A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

a család minden ágon minden irányban legalább 200km-re, úgyhogy max. telefonon lepnek meg.

A titkos vágyam a Kék csodatorta című mese volt, meg maga a Kék csodatorta (egy kék torta :D ), de most kiderült, hogy a párom még nincs rajta a szeren, azt mondja, megvárja, míg tuti a posta az új lakásba (hát, én meg vettem babaruhát, azzal majd jól lemeózzuk, de más lakó már túl van a tűzkeresztségen).
De sebaj, ami késik, nem múlik, csak Döme ne jöjjön még :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nem baj, úgyis bepótoljátok :roll: de miből lehet előállítani kék tortát :P ? Hú most megint éhes lettem, így is duplán vacsoráztam, miért kell nekem mindent megkívánni? :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

megyek eszem vmit :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

gratulalok dytt!

Süt belőled az értelem és az intelligencia!
én vagyok a szemét mert fel hivtam rá a figyelmet hogy valaki hülyének néz itt mindenkit!
Be is bizonyosodik hogy tényleg minden szava üti egymást hazudozik összevissza, de sebaj.Ő van itt régebben, igy egy mindenkiért mindenki egyért és segitsük ezt a szegény lányt aki ennyi hazugságon ment már keresztül!

Ez korrekt.
Vendég

lányok, most már tényleg, nem lehetne ezt priviben. Megmondtuk, nagy részünket max. a perverz kíváncsiság miatt érdekel, hogy kinek van igaza, de egyébként nem fontos.
Nem erről szól a topic!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

A nory ügyben akkor mindenki füllentett?
Eddig kíváncs voltam a végére, de már nem, mert ezekkel a rágalmazásokkal agymara mentek. Egyik ezt mondja, másik azt. Nekem meg töknyóc végülis. Ha nem igaz a sztori, akkor nem igaz, kész vége.
Ettől függetlenül mi sztem jól elvagyunk itt. :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Próbállak visszaolvasni benneteket, de kicsit kezdem sokallani a kívülállókat. Mikor ez a vádaskodás elkezdődött, rögtön beugrott, hogy itt a babaneten egy másik topicban már olvastam valami hasonlót. Ott is eléggé el lett offolva az eredeti téma. Előbb utóbb csak megunják.

Köldök: Én már megjártam múlt héten a bőrgyógyászt, mivel tele vagyok különböző méretű és színű kinövésekkel. Várandósság előtt is volt, de azóta még jobban szaporodnak pl. köldökömben már kettő sötétbarna kinövés is van. Sajna nálam a bimbóudvaron is jelentkezett, de a doki szerint a babára nem lesz hatással. Állítólag a növekedési hormon miatt jelentkezik intenzívebben ebben az időszakban. A nagyja elmúlik, leesik szülés után. A többit meg majd leszedi. Ja érdekes volt ám a szitu a dokinál. Elkezdem mondani a problémám. Mondja vetkőzzön. Leveszem a bluzt, mutogatom hol vannak a bigyók, és csatolom ki a szoptatós melltartót, hogy lássa a bimbóudvart is. Erre rákérdez: Ön szoptat? Mondom: Még nem. És akkor kezdett el szabadkozni, hogy elnézést, de nem vette észre, hogy babát várok. :shock: Úgy, hogy ott állok egy szál melltartóban és nadrágban a nyolcadik hónapban. :roll: Ha Adryn alkat lennék még érteném is. De nem az vagyok:
Kép

A fejem már nem fér rá a képre annyit püffedt...

Egészségügy: A kórházunkban jártam már én is hasonlóan, mint Bea. Annyi különbséggel, hogy mivel eleve úgy kezdtem, hogy a doki mondta mikorra kérjek időpontot, ezért azon háborgott a recepciós, hogy a doki álomvilágban él.

Kép
Kép
tessza76

Én is szeretném visszakapni a jó hangulatú topicot.... :oops:

Nory, légyszi írd meg, hogy hogy vannak a babák, meg te. Nem igazán értem, hogy miért ránk haragszol.

Akik pedig nem ide tartoznak, azok legyenek kedvesek békén hagyni minket...

Nemlajos: Nem lesz könnyű heted. Te szegény. Szülinapodat meg ünnepeld barátokkal.... Lábadat pihentesd!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Tessza, köszi infót köldökről. Már nem is aggódom. Elején megijedtem, h mi ez. Főleg, h elkezdtem birizgálni és az egyiknek a teteje elfeketedett és leesett. Aztán múltkor is kiakartam piszkálni, vmi kosznak gondolva, de nem ment. Férjem uram azt mondta a kezemre csap, ha még egyszer hozzányúlok. De nem fogok..... :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ÉS csini a pocakod!
Bea, neked is, sztem nincs lent. :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tessza: Tök jót nevettem a sztoridon! :lol: :lol: :lol: Pocakod meg csinos. :)

Katka

katka22

Köszi a bókokat. Viszont az egész várandósságomat végigkíséri, hogy nem néznek kismamának. Úgyhogy megfogadtam, a következő terhességet nádszál karcsúan kezdem, hátha akkor szembetűnőbb, hogy csak a pocim kerekedik.

Kép
Kép
tessza76

na jó, egy kis vidámság, hogy lássátok, már milyen vizes a fejem is, no meg, hogy megmutassam, van nekem terülj-terülj asztalkám :D :D :D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Banokla, Samunak is vannak néha félős időszakai, szerencsére csak egy-egy este, esetleg néhány nap volt eddig. Nyáron pl. félt a katicabogártól, azt találta ki, hogy bejön hozzá a fürdőkádba. Mostanában pedig valami rosszat álmodhatott és a repülőtől, meg a szobanövényektől félt. Tudom, hogy nem vigasztaló, de ez egyébként azt is jelenti, hogy nagyon fejlődik a fantáziájuk. Persze ne szorongjon emiatt a gyerek... Katka ötlete tök jó, egy mese, ami megnyugtatja. Én ilyenkor magam mellé vettem (ez nem mindig segített), éjjelifény nálunk szintén bejött.

Gabka, már kérdezni akartam: hogy állsz a szakdolgozatoddal? Haladtál vele? Nekem is le kellene adnom még egy nagyobb lélgezetű művet a szülés előtt, de nem nagyon haladok vele. Pedig most aztán más dolgom nincsen igazán...

Nemlajos, és párod mit csinál Olaszhonban? Munka? Sajnálom, hogy épp a szülinapodon nem lesz veled.
És igazad van abban, hogy amíg csapatként müxik a topik, addig felesleges bizalmatlankodni. Eleve nicknevek vannak és nyitott fórum, szóval bárki jöhet a témában. De szerintem épp ez a jó (sajnos a maga veszélyeivel).

Egyébként majd egyszer jó lenne egy topiktali, csak ez nagyobb előkészületet igényel majd, mert szerencsére nem csak a főváros képviselteti magát.

Bea, elég szomorú történeteket meséltél a kórházi ellátásról nálatok. Anyum is a szemével küzd, bár ő (még) nincs szerencsére súlyos állapotban, "csak" annak az előszobájában. De neki gyakran kell kontrollra járnia, és elég speckón beállított gyógyszerezése van. Ő is sokáig keresgélt orvost, mert az otthoni (dunaújvárosi) szemészettel nagyon elégedetlen volt, ott mindenképp műteni akarták. Egy barátnőm segített neki végülis, és most ide jár Bp-re orvoshoz a SE szemklinikára. Nálatok esetleg Debrecenben nem jutna könnyebben kezeléshez anyukád? Ott azért elég jó az eü ellátás (klinika és megyei kh), és nincs annyira messze tőletek.

Csibb, örülök, h eljutottatok CTG-re végül. És azt is érzékeltem itt, amit mondtál az ovikról: hogy inkább menjek majd a nyílt napra, ne zavarjam a köreiket addig :) De a nyílt napok itt már a beiratkozós héten vannak és nem szeretném addig halogatni ezt a választást :) A pocit és a kistesót meg úgysem tudom/akarom eltitkolni :) De itt Csepelen tényleg nem annyira súlyos az óvodai férőhelyhiány mint néhány más kerületben. Vagy csak remélem... A körzeti ovi biztos felveszi, szerencsére az sem rossz. Esetleg azt fogják elvárni, hogy ebéd után vigyem majd haza...

Ma Samu kijelentette, hogy repülős szülinapot szeretne repülős tortával :) (apja modellrepül és ez elképesztő hatással van rá). A bölcsis barátjának (Marci) a bölcsiben ma ünnepelték a szülinapját, kapott ajándékot is (kisautót) a bölcsis csoporttól, és ennek is teljesen a hatása alá került. Ja, és azt is kitalálta, hogy hívjuk meg hozzánk Marcikát játszani. Tudom, hogy mindez kissé offtopik, csak teljesen ledöbbenek, hogy milyen gyorsan fejlődnek a szociális készségek ebben a korban. Csak lesek.
No, mai kisregényem vége itt van.
Jó éjt!

erpé

Nemlajos :D

Bea, ez a poci még bizony fent van.
erpé

Erpé, szemmel kapcsolatban, sokan Debrecenbe járnak át, de nem csak azzal, az van közel. De mégiscsak 50 km, és most nem tudnám áthordani, terhesen, utána meg egy darabig kisbabával, de én is gondolkodtam rajta hogy megkérek valakit, hogy átvigye, unkotestvéremék talán segítenének is.
Samunak tiszta repülős szülinapja lesz. Repülős minden :lol:

Hú Nemlajos, ez igen :D ha megáll rajta a tálca a tied is fenn van.

Tessza, te is csini vagy, ezért nem veszik észre, amúgy én tök vékonyan kezdtem, most azért már szerintem elég jól látható a hasam, mégis sokan észre sem vették, hogy terhes vagyok, lehetett egy hónapja, hogy busszal mentem vérvételre, majd beleestem a többiek ölébe, sápadt voltam, szédültem, de senki nem kérdezte meg leülök-e? Viszont mostanában már azért látják, egy nő a múltkor megkérdezte, hogy leül? Tökre meglepődtem. Hátulról általában nem is látják rajtam, nagykabátban meg hónapokig fel se tűnt senkinek. Ma viszont egy pasi jól megbámult, amint nagykabátban, nagy hassal ástam ki a kocsit a hó alól, látszott a megdöbbenés, hogy ez így akar vezetni :lol: :lol: ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tessza, jó az a kutyi a háttérben :lol:

Nekem ilyen kinövések nem jöttek, csak bosszantott, hogy megnyomtam én is egy valamit magamon, és hónapok óta ott a bőrpír körülötte, de hát csak eltűnik, én már nem fogok még bőrgyógyászatra is rohangálni. Majd talán később, ha nem múlik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tessza, jó az a kutyi a háttérben :lol:

Nekem ilyen kinövések nem jöttek, csak bosszantott, hogy megnyomtam én is egy valamit magamon, és hónapok óta ott a bőrpír körülötte, de hát csak eltűnik, én már nem fogok még bőrgyógyászatra is rohangálni. Majd talán később, ha nem múlik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ez átment kétszer, bocsi így tele velem az oldal :oops:

Jó éjt mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok

én eldöntöttem nem olvasom többé a nory-botrányt.. egyszerűen átugrom az ezzel kapcsolatos irományokat. nem szeretném ha a topic tönkremenne. őt persze várom vissza, de senki másra nem vagyok kíváncsi vele kapcsolatban. és pont.

nemlajos: vigyázz jobban magatokra, ha a pocidnál érzel valami furát vegyél erőt magadon a telefonfóbiád ellenére ;) egyedüli szülinapot sajnálom :( nekem is párom nélkül telt.. de nekem legalább anya ott volt és csinált tortát :D majd mi ünneplünk veled :D

zazzy: hipp hipp hurrááááááááááááááá Larababa jó útra tért :D:D:D

Tessza: nem vagy dagi, nincs hatalmas pocid.. de persze látható :D azért már az enyémet is észreveszik.. na :D télleg jófej a kutty a háttérben :D boxer?

Rszg: jobbulást

bocsi hogy nem reagálok mindenkire.. de harmadiknapi szokásomhoz híven hullafáradt vagyok.. de már alakul a lakás végre. ma voltam én is dokinál levette a kókuszkenetet.. meg azt mondta ha már ezt leveszi vegyük le a chlamydiát is.. állítólag okozhat szemproblémát a babánál ha anyunak van.. mondom ok.. ha már turkál így is :? jah.. és még elég zárt helyen van a Nico.. szal nem én leszek a következő babázó úgy néz ki..:)

jóccakát kívánok kismamik :)

KépKép
KépKép
adryn

Jó reggelt!

Rszg, megy a drukk neked. A minap épp azon gondolkodtam, hogy mire szülök, már lesz egy tucat születés történetetek, amiből szemezgethetek.

Adryn, és ilyen fáradtan legalább jól alszol? De milyen jó érzés lesz, ha már minden a helyén van! :P Nico meg ezek szerint türelmesen kivárja az idejét. Én hétfőn újra rendeztem a könyveket, de legalább már nincs egy sem dobozban. Tegnap meg a TV állvány miatt pakoltuk a nappalit. Persze a gyerekszoba még véletlenül sem öltött alakot, de talán a hét végén elkezdjük a festés előkészületeit.

A nagyon dekortív kutyám egy Cane corso.

Zazzy, gratula a beforduláshoz!

Ki mit hallott, mennyit kell bent maradni a kórházban? A szülésfelkészítőn nálunk azt mondták, hogy ha a szülés rendben zajlott, és nincs semmi probléma az anyával, akkor a gyerek dönti el, hogy mikor engedik őket haza. Ez mitől függ? Egy kolleganőm most decemberben szült németországban, és szülés után másnap már mehetett haza. De itthon legalább 3-4 nap az általános, császárnál meg akár egy hét is...

Bea, jó kis testmozgás a hólapátolás, de azért óvatosan! A pirosság, meg biztos elmúlik, csak most másként reagál a bőrünk.

Erpé, én szívesen hallgatom a gyerkőcös sztorikat, ebből is tanulunk. És így legalább a para helyett a türelmetlen várakozás van bennem, hogy nemsokára én is ámuldozhatok, hogy fejlődnek ilyen gyorsan.

Nemlajos, jó kis asztalkád van. :wink: Remélem az alvás segített a lábadnak. A szalmaságod sajnálom a szülinapodon, de majd itt bulizunk veled. Amúgy is csak néhány nap van köztünk.

Kukli, Kata még bőven visszafordulhat, ha már egyszer ennyire aktív.

Kép
Kép
tessza76

Jó reggelt!
Adrynhoz hasonlóan én is úgy döntöttem éjjel (Kata meg nem állt), nem veszek tudomást olyanok hsz-ről, akik eddig nem vettek részt az életünkben, és most is állítólag csak azért zavarnak, hogy nyugis legyen a babavárásunk. :twisted: Sztem sokkal izgibb, hogy Marq – aki eléggé eltűnt – vasárnap lép a 40. hetébe. :lol: Onnantól indul a banzáj. Kata, Csibb, Wicca hihetelen, hogy lassan ti is befejezitek a 39-et. Zöldfülűnek kezdem magam érezni. :wink:
Pocakok nagyon csinik. Bea sztem sincs lent. Tessza a bőrgyógyászon én is jót mosolyogtam. :) Ezt nem észrevenni. :o
Nemlajos téged hagynak így enni? Nekem mindkettő lerúgta a tálcát, tv kapcsolót, könyvet. Így teszteltem a vége felé Botit, mert őt sajna sűrűn kellett. Nagyon rendes Döme. :)
Adryn örülök, hogy minden rendben. Ott mennyi idő a kenet eredménye? Én 2-án kapom meg a dokitól.
Húú a repülős szülinap jól hangzik. Bár ahogy nézem Erpé jól ki lesz centizve. Mikor tartjátok?
Nemlajost amúgy hamar követi Tessza is az ünnepléssel. Egy héten belül vagytok. :wink:
Jah, sztem torokgyuszim van. Nagyon fáj. :( Forró teát iszom ezerrel. Így az tálagos napi 10-20x-i vagyis sok pipilés mellé még jön pár. Sztem ma beköltözök a klotyómanóhoz, Boti pedig kitalálja, hogy lesz jó egyedül. Fogorvost lemondom, ne a piros torkomat lesse. Úgyis kontroll lett volna csak. :roll:
Szép napot!

Kép

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.02.18 10:47-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem most azt mondta a doki, hogy 2X24 órát meg kell várni, de ha mondjuk este szülsz, akkor értelemszerűen nem engednek ki két nap múlva este, hanem megvárják a reggelt.

Erpé, a Zuram valami présgép javítását ellenőrzi, meg konzultál az olaszokkal. 4-en mentek ( :shock: minek ennyi ember??? :shock: ), kocsival, egy órája indult el itthonról...

Lányok, köszi a biztatást, már kitaláltam, hogy mivel töltöm a szülinapom (persze Veletek, és): szépen megszüntetem a káoszt a babaszobában, és kimosom/vasalom a ruhákat:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én úgy tudom, hogy nálunk 3-4 nap az általános, kb. annyit szoktak a kórházban maradni szülés után.

Nemlajos! jó a terülj-terülj-asztalkád. :lol:

Rszg! Rosszul hangzik ez a vesedolog és vizeletpangás, remélem, meg lehet valahogy szüntetni... vagy csak szüléssel?

Adryn! Alapvetően egyet kell értenem veled Noryt illetően.

Masut
masut

Sziasztok!
Engem eddig minden úgy elkerült, most meg torokfájás, takonykór... :? és orrdugulás, amit gyűlölök!!!

Tessza!
Nálunk ha nincs semmi gond, 3 nap a sima, 4 nap a császáros bentlét.De pár hete szült egy falubeli csaj, 43 éves, császáros volt, mégis már 3.nap otthon voltak! :D
Engem most inkább az aggaszt, hogy azt mondta a doki tegnap, hogy ha bármi van, menjünk, viszont aki 36.héten bemegy, azt már nem szokták kiengedni.Ez milyen hülyeség???Lehet nincs is semmi gond, csak bemegy az ember valami parával, aztán ottfogják lehet egy hónapra? :shock: :evil:

Én ebbe a ki hazudik témába nem akartam belefolyni, csak annyit tennék hozzá, hogy egyrészt én pl. baromi ritkán jövök, okok között olyanokat tudnék mondani, hogy elég nehezen barátkozós típus vagyok, van egy őstopikom, nagyon klassz társasággal, és mi is megszenvedtünk a nyilvánosságot, el is költöztünk a fentebb említett anyatanyára.Nekem igazából nem mondanám, hogy van takargatnivalóm, de mégsem szeretnék olyan szinten kitárulkozni, mint sokatok(nem miattatok, hanem a rengeteg ember miatt, aki olvas, olyan durva látni a megírt hsz-ek számát, meg mellette azt, hogy hányan olvassák)Én is bukkantam már tök véletlenül ismerősre, és bevallom , én nem szeretném, ha valaki, aki ismer tök belső, magán ügyeimet olvasgatná.Annó írtam is ezt Kuklinak, hogy nem szeretnék túl sok adatot a táblába.Én egy tök pici faluban lakom, enélkül is pletykálnak eleget, nem gondolom, hogy az hiányzik hogy olyanokat olvassanak pl.hogy nekünk milyen jól megy a szex még terhesen is! :lol: Na ez most csak egy példa volt.

Én a fogamzás/pcos őstopikomba se raktam fel soha olyan képet, ami egész alakos, olyat csak amióta az anyatanyán vagyunk, de az meg már egész más.Az már szinte baráti társasággá nőtte ki magát, így meg hogy tudjuk, hogy csak mi olvassuk, egész más beszélgetni.Megdöbbentő volt tapasztalni, mikor átmentünk, hogy milyen felszabadultan, őszintén beszélgetünk.

Na mindegy, ez most csak egy kis eszmefuttatás volt.
Mindenesetre jó egy hasonló szituban levő társaság tagjának lenni(még ha ilyen ritkán jövősen is :oops: )és durva, hogy ilyen beteg emberek vannak(és tényleg nem egy topikban)akik képesek belebarmolni egy jó kis társaság életébe.

Kép
Kép
zazzy

A képfeltétellel és az adatokkal nekem is a nagy nyilvánosság a problémám. :) De én úgy vagyok vele, hogy amit nem akarok, hogy kikerüljön, arról nem írok. :)

Masut
masut

Csajok, aki eddig nem adott adatot, és képet sem töltött fel, nehogy elkezdjen itt szabadkozni. Sztem senkiben semmi kétség sincs. :wink: Emiatt ne érezze magát senki rosszul.
Nemlajos barátok nem tudnak aznap este átugratni megrángatni kicsit a füledet? Én pétneken is megyek még bulizni. :oops: Majd koccintok rád is. :wink:
Zazzy lehet kh függő, engem Botival 36. héten vettek be, és hazaengedtek a 37-ben. Sztem nincs kapacitásuk sem bent tartani, ah nincs gond. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát, barátok ajánlkoztak, hogy jönnek, de kijött rajtam a szociofóbiám, és inkább a magányt választottam, akkor legalább azt csinálok, amit akarok, nem kell máshoz alkalmazkodnom:)

Ti hogy mostátok ki a babaruhákat?
Én most méret szerint (mosózsák), és először a fehéreket (és árnyalatait).
De Ti hány fokon, milyen programon, fehérítetek-e, stb?
Jaj, de bonyi ez a gyerekprojekt! :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Látom mindenkinek elege van az idegen betolakodókból, hát nekem is :evil: úgyhogy én is - többetekhez hasonlóan - átugrom az ilyen "Ildikós" részeket. :wink:

Bőrgondok: hát én még nem is nagyon hallottam eddig ilyen kinövésekről, nekem hálisten nincs, de akkor úgy tűnik nem veszélyes, úgyhogy csak nyugi :wink: :)

Nemlajos, neked aztán szép nagy a pocid :D jó ez a kép :lol: és rám is igaz amit Kukli írt, hogy nekem is mindegyik gyerkőc lerugdos mindent a pocimról :)

Zazzy sajnálom hogy elkapott téged is a takonykór, de még időben vagy hogy szülésre meggyógyulj :wink: Amiatt meg tényleg ne aggódj te se meg a többiek hogy nem raktok fel magatokról minden infot, tényleg nem ez a lényeg :wink:

Tessza szép poci, nem is értem hogy a doki hogy nem vette észre :shock:

Bea, rajtam is sokan nem vették észre hogy terhes vagyok, de ez bizti az öltözéknek is betudható, ugyanis Pannával nyáron voltam terhes, na akkor nem volt ilyen, mindenki tudott róla már tavasszal :D

Hazamenetel: én úgy vettem észre, hogy nálunk betartják azt, hogy ha megszülsz utána a 4. napon mehetsz haza. Pl. Pannát szombati nap éjfél előtt fél órával szültem és még mondta is a doki, hogy milyen szerencsém van, hogy nem egy órával később született, mert akkor csak csütörtökön mehetek haza, na persze ha nincs semmi gond :roll: De pl. sógornőm Bp-en szült, náluk olyan 3-4 napot mondtak, és elsősorban a baba és anyuka fejlődésétől illetve állapotuktól függött. Szóval kórháza válogatja. :roll:

Ma du. 5-re megyek a dokihoz, nagyon kiváncsi vagyok hogy mit mond a méhszájamra, de a héten még nem szeretnék szülni, egyrészt a hétvégén töltöm a 37 hetet és tegnap tudtam meg hogy vasárnap baba-mama börze (vagy minek hívják) lesz nálunk, és arra szeretnék még elmenni :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Te hülye vagy :lol: :lol: :lol:
Már ne is haragudj :D
Annyit azért elárulok, hogy a várva várt program a legjobb szülésindító! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Tessza, jót vigyorogtam én is a bőrdokis sztorin :) Azért nem letagadható egy 8 hós terhesség - vagy legalábbis igen nehezen.

Kórházban töltött napok: A dél-pestiben alapesetben (=normál szülés) 3 éjszakát tartják bent a friss anyákat és újszülötteket. Ha valaki este szül (mint ahogy én Samut), ez 4 éjszaka lesz. De ha pl nem megy a szopi és/vagy a gyerek nem eszik eleget, vagy még elég sárga, akkor ez hosszabbodhat 1-2 további éjszakával, ha pedig túlterhelt az osztály, akkor rövidülhet is (persze ha a gyerekkel, anyával minden rendben van). A lényeg: itt elég rugalmasak.

Nemlajos, túlbonyolítod ezt a mosás dolgot :) Én egyszerű voltam, mint a faék. Vettem valami szenzitív mosószert, és első körben kimostam az 56-os méretet (nálam minden vagy fehér, vagy árnyalata, esetleg világoskék, de ez utóbbi már kipróbáltan nem ereszti a színét), aztán meg a 62-es méretű rucikat. Nem használtam öblítőt. 40 fokon mostam, sima programmal (amit egyébként a színes ruháinkhoz használok) Ja, és életemben semmit nem fehérítettem még, az mit takar? :) valami fehérítőszert? ha igen, akkor inkább ne használd, nem biztos, h jó a bababőrnek.

Vica, mai dokilátogatáshoz drukk!

Masut, Zazzy, tényleg ne mentegetőzzetek / magyarázkodjatok, szerintem mindenki el tudja dönteni, mennyi mindent szeretne magáról megosztani egy nyílt fórumon, és ez így van jól.
Zárt topikot én személy szerint nem támogatom, mivel így megfosztjuk a csatlakozás lehetőségétől azokat, akik eseteg később jönnének. Pl. én az "őstopikomra" akkor bukkantam rá, amikor már Samu 4 hós volt, miközben az eredeti csapat már szintén a várandósság alatt egymásra talált.

erpé

hehe, ügyi vagyok, 40 fokon mostam én is, sima programmal, most járt le. Lássuk a medvét! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé!
Ebben teljesen igazad van!Mi úgy mentünk el zártra, hogy egy nagyon jól összeszokott csapat voltunk, és elég régen fix tagokkal, nem is nagyon akartunk újakat.De persze ahogy az életben is, ott is akadtak konfliktusok, van , aki azóta már oda nem ír, ezért aki mindenkivel tartani akarja a kapcsolatot, az mindkét helyre ír.Ez sem igazán jó...

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok, jó reggelt.

Igen, ez a nory contra ildikó szomorú story. nemtom..valahogy....furcsa érzéseket vált ki belőlem, pedig ugye ez a cyber lét velejárója.

Hihetetlen történeteket hallottam már én is hasonló nyílt fórumokról, vagy ismerkedős oldalakról.
És pont. Igazatok van több commentet nem érdemel.

Zazzy, sorry a túl bő lére eresztett homeós cuccért, félreértettelek.
Sajna, nem tom mennyi van eg ilyen tégelybe, és a gyógyszertárban sem tudták megmondani, ki kell tapasztalni, én holnap kezdem inni, így nem tudok nyilatkozni, de mindenből két is dobozt vettem.

puszik, szép napot!
anna**

Sziasztok!

Tudom, kívülállóként írni ebbe a topicba mostanában nem jó ómen.
Csak egy kicsit segíteni szeretnék.

Nemlajos ismer már. Én áprilisban szülök, bár reményeim szerint március vége lesz belőle. (Ennyit magamról, hogy egy kicsit elnyerjem a bizalmatokat. :) )

RSZG: Miattad kezdem el írni. Olvastam amit a vesédről írtál.
Nekem az első fiammal volt hasonló, csak akkor már a 24. héten. Így akkor feltettek egy JJ katétert, amit a szülés után 6 héttel vettek ki.

Most emiatt havonta járok urológushoz, de szerencsére eddig minden rendben. Viszont az urológusom azt a tanácsot adta, hogy ha fájna a vesém, akkor álljak négykézláb 10 percig, mint a kutya és lógassam a hasam. Akkor a baba egy kicst szabadon hagyja a vesevezetéket és a pangó vizelet távozni tud. Szerintem Te most már naponta többször is próbálkozhatsz vele. Ártani nem árt.

Remélem mindenki úgy értelmezi a hozzászólásomat ahogy szántam, segítségnek.

További kellemes babavárást Nektek az utolsó hetekre!
Vendég

Jaj, ne legyen már az az üzenet, hogy ide nem lehet írnia "kívülállónak". Persze, hogy lehet, sőt!
Akkor, ha valaki mostanában várja a babáját, vagy kérdése van erről, esetleg jó ötlete, tapasztalata, tanácsa a felmerült témákban(mint neked Catherine) - itt a helye!
Ha valakivel baja van, konfliktusa, vagy nagyon offtopik a téma, akkor viszont használja inkább a privát üzenet nevű nagyszerű találmányt.
Uff

erpé

Ja, és Kukli, te kérdezted:
Valóban Samu szülinapja ki van centizve, simán lehet, hogy a kiscsaj is épp márc 7-én születik, mint a bátyja :) Épp ezért Samu "nagy" családi szülinapját most szombaton tartjuk. A bölcsiben lesz március elején. Haverokkal valahogy a kettő között. Szóval 3 hétnyi szülinapja lesz minimum :)
erpé

Erpé!

Köszi!
Igaz, hogy én is márciusban szeretnék szülni, de szerintem maradok az áprilisiaknál, és a kedvenc másik topicomban.
Ebben az egy gyerek kint-egy bent felállásban ez éppen elég.

De örülök, ha esetleg segíthettem. :D
Vendég

Sziasztok! Kicsit bejelentkezem, míg jobban vagyok. Keveset iszom, így nincs úgy teli a vesém, nem görcsöl annyira :)

Ez a Nory-Ildi sztori. Hát nem tudom. Mindenki döntse el, kinek van igaza :roll:

Kukli Én is remélem, hogy a kiscsajszi még visszafordul!

Tehuti Ez az állandó gomba sem hangzik túl jól! Nem igaz, hogy nem tudják már "megállítani" őket!
Remélem nemsokára szülök. De sajnos a babán múlik, nem rajtam.

Vica Nagyon jók a bútorok!

Erpé Csibb Igen, ez a terhesség miatt van. Azt mondta a doki, hogy szülés után elmúlik. Nospát, és algopirint vehetek be, ha görcsölök. De konkrétan a vesémre nem adhatnak, mert azt a gyógyszert terhesség alatt nem lehet szedni.

Banokla. Pont ez a helyzet, amit írtál. Remélem hamarosan szülök :)
Te is gyógyulj meg!

Katka Sima méhszáj vizsgálat volt, amilyen eddig is szokott lenni. Bocsi, hogy így írom: utána vérees volt a doki kesztyűje, és mikor átmentem az urológiára és ott vártam, éreztem, hogy valami folyik. Azt hittem a magzatvíz. Aztán gyorsan elmentem wc-re és láttam, hogy vér. Kb. 1 dl lehetett.

Nemlajos Nem tudom holnap be tudok-e jelentkezni, ezért már most, elére (azért) Boldog szülinapot kívánok neked!!!
Az a tálcás kép tök jó! Tegnap én is próbáltam, de nem áll meg rajta :)

Bea Szerintem sincs lenn a pocakod!

Adryn-hoz csatlakozom, átugrom a Nory-val kapcsolatos hozzászólásokat!!!

Tessza Nálunk 4 napot kell bentmaradni.

Masut Mint ahogy írtam fent, másnak is (csak 1-2 sorral feljebb) sajnos ezt csak a szülés szünteti meg! Remélem hamarosan!

Catherine Köszi a hozzászólást. Ezt a kis csövet nekem is mondta az orvosom, hogy ha jobban görcsölök, és a szülés még nem indul be, akkor a vese és a hugyhólyag közé tükrözéses módszerrel felteszik, és az átvezeti a vizeletet, így a hólyagból már ürülni tud. A négykézláb állást meg kipróbálom, köszönöm!

Nst Én tegnap voltam. A baba szívhangja rendben, mozgott is rendesen. A fájások, meg 0 és 50 közt ugráltak. De én nem éreztem fájást. Igaz a vesém az görcsölt rendesen. Aki volt már nst-n, milyen értékei voltak?

És amit tegnap elfelejtettem írni. Azt mondta a doki, hogy hétfőn már táskástól menjek, mert valószínűleg bent fog tartani.

Kép

Kép
rszg

Jó reggelt!

Hááát, zajlott itt az élet :x dyttre emlékszem: sajnálom a vetélésedet :( ha gondolod, írj nekem privit, hogy mi van azóta veletek, kivi vagyok :D )

Kukli: jobbulást neked! (És megteszed, hogy Dorotit leveszed a tábláról, még Nóri kérte :oops: )

KH tartózkodás: az Uzsokiban fix 5 nap, a Klinikán hüvelyi szülésnél 3 nap, csaszinál 4 nap.

Nemlajos: vicces, ahogy eszel :D mikor is van a szülnapod?

vica: méhszájdrukk

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

RSZG!

Nekem is ilyen katéter volt fent.
De az nem jó, ha kevesebbet iszol. Sőt!
Minél többet kell innod, hogy a méreganyagok kiürüljenek!
És ilyenkor általában a jobb vesében van a pangás, tehát feküdni csak a bal oldalon szabad.

Remélem megoldódik a dolog hamarosan!
Hiszen 4 nap múlva már minden probléma nélkül megszülethet a fiad. Azt pedig ki lehet bírni. :)
Vendég

Catherine Nálam az a baj, hogy mindkét oldalon van tágulat, de a bal vesében nagyobb a pangás, és a jobb oldalamon kell inkáb feküdnöm. Természetesen azért iszom, de nincs meg a napi 2 l. Tényleg nem bánnám, ha 4 nap múlva megszületne :)

Kép

Kép
rszg

rszg, azt mondta a gombára a dokim, h majd szülés után kikezeljük, addig sajna nem tudunk sok mindent tenni. Csak kisérlezetni a kúpokkal. De most mondta a védőnőm is, h neki is szülés után múlt csak el.
Pihenjél sokat!!! Aztán meg küldd vkinek az sms-t, ha van vmi!!!!! :wink:
Nekem ma nst-n a bébi nem volt annyira aktív, szegény aludt, de azt mondták, h nem kell megismételni.
A fájásos görbe 3szor ugrott 40re, én nem éreztem semmit.

Mosás: én is sima 40 fokon mostam, sensitive folyékony mosószerrel, öblítőt nem hsználtam, csak ecetet. Aztán kivasaltam a rucikat. És nem is válogattam szét, fehéreket, színeseket egyben mostam. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bocs, ez valszeg rosszul mentettem a táblát, utána fel is raktam nélküle. :oops:
Rszg huhh ez a kh-as nem hangzik jól. Reméljük Máté tényleg nem vár sokáig.
Akkor Samunak jó hónapja lesz Erpé. :wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tehuiti nekem a 35-36. hétben 100-as fájásokat mutatott és nem éreztem semmit. :lol: Kíváncsi vagyok most milyenek lesznek.
Én 60 és 90 fokon mostam külön. De asszem erről pont Erpé írt anno, ami nem bírja a 60 fokot, kuka nálunk is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

rszg :shock: :shock: :shock:
Hamarosan babád lesz! :shock:

Jaj lányok, nem kezdjük újból ezt a 9 hónapot még egy kicsit? :twisted:

És hogy ez a Catherine ki lehet, hogy rám hivatkozik, én nem is tudom, sose láttam, és ő se látott még engem Burger Kinges zabálást rendezni :lol: :lol: :lol: :wink:
Üdv itt is 8)

No, a színes ruhák vannak mosóban, kíváncsi vagyok, mi történik velük...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Nincs időm olvasni, pörgős napom van, majd estefele leszek, csak gondoltam szólok, hogy nem szülök (sajnos) ..... :roll:

Katka

katka22

Nemlajos: jó az asztalkád! :wink: :D

Rszg. ez a kh-as dolog elég elszomorító, reméljük Máté megkönyörül rajtad és hamarosan kibújik. Valaki írta neked tanácsnak a négykézláb állást. Nekem is mondták, hogy felkelés után legalább 5 percet álljak négykézláb,magyarázat ua., mint feljebb.

Adryn: kipróbáltam a túrós kuglófot. Fincsi lett!

Kórházi tartózkodás: nekem Gergőnél 4 nap volt. Akkor este 8 volt a határ, ha vki utána szült 1 nappal később mehetett haza. Most ebben a kórházban még nem tudom mennyit kell maradni, de remélem nem többet.

Pulcsiról nincs hír? Kíváncsi vagyok bejött e az álmom?? :roll:

Ma fél ötkor ébredt Gergő azzal, hogy fél. Sikerült megnyugtatni, és az ágyában maradt kettő plüss kutyussal, azok vigyáztak rá: Nem tudom igazán hogy mi van, mert amikor kérdezzük tőle, hogy mitől fél nem tudja megmondani, pedig mindig van mindenre magyarázata. Két hete amíg kh-ba voltam mamáéknál volt és ott a mamával aludt, lehet ott tetszett meg neki, hogy mással aludjon?? Tényleg nem tudom, és bocs, hogy ilyenekkel fáraztalak benneteket.

banokla

Sziasztok, na én is jókor toppanok be közétek :) Felületesen ugyan, de azért igyekeztem olvasgatni Titeket (elég nagy néha a pörgés). A nevekkel még hadilábon állok, de próbálom memózni, így bocsi, ha eleinte inkább csak magamról írogatok. Ha jól láttam Erpével nagyon egy időre terveztük mind két gyereket :)
Most hirtelenjében a bőrelváltozás téma fogott meg. Nekem is vannak a cicim körűl apró barna pöttyök, mint az anyajegy, illetve a nyakamnál tele vagyok olyan foltokkal, mint az elpattant hajszálerek (lehet, hogy az is)
Éjszakai félelmek: A lányom 2 hete úgy hajlandó csak elaludni, hogy a fejére húzom a takarót :shock: Úgy olvastam, hogy 3 éves kortól elkezdődhetnek a rémálmos időszakok

Ennyi jutott eszembe,kérdezzetek :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?