A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Én sem járok szülésfelkészítőre, ezért nagyon örülök, ha valaki megosztja a hallottakat. Terveztem, de a kórház 1 órányira van tőlünk, így nem vállalom be, 3 óra lenne, nem hiszem hogy használna a keményedő pocimnak. Úgyhogy köszi Csillag az élménybeszámolót!

Nem értem a Brendonban már miért nem akciós a matrac Kata , elvileg hó végéig annak kellene lennie. De igazad van, vedd meg máshol, ott sem sokkal drágább.
Vendég

Sziasztok csajok!
Csatlakoznék hozzátok,mi 2009.dec.31 -re vagyunk kiírva.
Bár,most nem értem mert múlthéten azt mondta a doki,hogy 1 héttel idősebb a baba.És 1300 gr:)
Azt mondta ez nem jelent semmit sem.
Nem tudjátok mennyit hízik a babóca 2 hónap alatt?A család elég parás,és a pocakom sem túl nagy,és a fejükbe vették,hogy kicsi...Nem lehet nekik megmagyarázni,hogy nem KICSI!
És ami a legjobb a dokim,közölte hogy dec 28ig van állományba,nyugdíjba megy ráadásul el is utazik....:(Közölte,válasszak B tervnek egy másik orvost....Hát nem kedves!!?:(
Közbe olvasgatlak titeket vissza!
Nem tudom mi tévő legyek ezzel a dokis dologgal...
Üdv mindenkinek!
Kitartás!!:)
Vic
nyuszoka23

Sziasztok!

Ma függönyt varrok anyukámmal a babaszobába. Tök büszke vagyok magamra, mert még soha semmit nem varrtam, mármint semmi ilyen komolyat!

Reggel elmentem az Auchanba, nehogy elvigyék előlem a mellszivót, de persze még nem érkezett meg a szállitmány...még szerencse, hogy közel van, nemsokára megint elmegyünk.

Nyuszoka, üdv közöttünk. Melyik kórházban szülsz? Öröm lehet egy ilyen orvos! Gyere amennyit tudsz.
Az utolsó két hónapban heti 200-250 gramm hizást szoktak mondani a kis törpének, legalábbis nekem ezt mondták...igy még simán három kiló körüli gyereked lehet. Mi lesz a neve? Irj magadról!!!

Én már bevásároltam mindenféle krémet-kúpot aranyér esetére, biztos, ami biztos, hátha szüléskor kijön, akkor tudjak mit csinálni. Meg persze mindig aggódom, mikor nehéz wc-zni.

Na jó, rohanok vissza, mert kikapok, hogy netezek, amikor a függöny még félig van.
Majd este még jövök!
tedorka

Szia Tedorka!

Hm,mit is írjak magunkról..
Esztergomban fogok szülni,és nagyon izgulok!
25 éves vagyok,első babás.
27 hetesen beindult nálunk a szülés,nem tudni mitől,erős görcseim voltak,3 napig a vajúdóban voltunk:(intravénás leállítót kaptam.
Hála istennek nem született meg a baba.
Ráadásul össze vissza mondták a baba nemét:)
Először kislányt,aztán 4d fiút(én is kisfiút érzek a szívem alatt hozzá teszem:)),aztán újra lányt pár hete,és most megint fiút.
Ezek az uh gépek nálunk nagyon profik:)
Teljesen mindegy mi lesz,imádni fogjuk!
És veletek?
Ki,hogy viseli?
Én azt érzem,hogy alig tudok ülni,vagy csak nagyon szét rakott lábbal,ott lent olyan fájós,húzódós..
üdv mindenkinek.
nyuszoka23

Gio mit mondott a doki? Húgod és az unokaöccs hogy vannak?

Dorka ügyesetek vagytok, függöny után jöhet az ágynemű :)

Vic üdv közöttünk! Gyere sűrűn, és írjál magatokról, közérzetről, vizsgálatokról. Mint ahogy Dorka is írta, heti 200 g. körül híznak még ilyenkor, nem kicsi az a baba. Ha valami gond lenne, akkor úgyis küldtek volna további vizsgálatokra.
A doki miatt már inkább törheted a fejed, hogy mi is legyen a B verzió. Talán jobb lenne, még most keresni egy másikat. Többen vannak itt, akik a várandósság alatt váltottak orvost különböző okok miatt.
Még annyit, hogy ha jól emlékszem, a 150. oldal körül van egy táblázatunk, hogy kik és honnan vagyunk ezen a topicon, talán így könnyebb lesz csatlakozni hozzánk.

Csillag köszi a beszámolót, főleg, hogy jól megküzdöttél érte, hogy közzé tudd tenni :)

Magunkról annyit, hogy tegnap valami nagyon megártott, olyan szintű gyomorsavtúltengésem volt, amit még életemben nem tapasztaltam, szinte egész éjszakát ülve töltöttem :cry: Sosem gondoltam, hogy ilyen jellegű gondjaim is lehetnek :(

Üdv. Gabi
Vendég

Üdv Nyuszóka!
Szerintem beszélj egy másik dokival, mondd el neki mi a szitu, ha normális, belemegy, hogy ő csak Bterv.
Ha a másikhoz annyira nem ragaszkodsz, akkor nyergelj át teljesen, még nem késő.
De az is lehet, hogy még előtte jön a baba.
Azért milyen "rendes" doki, basszus.

Egyik ismerősömnek azért kellett félidőben új doki, mert a régi meghalt. Olyan öreg volt szegény.
Vendég

Vic a napokban voltam vizsgálaton, ott volt egy lány, akivel beszédbe elegyedtem. Ő a 36. héten volt visszatartáson, akkor indult be nála a szülés. Most a 41. héten tart, és nem akar megindulni a baba kifele. Lehet, hogy Te is ezek után csak januárban fogod közelebbről látni ismét a vajúdót :)

Üdv. Gabi
Vendég

Tényleg, lányok, tudom, lerágott csont, és igazán senki sem szereti ezt a témát, de én még egy szót nem beszéltem a dokival a pénzről. Ő nem mondta, én nem kérdeztem. Még. Mert úgy gondolom, majd akkor lesz ez aktuális, mikor megvan Áron és minden rendben, és ő egyéltalán ott volt amikor kellett.

Egy ismerősöm tegnap szült és neki kerek-perec megmondta a doki, hogy 100 misi. Sztem ez durva. Jó, a lány sima SZTK-s rendelésre járt csak, soha semennyit nem adott a dokinak.
Én évek óta ugyanahoz járok, és csak a terhesség óta van az, hogy nem mindig a magánba megyek, kb. fele-fele.

Ha nem túl intim a kérdés, ti tudjátok már, mnennyibe kerül?
Vendég

Judy több helyen olvasni, hogy a vizsgálatért adott összeg tízszerese :(
Én nem beszéltem meg a dokimmal, de több mint 10 éve hozzá járok, most is minden hónapban a magánrendelésén találkozunk, plussz a kötelező vizsgálatokon a kórházban. A magánrendelésen mindig fizetek, így nem kívánok tízszeres összeget fizetni neki. Majd amíg a kórházban leszek, tájékozódom, hogy mások mennyit adnak. Én inkább azon gondolkodom, hogy megbeszélem vele, hogy nem a zárójelentésemmel együtt kap majd borítékot tőlem, hanem ha majd megyek vissza hozzá magánba a 6 hetes kontrollra.
De még ez is csak egy gondolat.

Üdv. Gabi
Vendég

Szivesen lányok, örülök ha segíthettem. :wink:
csillag25

Hi Lányok,
Üdv Nyuszó közöttünk. Sztem ha a dokid nem bír 2 napot várni a nyugdíjából hogy levezesse a szülést akkor már most a B terveset válaszd.
Voltam dokinál. Nem vizsgált meg kézzel - még szerencse de mondta hogy ez biz aranyeres vmi lehet, majd figyelgessem és ha nem múlik a vérzés szedjek napi 3x1 detralex nevű bogyót. Nos nekem ez nem fáj, tök meglepődtem ma a véren, úgyhogy egyelőre nem bogyózok, hanem megvárom mi lesz holnap. Nekem nem volt igazából emésztési gondom,most is van minden nap, csak vhogy nehézkesebb az ügy , szval eddig nem láttam értelmét aszalt szilvát majszolni és nem is szeretem 8)
LÁnyunk még mindig egy héttel "vénebb" mint a kiírt. A doki azzal riogat hogy nagy lesz. Mostantól 2 hetente kell hozzá járni- magánba. Egy alkalom nálunk 8500...Nos...most ez 2hetente , eddig meg havonta ill. még az elején a veszélyeztetettség miatt szintén 2hetente. Már több mint 100nál járok és ha vki azt mondja hogy ezenkívűl a szülésért még járna 100 kiröhögöm...Hugom első babánál másfél éve 30at adott, most 50et +10ezret a szülésznőnek. Én vmi ilyesmihez tartom magam szintén és eszem ágában sincs előre egyeztetni.

Voltam bent hugiéknál:-) Hát az unokaöcsi naggggyon édes:-) Majd küldök képet levlistán. Sok-sok haja van, kis hurkás a lába:-) Cukipofa. Hugim jól van, simán ül, járkál. A méhösszehúzódás keményebb most mint az elsőnél.
Vendég

Köszi lányok, akkor nem gondolkodok én sem rosszul erről.

Gio, édi lehet a kismanó, és szerencsés a Hugid, hogy jól van.

Szép estét, sziasztok!
Vendég

Szia Vic, üdv köztünk! A dokival kapcsolatban osztom az előttem szólók véleményét.

A fiam születésekor mi is 50-et adtunk a dokinak+10 a szülésznőnek, ő nem volt fogadott. A pénzt egyből a szülés után adtuk, mikor már kimentek mindketten, hogy együtt maradhassunk a babával a megfigyelőben 3 órát.
Most nem fogadtunk dokit, annyira alapos, édes, kedves, türelmes az egyik körzeti dokink a 4-ből, hogy elejétől hozzá járok, sima sztk-s rendelés. Szülni nem is a területi kórházamban fogok. Úgy gondoltuk az ügyeletes doki ha nagyon rendes, akkor kap egy tizest, a szülésznőm fogadott, neki nincs "ára", mi 20 ezret gondoltunk adni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vic, én is új orvost keresnék. Azért őt is meg kell szoknod, kell, hogy bízni tudj benne, így nem bizti, hogy érdemes a jelenlegihez járni tovább, így, hogy nem tuti, hogy számíthatsz rá. B tervből én A tervet csinálnék. Persze ha totál elégedett vagy a jelenlegivel, és ragaszkodsz hozzá, az más dolog.

Már korábban is írtam, hogy az én dokim is mondta, hogy 80-100.000 között szokott kapni. Mi így az alsó határt választjuk, és 80-t kap. Eddig totál elégedett vagyok vele. Ja, és én is sztk-ba járok, így habár soknak tűnik, mégsem az. Eddig egyszer voltam magánban, és a következő vizsgálat alkalmával kell odamennem, mivel ott nyugodtan tudunk beszélgetni, minden kérdést átrágunk. Sztk-ban ez nem megy. A magánrendelése egyébként 7000.

Gio, sajnálom, hogy ez aranyér, még szerencse, hogy nem fáj. Remélem elmúlik!
Vendég

Pókica, akkor is lehet a nem körzeti kórházban szülni, ha szülésznőt fogad az ember? A múltkor a rendelésen panaszkodott egy csaj, hogy bement az Istvánba, mert panaszai voltak, és elküldték a 13. kerületbe az illetékes kórházba, hogy nem hozzájuk tartozik. Fogadott dokija sem volt, mert anyagilag nem tudják megengedni, így rá sem hivatkozhatott. Gondolkodtam már akkor is, hogy ha szülésznőt fogadna, az elég lenne-e.
Vendég

Nem minden kórház engedi meg, hogy körzeten kívüli kismamák szüljenek náluk. Igazából az Imrében sem néznék szerintem jó szemmel, a szülésznőm az első találkozásunkkor mondta is, hogy az utolsó hónapban az Imréhez tartozó körzeti sztk-ba járjak, aztán megkedveltük egymást és most már kiderült elég ha szülni odamegyek a kórházba. Elvileg ezt fogadott szülésznő nélkül is megtehetném, mert a szülő nő sürgős esetnek számít, nem küldhetnek tovább. De ha mentővel kellene szülnöm menni, akkor az a területibe vinne.
Például ha túlhordom a babát és áramlást akarnak nézni, akkor a SOTE valamelyikére kellene mennem sajnos, nem mehetnék a Szt. Imrébe. :cry: Ezért nagyon remélem, terminus előtt bújik ki.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio, már küldted a képet? Én semmit nem kaptam a levlistán, a saját kórházi listám sem jött meg. Utoljára Briell pocakképe és most Kata levele jött. Ilyenkor mi van? :shock: Volt a napokban több üzenet is ott?
csillag25

Sziasztok!

Vic üdv közöttünk...én is doki cserélnék a helyedben!Az első fiammal először én is dec.31-re voltam kiírva!Aztán 29.lett belőle! :)

Gio: Nagyon édes az unokaöcsi!Nagyon szép baba lett!A méhösszehúzódás nekem is nagyon durva volt második gyerek után!Rendes fájás szerü érzéseim voltak 20-30percenként!Borzalmasan megviselt!Aludni sem tudtam vagy 3-4napig! :( Pókica te nem tapasztaltál ilyet?
Nekem anno beírta a doki a kiskönyvembe,hogy ha mentővel megyek akkor a Jánosba vigyenek!Azt mondta így tuti oda visznek!
Vendég

Hát nekem már volt aranyerem meg mindenféle egyéb finomság is, úgyhogy én nagyon igyekszem megelőzni az újabb kellemetlenséget. MOndjuk ehhez naponta minimum két, de inkább három liter folyadékot iszok, este mindenképpen rostosat és használok emésztéssegítőt is. Nekem a Levolac nem jött be, én naturcare isabgol port használok. Nem túl ízletes, de meg lehet szokni. Én is tartok attól hogy a szülés majd mi-mindent fog kiváltani odalent.
Az aranyér egyébként akkor kezd fájni, ha többször vérzik és gyulladás alakul ki, azt jó elkerülni, mert a fájó aranyér az elégé meg tudja keseríteni az ember napját még nem pocakosan is.

Kicsit irigylem a kórházválasztós problémáitokat. Nekem nincs választásom. Egy kórház van a városban és kész. Persze mehetnék másik városba, de az nem hiszem hogy akár nekem, akár a családnak jó lenne.
Én még mindig azt nem tudom, hogyan fogom kibírni, hogy nem láthatom a gyerekeket. Hogy fognak elaludni nélkülem, meg egyáltalán hogyan oldjuk meg a felügyeletüket, mert szeretném ha apa velem lenne szüléskor, de ha hirtelen kell menni, akkor ki marad a gyerkőcökkel. Szóval van még pár megválaszolatlan kérdésem és akkor magába a szülésbe még bele se gondoltam.

tücsökbogár

Sziasztok!

Na megvettük a kókuszmatracot! :D :D :D Bár az elindulás kissé zűrös volt, mert beraktuk az üléseket, bent ültünk, és kerestük a forgalmit. Erre kiderült, hogy drága férjuram elvitte magával a táskájában :x :x :x Úh anyu vitt át az ő kocsijukkal!

Ma láttam olyan szoptatós melltartókat :o :o :o Gyönyörűek voltak, mint egy normális melltartó, csipkével, színekkel gazdagítva, csak hát az ára dupla olyan :shock: :shock: :shock:

Briell: szerintem már az is fura lesz, ha beindulnak a szülések. :) Bár jó lesz, mert ha mindig szül majd valaki, akkor gyorsabban telik az idő annak is, aki még nem szült meg!!!
Amit még akartam írni, hogy nagyon helyes a levlistás pocakfotód :)

Csillag: köszi a lélegeztetési, újraélesztési tanácsokat. Ez így sokkal jobban megjegyezhető, már hogy 3 lélegeztetés, 15 szívmasszázs...

Gabicika: ugyan már, az én lányom bármit lát a tv reklámokban, hozzá teszi, hogy anya, én ez akarom. Nem kertel, akarja és kész :x :x :x :shock: :shock: :shock:

nyuszoka: üdv itt :)

Aranyér: elvileg szüléskor nagyon kijöhet az erőlködéstől, de ha megkéred a dokit, hogy nyomja vissza, a normálisabb meg is teszi, és akkor hamarabb jön a gyógyulás! Ha esetleg valakit érint majd a téma!

Tedorka: De jó is ez a készülődés :) Milyen lesz a függöny? Esetleg képet is küldhetsz... bár a pocakodat is nagyon titkolod :roll: :wink:

Kata
labkat

Azért itt a hivatalos verzió is, bár ne legyen rá senkinek szüksége:

http://www.angelcare.hu/eletmentes.pdf
csillag25

Sziasztok!
Ma megyek Uh-ra,hát kíváncsi leszek,hogy ez a doki is nagynak látja-e majd Hubust.Bár nem mintha számítana.Bent úgysem marad :D

Aranyér: Én mindig szenvedtem vele.Mikor Zizuval voltam terhes nagyon kegyetlen volt végig.Ráadásul belsőaranyér,úgyhogy volt,hogy a könnyem kicsordult annyira fájt.érdekes mert szülés után viszont semmi gond nem volt.Állítólag azon is múlik,hogy hanyadik tolófájásra lesz meg a baba és ki hova nyom.Nem mindig sikerül elsőre oda ahova "kéne".
Most szerencsére aranyérrel csak 1x volt eddig gond.Remélem szülés után most sem lesz.Én kúpot használtam,de annak most nem jut eszembe a neve.De tudom,hogy azt lehet terhesség alatt és szülés után is.

Pénz: Nálunk sok mindentől függ,hogy mennyit kapnak majd.HA éppen ügyeletbe lesznek akkor kevesebbet.Ha viszont be kell jönniük akkor valamivel többet.DE!Az tuti,hogy nem az magánrendelés 10X-ét!
Az azigazság,hogy engem felháborít ha egy orvos megmondja,hogy: na ennyi és ennyiért vállal szülést.Tuti,hogy azonnal dokit váltanék!Na de ez csak az én elveim.Ha bejön műszakon kívül mint fogadott doki,úgyis kap valamit/valamennyit a családtól.És úgyis mindenki annyit ad amennyit tud.Na már most akkor miért is KELL összeget mondani neki???
Szóval szerintem ez nem túl korrekt dolog!

GIO!
Hát mégegyszer nagy gratula tesódéknak!Nagyon szép kisfiú.És egyáltalán nem látszik rajta,hogy simán született,abszolút nincs megviselt arca.Tündéri!
Szerencsére akkor nincs nagyobb baj.Próbáld meg az Activiát.Nekem nagyon bevállt!Minden reggel éhgyomorra 1-et.Hátha segít!

NYUSZÓ!
Üdv köztünk!GYere sűrűn,mert olykor nagyon belelendülünk az írásba és van mit olvasni :D

PÓKICA!
Tiszta irígy vagyok,hogy a Sz. Imrébe szülsz.Ha én tehetném,tuti én is ott szülnék!Nagyon-nagyon sok jót hallodtam/olvastam róla!Persze rosszat is,de azok eltörpülnek a sok jó mellett:D
Vendég

Gio, nagyon szép az unokaöcsi! A detralexet meg szedd be nyugodtan ha nem múlik, én is szedem (más okból, mert az én "egzotikus" görcseimre is jó) a terhesség eleje óta, és ez kivételesen tényleg olyan, ami nem árt. Sőt, a visszeresedést is megelőzi.

Nyuszó, üdv itt!

Ma megint megyek ultrahangra, imádkozom, hogy a gyerkőc lassabban nőjön, mint eddig. :lol:

/
lemonsong

O Gio, hat tenyleg nagyon cuki...parom meg nem latta, de ra is mondana: nyam-nyam, gyonyoru kover kismalac :):) Es tenyleg jo sok haja van! Remelem, Azzurra ebben a tekintetben a Nicola vonalat orokli.

Vic! Udv koztunk! En a helyedben azonnal orvost valtanek. A sajat helyemben nem, mert ha en nem szulhetek a szuleteshazban, nekem abszolut mindegy, ki van ott, ez valahogy lenyegtelen szamomra. A te eseted mas, mert prblemas volt a terhesseged, ezert szerintem csak jobb, ha ismer valamennyire a doki, es nem a szules elotti 2 percben futja at a kartonodat. lehet, hogy meglesz a baba a regi orvos idejen, de szerintem te magad is nyugodtabb lennel, ha nem kellene ez miatt izgulnod. Anyumnak velem is voltak gondjai, a,terhesseg elejetol fogva meg akartam szuletni egyfolytaban, sokszor volt velem korhazban (persze, veszelyeztetett volt, o meg utolso napig dolgozott ovodaban...), de aztan minden jol sult el...neked is ugyes a kis kukis/puncis, hogy csak nem bujt ki! A csalad idegesito lehet, pont toluk nem varna az ember, hogy meg pluszban ezzel jojjenek. szerintem mindig csak annyit kellene mondanod, hogy az orvos szerint megfelelok a meretek es kesz. A sulya miatt ne aggodj, majd megno...akinek meg nagy sulyu, az meg azon aggodik :)

Nalunk a szules altalanos esetben ugy megy, ahogy POki utalt ra...abszolut surgossegi alapon, nicsenek korzetek...kiveve persze, ha elore befekszik valaki, vagy direkt kivalasztott elore egy helyet, de az is fuggetlen a korzettol. ha van hely, barhova felvesznek, ha nincs, szallitanak a legkozelebbibe.

En is ugy varom mar, hogy elinduljon MAJD a sor...olyan izgi lesz, mikor valaki nem jelentkezik, es gondoljuk, hogy eppen szul :):)

gabicika! Fiad ugye hogy all? Gondolom, all.

En ma megyek iratokat intezni, aztan meg bababon-kolto shoppingra...most nem is tudom, mit vegyek, de ott meg az lesz a gond, hogy nem tudom leszukiteni a valasztekot :lol: Talan veszek egy vastag halozsakot meg, meg aprosagokat, meg persze rucikat :):) Meg vettema kocsiba napellenzot, de csak hosszut, hatra...abbol kellene meg kicsit venni, dehat az filleres dolog.

Kép
pumipumi

Köszönet unokaöcsi bókokért LÁnyok!
Csillag,
igen, jött pát üzenet már a héten, Judy poént is küldött egy kis video formájában. Millánál kérdezz rá lát -e vmi problémát.

Kata, gratulálok a matrachoz!!! És hol láttál dögös szoptatós melltartókat?? Mert épp tegnap vinnyogtunk a hugommal, hogy nem elég hogy rondák még nem is annyira praktikusak az anyaguk miatt, max a viselet kényelmes

Pókica
Pesten nem örülnek a nemkörzetis mamáknak egyes kórházakban? Én azt hittem itt mindegy hova megyünk ha van fogadott doki. Legalábbis nálunk nem problémáztak, hugimék a XVIII , mi a VIIIból járunk a Jánosba, ami ugye ráadásul tök messze van.

Sprite,
az activia jó 5let, van is mindig itthon, csak eddig nem rendszeresen ettem. Meg most úgy tűnik a reggeli kakaó is használt bár idegből leizzadtam a wc-én:-) de szerencsére ma semmi rémisztő nem volt, meg el kezdtem a gátizomtornát is. Egyelőre amúgy sem fáj ez az aranyér. Majd kíváncsi leszek szülés után! :-)

Dokker mondta tegnap hogy reméljük családi vonás a könnyű boldog szülés...Hát remélem én is, bár én hisztisebbnek tartom magam a hugomnál, úgyhogy tegnap este utol is ért a szüléspánik engem is :) EL kezdtem rettegni. Aztán mára nagyjából kialudtam.

O'hara,
ha sztkba jársz akkor teljesen jó a 80. Én mire szülök már túlleszek ezen az összegen, ezért nem szeretnék még rátenni, mert akkor tényleg mehettem volna mondjuk a Róbert Károly Magánklinikára is szülni ennyiért.

Tücsök
milyen érdekes lehet hogy már van 2 szépséges gyermeked, de most fogsz először szülni. Valahogy afféle dupla -másfajta izgalom lehet.

Tulip
Igen, hugomnak is csak kerekedett a szeme tegnap amikor rátette a fiókát cicire, vákum beindult illetve a méhösszehúzódás is. De az a jó hogy tudott nevetni a fájdalman és mondta hogy furcsa mert a kislánya nem szívott ilyen erősen.
Vendég

Tenyleg...hol van Milla?

Kép
pumipumi

Azt hiszem, Csimota ,a rekordot dont: ma mar harmadjara csuklik...es hogy pont ezt a maszkalos napot valasztotta...!!!

Kép
pumipumi

Bizony-bizony, jóóól eltűnt Milla. No meg Moly, no és még biztos vannak egy páran, mindjárt megnézem a táblázatot
Vendég

Megjön a későn kelő is, azaz én.

Gio, nagyon cukker a kispasi, komolyan én teljesen meghatódtam.
Lehet, írtad már, hogy hívják?

Csillag, köszi a linket.

Hétvégére szülinapra vagyunk hivatalosak, de nekem már nagyon nem akaródzik menni. Eddig nem húztam ki magam szinte semmi alól, de azt hiszem, most Apa egyedül kell menjen. :(
Vendég

Sziasztok!

Úgy döntöttem ma nekilátok a csomag elkészítésének :) Csak mert holnap megyünk ugye a 4D-re, és aztán beugrunk vásárolni ide-oda, hogy bővítsük a kelengyét.

A két kiságy már megágyazva várja az aprókat. No jó, még csak a lepedő, meg a fejvédő van fent, és egy pelenkázó feltét...
Nem tudom még mibe takargatom őket :roll: :roll: :roll:

Olga: Nekem is az az elvem, ha egy doki kiköti, hogy ennyiért vállal szülést, bizony nem szülök nála! Ez hála pénz, nem pedig fizetés!!!

Lemon: te már hetente jársz uh-ra? Mindenki azzal riogat, hogy én megyek holnap és kedden is, hogy ez nem túl sok??? De szerintem bele fér! A lepény miatt néznek téged ennyiszer? Már hogy a cukor miatt lepényelégtelenség léphet fel vagy mi???

Jövő héten azt hiszem én is intézek iratokat. Mármint házassági akiv-ot. Mert ahogy olvastam a listát, kell a János kórházba is, hát inkább legyen, mint ne. 300 nap meg csak nincs már hátra :D

Gio: hát a helyi kis boltban voltak dögös szoptatós melltartók. A betűvel kezdődött a márkája, de nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi volt! Szerintem nézz szét kisebb boltokban, hátha nálatok is van. 4000-5000Huf körül volt darabjuk!

Ma nekilátok kifesteni tigriskét :)

Kata
labkat

Szép jó napot mindenkinek! :D Annyira csúnya idő van, de valahogy nincs most annyira rossz kedvem. Csak egy gyors bejelentkezés.

Gio, annyira, de annyira aranyos a kispasi ..... :D Én is akarok egy ilyen gyönyörűséget!!!!!!!! :twisted: Mostanában teljesen zizi vagyok! Múlt héten unokatesóm 4 és fél hónapos babáján, most meg az unokaöcsin sírtam el magam! Ez normális?? :oops:
Remélem használ majd a sz aranyér megszűntető hadművelet, de az legalább biztató, hogy nem fáj! Én tegnap voltam , meg ma is megyek Kriston intim tornára és egy ilyen tanfolyam nagyon sokat tud segíteni, sőt még a durva dolgokat is visszafordítani. Szóval aki szeretné kipróbálni, annak csak ajánlani tudom! :wink:

Üdv, Vic közöttünk!

Hurrrá én is betöltöttem a 35. hetet és elkezdtem a 36.-at!!!!!! :lol: :lol: Lehet ettől van jó kedvem... :wink: Na, már csak egy két nap és én is összecsomagolok, eddig babonából nem akartam. :D De már alig tudtam visszafogni magamat. Meg hétfőtől babarucikat mosok és vasalok és mindent elrendezek. Már csak a kiságy hiányzik, remélem két héten belül végre kész lesz!!! :roll:
Jövőhéten megyek NST-re és keresem fel a szülésznőt. Kezdek izgulni... :D :oops:
Na most mennem kell sajna, de később még csatlakozom! :wink:
Vendég

Tulip! A második szülésem után én is vártam az erős méhösszehúzódásokat szopi alatt, amiről mindenki beszélt. Voltak, de egyáltalán nem voltak fájdalmasak. Remélem most is így lesz.

Olga! A fiam is a Szt. Imrében született, ezért is ragaszkodok hozzá, na meg éjjel 15 perc alatt ott vagyunk, a legközelebbi kórház.
Nekem csakis jó tapasztalataim vannak, legalábbi s Sote-khoz viszonyítva mindenképp. A II-es nőin borzasztó higiénia van(ott volt ősszel a missed-em) a mosdóban és zuhanyzóban. A Női I meg kész futószalagos-bolondokháza, ott csak fogadott dokival érezném biztonságban magunkat.

Gio! Ha van fogadott dokid, akkor persze, hogy nem problémáznak, oda mész szülni, ahol a doki vezeti a szüléseket. Én arról beszéltem, mikor nincs fogadott dokid és nem a területibe szeretnél szülni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kata, igen, áramlást néznek az uh-n minen csütörtökön. Nem hiszem, hogy ártana, nem tart tovább 3 percnél alkalmanként. Szerintem ha egyáltalán van káros hatása az uh-nak, a legalább félórás 4ds babamozik sokkal ártalmasabbak, mint ezek a hetenkénti rövid kukkolások, mert minél hosszabb, annál jobban melegíti a magzatvizet. Bár erről is sok orvos azt állítja, hogy hülyeség, szóval nagyon megoszlanak a vélemények uh-ügyben.

/
lemonsong

Sziasztok!

Ki mit főz ma?
Én karfiol levest főzök,de mit csináljak másodiknak?Valami tésztára gondoltam...!Ötlet?

Anna kicsit irigy vagyok a 36.hetedre.....már szeretnék én is ott tartani! :)

Kikészít ez az őszi szünet!A gyerekek kicsinálnak idegileg!Állandóan veszekednek!....éééés még mi lesz,ha hárman lesznek....! :shock:
Vendég

Tulipános nálunk karfiol saláta (2 fajta) és melegszendvics lesz. Egész héten még komoly többfogásos ebéd/vacsorákkal traktáltam családot, ma csak ilyen könnyed lesz :)
Kitartás, csak kb. 10-15 év, és megszűnnek a veszekedések :roll: addig meg legfeljebb szaporodnak ősz hajszálaink :?

Kismamik, akik vizsgálaton vagytok, várlak a hírekkel Titeket!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi a táblázatban átírtad/átírod pici lányunk nevét Ajsára?Úgy néz ki meggyőztem apát,hogy Aisa helyett Ajsa legyen! :D
Vendég

Tulipános igen, már átírtam, olvastam, hogy már múlt héten is kérted :) csak még nem raktam fel ide. De ha már ennyien kéritek :wink: akkor itt a legfrisebb :)

Üdv. Gabi

Kép
Vendég

Ó, Tulip, nálunk is vannak viták, de én elég jól bírom. Még a sima játék is sivalkodással, sikítozással zajlik, de nem a veszekedő, hanem a jókedvű sikítás. Este kérdezte is a férjem, hogy hogy bírom én ezt egész nap. Őszintén szólva szeretem mikor hangos a ház. A veszekedésekbe nagyrészt nem szólok bele, intézzék el egymás közt. Csak akkor szólok, ha a lányom a korával él vissza és nem egyenjogúként akarja megoldani a vitát.
De neked nehezebb, mégiscsak két fiú van otthon.

Ma nem főzök semmit, fáradt vagyok még élni is. A fagyasztóban mindig van kész kaja ilyen napokra, azt vettem ki. Tegnap mostam, takarítottam, sütöttem magvas pogácsát és mézes zserbót is, még játszótérre menni és sétálni is volt időnk és energiám. Lehet túlhajtottam magam, azért vagyok most ilyen fáradt.

Milyen szépen elosztottuk a lány-fiú felállást, majdhogynem egyforma az arány. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nálunk esik. Fúúúúúúúj!!!!!

Gio!
Hát nem kicsit aggódok a szülés miatt. Na meg ahhoz képest, hogy Csabit az első találkozás után 4 nappal, Andrist 2 héttel később már hozhattuk is haza a kórházból, hát ez a kilenc hónap várakozás nagyon de nagyon hosszúnak tűnik. Persze imádom a pocakomat és azt is, ahogy Csabi minden este fürdéskor tanulmányozza és összehasonlítja a saját pocakjával, de azért már nagyon szeretném ha Ilka is itt lenne köztünk, még akkor is, ha egyenlőre fogalmam sincs, hogyan fogunk három ilyen pöttömkével boldogulni. MErt ugye ha esténként mindkettő egyszerre sír, akkor elosztjuk őket apával, de ha három fog egyszerre ordítani, akkor elég nehéznek tűnik a helyzet. Persze nem cserélnék ám senkivel. :wink:

Nálunk gulyásleves meg palacsinta a mai menü, délután meg dobok egy tökfőzit, jó lesz vacsira meg holnap ebédre.

tücsökbogár

Tücsök dobnál nekem is abból a főzelékből? Sajna, csak én szeretem a családban, így nem szoktam főzni, csak akkor eszem, ha az anyukám főz.
Vendég

Most mondta védőnőm,hogy hiába van 2db 3 év alatti gyerek otthon,nem vehetek fel kettő GYES-t csak eggyet!!! :shock: :lol:
Elképesztő!Ti tudtátok ezt...akik ilyen szituban vannak,lesznek?
Azt mondja,megpróbálhatjuk esetleg,hogy a nagyobb uttán a párom veszi fel!...ha lehet!

Azért eszem megáll!Szóval egy gyesből vegyek két gyereknek pelust,ruhákat,cipőt......! :shock:

Végül nem sütöttem semmit,hanem mákos tészta volt a második!
Köszi Gabi a táblázatot!Nagyon szép színes lett! :)

Tücsökbogár,lehet,hogy már volt róa szó,de hogy-hogy az első két gyermeketeket örökbe fogadtátok?Bocs nem akarok tolakodó lenni,csak kiváncsi vagyok!És mennyi idő mire örökbeadnak egy gyereket?Egy ismerősömék 2hónapja adták be a papírokat..!
Vendég

Pókica....jók az idegeid! :lol: Nálunk visít a pici,ha kell ha nem!De csak akkor ha nagytesó itthon van!Ezért bírom nehezen!Nem is tudom mi lesz majd,ha Ajsa itthon lesz és aludna....!

Csajok aki még nem vett kifogót/fürdőlepedőt...annak ajánlani tudok egy nagyon jót!A barátnőm lányának ilyen van,és én is venni fogok,mert nemcsak nagy,de nagyon jó az anyaga,és jó a nedszívó képessége is!Sokkal jobb bármelyiknél amit eddig láttam!
A Mária nagykerben lehet kapni Pesten,de rendelni is lehet!Sajna most nincs nekik de amint lesz írnak nekem(vagy annak aki rendelne tőlük)!Itt a link címe ahol megnézhetitek)a kutyusos az a masnival):

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... 20a&page=2
Vendég

Na voltam Uh-n és 2069g a becsült súly.Igazából majdhogynem ugyan akkora méretekkel rendelkezik most,mint Zizu volt.Hubát 32 hét 5 napnak látta,Zizut ugyan ekkor 33hét 2 napnak.Úgyhogy én gyanítom,hogy Hubus is igencsak 4kg körül lesz,hacsak nem nagyobb.
Voltam baba boltba is,vettem neki 2 iszonyat édes pulcsit (kettőt 650Ft-ért),Zizunak kisnadrágot 90FT-ért!!! meg téli bélelt csizmát 650Ft-ért!Nagyon örültem,mert szegénykémnek télre még nem is volt csizmije.Hubusnak meg pulcsija volt eddig csak 3.De gyanítom,hogy beszabadulok én még oda :roll: :D

Én a holnapi kajával vagyok bajba.SEMMI kedvem főzni.Olyan jó lenne ha minden nap terülj-terülj asztalkám lenne.Na jó nem minden nap,de mondjuk holnap.Valami főzit én is szívesen megennék.

Ja és Uh után megleptem magam egy kis (3 szelet) sütivel.Igazán megérdemeltem :D
Beszereztem a homeós bogyókat is és szinte mindent a kórházi csomagba.Már csak apa szülős/műtős ruhája hiányzik,de holnap az is meglesz!

Most meg megyek és lefekszem kicsit amíg Zizu is alszik.
Vendég

Sziasztok!
Gio: unokaöcsi nagyon "pasi" :)
Briell: a pocakfotódat csak ma kaptam meg, csini :)
Jajj már én is szeretném az ágyat szerelni, meg ilyesmi!!! Csúszunk pár napot, mert a gyerekszobának kinevezett szobában van egy hatalmas kihúzható ágy... még júliusban mondtuk a lakástulajnak, hogy egyelőre maradhat, de októberben legkésőbb vigye el, mert nem férünk majd tőle! Persze most megy a kínlódás, hogy nincs aki szétszedje/elszállítsa, a spec cégek meg drágán jönnének csak :evil:
És az igazi későn kelő címet megint én érdemelhetem ki: 12.30ig durmoltam... (mondjuk egész éjjel ébren voltam, egyszerűen nem tudtam aludni :? )
Vendég

Sziasztok
én húslevest főztem ma és csirkét sütök zacsiban.
Most anya vagyok, mert ittvannak a párom gyermekei. Hát pocakosan nem annyira nagy álom kamaszokkal egy ekkora lakásban, de vhogy csak kibírom, férjem igyexik programot csinálni nekik:-)
Nézegetve különféle kórház ás babalistákat rájöttem hogy már tényleg csak 1-2 apróság hiányzik és ez megnyugtatással tölt el, igaz a mosást még nem kezdtem el.

Hú Anna! Már a 36. hetet kezded? Dejóóó! Lassan tetőfokára hág az izgalom. Én tegnap már bepánikoltam, hogy mennyi mindent el kéne még intéznem és hogy vajon meddig leszek rendesen mozgásképes, de aztán rájöttem hogy van aki végig dolgozik, zárt is vagyok, csak nem születik meg ügyintézés közben a kiccsaj :shock:

Judy
unokaöcsinek két keresztneve van, Gábor Lukács.
És persze máris egy halom beceneve :)

Én is elég sokmindenen elérzékenyülök és pillanatok alatt ki tud törni rajtam a pityergés, a férjem már ezen röhög 8)
Vendég

Gio, megnéztem kispasit és zabálnivaló.

M&G
Megy a főzi, nyisd ki az ablakot!

Tulipános!
Amikor kiderült, hogy természetes úton nincs esélyünk babára, egyszerre kezdtünk bele a lombikba és az örökbefogadásba.
3 évet vártunk Csabira - de ha kislányhoz ragaszkodtunk volna az még legalább 3-4 év lett volna. Andris pedig Csabi édestestvére, úgyhogy azt a szülőanya intézte el nekünk, hogy 10 hónap alatt sikerült a második babát örökbefogadni. Mivel Csabi után egyből beadtuk testvér örökbefogadására is a kérelmet, ezért elsőbbségünk volt Andrisnál, mert szem előtt tartják hogy a vér szerinti testvérek együtt nevelkedhessenek.
Ismerősödéknek pedig sok erőt és kitartást kívánok, mert nem egy gyalog-galopp az eljárás a sok szőrszálhasogatás miatt, de megéri.

tücsökbogár

Sprite
Gratulálok HUba méreteihez!!

Tücsök
köszi! :-)
És mindig lúdbőrös leszek amikor olvasom a történeteteket, mert annyira csúcs!!
Vendég

Tulip! Így van, csak az egyik gyerek után jár ha több 3 év alatti van. Mindig a legfiatalabbtól indul újra a rendszer. Nekem az a meglepő, hogy nem tudtad. Dolgoztál a kisebbik fiad születése előtt és úgy mentél egyből szülni? Mert ha igen, akkor csináljátok azt amit mi, a férjed legyen papíron gyesen a nagyobbal, te pedig táppénz (erre az egy hónapra)-tgyás-gyed-gyes. Mire a gyeshez érsz, a középső gyerek már javában betöltötte a 3. évét.
Nálunk a férjem van papíron gyesen, én táppénzen mióta babás vagyok megint. Amikor a fiunk betölti a 3-at, megszűnik utána a gyes és nekem indul a tgyás a baba születése után-majd gyed-gyes.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ikrek után kapnak a családok dupla gyest! Úgyhogy Kata mekkora mák, nem? :) Mondjuk a gyes amúgyis annyira nevetségesen alacsony, hogy az ember ha belegondol röhögés helyett sír....
Remélem tavasszal kitavaszodik a családoknak a választásokkal:)
Vendég

Tücsi,hát akkor ti is várhattatok sokat!
Nagyon becsülöm azokat a szülőket akik örökbefogadnak!Legtöbbször sajnos a férfiakat nehéz erre rávenni,az ismerős párnál is nehezebben ment bele a srác,de aztán belátta ez a járható út!(nekik nem lehet babájuk)
Jó hogy a tesója is veletek lehet! :) És ő még elég pici,ugye?4hónapos ha jól látom!Na meg jön a pici!
Na most lesz 3 gyereketek is! :lol: Szeret titeket a JóIsten!
Nagyon sok boldogságot nektek!
Én is olyan vagyok mint Gio...akárhányszor látlak a fórumon jó érzés tölt el! :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?