A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bari kész a sütim. Nem valami nagy szám, de egyszerű,gyors és finooooom! :)

Kép Süti

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

eyi: nálunk is a fiúnak a 18. heti uh-on 7-8 mm-es vesetágulata volt. Kéthét múlva kellett menni kontrollra, de addigra rendeződött a dolog. A 6 mm az bőven a felső határ alatt van. Ne aggódj! Lehet, hogy csak nem jó pillanatban nézték uh-on.

Annyira mennek itt a sütireceptek,hogy szinte érzem, hogy sül itthon a süti. Azt hiszem,hogy mindjárt összedobok én is valamit :oops: :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Oszmann! A szopipárnás meg a Nikica bababoltos melyik babaexpon lesz kint mert a Nikica érdekelne engem???
Vendég

Viki nagyon finomnak néz ki és szép is :wink:
Vendég

Táblát javítom!
Csak hétvégén nem nagyon leszek... kihasználjuk a jó időt és csavargunk apával és Petivel
:lol:
Vendég

babuli!!!Szopi párnást kérdezd meg.
De a NIKICA bababoltos,elvileg mindre elmegy.

Kérdezd meg a csajt GELICS Csillának hivják. Irj neki.
Debrecen után,Székesfehérváron lesz legközelebb. ,AZTÁN Miskolc,Győr,Szeged,Tatabánya,Eger,Békéscsaba.

Kata&Milán

oszman777

Köszi Oszman megkérdezem!
Vendég

Vikianyuja - jól néz ki süti, ügyi vagy!

Bari - a tiéd is jól sikerült, biztos finom!

Schopin - anyukámnak anno MagneB6-ot adtak lábgörcsre. Nekem egyébként az vállt be régen (ált. a talpam vagy a lábujjam görcsölt), ha ráálltam, így kiment belőle. A múltkor viszont a vádlimba állt bele és hát nem tudtam kiugrani az ágyból, az nagyon rossz volt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok!
Izomgörcsökre nagyon jó a kálcium...
Főleg, aki magnéziumot szed, fontos, hogy a kálcium-bevitelre figyeljen!
Kálcium: magnézium arány normálisan 2:1 kell, hogy legyen!
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt és Giginek jó kirándulást!!
De ha még olvas akkor egy kérdés!!! :wink: (többiektől is)

Sokan írták,hogy a doki eggyáltalán nem csinál náluk belső vizsgálatot a fertőzésveszély miatt!!
Tényleg lehet a vizsgálattól fertőzést kapni...nem steril a kesztyű vagy mi :shock: :?:
A szex az steril...mármint a férfi izéje...
Vendég

Ja még valami a barinőm miatt sokat olvasgattam afp ről!!
Egyébként volt gen tanácsadáson és azt mondták neki,hogy pont annyi az esélye egy down kóros gyerekre mint akárki másnak aki20-35 év között van!!!!
De viszont rájöttem,hogy az én1,4-es afp-m enyhén emelkedettnek számít
Kurva jó nekem ezt akkor senki nem mondta!!!!
Vendég

Jó reggelt!:)
Bari, ne görcsölj ezen az afp dolgon. Nekem még el is felejtették a 16. héten és a 20-at töltöttem be, mire rájöttek. Volt vérvizsgálat akkor a 16-ik héten, csak épp ezt felejtették el. Még jó, hogy rákérdeztem időben, hol az eredményem?! Utána az aszisztensnek állt még feljebb, akinek ki kellett volna adnia, hogy mit ugrálok, már nem is vagyok benn abban az időben, hogy lehessen nézni, vitatkozott velem egy sort, hogy én már 21 hetes vagyok....stb. Ekkor jött arra a dokim, aki aztán jó erélyesen rászólt, hogy ne dumáljon, hanem adja már oda azt a papírt, mert a labor meg bezár!
heni baba

Sziasztok!

Eyi!

Zsiginek is volt vesetágulata...kb a 17. héttől sokkoltak vele minden UH-n. Aztán belenyugodtam nagy nehezen hogy ez van, majd megoldjuk stb. Aztán születés után közvetlenül eltűnt, és még 6 hónaps koráig kellett ellenőriztetni, hogy van-e. Végül valaki mndta, hogy a női hormonokra reagálnak így a fiúk. De akkor a terhesség alatt ezt senki se mondta.

Lábgörcs: magne-B6, Kalcium rendszeres fogyasztása kell tényleg.

Bari.
Zsigi fiamnál 1,6 volt az Afp-m és makk egészséges. Nyugiiiiii.

Ja és a szex sem steril nyilván, de a férjeddel közös a baktériumflórátok...tehát többnyire nem okoz fertőzést a másiktól átvett kórokozó (mert már ismerős). Viszont kórházi környezetben egyik betegről a másikra vadidegen, harcedzett bacik mehetnek át, akár a kesztyűn is (elég ha mosatlan kézzel fogja meg, vagy húzza fel) Lényeg persze az alapos és rendszeres kézmosás...na most ettől nem lettél nyugodtabb, mi?

Nekem is enyhült a hányingerem. Tegnap összeettem mindent és az hatott :D

Pussz
Dana

Kép
danaaia

Danaaia:hát ezek a kesztyűn átmenő harcedzett bacik tényleg nem megnyugtatóak :twisted: De tenni ellene nem tudok mert amikor úgy látja megvizsgál.... :(
Reménykedek és használom a kis borax kúpomat minden nap...
Vendég

Sziasztok!

Hát,ezek a vizsgálattól való bacik eszembe nem jutottak volna.
Engem havonta egyszer vizsgál a doki.Az meg kell szerintem.

Kép
melike

Itt vannak a múltkori szerzeményeim: Kép body01 Kép rugi Kép felső Kép body02 Kép mai pocakom
heni baba

A fejem még nem szalonképes, azt ne nézzétek.:) :lol: :shock:
heni baba

Sziasztok csajok!

Bari mit szólt apa a meglepi sütihez?

Nekem eddig eszembe sem jutott ilyesmi hogy fertőzés veszély. Mondjuk az Én dokimat látom hogy állandóan mossa a kezét! És havi egyszer elméletileg kötelező a belső vizsgálat. Jobban izgat az hogy látom a csemetémet, meg tudom hogy minden rendben, minthogy ezen izguljak. Nem értem azt a dokit sem aki ilyet mond! Tényleg nem gondolkoztam még ezen. Szerintem Bari Te sem rágódj ilyesmin!!

Heni nagyon édes kis rucikák. Én még semmit nem pakoltam ki. :cry:
Szívesen csinálnám, de még nincs kész a pöcsi szobája, addig meg nem akarom pakolászni minden fele. Persze Vikinél ilyenkor már kész volt minden, de most már tudom hogy kb 1 napi munka kimosni és kivasalni a cuccait! De azért Én is vettem ezt azt, mert nem bírom ki ha meglátom! Ime két legújabb szerzeményem. Tescos Cherokee, de Én imádom ezt a márkát, Olcsó és szerintem jó minőség!:

Kép Ruci

Kép Ruci2

Na lépek, nem nagyon vagyok hétvégén, de azért néha bekukk!

Szép Hétvégét mindenkinek!

Üdv:Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ja, Afp-m Vikivel 1,36 volt, most pedig 1,4 és azt mondta a dokim hogy tökéletes! :idea:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szia Anna!
cuki rucik, én is a hálózsákot, amin a nyuszi van, múltkor feltettem a képet, azt a Tesco-ban vettem. Nagyon szépek szerintem most ott a babarucik!
Legyen szép hétvégétek! Én is megyek főzni, utána vásárolni, kaját kivételesen.:) Pápá!
heni baba

Heni,Anna:nagyon szép kisrucik!
Szerintem is jók vannak a Tescoban mostanában,én is vettem már ott.

Heni:a te hasad sem lesz már kisebb! :lol:

Apa meg szokta kérdezni mostanában,hogy:Kicsim meddig akarod még növeszteni a pocakodat? Aranyos,nem?!

Kép
melike

Sziasztok!
Jók a ruhák én nekem is van nagymama kedvence badym!!
Süti :örült neki apa :D De a legtöbbet én zabáltam be :oops:
Vendég

Csajok!

Voltam a boltban és annyira jó idő van! :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó hangulatom lett.
Apa dolgozik sajna,de fel is hívtam rögtön,hogy délután irány kirándulni,sétálni.

Kép
melike

Melike: mi versenyzünk Apával, kié lesz nagyobb a végén.... :lol: :lol: Elég jól belehúzott ő is. :lol:
Bari: az a lényeg, hogy ízlett a süti és örült neki. Én is nekiállok egy gyors sütinek. A kaja már kész. Főtt burgonya meg négyborsos mártásos husi.
heni baba

Sziasztok!

Szerintem a méretek miatt ne aggódjatok,kb.a 12.hét tájékán mérnek csak hasonló,ill. kornak megfelelő méreteket. Ilyenkor már nagyon változó,sőt inkább terhességi kornál nagyobbak a méretek!
Ne felejtsétek: A szülés várható idejét az utolsó menstruációtól számolják,nem pedig az UH-s méretek alapján!
Hiszen normális születési súly az 2500 g-tól akár 5000 g-ig terjed!!!!

A fiaim odavannak taekwondo diákolimpián apával egész nap. Hajnali 4-kor keltem,hogy elindítsam őket,hiszen 6.30-tól van nekik mérlegelés.Egész nap kettesben vagyunk a lányommal,délelőtt kivasaltam az összes textilpelenkát és kifogót,tehát most már minden kisruha illatosan összehajtva a szekrényben!

Almaani!
Írtam neked privit!

Kép
orsitigris

Orsi te nagyon fitt vagy!!
Én ezután a 6 hét fekvés után már egy kicsit sem kívánok talpon lenni,mint valami partravetett bálna fetrengek egész nap.Sermmit nem csinálok!!A babaruhákat is anyám mossa vasalja,a kaját kishíján a számba rakja!!!
Tegnap attól akis sütitől olyan fárdt voltam hogy délután aludnom kelett!!
Vendég

"Egy ismerős anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti
iskola (XI.ker) elött. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi
kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a
gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket
berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad
a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a
rendszámot megjegyezte.

A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a
Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el
így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az
országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan
nem lett volna meg, ha elvitték volna. Ovodáknál, iskoláknál, játszótereknél,
bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Vigyázzatok!"

Kép
orsitigris

Orsi hol olvastad ezt?

Nem kamu mint ez?:

http://index.hu/tech/hoax/2007/08/29/a_ ... yerekeket/

Mindenesetre tényleg ráébreszt minket arra hogy még ennél is jobban vigyázzunk a csemetéinkre!!!!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ezt in aziwiwen láttam,el tudom képzelni,hogy igaz!
Vendég

Sziasztok!!!!

Én is van mikor ugy kelek éjszaka,hogy hol az egyik lábam,hol a másik lábam huzza a görcs. Kurva szar érzés. Én magne b6-ot egyáltalán nem szedek,csak kálciumot.
Szednem kellene???

Kata&Milán

oszman777

Bárány - nálam mindig van belső vizsgálat, már miért lehetne fertőzést kapni, ha az orvos szakszerűen csinálja és steril gumikesztyűben? Rosszul tudom, hogy császáros vagy? Mert nem reagáltál a kérdésemre.?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szia!
Mankabi bocsi nem vettem észre,hogy kérdezted :oops:
Igen császár lesz mert a másik kettő is az volt!
Vendég

De én szivesen szülnék természetes uton is az sem roszabb...
Vendég

Bárány - arra lennék kíváncsi, hogy milyen császárral szülni.

1. ha előre tudják, hogy császár kell megvárják amíg beindul a szülés, vagy kiírnak egy időpontra?
2. spinális érzéstelenítés van?
3. mit érzel?
4. meddig kell feküdni utána és lehet mozogni vagy mozdulatlanul?
5. mikor tudsz szoptatni? illetve mikor adják oda a babát?
6. tovább tartanak kórházban?
7. mennyire fáj a seb, hogyan gyógyul és mennyire kell kímélni magunkat utána?
8. van hatással a babára?

Bocs, ha sok volt a kérdés, de lélekben készítem magam! Köszi előre is!

Manka

Kép

Kép
mankabi

No megpróbálok mindenre válaszolni
1.,Nekem nem kelett megvárnom amíg beindul a szülés...
2.,spinális érzéstelenités volt
3.,nem éreztem semmit,csak olyan kellemes hullámzást a hasamban
4.,nem kelett feküdni utána,pár óra után járkáltam
5.,én nem tudtam szoptatni(más miatt),de a többiek 2-3 nap múlva,és a babát nekem másnap reggel adták oda..
6.,nekem nem fájt a seb,nem vigyáztam utána magamra,és csak 4 napot voltunk kórházba
7.,azt sajnos nem tudom,hogy van e rossz hatása a babára..
Vendég

Manka miért leszel császáros?
Vendég

Köszi Bárány!

Egyenlőre úgy tűnik, hogy a méhlepény nagyon alacsonyan helyezkedik el, ami akadályozza a természetes szülést. Ez az állapot már a 18. hét óta fenn áll, bár a doki bíztat, hogy még változhat, viszont ha így marad, akkor császár, mert a baba nem tud kibújni. Szóval lélekben próbálom magam felkészíteni erre az eshetőségre is, hogy ne az utolsó pillanatban érjen hideg zuhanyként a hír.

Egyébként utána már csak császárral lehet szülni?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Egy császsár után még szoktak simán szülni!
Nekem a fiam elég nagy volt 4,15kg ezért sem akarták,és a heg is eléggé meg volt nyúlva...a belső, a méhemen...ezt ultrahangon nézik azoknak akiket már korábban császároztak.
Két császsár után viszont már autómatikusan a harmadik is az...ilyenkor már nem is mérlegelnek

De nem kell tőle félni eggyáltalán nem rossz,és a férjed is ott lehet!
Nekem nem lesz!!!!!!
Vendég

7 DARABOS BADY AZ AUCHANBAN 1200.-
Vendég

Kép

Ezt is ma vette a férjem az auchanban!Tök jó puha zsák
Vendég

Bárány ez nagyooooon édi!! :)
Nekem már van hasonló zsákom, meg aztán nyári babóink lesznek, nem nagyon kell meleg cucc! Bár ki tudja milyen idő lesz június elején! Lehet hó lesz! :twisted:

Ez viszont szőrnyű, itt olvasható: www.cerny.hu

Tisztelt Támogatók!
Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött, és mellékelt levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.
Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.
Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszűnik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a működés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hát én biztos támogatni fogom valamilyen formában!!
Ez kell ,hogy működjön!!!!
Vendég

Bárány - én úgy tudtam a császárra nem jöhet be a férjem, egyébként erről még nem beszéltünk, csak a természetes szülésről, oda szeretne bejönni, de nem tudom egy császárt végig tudna-e nézni. Aranyos takaró, a múltkor én is nézegettem és nagyon finom puha!

Arra van valami tippetek, hogy nyári köntöst hol lehet venni itt Pesten? Persze nem horrorisztikus áron.

Ma voltunk vásárolni, vettem egy-két dolgot Picurnak, de még olyan sok minden hiányzik.

Abban is jól jönne a segítség ha valaki tudna mondani olyan helyet ahol lehet venni baba-mama holmit (sterilizáló, mellszívó, légzésfigyelő...stb) egészség pénztári kártyára, mert ahol eddig jártam, azok kártyát nem, csak készpénzt fogadtak el. Ötlet?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka biztos,hogy korháztól függ,ahol én fogok szülni ott be lehet menni császárra!

Kínaiban tök jó köntösök vannak,most voltunk a barinőmmel,de az ő méretében nem nagyon volt!!Ő nagyon xxxxx-es :oops:

nem tudok aludni :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Mindenki családozik, vagy kint vagytok ebben a szép időben? :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Háát,én nem bírtam ki,összeállítottam a babasarkot:
Íme:

Kép
Kép

A pelenkázó:
Kép

A kisszekrény,benne kimosva,kivasalva,összehajtogatva a kisruhák,pelenkák... :
Kép

Kép
orsitigris

Orsi gyönyörű!!
Képzeld ha mégis pöcse van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Orsi!

Ez csodás, nem csoda, hogy nem bírtad dugdosni ezeket. :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Orsi, nagyon nőcis babasarok. Szép. Én nagyon laza vagyok. semmit se vettem, semmit se készülődtem. Talán jövő héten rá tudom venni apát, hogy valami szekrényt nézzünk már.

Manka, nekem a 3. gyerekem lett császáros. Kb ugyanazt tudom mondani mint Bari. Én nem éreztem rosszabbnak, mint a sima szülést, bár nekem feküdni kellett 24 órát. Maga a seb nem vészesebb mint a gáttáji. Ezzel felállni nehezebb, azzal meg ülni.
Én nagyon szeretnék most simán szülni. Remélem sikerül. De lélekben én is készülök a császárra.

Olyan gyönyörű idő van, mi ma egész nap kint voltunk/vagyunk. Bgrácsoztunk a kertben. Most olyan kellemesen füstös vagyok. :D

Pussz
Dana

CSIRI? Persze már csak halkan kérdezem...de mégis
:roll:

Kép
danaaia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?