A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Szép reggelt!

Nagyjából visszaolvasgattam. A hétvégém kicsit mozgalmas volt. Itt voltak szüleim. Kifestették a fiúk a gyerekszobát. Mi meg egy csomót pakoltunk, takarítottunk anyukámmal. Vasárnap meg szüleim vettek egy csomó mindent Picúrkának. Végre van rácsos ágya, vettünk komódot, törölközőket, pelenkás kifogókat, plédeket. Meg egy csomó apróságot (pelenkázólap, hőmérő, lázmérő, matrac, orrszívó, hajkefe...) megrendeltem http://www.bebibolt.hu/ innen. Egy csomó minden itt a legolcsóbb, ahogy néztem. Leboltoltam egy szuper használt hordozót is. Van cuki pihenőszékünk, amit férjem kirakott a nappaliba a fotelek mellé. Annyira jól néz ki, hogy Bébinek is megvan már a helye közöttünk :D
Kicsit fel vagyok dobva a ténytől, hogy már majdnem mindenünk megvan. Igazából csak a babakocsi hiányzik. Azt meg jövő hétvégén nézzük meg Sopronban.

Gombi: én is pont ilyen lelkes voltam az első megnyert licitálásomkor :lol: Azóta már nagyon profinak érzem magam, rengeteg szuperjó cuccot vettem. Most eladni is szeretném a régi hűtőnket. Remélem, abban is sikeres leszek...

Ma kivételesen nem megyek sehova. De jó :D

briell

Briell, a napjaink nekünk is hasonlóan telnek. Pénteken lettünk készen a festéssel, hétvégén takaírtottunk, most jönnek a nagyobb dolgok beszerzése, amelyeket eddig nem tudtunk volna hova tenni.
Szerintem is jó a bolt, amit belinkeltél, mi a kiságyat és a komódot vesszük ott, de már vásároltam korábban is. A pelus is itt a legolcsóbb szerintem, meg valóban sok minden más is.

Priviben megírná nekem valaki, ha már a licitálásnál tartunk, hogy lehet az, hogy a teszveszen ha írok egy licitet, abban a pillanatban kapok egy magasabbat? Be lehet állítani, hogy a rendszerem figyelje és automatikusan licitáljon?

Gombi, gratula a komódhoz! Nekem eddig még semmi sem jött össze, remélem ma én is hasonlóa szerencsés leszek, mint ti! :D

Ez az elengedős dolog szerintem abszolút azon múlik ki hogyan éli meg a terhességet: ha gondtalan volt, akkor nyilván nehezebb, de én már nagyon várom, hogy a kezemben legyen a picúr. Az első 3 hónapban veszélyeztetett voltam, most a 30. héttől szintén azon megy a para, hogy a 37. hétig ne szüljek. Tegnap is úgy köszönt el a dokinő, hogy még 3 hetet bírjunk ki! Kevés volt az az időszak, amikor tényleg semmi sem volt, és annak örülhettünk, hogy megmozdult, most csuklott...
Ettől függetlenül szeretek terhes lenni, csak már jó lenne Zétit látni, és tudni, minden ok. Persze tudom, azután jön majd csak az igazi para. :lol:
Vendég

O'hara! ne aggodj, mar siman kibirod ezt a 3 hetet, utana pedig mar johet batrana picur, meglatod, minden rendben lesz. Az elengedesnek biztosan koze van a terhesseg mibenletehez. A problemasok nyilvan egyszerubben tulvannak ezen...meg azok is, akiknek a "buli" igazabol a szuletessel kezdodik. nalam ez azert nem igy van, dehat nyilvan nem lehet altalanositani. nalam a terhessehg maga az elso pillanattol rendkivul fontos, csimota teljes szemelyiseg, csak eppen bennem van. Az en terhessegemtol gondtalanabb szerintem egyszeruen nem letezik. MIndezek ellenere nalam igazandibol megcsak fel sem merul az "elengedes" szo, megcsak tudat alatt sincsenek ilyen szorongasaim...remelem :) biztosan egy nagyon soktenyezos dolog, es mindenesetre nagyon erdekes...

Briell! Ez remekul hangzik! Elhiszem, hogy igy fel vagy dobodva! Azert a nagy shoppingolas utan pihizz egy kicsit! MUlt heten annyit beszeltetek az arcmasszazsrol, hogy en mindjart megyek is...holnap meg fodraszhoz...aztan majd csinalunk uj pocakos kepet is :):)

Kép
pumipumi

Gombi, gratulálok én is a komódhoz!

Elengedés ügyben csatlakozok O'harához, nekem sem problémamentes a terhesség enyhén szólva, szóval továbbra is nagyon várom a végét. Így nem hiszem, hogy gond lenne az elengedés részével, alig várom hogy végre külön személy legyen a Maki és vége legyen a társbérletnek. :lol:

A licites kérdést szerintem nem kell priviben, mert semmi személyes nincs benne (fenn van a teszvesz faq-ban is), hogy ott úgy tudsz licitálni, hogy megadod a legmagasabb árat, amit neked még megér a cucc. Ettől függetlenül a vételár az lesz, ami az alattad levő licit vagy kikiáltási ár+licitlépcső, szóval ha más nem ígér többet, nem fog felmenni az általad megadott maximális árig. Ha azt látod, hogy rögtön ráígérnek a te licitedre, akkor az történik, hogy a másik magasabb maximális árat adott meg mint te (azt nem tudhatod, hogy mennyivel) és a te licited miatt feljebb ugrott a vételár is azon a kereten belül, de még mindig az övé a magasabb. Na, ez jó bonyolult lett, azért remélem érthető. :lol:

/
lemonsong

És ezt hol lehet beállítani Lemon?
Vendég

Amikor megadod a licitet, eleve egy olyan kockába írod bele az árat, ami felett az van, hogy "maximális licitem, nem kevesebb mint x ft", szóval mindig a maximális árat adod meg, nem kell külön beállítani semmit. Kivéve ha van licit nélküli ár is, akkor az is ott van mellette, és eldöntheted hogy licitálsz vagy kapásból megveszed.

/
lemonsong

Köszi Lemon! Ezt már használtam is jelentősen magasabb összeggel, csak gondolom másnak magasabb összeg volt megadva, így egyből túllicitálták azt is, így nem jöttem rá, hogy az elvileg automatikus licitálás.
Vendég

Kérdezhetek tapasztaltaktól néhány dolgot az öltözködéssel kapcsolatban? Pl. ha kocsival viszem valahova a babát, hogyan kell felöltöztetni? Hosszabb útra gondolok elsősorban. Gondolom akkor nem érdemes a bundazsákba bepakolni.
Meg amikor bevisszük a hidegből, akkor lassan, fokozatosan kell levetkőztetni, ugye?
Ebben annyira tudatlan vagyok :oops:

briell

Micsoda éjszakai élet volt itt! :D
Gombi, gratulálok, nagyon jól jártál vele! :D

Lányok, ti hol mértétek a pocakotokat? Köldöknél? Nekem ott pont 120 cm. :shock:

Pumi, igazad van amit az elengedésről írtál. Szerintem én azért nem várom a szülést, mert tudom, hogy életem utolsó terhessége. Nem tudom más akinek ugyancsak utolsó babavárása ezt hogyan éli meg, de én elég nehezen. Mintha egy fordulópont lenne, amivel elveszik valami örökre. Mint mikor utoljára szopik a pici vagy mint gondolom az utolsó havi megléte a klimaxban. Szóval nekem ezt nehéz feldolgozni.

Nemsokára házhoz hozzák a megnyert babakocsimat! A régit is beszámítják, úgy várom. Aztán spuri a dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy hogy alakul a méhszáj. :D

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSS, JÓ A MOSÓGÉP!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Megjött tegnap az alkatrész, ami persze azonnal eltört, ekkor kisebb szívbaj kerülgetett, de a férjem megszerkesztette és most működik megint!

Olga, írtad, hogy nem bírtál ellenállni egy fix kerekes babakocsinak. Megmutatod milyet vettél?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Látom ezerrel ment a licit téma. Én sajna ebből nagyon buta vagyok nem élvezem, de szerintem csak lusta vagyok az ilyen licitálós oldalakhoz. Viszont gratula Gombi, hogy sikerült a biznisz! :D

Kata köszi a jó tanácsot, majd meglesem az oldalt. Nem tudom, de úgy parázok ettől a szoptatás témától.... :oops: Biztos ez is azért van, mert erről is, mint mindenről sok rémhírt lehet hallani. Anyósom már az elejétől azzal riogatott, hogy ő minden egyes szoptatásnál sírt a fájdalomtól és véres, sebes volt sokáig a mellbmbója mindkét gyereknél. Na így indulj neki, pedig én minél tovább szeretném szoptatni a babánkat, de ha nem muszáj akkor nem szertnék a fájdalomtól sírni közben, mert azért úgy elég nehéz ezt intim, meghitt pillanatként átélni... :?

Pumi, Póki, igazatok van a szülésfelkészítőt illetően, de a tegnapi tök jó volt, mert egy elismert intim torna tréner volt előadást tartani, aki nagyon sokat dolgozik együtt Kriston Andreával és nagyon sok érdekes, hasznos infót tudtam meg tőle! Holnap megyek is az általa tartott tréningre, mert a gátizmamimat csak fel kéne készíteni a szülés témára, meg utána sem mindegy milyen gyorsan regenerálódik az ember. :wink: Amúgy a csoportvezetők, akik szervezik ezt a kismmaklubbot nagyon aranyosak segítőkészek, meg a kismmaik is jó fejek, csak a múltkorra meghívott szülésznő volt fura szemléletű. Jövőhéten egy dúla csaj jön, szerintem az is nagyon érdekes lesz... :) Ja és hál Istennek nekünk ez nem kerül pénzbe, hanem a Humán Szolgáltató Központ szervezi.

Briell, mi most látogattuk meg unokatesómat, akinek 4 és fél hónapo a babója és tőle tudom, hogy , ha hideg van akkor úgy kell öltöztetni, mint amilyen melegen te öltöznél és még plussz egy réteg. Lényeg a rétegesség, persze a kocsiban mivel fűtés van nem kell a nagy plédet rajta hagyni, és a bundazsákot is szét vahy le lehet róla cipzározni. Én csak a hallottak alapján gondolom ezt, de a tapasztalt mamik, azért segítsenek nekünk ebben.... :wink:
Vendég

Briell, bocsi a te nevedet nem jelöltem ki az előbb! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Pókica végre vége az őskornak, és jöhet a megérdemelt könnyed mosás :lol: azért bízom benne, hogy egy pótalkatrészről gondoskodtok, hiszen ha ez is eltört, akkor nehogy megint a legrosszabbkor ne tudd használni!

Ezekkel az aukciós oldalakkal még én is csak most ismerkedem, de nem igazán vetettem még bele magamat. Pedig ahogy látom, nagyon megéri :lol: és gratulálok mindenkinek, akiknek sikerül jól licitálni és megszerezni az adott árut.

Pumi én felajánlanám, hogy küldök Neked málnalevelet, de nemtom, hogy a posta kivinné-e... Én tegnap vásároltam be belőle, de megvárom még a pár napot, hogy betöltsem a 36 hetet, és majd utána kezdem inni.

Érdekes ez az elengedés kérdés... mivel egyre nyűgösebb vagyok, kezdem várni, hogy megszülessen a picúr :) de közben pedig teljesen idegbeteg vagyok a gondolattól, hogy itt legyen, épp az a gondom, hogy nem hiszem jelenleg, hogy képes leszek ellátni.
Tudom, ezek csak rémképzetek, de most rendesen meg vagyok ijedve. Ezután jön szerintem az, hogyha felpörögnek események és egyre közelebbi lesz a szülés időpontja, akkor majd attól kezdek rettegni.
Mivel nekem is az utolsó terhességem, és összességében elmondhatom, hogy panasznélküli, és nagyon jól éreztem magam végig, akkor még sokáig szeretnék így maradni, csak ekkora méretben, esetleg ha lehetne, kb. egy hónappal ezelőtti méretekkel :)

Anna a szoptatástól én is nagyon tartok, pedig engem senki nem riogatott, de még tart a bizodalmam, hogy mindenki képes rá, aki akarja, legfeljebb valakinél könnyebben megy, és már az első napokban sincs gondja. Bízzunk benne, hogy ez nekünk ugyan olyan jól fog működni, mint minden a várandósság alatt.

Végezetül egy kérdés, gyakorló kismamik biztos tudni fogjátok, és nem kell keresnem a neten. Az nst-n mért értékek besorololását szeretném tudni. Mikortól, mekkora értéktől számít már komolyan a mérési eredmény?

Üdv. Gabi
Vendég

Hahó!

Gombi, gratula a licithez. Ugyan regisztrálva vagyok, még soha nem licitáltam, bátortalan vagyok hozzá, nekem ez még új. Viszont hirdetés után már vásároltam többször.

Nekem még a kártyás vásárlás az idegen, eleve félek a kártyát használni, nehogy leszipkázzák óriási vagyonunkat!! :shock:

Póki, örülök, hogy vége a kézzel mosásnak!!

Nálunk ma csinálják a beépített szekrényt, és már félig megvan, nagyon "zsííír" lesz.
Ha újra lesz kapcsolat a fényképező és a pc között,(most nincs), teszek képet!

Nincs rossz idő, kár hogy ma szobafogságra vagyok ítélve. :?
Vendég

Gabi: a rettegés a baba ellátásával kapcsolatban nálam is hasonlóan tud néha előjönni.
A jelenlegi állapotomat iszonyatosan élvezem. Akkora kaland minden nap. :D jelenleg nem is tudom magam elképzelni újra lapos hassal :lol: Viszont az a vágy, hogy kezembe foghassam a babámat minden mást el fog nyomni. Már most féltékenykedek néha páromra, hogy ő olyan közel tud bújni a Picúrhoz. Ami vicces, mert azért nálam közelebb nem lehet hozzá :lol:

briell

Megnyertem az aukciót, köszi még egyszer Lemon! :D
Bár nem akartam mellszívót használtan venni, de sterilizálva, semmi baja sem lesz nem? és így 1/5-d áron kaptam meg.
Vendég

Szívesen! Az első licit nekem is parás volt, de azóta belejöttem. Sőt már adtam is el egy csomó cuccot.

A baba ellátásával nekem is vannak félelmeim, de mindig arra gondolok, hogy másnak is sikerült már. Különösen sokat segít, ha konkrét személyekre gondolok, értve ezalatt a legbénább és legszétszórtabb ismerőseimet, és az ő gyerekeik is valahogy megnőttek, lassan iskolába mennek! :lol:

/
lemonsong

Már Pumi is kérdezte Gio, de én is nagyon kíváncsi vagyok!!! Mi újság tesóddal?????? Izgulok..... :oops: :D Ha nála így izgulok, mi lesz, ha mi is elkezdjük a sort! :roll: :lol:
Vendég

Tényleg, vajon kié lesz az első baba a fórumban?

/
lemonsong

Sziasztok,
micsoda termékeny kis nap!

Gombi
először is gratulálok a licithez. Én is eufóriában voltam mikor az elsőt nyertem:)

Köszi hogy kérdezitek hugit, még egyben, de épp az előbb írta, hogy szerinte szül ma és hogy valahogy nincs kedve... :) NEm a babó miatt, hanem az egész procedúra miatt :-)
Egyelőre úgy tervezik, hogy nem lesz több babójuk (5 évig még tuti) és úgy van vele mint Pókica, ez az utolsó. Neki tölétese terhességei voltak fizikailag, most a másodiknál volt némi derékfájás, mert emelgette ugye egyeskét, de amúgy semmi. Most már anyósék ottvannak náluk, unokahugit lefoglalják, hugi meg tompa fájdalmakat érez, hulla álmos, és nem tudja eldönteni, hogy akkor most ezek már előjelek? :) Mi lesz akkor velem első babásként, ha ő nem tudja eldönteni:-)
Mindenesetre nagyon izgulok, mert ha azt érzi ma szül akkor szerintem úgyis lesz, azt is érezte - vagy befolyásolta?- hogy túlhordja.

Pókica,
király hogy megy a mosógép!!! :)

A szoptatástól én is valahogy szorongok, fura:-) De bízom abban, hogy ez szüléskor elmúlik.
A másik meg nálam is az öltöztetés, miben hogy mikor:-)
Gombi,
nálam anyum mondta azt hogy hát pólyában illene kihozni:-)) MOndtam hogy tél lesz, hó esik, bundazsák, mózes és majd itthon bepólyálom ha tényleg nem merem megfogni :)

Rajtam pár napja euforikus boldogságérzet van vhogy. Pedig az éjszakám nem volt könnyű, csípőset vacsiztam, szegény gyerek totál felpörgött (vagy bepörgött? ) tőle , aztán addig rugdosott, amíg a gyomrom is belefájdult, bár most nem nagyon tudom hol a gyomrom, de azt hiszem az volt 8)
Vendég

Ez a bebibolt.hu a Mária Nagyker a XIII. kerben?
Itt a legolcsóbb úgy látom a textilpelus. 10 db 1500 ft :shock: A tescoban néztem 8 db 2600 Ft.
A kiszállítás mennyire megbízható? - úgy értem mennyit kell várni rá?
Vendég

o'hara: nem keretezem be a képet, hanem lerajzolom, kifestem, felragasztom hungarocellre, és azt rakom fel a falra. Épp mint a mesedekorok, de ez némiképp gazdaságosabb, mert nem akrill festéket használok, amivel hungarocellre tudnék festeni...
Örülök, hogy beszéltél a dokival :)

gombi: Gratula a komódhoz :)

Érdekes ez az elengedés, mert én is sok problémával küzdök most, kezdve a fertőzésekkel, a derékfájás, és hogy már most alig birok aludni éjjel, meg hogy a hasam néha majd szétszakad, és a sok aggódás... mégis nehéz igy, hogy az utolsó terhességemet próbálom átélni. Vagy legalábbis tuti hogy egyhamar nem leszek megint állapotos, talán soha többé. Ez pedig megneheziti az elengedést. Igy bele gondolva másabb az egész. De persze már nagyon várom az ikrekkel való találkozást :)

Briell: ha autóval mentünk hosszabb útra, akkor én bundazsákba tettem őket, és még volt hogy takarót is vittem. Viszont figyelni kell, hogy a kocsiban is van ám fűtés. Tehát legyen a zsák kicipzározható, hogy ne melegedjen túl a baba. Remélem erre gondoltál. A levetkőztetéskor én nem túl lassan vetkőztettem a csajokat, hisz a meleg zsákban épp olyan hőmérséklet kell hogy legyen, mint a meleg lakásban...

Anna: szoptatásnál egy hónapig biztos eltart, mig a cicid megszokja a folyamatos strapát! Én úgy fogalmaznék, hogy összeszoritottam a fogamat, mikor elkezdtem szoptatni, de aztán már nem volt gond. Sokat jártam fedetlen mellekkel, mert az anyatej nagyon jó a sebgyógyulásra is, igy ha szopizott a baba, akkor rajta hagytam a tejet, és úgy szaladgáltam. Meg én Bephantent használtam, ami jó volt! Azért ne aggódj, a baba édes, és ez még a fájdalmat is elviselhetőbbé teszi :)

Kata
labkat

Biztató imákat szívesen fogadunk! Hugom úton van a kórházbaa!!!!
Nyákdugó távozott - ami önmagában tudom még nem elegendő, de így túlhordásnál azért már csak jelent vmit -, rendszeres fájásai vannak.
Úgyhogy bízunk benne, hogy unokaöcsi ma megérkezik :)
Vendég

Hú, de izgi Gio, ezerrel drukkolok!!!!
Vendég

Én is úgy izgulok mintha legalábbis én mennék szülni :)
Vendég

Na azért azt még ne, csak kicsit izgulj!
Vendég

Hajrá Gio hugi!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D
Vendég

Süt a nap, kellemes az idő, és végre azért izgulunk, hogy valakivel jó is történik ma :lol:
Gio minden jót és komplikációmentes szülést kívánok a húgodnak, várunk a hírekkel!

Üdv. Gabi
Vendég

Mire beértek a kórházba már 5 perces fájásai voltak huginak, a doki azt mondta hogy szerinte 3 órára meglesz a kisfütyis :D :shock: Hát nemsemmi:-) MIcsoda időzítés, hogy ilyen profin időben indultak, egyeskével nagyszülők otthon, mire beértek már asztalra fel:)
Bocsánat- igyexem nem túllihegni, de mégiscsak a tesóóm:-)
Múltkor ő kapott EDAt , hát erre most úgy tűnik nem lesz idő. Csak a férje kibírja idegekkel :)

És az idő tényleg csodás , én is sétálni indulnék, csak még nem tudom merre:-)
Vendég

sziasztok
pumi én nem gondolok semmi rosszat arról aki többet hízott.csak én úgy érzem jól magam a bőrömben és bizony arra is gondolok hogy le is kéne adni.én a tesz veszen most hajtok egy pelus táskára még 6 perc van.tényleg jó idő van.
gio gyere a hírekkel tesódról.

Kép
Kép
anitaaa03

Huuuuuu...eppen en mondtam, hogy en aztan az eg vilagon senkinek nem fogok szolni, mikor szulni indulok, most meg itt varjuk egyutt a hireket Gio hugijarol...tok izgi :):)

En hazajottem arcmasszazsrol...arcmasszazs nelkul :( A csaj influenzas, ugyhogy mondtam neki, inkabb visszanezek par nap mulva.

nekem abszolut semmi felelmem sincs a babaellatassal kapcsolatban...tudom, hogy bena leszek, de azt is, hogye z termeszetes, es rovid idon belul valtozik majd, es hogy a baba ugysem fog reklamalni, ha megfelelo figyelmet kap akkor sem, ha az egesz haz a feje tetejen lesz...majd szepen lassan megtanuljuk egymast, es ez alatt nem lesz semmi baja az en szerencsetlenkedesem miatt, mint ahogy ez az osszes tobbi csaladban igy van...es kesz.

Nna, en bevagok egy nagy teat masfel citrommal (ja, multkor kerdezte valaki a narancsot...no para, az egyik legjobb, amit magaddal tehetsz...en naponta 2-szer 3 deci frissen facsartat iszom a terhesseg elejetol, ami napi 6 narancs), aztan bezuppanok az agyba es konyhat tervezek :):)

Itt is kiraly az ido, 22 fok, de a setabol mara eleg volt.

Gabi! Koszi a teat, talaltam online...bar en a 35-tol iszom majd.

Kép
pumipumi

na megnyertem 775ftért az enyém :)

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

GIO!
Mennek a drukkok!Ismrős ez a nyűgös érzés.Mikor Anyumék jöttek látogatóba és én valami iszonyat nyűgös voltam,mondták,hogy na ez már tuti a szülés lesz,lehet hallani a a nyűglődésből.Én ebből semmit nem vettem észre,csak hogy most "nincs kedvem szülni" és egyébként is utálok mindent.Erre 7órára már megvolt Zizu.

PÓKICA!
A héten elvileg megérkezik,akkor majd dobok róla képet.

GIO!
Zizu előtt én is nagyon paráztam a szoptatástól.Sőt az volt az egyetlen amitől féltem,valahogy mumus volt.Aztán csak sikerült nagy nehezen.Szóval nyugtatnálak,de tényleg igaz,hogy azt azért lehet tanulni,mit hogyan.Bár a lényeg ugyan az: cici a szájba

Megvolt a cukorterhelsé,persze töjk fölöslegesen mert minden ok.
Tanácsadás is megvolt,most tartok 11kg plusznál.A hónapba gyorsan felugrott 3 kg.De sejtettem,mert szinte egész nap ettem.

ANITA!
Grat a táskához!Mi nekünk nincs ilyen külön,a régi sulis táskám a gyerek cuccos táskám.

O'HARA!
Szerintem semii baja nincs!Úgyis te is lesterilizálod még. :D
Vendég

Pumi
én is vmi ilyen gondolkodásmódot részesítek előnyben - több -kevesebb sikerrel:-). Annyira igazad van. Hál'Isten a férjem totál így gondolkodik és éli az életet, úgyhogy legalább egyikünk tuti természetesen fogja kezelni azt ha esetleg minden a feje tetejére áll :)

Anita
gratulálok a táskához! ennyiért aztán totál megérte!
amit most felszedtél sztem szüléssel le is adod azonnal. Én némi plusszal indítottam, sztem meglesz a végére a 14-15, úgyhogy...több aggódnivalóm van:-) No de tudjuk; hogy mindenkinek a maga keresztje a legnagyobb még akkor is ha esetleg az számunkra bagatelnek tűnik kívűlállóként.

Sprite
igen, hugi is így volt tegnap:-) Most meg hihetetlen hálás, hogy anyósék ottvannak és Katica észre sem vette hogy leléptek. Bár gondolom majd este keresi anyát, de mégsem rángatták ki a saját kis közegéből és hagyták el útközben. Az azt hiszem jobban megviselte volna.

Épp akartam kérdezni, hogy a málnalevelet akik isztok mikor kezditek? A szülést ugye nem hozza meg korábban?
Vendég

Olga, kérlek segíts, neked Toma babakocsid volt! Most hozták meg és annyira elvakított a szépsége :D , hogy kiesett minden gondolat a fejemből. Elfelejtettem mindent megkérdezni, már össze tudom csukni, viszont sehogy nem jövök rá, hogy kell átállítani a tolókart. Tudnál nekem segíteni? Valahogy le tudnád írni? Nagyon hálás lennék érte!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

ÉÉÉÉS MEGSZÜLETETT!!! :D

Igen gyors turbószülés volt hisz 1kor értek be a kórházba:-)
Nem volt EDA, gátmetszés, Dodóka jött , látott, győzött:-) 3700 gr. és 56 cm. Hugom kicsit repedt csak és még a szülőszobáról hívott hihetetlen euforikus boldogságban :-)
húhh, de irigylem ezért a gyorsaságért:-) Jó lenne ha ez családi vonás lenne, mert anyunk is gyorsan és problémamentesen szült:-)
Vendég

de utálok vasalni :oops:
én a szoptatós teát nemtudom igyam-e szülés elött.
képzeljétek éjjel olyan görcseim voltak először a gyomrom azon segített egy wc-re menetel de aztán a hasam görcsölt,keményedett a derekam szét akart szakadni aztán nagy nehezen elaludtam,de 3 óra múlva felébredtem és megint kezdődött.azthittem mehetünk a kórházba megijedtem mert még legalább 2-3 hetet maradjon babóca a helyén.valószinű ezek jósló fájások voltak :shock:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, grat a tesódnak!! Ez tényleg gyors volt!

/
lemonsong

gio gratula a húgodnak szép nagy baba :D de jó lenne már ott tartani :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio én is csatlakozom! Gratulálok, szép nagy baba, és ami a legfontosabb, hogy anyuka és a baba is jól vannak!

Ilyen szülés szerepel az álmaimban is :) de nekem úgy fog indulni, hogy a dokim be akar fektetni majd hamarabb :( a kórházba, hogy szem előtt legyek. Na, én ezt akarom valahogy kihagyni.

Pókica használjátok egészséggel az új járgányt, legyen meg benne a Te örömöd is!

Anita a szoptatós teát szerintem mindegyikünk csak szülés után kezdi. A málnalevelet viszont ilyen tájt szokás, egy dolog, ártani, biztos nem árt. Ami még lényeges szerintem, hogy hinni kell benne :lol:

Üdv. Gabi
Vendég

Gio! Gratula a huginak, ez nem semmi :):):) jajj de jo :):)

Anita! Dobd a vasalnivalot, en imadok vasalni! :) A szoptatos teat ne idd meg, majd raersz szules utan! Azert figyelj oda ezekre az eros fajasokra...megha nem is szulni kell menned, azert ha gyakran van ilyen, en bizti szolnek a dokinak...legalabbis nekem azt mondta, ha barmikor fajdalmas, vagy furcsa, vagy csak rossz erzesem van, hivjam.

Viszont a malnalevelet lehet iszogatni, DE! ahogy en nezegettem es hallottam, eleg sok dologra oda kell figyelni...mennyisegre, foleg. Szulest nem indit, de mar a joslokat is joval intenzivebbe, fajdalmasabba teheti..arra meg semmi szuksegunk...szoval tul koran azert nem kell elkezdeni, meg tul sokat sem inni. De ahogyan gabi mondja: hinni kell benne, mert bar regota es sok dologra hasznaljak, azert tudomanyosan termeszetesen ez sem bizonyitott :lol: valaki eskuszik ra, masnak semmit nem er...aztan hogy a siker a teatol volt-e....nna, ezt nem tudni :)

POkica! latod, milyen jo, hogy megiscsak megvetted ezt a babakocsit!Gondolom, most azzal butykolsz egesz nap :) Mi is mar reg megrendeltuk, talan 1-2 het es megerkezik. bar az enyem nagyon egyszeru lesz, nem tul sokat lehet allitgatni rajta.

Gabi! En igazabol nem ertem az orvosodat..e.z nyilvan az o szokasa igy, de azert eleg fura...ha az enyem lenne ilyen, minden ok nelkul nem hagynam. ha minden rendben van veled es a picurral, mi szukseg ra, hogy elotte befekudj, mint valami beteg, aki operaciora keszul? lehet, hogy irtad mar az okot, nem emlekszem. marmint ha van igazi ok...mert azt tudom, hogy az orvosok aztan mindent meg tudnak magyarazni. Ha neked ez rossz, nem tudnad megbeszelni vele? vegulis nem kell mindig mindent elsore elfogadni...meg nem kell teged szem alatt tartani, mintha beteg lennek. Bar igy azert ketsegkivul kenyelmesebb, de en nem birnam ki korhazban...foleg, ha hamarabb befektet, baboca meg a kiirt idopont utan jon ...akkor bent leszel 3 hetig? Vagy csak akkor fektet be, amikor mar mondjuk a mehszak kozepso resze is kinyilt?

Kép
pumipumi

Hali!!!

Éljen Gio hugi és családja!!Sok tejcsit kívánunk!!!

Kata,ezt nem értem,miért írtad,Annának!Bocs,de szerintem nem mindenki melle reagál rosszul a szopira,vagy pl.vannak babák,akik nagyon gyorsan ráéreznek.Nálunk sosem volt semmi gond,akkor sem,amikor már foga volt,sosem harapott,tépett,szívott túl erősen.Pedig mi a 4.napon kezdtük,tehát még a cumizavar is bejátszhatott volna,de nem...ne haragudj meg,csak fura,hogy úgy írod,h biztos egy hónapig is eltart,mire hozzászokik a cici.Ja és én nem használtam bimbóvédőt semmit.És nem is treníroztam előtte :lol: :lol:

Gratula a megnyert licitekhez!Már én is bánom,h nem innen vettem pelustáskát.No mindegy.
Judy,én kifejezetten ezért csináltattam magamnak külön bankkártyát.Azzal csak teszveszelek,vaterázok.Nincs rajta sosem 10eft-nál több.Megéri,habár nem vagyok para,de azért az ördög nem alszik :twisted:

Briell,én soknak tartom hosszú útra (Sopronba,szüleidhez???)a bundazsákot.Én így csinálnám:body,rugi,vékony nadrág,kocsicipő,vékony kocsikabát,vékony sapi,kiskesztyű.Indulás előtt a kocsit felfűteném és egy vastag plédbe burkolnám,amíg beteszem és át nem melegszik.Azért több óra autóban sok bundazsákban.És ha útközben megizzad(D olyan izzadós,mint én)és ki kell venned(szopi,peluscsere)akkor csak meghűlhet.Jobb a több vékony réteg,mint az egy vastag.

Póki,120cm :?: :lol: :lol: pedig én többet híztam és vastagabb dongájú is vagyok nálad :lol: :lol:

Elengedés.Nálam nincsenek ilyen dolgok.Nekem is utolsó terhességem,de a pocak nem fog hiányozni.Alig várom,h megszülessen és minden rendben legyen.Remélem így is lesz.És nem csak azért,mert nem volt problémamentes a terhességem(pedig túl problémás sem volt)hanem,mert én szeretnék már önmagam lenni.Újra futni,nagyokat sétálni(tegnap is be kellett parancsolnom szegény drágámat a parkból,mert pisilnem kellett :evil: :evil: :evil: )
újra élvezni,hogy látom magam borotválás közben :lol: ilyen primitív dolgokat szeretnék már újra.Nekem sok ez a 9 hónap,de jó a kutyáknak 8)

Ma elmentem terheléses vérvételre és a védőnőm mindent ráíratott a beutalóra,csak a legfontosabbat nem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: így csüt.mehetek újra.Most a többi vizsgálathoz levettek 4 ampullát.Olyan mérges voltam,h majd'rájuk borítottam az asztalt.Még jó,h nem akkor mért a dokim vérnyomást,mert tuti beutal a kilinikára :(

Kép Kép
meli1118

Gio: gratulálok a hugodéknak :) Izgi volt olvasni is :) ha ilyan gyorsan szülnek nálatok a nőcik, hát neked is van erre esélyed :)

Pumi: én is dobhatom a vasalni valót???

meli: én csak leírtam, amit tapasztaltam... és többen is ezt tapasztalták az ismerősi körömben. Te akkor egy csodás kivétel vagy ismerőseim között :) Hát Anna, kívánok neked is ilyet.
De egyébként mindennek ellenére én azt tartom, hogy csodás dolog szoptatni. Mindannak ellenére, hogy első terhességem alatt egy fibróma keletkezett a mellbimbómon, és az igen fájdalmas volt, mikor szoptattam. Peresze ez azóta már el lett távolítva. Mégis a második terhességemnél is kellett idő, hogy újra hozzá szokjon a cicim a szopizáshoz. Persze jóval kevesebb idő kellett :)

Kata
labkat

köszi az infókat az öltöztetéshez. Én is azt gondoltam, hogy ha Sopronba megyünk akkor azért nagyon rugalmasan öltöztethetőnek kell lennie a babának.

Most az jutott eszembe, hogy milyen fura lesz, ha a fórumon a fél társaság már megszült, a másik fele meg még nem. Illetve ha a végére már csak páran maradunk pocakosan.

briell

briell én a sorendre leszek kíváncsi vajon tényleg az elsők lesznek az elsők?

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, nagyon nagy gratula a kis uncsiöcsköshöz!! Sok boldogságot, egészséget nekik!!

Kicsit nem figyelek és itt egy új életke! Én is, én is ilyen flottul szeretnék szülni.

Kész lett a szekrény, nagyon jó, szép, potom 3 órán keresztül pakolásztam, és most nagyon fáradt vagyok, Manó meg rákezdett a step aerobik-ra, csak fejjel lefelé.
Asszem, ma jól fogok alukálni.
Vendég

Nagyon naaaaaaaaaaaaagy gratulaaaaaaaaaaaaa Gio huginak és a kisfütykösnek!!!! :lol: Annyira irigy, irigy, irigy! :lol: Sok Boldogságot nekik és sok fincsi tejcsit a bébinek!

Gabi, csatlakozom Pumihoz! Én sem értem,de lehet hogy lemaradtam róla, hogy mért kell befeküdnöd előtte??? Nekem ez a rémálmom, és az egész szülés mizériából a kórházi benttartózkodástól félek a legjobban... :( Gyűlölöm a légkört, a szagot, mindent , ami a kórházzal kapcsolatos! :evil: Én utánad egy nappal vagyok kiírva és nekem nem mondott ilyet az orvos, sőt nekem még azt sem találgatja, hogy mikor szülök, mert az mondja mindig, amikor kérdezem, hogy ezt csak a baba tudhatja, hiába nagyobb mint az átlag ilyen időben, ebből nem lehet következtetéseket levonni... :?

Meli, látom nem csak én nyűglődök már... Én most jutottam el arra a pontra, hogy úgy érzem mintha már vagy 2 éve terhes lennék! Nekem is egy kicsit soknak tűnik ez a 9 hónap. Szeretek terhesnek lenni, de jobb szeretném már a kezemben tartani a babámat... Remélem nem ítéltek el ezért, de lehet csak a hormonok beszélnek belőlem, de kezdek besokalni, mert már alig tudok menni, mozogni, nem tudok kikelni az ágyból, egyedül cipőt felvenni, se feküdni, se ülni nem jó, és egész nap folyik rólam a víz..... Szinte mindenre alkalmatlan vagyok és legszívesebben bőgnék egész nap.... :( Szóval ez van sajna... Ugyanakkor életemben még sosem vártam, akartam semmit mint a KISFIUNKAT!!!!! :lol: :lol: Ez tartja bennem a lelket.. :oops:
Vendég

Tök aranyosak vagytok! Köszi hugom nevében is a gratulációkat:-)
Nemrég hívott megint, még ugye most járt le a 2 órás megfigyelés - legalábbis a Jánosban így van, hogy szülés és még 2 óra henyélés a szülőszobán. Mondjuk a férje ott van vele, így nem rossz, kiscsákó meg már egy órát cicizett, igaz még nincs normál tejcsi csak vmi előféle. Tesóm már tiszta szerelmes így a 2. szülése után a dokinkba:-) Merthogy minden pontosan úgy történt ahogy az orvos megmondta és hogy úgy érezte végig nagyon nagy biztonságban van és jó kezekben. No ő pl. nem járt semmiféle tornára, nem tanult relaxálni, egyszerűen csak vhogy természetesen kezelte az egész állapotot. Van akinek ez jön be. Ez olyan mint anno anyáinknál és nagyanyáinknál, ahol szintén nem volt semmiféle egyéb mégis tök jó szültek (persze kivételek mindig vannak, tudom:-) )
Úgy látom itt is azok bírják nehezebben a várandós terhességet, aki nem az első babát várják.
Biztos mi első babások is így leszünk majd. Hugim is szeretett volna már túlleni rajta nagyon, mivel már van egy kis örökmozgó otthon nem volt teljesen a teste ura, nem tudott úgy lépni utána, tehát mindenképp korlátozó.
Én egyik nap siettetném az időt, másik nap meg benttartanám még félévig a kicsikét 8)

Csillag
én nem mentem ma sem a szülésfelkészítőre. Ti mentetek végül? Úgy emléxem ma van a pesti napotok.
Vendég

Gio! Ez csodas!!! Elhiszem, hogy szerelmes lett a dokijaba, de azert az erdem az ove es a picure...az nyilvan rengeteget szamit, hogy hogyan erzi magat az orvos kezeiben. Nagyon ugyes volt, en is igy szeretnek szulni...marmint nem a gyorsasagra, hanem a nyugalmara gondolok, hogy kepes volt termeszetesen kezelni egy termeszetes allapotot, folyamatot. Utaltal arelaxra...hat, en ezt nyomom elegge, a vizualizacioval es mindenfele lazitoval egyutt...nekem ezekre azert van szuksegem (bar valojaban nem erzem szukseget, de ki tudja, igy jobb...attol fosok, hogy a tulsagosan nagy onbizalmamhoz nem tarsul valodi felkeszultseg), hogy el tudjam felejteni szules kozben a sok borzalmat, ami ma ez korul leng, es hogy termeszeteskent tudjam kezelni. EZ vicc...gyakorolnom kell ahhoz, hogy vegul total termeszetesen kepes legyek hagyni a torteneseket...de sajna ma igy van. Nem veletlen, hogy oseink, illetve ma a nem civilizalt nepek sokkal, de sokkal konnyebben szulnek ...nem beszelek itt most az ellatas hianyanak a kovetkezmenyeirol, csak magarol a szules procedurajanak kezeleserol a no felerol. Mert nekik ugye nincs tudomasuk a dolgokrol, es kepesek csak a testukre hallgatni. De jo lenne, ha mind igy tudnank szulni itt...ki tudja...vegulis nincs az sehol megirva, hogy szenvedni kell...hatha :):):)

Van egy csomo kuponom a prenatalba, amik most 31-en lejarnak...ugyhogy anyospajtival csutortokon babashopping...kenyszerbol :roll: mar szuksegem nincs semmire..talan veszek par nagyobb rucit, mert nekem ugyis csak a legelso 1-2, max 3 honapra vannak...vagyis attol fugg, mekkora lesz azzurrka.

Hova tunt gabicika ? es moly?

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?