A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

binyek remélem akkor sikerül eladni eggyértelmű,hogy többért jobb,azt hidtem megharagudtál :wink:gyönyörű a kép vagyis ti
rebe nekünk is volt és a glicerines borax volt a jó

lanyané

Tontica!
Az a legnagyobb gondom, hogy tényleg tudja, miről van szó. Utánanéztem minden létező fórumon: mindenhol azt írták, hogy nincs ezzel semmi gond (az óvodát kivéve) merthogy a kakit saját részüknek tekintik és nehezen törődnek bele, hogy "meg kell tőle válni". Szóval simán közli, hogy "nem akarom". Próbálom valahogy motiválni, de nála még ezzel is óvatosan kell bánni, mert ha sokat "piszkáljuk", akkor csak azért se. Elég nehéz dió a fiatalember, de majd csak alakulunk. Igazából az a baj, hogy az oviban így morognak. Ő meg szeretne menni, jó lenne legalább fél napokra járni. Holnap konzultálok a védőnővel, hogyan tovább. Eddig jó ötletei voltak, hátha lesz valami most is.
vovanda

Közületek valaki csináltatott Quartett-tesztet, integrált tesztet vagy valami plussz vizsgálatot mikor terhes volt? Mi most ezen gondolkozunk, de ugye elég borsos az ára és nem tudom van-e értelme, Marcinál nem csináltattunk, és minden rendeben volt/van, csak nem tudjuk, hogy ikreknél érdemes-e, mert állítólag az AFP értéke is magasabb ilyenkor, és nem tudom, hogy akkor ez értékelhető-e így. Most voltunk a tarkóredő vizsgálaton, 1,6 és 1,7 mm, tehát rendeben van teljesen, csak félek, nehogy ketten ne fejlődjenek rendesen. Bár most azt is olvastam, hogy ikrek esetén nem is értékelhető pontosan az összetett vizsgálat eredménye sem. Ja, és 29 éves vagyok, tehát a korom sem indokolja, csak a túlaggódás :oops: Ha valaki tud erről valamit, akkor nagyon várom a véleményét!!! KÖSZI!!!

Tudom, itt inkább már babások vannak, de mivel a várandósság topikban vagyunk, remélem nem gond, hogy ilyenekkel terhellek titeket :roll:

Kép
Kép
nikole

Nikole,én voltam az Istenhegyi klinikán Ultrahang volt meg vérvétel 30 ezer ft-ba került meg egy pár éjszakai bőgésembe :evil: Ugyanis azt mondták ,hogy az uh-án minden rendben,de a vérvétel nem jo.azt mondták csináljunk egy másik tesztet 4 hét mulva,na persze ujabb 30ezer ft.ba kerül.akkor én elmentem shöfibe genetikai tanácsadásra és azt mondták ez az érték amit adtak egy nagy sz@r.ikreknél nem lehet kétféle eredmény vérvételből .csak amnioval.akkor kicsit megnyugodtam,de azért amikor megszülettek egyből megkérdeztem,hogy nem.e down korosak,mert végig azért bennem volt a félsz.
na ez jo hosszu lett meg kicsit érthetetlen de olyan ideges vagyok még mindig ha eszembe jut :twisted: sztem csak pénzkicsalás.de ez csak az én véleményem.bocsi nagyon ssok voltam.el is dugulok
s.csilla

Rebe
Nekünk ezt írja fel a dokinéni

boraxi gta 4,0
ung. neogranormon
tub. orig. no.1
lanolini
aquae calcii
vaselini cholesterini
aa ad gta. 200,0

Szó szerint ez van a recepten. :lol: :lol: 1300ft körül van és nekem jobban bejött mint a sudokrém.De azért az is van itthon :lol: (meg még legalább másik 3)

Ma megint kifogtam egy jó pénztárost a lidl-ben.két harinnyát vettem egy áráért :lol: :lol: :lol: :lol: A kínaiban is tök jó haribugyikat találtam 500 ft-ért.Végre igazi pasis szinek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nikole
Nem lesz semmi baj nyugi.Nekem a 2,46-os afp-mre ráírták hogy határérték.A genetikus meg kiröhögte őket.2,5-ig normális,de ikreknél értékelhetetlen.
Vendég

Tontica!
Ez nagyon tetszik amit írtál,én is biztos alkalmazni fogom.

Komp:azért kérdeztem,mert Vateráztam egyet.Kipróbáljuk,de nem fogom erőltetni.Van kinek adjam,ha kiábrándulok belöle.A játékasztal is nagyon bejön nekem,de erről is csak itt hallottam előszőr.

Vanda!
Nagyon szépen fejlődtök!

Kép
ani0227

ikres:

én is szoktam írni, de ide jobban szeretek.nagyon utálom, hogy ott bármit is írok mindig valaki beír vmi okosat. :? AZTÁN JÓL KI VAGYOK OKOSÍTVA :shock: :lol:

azért írok oda is.fórumfüggő vagyok 8) :roll:

én karácsonyra akarom a játékasztalt

mit vesztek karira?
néhány hónapos ygerekeknek a legjobb ajándékozni, mert ők még nem mondják, h nem is ezt aakrtam :)

szanet

néhány kép a lányokról:

Kép

Anna és a paci

Kép

cumizni jó(Janka)

Kép
Anna

Kép
De jó ez a rongy (Janka)

Kép
Janka és a csiga

Kép
Kicsi balerinák

Kép
Kukucs

Kép
Ne nevettess anya!

szanet

Nikole!
Nekünk a 12. hétem csináltak kombinált tesztet, és Nyíregyházán ez most ingyen volt (az osztályvezető valami pályázatból koldulta rá a pénzt). Az AFP nekünk is magas volt picit, a laborosok be is voltak szarva, mert hiába írták rá pirossal a papíromra, hogy gemini, a kutya nem olvasta el. A kombinált teszt Down kórra meg Edwards kórra szűr. Ott sokkal több mindent figyelembe vettek, azt is hogy ikrek meg azt is hogy lombikbabák. Pénzért nem tudom, hogy elmentem volna -e, mert a dokim (állítólag) itt a környéken a legjobb ultrahangos, tehát valószínűleg kiszúrta volna, ha baj van.
vovanda

Nikole! Én is ingyenes kombinált teszten voltam, én a Margit kórházban, a Sejtbank támogatja. A linkben szerepel, hogy még hol van erre lehetőség. Érdemes őket mielőbb felhívni, mert kombinált tesztre - úgy tudom - 12+6-ig van lehetőség.

Kép

Szanett!

Édesek a csajok! Látom, rajtuk is van tartalék :lol:
Csajaim most kezdenek elfogyni, Lili már egész kis vékony, Dorkának még van egy kis pocakja, de a bébihájat már mindketten elhagyták.
Egészen nagylányosak már :shock:

Tegnap elmentünk még játszóterezni, mikor Ati megjött, kb. negyven percet voltunk és ebből 35-öt a hintában töltöttek :roll: alig lehet őket kiszedni, elviszem a csúszdára, kettőt csúszik, már húz is vissza a hintához, hogy ODA, ODA...
Mondjuk remek egyensúlyfejlesztő, szóval nem bánom.

Judit

jucicuki

Jaj, tesztek, nekem chorionbiopsziám volt a vastagabb tarkóredő miatt, nem veszélyes így utólag, persze akkor halálra aggódtam magam a vetélési kockázat (meg persze az eredmény) miatt, mondjuk ezt csak indokolt esetben ajánlanám, de ikrek esetében is tuti.
Kombinált tesztről én azt hallottam, hogy ikreknél nem túl megbízható, ill. ha találnak valami gyanúsat, úgyis továbbküldenek, amniocentézisre...

Judit

jucicuki

Jo reggelt! :D

Vovanda: hat akkor kitartas, ne idegeskedj, egeszen biztosan meg fogja tanulni! :D Erdekes hogy en is ugy erzem sokszor csak magyarazok, magyarazok, tanitom es mintha suket fulekre talalna, mint peldaul a pakolas, minden nap szajkoztam hogy este rendet kell rakni mert milyen jo ha rend van es csak nem akart, aztan egyszercsak megerett a gondolat a kis fejeben es az a 2-3 eves szajkozasom vegre celba ert. :D Mostanaban egyedul pakol sot ramszol ha az en vagy a kicsik szobajaban kupi van. :lol: Ezzel csak azt akarom mondani hogy kitartas mert egyszer a sok belevetett munkad megterul es szo nelkul, egyedul a vecebe kakikal majd!

Nikole: en nem csinaltattam ilyen tesztet, en inkabb a 4D mellett voksolok!

Szanet: naggggggyon edesek, igazi kis csajszik, az a ruhacska tunderi! :D En meg mindig nem tudom mit vegyek Nekik mert annyi jatekuk van hogy el sem fer es egy nagyobb dolog meg nem ferne be a szobajukba. Szerintem ruhacskakat (az mindig kell) es aprosagokat kapnak majd. Olyan kiskolyvet szeretnek Nekik amin kulonbozo targyak kepei vannak hogy mar tanithassam a szavakra Oket.

KépKép
KépKép
tontica

Reggeli bunyo:
Kép
Egyutt furcsi:
Kép
Huncutkam:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Nikole,
a kombinált teszt mintha olcsóbb lenne, nem? Nézd meg a honlapjukon. Az bőven elég, ha akarsz ilyesmit csináltatni.
Annyi van, hogy a két ikernél a vérvételből kapott eredmény tök ugyanaz lesz, mert valahogy egyszerűen megfelezik, mivel két gyerekre vonatkozik az arányszám, amit kapnak. Viszont mellette ott van a nagyon alapos ultrahang, amivel ki lehet szúrni, ha az egyikkel baj lenne.

KépKép
lili73

szanet cukipofi husik a csajok és a balerína szerkó zabálnivalóak :D
tonti de jó eggyüttpancsiznak jó nagy játék lehet a vízben,és alex fogacskái cukik.
én 4dre mentem a kombinált meg ilyeneket kihagytuk.
fanni megvolt az oltás :?: :?: :?: :?:

lanyané

Tontica!
Pakolás... Na eználunk is jó volt. Pár hete megfenyegettem, hogy amit nem segít elpakolni, azt kidobom a kukába. Kiakadt rendesen, viszont azóta első szóra jön pakolni.
Szobatisztaság: arra jutottam magammal meg a védőnővel, hogy segítséget kérünk. Úgy érzem, holtpontra jutottunk, kell a segítség. Vagy nevelési tanácsadó (bár ott azt mondták, nem is tudják, mikorra kapunk időpontot) vagy privát gyerekpszichológus.
vovanda

Sziasztok!

Voltunk ma dokinál oltás miatt a három hó + a pneuno,de sajna nem adták be ,mert még mindig kb 3 hete meg vannak fázva a csajok.Folyamatos orrporszivózás van nasivin meg ,sóoldatos orrcsepp.Ma meg felirt hozzá antibiotikumot . :twisted:

Szerintetek beadjam ,úgy parázom nehogy bajuk legyen .Igazából csak hőemelkedésük volt az sem mindig és max 37.2 volt

Ti kaptatok 3 hósan antibiotikumot?

Babykompot mi sem veszünk ,nem hallottam jót róla.
Most valami elektromos hinta kéne ,mert az egyik kiscsaj csak úgy hajlandó alukálni , hogy rázzuk a popját :D ,vélemény ?milyet és hol érdemes venni?
amonré

Amonré!
Manó kapott 2 hónaposan antibiotikumot, mert húgyuti fertőzése volt. A mi dokink nem nagyon írogat antibiotikumot, de szerintem 3 hét után kellhet a lányok szervezetének a segítség. Ha elkezded adni vegyél mellé Normaflore-t, ezt már egész pici korban lehet adni és egy kicsit rendbe teszi a pocakjukat, mert az antibiotikumtól szinte biztos, hogy hasmenésük lesz.
vovanda

amonré

nekünk is van elektromos hintánk.nagyon szeretik.
Graco márkájú.2 fokozatban hintáztat.pont elég is.

én használtan vettem 10000ért.és pont most szereztem az ikresen még két ilyet a párom unokatesójának, meg az ő sogorának.ők is szeretik.
én újat ebből sem vennék, mert nem tudják kihasználni.

kérdésem:

nektek mit csinálnak este, fürdés előtt a gyerekek.nekem most játszanak,de ez ritka pillanat.AMÚGY ÜVÖLTENI SZOKTAK MÉG MINDIG Legalább egy fél órát.áááááááááááááá
elmúlik ez?

mi 7 kor fürödtünk eddig , de az óraátálítás miatt, most próbálom kitolni 8 ra a fürdést.aztán meg úgy gondoltam még egy kicsit tovább.jó lenne, ha fél 8 kor fürödnének a téli időszámítás szerint.az nyáron majd fél 9 lesz.remélem összejön :)

szanet

Köszi a választ.
Amoxicilint B irt fel .

Mi este 8.8.30 körül fürdetünk ,mert akkor ér haza apa és ez az ő kiváltsága. :P
A fürdés elött mi nem szoktunk játszani, mert általában addigra újra bealszanak,gyors fürcsi ,kaja aztán alvás-jobb esetben.
amonré

Szanet!
Manó is sokáig nyűgösködött fürdés előtt. Ilyenkor nyugtalanabbak, gyerkőce válogatja, hogy meddig tart. El fog múlni, tudom, hogy idegtépő.
vovanda

Mariann :P
Igen, köszi. Pneumot is kaptak és a láz is megvolt mindkettőnél :( Márkónál még este, Milcsinél hajnalra. Még jó, hogy ő mellettem aludt, mert csak nyöszörgött, de amint hozzáértem, huhh, mint a kályha... Már szaladtam is a Germicid kúpért. De már jól vannak mindketten :lol: Jó ez a kúp, szinte azonnal hatni kezdett, de tényleg, fél óra múlva már 0,5 C fokkal kevesebb volt!

Nikole :P
Én inkább azt javasolnám, hogy genetikai UH-t csináltass genetikussal. Az Istenhegyin dr. Hajdú Krisztinánál jártam. Ez egyben 4D UH is.

Szanet :P
Gyönyörűek a lányok!
Mi tornázunk egy nagy szőnyegen, próbálom őket hasra tenni, énekelgetek nekik és mikor már nagyon üvöltenek, akkor megyünk fürdeni. Ezután kajcsi és már alszanak is! De persze az enyémek kisebbek...Ja és ez Neked nem is jó, mert egyedül xar, ha mindkettő üvölt...
Én még nem tudom, mit kapnak a kicsik, majdnem fél évesek lesznek... Segíts, a Tieid pont fél évesek, mi a jó ajándék nekik??? (Bár igaz, reklamáln még nem fognak :lol: )

Tontica :P
Édesek nagyon!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Szanet
Édik a kis balerinák :lol: Nálunk családi játék van fürcsi előtt.Ez annyit takar,hogy valamelyikünknek itt kell lenni velük folymatosan.Szóval játszunk :lol: :lol: :lol: :lol:

Fanni
Én is úgy tettem őket hasra,hogy az ágyon hasaltattam a Bercust mert ő nem akart hasalni,én meg előtte térdeltem és szórakoztattam.Meg hanytt feküdtem és a mellkasomra tettem.
Oltás után nekem a dokinéni mindig azt szokta mondani,hogy fél kúp ha hazaérünk,másik fél este megelőzésképpen.Nem is lázasodtak be egyszer sem.

Amonré
Marci kb 3 hetes kora óta szedi folyamatosan a Zinnatot a veséje miatt.A normaflore nagyon jó,antibiotikum mellé adhatsz neki egyet naponta,csak arra figyelj,hogy rázd fel és vagy az antibiotikum beadása előtti vagy az utána következő etetésnél add neki.

Tonti
Tök jó ez a közös fürcsis kép.
Vendég

Szanet!
Nálunk is pont ez a helyzet.7 óra fürcsi,és előtte az ordítás.Kegyetlen,és idegtépő,ha egyedül vagyok.Én nem tudom szerintem kitolni az óraátállítás miatt a fürdetést,szerintem jelen pillanatban ez képtelenség.De ha neked sikerül,akkor kikérem a tanácsod!

Ma leesett Jázmin az ágyról.Azt hittem velünk ez nem fordulhat elő,hisz annyira figyelek az ilyen dolgokra,és mégis.Nem volt ordítás,csak egy kis pityergés.Szerencsére nem lett baja.

Kép
ani0227

Ani
Marci szombaton esett le
Vendég

Köszi, veszek Normaflort.
Jó éjszakát lányok,remélem sokáig alszunk :D
amonré

Ma voltunk mi is oltáson, megkaptuk a második pneumot. Szerencsére a csajaim jól bírják, láz nem volt most sem, csak egy pici nyűgi. Ha már ott voltunk, megnézték Zsani fenekét is, kaptunk rá speciális gyógszertári krémet, ez most más összetételű mint amit egyébként használunk. Remélem gyorsan használ.
Zsani 7100 gr, 68 cm, Blanka 6600 gr, 65,5 cm. :D

Nikole,
Engem a dokim annak ellenére elküldött kombinált tesztre, hogy ikrek. Mi is az Istenhegyi Géndiagnosztikában voltunk Hajdú Krisztinánál, megcsináltattuk a tesztet, vérvétel+genetikai uh. Úgy van, ahogy Lili is írja, mind a két gyerekre ugyanaz az arányszám vonatkozik a vérvételnél, és mellette meg van egy nagyon alapos genetikai uh.

Szanet,
Most a pesterzsébeti Tescoban itt nálunk van pontgyűjtős akció, és Mushabelly plüssállat-figurákat lehet venni kedvezményesen, amiknek saját állathangjuk van. Mi ezt fogjuk valószínűleg karácsonyra adni nekik. Mivel az enyémek még csak 6 hósak lesznek, nem hiszem hogy egyébként még bármi másnak örülnének, mint az ilyen figurák. :lol: Legalábbis most nálunk ezek a plüssfigurák mennek nagyon. :lol:
Édesek a csajok! :wink: A kis balerinás szerkó tündéri!
A fürdés előtt a mieink is ordítanak! :? Mi elég későn fürdetünk, szerintem amúgy nálunk ez az oka.

Tonti,
De cuki az együttfürdős kép!

Múltkor a BMC-s fórumon pont a leesés volt a téma, jó kis vita kerekedett az egészből! :? :roll: Én azt mondom, sajnos a legnagyobb figyelem ellenére is előfordulhat.

Kép
rebe
Dunaharaszti

A legtutibb karácsonyi ajándék fél évesen: a csomagolópapír. :lol:
Arra kell vigyázni, hogy meg ne egyék. Szíbes is, zörög is, szét lehet tépni. Nekem Manó kb. másfél órát elszórakozott anno azzal, hogy a csomagolóanyagokat fecnikre tépje... :lol:

Leesés: sajnos előfordul, akáehogy figyeltek. Egy dolog van, ami biztató: sógorom azt mondta, ilynekor még nem tudnak igazán nagyot esni, óriási pech kell ahhoz, hogy rényleg bajuk legyen. Egy felnőtt valószínűleg összetörné magát olyan eséstől, ami nekik még meg se kottyan, mivel a csontjaik jóval rugalmasabbak.
vovanda

Jó reggelt :lol:

Ani
Üdv köztünk!

Rebe
Jó az új avatarod,bár nekem a régi cukibb volt :wink: És bocsi,hogy nem válaszoltam rögtön a kajcsis kérdésedre,de szerencsére Banika válaszolt(KÖSZI :lol: ).Így utólag:én attól,hogy csak 4-szer ettek/esznek,nem növeltem a mennyiséget,mindig jelezték,ha kevés vagy,hogy épp mennyi az igényük.Mondjuk mi már régóta nem eszünk napközben tápot.Most meg már csak Noa eszik és csak este,Száva nem lakik jól tőle,hajnalban már motyog.Így ő tejpépet vacsizik és köszöni,7-8-ig jót szundizik tőle :lol:

Hát csajok,tényleg igaz a mondás,miszerint a baj csőstül jön :roll:

Senkinek nem kívánom az elmúlt 5 napomat,szerintem életem egyik legnehezebb és legidegtépőbb 5 napja volt.Hosszú leszek,így akinek nincs ideje vagy kedve elolvasni,görgessen tovább.Még most is görcsben van a gyomrom,ha rá gondolok.
Szóval,az egész kb. 2 hete kezdődött (csak akkor ezt mi még nem tudtuk) :roll:

Száva kapott egy levelet Pestről,hogy az újszülöttkori szűrést nem tudták lezárni nála,ezért szíveskedjünk minél előbb vérmintát küldeni :shock: Ok.Gyerekorvosnak telefon,(azt mondta,előfordul ilyen),kijött és még aznap postára adtam a cuccost.A levélben még annyi állt,hogy idézem "csak kóros eltérés esetén küldünk értesítést".Ok.Rá 2 hétre,múlt héten pénteken benne benne volt a levél a postaládában,nekünk címezve,de Száva neve is rajta volt.Mindenféle "sürgős,elsőbbségi" matricákkal :shock: Na ekkor már elkezdődött az ideg.Kibontottam,de számomra tök kínai dolgok voltak ráírva,totál nem egyértelműen.Dátum,vérvétel dátuma,vizsgálat dátuma...Eredmény-fenilketonuria(PKU).Megjegyzés-nincs megjegyzés :shock: (tényleg ez volt a papírra írva)Aztán lentebb megint egy dátum,majd még egy szó-fenilalanin,mellette egy érték és az mellett-gondozott határérték és két adat :shock:
Majd aláírás és pecsét :?:

Ok,gondoltam,majd úgyis jön a doki 1 hónap múlva,majd megemlítem neki.
Közben párom felébredt (ez egyébként délelőtt volt) és mutattam neki a papírt.Mire beugrott,hogy hát internet,gyorsan nézzünk utána mik is ezek az irományok.Na ekkor jött a sokk :!:
A PKU egy örökletes,genetikai,GYÓGYÍTHATATLAN anyagcserezavar.A lényege,hogy a májban lévő enzimek nem működnek megfelelően,éppen ezért nem tudják lebontani a szervezetbe bekerülő fehérjéket,ami AGYKÁROSODÁSHOZ vezet :shock: A PKU-sok ezért semmit nem ehetnek,ami fehérjét tartalmaz,(hús,tojás,tejtermékek,liszt,hüvelyesek...)és egész életükben egy nagyon szigorú diétát kell betartaniuk,ezzel elkerülhető az agykárosodás,ha az illető nagyon szigorúan betartja a diétát. :shock:
Ha valaki mélyebben szeretné bele ásni magát:
http://www.pku.shp.hu/hpc/web.php?a=pku&o=1156405714

Második sokk-fogyatékos lesz a gyerekem és vízen,meg füvön fog élni.Hogy fog szülinapi partira,osztálykirándulásra járni???Hogy fogadják majd ezt a barátai????Hát hasonló gondolatok cikáztak a fejemben,közben sírógörcsöt kaptam.Aztán felmerült a kérdés-nem tudjuk,hány petéjűek a lányok.Mi van,ha Noánál is jelentkezik,de senki nem kért tőle vérmintát....?????
Párom gyorsan felhívta a gyerekorvost.Azonnal menjen be egy beutalóért és másnap (szombat) irány Szeged.Itt van az ország egyik legjobb anyagcsere központja,itt megmondják,mi van.
Miután hazaért,felhívta Pestet,akik a levelet küldték.Egy dokival beszélt,aki utána nézett Száva eredményeinek és azt mondta,minden rendben.Majd megkérdezte:-Ilyen levelet küldtünk önöknek??

(Közben beteg lett Samu kutyánk,még most sem tudjuk,megmarad-e.Az állatorvos tök köcsög,nem tudja,mi baja,de fizetni,csak a kezelés végén kell :shock: És mégis mennyit??? :evil:És mire kezeli??? Nem eszik,most már a folyadék megmarad benne.Napok óta injekciós fecskendővel felváltva itatjuk a párommal :cry: )
(Az már ezek után csak mellékes,hogy az összes-2- turmix és pépesítőgépünk tönkre ment,persze pont akkor,mikor tele volt friss gyümivel,amit a csajoknak szántam :evil: - Most átmenetileg anyós kölcsön adta az övét :)

Szóval szombat,irány Szeged.Azért is küldött a doki rögtön,mert 1.ez egy nagyon komoly betegség,2.ugye szombaton munkanap volt(elvileg).Hát ott a kórházban eléggé húzták a szájukat.Én is,miután 1órát várattak.A lényeg,hogy mindkettőjüktől levették a vért,de erdmény csak hétfőn lesz,akkor telefonáljak du. 1 óra körül :shock: Igen,és addig?
Szinte semmit nem ettem a hétvégén,hétfőn a fél délelőttöt a wc-n töltöttem,az idegtől.1-kor már remegtem.Telefonáltam:-Hát,van eredmény,legalábbis a gép azt mutatja,de az eredményt nem mutatja :shock: Majd postán kiküldik,ha valami baj van.(ANYÁD!)
Finoman és nőiesen közöltem vele,hogy márpedig igenis utánanéz és lesz szíves közölni velem az eredményt.
Telefonáljak fél óra múlva.45 perc múlva újra hívtam.
Hát,nem volt ideje,5 perc múlva hívjam,addig utána néz :evil:
10 perc múlva 3-szor is próbáltam,senki nem vette fel.Negyedszerre végre felemelték a kagylót:-Hát,csak az egyik vizsgálat eredménye van meg,ott mindent rendben találtak,de 5 perc múlva megint hívjam,addig utána néz a másiknak is. :x
5 perc múlva:-Ennek még nincs meg az eredménye,holnap ilyenkor telefonáljak.
Mire én:De az egyik eredmény alapján akkor ugye kizárható a betegség?
-Hát,nem tudja,ezt csak a másik eredmény tudja majd biztosan megmondani :shock: :shock:
Újabb idegörlő nap következett.Közben én hülye elkezdtem más szemmel szemügyre venni a gyerekeimet.Lehet,hogy már kezd károsodni az agyuk,lehet,nem is értik,mit gagyarászok itt nekik...????Lehet azt sem tudják,hogy én vagyok az anyjuk :cry:
Borzalmas volt.
Másnap 1 óra.Telefonálok,aszisztensnő szól bele,elmondom a bajom.10perc múlva hívjam vissza,addig utána néz :roll:
10perc múlva:-Igen,megvan az eredmény,van valami eltérés,majd a doktor úr hívni fogja.
Mi van?Mégis milyen eltérés és mikor fog hívni?
Úristen,betegek a gyerekeim és ez az én hibám,mert én akartam őket és én szültem őket erre a világra és ezzel tönkre tettem az egész életüket....-Hát megint úrrá lett rajtam a sírógörcs és a gondolatok.
Közben eljött anyukám.Hívjam fel Szegedet,majd ő beszél velük,ez így nem mehet tovább,mit képzelnek,mit játszanak mások idegeivel és életével???
Pont beért a doki,azt mondta,utána néz és még a nap folyamán visszahív.Mint a messiást,úgy vártuk a hívását.Mondtam a páromnak,ha csörög a telefon,vegye ő fel,én ezt már nem bírom.
Kb.1 óra múlva hívott...
Mindkét lánynak teljesen tökéletesek az eredményei,a betegségnek még csak a gyanúja sem merül fel. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úristen,EGÉSZSÉGESEK a lányaim!!!!!!!!!!!!!!!

Most megint görcsöl a gyomrom.Újabb infokkal lettünk gazdagabbak.Azt hiszem le tudnék diplomázni PKU-ból,annyit utána olvastam.Kb. 5 kg-t fogytam,az összes ruhám leesik rólam,kb. 10 évet öregedtem és asszem begyűjtöttem néhány új őszhajszálat,bár ezt még nem vettem észre.De a lényeg,hogy egészségesek a lányaim!!!
Vendég

Vettem Tescos pelust,ma teszteljük :roll:

Banika
Postázd már el azokat a Lidl-s pénztárosokat :wink:
Vendég

Eszti, nem semmi sztori!
Nekem is hét hósan jött ez a papír Pestről, de azóta nem hallottunk róluk...
El tudom képzelni mit éreztél :shock:

Judit

jucicuki

Sotske!
Nem tudom, mit mondjak. Döbbenet. Nesze neked, egészségügy. :twisted: Ez kész agyrém!
vovanda

Sotske,
Tegnap este gondoltam éppen rátok, amikor írtam, hogy ugyan mi lehet veletek, már rég jelentkeztél.
Te jó ég, elhiszem hogy kikészültél. De a lényeg, hogy minden oké a csajokkal. :D
És akkor még Pesten azt kérdezték, hogy ilyen levelet küldtek-e? Hát nem semmik, menjenek a fenébe. :evil: Hogy lehet ilyen hibát elkövetni, és a szülőkre a frászt hozni. Meg ez a váratás is az eredménnyel kapcsolatban, majd megnézném én ha a saját gyerekéről lenne szó, mennyire érne rá nekik.

Tegnap este(éjjel) böngészgettem, akkor találtam ezt a kis hüle grimaszolós smile-t, gondoltam kipróbálom. :lol: De igazad van, a régi nekem is jobban tetszik most reggel, vissza is cserélem.
Nem vagyok én ilyen lökött mint a smile. :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe
:D
Hát tényleg nem volt semmi,hihetetlen!Ilyenkor mindig arra gondolok,hogy nyilván ez sem volt véletlen az élettől és ilyenkor mindig sokkal jobban értékelem a dolgokat és sokkal jobban odafigyelek mindenre és össze teszem a két kezem,hogy van egy csodálatos párom,van két gyönyörű és egészséges kislányom,hogy van egy házunk...Kocsink nincs,és a havi pénzből alig jövünk ki,de van,akinek még ennyi sem jut,mint nekünk,úgyhogy az ilyen esetek mindig rádöbbentenek,hogy tényleg nem panaszkodhatunk...
Vendég

Andi! Nálunk is vidéken élnek a nagyszülők, így elég gyakoriak a hétvégi utazások. Pakolásban fejlődünk, de még mindig nem az igazi. Első utunkon a pelenka maradt itthon. Én becsomagoltam, csak éppen a táska nem került be a kocsiba. Keresztelőn voltunk az ország másik végében. Vasárnap kinyittattuk a helyi kisboltot pelenkáért. Egyszer meg a tápszert sikerült elszámolni. Az útra még pont elég volt, de itthon már nem volt újabb doboz. Vasárnap éjszaka a párom járta az ügyeletes gyógyszertárakat, mivel mi Peptit használunk és azt elég kevés helyen kapni. Szóval a legnagyobb balekságokat már elkövettük. Most már csak azt ellenőrzöm a kocsiba berakodás után, hogy enni és kakilni tudjanak a gyerekek, a többit megoldjuk.
Várgesztesen jártunk a hétvégén. Már nyáron is voltunk ott 5 napra más társasággal és nagyon bejött. Abszolút bababarát hely, remek játszótérrel, élményfürdővel, játszóházzal, szuper étteremmel. És akciósan nagyon jó áron, csak min. 3 család kell, hogy igazán megérje kivenni egy házat. http://www.villapark.hu/first_page.php

És újabb tapasztalattal gazdagodtunk. Először aludtunk egy szobában - de külön ágyban - a gyerekekkel. Hát ez nekünk nem jött be. Tomi többször is felébredt, ami otthon abszolút nem jellemző, és nagyon nehezen tudtam visszaaltatni. Szóval ha mindenki pihenni akar, marad a külön szoba. Csak ez sajna nem éppen pénztárcabarát megoldás egy nyaralásnál.

Kép

Kép
szofi74

Szofi
Képek?? :wink:
Vendég

Rebe! Csajok nagyon édesek. Enyémek is 5X esznek. Nem tudom hány napig próbáltad elhagyni az éjfélit, de szerintem egy idő után többet kérnének nappal. Vigyázni kell ezekkel az ébresztgetésekkel, mert állítólag rögzülhet, főleg, ha azonos időpontben történik és később nagyon nehéz lesz leszoktatni őket. Én csak az elején, akkoris csak a sárgaság miatt ébresztettem, azóta mindig megvárom, amíg jelzik, hogy éhesek. Ők maguktól álltak rá a mostani rendszerre, és amin nagyon csodálkozom, egymáshoz képest sincsenek elcsúszva. Nálunk most: egy ébredés fél6-6 körül. Gyors kaja, pelluscsere, alvás tovább 8-fél9-ig. Utána még elvannak egyedül a kiságyban kb. 1 órát. Evés 9:30, 12:30-13, 15:30-16, 18:30-19, utána közös játék Apával, fürdi kb. 20-kor, utána rögtön alvás. 180víz+6kanál az egyszeri adagjuk, de mostanában ők is gyakran hagynak 40-50-et. Én nem aggódom emiatt, egyébként is hiába erőltetném, nem fognak többet enni. Egyszer-kétszer én is próbáltam trükközni, de nem jött be. Szerintem ha nem extrém keveset esznek, jól érzik magukat és gyarapodnak nem kell aggódni. Popóprobléma: ugyenez volt nálunk a Pampers pellustól. Protektin krém hozta rendbe, és maradtunk Libero popósok. Hajrá közös kiruccanás! Lesz nagy szájtátás az Árkádban :) .

Kép

Kép
szofi74

Ani! Üdv itt. Majdnem egyidősek a gyerekeink, csak 5 nap van köztük. Megnéztem a képeiteket, nagyon édesek. Szabi veszélyes kispasi, már most nagyon megy neki a csajvadító nézés. :) Alvás téma nagyon kemény lehet. Sajna ebben nem tudok semmi okosat mondani, mert nálunk a hasfájós horroridőszaktól eltekintve csak akkor keltek éjszaka, ha éhesek voltak, mostanra meg már csak egy hajnali evés maradt meg. Nappali alvásban még nálunk sincs rendszer, de nem is erőltetem. Evések után előfordulnak rövid szundik, hosszabb alvás még nem jellemző.

Juci! Nagyon ügyesek a lányok. Nálunk a Gézengúz kimaradt, mert nem nagyon tudnám megoldani a Budakalászra kijárogatást. Helyette van a BHRG otthoni tornával.

Szanet! De jó, hogy írtad a fordulás témát. Nálunk Tomi nem nagyon erőlteti, akárcsak Anna. Már majdnem megvan, de még inkább a hátonfekvést választja. Ezek szerint más is van, aki nem kapkodta el. Nagyon helyesek a lányok, a balerinaruhás a kedvencem.

Lanyáné! Jó az új verda. Nálunk is előfordul éjszakai felsírás. Tomi olyan hangerővel tud felsírni, mintha egy riasztó kapcsolna be, de mire odaérek már alszik tovább. Szerintem fel sem ébred, és szerencsére Mirát sem zavarja a dolog.

Banika! Nekem két Libero popósom van. Fene a kényes ízlésüket, lehetnének egy kicsit spórolósabbak is egy a gyerekeim. :D

Binyek! Nagyon szuper a Majás kép, szépek vagytok.

Tonti! Hihetetlen, mennyire megnőttek. Klassz a közös pancsi.

Sotske! Sajnálom, hogy ezt végig kellett csinálnod, én is kiborultam volta. De a lényeg, hogy minden rendben.

Kép

Kép
szofi74

Eszti
Felháborító,hogy ebben a rohadt egészségügyben így szórakoznak az emberrel.Gyakorlatilag össze- vagy elkevernek egy eredményt és még ők vannak felháborodva ha rendesen ki akarod vizsgáltatni a gyereket.Sajnálom a történteket.
Postáznék szivesen pénztárost :lol: Amúgy nekem mindig mázlim van,az anyámat meg mindig átvágják.Tavaly karácsonyra 6000-ért :shock: vett egy kiló halat.Persze otthon vette észre,hogy az ezer forintos halból 6-ot ütött be a pénztáros.Előtte 3 csomag túró helyett 30-at fizetett ki.Szegény mindig belenyúl.
Vendég

Szofi
Hála az égnek nem finnyásak a fiaim,sem pelusban,sem kajában.
Én se tömöm beléjük ha nem akarják megenni.Ha éhes,jelzi mindegyik :lol: nem is akárhogy :lol:
Vendég

Fanni:

nekem ezeket szeretik:

sütifaló kincsesbödön(FP) Janka imád bele pakolni :lol:
Kép

FP tanulókutya - Anna ezel birkózik, miközben éneel neki a kutya :lol: Kép

puha babakönyvek -nagyon tudományosan tudják olvasni :lol:

FP csiga -arra lehet majd építeni is, zenél is. nekünki nincs,de szeretik

most ennyi jut eszembe :)

szanet

Sotske!
Ez szörnyű....! nagyon sajnálom, de a lényeg, hogy jól vannak a csajok!!

Binyek!
Annyira jó ez a kép, nagyon szépek vagytok!

Szanet!
Édesek a lányok!

Nikole!
Nekünk csináltak komb. tesztet, Kaposváron ingyé van, de sztem semmi jelentősége ikreknél. Alapos uh kell, ennyi.

Tegnap megkapták a babáim a 3 hó-s oltást, meg az 1. Prev-t, fájt nekik... , nagyon felsikítottak, a 2 hó-s oltást szinte meg sem érezték...Hajnalra Léna lázas lett, csillogott a kis szeme a láztól, kapott kúpot, együtt aludtunk ( nem szoktunk amúgy), úgy sajnáltam
Léna 6050 g, Levi 5700 g.
Nálunk a Libero vált be, a Pamperstől baromi pisiszagú volt mindig a ruhájuk, messziről bűzlöttek tőle, ki érti...?

Kép

Kép

Kép

Kép
riddencs

Szanet! Mi az az FP?

Kép
riddencs

Fisher-Price :)

édesek a babák Mindenkié!

Eszti! hát ez nem semmi!!! én is kész lettem volna... de örülök hogy minden okés :)

a neten lehet jókat kifogni :) mármint játékokat :) nekünk is szinte minden onnét van :)

Szofi, Riddencs jó nagyok már a bébik :)

zsuzska80
Szombathely

Riddencs
FP=Fischer Price :lol:
Nagyon cukik a képek :lol: És Léna azzal a fésűvel :wink: Megzabálom :D

Jelentem,Tescos pelus átment a vizsgán :lol: Így nappalra teljesen jó,de azért egy hosszú utat,vagy egy éjszakát nem biztos,hogy be mernék vele vállalni.Ezekre marad a Libero és a DM-es babylove :wink:
Vendég

Amonré: Marci 3 hónaposan kapott antibiotikumot sajnos, és mi a Protexin Restore-t adtuk neki, ugyanaz mint a Normaflore, csak abban két összetevő van, így inkább zet adta a mi gyerekorvosunk.

Sotske: Ez valami iszonyat, nem is tudom hogyan élted túl. Az egészségügy egy rémálom, mi sajna voltunk kórházban, mikor Marci még 3 hónapos sem volt, mert véresnek találták a kakiját, és sikerült kitalálniuk, hogy szalmonellás a gyerek. Persze csak szopizott még, és én negatív voltam :twisted: De valamit rá kellett írni a papírra, hogy a kórház megkapja a 3 napi ellátásért a pénzt, és még az ÁNTSZ-t is ránkszabadították, persze a lakásba nem jutottak be :wink: A lényeg, hogy minden rendben!!!

Hát végül egy nagyon jó szakember 4D UH-ja mellett döntöttünk, délután kérek időpontot, és ha ő valamit lát, úgyis küld tovább, szóval egyelőre ez lesz. Köszönöm lányok a véleményeket!!!

Kép
Kép
nikole

Nikole
Hű,ez sem lehetett semmi!
Majd írd meg,mikorra kaptál időpontot és persze várjuk a fejleményeket és a képeket :wink:
Vendég

Fisher Price???

A babakönyvek nálunk is nagyon menők. Meg mindenféle plüss dolog és csörgő. Mira mindent imád, aminek nevető arca van. Sikíva kacag tőlük.

Játékasztal tippet köszi, már el is kezdtem vadászni. A járássegítőt viszont megkérdeztem a mi gyógytornászunktól és ő nem javasolja. Szerinte azzal másképp kell menni, mint a normál járás. Mint ahogy mi is másképp megyünk, ha pl. a bevásárlókocsit toljuk. Nekem logikusnak tűnik, gondoltam megosztom veletek.

Ami még nagyon jó ajándéknak bizonyult a keresztgyerekeinknél a böngésző könyvek. Ez már a nagyobbaknak, kb. 1,5 éveseknek való, de rengeteg történetet lehet fűzni a képekhez és mindig találnak benne valami újdonságot a gyerekek. Én a télit vettem karácsonyra, de úgy tudom minden évszakra van. http://bookline.hu/control/producthome?id=53213&type=22

Kép

Kép
szofi74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?