Sziasztok!
Ma még csak a levlistás leveleket néztem. Pihengettem, meg volt pár dolgom!
Tedorka: nem tudod megérdeklődni, hogy vajon az AEK-ben kell a Házassági AKiv. 300 napnál nem régebbi másolata? Csak mert akkor még azt is be kellene szerezni, ha oda kell!
Gio: most én is azt tűztem ki célomul, hogy még legalább 5 hetet bírjanak ki a fiúk odabent, és december 10 után már tőlem meg is születhetnek
Judyka: hát ez tök hülyeség, hogy a légzéskimaradás oka lehet a szülőkkel való együttalvás. A legtöbb helyen épp azt olvastam, hogy az anya lélegzetvétele ösztönzi a babát is a légzésre. Másrészt pedig a legtöbb kultúrában nincs is kiságy, hanem amíg pici a baba a szülőkkel alszik. Velünk sokat aludtak a lányok, soha nem volt gond. Bár volt hogy a férjem kirántotta a párnát talán Verus alól
Mi mindig rácsra helyeztük a légzésfigyelőt, és azzal se volt gond. Nekem azért tűnik jobbnak, mert a kókusz matrac ugye azért jó, mert jól szellőzik. Na de ha alul lezárják a levegő elől az utat, akkor hogy szellőzzön???
Na látom ez a
közöttünk alvás dolog sokakat felcsigázott. Hát ok, szenvedünk mert a lányok tényleg nagyon ránk vannak kattanva, de olyan megnyugtató is. Persze ma már nem olyan jó, hogy Veru még 4 évesen is jobban ragaszkodik hozzánk, mint Johi. Johit simán vissza lehet vinni az ágyába! Próbálunk majd okosabbak lenni a srácokkal. De többek között ez is olyan, amit elhatároz az ember, aztán lehet hogy másképp alakul. A lányok is sokszor azért aludtak velünk, mert én igény szerint szoptattam, és sokszor fekve, és bealudtam szoptatás közben, főleg amikor két óránként kelt éjjel is szopizni...
sprite: egyet értek veled, mert én sem tudtam a lányokat külön tenni addig, amig meg nem tudtam hogy megint babát várok. Már végülis nem egyedül vannak. Én pl utálok egyedül aludni, bár most más a szitu, mert a férjem sokszor a lányokkal alszik egy pótágy félén.

és hancúrozni tényleg bárhol lehet
gio: mondjuk a szülői ágy a mienk kérdésben egyet értek. Mi úgy oldottuk meg, hogy vettünk kiságyat a lányoknak, és ott aludtak de a mi ágyunk mellett volt az ágyuk. Mindez kb 6 hónappal ezelőttig így volt! De ha olyanok lettek volna, hogy elalszanak az ágyukban simán, bizonyára nem szoktattam volna őket magam mellé. Vera nagyon ragaszkodik, még most is. Johi meg egyszer kel éjjel, és akkor átjön, de ha vissza vinném, akkor megvárnám hogy mély álomba merüljön, hát nem jönne át. Könnyebben leszakadt, mégse csináltunk semmit sem másképp, mint Verával!
Egy biztos, ha közösségbe viszem Verust, csak áradoznak róla, hogy milyen ügyes, talpra esett. Könnyen feltalálja magát, könnyen teremt kapcsolatot. Szerintem ez attól függ, milyen tálentumot kapott föntről. Ragaszkodó, a férjem is nagyon az volt

de olyan kis talpraesett tud lenni, mint én! - de most nem fényezni akarom magamat
Szoptatás terén pedig Dorka, én Johit sem akartam egy másfél éves koránál tovább szoptatni, mégis alig bírtam leválasztani 20 hónaposan is! Szóval ezt is gyereke válogatja. Mondjuk egy két éves gyereknek azért már lehet "parancsolni". Vera amúgy 13 hónaposan simán leszokott, de a cumi és a cumisüveg jobban előtérbe került. Végül Johinál is egy csőrös üveg volt a kiváltó tényező!
anita: farcsontom nekem mindig fájt a terhességeim alatt. Most épp nem, de még lehet előjön, mert már fájt ezalatt a terhesség alatt is