A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

gio most hogy így mondod :lol:
lehet helyezkedik a buksijával és tágítja a csontjaim,de tegnaptól észrevettem hogy zsibbadnak a kezeim most is pedig nincs feldagadva.

Kép
Kép
anitaaa03

Megjöttem!
Elmondhatom, hogy csak pozitív élményem van. Láttam a szülőszobákat,(pont pangás volt, nem szült senki) és nagyon normális minden. Mind más szinű és lehet választani, ha nincs fullon. A dok is kedves volt, csináltatott CTG-t, de Manó épp nem volt túl aktív. Azért eredményes volt. Viszont én úgy izgultam, hogy mértek egy 136/90-es vérnyomást, pedig110/70 szokot lenni.
Szóval tetszett az osztály, a szobák, találkoztam egy szülésznővel, ő is kedves volt.
És a legjobb, hogy láttam két nagyon pici babát, akiket épp vittek már haza, jaj, én tisztára megszédültem.
Mondtam Apának, menjen haza a cuccokért, én maradok szülni, de megbeszéltük, hogy még korai. :lol:
Úgyhogy no para!

Szép estét, szisztok!

Azt mondta a szülésznő, hogy CTG előtt egyek mindig egy csokit, akkor mozog majd Áron. Mondtam, ezt megbeszéltük!
Vendég

Sziasztok!
Nincs ma az a nagy pörgés...holnap reggel megyek megint ctg-re, most már kezdek aggódni. Tudom, hogy nem kell, meg hogy minden rendben lesz, de azért mégis.
tedorka

Sziasztok!

Ma még csak a levlistás leveleket néztem. Pihengettem, meg volt pár dolgom!

Tedorka: nem tudod megérdeklődni, hogy vajon az AEK-ben kell a Házassági AKiv. 300 napnál nem régebbi másolata? Csak mert akkor még azt is be kellene szerezni, ha oda kell!

Gio: most én is azt tűztem ki célomul, hogy még legalább 5 hetet bírjanak ki a fiúk odabent, és december 10 után már tőlem meg is születhetnek :)

Judyka: hát ez tök hülyeség, hogy a légzéskimaradás oka lehet a szülőkkel való együttalvás. A legtöbb helyen épp azt olvastam, hogy az anya lélegzetvétele ösztönzi a babát is a légzésre. Másrészt pedig a legtöbb kultúrában nincs is kiságy, hanem amíg pici a baba a szülőkkel alszik. Velünk sokat aludtak a lányok, soha nem volt gond. Bár volt hogy a férjem kirántotta a párnát talán Verus alól :D
Mi mindig rácsra helyeztük a légzésfigyelőt, és azzal se volt gond. Nekem azért tűnik jobbnak, mert a kókusz matrac ugye azért jó, mert jól szellőzik. Na de ha alul lezárják a levegő elől az utat, akkor hogy szellőzzön???

Na látom ez a közöttünk alvás dolog sokakat felcsigázott. Hát ok, szenvedünk mert a lányok tényleg nagyon ránk vannak kattanva, de olyan megnyugtató is. Persze ma már nem olyan jó, hogy Veru még 4 évesen is jobban ragaszkodik hozzánk, mint Johi. Johit simán vissza lehet vinni az ágyába! Próbálunk majd okosabbak lenni a srácokkal. De többek között ez is olyan, amit elhatároz az ember, aztán lehet hogy másképp alakul. A lányok is sokszor azért aludtak velünk, mert én igény szerint szoptattam, és sokszor fekve, és bealudtam szoptatás közben, főleg amikor két óránként kelt éjjel is szopizni...

sprite: egyet értek veled, mert én sem tudtam a lányokat külön tenni addig, amig meg nem tudtam hogy megint babát várok. Már végülis nem egyedül vannak. Én pl utálok egyedül aludni, bár most más a szitu, mert a férjem sokszor a lányokkal alszik egy pótágy félén. :( és hancúrozni tényleg bárhol lehet :) :oops:

gio: mondjuk a szülői ágy a mienk kérdésben egyet értek. Mi úgy oldottuk meg, hogy vettünk kiságyat a lányoknak, és ott aludtak de a mi ágyunk mellett volt az ágyuk. Mindez kb 6 hónappal ezelőttig így volt! De ha olyanok lettek volna, hogy elalszanak az ágyukban simán, bizonyára nem szoktattam volna őket magam mellé. Vera nagyon ragaszkodik, még most is. Johi meg egyszer kel éjjel, és akkor átjön, de ha vissza vinném, akkor megvárnám hogy mély álomba merüljön, hát nem jönne át. Könnyebben leszakadt, mégse csináltunk semmit sem másképp, mint Verával!
Egy biztos, ha közösségbe viszem Verust, csak áradoznak róla, hogy milyen ügyes, talpra esett. Könnyen feltalálja magát, könnyen teremt kapcsolatot. Szerintem ez attól függ, milyen tálentumot kapott föntről. Ragaszkodó, a férjem is nagyon az volt :) de olyan kis talpraesett tud lenni, mint én! - de most nem fényezni akarom magamat :roll:

Szoptatás terén pedig Dorka, én Johit sem akartam egy másfél éves koránál tovább szoptatni, mégis alig bírtam leválasztani 20 hónaposan is! Szóval ezt is gyereke válogatja. Mondjuk egy két éves gyereknek azért már lehet "parancsolni". Vera amúgy 13 hónaposan simán leszokott, de a cumi és a cumisüveg jobban előtérbe került. Végül Johinál is egy csőrös üveg volt a kiváltó tényező!

anita: farcsontom nekem mindig fájt a terhességeim alatt. Most épp nem, de még lehet előjön, mert már fájt ezalatt a terhesség alatt is :?

Kata
labkat

Kata,
akkor szüljünk egyszerre:-) Már próbálok üzletelni Istennel a dec.10-e ügyében, meglátjuk mennyire hatékonyan :-)

Férjemmel beszélgettünk épp, és nálunk mondjuk még az is érv a nemegyüttalvásban (persze hozzáteszem, hogy lehet ha kibújik első babócám eszem ágában sem lesz elengedni, igaz a kiságy eleve a mi ágyunk mellett van amúgyis), hogy mi általában meztelenül alszunk. Oké, míg szoptatok valszleg nem így lesz, hisz jön a tej, no meg szülés után ugye eleve vérzünk még pár hétig, de ez mondjuk a férjem pucérkodását nem zavarja így még egy ún. szokáson kellene változtatni, ami nem teher, csak sztem fölösleges - gondolom ezt most, első babásan, szülés előtt szigorúan csak elmélkedve.... 8)
Amúgy nekem tetszik hogy sokféleképpen gondolkodunk és még azok között is van különbség akik már többedik gyermeküket várják illetve nem lehet szétbontani hogy első babások véleménye és 2.3.babások vélemény:-) . És a különbözőség ellenére úgy látom mindenki tökéletes anyuka tökéletes gyermekekkel. Nem beszélve kitartó és türelmes férjeinkről és arról hogy mennyi hasznos infoval, tapasztalattal gazdagodtunk már most egymástól egymásáltal.
Szép jó éjt Mindenkinek!
Vendég

Ha nekem a farokcsontom fáj,az általában a sérv miatt van.Úgyhoy én ehhez mérvadóan nem tudok hozzá szólni :oops:

Anita!
Hidd el,hogy egy félévesnek bőven elég az anyatej fő tápláléknak és ha van tejcsi,akkor miért ne kaphatná a legjobbat.
Sajnos nagyon sok olyan gyerkőcöt ismerek,akik azért lettek felszívódászavarosak,ételallergiások,mert már 4 hónapos koruk előtt mást is kaptak az anyatejen és tápszeren kívül.Az kis bélrendszerük még 3 hónaposan nagyon nincs kialakulva arra,hogy pl bizonyos gyümölcsöket megemésszenek simán,probléma mentesen.Pl egy alma is igencsak savat csinál még egy felnőttnél is,hátmég egy pár hetes babónál.

GIO!
Te nem alszol??? :wink: :D
Á!Nállam csak pár percig tart az ingerültség,aztán ha tisztázódott (márpedig isztázódott :wink: ) akkor ahogy jött el is múlik.

Még csak fél 6 múlt és én már megedtem 1,5 palacsintát.Szégyellem magam,de egyszerűen NEM bírtam ellenállni.Szinte nevemen hívógatott..... :oops:
Vendég

Kata, én is meglepődtem a tv riprton, hogy oknak tekintette az együttalvást, részben azok miatt is amit írtál.

Én mostmár semmiről nem alkotok véleményt, még terv szinten sem, nemsokára megtapasztalom, és akkor már tény lesz mindenből. :D

Most még tart a tegnapi + hatás. :P :P :P

Sprite, jó neked, hogy már olyan korán palacsintáztál.
Nekem, mikor felkelek, előbb be kell vennem a gyogyót, és utána fél órág se kaja se pia.(hogy fel tudjon szívódni.)
Az első pár hónap nem okozott gondot, de pl. mostanéban a 20 perc sem megy könnyen, sokszor csalok, remélem, nem sokat változtat a p.mirigy működésemen pár perc.
Vendég

O, Olga! ha az a palacsinta meg a neveden is szolitott, akkor igazan kulonleges lehetett...megsem hagyhattad csak ugy ott :lol:
Nagyon tetszik a pocid, szerintem nagyon hasonlo alaku, mint az enyem, csak te vekonyabb vagy, de kb ugy kerekedik alul-felul, mintha egy ratett dinnye lenne :):)

Egyetertek Judyval, hogy majd a sajat tapasztalatunk alapjan teny lesz...marmint olyan, ami a mi eseteunkre ervenyes, es nem altalanosan. Egyebkent az valoban teny, hogy az utobbi idoben megnovekedett az egyuttalvasos baleset/halalesetek szama, de egyertelmuen azert, mert a szulok nem tartjak be meg a legalapvetobb szabalyokat (amik egyebkent egyszeruek, magatol ertetodoek) sem...vagyis hiba nem a modszerben, hanem a kivitelezesben van. Egyebkent meg minden kutatas ugy zajlik (de van meg valaki mas isitt koztunk, aki mostanaban doktoralt, ezt o is tanusithatna), hogy van egy feltetelezes, es azt be akarjak bizonyitani. Ha a tezis, a direkt ennek bizonyitasara torekvo vizsgalatok soran igaznak bizonyul, publikaljak, ellenkezo esetben ritkan. vagyis egy publikacio attol fugg, hogy ott eppen mit akartak bebizonyitani. Egyebkent szinte mindent be lehet bizonyitani.

Gio! Az viszint erdekelne, hogy miert gond a meztelenseg...ugyanis mi is igy alszunk, de en addig inkabb pozitivnak gondoltam a hatasat (szoptatas, erzi a test szagat es meleget...)...lehet, hogy valamit nem tudok? :oops:

Amugy en a terhessegem kezdete ota is sokszor valtoztattam mar velemenyt..sokszor olyat hallok/olvasok, amire addig nem is gondoltam. nekem is vannak persze elveim, de azok inkabb hosszutavuak...a megvalositashoz vezeto utak kivalsztasaban meg ugysem tudok elore helyeset kivalasztani...majd rugalmas leszek.

Tedorka! Ez az idopont nagyon izgalmasnak tunik...mar olyan kozel van, jajj de jo!!! mar ugy varom :):):)

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Pumi, szerintem nem rám gondoltál, hanem Melindára. Én ügyesen kivárom a december 5-t.
Megjártam a ctg-t, persze most teljesen rendes volt a gyerek, nem pörgött (igaz, aludt). Néha megpróbálták felébreszteni, akkor annyira nem örült. Igaz az is, hogy fényévekkel jobb gép volt, mint a hétfői, mert az nagyon nyomta a hasamat, és a csöppség meg le akarta rugdosni a hasamról.
Kata, elfelejtettem megkérdezni a házassági anyakönyvi kivonatot. Hétfőn megyek megint ctg-re, és akkor majd megtudakolom.
Olga! PALACSINTA!!! Hmmm...akármennyit, az sose árt. És ami nem árt az ugye használ. Már tök rég óta ennék, csak én nem tudom elkészíteni. Tudom, furcsán hangzik, hogy nem tudok palacsintát sütni, de két bátyám van, akik mindig megcsinálták a "lányok helyett".
tedorka

Igaz, bocsi Dorka! bar a dec eleje nem veszes neked sem.

Gondoltam, alaposabban megnezem a korhazi cucc tartalmat...marmint azt a reszet, amit hasznalni fogok. pffffff..itt van ez a kifejezetten szules utanra gyartott ...nem is tudom mi...talan matracnak neveznem. Ok, en valoszinuleg tulzok, mert meg a tisztasagi betetet sem tudtam soha elviselni, nna de ez...!!! Az "atombetet" kifejezes az atombugyi utan boven nem eleg. Nna jo, nyilvan nem ez lesz a legnagyobb gondom..de egyszeruen nem tudom elkepzelni meg azt sem, hgy mibe fogom ezt belerakni :roll: Most vettem par "normalis" bugyit, mert csak tangaim voltak, nna de hat azok sincsenek 15 cm szelesek! Ugy latom, hogy ebbe az elsobhato halos, sort-fazonuba belefer, dehat csak nem hasznalhatom azt hetekig...lehet, hogy ki kene probalni egyet. Parommal most beszeltem telefonon, o ajanlotta a szukebb boxereit, de nem jo...egyszeruen nincs annyi hely a 2 labam kozott, a pingvin ehhez kepest semmi! Nna, micsoda gondot talaltam mar megint magamnak :):)
megyek is, bedobom magam a furdokadba egy zold maszkkal, egy teaval es nehany gyertyaval...es levizualom magamban, hogy a meleg, naptejtol illatos tengerparton vagyok :):)

Kép
pumipumi

TEDORKA!
Nálunk apa egyik kedvence a palacsinta,így muszály kb 3 hetente sütni.Pedig annyira utálom sütni.....Legalább annyira mint panírozni.

PUMI!
Én szülés utánra a Tenát vettem Zizunál is most is.Tényleg utálatos valami,mindig tampon párti voltam.Tényleg úgy érzi az ember magát ezektől a betétektől,mintha egy féltégla lenne.Szörnyű.De szerencsére nem tart sokáig....
Szerintem Gio nem problémának írta le a meztelen alvást.egy szopiztatós anyukánál sűrűn előfordul,hogy a tejcsi akkor is beindul ha a babó nem szopizik.Az meg ingen kellemetlen tejcsiben ébredni :wink:
Mikor Zizu még szopizott,minden egyes este miután megfürödtem,elzártama tust és azonnal bindult a tejem.Párom azon röhögött,hogy gyakran csak úgy spriccelt. :oops: :D

Én most nem főztem,helyette só-liszt gyurmáztunk Zizuval.1 hét múlva kifestjük őket,lkk,aztán mehet a játszósba :D
Vendég

Itt nincs Tena, de megvettem azt, amit a leginkabb ajanlanak, direkt erre van...ez a legjobb, legspecibb es ...legatomabb....de legalabb gyartottak volna hozza bugyit is, vagy valamit...a nagypapa bepisilos pelusa ehhez kepest semmi :):) nna jo, nem lelkizem am rajta :) mar megint kuldtek par kupont a bababoltba, ugyhogy vasarnap megyek is, veszek meg ebbol az eldobhato halos bugyeszbol...meg csimotanak cuki kis neszeszert...meg par dolgot, ami nem szukseges..de megsem dobom ki ezeket a bonokat :)

Hat, ha nekem ilyen szuperul lesz tejem, szerintem en akkor is megoldom ezt egy kenyelmesebb nagymama-melltartoval ejszaka, de ehhez tutira nem fogok pizsit (meg rosszabb: haloinget) magamra, meg a paromra adni. Csak azert kerdeztem Giot, mert lehet van valami (mit tudom en...atvesznek bacikat a testrol...), ami miatt nem jo.

En ma fozok (tejszines articsokas tesztat), de holnap szerintem pizzazas lesz...olyan ritkan eszem...eleinte abszolut semmit, most az utobbi 1-2 honapban azert bevagok 1-1- szeletet 2-3 hetente :):) Persze nehezemre esik..csak ugye a doki, meg a szuleszno is mondta, hogy jo lenne kicsit kevesbe taplaloan kajalni, egyek neha egy kis "szemetet" is ...ugyhogy legyurom valahogy :lol: :lol:

Kép
pumipumi

Hali,jó rég voltam,de képebn vagyok,csak nem volt kedvem /időm írni.

Sok véleményem van,olyan is,amiben nagyon vaskalapos,határozott vagyok.Szopi.Soha nem vonnám meg a gyerekemtől csak mert vannak olyan cikkek,okoskodó családtagok,stb.akik szerint elég pl.3 hónapig.ahogy Olga is írta,rengeteg olyan gyerek vana,ki emiatt,kimutathatóan emiatt lett ételallergiás később,mint pl.most barátnőm kisfia,akinek hiába szajkóztam,h ne adjon lekváros,porcukros piskótát 6 hósan,meg krémtúrót,meg stb....most meg rínak,mert laktózérzékeny eltt....Ja és a tojást sem bírja rendesen megemészetni...egy babának 6 hónapig az anyatej A táplálék,ha nem sikerül szoptatni,akkor atápszer,ami modern és nagyon szigorúan ellenőrzött.
Anita,kérlek ne haragudj meg érte,de ez nekem tényleg nagyon sarkalatos pont.

Együttalvást nem szeretem,sosem működött,mi az ágy két szélén lapjával,a D meg a középső 1,5 m-en fetrengett.Hát gondolhatjátok,mennyi türlemem volt másnap hozzá...de ennek az isoka,amit már írtam,h mi nem tudtunk fekve szopizni és hogy ő éjjel is 3x kakált.így semmi kényelmes nem lett volna benne.

Meztelenség.Gionak igaza van,mondhatni nem fog működni

:lol: alul vér,felül tej....ömlik :twisted: má'bocsi....

Nekm azt mondta a helyi anyakönyvvezető,h már minden kórházban az eredetit kérik el.Nem kell kikérni a másolatot...én így készülök..

Rólam.Magas lett a vércukrom,most diétán vagyok,200 g Ch naponta,ami nem is vészes,azt hittem sokkla szörnyűbb lesz,de valójában sosem vagyok éhes,mert 6x kell enni naponta és 3 óránként.Vettünk vércukroszint-mérőt és néha megmérem,normális.Hétfőn kell 24h-s vizeletet gyűjtenem,amit viszek majd kielemeztetni a dokihoz,meg hétfőn csinálok bázisnapot,amikor 8x mérek vércukrot egy nap.

Ezen kívül sokat keményedek,de fájdalmatlan,így csak remélem,h még 3 hetet egyben leszünk.Viszont iszony lett az izületi gyulladás a kezeimben,nem csak zsibog egész nap,főleg éjjel,hanem fáj is.És Gergő még mindig nem illeszkedett be,de még csak nem is fejvégű....remélem hamarosan szótfogad és beáll.Nem akarok császárt.

No,de elég a panaszkodásból.Remélem mindenki jól van,aki rég jelentkezett.

Kép Kép
meli1118

Hát Sprite, lehet, hogy lassan én is rászánom magam, és megtanulok palacsintát gyártani. Vagy inkább küldjél nekem fénypost...nyitom az ablakot.
Egyetértek mindenkivel pro és kontra szoptatás-ügyben. Szerintem amíg lehet, addig szoptatni kell. Ezt nem úgy értem, hogy tízéves koráig, hanem, legalább egy évet. Aztán ha úgy alakul, akkor tovább, ha meg úgy alakul, akkor rövidebb ideig. A babakaják nem olyan jók, főleg, hogy van, amelyik hozzáadott cukrot tartalmaz, és ráírják, hogy 3 hónapos korban már adható. Éljen, annak a gyereknek nem is hiányzik más, csak egy jó nagy kanál cukor.
Meli, nekem is azt mondta az anyakönyvvezető, hogy elég az eredeti, csak rá akartam kérdezni a kórházban, hogy ők is tudnak-e erről.
Megyek, főzöm tovább a kaját, tárkonyos csirke-ragú leves lesz, másodiknak meg még nem találtam ki. Egyelőre legyen meg a leves!
tedorka

Sziasztok Kismamik!
:twisted: Eltűnt az előző hozzászólásom.

Szóval már jó a netünk, merthogy rossz volt, azért nem voltam egy ideig, csak épp bekukkra hogy olvassak. Bár nagyon el vagyok maradva, inkább csak a lelistás maileket néztem.

Látom elvi viták bontakoztak ki! Sebaj, csak veszekedés ne legyen!

Anita! Sztem azért kérdezd meg a dokit hogy mi lehet ez a farkcsont fájdalom. Bár szerintem is a baba súlya.

Olga! Nagyon tuti a tejcsi spriccelés! Nem lehet semmi! Már várom hogy mi is ott tartsunk!

Pumi! Hát én nem is vettem meg a "matracot" mert megilyedtem tőle. Inkább vettem atom méretű rendes betétet, aztán persze lehet hogy nem lesz jó. És in is boxeres gyógybugyit vettem, de én sem tena félét. Szerintem jók lesznek.

Ma én is találkoztam a leendő dokinénivel. Szimpi volt. Kedves.
Vendég

Meli! Vegulis ez meg csak a 34. het eleje...ezen a heten nagy reszuk befordul, de nem jelenti azt, hogy mindenki. majd meglatod, milyen jo kisfiu lesz Gergo :):)

En remelem, hogy minel tovabb tudok majd szoptatni...azon kivul, hogy a legjobb taplalek, meg keszitgetni sem kell...nna meg ingyen van :):) De tenyleg minekmadni mast, ha ez van, ez a legjobb. Hozzapotlasrol en is csak rosszakat hallottam...persze biztos van, akinel nem lett soha semmi baj.

Mmmm...akkor ennek a meztelen alvasnak csak ilyen gyakorlati problemai lennenek? Az alul ver-felul tej szitu azert jol megoldhato bugyival-mellcsivel...ehhez meg nem kell haloing...nna meg a problema fent all akkor is, ha a baba nincs velunk az agyban (szigoruan szelen, nem kozepen...aztan legfeljebb agyhoz tolt kisagy...nalunk igy lesz)...es ha jol emlekszem, Gio ezt, mint okot emlitette a nem-egyuttalvasra. Nna mindegy, majd kiprobalom...majd felteszem apa dzsungel mellkasara...onnan meg leesni sem tud, ugy be lenne biztositva ott :lol:

Szerintetek "illik", erdemes felkeresni a leendo gyerekorvost mar mostanaban? Elvileg nem szuksegszeru, mert minent megkani a receptje nelkul is...csak azert gondoltam, hogy megis...hogy ismerjuk egymast..meg ki tudja, lehet, hogy ilyenkor szoktak is mondani tanacsokat, vagy mit tudom en...valogatnom nem kell, mert a hazunktol 100 meterre van a sima korzetis gyerekorvos, ez a legjobb valasztas. A korhazban azt mondtak, hogy nem "kell" felkeresni elobb, mert minden regisztralast, stb elinteznek ok, nna meg a 3 napos kontrollra ugyis a szuletesi helyre kell visszavinni. De talan csak kenyelmesebb lenne mar elotte odamenni...

Kép
pumipumi

Kriszti! Jo, hogy te is jelentkeztel (hogy van az unokahugi? ). Tudjatok, kit hianyolok meg? Molyt...o is regen volt, bar ha jol emlekszem, nalunk is minden rendben alakult.

Nekem semmi bajom ezzel a sok velemenykulonbseggel, ugysem veszem szemelyes tamadasnak...oszinten szolva, ha valaki esetleg bantot irna, akkor letudnam magamban ennyivel: sz..ok ra :) De arra pl emlekszem, hogy abszolut kulonalvos-parti voltam, pedig rengeteget olvastam az egyuttalvasrol is, es valojaban za joval meggyozobb volt mindig, csak valahogy ugy ereztem, hogy az nem az en stilusom, nem illik hozzam. Aztan talan Pokica ervelt meg nagyon az elejen errol, elgondolkodtam rajta, es utana valahogy nagyon gyorsan megvaltozott a velemenyem, es annyira termeszetesse valt az ellenkezoje.

En imadok palacsintat sutni, eleg gyakran szoktam is..talan holnap...ja, holnapra mar beterveztem a pizzat...az sok lenne :oops: A csusztatott a kedvencem, de szinte sosem csinalok (foleg most, fosok, hogy az egyik oldali sutes miatt marad nyers tojas), mert az teljes kiorlesu lisztbol eleg gaz. Es en panirozni is szeretek...viszont utalok hust vagni, fujjjjj

Igen Kriszti, erre a nagy meretu, de hetkoznapi betetre en is gondoltam, de nem hiszem, hogy el tudnam viselni annak az anyagat...azt a muanyagot...ezek a specik legalabb term. anyaguak, nalam ez (sajna) alap...de azert sztem veszek egy zacsival...vagy majd akkor meglatom. Igazabol azert nem tettem eddig, mert gondolom, eleg sok lesz a cucc, ami kiszabadul..legalabbis ha ilyen csonakokat gyartanak pont erre...

Kép
pumipumi

Juhejjjjj! megjott az uj-uj babakocsi...nna, ezt mar ki nem adom a kezembol...az osszerakassal megvarom a ferjem, csak belekukkantottam a dobozba...es hat oszinten szolva, elegedett vagyok, hogy igy alakult...csodaszep szin..elbaltazott dontes volt a kremszin (ez tortenik, ha az ember a praktikum miatt a jozan eszere, es nem a szivere hallgat :) ), es sokkal szebb :):)

Nna lekoccolok...picit kesobb meg visszanezek (meg nezegetem az okt/nov topikot is...olyan izgi), aztan megyek uszni, utana meg nogyogyihoz...meg lehet, hogy megiscsak elokaparom a babakocsit a dobozbol, ha nem sikerul megallnom :oops:

Kép
pumipumi

Nem írtam eddig, míg le nem zajlott a szopi-együttalvás témakör, mert a végén még belelovallom magam. :D
Érdekes volt olvasni a véleményeket. Az enyém megegyezik Olgáéval, akár én is mondhattam volna. De anno beszéltünk is erről a témáról.
Egyébként pedig mindkét dolog abszolut gyerekfüggő. Ki gondolta volna, hogy a fiam 2,5 éves koráig fog szopizni, mikor a lányom már 13 hósan abbahagyta! :shock: Senki. Mégis természetes volt, hogy így alakult, én pedig soha nem szoktatnám le erőszakkal, neki ennyi idő kellett míg érzelmileg megérett az elválásra.
A lányunk nem szeretett velünk aludni, a kiságyában érezte jól magát, a fiunk utálta ha külön van, így hamar összeköltöztem vele és ez így volt természetes. Nem kell semmiből nagy elveket vallani és nagy ügyet csinálni, egyik gyerek ilyen, ez a jó neki, másik gyerek meg amolyan, úgy érzi jól magát. Mi pedig akkor érezzük boldognak magunkat, ha a gyerekek is azok.
Egyik sem fog 20 éves koráig szopizni és velünk aludni, csak ki kell várni az idejét, hogy "megérjenek" a mind önállóbb lépésekre. Ez pedig elkerülhetetlenül bekövetkezik, kinél hamarabb, kinél később. Hiszem, hogy a későbbi kiegyensúlyozottság ezen alapszik.
Nálunk mindig a lényeg a természetességen van, ami belőlünk jön és nem a "szakemberek" érvei az irányadóak. A gyerekek jókedve, boldogsága, öröme a mi boldogságunk titka és a két fél álláspontja (gyerek-szülő), jó közérzetének kulcsa nem lehet ellentétes.

A palacsinta nekem is jöhetne, olyan fáradt vagyok minden nap, hogy szívem szerint csak pihennék. Azért ma még belefért egy almás lepény sütés. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Abszolut egyetertek Pokicaval..en is megprobalom majd ugyanezzel a rugalmassaggal, remelem, sikerulni fog.
Itt meg ugyis mindenki csak leirja a dolgokat...nem hiszem, hogy barkinekis a masik meggyozese lenne a celja...vegulis nem iskolaban vagyunk, hogy mindenki ugyanazt csinalja.
Csak annyira szar ez a nagy info-ozon...regebben sikerult mindent osztonosen csinalni, ma meg ez megy: a te gyereked mennyit van fent 2 alvas kozott? hany ml-t szopik? hany grammot nott az elmult 2 oraban? hany szot tud mar mondani? Termeszetesek is ezek a kerdesek, hiszen az emberek nagy reszenek, foleg, aki bizonytalan, nem biztos magaban, nem optimista mindig szuksege van viszonyitasra...aztan persze akaratlanul is ezt tesszuk, mert nehez kimaradni ebbol a (sajnos) versenybol es a magunk utjat jarni igenyeink szerint.
Pokica! Sikerult megoldast talalni a szules idopontjara? Nagylanyod marad otthon Petikevel?

Nana hogy nem sikerult megallnom...elokotortam nagy nehezen az alkatreszeken a dobozbol :oops:

Kép
pumipumi

Hali
most van a Bp-i Arénában baba-mama expo. Sztem nem rossz, bár nem olyan nagy mint a BNV területén, ugyanakkor szimpatikus, hogy az 1600 Ftos belépőt le lehet vásárolni, a MInimanó centrumban akár a kiállítás után is.. Kenguru goldos rucik féláron vannak.
Íme a link: http://www.babamamaexpo.hu/

A pucérkodást félreértettétek...Nem ilyen tejcsis bacis dologra értettem, de mindegy is.Inkább intimitás témakör az amire gondoltam és nem a baba-mama viszonyban.
Végre lezajlott a téma együttalvás és szoptatás ügyben is.Ne is ragozzuk tovább szerintem:-) Ezek mindig megosztják az anyukákat.

Judy
örülök hogy ilyen pozitív élményeid voltak a látogatáson! Ez már fél siker! Egész más lesz így gondolom majd bemenni szülni.

További szép napot! Bár itt már esik, de attól még szép :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.06 16:36-kor.
Vendég

Pumi, még nem tudjuk hogy lesz, csak nagyjából vannak elképzeléseink. Ha éjjel indul be a szülés, akkor a lányunkat felébresztjük indulás előtt és a kicsivel összefektetjük, ott aludjon tovább. Aznap nem megy majd suliba. Ha délelőtt indul be, azt még nem tudjuk pontosan hogy lesz, vagy apa irány a suliba, elkéri a gyereket, hazahozza és indulunk mi ketten apával. Vagy visszük magunkkal a kicsit is, nagy marad suliban és miután biztonságos kezek között vagyok, apa hazamegy Petikével, de ha gyors szülés lesz, akkor majd megvárnak a folyosón. A fiunk is megvolt alig több mint másfél óra alatt, talán most is így lesz.
Ha délután indul be, az tiszta sor, gyerekek otthon, mi apával spuri.

A babakocsit fényképezd ám le miután összeraktátok!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Érvekről, gondolatokról annyit, hogy én a topic indulásának elején sokat gondolkodtam, hogy akarok-e egyáltalán babakocsit venni... És lőn, itt van mellettem :) Pedig meggyőztem saját magam, hogy az úgysem kell, egyébként is a kendős dolog nagyon szimpi, de ebben nagy szerencsém van, hiszen egy gyakorló kismami társunk aki ebben profi, az itt van nem messze tőlem :lol: Ja! Kendőt még nem is vettem.
Ugyanígy jártam a mellszívóval is, báj szinte fájdalmat éreztem kiadni érte a pénzt... mondtam is apának, hogy ha használni fogom, akkor boldog leszek, ha nem tudom valami miatt hasznát venni, akkor kidobott pénz lesz, pedig nincs feleslegesen egy fillérünk sem.

Pókica visszatekintve a múltra, érdeklődöm, és válasz jöhet bárhova, az elköttetésre sikerült valami megoldást találni? Esetleg talán meg is gondoltad magad?

Üdv. Gabi
Vendég

Látod Gabi, ez teljesen lekerült nálunk a palettáról. Mivel szüléskor nem csinálják meg csak ha császároznak, így máskor kellene 3 napra elválnom a gyerekeimtől és befeküdnöm. Ehhez meg nem nagyon fűllik a fogunk, főleg, hogy apának akkor itthon kellene maradnia és nem tudna dolgozni menni annyi ideig.
Majd megpróbáljuk a spirált, bár a hatékonysági módszere nagyon nem tetszik. Főleg szopi alatt nem szívesen használnám. Ha gubancot okoz és valamiért nem tetszik, akkor újra latba vetjük az elköttetést.
Egyszer majd beszélhetnénk arról is, hogy szülés után ki hogy fog védekezni, mert én tényleg ötlettelen vagyok ez ügyben. A Pharmatex egyenlőre szopi alatt a legszimpibb, csak vajon elég hatékony-e...?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Pókica én is elvetettem az elkötés gondolatát,mert azt olvastam róla,hogy az sem 100%-os....ami igen furán hangzik,de sajnos így van!Nekem a pharmatex nem jött be...,mi gumizunk :),ha eljön az idő!
Amúgy az Éva magazinban olvastam erről,mert az e havi számban ez volt a téma!Amúgy is egy jó újság,ismeri valaki?Én a kismama újságot lecsereéltem rá! :D
Vendég

babasúly számítás:
http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm
terhességi kor kiszámítás:
http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
Vendég

Jó lehet az EXPO, olvastam én is, de én már nem érzem magam alkalmasnak a tülekedésre.

Ma voltam (ennek ellenére :lol: ) IKEÁ-ban, direkt délelőtt, nem is voltak olyan sokan. Tök jó, van gumis lepedő, 2 db 795.-, vettem, tarcsiba.
És megleptem magam egy kis dekorral, természetesen. :P

No, mára kipurcantam, jó éjt!
Judy
Vendég

Judy
ma az expon nagyon kevesen voltak, nem tudom hétvégén hogy lesz, de úgy kellett elugrálni a kiállítók elől mert állandóan leszólítottak sok faaaantasztikus ajánlattal. De lehet azért volt nihil, mert hétköznap van. Egyébként én hétfőn voltam azt hiszem Ikeában és imádtam, hogy alig vannak, lehet szellősen nézelődni.
Gumislepedő ennyiért gyerekágyba való vagy felnőttbe?
Vendég

Ja Gio,így már világos,erre tényleg nem is gondoltam,félreértettem. Jól megbeszéltem magamban nélküled,hogy mire gondoltál :). Bár ez az ok jóval szimpatikusabb,így ezen sem kell görcsölnöm.

Pókica!Akkor végülis minden esetre találtatok megoldást. Milyen menő lenne a lánnyodnak hazamenni a suliból,mondván,hogy anya szül és vigyáznom kell a másik tesómra :) ... Bár a délutáni műszak egyszerűbbnek hangzik.
Persze,teszek majd képet a babakocsiról,bár szerintem senkinek nem fog tetszeni,annyira nagyon egyszerű kialakítású...de nem baj ez...nekünk csak ez jött be.

Kata! Mindjárt indulok sztreptora,csak magánban csinálják és 3 nap alatt van meg. Kicsit be vagyok sz..va.

Kép
pumipumi

Pókica a felvetett kérdésed engem is foglalkoztat :)
A pharmatexet 2 évig használtuk, nekünk bevált, igaz, az első negatív élmény után nem adtuk fel. A krémje az ami mindkettőnknek komfortos volt, ami a használati útmutatóban van, azt pontosan betartva nálunk bevált. Több helyen olvastam, hogy terhesek maradtak mellette, én nem, pedig nemsokkal a kiürült tubus kidobása után pozitív lett a teszt :wink:
Így mi szoptatás alatt biztos maradunk ennél :wink:

Üdv. Gabi
Vendég

Gio, 60*120-as, kiságyba való, elvileg van több szín, én fehéret vettem.
Vendég

Gabi, úgy olvastam fórumokban, hogy a krém az csípi mindkét felet. Igaz ez vagy ez is egyéni érzékenység?

Nekem is levették múlt héten a streptococcust, remélem most nincs, az előző babánál volt. A doki nem is kezelt szülésig vele, mert a kórházban az a gyakorlat, hogy akár pozi vagy negatív szüléskor az anya, akkor is kap antibiotikumot szüléskor és a baba is amíg nincs meg neki a tenyésztés. Nagyon félek, hogy nehogy megfertőződjön a kicsi, ez anno is a nagy parám volt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica a csípés miatt is írtam, hogy meg kell próbálni, ugyanis ez minket nem csípett. A kúp sem, de azt utáltam, amikor távozott belőlem. Szerintem ez is egyéni, mint bármi más is.

Sajnos nálam valamit találtak a kenetvételkor, ugyanis most antibigyó kúrán vagyok, kedden ismétlés :cry: Nagyon bíztam benne, hogy megúszom, de inkább legyek kezelve, mint a babának legyen bármi baja.

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!
Ma fél tízkor keltem...de még mindig álmos vagyok!
Nekem hétfőn vették le a strepto-t, de pénteken még nem volt eredmény, pedig ilyenkor már szokott lenni. Na majd hétfőn megint megyek ctg-re, hátha akkor már meglesz. Remélem nincs semmi baj, mert nem örülnék: ha már eddig kihúztam mindenféle fertőzés és egyéb baj nélkül, akkor ezt a pár hetet már igazán kibírhatná.
Ja, és ma töltöm a 36-t. Hivatalosan mához négy hétre szülünk, mármint kiírás szerint, úgyhogy ma kezdem a homeos dolgokat meg a málnalevél teát is.
tedorka

SZiasztok
mi is f10kor keltünk,jó volt :)
A streptot nálunk a 36. héten néznek, meg vért-vizeletet is, amikor első ctg-re megyünk.
Nem várom, mert akkor hetente kell menni a kórházba és a ctg után mindig keresgélni, várni kell a dokira.
Épp olvastam vhol hogy ez az állandó ctg-zés a végén más Nyugat-Európai országban egyáltalán nem "divat". Azt hiszem Pumi Te is írtad, hogy nálatok sincs talán csak egyszer a 38. héten?
Jó mondjuk kibírom 8) Ez legyen a legkisebb gondom
Olykor fel-feltör belőlem a félelem már a szülést illetően , de mindig lecsapom:-) És szerencsére még álmodni nem álmodom erről.
Vendég

Én is már kedden kezdem az első CTG-met, utána nálunk is dokikeresés van, hogy megnézze. Kíváncsi vagyok mennyi időbe fog kerülni mire végre hazaérek. Jó kis program lesz minden héten eljátszani. :cry:
Ráadásul szerintem is felesleges ez az állandó CTG-zés, a fiamnál dec 14-én este 8 -kor csinálták az utolsót, azt mondták, hogy nyugodtan menjünk haza, aludjunk, itt még pár napig tuti nem lesz szülés, olyan sima a görbém. Erre hajnali 2.15-kor már a kezünkben volt a fiunk.
Gio, belőlem is előtör a félelem a szülést illetőleg, még nem vagyok felkészülve arra a fájdalomra, viszont már nagyon szeretném ha nem bent lenne. Apa is egyre sűrűbben nyüstöl, hogy adjam már oda. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Akkor nekem szerencsém van, mert az orvos a szomszéd szobában rendel, amíg elkészül a ctg. Aztán átnéz, vagy az asszisztens átviszi neki, és nem is kell menni sehova. Ráadásul épp ezért hellyel-közzel soron kívül be lehet menni. És a kórház meg három percnyire. Na jó, nem dicsekszem...egyébként szerintem sincs túl sok értelme ennek a hetente ctg-nek, hiszen csak bemész a kórházba, vagy rendelőintézetbe, ahova általában az emberek nem jókedvükben mennek, tehát találkozol egy csomó beteggel. Ezt sajnos nem lehet kikerülni.

Na, elhúztam iskolába, utána kicsit barátnőzök (apa ma dolgozik), aztán este jövök!
Mindenki pihenjen, és vigyázzon magára!
SZÉP NAPOT NEKTEK!!!
tedorka

Dorka
iskolába? Wow! Nemsemmi hogy még van kedved isibe járni - bár gondolom muszáj.

Pókica.
nagyon helyes a férjed, tetszik ez az "add már ide a gyereket" szólás. Az én férjem azt mondja szívesen átvenné a hasam és meg is szülné , merthogy irigy arra hogy én mindent belülről érzek. Hááát...Annak ellenére hogy első baba és még azt sem tudom mitől félek szüléskor mert nincs tapasztalatom, én simán átadnám neki a hasam a finisben ha lenne rá lehetőség:)

Olvasok most egy könyvet - Terhesség félelem nélkül - amit egy bába és egy orvos irogatott. És tegnap épp a szüléses részt néztem, meg is nyugodtam kb. elalvásig. Annyira jófej - pl. azt írja hogy nem ártana tisztázni hogy mi a természetes szülés - mert mindegy hogyan de ha hüvelyen át szül a nő az természetes (ha fájdalomcsillapítóval ha nem, ha oxitocinnal ha nem) és hogy ő (mármint a bába) szereti az érintetlen, természetes dolgokat de nagyon hálás azért hogy abban a korban segíthet a nőknek szülni amikor már megvan a lehetőség arra hogy komplikáció esetén lehet császározni, fájdalmat enyhíteni pl. és hogy egy nőnek sem kellene emiatt rosszuléreznie magát és azt hinnie hogy nem képes "normálisan" szülni, hisz mindenképp a szülés és a gyermek anyjává válás a vége ami ugye egy csoda. Azért jó ilyet olvasni, mert pl. nem egy barátnőm lett depressziós császár után x hónapig, mert úgy érezte egy alkalmatlan nőszemély hogy nem tud természetesen szülni.
Vendég

Sziasztok!
Ma olyan bevásárlós, rohangálós napunk lesz apával, de gondoltam benézek míg ő a téli gumikat felteteti. Azért nem ússzuk meg olyan simán mi sem, kettő darabot venni kell újat, mert tökre le vannak kopva. Tavasszal ezekkel vettük, akkor kapásból 4 nyárira kellett beruházni, de gondoltuk legalább a téli megvan. Most alaposabban megnézve kiderült, hogy max. kettő használható belőle, így 20.000 Ft sutty ki az ablakon. :( Persze a biztonság megér ennyit, csak gondoltam valamit sikerül félretenni szülés utánra, ha nem jönnek rögtön a pénzek...

Nálunk nagyon nyúlós idő van, olyan ködszitálós, esős, hogy még a vásárláshoz sincs kedvem, legszívesebben behuppanék a fotelbe egy tányér mákos gubával a kezemben. :oops: :D Most ez kattant be nekem. Igaz még mákdarálónk sincs, amit meg multkor vettem darált csomagolt mákot keserű. :evil:

Védekezés: mi is valószínű valami pharmatex dologgal fogunk próbálkozni, bár a spirál is felmerült, de a férjem nem rajong érte. Ő még nagyon szeretne második gyerkőcöt -persze le lehet vetetni- de a működési elve sem tetszik neki. Amikor abbahagytam a tablettát és még vártuk, hogy helyre álljon a ciklusom pharmatex tabit használtunk, de az tényleg csípős volt. Nővérem is a krémet favorizálja, nem hiába az a legdrágább a termékeik közül, de ha jól rémlik annál nem kell várni "felolvadási" időt mint a kúpnál meg tablettánál.
csillag25

Csillag néhány gyógyszertárban kapni azt a fajta krémet, ami nem adagonként van csomagolva, hanem nagy tubus, és hozzá az eszköz, amit én x időnként fertőtlenítettem. Igaz, macerásabb, mint az egyesével eldobható csomagolás, de jóval-jóval kevesebbe kerül.

Üdv. Gabi
Vendég

Nem rakták fel! :evil: :evil: :evil: Meg volt beszélve, hogy ma felteszik most meg elküldték, hogy sokan vannak!!! Elment a maradék kedvem is a mai naptól! :x
csillag25

Én eddig még nem is hallottam erről a pharmtexről. Most néztem utána, de én nagyon utálom ezeket a szintetikus dolgokat, mondjuk tablettát sem bírtam szedni, pszichésen zavart ill. vizesedtem tőle.
Mi maradunk pár hónapig azt hiszem a gumi vagy kiszállás klasszikus módszerénél és utána imára fel hogy gyorsan jöjjöj ketteske:-) Mert azért az én órám már ketyeg rendesen - már ha az évek számát nézzük - bár a férjem és védőnőm szerint ezt nem számít, 45 éves korig szülni kell folyamatosan :-):-) - tehát ha adná a Jóisten félév után én már szívesen teherbe esnék újra. Jaj de jó is lenne!
Vendég

Köszi Gabi, utánanézek majd a témának, bár még addig van egy kis idő. :wink:
csillag25

Gio és természetesen Pumi is! Már most izgulok értetek, hogy minél hamarabb jöjjön a következő baba :wink: Annyira lelkesen már a következőn gondolkoztok! Olvashattátok Manócskát, neki egy év alatt 2 fia is születik :)

Csillag :( mostmár muszáj lesz valami finommal vígasztalni magad! Én jelenleg várom a süteményeimet, amit nemsokára a barátnőm fog házhoz szállítani :)
Vendég

Wow!!! Micsoda mák!! Mi épp túrósrétest tervezünk sütni, azaz a férjem :) Meglátjuk mi sül ki belőle.
Ahogy elnézem sokan vagyunk, akik eléggé kívánjuk az édeset főleg így a vége felé. Én annyi csokit bírnék enni hogy az már nem is normális szerintem...:-( Remélem nem lesz gondom belőle.

Hát én is remélem hogy a következő bébire nem kell várnunk megint másfél évet és még 40 alatt sikerül beszuszakolni egy újabb kismamiságot :D
Vendég

Megyünk benézünk egy cukiba. :) Remélem Neked is minél hamarabb megérkezik a várva-várt süti. Pusz lányok!
csillag25

Itt beszéltek a sütikről, cukiról, ó, de szívesen cserélnék veletek! :D
Én is-én is akarok!

Gio, tényleg milyen jó olvasni, hogy ilyen hamar újra a babát tervezed! Akkor a védekezésen valóban nem kell sokat agyalni majd.
:D Aztán majd kiderül, nekem a fiamnál 11 hós korában jött meg az első havim, bár állítólag addig is lehet peteérés. A lányomnál is valahogy egy éves kora előtt jött az első.
Tehát ember tervez, Isten végez. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
igen, persze. Tényleg csak terv, hisz Dóri is másfél év után érkezett és nem tudnám megmondani hogy vajon miért váratott magára.
Ezért inkább csak afféle vágymegfogalmazás ez részemről és hit abban hogy ugye a terhesség során a sejtek frissülnek, kicserélődnek és remélhetőleg ez kedvez majd az újabb gyermekáldásnak hogy ne kelljen éveket várni. Igaz van olyan ismerősöm akinek az első baba egy gondolatra, a másodikra meg már várnak 4 éve :shock:
Vendég

Óóóóóó.Én csak álmodozhatok most sütikről.Nem ehetek semmi ilyesmit szülésig....szerencsére nem vagyok édesszájú,de az egyik főzős műsorban olyan finom sütit csináltak,alig várom,h megsüthessem....

Kép Kép
meli1118

De jó, hogy szóba került a következő baba téma. Én már akartam kérdezni, ki mikor tervezi a kistesót, csak féltem, hülyének néztek, hogy az első még ki sem bújt, és már ezen agyalok. :D A dokinál rá is kérdeztünk, és azt mondta, ha nem jön esetleg meg a menzi, attól még lehet, hogy teherbe eshetek. Az első 6 hét szexmentes lesz, illetve császár esetén azt ajánlja, hogy 2 évet várjunk. Mármint nem a szex-szel, hanem az aktív próbálkozással. Gio, hozzátok hasonlóan szerintem mi is 1/2 évet fogunk várni, már csak azért is, hogy addig mindenképpen tudjak szoptatni. Arra ugyanis felhívta a doki a figyelmünket, hogy a szoptatás vetélést okozhat, a szülés után is olyan erősen tud a szoptatástól görcsölni a méh, hogy sok kismamának fájdalomcsillapítót kell adni.

Tök jó, hogy írtátok, hogy az Ikeában ilyen olcsó most a lepedő, a napokban szerintem ellátogatok.

Szerdán nődokihoz 1/2 9-re kellett mennem este, és olyan sokat beszélgettünk, hogy 1/4 1-re értünk haza. Persze totál átfáztam, megfáztam, remélem gyorsan kilábalok belőle. Nem örülök neki, már azt hittem, így a finishben megúszom a fertőzéseket, megfázásokat. Nálam is most vettek kenetet, szerintem a megfázás miatt megismételtetem, mert a dokim azt mondta, hogy a strepto a torokfájástól is megjelenhet a szervezetben.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?