A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Jó felvetés, hogy miben visszük haza a babát!
És még jobb (és még félelmetesebb), hogy mit fogunk csinálni, ha hazaértünk!!!?????

Timi
athena

Pillesz én sem pólyára gondoltam. H.ú. body , zoki, Rugi, kiskabát+overáll nálam is a favorit. Polár pléd. Na ezen már én is gondolkodtam. Mármint, hogy van két vastag , meleg puha, ami a mózesbe tuti lesz, de a hordozóba nem fér be, ha a lábzsák fel van téve. Én arra gondoltam, hogy beszerzek egy vékonyabb, kisebb polár plédet a hordozóhoz, ami befér a lábzsák alá.
edkat1

Sziasztok!

Vagyok én is, csak elég mozgolódós napjaim, heteim voltak, így nem volt időm bejelentkezni. Ráadásul a laptopom sem volt itthon, kölcsönadtam tesómnak, tegnap este hoztam haza. Szóval jól vagyok, minden okés. Remélem mindenki jól van!!

Most megyek visszaolvasok, van mit, le vagyok maradva, aztán jövök reagálni! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

JA, és menetiránnyal háttal lehet csak utaztatni. Hátra is be lehet kötni? Mármint a kocsiba hátra, vagy csak az anyósülésbe? Egyik kolléga ajánlott 5ezerért hordozót, ők használták a saját gyereküknél, de még meg sem néztük, szóval még csak ki se tudom próbálni?
URAMISTEN!!!!! Hazahozni? Már ezen törpölünk! URAMISTEN MINDJÁRT SZÜLÖK! :shock: :shock: :shock: :shock: WÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!

Te már tényleg mindjárt szülsz :) Klassz, hogy újévre vagy kiírva!!
Igazából szerencsésnek érzem magam, hogy én január második felében fogok (a szakirodalom szerint), mert így már valószínűleg több tapasztalat is megfordul itt a fórumon :) Amik mégiscsak aktuálisabbak, mint anyukáink/anyósaink régi történetei :)

A babahordóm nekem is megvan, de még nem raktam be eddig a kocsiba. Pedig ki kéne próbálni. Az anyósülésre elvileg ha van légzsák, akkor nem szabad menetiránynak megfelelően tenni. Ha nincs légzsák, vagy kikapcsolható, akkor szabad. Legalábbis autós szakmámból így tudom.
A hátsó ülésre tenni? Nem tudom. Hogy kell ezeket a hordozókat bekötni? Csak a biztonsági övvel? Rendesen ott tartja? Nekem valahogy az olyan instabilnak tűnik, bár még nem próbáltam ki!

Timi
athena

Sziasztok! Kéne vennem pólyát. Huzatot kaptam hozzá, csak a pólya betét vagy mi... hiányzik. Hol kell ilyet venni? (ennyire értek hozzá...)

Képzeljétek, hogy kicsit dolgoztam itthon és nagyon rosszul viseltem. Hétvégén füvet nyírtam, de már aug. óta nem volt nyírva, már bokrok nőttek a telken, muszáj volt! Nem volt megerőltető, de mégis izomlázam lett és azóta fáj a bordám hátul, meg a derekam nagyon.
Aztán tegnap kicsit pakolgattam, de csak 1 kg-os tárgyakat, mert lomtalanítás van nálunk. És keményedett a hasam és görcsölt és nagyon rugdosott a baba is. Néha úgy fájt már, hogy felsikítottam! Le sem tudok hajolni semmiért, meg csak feküdni esik jól. És semmit nem bírok pakolni és felemelni. Ez normális dolog?
Azóta jól vagyok, nincs baj, de ma egész nap feküdni fogok, az biztos.
Vendég

Jó reggelt Csajok! :)

Ma jó a kedvem, megbeszéltem a főnökömmel, hogy holnap-holnapután nem dolgozom, mert hányinger rám nézni :) Hát legyen, valahogy csak túlélem :D

Mi mikor kiválasztottuk a hordozót, féltünk, hogy egy Suzukiba be sem lehet tenni. Ati kivitte a kocsihoz, de nem boldogult vele, nem igazán érzett rá, mit hogyan kell, így az eladó is kiment, aki kb. fél perc alatt bekötötte. Az szoba sem jött, hogy előre az anyósülésre. Szóval nem árt előtte gyakorolni, mert nem szegény babával kellene rájönni, hogy hogy, s miként :) Egyébként befért a Suzukiba, hát igen, a mi autónk :)

Tegnap meghozta a férjem a szekrényt, nagyon szép, szinte új :) Olyan jó lenne, ha a kiságy is ilyen színű lenne, szegényke most nagyon kilóg a sorból...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok,

tok jo dolog ez a forum,1000 kerdesem van es Ti itt mindig felteszitek illetve megvalaszoljatok Oket :)
En is orulok hogy januar masodik felere vagyok kiirva,igy sokan elottem mar tul lesznek rajta es csak remelem hogy meg is osszak Velunk tapasztalataikat :)

Nekem is megfordulnak a fejemben hasonlo kerdesek,hogy Uristen,keszen allok-e en erre,raadasul mi csak beszelgettunk parommal hogy jooo lenne,de majd meglatjuk,aztan parom egyszer csak ugy jott haza hogy O mar nagyon akarja,beszelgettunk,hat mondtam legyen,es ra 2 hetre mar elmaradt a menstruaciom...
Aztan jott az edes sokk...terhes vagyok...
Mindaddig en utazgattam,szo szerint a vilagot jartam,7 evig repultem,es gondoljatok bele egyszer csak maradjak itthon egyedul,mert ugye dolgozni mar igy nem lehet ebben a munkakorben...
RAADASUL en tavol elek otthontol,meg az sincs hogy atrohanok szuleimhez vagy baratnomekhez,szoval mit tudok tenni?

Nekem is volt egy depresszios 2 hetem kb.,amikor megkerdojeleztem hogy akarom en-e,persze visszaut nincs,es miota mozgolodik a baba az erzes egyre erosebb hogy en Ot akarom :lol:

Ja,paromtol egyebkent en is megkaptam hogy egy inkubator vagyok csak :)
Voltam 4 evig babysitter Angliaban,ugyhogy gondoltam mit nekem egy gyerek,hat aztan most eljutottam odaig hogy olyan erzesem van hogy semmit nem tudok a gyereknevelesrol,es anyum sincs a kozelben hogy itt legyen amikor bepanikolok :(

Huh,jo hosszura sikerult,de legalabb kiadtam magambol :)

Mindenkinek szep napot kivanok,nem tudom otthon milyen ido van,itt mara 21-et josoltak,ugyhogy ennek tudok ma orulni :)

Kép

Anita
bellaani

Megint en:

Egy kerdes :)

Polyat kell kulon venni akkor is ha mondjuk babahordozoval vagy mozeskosarral hozod ki a babat a korhazbol?
A mozes kosarat be lehet kotni hatul?

3 ajtos a kocsink,szoval eleg erdekes lesz :?

Clara:Mindig olvasom milyen ugyesen mesz elorebb es elorebb a babadolgok beszerzeseben,en meg csak ulok itt megkukulva,NEKEM MEG SEMMIM SINCS!!!!!
egy par babruhat kiveve amit a multkor vettem... :(

Rohan az ido...

Kép

Anita
bellaani

Twist: nekem is mindig ez a vége, ha otthon rendet szeretnék. Pl. tegnap pakolásztam, porszívóztam, stb. Mire a férjemék megérkeztek az egyik barátunkkal, már nem tudtam lemászni a kanapéról, nem is mentem rögtön megnézni a szekrényt, hanem kb. 2 óra múlva. Nagyon fájt a csípőm, fájt minden lépés. Pedig nem emeltem fel a porszívót, csak húztam. Mondjuk elég sokat hajolgattam... :oops:

Klári

Kép
claracroft

Megint en:

Egy kerdes :)

Polyat kell kulon venni akkor is ha mondjuk babahordozoval vagy mozeskosarral hozod ki a babat a korhazbol?
A mozes kosarat be lehet kotni hatul?

3 ajtos a kocsink,szoval eleg erdekes lesz :?

Clara:Mindig olvasom milyen ugyesen mesz elorebb es elorebb a babadolgok beszerzeseben,en meg csak ulok itt megkukulva,NEKEM MEG SEMMIM SINCS!!!!!
egy par babruhat kiveve amit a multkor vettem... :(

Rohan az ido...

Kép

Anita
bellaani

Klári, megnyugtattál:) Ezek szerint ez normális érzés, hogy itt fáj, ott fáj és utána fel sem tudok kelni az ágyból.
Én is porszívóztam, meg felmostam, meg ilyesmi. De tényleg, ha rendet szeretnénk, akkor muszáj. Ha valami bajom lenne, akkor inkább a kórházat választom, mert ott biztos, hogy nem kelek fel takarítani, és tényleg tudok feküdni. Itthon nem bírok veszteg maradni.

Anita nekem azt mondták, hogy pólya szoptatáshoz kell, nagyon hasznos. És akkor nem is kell szopi párna. Szóval, nekem is lesz minden!
Vendég

Sziasztok,

tok jo dolog ez a forum,1000 kerdesem van es Ti itt mindig felteszitek illetve megvalaszoljatok Oket :)
En is orulok hogy januar masodik felere vagyok kiirva,igy sokan elottem mar tul lesznek rajta es csak remelem hogy meg is osszak Velunk tapasztalataikat :)

Nekem is megfordulnak a fejemben hasonlo kerdesek,hogy Uristen,keszen allok-e en erre,raadasul mi csak beszelgettunk parommal hogy jooo lenne,de majd meglatjuk,aztan parom egyszer csak ugy jott haza hogy O mar nagyon akarja,beszelgettunk,hat mondtam legyen,es ra 2 hetre mar elmaradt a menstruaciom...
Aztan jott az edes sokk...terhes vagyok...
Mindaddig en utazgattam,szo szerint a vilagot jartam,7 evig repultem,es gondoljatok bele egyszer csak maradjak itthon egyedul,mert ugye dolgozni mar igy nem lehet ebben a munkakorben...
RAADASUL en tavol elek otthontol,meg az sincs hogy atrohanok szuleimhez vagy baratnomekhez,szoval mit tudok tenni?

Nekem is volt egy depresszios 2 hetem kb.,amikor megkerdojeleztem hogy akarom en-e,persze visszaut nincs,es miota mozgolodik a baba az erzes egyre erosebb hogy en Ot akarom :lol:

Ja,paromtol egyebkent en is megkaptam hogy egy inkubator vagyok csak :)
Voltam 4 evig babysitter Angliaban,ugyhogy gondoltam mit nekem egy gyerek,hat aztan most eljutottam odaig hogy olyan erzesem van hogy semmit nem tudok a gyereknevelesrol,es anyum sincs a kozelben hogy itt legyen amikor bepanikolok :(

Huh,jo hosszura sikerult,de legalabb kiadtam magambol :)

Mindenkinek szep napot kivanok,nem tudom otthon milyen ido van,itt mara 21-et josoltak,ugyhogy ennek tudok ma orulni :)

Kép

Anita
bellaani

bellani: muszáj minden hónapban valamit becserkészni, mert a jövedelmünk nem engedi meg sajnos, hogy egyszerre vásároljunk be, így minden hónapra beterveztünk valamit, de magamat ismerve, ha nem erre költjük el, elköltenénk másra, feleslegesre. Hát, sajnos a spórolást még nem sikerül 33 éves létemre elsajátítanom :roll: .

Sajnos így sem tudjuk mindig tartani a tervet, a szekrényt pl. decemberre terveztük, de feltették a Vaterára használtan, amit nem hagyhattunk ki, majdnem 20000-rel olcsóbb volt, és szinte teljesen új :) Így Attila nagyija adott rá pénzt, és decemberben az amúgy is arra szánt pénzből visszaadjuk. Még szülésre egy kanyi vasat sem tartalékoltam, így muszáj lesz nem koraszülnöm :D

Klári

Kép
claracroft

A pólya nem kötelező, hordozóval nem is lehet használni. Én kaptam kölcsön, de szerintem nem tudom majd használni semmire sem. Max. abban nem tud rúgkapálni :)

Klári

Kép
claracroft

Clara!
Hasonlóan csinálom én is, mint te! Van egy listám, és az alapján haladok lépésenként.
A férjem javasolta, hogy majd nov-dec-ben egyszerre megveszünk mindent, de én más vagyok! Én vagyok a spórolósabb, és én úgy gondolom, hogy kevésbé viseli meg a családi kasszát, ha minden hónapban megveszünk valamit, nem pedig egyszerre.

A kisággyal vagyok gondban. Anyósék már mondták a sógornőmnek, hogy kapunk tőlük ajándékba egy kiságyat. Csak nekünk nem szóltak róla. Szóval nem tudom, hogy most vegyünk, vagy ne vegyünk???????

Timi
athena

Hat,igen nekem is el kellene kezdenem,de nem tudom igazabol hogy hol kezdjem,annyi mindent kellene beszerezni :(

Nekunk a babakocsit parom szulei veszik,azt mar kineztuk,nem tudom mikor erkezik,de nem mehetek oda,hogy khmmm..khmm..ideje lenne megvenni :)

Pedig tok jo lenne ha mar itthon allna :))

Aztan az agyat azt az en szuleim veszik,kineztem a Brendonban egyutt a pelenkazoval.
Akartam is kerdezni..
Nalunk eleg pici a lakas,a torpilla velunk lesz egy szobaban,kell-e vajon kulon pelenkazo vagy eleg csak egy szimpla kisagy es ugy oldjam meg valahol mashol a pelenkazast?
Mit gondoltok?
Egyedul nem tudok donteni,parom meg azt mondja en tudom :( De en nem...

Kép

Anita
bellaani

Hordozó témához:
Hordozót mindig menetiránynak háttal kell bekötni, és igen, a biztonsági övvel. A jobb 1-re csak akkor tehető, ha a légzsák kikapcsolható. Ha nem, akkor csak a hátsó ülésre. Ezek az előírások mind a baba biztonsága érdekében vannak. Ha végiggondolod ésszerűek.
Mózeskosár nem helyettesíti az autós hordozót, és nem is használható autóban. A mérete miatt be sem lehet kötni biztonságosan, sztem nincs is ilyen kialakítás a mózeseken.
Hordozó pedig a megfelelő szabványú, korcsoportnak megfelelő legyen.
edkat1

Anita!
Nálunk ugyan külön szobája lesz, de nagyon pici szoba, úgyhogy nem fér el a pelenkázós kiságy.
Erre szerintem a legjobb megoldás a merevhátú pelenkázólap, amit a kiságy tetejére tudsz tenni, és azon tudsz pelenkázni. És így nem foglal egy szekrénynyi helyet!

Timi
athena

Edkat!
A hátsó ülésre is csak menetiránynak háttal tehető??? Akkor a baba a hátsó szélvédőn néz ki, és nekem háttal van? Vagy félreértettem valamit?

Timi
athena

Athena, nálunk is van ilyesmi, hogy majd szeretne egy rokon pénzt adni babakelengyére, többször is elmondta, de még nem adta oda. Nem tudom, mikor kívánja odaadni, ha komolyan gondolja... Most még talán tudnék mozogni, vásárolgatni, de mondjuk decemberben már nem valószínű.
Most várjak a pénzre, vagy nem? Nehéz kérdés. De nem kérhetem el tőle a pénzt, hiszen ajándék és ő határozza meg, hogy mikor akarja átadni.

Még egy szomorú dolog van, hogy a szüleimtől semmit sem kaptunk még a baba miatt. A húgomtól sokmindent, de a szüleim - bár nagyon várják a babát és örülnek neki - nem adtak még eddig semmit a picinek. De talán majd később... (ők nagyon gazdagok különben) Ez rosszul esik, hiszen 14 évet vártunk a babára és jól esne tőlük egy kis babakelengye.
Vendég

Sziasztok!

Pólya nekem is lett volna, de nem használtam. Most lehet, hogy mivel téli baba lesz, a babakocsiba berakom Mincsi alá, hogy még melegebb legyen neki. Hátha olyan fázós lesz, mint én, akinek július közepén a 35 fokban be kellett fűteni, mert lila volt a szám :lol: :lol:

A mózest csak akkor használhatod, ha bekötöd a biztonsági övvel. Általában külön adaptert lehet kapni hozzá. A hordozó valóban fordítva, és elöl csak akkor, ha a nincs légzsák. Nekünk van légzsák, ráadásul nem is kikapcsolható, szóval most keresek egy szerelőt, aki leköti a légzsákot, mert én akkor nyugszom meg, ha elöl utazik a kisasszony. Marci is elöl utazott 6 hónapos koráig.

Most egyébként én is bepánikoltam este, hogy egy csomó mindent kell még vennem. Elő is veszem a kis táblázatomat, hogy még miket kell beszereznem...

Clara, milyen formában vagy, hogy nem lehet rád nézni? :lol: :lol: :lol: :lol:

Hazahozatal nálam is hosszú ujjú body, plüss rugi, téli zsák, sapka. És egy vastagabb takaró.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ez az, hogy előre nem akarom bekötni, mert hátul akarok vele utazni, hogy bármi van ott legyek. Meg persze elég messze lakunk a kórháztól is.
A babaellátásról annyit, hogy 13 éves voltam mikor a húgom megszületett, így mindig ott sertepertétem körülötte, sokminden megmaradt bennem és nagyon sokat segítettem is. Meg a szomszéd kislányra is vigyáztam 2 hétes kora óta. Szóval van egy kis tapasztalatom, de biztos lesz pár dolog amit nem tudok, és segítségre lesz szükségem.
Babacuccok vásárlás: hát nálunk úgy alakult a dolog, hogy az építkezés elején, a kert végében lévő lakókocsiban fogant meg a gyermek, és még mindig tart az építkezés. Már bent lakunk. Fürdeni tudunk, fözni tudok, a gyerekszoba kész, és kb. ennyi. Ja, és közben elfogyott a pénzünk( nem sajnáltatás-képpen), úgyhogy minden pénzünket a házra költjük, de megmondtam apának, hogy még mi kell, kb. mennyibe kerül és ezeket igenis muszáj megvenni. Legfeljebb egy hónapi nem csinálunk semmit a házon.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Athena, én a helyedben konkrétan rákérdeznék. Azaz mivel anyósék, a páromat venném rá, hogy beszéljen velük "bizalmasan" :wink:

Ani, ha nincs sok hely, akkor én nem vennék külön pelenkázó szekrényt. Max kemény, kiságyra rakható feltétet, amit akár a saját ágyatokra is rakhatsz, ha úgy kényelmes.

A baba valóban a hátsó szélvédőn néz ki, elég sokáig. És milyen öröm lesz számára a következő ülés, ahol már kinézhet :lol: Emlékszem, Marci csupa álmos volt, amikor vettük az ülését, de amint bekötöttük őt, és elindultunk, sikongatott örömében meg tapsolt, ahogy nézte a sok féklámpát előttünk :lol: :lol:

Twist, nálunk nem is szokás ez a babakelengye-ajándékozás-dolog. Valami apróságot max, egy csörgőt vagy ilyesmit, de én Marcinál sem kaptam semmit se anyuéktól, sem anyóséktól.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hat,igen nekem is el kellene kezdenem,de nem tudom igazabol hogy hol kezdjem,annyi mindent kellene beszerezni :(

Nekunk a babakocsit parom szulei veszik,azt mar kineztuk,nem tudom mikor erkezik,de nem mehetek oda,hogy khmmm..khmm..ideje lenne megvenni :)

Pedig tok jo lenne ha mar itthon allna :))

Aztan az agyat azt az en szuleim veszik,kineztem a Brendonban egyutt a pelenkazoval.
Akartam is kerdezni..
Nalunk eleg pici a lakas,a torpilla velunk lesz egy szobaban,kell-e vajon kulon pelenkazo vagy eleg csak egy szimpla kisagy es ugy oldjam meg valahol mashol a pelenkazast?
Mit gondoltok?
Egyedul nem tudok donteni,parom meg azt mondja en tudom :( De en nem...

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok!

Twist: pólyabetétet lehet kapni a Kenguru Gold boltokban, de
szerintem a Visegrádi utcában is van a Mária Bababoltban. De
gondold meg, hogy kell-e, nekem van, de egyik gyerekem sem
volt benne egynél többször. De tény, hogy gyönyörű egy
pólyásbaba.

Szerintem az eldobható melltartóbetét a jó, és tény, hogy mindenkinél más a szükséges mennyiség.
Én itthon egy pelenkával a melltartómban közlekedtem
(nagyon szexi! ), csak ha elmentem, akkorhasználtam betétet.

Nekem szülés után elég volt az Allways éjszakai betétje, az elég
hosszú hátul is. Lehet, hogy valakinek nem elég, ez a vérzés erősségétől függ.

Javaslom, hogy vigyetek sok papírtörülközőt a kórházba, mert
nekem azt javasolták, hogy minden pisilés után tusoljam le
magam alul, és ha textil törülközőt használtok, az
mindig véres lesz. És öltözködés közben is csöpög (bocs), akkor
a papucs és a padló is olyan lesz. A papírtörülközőt pedig csak
bedobom a kukába.

Ildi

Kép
dil68

Pillesz!
Azért ez így nem lehet könnyű. Építkezés közben babázni :) De az ő szobája már kész :)
És hogy lakókocsiban fogant, az meg külön jó! Tuti vagány baba lesz!!!

Twist!
Én amiatt vagyok leginkább elkeseredve, hogy sógornóméktől (ahol már 3,5 éves a kislány) kaptunk 5 db agyonhasznált pólót, és egy takarót. Minden mást megtartottak: babakocsi, hordozó, kád, mindent. És anyós azt várja, hogy legyek seggreülve az 5 db pólótól, hogy milyen rendesek, hogy nekünk adták. Hát tényleg nagyon rendesek. A babakocsi és tásai ugyan becsomagolva fent csücsülnek náluk a padláson, mert már nem használják, mi meg költünk rá...
Amikor náluk született a gyerek, akkor ők tőlünk ajándékba egy kombi kiságyat kaptak, ami átalakítható később rács nélküli gyerekággyá. 4 éve vettük úgy emlékszem 50-60e ft-ért. Úgyhogy erről ennyit. Nekem ez esik piszok rosszul...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára athena 2009.10.28 10:26-kor.

Timi
athena

Edkat:Üdv köztünk! :D :D

Borotválás, epilálás:Nekem ez még szerencsére nem okoz akkora gondot, még meg tudom csinálni, de következő orvoslátogatásomra már nem biztos hogy összejön. :oops: :oops: De én is úgy gondolom, hogy már biztos látott olyat is.

Detti:Anyósodnak próbáld megmutatni a neten a terhesség számítását, mert ott írja, hogy az utolsó menses első napjától számítják, de ekkor még nem terhes a nő. Egyébként most minden anyós meg van bolondulva?? Az enyém mingig azt hajtja, hogy ne vegyél 56-os ruhákat, mert úgyse lesz rá jó, mert nagy baba lesz. A 4D-s képre is azt mondta, hogy jóóó nagy baba. :evil: :evil: :evil: Mire én: -Nem az, mert még így is 3 nappal kisebb a súlya mint kellene. Kiakaszt.

Icu
Kép
Kép
icu03

hékás: igazából két dolog határozza meg a hogylétemet: egyrészt egyik éjjel sem alszom két óránál többet, azt is szakaszosan, de általában ez nem látszik rajtam annyira, mert terhesség előtt sem aludtam soha.

Viszont reggelente mire felmászom a másodikra, úgy nézek ki, mint aki lefutotta a maratont (úgy is érzem magam), és ekkor lát mindig a főnököm. Kell kb. fél óra, mire abbamarad a lihegés. Szerintem erre gondolhatott, na meg állandóan nyafogok neki (is), és ez megtette a hatást :D Igazi hisztis, toporzékolós kismama vagyok, megyek vissza a z ovis korba. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Athena, értem. El akarják adni a dolgokat, vagy még szeretnének kisbabát, nem tudod?
Nekem meg az esik rosszul, hogy a húgomnak még a terhesgondozást és a szülés (eket) is fizették, minden kismamaruhát és teljes felszerelést a babához, több 100 e Ft értékben. Elhalmozták, mindenből a legjobbat kapta, Angliából hozattak neki babakocsit stb. Húgom ezeket eladta, tehát nem is tette félre nekem (ez a másik dolog). Bár úgy volt, hogy soha sem lesz gyerekem, senki sem hitte, hogy babám lesz, mert ez egy kész csoda ennyi év után.
Na és végül is legalább egy kiságyat és néhány ruhát adott nekem (de csak kölcsön). Mert ezeket is el akarja adni.
De ha már a szüleim rá milliókat költöttek és kényeztették, akkor én is ugyanezt várnám el. Tehát nálunk szokás a babakelengye adás, csak nem nekem - úgy látszik.
na, de még reménykedem, hogy engem is úgy fognak pártolni, mint a húgomat. Mert különben igazságtalanok.

Brigi, tök jó az új avatar fotód.
Vendég

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.28 10:36-kor.
Vendég

A szülés előtti borotválásról csak annyit, hogy nem bírom ha más csinálja, iszonyatosan csiklandozni kezdek olyankor, úgyhogy én mindenképp megejtem szülés előtt itthon, mert én sem szeretném, hogy összeszabdaljanak. :? :?

Icu
Kép
Kép
icu03

Twist!
Korábban úgy volt, hogy nem akarnak több babát, most lehet, hogy mégis akarnak, nem tudom pontosan. Őszintén szólva már nem is érdekel.

A húgod nem egyszerű teremtés. A szüleiddel együtt. Ne aggódj, az én családom sem jobb.
Apukám vásárolna mindenfélét, csak neki nem engedik a lehetőségei.
A tesóim meg szót sem érdemelnek: a nővérem két hete látott először, amióta terhes vagyok....
A hugom meg akkor érdeklődik, hogy hogy vagyok és hogy van a baba, ha én felhívom...

Timi
athena

Timi!
Igen a hátsó ülésen is menetiránynak háttal. Amíg hordozóba van csak háttal, aztán később ha lecserélitek köv. korcsoportos gyermekbiztonsági autósülésre, akkor már szemben.
Itt azt kell szem előtt tartani, hogy egy esetleges ütközéskor így van a legnagyobb biztonságban :D
edkat1

Clara!
Nagyon komoly önkritikával rendelkezel :)
És hogy bírod, hogy nem alszol éjszakánként? Én az éjjel nem sokat aludtam, de csúszok is be az asztal alá. Még jó, hogy nincs itt a főnököm, így legalább nem nézi végig, ahogy végigküzdöm a napot :) Mi a titkod?

Timi
athena

Athéna, mély együttérzésem, szóval, nálatok is, nálunk is vannak gondok. Jobb lenne, ha minden gyönyörű és rózsaszín lenne, rózsaszínben látnánk a világot:)
Ha esetleg több gyermekem lesz, én biztosan egyenlően fogok bánni velük, erre oda fogok figyelni, ennyit tanultam az esetből.
És úgy látom, hogy nálatok is nagy "önzőzés" megy a rokonoknál. Nálunk is.
Fel a fejjel, megoldjuk ezt is:)
Vendég

Twist!
Egész biztos megoldjuk, attól nem félek, hogy nem!
Nálam a megoldás egyszerű, de költséges: nem várok senkire, inkább megveszem magam, akkor legalább tuti, hogy a sajátom, és senki nem fogja azt figyelni, hogy hogyan használom, és mennyire óvom (mármint nem a babát, hanem pl a babakocsit :D )
A tesóim viszont lehangolnak, hogy ennyire csak magukkal vannak elfoglalva. Majd az fog rosszul esni nekik, amikor a keresztelőre csak vendégként lesznek meghívva, egyikük sem lesz felkérve keresztanyának.

Fura kérdés, de fel kell tennem, mert nem voltam még sosem keresztelőn, csak a sajátomon, arra meg nem emlékszem, és nem vagyok jártas a témában.
Keresztszülő választásakor: keresztanyát választok, azt tiszta sor, de keresztapát is szokás választani? Vagy a keresztapa a keresztanya párja? Vagy ha kell/lehet választani, akkor a keresztanyának és keresztapának összefüggő személyeknek kell lenniük, vagy lehetnek egymástól független személyek is?
Sajnos tényleg távoli tőlem a téma

Timi
athena

Tényleg nem önsajnáltatásból írtam amit írtam. Vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévő családok. Én örülök neki, hogy van egy párom, aki nagyon szeret és viszont, egészséges a kisbabánk, és őt is imádjuk. Szép házunk (félig-meddig), kocsink (a mi autónk típus). Szóval, ha jobban belegondolok, nem is olyan kaka a helyzet.
Valamelyik nap beszéltem faterommal, és a kisbabája amiket kinő ruhákat, azokat félreteszi az unokájának. Meg anyu is szólt, hogy kapott 3 zsák babaruhát, már kimosták őket, meg kivasalták, úgyhogy ezekért már csak el kell menni. Bár meggyőződésem, hogy a babaruhák a legkevesebb, mert 4ezerért veszek a turiban egy szatyornyit, de ennek is nagyon örülök. Ami ruhaféfét vettünk eddig, az egy teknősös pléd, egy r.ujjú Némos body (halmánia), egy h.ujjú body, amire rózsaszínnel az van írva hogy az én apukám a legerősebb a világon. Látni kellett volna apuci arcát, mikor mutattam neki....látszódott a meghatottság.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Clara, így már érthető :lol: Ügyes vagy nagyon :lol: :lol: :lol:

Twist, így már értem, és ténylegesen bosszantó, amit a szüleid csinálnak. De végülis még van 2,5 hónapjuk, nem? :wink:

A tesómmal nekem is fura a viszonyom. Jól megvagyunk, de nagyon ritkán találkozunk és nagyon ritkán beszélünk is. Tény, hogy mindenét ideadná, ha tehetné, és rá lennék szorulva. De :wink: utoljára pl szeptember közepén találkoztunk, mert mentünk köszönteni a fiát és őt is. A névnapomat elintézte úgy, hogy küldött egy sms-t, az "előajándékomat" meg a sógorommal elküldte anyuékhoz, merthogy oda járok minden héten legalább egyszer. A rendes ajándékomat meg meg sem vette még. Nem mintha nekem fontos lenne az ajándék, de furi, hogy én midnig rohanok köszönteni az egész családját, ő meg nagyívben tesz rá..

Brigi

Kép

Kép
hékás

Pill!
Turiban vetted az én apukám a legerősebbet? :) Oltári aranyos lehet. Nem teszel fel képet?
Hogy áll az izomagyú betanítás?

Timi
athena

Szia Hekas! :)

Az elobbi 5 pecben eldontottem hogy valoban felesleges a kombi kisagy,pelenkazast megoldom valahogy,de aztan most meg felmerult a kerdes a babaruhak tarolasat illetoen :(

Nincs hely....

Lehet el kene koltoznunk ? :?

x x x

Kép

Anita
bellaani

Timi, keresztszülő bárki lehet, nem kell párban lenni. A tesóméknál pl én vagyok a keresztanya, és sógorom öccse a keresztapa.
Nálunk nem volt Marcinál sem, és Mincsinél sem lesz keresztelő. Egyikünk sem vallásos, így aztán meghagyjuk a választási lehetőséget előttük, hogy azt válasszák, amit szeretnének, ne azt, amire mi "rákényszerítjük" őket. A nagymamám mélyen ellenzi ezt, de sokat nem tehet ellene :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hát, itt sem szeretném agyonpanaszkodni magam, csak nem sikerül. Mindig is maró öngúnnyal rendelkeztem, ez nálam szerintem alaptermészet :D

Igazából pozitívum, hogy nem karikás a szemem akkor sem, ha nem alszom, így nem látszik annyira talán, de attól még én is be tudnék csúszni az asztal alá, csak nincs az arcomra írva. Mivel mindig sápadt vagyok, nem leszek még sápadtabb az alvatlanságtól.

Sajnos a hisztisség tényleg igaz :? . Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kudarcként élem meg kicsit a terhességet, nem gondoltam volna soha életemben, hogy lelkileg, mentálisan ennyire megviselhet valami. A fájdalomküszöböm nagyon magas, de most az is lelapult, minden nehezebb, és nem ezt vártam, azt gondoltam, hogy nekem egy csettintés lesz az egész, főleg, mivel a kényeskedő ismerőseim tök könnyen viselték a dolgot. Azt hittem, ha ők így, akkor én szárnyalni fogok. Hehe, még mit nem.

Az az egy biztos, hogy azokkal a nőkkel, akik azt mondták, a terhesség a legszebb időszak az életükben, komolyan leülnék elbeszélgetni, mert nem vagyok képes elhinni. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Szia Hekas! :)

Az elobbi 5 pecben eldontottem hogy valoban felesleges a kombi kisagy,pelenkazast megoldom valahogy,de aztan most meg felmerult a kerdes a babaruhak tarolasat illetoen :(

Nincs hely....

Lehet el kene koltoznunk ? :?

x x x

Kép

Anita
bellaani

Clara!
Az elmúlt 26 hétben én azt hittem, hogy a legszebb dolog a terhesség, és szárnyaltam is! Most viszont, amikor a gyermek tépkedi a bordámat, és nem bírok ülni, akkor elgondolkodom rajta.
De már nem sok van hátra. Azután meg még nehezebb lesz :):):)

Timi
athena

Hékás!
Akkor ilyen esetben a keresztlevélen két név van? A k.anyáé is és a k. apáé is?

Timi
athena

Anita: mindent duplán küldesz el:) Nekem nem baj, csak sosem tudom, hol tartottam az olvasásban :D

Nekem az anyósomék (anyósom + sógornőm) a hasonlóak. Szerintem akarnak ők törődni vele, csak igazából nem gondolnak bele a helyzetbe. Pl. nekem jövőhéten, páromnak pár hétre rá lesz a szülinapunk. Erre a sógornőm küldött egy AVON katalógust, hogy válasszunk magunknak valamit ajándékba, normális keretek között. MINEK? Nem használok szinte soha AVON-t, csak egy termékét, amit a múlt hónapban rendeltem tőle két flakonnal. Inkább vegyen egy csörgőt 200 Ft-ért, annak is több értelme lenne, vagy ha annyira a szépségünkért aggódik, fizessen be egy fodrászhoz, vagy kozmetikushoz (gyantáztatni). Tudom, hogy nem rosszat akar, de ezekkel a helyzetekkel nem tudok mit kezdeni. Már 10-szer átlapoztam a katalógust, semmi nem fogott meg. És én még ha találok is valamit, a férjem tuti nem fog.

Eddig a babakocsiba szálltak be 20000 Ft-tal, úgyhogy ennyit már tőlük is kaptunk. Tudom, hogy nem a Demján család, nem várom el, hogy vegyenek nagyösszegű ajándékokat, de ha már szánnak valamire, akkor az legyen hasznos, értékelhető dolog. Ez miért olyan nehéz?

Klári

Kép
claracroft

Timi, ezt sajnos nem tudom. Szerintem nem is láttam a keresztlevelet... Majd ha megyünk legközelebb, megnézem.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Clara!
Tökéletesen egyetértek veled! Valószínűleg jobban értékelnéd, ha azt látnád, hogy a sógornőd visz neked egy csörgőt, vagy bármit, ami ugyan kis összegű, de legalább olyan, aminek igazán örülsz!
Én már attól boldog lennék, ha a tesóim legalább azt tudnák, hogy melyik hónapban fogok szülni. Olyasmit nem is várok el, hogy azzal is tisztában legyenek, hogy mikorra van kiírva.

Timi
athena

Lányok!

Nektek már be van fordulva a pici? Mert nekem most visszafordult, és nagyon remélem hogy nem marad így. Kicsit most ezen aggódom. :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?