A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hi!

Petra: napi 8ezer napszámban??? :shock: , basszus, oda még én is elmennék!

Monke, akkor hajrá tesóprojekt.

tényleg, Dy ? ...azért jutott ide a gondolatom, mert Ő mondta, hogy tesót ősszel már beterveznék? Mi újság??? :wink:

megyek, Gréta álldogálni akar :roll:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Most néztem a Zsuzsi által felvetett Babakoncertet a MÜPA-ban. Hétfőn lesz, s már csak 11.30-ra van jegy. Valaki jön? Mi valószínű megyünk.

Jó éjt!

Judit

Judit

Kép
petra09

Judit, maradj kérlek!
:lol:
Mi ezen a hétfőn biztosan nem tudunk, mert itt lesznek a szüleim.

Bebának nincs íze (de nem is rossz, megkóstoltam, engem a tejpépre emlékeztet). A védőnő javasolta, hogy tegyek bele vaníliarudat, kakaót, MACI kávét vagy karamellt csináljak. Holnap kipróbálom.

A banános ízesítésűt nem mertem megvenni, mert Zsófinak a banántól féj a hasa. Bár gondolom, ez nem látott banánt...

Szerintem ha a gyerek nem reklamál, akkor elég tejet ivott.

A kerti party nagyon jó volt, 3 friss kismama volt még rajtunk kívül, eszmét is cseréltünk, amíg Zsófi mindenkit levett a lábáról.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

fura, hogy a tejpép-tápszer téma is védőnő- és kerületfüggő:) én azt mondtam nekik múltkor, mikor beteg voltam, hogy szoptatok/nék még, de érzem, nem elég, és mondták, hogy mindegy, azt írnak fel, amelyik szimpatikusabb nekem.

Zsófit próbáltad kanállal vagy pohárból kínálni a tápszerből? Hátha a vízzel asszociálja a cumit...

Judit
NEkem a hétfő sajnos már nem jó.

A következő koncert, ha jól látom, Szeptember 20.-a.

Arra elmennék, mit szóltok?

Szép estét,
Ma egyedül vagyok, Z. elment hokizni és csak éjjel 2 körül jön haza
:cry:
monke

Poén még, hogy a barátnőm mesélte, hogy az "ő idejében" azt javasolta a védőnő, hogy 9 hónapig kell szoptatni vagy tápszer. Meglepődött, hogy most 12.

Ez 2005-ben volt, Budapesten :P
monke

Sziasztok!

Beköszöntem jó hétvégét kívánni :):)

Látom volt ma is téma rendesen!

Zsuzsi, csak annyi, hogy Marci nem iszik annyit, ő kb napi 300-350 ml folyadékot iszik meg vízzel v gyümilével együtt... Pedig én is azt hallom mindenhonnan, hogy kb 500 ml körül kéne... De ha nincs rá szüksége, akkor hogy erőszakoljam belé???
Nem lehet, hogy Zsófi éppen akkor, mikor kínáltad nem volt annyira éhes, hogy elfogadja??? Próbáld meg kicsit később újra odaadni neki vagy éjszaka, mikor felsír/felkel és éhesnek látod! Akkor talán nem annyira lesz válogatós :)

Judit, ez a hétfői MÜPA nekünk sem jó...

Móni, az már majd' 6 éves ajánlás, azóta már kétszer megfordultak a nézetek és most épp megint nem ott tartunk :) Szerintem a legjobb, ha mindenki a szívére hallgat! Ha nektek bevált a rizstej, akkor egy ideig nem kell váltani a rendes tejre, mert ha nem akarod már szoptatni Dávidot, akkor is ott a rizstej!!! Nálunk mivel tápszeres Marci, ezért ki fogom próbálni 1 éves kora körül a rendes tejet és meglátjuk, hogy bírja-e... Mi Robival mindketten nagy kakaósok vagyunk, hátha az neki is bejön majd :)

Zsuzsi, azért fura, hogy már most ajánlja a védőnő a kakaót... Én ezen meglepődtem, de már komolyan arra is gondoltam, hogy a tápszerből is lehetne pl tejbegrízt főzni, nem???
Jó lehetett a céges kerti party!!! Én is szeretem az ilyen programokat!!

Móni, az én Robim is nagy hokirajongó!!! De ő csak nézi, te Zolid játszik is???

Judit, a kajával nálunk is így van! Darabos bébikaját még nem fogad el Marci és ha le is nyeli, utána csak öklendezik tőle... Pedig a kiflit, babakekszet, sajtot, gyümölcsöket már megeszi darabosan... Mondjuk nem olyan hatalmas mennyiségben...

Ma voltak itt ismerősök babanézőben :) Kapott Marci egy nagyon menő kis kordnadrág+kötött pulcsi együttest! Nagyon jól néz ki, kíváncsi leszek mekkora lesz rajta :)
De olyan kis tüneményesen viselkedett! Huncutkodott, grimaszolgatott, visongott :) Mostanában elkezdett nagyon bújós lenni és élvezi, ha valakihez hozzábújhat, rendesen átkarolja az ember vállát! Meg a grimaszokat utánozza! Most a feját, nyakához kicsit behúzás és úgy huncutul mosolygás a menő :) Olyan édes! És húzza fel az egyik szemöldökét közben, meg néha kicsit félrebiccenti oldalra a fejét! Meg kell zabálni :D:D:D

Na, bedugulok én is!

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Visszaolvastam, de alig emlékszem valamire.

Bibi újra a régi :) Több, mint két hét szenvedés volt. Visítás, nemalvás, nyűglődés, rámtapadás. Ráfogtuk a fogra, de még mindig nincs, úgyhogy nem tudjuk mi lehetett.
Újra elmatat egész nap, csak akkor kellek neki, ha éhes, vagy álmos.
Kajcsi még mindig nem megy. Semmi pépeset nem eszik, már mindent megpróbáltam. Még a tápszerből tejbegrízt is. Azt sem ette :(/ Blani ezt is megette :) Pedig teljes kiörlésűből készítettem.

Szervláltam házi mangalicazsírt. A kenyeret meg sütöm, hogy legalább a zsíroskenyere kicsit egészségesebb legyen.

Viszont néha iszik legalább gyümilét. Hurrá!
Szopizik még ezerrel. Most olvastuk a Fehérlófiát és kiakadtam, hogy 14 évig szopott...Az a furi, hogy ha kihagyok neki szopit, nem eszik helyette kaját és nem is fogy, sőt...Majd teszek képet, egy kis golyó a gyerek.

Nem írtam, de nálunk is voltak történések. Aug. elején meghalt apósom. A gyászon kívül ez rengeteg "ügyintézéssel" is járt, ezért alig láttuk Apát. + ő is munkahelyet vált és pont okt. 1-től. Viszont le kell töltenie a felmondási időt, most még az utolsó bőrt is lehúzzák róla. Egyben rólam is.
Anyu egyfolytában a nagynénémnél van befőzési projektben. (lecsó, savanyúság, lekvár stb.)

Ovi ügyben én is azt mondom, hogy addig még kialakulhat. Emlékeztek, tavaly én is írtam, hogy esély sincs, és lám...azóta kibővítették az ovit és mindenkit felvesznek.

Móni, előjegyeztelek :wink: Na és Dávidka? :wink:
Nekünk van olyan kínai bevásárlókocsink, semmi gond vele. Igaz, nem annyira stabil, de Bibi mindent megmozgat mielőtt rátámaszkodik, és ahhoz igazítja magát.
Nekünk ugráló zebra van, azt is imádja Bibek. Ráülni persze nem tud egyedül, de folyton ott támaszkodik és rángatja, pörgeti, zenélteti. (kérdezzetek nyugodtan, és gyertek megnézni a játékokat, igazi kacatgyűjteményünk van. Alig várom, hogy pár év múlva megszabaduljunk tőlük.)

Tudom, hogy rengetegen ágállnak a tejtermékek ellen. Szerintem azokkal van a gond, amit sokszorosan pasztőrizálnak, higítanak, tartósítanak. (azaz módosítják a tejfehérjéket) Lehet jó minőségű tejet kapni, méghozzá olcsóbban, mint az előre dobozoltak. Én Blaninak teljes tejet adok, méghozzá forralatlanul. Alaposan utánajártam és így tartom jónak.

Bibi újra elvan az autóban is, úgyhogy végre tudunk menni ide-oda.

Hoki sem rossz progi. R. minden pénteken pókerezni megy.

Most már tényleg igyekszem visszakapcsolódni rendesen...lesz mit olvasnotok :)

Pussz,
R
34372

Sziasztok,

Reni, köszi a véleményt a kocsiról:) az a zebra tényleg jó cucc.

Örülök, hogy újra jobb napjaitok vannak. Dávidkára gondoltam persze:-) Csak próbálom kerülni a többesszámot, kicsit idétlennek érzem az ilyeneket, hogy "két fogunk van" meg "9 kilók vagyunk".

Tejről én meg azt hiszem, hogy sokan allergiások rá, de a legtöbben nem.

Jól meg is lovagolja a tápszeripar, a Milupa pépen már az az ajánlás áll, hogy 3 (!!!) éves kor alatt ne adjuk, hanem gyerekitalt... Vajon miért:(

Mangora,
zoli is imádja nézni, és hobbiszinten játszott is, mielőtt Dávid megszületett. De csak péntek éjjel van szabad, bérelhető pálya:)

Annyira édes lehet Marci, hogy bújós:) Már Katánál is nagyon cuki volt, ahogy folyton rád hajtotta a kis fejét.

A 9 hónapos szoptatást érdekességből írtam, Zsuzsira reagálva, akinek a védőnője szerint "hosszú távon" nem pótolhatja a tejpép a tápszert.

A karamellt és a macikávét, mint megoldást, én is furcsálom:( kicsit olyan az egész, mint amikor sz*r ízű gyógyszert cukorszirupba kevernek, hogy lenyomja a gyerek.

Szóval: babakoncert MüPA szeptember 20.-án?:) az még elég messze van, hátha össze tudnánk szervezni valami kisebb talit.

Na, ígérem, hétvégén már nem töltöm itt a helyet az eszmefuttatásaimmal:(

Szép hétvégét!
Puszi
M
monke

Reni,
Őszinte részvétem!
monke

Reni: őszinte részvétem! Jó, hogy jöttél újra! Én benne lennék kacatgyűjtemény nézőbe :).

Mi elmegyünk hétfőn a MÜPA-ba és majd jól beszámolok, hogy milyen volt. :) Ha összejön a csapat, akkor ettől függetlenül csatlakozunk 20-án is. Kivéve, ha végigüvölti. :)

Voltunk ma egy másik helyen úszni. Közelebb van és olcsóbb is...... csak katonaibb. Nagyon rámennek a merülésre és igazából semmit nem mozgott egyedül Petra. Ahova járunk, ott azért a feladatok játékosabbak, pancsolhat is..... Szóval marad a drága világvége.

Hm.... nekem is érdekes. A tejpép nem elég kó, de a kakaó és a maci kávé vagy a karamell mehet..... én a tejpépre szavazok, mint a sok cukorra és műcuccra, de nem akarok ám beleszólni.
Ma reggel adtam Petrának a vajas kenyérhez felolvasztott anyatejet. Érdekes. Így megitta..... üvegből pedig nem kellett neki pár hónapja. Én már ki akartam dobni a fagyasztott tejeket, d Andris sajnálta. Felolvasztottuk és semmi baja..... Azért a tavalyiakat kidobtam... még így is maradt.

Nah, én sem rontom itt a levegőt!

Szép hétvégét Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Zsuzsi
Van ízesített tápszer vaníliás is, az biztosan finomabb lenne neki!Azt hiszem, pont ez a Hipp jó éjszakát van vaniliásban is. A Brendonban -jelzem - a Humana tápszer le van árazva 2490-ről 1490-re.
Majd jövök, de Vince nyűglődik egész nap, a lányok is hasonlóképpen hisztiznek mindenért, nem tudom, mi van a levegőben.
Persze egyedül vagyok velük. :(

vick
Kép
Kép
ervick

:( Mi sem megyünk, már nincs jegy!!!!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

végre megint ideérek...

Köszi a fogkefés javaslatokat még1x, végül maradtunk a Judit által javasoltnál, és kijött Márk második foga is alul, szerintem hamarosan jön a 3. fog is, ma kicsit sírdogálós volt és hasmenés is volt.
Úgy tűnik,mintha már le tudná küzdeni a fogzási fájdalmakat és jobban tűr mint az első esetben.
A mozgás turbó tempóban beindult, csak állni akar egész nap, a kedvencem mikor M. engedi a fürdővizet, odamászik a kádhoz és pucéran felkapaszkodik és nézi.Sokszor már egy kézzel fogózik csak, olyan ügyi.

Tesómék voltak nálunk illetve ma anyumék jöttek fel, harcsapaprikást csináltam afrikai harcsafiléből túrós csuszával, mindenkinél sikert aratott.
Anyuéktól kapott pulcsikat, melegítőt, mi meg a tescoban vettünk még bodykat,zoknikat,kiscipőt, remélem egy darabig fel lett most töltve a ruhatára.
Teszveszről most jön egy anorák, egy farmer meg 2 pulcsi.

Az ugráló zebrát tudom milyen, mikor Móni mellékelte aképet, amikor Reniéknél voltak, na de milyen ez az ugráló póni?
Zsuzsi, ti milyen bébijárgányra gondoltok?
Ez a bevásárlókocsi tényleg aranyos, aki először megveszi, légyszi számoljon be képekkel együtt.

Ági, sajnálom az újabb nem alvós éjszakákat, el sem tudom képzelni, zsinórban milyen lehet.Ha felkel Bene, eszik is éjjel vmikor?
Esti főzelék nem bánthatja a pocakot?
Ágyát áttenni más helyre?Bár nem vagyok egy feng-shui szakértő...

Móni, én is mindig többesszámban beszélek :-)De vmikor 3mónkat értem ezalatt.
Autósülést vettetek már?
Mert nekünk most aktuális a téma...
Majd a héten egyik nap leírom, gáz, mert úgy volt,hogy átvesszük a sógornőméktől.

Reni, részvétem nektek.Örülök, hogy Blani mehet végül oviba.
Ilyen nagyon nyűglődős 2-3 hét vmikor május körül volt nálunk, akkor írtam is, nagyon kivoltam, már az ügyeletre is elvitem Márkot és fog végül másfél hete jött látod.
Reméljük, múló dolog volt Bibinél is.
Zsíroskenyér :-)

Zsuzsi, de jó, hogy végül lesznek így melegítők, ezek az anyukáink, hiába.
Ezt a kakaóval, macikávéval ízesített tápszer dolgot azért én is furcsállom.Nálunk megy a beba pro 2-vel semmi bajunk, viszont a vaníliás illetve banános tápszerektől minimum 5 esetben volt nyakamba zúdúló hányás

Bölcsivel kapcsolatos véleményeket, szorításokat köszönöm.Jövő héten jövök beszámolni, miket intéztem.

Friday táblázatától mi az utóbbi időben egyre jobban kitérünk, a héten vacsira medvesajtos kenyérfalatkák illetve májkrémes kenyérfalatkák volt a menő.
Illetve a babapiskótás fulladós eset óta nagy kedvenc a Dörmi kismackó.

Judittal tárgyaltuk a következő témát a héten:A nagy nyári napozó és bodyviselés után nem igazán tűri meg Petra és Márk sem sapkát.Ja és Márk a cipőt is letépi a lábáról, mint egy kis Tarzan gyerek,olyan.
Nálatok?

Jövő péntek estére lánybúcsúba hívtak, a lány velem közös baráti köréből már szervezkedünk,mit hogy kéne, erre tegnap a másik oldalról ír egy csaj, hogy szerinte menjünk vmelyik fürdőbe esti fürdőzésre, vagy utazzunk ingyen bkv-val és a lány beszélje le az ellenőröket a büntetésről és hasonlók, felment az agyvizem, rendesen a programajánlat hallatán.

na most katatúltengés volt...

jó hétvégét,

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Vick, sajnálom a nyűglődős apa nélüli szombatot.Remélem a holnap jobban alakul.

Koncert 20.án sajna nem jó, 19.én lagziba megyünk Győrbe, szállást is foglaltak az Achilles parkban, anyumék vigyáznak Márkra.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és Fleurékról hír:
Költöznek a 13.kerbe,mivel P. munkahelye is ott van,Lilla ovija is,mindenknek így lesz a legjobb.
Ezért nem jó, ezt intézi.
egyenlőre albérletbe mennek, saját lakást meg kiadják.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Fleur, nahát, micsoda hírek. Mi a szomszéd kerületben lakunk, ha gondolod, találkozhatunk.

Köszönöm mindenkinek a tippeket a tápszer, tejpép stb. témában.

Kata, hú, harcsapaprikás! Milyen jól hangzik, én is imádom. Jó, hogy írod az afrikai harcsát, eszembe sem jutott volna...
Az öltözés nálunk is kabaré.
Na, örülök, hogy van Nektek is már mit felvenni.
Gyerekülést sajnálom :-( Nem egyszerű a sógornőddel -úgy látom-, tavaly is volt vmi a légzésfigyelő körül, emlékszem.
Kismotorra vagy kisautóra gondoltam, de még nem jártam utána.

Reni, őszinte részvétem!
Remélem, tudsz gyakrabban jönni már ide és élőben is szívesen látunk Titeket.
Játékügyben akkor elsőnek Téged kérdezünk.
Ezzel az ugráló jószággal felcsigáztatok, muszáj rákeresnem, hogy mi is az. :lol:
Örülök, hogy javult a helyzet nálatok. Férjednek sok sikert az új munkához!
Mi hónapok óta mindent a fogra fogunk, de a fognak se híre-se hamva.

Vick, voltunk a Brendonban, mér nem volt akciós tápszer :? , de a Baba magazinhoz volt egy HIPP-minta, kipróbálom azt.
Valahogy én sem értem, hogy miért kell, hogy folyékony legyen a tejféle, hiszen a tejpép alapja is a tápszer.
Na, az azért eszembe sem jutott, hogy kávéval vagy égetett cukorral ízesítsem. A vaníliarudas megoldáson még gondolkodom. Addig is marad a tejpép kiegészítésként, mert éhes csak nem maradhat a gyerek. Vettem Jó éjszakát tejpépet, kíváncsian várom a hatást. Szorítsatok, mert régen aludtam egy jót!
Sajnálom a nyűglődős napot, biztosan a front.

Edina, ha benéznél... Emlékszem, írtad, hogy Gréta nem eszi tápszert és helyette tejpépet kap. VAn azóta vmi fejlemény?

Móni, még jó, hogy ahány kerület, annyi vélemény. :?
A királyi többest én is utálom, bár tudom, hogy a kismamák hivatalból többesszámban beszélnek.

Nekünk is jó a 20-a a babakoncertre. Vajon mennyivel előtte kell foglalni a jegyet?

Hatásotokra én is elkezdtem Zsófit etetni a mi kajánkból. Így reggelente kap pár falat sajtot kenyérrel, ma evett a húslevesből zöldségeket.

Na, lelövöm magam!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

nekünk is jó a szept 20-i koncert. A jegyeket meg lehet előre venni a müpa/jegy.hu honlapján.

Viszont ma reggel támadt egy ötletem :lol: mi lenne ha novemberben tartanánk egy nagy közös szülinapi bulit valamelyik játszóházban?? Le lehet foglalni őket, és ha többen vagyunk, szétdobjuk az árát, talán így nem olyan drága. Mit szóltok? Ha most elkezdjük szervezni, még akár össze is jöhet :lol: .

Reni, mi is közel lakunk a 13. ker-hez, összehozhatunk majd egy talit.

Csabi is eszi a Beba pro2 tápszert, ezt kap reggel, meg este is. Viszont most láttam, hogy a Brendonban biztonsági felszerelések is akciósak. Időszerű lenne venni ajtózárat, meg hasonlókat :lol:

Kata, ismerős a probléma, de szerencsére Csabi még nem tudja leszedni magáról a holmikat, csak nyafog miatta. Ja, és mi reggelire párizsit szoktunk adni a Manónak, apró falatokban :oops: :lol:

Mangora, Judit, végre más gyerekről is hallom, hogy nem eszi a darabos bébikaját :lol: már azt hittem, csak Csabi ilyen válogatós. Konkrétan öklendezik tőle és ha erőltetem, képes és kihányja. :shock: Mások meg mondják, hogy mi lesz, ha nem indul be a rágási reflex, akkor majd még oviban is pépeset eszik?! :evil:

mennem kell manót ugráltatni

puszi

Szilvi

ui: mi lehet Krisztinával, Edinával és Traudorkával???
huszilvia

Sziasztok !

itt vagyunk mi is csak elég pörgős volt a hétvége !

Pénteken voltunk ülést venni, szerencsére sikeresen és nagyon szuper nekünk , és jó áron volt !

Szombaton meg turiba voltunk pesten vettem M sok pulcsit meg nadrágot, de bodyt nem kaptam sajna egyet sem ! :cry:
Zoknit meg harisnyát is kellene beszereznem de ahogy nézegettem 1000 ft alatt nincs és ez is műszálas izzadós !!! :cry:
Cipőt mi örököltünk a lányoktól egy kéket alig hordták addig míg nem jár addig jó lesz ,hogy ne fázzon a lába ! Köszi a tippet a bodyra majd megnézem a tescoba én is , auchanba gyenge a felhozatal itt nálunk ! :evil:

Készen van a viacolorozás !
De apa tegnap az tmondta h jövöre szétbontja a kandallót mert szte nem praktikus és inkább veszünk egy kazánt és azzal fog fűteni , persze a gáz is bent van csak van sok fánk és így olcsóbb lenne a tűzelés ! HÁt majd meglátjuk mert nekem nagyon tetszik !

Kicseréltük M ágyát egy nagyobbra , kaptuk a bnőmtől igaz nem egy mai db de jó lesz egy fél évig kb aztán az ikeába láttam tök szupit ilyen karfásat olyanra szeretnék neki majd ha már le tud róla mászni ügyesen ! Nálunk is menő az állás !!! VEttünk neki új cumisüveget nübyset aminek fogantyúja, és képzeljétek nem akar belőle inni nem kell neki , de probálkozok vele erősen , ma már elfogadta pár korty erejéig ! De neki csak a mam ami bejön ! Ma voltunk az auchanba és mutattunk neki sok füleses cumusüveget és egyedül a mamos felé nyúlt hihetetlen h mennyi eszük van már most h tudta h melyik az ő cumisüvege ! :D :oops:

REni őszinte részvétem , grautala az új munkahelyhez !

Ági lehet h van vmi amit írt Kata a kiságy ügyben mert nekünk is ez a 3. hely ahova tettük M ágyát mert nem aludt és mióta áttettük a jelenlegi helyére , tök jól alszik persze leszámítva egy két rossz éjszakát !

Móni... és a többiek akiknek eljár a párjuk kikapcsolodni, az én párom heti 3 x focizni jár ! :D :roll:

Akkor jövö héten várunk titeket, feltéve ha elfogadjátok azt h nálunk kő van a nappaliba a kandalló miatt , és még vannak hiányosságok a berendezésbe, de szívesen látunk titeket !
Kik jönnének és melyik nap lenne jó nektek , csak , hogy én is tudjak készülni ! Ha vonattal jöttök akkor séta 20 perc kb de akkor lejövünk elétek az állomásra ! HU már várom nagyon a talit !

Képzeljétek tegnap azt hittem szét durran az agyam ! CSüt vettünk a dm be egy megapack libero pelelnkát és hibás ! 4 t használunk és sokkal kisebb maga a pelenka, a minta is ez még nem is baj már mint a minta de a deréknál hiányzik az összesnél a gumirozás ! Gyártási hiba, nekünk pont ez miatt jó mert probálunk már más fajtát akkor nyakig kakis és pisis volt a gyerek ! Úgy hogy most íratm egy levelet a liberonak, gyártási kóddal stb. és hogy használhatatlan és küldök nekik egy mintát a levél mellé postán ,hogy nagyon nem jó ez ! Kíváncsi leszek mit reagálnak, de sztem ha normálisak akkor kicserélik ! Szorítsatok mert azért nem olcsó egy nagy csomi pelus ! Totál szar ! :twisted: :twisted: :cry:

Védőnői dolog, a barátink közül vannak olyanok akikkel egy védőnőhöz járunk és nem igazán mondott még egyforma tanácsot ! De sebaj .. lényeg h normális !!

Ízesített tápszert még nem mertem adni M , de most akarjuk kiprobálni ! De ez a kakaó stb.. h belekeverni csak néztem nagyokat h mik vannak, ! :roll:

Kata fini lehetett az a harcsapaprikás, bár még nem ettem soha, nálunk pénteken halászlé volt aposom főzte ! fini volt !!!

Bevásárló kocsi nem rossz és tényleg aranyos , csak M fel akart állni úgy ,hogy belekapaszkodott, és fogni kellett mert nagyon könnyű de nagyon cuki ahogy szerelte a kerekeit ! Most az a menő
.

Sapka levétel nálunk is van , de az öltöztetés tépné le magáról a pulcsit mindent !!! DE majd megszokja !

Na most Szilvi túltengés volt ! :D Ennyi maradt meg amit visszaolvastam !

Megyek mer tholnap vendégeink lesznek és még elő kell készülnöm pár dologgal !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Tegnap d.u elmentünk megnézni a miklósi és a munkahely közeli bölcsiket, apa tök jófej volt.
Ma d.e megyünk az itteni magánbölcsibe, majd beszámolok milyen volt.

HuSZilvi, közös nagy szülinap szuper ötlet!
Csak ne a város túloldalára tervezzétek és akkor mi is megyünk.

ToldivSzilvi, nekünt tavaly is csak h&m-es harisnyáink votak, tegnap is vettünk Márknak 2-t, igaz 2500 FT volt a 2 db de nem műszálas és strapabíró, sztem megéri.

na majd jövök még

fő a zöldbabfőzi

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

ToldiSzilvi, nagyon bosszantó ez a pelus dolog. Remélem, kicserélik, az a minimum. Esetleg a boltba nem vitted vissza, ahol vetted?
Nézd meg a bodyt a Tescoban tényleg, nagyon jó áron van szerintem, kb. mint az egyenként beárazott turis (legalábbis nálunk), és ez azért mégis új.

HuSzilvi, jó ötlet a játszóház :-)

Móni, próbáltam pohárból itatni a tápszert, sőt még kiskanálból is, de nem kéri.

Anyukám hozott egy csomó ruhát Zsófinak, 8 nadrágot (!), a Húgom pedig 3 felsőt, szombaton mi is vásároltunk, most már el vagyunk látva. Még egy átmeneti kabát kell. A 74-es nadrágoknak pont 1-2 cm-re hosszabb az aljuk, mint kellene, most felhajtom őket, kézzel, mert mindig rájuk lép.

Ajtózár: láttam ragasztósat, nem tudom, az mennyire használ, de a bútorokat, fiókokat nem szeretném kifúrni...
Zsófi már a konyhaszekrényben is rámol, pedig akad a fiók, mégis kivett egy zacskó rizst és szótömlött, és kizúdított egy zacskó tésztát is :roll:

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na megjöttünk, nagyon szupi a hely és ha emellett döntenénk, ki kell fizetni egy regisztrációs díjat és 2 éves korától tuti lenne helye, 2008 óta van ez magánbölcsi, 15 fő jár ide,óvodai kiscsoport is van mellettük.50 ezer a nevelési díj+ napi 700 Ft az étkezés.

http://www.narancsligetovi.hu/

Egyre inkább a magánbölcsi mellett érvelek, olyan kis pindúr lesz még és a mi gyerkőceinke amúgy is 2 évig kell bölcsibe járniuk, mert évvesztesek, akkor legalább az első éve legyen gyerekbarátibb közegben.
Az hogy a 11.kerben vagy itt még nagy dilemma...

ToldiSzilvi, nekem egy bizonyos mosóporral volt problémám pár éve, küldtem a blokkot illetve egy kis üvegben mintát nekik belőle és hatalmas elnézést kérő levéllel érkezett ajándékba egy 6 kg-os mosópor, ami természetesen a megszokott jó minőség volt már.
Szerintem tuti küldnek egy hatlmas csomi pelust, ez a minimum.

Zsuzsi, átmeneti kabi még nekünk is kell, bár pufi mellényünk már van.Igen, én is teszveszelek például de azért úgy gondolom a body inkább legyen olcsóbb, de ne használt, mégiscsak fehérnemű.
Én most rendeltem ilyen fiókkinyitós kütyüket,majd megírom milyen ha megjön.
A konnektorokat már bedugdostuk.

na Márk alszik, megyek ágyneműt húzni meg edényeket pakolni

pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje :)
Vick, sajnálom a szombatot, remélem a vasárnapot már nem egyedül csináltad végig, és a gyerekek is jobb passzban vannak!

Bene alszik a babakocsiban, mikor sétáltunk a játszótér felé, hogy hintézzon, elaludt, szóval most gyorsan kihasználom a hirtelen jött szabadidőt :) Voltunk a dokinéninél, 8,3 kiló, minden oké szerencsére. Kérdeztem az oltást, azt mondta, ha lát rá valamilyen okot, akkor feltétlenül javasolja egy éves kor alatt, de ha nem, akkor csak akkor. Igazság szerint nekem eddig mindenben nagyon meggyőző és körültekintő volt, így most is elfogadom, amit mondott.

Alvás: sajnos nem nagyon tudjuk sehova máshova tenni az ágyát, a kisszobán három ajtó van, az nagyon behatárolja, hova kerülhetnek a bútorok... szóval marad ott. De a mi ágyunkban sem alszik ám jobban. Azóta egyébként jobb a helyzet, de nem akarom elszólni... :)
Hajnalban kap cicit, 6 körül. Az esti kajálásban is próbáltunk mindent, főzelék helyett csak tejpép, de nem nagyon volt változás.
Eddig nem hittem ebben a borostyánnyakláncban, de nem volt rajta két napig, és éjjel bizony rosszabbul aludt. Hogy most azért, vagy vmi más miatt, sosem tudjuk meg persze :lol: Szóval inkább visszaraktam, és azóta azért jobb a helyzet.

Szombaton volt az öt éves osztálytalálkozóm, "kimaradtam" egész estére, rámfért már nagyon :D Nagyon jó volt, Gábor és a szüleim pedig Benével voltak, így amiatt sem kellett aggódnom.
Tegnap meg kertipartin voltunk, egy kicsit sikerült feltöltődni szerencsére :wink:

Zsuzsi, ha ennyire nem akarja Zsófi, én nem erőltetném, ha a tejpépet elfogadja, add neki azt, egészséges, jól fejlődő kislány, aki eddig semmilyen ételre, behatásra nem reagált rosszul, szerintem így 10 hónaposan már simán ellesz tápszer nélkül. Csináld a tejpépet hígabbra, próbáljátok ki azt esetleg.

Szilvi, melyik nap lenne Nektek jó? És a többiek? Nekünk csak a péntek nem jó.

A MüPás 20-a jó nekünk is, vegyünk jegyet, nehogy aztán meg az ne legyen :) De jó lenne, ha sokan ott lennénk :) :)
HuSzilvi szülinapi programja remek ötlet, nagyon tetszik nekem is!!! Hozzuk össze mindenképp :)
Kata, nektek mi fér még bele távolságban Bp-n?
Fleuréknek üzenem, hogy sok energiát a költözéshez, remélem nem bánják meg, és Lillának is bejön az ovi!
Ahogy Blaninak is!
Reni, nagyon örülök, hogy Bibi a régi :) Lehet, ez az időszak volt nála az a bizonyos szeparációs szorongás.
Őszinte részvétem Apósod miatt :cry:
Párodnak és Neked is sok erőt, kitartást ehhez a hónaphoz, míg elindul az új munkája!

Királyi 'kismamás' többes nekem is fura, igyekszem kerülni, bár azért néha én is használom. Azt vettem észre, hogy a "Hogy vagy?" kérdésre például mindig "köszönjük szépen, jól vagyunk"-kal válaszolok :D Bár igaza van Katának, én is inkább a párommal egyetemben használom ezt. Na meg arra is figyelek, hogy ismerősöknek ne csak a gyerekről tudjak beszélni, ez is amolyan kismama-dolog :)

Megyek, felébredt, na meg már amúgy is túltengtem...
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Még ennyit:
Szilvi, szerintem is tuti küldenek csere-pelust, ez a legkevesebb!

Kata, pufi-mellényt hol vetted? Olyat én is akarok :)

KépKép
gigilina

sziasztok

most csak gyorsban Zsuzsinak,később megpróbálok még jönni...
Gréta folyékony nestlé ennivaló-innivaló tejpépet kapott,( 6 hós kortól adható) most már váltottunk a 10 hós Humana, Bebivita,ill. Nestle Alette tajitalokra. Ezek mind fogyasztásra kész tápszerek,és ízesítettek. Gréta nagyon szereti,és szívesen issza bármelyik változatot. Nem olcsó mulatság,főleg nekünk,mert nálunk napi fél liter elmegy. Ezekből meg fél liter 500-600 ft körül van. És a 10 hónaposak álatalában már csak 4-4,5 dl...
Szóval mi ezt isszuk reggel,és este,meg emellé kap joghurtot.
Ebben a korban már napi 4-5 dl tejtermék bőven elég,ebbe már belszámít a joghurt és társai is. Ha ezt adod Zsófinak,emellé már ne adj akkor kanalas pépet. A számom elküldöm priveben,ha kérdésed van nyugodtan hívj!

igyekszem jönni.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Remélem jól telt a hétvége mindenkinek!

Ági: szorítok, hogy már jobbak maradjanak az éjszakák!

Fleur: Sok sikert és erőt Nektek!!!!

Ha gondoljátok szívesen megveszem a jegyeket a 20-i koncertre, csak fixáljuk le az időpontot és a létszámot. Azt hiszem, hogy mi lakunk a legközelebb hozzá.

A közös szülinap szerintem nagyon jó ötlet. Szerintem ez lehetne igazán közös, apákkal és tesókkal együtt. Hm?

Nekünk egész jól telt a hétvége. Bár tegnap itt voltak "anyósék", megint hozták a formájukat. Petra ebédje közben kész bábszínházat rendeztek neki, meg a mama puszilgatta a kezét. Majd felrobbantam, de nem én etettem, így nem akartam közbeszólni. Csak a partvonalról szóltam Andrisnak..... neki meg annyira jól esett, hogy itt vannak a szülei, hogy nem akart szólni nekik, nehogy elvegye a kedvüket..... :twisted: annyira, de annyira mérges voltam, de megfogadtam, hogy a héten átmegyünk és megmondom, hogy nincs játék kaja közben, s csak anyu előtt nem akartam rájuk szólni. Ugyanis anyum szülinapját tartottuk..... nah de nem lehet nekik neme mondani a családi béke kedvéért, ha kegyeskednek egy héten egyszer eljönni.... kb 10 perce laknak kocsival.

Ma voltunk Ringatón. Tetszett Petrának, csak elálmosodott. Nagyon sokan voltunk,s meleg is volt. Megnézem majd még a MÜPA-sat, s meglátom, hogy melyikre menjünk. Van itt is későbbi időpont, s azon kevesebben szoktak lenni. Annyira édes volt: volt, hogy tapsolt, annyira tetszett neki. :) S néha hátranézett hálásan. :) Reggel meg mondta, hogy anya és jól megsimizett. (ill pofozott, mert úgy sikerült :) ), de közben mondta, hogy ej ej.... úgy szoktuk, hogy fogom a kezét, simogatunk vkit, s mpndom, hogy ej te. Ez Eger felé szokás.... anyósék erre is megkérdezték, hogy mit jelent az ej te....mert itt azt szokás mondani, hogy simi- simi. Jah, csak azt nem tudja kimondani, az ej te meg sikerül valahogy. :) Én meg csak könnyeztem meghatódottságomban. :oops: :)

Nah, most én tengtem túl! 8)

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

hahó,

A szülinapot szerintem is apákkal, tesókkal kéne együtt tartani. Friday, ti nem akkortájt jöttök megint?

Judit, mifelénk, Szabolcsban is szokás volt a babának mondani, hogy "ej te" vagy "hej te".

Királyi többes: a védőnő ma volt, ő is többesszámban kérdezte, hogy vagyunk :lol: Bár ő valószínűleg úgy is értette: Manó+én :lol:

Ági, irigy kukacok az osztálytali miatt. Sajnos nálunk nem volt jó közösség. Nem is tudom mikor lesz talink. Tavaly kellett volna, de nem szervezte meg senki.
Ági, ugyan nem tőlem kérdezted, de láttam a HM-ben (Arénában) pufi mellényt, fiúnak valót.

Ja, és mai nap híre: Csabinak kijött a jobb felső metszőfoga
:lol: És most sem volt extra nyűglődés vele, kopp-kopp. Szerintem hamarosan jön a másik metszőfog is, nagyon látszik már.

megyek mert itt üvölt a lábam alatt :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Utolsó oldalt átfutottam. Látom, hogy Kata volt olyan kedves és beszámolt nektek. Ovival kop kop jól haladunk, bár még nem aludt ott. De nekem horror minden nap, mert a kicsivel együtt megyünk be Pestre minden nap (6kor kelés) és ráadásul most még az autónk is elromlott hétvégén. És úgy, hogy füstölt, szóval egy lépést sem lehet vele menni.
Amúgy költözés mellett azért döntöttünk, mert így többet lehetünk együtt családilag és anyagilag a napi bejárás miatt (benzin ktsg) ugyanott vagyunk, viszont egy nagyobb lakást bérlünk, mint a miénk. Költözés okt. 1., addig mindent el kell intézni és simítani.
Amúgy az ovi és bölcsi helyzetet leszámítva én szerettem itt lakni és azért kicsit fájó szívvel is költözök, de ott is zöldövezeti részre megyünk.

Kankalin
igen benne vagyok :lol: mit szólnál holnaphoz. Még nem mondom fixre, de majd felhívlak (már megvan a számod :) ). Lehet egész nap bent leszek, ha Lilla ott alszik, mert nincs autó és délután meg megyünk a lakáshoz.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Csak most értem ide, látogatóban voltam egy ismerősömnél (neki 2009. decemberi a kisfia, és nagyon cuki:)

Szilvi,
Nagyon jó ötlet a novemberi közös szülinap, és igen, akkor már családostul.

TSzilvi,
Én is HM-s harisnyákat vettem, szerintem megéri, jó minőségű és szép.
Pelenkát tuti visszacserélik, de nagyon bosszantó:(

Ági,
Nekem bármelyik nap jó jövő héten, mit szólnátok csütörtökhöz?
Gyorsan tedd vissza a borostyánláncot:)

Kata,
Tök jó ez a bölcsi:) Megértem, hogy efelé hajlasz.

Egy körkérdés:Aki megkapja a max. GYED-et (tehát a maximalizáltat), annak mennyi a nettója? Megírnátok nekem, légyszi, akár priviben is?
A lány, akinél ma voltam, csekély 16 ezerrel kap többet, mint én, jó lenne képben lenni, hogy is van ez, mielőtt nekitámadok a cégünk bérszámfejtésével foglalkozó külsős cégnek...

Köszönöm, nagyon fontos lenne, mert ez azért elég komoly pénz.

Jó éjszakát,
Holnap remélem, tudok normálisabban is reagálni.

M
monke

Sziasztok!

Csak most értem ide, látogatóban voltam egy ismerősömnél (neki 2009. decemberi a kisfia, és nagyon cuki:)

Szilvi,
Nagyon jó ötlet a novemberi közös szülinap, és igen, akkor már családostul.

TSzilvi,
Én is HM-s harisnyákat vettem, szerintem megéri, jó minőségű és szép.
Pelenkát tuti visszacserélik, de nagyon bosszantó:(

Ági,
Nekem bármelyik nap jó jövő héten, mit szólnátok csütörtökhöz?
Gyorsan tedd vissza a borostyánláncot:)

Kata,
Tök jó ez a bölcsi:) Megértem, hogy efelé hajlasz.

Egy körkérdés:Aki megkapja a max. GYED-et (tehát a maximalizáltat), annak mennyi a nettója? Megírnátok nekem, légyszi, akár priviben is?
A lány, akinél ma voltam, csekély 16 ezerrel kap többet, mint én, jó lenne képben lenni, hogy is van ez, mielőtt nekitámadok a cégünk bérszámfejtésével foglalkozó külsős cégnek...

Köszönöm, nagyon fontos lenne, mert ez azért elég komoly pénz.

Jó éjszakát,
Holnap remélem, tudok normálisabban is reagálni.

M
monke

Sziasztok,

Edina, nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! Ha minden kötél szakad, kénytelen leszek bevetni valamelyiket.
Örülnénk, ha tudnál néha jönni, mesélnél, hogy vagytok stb.

Móni, látatlanban: szerintem nem kértél adójóváírást.
Ha valóban így van, akkor majd az szja-bevallás után visszakapod.

Ági, örülök, hogy kicsit jobb a helyzet alvás-fronton. De jó, hogy kikapcsolódtál a hétvégén!
Nekünk is jó a jövő héten bármelyik nap, legyen akkor a csütörtök!

Szilvi, nagyon jó lenne egy családos nagy szülinap!
Gratulálok Csabi új fogához! Nagyon kis erős legény, hogy meg se kottyan neki. :-)

Szerintem kezdjünk is el ajánlatokat kérni, hogy mi, merre, hány méter...
Esetleg tudtok valami jó helyet?

Fleur, nagyon örülnék neki, ha jönnétek!
A héten annyi a nehezítés, hogy nincs lift és a 7-en lakunk!

Judit, örülök, hogy Petra jól érezte magát a Ringatón. Nagyon kis aranyos lehetett.
Andris szüleivel ne törődj. (Az én anyósomék is össze-vissza hadonásznak, ha etetjük Zsófit. Egyik hétvégén már bevittem a szobába, mert nem bírtam elviselni. )

Kata, nekem is szimpatikus a bölcsi!

TSzilvi, harisnyát láttam a CundA-ban 1590 volt 3 db. 100% pamut.

Jó éjt!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak hulla fáradtan... Nálunk is nyűglődősek az éjszakák megint... Nem tudom, hogy a foga, vagy mozgásfejlődés, de 4-5ször is felsír éjszakánként és nem feltétlenül enne, hanem csak vissza kell altatni és minden ok... :?

Visszaolvastam, de már alig emlékszem valamire... :oops:

Pár dolog azért megmaradt :)

A MÜPA hol van??? :?: :oops: És milyen koncert lesz?

A szülinapi parti nagyon jó ötlet! A Lurdy házban van egy játszóház, érdemes lenne megkérdezni, hogy lehet-e kibérelni és ilyen piciknek is jó-e! Annak jó a közlekedése és parkolni is lehet :lol:

Ruha fronton már mi is majdnem megvagyunk :) Már csak cipő kell meg a vízhatlan ruhák és akkor míg bejön a fagy már megvagyunk :):):) Ma átpakoltam Manó szekrényét is, kiválogattam, amiket kinőtt!

Kata, a magánbölcsi vagy az állandó bébiszitter változatokban gondolkodom most én is... Mert hát ugye arra is gondolni kell, hogy ha jön tesó 1-2 éven belül, akkor ugye nem feltétlenül kell hogy bölcsibe járjon... De még dillemmázom... Holnap valszeg megkérdezem a védőnőt, hogy mik vannak a környéken!

Reni, de jó, hogy Bibi újra a régi! Párodnak gratulálok az új álláshoz, egyszerre fog Robival kezdeni :) A hajtáshoz meg kitartás! És részvétem!!!

TSzilvi! A jövő hét elvileg jó nekünk is! Mi autóval jövünk Budakeszi irányából majd (a szokott úton :) ) Ha kell, akkor az állomáshoz le tudunk menni valakiért :)
Mondd meg párodnak, hogy maradjon a kandalló!!! Én meg azért küzdök, hogy legyen!!! Most is jól esne, ha menne, mert már nagyon lehűlt a lakás ... :(

Judit, öröm olvasni, hogy mennyi programot kipróbáltok!!! Nálunk az úszás kimaradt, de így utólag már nem is bánom...

Kata, TSzilvi! Marci is állandóan állni akar! De nálunk már az megy, hogy elkezd két kézzel matatni valamivel és nem kapaszkodik... Néha meg szépen eldől, és jön a sírás :D

Móni, Zsuzsi, szerintem azért a folyadék kell a babáknak és azért nem helyettesíthető a tápszer a tejpéppel! De én azon az elven vagyok, hogy úgy is tudja, hogy mennyire van szüksége, ha nem kell neki a tápszer, akkor nem feltétlenül nem ízlik neki, lehet, hogy nincs rá szüksége... Hmm...

Fleur, hajrá költözés!!! Nekem a régi lakásom a 13. kerületben van! Nagyon szerettem ott lakni!!! Merrefelé nézelődtök???

HuSzilvi! Szerintem ne aggódj Csabi miatt, hogy nem fog tudni rágni! A bébikaját MArci tényleg nem eszi meg darabosan, de kiflit, zöldségeket, sajtot, szétnyomott húst megeszik, ha kézől adom neki... Ja, meg a legújabb, hogy a babakekszet is elkezdte "rágni"! Rendesen ropod az ínye alatt, pedig foga nincs hátul :) Próbálgasd az ilyeneket!

Edina, végül milyen joghurtot adsz Grétának? Képzed, Marci meg ezeket az italokat nem issza... bár más elég rég próbáltam, de azóta nem vettem :)

Ja, nem is tudom, hogy írtam-e, de Marcinak kibújt hétvégén a 3. foga is! Ez felül! És akkora szünet van a két felső foga között :):):)

Bocsi, ha valakinek nem írtam, de ennyire emlékeztem vissza! :oops:

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Móni, most olvasom csak a kérdést a GYED-el kapcsolatban és én is azt tudom mondani, amit Zsuzsi írt! Valószínűleg az adójóváírás lesz a különbség! Esetleg erre rákérdezhetsz, de ha most nem kapod meg, akkor az valóban visszajön az adóbevalláskor!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !

Szupi a jövö hét csütörtök ! Várunk titeket !

Akkor kik jönnek ???

Köszi a tippeket a harisnyára!

Most ennyire futotta !

Jóéjt !

Hulla vagyok M se alszik napok óta megyek én is pupukálni !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

köszi Mangorának, Zsuzsinak és Katának az adójóváírásos magyarázatot! Rájöttem közben, hogy erről van szó, és most boldogan várom év végén a nagy lét:D

Vicc viszont, hogy hirtelen felindulásból írtam tegnap egy mailt a cégünk főkönyvelőjének, amiben magáztam, pedig -lévén amerikai cég - mindenki tegeződik. Nagyon "civil" vagyok már. Jó röhöghet rajtam:-)

Ez a tej-tejpép téma: forever:)

Mangora, azzal egyetértek, hogy kell a folyadék, de az is egyéni, hogy ki mennyit iszik, és ha Zsófi mondjuk vízzel kapja meg a folyadékot...
A másik meg, hogy
Ha jól értem, Zsuzsi, valamennyi tejed van még, ugye? Úgy értem, szoptatod, csak nem lakik jól?
Szerintem attól, hogy éhes marad, nem feltétlenül mennyiségileg kevés a tej, hanem már nem tápláló neki, és ez normális.

Zsuzsi, Ági,
Hogy menjünk Szilvihez?

Én a vonatot pártolnám, érthető okokból:)

Szép napot,
Gyors kávé és főzés, míg Dávid még alszik.
monke

Sziasztok,

Móni, igen, van még tejem, és sokszor előfordul, hogy nem lakik jól. Mondjuk a hétvége óta (Murphy hess!) talán jól is lakik.

Mangora írta, hogy Marci a tápszerrel együtt iszik meg 300-350 ml folyadékot, Zsófi alapból megiszik ennyi vizet és plusz jön még a tej.

Nekem jó a vonat, Újpest-Városkapuban tervezek felszállni.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

TSzilvi, ha a privinél nem a nevemre, hanem a tárgyra kattintasz, akkor sem jön be a levél, amit írtam?
Megírnád Te is, hogy pontosan hol laktok?
Csütörtök oké, még kalkulálok (időben és anyagilag), hogy kocsival vagy tömegközlekedéssel menjünk.

De hozzánk is gyertek ám, szívesen látunk mindenkit :)

Családos szülinap legyen mindenképp szerintem is. Esetleg ezt az állatkerti helyet is meg lehetne kérdezni, hátha.

GRAT a fogakhoz! Mázli, hogy Marcit és Csabit nem kínozza meg ez a dolog!
Szilvi, nálunk sem volt ám jó az osztályközösség, sőőőt, de valahogy egy estére jó volt összejönni, ilyenkor még csak a szép emlékek jönnek vissza, hosszabb idő alatt megint kikészítenénk egymást asszem :)
Köszi a mellény-tippet, megnézem ott akkor én is! Láttam a Tacco-ban, nagyon aranyos, de szét akarok még nézni jobban.

Mangora, a Müvészetek Palotája a Nemzeti Színház mellett van, közvetlenül a Lágymányosi-híd pesti hídfőjénél.

Csajok, a barátnőmmel vettünk aerobic-bérletet :D Nagy a lelkesedés, remélem jó lesz, elvileg holnap megyünk este :) Kicsit viszont félek, hogy nem fog-e a tejtermelés rovására menni... :roll:

Biztos egy halom dologra elfelejtettem reagálni, bocsi :oops:
Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Hi!

Közös szülinap aranyos ötlet. Még nem tudom hogyan lesz a hazamenetel (...lehet Ivettnek lesz keresztelője -ott az a helyzet, hogy várjuk az anyakönyvet, még pár nap van hátra a határozatig, körmöm már lerágtam....szóval ha lesz keresztelő hazamegyünk, ha nem akkor szerintem csak karira).

Ovihírek: vegyes, de remény még van 8) (blogunkban van már olyasmi írás és még készülök ott tudósítani :wink: )

Iwiwes hozzászólásokat köszönöm :D !

Hétvégénkről beszéljenek a fotók :wink: :

Kép

Kép

Kép
Kép
friday

Móni, ezek szerint félreérthetően fogalmaztam, mert én is pont arra gondoltam, hogy folyadék kell, ami nem feltétlenül kell tápszer legyen! Pont arra próbáltam utalni, hogy valószínűleg nem "szomjas" Zsófi! De már túltengtem nagyon a témában, így bedugulok :)
Ez a levélírás jó sztori! Én olyan feledékeny vagyok és kihagy az agyam, mióta itthon vagyok és nem használom... Néha már tök ciki helyzetekbe kerülök miatta :shock:

Zsuzsi, az jó hír, hogy most jó a tejhelyzet megint!
Akkor jó sok folyadékot megiszik Zsófi, szerintem nem kell erőltetni a tápszert, inkább egyen tartalmas vacsorát!

TSzilvi! A csütörtök jó lehet nekünk is, csak attól függ, hogy melyik nap utazunk haza Robi apukájához B.csabára! De majd próbálom úgy intézni, hogy nem aznap és akkor tudunk menni mi is!

Friday! Mi a blogcímed? :oops: Már korábban olvastamis, de nem mentettem el :cry: Kíváncsi vagyok hogy alakul a helyzet Borssal!
Gréta nagyon cuki az állatsimogatóban!!! Ilyet Marci is csinált nyaraláskor kecskével meg bocival, bár az a gyanúm, hogy ha elérte volna, akkor jól megcibálta volna :lol:
Olyan piros vizilovunk nekünk is van, mint ami Gréta babakocsijára van akasztva!!! :D:D:D

Ági, köszi a MÜPA így már megvan! :wink:
Családos szülinap jó ötlet és az állatkerti helyet is tényleg érdemes lenne megkérdezni!!!
Aerobikhoz meg kitartás! Már rám is rám férne, csak mindig van valami kifogás (nyafogás) :lol: Igazából jó, ha van társaság, mert úgy húzzátok egymást! Bene addig kivel lesz?

Ma voltunk a védőnőnél, megkérdeztem a bölcsiről. Azt mondta a vezetőnél érdeklődjünk, ált. így szeptember elején van olyan, hogy valaki visszamondja és tudnak mégis helyet adni... Meg kérdeztem, hogy milyen magánbölcsiket ajánl a környéken, mondott kettőt is, amiket fölkeresek, hogy milyen kortól vállalják a gyerekeket!
Amúgy Marci 8600 gr és 75 cm!
Ja és a kajákra csak annyit mondott, hogy napi 5ször egyen legalább, sok húst kapjon és próbálkozzunk a darabossal, hogy szokja, meg a kiskanál használat tanítással, meg hogy a kis darab kajákat tanítsuk neki, hogy hogy kell a szájába tegye :D Ez csak azért lesz jó, mert egyenlőre Marci a kanalat rágja csak, a kajadarabokat meg vagy szétkeni vagy szétszórja :lol: Szóval van még mit tanulni :lol:
Ja, a tejtermékre azt mondta már nyugodtan lehet mindenféle, ajánlotta, hogy joghurtból inkább natúrt vegyek és én tegyek bele gyümölcsöt!
Tejre azt mondta, hogy 1 éves kortól el lehet kezdeni bevezetni fokozatosan, de maradhatunk a tápszernél is! :lol: Ismét egy újabb alternatíva :wink:

További szép napot mindenkinek!
Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Várunk titeket jövö hét csütörtökön !

Szülinapi tali nagyon jó ötlet mi is jövünk ha úgy jön össze !

Képzeljétek bent voltam ma a dm be mert vennem kellett pár dolgot, és megemlítettem a hibás pelust erre azt mondták h hozzam vissza kicserélik, de mondtam h már beküldtem a liberonak, tök rendesek voltak, lehet h azért is mert mindig odajárunk vásárolni , de mondták h az is jó ha beküldtem sőt lehet h sok kismamának segítettem ezzel mert val. gyártósor hiba ! :D

Kata mi volt a mosóporral ha szabad tudni ! :oops:

Ma nagyon beindult a kincsem a mászással. inkább mászik mint kúszik , nagyon édi !

Akik jönnek hozzánk azok mindenevők ?? CSak ,hogy tudjam h mivel készüljek ebéddel stb.. ??

Hu mennem kell !
Bocsi most ennyi sikerült !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hahó,

TSzilvi: ha beférünk megyünk mi is. Mi biztos kocsival megyünk, valakit (anyuka + baba) tudunk vinni.

Elkészültek a képek, felteszek ide egy linket, ide raktam pár képet. Ezek még nem véglegesek, még kicsit tatarozza a srác őket, de azért mutatóba :lol:

http://picasaweb.google.hu/huszilvia/Cs ... LX-7nxygE#

Ma volt nálunk a dokinéni. Azt mondta, hogy 1 éves kor után lehet tejet adni. A tojássárgáját már most is adhatok, fehérje szintén egy éves kor után. Én is kérdeztem a bölcsit, ő azt ajánlotta, ahová ő jár ki. Ott van egy só-szoba is, ami állítólag nagyon egészséges. Azt mondta, hogy Zuglóban minden bölcsis csoport max 14 fő, ez központilag van beállítva, több nem lehet.
Csabi 71 cm és 7390 gr.

Friday, ezek a képek nagyon jók. Mi is elvittük a Manót a Veszprémi állatkertbe, de végighorkolta az egészet :lol:

Ági, szorítok az aerobikhoz, kitartást!

Most néztem, lehet bulit tartani az állatkerti játszóházban, de nem túl olcsó a terembérlet. 45000 ft / 10 fő, minden további személy részére 3600 ft. Lehet hogy inkább más helyet kéne nézni.

Megyek eldőlök, álmos vagyok.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok !

Persze szívesen látunk titeket is, várunk nagyon !

Jók a képek !

Állatkerti ... sztem is drága !

Mennem kell felébredt a Kincsem !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Móni, jó ez a levél-story. Nekem is vannak néha kétségeim, hogy tudok-e majd gondolkodni.

HuSzilvi, nagyon jók a képek, aranyos Csabi nagyon :-)
Az állatkerti játszóház szerintem is drága. Próbálok majd én is körbenézni. Ez pl. itt van tőlünk nem messze: www.kalandfalva.hu
De tudom, hogy ez a többségnek messze van, csak megmutattam.

ToldiSzilvi, aranyos vagy, hogy már az etetésünkre gondolsz :-)
Ha már megkérdezted: a marhát nem szeretem.

Ági, milyen volt az aerobic? Kíméletesen nyugodtan tornázhatsz szerintem.
Miki már engem is küld, de egyelőre győzött a lustaság :oops:

Tegnap volt nálunk Fleur és Dani, nagyon helyesek voltak. Fleuréknak szerencséjük volt, mert volt lift (még).

Tegnap du. óta Zsófinak folyik az orra, szipog ezerrel. Szegénykémet úgy sajnálom. Este 8 és fél 1 között szinte egyfolytában szívni kellett, volt, hogy fél órában háromszor. Nincs láza, csak hőemelkedése.
Mondanám, hogy a foga, de nem hiszem.
Pedig legalább egy kijöhetne, mert M. nagymamája megőrjít minket vele. Kb. 6 hónapos kora óta mindig ez az első kérdése. Tegnap pl. kérdi, hogy "kijött-e már?" M. mondja: "nem". Erre ő: "de azért már látod, ugye?", M.: "nem, nem látom". Nem adja fel: " de az ínye meg van duzzadva már?" Áááááááááááá, komolyan, mintha tehetnénk róla...

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Szilvi, én abszolút mindenevő vagyok:)
Viszont: ha így 4-en megyünk, akkor szerintem rendeljünk inkább valami kaját, ne fáraszd magad a főzéssel!!!

Az Állatkerti Játszóház tényleg drága, biztos találunk olcsóbbat is.

Ági, hajrá az aerobichoz, remélem, el tudsz szabadulni:)

Később még jövök,

Pusz
M
monke

Szerintem is rendeljünk kaját, biztosan van pizza vagy ilyesmi Solymáron.

Megnéztem a vonatot, Újpestről 17 perc alatt van ott, 11 km.

Találtam játszóházakat, be is tettem a linket és elszállt... :evil:
Kikeresem őket újra.

Móni, Neked írtam mailt is ma reggel.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Zsuzsi, szoktál Zsófinak fújni az orrába? Nekünk van itthon Sterimar, az elég jól bevált. Könnyebben kijön a trutyi.

TSzilvi: szerintem is rendeljünk, tényleg ne fáradj ennyi emberre.

Elég jónak tűnnek ezek a játszóházak. Ki kéne találni egy időpontot, ami jó lehet, gondolom hétvégén, aztán telefonálgatni, hogy hol van egyáltalán hely.

puszi

Szilvi
huszilvia

Hahó!

Kedves helynek tűnik mind, bár a szülinapos ajándéka a mi esetünkben vicces opció, minden gyereknek gondolom nem vesznek :D
Szóval nekem mind tetszik, árban, ahogy nézem, kb. egyforma.

Tényleg, Judit, a hejte nálunk is szokás, én is mindig így mondom Benének, próbálom tanítani a simogatásra, egyelőre kevesebb, mint több sikerrel, a markolás jobban megy :D

TSzilvi, szerintem is rendeljünk inkább, ne fáradj az ebédfőzéssel!
Nekünk tömegközelekedve iszonyúan hosszú lenne, másfél óra minimum, így valszeg kocsival megyünk, úgy 40 perc kb. Én is el tudok vinni egy baba-mama párt! Móni, tudom, hogy a múltkor rosszul voltál a kocsiban, de ha szívesen tennél egy új próbát, csak szólj :) De megértem azt is, ha nem mersz.

Zsuzsi, szegény kicsi Zsófi, de hátha ez most már tényleg a fog előjele! Jaj, nehéz lehet mindig ezt hallgatni Nektek... az emberek úgy tudnak ragaszkodni az (idétlen) elképzeléseikbe, ha gyerekekről van szó...
Bene a múltkori orrszívásos időszak óta szabályosan megretten, ha meghallja a porszívó hangját, nem tudok mellette porszívózni, mert iszonyúan fél tőle :(

HuSzilvi, jók a képek!

Aerobic ma este, még nadrágot kell valahonnan szereznem, az összes meglévő melegítőm elég vállalhatatlan állapotban van, asszem ezt nem kell nektek magyarázni :D :wink:

Pusssz,
Ági

KépKép
gigilina

Hellóka!

Nyugi csajok nekem a főzés kikapcsolódás és imádok főzöcskézni úgy hogy már ki is találtam mit fogok csinálni remélem izleni fog !
:D

majd még jövök csak dolog van !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Valaki írta a Lurdy házat:
http://www.jatszohaz.net/lurdy/index.php

Megnéztem, nekem tetszik. :) Ráadásul egy éves kor alatt ingyenes. :):) AZért írtam nekik, csak érdeklődés szintjén, hogy mit szeretnénk, mennyibe kerülne...... Remélem nem veszitek rossz néven, egyáltalán nem eldönteni akarom, csak úgy gondoltam, ha már nézem, akkor kérdezek, s így előbbre vagyunk. Az érdeklődés még úgysem jelent foglalást.

Volt ma itt Kata és Márk. Márk annyira édes, olyan nagy fiús lett mióta nem láttam. :) A két gyerkőc teljesen egymásra kattant.

Zsuzsi: Dani miket csinál már? Mit szólt Zsuzsihoz? S fordítva?

Ági: este majd gondolok Rád! Azért irígy is vagyok ám az aerobic miatt..... én még nem szántam rámagam......

Mennem kell, hív a főnök!

Puszi

Judit

Kép
petra09

Szilvi:)
köszönjük előre is. Én garantáltan hálás közönség leszek
:P

És bevállalom a mosogatást, stipi-stopi.

Ági,
Köszönöm a felajánlást, ha a múltkori után még el mersz indulni velem... remélem, hűvösebb időben jobban bírom.
A porszívótól D. is fél egy ideje - pedig nem szívtuk az orrát.

Aerobic jó lesz, meglátod:-)

Játszóház:

nekem mindegy, hová megyünk, csak lehessen jól megközelíteni, szerintem a gyerekeink is elég kicsik még ahhoz, hogy nem kell különösebben menő legyen a hely.

Ha van pár link-tipp, én szívesen felhívogatom őket pénteken.

Időpont: nov. 20, szombathoz mit szólnátok?

Zsuzsi,
Ez a "fogas" kérdés olyan, mint az angoloknál az időjárás:) állandó beszédtéma, mint az, hogy fiú vagy lány. Később jön majd a "mi leszel, ha nagy leszel", meg a "kit szeretsz jobban, anyukádat vagy..". Na, én akkor leszek ideges, már látom:(

Amúgy meg tényleg poén, hogy már ebben is érzünk némi teljesítménykényszert, hogy " hány fogunk van".

Az orrspray nálunk is nagyon jól bevált, én adtam C-vitamint is. De nem hiszem, hogy a fogzástól van a taknyosság, viszont állítólag fordítva is összefügg, kisebb betegség elősegíti a fogzást.

Voltunk védőnőnél, D. 9300 gr és 75 cm, minden görbéjük szerint korának megfelelő fejlettségű:)

Pár napja nagyon hisztis, váratlanul, nagyon hangosan fel-fel sír, hálistennek csak napközben.

Próbál szegény tenni egy-két lépést, de látni, hogy fél. Tegnap este el is indult, ahogy meghallotta Z. hangját - megcsúszott, jól beverte a homlokát

:cry:
Most megint nem fog merni elindulni egy ideig, de talán jobb is. Fő a biztonság. De azt hiszem, frusztrálja a dolog.

Na, ennyi volt a mai túltengésem.

Puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?