A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bari: jó kis kalandba keveredsz! és mit mondtál a rendőrnek? Csak annyit, hogy ne szórakozzon egy kismamával? és elengedett simán???

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Pontosan azt mondtam,hogy ultrahangra megyünk(a barátnőmet is vittük aki most 19 hetes),és,hogy itt három hétre előre kell bejelentkezni,és ha emiatt valami bajunk lesz országos visszhangja lesz a dolognak!!!Na erre hívta a felettesét ,és azonnal elengedtek!!!Amúgy 3 percre voltunk a korháztól és volt még egy óránk ultrahangig :lol:
Vendég

Nem volt egyik sem,de attól függetlenül azt mondták,hogy egyel többször vesznek vért.

Kép
melike

Lányok ma van a férjem szülinapja (31) és piskotát akarok sütni amit csokiba majd kókuszreszelélkbe hentergetek!!
Még SOHA nem sikerült!!!!Szerintetek miért?
Vendég

Melike a sosem árt!!
De egyébként ha valakinek a férje is negatív akkor sincs gáz...akkor sem lehet baj!!
Vendég

Bari: Boldog szülinapot a férjednek!
Hol szoktad elrontani a sütit? Attól függ.
heni baba

A férjemet nem is tudom milyen,de anyós mondta volna ha negatív.

Bari:miből gondolod,hogy most sikerül?Azért szorítok.Küldjél párat,ha kész!

Kép
melike

A negatívos a legrosszabb vércsoport, mert nem passzol senkihez, csak a negatívoshoz. Ezért adják az ellenanyagot, aki még nem kapott, majd szülés után fog. Ez az rh-összeférhetetlenség.
heni baba

Köszi Heni!

Nem tudom hol rontom el de lapos és zöld szokott lenni.. :D :D :D

Most egy másik receptet próbálok...mi a vélcsitek??

http://www.femina.hu/recept/piskota1
Vendég

Lapos, azt még megértem, de zöld?! :?
heni baba

És csak eggyet mondjatok meg!!
Ha a sárgájába előre belekeverem a liszete az baj?Mert én úgy szoktam,így olyan furcsa,hogy külön szórni a habra a lisztet :?
Vendég

hogy lehet zöld a piskóta???

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

én így csinálom: 6 tojás fehérjét felverem keményre, majd hozzáadom a 6 ek. cukrot, ettől szép fényes lesz, majd a 6 tojássárgát, utána a 6 ek. lisztet amihez hozzáadok egy késhegynyi sűtőport. És kész. Felmelegített sütőbe rakom 200 fok, és 15 perc kb. mire szép sárga lesz. De ne nyitogasd a sütőt, mert attól lesz lapos.
heni baba

Nem nagyon szoktam piskótát csinálni,ezért tanácsot sem adhatok.Legutóbb az esküvőnkkor csináltam.Másodszorra sikerült... :oops: :cry: :lol:

Kép
melike

Ja, és ha 6 tojásból csinálod, akkor kisebb tepsit javaslok, mert a nagyban szétterül és lapos lesz.
heni baba

Jo reggelt kismamik!

Bari!
Nem semmi a rendőrös sztori!
Te sem fogsz elveszni a nagy világba! :lol:
A férjednek Boldog Születés napot!
Sok sikert a sütihez!
Majd rakj fel képet!

Blubox!
Jol el voltál tünve!
Jo hogy megint itt vagy! :D
Vendég

én ezt szoktam csinálni:

Gyümölcsös Piskóta

2 bögre liszt
1 bögre olaj
1 bögre cukor
2 vanilíás cukor
1 sütőpor
4 db tojás
2 dl joghurt

Összeöntjük az egészet és gyümölcsöt teszünk sütés előtt a tetejére. Így a gyümölcs beleolvad majd a piskótába. De szerintem lehet gyümölcs nélkül is, és akkor csak sima piskóta lesz. Nekem ez mindig sikerült (pedig nem vagyok egy nagy sütőművész!!!)

Ha gondolod próbáld ki!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Heni a tiéd hasonló!!9 tojást gondoltam

Móni köszi :lol:

Andóca ez is jó..következőre megpróbálom
Vendég

ja és Bari, Boldog Szülinapot a férjednek!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszi a sok üdvözlést! :)

Bárány a tojásokat ha felvered a cukorral géppel addig jó, de amikor a lisztet rakod bele, azt óvatosan kell kézzel belekeverni, mert különben összetörik a hab, és attól is lehet lapos! Hogy miért zöld, arra nincs tippem! :)

Látom Ti itt mint a chat úgy nyomjátok! :) Ez jó, van pörgés! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Andóca ez egyszerűnek tünik le is írom hamar!!4
Vendég

Ha kilenc tojás, akkor mindenből kilenc. Akkor jó a nagy tepsi.
heni baba

Viki,én olyan furcsának találom,hogy a liszete külön keverni bele!!
Én azt a sárgájába szoktam!!Ott szúrom el???
Vendég

Mi nagy sütis család vagyunk, és sosem próbáltam másképpen, csak így, és mindig gyönyörű magas piskóta a végeredmény! :)

Sőt eleinte a tojásokat sem vertem fel külön, de ha külön verjük úgy gyorsabb.

Tehát pl. 9 tojás sárgáját 9 kanál cukival habosra verek, aztán hozzáadom a felvert 9 tojás fehérjét. Ha ezt is összekevertem akkor gép letesz, kézi habverő felvesz, és óvatosan kanalanként hozzáadom a 9 kanál lisztet elkeverve 1 cs sütőporral.

Előmelegített sütőben sütni, nem nyitogatni a sütőajtót, mert akkor is összeesik.

Ha így csinálod, tuti siker!

Szívesen megsütném Neked, Én imádok sütni! :)

Andóca a mi gyerekszobánk, Vikié most lett kész, vagyis még félig kész, citrom és narancs sárga. És persze Micimackó hegyek! :) teszek fel képet!

Pocilakóé még nincs meg, az Verdás lesz, és kétféle kék, de ez még nem bizti!

Kép Viki szoba

Kép Viki szoba 2

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

bárány: cukrász bratyótól tanultam: 6-8 tojás (attól függ, hogy mekkora a tepsid) fehérjét félig kemény habbá verem, beleteszem a 6-8 evőkanál (ez is a tojástól függ) cukor 2/3-át, kemény habbá verem. Után a maradék cukrot összekeverem a tojássárgával. A kettőt összekeverem és a 6-8 evőkanál lisztet a kettő összekeverése közben teszem bele. És kb. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert összeesik a piskóta. Kb. 20 perc alatt kész.

Egyébként kókuszkockát szeretnél csinálni? Mert ahhoz van egy külön kakaós tésztareceptem. Nagyon egyszerű, ha érdekel írj :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

vikianyuja: de szuper a szoba :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Köszi!

A keresztlányom nagyon jó rajzoló és Ő meg a barátnője festették a képet! A szobát meg Én meg Apa. :)
Meg az egész házat mi csináltuk, csak ács volt szaki, meg a vakolást csinálta kőműves! :) Hál istennek apa ezermester:)
OTP-ből építkezünk, úgyhogy nagy spórólás van! :oops:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Na megjöttem és el üldöztem mindenkit! :cry:

Megyek vasalni! :x :x :x :x

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vikianyuja:gyönyörű csajos szoba!

Kép
melike

Vikianyuja: Nagyon szép szoba! Én is hasonlóra gondoltam.:) Szupi!
heni baba

Vikianyuja!
Nagyon szép lett a babaszoba!!!!Gratu az ezermestereknek!!

Bari!
Szép nagy a pocakod! És sehol egy csík! Jók a génjeid! Most,hogy kiderült: zárt a méhszájad,lehet menni vásárolgatni Dávidkának!!! :D :D :D :wink: :wink: :wink:

Terheléses cukor: A válaszok számából egyértelműen megállapítottam,hogy ezt a vizsgálatot mindenhol EGYSZER (!!!!) kérik csak. ( A válaszadók 100 %-a felelt "egyszer" válasszal !)
Akkor mondjátok meg,nálunk mi a pi..ának kérik kétszer???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ezért is tagadom meg!! :x

Újak!
Javítsatok ki,ha nem jól emlékszem,de Gigi egyértelműen kérte,hogy aki be szeretne kerülni a táblázatba,az PRIVÁT ÜZENETBEN küldje el neki az adatait! Én szívesen olvasom,hogy ki mikor szül ,meg mire változott a gyerkőc neve,de neki bizonyára nem könnyű mindenki adatát több oldalon keresztül keresgélnie!!! :roll:

Bari!
A piskótánál mindig a tojássárgához kavarom a cukrot,a lisztet csak KÉSŐBB a felvert tojáshabhoz adom.Nem a sárgájához!
Függetlenül attól,hogy hány tojásból csinálod.(attól függ a tojások száma,hogy mekkora a tepsid)
Nekem mindig szokott sikerülni!! :wink: :D

Kép
orsitigris

Vikianyuja: nagyon jó a szoba. Én csak egy színű szobára gondoltam. De nagyon tetszik a szobátok. Apósom jön jövő hét szombaton kifesteni (ő szobafestő-mázoló). Ki kell használni a lehetőséget!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Orsi: nálunk is egyszer kérik a cukrot. Én lehet, hogy figyelmetlenül olvastam el Gigi kérését, hogy priviben küldjük el. Bocsi. (én is kitettem ide közszemlére!)

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

most néztem meg Orsi tényleg priviben kérte. Mindenkitől bocsi, akit zavartam az adatokkal! Most elküldtem Giginek priviben.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Orsi köszi!
Ja és cukor nálunk is egyszer van, és két szurival jár. Én meglepődtem ezen is, mert Vikivel még háromszor szúrtak! Éhgyomor, egy óra, két óra.

Andóca köszi Neked is. Örülök hogy tetszik, amikor elkezdtük festeni kicsit kiakadtam hogy nagyon rikító, de már nem tűnik annak, főleg ha majd már be is lesz rendezve.

ÓÓÓÓ ha apóspajti szaki akkor tuti jó lesz! :) Fel lehet dobni mindenféle képpel, lehet kapni ilyen szivacsos figurákat is, vagy bordűrt ragasztani. Én is szeretnék majd Vikinek kiskori képeket kinyomtatni, bekeretezni és rakni fel. :)
Meg csomó polcot amin a plüssei ücsörögnek majd! :)

Na megyek vissza vasalni, de sasolok! :)

Ja és Anna a nevem, hogy ne kelljen Vikianyujá-zni! :)

Üdv:Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!
Orsi már olyan sokan momdják hogy külön megy a lisz,hogy megpróbálom!!!!Köszi mindenkinek,este meg is mutatom képen :wink: :wink:

Cuki,az én dokim kétszer küld mindenkit!!

Csík:hát remélem,ha a többivel nem lett akkor most sem lesz...egyébként a képen nem látszik de nagyon kerol bőrű vagyok...talán ezért jobb a bőröm...szerencsére a gyerekeim örökölték...majd meglátjuk Dávidkát!!

Vásárlás...egy kicsit már elkezdtem.... :wink:

Viki:szoba tuti jó...nagyon tetszik!!
A sütit meg tényleg megsüthetnéd...messze van tárnok???? :D :D

Orsi fekszel?Mert én mindentől függetlenül sokat!!
Vendég

Nem kerol hanem kreol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Anna: nem tudod, hogy hol lehet ilyen szivacsos figurákat venni? Mert én szeretnék a szekrényre is ragasztani?

Vagy valaki más nem tudja véletlenül? Ja és olcsó legyen. Ne a Brendonban, mert ott horrorárak vannak!!! Egy rugi csak 8000 Ft!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca én a BricoStore-ban is láttam, meg talán Obiban. Szokott lenni a tapéták körül kifejezetten Walt Disney-s állvány, és ott van bordűr is meg matrica.....
Meg a Teszveszen is azt hiszem van egy csaj aki csinál ilyesmit, egész jól néznek ki.
Nem emlékszem hogy Ő is szivacsból csinálja-e vagy hungerocellből, de képen jól néztek ki.
Ha végeztem a vasalással megkeresem Neked, és majd küldöm a linket!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

köszi, Anna

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Kép

Tegnap este voltunk 4D uh-on. A jobb oldalamba,hátra a gerincem felé be volt bujva a kis arcával. Semmivel sem tudtuk kimozditani. Nagyon szépen belém bujt.

Olyan pozba volt, :lol: két lába felhuzva,átkulcsolva a két kezével,közbe a kis lábfejét arcába dugta. SZERTORNÁSZ. Piszkálta az orrát a nagylábujjával.És ilyenkor lent a zacsija látszott+hát a bigulinoja.

Ja meg hát volt mikor a karjával takarta az arcát. Kicsiket lehetett elkapni. BPD 80mm,28 hetes vagyok,és 30-31-nek megfelelő.Junius 18 ra vagyok kiirva,és május 30 ra lehet meglesz. Pont akkkor van a születésnapom. Hát a páromra hasonlit,az álla+mindene. Csak a buci arcocskája az enyém.
Méretek: Bpd:7,99
Hc:27,7
Ac:26,2
Fl:6,02
Egészséges gyönyörü baba,azt monták.

Ime a képek :lol:

Nem tudom felrakni,még böngészek rajta.

Kata&Milán

oszman777

Oszmann: várjuk a képeket.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ez az egy sikerült.

1206699356.0337.htm

De nem ezt akartam fel rakni.

Kata&Milán

oszman777

Francba. OHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!
Hát ez az orvos vélemény. :twisted: :evil:

Kata&Milán

oszman777

de, legalább sikerült feltenned!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Visszaolvastam a ma reggelt és úgy láttam, kimerítettétek a piskóta-témát! :lol: Nem tudok hozzáfűzni semmit, mert főzni nagyon szeretek és tudok, de a sütés..., hát az nem igazán megy. :oops:

Heni: hol vetted a feliratos bodykat? Képet tudsz felrakni róla?

Andóca: szerinte nagyon jó a rózsaszín. csak az a kérdés, terveztek e másodikat és egy szobában lesznek-e? Mert ha utána fiú követi, festhetitek át. :D

Anna: elképesztően jó a szoba!

Ellenanyag: nekem eddig 2x nézték, vérképpel együtt, én is negatív vagyok, és nyáron elment egy babánk, amit műtétileg fejeztek be, utána kaptam szurit. Most a szülés után is fogok kapni, de még egyszer addig vizsgálni fogják.

Oszman: örülök, hogy minden oké volt a vizsgálaton.

Olyan érdekes, szerintem, hogy most egymás után derült ki párunkról, hogy 2 héttel előrébb vagyunk a baba méretei alapján. :lol: Hát nem érdekes? :lol:

almaani
Kép
almaani

Jól van Oszmann, nem baj, majd sikerül. :)

Mindenkit irigylek akinek a családjában ezermester, kőműves, szobafestő stb van. Nekünk senki ilyesmi....tán még a bátyám, de ő messze van és hát elég lusta...:D
Ennyi.

Pussz

Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Gratula mindenkinek a pocikhoz és a babákhoz!

Nekem reggel óta eléggé fáj a fejem, meg éjszaka másfél órát lesegettem az ágyban. Nekem már rettenetesen zsibbad mindkét oldalam, ha fél óránál többet fekszem rajta. Nem győzök forogni, ami persze ekkora pocakkal már nem is olyan könnyű. :))

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Almaani: tervezünk másodikat, de addigra majd mindenképpen át kell festeni a szobát.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

azt már én is akartam írni, hogy érdekes, hogy mindenkit 1-2 sőt 3-4 héttel előrébb vesznek, mint ami eredetileg volt!!! Lehet, hogy változtatni kellene az előírt méreteken! Aztán majd kiváncsi vagyok, hogy ki mikor fog szülni!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?