A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Látom, már a szomszéd településen is megjavult a net :wink: hazaértem én is szerencsésen.

Csatlakozom a nyavajgósokhoz, pedig eddig teljesen enyhe várandós tüneteim voltak az elejétől fogva, és minden csak pár napig tartott. De egyre nyűgösebb vagyok, egyre kevésbé tudok aludni :cry: egyre messzebb van a cipőfűző, egyre többet fájok és egyre kevesebbet bírok... Mindezek tetejébe már a bokám is dagad :(

Ami viszont nagyon jó, hogy minden rendben az uh-n és nst-n, ami pedig főleg pozitív, hogy lehet, csak rosszul mérték a babát a 32. heti uh-n, mert most teljesen átlagosak az adataink. Súly: 2962 g., Bpd: 89 mm., femur: 72 mm., haskörfogat: 323 mm.

Most ebéd, majd visszaolvasom az előző oldalt is, és jövök!

Üdv. Gabi
Vendég

Olga, de jó, hogy ezt írod. Féltem, hogy majd azt kapom, hogy a lényeg az egészség, nem a méret. Persze ez igaz is teljesen, csak hát... :oops: egy picike pici baba ...hjah. :oops: :D

Valahogy az összes terhességem alatt mindig jól aludtam és az alvásom fénypontja mindig az utolsó hónap volt. Én akkora de akkorákat aludtam mindig a 9. hónapban mint még soha. Az én szervezetem biztosan így készül fel.

Gabi, megnyugtató, hogy mégis csak normál méretű a baba. Nem hiszem, hogy a maradék hetekben egy kilót hízna.

Anna, lehet jobban járnál ha nem is mennél ezekre a szülésfelkészítőkre. :wink: Ahol a szülésznő azt sulykolja az első szülő kismamák fejébe, hogy a fejést alapból tudnia kellene, az nem valami mamabarát hozzáállás. Inkább bátorítani kellene.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Akik profik a vatera-ban, help :)
Találtam egy tökjó komódot, elfogadható áron, ma éjjel jár le a licit, 12e a minimálár... majd a lejárat előtt kell nagyon figyelnem, hogy el ne happolják előlem?? eddig csak egy licit van rá, ez azt jelenti, hogy esélyes, hogy másnak nem kell, vagy azt jelenti, hogy mindenki az uccsó fél órában kepesztet?? :shock:
Olyat nem lehet, hogy a minimáláron most rögtön a miénk? Mert tényleg megvennénk....
csak ezért regisztráltam... kellazakomód! :)
Anna, hidd el én is nagyon bénának érzem magam.... és a péntek éjjel után még a para is úrrá lett rajtam, ma mindent megveszek ami még hiányzik a kórházi csomagból és bepakolok szépen...
Szeretnék már a 35.héten tartani...
Vendég

Hali!!!

A szexuális álmokkal és vágyakkal nálam csak az a gond,h nincs megvalósítás :roll: hónapok óta és ez még így lesz egy ideig....na mindegy,majd egyszer :lol:

Gombi....hát hol is kezdjem....felháborító...pólya:a világ legfeleslegesebb hülyesége,akkor már inkább plédes bugyolálás,azt valóban szeretik a babák.Abban illik???Kit érdekel,mi illik???Kit érdekel mások véleménye?????
Odaköltözés:vérlázító.Egy csaj,akivel együtt szültem ígí járt.Anyós ott dekkolt náluk 3(!!!!) hétig a 45n2-es lakásban,mert milyen jól jár Erika majd,sokat segít neki főzni,mosni stb.Szegénykém a családi béke szentsége miatt engedett...anyós egész nap a tv előtt ült a kicsivel a kezében és a gyerek szájába nyomkodta a cumit,h nem igaz,mennyit sír ez a kölök,Erika,hozzál már nekem inni egy kis teát,stb.Szegénykém meg friss császárosan kiszolgálta....ki is bukott rövid idő alatt,azóta nem beszélnek...

Csajok,mondtam már:rémhíreket köszönjük szépen,de nem ahllgatunk meg!!!!!!!!szülés előtt kinek hiányzik azon is aggódni,h 1000-ből egy baba beszorult valahová???

Gergő visszafordult harántba...hurrá :?

Kata,szépek a rajzok!!

Gio,tökjó kisautót kaptál!!!!Nekem volt hasonló,csak öcsém lelejmolta...

Pumi,az én hasam is 105!!!!

Remélem mindenki jól van!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Töröltem mert véletlenül sértem valaki személyiségi jogait:-))))

GABI!
Igen,megjavult. :D Képzeld: nagyon fincsi lett a csirke.Pedig féltem tőle milyen lesz,de csináltam hozzá párolt zöldséges riszt,összekevretm a csirke alól megmaradt mártás félével és nagyon jóóóó.

PÓKICA!
Persze,hogy az a fontos,de annyira édesek azok a 3kg-os babók is.Olyan kis picikék... :D Bár Zizu hosszra cak 50cm volt ami nem sok,de a 4kg-al ki is töltötte rendesen ezt a méretet :D

Na képzeljétek holnap megyek cukorterhelésre.Jó rám ilyeszett az új nődokim,így csak bevállalom.Lgfeljebb a 75g glükóztól lesz egy fincsi hypoglikémiám,de csak tudnak velem kezdeni valamit.Nem!Azért biztos ami biztos viszem a vércukormérőjét apumnak és fél óránként megmérem magamnak.

Ja és addig-addig linkelgettétek a babakocsi képeket,hogy csak vettem egyet tegnap zsibvásáron.A mostanit meg meghirdettem.De nem bírtam ellenálni azoknak a nagy fix kerekeknek :oops: Pk-val együtt 13.000Ft-ért.Majd ha megérkezik dobok én is képet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 14:26-kor.
Vendég

Ti hol méritek a pocakot?köldöknél?Nekem ott 103 most.
Vendég

töröltem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 14:17-kor.
Vendég

Én úgy látom Gombi, hogy még nem érte el a minimálárat, az van odaírva, hogy 11ezer a legkisebb. Ha nem éri el a minimálárat, akkor érvénytelen lesz a végén-Sztem ha eddig csak 1 licit volt azért nem lesz közelharc. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom
Vendég

Gombi, én priviben írtam meg neked, pontosan hogy is megy ez a licit dolog, lehet én vagyok túl rigolyás. De ki tudja ki mindenki nézi, olvassa még a topicunkat és mivel az embereknek fogalmuk sincs hogy kell megnyerni egy licitet, így én nem is tartoznék azok közé, aki felvilágosítja őket, mert még soha nem vesztettem el egy terméket sem mint amit kinéztem. Persze továbbra sem szeretnék. :D
A komód nagyon szép, megér annyit, bár én ezt sem linkeltem volna be nyilvánosan. :wink: Reméljük senki nem keres komódot aki beleolvas a topicunkba.

Gondolom kiderült ebből, hogy abszolut bizalmatlan, gyanakvó természet vagyok. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi még ki tudod venni a linket azthiszem!A jobb felső sarokban van a javítás vagy mi...?!
Vendég

....szerkeszt... felirat!
Vendég

Pókica nem vagy egyedül!Én is egy dajkálható babát szeretnék a 4,20kg-os fiam után!!!!!És párom is!Mondogatja is,hogy jaj de jó legalább Ajsikát lehet majd dajkálni! :D
Hát remélem úgy lesz!
Vendég

Tényleg nagyon örülök, hogy ezt írjátok. Így biztosan nem én buggyantam meg. :D
Arról hallottatok valamit, hogy a többedik baba mind egyre nagyobb súllyal születik? A védőnőm alátámasztotta, a szülésznőm pedig nem feltétlenül tartja igaznak. A dokim szerint is igaz. Ti mit tudtok erről? Van még reményünk?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

hihihi én meg nem vagyok ám naíííííííív :)
No töröltem gyoorsan :D
Vendég

sziasztok
még élünk és egyben is vagyunk csak mindig van valami meg egyre fáradtabb vagyok.elértem a 60kilot :( .elég aggasztó meg még van egy kis idő.hétvégén megvettük még a pár apróságot ami kellett kórházi cucc ilyesmi.már át is öblítettem a hálóinget pizsiket most már csak be kell pakolni :).ágynemű gond megoldva mert Andrénak muszály volt venni felnőtt paplant mert a mostanit lehúzta magáról ahogy próbált betakarózni és így könnyen megfázhat.tehát az övé marad pocaklakónak.

Kép
Kép
anitaaa03

PÓKICA!
Nővérem első kislánya 4230g-al született,a második nem volt 4kg.
Én úgy tudom,hogy nagy differenciák nincsenek közöttük.

Értem a célzást!Töröljem azt a hsz-mat.
Bár nem gondolom,hogy lenne bárki aki ide azért jönne olvasni,hogy azt tudja meg hogy lehet egy licitet megnyerni :shock: Főleg nem azért,hogy direkt elcsaklizza valaki elöl.Bocsi,de ennél 100x durvább dolgok is leírodnak itt, és kivételesen ezen most jót nevettem....
Vendég

Pókica én reménykedem!naon!

Gombi :lol: :lol: :lol: hajrá!
Vendég

Hát én is kiegyeznék egy max.3,5 kg-s babóval. Meg is kell szülni!! Szval ahogy látom a medencém nem valami széles mégha a csípőmből ítélve nem tűnt volna fel hogy oly keskeny lennék. Szóval mire ott kibújik az édeske hát megszenvedjük mindketten. Bár már készül a testem, úgyhogy tulajdonképpen örülök a fájdalmamnak -nna ezt is megértem:-)
Ma jó napom van, egy egész nagy kört mentem a városba, házidoki, majd mhely, onnan írtam ide korábban 8) Nekem nagyon jólesett kívűlről szemlélni már a munkát. Bár lehet jövő héten meglátva bérlapomat nem leszek ilyen kis vidám, de vhogy csak túléljük, így hogy szinte már minden megvan.

Pókica
tök igazad van, sosem lehet elég óvatos az ember. Soxor elfelejtem én is hogy ez egy nyílt fórum :shock:
Vendég

Anita, 60 kiló?? (óh ha én újra annyi lehetnék!!) :-) Hány centi vagy, mennyiről indultál, hogy ennyire kétségbe vagy esve?
Vendég

Hű bocsi,de ez szerintem durva!
A gátvédelemről,mellről stb simán írtok,de licitálásról nem.Basszus,szerintem rossz fórumon járok.......
Vendég

Jaj, Olga, ne legyél már ilyen! Van egy kis különbség a gátvédelem és egy kinézett szép pelenkázó komód megnyerése között. :D
Gátvédelmet mindenki csinál aki akar, de itt most licites "titkokról" van szó és egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért veszed meg végül és egyáltalán a tiéd lesz-e.
A nyilvánosságról annyit, hogy egyszer mikor az egyik ismerősömtől visszahallottam egy-két mondatomat, aki még azt sem tudta milyen felhasználónéven futok és még csak közelébe sem volt élettanilag annak a topicnak, az azért elég megdöbbentő volt. Iszonyatosan sokan olvasgatnak olyan fórumokat, amikhez semmi közük.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Még annyit, hogy valóban nem azért jönnek az emberek ide olvasgatni, hogy meg tudják hogyan kell licitet nyerni, ide mindenki és bárki jön, akik ezt is megtudják többek között. Arról pedig ne legyenek álmaid, hogy nem csakliznák el, mikor nekik is épp ilyenre van szükségük. Szerinted mit fognak gondolni? Itt van egy jó kis komód, szép és jó áron, de ááá, inkább nem licitálok rá, hadd legyen a decemberi kismamáé. :lol: :lol: :lol: Ennyire nem lehetsz jóhiszemű! :D Az embernek nem mindig magából kell kiindulnia.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

:D elég vicces lenne, ha most ebből vita alakulna ki.
:D
Mindenki azt ír amit akar, nem? eddig is ezt tettük és nem ez az első olyan téma amiben nem ért egyet a társaság. Szép is lenne, ha mindig csak bólogatni kéne - no meg uncsi is lenne 8)
Vendég

PÓKICA!
Ez így van!Teljesen egyetértek!Nem is értem egyes embereket miért vidít fel az,hogy elolvassák más írásait.Főleg ahogy említetted,hogy vissza is hallodtad.Biztos ez az egyetlen örömük az életben.Sajna sok beteg bunkó van,akik ennél cifrább dolgokra is utaznak.
Tényleg csak úgy értettem a dolgot,hogy olykor-olykor intimebb dolgok is leíródnak itt (pl a fent említett dolgok,meg mikor arról írunk,hogy mihez mennyiért jutottunk hozzá stb) Ezek mellett eltörpül a ez.
Remélem nem sértettem meg vele senkit,nem ez volt a cél.Csak kicsit fura volt.Az addig oké,hogy a belinkelt oldalt törölte Gombi,csak azt nem értettem,hogy miért titok is,hogy valaki licitál vagy sem.

Egyébként az a baj,hogy sokan már olyan oldalakra is betudnak törni,ahova elvileg nem lehetne.És ha valaki ezzel még vissza is é,főleg ha ismerős hát tehet egy szivességet.
Mit mondtál az illetőnek mikor tőled "idézett"??
Vendég

jaj na nehogymán én itt vitát szíííííííítsak :?
inkább drukkoljon mindenki, hogy hikomatlánykának sikerüljön a biznissssz :D
Vendég

gio160cm magas vagyok, és 52ről indultam.de most úgy terveztem hogy nem lépem át a 60kilot

Kép
Kép
anitaaa03

Na erről annyit,hogy én is át szoktam nézni más forumokba,pont a belinkelt cuccok miatt! :lol: :oops: Hátha találok valami jót!
Vendég

Anitaa nagyon jól állsz a súlygyarapodással! :shock:
Vendég

Olga, ne is mondd, ledöbbentem teljesen, aztán szép kis vita alakult ki, de tényleg csakis azért mert én sem tudom megérteni a más fórumba beleolvasókat. Hogy van akinek ennyi ideje, energiája van...! :shock: Nem nagyon beszéltünk egymással egy ideig, aztán elsimult az ügy. A gond az volt, hogy egyáltalán nem értette, hogy min problémázok. Szerintem mai napig nem érti, de ettől függetlenül szeretek vele beszélgetni, csak épp ezen nem értünk egyet.
Persze, hogy nem titok ki mire licitál, inkább az, hogy nyerje meg tutira. Biztos te is észrevetted már, hogy annyira nem gondolnak bele az emberek ennek a fifikájába, össze-vissza srófolják fel az árat, mintha a maguk ellenségei lennének. Persze akkor élvezem mikor én adok el valamit. :D Az intim dolgokról simán beszélek, hiszen senki nem ismer és ez most hozzá is tartozik az életünkhöz, de a saját pénztárcám ellensége nem akarok lenni.
Hé, többiek, ebből aztán nem lesz vita, szerintem ez messze van attól, nyugi! :D
Gombi, persze, hogy megy a drukk, holnap számolj be sikerült-e.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Anita, ne hülyéskedj, te csak 8 kilót híztál? Nem semmi! Szerintem te vagy a csúcstartó minimumban! Elcseréled velem a közel 90 kilómra? :wink:
A fiam születése előtt 58 kiló voltam, 175 cm vagyok. De vele az a 35 kiló hízás nem tett jót, maradt rajtam 15 plusz. :oops: Ha nem szopik 33 hós koráig már ennek a terhességem idején is, akkor már leadtam volna. Nagyon akaratosan tudok fogyózni, tornázni, de nem mertem drasztikusan amíg szopik, mert átmegy a felszabaduló méreganyag a tejcsibe.
Mondtam is a páromnak tegnap, hogy remélem a kicsi lány a nővérét fogja követni, aki 13 hós koráig cicizett és akkor lesz még időm munkába menetig leadni a kilókat.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica,ha eladok valamit a Vaterán nekem illik jelentkezni,vagy a vevőnek?????Kinek kell felvenni a kapcsolatot?
Vendég

Sziasztok!
Huhhh...jó sokat irtatok, már jó ideje csak olvasok, úgyhogy ha valamit kihagyok, akkor sorry.

Gombi... minden elismerésem. Én mióta terhes vagyok, abszolút nem birok magammal. Visszaszólok, beszólok, és egyébként is. Elég bunkó lettem. Néha a férjem rámszól, hogy szedjem már össze magam, meg hogy ne utáljam ennyire a világot, de ezek a hormonok kihozták belőlem az antiszociális p**csát.

Nekem szerencsém van, mert kb. 80 km-re laknak a szüleim, és annyit még féllábon is kibirnék, meg a vonat se lenne gáz, igy most eljöttem hozzájuk, aztán majd megyek vissza a héten. A férjemet meg hazaküldtem dolgozni...

A mellbimbó edzésről csak annyit, hogy én azt hallottam, hogy a terhesség vége felé ez is beindithatja a szülést, mert stimulálja a méhet...vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy nekem is mondta az anyukám, meg többektől hallottam, de úgy tudom, hogy nem szabad csinálni.

Képzeljétek, ma felhivtam az anyakönyvi hivatalt, mert akartam szerezni kivonatot. Erre az anyakönyv-vezető csaj kioktatott, hogy már nincs érvényben az a szabály, hogy kell új kivonat. Azt mondta, hogy elég a régi, mármint amit a házasságkötéskor kaptunk. Na erre varrjatok gombot. Holnap felhivom a kórházat és megkérdezem, hogy akkor most mi van.

Ja, Kata, tényleg tök jók a rajzok!!!
tedorka

úgy néz ki csak nekem sok ez a 8 kilo bár előző terhességemnél 20 volt.pedig eszem mindent amit megkívánok édessgek stb.most épp csokit tömök magamba egy nagy tányér tökfőzi után :D
tedorka a védőnőm is aztmondta hogy szerinte már nem kell új anyakönyvi,de még én sem jártam utána a kórházban.

Kép
Kép
anitaaa03

pókica: érdekes amit írsz, mert valahogy én még nem akaródzom összepakolni a kórházi csomagot!!!

anna: régen javasolták, hogy durvább ronggyal dörgölgessék a nők a mellbimbójukat. De ma azt mondják, hogy a mellbimbó ingerlése felesleges, mert keményedéseket okozhat. Hát én soha nem edzettem a mellbimbómat, és nem volt gond a szoptatással. Persze eleinte nem valami kellemes, ha rácuppan a pici, de idővel megedződik magától. A bébinek meg szerintem teljesen mindegy, hogy edzett, vagy nem edzett cicit kezd szopizni...
A masszírozást én sem tudtam hogy kell. Anyukám mutatta. Kívülről haladsz a bimbó felé ívesen, mert a tejcsatornák is így helyezkednek el. De a LLL oldalán vannak szoptatáshoz letölthető segédletek, ahol meg is tudod nézni, hogy kell fejni, meg ilyenek!!!

lemon: megnyugtató, hogy nem csak én akadtam ki a dekor árakon. Kiváncsi vagyok a te alkotásaidra is. Na meg hogy nekem hogy fog sikerülni. Eléggé maximalista vagyok!...

Gabi: már a 35. hét :shock: mindjárt szülsz!!!! Nem csoda, ha navajoghatnékod támad! De jó súlya van a babátoknak :)

pókica: én hallottam az egyre növekvő baba méretekről. Nekem eddig bevált, de most más a szitu :roll:

tedorka: én is hallottam ilyesmit. A szabályok miatt érdeklődjetek nyugodtan a védőnőnél. Ő képben szokott lenni!!!

Ja képzeljétek, beszéltem a barátnőmmel a kiságyról, és teljesen normálisan fogadta. Még ő szabadkozott, hogy hát sajnálja, hogy már így kitakarítottuk az egészet, és összeállítva nem bizonyult valami stabilnak. Úh ma apu át is hozta a tesómék kiságyát, amit már össze is szereltem, és már be is helyezvényeztem :) Pénteken megvesszük a matracot, és szépen beágyazok a piciknek :)

Kata
labkat

Voltam dokinál, és nem nézett hülyének, sőt! Megkérdezte, miért nem mentem el az ügyeletre, simán lehetett volna szülés is a dologból. Legközelebb, ha keményedéseim vannak, és nem múlik, ne várjam, hogy rendszeresedik, vagy csökken köztük az időkülönbség, menjek az ügyeletre, vagy legalább hívjam fel (bármikor). Szerinte nekem csak a keményedések fogják jelezni a szülés közeledtét, ezért mondja, hogy erre ügyeljek. Jó sokáig bent voltam nála. Szerencsére semmit nem romlott az állapotom, a méhszáj zárt, baba fejvégű. CTG-re is tett, de szerencsére nem jelzett fájás.t A baba 2600 g. A pukli a hasam alján sérvgyanús a hasam súlya miatt. Elmentem a sebészetre, ahol kiderült, sérv nincs még, de egyértelmű, hogy mivel cingár vagyok, a hasam terheli, túl súlyos a "berendezésnek", sé attól nyomul ki ott pukli formájában valami. Úgyhogy most emiatt is pihennem kell.

Kata
, akkor ezeket a képeket nem ragasztod ki, hanem bekeretezed?
Vendég

Tulip!
A vásárlónak illik először kapcsolatot teremteni. Én nem szeretem mikor telefonon hívnak, jobb ha egy bankszámlaszám kérő emailt kapok, úgysem fogom telefonon bediktálni. Ha gyorsan ír, akkor jobban megbízom benne, látom valódi vásárló. Szerencsére még nem volt olyan, hogy mégsem fizették ki a meglicitált terméket, de sok ilyenről hallani, állítólag egyre több a kamu licitáló.

Ahol én fogok szülni ott is elég az eredeti házassági. Valahogy most változhatott ez a szabály, mert mikor a fiamat szültem ugyanitt, akkor még 3 hónapnál nem régebbit kellett vinni. Egy szaladgálással kevesebb. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok
hazaértem plázázós körutamról: megvettem mindent ami hiányzott a kórházi csomagból.. Tena ésatöbbi, és egy vagyon volt.. :shock:
Hazafelé egy csomó kellemes élmény ért :)
Beugrottam a kínaiba és az egyik eladólány: "hű mekkora pocid van, hány hónapos stb" felkiáltásokkal üdvözölt.. nem is gondoltam volna, hogy megjegyzi az arcomat (havonta kb 1x térünk be hozzájuk) és hát nagy öröm a minipoci észrevétele :-)))
Ki mennyit hízott: eddig 6kg plusznál tartok... de ez így becsapós, mert ugyan 49-ről indultam, de az első hónapokban nagyon sokat fogytam..
És már ezt a 6kilót is érzem!!! mi lenne ha többet híztam volna? Persze biztosan fogok még, és én sem fogyózom vagy ilyesmi...
(164cm vagyok)
Aztán beszéltem a nagymamámmal, vmikor a napokban meglátogat minket és kifizeti a pelenkázót!!! Mondtam neki, hogy ez sok, stb, de kötötte az ebet a karóhoz, hogy ez lesz hármunk karácsonyi ajándéka :)

Ma ilyen segítségkérős napom van: a nagymamám cukorbeteg és ebédre jönnek: mit főzzek? Ami mindenkinek jó?? Desszert, ilyesmi?
Nézek addig is a neten recepteket, de szívesen venném a bevált ötleteket!!!
Vendég

Gombi, én nem tudok tanácsot adni, de ha jól tudom a barna cukor használható, és a fehér lisztet kell lecserélni valami másra, ha sütsz. Tésztafélék esetén is jobb a teljeskiőrlésű, de Lemonsong hátha bekukk, és tud segíteni.

Én 167 cm vagyok, 50 kg-ról indultam, és most kereken 60 vagyok. Én annyira csak a hasamra híztam, hogy hátulról nem is látszik, hogy terhes vagyok, még csípővonalam is van, nem lett "oszlop" testem. A férjem így odavan, hogy milyen csini vagyok, és nagyon büszke.
:D

Gombi, ne bánd a minipocit. Nekem is mindenki mindig megjegyezte, hogy nem is nagy, ami rosszul is esett, mintha verseny lenne, erre most kiderült, hogy hozzám képest már ez is nagy. :lol:
Vendég

Gombi barnacukor neee!Ha jól tudom az nem jó!Mi lenne ha valami sósat csinálnál desszertnek?Pogácsa,sörkorcsolya...stb?
Én nádcukrot vagy mézet használok általában sütéshez,de nem tudom azt ehetnek-e cukorbetegek!?

Köszi Pókica,én is így gondoltam fernek...ha veszek valamit akkor én jelentkezem érte!Na de mivel nem jelentkezett a vevőm másfél napja, írtam neki,és egyből visszaírt!Úgylátszik van akinek nem élmény a vásárlás...és a vásárolt áru mihamarabbi birtokbvétele! :roll:

Ohara nagyon ügyi vagy,hogy csak ennyit híztál!
Vendég

Én is 10 kilót híztam eddig, remélem már nem lesz sokkal több.

Rossz hír, a barna cukorban asszem pont annyi a szénhidrát mint a nem barnában, vagy csak nagyon kicsit kevesebb. :lol: Gombi, bármit főzhetsz, ami főleg húsból, tejtermékből és zöldségből (kivéve krumpli) áll. Pl. különböző rakott zöldségeket (cukkini, brokkoli, karfiol, padlizsán, stb.) nagyon jókat lehet csinálni (bele husi, tojás, tejföl, tetejére sajt, nyami) vagy bármilyen húst/sajtot zöldségkörettel. Olyan leves, amiben kevés a tészta és a rántás, gyakorlatilag bármilyen mehet. Desszertet olyat jó csinálni, ami főleg nem lisztből van, pl. túrókrém, túrógombóc, gyümisali, vagy olyan süti, aminek maga a tésztája is keverve van pl. almával vagy dióval, vagy nagyon vékony rétegű (pl. rétesek). És persze édesítővel cukor helyett (a fruktóz, meg ami szorbittal készül, pl. glukonon és társai nem édesítők, azokban is van szénhidrát rendesen, csak lassabban szívódik fel, amitől kicsit jobb mint a cukor, de nem sokkal). De canderellel pl. állítólag jól lehet sütni. És itt van pl. egy csomó jó recept: http://www.macosz.hu/cukorbeteg-receptek.html Ha nagyon óvatos akarsz lenni, itt megnézheted az alapanyagok szánhidrát tartalmát is: http://www.macosz.hu/cukorbeteg-tapanyag.html Bár szerintem egy alkalommal, bármit is főzöl, semmi baja nem lesz tőle a nagymamádnak még ha nagyon túl is szalad vele, szóval ne aggódj ezen, mert egy eset az egészsége szempontjából nem oszt nem szoroz. Viszont az biztos jól esik neki, ha olyat főzöl, ami külön neki készült.

/
lemonsong

Lemonsong, köszönöm :)
A réteseket mi is szeretjük, úgyhogy csinálok abból többfélét :-)
És ezek szerint ha főzök simán csak csirkehúslevest, meg natúr husit zöldségkörettel, meg mondjuk rakott karfiolt, akkor már jók is vagyunk? :)

jól elvagyok, halloween díszeket gyártok, szombatra halloween partyt szervezünk a gingerbe, remélem jó sokan eljönnek...
Vendég

Gombi, igen, az már szinte mintaétrend. :lol: Persze zöldségből is van pár, amiben több van (borsó, bab, kukorica). A rétes töltelékénél meg a szilva mellőzendő, szőlőset gondolom amúgy sem csinálnál (bár jobban belegondolva nem is lehet rossz), amúgy a többi gyümölcs jöhet.

/
lemonsong

kicsit offolok már: rétesből meggyesre és túrósra gondoltam! (persze akkor cukor helyett édesítővel turbózom az ízeket..)
fúúúúú, most neki tudnék látni, úgy szeretem :-)))
Vendég

Hú, azokat én is nagyon megenném (de milyen sütit nem?)! :lol: És nem mellékesen, nagymamád is ehet belőle nyugodtan.

/
lemonsong

Hihihi, elméletileg miénk a komód, minimáláron. 10 perce lejárt az aukció, akkor most miért nem kapom a levelet a vaterától???
Türelmetlenke vagyok :lol:
Vendég

Megkaptam a levelet is, nagyon izgi :)
jól elvagyok itt magamban :lol:
Vendég

Gombi, gratula a szerzeményhez! :D
csillag25

Gombi!
Gratula!Én egy 4m-es fejvédőt nyertem meg ma :wink:

Nővérem 3 éves kislánya,apum,nagyapám cukorbeteg szóval speckón értem a témát.Sajnos!
A barnacukor szerintem sem mehet a cukorbetegeknek.Mi ha nekik sütünk akkor Glukonon-t használunk cukor helyett.A mézzel is csak óvatsan!!!Azt sem cukorbetegeknek találták ki.
Vendég

Gombi! Ugyi vagy, jol sikerult ez az elso licitalosdi :):)

En ott merem a pocakkorfogatot, ahol a legnagyobb...meg a derekat is (ahol elotte legkisebb volt, most legszelesebb) :):)

Eros forrosagot en is erzek naponta 2-3 alkalommal, szinte mindig mas helyen, csak par masodpercig. Ez nem fura, hiszen 12 orat pocakra tett kezzel toltott :) Arra gondoltam, hogy azt erzem, amikor odapisil, de nyilvan hulyeseg, mert ott bent amugyis meleg a magzatviz (annak a hojet sem erzem idekint, annyira jol veda burok, bor...), attol nem lenne melegebb az sem. De biztos, hogy nem jelent semmi fontosat, en is megtartottam csak affele erdekes dolognak, nem aggodalomnak....ki tudja, mit butykolnek ezek a kis prucskok odabent :):)

Anita! Mondanam, hogy nagyon ugyes vagy a 8 kiloval ...es tenyleg az vagy, irigyellek, barcsak en tartanek ott, megha jol is erzem igy magam....de az azert szerintem enyhen szolva nevetseges, mikor irod, hogy aggodsz ez miatt, mert meg van hatra ido...ez azert tulzas. Tudod, mire lennek kivancsi? Hogy vajon mit gondolsz rolunk, akik mar boven 10 (en pl kozel 12, de meg mindig nem latom magam kovernek, megcsak ducinak sem) folott jarunk???

Anna!Egyetertek Pokival, en is otthagynam a szulesfelkeszitot ilyen esetben...mint ahogyan tettem 2-szer is. Alapban nem akartam menni, mert irodalmam van egy halom...neztem egy halom videot...vagyis ugyanazt csinaltam, amit ott latnek-kapnek, a gyakorlat, meg a mi sajat esetunk meg majd ugyis kialakul. De azert csak elmentem. Az elson olyan tarsasag volt (persze elso babasok mind), hogy levagtam volna afejuket...csak remtortenetekrol beszeltek, paraztak...Ezt az elso alkalom utan hagytam ott. A masik felkesziton csak 5 percet voltam...azzal kezdte, hogy a szules a vilag legnehezebb, legfajdalmasabb, legborzalmasabb dolga...itt megproalunk minden lehetseges problemara kiterni, bar ott ugysem fog szamitani mindez. Ez fizetos volt...visszakoveteltem a penzt.

En rettenetesen jol alszom, talan tulsagosan is..nappal nem vagyok almos, de ha 5-szor lefekudnek direkt aludni, 5-szor elaludnek 2 percen belul :oops: SZerencsere sosem kelek fel....es a jarasom is teljesen normalis, konnyen mozgok, es semmim nem faj...sokszor vannak mar hullamaim, akkor erzem erosen az izmok munkajat, de sosem faj, max masfel percesek es nagyon szeretem oket, jok gyakorlasra...nincsenek szexi almaim (mondjuk masnaponta csinalom:) ...bar teny, hogy nem vagyok lepedoakrobata), szoval nalam a pocin kivul igazabol meg mindig semmi. Az uszasnal azert zavaro mar csimota feje a contok kozott lent...amugyis mindig le akar engem gyozni, de meg nem sikerult megertetnem vele, hogy eleg a kezeivel es labaival kalimpalni, a feje maradhatna mozdulatlan, azt nem kene forgatnia :)

Gio!Tesodrol meg semmi hir?

Erdekes dolog ez az elengedos-meg nem elengedos dolog. Szerintem termeszetes modon van bennunk ez a kettos erzes...legalabbis gondolom, hogy (foleg az elso babasok, meg akik ugy allnak a terhesseghez, mint en) a kismamak nagy/egy resze igy van ezzel. En imadom a pocakot, mi meg most is minden nap kulon raebredunk a ferjemmel erre a csodara, hogy itt bennem van egy elet...es a mozdulatokat erezni, amik aztan tenyleg soha vissza nem tero pillanatok, es bla-bla....nem akarok romantikazni, de szoval mindez tenyleg csodaszep. En kivannam, hogy sose legyen vege, mert imadom magat az allapotot is. Ez mellett azonban a szuletes egy egesz mas dolog...egy joval felsobb-foku boldogsag lehet...minosegeben mas, amikor fizikailag is koztunk van a baba. Ez miatt az elengedes szamomra abszolut nem nehez, valojaban nem is egy kerdeses dolog, igazabol nagyon eltorpul. nalam nincs is szo elengedesrol...elvezem a terhesseget, most pedig felkeszitem magunkat a meg nagyobb boldogsagra...de nem abbol a szempontbol, hogy most el kell valnunk es jon egy nehez resz, a szuletes. Szerintem van igazsag abban, amit Poki vedonoje mondott a korhazi csomagrol es lelki felkeszultsegrol...bar az en esetemben aztan tenyleg nincs szukseg pszichologiai fejtegetesre...annyira egyszeru. En osszepakoltam a korhazi vesz-csomagot, mert hiaba bele sem gondolok, tudom, hogy barmikor tortenhet valami, amiert bent fognak megfigyelesre, vagy meg rosszabb is tortenhet, es nem akarok abban a pillanatban meg ez miatt is aggodni, megha csak 5 perc lenne is osszecuccolni. Masreszt meg nekem alapban nem lesz ra szuksegem ugye, leven, hogy csak par orat leszek ott a szules utan, de kozbejohet valami, amiert atvisznek a korhazba es ott kell maradnom...nna, erre is jol jon a borond...masreszt meg azokat a cuccokat ugysem tudnam hova pakolni, egyszerubb volt mar rogton osszeszedni oket. SZoval nalam aztan abszolut gyakorlati kerdes volt ez az osszepakolos dolog.

Briell!Nagyon csini vagy...mint mindig. Es nekem naggggyon bejon a zold fal, nagyon tetszik!

Nna jo, lekoccolok, mert megint tul sokat okoskodtam :oops: Szep napot mindenkinek, en ma lakast tervezek...foleg az uj konyhamat...jajj de jo :):):)

Kép
pumipumi

Ja, kepzeljetek...SEHOL nem kapni malnalevel teat...a helyek nagy reszen meg azt sem tudjak, mi az...duuuuuuurva...azt azert eleg sok dologra hasznaljak...most keresgelek neten

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?