A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Csak egy gyors bekuk!

Gratulálok Esztikéhez és Bencushoz!
Összebujás meghozzta eredményét!
:lol:
Én fekvésre vagyok itélve...elment a nyákdugom...
Lehet nálunk is az össze bujás okozta?
:wink:
Kellemes estét mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

andabella: Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen rendes és figyelmes a dokid! Én is vettem a gyógyszertárban Tenna bugyit a szülés napjára és meglepően jó árban volt valóban. :wink:

budabo: Azt nem tudom, hogy jelent-e valamit, hogy jobb oldalon van a baba... :shock: :?:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: ok, majd kiderül szülésnél :D

babanyul: köszi a telcsiszámot. Már csak az időpont a kérdés.

Na lassan apa kitúr innen.

Kép
budabo

Zsunak is nagy gratula Bencéhez!!!! Jó kis vasgyúró a legényke :)
Hugic, én kád témában a hagyományosra szavazok, bár nem volt dolgom a másik fajtával, amiről írtál. Nekem azzal így látatlanban annyi bajom lenne, hogy nem lehet rá kipakolni a pelenkázáshoz szükséges cuccokat. A mérete is érdekes lehet, az én nagy cula 92 cm-es lányom még peluzik, szóval nem tudom, ő pl. elférne-e egy ilyenen. De lehet, hogy "élőben" szuper egy ilyen, csak hirtelen ezek jutottak eszembe.
Stelly is eltűnt, gyanús a csend...

Kép
Kép
abencze

Ladmonnak és Zsunak gratulálok a babákhoz!!!

Zsu babája tényleg szép nagy lett, de azért messze van a beígért óriásbébitől... :lol:

Mi voltunk dokinál, semmi jele, hogy közeledne a szülés, de nem hagyom magam elkeseríteni, ez hét éve is így volt, aztán egyszer csak kibújt.

Viszont a kókusz pozitív. :cry:

Kép
mist

Mist: nekem is poz a kókusz, rá se ránts.

Kép
budabo

mist: Ne aggódj! Az a lényeg, hogy észrevették mert így tudnak kezelni! A baba is kibújik amikor itt az ideje! Ő tudja, hogy mikor jön el az idő... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Hugic, ma reggel én is azt hittem, h Oli elindult... Olyan szinte görcsöltem, h már szédültem tőle... :? De elmúlt szerencsére. :)

Próbálkozzunk összebújással??? A többieknél eddig bevált. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Bogi az előző oldalon már írtam ezt:
[quote]B írta:ogi: köszi, jól vagyok. El is felejtettem írni tegnap, h többször volt keményedésem, de ma semmi. Jó az új vonalzód!
Az egy megállapítás, h a magzat I-es v. II-es állású. 70% -ban I-es állásban van a baba. Kitolásnál a baba forog, a IV. azaz az utolsó forgásnál pedig az I-es állásnál a jobb, II-es állásnál a bal comb felé fordul a koponya.
kreiszi

Hááát [b] nagy-nagy gratula Ladmonnak és Zsunak a nem is olyan picikhez!!!
Kívánok nektek lányok sok tejcit és boldogságot!!

Orsi

Kép
bjuti

Kreiszi: igen olvastam köszi, csak Mist is írt arra írtam.
Megyek lassan el teszem magam. Nyugodt éjszakát neked is. Én kicsit feszültebb vagyok.
Julcsival mi van?? Meg Stellyvel?

Kép
budabo

Sziasztok,

Istvan vagyok Julcsi ferje. Eloszor is gratula a babazaporhoz :)

Masodsorban, Julcsi uzeni a korhazbol a kovetkezoket:

Ladmonnak-Esztinek, Zsunak-Bencusnak Hatalmas gratulacio!!!

Gjeti: Örülök hogy Oli igy megtrefalt es van eselyed megszulni ot!

Iricc: a Te hireidnek is! :)

Isti mobiljarol futlak at benneteket estenkent, gondolok Ratok, hianyoztok es drukkolok mindenkinek! :)

En ugyanugy, de talan par napon belul lesz valami valtozas. Fegyelmezetten turom a korhazasdit, de mi mast tehetnek? :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kangu sem jelentkezett még ma! :shock:

Kangu: a lányokat elvitte anyukád már a szülés idejére?
yve

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:34-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:33-kor.
ricsibaba

Bogi: bocsi, azt hittem nem láttad. Nyugi, lehet azért vagy feszült, mert ilyen sokan megelőznek :wink: ? Remélem, csak a melegfront miatt van!

Mist: sajnálom a kókuszt, sajna nekem is van.

Isti: kitartást kívánok Julcsinak!

Stelly, Kangu, Zsuzsi, Dina, Nicko, Nilabali: csak nem babáztok?
kreiszi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:36-kor.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Kreiszi, Budabo: gondolok rátok ma is :wink:

Julcsi: kitartás, már neked-nekünk is csak 4 nap!

Stelly, Kangu, Zsuzsa, Dina, Nilabali, Nicko: tessék jelentkezni!!! Vagy bővíthetjük a táblát :wink:

Én 9-re megyek nst-re, már nagyon várom, mert este óta semmi mozgás :shock: Eléggé aggódok!!

Orsi

Kép
bjuti

Jó reggelt mindenkinek!

Nálunk még mindig semmi....

A kókusz eléggé elkeserített, de valahogy számítottam rá. Én is örülök, hogy legalább megvan az eredmény, nem túl ideális dolog az antibiotikumozás, de még mindig jobb, mintha esetleg fertőződne a manó. A bővebb folyás nekem a terhesség elejétől megvan, de semmi egyéb kellemetlen tünetet nem tapasztaltam.

Julcsinak kitartás a kórházhoz!

Stelly! Csak nem...???

Tamara szegény már nem bírja cérnával, minden nap csak annyit tudok mondani neki, hogy most már bármikor beindulhat... Hát, ez egy idő után, úgy tűnik, kevés. Szóval én már nagyon mennék!

Kép
mist

Én is gratulálok Ladmonnak és Zsunak a babákhoz

Háfi: Én nem nagyon értek a ctg/nst-hez, de szép kis fájásod volt. A múltkor mellettem vajúdott egy kismama rákapcsolva a ctg-re, neki először csak negyvenes fájásai voltak, viszont sűrűbben. Szerintem nem feltétlenül a fájáserősség számít, hanem a gyakoriság, azaz 5 percenként vagy sűrűbben legyenek emelkedők. A tied egy hosszabban tartó fájás lehetett. Azért a helyedben már készülnék a szülésre (bár még a kiírás szerint van időd) :)

Budabo, és Kreiszi: Már nincs sok hátra lányok, kitartást!

Stelly, mi ez a nagy csönd? :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Hello Mindenki!

Még mindig egyben....
Idő egyre roszabb....nekem a melegfrontról mindig a napsütés ugrik be nem tom miért, ami most tombol, az számomra meg se közelíti ezt a fogalmat.... :) Pedig már csak 2 nap!!!!
Viszont a lányom is sulis lesz idén, és pont a jövő 7en van az össszes sulis szülői, amin bemutatják a leendő tanárokat...jó lenne rajta részt venni, az is lehet még addig is kihúzom :)

Kiskád: Mi az ikeában vettünk egy szupi kék kádat, formája nekem nagyon megtetszett, kicsi is, olcsó is...mi a szőnyegen fogunk fürdetni, vagy a kiskomódon, az még kipróbálás alatt mi lesz, aztán ha már nagyobb lesz és ficánkolós a csemete, akkor a fürdőkűádban a kiskád, aztán nagykád..... :)

Julcsi! Kitartás! Itthon is uncsi, és rossz, hát még odabenn! Nem irigyellek! De már nem sok van!

Nagytesók bevitele: Amikor a lányzóm született Andris csak másfél éves volt...nem engedtem hogy bejöjjön, mert tuti sírás lett volna, hogy anya miért marad itt, miért nem jön haza.....de amikor mentünk haza a bébivel, ő is jött, és együtt vittük....
Most viszont 2 nagy értelmes gyerkőcöm van, akik már felfogják a dolgokat, és nagyon várják a tesót, apa szerintem minden nap behozza majd őket!!!! Nem szívesen hagynám most ki őket ebből, főleg a féltékenység elkerülése miatt, na meg olyan kiváncsiak!!!!!!

Gabi! Szuper ez a fánksütő, sose láttam még...van szendvicssütőm, meg gofri, de ilyen még nincs! És nem is drága!!!!(végül is) Meg gondolom egyszerűbb így mint a sok olajban tocsogtatni a fánkokat! Na meg nekem kelesztős fánkrecipém van, és azt írták rá, csak angyon gyakorlottaknak, mert a fánksütés nehéz....hát még nem is sütöttem, csak egérkét, aminek íze ugyanolyan, csak nincs formája :)

Összebújás: Hát apa lehűtött....közöle, hogy mível annyira lenn van a baba feje, ő inkább kihagyná....Sajnálta a kis Vincét, így ettől se szülök :) Öregszik biztos...régen ez nem zavarta :):)

2X szültem már, és még egyszer se találkoztam a nyákdugómmal....kész ciki. azt se tudom milyen, ha elmegy...ezek szerint utána még akár hetekig sincs szülés? Azt hittem az már egy jel!

Mist! Én is mennék! Annyira szeretném már a kis mázas pofikát látni!!!!!megölelgetni! Tegnap is mondtam kis Vincének, hogy higgye el, jobb lesz neki idekinn, nagyobb a hely, nyugisabban alhat....de hát....lehet van abban valami, hogy nem vágyik az anyatejre, és jobb neki a sok fincsi falat, amit én letolok???

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsu, Ladmon gratulálok!!!

Hugic a kád szerintem is jó ötlet :)

Ricsibaba lehet hogy másik dokihoz vinném ha ilyen "nem finom" a keze, nehogy megint berepessze. Reméljük neki is megoldódik zökkenőmentesen :)
Köszi neked is a biztatást. Zéti a másik kórházban született és ott a műtét utáni 24 órában aszem kétszer hozták oda fél percre :( ha kértem nyűgösek voltak mert úgysem tudom rendesen megfogni, meg szoptatni sem, meg megrúgja a baba a sebet, remélem ahol Olivér születik rugalmasabbak. Azt már elhatároztam hogy ki fogom követelni a babát akkor is ha magamra haragítom az egész csecsemőosztályt :twisted: Ez a kórház nyerte el a baba-barát címet elsőként az országban úgyhogy adják csak meg a lehetőséget a császáros anyukáknak is hogy az első 24 órában cicire tehessék a babát.
Z nem fog bejönni a kórházba látogatni mert ő úgy működik, hogy ha nem lát engem akkor elvan a nagyapjával, de ha megjelenek és újra eltűnök akkor balhé van. Úgyhogy megint nem látom majd legalább egy hétig :( de neki így könnyebb.

Julcsi kitartást a kórházi várakozáshoz, csak az előnyeit tartsd szem előtt, a többi mind ideiglenes körülmény, ha tudsz pihizz és beszélgess a kismamákkal, próbáld kihasználni. Gondolok rád :)

Szinte biztosra veszem hogy az eltűntjeink között van már aki babázik, vagy ahol úton van a baba :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

István: Köszönjük a tájékoztatást és Julcsinak üzenjük, hogy: kitartás már nincs sok hátra! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Gjéti ügyes voltál a sulival! :) Oli biztos partner lesz az érettségikor is ha eddig is ilyen jó csapat voltatok :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ez még lemaradt:
kádazás: mi is ilyet használtunk(ezt a kerekes pelenkázós tárolós fajtát), igaz nem sokáig mert egy idő után meguntuk a vízhurcolást, pár hónaposan a kiskádat beraktuk a nagykádba bár az nem volt túl kényelmes mert görnyedni kellett. Aztán mikor Z felült megelégeltem és kapott egy ülőkét amit tappanccsal be lehet rögzíteni a nagykádba, na ezt imádta, abban eljátszott.
Úgyhogy mi nem sokáig használtuk azt a kiskádas állványos kombi valamit, de azokban az első hetekben szerintem praktikus volt a kád kis mérete miatt, nem kellett bele annyi vizet hordani.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ezt használta 6 hós korától, persze én nem ennyiért vettem hanem 3000ért de így néz ki. Nagyon szerettük, több mint fél évig használtuk.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=8

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csak mégvalami és eldugulok :oops: Crocus teszel fel egy képet az erszényről? Kíváncsi vagyok :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

Ricsibaba: nálam nem okoz semmilyen tünetet, Hál Isten.

Elif, Crocus,Bjuti: Még mindig egyben!!!!!!!!!! A végén mindenki beelőz minket.

Julcsi: kitartás neked.

Kreiszi: igazad lehet, azért voltam feszültebb mert megyünk a minuszba, az nem gáz hogy beelőznek, csak hát nyilván jó lenne túl is lenni rajta, de jó még így is. A nehézségektől eltekintve :D

Mist: én sem örültem a kókusznak, de állítólag nem nagy gáz, ha megkapod az antibogyót szülésnél. Nem lesz baj nálatok sem.

Megyek ma NST-re, de szerintem nem zaklatom még Zsu-t, csak egy üzit küldök neki hogy Füge puszilja Bencust pár méterről.

Többiekkel mi van akik ennyire csöndben vannak??? Még több baba van???????????

Kép
budabo

Ladmon és kicsi Eszti, gratulálok nektek!!!

Zsu és Bencus, nektek is nagy gratula!!!

Szép nagy lett Bence baba :) Ladmon meg jó meglepi, rá nem számítottam még :)
Csak így tovább lányok! :D
igen, pocakos vagyok még, csak tegnap azért nem jöttem este, mert kicsit magam alatt voltam, türelmetlen vagyok és nagyon fáj a hátam - már fekve is :( ma repül haza tesóm Berlinből, és én még mindig nem szültem :( vasárnap megy vissza, elég nagy kitolás lenne Adritól, ha még akkor is bent nyomulna a pocakban :(
Ma reggel azt hiszem, találkoztam a nyákdugóm egy részével... de jó lenne, ha ez jelentene valamit :roll:

Vera, alapból én a természetes szülés híve vagyok - ha saját magamról van szó. De azt gondolom, hogy ez teljesen egyéni dolog, az első legfontosabb dolog a baba egészsége, a második pedig az anyuka lelki nyugalma. Mert ha úgy mennél neki egy természetes szülésnek, hogy közben amiatt szorongsz, hogy vajon baj lesz-e belőle, azzal csak ártasz mindkettőtöknek. Szóval szerintem ezt a meccset mindenkinek magával kell lejátszani, és az a jó megoldás, aminek úgy tudsz nekimenni, hogy hiszel benne, hogy minden rendben lesz. Ha pedig ez esetben az orvos is úgy látja, hogy a kisbabád egészségét így tudja biztosítani, akkor nincs is miről beszélni. Ilyen döntések miatt elítélni valakit szerintem senkinek nincs joga. Emellett pedig gyakran bejön az anya megérzése.

Elif, nem volt ötletem, mit csináljak ebédre, úgyhogy ma elkészítem a gombás ragudat, remélem, jól sikerül :) jah amúgy a túrós kuglóf nálunk is nagy favorit lett :D

Julcsinak remélem, nemsokára beindul valami, nem irigylem a kórházi dekkolás miatt...

Ma Csenge nap van, vicces lenne, ha Dina mondjuk ma szülné Csengét :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Megcseréltem a tábla két részét, hogy elöl legyenek a mi kis büszkeségeink :D

Kép

KépKép

KépKép
stelly

stelly: Azt hittem, hogy azért nem jelentkezel mert lebabáztál :lol: ne légy türelmetlen Adri baba nemsokára kibújik! Sajnos a hátfájásodra nem nagyon tudok mit mondani... esetleg jó tenne neki egy kis masszírozás... :?

Kép

Kép

Kép
millye

stelly: Köszönjük a táblát! Milyen sok baba van már... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Ja holnap meg úgy néz ki, egyáltalán nem leszek, mert a szupi szolgáltató tájékoztatott, hogy egész nap nem lesz se net, se tv...
De ha akció van, akkor tudni fogtok róla :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Stelly! Én is azt hittem Te már babázol! :( Ami késik ne múlik... Én most elhatároztam, hogy nem gondolok arra, hoyg szüljek már, hanem scinálom amit eddig, mintha nem is lenne közel a dátum, aztán jöhet a meglepi! Ez olyan, mint amikor keresel valamit, és nem találod, ha meg nem keresed egyből meglesz! :) Hátha bejön :):) Végül is mi izgulni valóm van....Valahogy csak megoldom a hirtelen helyzetet...
Ja és ma szerda van, és apa elment tárgyalni, és csak délután 5re ér haza, és Vácra kell menni a gyerekekkel úszni...és én vezetek, és lesz körforgalom....:):):) Kész izgi!Már gyúrok a dologra....telcsi feltöltve! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ha most mégegy fiú következik akkor megint szabályos lesz a tábla :D

Stelly köszi neked is, volt ám egy kis lelkifurdim amiért jobban örülök a mesterséges kirángatásnak mint a természetes szülésnek, de lassan elmúlik. Mérlegelni kell, ez a lényeg. :)
Nekem is fáj nagyon a hátam :( nem tudom hogy fogok egy helyben feküdni rajta ha úgy hozza a sors...Stelly én annyit tudok tenni hogy gyakorlom rajta a fekvést, hátha megerősödik, az enyémnek szerintem az a baja hogy a rengeteg magnéziumtól felpuhult minden, amikor fordulnék meg a fele gerincem "lemarad", mikor vége a mozdulatnak akkor ugrik a helyére jó néhány csontom :shock: . Neked gondolom a pocak miatt fáj. Nincs már sok hátra :) Hátha Adri úgy dönt találkozni szeretne tesóddal :wink:

Jujj el is felejtettem, képzeljétek az új szuperdokimnak Seal-ra csöng a telefonja, pont azt hallgattam a kórházban mikor ki voltam bukva és nagyon jó volt! :D Azt hiszem ez égi jel :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mist: most látom ti is nagyon ráérősek vagytok:) Semmi előjel eddig?

Lkverus: én is pedzegettem az összebújást, de a párom kitért előle:) Hát nem hittem volna, hogy ezt is megéljük!
Ja a nem gondolok arra, hogy ..... taktikát megpróbálom bevetni:)

Budabo: te hol fogsz szülni? (mármint melyik kórházban). Ott mi a protokoll? Nekem ma azt mondta a dokim, hogy szerinte 3-4 napom van ( a próféta szóljon belőle), de terminus után max. 1 hetet adnak!
Egyetértek Kreiszivel, az nehéz gondolom, ha az ember elkezd minuszba menni. Bár tesóm szerint ezeket a napokat ünnepelni kellene, addig amíg nincs gond a kicsivel:)

Stelly: húha ti is centiztek úgy látom!! Én nagyon drukkolok neked, hogy tesód láthassa Adrit!

Vera: az égi jelek télleg nem rossz előjelek:)

Orsi

Kép
bjuti

Stelly: remélem bejön majd a kajcsi is. :)

Hú de elegem van a frontokból, én nagyon érzékeny vagyok hidegre melegre... Egész éjjel nem aludtam úgy fájt a fejem és csak az előbb hagyott egy kicsit alább. :(
Mostmár tudom miért húzom én idáig, mert nem a teljes nyákdugót hagytam el anno én sem, jó lett volna ha ezt a doki valahogy közli velem akkor, nyugodtabb lettem volna. Most 1-2 napja darabkákban jön még cucc kifelé... :roll: Ki tudja mennyi még a munició, mindenesetre esténként kicsit görcsölgetek is, szóval valami készülget. De ma délután doki, meglátjuk mit mond. :)
Úgy szeretném tudni mennyit nőtt Efe, de lehet jobban járok ha nem mond semmit, mert csak megint idegeskedni fogok.
Lehet nekünk tényleg a telihold lesz a kulcs a hétvégén, annyira most mégsem örülök, ha meg is lesz a febr. 7, mert így fronttal kombinálva tutti tele lesz a kórház.

Kép
Kép
elif

Zétivera: én ezt a számot imádom:
http://www.youtube.com/watch?v=JLhd7jEofcg&feature=related

Stelly: sajnálom a hátfájdalmaid! Valami homeóst nem kerestél rá, hátha segít!
Jobb így a tábla, legalább nem olyan feltűnő, h Bogi és én ott virítunk az elején.

Orsi: köszi, de én most a hétfőt lőttem be célnak, addig nem izgatom magam. Bár holnap KH, vizsgálatok, de majd meglátjuk.

Sajnos kénytelen vagyok a Gabi féle fánkot megpróbálni a szendvicssütőben megsütni :lol: !

Elif: kövezz meg, de én nagyon örülök a melegfrontnak. Az én vérnyomásom a hidegfrontot nem bírta, és bizony ezért kellett emelgetni a gyógyszeradagomat (2 hétig hidegfront volt v. kettős, így 130/90 volt állandóan), de most 120/80-akat mérek még akkor is, ha már kiment a gyszer hatása.

Eddig nagyon türelmes voltam, de amikor este 11-től 1/3-ig óránként kellett felkelnem pisilni már elbőgtem magam. No nem ezért, hanem mivel a kb. egy hete lumbágó szerű fájdalmaim vannak, minden lépés fájdalmas és lassú, egy pisijárat 10 perc. Tegnap elkezdtem rá homeósat szedni, remélem, szülésig rendbe jövök! És hab a tortán, náthás lettem :? .

Na, megjöttek idióta szomszédaink. Fiatal pár, akik felújították a dédi házát, ez ok. De ezek mindent úgy csinálnak, h nálunk remegnek a házfalak, még egy egyszerű kalapálást is.
kreiszi

kreszi: jajjaj, nátha, lumbágós pisijárat, új szomszédok.... pff... :( Tudod mit, akkor a kedvedért kibírom a melegfrontot, hogy legalább a vérnyomás ok legyen, ennyit igazán megtehetek. :wink: :D

Kép
Kép
elif

Elif: köszi :lol: , azért remélem jobban leszel és napközben alszol majd egy kicsit!
kreiszi

Sziasztok!

Azt hittem mire jövök, újabb babás hír fogad.

Kreiszi, milyen igazad lehet!!!! Most vértem, 115/70 a vérnyomim, szemben a hétvégi 130-140-esekkel. Azek szerint tényleg lehet a hidegfrontban valami. És a bokám sem dagad, egyáltalán! :lol:
Juppi.... ennek nagyon örülök.
Viszont én is tök náthás vagyok... :?

Én rákérdeztem tegnap a páromra összebújás témájában, azt mondta a cél érdekében mindent... persze én még nem akarok szülni, úgyhogy napoltuk a kérdést. Viszont említettem neki a gátmasszázst, hogy néhányótoknak a férje csinálja, hááááát elég furán nézett rám... :lol: :lol:

Hugic, megmondom őszintén, én az állványos kádas cucc helyett más ajándékot kérnék. Száva olyan rövid ideig fürdött a szobájában, mikor ülnek, akkor már úgy pancsolnak , hogy úszik a szoba, így kb fél évesen már a nagy kádba tettük a babakádat, és úgy pancsolt.

Száva be fog jönni a kórházba mindennap, remélem nem lesz taknyos, már alig várja. De ő nagy, nem fog már utánam bőgmi, másfél éves gyerkőcöt szerintem nem kell bevinni, mert ordítani fog anya után.

Zéti, szerintem nem baj, ha örülsz a császárnak. Ez az orvosi javaslat is, és ha te így nagyobb biztonságban érzed magad, akkor miért ne örülhetnél?
Szerintem az a lényeg, hogy ki melyik szülésnél érzi magát nagyobb biztonságban.
Én nagyon félek a császártól megmondom őszintén, főleg úgy, hogy természetes szülésként indul az ember, mert akkor akkor lesz császár, ha van valami gond. Amitől a legjobban félek benne, az a hátbaszúrás, és az, hogy felvágják a pocakot....
De attól is félek, hogy kifér-e gyerek a normál szülésnél.. szóval én már mindentől parázok :lol: :?
A túlhordástól meg főleg... de így tűnik, hogy sokunk babója jól elcsücsül ott benn...

Elkezdtem inni a málnalevél teát, egy kis mézzel szerintem nagyon fini. :)

A hátam nekem is fáj... és mostanában éjjelente izzadok... :?

Holnap megyek dokihoz CTG-re, és megkapom a kókusz eredményemet is.. nagyon kíváncsi vagyok rá....

Édesszájúaknak írok én is egy receptet. Roppant egyszerű az egész, és nagyon nagyon finom!!!

Porhanyós kifli tojás nélkül

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
kevés tej

Kb fél dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt.
A margarint jól elmorzsolom a liszttel.
Összeöntöm az összes hozzávalót, és jól összegyúrom.
Kb 15-20 percet pihentetem, aztán gyúródeszkán vékonyra ( kb 4mm ) kinyújtom. Pogácsaszaggatóval, vagy egy pohárral kiszaggatom.
Tölteléket teszek a közepére, és félbehajtom, jól összenyomkodom a széleit.
Sütőpapírra tepsibe teszem, és kb 15 perc alatt szép világosra sütöm.
Még melegen beforgatom porcukorba.
Tölteléknek lehet lekvárt, diót, mákot.. bármit tenni.
Én szilvalekvárral szeretem a legjobban. Ha az nincs, akkor aszaltszilvát szoktam beletenni, úgy, hogy egy edénybe teszem asz aszaltszilvát, öntök rá 3-4 kanál cukrot, meg egy kis vizet és egy kicsit összefőzöm.

Mi imádjuk, ma délután fogok is csinálni.
Mindjárt előkotrom a fotóját és felteszem nektek.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára andus70 2009.02.04 15:05-kor.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Isten éltesse Ladmon Esztijét és Zsu Bencéjét! :lol:

zetibebi nekem az a véleményem, hogy egy gyerek szülessen meg egészségesen. ha ez megy természetes úton, akkor az tök jó, de ha császár kell, akkor egy percig sem szabad habozni, azt kell választani.
szerencsére ott tart az orvostudomány, hogy lehetőség van a problémák korai felismerésére, és felelősségteljes döntésre.
ez a császár kontra hüvelyi szülés dolog itt nálunk egyébként is túl van lihegve.
A szülés fáj mindenhogyan, azt nem lehet megúszni, hüvelyi úton közben, császárnál pedig utána, és mindkettő módszer kisbabát eredményez... :D

hugic nekem azért jobb a hüvelyi szülés, mert szülés után nem lesz sok időm lábadozni, és ezt császárral nehezebb megvalósítani.
Szinte azonnal menni kell tovább másik kórházba, nefrológiára, vizsgálatokra, jön a műtét is, és van még itthon 2 ovisom, akik már nagyon várják, hogy a régi fitt anya legyek.
egy gátvédelmes hüvelyi szülés esetén pedig pár óra múlva már kutya bajom sem lesz.

málnalevél tea: én úgy tudom, hogy betöltött 36. héttől kell inni, első héten napi 1 csészével, második héten 2 csészével, stb.
koraszülést nem tud csinálni így sem, egyrészt mert 36. héttől már nem koraszülés, olyan hirtelen és drasztikusan nem is hat, pont ezért kell az a 3-4 hét, mire kifejti a hatását.
Amikor Ivánt szültem így csináltam, és nekem nagyon bejött (Iván 6 nappal született csak hamarabb).

fürdetőállvány:
szerintem nagyon jó találmány a fürdetőállvány, amiben vízleeresztős kád van, de azt hiszem a tetejére tett pelenkázó nagyon nem praktikus.
józan logikával átgondolva fürdetés után az ember egyik kezében a vizes baba lóg, a másikkal meg próbálja megágyazni a kádra a pelenkázót? elég meredeken hangzik.
szóval én fürdetőállvány + külön pelenkázóra szavazok :D

babanyul ezek a fánkok nagyon jól néznek ki!

gjéti engem is érdekelne ám a fánk recept :-))

julcsi drága kitartás, sokat gondolunk rád! :D

azta! a táblázat szerint még 16-an vagytok előttem! :D ez nagyon soknak tűnik, tekintettel arra hogy úgy érzem, 12.-e nagyon-nagyon közel van :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Szegény Elif és Kreiszi :( most én is pisilek állandóan, az anesztes rámparancsolt hogy igyak többet, száraz volt a szám, azt mondta a műtőben meg ne lássa hogy még mindig száraz. Azóta ilyen mióta elkezdődött a kórházas mizéria, nem tudom helyrehozni, hiába iszok fél óra alatt átszalad rajtam, vettem garnier ajakápolót pirosat, az egy időre helyrehozza de nem tartósan, hát passz, gondolom ha kint lesz Olivér helyrejövök :?

Nincs valami spéci jógagyakorlat hátfájásra?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi lányok a véleményeket, már kezdek egészen megnyugodni. Eljutottam lassan arra a pontra hogy kicsit tovább is látok mint a szülés, eddig annyira ki voltam tőle hogy nem is tudtam arra gondolni mi lesz utána, mostmár komolyan tervezgetem hogy keresek tejserkentő homóbogyót, meg hogy kigőzölöm a mellszívót, meg hogy hogy visszük haza a fiúkat, hogy lesz az ülésrend a kocsiban, szóval ilyesmi.

Kreiszi a Heidinek is milyen kellemes a hangja! Azért a puszi a végén eléggé show-elem érzést kelt :wink: de nagyon szép a szám :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Na, itt a sütike fotója.. bocsi mindenkitől a hergelésért :lol:

Kép

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zetibebi: Most akkor megpróbálom felrakni a babaerszény képét, ezt nem én fotóztam, hanem akitől vettük.
Kép Kép

Stelly: Az én keresztcsontom és combtövem is fáj már hetek óta, de kezdem megszokni. Csak az a baj, hogy ha mondjuk elmegyek a legközelebbi boltba, ami nincs messze, utána muszáj egy jó nagyot feküdnöm (persze csak az oldalamon tudok bizonyos pozícióban). :cry:

Crocus
Kép

Kép
crocus

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:32-kor.
ricsibaba

Azt hittem h mire jövök lesz babahír...

Voltam ma vizsgázni, elég jól sikerült. A fiúk folyton félnek,
h megszülök a vizsgán az izgalomtól. :lol: annyira vicces!

Jójó, gyorsan begépelem a receptet, és küldöm! :)

Kép

Kép
gjéti

Hatalmas gratula Ladmonnak Esztihez, Zsunak Bencéhez! :D :D :D

Kép
Kép
andabella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?