A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Pumi
ja én teljesen egyetértek Veled - főleg az érveidet is elolvasva hozzá - hogy csinálod ezeket a dolgokat és irigyellek is a kitartásodért és hogy le tudod magad tenni és csinálni türelemmel. Biztos vagyok benne, hogy meglesz áldásos hatása. Kinek mi jön be? Hugim azt mondta, hogy neki a légzéstechnika ott akkor nem jutott eszébe sem, figyelte és csinálta amit mondtak neki ill. amit a teste diktált, ellenben egy kolleganőm mondta hogy ki ne hagyjak egy gyorstalpalót ebben a témában, mert neki a légzéstechnika kis mensis fájdalommá enyhítette a vajúdást...
Szóval....Ki kéne találni nekem vajon melyik válik be
:)
Ehhez viszont szülnöm kell egyet és a köv. babánál már überokos leszek :)
Hű és amiért még irigylem a testvérem, hogy mondta az előbb hogy épp törökülésben ül az ágyon és nem fáj a gátja és a gátvédelem egy nagggyon király dolog. A szülésznő végig masszírozta neki a szülés alatt és a doki is nagyon odafigyelt hogy ne kelljen vágni.
Vendég

Anna és Pumi ezt a befektetést nem kötelező módon kell venni, csak ő olyan orvos, aki már ha úgy látja a heti vizsgálat során, hogy 1-2 nap lehet hátra, akkor fektet be :( igaz, ehhez az is hozzátartozik, hogy ő úgy gondolja, hogy mégis jobb ott lenni, mint esetleg minden nap/2 naponta vizsgálatokra járni.
Természetesen a kórházi felvételhez mérlegel lepényállapotot, méhszájat... stb. nem csak a naptárt nézi. De én ezt az 1-2 napot sem szeretném ott tölteni, ezért bízom abban, hogy majd én magamtól bemegyek mint ahogy a sokan mások :)
Tudom, az a lényeges, hogy minden rendben legyen, és ha bármiféle komplikáció gyanúja is felmerül, akkor természetesen örömmel megyek hamarabb kórházba. Ha pedig mindenféleképpen be kell mennem hamarabb, mint ahogy elindult a vajúdás, akkor legalább annyi előnyöm lesz, hogy nem itthon kell azon aggódnom, hogy ez már valójában mi, mert szerintem azt sem könnyű megállapítani, hogy mikor is kezdődik a folyamat, ill. mikor érdemes kórházba indulni.

Jó hosszú lettem így elsőre, gondolom, akik majd csak évvégén szülnek, azoknak elég távoli gondolatok ezek. Mi itt az alig 30-40 napunkkal, akikkel bármi megtörténhet, már másképp gondoljuk. Igaz, számomra mindentől függetlenül nagyon megnyugtató volt a vizsgálat, miszerint még teljesen zárt vagyok. De nagyon remélem, legalább már 2 hét múlva kezd a szervezetem is készülni a szülésre.

Üdv. Gabi
Vendég

A kiprobalassal csak az a baj Gio, hogy nem igazan van ra alkalmad :lol: Elore meg ugysem tudni. Az is lehet, hogy a 3. babanal sem leszel okosabb, mert minden teljesen mashogy alakul. Az tuti, hogy a picur nem marad bent, utana meg ugyis karpotol :) En pl sosem csinalnam azt a legzestechnikat, amit ott mondanak...ez is az egyik pici ok, amiert nem akartam korhazban szulni, mert ott muszaly lenne...leven, hogy en is mindent elfelejtenek....bar nekem mar annyira reszem ez az egesz gyakorlas, hogy szinte egyfolytaban azt csinalom...neha gatizomtornara leszek figyelmes, vagy eszreveszem, hogy mar kapasbol hassal lelegzem, es hasonlok... Az tuti, hogy nem irhatjuk meg elore a forgatokonyvet...bar egy sci.fit lassan irhatnank...el birom kepzelni, hogy par 10 ev mulva hogyan zajlik majd le a dolog...tenyleg mint a filmekben, pffff...addig jo, amig szenvedunk :):)
Ahogy irod, tenyleg jo volt az orvosa (nna, ilyen is van!!!), meg a szuleszno is...milyen jol osszejott minden egyutt...meghat a "picur"!!! amugy is eleg nagyocska, es ,mar kapabol zabalt egy orat... :):) jajj de jo...ma tuti, valami ilyesmit fogok almodni :)

Kép
pumipumi

O Gabi, szerintem pontosan ert teged mindenki, nem tavoli gondolatok meg azoknak sem, akik 2 honap mulva szulnek. hat, en ha minden rendben lenne, tutira inkabb bejarnek akar naponta 2-szer is vizsgalatokra, de nem fekudnek be. Persze, sok nonek meg ez a megnyugtato..valaki tenyleg jobban erzi ott magat, mert kevesbe fel...nna, en tutira nem. Sokan meg a helyedben szerintem elfogadnak egy ilyen orvosi "dontest", mert nincs szamukra nagy sulya. majd ugyis meglatod, hogy alakul, meg az is lehet, hogy neked is kedved lesz bemenni es ott felkeszulni, nyugisan varni. En multkor azt almodtam, hogy pont uszodaban voltam, mikor mar nagyon ramjottek a fajasok egyeb jelekkel egyutt, de eleg jol voltam, es ugy dontottem, hoy az en kis 45 percemet azert meg leuszom, mert legalabb megy az ido, es inkabb ott vagyok, mint korhazba menet feleslegesen...NNa, barmilyen pozitiv is vagyok, az tuti, hogy lubickolashoz meg nekem sem lesz kedvem...max a szulokadban majd :):)

Kép
pumipumi

Gio, nagy-nagy gratula az unokaöcsihez! :D

A szoptatással kapcsolatban én sem tudok beszámolni fájdalomról és egy havi hozzászokásról. Az első héten 2 napig bimbóvédőztem, mert nagyon erősen szopizott a fiam, akkor még nem volt olyan sok tej. De sosem volt semmi bajom vagy fájdalmam szopizáskor, mindig is imádtam. A lányomnál sem volt semmi gond, nála még bimbóvédő sem kellette, sosem volt sebes a cici. Én is azt mondanám, hogy ez egyéni érzékenység lehet.

Jöttem dokitól, azt mondta nem lesz a kiírtnál előbb baba, teljesen zárt vagyok, nem rögzült még a koponya sem. Viszont itthon vettem észre, hogy kaptam olyan beutalót is a laborba, hogy nézzék meg a genitális váladékot. Na de a minta a dokinál van. Most ilyenkor mi a fene van? :shock:
Kaptam CTG-re is időpontot, onnantól kezdve heti orvoslátogatás is van a CTG leletekkel. :? Pont a végén amikor már a legnehezebb mozogni, akkor kell menni a legtöbbet. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Engem a dok csak jövő hétfőre hívott, pedig akkor már 35. hetes leszek. Lemaradok tán valamiről, mert Póki pl. 33 hetesen már CTG-re megy?
Vendég

Én holnap megyek dokihoz (papíron 33. héten vagyok)

Nálunk 36.héttől kell ctg-re járni a Jánosban.

Túlhordásnál a 40. hét után pedig 2 naponta,
És milyen igaz, hogy pont a végén kell a legtöbbet pörögni kórházilag.
Vendég

Hát én örülnék,ha már ctg-re kéne mászkálnom,az azt jelenti,h még egyben vagyunk 36 hetesen :lol: :lol:
Gergő kitol velem.Eddig az aktív órája,amikor szinte megállás nélkül mozgott fél9-től tartott kb.10-ig este.HónapokigÉs ez olyan jó volt,együtt aludtunk el.Erre most napok óta hajnali 2-4 között randalírozik :lol: nagyon kellemes.....

Szerintetek ha visszafordult harántba és nem rögzült akoponya és minden zárt,akkor nem indul be a szülés????Kezdek parázni,közeledek a 35.héthez.
És...ami vicces.nov.18-án töltöm be a 35.hete és aznap leszel 30 éves....hát érdekes lenne aznap szülni....

Kép Kép
meli1118

Ugyan én még nem szültem Meli, de ha harántban van ráadásul és még zárt is vagy, akkor miért indulna be a szülés idő előtt? :shock:
Forduljon csak be irányba a kicsike, aztán uccu:-)
Szépen kitartasz a 40. hétig meglásd!
:wink:
Vendég

Nekem ANYum azon izgul, hogy csak a névnapja után szüljek( nov. 19)
De az vicces lenne Meli, ha egy napon lenne a sz.napotok! De inkább ne! :lol: Jöjjön csak időben!

Megyek aludni, ma naon fáradtka vagyok, de úgy veszem észre, Manó nem fáradt el a pakolásban. Max. elszédült. :D

Jó éjt!
Vendég

Sziasztok! Ti aztán irtok ezerrel, nem is tudom visszaolvasni, csak átfutottam, hogy mi történt.
Gio, nagy-nagy gratula a tesódnak! Sok boldogságot kivánok nekik!
Gombi, neked is gratulálok a nyert licithez. Elnézést, már nem emlékszem, hogy ki irta Gombinak, hogy hogyan kell licitet megnyerni, de engem is nagyon érdekelne a taktika, mert csomó jó dolgot látok, vennék is. Csak mindig azt látom, hogy a lezárás előtt egy perccel felmegy nagyon az ára.
Mi volt még...ja a súly...már hetek óta nem állok mérlegre. Ez konkrétan azt jelenti, hogy kb. a 30. hétre elértem a 15 kiló pluszt, és azóta nem mérem magam.
Vettem egy csomó mindent most, hogy itt vagyok a szüleimnél, már igazi vásárolgatós kismama lettem. Már a kórházi csomagom is majdnem kész, csak holnap még megveszem a mellszivót, mert akciós lesz az Auchanban.
NA hirtelen ennyi, remélem mindenki jól van. Vigyázzatok magatokra.
Ja, nekem jövő hétfőn kell mennem ctg-re, utána asszem már hetente randizok a dokimmal.
tedorka

Sziasztok!
GIO: hatalmas gratulációóóóó :D T-től is :D

Olyan rosszul alszom én is :(
Maja napközben lapul és amint ledőlök elkezd pörögni, nem akámilyen formában... Tegnap éjjel az apja csak ennyit mondott, mikor megsimizte a pocit: "ez a gyerek megbolondult?" :lol:

Ma nagyon sok mindent intéztünk, kipakoltuk a garázst, holnap levisszük a gyerekszobában tárolt dolgokat és összerakjuk a kiságyat! Már úgy várom! Remélem csüt el tudjuk hozni a komódot is, és szépen bepakolhatok.. édesek a bébiruhák, de olyan jó, hogy már nem kell vasalással foglalkozni..

A szoptatástól érdekes módon én is jobban félek, mint mondjuk a szüléstől.. biztosan azért mert nagyon szeretnék szoptatni és eddig csak rémisztgettek, hogy az milyen nagyon fáj az elején...

Olyan furcsa, most mintha megint nőtt volna a cicim és képzeljétek melltartó nélkül nem bírok létezni.. ez normális?? egyszerűen idegesít, hogy melegem van tőle, stb... :roll: Alig bírom elviselni magamon ezeket a méreteket... :oops:
Vendég

Judy
az én anyum is Erzsébet :-) Az már nincs messze, addig még nem szülünk!!
Én dec.10.én szeretnék szülni, ezt szugerálom Manólányba már hónapok óta

Tedorka
az Auchanban milyen mellszívó akciós?

Gombi
én is ha tehetem nem hordok melltartót. Csak mostanság a biztonság kedvéért ha megindulna az előtej, gondoltam mégis legyen. De utálom nagyon.
Anyóstéma megoldódott? (látod végül hugim őrült hálás lett a nagyszülőknek hogy ma már kéznél voltak és nem kellett a kicsilányukat ide-oda hurcolászni. Még nálatok is elsülhet pozitívan! Igaz első babánál sztem elég anya-apa az első napokban, már ha apa is otthon tud pecózni pár napig)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 21:25-kor.
Vendég

Gio, én holnaptól láttam az Aventet...most meg nem mondom, olyan 12 ezer körül a kézit. Úgy döntöttem, megveszem. Bár a teszveszen, meg a vaterán is árulnak tök újakat 10 körül, de a postaköltséggel majdnem ugyanott vagyok.
tedorka

EZ tök jó ár, és állítólag az Avent kézi nagyon jó termék.. Tesóm legalábbis elégedett volt vele.
Vendég

Gio: anyósommal azóta nem beszéltem! T-t hívta (minden áldott nap felhívja), de köztünk meg nem téma, hogy miről beszéltek!
Melltartó: pont fordítva :lol:
Meglepő módon én anélkül nem tudok most létezni!! Egyszerűen kell, hogy valami tartson, pedig nem is lógnak :lol: :oops:

Dorka: Avent kézi van nekünk is, remélem tényleg olyan jó, mint amennyire dícsérik!
Vendég

Gombi,
jah, akkor fordítva:-)
Úgy látszik azon térség anyukái mintha kissé aggodalmaskodóbbak lennének az átlagnál :)
Vendég

Nem kicsit aggodalmaskodóbbak :lol: :lol: :lol:
De Tesódéknál most tényleg jól jött ki a lépés!
Vendég

Gio, jól emlékeztél ma volt a pesti napunk. Elég hosszúra sikeredett, reggel 5-kor keltünk, fél 7-es busszal fel és most 22 órára értünk haza. :shock: Megállapítom, hogy nem nekem való már egy ilyen nap. Ott kezdődött, hogy már odafelé a buszon sikerült valami olyan kényszertartást felvennem, hogy zsibbadt az egész bal karom. :x Akárhogy helyezkedtem, nem lett jobb. Aztán a sok utazás... bár kellemesen csalódtam, többen, több járművön átadták a helyüket, de azért megviselt. :) János kórházat alig találtuk meg, a Korlát utcánál leszálltunk, kérdezősködtünk és kiderült még menni kellett volna pár megállót. A lényeg, hogy épp odaértünk és még akkor megtalálni az előadótermet. Hát, mit mondjak, magamtól sosem mentem volna arra, még szerencse, hogy pár pocakos mami jött és a hegy megmászása után tereltek a helyes irányba. Férjem szerint horrorfilmekben vannak ilyen helyszínek. :lol:
A csecsemő újraélesztési előadás nem adott annyit mint amire számítottunk, kicsit csalódás ennyi út után, így a férjem feldobta, hogy mi lenne ha maradnánk a szülésfelkészítő részen is, mert épp a szoptatás volt a téma. Én igent mondtam, így este 7-ig ott voltunk. :D Sasoltam a tömeget, hogy ismerős arcot lássak, de nem láttalak. Most már tudom miért.
Hugodnak nagy gratuláció! Ha belegondolok, hogy mi akkor voltunk ott és néztem is a szülészetes épületet... Irigy vagyok erre gyors szülésre. :oops: 8) Jó egészséget kívánok Nekik!

Na megyek aludni, mert kidőlök a székből. Jó éjt!
csillag25

PÓKICA!
Két oldalt van ababakocsin a tolókaron egy félbevágott nyolcashoz hasonlító izé.Azt a kettőt kell felhúzni,de egyszerret és akkor kipattan a tolókar és át tudod fordítani.

GIO!
Hát nagy gratula a tesódnak!Milyen szerencsés!Ekkora súlyú babával én is kiegyeznék :D Nagyon jó egészséget nekik!

GABI!
HA mondod neki,hogy nem szeretnél még befeküdni,akkor nem kötelező.Meg ha befekszel,akkor is akkor jössz kia kórházból amikor csak akarsz,csak szólni kell a szülésznőnek,hogy mikor mész és mikor érkezel.
Képzeld azt álmodtam,hogy pont mikor szültem a te meg az én szülésznőm meg a dokink volt sz ügyeletes. :D
De ha befekszel,majd meglátogatlak ha épp megyek nst-re vagy valami nyavajára.

GOMBI!
Így az utoldó trimszterre már szokták javasolni,hogy éjszaka is hordjon a kismama melltertót.Állítólag nem nyúlnak meg annyira az izmok,szövetek stb.Én ma aludtam először benne,mert most kezdett el fájdogálni megint,meg éreztem a súlyát is..És mondhatom sokkal jobbat aludtam.

Na én meg tegnap megleptem magam mégegy kendővel :oops: :oops: Most meg mikor belelendülnék az írásba felébredt Zizu.úgyhogy lépek is.
Vendég

Pokica! Tenyleg erdekes ez a genitalis valadek-vizsgalat dolog. Nem hiszem, hogy a laborban vennenek ujra mintat, legalabbis meg sosem hallottam ilyenrol. Azt tudom elkepzelni, hogy esetleg a vizeletben ellenorzik a huvelyi folyas osszetetelet...en legalabbis emlekszem, volt egy idoszakom regen sok folyassal, es a vizeletben is volt nyoma...persze csak akkor, ha epp pisiles kozben van a kozelben abbol a cuccbol. bar direkt ennek megfigyelese ily modon eleg eroltetett lenne. Dehat laborban csak ver es vizelet van...lehet, hogy elirt valamit, kivancsi lennek...

melltarto......pffffffffff....fujjjj de utalom!!! Van egy halommal, de inkabb szexisek, amit par oran at kepes vagyok magamon tartani, aztan nem lelegzem tobbet. Most meg ezek a szoptatosok, vagy kismamisok...nagyon gaz!!! van 1-5 meret, es a kosarral egyutt no a pant kerulete is. Meg kell vennem a legnagyobbat, ami meg mindig total leszoritja a cickot, de legalabb belefer...de persze tartasa nincs, mert laza a pant. 2-t mar atalakitottam, dehat nem az igazi... De kell.

Olga! Jo kis kendomanias vagy :):) En szerintem a pelusokkal leszek igy :):)

Gio! Miert pont dec 10? nekem szinte kezdettol fogva valahogy dec 8 erzesem van, nem tudom, hogy miert, semmi nincs aznap, uncsi...de egyszer valahogy beugrott, es azota fixen megvan. Az a datum meg bele is ferne a szuleteshazban valo szulesbe.

Meli! No para!!!!!!! ha teljesen zart vagy es nem rogzult a koponya, akkor aztan tutira nem indul meg a szules! Szerintem -bar tudom, konnyu mondani-, probalj meg ne erre koncentralni, mert ha a baboca egeszseges, a lepeny is ok, az egyetlen dolog, ami bajt okozhat, az a te aggodalmaskodasod, ami rengeteget szamit. nem szabaly, hogy korabban szulsz akkor sem, ha az egesz csaladban mindig, mindenkinel igy volt...nna meg latod, Denes is milyen kiraly kiscsako lett...persze, senki nem akar sokkal hamarabb szulni, de azert nagy baj mar ugysem lenne, ha esetleg meg is tortenne. Probald kitorolonio a 38. het elotti gondolataidat, es minden szavaddal arrol beszelni, hogy majd ha dec x utan megszuletsz, ...Legfontosabb lenne, hogy tenyleg igy is gondold, mert ha csak mondod, nem er smemit. Egeszsegesek vagytok, semmi okod felni!!! Minden rendben lesz! :):)

Kép
pumipumi

PUMI!
Pelussal is voltam így egy időbe.Most hordozó halmozó lettem.Épp múltkor számoltam össze,hogy milyen értékü hordozó cucc van a szekrényben össz-vissz .Hát.....sok! :oops:

Akartam kérdezni,csak lemaradt,hogy mi volt a Felicitas féle várandós csomagotokban?Mert én csak tegnap váltottam ki,de most több minden volt benne mint amit Zizuval kaptam.Ezek voltak benne:
-1 anya magazin
-1 baba magazin
-1 mam cumi
-1 nivea baba krém mini
-1 nivea krém mini
-1 férfi spray mini
-1 tisztasági betét
-1 via pohár
-1 paradontax fogkrém minta
Na meg sok-sok szórólap.

Nem tudom mi van,de nekem annyira fáj a fejem tegnapeste óta.Reggel egy fél Algopyrinnel nyitottam.Így elviselhető a dolog.Pedig ma főzős nap van,császármorzsa lesz nálunk :D de lehet,hogy nem varriálok és palacsinta lesz belőle.Pedig de utálom sütni...

Málnalevélteát a 35-36. héttől javasolják,napi 1 bögrével.Az aagolás meg rajta van a zacsiján.
Vendég

Pumi
hát nekünk családilag a dec. 10 még egy nyugis szakasz:-) Aztán advent és karácsony . Kezdődik a férjemnek a templomban a nagymenet és minden áldott este ottvan és nem tudom a szószékről hogy rángatom le hogy szülünk!!
Szóval én emiatt izgulok is kicsit és B terven is töröm a fejem. Mert az ugye jól hangzik, hogy én is menjek el vele minden alkalomra és akkor onnan tudunk koccolni a kórházba ha kell, de én már most nem tudok rendesen ülni azokban a keskeny padokban kész kínszenvedés végigülni az 1-másfél órás istentiszteleteket olykor..Mégha nem is szép dolog ilyet mondani egy nagytiszteletű asszonynak :lol: Én ezen a megnevezésen is mindig röhögök...Hiába...Aki nem születik bele ilyesmibe nehezebben idomul a szokásokhoz.

Csillag
büszke vagyok rád hogy így végigtoltad a tegnapot! Nemsemm. A jánosban tömeg volt? Valahogy engem riaszt a hegymászás- Egyetlen dolog érdekelne a szülőszoba bemutatás, de igazából azt pl. ma du. is meg tudom nézni ha bemegyek hugiékhoz. Meg ő is túlélte - méghozzá milyen jól:-) - szülésfelkészítő nélkül a 2 szülését, és annyi irodalmat olvasunk mindenféléről. Korábban kellett volna elmenni, amikor még nem volt ekkora pocakunk. Amúgy megérte felcaplatni oda? Mondtak érdekeseket a szoptatásról?

Sprite
nekem még volt benne garmastan vagy hogyishívják bimbóvédő krém és ffi hajzselé minta:-)
Vendég

Sziasztok!
Bocsi lányok, hogy most nem reagálok a korábban írottakra, de olyan nyűgös lettem (én is). Úgy terveztem, hogy kipihenem a tegnapi napot és sokáig alszom, amiből nem lett semmi, mert mikor a férjem ment munkába arra ébredtem, hogy görcsbe ugrott a vádlim. Ettől teljesen kipattant a szemem, csak próbáltam visszaaludni, de közben már éhes is lettem. Valahogy sikerült elszunnyadnom, erre most a másik lábam ugrik görcsbe. :evil: Mivel már nem tudtam úgy helyezkedni az ágyban, hogy a hasamnak is jó legyen és egyik lábam se görcsöljön be újra, nagy nehezen fölkeltem. Menni kellene vásárolni, mert semmi nincs itthon, de alig húzom magam, fájnak a görcs helyei és a hasam is húzódik. Éhes vagyok, nyűgös vagyok, kicsi vagyok. :( Tudom hülyeség, de én már úgy mennék szülni. :oops: Ahogy tegnap a szülésfelkészítőt hallgattam már olyan jó közelinek tűnt, de most rájöttem még mennyi idő, ráadásul nem is tudok semmit a saját kórházam szokásairól, mert a szülésznővel a 36. hét után kell felvennem a kapcsolatot ezügyben. De még ez sem akadályozna, ha most egészségesen megszületne a pici, már indulnék is. Azt hiszem nem stimmel valami a fejemben, hogy ilyeneket írok, ugyhogy be is fejezem. Bocsi, ha sok voltam.
csillag25

Csillag
nyugi, sztem mindannyiunknak vannak ilyen napjai amikor siettetnénk az időt. És most fáradt vagy biztos. Ez a lábgörcs sem jókor jött. Vegyél be magnéziumot és igyál egy calciumot, hátha segít illetve nekem a hátrafeszítés, azaz ellentétes irányba történő feszítése a lábnak ilyenkor kilazíthatja.
Nekem sincs fogalmam sem hogy mit egyek és annyira furcsa mert nem is vagyok éhes :shock: EZ megy már 2 hete. mindig du. 2-3 körül eszmélek hogy még csak kekszet ettem a kávéhoz és hogy vmit le kéne tuszkolnom a gyomromba.
Más is van aki étvágytalan? Nem pont az ellenkezőjének kéne lenni? :roll:
Vendég

Gio, elég sokan voltak az előadóban, de gondolom a csecsemő újraélesztős rész miatt, mert mondta is a nő, hogy egyébként 10-12 ember szokott lenni a szülésfelkészítő részén. Nem tudom ez mennyire van így, mert miután vége lett annak a résznek, akkor is voltunk szerintem harmincan, persze lehettek potyázók mint mi, ha már úgy is ott vagyunk alapon. :wink: A hegymászás részét teljesen megértem, mondtam is a férjemnek, hogy most már tudom miről írtál/írtatok itt. :)
Érdekes volt a szoptatós előadás, bár ugye sok minden speciális erre a kórházra vonatkozó infó volt benne. A cukros vízen én személy szerint meglepődtem, bár nem tudom bababarát-e a kórház, de nálunk az és úgy tudom nem is adnak. Sokat beszélt a helyes mellre helyezésről, a mellek erőteljes átmasszírozásáról (görcsök fellazítása, bent maradt tej lefejése) mint a mellgyulladás megelőzési módjáról. A mellszívó fontosságáról, (már a kórházban is legyen ott) főleg az első időkben kell (2-3 hét) amíg a kereslet-kínálat elve ki nem alakul. A "késői" tejbelövellés, ami szülés utáni 2.-3. napon várható, addig csak pár csepp előtej, ezért a cukros vizes pótlás, persze előtte kiszívatni a kicsivel a ciciből amit/amennyit talál. stb.
Gondolatébresztőnek mindenképpen jó volt, még ma összeírom a kérdéseimet ez alapján amivel majd letámadom a szülésznőmet, ha eljön az ideje. :D
csillag25

Gio, drágám örülj, hogy nem vagy éhes! Sokan cserélnének szerintem veled. :D Én még mindig állandóan ennék és az édesség iránti vágy sem csökkent. :oops: Te mázlista vagy, így a kilók sem fognak növekedni, csak a babód. :wink:
csillag25

Anyum azért belémrakta a parát hogy az nem jó ha nem vagyok éhes...stb...
Igen cukros víz van kiszáradás ellen , amúgy a tesóm kisfia is sokat volt cicin tegnap is de hugimnak még nincs teje, tehát gondolom így pótolják amit kell.
Nálatok mit adnak az újszülöttnek? Vagy megvárják míg belövell a tejcsi?
Akkor viszont hasznos volt az előadás! Azt most hallottam, hogy a gyereknek már mindent vinni kell be...Még plédet is.
Vendég

Hát igen, az anyukák... :lol: de szerintem ha figyelsz arra, hogy a nap hátralévő részében megkapja a kicsi a szükséges tápanyagot, akkor nem lehet baj. Azért a folyadék fogyasztásodra ügyelj. Én nagyon keveset iszok, néha meg is ijedek este ha végiggondolom mennyi volt az aznapi mennyiség és akkor elkezdek pótolni, amiből persze éjszakai pisilni szaladozás lesz. :twisted:
Még nincsenek pontos infóim, azt hiszem tápszert kapnak (kérdés ez mennyivel jobb vagy nem), mert ha tényleg 2-3 nap míg belövell a tejcsi, addig kiszárad szegény gyerek a hallottak alapján. Kár, hogy nálunk nincs ilyen előadás a saját szokásokról, kórházi rendről, szívesen mentem volna. :roll:
csillag25

Gio, én is csatlakozok a gratulálók táborához, nagyon sok egészséget tesódnak és unokaöcsinek! Szerintem mindannyian ilyen szülésről álmodunk! Az első is ilyen gyors volt?

A vádlimmal ma este én is szenvedtem. Nem volt vészes, inkább kellemetlen. Én inkább attól vagyok ki, hogy már sehogy sem kényelmes aludni. Eddig háton volt a legjobb, most már 1 hete nem így van, amint hátra fordulok fáj a hasam. Az oldalamon viszont folyamatosan elfekszem a vállalm, karom, csípőm fáj...

Lenne egy kérdésem: átlagosan mekkora fejmérettel születnek kb a babák? Illetve akik most voltak uh-on, mennyit mértek nekik? Zéti buksija 92 mm. Egyik barátnőm mondta, hogy a kislányának a 37. héten volt 85 mm, így habár eddig is nagynak találtam, most még inkább aggódom, mekkora lesz a végére.
:roll:
60 kg vagyok, és a pocakot leszámítva, mint a piszkafa. Szerintetek lehet ebből természetes szülés, vagy ezen még ne parázzak?
Vendég

O'hara
örvendj! Szülés után olyan leszel mint kismamiság előtt, szép vékony!
Hugomnak az első szülése nehezebben indult, 2 hét túlhordás, méhszájérlelés, oxitocin, majd EDA hogy gyorsítsa a tágulást. Így nagyon nyugodt mosolygósra sikeredett végül az is, mert nem érzett fájdalmat, emígyen a mostani szüléstől nem is félt, bár tudta, hogy benne van a pakliban hogy nem lesz idő epidurálra.
Nekem 32. héten 82.5 volt a buksi és eddig nekem azt mondta a doki hogy ez 33, heti méretnek megfelelő. hát nem tudom. Sztem ne izguljunk előre, gondolom a végefelé már csak kiderül. Úgyis minden attól függ hogy a medencéd milyen szűk.

Én is egész éjszaka forgolódok mint egy bolond-bogár:-)
Vendég

o'hara! Ezen aztan nehogy "meg ne parazz", hanem egyaltalan ne parazz, hetek mulva sem!!! Miert ne lehetne belole termeszetes szules? csakmert sovany vagy? Vagy attol felsz, hogy szuk a medenced, a babo feje meg nagy? ha nincs deformalt csipod, pl. csipoficam, akkor te magad is meg tudod nezni, hogy eleg szeles-e, nem nehez egyaltalan. Ez persze nem sokat jelent, mert baromi szeles csiponel is elofordulhat, hogy athaladas kozben nem jol forditja a fejet a picur, meg az is lehet, hogy nagyon szuk medencen is ugyesen atnavilag a balra forditassal, illetve a lagy reszek felfele forditasaval, amikor szuk helyre er a fej...ok ezt nagyon jol tudjak. Tehat...ha a huvelybe total egyenesen benyulsz (fuggolegesen kinyujtva atenyer, ugy, hogy a kisujj a farokcsont fele legyen), akkor a kozepso ujjad a keresztcsontba utkozik. A tobbi ujj akadalyoztatva van, mert elakad a huvelykujj izesulesenel, a szemeremcsonthoz tamaszkodva elakad, igy nem tud jobban behatolni. A kozepso ujj tehat hozzaer a keresztcsonthoz, annak a belso felehez, es az megemelheto igy ujjal a medencebemenet fele egeszen erintkezesig. Ha ez a tavolsag nagy, szinte mar alig tudod elerni az ujaddal, akkor szupi a medence...ha elered a medencebemenetet (vagyis az utkozest) hamar, meg mielott a kez a szemeremcsontban elakadna, akkor "rossz" a medence, es nehezen bujik ki a babo...de kibujhat, nem jelent automatikusan csaszart.Ilyen esetekben erdemes gyakorolni az ezt elosegito pozokat. Lenyege : az ALTALANOS tavolsag a huvelykujj izulete es a kozepso ujj hegye kozott a huvelyi vizsgalat eseten (vagyis a tavolsag a medencebemenet es a szemeremcsont kozott), nagyjabol megegyezik gyerek fejenek legkisebb atmerojevel. legtobbszor azonban nem ez a befolyasolo tenyezo, mert az egesz vajudas folyamata sokat szamit, foleg koponya megfelelo forgasa...es ha kicsi a medence, akkor a keresztcsont meg mindig lehet megfeleloen homoru, ami megkonnyiti a forgast.
Nna, remelem, sikerult legegyszerubben leirnom, bocsi, ha uncsi voltam, csak azt akartam lattatni, hogy ez nem igazan okozhat gondot, emiatt ne aggodj! ha idegenkedsz ilyesmit magadon elvegezni, akkor a dokid is megcsinalja sztem 5 masodperc alatt...rontgen helyett :):). De szerintem inkabb orulj neki, hogy piszkafa vagy :):)

Kép
pumipumi

Köszi Pumi, dehogy volt uncsi. De az igaz, hogy ilyesmi vizsgálatot inkább a dokitól fogok kérni. De megnyugtató, hogy ez még nem jelenti azt, hogy a császár esélye megnő.

Gio, nagyon szerencsés a tesód, hogy még ha az első szülése nem is ment ilyen simán, mint a mostani, de csak szép élménye maradt azzal kapcsolatban is, így nem félt. Ismerősi körben van aki azért nem vállal több babát, mert olyan szörnyű volt a szülése. Hát meg sem mertem kérdezni mi történt, rémsztorikat nem szívesen hallgatok a témával kapcsolatban, semmi értelme pánikoltatni magam, így is aggódik az ember lánya éppen elég dolgon. Igyekszem abszolút pozitívan állni a szüléshez, még félni sem félek, bár ez lehet még másképp. :wink:
Vendég

Gio, tévedtem. Nem tápszert, hanem más anya pasztőrözött tejét kapják a kicsik, ha szükséges.

http://www.bebilap.hu/korhazak/salgotarjan.htm
csillag25

Sziasztok lányok!

Bocsi,h kicsit eltüntem,de mig beteg voltam,kedvem sem volt netezni,csak nyüglődtem. Néha benéztem ide,de olvasni sem volt erőm.
Múlt pénteken a fiúk Pécsen voltak,szombaton vásárlás-főzés-takarítás,vasárnap pedig várt minket a dokim a klinikán,mindent megmutatott,elmagyarázott,kedves aranyos volt mint mindig.
Hétfőn pedig jött a barátnőm a 3éves és a 3hónapos kislányával,nagyon jó volt.! :)

Gio. Nagy gratula a tesókádnak a picihez és a gyors szüléshez!

Én mostanában borzalmas rosszúl alszom,hajnalban felébredek és nem tudok vissza aludni,csak forgolódok...

Jövőhét szerdán megyek elöször CTG-re,és onnantól hetente randizunk az orvosommal. Nagyon közeledik már a vége.. :)
Dehát erre várunk,régóta.. nemigaz? :)

Igyekszem visszakapcsolódni a beszélgetésbe! :)
Vendég

Hát lányok ez a vér dolog engem már végigkísér:-(:-(:-(
Már napok óta nehezen megyek wc-re, ma sikerült, de élénkpiros vér kíséretében:-(( Nekem ilyen még sosem volt. Ez aranyér? De nem fáj semmi....Nem a hüvelyből jött, mégis majd elájulok a szorongástól megint. Beszéltem házidokival. f4re megyek nődokihoz...
Tele már a búrám ezzel komolyan:-(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.28 13:11-kor.
Vendég

Judy! Két hét múlvára kaptam időpontot előre, akkor már betöltött 35 hetes leszek. Így jó mert még bőven választhatnak a kismamák időpontot, így mindig ennyivel előre adják az elsőt. Utána a legtöbben minden héten ugyanabban az időpontban mennek, pl én is kötött vagyok, mert egy autónk van és 10-ig haza kell vele érnem, hogy a férjem el tudjon menni akkor dolgozni mikor szokott. Valamiféle rendszer alakul ki.

Szerintem sem érdemes most aggódni, a csípőmérettől sok minden függ. Tulippal már írtuk, hogy mindkettőnk fiának 99 volt a buksija mikor megszületett és 4200-4300 közöttiek voltak a babók. Természetes úton születtek. Ne izgulj most ezen, úgyis szüléskor derül majd minden ki.

Olga! Köszi szépen, nem gondoltam volna, hogy azt húzni kell, olyan szépen át tudtam hajtani, nagyon-nagyon köszi!!!! :D :D :D
Most már csak azon vagyok megütődve, hogy összecsukva sem foglal el kisebb helyet mint felállítva, hol fogom én ezt tárolni? :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio, nekem még nem volt aranyerem, de úgy tudom az fáj is, úgyhogy csak nem az lesz. Bár ha nehezen wc-zel, állítólag az kihozhatja. Írd meg mit mondott a doki, csak nem komoly.

Olyan jó kedvem van, ma végre megrendeltük a kiságyat, matracot, komódot. Így már alig van hátra valami. Remélem nem kell sokat várni a kiszállításra, mert alig várom, hogy teljesen kialakíthassam Zéti kis zugát, és elrakhassam a ruhácskáit. Milyen kevés elég egy kismama boldogságához! :D
Vendég

Nekem sem volt még, és én is úgy tudom fáj is...Ezért vagyok be...va...Na mindegy. Majd mond vmit a doki, nagyon nem szeretnék még plussz kivizsgálásokra járni így az utolsó hetekben. Igaz az sem lenne jó ha nap mint nap piros foltokkal találkoznék a wc-n...
ELnézést a témáért. Szívesen vennék - akár priviben - tapasztalatot olyantól, akinek van, vagy volt ilyen jellegű panasza. Köszönöm!
Vendég

Gio, ne aggódj, ez aranyér. Ha korábban nem volt, szülés után el szokott múlni. Valószínűleg ugyanazért jött ki amiért a szeméremcsontod is fájt, mert lefele nyomul a baba. Van olyan krém, amit terhesség alatt is lehet használni (sperti a neve, a gyógyszertárban meg tudják mondani hogy van-e más is), meg van egy detralex nevű gyógyszer, amit szintén lehet terhesség alatt, nem receptköteles, de sztem kérdezz rá az orvosodnál ha úgyis mész.

/
lemonsong

Gio, átérzem a helyzeted, én is nagyon nehezen tudok csak wc-re menni, mindig tiszta kínylódás, ráadásul van amikor a megkönnyebbülés érzése is elmarad. Viszont ennek ellenére aranyerem még nem volt, szerencsére. Van, hogy azon aggódok, nem lesz-e a babának baja a nagy erőlködéstől, nem nyílhat-e a méhszáj. :oops: Lehet, hogy tök hülyeség, de minden eszembe jut. Kérdezd meg a dokit, hogy nem javíthatnál-e a helyzeten glicerines kúppal vagy laevolac sziruppal, hogy a hátralévő hetek ne így teljenek? Elvileg ezek ártalmatlanok, csak a hozzászokás miatt nem jó rendszeresen alkalmazni.
Mindenképp írj mi a helyzet.
csillag25

Köszönöm, mostmár higgadt vagyok - mit is tehetnék? A stressz csak árt a babának.
Szval majd ma megmondja a doki. De úgy utálok problémás lenni....Dehát ez van. Remélem elmúlik. Gondolkodom, hogy nov. elején elmegyek még egy Kriston intimtorna tanfolyamra, hátha lendít vmit.
Nnna most pl. szívesen lennék mondjuk 28 hetes 8)
Vendég

Ha ilyen nehezen megy a wc-zés, nem kértetek tanácsot a dokitól, védőnőtől mivel lehetne segíteni? Nekem a vas fogta meg a hasam, a magneB6 meg megkönnyíti a dolgot. Úgy tudom a szilva pl. segít. Nekem aszalva be is jött, amikor a vasat szedtem, frissen nem használt semmit.

Gio, 28 hét után hamarosan újra csak 33 lennél. :) Inkább előre nézzünk. Bár ma tudatosodott bennem, hogy 3 hét, és 37 hetes leszek, onnantól (és persze addig is) bármikor szülhetek. Hihetetlennek tűnik számomra, hogy már mindjárt itt a vég. Még csak most kezdtünk kerekedni. Ez néha totál örömteli számomra, néha viszont kétségbeejtő, mert nincs még meg mindenünk. Bár ami hiányzik, az már nem vészes, de akkor is.
Vendég

Jajjjj, Gio.. sajnálom.. de ez szerintem is aranyér.. Anno nekem is kijött Ádival,még mikor meg sem született,igazából nem fájt,csak éreztem.. A dokitól kaptam rá krémet,kúpot és jobb is lett,és miután Ádi megszületett el is múlt.

Most pár napja megint kijött,igazából nem fáj most sem,és nem is vérzik.. szerintem a bébik már annyira nyomják azt a részt,hogy /talán ez is hajlam kérdése/ van akinek kijön,van akinek nem.

Tegnap rizskófot sütöttem,de szerintem olyan szörnyűre sikerült.. mármint nem az íze.. hanem a kinézete.. hogy nincs kedvem enni sem belőle :D
Vendég

Jajjjj, Gio.. sajnálom.. de ez szerintem is aranyér.. Anno nekem is kijött Ádival,még mikor meg sem született,igazából nem fájt,csak éreztem.. A dokitól kaptam rá krémet,kúpot és jobb is lett,és miután Ádi megszületett el is múlt.

Most pár napja megint kijött,igazából nem fáj most sem,és nem is vérzik.. szerintem a bébik már annyira nyomják azt a részt,hogy /talán ez is hajlam kérdése/ van akinek kijön,van akinek nem.

Tegnap rizskófot sütöttem,de szerintem olyan szörnyűre sikerült.. mármint nem az íze.. hanem a kinézete.. hogy nincs kedvem enni sem belőle :D
Vendég

Amit még kiemelnék a tegnapi előadásból -bölcsőhalál megelőzése- bár már biztos mindenki tudja:
-ne legyen se túl meleg, se túl hideg a szobában ahol a baba alszik
-ne legyen túlöltöztetve a baba (ha a keze hideg, nem jelenti azt, hogy fázik, a mellkasán hátán kell megtapizni)
-szellőzzön megfelelően a kiságya (textilből készült fejvédő/rácsvédő lehet, de pl. utazóágyban ne tartsuk, altassuk hosszú távon max. 1 hetes utazáskor, mert az sűrű szövésű anyag és viszonylag mélyen is fekszik benne és megreked a kilélegzett levegő a baba szintjén, nincs elegendő friss oxigén)
-ha rácsos a kiságy alja és légzésfigyelőt szeretnénk tenni rá, egy kb. 6 mm vastagságú kemény lapot célszerű vágatni bele (teljes aljába vagy legalább az érzékelő lapok alá), hogy az érzékelők egyenletesen feküdjenek fel
-túl puha szivacsmatrac nem jó
-légzésfigyelőnél meghatározott vastagságú kókuszmatrac használható
Mellékesen felmerült, hogy a gumilepedő a hölgy szerint felesleges, mert épp a kókuszmatrac szellőzését gátolja (ami az előnye lenne), a mai "hiper-szuper" pelusokból már nem vagy alig folyik ki a pisi-kaki

-ha riaszt a légzésfigyelő kapcsoljuk fel a lámpát és nézzünk rá a babára, hogy tényleg baj van-e, ne csak kikapjuk a sötétben
-ha baj van, eszméletlen, nem lélegzik vagyis nem emelkedik-süllyed a mellkasa, száj- és orrnyílásnál nincs légző hang (szuszogás) vérkeringés nem megfelelő, kékesszürke a bőrszín hívjuk a mentőket és kezdjük meg a lélegeztetést (kemény felületen asztalon vagy földön)
-szívmasszázsra csak akkor van szükség, ha nincs pulzus, de nem biztos, hogy ezt van idegzetünk kitapogatni, ezért kezdünk a lélegeztetéssel amitől általában meg szokott oldódni a probléma. Ha mégsem, akkor 3 lélegeztetés után 15 szívmasszázs, majd ismét 3 lélegeztetés, amíg a gyermek ismét maga nem lélegzik
-bizonyos helyzetekben riasztás esetén elég egy erősebb fizikai inger (gyermek megrázása, hát erőteljes dörzsölése) a légzés visszaállításához, azonban ha ez 10-15 másodpercen belül nem vezet eredményre, meg kell kezdeni a mesterséges lélegeztetést

Röviden ennyi, de kb. ez található azon az oldalon is amit valaki korábban már belinkelt "Azonnali intézkedések csecsemőkori légzéskimaradás esetén"
csillag25

O'hara: Tényleg van akinél beválik az aszalt szilva,és tárasi.. érdemes kipróbálni.. hiszen nem vagyunk egyformák.
Nálam például semmi,és a vas tabletta nekem is nagyon megfogta a hasam,ezért nem is szedem :D helyette vas italt :D:D iszom :D:D ne nevessetek :D:D szóval valami vas pótló lötty.. és bejött!
Ha érdekel valakit,akkor megírom a nevét majd.

Csillag: tök jó lehetett az előadás.. én még sosem voltam szülésfelkészítőn.. de azthiszem mostmár nem is megyek :D

Képzeljétek,tegnap a picike fiam meglátta az egyik akciós katalógusban,hogy már árulják a játékokat,a hiper-szuper áruházakban.. hát ki is nézett magának egy StarWars legó akármit.. csupán 15e ft-ért.. most ez az őrület nálunk.. StarWars... :D:D
Vendég

O'hara, a védőnő csak a szokásos "Sok zöldség, gyümölcs, rostdús táplálkozás" szöveget nyomatná, amit én is tudok, így inkább magamnak próbálom kikísérletezni mi segít. Világ életemben nehéz ügy volt, így most szerintem a Femibionban lévő vastartalom is csak ront a helyzeten, na meg hogy nem iszom elég folyadékot. Elméletben mindent tudok. :D
Gabicika, tényleg jó volt, kár hogy a mi városunkban nincs ilyesmi. Ezért meg nem utazgatnék Pestre 2 órát, csak most így jött ki, hogy ott tudtunk lenni, de érdekelne a többi része is. Legközelebb a császármetszétről meg gyermekágyról lesz szó ha jól emlékszem, de ezt már nem fogom megtudni, elég volt az utikalandból ennyi. :oops:
csillag25

Csak egy gyors bekukk, aztán majd este próbálok jönni!

Nagy munkában vagyok, vasaltam ma egy csomó baba rucit, és már szépen alakul minden. Az egyik kiságyba már a matrac és a fejvédő is a helyén van :) A másik a matracra vár...

Apropó, matrac. A Brendonban már nem akciós :shock: :shock: :shock: Úh megyek a szomszéd faluba, ahol 7300-ért lehet kapni 6cm vastagat. Hát a Brendon végképp leírta magát nálam. Minden megveszek ott, ahol tudok a környéken, mert elegem van a Brendon mizériából!!!

Aztán csinálgatom a fali díszt is. Először csak 25cm lett a Tigris, de kicsinylettem, úh újból rajzoltam, és már 30cm. Mennyire kicsi így is, de hát így pont kitölti a helyet.

Most ennyi fért az időmbe, mert megyünk matracot venni. Johi meg itt nyüszizik. Ja olyan édes volt, mert ülve elaludt Vizipók, csodapók közben :D :shock:

Tényleg húzok!!!

Kata
labkat

Hú Gio, sajnálom, ez tényleg aranyérnek tűnik, bár nekem még nem volt, mióta tudom, hogy ez benne van a pakliban, félek tőle.
Mondjuk nekem sem megy könnyen a wc-zés, olyan ---mint amit, hú, bocs már nem tudom, ki írta,--- mintha még lenne, de nem jön. Ilyenkor inkább nem erőltetem, viszont nincs meg a megkönnyebbülés feeling.
Na, erről ennyit.

Megnézitek uncsiöcsit, vagy majd otthon?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?