A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pumpóka!

És illik, kell apró ajándékot vinni??? Vagy ez hogyan van??? Még sosem voltam babanézőbe.... :roll:
nővéremén kívül...de az más volt, akkor még gyerek voltam...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary!

Kelleni nem kell.... :) szoktak... nekem mindenki csupa olyan dolgot hozott, amiből ha ketten is hoztak, nem volt baj.... :) én popsitörlőkendőt kaptam, abból többet is :) de elfogyott, legalább nem kellett venni.... :) én örültem neki.... barátnőmék Johnson baby csomit hoztak, fürdetővel, testápolóval, meg egy csomag 3-6 kg-ig pelust... én annak is nagyon örültem... ezek mind használható dolgok...
Azért nagy átlagban az ilyesminek azért örülnek az anyucik, és tudsz venni úgy is, hogy ne költs sokat, egyébként úgyis azt fogja mondani, hogy nem kellett volna.... én kikötöttem, hogy senki ne vegyen semmit, mindene megvan.... de úgyis hiába... :) kaptunk kisruhát is rugit, meg kis zoknit.... :)
Ahogy érzed.... meg ahogy ismered a barátnődet, minek örülne.... :)
Vendég

Lányok! Ismét megállapítottam mennyire jó ez a fórum, elsősorban nagyon sok hasznos infot olvastam elsősorban a tapasztalt kismamáktól! :D
Ja, még egy dolog a kórházi listámból: tejserkentő tea! Lehet, hogy felesleges?? De azért szerintem jó dolog mindenképpen nem?

Hát nekem 2 -es lett a MOM. És állítólag kislány... szóval nem tudom van -e összefüggés. szerintem nincs...

Én szeretném, ha anyukám mindennap bejönne a kórházba! De csak ő. (na meg persze a férjem, de ez természetes)
Apu, tesóm, anyós, após meg max. 1-szer 10 percre megnézni a babát.
Szerintem egy anyuka azért sokat tud segíteni, pláne ha császár lesz.... alig bír az ember megmozdulni. Persze ott lesz a férj is segíteni, de azért nekem anyum hiányozna. Nyilván nem annyi időt lenne ott, mint a férjem, hanem kevesebbet. Na meg nem elhanyagolható, hogy esetleg hoz finom hazai leveskét...stb :wink:

Kép
gabo001

Tim27: én úgy tudom gyes alatt nem jár szabi, csak gyed alatt.

Kép
blani28

Az ember elmegy egy fél napra itthonról, a másik fél napja meg azzal telik, hogy olvashatlak vissza Titeket! :lol: de nem panaszkodom!

Szerintem nekem nagyon fognak hiányozni a látogatók... :( Férjem biztos bent lesz minden nap (legalábbis melegen ajánlom Neki!!), de más biztos nem fog ezért 850km-t utazni... Anyum valamikor kijön majd hozzánk, kicsit hosszabb időre, majd kitalálom mikor... Remélem, Levi is kap vmi "szülési szabadságot". Mert én most még eléggé félek ettől az új szereptől tök egyedül... :roll:

ercsi_3

Sziasztok lanyok!

Nalunk a korhazba csak azok jottek, akik kozel allnak hozzam.
Noveremet behivtam szules utan. 4-kor megszultem, 7-kor mar a folyoson vacsiztam vele, mert hozott nekem vacsit.
Az uramnak mennie kellett ugyelni 7-re, igy a noverem jott hozzam.
En nem voltam faradt es nem keszultem ki, sot a gatam sem fajt.
Masnap jottek anyosomek es a szuleim, egyszerre direkt, hogy csak egyszer zavarjanak. A keresztanyukam es a sogornoim meg idore jottek, hogy szinten ne legyen gond es par negyed orakra elosztva minden napra egy fo.

Otthon nekem minden ki jon es mikor, mert ha az uram nincs itthon nem nyitok ajtot csak ha raerek. Ezt kozoltem is mindenkivel. Ha meg itthon van a ferjem, barki johetett, mert en ugy is az emeleten voltam ahova nem jon fel senki.

Igaz ez most tok maskepp lesz, mert itt van Zoli.
Reggel es delutan Ovi. Hetfon utana uszni, kedden angolra, penteken tornara jar. Oda vinnem kell nekem, mert az uram allandoan dolgozik.

A verzes nalam is 4 napig volt eros nagyon addig halos bugyi volt es tenna betet. Miutan hazajottunk masnap mar gyengebb volt, akkor par napig maxi betet is eleg. Szules utan egyhettel mar normasisan vereztem, mint mikor megjon, de nem az erosebbik fele. Masfel hettel miutan hazajottunk mar metnem a Tescoba vasarolni, mert nem volt itthon semmi kaja. Anyu vigyazott adigg Zolira. Harom het utan meg mar vittuk Zolit is.
A hordozoba totalis ellehetett kuloniteni, a kupolajat felhuztuk radobtam egy pelust es vegig aludta az egeszet.

A gyerekcsinytevesrol meg annyit, hogy ki mit enged meg a gyereknek. Nalunk firkalas nem lehetseges, mert nem kap hozza iroszerszamot. Csak az asztalnal ulve lehet rajzolni, festeni. Kulonben nem. Ez nalunk mindig is igy volt.
Gyurma is igy van. Az eves is. Mikor meg nagyon nem volt szellemileg erett az egyedullevesre, akkor mikor foztem, vagy nem voltam vele jarokaztunk, illetve minden fiokra szekrenyajtora gyerekzarat szereltem, az ajtokra meg racsot, amit be lehetett zarni.
Igy nem tudott a lepcson felmenni, a konyhaba kimenni stb....
Mondhatni eddig nem is tortent semmi olyan, ami nagy kar lenne es bosszantana es baleset sem szerencsere. De ehez egy olyan gyerek is kell, akivel meg lehet csinalni.
A sogornomnek a fiainak nem volt gond atmaszni a jarokan vagy a racson. Szoval szerintem kreativitas kell es szerencse, hogy mit lehet es hogyan megtenni a gyerekkel, hogy ne legyenek gondok.

Magi
Vendég

Ercsi! Nem tudom, hol dolgoz a férjed, de én azt olvastam, hogy elvileg a friss apucinak is jár szabi, ha a baba megszületik.... legalábbis jobb helyeken igy müködik.... pontosan azért nem tudom, mert az ex csak addig vett ki szabit, amig én a másodikkal kórházban voltam, és addig az elsőszülöttel ő volt otthon... aztán karácsony után ment vissza dolgozni (Barnussal 23-án jöttünk ki a kórházból).... eszébe sem jutott, hogy tán segiteni kéne... :evil: pedig kérhette volna a szabit, mert bejelentett rendes munkahelye volt, csak szerintem nem akart otthonlenni.... Zolinak majd megmondom, hogy azért pár napot vegyen majd ki, mondjuk egy hetet legalább, hogy legyen időm megszokni a nagycsaládos anyaságot :)
Vendég

én úgy tudom egy hét extra szabi jár az apukáknak!! plusz még ugye vehet ki a sajátjából is. így talán apa is itthon lesz velünk 2 hétig!!

Kép
gabo001

Ági,

én is úgy tudom, hogy az ujdonsült apukának jár extra szabi. Ha jól tudom ez 5 nap, de nem 100%...Csak nem mindenki tudja kivenni :(Az biztos, hogy én nagy balhét fogok csapni, ha a párom nem vesz ki szabit a szülés után!!)

Huh, de kemény vagyok ma :)

Kép
emi29

igen, itthon ez így van, de ő Németországban dolgozik, egy ír cégnél... csak, hogy még bonyolultabb legyen minden :D hát, majd most, mikor hazamegyünk, ráuszítom a témára. :D

ercsi_3

Na, ezért kérdeztem Ercsi, hogy hol melózik :) gondoltam valahogy, hogy nem magyar cégnél.... :)

Na Emi, én is ki fogom csapni a balhét, ha nem lesz itthon egy napot sem! :) Egyébként is olyan vagyok mostanában, mint a japán harci kakasok :) felfújom magam, ha ellenállást tapasztalok :) és hisztirohamot kapok, hangos bőgéssel egybekötve.... persze ez csak Zoli kiváltsága, mindig miatta borulok ki :) és általában mindig neki.
De csak elmúlik ez a rettenetes viselkedésem, mert már magam is rosszul türöm néha a saját hisztimet :) na ez a komoly!!!
Vendég

Pumpóka és a többiek - Köszi a sok-sok infot :)
Hát akkor bepakolom én is azt a sok jó vastag betétet :lol: :lol:
Azért is kérdeztem, mert fogalmam nem volt .. és azért erre is kell lelkileg készülni .. mint a szülés minden pontjára :)
Én programozott császár leszek .. legalábbis remélem összejön.
Mert ki tudja, Alíz mit talál ki .. mikor óhajt érkezni :D De majd igyekszik a doki jól időzíteni ;) :D

A látogatókkal kapcsolatban nekem is az a véleményem, mint sokaknak .. férjem és anyukám ... meg nekem Hugim .. de kb. ennyi :D
Még jó, hogy a Szent Imrében nem lehet bejönni a szobába .. meg babát nyúzni :D Így nem én tiltom meg .. de hála égnek tiltva lesz . így anyósék nem rám kell fújjanak :D
Szőlő .. én megértelek .. nem bunkerság .. tessék határozottnak lenni, mert a te lelki- és idegi állapotod fontos .. én is a babával szeretnék ismerkedni, és nem látogató hegyeket fogadni :D

Kép
szösszenet

Nálunk a melóhelyen tavaly februárban jött vissza a csaj gyesről és kivetették vele a felgyülemlett szabit.Igenám csak elszámolták és egész évre maradt neki 8 napja úgy hogy két ünnep közé kell 5 napot tartogatni.Tehát elvileg nem vész el a szabi de oda kell figyelni.
Ott ahol én fogok szülni állítólag egy nap csak egyszer hozzák ki a babát megmutatni a rokonoknak,tehát nem tudom hogy lesz.Bár szerintem az én családom megvárja míg haza érünk.Hát majd meglátjuk.
Ma kellett volna jönni az orvosnak,erre telefonált a védőnő h ma nem tud majd jövőhéten.Ezt minden hónapban eljátssza.Azt mondja anyós biztos szülni ment.Na jó de minden hónapban mikor ide kell jönnie?Aztán köv.héten már tud jönni?Na mindegy de ez furcsa.
Most megy atv-ben h egy anyukának minden eredménye jó lett mégis Down-kóros a kislánya és nyitott a nyelőcsöve.Húúú de beparáztam.Nem akarok szemét lenni de remélem minket ez elkerül.
Vendég

Ma tudtam meg azt is h a munkahelyem már nem foglalkozik anyaságival,tgyással,gyessel,gyeddel mindent az arra kijelölt helyen kell megcsináltatni.Most járhatok utánna h mit hol kell intézni. :?
Vendég

[quote="gabo001"]császáros anyáknak tényleg nem kell betét???? De hát akkor is fejlődik vissza a méh nem?

/[quote]

Dehogynem kell, hiszen a méhlepény ugyanúgy leválik náluk is, és az vérzik. De azt hallottam, hogy talán nem annyira, ill gyirsabban lezajlik a vérzés, mert ők szuriban kapják a méhösszehúzó oxitocint.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="ollem"]V írta:ollemérzéshez ????

Tapasztalt anyukák, vagy akik okosabbak nálam.....

A vérzés szülés után mennyi ideig tart???
És kb mennyi idővel a szülés után tudsz otthonról elmászkálni???
Mert nekem valószínű, hogy szülés után valamikor lesz osztálytalálkozóm....

Én spec az első 4 napban véreztem nagyon, az tényleg brutál, aztán egyre kevesebb lett, és olyan 3-4 hét múlva teljesen elmúlt.

Szülés után elmászkálás: ha szoptatsz akkor eleve necces, mert egy újszülött nagyon sűrűn is szopizhat, és mire odaérsz már indulhatsz is vissza. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szöszi, ha nem vagyok túl kiváncsi, miért akarsz programozott császárt????

Gitka, ilyenkor jobb nem nézni az ilyesmit.... és nem is szabad gondolkodni rajta.... nem jó!
Bár énis mindent megnézek.... múltkor a párom is kérdezte, mikor ment egy film és anyuci meghalt szülés után rögtön, hogy muszály nekem ilyeneket nézni? :)
Vendég

[quote="ollem"]
írta:
ollemTényleg valaki tudja, hogy mikor illik, lehet kisbaba látogatóba menni....
Barátnőm múlt hét végén szült. Szerintetek???
Még nem látogattam meg, gondolom a háta közepére se kívánja a látogatókat....

Én az első pár hétben nemigen örültem a látogatóknak. :oops: Főleg így a nagy infulenzajárvány közepén lehet hogy nem lenne jó, szerintem. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok,
rengeteg minden jutott eszembe, de most csak a szabiról írok, jó?
A szabadság nem az egész GYED alatt jár, hanem a TGYÁS ideje alatt végig (ez 168 nap, amiből 28-at már a szülés számított időpontja előtt kivehetsz). Ezt követi a GYED (kb. akkorra esik, amikor a gyerek 5 hónapos lesz, de úgyis megtudod, mikortól van, mert igényelni kell). És ettől a naptól számított egy évig jár a szabi a GYED alatt.
Nem tudom, érthető voltam-e...Tehát a mi gyerekeinkre ebben az ében jár a szabi (ha április-májusiak), és a jövő évre (2009-re) részarányosan kb. szeptemberig, amikor letelik az egy év a GYED kezdetétől. A GYED utána eső részére és A GYES idejére nem jár szabi.
Remélem, nem volt túl bonyolult...Tény, hogy több gyereknél több szabi gyűlik össze, ha kicsi köztük a korkülönbség...Én most nem veszem ki a második után járót, tartogatom majd a harmadik utánra, mert vele újra kezd majd ketyegni. (amikor a másodikat vártam, kivettem az első után járókat).
Ja, és gyereknap is jár pluszban, vagy az apának vagy az anyának, évi két nap/gyerek, de ezt jelezni kell a munkáltatónak, ki veszi igénybe.
Szülés után apának 5 nap szabi jár, amit a szülést követő két hónapban vehet ki, akár egyesével is, úgy tudom.
Üv,
Nuska+
nuska1

[quote="pumpóka"]S írta:pumpókazöszi, ha nem vagyok túl kiváncsi, miért akarsz programozott császárt????

Nem kíváncsiskodsz ... :)
Régebben volt szó erről .. de még nem voltál velünk :)
Sajnos nem én választom, hanem a gerincemben van porckorongsérvem, és az ortopéd orvosom, és a nőgyógyász javaslatára lesz programozott császárom.
Sokszor gondot okozott már a sérv, most, a várandósság alatt is többször beállította a derekam .. :( Most akkora a mérete, ami nem igényel gerincműtétet .. de ezen egy természetes szülés nagy eséllyel változtatna .. így nem kockáztathatok.
Röviden ezért ..
Már jó ideje tudom, hogy így lesz .. és erre készülök lelkileg.

Kép
szösszenet

[quote="gabo001"]L írta:gabo001ányok! Ismét megállapítottam mennyire jó ez a fórum, elsősorban nagyon sok hasznos infot olvastam elsősorban a tapasztalt kismamáktól! :D
Ja, még egy dolog a kórházi listámból: tejserkentő tea! Lehet, hogy felesleges?? De azért szerintem jó dolog mindenképpen nem?

gaboo, szerintem a tejserkentő tea felesleges. Eleinte mindenképp. A sűrű, igény szerinti szopitól indul be a tej, és az ilyen laktoherc, herbalakt, stb teákban olyan anyagok vannak, amitől nagyon sok babának fáj a hasa :(

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

:( azt már irtad, hogy sérved van, de azt nem tudtam, hogy császár lesz... :( sajnálom..... az nem jó!!! Vigyél betétet! :lol:

Valahol énis készülök lélekben a császárra is, kérdezgetek is róla, főleg uncsitesómtól, aki mindkettőt úgy szülte sajna.... nem szeretnék császárt, az utolsó bébim is szeretném természetes úton szülni, de inkább rákészülök erre is, hogy ha mégis, akkor se essek kétségbe és tudjam, mire kell számitanom.... előtte, közben és utána.... :)

De nagyon szeretném még egyszer átélni ahogy világra jön.... és persze szeretném Zolinak is megadni, hogy lássa a lányát, ahogy születik és ott legyen törpillánk életének legelső pillanatában is!
Most valahogy sokkal jobban készülök rá, mint a fiúknál... ott nem volt fontos, az apjuk hogy látja vagy látja-e (nem nagyon érdekelte Barnus születése sem, totál semmitmondó arccal nézte végig), most fontosnak érzem, hogy Zolinak is életreszóló élmény legyen és azt szeretném, ha ő is aktivan részt venne, amiben csak tud a szülés alatt....
Vendég

Na, és akkor magunkról :)

Voltunk végül genetikai UH-n az istenhegyin. A doki full alapos volt, töviről hegyire átnézte a kisfiunkat, aki alig állt meg :D Minden tökéletes, szinte el sem hiszem hogy nincs min aggódni :D

Ő KisBatyu

Kép

Kép

331 gramm körül vab, néhány nappal nagyobb a koránál, szóval minden szuper :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pumpóka az én férjem se szereti ha megnézem a Viasaton az emberi történeteket.Hiába mondom neki h nem kell félnie mert ledöbbent meg sajnálom őket de tudom h az én babám jól van,főleg mert láttam h megvan minden tagja. :D Sőt abban se hiszek h ezek a műsorok hatnak a gyerekre.Mióta terhes vagyok annyi babonát hallottam h könyvet lehetne belőle írni.Főleg az erdélyi rokonok nagyon babonásak de olyan szinten h néha erőlködetm h ne nevessek.Megértem az ilyet is de aminek tudom a tudományos magyarázatát az kemény.Főleg ha még légbőlkapott hülyeség mint pl:ne tegyem a hasamra a kezem ha megkívánok valamit mert annak nyoma lesz a babán,vagy minnél több gyümölcsöt eszem annál szebb lesz a bőre.A büszke anya pedig mutogatja 16-17éves lányát akin semmi extra szépség nincs de ő szépnek látja "mert sok gyümit evett" :lol:
Mondta a párom h bent a melóhelyen már fogadást kötnek arra milyen babánk lesz mert pár emberke szerint ő lányos apának néz ki. :lol: Óés a legjobb valahogyan terjed bent h mi elköltöztünk és valaki ma rákérdezett a páromnál mert nem akarta elhinni,mire a párom mondta ne is higyje mert nem igaz.De hogy honnan szednek ennyi baromságot? :lol:
Vendég

Én nem tudom kell-e a császárosoknak betét de szerintem vigyen mindenki a biztonság kedvéért.Inkább hozzuk haza ha nem kell minthogy kuncsorogni kelljen vagy megvárni míg valaki bejön és hoz.
Csöppke nagyon édi a picur :D Ha van még kép küldheted tudod ingyenélő vagyok látom a tiédet és elképzelem az enyémet mert nagyjából egyidősek. :oops: :oops: :D
Vendég

Teljes terhességi vizsgálat - ikreseknek is! / 2-3-4D
(a vizsgálat minimum 30 perc, amely tartalmaz DVD-n rögzített vizsgálatot + leletet és 1 db színes nyomtatott fotót a gyermekéről) 10 500 Ft
Állóképek kívánság szerint CD lemezre való rögzítése 1500 Ft

Most ez volt a 4D genesis honlapján.... de vki azt irta, hogy 11 vagy 12 ezer.... ?????? ha az akciós 9ezer volt, ami most 10500 akkor mi volt 12 ezer??? mert legfeljebb akkor lehetett annyi ha kérték a CD-re rögzitését az állóképeknek is, de az nincs benne az alapvizsgálatban, itt is feltüntetik külön, az nem kötelező.... ????

Majd még megkérdezem ott is... de ez már a frissitett ár az ünnepek óta a honlapon, ma tették fel és vették le az akcióst..
Vendég

TEJSERKENTŐ: nekem hozott a sógornőm lefőzve, de a kórházban azt mondták a csecsemősök (egybehangzóan), hogy nem szükséges, mert egyébként is bedurran és ez csak fokozza a fájdalmat. Majd ha az az egy-két nap elmúlik utána lehet, de amíg könnyen begyullad, addig nem kell. A legjobb tejserkentő az első pár napban, ha sokat van cicin a baba, addig, amíg be nem indul rendesen. Amíg csak előtej van, addig egyébként ő is jobban igényli, mert az nem olyan sok. De a Szent Imrében minden szoba előtt van egy mérleg, ahol a mamák lemérhetik a babát evés előtt és után és akkor megnyugszol!

Tényleg, csupa jó dolgot tudok mondani erről a kórházról...bár mostanában szült ismerőseim panaszkodtak, hogy az ágyszámcsökkentés miatt, meg a kórházbezárások miatt mind a szülészeten, mind a gyerekágyas osztályon torlódás van, egyik ismerősömet letették a nőgyógyászatra szülés után 2 napig, oda meg nem lehet babát vinni, mert az normál kórterem tele fertőző beteggel. Ezért kicsit neccesen tudott szoptatni....na de rémtörténet kevesebb van, mint szép! Úgyhogy koncentráljunk a jóra!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pumpóka, nem kötelező a képeket kérni CD-n!

Kép Kép
szõlõ

Pumpóka - Igen, a cd-re kiírt képekkel együtt 12ezer, amúgy pedig 10.500 amiben a dvd van benne :)
Én amúgy annyira nem szomorkodom a császár miatt .. mindkét szülési módnak vannak előnyei és hátrányai.
Barátnőmnél meg semmi jel nem mutatott arra, hogy ne szülhetne természetes úton, viszont komplikáció lépett fel, és megcsászározták :( Nem számított rá .. meglepte .. csalódott...
Ennél azért valamivel jobb, hogy én eleve erre készülök ;)

Klarka
- Csupa jót írsz a Szent Imréről :)
Remélem találkozunk ott ;)
Te fogsz saját szobát kérni? (én nem)
Zorroné írta nekem priviben, hogy kedden lesz valami szülséfelkészítő .. ő megy .. és lehet, mi is :) Csak még nem tudom hogy kell jelentkezni, de majd biztos tájékoztat :)

Kép
szösszenet

Szőlő
Biztos úgy értette a barátnőd, hogy alig volt folyása, így elég volt a sima betét, vagy csak rövid ideig kellett, császárosoknak hamarabb véget ér a vérzés-folyás... én hét hónap után!!!! hagytam abba a folydogálást... akkor volt egy erősebb vérzés ami véget vetett neki...

Amúgy az Istvánban pl adnak betétet...

Gaboo
Én vittem be tejserkentő teát, mivel ott nemtudtam főzni ezért instant változatot...

Én is kerestem a kórházi listám de nem találom... pedig olyan szépen összeírtam kinyomtattam...

...no de majd összeszedem még egyszer...

Csöppke
Batyubaba nagyon kis csinos!

Ollem
Szerintem kérdezd meg!
Én nagyon örültem a látogatóknak!
...és szoktam vinni ajándékot... virágot általában nem lehet bevinni a gyerekágyra.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én már a kórházban odaadtam Áront a látogatóknak, persze kézmosás után. Öcsém alig merte megfogni :lol: :lol: :lol:
Nekem nem voltak ezzel kapcsolatban rossz érzéseim. Nem lesz semmi baja, én amúgy sem szeretem a túl sterilizálást egyebeket, nem árt ha a gyerek találkozik bacikkal megerősödik a természetes védekezőrendszere. Ráadásul a kicsiket védi az anyatej is.

De úgy gondolom, ha valakinek ez rossz érzést okoz, vagy nem szívesen fogad látogatókat, azt előre tisztázni kell. Ezen nem szabad senkinek megsértődnie. Fontos az anya nyugalma a tejbeindulás szempontjából is és ha zavarják a látogatók akkor jobb ha nem mennek be.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nnna
Összeszedtem a kórházi listát, remélem nem hagytam ki semmit.
Ez az én igényeim szerint van összeírva, lehet van aki másként gondolkodik, viszont biztos lesz aki talál benne hasznos tanácsokat...

Kórházi lista

Érdemes két táskába csomagolni, külön a kórházi, külön a szülőszobára szánt holmikat.
Gyerekágyra
- Két pár papucs (egyik zuhanyozni, másik járkálni).
- Köntös, zokni.
- 2 törülköző + 1 kicsi a szülőszobára (az egyik az alvég tisztán tartásához, nem árt ha piros)
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, minden napra egy.
- Szüléshez ruha, lehetőleg rövidebb elöl gombos hálóing.
- Tenna maxi betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat)
- Szoptatós melltartó (2), elég az utolsó hónapban megvenni
- Melltartóbetét vagy tejgyűjtőkagyló (pl. Avent Isis, Medela)
- Mellszívó
- Mobiltelefon, ha van, vagy tudsz kölcsönkérni. Telefonkártya, aprópénz
- úszógumi, vagy gátmetszés után ülést segítő párna.
- Szoptatós párna (én a szülőszobán és a gyerekágyon is hasznát vettem)
- hasleszorító bugyi, fűző (igény szerint)
- műanyag tányér, evőeszközök, pohár, konyharuha
- Tisztálkodószerek: illatmentes szappan (a baba had tanulja meg a mama illatát), illatmentes dezodor, fogkefe, fogkrém, fésű, hajgumi, sampon, hajszárító, puha wc papír, konyhai papírtörlő is nagyon jó (fürdés után is ajánlatos először ezzel megtörölközni utána a piros törölközővel)

Gyógyszerek:
- Algopirin
- Orbáncfűolaj
- Glicerinkúp
- Aszaltszilva
- instant szoptatós tea
- Garmastan
- Körömvirágkrém

Babának:

- Y elöl patentos rugik minden napra (van ahol adnak a babának ruhát)
- bodykák
- kis sapka
- zokni
- tetra textilpelus kb 3-4 db
-eldobható pelenka, popsitörlő, popsikrém ha nem ad a kórház
- tetra fürdőlepedő 2 db (nem frottír hanem pelenka anyagú)
- kis pléd a huzatos folyosóra

Iratok:
- Személyi igazolvány
- TAJ-kártya,
- kismamakönyv
- leletek
- 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- esetleg a babaértesítők
- toll, papír
- esetleg a borítékok, ajándék (van aki a hat hetes kontrollon adja oda)

Szülőszobára
- Ivólé, málnalevél tea, vagy szénsavmentes ásványvíz
- Szendvics szülés utánra
- Szőlőcukor, citrom a vajúdás közben
- Zokni (sok kismaminak fázik a lába)
- apának játszóruha, papucs, szendvics
- kamera, fényképezőgép, mobiltelefon
- egy db textilpelus törölgetni az arcot ha valakinek jól esik
- tenna bugyi, betét (van ahol adnak) az elfolyó magzatvíz felfogására.
- orbáncfű és búzacsíraolaj a gátmasszázshoz, ha gátvédelemmel szeretnénk szülni (a szülésznővel érdemes egyeztetni)
- rugi, kispléd, kis sapka a babának!

Hazamenetel:

(Elég ha apa hozza be, de érdemes már otthon összekészíteni!!!!)

- hazamenetelhez ruhák kisebb méretű kismamaruha (a pocak eltűnik, a terhesség előtti ruhák viszont majdnem biztos, hogy szűkek, a pocak kb akkora még, mint 5 hónaposan)
- autósülés a babának
- hazavivős ruci az évszaknak megfelelően

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mivel vannak mindennapos használatban levő dolgok amiket magunkkal kell vinni, nem árt ha a kórházi lista kinyomtatva ott pihen az összepakolt táskában a 36. héttől, mert a hirtelen fejetlenségben sok minden kimaradhat!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen, azt énis akartam irni, Mamacka megelőzött, hogy a szopis melltartót ráértek megvenni úgy kb. az utsó hónapban majd, mert még addig nő a cici... :) nekem amit barinőm adott, egy hónapja még jó volt, most kedden vissza is viszem neki, hogy adja oda az unokatesójának, hátha annak kisebb lesz a mérete, mint nekem... már nem férek bele, szorit... :( :lol:

Meg a törcsi :) nem árt, ha nem hófehér :) ezt is lehagytam... milyen jó hogy ilyen sokan vagyunk :)
Vendég

Hú csajok, rengeteget írtatok!

Ma kaptam meg a cukorterhelés eredményét. Szerencsére teljesen jó! Ennek nagyon örültem, viszont ma mentem védőnőhöz és ő talált cukrot a vizeletemben, úgyhogy jövő újból megnézi. Mivel a cukrom jó lett valószínű csak a sok karácsonyi édesség, amit ilyenkor nehezebben választ ki a vesém.

Dokinál is voltam. Elvileg minden OK. Zárt a méhszáj, viszont 26 hetes vagyok, a Sy-Fu távolságom meg már 28. :shock: Erre a dokim azt mondta, hogy jobb, mintha kisebb lenne. De én most itthon kicsit beparáztam miatta. Eddig mind a két gyerkőcnél egyezett a terhességi héttel.

Látogatás
Nekem nagyon jó volt, hogy a családom bejött. De csak ők. Reggel mindig apu jött, vigyázott a picire, amig én elmentem zuhanyozni. És így mindig nyugodt voltam. Délben pedig anyu hozott mindig ebédet, Nem mintha finnyás lennék, de a kórházban szinte minden nap olyan kaja volt, ami felpuffaszt és így a babának megfájdul tőle a hasa. Kelkáposztafőzelék, babfőzelék és társai... Nekem Dani nagyon hasfájos volt.
Férjem pedig mindig délután jöttt.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Látogatás

Nálunk egyébként tavaly korlátozták. Most csak látogatási időben (minden nap délelőtt 1 óra, délután kettő) lehet és max két látogató lehet egy két ágyas szobában.

Ez szerintem így tök jó. Mikor Lizi született a szobatársamnál folyamatosan volt látogató és legaláb 4-5 ember. De olyan is volt, hogy 10en!! voltak nála. Engem rettentően idegesítettt!

Ilyen szerencsére már nem lesz.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Csöppke!

Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n! :D :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

No, még egyszer, sziasztok, jó reggelt!

Megjöttünk Erdélyből szerda reggel, az utazás borzasztó volt (két kisgyerekkel, pocakkal a pokolian fűtött vonaton aludni - próbálja ki, aki kalandra éhes... :) ), de most már itthon pihenünk. Gitka, az erdélyi (vidéki) rokonok tényleg sok butaságot tudnak kitalálni, ami a várandóssággal kapcsolatos, de nyugodt lélekkel túl lehet ezeken lépni. Engem jobban zavart, amikor két nagynéni (mindkettőnek egy gyereke van) egymástól függetlenül akadt ki, hogy mi már a harmadikat várjuk-vállajuk. Hogy felelőtlenség, blablabla...De nem izgat, és szerencsére ritkán találkozunk elük.

A kórházi csomaghoz:
a DM-ben lehet kapni egészen kis kiszerelésű fogkrémet, tusfürdőt, ha ilyet vesztek, jelentősen csökkenthető a kórházi csomag mérete. Pici babának sok helyen kérnek egy kis zoknit, amit ráhúznak a kezére, mert nagyok a körmei, és összekarmolja magát.
Szülőszobára esetleg lehet vinni CD-t, van, ahol engednek zenét hallgatni. Én a másodiknál vittem a jógazenémet, be is tették, nagyon jó volt. És a Bajcsyban két éve adtak kórházi hálóinget szüléshez meg szülés után is, mondta a nővér, hogy az apukák nem szeretnek véres hálóinget mosni...

Pocakra: Klarka, talán te írtad a Magnesii citricii tablettát, vettem, nagyon jó, és rengeteget lehet vele spórolni. Kiszámoltam, hogy a Béres Magnesium+B6-hoz képest 500 Ft-tal olcsóbb, ha ezt veszem. Köszönöm az ötletet! Amúgy próbáljátok ki a levendulaolajat, az is nagyon jól lazít, ha bekeményedik a pocak, bele lehet tenn a szokásos testápolóba is pár cseppet (gyógyszertárban a legolcsóbb), kellemes és tényleg lazít. Fejfájásra is jó. Semmiért nem adnám, amikor a két lányom egyszerre segít pocakot masszírozni, simogatni, még veszekednek is rajta (másfél és három és fél évesek)
:D A múltkor a férjem azt modta egy ilyen levendulás kenegetés után, hogy üljek be a szekrénybe, biztosan nem lesznek molyok :D

Felsoa, azt hiszem, te javasoltad a Bába válaszol c. könyvet, az tényleg remek, ajánlom mindenkinek!

Első babás mamák, kicsit irigyellek Benneteket, hogy több időtök van a picire...én csak este jutok hozá, hogy kicsit vele is foglalkozzak, de abba meg belealszom, sajnos...De nem cserélnék senkivel! Amúgy pedig próbáljatok meg lélekben-gondolatokban a szülés utáni időszakra is készülni (szoptatás, gyerekágy, stb.), mert arra senki nem készít fel, pedig ott kezdődik igazán az élet, amikor már együtt vagytok a babával. Amíg bent van, olyan egyszerű minden, ahhoz képest
:wink:

Pumpóka, pocakméretben szerintem az is számít, hogy valaki milyen korkülönbséggel szül. Ahogy nézem a vonalzódat, neked szinte olyan Zsófi, mintha első gyerek lenne, nem?

És egy mondat a hordozásmániámról:
karácsonyra meghozta az angyal az új kendőmet (ami használt ugyan, de remek) Ilyen: Kép

Gyönyörű melegek a színei, és csodás megkötni, vittem benne a másfél évesemet többször is a hátamon, csípőmön.

Bfejeztem, sziasztok... :D

Üdv, Nuska+ (26+0)

Hétfőn én is terhelésesre megyek, cukros változat, úúúgy várom....hogy túl legyek rajta.
nuska1

Juj, kihagytam a legfontosabbat, ne haragudjatok:
írtátok páran, hogy nevettek magatokon, amikor elcseppen a pisi egy-egy nagyobb tüsszentésnél, köhögénél...Azért vigyázzatok, gigyeljetek erre oda, mert később nagyobb baj is lehet a gyenge záróizmokból, gyenge medencealapi izmok miatt, akár nőgyógyászati, akár urológiai.
Érdemes elmenni intim torna tanfolyamra, több helyen szerveznek már ilyet. Napi öt perc gyakorlás elég utána (persze a rendszeresség fontos, de még ha nem is tartod be, akkor is ó, ha megismere a módszert, és ha szükséges, használod), a tanfolyam ált. két délután. nekem most is sokat segít.
Dr. Munkácsi Katához jártam, remek ember, tele derűvel, humorral. Őt itt találjátok:
www. egeszsegnevelo.hu

Üdv,
Nuska+
nuska1

Még egyszer:
www.egeszsegnevelo.hu
nuska1

Csöppke,
Szépen fejlődik a babád :)

Andi,
SY-FU távolságról még sose hallottam. Az meg mi???

Mamacka,
Ez tényleg jó részletes lista. Ki is nyomtattam gyorsan.

Kép
emi29

Megint eszembe jutott valami :lol:
Virág, hidd el, a szülőszobán garantáltan nem fogsz fázni hálóingben...ugyanis a baba miatt olyan meleg van, hogy alig bírod, főleg a végén, amikor már kifelé bújik. Megszokta odabent a meleget, a te testhőmérsékletedet, és amikor születik, megfázna 20 fokban. Én az elsőt júniusban szültem, a végén kikapcsolták a légkondit, nehogy megfázzon a baba. Ez a szobákra is vonatkozik, nagyon figyelnek, hogy mindig elég meleg legyen.
Üdv,
Nuska+
nuska1

[quote="nuska1"]
írta:
nuska1Első babás mamák, kicsit irigyellek Benneteket, hogy több időtök van a picire...én csak este jutok hozá, hogy kicsit vele is foglalkozzak, de abba meg belealszom, sajnos...De nem cserélnék senkivel! Amúgy pedig próbáljatok meg lélekben-gondolatokban a szülés utáni időszakra is készülni (szoptatás, gyerekágy, stb.), mert arra senki nem készít fel, pedig ott kezdődik igazán az élet, amikor már együtt vagytok a babával. Amíg bent van, olyan egyszerű minden, ahhoz képest
:wink:

Ne hidd, hogy nekünk első babásoknak több időnk lenne felkészülni. Én pl. a 35. hétig teljes munkaidőben dolgozom. És bizony a munkahelyemen nem kímélnek egyáltalán.... Ráadásul csak elképzeléseim vannak arról, hogy mire is kell felkészülni, aztán a fene tudja, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Én félek is...
Azon rágódom pl. hogy mi lesz, ha nem tudok szoptatni + ilyenek.

Kép
emi29

Sziasztok!

Boccs a belekottyért, Szössz miatt szoktalak néha benneteket olvasni. :lol:

Én császáros voltam sajnos, és brutál véreztem az első 4 napban, utána mérséklődött, de a hat hetes kontrollra majdnem nem tudtam elmenni, mert akkor is volt még enyhébb mensi szerű vérzés, azt hittem már sose hagyja abba. Tehát, mindenki vigyen magával betétet, mert attól, mert csaszi a méhszájon át távoznak a cuccosok.

Nem akartam észt osztani, ez tapasztaltam.

Ja és úúúúúgy irigykedem rátok. :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Szia Zsú,

szerintem minden hasznos tanácsot szívesen fogadunk :)
Egyébként én pedig rád irigykedem :wink: Te már túl vagy rajta. Gratula Marcihoz, nagyon szép baba.

Kép
emi29

Köszönöm. De én imádtam terhesnek lenni, szerintem az egyik legszebb dolog az életben, igaz 40+5nél nem ezt mondtam. :oops:

kispiskóta

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:53-kor.

Kép
1bambi

[quote="emi29"]
írta:
emi29Andi,
SY-FU távolságról még sose hallottam. Az meg mi???

Jó reggelt :D

Emi, a méh alja és teteje közti távolság, és általában ahány hetes vagy, annyi cm. Találtam pontos leírást :)

A szeméremcsont (symphysis = sy) és méhtest felső vége (fundus = fu) között mért távolság cm-ben. Ez kb. megfelel a magzat ülésmagasságának (CRL), és a magzat fejlődésére, növekedésére lehet belőle következtetni.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Emi,

Sy-Fu távolság a szeméremcsont és a méh felső vége között mért távolság. Így szerepel a kiskönyvünkben is. Meg szokott egyezni a terhességi héttel. Nálam ez most 2 centivel nagyobb. Remélem nem óriásbébim lesz. :shock:

De hétfőn megyek 4D-re, majd ott kiderül.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

[quote="1bambi"]t írta:1bambii tudjátok, hogy az eredménynek milyen érték között kell lennie?

Bambi, általában olyan 7,2-s cukor fölött (ez a 120 perces) szokták javasolni a diétát, vagy megismételtetni. Legalábbis nálunk.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?