A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Puszka mindenkinek!

Bibis!
Üdv. közöttünk, szép problémamentes babás napokat..

Ceniko!
Hu, ez rémes, amit leírtál.
Az én orvosom nagyon szigorúan veszi a kilókat, vérnyomást, esetleges korai vizesedést..azt mondta, hogy max 1 litert igyak..de azt is inkább joghurt és tej formájában. Őszintén szólva egyiket sem kedvelem.

Esztora!
Puszi Velvetnek!!!!!!!!!!!!
A mi macsekunkat anno hererákkal műtötték és volt tölcsér a fején..olyan vicces volt szegénykém..de aztán eltávozott az örök vadászmezőkre..

Brigi!
Gyógyuljanak meg a fiúcskák minél előbb!

Orrdugulás nálam is van néha..
Én ma 5-kor keltem..aztán megittam otthon a glükózumos lötyit és irány a vérvétel..

A szülőszobán voltam (ott vették le a vért) pont akkor született egy babóca :lol:
Felkértem a szülésznőt is aki az orvosommal együtt dolgozik, azaz az aszissztense, egy végtelenül aranyos-kedves nő, a szülőszoba főnővére..és laza is.
torolve_20131003125716

Manó
Ezek a népek el se tudják képzelni, hogy nem azért vagyunk várandósak, hogy ne csináljunk semmit. Én járok egy suliba, felhív vmelyik nap egy csoporttársam, hogy ugyanmá írjam le neki az eddigi tananyagot. Mondom neki majd odaadom a füzetem aztán kimásolod. Erre ő: mér te otthon vagy egész nap, nem?? Fú de ideg lettem..

KépKép

KépKép
szivvi

Manó, Szivvi, hát ettől én is kiakadnék. ÁLtalában a kismamákat, illetve a kisgyerekes anyákat úgy kezelik, mint akik nem dolgoznak, otthon ülnek, és marhára unatkoznak. Kérdem én, még azok is, akik otthon vannak, hányszor unatkoznak??!!

Kép
nenoke

Gurgula
Nekem a lötyi előtt is vettek vért. Neked azt nem kellett? Azután ittam meg a limcsit, aztán 1, majd még 1 óra múlva vették le a vért.

KépKép

KépKép
szivvi

Jajj az ilyentől én is kiakadok..
:evil:
torolve_20131003125716

De még ha uncsizok is??? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Köze hozzá? waze
torolve_20131003125716

Szivvi!

Nem vettek előtte..nemtom miért..
Nekem a 9ik héten is volt már terhelés..itt 3szor csinálnak és mindig ugyanúgy.
Otthon glükózum ivászat, 2 órára pedig leveszik..slussz
torolve_20131003125716

Manó, Szilvi! Ez nagyon durva. Ès elmagyaráztátok?...

Manó! Mi a tünete a poratka allergiának? Aszem, hogy a kispapának az van.

Szia Gurgi!!!
:D
molkata

Szijaa Kata!
Kép
torolve_20131003125716

Ja, de persze nem is tudnak a pocakról.
Ergó ez a fele kilőve, meg különben is.
Arról ne is beszéljünk, hogy a múlt héten először a sógorom kérte fel őket, hisz ő meg Marosvásárhelyen foglalkozik épp ilyennel.
Tehát amolyan rokon szervízes kérte őket szívességre. S a tökfejek szívélyesen válaszoltak a kérésre.
Mehetek a szemem világába, állítólag tökfej majd felhív előtte fél órával, hogy gyünne. Kérdem én: ezt nem lehetett volna egyből így kezdeni? S akkor nem szaroznék itthon.............
Pfújj, magáncég, de bürokrácia az dúl-fúl..............

Kép
kissmanó

Kata
Most az ilyennek??? Már úgy van beírva a telcsimbe, hogy NE VEDD FEL!! Szal már résen vagyok :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

10 óra óta itthon vagyok, mert ma csak 2 órám volt. Azóta várom a mestereket, de csak most jöttek. Megkávéztak, aztán irány a glettelés :lol: Amúgy rendesek, ők csinálták korábban a fürdőszobát és a WC-t, szép lett. Nem tom, ti hogy vagytok ezzel, de mi nem merjük őket egyedül hagyni a lakásban, kulcsot sem adunk oda, pedig volt már, h kérték volna. Inkább mindig itthon van vki. A párom apukája is aranyos, ő már nyugdíjas és jön, ha kell. Így nem kell szabit kivenni.

Ági
Nekünk kb 1 hó múlva jönnek, régi ismerősök, de nem hagyjuk őket egyedül..sőt még apának is mondtam jó lenne ha itthon lenne velünk!

KépKép

KépKép
szivvi

Nálam pl. 1986-ban, mikor diagnosztizáltak Marosvásárhelyen a klinikán, akkor a tüneteim a következők voltak: viszkető orr, amit hatalmas krumpli méretre voltam képes dörzsölni pillanatok alatt, tömeges, szűnni nem akaró tüsszentések sorozata. Egyedüli enyhülést síma mezei házi módszerrel az adta, hogy jéghideg vizet eresztettem a csapból, markom odatartottam, s abba pakoltam az orrom. S így voltam míg bírtam szuszuval. Aztán a hatás csak akkor érkezett el, ha meg bírtam várni orrdörzsölés nélkül, míg leszáradt a víz a képemről. Ha hozzányúltam, vége, kezdhettem előről.

Ja, de a poratkákon a házi port értem az atkákkal együtt. Mert pl. a lakónegyedbeli szőnyegporolóra ha felpakolásztam a lakásból a szőnyegeket, s ott kinn a friss levegőn porolásztam, az nem zavart. Csak a zárt tér.

Ja, meg nem bírom az állatok szőrét-tollait sem, így kilőve, hogy bármiféle állat is legyen majd kölkéknek a házban. Akvárium is kilőve a kaja miatt(vizibolha).

Párodnál mik a tünetek?

Kép
kissmanó

hi-hi-hi
:lol: :lol: :lol:
Ez jó: ne vedd fel.
Marhára tecc. Legalább most egy jót vigyorogtam itt a dührohamom vége fele.

Kép
kissmanó

Ági,
a nyálkahártya a terhesség alatt megduzzadhat, két hónappal ezelőtt volt ilyen problémám, két hét alatt elmúlt, én Sterimar orrsprayt használtam.
Üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

na, megyek beütöm az orrom a mókahelyre.

Kép
kissmanó

Ja orrspary - tudjátok ugye, hogy homeós is van?
Euforbia Compositum Heel (ha jól emléxem).
De a Sterimar is nyerő.

Kép
kissmanó

MOLKATA, KÜLDTEM VÁLASZT!!!!

Kép
Kép
christine

Ja! Ez a ne vedd fel tök jó!
Gurgi! Èdes ez a pingvin! Tavalyelöött a húgomat megharapta egy az állatkertebn, azóta nagyon bírjuk ööket :lol: Minden állatot meg akart simizni, szerencsére a pingvinek voltak az elsöök a bejáratnál. :lol:

Manó! Akkor lehet, hogy nem poratka. Néha valami szúrja a torkát és olyankor sokat köhög. Most abbamaradt, de nemrég ajándékoztuk el a papagájainkat egy tenyésztöönek. Azóta nincs neki ilyen tünete. Rendesen kitakarítottam és portalanítottam utánuk. Igazából Babóca miatt akartuk ööket elajándékozni, mert egy szobás lakás és lehet, hogy csak szülés után tudunk költözni... De örülök, hogy szegény kispapa jól van :P
molkata

Én macskaszőrre vagyok allergiás..
klassz

Ő volt Pepi a cicánk
Kép
torolve_20131003125716

No, jó sok minden történt, eddig nem hagyott a gép feljelentkezni :twisted: .
A porallergiát vérből ki lehet szűrni.
Az enyém orr is csorog, meg néha , ha fújom, vérzik is...
Biztos a nyálkahártyaduzzanat az oka.
Lehet, veszek én orrspray-t.
:wink:( , vagy múljon el magától)

Kép
Kép
christine

Kata!!!
Megharapta egy pingvin???????? Jajj, de nagyon???? :shock:
torolve_20131003125716

na viszont nekem lehet hogy van ez a poratkás izém?
egy ideje mindig tüsszögök egy sorozatot, de más tünet nincs!

kata, én is szeretnék menni, szóval ha valami friss infód lesz, oszd meg vélem kérlek!
az nekem mindegy, hogy mikor megyek/megyünk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Én csak pár kollégára vagyok allergiás. De azokra nagyon, azok ellen is van gyógyszer? :wink:
nenoke

Focista macska, rövid-görbe lábakkal :lol:
torolve_20131003125716

Rózsa! Nem jött meg az üzid!!! :cry:

Lynia! Persze, hogy megosztom.

Gurgula! Aranyos a cicus. :D
Na, nem olyan nagyon harapta meg (de látszott a pingvinen, hogy nagyon mérges :D ), csak annyira, hogy többet nem próbálkozott. :lol:
molkata

Csá Csajok!

Rózsa: A Barna doki nem kezdő, hanem főorvos és az aneszteziológia vezetője. Sajna itt Pesten ennyi a terhesgondozás kb minden dokinál, utánajártam. :( De valahogy kinyögjük...

Uxi: Igen, az SZTK-ban vannak dokik, de nem akarok hozzájuk menni, mert nem vállalnak már szülést :(
Nem baj, Barna doki tök szimpi... aranyos kis Törpapa...

Ma voltam a Margitban leletért... aláírtam a tiltakozást és a férjem is. Nem volt még ott a leletem, majd máskor kell mennem, de a cukorterhelésemet megcsinálják itt, még úgy is, hogy nem ott szülök, és ők sem tudják, mi lesz velük. Szuper az a kórház, és igazi jó emberek dolgoznak ott. Így nem kell ismeretlen helyre mennem beutalóval és nem kell elmennem a hülye háziorvosomhoz, mert az egy idióta sajna...

Kép
zsuzsi**

Gurgi: hohy-hogy csak ilyen keveset kell innod? Normál körülmények között is 1,5-2 l folyadékot tartanak normálisnak.
Egyébként, ha jól emlékszem még nem láttuk a csodaszép kismama ruháidat :lol: vagy rosszul emlékszem :roll:

Kép
szücsi

Nenoke
Te is maradj otthon uncsizni :lol: Nekem is ilyenkor derült ki, hogy akikkel 9 évig együtt nyomtuk a gályát, most nagy ívben sz@rnak a fejemre! Na de már túlléptem ezen, egy időben rosszul esett..

KépKép

KépKép
szivvi

Szücsi!

A dokim nagyon szigorú az evés-ivás terén.
Főleg az elején én 3 litert simán megittam..
Most valamennyire visszavettem..1.5 literre..

Jaja, jól emléxel ruhák terén.
Ígérem lesznek képek..az apósom elvitte síelni a gépet..de már itt van nálunk..
Szal hamarosan teszek fel fotókat!!!!!!!!!!!
:lol:
torolve_20131003125716

Rózsa: milyenek lettek a Petről rendelt rucik?

Sajna már nem emlékszem, hogy kinek volt füldugulása, de mi lett vele?

Lányok! Nekem nagyon sokat mocorog és erőteljesen rugdos ez a bébi. Normális ez? Nem kellne neki sokat pihennie? Nektek milyen?

Kép
szücsi

Szivvi, az a baj, hogy most, hoyg új autó lesz, kell a pénz, és amíg ilyen jól bírom, addig jobb, ha dolgozok. :wink: Egyébként Kiskölök is egyetérthet Veled, mert ahogy olvastam, amit írtál, rúgott párat. :lol:

Kép
nenoke

Szücsi, pont tegnap beszéltük meg, hogy asszem Babdorka meg én is aggódtunk, annyit rugdosott a Kölök, de mindenki azt mondja, hogy az a jó, abból baj nem lehet.

Kép
nenoke

Molkata írtam másikat, remélem megkapod :lol:

Kép
Kép
christine

Bocsi Zsuzsi, nem akartalak megbántani, csak megrökönyödtem az összegen.
Mibe se kerül egy szülés?
És még azt hiszik, nem lesz paraszolvencia a hüle bürokraták :twisted: :twisted: .
Nagyon jók a Pesti rucik.
Jövő hónapban rendelek még.
Tegnap is az volt rajtam.

Kép
Kép
christine

Szücsi
Én voltam alkalmi süket! Egyik percről a másikra elmúlt, úgyhogy sztem vérnyomásügyileg volt valami...Nekem is egyre többet ficereg Maszatka, ma sztem délelőtt step aerobikon volt :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Grétimami Rózsa :D : Nem bántottál meg, sőőőt! Inkább örülök, hogy foglalkozol a problémámmal! :)
Tényleg tetszenek a rucik? Milyeneket rendeltél?

Kép
zsuzsi**

kutyám jól megijesztett,nem akart inni.aztán most kint volt pisilt megint és ivott.rá kellett jönnöm az ő állapotában az a jó hogy ha nem iszik folyamatosan.
azt üzeni hogy a kamillát kenjem a hajamra ő ugyan nem issza meg :wink:
köszöni a jó kívánságokat,igyekszik gyógyulni!

Bridzsi

Kép
esztora

Légyszi adjatok tanácsot! Egy ideje gondolkodom már rajta, hogy mit csináljak, de nem jutok dűlőre magammal. Mi az életünket szinte a földszinten éljük, az emeletre csak aludni járunk. De a gyerkőcöt mindenhová magunkkal kell vinni, tehát kell neki 2 db alvó alkalmatosság illetve pelenkázó hely. Egy biztos: szeretnék egy pelenkázós kiságyat, de nem tudom ,hogy hová tegyem, le vagy fel? És a másik "ágy" mi legyen? Utazóágy? ami később járókának is jó vagy már eleve járóka legyen és ezekhez legyen egy fürdetőállvány pelenkázóval? Ti hogy csinálnátok?

Kép
szücsi

Szivvi: örülök, hogy elmúlt, reméljük már nem is jön vissza.

Kép
szücsi

Szücsi
Én úgy csinálnám, hogy ahol éjjel aludni fog, oda tenném a pelenkázós rendes kiságyat. Lentre nem tudsz szerezni egy használt kiságyat inkább, mert sztem az utazóágy, járóka hosszabb fekvésre nem igen alkalmas..De aztán jöjjenek a gyakorló mamik! :D

KépKép

KépKép
szivvi

Szücsi
De amúgy gondolkodom azon, amit mondtál, hogy kipucoltatom, mert nekem 15 éves koromig nagyon sok baj volt a füleimmel. Meg se tudom számolni hányszor szúrták fel :evil: Minden nyáron menetrend szerint begyulladt min kétszer.

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi, édi vagy.
Azért mégis felháborító, hogy az utolsó bőrt is lenyúzzák anyagilag a kismamákról :( :( .Tudják, hogy kifizetjük, mert nincs más megolás, meg persze féltjük a kicsikénket is.
Itt debrecenben nem lesz nagy változás, de nálatok ott fennt a nagyvárosban minden a feje tetejére áll.
És szaladgálhatnak szegény kismamik nagy pocakkal új kórházba, fúj...
Egy fehér hosszú ujjú felsőt vettem, meg 1 db zöld melegítőnacit itthonra, meg egy rózsaszín csíkos nacit.
Apának is nagyon tetszenek.

Kép
Kép
christine

ilyesmi kiságyat vettünk csak nem ennyire díszes,holnap hozzuk haza ha minden igaz.
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Rózsa
Kérünk fényképes divatbemutatót!! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora:
Kérünk képet a kutyusról, ha lehet.
Én imádom a kutyut, ők egy cseppnyi boldogság.Nekem is volt 15 évig egy tacsim.Nézd, ő volt Rexike

Kép
Kép
christine

veszélyes az állatkert,nálunk hegyi kecske harapás volt!

Gurgula akkor nekünk kosaras cicánk van hosszú lábakkal,viszont 8kg a drága.én már megsem probálom felemelni.

Bridzsi

Kép
esztora

Bizony Rózsa! Fényképeeeet!!!
Én Krisztinél két csíkos nacit, egy lila hosszúujjú felsőt és egy melegítőnacit vettem... Nekem is nagyon bejött.

Én már nem is akarok ezzel a kórházmizériával foglalkozni, mert a végén babó bedühödik és születéskor mindenkit lefejel, hogy ennyit kellett stresszelnünk :D

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?