A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Friday, köszi a tippet! Amúgy ahol lehet, ott én is leteszem Marcit, hogy mászkáljon négykézláb és én most a háti hordozó beszerzésén gondolkozom, amúgy meg kenguruval járunk, amikor csak lehet :lol:

Ide tettem fel képeket Marciról:
http://picasaweb.google.hu/106208029978 ... 39ob_IsAE#

Nem tudom, hogy jól tettem-e fel és lesz-e jogosultságotok megnézni :oops: :shock:
Szóljatok, ha nem!

Amúgy nyaralós képekkel van tele :wink:

Mangora

Kép
mangora

Mangora,
Jól tetted fel:) Aranyos képek, és csorgatom én is a nyálam a helyszínek és a nyári hangulat láttán:)

Zsuzsi,
Holnappal kapcs: az 1-es villamossal már csak 4-5 megálló, de nem ismerem a környéket, és jó lenne időben érkezni.
10.45-höz mit szólnál? Túl korán? Lemennék Elétek a metróhoz. (Népliget)

Remélem, nem fog zuhogni az eső holnap:(
Én mindenképpen megyek úgyis, de megértem, ha valaki inkább otthon marad:)

További szép napot!
ma én vagyok a soros takarító, megyek is.
monke

Sziasztok!

Móni, tökéletes, akkor 10:45. A metró elejébe szállok.
Jó takarítást!

Mangora, nagyon jók a képek!
Zsófi is szokott rugózni és felállni a babakocsiban. Érdekli, ami a háta mögött van. Bár szerintem ezt mi rontottuk el, mert nyaraláskor, amíg mi ettünk, ő megfordulhatott benne és úgy játszott, M. fél kézzel fogta.

Friday, nekem a babakocsi egy időzített bomba :-) Bár amióta stabilan ül és tud nézelődni, mintha jobb lenne egy fokkal a dolog.

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntéseket! Átadom Zsófinak.

További szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, Zsuzsi, köszi :)

Móni, jó takarítást! Ilyen időben úgysem lehet nagyon mást csinálni! Pedig olyan jó lenne a szép őszi időben kirándulgatni a szabadban!!!

Zsuzsi, nálunk is nyaraláskor "romlott el" Marci a babakocsiban :lol: Azóta ha ordít, ha nem, ha menni kell, akkor muszáj bekötni...

Megnyugodtam, hogy nem csak Marci rugózik... Olyankor úgy irigylem... Ha nekem kéne annyit guggolnom és felállnom, akkor nem bírnám :shock: A hétvégi úszást is elblicceltem.... :cry: Pedig a múlt héten már olyan jól elkezdtem a tornát :roll:

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi,
Akkor ott leszünk 10.45-kor:)

Babakocsis gondokat megértem, és együttérzek. Én már bele se merem ültetni egy ideje.
:twisted:
monke

Sziasztok!

Csak egy nagyon gyors bekukk. A MÜPA akadálymentesített. S abba a terembe ahol a Ringató van be lehet vinni a kocsit, de előtte is ott lehetne hagyni szerintem. Azt nem tudom, hogy a koncert hol lesz, most nincs időm megnézni. :( Holnap akkor igyekszünk olyan 11-re odaérni mi is. Mi ha nem esik az eső babakocsival megyünk, ha esik kenguruval. S akkor előtte találkozunk? Zsuzsi! A Te számodat tudom, ha nem látlak Benneteke, akkor Téged hívlak. Jó?

Puszi

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Zsófus, utólag is boldog névnapot!!!
Ilyenkor fogjátok tartani? Van egy májusi Zsófi nap is, ha jól tudom.

Zsuzsi, a Népligethez a metró végébe érdemes szállni, ott van a feljáró, ha esetleg szeretsz e szerint helyezkedni :wink: Régen, mikor sokat metróztam, tudtam, hova érdemes felszállni attól függően, hova megyek :lol:
Szoktak ellenőrök lenni (párom ott dolgozik), így szerintem Móniék nem biztos, hogy le tudnak menni a peronra. Na de nem akarok okoskodni, csak eszembe jutott :lol:

Mi 10.15-re még dokihoz megyünk, így szerintem negyed 12 előtt nem érkezünk meg, Móni, kereslek, ha nem találnálak Titeket!

Rugozó Marci édespofa lehet!!! :) Lehet leülni próbál :)
Mangora, nem is tudom, Marci Márton vagy Marcell hivatalosan?
Benének sincs ideje enni, abszolút megértem a helyzetet, egy (rövid) idő után elunja a dolgot és mászik ki az etetőszékből, ha meg bekötöm, az nagyon nem tetszik neki...

Reni, Párod jópofa :lol: És hogy ment a takarítás? Vagy így már megfutamodott? :)
Örülök, hogy Blani ilyen jól vette az akadályokat, remélem a továbbiakban sem lesz semmi gond! Angolhoz kitartást, Anyukám is mellettem volt GYES-en, mikor megcsinálta a nyelvvizsgát, aztán már az egyetemig vitte az út, most is angoltanárként dolgozik :wink: Érzem én is, hogy kellene vmi szellemi munka.

HSzilvi, hajrá Csabinak, ez már tuti a mászás kezdete :lol: :lol:

Móni, köszi a szöveget!! Már memorizálom is, holnapra jó lesz az autóba :)

Holnap találkozunk!
Puszi,

Ági

KépKép
gigilina

Jó szórakozást a koncertre holnap, aki megy!

Ági, Marci Márton hivatalosan :lol:

Jaj, az etetőszékes sztorit ne is mondd! Már kezdem megszokni, hogy úgy etetem, hogy ő a háttámla felé fordulva ül :lol: Szerencsére azt időben elkaptam, hogy abban ne akarjon felállni, így azt soha nem engedtem meg neki, eddig be is jött :wink: Remélem ezzel most nem kiabálom el :lol:

Mangora

Kép
mangora

Mangora, megnéztem a képeket, gyönyörű helyeken jártatok, most még inkább irigy vagyok :)
Márton, nekem is ez tetszik jobban :wink:
Remélem Marci nem próbálkozik majd a felállással, Benénél az az evés végét jelenti, mert vissazülni már nem hajlandó, tovább etetni így meg én nem merem.

Ja, ma Bene töltött káposztát ebédelt - Apukám párolt édeskáposztába tölti, és alig fűszerezett rizs+darált disznóhús volt benne, kis paradicsomlével leöntve és villával összetörve - mondanom se kell, imádta :lol: És még csak semmi kivetnivaló sem volt benne, ugye? :wink:

KépKép
gigilina

Judit, oké, majd keressük egymást!

Mangora, Ági, az etetőszéket ne is mondjátok, jó, ha 5-ször ült benne Zsófi, most készülök eladni.

Ági, köszi, mindig helyezkedek a metrón, de azt a részét a vonalnak nem ismerem. Móni, akkor hátra szállok!

Zsófinak a májusi névnapját tervezzük ünnepelni, de mindenkinek köszönjük, aki gondolt Rá ezen a napon is :-)
Lehet, hogy emlékeztek rá, ez fontos volt nekem, hogy ne legyen közel a szülinapjához. Bár nem tudom, melyik az "igazi" Zsófia-nap. :oops:

Eszembe jutott egy jó szülinapi ajándék: szánkó.

Zsófinak nagyon felborult a rendje a hétvégén. Remélem, holnap helyreáll, ma és tegnap is fél 11-kor dőlt ki este. :shock:

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Mangora, én nem tudtam megnézni :( , majd még megpróbálom, de csak a kezdő oldal jön fel.

babakocsi téma folyt.: most hogy írjátok mi folyik a ti babakocsitokban azon töprengek, mi lesz, ha Grétára is rájön a "mehetnék", akkor lőttek (megint) a nyugodt sétáknak. Pedig már pont jól megy minden: fiam futóbicón fegyelmezetten mellettem megy, Gréta meg üldögél ...de ha nem, borul már megint a jó kis nyugis -mármint séta közben nyugis- életünk :roll: ...tonnás fenekét meg nehéz cipelnem, múltkor is derékszögben maradtam a játszótéren, mert lecsúsztam Röfivel a csúszdán és felugrottam a végén hirtelen vele. 2 hétig kenegetés-masszírozás után tudtam újra lehajolni.

Gigi, már nem is tudom melyik babaételes könyvben (talán a Nők Lapja babakonyha???) volt egy olyan fejezet, hogy "mit tegyünk, hogy ne csak paradicsomos tésztát egyen a gyerek" :lol: Eszméletlen, hogy a paradicsomos cuccok mennyi gyereknek jön be. Fiamnál is ha tutira akartam menni valami paradicsomos kaját etettem vele. Hmmm, asszem töltöttpaprikát csinálok egyik nap, bár a Tietek káposzta volt, de anyósék zsillió kiló paprikával megrakva érkeztek :roll: , majd ha elfogy a paprika megyek a káposztáért, kösz a tippet :wink:

Ervick, :oops: nem találom, csak a csajok hsz-eiben, milyen suliba jársz? :oops:

Reni, hű, ne is mond ezt a "dagi"-zást. Basszus, nekem mindenki azzal kezdi a beszélgetést, hogy "na, lefogyott már a lányod, dagi még mindig?" erre mondom "nem, dagadt még mindig" és én vagyok a szemét anya, hogy miért mondom ezt. Aztán mikor visszakérdezek, hogy akkor miért így kérdezte, hogy dagi-e már, arra csak hebegnek-habognak. Amúgy meg tudja mindenki pontosan rólam, hogy tökre aggódom, hogy miért ilyen kövér, csak hogy jól idegesítsenek bizti kedvéért még döfnek egy ilyen kérdést. :evil: . Ovi-hírek: szuper! És alszik még Blani mikor délben hazaér? Nálunk még van alvás, a fiamnak is szüksége van rá (merthogy nekem meg pláne hogy másfél órát kikapcsolva legyen :wink:) de amúgy meddig kéne leszoktatni őket, mikortól kéne egész nap ébren lenniük?

Kankalin, szánkó szuper ötlet!!! iwiwes képeim között látható a kicsivel több, mint egy éves fiam a szánkón, imádta már akkor is. Most hogy mondod, Grétának is kell venni egyet, elvégre négyen már nem ülhetünk egyre :lol: . Tök szuper, köszönöm az ötletet!!!!! :D

Kép
Kép
friday

Ott leszek, Zsuzsi.

Van bérletem:)
(kölcsön...)
monke

Hahó!

Csajok, jó volt a mai, azt hiszem, Bene is élvezte, ha más nem, a rohangálást :D Szerintem a zene is nagyon jó volt, mi itthon is szoktunk néha klasszikusokat hallgatni, na majd most már többször beteszem!
Bene azért itthon végre csak megebédelt (a céklás trutyit :wink:), fél 2-kor, pedig 8-kor reggelizett :shock:
Holnap rakott brokkolit csinálok baba-módra, remélem, az ízleni fog neki :)

Zsuzsi, a telefonom száma: 6303i

Viszont lehet nekünk mégsem jó a szerda, pedig szívesen csatlakoznánk Hozzátok... még nem biztos, mindenképp szólok még, hogy tudunk-e menni!
Zsuzsi, esetleg Nektek nincs kedvetek jövőhéten eljönni, mikor Móniék is jönnek szerdán? A bölcsi a házunkkal szemben van, utána még eljöhetnétek hozzánk :) Illetve hát természetesen ha bárkinek van kedve, jöhet! Mi a X. kerületben, a Bányató utcában lakunk, tájékozódás végett :)

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

remélem jól sikerült a mai tali a koncerten, sajnálom, hogy kihagytuk.
Márknak szombat óta rettenetesen ömlik az orra és elég nyűgös is, újabb fogat gyanítok.
Tegnap este hazajöttünk, a mai nap pakolászással telt, mosok, voltunk védőnőnél, 78 cm és 10,9 kg, megdícsérte,hogy nagyon jó felépítésű.
A szombati esküvő és lagzi szuper volt, ennél jobbat vendégként kívánni sem lehet.
Táncoltunk is, kaja is fincsi volt, társaság szintén szuper.
És néhányszor el is érzékenyültem, képzeljétek az étterem bejáratánál 3 tabló volt kiakasztva, egyiken a lány családfája képekkel együtt, másikon a fiúé, a harmadikon a barátok képekkel együtt és szívecskékkel összekapcsolva akinél van gyerek, az ő neve és képe is ott volt, mikor megláttam Márkot, fél óráig pityeregtem a meghatódottságtól, nagyon kedves gesztus volt a pártól.

Ígérem a héten szorgalmasan fogok jönni, bár elvileg 2 új tanítvány is felbukkan majd vmelyik nap...
Hiányoztok már.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó,

Nagyon sajnálom, hogy mégis kihagytuk a mai Ringatót. Már pont indulni akartunk, én is, Manó is felöltözve, amikor megint hányókázott. Szóval hívtam a dokinénit. Kiderült, hogy vírusos torokgyulladása van, köhög, pluszbónusz, hogy valszeg a szeme is be van gyulladva, kamillázni kell, meg kenőcsözni. Ja, és ez még fertőző is :evil: Így a holnapi babaúszás is storno, és gyerektársaságba sem lehet vinni :cry:
Viszont a hányások miatt holnap viszem hasi uh-ra, remélem minden rendben lesz. Azért ideges vagyok miatta :cry:

Kata, örülök, hogy jól sikerült a lagzi. Szép nagy baba akkor Márk.

Zsuzsi, nem tudom melyik a hivatalos Zsófi nap, de nekem a nagymamám volt Zsófia, és ő is májusban ünnepelte a névnapját.

Ági, honnan van a rakott brokkoli recept? el tudnád küldeni? megpróbálkoznék vele én is.

Friday, Csabi meg semmilyen paradicsomos kaját nem eszik meg :roll: Szóval ez nálunk nem probléma. A többire is fintorog, de ez aztán tényleg nem megy :shock:
Elhiszem, hogy utálod a dagizást. De tényleg, miért ilyen meggondolatlanok az emberek? Nem gondolkodik, csak mondja.

Csabi már 3,5 órája alszik :lol: Tisztára kezd hiányozni :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Szilvi: jobbulást Csabinak!!!! Gyakran szokott hányni?

Jó volt a babakoncert. Vettünk jegyet a következőre is, az két hét múlva lesz. Kata, vettem Nektek is! Ha nem tudtok jönni, nem gond, valaki hátha jön helyettetek, de remélem tudtok jönni majd.

Ja! S megvettük a karácsonyi Ringatóra is a jegyet, én vettem még Katáéknak és Mangoráéknak is. Erre most csak 400Ft, de ahány felnőtt megy egy gyerkőccel, annyi jegyet kell venni, egyet-egyet vettem mindannyiunknak.

Petra "kicsit" kipurcant. Elaludt a buszon, aludt kb fél órát míg hazaértünk, aztán fél3 óta megint alszik.

Kata: hívlak majd! :) S mit mondott a védőnő, lehet a fogától taknyos? Még két tanítvány? Ügyi vagy!

Móni: gondolkodtam, hogy mikor lenne nekünk a legjobb. Én a péntekre szavaznék, mert akkor Andris hamarabb végez, s értünk tudna jönni. Nektek jó lenne a péntek?

Friday: olvastalak...... nem irigyellek, de 2 év múlva ránk is ez vár, tudom. Teljesen megértelek, hogy kiakadsz a Grétit ledagizókon! Nem értem, ha nem tud az ember kedveset mondani, akkor minek szólal meg?

AKik voltatok Szilviéknél: mikor lesz kép???? :)

Szép napot Nektek!!!

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Szilvi, jobbulást Csabinak! És a hányásból hogy lett torokgyulladás??? :?:

Ági, a baba-rakott brokkoli receptet én is kérem szépen!!!
Marci sem eszik semmilyen paradicsomos kaját, de pl a rakott zöldbabot imádja :lol: Csak még nem megy nagy mennyiségben...

Friday! Miért mondják Grétára, hogy dagi? Hány kiló/centi?
Marcit meg mindenki gebének nézi :lol: Gréta adhatna pár dekát át neki :lol: :lol: :lol:

Kata, jó hogy jöttél! Az az esküvős tabló tényleg megható lehetett!!!
Márknak jobbulást! Remélem tényleg csak a foga! Nálunk is úgy indul a múlt héten, utána meg jött a köhögés :cry: Még most is szívni kell az orrát, nem akar elhagyni minket a nátha... :roll:

Judit, köszi a jegyeket! Nekünk szuper az egy felnőtt jegy! Egyedül megyek Marcival!!!
Mikorra is beszéltük meg, hogy kifizetem? Nem akarok tartozni :oops:

Zsuzsi! Fő hogy akkor tartsátok a névnapját Zsófinak, mikor nektek jobb! Nekünk Marci névnapja nagyon közel van a szülinaphoz, de nálunk ez ilyen családi szokás! Nekem is meg öcsémnek is közel van! Valamit csak örökölt tőlem is :lol: :lol: :lol:

Ma délelőtt voltam tornázni, másfél órás volt az óra :shock: Azt hittem meghalok a végére :lol: Utána gyors ebéd a hétvégi maradékból, majd lenyírtam a füvet, ami szintén egy két órás mutatvány volt, majd elpakoltam a "nyári" cuccokat a kertből, pl leengedtem Marci medencéjét :lol: :lol: :lol: Meg felszedtem a locsolót, talán már nem lesz rá szükség :wink: Jaj, tényleg! A füvünk nagyon szép lett már!!! :oops: Jöhetnétek megnézni!
Most meg lassan indulunk, visszük Lili kutyust kozmetikushoz! Puccos pudli lesz belőle!!! :D:D:D

TSzilvi! Erről jut eszembe! Titeket várunk majd, ha Marci meggyógyult, most még nem ígérek semmit! És aki még szeretne és tud, az igazán jöhetne ide is!!! Cserébe megyünk mi is másokhoz, ha már elhagyja Marcit a nátha :wink:

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Ági,
Brokkolis recept ide is jöhet, de vajon férjbarát is? :wink:
Nagy projektem, hogy csak egyfélét főzzek a családnak, és hát nem könnyű (sütőtök...cékla...)

Zsuzsi,
Azért én menjek szerdán?:) Mi legyen? Mert én ráérek, de meg is várhatom Ágit, ha Nektek jó egy másik időpont.

Judit,
Jövő péntekre gondolsz, ugye? Elképzelhető, hogy aznap jönnek a kéményt szerelni, holnapra meg tudom mondani. Ha nem, akkor tökéletes a péntek.

Kata, mi is vártunk vissza:) Jól hangzik ez a lagzi és a tabló is. Márk szép nagy lett, basszus, 78 cm...

Két új tanítványhoz gratula.
Tesód mikor vizsgázik? Nagyon drukkolunk neki.

Azon gondolkodtam, hogy nem lenne érdemes neki megpróbálni máshol nyelvvizsgázni, vagy más rendszer szerint, mint ami nem sikerült?
Nem tudom a részleteket, de itt Pesten a Rigó utcában állítólag 2x annyit kell tudni, mint a BME-n:)

Marcinak és Csabinak jobbulást kívánok!

Szép estét mindenkinek,
Móni
monke

Hát, nincs receptem, megpárolok egy fej brokkolit, kifőzök egy adag rizst, husit is csinálok, kis fűszer, aztán egybe az egész, leöntöm joghurttal, amit egy tojássárgájával készülök kikeverni, és be s ütőbe egy kicsit - egyelőre ebben gondolkozom, de majd rögtönzök :) Ha jól sikerül holnap, meg tudom írni a pontosabb mennyiségeket is :D

Kata, jaj, ez tényleg megható, örülök, hogy ilyen jól sikerült a lagzi! :)
Márknak kitartást, remélem, gyorsan kibújik az újabb fogacska! Szép nagy baba :)

Zsuzsi, Zsófi ismerőseim a májusi névnapot tartják :wink:
Nekünk ilyen szempontból szabad a vásár, mivel hivatalosan ninca Bene-nap, lehet bármikor :lol:

Mangora, mennyi mindent csináltál ma! Ilyenkor Nagyi vigyáz Marcira? Remélem meglesz az eredménye az extra hosszú tornának :D
Lili kutyusnak jó szépülést :wink:

Friday, annyira sajnálom, hogy ezzel mindig bántanak az emberek, annyira tapintatlanok tudnak lenni sajnos, annyira bosszantó :(
Remélem megmarad még sokáig az ideális séta-rendetek, igazán megérdemled :wink:
Paradicsomos-tészta :lol:
Vick csecsemőgondozónak tanul, ha jól emlékszem :)
Nem vagyok kompetens, de szerintem nyugodtan maradhat a délutáni alvás 5 éves korig simán. Sok gyerek még az iskolai évek elején is igényelné.
A szánkó tényleg jó ötlet, Zsuzsi, jó, hogy mondtad, tavaly beszéltünk is róla Gáborral, hogy majd idén már vehetünk :) Csak legyen hó is, olyan, mint tavaly :wink:

HuSzilvi, biztos nincs semmi baja Csabinak, drukkolok holnap, hogy minden rendben legyen az UH-n!!!!! Sajnálom a betegséget, remélem, hamar kilábal belőle Csabi!

Puszi!

KépKép
gigilina

A most szerda tényleg nem lesz jó nekünk, de a jövőhét még nagyon rugalmas :) Attól még összehozhatjátok nyugodtan, tényleg, max találkozunk jövő héten is :wink: Akkor eljöhetnétek akkor hozzánk szerdán, egybekötve a játszócsoporttal a bölcsiben.

Móni, szerencsére férj-barát főzés annyira nem fontos most, ő ugyanis más koszton van... a munkahelyén ebédel, este már általában nem eszik semmit... :shock: De egyébként tényleg nem szereti a brokkolit :lol:
Ez a projekt egyébként engem is foglalkoztat, ez a holnapi brokkoli lesz az első lépés a kidolgozásban :wink:

KépKép
gigilina

Ági! A recept szuper! Honnan szeded az ötleteket??? Én is szeretnék :lol:

Most könnyű dolgom van, hoyg itthon van Robi, mert így tud vigyázni Marcira, de nagyival is jól kijönnek mostanság! Nagyon egy hullámhosszon vannak :lol: Marci állandóan rohan nagyihoz, mert nála mindent szabad :lol: :lol: :lol:
Szóval, ha Robi már nem lesz szabin, akkor a torna alatt valószínűleg nagyival lesz Marci! Amúgy meg ezerrel keresek bébiszittert újfent olyat, aki januártól "főállásban" be tudná vállalni Marcit! Mert ugye állami bölcsibe nem vették fel, a magánbölcsi+bébiszitter meg drágább lenne, mintha egész napra fizetnék egy bébiszittert :shock: :twisted: Csak nagyon nehéz ilyet találni... Főleg mert mi már azért Pesttől elég messze vagyunk...

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Nekem is nagyon tetszett a kocert, szerintem Zsófi is élvezte a maga diszkós mozdulataival. Na, azért ő is kipurcant "kicsit". Elaludt még a 2-es villamoson 1 körül és csak 3/4 5-kor ébredt fel itthon. :shock:
Mónival gyalog mentünk a Jászaitól a Nyugatiig, hogy milyen jó volt!!! Komolyan, néha csak azért fogok bemenni a városba, hogy így csellengjek.

Szilvi, nagyon sajnálom a betegséget. Szegény kis Csabi! Holnapra drukkolok nagyon, majd írj, hogy mi volt az uh-n. Vettem Neked jegyet a karácsonyi Ringatóra.

Móni, várunk Titeket szerdán, aztán majd jöttök Ágival is :wink:

Ági, köszönjük a meghívást, szerintem megyünk!
Biztosan jó lesz a rakott brokkoli.

MAngora, nagyon ügyes vagy a tornával. Örülök, hogy jól érzed Magad és a Nagyinak is "hasznát veszed".

Kata, Márknak jobbulást! Reméljük, tényleg "csak" a foga.
Tényleg nagyon megható, amit írsz a tablóról.

ToldiSzilvi csinálta fényképeket, ő fogja hozni is, ugye?

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Dávidnak is kijött egy foga fent. Utólag is meg van neki bocsátva ezért minden hétvégi rinyálása
:P

Ági,
A brokkoli-recept tényleg jól hangzik, bár ehhez tényleg jobb lenne tejföl:(

Zsuzsi,
Köszönöm, akkor megyünk:) Majd részleteket priviben, de szerintem korán mennénk és metróval.

Mangora,
Az nem lenne megoldás, ha Pesten adnád magánbölcsibe, és munka után mennél érte?
Másfél óra tornának a gondolatától is izomlázam van
:oops:

Gyorsan bemásolok egy receptet, az Indexről tanultam, többször próbáltuk, isteni, egyszerű és bababarát(tá) tehető:)

Zöldbabgulyás

Nagy fej hagymát megpirítok kicsi olajon, só, pirospaprika. 70 dkg felkockázott husi megy rá (vagy sertéscomb vagy csirkemell) felengedem vízzel és megfőzöm, mintha pörkölt lenne. Ha a hús 90%-os készültségű beledöntök 1 kg zöldbabot, egy szál zellert, és kb egy fej fokhagymát összezúzva. Felengedem annyi vízzel, hogy kicsit ellepje a cuccot. Lehet beletenni egy kis csípőset is. Kb. 20 perc alatt megfő a bab is, rádobok egy nagy csokor összevágott petrezselymet.
Tejföllel és friss kenyérrel tálalom, nagyon finom egytálétel.

Mennem kell,
Szép napot,
M.
monke

Sziasztok,

Móni, várunk!
A recept jól hangzik. Hasonló a palócleveshez, csak azt ugye alapból behabarom, de a baba miatt az még nem megy. Így viszont nagyon jó, hogy csak utólag teszel bele tejfölt.
Éljen Dávid újabb foga!

Mangora, a bölcsit sajnálom. Biztosan lesz vmi megoldás. Esetleg ha kérnéd a munkahelyed segítségét, hogy az egyik kerületi bölcsibe segítsenek betenni?

Ági, tetszik az új vonalzó, aranyos rajta Bene!

Azt hiszem, Zsófinak is készülődik vmi, mert éjjel több mint egy órán keresztül keservesen sírt, fél 1-kor kezdte. :cry: Még a szopi sem segített. Végül beadtam neki egy pici nurofent. :oops: Attól (?) megnyugodott és elaludt.
Kicsit hulla vagyok.

Szép napot !

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Gigi, Bene: március 21., április 14., április 16., május 1., július 11. :lol: mondjuk ennyi névnap is olyan, mintha mindig lenne :lol: (foorás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C ... %B1rendben ) ...és a "híres Bene" rublika még üres ezen az oldalon, Rátok vár akkor a feladat :wink: :wink: :wink: :lol: Köszi az Ervick híreket, neki akkor már sok újat nem tudnak majd mondani :), szép szakma! Férjkoszt: hű, ezért kimondottan irigyellek, hogy van kaja a férj munkahelyén, álommelóhely... mármint e szempontból tuti :).

Kankalin, Monke, körúti sétáért háromszoros irigység! :wink: Fogzásokhoz gratulálok/részvétem mindkettőtöknek!

Huszilvi, akkor a drukkok mennek! Írj majd mi volt uh-n.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mangora, 2 hónappal ezelőtt volt 11,5 kg, azóta nem mértem, bár szerintem nem sokat változott azóta a súlya, cm-ben átlagos, majd megmérem egyik nap

receptekkel tessék csínnyán bánni, elkezdtem visszafogni magam, hétvégén vettem pár cuccot magamnak és a próbafülkében a dupla tökörben megláttam magam hátulról ...mármint alig látszodtam ki, eltakarta a kilátást a "hátsó fél" :shock: szóval nyálcsúrgatós kaják, édességeket kéretik rejtett módban küldözgetni :wink:

Kép
Kép
friday

Hahó!

Jelentem, rakott brokkoli finom lett, Bene csak úgy nyelte :D
1 fej brokkoli (kb. fél kiló), 30 dkg csirkehús, egy zacskó gyorsrizs (rakott ételekhez ilyet szoktam használni), amit a brokkolival együtt főztem meg (kevesebb mosatlan edény :wink: ) kis bazsalikom, oregánó, só (ez a húsra is). 10 százalékos tejfölt elkevertem joghurttal és egy tojássárgájával (kis só ide is), leöntöttem, és be a sütőbe. Finom lett (Friday, BOCSI!!!!!)
Nagyon jó menza van a párom munkahelyén, néha nekem is szokott hozni onnan, nem túl drága, de laktató, finom kaják. Megértem, hogy inkább eszik ott minden nap frisset, mint hogy az általam készített, ételdobozba csomagolt kajával bajlódjon :)
Ezek a Benedek nap névnapjai, ide csapják azt a körülbelül 20 Benét is, aki az országban van :D Arra gondoltam, hogy mondjuk egy átlagos asztali naptárban nincs benne sehol így, hogy Bene.

Zsuzsi, meg tudnád írni a cukkinis tészta receptet, amit csináltál, mikor ott voltunk? Jönnek vendégek, akarok valami ilyesmit csinálni, ehhez azt hiszem van itthon hozzávaló. Köszi!!!

Móni, receptet köszi, ki is másoltam én is :wink:

Foghoz kitartást, borzasztó lehetett az éjszaka, sajnálom :( Remélem napközben már jobb, és ezt a szép időt együtt élvezitek!
Biztos a babakoncert tette meg hatását, tegnap Bene is ilyen nagyot aludt, csak ő 4-től fél 8-ig, aztán meg alig bírtuk lefárasztani :D

tényleg, TSzilvi, képzeld, nekünk is egy egész csomag Libero pelenkák pont úgy hibás, mint a Tiétek! Bosszankodtam rendesen, de nem voltam rest, gyorsan feladtam én is postán egy darabot belőle nekik, kiváncsi vagyok, mikor reagálnak, ha fognak. Neked írtak már vmit?

Puszi Csajok,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok Csajok !

Csak gyorsba mert ezer a dolgom jönnek ma anyosomék, öcsémék , sogormék M köszönteni, sütök ezerrel!!!

Bocsi ha nem reagálok mindenre csak ami megmaradt !!

Ági, tényleg bosszantó ez a pelus, nekünk még nem jött semmi válasz pedig már két hete , h feladtuk a levéllel együtt.. te is írtál levelet , ha igen beleírtad a széria számot is ? Tényleg nektek mi a számag?? leírod ?ja.. másik ,hogy mi a dm be vettük és a csaj mondta h vigyük vissza és kicseréli, de én már addigra szétvágtam a zacsit a levél miatt .. Lehet h neked is meg kellene probálni hátha visszaveszik ahol vetted !

ja mondtam a T tegnap h mire kicserélik addigra már a gyereknek nagyobb pelus kell hihihi!! :D
Brokkolis hamika fini lehetett , majd én is kiprobálom!

Jobbulást a kis betegeknek ! Főleg CSabikának megy drukk .. de nem lesz semmi baj !!!!! :wink:

Gratula a fogacskákhoz .. azt hiszem h már csak M nincs foga a csapatból !!

Örülök ,hogy jó volt a koncert !!! Úgy látszik nyugtató hatással volt a babákra ha ilyen alukáltak utánuk !

Friday ne foglalkozzál az emberek beszólásain, sajnos ilyennek az emberek sok a rosszindulatú ! De örülök h a Borssal minden okés az oviban !

Kata , örülök , hogy jól éreztétek magatokat az esküvőn ez a tablós dolog valóban nagyon jó ötlet volt ilyent még nem is hallottam ! Jó nagy babuci már Márk is , M múlt héten volt 9 kg és 70 cm !

Zsuzsi , vmikor mi is elmegyünk szívesen hozzátok pl Mikor Ágiék v ha megy más akkor feltéve ha szivesen láttok minket !

Mangora jövünk köv hónapba .. már tervbe van véve !

A talis képek... már feltöltöttem a gépre a fényképezőről ez már haladás , de igyekszem !!!!!!!! :oops: 8)

Na mennem kell bocsi ennyi fért most bele !

Gyönyörű idő van !!
Süt a napocska !!!!
:D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a tali! Én is becsatlakozok az irigyek táborába! De! Megint új igéret a kocsira, állítólag holnap... A múlt héten megint találtak valami hibát, mostanra sikerült kicserélni. Hiszem, ha látom! De akkor, megnyílik a világ és reszkessetek!!!! Arcot is csatolhattok végre hosszú, de annál zaklatóbb írásaimhoz!

A hétvége nekünk is jól sikerült, kisebb zökkenőkkel. Szombaton vásároltunk, délutánra felszáradt a reggeli eső és motoroztunk este 8-ig a párommal. Bejáruk fél Pestet! Vasárnap horgásztunk. Persze nem fogtunk semmit, de a barátaink 2 stéggel odébb 4 pontyot szedtek ki, a 2 és 4 kg között! Tegnap egész nap pucoltam és főztem!

Szegény-szegény Csabi! Gyógyulást neki. Vígasz legyen, hogy a fiam is mindig hány, ha torokgyuszija van. A dokinéni szerint iritálja a gyulladás és öklendezik, hány! Típus. Sajna. Drukkolok, hogy nálatok se legyen nagyobb gond, ok. legyen az uh!!!!

Mangora, ügyi vagy a tornával. Kitartás! Én leckekikérdezés után megyek táncszőnyegezni a nagyokkal. (Playstatinra csatiztatva egy érzékelős szőnyeg, és a tv játsza a zenét és a feladatot!) Mindig vesztek. Esetleg a 6 éves fiam ellen van némi esélyem.

Ági, Szilvi, nagyon bosszantó ez a pelus-ügy! Kíváncsi leszek mikor válaszolnak! És mit!

Zsófi, Dávid, gratulálok a fogakhoz!

Friday, gondoltam ma rád, mikor besétáltunk a sulihoz! Tették a megjegyzést Míra husijára is! (pedig átlagos baba, csak nem követi a mostani sovány-divatot) A: milyen tömör!, kihízta már a babakocsit!, mit csináltál vele a nyáron, hogy ilyen jó húsban van?... És milliónyi számukra poénos megjegyzés. Végül mondtam, hogy kikötöztem és tölcséren keresztül folyattam bele naphosszat a tápszert. Mindjárt k.ss lett! (persze még szopizik)

Kata, hogy megnőtt Márk is! Olyan nagyfiú az új vonalzón! Csodálom az erődet a tanításhoz!

Aztán hajrá lányok és fiúk, ki a zöldbe! Utolsókat rugja a jóidő!

Sok-sok puszi:

Kati

Kép
bfkata

Máténak sok boldog névnapot!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

ma sem unatkoztam, d.e tanítottam míg Márk aludt, voltunk kinnt vagy másfél órát ebéd után levegőzni, d.u fürdőszobát takarítottam meg porszívóztam és mostam, de azért Mangorán nem lehet túltenni.
Néha visszasírom a múlt hetet, mindig akadt vigyázó Márkra, bár igazán itthon venném hasznát, hogy 1x a dolgokat végre ne kutyafuttában kéne megcsinálni.
Elég taknyi Márk még ma is és már a nyála is ömlik, persze nyűgös is a drágám.Tuti fog a lúdas.

Móni, tesóm pénteken d.u szóbelizett, 35 pontot kapott és szerinte laborja is jól sikerült, 15ből 7 kéne neki hogy meglegyen,írásbelizni meg szombaton volt.
Fogacskához gratula.Zsuzsis sétáért irigy.

Ági, milyen jó kis receptet kreáltál.Nálunk a brokkolis sajna csak nekem jön be, Miki a színétől is rosszul van, Márknak néhányszor próbáltam adni, nem sok sikerrel.
De milyen jó nálatok ez a bölcsis játszóház, és hogy közel is van.Bene videója tüneményes, az esés után kicsit mosolyogtam, Márk is egyre keményebben bírja a strapát :-)

Kati, elhiszem hogy mérges vagy már a kocsi miatt, de talán a héten megoldódik a probléma.És akkor te is tudsz jönni a talikra.Jó,hogy megmondtad a magadét a suliban.

Friday, ott Svájcban dagizták le, vagy rokonok?Hm.Ne törődj vele, főleg hogy Gréti maga az egészség mintaképe a sok-sok szopijával.
Édi kis dundus baba.

Mangora, nekem tegnap azt mondta a védőnő, ha a gyerek nem kerül be az állami bölcsibe, elvileg az önkormányzatnak állnia kell a magánbölcsi egy részét.Elvileg.Esetleg kérdezz rá.Ja és nekem is mondta amit neked múltkor,hogy lassan engedni kell egyedül enni a falatkákat.

folyt.köv, megjött a pizzánk

katicat
Szigetszentmiklós

Na a harmadik felvonás...

Zsuzsi, kocsi projekt hogy halad?És a bölcsi dolog?
Fog?

Vick-kel mi van?

ToldiSzilvi, kíváncsi vagyok a múltheti fotókra.Hogy telt ma az ünneplés?
Pelus ügy remélem lezárul, de mikor Ági is írta, azon gondolkodtam, lehet ki kéne bontani már a pénztárnál és azonnal visszacseréltetni ha nem jó?Reméljük csak rossz széria volt.

HuSzilvi, remélem semmi komoly nincs Csabikával.Írj mi volt az uh-n.

Fleurékkal összefutottunk tegnap a védőnő után, Dani hősiesen bírja a bejárkálást Lilláért, amúgy ő is náthás most, pedig a 2 fiú nem is találkozott hetek óta.Lassan költöznek be Pestre.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és még annyi:

Rákérdeztem tegnap, mikortól adjam a Beba Pro 3-mat, mert elvileg 10 hótól van, azt mondta a védőnő, 1 éves kortól, addig a Pro2 mehet.
Na 1 éves kor után nem tej jöhet már, vagy tápszer+ tej?Nem értem...

eldugulok mára

katicat
Szigetszentmiklós

BOLDOG NÉVNAPOT MÁTÉNAK!!!! :lol:[/b]

KépKép
gigilina

Sziasztok !

Köszike a NÉvnapi köszöntéseket , arik vagytok !!!!

na itt vannak a képek remélem sikerül megnyitni !

Ha nem szóljatok !

http://picasaweb.google.hu/104323154137 ... 9286177858

Jóéjt

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Máténak boldog névnapot!
Sziszi, persze, hogy szívesen látunk! Május óta várunk, nem emlékszel?
Ha viszont úgy jössz, hogy valaki más is itt van, akkor a vonathoz nem tudunk kimenni eléd, mert az azért ahhoz messze van :-(

KAta, autóprojekt áll, egyet néztünk meg. Túl szép lett volna, még új szaga volt, de a szakszervíz elkeserített. Az eladó a legnagyobb hibát nem vallotta be, csak a szerencsés kapcsolatoknak köszönhető, hogy megtudtuk.. Így keressen az ember használt autót.
Bölcsi is áll.
Mikinek nagy ellenőrzése van a héten, jövő héten, pár órát alszik csak. Alig látjuk. Október 1-je után ráállunk a dolgokra.
Szerintem a fog bántja Zsófit, sokszor nyúl a szájába és felsikít.
Önkormányzatfüggő, hogy beszállnak-e a magánbölcsi költségébe, Dunakeszin pl. 10e-t adnak. Ez biztos.
Szerintem vagy tápszer vagy tej.
Márknak jobbulást!
Öcsédnek szorítunk, csak összejön! Írásbeli is van?

Kata, remélem, csak egyenesbe jönnek majd a dolgok, lesz autó stb.
Jól tetted, hogy helyretetted az embereket. Miért kell mindig beszólni?
Zsófit is szokták husinak mondani, pedig szerintem azért atól még távol van...

Ági, ügyes vagy a recepttel. Én is szoktam csinálni, csak sertéshússal, a rakott kel mintájára. Hogy darálod meg a csirkét? Nekem nincs húsdarálóm :-(

FRIDAY, OFF: :P
A recept:
- Ragu: 30-40 dkg darálthúst bolognai módra előkészítesz (ha magam csinálom a mártást akkor: 1 nagy doboz sűrített paradicsom, kb. ugyanennyi ketchup, bors, oregánó, bazsalikom, egy cikk fokhagyma összenyomva, 1 kis fej hagyma apróra vágva)
- 4-5 kisebb cukkinit kockára vágsz, leteszed egy jénaiba (vagy amibe ilyesmit szoktál sütni), közévágsz 2 paprikát, ráöntöd a ragut, sajtot reszelsz rá és olyan fél óra alatt megsütöd
Hőfokot, fokozatot stb. ne kérdezzetek. nekem egy ócska sütőmasinám van :?
Tésztával, főtt rizzsel, de önmagában is finom.

Van egy másik cukkinis receptem is:
4-5 kisebb cukkinit kockára vágok és 1 fej felaprított vöröshagymán sűrű keverés mellett megpárolom (kb. 15 perc). Víz nem kell alá, a cukkini sokat enged. Ekkor beleöntök kb. 3 dl tejszínt, belevágok 20 dkg főtt-füstölt tarját (vagy gépsonkát), sózom, borsozom, összefőzöm, majd reszelt sajtot teszek beke, hogy besűrűsödjön a szósz. Tésztával esszük ezt is.
Ha tarjával csinálom, akkor csak óvatosan fűszerezem, mert az elég fűszeres is tud lenni.
Imádom a tésztát. Minden nap meg tudnám enni :-)
Ha valami nem egyértelmű, hívj vagy írj nyugodtan.

Köszi a telefonod számát, megnéztem, még mindig tetszik :-)

Friday, ha legközelebb jössz, akkor majd sétálunk együtt is a körúton. Gyerekkel úgysem tudunk igazán leülni beszélgetni.
Bár azért le a kalappal a 4 gyerek előtt hétfőn, mind a négyen mintagyerek módjára viselkedtek!

Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.09.21 21:42-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziszi, nagyon jók a képek!

Kata, nagyon jó az új kép Márkról a vonalzón!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hahó,

Köszönöm a drukkokat Csabi nevében. Részben jó hírünk van: nincs refluxa, rendben van az epe, a húgyhólyag. Viszont valami vírusfertőzése van, mivel találtak a gyomor körül kis nyirokcsomókat, amik emiatt vannak. De vírusra nem tudnak gyógyszert adni, szóval Cebion csepp, meg Nutriton, hogy ne hányjon :cry:
Ja, és nem nagyon vihetem egyelőre gyerekek közelébe. Szóval a talik egyenlőre nekünk kimaradnak :cry:

A szeme is úgy tűnik rendben lesz, próbálom kenőcsözni, de nem nagyon hagyja :oops: :evil: Már csak egy picit piros. Valszeg sikerült időben elkapni.

Kati, nem kell foglalkozni a beszólogatókkal. Tudom ezt könnyű mondani a távolból, de nehéz megállni. Akkor hasonló lehet Csabi baja is, mint a fiadnak. Kinövi ezt valaha??

TSzilvi: várjuk a képeket :D

Zsuzsi, hétvégén megyünk anyukámékhoz, palóclevest akar főzni :lol: tejföl nélkül ki is próbálom, hátha megeszi a kölyök. Köszi szépen a jegyet, hogy megvetted, remélem hamarosan tudunk találkozni, akkor odaadom az árát.

Gratula az új fogacskásoknak :lol:

Mindjárt feldőlök, holnap meg megyek megint okításra. :roll:

jó éjt

Szilvi
huszilvia

Szilvi, örülök, hogy Csabinak nincs komoly baja.
Jobbulást neki! Remélem, gyorsan átesik a víruson és minden rendben lesz.

A jegy a szülinapi ajándékod, ha már úgyis akkor ünnepelsz és egyébként is, ez a minimum, ne hülyéskedj!

De attól találkozhatunk, ha meggyógyult Csabi :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Több napot most olvastam vissza...jegyzetelnem kellett volna...

Csabinak jobbulást kívánok! Remélhetőleg pár nap és minden rendben lesz! :)

Kata, láttam a képeket, nagyon szépek vagytok :) Tesódnak drukk, hogy elég pontja legyen.

A szánkó szerintem is jó ajándék.

Blani már 1,5 éves kora óta nem alszik napközben. Kivéve, ha autókáztatjuk. Ez nagy bánatom volt mindig is, de már beletörődtem az egész napos pörgésbe. Bibi sem egy nagy alvó. Mindig felkapom a fejem, ha ilyen 3-4 órás egybe alvásokról írtok, meg, hogy hiányzik, mert annyit alszik. Nekem egyik gyerekem sem aludt annyit, hogy hiányozzon. Elmosogatok 3 tányért és már ébred is. Legtöbbször kb. ennyi.Olyan meg 1x volt, hogy egyszerre véletlenül aludtak napközben. Az a baj, hogy azért fáradtak és sokszor nyűgösek. Kellene az alvás, de nem megy.

Dagizás: A Homeopátiában van egy olyan alkat (Calcium Carbonikum) nevesítve, ami többnyire kisbabákra jellemző. A szervezet még nem tanulta meg beépíteni a kalciumot a csontokba, és ezért jobban hízik. Ilyenkor a fogzás is nehezen megy. Majd megtanulja és akkor rendeződik.

T.Szilvi, boldog névnapot Máténak! A privire is válaszolok holnap.
Ja, nekünk is van egy csomag hibás Liberonk. Még pelenkakiütés is volt tőle (lehet, hogy írtam is)

Bibus is rugózik. Nála ez a tánc, főleg zenére műveli.

Mára ennyit sikerült...

Puszi mindenkinek
R
34372

Friday, szerintem nincs olyan, hogy le kell szoktatni az alvásról. Örülj, ha alszik. Viszont írtad, hogy éjjel nyugtalanul alszik Bors, sokszor felébred. Ez még mindig így van?
34372

Hahó!

Csak gyors bekukk, visszaolvastam, de reagálni már nem nagyon lesz időm... elég zsúfolt lesz a hét hátralevő része, lesz benne diplomosztó, eljegyzés, meg minden, szóval nem nagyon tudok majd jönni :( Ma meg takarítok, főzök, holnap jön az Anyós :twisted: :wink:

Zsuzsi, köszi a receptet, lementettem!! :)

Sziszi, a gyártási száma: 120510 12:52 22
A Tietek?
Az a baj, hogy nekem már nincs meg a blokk :evil:
Köszi a képeket, tök jók!!!

Szilvi, Csabinak sok-sok gyógyító puszit küldök, remélem hamar kilábaltok mindkét betegségből!

Viharzok is tovább, sok puszi mindenkinek :)
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, jó pörgést! :-)
Apósom mondta tegnap, hogy a választás utáni hétvégén feljönnek minket meglátogatni.

Reni, a rugózás nálunk is tánc :-)

Jaj, most az a nagy parám, hogy vajon a rossz alvás örökre kitart? Mert akkor hogy fogok menni dolgozni? Hogy lesz így kistestvér, ha egy gyerek mellett nehezen alszunk mostanában?
Remélem, hamarosan fordul a kocka, megint.

Vettem én is liberot, de az jó minőségű, szerencsére.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Tegnap már nem tudtam írni, Zsuzsiéknál voltunk látogatóban, este pedig nagyon nyűgös volt Dávid.
Látni fent a fogát, de nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor már áttört vagy sem.
De napok óta gáz van, így többnapi házimunkám van nekem is felhalmozódva.:(

Láttam Zsófit táncolni, nagyon cuki:)

Szilvi,
Örülök, hogy nincs komolyabb baj. Rémes lehet a hányás:(
Ja, vírus ellen nem nagyon van mit tenni.

T. Szilvi, köszönjük a képeket:)

Ági,
Nagy ötlet a rakott kajákhoz a gyorsrizs:)
Ki fogom próbálni ezt a brokkolit, és Zsuzsi tarjás-cukkinis receptjét is.
Jó takarítást, ha lehet ilyet kívánni:(
És hát jó eljegyzést meg diplomaosztót.

Összevissza írok, fél fülem Dávidon, fél agyam fordításban segít egy haveromnak skype-on:)

Ja, Kata, tesód jó nyelvvizsga-eredményéhez gratula!!!! Meglett, ugye?

Vick merre vagy?

Pusz
M
monke

Mégis idértem, Bene alszik, végre van egy szusszanásnyi időm.
Úgy látom, ma mindenki el van veszve :) Élvezzétek is ki ezt a szuper időt, ki tudja, mikor lesz ilyen megint...

Friday, ez megint recept, de babáknak!!! :)
Ma csináltam ilyet Benének, csak rendes tej helyett rizstejjel, házi túróval és szőlőcukorral, citrom nélkül. Nem az én receptem, egy az egybe idemásolom, ahogy találtam.
Túrógombóc:
főzz egy nagyon sűrű tejbegrízt, ha langyos, keverd hozzá a túrót, majd gyúrd gombóccá és hempergesd meg zsemlemorzsában.

tejbegríz hozzávalók: búzadara (én 5 evőkanállal tettem bele), cukor (ízlés szerint, én vaníliás cukrot is szoktam), tej (szerintem olyan 3 deci lehetett, de lehet, hogy csak 2). Egy edénybe teszed mindezt és felforralod. Kevergetni kell, mert könnyen kifut és odaég. Közben olajon zsemlemorzsát pirítok. Ha mindkettő kész van, akkor várok egy kicsit, hogy kihűljenek. Ha a gríz már langyos, akkor mehet hozzá a túró, én 40 dekát tettem hozzá, majdnem egy teljes zacsival. Meg csöpögtettem rá egy fél citrom levét is. Aztán összekeverni, hogy teljesen elvegyüljön a túró, majd vizes kézzel gombócokat formázni és meghempergetni őket a morzsában.

Nagyon finom, Bene is imádja, végre valamit megeszik :D

Zabtejet próbáltatok már vmihez? Azt is ki akarom próbálni.

Leves, süti kész holnapra (a diplomaosztó után kell az ebéd az Anyósomnak, és Gábor nagymamajának), leves kicsit borsos lett (karfiolleves), a süti viszont isteni, túrós ez is, ha Friday nem ver érte meg így virtuálisan, leírom majd azt is :)

Olyan szép idő van, Bene homokozott még egy nagyot - szerintem utoljára - idén, utána mindene csupa homok volt, nyáron, amikor ez egy szál body-t jelentett, nem volt vele gondom, de most moshattam ki mindent :) Asszem ez később se lesz jobb, ugye?

Móni, hajrá a fordításhoz! Nem lehet így túl egyszerű dolgoznod.

Zsuzsi, szerintem idővel csak alakul majd az alvás, tudod, a remény hal meg utoljára :wink: Azt hiszem, ez az Anyák sorsa, de talán erről Vick és a többgyerekes Anyukák tudnának csak igazán mesélni...
Az a baj, hogy a nem-alváshoz még hozzászokni sem lehet :cry:

Szép hétvégét mindenkinek!
Puszi,

Ági

KépKép
gigilina

Ági,
Csak gyorsan annyit, hogy
én próbáltam a zabtejet. Ma is zabtejben főtt zabkorpa volt gyümölccsel a "desszert". Remélem, nem nevelek lovat Dávidkából...

Szerintem finomabb, mint a rizstej, ízre a müzlire emlékeztet (vajon miért...:)
Van zabtejszín is, azt is raktam neki főzelékbe (pl. spenótba)

Túrós recept jöhet minden mennyiségben.

Puszi
M
monke

Sziasztok!

Mi is itt, csak el vagyok havazva (szokás szerint)!

Próbáltam visszaolvasni, de nem sok minden maradt meg... :roll:

Szilviéknél készült képek nagyon édesek! Volt bandázás ott is rendesen!!! :wink:

Új fogacskákhoz gratula!

Csabinak jobbulást!

Nálunk a nátha még mindig megvan... Hol jobb, hol rosszabb!
Az éjszakák is kelősek, de nem a nátha miatt, hanem mert megéhezik Marci megint hajnalban... :shock: Már nem tudom mit adhatnék neki napközben enni, ami elég lenne és meg is eszi!

Recepteket memorizáltam :lol: Köszönjük!!!

Szerintetek a tejbegrízt lehet tápszerrel is csinálni???

Ha már recept, akkor én is írok egyet, bár lehet van, aki megbotránkozik rajta :D
Zsöldborsó főzelék baba módra nálunk úgy készül, hogy a mienkből, ha megfőtt kiszedek levet, amiben megfőzök egy krumplit, hozzáteszek egy fél virslit és egy merőkanál borsót passzírozok bele! Nagyon ízlett Marcinak! Szerintem a virsli miatt :wink: Még nem mertem passzírozás nélkül adni neki a borsót...

Másik változat, a magunknak készített pizzaszószból (ami semmi extra, csak hámozott paradicsom hagymával, foghagymával, bazsalikommal, sóval borssal és kis cukorral vagy mézzel ízesítve) kiveszek kicsit, ebbe belefőzök csirlemellet meg krumplit és így eszi! Kicsit sűrű lett, de ízlett neki! Még van mit finomítani a dolgokon! :lol:

Bocsi, most ennyire futotta!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Ági, nagyon ügyes vagy, hogy mindent így megcsinálttál. Ottalvós vendégek lesznek?
Örülök, hogy jóllakott Bene.
A süti receptet oszd meg velünk nyugodtan. Friday majd ugrik olvasás közben :wink:
A túrógombóc Nálatok főétel vagy desszert?

Ja, igen, a remény. Biztosan alakul, muszáj!
Ma Zsófi csak délben aludt, 11-től 1/4 2-ig, aztán 7-kor meg kellett fürdetni, etetni és fél 8-kor már aludt. Mi lesz itt éjjel?
Igazából álmos volt fél 5-5 körül, de jött Húgom, és felpörgött.

Mangora, nagyon kis kreatív vagy Te is! Marci csak meggyógyul lassan.
A pizzatésztát is Te készíted? Múlt héten dagasztottam először, nem lett olyan jó, mint Anyósomé, de így is nagyon finom lett.
Ma Zsófi kapott pár szem borsót passzírozás nélkül. Remélem, nem lesz semmi baj.

Móni, elkészült a fordítás?
Ja, megint nálunk hagytátok az előkét :-) Majd elviszem.

Kata, milyen a szekrényzár?

Zsófi nagyon kis bélpoklos mostanság. Semmit sem lehet előtte enni, mindent kér, szó szerint. Tegnap amikor Dávidka evett, neki is azonnal kellett, hiába evett előtte fél órával...
Olyan aranyosak voltak a gyerekek, ahogy mi leültünk Mónival ebédelni, odaálltak mellénk és jött az egyet-a-mamának-egyet-a-babának :-)

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Hát ilyen a több gyerekes, meg költözős anyukák sorsa. Nem nagyon tudok jönni. Jövő héten költözünk és Dani nagyon anyás (taknyos+jön 2 foga) így nehéz haladni.
De tegnap olyan jó volt, mert kicsit előbb indultam és Katáékkal együtt ebédeltünk. Édes volt a két pasi ahogy állandóan próbálták egymást elérni és fogdosni (babakocsival egymással szemben ültek)

Lili remekül bírja az ovit szinte mindig vidáman jön el, mondjuk tegnap elég hisztis napja volt délután, ami azért nem jellemző. Közeleg a hétvége, ő is fárad már.
Dani is elég jól tűri a húzgálást, de a napirendünk teljesen tönkre ment és minden altatás fél óra üvöltéssel kezdődik. A délutáni alvás meg többnyire a babakocsiban zajlik..:( este meg nem akar aludni menni.
Szóval kicsit szomorú vagyok, mert így is nehezebb volt altatni mint Lillát, de most harcolunk :( :( remélem majd rendeződik, ha az életünk is rendeződik (az estivel az a baj szerintem, hogy hazafelé alszik az autóban másfél órát kb. 6ig)

Na szaladok, bocs hogy csak gyors helyzet jelentés volt.
A novemberi szülinapos taliban benne vagyunk. Remélem összejön.

KépKép
KépKép
fleur

Hahó,

Nagy hírem van: Csabi ma reggel a lábamba kapaszkodva egyedül felhúzta magát állásba :lol: És mintha mászott is volna két-három lépést :lol: Hirtelen megindultunk! :lol:

De rohanok, mert nyűglődik, álmos.
Nem leszünk egész hétvégén, de majd hétfőn jelentkezem.

Már jobban van, a szeme már szép, de tegnap még hányt. Remélem azért lassan ez is elmúlik.

jó hétvégét

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Hajrá Csabi:) Ezek szerint, ha beteg is, a kísérletezőkedve töretlen:)

Mangora,
Ez a pizzaszószos recept tetszik. Én a spenóttal csinálok hasonlót.

Egy 3 gyerekes ismerősöm tápszerből főz minden gyerekének (4,2 éves és 10 hónapos) tejbegrízt, azt mondja, egyszerűbb, spt olcsóbb. Nem tudom, milyen márka.

Zsuzsi,
Hálistennek nem az én fordításom volt:) de azt hiszem, elkészült.

Zsófi hogy van?
Dávid azt hiszem, náthás, de talán a foga is hozzátesz.
Remélem, nem vírus.

Igen, az az etetés nagyon cuki volt. :)

Dávid mindig ott pipiskedik, ha eszem, mint egy kis ürge. mindent beletömne a pofazacskójába.

És elképesztő türelmetlen, van egy külön nyaggató hangja, hogy adjam már... bármi is az, amit eszek.

Basszus, tegnapelőtt és tegnap egész nap egyedül voltam Dáviddal, Z. céges vacsorákon volt. Hát, le a kalappal az előtt, aki ezt hosszú távon bírja, én teljesen kész voltam estére:(
Ráadásul most éjjel óránként felsírt.

Öröm az ürömben, hogy Z. is annyira kikészült, hogy ma este már valószínűleg nem bír elmenni hokizni
:)

Fleur, ha nem is olvasod: az azért nagy mázli, hogy Lilla szereti az ovit.
Kitartást és zökkenőmentes átállást kívánok a költözéshez.

Jó hétvégét!
Puszi
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?