A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Jó reggelt!

Átaludt éjszaka után :P bevásárlás előtt :)

Voltam tegnap dokinál, egész szép menetrendet állított nekem össze. Hétfőn korán megyek uh+nst majd kapom a beutalókat a vérvételre. A tenyésztéshez a mintavétel megtörtént, bízom benne, semmiféle coccust nem találnak...
Majd nov. 18-án megyek hozzá ismét, akkor alaposan megnéz ismét, és felvázolja, hogy mikor várható szülés, mikortól élvezzem a kórház vendégszeretét :)
Teljesen megnyugodtam, hiszen minden rendben, teljesen zárt, megtartott méhszáj, semmi rövidülés. Annyi, hogy a múltkori fájásaim a házasélettől voltak szerinte, így most amíg a 36 hetet be nem töltöm, semmit nem csinálhatunk, de azt mondta, utána nyugodtan :)

Visszatérve az ivásra... az én dokim szerint is csak mértékkel, mert ilyenkor már raktározza a szervezet a folyadékot.

Olga a homeós tájékoztatót elfelejtettük :( de örülök, hogy minden rendben van veletek! Zizut nem kérdeztem, bízom benne, már ő is teljesen jól van!

Pumi szép nagylányotok lesz! Lehetséges, hogy ő lesz a topic leghosszabb babája..?

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi, örülök hogy jól telt az éjszakád és a dokinál is minden rendben van. :) Én is elég jól aludtam, mint ha fordulni is könnyebben bírnék és fél 6-kor kipattant a szemem, elkísértem a férjem és hazafelé bevásároltam. Viszont most elkezdtem görcsölni (alhasi, mensi jellegű) :shock: Rágom szorgosan a magnerotot és ledőlök aztán meglátjuk mi lesz. Remélem semmi, főleg így a 3 napos hétvége előtt, mikor végre együtt lehetnénk a férjemmel.
csillag25

Húú,micsoda méretek!!!!Pumi,jó hosszú baba lesz!!!!Dénes született 35 hérte és 2660g vol tés 49 cm :lol: :lol: Azzura más most nagyobb :lol:

Gombi,én is vágyom megont egy arcmasszázsra.2 hónapja voltam kozmetikusnál,de megint elférne az arcomon 8)

Csillag,nyugi,lehet,h emésztesz,nem ettél puffasztót?????A szekrény(fiú,vagy lány)mindenképpen kicsi lesz.Ha egy fiú nő,akkor még több ruha kell.....játszótér,homookzó,kismotor....De.Ikeás szép ízléses,nagyon olcsó dobozokat ha vesztek az a szekrény tetején mindent elnyel.... :wink:

Dénes hajnali 2-kor szól.Anya,anya...pisilni kell a bilibe

:twisted: :twisted: van rajta éjjel is pelus,de nem pisil bele.Mindig kikírja reggelig,de most vedelt este.....ő azonnal aludt is vissza,én 2 óra múlva...

Ja,amit még akartam írni a kezdőcsomagról.Nálunk úgy ment,h közvetlen szülés után jött a kórházba a helyi védőnő,felvette az adatokat.A helyi önkormányzat adta ki a kicsi szül.anyakönyvi kiv.és az ideiglenes TAJ-számát.Ez megvolt egy nap alatt.Azzal itthon apa elmnet a védőnőhöz,aki kiíratta a dokinkal a receptet.És mire hazaértünk,már itthon várt minden.Köldökápoló,konakion,vigantol csepp,popsikrém,stb.Nagyon kényelmes így,nem aznap,amikor hazajöhettek kell szaladgálni :wink:

Kép Kép
meli1118

Meli, nekem emésztési jellegű problémáim nem nagyon szoktak lenni, így meglepődnék ha ez az lenne. Nem is ettem puffasztót.
Fiúnak még több ruha? :shock: Na majd ezt megmutatom a férjemnek. :lol:
Ez a dobozolás a szekrény tetején jó ötlet. :wink: Ikea sajnos se közel se távol, de ha majd ott fogunk tartani biztos ellátogatunk egybe, bár már most is meg tudnék egy-két dobozt tölteni egyebekkel. :oops: Ezek szép papírdobozok vagy műanyagok? Hogy képzeljem el?
csillag25

GABI!
Igen,nekem is akkor jutott eszembe a tájékoztató mikor itthon elpakoltam a papírokat.Pedig nálam voltak.Majd lefénymásolom őket és ha gondolod lefénymásolom és valamelyik volt munkatársammal átküldöm őket.Leadja valahol te meg átbirod venni.
Van amelyikőjüket jobban ismered,mert akkor személyesen is oda adhatja.
És mégegyszer nagyon köszönjük az infokat a dokiról,az elkalauzolást a városban és a cukrászda infot :D Elmentünk 1 dobos torta szeletért,aztán végülis jól bevásásroltunk :D Már alig várom,hogy megint menjünk :D
Ja és ő is (doki) mondta,hogy nem lesz kicsi Huba.Most 1715g-ra mérte.Bár szerintem inkább hosszú gyerkőc lesz.Olyan furcsa volt sokminden,eddigi dokim nem így csinálta a dolgokat.De majd megszokom.Tényleg nagyon rendes volt és legalább a férjem is "megnyugodott" hogy nem egy fiatal,nőket tapizó,bunkó doki

Köldökcsonk: Szülés után a kórházban a gyerekorvos adta ki a receptet.Sok mindent csak baba születése után ír fel a gyerekdoki. :D :D

Pumi!
Már most 49cm???? :shock: Ilyenkor már nem is mérnek crl-t....vagy nálatok igen?Szerintem TUTI benézett valamit a doki a hosszát tekintve!
Vendég

Ikeában tényleg jó dobozok vannak, igazi gyerekszobába való, színes, fedelesek. Nézd meg a honlapjukon.

Én a karácsonyi dekor-októl tudok még elgyengülni, minden évben saját kezűleg csinálok díszeket, koszorút, ajtódíszt, stb, de szerintem most kimarad. (Sok van úgyis az elmúlt évekből elraktározva, csak a friss zöldet kell pótolni)
A JYSK-ben is olyan jók szoktak lenni.
És persze tegnap bedobták pont az Ikeás újságot, teli, karácsonyos cuccal. Apa, mikor meglátta, csak annyit kérdezett, szombaton, vagy vasárnap megyünk?
Vendég

Jó reggelt mindenkinek! Remélem jól aludtatok, mert én megint igen. Néha aggódom, hogy mi lesz így velem, mert olyan jókat alszom (lekopogom), mint még soha...Gondolom majd hamar elmúlik, de most kiélvezem.
Ma érkezik a nagy csomag, csomó-csomó gyerekcuccal. Meg utazunk a szüleimhez, és ott leszek jövő hét közepéig, lehet, hogy a végéig. Dejó lesz...bár a férjem hiányozni fog. :(
Pumi, igen szép méretes ez a nagylány. Nekünk másfél hete mondtak 2200 g-t. Jó kis dagi gyerekek.
tedorka

Sziasztok!

ÓÓÓ én igazi IKEA bolond vagyok!Pont egy hónapja voltam Pesten Ikeába,és vettem műanyag dobozokat a gyerekek játékainak!Nagyon jó árban vannak,érdemes!
Na a karácsonyi cuccokrol nem is beszélve!!!!!!!!
Kár,hogy nem tudom megnézni őket!
Judyka jó fej az urad! :lol: Látom már beidomítottad! :lol:
Az enyémmel is megszeretettem az Ikeát!Mivel itt még katalógust sem lehet szerezni,sajna nem vagyok képben,de múltkor meglepett eggyel!Nem tom honnan szerezte,de nagyon örültem neki!
Vendég

Lanyok, koszi mindenkinek a bokokat Azzurra neveben :) Oszinten szolva Gabi, en jobban orulnek, ha a topik legatlagosabb babaja lenne, az miatt legalabb tutira nem kell aggodni. En azert kicsit megilletodtem ezeken a mereteken tegnap, es rogton at akartam vele nezetni az eddigi vizsgalati eredmenyeimet, meg millimeterenkent a babat, hogy nincs-e valami baja, mert a tul nagy sem jo, ugyebar. Aztan kirohogott, hogy ez azert meg messze van a korosan nagy kategoriatol :) nem sertodtem meg. majd hozzatette: legfeljebb nehany hettel hamarabb szuletik majd...pfffff...az nekem nem jo. jovo hettol hetente kell mennem a szuleteshazba vizsgalatokra, kenetekre, bla-bla, es majd ott megprobalom megdumalni ezt a fo szulesznovel. nagyon szigoruk a szabalyok, es tokeletesen egyet is ertek veluk, mar ami a szules idopontjat illeti (par nap lehet csak elotte-utana), de azert megkerdem, nem-e tagithatnank ki az intervallumot, ha azert akar megszuletni hamarabb, mert mar "keszen van", es nem azert, mert valami gond van...ok ugyis latjak folyamatosan az allapotat, el tudjak donteni...aztan legfeljebb nemet mond. En 49 centivel, es 2,7 kiloval szulettem pont, bar kozel egy honappal korabban..es jo kis duci voltam :) Kicsit aggodom azert, hogy ne szulessen tul koran, bar ugyis egeszseges lesz, legfeljebb korhazban szulok. 12 mert adatbol 4 eseteben jar a 37. hetben...pffffff...de legalabb tenyleg a feje kicsi...aztan majd a nagy pocakja ragad bent :) Az 56-os rucikat tenyleg felejthetem, bar csak 2-3 darab van beloluk, a moshato pelusok miatt szinte minden min. 62-es. Meg legfeljebb olyan lesz, mint anyuci, es hamar hozzaszokik a testhezallo rucikhoz. Olga! nem mernek teljes hosszt, ugy szamolja-kalkulalja: darabokban a csontokat, majd X a kitolto helyre, van ra szoftveruk, a bizonyos csontok hosszanak 7-szerese, meg ilyesmi. Ot modszerrel szamolta ki, a legkisebb volt a 49 centi...a legnagyobbat nem mondom :)

Ez a Czeizel dolog nagyon durva, valahol ra kell keresnem a neten, talan megtalalom a tube-on, sajnalnam, ha nem hallhatnam. De ahogy elmondtatok, egyszeruen felfoghatatlan. En nem ertem, mit jelent az, hogy valaki feleosseget vallal egy eletert, egeszsegert. Persze, tudom, a gyakorlatban azt jelenti: az ugyvedeim minden esetben be tudjak bizonyitani, hogy nem az oltastol lett a baj...de sztem elhibazott dolog volt ez az interju egy ilyen komoly, neves szakembertol.

Olga! Kicsit kesobb csinalok par kepet a pelusokrol, es kuldom levlistan, hoyg megnezhesd...megirom majd a markat is, de tenyleg halaliak. van pillangos, meg bocimintas is :):)

Meli!Denes nagyon meno, szerintem nagydumas szupersztar lesz :) Olyan jo, mikor ilyeneket irtok a nagyobbik gyerkocrol. A Zizus kep is halali (Olga, te pedig szuper csini vagy, szep vekony, mintha csak rad lenne illesztve a pocak), mar ugy varom az ilyen pillanatokat...nna jo, meg az elso honapokat is, mikor egyfolytaban csak olelgetni fogom :) nalunk nincs receptre ez a "kezdocsomag", gyogyszertarban, de nagyobb uzletben is be lehet szerezni midnent, en is megvettem mar mindent. Bar ahogy Meli irja, az nagyon jol meg van szervezve, az a legkenyelmesebb, kar, hogy itt nincs ez a vedonosdi dolog.

Gabi! Ez jo hir...marminthogy meg a mehszaj is zart, meg minden oke...igy csak nem fog sokkal hamarabb befektetni. En azert nehany konyvet hozzacsapnek a listadhoz.

Kata! SZerintem is jo, ha csak a leheto legegyszerubb modon, mindenfele magyarazkodas nelkul, rovid mondatban csak megkoszonod az ayat, elmondod, hogy halas vagy, amiert szamithattatok rajuk, de szerencsere sikerult szereznetek, es igy visszaadnad, hatha tudnak segiteni vele valaki masnak. SZerintem ez egyaltalan nem durva, es nem kell rosszul erezned magad egy hazugsag miatt (bar en siman hazudnek is)

Csillag: Az Ikea honpaljan megnezheted a dobozokat, van osszerakott szett is beloluk, de van nagyon sok szep kemeny-papir dobozuk is...bar nem tudom, hogy gyerekszobaba eleg kemeny papir-e :) Kar, hogy toluk nem lehet online rendelni :( SZeretem nagyon ezeket a babas-cuccos kepeket, meg a maset is elnezegetem szivesen, akar a kis hajkefeket is a kepen :) mas is tehetne fel. regebben (nna ez ugy hangzik, mint mikor egy 4-eves mondja: kiskoromban...) en is sokszor kipakoltam mindent az agyra es csak nezegettem...most mar minden a helyen van, nem pakolaszok, de fotozni nem tudok, mert nekem fiokjaim vannak, a rucik meg vallfakon lognak...majd talan a kedvenc kis ruhacskakat lekapom. Mas is tehetne fel ilyen kepeket. Apropo, kepek: Pokica! csinalhatnal magadrol ujat, kivancsi vagyok rad, emlekszem, meg az elejen, abban a talan piros-fekete szexi szuk ruciban is szep pocid volt mar.

Merleget en sem veszek.

A koldokcsonkra van egy csomo fele speci tapasz, de en kertem a korhazban (beleirtam atervbe is), hogy hosszura vagjak, hogy sok megmaradjon, igy konnyebb lesz banni vele.

Kép
pumipumi

Ugy ramjott most ez az arcmasszazs-kezeles dolog ahogy irtatok, hogy ma reggel eldontottem, hogy jovo heten meglepem magam vele...affele uto-szulinapi ajandek (ja Gio, koszi a koszontest, orultem neki...es Gabi, mar 30 vagyok :(:( ). Soha nem jarok kozmetikushoz, mert mindig mondjak, hogy nincs mit csinalniuk, de egy masszazs azert mas. Ja, es a fodraszhoz is bejelentkezem, levagatom a hajam. bar utalom a rovidet, de mar rafer...csak olyasmire mint a Katae...aztan majd megno, utana ugysem lesz idom jodarabig menni. Sot, ha ott vagyok, talpmasszazst is bevallalok, bar attol kicsit fosok..csak akkor csinaltatom, ha ott lesz az akupunkturas csaj..egyebkent marad az itthoni labfurdo. Nna, ezt jol kitalaltam :)

ma 4 adag ruhat terveztem mosi, a konyha kozepen vannak a kupacok...es persze szakad az eso (bar 21 fok van)...

Kép
pumipumi

Szerintetek gaz, hogy nem vettem babasampont? persze, meg van idom, de szandekosan nem vettem. muszaly? igyekszem minel kevesebb cuccot rapakolni szegenyre, es valojaban nem latom ertelmet, hogy a kezdeti idokben hasznaljam (ugyis ajandekoznak majd egy halom ilyesmit, amit aztan ra nem kenek, majd en elhasznalom :) ), bar vannak nagyon meno koszmo ellenes sampik direkt az elso idokre. Az nem eleg, ha csak leoblitem vizzel, es boszen keflgetem a kis hajat? ...marha lesz neki.

Kép
pumipumi

Pumi, gratula a nagykislányhoz! Nekem a mai ultrahangon megint a feje volt nagy, már 87mm a 31. héten!! Komolyan kezdek aggódni, hol fog ez kiférni? Van valaki, akinek legalább megközelíti ezt a méretet a baba bucija?

Szerintem nem gáz ha nem vettél sampont, én sem vettem, amennyi haja van neki azt nyugodtan lehet csak vízzel vagy fürdetővel mosni. Én eleve nem tervezem pl. minden nap vegyszerrel mosni a gyereket, csak tiszta vízzel. Majd meglátjuk, mennyire koszosodik. :lol:

Az oltás-témából meg hihetetlenül elegem van, ami megy az tényleg valami Monty Python jelenetre hasonlít inkább mint egészségügyi tájékoztatásra. De ma is mikor mentem az uh-ra mindenki tüsszögött és fújta az orrát, és pl. volt olyan tökfej kismama, aki magával hozta a szemmel láthatólag halálán levő férjét/pasiját/jóégtudjakijét, hogy az ügyesen körbeköhöghessen mindenkit, aki még esetleg egészséges.

/
lemonsong

Kata! A Brendonban az akciók az adott hónapban érvényesek. Háromféle akció szokott lenni: a brendon sajátja, valamint kuponakció a Baba Magazinnal és azt hiszem az Anyák lapjával közösen. Mindegyik fent van a neten.

Meli, nagyon ügyi a fiad, hogy este is felkel, és kikéredzkedik!

Pumi, én sem tervezek sampont venni. Szerintem úgy fogok fürdetni, hogy a fürdető krémet a vízbe teszem, és abból úgyis jut a hajára, amikor leöblítem. Te sem voltál akkor pici baba, úgyhogy ne aggódj, hogy a méretek miatt baj lehet.

Tejszaporító teát fog inni valaki? Mikor kell elkezdeni inni? Szülés előtt vagy után?
Vendég

En is nezegettem mar a tejszaporito teakat, bar mindenkepp csak olyat valasztok, amit utana kell elkezdeni, lattam sokfelet beloluk (vagy mind ilyen?). Elotte nyilvan ki kell tapasztalni, hogy mennyi tejem van. lehet, hogy szokokut leszek, akkor aztan jobb, ha nem raktarozok be elore. bar nekem egyenlore az eg vilagon semmi jele nem mutatkozik ennek, meg a legkisebb csopp sem hagyta el a melleimet. De csak akkor fogom inni, ha mar latom, hogy szukseges...vannak, amik nagyon gyorsan hatnak. Gondolom, ez is a klasszikus tema: kinel melyik jon be. De azert tapasztalt kismamaik adhatnanak javaslatot!

Kép
pumipumi

sziasztok
kicsit lemaradtam :oops: kimostam pocaklakó ruháit mostmár csak át kell vasalni.hétvégén felállítjuk a kiságyat is.bár van 1-2 dologami még nincs beszerezve.pumi jó nagy kislány lessz.,lehet előbb ki is bújik a kisdrága.kata látom meg vannak nevek mégis maradt a Gergő.?tegnap volt fenn a védőnő és rákérdeztem hogy miből tudom hogy jön a baba mikor kell kórházba menni.válasza:1,ha folyamatosan 10 perces fájások vannak ami kisugároz a derákra és a combokra és kőkemény a has.2,ha erős székelési inger van mint például hasmenésnél de mégsem jön semmi.3,ha véres nyálkás folyás van.
hátha másnak is jól jön. :wink:
örülök hogy így telnek a napok bár kicsit kezdek izgulni.vajon mikor és kinek érkezik az első babó :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok kismamik!
Én ma egy kis manikűrrel kényeztettem magam! csak sima francia lett, de jobb kedvem lett tőle. :D
Pumi, gratula a nagyobbacska bébihez! Gyönyörű pufók angyalka fog nemsokára születni és ne aggódj miatta, ha ekkora, akkor annak így kell lennie. Ő tudja mi neki a jó, és ha véletlenül előbb születne és kórházban, akkor sem történik semmi, én nem hiszek a véletlenekben... :wink: Én is ezt kérdeztem a védőnőtől, hogy kell-e babasampon, azt mondta, hogy nálunk a gyerekdoki ír ki minden ilyesmi dolgot és a fürdető az samponként is funkcionál! Édesanyám szerint, pedig a kamillás víznél nincs jobb a világon, ő azzal fürdetett minket tesómmal és nagyon szép volt a bőrünk és szép fényes a hajunk tőle! :D Szóval én is az ilyen természetes dolgokra voksolok. :wink:

Judyka, nagyon édes a férjed és látszik, hogy már ismer téged!
Tulip, és még aki Ikea bolond, én is rajongok az áruházért, főleg ünnepekkor!
Mondtátok a karácsonyt! Örülök, hogy nem csak én vagyok fanatikus.... :lol: Megőrülök a Karácsonyért, a világ legszebb és legjobb ünnepe: a hangulat, a gyönyörű díszek, a család összegyűlik, a fa,a fincsi kaják....ÁÁÁÁÁÁÁÁ, de várom már! Ráadásul akkor már igazi család leszünk!! Ez lesz életünk legszebb Karácsonya!!!!! :D :D :D Én tuti díszbe borítom az egész lakást, hogy csillogjon, villogjon. A férjem már most fél, hogy mit fogok művelni, mert ismer, ilyenkor megbolondulok... :oops: :twisted: :lol:
Vendég

Na, pihi megvolt és a görcsölés okára is fény derült. Kicsike helyezkedett bent és visszafordult az uh-n mondott állapotba (jobb oldalt fejecske, háta középen fent, bal oldalt végtagok). Remélem a kis huncutom lassan befejezi a pörgést forgást, mert egyszer csak nagyra nő és ott marad ahol épp fekszik. :oops:
Lemon, nekem 30 hét 3 naposan 76 mm volt a BPD ez alapján 30+6 írtak, FL csak 52 mm ez alapján 27+3. Nem baj, mivel fiú lesz, nem kell hosszú combúnak lenni, elég ha okos lesz. :lol: De lassan az okos kis buksija húzhatná már lefelé őt. 8)

Mindjárt ránézek az ikea honlapjára, bár nem kell feltétlen gyerekszobába való színes dobozrengeteg, mivel nincs gyerekszoba. :oops: Nappali+háló van (lakás) amit láttatok az a nappali egyik falán lett berendezve neki /kis szekrény, egy fotel, kiságy, mellette bejárat a hálóba/. Igy egy csomó bútor pl. kanapé bekerült középre és már csak közlekedő folyosók vannak, aminek köszönhetően a kék foltjaim száma megnövekedett. :evil: Így a nappali szekrény és a hálószoba szekrény teteje marad dobozolásnak.

Karácsony: ne is mondjátok! Órákig el tudok nézelődni ilyen dolgokat, persze a férjem nagy örömére. :twisted:
Judyka, a Te férjed nagyon jól veszi az efféle akadályokat, külön elismerés neki. Biztos a hagyd magad, előbb szabadulsz elvet vallja. :lol: Tudja, hogy úgy is menni kell, hát akkor jobb minél előbb, önként és dalolva. 8) Vagy őt is lekötik ezek a dolgok, nézelődik veled? Az enyém inkább otthagy és a műszaki cuccokat térképezi fel addig, ha ilyen helyen vagyunk.
Bár most egy dolgot már nagyon vár: egy picike, de élő fenyő beszerzése az ő feladata lesz. Az talán még elfér a nappaliban. :oops: Olyan édes mikor mondogatja, hogy majd milyen fát hoz és hogy betölti a fenyőillat a szobát, elmondja a kisfiunknak, hogy Karácsony van stb. :D Tényleg ez lesz életünk legszebb Karácsonya! :D
csillag25

Olga! Kuldok most pelusos kepeket...nem priviben, hatha valaki mast is erdekel.
nekem mar megvan a furdetom....bar eleinte ugysem hasznalom, csak olajos pomponnal atkenegetem a hajlatokat (elotte ugyis masszazs lesz), aztan utana sima viz...de ez a kamillas cucc jo otlet, nem is gondoltam ra, pedig anyum is ezt mondta, majd bevetem.
En is imadom az Ikeat, bar nagyon sok dolgot nem vennek meg ott. POnt legutobb beszeltuk a parommal, hogy a krizis ellenere mennyire tele van az ikea midnen nap reggeltol estig tumultus van (meg szerencse, hogy van elsobbseg a kasszanal), nem ertettuk, hogy van az embereknek penzuk vasarolni. Aztan rajottunk, hogy pont a krizis miatt van tele...mert most nem engedhetik meg maguknak a divatos olasz uzleteket, csak az ikeat...tudniillik, az olaszok hiresen marka-, foleg sajatmarka-buzik :):) sajna ez a helyzet a babacuccokkal is...mast nem is nagyon lehet kapni, legalabbis itt, nalunk.
Gabi szerintem eleg jo eselyes az elso babora :):) Most mar kezd nagyon izgi lenni...olyan jo lesz, mikor majd erkeznek sorra....mikor valaki nem jelentkezik 1-2 nap, es majd talalgatjuk, hogy vajon elment-e szulni mar?

Kép
pumipumi

Lemon,
az én babóm, 30+0 hetesen 82mm, 31+0-nak mondták, úgyhogy ne izgulj, nem vaghy egyedül!!

Csillag
,
igen, Emberem ismer már, és rámhagyja, tudja, ha nem vele, akkor nélküle veszem meg amit szeretnék,(ha tudom)de, ő ebben is "bizniszt" lát, hogy miért nem csinálok eladásra is.
Modja ezt akkor, mikor 3-4 napig rumli van a kellékek miatt, minden csillogós, és utána meglátja az eredményt. :D
Vendég

Csillag, mi is elég pici lakásban élünk, (remélem, ez majd változik),
Mi a kisszobát csináltuk meg babaszobának, de természetesen én ott alszom majd, amíg kell. Apa meg terpeszkedhet addig, ha ki nem fúrjuk, és mehet ő a kisszobába. Bár ezt nehéz elképzelni, mert ott nincs "tévé".
Simán kinőttük a lakást pár év alatt, de legalább kicsi a rezsije viszonylag. Jó lenne még egy szoba, vagy egy ebédlőféleség, és a 20-25 nm-rel nagyobbaknak, ugyanaz az ára mint ennek, de piszok magas a rezsije.Mindenki menekül belőle. Ugye panel, távfűtés, stb. A tégla, meg eleve drágább.
Szóval, majd az idő meghozza mi lesz, addig meg sok jó ember........
Vendég

Nalunk a parom a nagy shoppingolos, en alapban utalok uzletbe jarni...bar most, csimota cuccaival nyilvan mas a helyzet :) Remelem, nalunk nem lesz semmi karacsonyi keszulodes...szerintem nekunk is ez lesz a legszebb, csak azert mondom, mert ma este jon egy vallakozo, aki meghallgatja, hogy akarjuk atalakitani a lakast, majd ajanlatot ad ra es talan par heten belul nekiallhatunk...ami azt jelenti, hogy irany fel anyospajtashoz. nagyon nem akartam, hogy ott legyunk, mikor megszuletik a baba, de igy legalabb hamarabb keszen lenne a laks, es mikor majd elkezd csuszni-maszi, mar nem kell a a valoban csodaszep, de belterben abszolut lakhatatlan mediterran hideg padlon csuszkalnia...meg ilyenek.

Csillag! Ne aggodj, majd befordul...es a jo hir, hogy ezt akkor is megteszi, ha 60 centis es 4 kilo...csak teged szenvedtet meg jobban :):)

Kép
pumipumi

Hú, tényleg szépek ezek a papírdobozok. Ha most lenne közelben Ikea már indulnék is. :oops: :lol:

Judyka, az tök jó, ha valakinek van ehhez kézügyessége, türelme és még élvezi is. Na és ha a végén még meg is dícsérik! :wink:
csillag25

Pumi igen, esélyes vagyok :lol: de kíváncsi vagyok, hogy a dec. első napjaiban akik ki vagyunk írva, ki fogja kezdeni. Vagyunk páran gyorsan az első napokra. De addig remélem senki semmi miatt nem fog kórházba kerülni :)

Olga Mégegyszer nincs mit, Zizu hogy van?

Csillag örülök, hogy mire gépközelbe kerültem, ismét jól vagy!

Dorka biztos csak a melegfront :) egyébként meg élvezzed, hogy milyen jókat alszol, sokan vagyunk itt, akik már most elkezdték az éjszakázást :(

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Judyka, agyaltunk mi is rendesen hogy legyen. A hálóban legyen a kiságy vagy kint, de végül így döntöttünk. Arra, hogy a kicsi szoba neki legyen berendezve nem sok esély lett volna, csak ha eleve úgy kezdjük az életünket, hogy nappaliban kihúzható kanapéra rendezkedünk be és a másik szobát "üresen" hagyjuk. Mivel nem így történt, (franciaágy, háló szekrénysor stb) maradunk mi bent, ő kint egy lépésnyire a háló bejáratnál (nappaliból nyílik a háló) lesz. Aztán ha majd nő, nem tudom hogy lesz... nyerni kellene a lottón. :oops:
csillag25

Nekem sajna se kezugyessegem, se turelmem nincs...tortent mar parszor, hogy elkapott a hev, de sosem sult el jol..nna meg hamarabb kiabrandultam, a lelkesedesem nem tartott ki a vegkifejletig :oops: A mernoki dolgokhoz ertek egyedul, de ha leteszem a vonalzot, onnantol bena vagyok...meg stiluserzekem es belelatokepessegem sincs sajna..egy lakast siman megtervezek-berendezek, de ha valami szep kezimunkas valamit kell csinalni...pfffffff...tragedia vagyok :oops:

Gabi! hat persze, hogy senki semmi miatt nem fog korhazba kerulni..azert mindannyian eleg jol vagyunk. nna jo, vannak, akik kicsit rosszul, de abszolut a normalis terhessegi velejarokrol van szo, semmi extra.

csillag! Arra tenyleg szepek/jok, hogy a szekreny tetejere pakold bele azokat, amiket nem hasznalsz tul gyakran, igy legalabb nincs is utban.

Kép
pumipumi

Pumi, azért azt nem akarom megtudni milyen érzés amikor egy 4 kilós, 60 centis baba megfordul bennem. :shock: :lol: Már a kis másfél -na jó, azóta remélem már lassan két kiló- is érdekes, ájulásközeli állapotba tudott hozni. :twisted:
csillag25

Gabi, már olyan jól vagyok, hogy arra gondoltam kisétálok még egyszer, így világosban is. :wink: Enyhének tűnik az idő, egy rövid séta nem árthat, legfeljebb babó megint fordul egyet bennem. :lol: Megyek is, pussz nektek!
csillag25

Hali
most csak futtában. Emilt írtam már.
Ikeába mi is szoktunk járni, hozzánk nagyon közel is van, de 2x meggondolom a vásárlást, mert bútorilag szerintem nem vmi stabil dolgok vannak - remélem a kisággyal más a helyzet. Viszont 5letekben szenzációsak, úgyhogy mi elmegyünk kukkolni, aztán OBI, majd férj itthon megcsinálja, mert mindent meg tud csinálni, igaz a "jó munkához idő kell" jelmondattal, de azért haladunk. Mire jövő nyáron elköltözünk tök jól el is készül ez a lakás. Mi egyszobában leszünk a kicsivel mert 2szobás a kégli, félévre meg már nem alakítjuk át, albérletbe így praktikusabb lesz majd kiadni. Addig meg elférünk, max 2hetente ha jönnek a gyerekek akkor van zsufi és hangzavar, de vhogy csak túléljük. ALapvetően szeretem a pezsegést.

Judy
azért a férjed nagyon jó fej pali lehet. Bírom akinek így vág az esze és azt láttatja hogy nagyon egyben vagytok
Vendég

NAgyon jó idő van kint, úgy tűnik Csillag ez kedvez a csontjainknak:-) Én is jól aludtam, meglepően könnyedén forgolódtam és tök jól tudok menni. :D
Vendég

PUMI!
Mégiscsak kár volt a pelusokat megmutatni,most fájhat a szívem :D Iszonyat édesek.A legtöbbjüket Mo-on nem lehet beszerezni amit írtál.Egyik-másik anyuka szokott csoportos rendelést csinálni,úgy lehet hozzá jutni.Bár nem tudom kint mit kóstál egy ilyen pelus,itt 300Ft-tól fölfele van darabja.

GABI!
Nem is kérdeztem,hogy mekkorára mérte a doki tegnap a kislegényt?
És akkor mi is lesz a neve?Mert láttam,hogya táblázatba be van írva,az lesz tuti?

Zizu tegnap óta rendületlenül lázas volt,még ma délelőtt is.Ebéd óta meg mintha kicserélték volna.Már délbe nem is kapta a Nurofent.Szerintem kiizzadta az éjszaka a betegséget,mert szegénykém csupa-csupa víz volt.
És láss csodát: az én torkom sem fáj már.Biztos a dobostorta gyógyította meg :lol:
Vendég

Kérdés: Akinek paplanos hálózsákja, kiságyba való takarója van, hogy mossátok? Csak kézzel átöblítitek vagy simán beteszitek mosógépbe a többi kiscuccal?
Vendég

Briell,
én a legutobbin voltam, október 1-én (A terhestorna jelentősége), és én is akkor néztem szülőszobát!! Első körben, pont akkor született meg egy kisbaba, szétbőgtem magam utána, kb. fél óráig folytak a könnyeim! :D Nagyon megható volt, pedig csak a "végeredményt" láttam: egy pöttöm újszülöttet. Mit ne mondjak, varázslatos. Nem tudom elképzelni, hogy aki egyszer a kezében tart egy ilyen kisembert, ne akarná átélni újra és újra.

Pumi,
szép nagyra nőtt a lányka!! Attól tartok, a miénk is ilyen nagy, szeptember elején volt másfél kiló, azóta mág elég sok idő eltelt. Jövő héten megyek CTG-re, és akkor megpróbálom rávenni a dokimat hogy UH-t is csináljon.
Masszázs: nekem egész várandósság alatt senki nem volt hajlandó talpmasszázst csinálni, de még hátmasszázst is csak a felső szakaszon csináltak... :( Pedig sok helyen próbálkoztam :lol: , voltunk többször is wellnesselni. Az arcmasszázs meg az ilyen jó kis kényeztető kozmetikai kezelések azért jólestek! :)

Nektek csuklanak a babák? Nekem Réka minden nap. Remélem, ez normális. Mivel hozzáér a medencecsontomhoz, teljesen berezonálok mikor csuklik. :lol:
Mi egy kicsit túlzásba estünk a vásárlással.... :oops: Két hete kezdtük, mikor eljöttem táppénzre, de már jóformán minden megvan, mindent a Brendonban vettünk meg. (kivéve néhány ruhát) Hát én szerelmes vagyok ezekbe a babaholmikba!! :lol:
Mikor mossak (hanyadik héten) szerintetek? Nem akarok túl korán, de későn se... :?

Briell, legközelebb a november 5-i szülésfelkészítőre akarok menni: Családközpontú szülészet, a szülési fájdalomcsillapítás, a férj részvétele és szerepe a szülésnél.

Kép
apkata

Gio! Nekem van paplanos halozsakom, meg kisagy-takaroim is, ezekbol (amiket soakig tud hasznalni) jol bevasaroltam. A brendonban vettem gyapju takaro-parna szettet, amire huzatot kell tenni...azt nem lehet sehogy mosni, amjd szarazmosatoba viszem, ha koszos lesz. A mintas, huzat nelkuliek (minimano szerzemeny a 4-bol 3 szett) mind moshatok gepben, meg a halozsakok is, a paplanosok is. bar nezd meg a cimkejet a biztonsag kedveert.

Ugye Olga, mondtam en, hogy majd Hubanak csorogni fog a nyala Azzurrka szexi parducos popoja utan :):) A legolcsobb marka itt talan a MioB, azt mar lehet talalni olyan 15 euroert (4000 ft), a tobbiek atlag 20 euroert, a legjobbak (romparooz) 25 euroert vannak. Most bejott a total bambusz, marmint ahol az egesz pelus bambuszbol van), mar rendeltem is, zskocsakakat is adnak hozza ajandekba, es 20 euro alatt van...forumokon dicserik, hogy -fura modon, a bambusz-betetekkel ellentetben- rendkivul gyorsan szaradnak. A biztonsag kedveert egyetek meg Zizuval meg 1-1 szelet dobos tortat. Nna nem mintha olyan fincsi lenne, de a betegseg vegetvetese erdekeben kibirjatok ezt a kis aldozatot :)

Kép
pumipumi

Nahát, köszi a férjdícséreteket, este megmutatom neki miket írtatok, biztos dagadni fog a büszkeségtől!!

Örülök, hogy mindenki jobban van, így is maradjon!!!

Még én sem mostam, nem tudom még, hogy fogom mosni a takarókat, meg a rácsvédőt?
Vendég

Kata! Az azert szerintem jo, hogy nem csinal akarki masszazst, legalabb ovatosak...en is csak akkor megyek, ha ott lesz a hozzaert csaj, de az arckezelest mindenkepp bevallalom :) nekem rengeteget csuklik, tegnap is rakerdeztem a dokitol, de azt mondta, oruljek neki. Nekem 5-10 alkalommal csuklik naponta, a legrovidebb is eltart kb 5 percig, de van, hogy fel oraig. En is aggodtam miatta, de mar jol hozzaolvastam, hogy hogyan mukodik, meg a doki is megnugtatott...kellemetlen erzes, de ugyanakkor muris is. es allitolag a csuklos babak szuletes utan is ilyenek lesznek.

Kép
pumipumi

en a racsvedot is, mindent siman bedobtam a gepbe, aztan meg kivasaltam es kesz

Kép
pumipumi

JA igen, a rácsvédő is szivacsos vagy vmivel bélelt. Brendonos az enyém is, de nem lecipzározható, ezért voltam/vagyok dilemmában, de akkor bedobom a gépbe aztán meglátjuk:)
Én mosni csak 3 hét múlva tervezem kb. Bízom abban, hogy kitart a bébink a 40. hétig és még akkor is bőven állnak a szekrényben 4 hétig a ruhácskák.
A Brendonban megvenni mindent nem lehet semmi! :-) De az tény hogy gyönyörű termékeik vannak általában, csak szerintem szemtelen drágák magyar viszonylatban. Ugyanakkor én is mindig benézek ha arrajárok és persze olyankor muszáj vmit mégha apróság is vennem.
De pl. szoptatóspárnáért elkérni 10ezret szerintem döbbenet!!! Van egy csaj a vaterán-teszveszen, aki ugyanolyan szépeket varr 3700 körül. Jó kis árrése van a boltoknak ezeken a párnákon.
Vendég

Pumi, köszi az info-t, már néztem a Roma lapot, ha Húgom nem kap, akkor rendelünk!!! :lol:
Vendég

Én eddig talán két-háromszor voltam a Brendonban, de velem mindig annyira bunkók voltak az eladók, hogy nem is megyek többet, csak ha muszáj.
Most bújom a teszveszt meg a vaterát, hátha rátalálok még valami szépre. Bár lehet, hogy megvárom a következő hónap elejét...

Én egyelőre úgy tervezem, hogy az elején velünk alszik az apróság, mármint egy ágyhoz tolható kiságyban. Mikor még három óránként felébred kajálni, nem biztos hogy tudnám produkálni, hogy felkelek és kimegyek minden alkalommal. Aztán majd meglátjuk, a szobája már ki van jelölve, de még bútor-téren hiányos. Majd most a hétvégén begyűjtjük a kapott cuccokat, és meglátjuk, hogy mi lesz.
tedorka

Gio, nálatok is milyen szép rend van már Dóra polcán. Mikor ennyi rózsaszínt látok, elfog az irigység :lol:
De nem baj, nálunk marad a focimez, meg a pecabot! Az se rossz!
Vendég

Hát igen, a szopipárnát én sem ott vettem! :lol: Az már nagyon régen megvan, azon alszok. :oops: (sőt gio'ia sztem nem is tízért adják a brendonban, hanem még drágábban, 15-16 körül... LOL :? )

Pumi, köszi az infokat a csuklásról, valamelyik könyvemben olvastam hogy lehet hogy görcs van a köldökzsinóron, és azért... ezt a hülyeséget!! de persze azért paramami előjött, és gondoltam, jobb, ha rákérdezek. :)

Kép
apkata

Mi nagyon sok dolgot vettunk a brendonban, nekunk az ittenihez kepest baratiak voltak az arak, es nagyon keves idonk volt, csak 2-3 boltba tudtunk menni, a brendonban meg sok cuccot kapni egy helyen. En a nyiregyhaziban voltam es irto kedvesek voltak...elhiszem..valami 200ezret hagytunk ott :):) az tuti, hogy hatalmas haszonnal dolgoznak, ezert nem is erdemes ott vasarolni, akinek van mas lehetosege.

nekem eleg hatarozott elveim vannak az alvassal-onallossaggal kapcsolatban, igyekszem majd kezdettol fogva erre torekedni, de az tuti hogy fel evig a mi agyunkban alszik a pici, hacsak nem latom azt, hogy inkabb az egyedulletet igenyli. nekem az lesz a fontos, hogy az elso honapokban lathassa, erezhesse, hogy mindig ott vagyok, mindig szamithat ram, es mindig megnyugtassa a kozelsegem..az elso honapokban nem lehet oket elkenyeztetni, annyira nagy szukseguk van erre a torodesre. Sok ismerosom van, akiknel teljesen jol bejott a kezdetektol kulon altatas, semmi gondot nem okozott, tehat tenyleg babaja valogatja, bar szerintem ugyis latjuk majd, hogy mik az igenyeik. En abszolut onallosag-parti vagyok, de sztem nagyobb batorsaggal es onbizalommal rendelkezik majd, ha egy biztos hatter van mogotte, ha soha nem kellett egyedul ereznie magat. aztan majd meglatjuk, ebben eleinte biztosan nagyon rugalmas leszek. a kisagya a mienk mellett van, azonkivul lent van a jaroka a jatszoszonyeggel, es a hintazos piheno is...ezekben mind fogom altatni, de ejszaka velunk lesz...legalabbis igy tervezem.

Judyka! Honlapon fent van a bolt cime is...amugy ha idejon, uton-utfelen talalni hamisitott cuccokat is, bar nem tudom, hogy ujszulotteknek valo van-e, meg hogy milyen minosegben.

Kép
pumipumi

Ezzel az összebújós szopival éjjel csak egy pici gond van,h ha olyan lesz,mint D,akkor fel kell kelni mindenképpen.Ő csak 2-3x szopizott éjjel,de kaki is lett mindig,tehát fel kellett kelni.Akkor meg nem praktikus szerintem a közös szoba,legalább apa hadd aludjon.Mi ezért voltunk/leszünk külön szobában.Meg nem is baj,ha azt szokja meg,nem vagyok az együttalvás híve..

Pumi,ezek a pelusok csúcs,ahogy kinéznek!!!!!Sampon szerintem a világ legfeleslegesebb dolga.Koszmóra az olaj a legjobb,gyógyszertáti napraforgó,vagy mandula.A sampon csak egy plusz kémiai anyag.Szerintem nem lesz rá szükség.Mi még most sem azzal mossuk D haját,pedig az ő haja már régen nem babahaj.Babe omega-habfürdőt használunk neki,mert a bőrnek is kiváló.

Ikea nagy kedvenc itthon is.Mi sok mindent vettünk onnan,jó áron van és szerintem jó a minősége is!!!!

Olyan finom rakott kelt főztem ebédere,h 2x kellett ennem,jó tejfölösen :oops: holnap meg apa süt kenyérlángos fokhagymás tejföllel....hmmm

Csuklás nálunk is minden nap van.Néha többször is.

Kép Kép
meli1118

ne parazz Kata, a csuklas normalis :):) a koldokzsinoros magyarazat tenyleg nagy hulyeseg...az korbetekeredhet, meg lehet rajta csomo, de a csomo nem olyan, amit kepes osszehuzni szorosan. egyszeruen olyan az anyaga, hogy keptelenseg megszoritani...a baba honapokig tarzanozik vele, de sehogysem tudna osszeszoritani. kismamik, akik mar szultek, ereztek az anyagat, de a pocakban, vizben meg attol is masabb, sokkal rugalmasabb. en voltam olyan bemutaton egyszer meg talan Hollandiaban, ahol ezekrol volt szo (meg megerezhettuk, hogyan hall-lat a pociban...majdnem, mint mi a viz alatt...jo kis eloadas volt), es meg lehetett fogni, ragcsalni, karmolni, osszekotni...
szopiparnat en a minimanoban vettem, kis meretut, hogy kenyelmes legyen, talan 5000 korul volt ez a mikrogyongyos, nagyon jo.

Kép
pumipumi

Én azt olvastam a csuklásról hogy örülni kell neki, mert azt jelenti jól elboldogul a tüdejével a kicsi, készítgeti, próbálgatja a majszolást.
Nekem alig csuklik, max egy.két hökkenés van naponta a kisdrágánál.
Igen, emléxem Pumi hogy írtad hogy a kinti árakhoz képest az itthoni kedvező-
Múltkor voltam Chiccoban, valahol a XIII.ban van azt hiszem. Közeli ismerősöm az importőr, de persze nem kapunk ingyen semmit max. kedvezményt. Én annyira szép babaruhákat még életemben nem láttam amik ottvannak. Egy órán át csordogált a nyálam, pedig tudtam, hogy 10ezret nem fogok kifizetni egy rugiért akkor sem ha megszólít: Szia Timi, megvennél?.
Mindenesetre élmény volt.
Vendég

hat ez az...attol fugg, kinek mi jon be az egyuttalvassal kapcsolatban...ki kell probalni. nalunk mondjuk a felkeles 2-3 orankent apa reszerol sem gond, de az is lehet, hogy valoban kenyelmetlen lesz valamiert, es akkor valtoztatunk. aztan remelem, gyorsan jon a kisteso, es akkor majd egyutt lesznek egy szobaban :):)

Itt nincs tejfol :( Sot, meg hasonlo sem, pedig imadom, most a terhessegem alatt a napi 1 lityko tej helyett tutira felet arra csereltem volna...a frissen kisutott kenyerkem melle :):)eleg sok kajaba hianyzik, bar oszinten szolva talan mar egy eve, hogy eszembe sem jutott, de most, hogy igy mondod meli, ha hazautazunk par honap mulva, tutira bezabalok belole...meg hoznek is hutotaskaban, de sztem a kocsi tele lesz azzurrka cuccaival...a babakocsi kapasbol elfoglalja a felet :)
En furdeteshez sem vettem semmit bababoltban, nalunk amugy sincs semmi kemiai anyag, meg a tisztitoszerekben sem...a babaapolok is mind term.olajok, ilyesmik...de azert orulok, hogy nem olyan fontos a sampon, merthat azert term. anyagokra is lehet uganolyan allergias pl, szoval en is inkabb kerulom, ha nem muszaly. Olivaolaj is jo? errol jut eszembe, par het mulva szuretelunk :):):)Bar mandulaolajam is van egy csomo...jol berendeltem magamnak a csikokra, aztan szerencsere alig hasznaltam.

Kép
pumipumi

Gio, nalunk "sajnos" csak Chicco, Prenatal meg tarsai vannak....es a chicco nem a legszebb, a tobbiek jobbak sztem...ugyhogy muszaly vagyok ott vasarolni :lol: ezert is szereztem be az egyszerubb rucik nagy reszet a brendonban. bar itt ezek a markak olcsobbak..a bodykat-rugikat akar 10-15 euroert meg lehet venni, a komplett szettek (mint pl a rozsaszin kis ruhacska pulcsival, es volt meg hozza kotott harisnya is es kising)kerulnek 40-50 euroba, persze nem a varosban, hanem a bevasarlokozpontokban. az teny, hogy sokkal szebbek, pihepuhak, plussok, es szinte mindenbol van komplett szett kiscipovel, sapival, takaroval, halozsakkal...de a rugik pl ugyanazok, mint a bippanal, vagyis minosegre...en ezeket mind otthon vettem. Ezek a nagyon szep es tenyleg csucsminosegu ruhak (bar sokszor csak 80 %-ban pamut), valojaban semmire nem valok, max szep fotot csinalsz, amikor eppen az van a baban, vagy abban viszed dokihoz, vagy ha ismerosok jonnek...a babaknak maguknak sajna ugysem szamit...mi kifizetunk egy halom penzt, ok meg le se szarjak...vagyis epphogy leszarjak :lol:

Kép
pumipumi

Megjöttem a sétából (már egy ideje).
Gio, igazad van, jót tesz nekünk ez az idő vagy nem tudom mi, de nekem is elmúlt az a fájdalom a derekamban amitől sántítottam. :D Most már "csak" olyan általános derékfájás van, amivel pl. nem tudnék órákat sétálni. Remélem így is marad mindkettőnknél. :wink: Jó sok babaruci van nálatok is bekészítve. 8)
Az ágyneművel, rácsvédővel pont így vagyok, hogy nem merem gépbe betenni, pedig a címke szerint lehet. Én is a töltet miatt aggódok, hogy összecsomósodik benne vagy ilyesmi. Ezért is halasztódik még, meg a por is rászállna addig újra. Igaz egy olcsóbb szettet már kimostam (szekrény alsó polcán van a zsákjában) de ami a kiságyon van féltem. Amit kimostam minimális mértékben rendeződött át. :roll: De később úgy is mosni kell ha beleizzad a kicsi, vagy baleset éri. Kézi mosással, centri nélkül sose száradna meg, így marad a gép.

Pumi, haláliak ezek a pelusok. Olyan szép színesek, inkább már bugyingónak mondanám mint pelusnak. :lol: A párducmintásban biztos hódítani fog a kiscsaj. 8)
csillag25

Én aztán simán bedobtam az ágyneműt a gépbe,egyenlőre semmi baja nincs...meg még vagy 30-szor ki lesz mosva életében,inkább veszek majd újat,de tutira nem fogom kézzel mosni a takarót!
Már másfél órája semmit nem csinálok,csak az ágyban Prücsökre koncentrálok...olyan jó :):). Bár most végre hazaér a férjem és vacsizunk. Itt sajna nincs hosszú hétvége,nektek jó pihit!
Mindenkinek köszi a pelusos bókokat...meglátjuk,meddig tart majd a lelkesedésem :)

Kép
pumipumi

Mindenkinek szép hétvégét!
Vigyázzatok magatokra, főleg te Gio, ott a belváros közelében!

Judit
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?