A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Gyöngyi, én is Peg Peregot használtam Marcival, imádtam. Csak sajnos vissza kell adnom, most PC-t fogunk használni, amíg nem cserélhetem sportra.

Arian, ahhoz, hogy az apaságit megcsináltatsd, kell egy igazolás a nőgyógyásztól, hogy mikor fogant a gyerkőc. Ezzel kell elmenni az önkormányzathoz. Barbi elvállalt, dec 31-én és 25-én nincs a kórház közelében, vidéken lesz, azon a két napon nincs. És ha akarom, a 39. héten programozottan beindíthatjuk. Erre még visszatérünk. Ez nálam attól is függ, hogy konkrétan meddig nem lesz a dokim.

Jaj, Kima, ez nem túl jó hír. Veled együtt drukkolok, hogy jóóóóó sokáig egyben maradhassatok még :wink:

Judeee, én is csak annyit szoktam mondani, hogy szilveszterre várom :lol:

Milyen sokunknak van a héten UH :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

[img[/img]

Kép
ágota 74

Kép
ágota 74

szerencsétlenkedek itt a kép beillesztésével.
Tud vki segíteni bennee?

Kép
ágota 74

Mi a gond?

Nem lehet, hogy túl nagy a kép? Max 600X600-as lehet.

Klári

Kép
claracroft

Én meg tudtam nézni a pdf-et Nagyon szép az arcocskája :)

Klári

Kép
claracroft

Jó reggelt :)
Ma megyek védőnőhőz... Úgy utálok oda járni :( De csak a kilók miatt :oops:
Mi az apasági nyilatkozatot már júliusban megcsináltattuk. És igen először a dokitól kell papírt kérni.
Mi a véleményetek a Top Rider babakocsiról?? Használt már valaki olyat?? Felrakok egy linket, hogy milyet szeretnénk...
http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=346
Előre is köszönöm a segítségeteket....
Szép, mosolygós napot mindenkinek. Nálunk szakad az eső :( (ÓZD) :( :( :x :x
judeee

Jó reggelt!

Ágota!
Tényleg gyönyörűen látszanak a baba vonásai. Nagyon szép :)

Judeee!
Mivel első-babás kismama vagyok, így nem értek a babakocsikhoz, de NAGYON JÓL NÉZ KI :D :D :D

Nekem is csak egy időpontom van a szülésre. Január 24. ezt az utolsó menstruációból számolta. Nem is említette, hogy a kiírt dátum változhat.
Olvasgatom, hogy mindenkinek olyan nagy a babája. Én a 27. héten voltam uh-n, és akkor volt 870 gramm! A doki szerint ebben a korban 900-1000 g közötti a súlyuk, szóval azt mondta, hogy ez normális, nem baj, hogy kicsit kisebb, mert apukája is és én is elég vékonyak vagyunk (bár rám ez már nem vonatkozik :))

Timi
athena

Jó reggelt!

judeee: nekem is jónak tűnik, és könnyűnek írja a vázát is, ami pozitív, az áráról nem is beszélve :D . Ahol laktok, ott milyenek a terepviszonyok? Mert ha sok a földút, akkor azt is vegyétek figyelembe, szerintem ez a babakocsi aszfaltra, sima útra tervezett, legalábbis a kerékméretéből erre következtetek. Ne érts félre, nem okoskodni akarok :oops: Nekem a boltban, még babakocsi vásárlás előtt ezt emelték ki az egyik fő szempontnak, és egy másik boltban (ahol végül a babakocsit vettük), minden babakocsi leírásánál odaírták, hogy milyen terepre javasolt.

Ha mentek, nézd meg a hordozót, van-e rajta eu. bizonsági szabványszám, a ECE R44/04 , vagy a ECE R44/03 -as a szabványnak megfelelő...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok,

látom nagy a pörgés és látom már sokan milyen jól állnak a készülődéssel! :D:D:D

Rólunk röviden, tegnap voltunk mi is 4D-n, Bence már kb. 1283 grammocska, fejjel már a "kijárat felé" néz :D, kicsit kalandos volt a vizsgálat, de aranyos képek lettek, és még a férfiasságát is tisztán megörökítették nekünk.
Majd teszek fel képet!
méretei:
BDP: 71,7
HC: 260,26
AC: 241,48
FL: 49,95 (hát nem lesz egy hosszú combú gyerek, de lehet, hogy rosszul mérték :D)

-Fürdetőállvány:
nekünk nem volt és nem is lesz, én a földre tettem a kádat és most is így lesz, mert nálunk a tesók is "segítenek" a fürdetésben, és csak így érik el, na meg nem borítják fel, a láb mosás pl. mindig Marci feladata volt és nagyon élvezte, na meg Lili is, és már most is nagyon készülnek, hogy ki miben fog segíteni, ki hozza a majd a pelust.....
-cumisüveg: ezt is együtt kellett megnézni, bár remélem egy jó darabig nem lesz rájuk szükség, de azért betároltam egy párat. Nekünk anno 5 éve is Chicco dagi cumis volt, és 3 éve is, egyik sem lett cumizavaros, szóval ez bevált, így maradtam ennél, nekem az aventes kicsit kemény volt, ez jobban cici formájú és puhaságú.

-babakocsi ügyben nem tudok segíteni, nekünk még jó az 5 évvel ezelőtti Bebe confort szerencsére, ami akkor húzós beruházás volt, mert csak 1 éve aszfaltozták az utcánkat és addig sárterepre kellett a kocsi, bár öcsémék hozták a franciáktól fele annyiért, mint amennyi itthon volt akkor és a nagyszülőktől kaptuk felesbe, de jó minőség és tartós, már két gyereket kibírt eddig.
Esernyőkocsit majd nekünk is venni kell, de majd csak nyárra és szerintem Németországból fogom rendelni, mint most Lilinek az ülést, mert 20 ezerrel olcsóbb volt onnan, mint a Brendonban. itt a weboldal: www.kiddies24.com sok babakocsi is van, korrekt a szállítás 3 nap alatt ideért, hátha valaki talál érdemlegest, felrakom.

Kima,
drukkolok, hogy ne legyen semmi gondod most már és kihúzd még egy jó darabig, én is számolgatok visszafelé, hogy még minimum 7 hetet kellene pocakban tölteni Bencének, de majd meglátjuk, nekem cél a januárt elérni, de majd a méhszájtól függ, két hét múlva megyek dokihoz!

Hékás,
köszönöm a táblázatot, nagyon hasznos lesz majd!
Pulzusom néha nekem is 100 körül van, de nekem van egy született szívritmuszavarom, régebben néha kaptam Betalocot is rá, de most annyira nem rendetlen, szerintem is hagyd ki inkább a tornát most.
Ügyes vagy a karácsonnyal és is haladok, már vannak ötletek, és holnap tervezek egy kis beszerzést.

Athena,
szerintem kár parázni, hogy mekkorát mér a gép, ezek csak tippek az adatok alapján, nekem a második szülés előtt két nappal azt mondták, hogy Lili sem lesz nagyobb, mint 3,5 kg és mégis 4 kg lett. Most sem számítok kicsire, kiéve ha hamarabb jön valamivel, bár én eddig csak 1,5 kg híztam, de azért a gyerek is nő rendesen az uh-ok alapján.

Uxi,
jó, hogy befértek a kocsiba 3 üléssel, nekünk is két kész övhosszabbító, így már mi is be tudjuk majd őket kötni, most gyakorolják a kölykök a ki és becsatolást. A héten volta a kórházban "csak" 2 órámba telt egy TSH vérvétel, úgy, hogy csak 10-re mentem, mert hogy akkor már "kevesen" vannak. :( Remélem már csak egyszer kell menni, mert ez a labor dolog tragikus Kistarcsán mostanság.

Twist,
nagy babára akartam írni, hogy nekem Lili volt nagy és ő utána kellett méhösszehúzó cseppet ennem, és azt nagyon sok görcsöt okozott nekem, bár állítólag a második szülés után egyébként is sokkal több az utófájás és erősebb is. De ez gondolom azért egyén és doki függ is, hogy ad vagy sem.

Judee, üdv itt, elvileg mi is január 21, csak fiú, de majd meglátjuk! :D:D

Még annyi mindent akartam, de most mennem kell, szebb napot, utálom a novembert, takony, eső, hideg, inkább legyen hóóóóóóó! :D:D Kép Bence 29. héten

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Lányok
Nekem amióta az egyik baba be van fordulva azóta ha odalent mozgolódik olyan mintha szét akarna feszülni az egész medencém nagyon nagyon rossz szinte fáj

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Hát, már legszívesebben nem jönnék dolgozni, dehát a pénz nagy úr, és a "cellatársamat" sem akarom sz*rban hagyni.

Tegnap a párom összeszerelte a kiságyat. Most azon megy a matek, hogy mit hova kéne tenni. Valami egységet szeretnénk elérni, és persze az egyik falhoz nem lehet semmit sem tenni a festmény miatt.

Szülésdátum: jan. 03. - menzesz szerint, de a fog.gátló után nem állt helyre a ciklusom, úgyhogy....jan.01- 12. heti uh szerint. A legutóbbi uh szerint, meg egy óriásbébi szorult belém, bár kőkorszaki géppel nézték. Az is lehet, hogy elmérte, bár nem hiszem, mert ahány uh-n voltunk, annyiszor lett nagyobb, és idősebb Panka. A legutolsó uh szernit holnap kéne betöltenem a 34. hetet.

Tegnap este nálunk szállingózott a hó.

Én is János kórházas vagyok, úgy látom senki nem fog velem egyszerre ott szülni. Úgyhogy majd hozom az infókat.

Kima: szoríjjad a lábodat össze!!!! :D Minden oké lesz veletek, nyugi.

Nekünk nincs állványunk, hanem egy fa bigyó, amit a párom csinált a szomszédnak, és most mi megörököltük. Keresztbe kell rátenni a kádra.

Vettem egy kicsi és egy nagy cumisüveget, meg külön hozzá valami specko "szopókát", azt hiszem chicco. Ha nem lesz elég útközben pótoljuk.

Ágota, Tamesz: gyönyörűek a gyermekek!
Úgy megnézném én is Pankát, de már nagyon a végén vagyok, úgyhogy majd legközelebb majd élőben.

Apa annyira aranyos, már nagyon várja, teljesen be van sózva. Tervezgeti, hogy a babaszobába mit, mivel hogyan kell tenni. Meg, hogy majd ő fürdeti, meg alig várja, hogy együtt fürödhessenek. Pelenkázni is fogja, úgyhogy hoz majd a cégtől műszaki kesztyűt, ami felér a válláig.
:D Csatornában dolgozik, de már mosst finnyázik a babakaki miatt. :D
Na, meg még nagyon sok, aranyos dolgot mond, de marhára kíváncsi leszek, hogy ezeket be is tartja, vagy csak most nagy a szája.
Bár megfogadtam, hogy nem leszek áldozat, mártír, és igenis vegye ki a részét ő is nem csak a gyereknevelésből, hanem a házimunkából is.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Móni: ha nekem mocorog a baba, akkor az 80%-ban inkább fáj és kellemetlen, mint jóleső érzés. Be van fordulva, bár nekem csak 1 van, és baromira tudja a medencémet csesztetni, a kis pálcika lábaival meg a bordáimat karistolja. Legalább tudom, hogy minden rendben, és ezek villanásnyira fájnak, úgyhogy túl élem.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Pillesz, ne aggódj, nem biztos, hogy óriásbébid lesz. Mekkorának mérték?
Az unokatesóm úgy járt, hogy azt mondták neki, 4 kiló feletti a baba, felajánlották a gátvédelmet (harmadik gyerek volt), azt mondta, ekkora gyerekkel meg se próbálják, vágjanak csak.
Erre 2800 grammos lett a fia... :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok: a gátvédelem jár valamilyen előkészületekkel az én részemről?

Cumisüveg: nekem így kinézetre a Tommy Tipee tetszik, nagyon. Valakinek van róla tapasztalata?

És melyik a jobb: a szilikon, vagy a latex feltét? Merthogy a szilikon szebb, azt látom...

Klári

Kép
claracroft

Ma megyek fogorvoshoz, SZTK-ba :( Van néhány lyukas fogam, igazán betömhetné ingyen őket :roll:

Klári

Kép
claracroft

Klári: szilikont vettünk, mert állítólag a latexre allergiás lehet a baba. Gondolj csak a gumióvszerre.
Mi kipróbáltuk az üzletbe, (mert olcsóbb c.üveget vettünk, Baby Bruin vagy mi a szösz) és jó a chiccos cumival, úgyhogy a kettőt kombinálni fogjuk.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Brigi,Pillesz:Köszi a választ.
Annyiban még esetleg tudtok segíteni, hogy a gyedet mi alapján számítják? Mert valami olyasmit hallottam, hogy az előző év átlagkeresete után. Ez igaz? :oops: Meg a gyed mellé még lehet családit is igényelni? És azt én vagy a kedves kell hogy igényelje? Bocs ha túl sok hülyeséget kérdezek, csak tényleg nagyon buta vagyok ezekhez a dolgokhoz. :oops: :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Klári! Én is Tommee Tippee-t vettem, nagyon jókat hallottam róla és abból lehet kapni egy bizonyos BPA free változatot amiben nincs az az anyag ami káros lehet a babákbak. Mellesleg a mellbimbót utánzó formája van és állítólag nem zavarja meg a babákat a szopi után a cumisüveg. Bár ez utóbbit sok típusról állítják. :wink:

Mi már jobban vagyunk, Soma sokkal kevesebbet köhög, így jövő héten talán megrszkírozhatunk pár nap bölcsit. :D

Kép

Kép
somaanya

icu: a gyed a baba születését megelőző év átlagkeresetének 70%-a. Itt a link:http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ellatasok/67-biztositasi-viszonyhoz-kotodo-ellatasok/95-gyed-gyermekgondozasi-dij.html
családi pótlékot mindenki kap, alanyi jogon jár, a gyerek születése után lehet igényelni, összege fix,(úgy néz ki jövőre nem emelik):http://www.csaladipotlek.info/

Ha nem egyértelmű valami, nyugodtan kérdezz, hátha tudok segíteni.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

sziasztok.

latom szenvednek paran a hatukkal,erdekelne hogy ilyenkor mit szabad hsznalni hat illetve derekfajasra?
10eve kuzdok a derekfajassal es terheseg elott aloevera piros kenyocsot hasznaltam ami hasznalt is de most nem merem es az utobbi idoben megint kemenyen elojott a derekfajasom.
koszi.

Kép
monyo83

monyo
én most konkrétan ágyban fekvő vagyok annyira fáj a derekam és egyedül már szinte nem is tudok felkelni, nekem a neurológus nem ajánlott semmit csak pihenés és semmi ülés

Móni
KépKép
reunion

Móni: nem szeretnél a blogba feltenni pocakos képet. Majd megőrülök a kíváncsiságtól, hogy hogy néznek ki a lányok, mekkora a pocakod...Persze nem erőszak a disznótor.... :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

reunion,koszi a valaszt.szoval akkor turni kell.ez van,csak remenykedtem hatha van valami ami enyhitene.
en fekudni nem birok akkor fajdul meg,nekem az ules jobb,sajnos ulve nem tudok aludni igy neha az ejszaka eleg gaz.

neked allandoan faj vagy csak neha?nekem olyan mintha valamit elnyomna a kiscsaj es iszonyuan faj elesen aztan enyhul.

Kép
monyo83

Kima:Örülök hogy "nincs" komolyabb bajotok.

Ágota, Tamesz:Édik a képek a picikről. :D

Babamozgás:Nekem szerencsére egyáltalán nem fáj ha mozog, sőt jó érezni, hogy minden rendben van vele. :D :D

Pillesz:Köszi a segítséget. Biztos lesz még kérdésem a későbbiekben. :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Az ucsó pár hozzászólást olvastam el,

Klári - gátmasszázzsal lehet felkészíteni a gátat arra, hogy rugalmasabb legyen. A "Szülés ahol én irányítok" c. könyvben le van írva, ha gondolod bescannelem neked. A kórházban egyébként ha nem muszáj, nem vágnak, mondták a szülésfelkészítőn.

Hátfájás - szerintem a pihenés segít, nekem a hétvége után sokkal jobb lett, de most hogy megint ülőmunkázom, kezd előjönni, bár nem annyira vészes mint pár hete, mert azóta járok tornára és kismama masszázsra is.

Lányok, pelusból újjszülött méretet kell venni???

Kép
lizzyy

Sziasztok!
Köszönöm a sok a választ :) Háát voltam védőnőnél, de sajnos most nem a kilók miatt szégyenkeztem :oops: Nagyon vizesedek és a vérnyomásom is megnőtt... Fehérjém még nincs. De ha 1 hétig magas a vérnyomásom 137/104 akkor irány a kórház és.... Rá sem merek gondolni. Még nagyon hamar lenne. Mondom is a pocaklakómnak hogy januárig nem szabad jönni... És utána is egészségesen :) Remélem ügyes lesz és hallgat rám és az apukájára....
A babamozgás nekem sem fájdalmas hanem jól esik...
judeee

Sziasztok lányok!
Köszönjük a bókokat! Remélem, szép is marad!:) Azon nevettem, hogy mutattam a képet egyik pasi barátunknak és ő az egész gyereket látta a képen.:) Érdekes hogy a pasik mennyire csak a maszatot látják.
Úgy néz ki, hogy csak három hét és nem dolgozom tovább. A decembert vszínű itthon fogom tölteni. Nagyon elfáradtam, meg a méhlepény is lent van nagyon, szóval azt hiszem jobb lesz itthon. Ezt a keveset már valahogy majdcsak kibírom.

Kép
ágota 74

Lányok, sajnos rossz hírrel jöttem: írt Bogaracska sms-t, befektették toxémiával a terhes pathológiára. :( Nem tudom, ilyenkor végleg bent kell maradni, szülésig, vagy azt azért nem?

Én túl vagyok a fogorvoson, két lyukas fogam van, de azt mondta, csak az első két trimeszterben szabad hozzányúlnia, aztán pedig a szoptatási időszak után.

lizzy: megköszönném, ha beszkennelnéd :) Hallottam már gátmasszázsról, de a mikéntjét nem tudom.

Jutka: igen, nekem is a formája miatt tetszik :) Akkor eldöntöttem, olyat veszek :)

Beszéltem telefonon a barátnőmmel, elég ritkán találkozunk, és ad kölcsön néhány dolgot: babamérleg, Medela mellszívó, rezgő-zenélő bölcső :) Olyan szerencsés vagyok, hogy ilyen barátnőim vannak és a nővérem is ilyen :)))

Klári

Kép
claracroft

Megyek jógára nemsoká', de leginkább aludnék egy jót... :roll:

Klári

Kép
claracroft

Szegény Bogaracska, remélem nem lesz semmi gond!
Drukkolok neki!

Nekem is elkezdett vizesedni a bokám, a zokni mély árkot hagy esténként rajta. Ez még nem gond, ugye?

KépKépKépKépKép
uxi

UXI: az még nem, csak ha a vérnyomásoddal és a vizeleteddel is baj lesz. Az már gond....
judeee

ÓÓÓÓÓÓ szegény Bogaracska! Ha beszélsz vele Klári add át, hogy KITARTÁÁÁÁÁÁS!!!!! A Barnának meg bentmaradááááás még néhány hétig. :wink: Reméljük nem lesz semmi gond velük! :roll:

Kép

Kép
somaanya

Szerintem holnap felhívom... Csak egy sms-t váltottunk. Írtam neki, hogy szurkolunk neki, és hogy kitartást.

A bokám és az ujjaim nekem is dagadnak, a vérnyomásom, kb. egy hete 130 fölött van, 146 volt a legtöbb :( (érdekes, azóta viszont a pulzusom alacsonyabb, az eddig volt 1 fölött). Majd holnap megemlítem a dokinak 4D-n.

Majdnem elkéstem jógáról, mert tényleg bealudtam :) Még vegyesek az jóga iránti érzelmeim, nem tudok olyan könnyen lazítani, és ahogy észrevettem, nem tudom megkülönböztetni a különböző záróizmaim, mintha mindig ugyanazt szorítottam volna. Jövőhéten talán jobban megy :)

Klári

Kép
claracroft

monyo nekem sajnos állandóan fáj
Klári én is vettem Tommee Tippee üveget, és tetszik hogy tök olyan mint a mellbimbó de én mindegyikből vettem egyet
Aventet, Nukot, is mindegyikből BPA mentest majd a babák mondják meg ugyis hogy melyik a jó
Altató v játszócumit MAM ot

Remélem Bogaracska nem lesz bennt sokáig, nagyon korai még hogy végig bennt maradjon

Pillesz majd teszek fel, csak megvárok valami kerek "évfordulót" de mondjuk a babákról már nem biztos hogy lesz kép mert csináltam egy költségvetést, és nagyon durva lesz a vége
pedig annyi használt cuccot vettünk, és kaptunk is nagyobb dolgokat
nekem is jó lett volna ha tudok dolgozni legalább októberig, mert a táppénzt nagyon megérezni

Móni
KépKép
reunion

Bogaracskának sok türelmet kívánok. Remélem nem kell sokáig bent maradnia!!

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!
Ne haragudjatok a betolakodásért, csak szeretném figyelmetekbe ajánlani a kisfiam által kinőtt ruhákat 0-6 hó. Nagyon szép állapotban vannak, mert vigyáztam rájuk és nem szakadtak foltosak és bolyhosak, ha használtabb leírom!A lényeg,hogy szép és nem drágák!
Katt ide, ha megszeretnéd nézni őket!
http://ruhaparadicsom.gportal.hu/gindex.php?logout=1

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Jajj, szegény Bogaracska. Remélem minden ok lesz velük, és Barna bent marad még egy darabig.
Uxi: ennyi vizesedés természetesnek mondható, kb. nálam is ennyi. Akkor gond, ha nagyon sok a víz, ematt hirtelen megnő a súlyod, magas a vérnyomásod, és több a magzatvized, fehérje van a vizeletetben,akkor utalhat toxémiára.
Bár azt nem tudom mi maga a toxémia.

Tegnap anyósra kiakadtam. Mivel pont az ő fia lesz a gyerekem apja, úgy érzi, hogy mindenbe beleszólhat, bár ez alaptulajdonság nála.
Hozott egy kiságyat, matraccal, hogy maj lent jó lesz "járókának" amig én lent teszek-veszek ott lehet mellettem a baba.
Előtte megbeszéltük, hogy nem kell mert veszünk egy utazóágyat, sokkal praktikusabb, mert ha nem kell összecsukom, meg ha megyünk valahova abba aludhat.
Erre ő, hogy olyan kicsinek hova akarom én cipelni, meg hogy minek venném meg, fölösleges pénzkidobás.....
Azt hittem hogy eldobom az agyam. Ez most azt jelenti, hogy nem mehetünk sehova, mert gyerekkel nem lehet? Mondtam is neki, hogy májusban lesz a családunkban esküvő az ország másik pontján, már akkor nagyobbacska lesz, nem hiszem hogy egy ekkora összejövetelt ki kéne hagynunk....
Na, mindegy, ezt ,églehetne ragozni, de úgy hirtelen fölhúztam magam, mert nagyon érthetetlen, és mindenbe beleszól.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Jó reggelt!

Clara!
Ha beszélsz Bogaracskával, kérlek mindenképpen add át neki, hogy tartson ki, tartsa bent, és vigyázzon magára, és hogy gondolunk rá! Köszönöm :)

Pillesz!
Ne törődj anyóssal! Mosolyogva köszönd meg a járókát, aztán tedd el a padlásra vagy pincébe, és csináld úgy, ahogy te tervezted :) Szerintem az anyósok többsége ilyen. Nálunk a családban jövő szeptemberben lesz esküvő, és anyós teljesen kiakadt, hogy elviszem a babát is (jövő szeptember!!!), pedig az esküvő csak kb 15 km-re lesz tőlünk...

Jó hír! Fel vagyok dobva!
Végre sikerült rávennem apát, hogy kezdje el kiüríteni a babaszobát. Ugyanis az jelenleg a lomtár volt (apa lomjaival). Ma ha minden jól megy (remélem így lesz) apa elhozza végre a kiságyat és a babakocsit is. Megrendeltük, csak el kell hozni :):)

Timi
athena

Tegnap a terhespatológián a doki félrehallotta, hogy 30 hetes vagyok és beírta a kiskönyvembe, hogy 37 hetes vagyok. Ezek után lecseszett, hogy miért nem járok hetente CTG-re és a szülés előtti vérvételekre is kiírt. Én azt hittem, mivel még új vagyok a terhességben és a cukorbetegségben is, hogy a cukorbeteg kismamáknál ez a szokás, hogy korábban jöhet a baba és ezért már a 30. héttől CTG-re kell járnom stb. Nem is kételkedtem a doki szavaiban. Megcsinálták nekem a CTG-t és akkor jöttünk rá a védőnővel együtt, hogy basszus, még csak 30 hetes vagyok. Ezek után nem tudom mi legyen a vérvételekkel stb. Ma felhívom ezt a dokit és a saját dokimat is és elég nehéz lenyugodnom, mert fel vagyok paprikázva, egész napomat a kórházban töltöttem, jövő hétre 2 napra is berendeltek, és vidékről nagyon macerás bejárni. Ráadásul a védőnő nagyon beteg volt, nem volt hangja és köhögött rám és nagyon sokan köhögtek a kórházban is, a metrón is és nekem ez nem hiányzik. Kezdek nagyon-nagyon berágni…..
Vendég

Twist!

Mindenképp mielőbb hívd fel a dokit, és utald be a kórházba heti hallásvizsgálatra!

Timi
athena

Athena :lol:
És az a poén, hogy még gúnyolódott is velem, mulatott rajtam, hogy értetlenkedem. Közben ő értette félre a dolgokat. Az a baj, hogy én sem kapcsoltam, lassan esett le, hogy elnéztük itt a dátumokat. Jó nagy pocim lehet, hogy simán befogadtak 37 hetesnek :oops:
Vendég

sziasztok.

Bogaracska,szoritok hogy a baba bentmaradjon meg jo sokaig.

Twist,nem semmi de legalabb kiprobaltad milyen a ctg.

nekem van feherje a vizeletemben de nem vizesedek egyaltalan,a vernyomasom 110-120/70-80.Most ez hogy van?elobb van a feherje a vizeletben es utanna jon a magas vernyomas vagy forditva?
most Bogaracska eseten kicsit beijedtem.

Kép
monyo83

twist

hát ez jó még jó hogy nem mondott olyasmit hogy mindjárt szülsz

A védőnő meg igazán felelőtlen ha ilyen állapotban képes foglalkozni a kismamákkal meg a babákkal
Nálunk is volt ilyen hogy beteg volt, de akkor mondta hogy csak 2 hét múlva találkozzunk biztos ami biztos

Móni
KépKép
reunion

Szegény Bogaracska, sajnálom a toxémiát! Egy másik fórumon is vagy 3-4 hete bent van egy kismami kórházban toxémia gyanúval és mondták, hogy már csak a babával a karjaiban távozhat onnan. Bent jó értékeket mértek nála.

Igen, Moncsi, én is tök kiakadtam, hogy betegen ott a védőnő. Azt gondolta, hogy nem lehet fertőző, vagy mi? De mások is köhögtek az előtérben. Egy kismamát elkísért vagy 3 családtagja és a fiatal punk frizurás srác nagyon köhögött, de azért leült a várakozó kismamák közé. Meg sokan köhögtek máshol is. Esküszöm jó volt hazaérni vidékre a tiszta levegőbe, éreztem, hogy itt kicsi az embersűrűség és szinte nincs is baci:)
A családdal mi is azon nevettünk este, hogy még jó, hogy nem kapták ki belőlem a babát, hogy ha már egyszer 37 hetesnek gondoltak:)

Monyo, nekem eleve magas vérnyomim volt terhesség előtt is, így nem tudom a választ sajnos.
Vendég

Jó reggelt!

Hát, Bogaracska már elég rég óta vizesedik sajnos, és a súlygyarapodás is fent állt nála, nem tudom emlékeztek-e, de a védőnő gyümölcsnapokat akart vele tartatni :( Szóval nála ezzel kezdődött, de a fehérje és a vérnyomás rendben volt, azt a mi dokink rendszeresen ellenőrzi.

Szerintem egyébként jó kezekben van, vigyáznak rá :roll:

Klári

Kép
claracroft

Mostmár én is bemegyek a laborba és megnézem a pisim hogy milyen, mert nekem meg soha senki nem nézi :evil:
remélem nem lesz benne semmi
lehet hogy dokit kellett volna váltanom?

meg akkor keresek gyógytornászt is hátha tud okosat mondani a derekamra mert néha már a sírás kerülget, hogy a végén teljesen járásképtelen leszek

Móni
KépKép
reunion

Klári, meseszép napot kívánok a születésed évfordulója alkalmából :)
(Drukkolok Bogaracskának, még szerencsére, hogy jó kezekben van).

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Klári, nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Kép

A dokit fel tudtam hívni és megbeszéltük a dolgokat, így mivel csak 30 hetes vagyok, csak terheléses cukorra kell mennem és vizeletgyűjtést kell csinálnom. De jó, most már elégedett vagyok:))
Vendég

Gyorsan egy friss tábla, aztán visszaolvasok

Kép
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?