Hogy jön ki ennyi kaki egy ekkora gyerekből??????????

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense!

Banita jól leírta, ugyanez a véleményem! Egyáltalán nem gond ha mindkét ciciből eszik, Marci is eszik már így egy ideje. 15-20 percet aktívan cicizik, aztán beájul, utána felkel, büfi, vigyor, pihi, aztán még kéri. Odaadom ugyanazt, hogy ha maradt benne szívja ki, aztán jön a másik, abból már csak kb. 5 percet eszik. Teljesen normális, ahogy nőnek egyre több tejcsiigényük van, csak közben azért ők is elfáradnak. :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi26!

Remélem Rebeka jobban van!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Emese!
Kaki dolog.
Ez egy igazán jó kérdés.
Néha én is felteszem ezt a kérdést és
feltettem.
Jól tele tudják nyomni a pelust.

Sense!
Én is csak azt tudom tanácsolni szopi és szopi .

Gábor fiam csak 5 hónapig szopizott,de már Karcsika 15-ig szopizott volna tovább is de már utban volt a kicsi lányom.

Anyucik a Vaterán kinek mi a neve?
Nehogy valakit túllicitáljak.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Tegnap vettük észre anyuval babaséta közben, hogy Bálint Antónia az utcánkban lakik...... Juj.... Meg vagyok érintve!!!!! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hacsak a garázst - amiben pakoltak a kocsiból - nem bérlik, vagy akihez éppen vendégségben voltak, akkora a garázsa, hogy a vendég kocsik is elférnek.... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát sajna nálunk is beütött a vég. Sajna tegnap összesen 50ml tejcit tudtam fejni. :(
Lassan kezd teljesen elapadni.
Pedig most szedem a homeopátiás bogyót de ez sem akar használni.
Tegnap már annyira gáz volt a helyzet tápszer ügyileg, hogy kénytelen volt a párom bemenni a doki nénihez felíratni mert az éjszakát még kibírtuk de már a napközbeni evésre nem volt.
Apukám hozta haza a tápszert a kicsi unokájának nehogy éhen haljon.
Hát látnotok kellet volna. Jött apukám és kb fél órát babusgatta annyira édesek voltak.
Úgy látom nálunk kezd beállni a 3 órás kaja de van , hogy 2,5 óra után úgy üvölt mint aki éhen akar halni.
Viszont az esti etetés után annyira nehezen akar elaludni, hogy csak na.

Van tippttek altatásra ami hatásos is.
Igazából a levegőn kb 2 perc alatt elalszik de este mégsem tehetem ki az erkélyre.

Annyira jó, hogy ilyen szép idő van igaz hideg de legalább nem esik semmi így tudunk mindennep menni sétálni.
Ma képzeljétek lehet bemegyek az én drágámmal az Árkádba cipőt nézni. De ez még nem 100 % csak terv.

Én nekem is megfordult már a fejembe, hogy hogyan fér el ennyi kaki egy ilyen pici gyerekbe.

Lányok Vadvirág mennyire eltünt. Meg sokan mások is. Tudom nem egyszerű a gép elé ülni de nekem ez is kikapcsolódás amikor olvasom a soraitokat.

Na lépek pihizni egy kicsit.
Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Ja a képeket elfelejtettem csatolni.

Kép így is szoktam aludni

Kép így sétálunk plusz még egy takaró
20200310173350

Hello Lányok,

húú, köszönöm a tanácsokat meg a linket.
Bő két napja nekiálltam 3-4 óránként fejni. Hát csajok, valami nem stimmel nálam, mert ennyi idő alatt nem (alig) termelődik tejcim... Bár ugye éjjel a kezdetektől nem tudtam szoptatni, mert üres volt a "tartály". 3 óránként 10-15 ml termelődik. Pedig már olyan vagyok mint egy kacsa, annyit iszom. (Járok is pipilni rendesen) Ja, és nálam sajnos nem áll fönn az a veszély, hogy 2 ciciből szoptatás esetén nem üríti ki az egyiket. Jó, ha a 2-ből 40-et össze tud szedni a kis Drága. Szegény, úgy üvölt a szopi végén. Először nem tudtam miért, de aztán rájöttem, hogy tök éhes, és nem jön semmi belőle. Pedig én végig gyüszkölöm a szájába, mintha fejném. Így spriccel 1, max 2 sugárban.

Teát én szőlőcukorral adom. Dokinéni szerint, ha megeszi a napi adagját, akkor nélküle, ha keveset eszik, akkor cukival adjam. És mi még mindig nem szeretünk enni…

Regina, annyira meghitt a kép, ahogy a pocidon fekszik! (Ha belegondolok, ez az a pillanat, amit a legjobban hiányolok császárosként)

Lányok, OEP ügyileg kérhetek egy kis segítséget? Azt hiszem már volt róla szó, de pontosan melyek azok a nyomtatványok, amiket le kell tölteni? És jól tudom, hogy azokat a munkáltatóhoz kell bevinni, ő kitölti a hiányzó részeket és ő továbbítja az OEP felé? (Nem TB kifizetőhelynél)

Húúú, tegnap bejelentkeztem csípőszűrésre, dec. közepére kaptam időpontot. :shock: Ja, és egy intervallumot adtak meg, sőt, mondták, hogy számoljak időt a recepción való bejelentkezésre is. Sense, Neked nem kell bemutatni a tarcsai földszintet!

silka
silka

Ja, és Gremese, nekem már kezdesz gyanússá válni!!! Az még csak hagyján, hogy kinyomoztad, mikor és hova jár BA kismamaúszásra, de, hogy még lakást is ott vettetek, ahol ő lakik! Ha fia született volna, már megindult volna az összeboronálás is, ugye? :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Kép
granda

Sense
Én a DM-es Babylove teát ittam tejserkentésre már a kórházban is. 3. nap betonkemény lett a cicim, tök jó volt utána is! Valaki már írta a More Milk Plus kapszulát is.

Kőszegi Timi
Fürdés után altatjátok? Ált. bejön a "fürdésben kissé kifáradunk, utána a szopiban nagyon" formula.

Kép
granda

Silka! Rátapintottál a lényegre! A vizitornán a beígért TV-szereplés elmaradt, mert ugye egy kamerát nem láttam, és abban reménykedtem, hogy talán Toncsin keresztül hírösök lehetünk....

De hát nem lyánya lett a teremburáját?!!!!!! Hogy fogunk így megjelenni a Reflektor Magazinban????? :shock: :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! Altatás? Ha Zsófi nagyon nem alszik, Apa neki valami gumikalapácsot szokott emlegetni. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nekünk már utalták az anyaságit! Bi-bi-bíííííííííííííííííí!!!!!!!! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese látod sztárok között laksz!
Nagyon ari a kis királylány!

Timi Köszegi, nagyon édibaba! Szuper az overál! Hol vetted?

Képzeljétek tegnap Péter kb. 4 órát aludt egész nap, aztán este meg már olyan fáradt volt, hogy nem birt elaludni, 10 kor 3 vacsi után nagynehezen elaludt és reggel 4 ig húzta. De akkor olyan mosollyal kellt, csak úgy vigyorgott, no gondoltam is reggel hatig oda se, de elvégeztük a dolgunkat, és igaz közöttünk de 8 ig aludt.
Most meg kénytelen voltam kitenni a teraszra aludni, mert nem birtam vele benn, de lehet ezt szerette volna, mert már két napja nem volt kinn.

Ha én belelátnék a pici kis buksijába!

Heni Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Ezeket kell bevinni az anyasági és a családi pótlék intézéséhez.
Az igénybejelentőt elég 1 példányban kitölteni, csak mind a két igényléshez X-et kell tenni.
Utána ki kell tölteni az 1.sz és 5. sz pótlapot, azt hiszem a kitöltési útmutatóval együtt.
Ezeket kell bevinni, plusz a többi okmányt.

1192527889.3629.xls
1192527904.6455.xls
1192527927.7804.xls

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Mikor intéztétek,hogy ilyen hamar megkaptad?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Amúgy mi is megkaptunk már mindenféle lóvét még október 9. , szupi a cégem és nekik köszönhetem szerintem. :D

Heni
KépKép
heni81

Rendelt közületek valaki a jatszvelem.hu oldalról? mennyi idő amire leszállitják a megrendelt terméket?

Heni
KépKép
heni81

KTimi! Jaj, de cuki Ádi ahogy alszik! :D

Heni! Péterke is nagyon édes a kacsás köntiben! És hogy les kifelé! :D

Jaj, nagyon cukik ezek a babák!

Dobok egy tegnapi fürcsi-utáni bebugyolálós képet.
A tokánk összér a nyakunkkal, így Apának gondot okoz fürdésnél annak széthúzása és megmosása.... :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Hörcsög! Apa szeptember 27-én vitte be a papírokat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Anikó: köszi a kérdést, Rebeka jobban van, bár oviba nem mehet a héten, marha drága gyógyszert szed, de remélem hatni fog, különben ledugom a doktornő torkán a maradékot! :evil:
És olyan aranyos volt ma reggel! (Mármint Rebeka). A kicsivel bealudtunk, és reggel 9-kor keltett a lány, hogy "anya, kész a reggeli!" Hát majd elolvadtam! Csinált nekem kakaót, meg vajas kenyeret, és még télcéra is rakta a lelkem! (Igaz, a kakaó hideg volt, a kenyéren meg 5 centi vaj, de hát a szándék a lényeg!) Össze-vissza puszilgattam!

Gremese: nyugodtan szídd ki Zsófika orrát! Sokkal jobb neki utána. Képzeld magad a helyébe, hogy milyen rossz, amikor liftezik a trutyi az orrunkban, mi felnőttek rögtön zsepiért nyúlunk!
Én még éjszaka is bekapcsolom a porszívót, mert utána sokkal nyugisabban alszik a drága. Igaz, most egy kicsit taknyosabb is az átlagnál!
Miért nem vágóstok be Antóniánál, mint barátnő? Mármint a két kicsi! Biztos nagyon jóban lennének, és akkor majd megmutatják a tv-ben is, hogy milyen arany kis barátnője van a sztárbabának! (a nevét nem tudom... :oops: )

Horcsog: ti Cegléden adtátok be a papírokat? Mert engem okt. elején azzal riogattak, hogy nov. közepéig ne számítsak semmire.
Erre felhívtam a könyvelőt, hogy csináljon valamit, legalább az elmaradt táppénzt meg a TGYÁ-st utalják, mert azért pénz nélkül marha húzós ám élni. Erre azt az ígéretet tették, hogy péntekig elutalják!
Marhára örülnék neki, mert szombaton mennénk Miskolcra és hát üzemanyag nélkül nem nagyon jutnánk messzire...!

Kép
Kép
timi26

Hú, most olvastam, hogy a családi pótlék kemény havi 4600 ft lesz :shock: Én meg tegnap vettem 11e ft-ért mellszívót :) Na, Robit majd hajtom robotolni :)

Kép
granda

Granda! Hol olvastad? Én úgy tudom, egy gyermek után 11.700 Ft!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Két napja felavattuk az porszívós orrszívót. Hát Zsófikám úgy lesett, mint pocok a lisztben. Olyan édike volt, szó nélkül tűrte. Apa még tekergette is kicsit az orrszívót, hogy minden kijöjjön. Nem volt vészes, de azért jött trutyi.
Ha meg fikuszt látok az orrában, egyszerűen fülpiszkálóval kiszedem. Maximum két mozdulat.

Az a baj, hogy nem Antónia sétáltatja a babát, hanem a palija. Legalábbis idáig mindig őt láttam babakocsit tolni.
A kislány neve: Lilien Antónia. Szerintem nagyon szép neve van.
Lehet, ha összeakadunk, szóba elegyedünk - bár én nem vagyok az a megszólítós típus. (De a hírnévért mindent! :twisted: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Nem csodálom, hogy a reggeli produkciója után Rebekát összepuszilgattad! Én megzabáltam volna! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

mi az hogy a családi pótlék 4600Ft lesz? ezt hol olvastad granda?

Heni
KépKép
heni81

Granda: a családi pótlék 1 gyermek után 11.700 Ft. Mi a kettőre 24000-ret fogunk kapni...egyszer. Háromnál nem tudom, még nem tartunk ott...

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?