A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Szép jó estét mindenkinek :D
Ma voltunk csavarogni, és kaptam a páromtól egy elektromos mellszívót, mert végig nézte ahogy szenvedek vmelyik nap, és tudta hogy ettól majd elmegy a kedvem. Na egyelőre úgy néz ki hogy inkább a tejem megy el... :( Etetés után kipróbáltam az új csodát, és nem jött le 2 cseppnél több. A másikból jött, tehát nem a géppel, hanem velem van a baj. Ezek után már nem csodálkozom azon, hogy Dorka evés közben elkezd mérgelődni, és löki el magától a cicit, de közben pedig tátog, hogy ő még éhes. Ezek szerint joggal az. Úgy hogy most majd fejek ezerrel, és remélem hogy ezt vissza lehet fordítani. (bár ha jól emlékszem Luna erről írt már)

Ja, Luna, ha szabad kérdezni mennyi idős vagy, hogy a korodra hivatkozol?

Vok, a rendszer csak azért lenne jobb, mert egyrészt hátha segít a poci fájáson, másrészt vmelyik nap óránként kért enni, és szerintem az nem tesz jót akkor, ha hasfájós a baba. Egyébként hétfőn leszünk 3 hetesek, és remélem lesz majd vonalzóm is, ha egyszer elkészül. Tényleg, azt hogy kell majd betenni?
Minden esetre ma elkezdtük az egyik homeós bogyót, remélem egy pár nap alatt lesz vmi hatása, ha nem, én is csak a gripe water-ban bízom majd.

Nálunk a K és D vitamin szedése ugyan úgy működik ahogy azt talán Jenny írta.

Izzadás nálam is van, meg plusz egyelőre nem múlt el a jobb kezem 3 ujjának a zsibbadása. Erről van vkinek tapasztalata? A lában is vizes volt, de az már a kórházban lement.

Jól van, akkor nem csak nekem para a 6 hetes kontroll :) Pár nappal a szülés után azt hittem aranyerem van, de még a kórházban megnézett a doki, és mondta hogy vmi bőrlebeny kitüremkedés. Viszont azt nem mondta hogy mikor és mitől fog az vissza húzódni. Szóval tartok tőle egy kicsit, és remélem hogy minden rendben lesz.

Geo remélem már babázik, ez egy picit sok lenne vajúdásból...

Nyugis éjszakát mindenkinek, és sok alvást :D
tatim

Tatim, igen en vagyok aki a semmibol tejet csinalt anno :) Visszahozhato. En ugyan elektromossal nem probalkoztam, de egy itt elo magyar lany a hetvegen a korhazban (babaja beteg lett es ott voltak par napot) fejni kenyszerult mert nem szoptathatott, es azt mondja a par nap alatt eljutott oda, hogy szinte folyamatosan fejni kellett es egyszerre egybol lejott 150... csak neztem. Szoval az elektromos fejo nagyon hatekony kell, hogy legyen.
En is az a tipus vagyok, mint amit irsz, hogy par csepp jon. Most is a kezi aventtel neha 1-2 percig kell csinalnom a semmit (es kozben meg megallva jo am atmaszirosni atmozgatni finoman a mellett, mert konyebben megindul meg menet kozben is jobban urul) es utan akezd csak el csepegni. Szoktam valtoztatni a muanyag parnyacskak helyet a bimboudvaron is, hogy minel tobb tejöblöt elerjen az iger, van, hogy csak 5 perc utan indul meg...aztan abban a formaban leall, akkor valtok a parnakon, meg atmaszirozgatom finoman... el fog neked is indulni tuti, ha nekem elindult, pedig kezzel kb 5-6 nyomasra ha lejott anno 1 csepp, akkor mar tuloztam :D
Tapasztalatopm szernt az urtica naaayon jot tesz, de ez a kezi avent is most asszem hirtelen tobb tejet csinalt mint kellene... nekem, akibol alig csepeg neha :) (spriccelni nem szokott)

38 eves vagyok :) es decemberben no majd ez egyel megint :) Szoval venulok na :) Oke, azer toreg nem vagyok, de tan korelnok a csapatban... illetve mintha Gemmel valahol hasonlo korban jarnank... na de harmaska volt mindkettonknek ez az aktualis bebi :)

Ujjzsibbadas: korabban irtam is tobbszor, nem voltal meg akkor, hogy van ilyen. Nekem nem kifejezetten zsibbadt, hanem ugy sajogtak a kezemben az izuletek, nehez/fajos volt fogni, olyan volt mintha bel lenne dagadva csak nem latszott, csupan erzes volt. Doki mondta, hogy majd elmulik... es elmult, de nem azonnal, nekem szules utan jott ki es asszem hetekig megvolt meg es lassan mult.
A labami is bevizesedett, nem elobb mint a szules utan 2 nappal :D:D (tiszta allatorvosi lo vagyok, ahogy ezeket leirom most :D:D) aztan kerdeztem itt a lanyokat, masnak is volt... ugy neztem ki mint ahogy ok irtak, mint Fiona :D De mar lement nekem is :)

luna6

Gem, olyan gyönyörűséges családod van. Egyszerűen meseszépek a lányok.
Örülök, hogy most már minden rendben van.

Móni, nagy-nagy gratula a kislegényhez!

Heni, hűűű, ez aztán az éjszaka! Ismétlés volt?

Konkri, hát tényleg szerencsés vagy. De persze én sem panaszkodom.
Tündéri Martin.

Hari, K-vitamin? Na, erről nem is hallottam. Bár gondolom a tápszerben van.
Nekünk napi 2 csepp (szintén a koraszülöttség miatt) D-vitamin kell, viszont a tápszerben is van, de meghagyták, hogy így kell. Viszont jobb, ha el sem olvassa az ember a betegtájékoztatóját.

Nyuszi, egy-két napja írtunk a tápszer témáról. Én előre legyártom az egy napi adagot, a koraszülött osztályon is így csinálták, védőnő is azt mondta, nyugodtan lehet, eddig még semmi baj nem volt belőle.

Geszter, üdv körünkben!

Jenny, jaj, de tündéri Nati. Hát nálunk is undormány hőség van, ma már megint 30 fok van a szobában. Ma 3x fürdettem Lénit, nagyon csipázta.

Picur, de jó, Ti is hazaértetek. Szuper, hogy ennyi tejcid van és ilyen jó baba Kíra.

Geo, basszus, mi van veled? Már éjfél van és semmi hír. Kezdek aggódni.

Léni ma 2 hónapos. :) Ma alig evett, a szeme megint be van durranva, a pofija tűzpiros és tiszta pötty, még ránézni is fáj. Bevetettem a Mecsek baby teát (kamilla+édeskömény), úgy látom, volt értelme. Tegnap rekordot döntöttünk, 3 kaki volt. Eddig azt hiszem, hogy háromszor volt olyan, hogy egy nap 2, amúgy egy szokott lenni.

Kép

Kép
***csilla***

Jo napot, jo szurkolast!!!

Geooorol semmi hir???

Jelentem, amig Geoorol nem tudunk megvan a nap hire... de a maga nemeben Geoo melett is paratlan erteku ama hir, hogy elnyertem a topik elso mellgyulladasat :( hat nem is igen ertem miert lepodom meg ezen vagy akadok fenn, ki a frasz kaphatott volna ilyet innen, ha nem en ? :( de higy ezt minden egyes terhesseg utan el kell jatszanom.... tuti valamiert igy kell vezekelnem :)

luna6

Sziasztok,

Hú, hogy két nap alatt mennyi mindent írtatok, jegyzetelnem kellett, hogy kinek mit akarok mondani :oops:

Geo, remélem már babázol és hogy könnyű szülésed volt, meg hogy mindketten jól vagytok! Tegnap egész nap a telefononom nézegettem a fórumot úgy izgultam, hogy mi van veletek!

Móni, gratulálok a kis-nagy legényhez! Jó egészséget és sok boldogságot nektek!

Csilla, hát bátor vagy, hogy elmentek nyaralni, ráadásul rögtön tengerpartra :) . Nem tudom mennyire viseli meg a törpöket a környezetváltozás és hogy mennyire esnek ki a napi ritmusból, de az biztos, hogy a kánilkulával nem lesz problémája Léninek, mert ahogy hallom most nálatok is tombol a nyár, így most ezdődik hozzá :lol: . Az biztos, hogy a partra délelőtt 11 előtt vagy délután 3 után mennék, és csak árnyékban lennék a babával! Nagyon vigyázzatok a nappal, mert ha jól tudom az összes naptejet, csak 12 hós kor után lehet használni :( .
Léni evése miatt meg ne aggódj! Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy egy tápszeres babának 24 óra alatt 125-150ml tejet kell megennie testsúlykilogrammonként.
Ha jól emlékszem Léni még nincs 4 kg, de ha van is akkor is jó az az 500 ml naponta, mindaddig, amíg hízik rendesen és kiegyensúlyozott.
Nekem mikor Zoét június 1-én hazahoztuk akkor úgy másfél hétig 450ml körül evett aztán volt pár nap átmenet amikor 480-520 körül volt az óta meg a minimum, ha nagyon-nagyon nem eszik az 500ml, de ez nagyon ritka, most per pillanat stabilan eszi az 550-et de van, hogy a 600 is lecsúszik :roll: .
ÉS NEM TÖMÖM ŐT! Az orvos minden alkalommal kihangsúlyozza, hogy ANNYIT ESZIK ÉS AKKOR AMIKOR AKAR :lol: !

Vok, szép súlya van Alexnak, szerintem ne foglalkozz addig az orvos véleményével, amíg te mint anya úgy látod, hogy egészéges, jó kedélyű baba! Tudod, az anyai ösztön :) ! Jaj és hogy írigyellek az állatkertét...... Én már vagy 8-9 éve nem voltam és úgy szeretnék elmenni, meg Nikosnak is meg szeretném mutatni (itt Krétán nincs, de amúgy máshol se volt még éltében állatkertben), de mi sajnos a munkája miatt csak télen tudunk menni Magyaroszágra és hát akkor nem a legkellemesebb egy állatkerti séta :roll:

Luna, köszönöm a kétnyelvűséggel kapcsolatos tanácsaidat :) . Nekem most még muszály görögül is beszélnem hozzá, novemberig, mert addig szinte csak én vagyok vele és hát mégiscsak itt élünk, így nem hátrány, ha nem magyarul kezd majd el beszélni... És hát az a fürdetős kép Aronról :lol: . Nem is látszik rajta, hogy nem szeret pucérkodni!

Jenny, Natasa nagyon szép nagy baba :) ! Sajnálom, hogy szenved a melegtől, de nálatok ez csak pár hét. Nálunk viszont..... Úgy van 25,5-26 fok a lakásban, hogy kora reggel 6 óra körül mindent kinyitunk fél órára, hogy átszellőzön a lakás utána mindent becsuk a redőnyöket leeresztjük ott és ameddig az ajtóra-ablakra tűz a nap, meg a két légkondi megy a legkisebb fokozaton felváltva szinte egész nap :roll:

Detti, látom Szende nagyon élvezi az apukája keze által készített bölcsőben az alvást :) !

Nanetto, rám is rámférne egy hajvágás, már nagyon megnőtt március óta és a formáját is teljesen elveszítette, de mivel egész nap egyedül vagyok, nem tudok eljutni, magamnak meg nem merem. De lehet, hogy felhívom a fodrászomat a férjem első unokahúga, hátha eljön hozzánk és levágja nekem itt.

Gem, hát nem írigyellek, hogy mennyi mindenen mentetek keresztül, de a lényeg, hogy most már jól vagytok és otthon vagytok! A lányok egyébként nagyon szépek! Hidd el Lola hamarosan belejön majd a hamizásba!
Nekünk Zoé besárgult és 48 órát volt fényterápia alatt. És a koraszülöttség miatt nagyon aluszékony volt, nem akart még enni se felkelni, sőt felkelteni is csak pár percre lehetett és akkor is alig lehetett valami kevés tejet belediktálni. A nem evés miatt meg félő volt, hogy megint besárgul, ezért kellett a pic-en maradnia, na ott 4 nap alatt, úgy megtanították őt enni, hogy most meg alig akarja a cumit elengedni és úgy eszik mint egy kisangyal :lol:

Konkri, jó hogy jelentkeztél! Nagyon aranyos Martin a képen és, milyen érdekes, hogy nem a hüvelykujját szopja :)

Tatim, én sem vagyok az időre etetés híve, főleg, hogy a gyerekorvos is minen alkalommal külön hangsúlyozza, hogy ANNYIT ÉS AKKOR ESZIK AMIKOR AKAR! És mégis beállt magától, hogy napközben 4 óránként eszik, néha becsúszik egy 3 órás vagy egy 5 órás, ha kevesebbet, vagy többet evett az előző evéskor. Este általában 9- 1/2 10 körül eszik utoljára és hajnali 3-4 körül ébreszt utána, hogy éhes, aztán meg magától jön a 4 óránkénti ébredés. Nem mondom, hogy néha nem keltem fel őt elöbb, hogy kicsit korábban egyen, de az csak azért van, mert pl elmegyünk itthonról és elmenetel után fél órával kelne magától is az evés miatt.

Geszter, üdv! Jó társaságra leltél :) !

Nyuszika, én nem keverem be előre a tápszert. Minden alkalommal frissen készítem, max. 5 perccel tart tovább, mintha csak melegíteném és így tuti nem szaprodnak el benne semmilyen bacik, meghát a friss az mégiscsak friss :wink: . Lehet pont ennek köszönhetően eddig minket még elkerült a hasfájás :lol: , és nagyon remélem most már nem is lesz!
Mindezt annak ellenére, hogy az orvos azt mondta bekeverhetem előre és a hűtőben tároljam amíg fel nem használom. DE NE EGÉSZ NAPI ADAGOT KEVERJEK BE! 2-3 ADAGOT MONDOTT!
Én ennek ellenére nem csinálom, félek, hogy elszaporodnak benne a bacik és hasfájás, vagy rosszabb esetben hasmenés-hányás lesz a vége.
Vendég

Nikvik, ha te mar mostanol kevered vagy csak gorogul beszelsz a lanyhoz, akkor ne lepjen majd meg, ha nem fog magyarul beszelni. egy minimalis szinten erteni fog, de szerintem megszolalni nem. tul nagy a gorog hatas, hogy a toled jovo neha magyart nyelvkent tanulja es elsajatitsa. nem baj es, ha azt szeretned ha gorogul szolalna meg es beszelne, az igy tuti biztos.
A magyarhoz igy maj evekre lesz szukseg, kb gyanez amit tervezel volt nalunk a legnagyobbal az apjaval kapcsolatban. kb 4-5 eves koraban kezdett a csajszi nem a koranak megfelelo szinten meg, de edrteni spanyolul, mert apuka nem a szajat anyanyelven beszelt hozza. kesobb jo melo volt ezen valtozttni, de nem is sikerult, mert aztan o kb akkor mikor a gyerek mar vette, hogy ez masik kodrendszer, apuka elment masfel evre amerikaba melozni. nos a csaj mar 16,5 eves es a mai napig sem tud spanyolul :(

luna6

bingo.... dokibacsi (bar telefonon) megerositette az ondiagnozisomat, bakterialis fertozes... a pitlakba mar!!! bar teny, hogy eddig inkabb eldugult tejutakkal volt mellgyulam es nem evvel a verzioval, legalabb man ez is meglessz... ehhh meg argghhhh meg egyebb melyrol feljovo morgasok :evil: :evil: :evil:

luna6

Már nem emlékszem ki írta, de nálunk is elég "zajosan" alszik Zoe. Főleg az elalvás és az ébredés előtt szakaszban. Eleinte nem bírtam elaludni tőle, meg állandóan felébredtem rá, de most már megszoktam és valahogy meg tudom különböztetni az "éhes vagyok mocorgást" az alvás közbenintől.

Tegnap jöttek anyukámék, hát teljesen oda meg vissza vannak a lányzótól :lol: .
Hoztak Magyarországról a rokonotól egy csomó ajándékot, meg feltöltötték a magyar finomságok készleteinket is :lol: . Hoztak piros pöttyös túró rudit (már nem is emlékszem mikor ettem utoljára :roll: ), piros aranyat, boci tejcsokit Nikosnak, melba kockát nekem, meg az orsi csirkemájpástétomát (nyammm).

Tegnap elég érdekes esténk volt egyébként. Anyumék olyan fél 6 körül jöttek, Nikos felkeltette a lányzót, pedig fél órán belül magától is kelt volna. Na innentől kezdve jó ha fél órát aludt este fél 11-ig. Anyuék 7 körül mentek el akkor aludt el egy fél órára. Na de ami az után jött. Egyszerűen vígasztalhatatlanul sírt :( :( . Dajkálva megnyugodott, de még úgy is nyüglődött. Ha letettem akkor viszont ordított. Még a fürcsi és vacsi trükk se jött be, egyszerűen nem akart aludni... Este 10-kor mikor jött Nikos még nem aludt!!! Akkor ő átvette, én meg tisztára kétségbe voltam esve, hogy mi baja lehet, mert éhes nem volt, melege nem volt, nem fázott, a hasa nem fájt, egy viszont biztos volt, hogy dög álmos, de valamiért nem bírt elaludni, tiszta nyugtalan volt, a cumi is csak ímmel-ámmal nyugtatta meg :cry: .
És akkor kigyulladt a fény: SZEMMEL VERTÉK! Tudom most sokan hülyének néztek, de én hiszek benne(én sem hittem amíg magamon nem tapasztaltam, hogy létezik és működik az ellenmormolás rá). Fel is hívtuk anyósomat, hogy mondja el az ilyenkor szokásos mormolást. 10 perc múlva hívott, hogy alszik? És aludt! Mondta szemmel volt verve, mert most ő ásítozik egyfolytában és patakokban folyik a könnye úgy könnyezik.
Mondtam, hogy anyumék voltak itt. Azt mondja nemcsak rosszindulatú, de szereteből fakadó szemmel verés is létezik.
Nos úgy tűnik anyumék szemmel verték szegény gyerket akaratlanul :oops: .
Én hülye nem is tudom miért nem tettem fel rá az itt szokásos paramamit(apró kitűző kisbabáknak amin szem van), amit amúgy minden kimozduláskor vagy látogató fogadáskor ráteszek. A mózeskosárba feltűzött, most nem volt elég. Úgy látszik már a családtagoktól sem lehet biztonságban az ember :roll: :oops: .
Na egyszó mint száz gyermek nyikkanás nélkül aludt este 22.30-tól reggel 6-ig, olyan hulla volt már szegény!

És a legfontosabb! Pénteken délelőtt evés után összecuccoltam magunkat, taxiba ültünk és lementünk a városközpontba! Vettünk úgy rucikat a hölgynek, mert a 0-1 hónaposak már csak éppen jók, sétáltunk, végre emberek között voltunk! Olyan jó érzés volt. És valahogy elmúlt a félsz, hogy elkap valamit, megfázik, hőgutát kap stb., stb.....

Georól valaki valamit???? :roll: :roll:

Luna, sajánlom a mellgyuszit :( , remélem hamar túl leszel rajta, márha létezik ilyen hogy hamar túllenni egy ilyen, gondolom borzasztóan fájdalmas dolgon...
Vendég

Luna a novemberig két nyelven beszélést úgy gondoltam, hogy fele-fele arányban, aztán novembertől én csak magyarul fogok hozzá beszélni. A párommal meg csak görögül beszélünk, az angolt már csak akkor használjuk, ha valamit nagyon nem értek, vagy valamit nagyon nem tudok elmondani másképp. Azt semmiképp nem akarjuk, hogy szegény gyerek teljesen összezavarodjon a nyelvek kavalkádjában.
Vendég

Nikvik, hat antibigyokura (most ment el emberem a patikaba) es akkor azert elmulik. Ebben a tipusban nem maga a gyulladas faj, csak gaz... hanem nekem tovabbra is a repedt serult mellbimbom es a bimboudvar tiszta gaz szinten... szoval az faj. Es ilyenkor is a szaly, szoptatni... ember lanya csillagokat lat, karomkodik, igyekszik nem kiabalni raharapaskor, mert a gyerek fraszt kap es meg nagyobbat harap esteleg, vagy orditani kezd... szoval jo kaland az ilyen.

En nem igazan vagyok otthon az ilyen nem hetkoznapi kerdesekben mint pl a szemmel veres, de megjegyzem teljesen tipukus esti viselkedes egy kisbabatol (ebben otthon vagyok mar) hogy este olyan nyugos, hogy nem tudsz vele mit kezdeni, ha fejeden allva buvesztrukkoket mutogatsz neki akkor is ordit mindentol vegkimerulesig. Pont tegnap este jatszottuk ezt Aronnal... eves nem volt kepben, hasfajas sem volt, levetkoztettem hogy melege se legyen,... es gyak uvoltott meg orditott meg feszitett... emlekeim szerint az osszes gyerekemnek az esti, ejszakaba vezeto idoszaka volt nyugos, hol kevesbbe hol jobban. Majd ez is elmulik.

luna6

Aaa, nem, a harom nyelv szerintem nem zavarja be. Ha van anyanyelv meg apanyelv amiket csak vele... de a szulok egymas kozt mast (de a gyerekkel nem hasznaljatok az angolt) az mar nem okoz gondot. En a Mancival magyart (eleinte csak, most meg foleg) emberem vele portugalt csak, mi egymas kozt a mai napig is egy ugynevezett portunholt :D:D (en keverem meg mindig, ez man nem is lesz teljesen letisztult, tuti) es semmi gondot nem okozott neki ez, hogy mi egymas kozt mast beszelunk mint vele.

luna6

Sziasztok csajok! Polgár Dávid 2010.07.03-án 16:30 perckor látta meg a napvilágot 3770 g-mal és 59 cm-rel. Már alig várom, hogy elmeséljem a szülést (pl. nem volt gátmetszés:) illetve meg se nyikkantam) mostalszunk, de már tisztába tettem, és szopi is volt:) Köszönöm az sms-eket, sok erőt adotak! puszii, geooo

Bocsi, ez tegnap este 10 után jött amikor már csicsikáltattam Bencét, aztán bealudtam. Most meg csak most sikerült idáig jutnom. Nem vagyok egy gyors hírnök :oops:

Kép
Kép
hari

Luna, nagyon sajnálom, hogy eddig jutottál. Akkor én most egyelőre szerencsés vagyok. Lilivel én is antibigyóztam, mert akkor nagyon begyulladt. Gondolom ez most téged baromira nem vígasztal. Csak azt tudom kívánni, hogy minél előbb legyél túl rajta és addig szorítsd a fogaidat. Azért minden szopinál gondolok majd rád.

Kép
Kép
hari

Hat szerintem nincs semmi ami vigasztalna :) Mancival en is bigyoztam, akkor ment el a tejem nullara :D Eljenek az elottem alloperspektivak!!! :D:D (a naggyal meg ugye apasztottak meg vagtak... na de az tejpangasos gyula volt, a Manci fele is tejpangasos volt, ez most nem olyan, ez nem duzzadt, nem piros, nem foltos... mag a piros csik ami a bakterialisra utal nem faj, tovabbra is csak a bimbo es az udvar a gaz nagyon)

luna6

Hát, nem egy kis legény ez a Dávid, az biztos. Jó hosszú. Biztos azért volt hosszú szülés :lol:
Na megyünk szopizni, és Lunára gondolni közben. Szoptass jó sokat, bár tudom, könnyű ezt mondani. De tényleg az a legjobb rá, az antibigyó mellett.

Kép
Kép
hari

Tényleg Luna, lehet, hogy valahol átugrottam, de mi a helyzet Anyukáddal? Jelentkezett azóta? Mi a döntés?

Kép
Kép
hari

Anyam jelentkezik minden nap, de ama levelemre egy hangot nem reagalt, es a temat erosen keruli. Gyanitom nincs valasz, akkor es azon besertodott de a tema TABU :)

Hat igen, szoptatni. Ilyenkor elkivanom melegebbre az osszes mindenkit aki ezt javallja.... de ne vedd magadra, mert en is tudom, hogy ez a jo es teszem is, csak ugye aki tudja, hogy ez hogy faj az tudja, hogy ez az egyetlen eszkozom amit tehetek, hogy anyazok :D

luna6

Luna, hát remélem hamar segíteni fog az antibogyó!

Azt eddigi esti nyűgösködések másként voltak. Eddig úgy volt, hogy ettünk kora este, általában 6-kor. Aztán a szemek kipattanva. Na ekkor beszélgettünk, csörgőztünk, gyerekdalokat hallgattunk (rettenestes hamis énekhangom van), aztán úgy három óra elteltével elkezdtünk nagyon nyűgösködni, akkor már nem akarunk a pihenőszékben ülni, csak anya karja jó, amúgy visítunk. Ekkor már elkezdjük a kezünket is enni, mert éhesek is kezdünk lenni. Na ekkor még cumival, ha hajlandó ráharapni meg karban tarással és beszélgetéssel próbálunk még egy bő fél órát kihúzni, aztán fürcsi, na ekkor már eléggé pipásak vagyunk a nemalvástól és az éhségtől, vacsi, büfi és max 10 perc múlva aludt.
Na ez tegnap onnan változott meg, hogy a fél óra alvás után iszonyat nyugataln volt, szinte levegővétel nélkül visított, ha nem a karomban volt, kihúztuk valahogy fürcsiig, vacsi is megvolt, de a nyugtalanság nem múlt el.... És a mormolás után láss csodát rögtön aludt....

A szemmel verét onnan tudod magadon, hogy pl. állandóan ásítozol és hozzá a könnyed is csorog, pedig nem is vagy álmos, fáj a fejed, de akárhány gyógyszert veszel be nem használ és hasonlók. Aztán ha valaki aki tudja a mormolás elmondja azt, hogy levegye rólad a szemmel verést akkor szinte rögtön elmúlik minden bajod. Ellenben az aki levette rólad annak lesznek rövid ideig tünetei, és különböző fokozatokban attól függően mennyire volt erős a rontás. Az anyósom egyszer miután Nikosról levette a rontást (egész nap borzasztóan fájt a feje és semmi sem használt neki), rögtön ment hányni. De enyhébb esetben ásítozni fog rövid ideig, vagy könnyezni fog a szeme. Persze ha többen mondják a mormolást akkor nem lesznek olyan erősek a tünetei azoknak aki leveszi a rontást.

Na bocsánat mindenkitől, jót regéltem itt mindenkinek, meg magamnak egy tök ide nem illő témáról :roll: :oops:
Vendég

GEO GRATULÁLUNK! ÜDVÖZLÜNK KEDVES DÁVID !!!!!!!

Luna: nagyon sajnálom a gyuszidat!!!! ... mondok egy szakál viccet hátha jobb lesz a kedved 1 másodpercre

Kisfiú sír a közértben! odamegy az eladó
- MIért sírsz kisfiú?
- Nem emlékszem anyukám mit mondott
Csaba menj el gyulaiért - vagy Gyula menj el csabaiért
- Hát hogy hívnak kisfiú?
- Pisti

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tudom ősvicc de a mell"gyuszi"-ról ez jutott eszembe

Én ma kész voltam! annyira túl töltöttek éjjel 3-kor a melleim hogy szívni kellett! kész tortúra 4-re lettem kész ... 5-kor kelt a baba nem lehetett visszarakni de nem vagyok hálátlan már 5. napja 22-órától reggel 5-ig nyomja nem kivánhatok mást!
viszont fájt a pocakja kiméletlenül... jaj szivem szakadt meg... nem aludt idáig ... a hintába ahogy bekapcsoltuk rottyantott egy nagyot most persze megnyugodott!!!!

én meg fejtem még 1x mert a másik mellem megint elöntött!!!! ...
úgyhogy a végén tényleg meggazdagszom :-) :-)

most megyek a brendonba mert a szúnyogháló - univerzális - babakocsira 750 forint kuponnal ami van nekünk és itt bazi sok a szúnyog és nincs hálónk és akkor este is kivittem volna sétálni ha lett volna ... mert amúgy pelust húzok oda de gyakran bepálik fülledt és este végre ha friss a levegő jobb ha azt szívja!
hálaég a brendon tőlünk negyedóra autóval

tanácsot szeretnék:
köménymag teát mennyit isztok naponta aki iszik?
és ka maga édesköményt ennék? (mert imádom..... és gondoltam hátha az ugyanazt a hatást éri el) ....
most ittam én nagyon nagyon szeretem minden formájában...
hátha Bobónknak jobb lesz a pukkancsozása!

Csilla: én tuti nem vinném tengerpartra ... most jól elbizonytalanítottunk mi? :-) csak a nap miatt ! 1 évig ugye nem kapja csak havonta a vitamincseppeket ... és a baba kényes is a napra ... az meg hogy a szállóban legyél naponta!!! meg az út! én tuti végig paráznék! de remélem nem haragszol meg rám ezért
és kivánom hogy minden felhőtlen legyen hogy jól pihenjetek és babátok nyugis legyen és imádja a tengeri légkört!!!!!
Vendég

Geonak nagyon gratulálok! Jó egészésget és sok boldogságot nekik! Szép hosszú legényke :lol: !
Kíváncsian várom a történetét és a képeket, merthogy szép anyukanának csak szép babája lehet :) !

Különben most hívott Nikos, hogy "elfelejettük" elvinni a gyereket 40 nap után a templomba, hogy a Papas (pap) megáldja a gyereket és engem :roll: :oops: .
Na hát én erről nem is tudtam, hogy itt ilyen van.... És ma már 44 napos! Igaz ő sem tudta, hogy itt ilyen szokás van, az egyik fiatal pap ismerősével beszélt és ő mondta neki. Na mindegy jövő hét péntek reggel elvisszük, akkor lesz szabadnapja....

Az már más kérdés, hogy itt a gyereknek tulajdonképpen még nincs is neve. Merthogy itt a gyereknek akkor lesz neve amikor megkeresztelik. Ami általában 1-2 éves kora körül van. Addig az anyakönyvben, meg minden hivatalos papíron úgy szerepel, hogy a vezetékneve és utána írják, hogy fiú, vagy lány esetleg azt, hogy kereszteletlen.
Magyarul a mi gyerekünk neve jelenleg: Nikiforaki Lány :roll:
Jó mi???
Vendég

Geo, jaj, de jó, végre hírek felőletek. Akkor megnyugodtam.
És persze óriási gratuláció, boldogságot, egészséget és minél előbb várjuk a történetet!

Luna, sajnálom a gyulladást, szegény!

Nyaralás: hát napra biztosan nem fogom vinni, most is nagyon vigyázok, hogy egy hangyányi nap se érje. Keresünk árnyékosabb helyet, plusz lesz ilyen bébiknek való strandsátor is. A kritikus időben meg nem leszünk kint. Hát majd meglátjuk hogyan alakul.

Kép

Kép
***csilla***

Léna pofija egyre durvább. :( Valami iszonyatosan piros, pöttyös, dudros, a fején is van, karjain. Azt olvasom, hogy a melegkiütés inkább hajlatokban van. Akkor ez nem az ezek szerint? Próbáltam már több krémet is, nem segít, kísérletezni meg nem akarok. Már olíva olajat is bevetettem, hátha.
Holnap asszem elmegyünk dokihoz vele, mert tutira ég, viszket, fáj. Legalábbis ahogy kinéz, abból adódóan simán elképzelhető.

Szerintetek?

Kép

Kép
***csilla***

csilla, probald lefotozni es mutasd milyen. szerintem melegkiutese lehet mazhol is, ntkaon, hton, testen... azon a krem nem segit, de hatha nem az.

luna6

Luna, szerintem itt Görögországban nincs olyan ember aki ne lenne vallásos és ne keresztelné a gyerekét.
Egyébként fogalmam sincs, hogy olyankor mi van :roll: , mivel nálunk egyértelmű, hogy keresztelni fogjuk.
Vendég

aaa, kizartnak tartom, hogy ne lennenek olyanok, akik maskep gondoljak vagy nem gondoljak sehogy :) Lehet, hogy a kisebbseg es nagyobb a latszatvallasossag mint pl itt (Portugaliarol is azt hiszik, na meg itt a nepek is ugy csinalnak, hogy naagyon vallasos tarsasag, aztan meg dehogy... de kepmutatas az megy)

luna6

Tudom én is, hogy sokan csak a látszat kedvéért vallásosak. De még így is a 95%-uk megkereszteli a gyerekét, az már más kérdés, hogy ebből hány %-uk igaz hitből és hágy %-uk látszatból, mert ezt várják el tőlük..... :roll:
De ha azt veszem még látszatból is megéri megkeresztelni itt egy gyereket. Az a rengeteg ajándék ruha, cipő, játék, PÉNZ amit ilyenkor a keresztelendő gyerek kap....
Mert itt egy szolíd szűk körű keresztelő az kb. 100 fős
És szegény gyereket tényleg a Biblia szerint keresztelik. Megfürdetik teljesen a gyereket, olajat kennek rá, levágnak egy tincset a hajából. Persze mindennek egy vörös fejjel, torkaszakadtából ordító gyerek a vége.
Vendég

SZiasztok!
Sorry, hogy én se hoztam a hírt, de este 10 után én már nem másztam ki az ágyból, reggel meg az előkészületek miatt be se kapcsoltam a gépet.
Nagyon jó volt az állatkert :D Alex 1x szopizott, egyébként inkább kendőztünk, mint babakocsiztunk, de nagyon jól éreztük magunkat. :D Megnéztük a főka showt. :D Olyan kis ügyik azok a fókák :D
9.30-13.30ig voltunk ott. Hanna is bealudt haza fele. Alex a végén már nagyon éhes volt, így beálltam a kertbe és szopizott :D:D
Már nagyon elszoktam a szabadban szopitól :D:D

Luna!
Oh, bakker! Nagyon sajnálom a gyuszit! :? Az annyira fájhat! :? Homeós szer nézzek neked?

Csilla!
Képpel talán tudok segíteni, így nem tudom milyen kiütése lehet...
Meleg kiütés bárhol lehet egyébként. Nekem az a dudoros nem tetszik annyira... Mennyire dudor az a dudor??,

Szerintem nem lesz gond, Léna lazán bírni fogja! :D Az úton meg max többször megálltok pihizni, azt ennyi. Gartu a 2 hónaphoz!!! :D

Nanetto!
Én csak teát ittam, simán nem tudom milyen hatása lehet. Én 2 bögrével ittam, azaz fél literrel 1 nap.

Megyek, sírás van... :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, ez nem a tejcsatorna beallos, melegedos feszitos, lazat okozo mellgyula, na olyanom mar volt ugye nehany. Ez kerlek bakterialis fertozes, ettol nem faj jobban. (ezt ugy kell elkepzelni latvanyra - aki nem tudja mi ez ra sem jon, hogy gaz van - mint a vermergezes csikjat a karon kuszni felfele. piros csik indul a gyulladt bimboudvartol felfele kanyargosan de egyertemluen... ami ugye nem normalis egy mellen) Ami faj az tovabbra is ugyanaz, a berepdt sebes mellbimbo (azon a nyilason at ment be a bakteriumallatka tuti) es a bimboudvar ami olyan odemas szeru... szoval a baciktol nem fajok jobban szerencsere. De onmagaban is eppen elegge ahoz, hogy a kovetkezo szopinal - elv nem elv - nem kapja meg... fejem szepen lefele, elapadni nem fog, de valamennyire gyogyuljon be mert ezt nem lehet kibirni mikor raharap. Szerencsere nem verzik, de k..ra faj es az udvar is, es most igy minden szippantas is, nem csak a raharapas.

Ilyenre is van homeos szered? Es antibigyonak nem tesz keresztbe? vagy az ennek?

luna6

30at eszik napeeeeersze :) ugy benyomott pillantas alatt 75-ot ( na jo, mondjuk ot kifolyt a szaja szelen) hogy csak lestem. es fert volna meg bele... es meg csak be sem almosodott tole... hat lehet veszek egy tehenet... es mar lassan nem is vicces :)

luna6

Asszem en elmegyek szoptatasi tanacsadonak. Mert ott legalabb lehet mas f...val a csalant, elmeletbolpiszok jo vagyok igy is, ellenben a gyakorlat nem az en oldalam :D:D ma meg nemmondtam, hogy elegem van... tej van, gyerek van oszt megsem teljes a vilagbeke. raadasul a masik ep mellem alja csomosodik, pedig abbol szopott is a pasi... en ezt nem ertem. persze nem is azert van, hogy ertsem, hanem hogy atvergodjek rajta, lekuzdjem az akadalyokat es gyozedelmeskedjunk. Man csak egy kis poritott versenyszellemet kene keritenem, mert asszem kifogytam :) na de tan par ora vgy holnap es man jo lessz....

Hari blogjanak visszhangjat hallottak... :D:D:D (es booog, 75 utan booog.. mingya en is :D:D)
(csaladunkban mondtak mindig a notgok ha az utodok kikeszitettek volna, hogy gyerekcsinalas helyett himezhettek volna nepi motivumokat esetleg faraghattak volna kisszeknek labat :D:D)

luna6

Luna,
Sulfur C12 naponta 3-4x 5 golyó Ez a bimbónak is fog segíteni gyógyulni és a gyulladást is csökkenti.

Chamomillából te is vegyél be 3x5 golyót,
ezen kívül a mellbimbóra (Hari neked is!) Arnica montana c12 és Calendula C12. Ezek mind mehetnek egyszerre.
Ezek mind a sebesedésre vannak.

Eszter
Kép
Kép
vok

aha, úgy ahogy az ultricát.
Igen, bármelyik jó. Az arnica későbbi sérülésekhez is jó. Abból nekem 200as is van itthon. Az nagyobb sérülésekre, ficamokra hatásos.

Eszter
Kép
Kép
vok

van a gyereken stand by... kendőnek hívják :D Kösd fel... (nem úgy :D) és séta... bár tudom, hogy neked még fáj a medencéd, de hajrá! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

és ha előlre kötöd Áront, akkor nyomja a cicidet? Nekem a melleim közt van Alex és a bimbóhoz nem is ér se a kendő, se ő... ezért mondom...

Eszter
Kép
Kép
vok

GEO!!! Nagyon nagy gratula, már alig várom, hogy olvassam a sztorit!!! :D

Luna, jobbulást, jujj, nagyon szar lehet!

Tápszer ügyben köszi a tippeket, jól összezavartatok. :D De akkor asszem maradok annál a gyakorlatnál, hogy 3-4 adagot bekeverek, és a hűtőből veszem ki.
Nekem az egyszerűbb, mert amíg szoptatok, addig meleg vízbe állítva felmelegszik az elkészített adag, ez főleg éjjel nagyon jó, nappal nem gáz akkor kikeverni.
Tejem nem szaporodott, pedig egyre több taktikát vetek be. :D Elkészítettem a védőnő által adott receptből a "varázsgolyókat" amik állítólag garantálják a javulást. (Teszem hozzá, mindenre ezt mondták, amit ebben a két hétben magamba toltam, vagy magammal tettem. :D hiába, Én nem vagyok egy jó tejleadó, az őskorban a babám éhen halt volna, vagy etette volna valaki más)

Mindenesetre minél több emberrel kerül ez szóba, annál több szoptatni nem tudó anyukát ismerek meg, nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen népbetegség. :?

Szemmel verés, érdekes, még nem is hallottam ilyesmiről.

fú, na ennyire tellett most, pedig még írtam volna pár dologhzo, de már elfelejtettem, hogy mit. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

nem nyomja, hanem idaig kapalozott fekeveszetten, es ha valaki hozzaer a mellemhez akkor verekszem. de most elhallgatott.
hat nem is lehet ehes nem? 75 utan egy nemegesz ket hetes ne akarjon enni meg... meg kulonben is...
jahaaaaahahajjj anyukam.... :D:D:D na nembaj, legalabb lassatok feleim szumthukkel, hogy 1 meg 2 gyerek utan sem setagalopp ez feltetlenul :D:D:D (plane nem nyomi cicikkel, hogy is fogalmazott Hari :D)

luna6

Nyuszi!
Sokan nem tudnak szoptatni. És mindenki másképp csinálja :D Ahogy a zene is mondja :D Én egy félig igény szerinti szopit csinálok, mert hallgatok Alexre. Az igény szerinti szopinál ugye az a lényeg, hogy ha megnyikkan a baba, akkor adok neki cicit, mert az mindenre jó. Hát, nálunk ez nem jött be annyira. Inkább az, hogy adok, ha látom, hogy kaja kell. :D És szokott kapni cumi-cicit is :D mivel nem cumizik (de már néha megtalálja az ujját, de az nem elég kielégítő neki... :D)
Én még mindig azt mondom, hogy szopi, szopi, szopi, ha szoptatni akarsz. Tej csak abból lesz igazán. Minden más az csak segít, ha van sok-sok szopi. Nálatok szerintem az óránkénti szopi lenne az igazi segítség. De ahhoz kevesebb tápi kellene. És mondom, én soha nem tudtam fejni és Hanna 21 hónapig szopizott. Ne abból indulj ki. :D

Tatim!
Akkor lenne gond, ha minden nap így akarna enni. Szerintem a 3 hetes ugrása volt és több tejcsit akart magának csinálni. Alexnak eddig 2 ilyen napja volt. Egyszer több előtej kellett, másodiknál meg simán szaporított. És még előttünk van minimum 2 ilyen ugrás. Az ugrásánál akár 3 napig is szaporíthatnak. (ha szerencséd van, elég 1 nap a cicinek, hogy átálljon)
A pocak fájás meg sok mindentől lehet sajna. De próbáld ki. Alex most csak 2,5-3 óránként eszik, mégis olyan bélgörcse volt szerencsétlenemnek reggel, hogy azt hittem ma nem megyünk állatkertbe... és mégis elmúlt :D Igaz, kendő is kellett hozzá...
És ami tuti: ahogy nőnek, úgy lesz jobb a pocifájás :D:D És egyszer csak teljesen elmúlik :D

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="vok"]v írta:vokan a gyereken stand by... kendőnek hívják :D Kösd fel... (nem úgy :D) és séta... bár tudom, hogy neked még fáj a medencéd, de hajrá! :D

aszondja neki ulve is jo :) hat akkor ulve... csend van!!!! halljatok???? :D:D igaz semmit nem tudok csinalni... na pont a kendotol lehetne, mert szabad minden kezem, csak eppen amit akartam volna azt nem, furdes, fejes, csomok kimaszirozasa :D:D de legalabb csend van :D

luna6

Sziasztok!

Geonak nagy-nagy gratula!!!Én is kíváncsian várom a történetét!
És képeket Dávidról.

Valaki írta az ujj zsibbadást, az nekem is van! A jobb kezemen a mutató és a középső zsibbad, a terhesség utolsó hetei óta. Én először azt hittem, a gyerek nyom valami ideget, de ugye gyerek már kint, zsibi meg még bent.(az ujjaimban)

Nikvik, ezt a szemes dolgot ismerem, a görögöknél szinte mindenhol lehet kapni ilyen kék szemekkel díszített cuccokat, a hajókon is láttam már ilyen motívumot. Mikor 6 éve Görögben nyaraltam, én is vettem egy ilyen láncot, ami azóta a kocsinkban a visszapillantón lóg, rózsafüzér helyett. Minden út előtt végig simítjuk, hogy biztonságos utunk legyen. Én nyugodtabb vagyok tőle, pedig nem is vagyok görög. :)

Vok, kendő dolog: LL-es kéne, asszem az az 5,2 m hosszú, és valami semleges szín, hogy Apa is tudja hordani. Ha nem gond, majdcsak akkor lenne aktuális, ha pénz áll a házhoz, ami ugye még legjobb esetben is 1 hét.
Erről jut eszembe, anyasági, meg ilyesfajta segélyek nektek hány nap alatt érkeztek meg?

Kép
jenny29
Mór

Gratulálok Geonak Dávidhoz! Várom a szülés történetét.

Kép
bhdetti

Geo! Hatalmas gratula Dávid baba születéséhez! Sok boldogságot és egészséget az egész családnak!

Jelentem, ezzel teljessé vált a júniusi topiclakók és babáik listája!
Vendég

Kép
Vendég

Akkor első babásként lehetek én a legidősebb? :) Idén leszek 36, bár ez nem szokott feltűnni senkinek sem. A szülés előtt kb 2 héttel mondtam a dokinak a koromat, és erre rávágta hogy akkor nekem kellett volna genetikai tanácsadásra is járnom. Akár tudhatta is volna hogy mikor születtem, hiszen minden egyes alkalommal látta a gépben a személyes adataimat...

A fejéshez köszi a tippeket, de egyelőre nincs sok eredmény :( Mondjuk ma Tökmag is próbált segíteni, annyiszor akart ma is enni, hogy nem győztem számolni. Ehhez persze kellően nyűgös is volt, szinte egész nap alig aludt, csak a kezemben volt hajlandó megnyugodni, vagy esetleg cicin. Közben persze bennem van a para, hogy nincs elég tejem, és hogy éhezik a gyerek, de este fürdés után megevett 80 g-ot, ami a súlya szerint elégnek kell hogy legyen. Azért sure ami sure egy adag tápszert beraktam a hűtőbe, de használni nem nagyon szeretném, bízom benne hogy azért két mellből talán jól tud lakni. Mondjuk két nap alatt hízott pucér súly szerint 150 g-ot.
Vagy lehet hogy egyszerűen nem tudok fejni? Azért géppel csak kéne hogy menjen, ennyire nem lehetek béna...

Geonak gratula Dávidhoz, igazán szép teljestmény első babánál :D :D

Kézzsibbadás, ma kaptam vkitől egy levelet, amiben volt egy link, ahol le vannak írva a tünetek, és nekem minden egyezik az ott írtakkal, és ezek szerint kéztő alagút szindrómám van. Ott mondjuk nem írják hogy mitől jön ki, de nyilván a terhességtől, és elmúlik, de idő kell hozzá, akár több hónap is.

Luna
, sajnálom gyulát, igazságtalan az élet, van tej, meg van baci is

Megpróbálok legközeleb napközben is jönni, nagyon termékenyek vagytok, és nehéz fejben tartani hogy mit akarok írni, de lehet hogy ez már korral jár :)

Nyugodalmasat mindenkinek
tatim

Geo
Nagyon orulok nektek, Isten hozta Davidot, kivanom, hogy teljen benne sok oromotok!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csilla
Vidd el Lenat orvoshoz, en csak ezt tudom javasolni. Amint csak tudod!

Luna
baromira sajnalom a mellgyuszit, borzaszto lehet.
Antibiorol miket tudsz nekem mondani??? Nekem akkor kezdtek el adagolni, amikor bementem a korhazba, szoval meg szules elott, az ominozus fertozes miatt. Es ma szedtem be az utolso bogyot. Szerinted kihathat a tejtermelesre???? Lola is antibigyon van szerdaig. Lehet, hogy ezert eszik ilyen nyamvadtan, vagy a nemeves ettol teljesen fuggetlen???
Baromira szeretnem, ha tobb tejem lenne, de egyelore fejesenkent csak 50-60 jon, de van, hogy 30-40-et szopttas utan is lefejek. Ez az jelenti vajon, hogy Lola ennyire eredmenytelenul szopik, vagy o ugyanugy megeszi cicibol a 60ml-ert, mint mondjuk egy 1 oras cumisuvegbol valo etetes soran?????? :roll: :roll: :twisted: ezt csak azert kerdem, mert szoptatas uan nagyon nehezen lehet meg plusz anyatejet is akar beletukmalni.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?