A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Megint kiírtak táppénzre. Meg vok fázva elég rendesen, orromon napok óta alig kapok levegőt. Én néhány napra gondoltam, de jövő hét szerdáig kiírt a doki, utána pedig tavaszi szünet. Hirtelen rámszakadt a szabadidő, szokni kell.

Mütyürke, nagyon jól összeszedted a babakocsis dolgokat, várjuk ám a többiről is a beszámolót, tapasztalatokat!!! Legalábbis én részemről, mint tapasztalatlan kismami, nagyon hasznosnak tartom az ilyen leírásokat!

Meg hogy mi volt szívügyileg!

Ná, jobbuljál gyorsan!

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt mindenkinek!
Jobbulást, aki beteg.
Remélem szép tavaszi napunk lesz :lol:
Asszem le fog szakadni a hasam alja, tegnap óta naddon fáj.

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

tegnap egész nap nem jött be a babanet.
kaptam pecsétet a receptemre,igaz mondta dokibácsi hogy a vastól éghet a gyomrom de ennyire??????????este már kellett 1 rennie-t bevennem.
zsákmányoltam egy jó kis könyvet a gyógyszertárban Homeopátia napjainkban.fejezetkre van bontva ,külön rész a kismamáknak mindenféle problémára.csak 1 pár db:folyás,méhösszehúzodások,szülésre való felkészülés,szülés,szülés után,vashiányos vérszegénység....

Bori erre nem is gondoltam hirtelen hogy "ötletlopásra" is jó az oldal

Zsuzsi én is nézem a babaszobát rendszeresen jó pár dolgott vettem már.pl avent c.üveg és ételmelegitőtt amit nem is használtak mert ikreik lettek és kaptak egy másikat amiben kettőt lehet melegíteni.
meg lesz a kocsi is!

Brigi remélem már minden rendben nálatok!!!! :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Segítség, megállt a vonalzóm...
:roll:
Apa ma kiküldetésen van, esztergomba ment, itthagytak :cry:
A pocakfájással mi a jó eget lehet csinálni?
Már kiegyenesedni sem tudok....

Kép
Kép
christine

Rózsa, ha tudsz, pihenj le, feküdj vízszintesen, és lazíts! Relaxálj!

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok!

látom a tegnapi dokis nap volt!
már én is alig várom, több, mint 4 hete nem láttam babót! :( és még 2 hét...

holnap megyek cukroslötyizni! gondolom nem kell mondanom, hogy marhára nem várom!

kata, merre jársz? már itt vagy Vp-ben?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Rózsa: Vegyél be magnéziumot (ne Magne B6-ot, hanem Magnesium Citricumot) és pihenj (vízszintesbe) minél többet!!!! Ha elmész ezzel a panasszal a dokihoz, nyugtatót fog felírni.... :? Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++

Én is ma megyek a dokimhoz, remélem apa el tud velem jönni,ha hazaér a munkából mire indulok..Még nem is látta a babát :( Barátnőmet beszerveztem, hogy vigyázzon a csajokra.

Szép napot!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Jó reggelt! Én is tegnap néztem meg babát. Minden OK. :lol: Dokibácsi mutatta a kis fütyit, golyókat, minden szép és jó. 600 valamennyi gramm, elfelejtettem, pontosan mennyi. És el lettem küldve cukroslötyizni. Blööööőőőőő

Ja, és én azt hittem, fél 6-ra kell mennem, pedig 5-re kellett volna, de a doki csak nevetett, hogy ezek szerint tényleg terhes vagyok. :lol:

Mütyürke, Te mész szívultrahangra? na, készülj fel ott is a várakozásra. Engem is elküldtek anno, és hiába kaptam december elején egy január végi időpontot, órákat kellett várni.

Kép
nenoke

ez a várakozás mindenhol!!!!én is 1/2 1 órát várok a tp papírra amit 2 másodperc után a kezembe nyomnak.ettől mindig kiakadok.

Rózsa szerintem is pihenj és mg-ot "egyél"én napi szinten szedem amit Enikő is irt.

Bridzsi

Kép
esztora

Ja, a dokim azt modnta a hasfeszülésre, hoyg 2*2 magneb6, mer tmondtam, hyog azt szedek, reggelente egyet. Azt modnta, reggelente 1 magneb6 annyit ér, mintha mondjuk c-vitamint szednék. :lol: Szóval 2*2.
nenoke

Köszike, már bevettem 500 mg-ot, jobb valamivel, csak ma 1000 dolgom lenne, meg takarítás is , mert csütörtökön vendégek gyünnek, szóval kééészen vagyok. :? Nekem meg segítségem sincs.
Örülök Nenoke, hogy babaácska rendben van
:lol:

Kép
Kép
christine

ez a várakozósdi amúgy pofátlanság!

múltkor a fogdokihoz amikor időpontot kértem, mert ugye KÖTELEZŐ az időpont, az asszisztens közölte velem, hogy 11, és 11 re legyek ott, de az nem azt jelenti, hogy akkor be is hívnak!!!!! mivaaan??? nem normálisak!!! akkor minek az időpont?

lynia-

miért Emi nem érsz rá? :wink:

Rózsa kicsit azért pihenj lehet igy a mg-al már félóra is elég lesz.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Örülök. hogy mindenkinek minden rendben van a kisbabájával!

Esztora: Meg tudnád nekem nézni, hogy a könyved szerint milyen homeopátiás szer jó a vashiányos vérszegénységre? Előre is köszi!

Emi

Kép Kép
emi_25

Lynia, engem a múltkor nagyon felcsesztek a fogdokinál... Én csak egy mezei ellenőrzésre mentem, mivel félévente el szoktam menni lecsekkoltatni a fogaimat.... 4 héttel előtte kértem az időpontot...!!!!!

Szóval időpontom volt, ott vártam már 1,5 órája, amikor én következtem volna, egy manust előttem behívtak, merthogy neki fáj a foga :shock: De nem volt időpontja se semmi. Mondom bassza meg a maci, legközelebb én is majd azt hazudom, hogy fáj és akkor behívnak soron kívül. Bakker a legtöbb ember csak akkor megy el fogorvoshoz ha már dagad meg fáj neki... amúgy azt se tudja ki az orvosa, hát nehogymár előrevegyék :evil: Szenvedjen, ha már elhanyagolta a fogait.... :evil:
Már bocs ha gonosz vagyok, de igazságtalanság hogy nekem órákat kell várnom, ő meg csak úgy besétál... Mert a fogfájás az esetek 99%ban megelőzhető, rendszeres ellenőrzéssel.... szvsz. Ez nem egy szülés vagy egy baleset..... Azért nyilván nem pattognék.... :roll:

ceniko
Szeged

Emi :China
9 CH napi 2x5 golyó
javitja a vérszegénységet,segít a vörösvértestképzésben,csökkenti a fáradékonyságot.

Ferrum Metallicum
9 CH napi 2x5 golyó
a szerveztbe bekerült vas hatékonyabb felszívódását segíti elő.nem okoz fogelszineződést,székrekedést.

Bridzsi

Kép
esztora

esztora, hát szerintük nagyon is!

ceniko és ráadásul ezt az asszisztens kijelentette, és nekem is 3 héttel későbbre adott időpontot! mondván: idézem!!!!! "nem akkut eset, tud várni, nem? :shock:

lynia-

Jaj, nekem is el kéne mennem fogdokihoz. Meg ekg-ra. Ezekete mind elsumákoltam eddig....

Mütyürke! Sokmindenben egyezik a véleményünk a kocsikról, pedig én még nem is használtam. Hurrá! Megerősíted bennem, hogy reális képem van a saját elvárásaimról. A travel systemet azért nem írtam, mert nekem nem olyan fontos, de tényleg meg fontos szempont, ha vki sokat fog autóval járni.
Kérdések:
Pontosan mikor használod ki, hogy megfordítható a babakocsi tolási iránya?
Miért jó a 3 kerekű kocsi?
Vendég

Köszi Esztora!

Kép Kép
emi_25

Hali!

NNa, mostanság gyakrabban be fogok nézni, itthon vok.

Ma jönnek beépített szekrényt lemérni és lámpát felszerelni, legalább a páromnak nem kell állandóan hazaugrálni a melóból.

Jobban vagyok, mint tegnap. Pár hónapja új háziorvosom van, aki igenis adott gyógyszereket!!!! Kaptam az orromba Bioparoxot, lokális antibigyó vény nélkül, rá van írva, h terhesek is használhatják! Kaptam Calcimusc injekciót meginni. És fekvés/pihi + C vitamin. Ja, és azt mondta, míg beteg vagyok, ne szedjek plusz vasat, mert azt szeretik a bacik.

Rózsa!
Ne aggódj azon, h vendégek jönnek és nem illog-villog a lakás. Aki ezt felhánytorgatja/megjegyzi egy terhesnek (aki éppen nincs is olyan jól), az sznob/hülye/még nem volt terhes. Mi azt beszéltük a párommal, hogy megpróbálunk ketten mindent megcsinálni (ezt hosszú távra is értem), és aki jön hozzánk, azt ezt kell, h elfogadja. Mi így élünk és kész, ha nem tetszik, nem kell jönni :oops:

Én is szívesen olvasgatom tapasztalt anyukák beszámolóit babakocsikról stb. :)

Én akkor voltam utoljára fogdokinál, amikor már tudtam, h van Kispicur, minden rendben volt. Én is félévente járok kontrollra. Kell még mennem a terhesség alatt?

Holnap kell mennem a körzeti nőgyogyóhoz, azt mondta a házidoki, h oda mehetek, csak vért ne vegyenek, míg meg nem gyógyultam.

Ja, megint kijött egy gyönyörű herpesz az orrom alatt (3 hete volt kb.), és kaptam egy jó tippet:f okhagymát kell rátenni, jól nyomkodjuk meg, h a leve is érje a herpeszt. Nem rügyeztem úgy ki és egy hét volt az egész.

Jó reggelt!

Ma megyünk 4D-re sálálálá!!!

Ná: Gyógyulj meg! +++++++

Rózsa: Neked is jobbulást, nekem is ugyanez van...:(

Kép
zsuzsi**

A fogdokira azt mondta a nődokim, hogy azért kell, mert a fogíny gyulladás veszélyes a kölökre. Na, ezzel jól beparáztatott.... De minden gyulladás fáj, ugye??? Csak észreveszem, ha vmi nem kóser a számban!
Vendég

Bori: Az ínygyulladás eléggé fáj és csúnya is. Nekem egyszer volt blööö :(
Nagyon vérzékeny lesz az íny, és égő vörös...

Kép
zsuzsi**

LÁnyok, hog yműködik a cukros lötyis vércukor-terhelés? Megiszod, leveszik a vért, és utána berendelnek iksz idő múlva? Mert beutalt a doki, de emiatt szabit nem akarnék kivenni, tekintve, hoyg két metrómegállóra vagyok a Klinikától, csak tudnom kéne akrko, hogy kb. mikor kell visszamennem, hogy befoglaljam a naptárba azt az időpontot. köszi

Kép
nenoke

Ági, jobbulást!

Fogdokihoz akkor kell még menni, ha valami nem stimmel, és kezelést ír elő, én legalább is így tudom.

Az a fokhagymás cucc nem csípett? nekem mázlim van, egyszer volt herpeszem, de a nyoma a mai napig megvan, annyira durva volt! :(

vérvétel: remélem túlélem a holnapot, mert megint 3*cukor miatt vesz, meg a teljes vérkép miatt is + 1 adag, csapolnak rendesen!

lynia-

Nenő! Nehezet kérdezel ám, mert minden kórház máshogy csinálja....
- Leggyorsabb: otthon megiszod a lötyit, rá 2 órára leveszik a véred és helló.
- Legmacerásabb: bemész éhgyomorra, leveszik a véred, megiszod a lötyit, rá 1 órára megint leveszik, és rá 2 órra hrmadszor is leveszik.
- Köztes: éhgyomros vér, cukor vagy zsömle+tej, 2 óra múlva újabb vér.

A lényeg a terhelés után 2 órával nézni, a szabályzat is erre van kihegyezve. A tényleges módszert a doki, vagy a labor mondja meg!
Vendég

Köszi, Bori. Ajjaj, hát nem tudom, akkor ezt hogy fogom menedzselni. Szerintetek az ugye nem gond, ha nem ezen a héten csináltatom, hanem a jövő héten? Most vagyok betöltött 24. hét.

Kép
nenoke

nálunk a macerás megy!

ja és neno, nem rendelnek be itt pl x idő múlva, hanem ott kell maradnom, mert mi van ha rosszul leszek menet közben!? mondjuk igaza is van, mesélte is hogy volt már kismami aki rosszul lett

lynia-

Nenoke
Nem baj!
Én dokim szerint 24-28 hét OK. Én pl 24 hetesen megyek legközelebb és csak akkor fogjuk megbeszélni, hogy mikor menjek terhelésre.

Kép
Kép
emma1976

Nálunk a MArgitban úgy volt, hogy bementem éhgyomorra, levették a vért, majd lötyi után 2 órával megint, és kész. Közben se enni, se inni nem lehetett, és nem mehettem sehová.

Kép
zsuzsi**

Nekem volt a 16. héten is terhesléses, és lesz egy a 24. hét után is valamikor. Arra valszeg még mehetek a Margitba, de azért kérek beutalót a körzetitől, hogy ha esetleg baj lenne a Margittal, akkor tudjam valahol megcsináltatni.

Kép
zsuzsi**

Itt Szegeden a cukorterhelés úgy néz ki (nálam) hogy éhgyomros vér nem lesz, csak eszek otthon és rá 90 percre vesznek le vért/pisit! Időpontra megyek, majd megpróbálok fél 9re kérni, mert 7kor kelünk reggelente eszek eldobom a csajokat ovi/bölcsi, és addigra pont odaérek, és nem kell ott töltenem a fél napomat :lol:

2 irányból tolható babakocsi: Nekünk egy irányból tolható van, én nem éreztem szükségét a 2 irányból tolhatóságnak, sosem.... :roll: Azaz nálam ez nem szempont, mert megvagyok nélküle is remekül!
A 3 kerekű babakocsit állítólag könnyebb tolni nehéz terepen. tehát ha valaki falun lakik, vagy rossz útviszonyú helyen akkor jól jön mert olyan jellege van, mint az autóknál a terepjárónak :lol:

ceniko
Szeged

Kispiskóta
Arra is megvan a technika, elvileg max 10 km/h-val tud menni vele a törpe, és havonta egyszer (használattól is függ) apukának ki kell huzatni, mert amúgy 50 km/h a végsebessége. Ja és szerencsére nagyon jó helyen lakunk, s tud vele olyan helyeken menni, amerre autók nem járnak....
Amúgy én is csak attól félek, hogy a bicaj így egy kicsit háttérbe szorul, de majd igyekszem azt is erőltetni, és még az is lehet, hogy nem is fog a törpémnek tetszeni a motor.

Nenoke
Én is majd csak 23+2-nél kapom meg a bautalót és azon a héten nem is tudom elintézni, mert az szerdai nap, az én körzetem pedig hétfőre van beosztva....
De azt tudom, hogy nálunk éhgyomorra leveszik a vért, és néznek vizeletmintát is, majd meg kell inni a lötyit, rá 2 órára megint vérvétel.

Kép
Kép
times

Sziasztok!!!

Bori!
Nekem volt fogínygyulladásom januárban pár napig..ojajj :shock:
cserszömörcével öblögettem..aztán huss el is múlt.

Turi info megy!

Zsu!
Ott turiztam ahol mondtad, a 173-as megállójában..vettem kis kertészgatyót, kenguru felsőket, kis polót és kér rugit.. :lol:
Nagyon kedves a csajszi, sokat mesélt, neki ikrei vannak 1.5 évesek. Szal jó tanácsokkal látott el, 1 órát ott dekkoltam.

Mütyürke!
Köszi a babakocsis infot, kimásoltam. Minden info nagyon jól jön.

Zsuzsi!
Hajrá 4D, majd tegyél fel képecskét!

Pillangó!
Gratu a jó cukor értékhez.

Az enyémet nem tudom, mert nem kellett a leletért elmennem, a szülésznőm elintézi de gondolom felhívott volna ha gond van..(vérkép+vizelet+ellenanyag)

Times!
Benzines kismotor.. :P
Lábbal hajtható az megdolgoztatja a gyerkőc lábát..na jó nem okoskodom..
:oops:

Nenoke!!
Golyó--> ez teccccik..aranyos
golóbis Kép

Mindenkinek szép napot!!

Süt a nap, jessz, délután irány ladány :lol:
torolve_20131003125716

Helló!

Ná, Rózsa
Jobbulást nektek!
Zsuzsi
Jó láthatást!

KépKép

KépKép
szivvi

köszi LÁnyok, hát ebből szabi lesz. :-( Legalábbis fél nap szabi.

Kép
nenoke

Köszi Csajok, már nagyon izgulok. Kíváncsi vagyok, hogy Kovács Pöttynek kinőtt-e a kukija, vagy maradt puncis... Nna, ez nagy kérdés. Plusz mindent megnézetek (méretek, szív, stb), mert az alvósékban nem bízom annyira....

Kép
zsuzsi**

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi és más intimbori-s csajok :D
Megyek én is április 19. én 17,30ra! :D Juhhéj! Addig majd teszek fel képet, hogy megismerjetek!

Kép
Kép
emma1976

A tegnapi szülésfelkészítőn a Margitban eléggé olyan hangulatú volt a dolog, hogy nem sok esély van a szülészet megmentésére. Kép
Úgyhogy én is elkezdtem más kórházakat nézegetni. Elvileg, ha ebben a nagy káoszban, ami van, jól értelmezem a dolgokat, akkor a MÁV-hoz fogok tartozni. Mütyürke, Te is ott tervezed, hogy szülsz. Tudsz valami bíztatót írni? Ki az orvosod?

kétfiús anyuka
babdorka

Neno! Ha 6kor elkezded a játékot, akkor elvileg 8-8:15 között végzel, és még beérsz 9re, nem? Az is szabi?
Vendég

Dorka: Nagyon sajnálom! Ma lesz egy demonstráció a kórház előtt.

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=419

Kép
zsuzsi**

Igen, Zsuzsi, tudom, de sajnos ez nem segít sem a szülészeten, sem a sebészeten. Anno a döntést nem akarom mondani, milyen párti "szakemberek" hozták, amit a szintén ugyanahhoz a párthoz tartozó politikusok már nem fognak megmásítani, ezt tegnap a szülésfelkészítőn is elmondták. Volt ott egy kismama, aki személyesen beszélt a minisztériummal, nem mondtak neki túl sok bíztatót. Azokat az orvosokat, akiknek a kórházában bezár a szülészet, a területileg kijelölt kórházba elvihetik a kismamák szülni, máshova nem. Tehát azt hiszem, az orvosomtól is búcsúznom kell... Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Bori, ott fél 8-kor nyit a labor. Legalábbis így emlékszem, és a dkoim is azt modnta, hoyg fél 8-ra menjek. MIndegy, ha lehet jövő héten, akkor nicns gond, hétfőtől itt az utódom, mert a főnököm azt szeretné, ha 2 hónap alatt betanítanám. Akkor már lazább lesz, csak most nagyon durván sok a munka.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Mütyürke, én az általad tesztelt lázmérőkre kíváncsi lennék!

Mi befürödtünk egyszer, vettünk egy fülhőmérőt jó drágán, de használhatatlan. Kaptunk egy kis cumihőmérőt, amíg kicsi volt, azt bevette, de most már nem fogadja el, a higanyost meg nem engedi a fenekébe tenni:shock: . Úgyhogy anyakézzel mérjük neki, ha forró, kap lázcsillapítót.

A digitálisra meg azt mondják, az sem jó, és bent kellene tartani egy kis ideig, hgy mutasson valamit.
(Se a fenekében, se a hóna alatt nem viseli el a lázmérést).

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem a doki azt mondta, egyem meg otthon a tejet+zsömlét, és 1 óra múlva lesz a vérvétel.
Emivel is úgy volt, csak ott először éhgyomri vérvétel, zabálás, majd 1 óra múlva ismét vérvétel.

Most 1 óra, vagy 2 óra? Kicsit bizonytalan lettem, miért csinálják ennyiféleképpen?
:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Gurgula
Igen én is próbáltam magyarázni apukának, dehát azt gondolom, hogy majd minden fiús anyuka megtudja, hogy az apa még a csillagokat is leszedi a fiának, s főleg azokat a játékokat, amikkel ő is tud játszani...
Pl.: a tavalyi húsvéti nyuszi távirányítós HUMMER H2-est hozott, Gergő imádta, apa irányította a picur meg szaladt utánna, hogy elkapja...
Lábbalhajtható motor már egy éves kora óta van, már két betétes cipőt elkoptatott, biciklink is van, már tudja hajtani, de apuka ilyet is akar neki - vagy magának??? :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép

Most hirtelen ezeket a fotókat találtam, a tank a másik kedvenc!!!

Kép
Kép
times

Times: Gergő nagyon édiii! :D

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?