A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Somaanya, nagyon jó képek lettek! Nagyon fog hasonlítani szerintem a két lurkó! :wink:

Szcsm, csini poci!!! :D

Kép
arian78

Sziasztok,
Somanya,
nagyon jók a képek, szerintem hasonlítanak!

Francesca,
méhszáj vizsgálat egyrészt kézzel történik, betapintással, másrészt nekem most hüvelyi uh-gal nézte meg és mutatta meg a doki, mert kézzel csak a külső méhszájat "látja", és kíváncsi volt a belsőre is, sajnos nekem az kezdett kicsit kinyílni, de még nem vészes, azt mondta, hát remélem is! :D
30. hét után az uh-okon nekem mért a dokim, hogy növöget vagy sem, hogyan fekszik, és a végén csak minden második NST-kor nézte, de Lilinél már a fejkörfogat miatt volt fontos, mert ő nagy baba volt, és kérdéses volt, hogy kifér vagy sem. Illetve nézte a köldökzsinórban a véráramlást, hogy megfelelő-e és hogy mennyi a magzatvíz. Na azt hiszem ennyi volt.

DM bónusz programban én mind a kettővel részt vettem, hasznos, főleg a C&A és Siesta utalvány, meg ey csomó kedvezményes kupon, ingyenes termék, szerintem érdemes egy anyakönyvi másolatért benevezni, kb 2 éves korukig küldenek időnként cuccokat.

SZCSM,
majd mutasd meg a csomag tartalmát, biztosan szuper dolgok érkeznek!!! én meg lassan majd nekiállok mosni, vasalni, amíg van erőm! :D

NA szép napot Nektek!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok csajok!

Ma jöttünk mi is haza, egy kis rokonlátogatáson voltunk 2 napig. Jó sokat irtatok! :)

Az alvás nekem is rosszul megy, hol a jobb lábam zsibbad, hol a bal kezem, szóval elvagyok.

Látom, hogy tegnap a család volt a téma. Hát én is tudnék mit írni, de ezek olyan durva dolgok, hogy nem akarok senkit megdöbbenteni. Ezekért a dolgokért nem tudok aludni. Szóval nagy vonalakban az a helyzet, hogy mióta apu meghalt, azóta anyu engem macerál. Van egy nővérem is, de ő nagyon messze lakik tőlünk, de ő volt mindig is anyám kedvence. Nővéremre nem haragszom, de anyu egyre durvább dolgokat csinál. Ahogy közeledik a szülés időpontja, egyre jobban félek anyu viselkedésétől. Az előző szülésem után eljött egy pár napig segíteni, de elmondott mindennek, ha jöttek hozzánk látogatóba, alig várta, hogy kitegyem a lábam a szobából és már a hátam mögött beszélt ki, az anyám! Pár napos gyerekem a kezében volt és tele torokból üvöltözött velem, kislányom nagyon el kezdett sírni, nem lehetett megvigasztalni. S az oka ennek a lassan tíz éve tartó viszálynak, pedig az, hogy szó szerint: "nem az ő fajtája vagyok". Ami igaz is, hogy apura hasonlitok.
Most azt találta ki, hogyha megszülök, elviszi magával a lánykám. Nem értem, miért gondolkodik így, miért akarná kiszakítani innen mindezt úgy, hogy mióta lányom megszületett soha nem hagytam rá! Nem mertem soha rá hagyni, mert mindenkit ellenem szeretne fordítani, s félek, hogy sok ostobaságot beszélne rólunk. A férjemet sem szereti, pedig rendes férj és gondos apa!
Csak nem tudom, akkor miért nem fordít nekünk végleg hátat, amikor most legutóbb is kijelentette, ha jön hozzánk ritkán látogatóba, ránk nem kiváncsi, csak az unokájára. Lehet nem kellene tovább türnöm. Nagyon felzaklat mind a mai napig az a hideg viselkedése, amit velem szemben tanúsít. Az anyósomék családját tekintem igazi családomnak, ők szeretnek és meg is védenek anyámmal szemben. Ők már annyitől boldogok, ha látják, milyen egyetértésben élünk, de anyu ennek sem örül.

Ne haragudjatok, hogy ennyi mindent írtam, de olyan szomorú vagyok emiatt.
kisvuk9

Kisvuk, ez nagyon szomorú :( .Nálunk apósomék olyanok, hogy nem igazán kíváncsiak ránk, idén egyszer voltak nálunk, a múlt héten, és már nem is jönnek. Az ok hasonló: a férjem túlságosan hasonlít az anyukájára... s ezt após felesége szerintem nem nagyon tolerálja.

Pillesz, a Canpol melltartóbetétet lehet jobb, ha elkerülöd. Pár napja írtam, hogy anno kipróbáltam, és kb. 2 pár elhasználása után ment az egész a szemetesbe.Nejlonszerű és kemény a széle- pereme, rettenetesen irritálta a bőrömet, viszkettem tőle. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Kisvuk, ez nagyon szomorú, amik történnek veled, szegénykém:(
Szerintem csak fontoskodik anyukád, már bocsánat. Azt akarja mutatni kifelé, másoknak, hogy ő aztán mindent tud rólad és ismer, így érdekesebbé válhat mint te. Pedig te vagy érdekes egy édes pici babával. De így ő lehet a középpontban.
- gondolom.
Vendég

Sziasztok!
Twist megint hozzád fordulok ha nem baj.Neked volt a cukrod mióta méred éhgyomorra 2.9?Étkezés után 1 órával 4,-két órával 3.8?Szerinted nem alacsonyak ezek az értékek.4 napja diétázom ugy mint te CH180gr,FEHÉRJE 100gr ma mértem először de folyton szédülök.Lehet mégis rosszul mérték a laborban?Azt olvastam hogy a tartósan alacsony vércukor szint árthat a babának.Most ezen aggódok.
gyöngyi-30

Canpoll betét kilőve. Meg érdekes, hogy 25 db van egy csomagban. Van akinek nem párosával nőtt ki a melle?
Hékás: help me, pls! Számítógépes analfabéta vagyok, és nekem magas, hogy kell feltölteni a blogba. Valameddig eljutok, de utána nem megy tovább. Bármennyire is gúvasztom a szemeimet, az új bejegyzésnél nem találom azt a kis képet ábrázoló képet. Bár az is lehet, hogy a terhesség elvette az eszemet, meg a kor előrehaladtával romlik a szemem. :D
Család: Szerintem mindenkinél vannak konfliktusok. Sajnos ritka az, ha rendbe van. Anyám és a családja az a tipikus olasz-féle. 9 tesója van, a mamámnak 24 unokája, és egyenlőre, de még bennem van az 1. dédunoka. Szóval bazi nagy család, összetartó, mindenki ott segít a másikon, ahol tud.
Nos, apám és családja pont az ellenkezője. A kistesóm 6 hetes volt, mikor apu elköltözött tőlünk. Hát.....anyagilag nagyon nehéz volt. Ezt mondjuk nem szívesen részletezem, de nagyon sokszor gondot okozott a kaja, mig apám odaköltözött a csajához, és télen is zabálta a primőrt. És nagyon komolyan kártyázott...el kellett adni a kocsit is....
Öri-harit fogadtam, mikor idén a névnapomon fel sem hívott. Mióta tudja, hogy babás vagyok felhív kb.3-4 hetente, tök általános dolgokról elbeszélgetünk, és ennyi. Persze mindenkinek azt hangoztatja, hogy ő a legjobb apa a világon. Na persze.
Tyűű, ezt jól kiírtam magamból. Sorry, de kikívánkozott.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Huuúúú! Családtörténetek nem semmik. Kisvuk, ez tényleg szomorú, nagyon sajnálom. Pillesznek igaza van, biztosan minden családban vannak konfliktusok, nálunk anyósomék, sógornőmék tudnak érdekességeket alkotni...inkább bele sem kezdek. Én próbálok nem tudomást venni a hülyeségeikről, már amennyire lehet. Túl sokat nem találkozunk, azt kibírom. De azért az tényleg gáz lehet, ha az ember saját szülei viselkednek lehetetlenül a gyerekükkel. :cry:

Talán Pillesz említett a listában mikrós sterizilálókat....egy jó tanács:
Mi kaptunk, és nem fér be a mikrónkba. Túl magas, úgy férne csak be, ha az üveg forgót kiveszem, és megdöntöm az edényt,így meg persze billeg-na és ezt minden sterilizálásnál eljátszani... érdemes megnézni a méretét, mielőtt belefektetünk. :roll:
Amúgy nincs kicsi mikrónk, most nem tudom hány literes. De pl. megnéztem a neten egy pár készüléket amire az volt írva, hogy "mindenbe" jó, hát a miénkbe nem.
edkat1

Nem semmi, hogy milyen történeteitek vannak a családról! A hülyeségeket még csak-csak el lehet viselni, de nagyon sajnálom, hogy többeteknél kifejezetten bántó a család viselkedése. Eddig azt hittem, nálunk sem minden tökéletes, de az olvasottak után meg sem szólalok. :)

Felmerült bennem valami: nem kéne valahogy megoldanunk, hogy a babakelengyével, babaápolással kapcsolatos hasznos információk valamilyen formában a blogba kerüljenek? Amiatt jutott eszembe, mert annyi hasznos tanácsot írtok, de amikor épp aktuális valami vásárlás, nagyon nehéz visszakeresni, az adott témáról épp mikor volt szó. Vagy hülyeség a felvetésem?

Detti, köszi a dícséretet! Az összeállítás úgy készült, hogy PowerPointban egy diára beszúrtam a képeket (és a szövegdobozokat), majd az adott diát elmentettem képként. Drukkolok az uh-hoz, de ne aggódj, már biztosan nem lesz semmi gond.

Ági

Kép
ági33

Sziasztok, jó estét!

Ti vennétek használt mellszívót? Azt lehet rendesen fertőtleníteni?

Kisvuk: sajnálom, hogy így bánik veled anyud. Ezt nem tanácsként mondom, mert én elég forrófejű vagyok: én nem engedném a gyerekem közelébe. Hűű, már előre látom, mit fogok ezért a mondatért kapni... Persze nem biztos...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Buborka, nekem mindig van méhszáj-vizsgálat. Engem meg ez nyugtat meg :lol: Bár amilyen álmom/fél-ébrenlétem múlt éjjel is volt, túlzás lenne kimondani, hogy nyugodt vagyok :oops:

Az éjszakáim nekem is tragikusak. 2-3 órákat forgolódok csak. Ráadásul van egy hülye rögeszmém, hogy mivel jobb oldalon van Mincsi feje, ha a jobb oldalamon fekszem, az tuti rossz neki, mert akkor fejjel lefelé van. És hiába fogom fel, hogy ha be lenne fordulva, akkor meg nappal "lógna" fejjel lefelé, éjjel ezt mindig elfelejtem

Somaanya, nem gond, majd holnap megpróbálom lekicsinyíteni, oké? Ma már fáradt vagyok hozzá... De nagyon jó a kép, tökéletesen látszik már Áron. És az is tök jó, hogy a metszés miatt olyan, mintha haja is lenne :lol: :lol: :lol: :lol: A képen meg szerintem tiszta Soma. Csak össze ne keverd majd őket :wink: :lol:

Pillesz, mindjárt megmutatom, hogy hol van az ikon

Ági, ha gondoljátok, csinálok új kategóriákat, csak mondjátok meg, hogy mik legyenek. Nem csak képet lehet feltölteni, írni is lehet ám oda :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Pillesz, csak NEKED :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Egyre gondoltunk? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="claracroft"]T írta:claracrofti vennétek használt mellszívót? Azt lehet rendesen fertőtleníteni?

Én nem, nekem ez túl intim... de fertőtleníteni lehet szerintem rendesen.

Kép
Kép
alma26

Klári!
Én is sokat agyaltam ezen, és végül oda jutottam hogy nem veszek használtat, habár nagyban hozzásegített az is hogy találtam ismerőst aki olcsóbban hozzájut

Móni
KépKép
reunion

[quote="pillesz"]C írta:pilleszanpoll betét kilőve. Meg érdekes, hogy 25 db van egy csomagban. Van akinek nem párosával nőtt ki a melle?
.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Gyönygi, nem lehet megismételtetni azt a cukorvizsgálatot?
Tényleg alacsonynak tűnik, meg ha szédülsz, az is azt jelzi, nem?

Annyira ingadozó lehet ez, nekem az elsőnél az éhgyomri 5,6 volt ujjhegyból, utána az ismételtnél 4,3 és 4,1, a terhelt meg 5,4.

KépKépKépKépKép
uxi

Ezzel a cukorszint vizsgálattal nem szabadna viccelni, pontos leírások kellenének, hogy azelőtt való nap mit (nem) ajánlatos enni, hogy legyen helyes az eredmény... Mert ha nem, akkormég akár árthat is a dolog. Én nem csinálom meg!
Lányok, tegnap voltam tornán. Két hét kihagyás után máris éreztem, hogy picivel nehezebben ment 1-2 gyakorlat (pedig azelőtt is csak 3x voltam, de már használt!). Nem szabad elhanyagolni, heti 2-3x kell speciális tornát végezni: hátizmokat, mellizmokat, karizmokat, medencefenék izmokat erősíteni, légzésgyakorlatokat végezni. Minden gyakorlatot nagyon lassan, hogy ne ránduljanak az izmok. Egészen feltöltődtem :) Remélem hétvégén is eszembe jutnak majd eme szavaim :D

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Már nagyon péntek van, senki sem írogat.

Klári: há tényleg jó áron van én megvenném használtan ,de ha pár ezer forintot kéne csak hozzátenni, és kijönne egy új én nem venném meg. Én találtam Chicco kézit 3.690,-ért, de van a berndonban canpol kézi, 1 db rácsatlakoztatható cumisüveggel 6.000,-.
Méhszáj: nos, nekem sem turkáltak bent emiatt. Legutoljára, amikor legelőször mentem dokihoz a terhesség megállapítása miatt. Itt úgy vannak vele, hogy nem bolygatnak semmit, ha nincs panasz, vérzés, erőteljes görcsölés, mert az többet árthat, mint használ. Ez sztk-s rendelésen így van. A barátnőm magándokihoz jár, ott minden alakommal megvizsgája, bár a lánynak ez a 7.(!!!!!) terhessége és az első, amit ki tud hordani.
Brigi: köszi, köszi, köszi. Ha hazaértem megnézem, mert itt a melóhelyemen úgysem tudok feltölteni képet, de ha az emlékezetem nem csal (könnyen előfordulhat, hogy csal) nincs ilyen ikonsor. Mindegy. Kb. 3 óra mmúlva kiderül.
Nem tudom ki, hogy van vele, de én teljesen be vagyok gazolva a szüléstől. Ránézek a vonalzómra, és már csak2 csíkot csak az almám vándorolni, azaz már csak 2 hónap. Az itthonléttől nem félek, sokat lesz itthon a párom, ő nagy segítség lesz. Ezt a részét alig várom, de a szülést kihagynám. Annyira félek az ismertlentől, hiába tudom, hogy hogy zajlik, mikor mit csinálnak az ember lányával( Isten áldja a netet), de mégis. A párom csak röhög rajtam, mikor ezt mondom neki, azzal vigasztal ,hogy már nagyon sok nő túlélte, én is túl fogom, meg ilyenek....én meg kontrázok, hogy csak és kizárólag azért a nők szülnek, mert a férfiak bele akarnak pusztulni egy egyszerü náthába, mi lenne velük a szülésnél?
Anyukám aranyos, próbál nyugtatgatni, hogy én is meg a nagyhúgom is könnyen születtünk, és nem fájt neki annyira, mint amit előtte sokan elmeséltek.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

' Ránézek a vonalzómra, és már csak2 csíkot csak az almám vándorolni"

Ezt én írtam az előbb. Lefordítom: Ránézek a vonalzómra, és már csa 2 csíkot tud vándorolni az almám.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Éppen a szülésről beszéltünk tegnap az elméleti részen :) A mi oktatónk (vagy hogyan nevezzem) sosem használja a fájdalom szót és szerinte mindenben a természetes a jó. Úgy tudom értékelni ezért! És azt hallom mindenfelől, hogy aki hozzá járt, azoknak sokkal könnyebb/gyorsabb a szülés, mindenki nagyon tudja kezelni a helyzetet, még akkoris, ha az első szülésnél vannak (nem esnek bele abba a pánikszerű hangulatba, ami egy adott pillanatban jöhet a vajúdás folyamán). Azért ez bíztató. És ezért fontos a torna, a légzés, és a mentális felkészülés :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!

Mostanra sikerült mindent visszaolvasnom. Jó sokat írtatok, illetve én is jó régen voltam! Van pár reagálásom, ami már talán nem annyira aktuális, de nem voltam 2 hete.

Melike30: megkérdezhetném, hogy hol voltatok 4D-n? Mi is el akarunk menni, de nem tudom eldönteni, hogy hova menjek a három hely közül ami Győrben van.

Twist: tényleg nagyon édes a kiságy! És a pocakfotód sem brutál szerintem, szép a pocid!

Pillesz: szuper a pocakfotód!

vendel és botond anyu: szia, üdv. itt nálunk!

Brigi: nagyon szuper a 4D-s kép Mincsiről! És jó az új avatar képed is!

Reunion: szép a pocid a fotón. Tényleg hihetetlen, hogy még csak ekkora a pocid. Azt hittem, hogy a 2 baba miatt már jóval nagyobb.

Ági33: Tök jó a montázs Bence növekedéséről kívül-belül!

Bogaracska: szuper a 4D-s kép Barna babáról!

Buborka: Nagyon szuper a pocifotód!

m_agi: Üdv köztünk! A baba nálam sem egyformán mozog. Az én babámnak is vannak mocorgós és kevésbé mozgós napjai. Például kedden és szerdán alig mozgott valamit, próbáltam is noszogatni, hogy legalább moccanjon meg, tegnap este meg úgy beindult, hogy majdnem kirúgta az oldalamat.

Pillesz: Nagyon édesek a babádról a 4D-s képek!! Az a nevetős meg különösen édes!! Én is néha úgy vagyok vele, hogy biztos, hogy ezt akarom, jól fogom-e csinálni … stb. Szerintem minden kismama így van ezzel.

Icu: a te 4D-s képed is szuper a kis Liliről!

Csík: nekem van barna csíkom köldök alatt is és egy ideje már köldök felett is megjelent halványan.

Edkat1: Szia, üdv. köztünk!

Twist: Igazad van, szerintem is elvárható, hogy ha a testvéredet így ellátták dolgokkal, akkor neked is vegyenek valamit. Én hasonló cipőben járok, mint te. Igaz a szüleim nem annyira gazdagok, de amikor a nővéremnek lett kislánya, előtte vettek pár dolgot neki és egy csomó pelenkát, mire a pici megszületett tesómnak halmokban állt a pelenka, hónapokig egy darabot sem kellett vennie… stb. Hát én még nem kaptam semmit és úgy néz ki, hogy nem is fogok, nekünk mindent magunknak kell beszerezni. Nekem sem esik túl jól, de ez van. Nálam ez mindig is így volt, középső gyerek vagyok, általában mindig én voltam lesajnálva.

Somaanya: nagyon jók a 4D-s képek!!

Én múlthéten voltam nőgyógyásznál, nálunk mindig van méhszáj vizsgálat, most is volt. Szerencsére még mindig 3000-es. Hallgattunk szívhangot is, tök jó volt hallani a kicsi szívdobogását. Uh hivatalosan a 32. héten lesz, november 11-én megyek, már alig várom! A 18. hetes uh-n láttam utoljára a babát, úgyhogy már nagyon-nagyon várom, hogy újra láthassam!

A szülésfelkészítő is megy ezerrel, múlthéten hétfőn a szülésről beszélt egy szülész-nőgyógyász, vetített képeket is egy szülésről. Kész volt látni, ahogy kibújt a kisbaba! Egyszerre volt bizarr és nagyon megható. Majdnem el is bőgtem magam az utolsó képnél, amikor már kint volt a baba. Tiszta érzékeny vagyok mostanában, mindig elérzékenyülök, meghatódok és elkezdek pityeregni. Nem tudom kontrollálni, és ez idegesít, mert nem voltam ilyen. Hát ezt teszik a hormonok.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Nilszi,ezt az oktatót postázd már ide nekem :wink: !

Irigy vagyok miatta, nekem csak RR jut, meg Kállai Ildikó, de RR legalább minden alkalommal elmondja, hogy bomba jó kismama leszek... csak azt nem tudom, mikor, nem arrafelé haladok. :oops:

Olyan gáz ez, hogy a többgyerekes anyákra nem gondolnak kismamatorna ügyileg, nekem egyszerűen elérhetetlen. :( AMi este van, az azért, mert általában még haza sem ér addig a férjem, ami napközben van, oda meg nem lehet vinni a meglévő gyereket, dehát akkor meg hova tegyem addig?
Nagyszülők 140-200 km-re, fizessek bébiszittert? :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem támadt egy gondolatom, nem bírom kiverni a fejemből. Szerintetek nagy eretnekség lenne megkérdezni, szülhetek-e, vagy legalább vajúdhatok-e úgy, hogy lekapcsolják a villanyt, és csak egy sólámpa ég?
Feltéve, ha éjszaka lesz.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, szerintem nem probléma. Legfeljebb akkor kapcsolják fel a világítást, ha bejönnek időnként nézni a tágulást.

A tornával nekem mázlim van. A párom is hazaér addigra, de ha nem érne, akkor is van megőrző. De oda nem vinném el marcit...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Uxi:valószínűleg újra csináltatom a cukorvizsgálatot mert nem akarom hogy baja legyen a babának.Már bánom hogy elmentem rá igaz én erőltettem a dolgot... :roll:
Engem is mindig megvizsgál a nőgyógyász kicsit idegesít is mivel volt vetélésem de hála semmi bajom nincs tőle mindig 3000-res.
gyöngyi-30

haliho!

Nalunk kezdodik az orulet...halloween lesz. :? Miert nem tudjak ezek a "normalis" unnepeket unnepelni ? :lol: ugyhogy most reszeg lesz megint par napig az orszag, a gyerekek meg cukorkaert kuncsorognak egesz hetvegen...aahh :shock: :lol:

Kepzeljetek tegnap voltam kivizsgalason a korhazban: a dokino ( :!: ) megmerte centivel a pocakom es azt mondta, hogy tul nagy a gyerek a korahoz kepest...surgosen UH kell. Persze hiaba mondtam, hogy alapbol sem volt lapos, most akkor miert lenne...de az UHs neni azt mondta minden ok. (Igy csak az anyuka hizott indokolatlanul :oops: :roll: ) Ja igen, nem tudta a dokineni befogni a gyerek szivhangjat, mert mint kiderult a mobilja bezavarta a gepet. :shock: :shock: (Oles betukkel ki van teve a mobilokra valo tiltas.) - gondoltam ez majd feldob benneteket, ha mentek mostansag dokihoz :wink:

A mehszajvizsgalattal kapcsolatban koszonom az informaciot! (Szerintem itt ilyen nem lesz, de majd a korzetitol megkerdezem.)

Somanya: csodaszepek a 4Ds kepek!

Brigi: nagyon jok a kirandulos kepeitek!

Kisvuk: nekem azt tanacsoltyak, hogy ilyenkor mindenkit ki lehet osztani es elmondani a velemenyunket, max rafogjuk a hormonokra. Sajnos nem jo ilyeneket olvasni :( Anyukam anyukaja imadott minket, de anyu meselte, hogy ot soha. Ezert is akart mas es jobb anya lenni, mint a sajatja volt. Apu is hasonloan, ott a feltestvere volt a kedvenc. Bizton allitom, hogy sikerult a szamomra legjobb szuloknek lenniuk.
:wink:
Most csak magaddal es a kiscsaladdal foglalkozz, mas nem szamit es azt tedd-mond, amit Te jonak latsz.

Hogy vagytok a levegovel? en alig kapok mostanaban (+ egy kis natha is becsuszott) Szokott fajni a sarkatok a sok talpalastol?
Vendég

Sziasztok!

Itt voltak anyumék 3 napig, nagyon jó volt sokat sesített, mosott főzött, takarított :D Persze vásárolni is voltunk az Ikeában, vettünk pár apróságot (takaró, lepedő, játék, pelenkázó alátét...) és megvettük a babaszobába a kanapét is, amit ki is lehet nyitni 2 személyes, így akár ott is tudunk aludni :lol:
De sajnos rossz dolog is történt, szerda estére borzasztó szívdobogás jött rám, alig tudtam aludni, Barnu is rugdosott egész este, eléggé megijedtem :( Megmértem a vérnyomásom, és elég magas volt az eddigihez képest, és még ehhez társul az ödéma, ami egyre nagyobb :?
Tegnap reggel felhívtam a dokit, aki délutánra már be is rendelt, vizeletet meg vérnyomást nézett. A vizeletem rendben van, viszont tegnapra már 160 volt a vérnyomásom, a kezem alig tudtam ökölbe szorítani :?
Kiírt gyógyszert a vérnyomásomra, meg egy erős magnézium tablettát, valamint ma reggel el kellett mennem teljes laborra ismét :cry:
Most minden nap vérnyomás naplót kell vezetnem és küldenem kell neki e-mailban. Ha nem javul azt mondta be kell feküdnöm a kórházba :evil:
Komolyan el kell kezdenem a sótlan diétát, mert a dokim szerint most kb 4-5 liter víz van a szervezetemben. :(
Most eléggé el vagyok keseredve, és még hátra van 2 hónap!

Kép
Kép
bogaracska

Ohhh Bogaracska, ezek nem jó hírek!
Azért remélem nem kell befeküdnöd. Ha a diéta javíthat a dolgon, akkor szerintem mindenképpen kezd el.
Hihetetlen, hogy a babák ennyire megérzik, ha az anyukájuk nincs jól :cry: Amikor valamelyik éjszaka nagyon rosszul voltam, az én kisfiam is végig ébren volt Velem és inkább "vergődött", mint rugdosott. És nem tudtam megnyugtatni :cry:

Jobbulást!

Kép
akire79

Sziasztok!
Pár napig nem volt netem, ti közben mennyit írtatok!
Alig győzöm olvasni.

Többen írtátok, hogy töltöttetek fel képeket a blogba. Lehet, hogy hülye vagyok, sőt biztos, de hogyan lehet megnézni?:)

Kép
ágota 74

Bogaracska, remélem nem lesz semmi probléma a vérnyomásoddal. A sótlan diéta nem a legkellemesebb, de gondolom Barnus miatt menni fog :wink:

Ágota, priviben küldj nekem e-mail címet, és küldök meghívót a bloghoz

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vicka, nagyon jók a képek! Milyen szép gyerkőceid vannak :shock: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó estét!

Bogaracska, nagyon sajnálom :( Remélem segít a diéta. Nagyon vigyázz magadra! Arra gondoltam, mi lenne, ha veled társulnék értesítés szempontjából, ha neked is jó, mentsd el a számom az elérhetőség-táblából, és szólj, elmentem én is a tied! Legyen valaki, aki " tudósít", ha nem tudunk már netközelbe kerülni. És persze szurkolunk egymásnak, hogy ez ne rögtön következzen be...

Én még nem vagyok ödémás, viszont a jobb kezem állandóan zsibbad, azaz csak az ujjaim. Ez kicsit aggaszt, nem tudom, hogy normális-e. Így a 3. trimeszterben végül melyik oldalon kellene aludnunk?

Klári

Kép
claracroft

Vicka!
Hát Ti aztán tényleg jó nagy család vagytok! GRATULÁLOK a gyerekekhez! Mit szólnak a tesóhoz?

Clara!Én először mindig arra az oldalamra fordulok (bal) ahol Nimó feje van, de általában rögtön elkezd reklamálni :lol:
Ezután átforduloka másik oldalra, ott is reklamál folymatosan :shock: Csak azt szereti, ha a hátamon fekszem, de úgy meg a derekam miatt nem tudok, így kínlódás az egész :cry:
A végén mindig egy furi, kicsavart, félig hasonfekvő helyzetben alszom el (a hasam alatt van a szopipárna)

SZILVÁNUSZról tud valaki valamit? Nagyon régen írt, vagy csak én vagyok figyelmetlen?

Hékás!
Hol találom az adatos táblázatot? Én is szeretnék bekerülni :oops:
Én csak Szerencsemák elérhetőségeit tudom, így szerintem őt fogom értesíteni, ha van valami (úgyis 1 hét van köztünk).

Kép
akire79

Köszönöm az aggódást, én is remélem, hogy nem lesz nagyobb baj. Hát a diétát csak ma kezdtem el, nem valami jó, de ki lehet bírni, meg főztem egy adag csalán teát azt fogom inni víz helyett :? A leletemért már délután nem volt erőm vissza menni, úgyhogy csak hétfőn kapja meg a dokim, remélem nem lesz gond belőle :oops:
Clara-ok, akkor én is elmentem a számodat :D Nekem is sokat zsibbadt a kezem, nekem azt javasolta az orvos, hogy a bal oldalamon aludjak, de ez nem mindig sikerül.

Kép
Kép
bogaracska

Somaanya:Nagyon jók a képek, és szerintem is hasonlít a két kicsi egymásra!

Szcsm:Jó a kép a blogba rólatok! 8) Nagyon csini vagy.

Vicka:A Ti képeitek is jók.

Kisvuk:Sajnálom hogy anyukád ilyen csúnyán viselkedik veletek. :( :(

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogaracska:Sajnálom a vérnyomásproblémád meg a vizesedést is, remélem mihamarabb rendbe jöttök.:wink:

Icu
Kép
Kép
icu03

Jó reggelt!

Megpróbáltam a bal oldalamon aludni, hát nem volt sikeres. :? Majd mindig próbálkozom, hátha hozzászokom. Én a dokinál mindig elfelejtem sorolni a nyavajáim, csak az állandó keményedést mondom neki mindig. Anno, a barátnőm is állandóan keményedett, az első terhességénél, de ő ilyenkor már nem dolgozott. Úgy érzem, már nekem sem lenne szabad, de nekem sajnos muszáj :( Még kereken 7 hét.

Tudom, és nem is gondolom komolyan, mégis gyakran eszembe jut, ha korábban jönne, nem kellene ott szenvednem. :oops: Aztán persze jön, hogy aggódhatnék a kiscsillagom miatt, és elmúlnak a sötét gondolatok. Persze, nem lenne muszáj, ha akkor is kapnék rendes pénzt, de pl. prémiumot nem kapnék, csak akkor kapom meg, ha dec.ben még dolgozom :( Ha nem számítanának az anyagiak, akkor kb. szeptember óta nem járnék be. :) Ennek még a gondolatára is felvidulok :D:D

Klári

Kép
claracroft

Bogaracska: jobbulást, remélem hogy a diéta segít legalább annyiban, hogy ne fektessenek be a kórházba. Az nem lenne valami kellemes :cry:

AKire: én is Téged akartalak felkérni "páromnak", úgyhogy akkor ezt megbeszéltük :lol: Remélem, már teljesen jól vagy!!!

Icu: köszi a dícséretet! :)

Mi tegnap voltunk szülésfelkészítőn BBGO-ban, nekem túl sok újat nem adott...Pedig a kolleganőm azt mondta hogy rengeteg hasznos infot kapott. Én arra a következtetésre jutottam, hogy vszínű ettől a kedves társaságtól rengeteg ötletet kaptam ill tanultam már. Úgyhogy köszi mindenkinek :wink:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele de én mindjárt szétfagyok. :? :? Pedig még nincs is mínusz. :shock: Mi lesz velem ha bejön a nagy hideg?? :roll: :? [/b]

Icu
Kép
Kép
icu03

sziasztok
Bogaracska küldöm az erőt a diétához, és a csalántea nagyon jó lesz
Én világéletemben ilyen dagadós, vizes voltam amióta itthon vagyok azóta meg semmi bajom lekopogom

mi meg tegnap döbbentünk rá, hogy van az autónkban beépitett isofix hát igen a "mi autónk"
igy elkezdtünk gondolkodni rajta hogy mégis veszünk olyan hordozót a kölcsönkapott régi fajták helyett, csak egy baj van, én azt hittem, hogy az isofix talp+hordozó kerül annyiba amennyibe egyedül a talp kerül
az eladó majdnem kiröhögött......... és ebből kettőt venni

még mindig nem tudjuk hogyan visszük haza a babákat mert ha hó lesz akkor több mint másfél óra az út hazáig, és megint mondták az eladók hogy fél, háromnegyed óránál nem javasolnak többet a babahordozóban

Móni
KépKép
reunion

Icu: lehet, hogy ennyivel északabbra laksz tőlünk? :lol: :lol: Mi ma a kertben ebédeltünk :wink: Pedig én marha fázós vagyok. Most értem haza egy nagy, 1 órás sétából a kutyákkal, gyönyörűen süt a nap, és ezer színű a növényzet mindenhol. Jó lenne, ha a tél is ilyen lenne...

Kép
szerencsemák

Már régebben nem tudtam jönni, de azért folyamatosan olvasgatlak benneteket.
Üdvözlöm az újakat, már egészen szépen gyarapszunk!
Szcsm Nekem is az a tapasztalatom, hogy a születésfelkészítőkön csak kevés új információt tudnak elmondani, mert mi már annyi minden hasznos dologról beszéltünk.
A hideggel kapcsolatban én is csak megerősíthetem Icu véleményét. Nekünk le kellett jönnünk Balatonra az É-i partra, mert az építkezést még nem sikerült olyan állapotba hozni, hogy téliesíteni lehessen. Itt nincs fűtés, csak hősugárzókkal és egy olajradiátorral próbálunk egy kis meleget csinálni, de nem sok sikerrel. És állítólag ma, meg holnap este jönnek a mínuszok. :shock: :cry:
Bogaracska Remélem a só diéta megteszi a hatását és nem lesz semmi baj!
Az anyává válás kérdése nálam sem olyan egyszerű dolog, pedig mi is 4,5 évet vártunk a babára, mégis felvetődnek ezek a kérdések, amiről írtatok. Az embernek teljesen megváltozik az élete és ezt igazából csak akkor fogja fel, ha már benne van. Ezt még az sem könnyíti meg, hogy én már 40 felé közeledek. De ugyanakkor az embert néha elöntik az anyai érzések és akkor fülig ér a szája és akkor nem számít semmilyen nehézség! Szerintem, hogy így kavarognak bennünk az érzések, az főként a hormonok játéka is, na meg persze az az érzés, hogy most válunk véglegesen felnőtté, amikor már egy új élet függ tőlünk, akiért csak mi leszünk felelősek. És ez gyakran megijeszt bennünket, hogy vajon meg tudunk-e ennek felelni.

Nóra

Kép
fikuszka

Klári Nagyon megihletett a bevásárló listád. Ezen felbuzdulva én és elkezdtem összeállítani az enyémet. Eddig azt hittem, hogy a nagyobb tételeken már túl vagyok, de most hogy kezdem összeírni az apróságokat, teljesen elkeseredtem, hogy még mennyi mindenre kell pénzt kiadnunk.

Nóra

Kép
fikuszka

fikuszka: tudom, miről beszélsz... nekem azóta még bővült is a lista :shock:

Ma elmentünk a Mini Manóba, hát, nem lettem okosabb, tetszenek az Aventes cuccok, de az nem a mi árkategóriánk :(

Kiváltottam a Felicitas csomagot, én kicsit gazdagabb és ésszerűbb mintamennyiségre számítottam. Azt hittem pl., hogy van benne pelenka minta... Helyette volt Carefree tisztasági betét 2 db, amit én nehezen egyeztetek a terhességgel, meg volt Nivea férfi dezodor, amit szintén kevésbé tudok hasznosítani a gyerekvárás alatt/után.

Klári

Kép
claracroft

Bogaracska kitartást a diétához, remélem eredményes lesz és nem kell befeküdnöd. Nagyon szorítok! :wink:

Képzeljétek tegnap megvettük a babakocsit! Espiro Vector 4 Air 3in1 kék színű és nagyon szuper!! Gondoltam nézzük meg milyen és a megnézés olyan jól sikerült, hogy meg is vettük. Hazahoztuk és 2 órán keresztül csak játszottam vele.... :lol:

Kép
arian78

Arian Zsomborok úgy látszik csak Espiro Vector 4 Air kocsiban furikázhatnak. Amikor mi megvettük mi is elgyönyörködtünk benne 2 órát.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Akire, a blogban van egy Elérhetőségek kategória, arra kattintva előjön a kép. De úgy látom, túl kicsi, szerintem mindjárt elküldöm mailen mindenkinek a mostani állapotot, aztán aki küldi, azzal aktualizálom még. Szerintem az 1 hét elég kevés, lehet, hogy érdemesebb lenne valakit a sor elejéről kerítened. Hogy tuti ne egyszerre szüljetek :wink:

Szcsm, nagykabátban ebédelni?? :lol: :lol: :lol:

Fikuszka, vigyázz magadra, meg ne fázz!!!

Arian, muti a babakocsit! Legalább egy linket :wink:

Én éjjel szenvedtem elég sokat. Sokszor felébredtem, és egyszerűen nem bírtam nyugodtan visszaaludni, forgolódtam, de Mincsi csak akkor volt nyugton, ha hanyatt fekszem. Én meg úgy nem tudok aludni :cry: Egyébként van egy új, kedvenc szokása. Mivel haránt, és a feneke van lejjebb, könnyűszerrel be tudja akasztani a lábait a medencecsontomba. Kitámasztja magát, és nyújtózik. Hát ez minden, csak nem kellemes :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Elküldtem a táblát mindenkinek, akinek tudtam a mail címét, remélem csatoltam is a mellékletet, mert azt mindig lefelejtem. Ha valaki nem kapta meg, sikítson :lol:

Bogaracska, a szokásos hibaüzenetet kaptam a mail szerveredtől. Attól még megkaptad?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Íme a "Zsomborok babakocsija" :D
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_382774

Nóra nektek milyen színű? Én először zöldet akartam de, csak kék és piros volt, úgyhogy kék lett, de lila hordozót választottam hozzá.

Tényleg jó kocsi, nagyon boldog vagyok hogy megvettük! :D

Brigi végül felkérted a Hajdú Barbit szülésznőnek? Én már beszéltem vele. Azt mondta OK ha nekem úgy jó, hogy dec. 24-25 és dec 31-én nem tud jönni. Mondtam hogy január előtt nem tervezek szülni (remélem ezt Zsomborral is sikerült megbeszélnem :wink: ) :)

Kép
arian78

Sziasztok!

Jó régen olvastalak már Titeket, nem voltam itthon, majd amikor hazaértem, annyi dolog akadt, hogy nem maradt energiám.
SZóval jól vagyunk, minden ok, jövő héten megyek kontrollra, remélem ott is minden rendben lesz. Már ideje, mert kezdek kicsit aggódni..

Gyöngyi: cukor témában én is tudok segíteni, ha még aktuális. Amit írtál legutóbb, nagyon alacsonynak tűnk, van azóta fejlemény?

Athena: Nálunk is előfordul, hogy a keretszanya és keresztapa nem párok, igaz, ez a ritkább..

Twist, Athena, Kisvuk: együttérzésem a családjaitok miatt! Talán a Babákat látva majd megváltoznak valamennyire!

A DM bababónuszt meghosszabbítják a 2010-esbabákra is?

Klári: Nem semmi, hogy így bírod alvás nélkül. Én már nem dolgozom, de így is tudnék egész nap aludni! Sikerült pihenned otthon?
Nekem még mindig semmi hír erről a Felicitas csomagról, de ezek szerint nem is túl hasznos..

Pólya: nekem nem túl szimpatikus, de örököltünk egyet, úgyhogy lehet, hogy majd kipróbálom. Szoptatáshoz van párnánk. Hazahozni body, rugi, zsák+plédben tervezzük.

Verus: Gratula a jó uh eredményhez!

Bogaracska: Vigyázz magadra, szerintem 2 hónap diétát akárhogy is kibírsz! AZtán lehet, hogy úgy megszokod némelyik ételt só nélkül, hogy később sem fogod megsózni, ismerek olyat, aki így járt :).

Brigi:
Köszi az elérhetőség táblát!

Kép
cat__

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?