A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jajjjjjjjjj!!!!!!
Nem Hörcsög, hanem Heni szüleit várom főzőcskézni! :oops: :oops: :oops: Milyen vakegér vagyok! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammcik!

Granda! :shock: Az igeeeeeen :lol: Érdekes, Noel még sosem kakilt így le viszont a pisi :roll: állandó küzdelem (van, hogy az saját arcát :shock: , vagy egészen a kiságyig pisil, rólam nem is beszélve...), mint KőszegiTimiéknél, úgy látszik a fiúk ebben jeleskednek. :lol:

Emese! :lol: jó étvágyat :lol:
Tényleg nagyon jó a tea, én is minden szopi előtt adok.

Heni! Aztaaaa! Az lesz ám a lakoma! Jó mulatást!

Noel tegnap óta nagyon aluszékony, szinte az egész délutánt átaludta, féltem is, hogy éjjel mi lesz... de szokásos 2x-i szopival végigaludta az éjszakát. Szerintetek front? vagy megváltozott a tejem? tegnap óta teli van az arcom pici pattanásokkal :shock:
Ugye ez nem betegség jele? Nem lázas, nem sírós, sőt már nagyon sokat mosolyog :lol:
Egyébként szeretném megosztani a megfigyelésemet: pár napja úgy alszom, hogy a karjaimat a fejem fölé teszem, és komolyan mondom több lett a tejem, szerintem így jobban ellazul a mellem és könnyebben telítődnek a tejmirigyek. Tegnap napközben is csak 1 órára így ledöltem, és érezhetően jobban feszült a cicim felkelésnél :lol:

Puszi Nektek

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Heni : hozzánk is jöhetnek a szüleid ilyen menüt csinálni.

Nekünk ismét jó éjszakánk volt.
Az én drágám 19-kor fürcsizet aztán benyomta a kajáját és jött a vendég sereg. Anyukámék meg a párom tesójáék. Párom reggel behűtöt egy üveg vörösbort és azt megitták. Jó volt mert most törpi nem üvöltötte végig a következő etetésig az időt hanem elvolt gagogott és kézről kézre járt.
Kaja elött mindenki haza ment így azért volt kb fél óra nyüglődés azért.
Gyorsan tisztába tettem kaja és kb 20 perc és már aludt is.
Persze miután letettem az ágyába elkezdett mocorogni meg nyögdécselni de hagytuk és szépen elaludt és reggel 6-kor kezdödött ismét a nyöszörgés.
6-től háromnegyed 7-ig elvolt aztán már kezdett kicsit pitseregni. Mentünk tiszta pelusért mert ilyenkor reggel olyan sok pisi van benne, hogy nincs szívem úgy hagyni és kaja után cserélni így általában dupla pelust használunk mert kaja után meg tele van kakival.
Bepuszilta az adagját persze jött a trotyi is.
Pelus csere aztán azóta alszik.

Na lépek mert előkell készítenem a terepet mert jönapukám polcot fúrni nekünk.

Kellemes szép napot mindenkinek.
20200310173350

granda: hihiihi nekunk meg ilyen nem volt - de vicces :)

a keresztelosotol kerunk kepet kivancsi vagyom a rucikra, ne meg beszamolot, mert mar nagyon regen voltam ilyenne es nem emlexem mit csinalnak a babaval :oops:

tegnap este beultunk a baratainkkal fel1ig beszelgetni, addig anya vigyazott Linikere-bar aludt, de anya nem mer mellette elalduni. jo volt sok felnottel beszelgetni. ma meg megyunk egy masik baratunkkal ebedelni.
olyan jo, mert szinte minden baratunknal most szuletett/szuletni fog 1 ev +- babuci, ez igy nagyon kiru!!!!!!!!

Kép

Kép
mmarica

Granda, gratulálok a lánykádnak! ;-) Ma nálunk is megvolt az első sugaras anya-lekakilás, úgyhogy azt hiszem, hagyomány indult útjára e topikbabák között... :lol:

Silka, szerintem nem vényköteles a Germicid (legalábbis eszerint nem: http://www.informed.hu/?tPath=/betegseg ... _id=111109), csak amit tudok, felíratok a dokival, mert úgy olcsóbb. De majd szerdán jön, további láz- és fájdalomcsillapítási módokról is ki fogom faggatni.

Anitja, nagyon klassz az új avatarod, édesek vagytok!

Gremese, nem ítélem el, akinek nincs légzésfigyelője (hogy is tehetném?), csak én annyira paramama vagyok, hogy nem merem nélkülözni. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy makkegészséges fiam van és nem történik vele semmi. :-)

Jelentem, Ádi ma végre hosszan elnézte a forgót az ágya felett, teljesen le volt nyűgözve tőle. ;-)

Kép
Kép
irina

Egy frissebb kép Ádiról, az ERŐMŰVÉSZRŐL:
Kép

Kép
Kép
irina

Timi, Irina!

Nagyon édesek a babák!

Irina!

Nálatok ilyen meleg van, hogy ujjatlan body-ba alszik Ádika?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Helló Lányok!

Végre géphez jutok! :D

Először is minden szépet és jót az Ünnepelteknek! :D

Másodszor meg nem is gondoltam, milyen anyósszidó lavinát indít el a panaszkodásom. :shock: Nem ez volt a cél, de remélem mindenkinek jól esett kidühöngenie magát. Ja, és azok, amiket írtok, megdöbbentő! Ezekhez képest nekem tündibündi anyósom van! :oops:

Viranka: a kamillás bogyót akkor kell adni, ha görcsöl a poci. Mindig 5-öt, akár negyedóránként. Én vízben vagy édesköményteában oldottam fel kiskanálban, de kell neki egy bő fél óra, így szerintem érdemes jó előre felkészülni vele a hasfájásra. A hatáson ne lepődj meg, elemi erővel kirobbanó, jó híg kaki! (Grandáékhoz hasonlóan, nálunk sikerült RÖGZÍTETT peluson keresztül TALPIG kakásnak lenni... :lol: majd teszek fel róla képet, mert muszáj volt megörökítenünk.)

Anitja: a kézfeltét-tejmennyiség összefüggésre sose gondoltam volna!!! :shock: Érdekes megfigyelés! Végiggondoltam, úgy alszom, hogy a bal karomat a fejem alá pakolom, tehát felemelem. Lehet, hogy ezért dagad szögletesre, betonra a cicim a bal oldalon? Teszteljük a hipotézist, Lányok!

Van 1 ötletem, amit az indukált, hogy tegnap voltunk a Mammutban, és egy ilyen 2 épületes komplexumban nincs pelenkázó, és kénytelen voltam a mozgássérült-klotyiban szoptatni és a babakocsiban pelenkázni! :shock: :evil: Szóval megpróbálhatnánk összeszedni egy pirospontos- és egy feketelistát azokról a helyekről (Bp-n és országszerte egyaránt), ahol van- ill. nincs szoptatási-pelusozási lehetőség. Szerintem mindenkinek jól jönne, tudná mire számíthat, vagy hogy hova érdemes menni. (Áruházak, kulturális központok ill. épületek, hipermarketek, stb.)

És azt hiszem, kezd bebizonyosodni, hogy egyrészt balfék vagyok, másrészt igenis túl lehet etetni egy anytejes babát, és nem feltétlenül hasfájós. :oops: Leírom Nektek, hátha egyszer valakinek segít: szóval ugye hetek óta kezelgetjük Mátét hasfájással, szegényem minden nappali szopi megkezdése után 5-10 perccel elkezdett üvölteni, mint a fábaszorult. Megnyugodni csak akkor nyugodott meg, ha a vállamra vettem. Közben kereste tovább a cicit rendületlenül, de akárhányszor újra vízszintesbe tettem, hogy szopizhasson, szívott egyet-kettőt, és újrakezdődött a sírás (lila fej, köhögés, levegővétel alig). :cry: Már egy csomót pityeregtem miatta, hogy már nem tudok mit csinálni, a gyerek nem eszik, csak sír minden szopi alatt, és már nem bírom nézni, ahogy szenved. Mindemellett aktív volt, jókedvű, és hízik szépen. Aztán a Párom előállt, hogy tuti jóllakik 5 perc alatt, és minek erőltetem a további evést, biztos az a baja. Persze jól elklüdtem a sunyiba, hogy ne szóljon bele, nem ért hozzá, és különben is, hogy lakna jól 5 perc alatt, mégha őrült tempóban eszik is. Végül csak beadtam a derekamat, most így etetek egy ideje, ha már nem akar több tejcit, akkor megkapja a cumikáját, szorosan magamhoz ölelem, és minden oké. Nincs sírás, nincs sok bukás, és bízhatok benne, hogy ha épp keveset evett is, majd bepótolja legközelebb. Újra vigyorog ezerrel, és boldog. Be kellett lássam, pontosan tudja, mit akar, csak szegénynek van egy túlbuzgó anyukája, aki túl jót akart Neki. :oops: Szégyellem rendesen, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy valaki fel tudja nyitni a szemem, de mentségemre legyen mondva, hogy először vagyok Anyuka. Most már csak abban bízok, hogy ezután is megy minden, mint a karikacsapás. :oops:

Sietek, leugrunk sétálni egyet ebben a csodás időben. Este majd próbálok reagálni a "termésetekre"! :D :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Anikó, nem, ez egy közvetlenül az esti fürcsi előtt készült kép! ;-) (Amúgy állandóan parázom a túl meleg miatt, mert nálunk központi kazán lévén lehetetlen normálisan beállítani egy szoba hőmérsékletét, így aztán radiátortekergetés és ablaknyitogatás a lehetőség (mely utóbbi ugye csak úgy lehetséges, ha a baba nincs ott, hogy ne fázzon meg), rém macerás! :evil: ).

Detti, ne szidd már magadat! Ezt az 5 perces szopit nekem is nehezemre esik megemészteni, mert Ádi újabban zömmel ezt a sportot űzi (de a mi fiaink már amúgy is sok mindenben hasonlónak bizonyultak eddig! ;-)). Engem csak az ijeszt meg, ha utána meg mondjuk 20-25 percig eszik (folyamatosan, nem nagyokat pihizve közte!), és akkor is kvázi le kell a ciciről rángatni (arról nem is szólva, hogy a mell sem tudja ezt sokszor követni, l. a korábbi hozzászólásaimat). Mindegy, teljesen igazad van abban, hogy bízzunk a babáinkban. :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

keresztelösöknek jó bulizást!!! Kérjk majd a sok-sok képet! :wink:

Granda, nem semmi a lánykád! Ez igen! Mi eddig még csak pisinél tartunk, mint ahogy Anitja is írta, párszor már fejbepisilte magát is! :lol: :lol:

Irina, Kiskolbi, épp most akartam velhívni az itteni La Leche Ligát, hogy normális-e az, hogy az én drága kisfiam kb 5 perc alatt végez a szopival? :shock: :shock: Nem kevés ez egy kixsit? Egyébként én is úgy jártam el eddig, mint ahogy Kiskolbi írta, hogy még párszor visszatettem enni, miközben ö csak nyüglödött és egy pár korty után ellökött magától, én meg azt hittem, hogy sztrájol, közben már akkor is biztos ez volt a helyzet, hogy teleette magát 5 perc alatt. Mert amúgy nyugdot, nem hasfájós, jókedvü, hízik rendesen, két és fél hét alatt hízott 500 grammot! Az azért szerintem elég jó! :lol: Na meg nem kér sürübben sem enni, hanem 3-4-5 óránként, tehát tuti, hogy elég neki!
Köszi lányok, hogy leírtátok ezt, most megnyugodtam én is!

Kaki: nálunk is csak pár naponta van, de nem hasfájós és azt ez egyet sem nyüglödve nyomja ki, ö egyszerüen ilyen jól hasznosítja az anyatejet! Jó kis élelmes a drága! :lol:
Teát eddig még nem adtam neki, mert félek a cumisüvegtöl, mivel a nagyfiamnál rossz tapasztalatom volt vele, nem is tudtam szoptatni 6 hét után. Ha adok is majd neki, szerintem kiskanállal fogom. Lehet, hogy azért majd kip´robálom, bár nálunk tényleg nincs hasfájás. ( kopp-kopp-kopp )

Anitja, éjjel kipróbálom a kézfelrakást, jobban mondva majd úgy alszom el, kivi vagyok, mi lesz az eredmény! :wink:

Na megyek, kivadászom Ábelt a fürdökádból!

puszi mindenkinek!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Húú, bocsi a hibákért, gyorsan írtam! :oops: :oops:

KépKép
KépKép
motiot

Az 5 perc alatt jól lakik témához:

Gondoljatok bele, hogy a babák azért már majdnem 2 hónaposak vagy már el is múltak. Erősek, jól tudnak szopizni, jól szívnak. Kevesebb idő kell ahhoz, hogy egyenek, hisz intenzívebben szopiznak. Teljesen normális dolog! Meg ugye van mikor nem is annyira éhesek, sokkal inkább szomjasak, mivel beindult a fűtési szezon, szárazabb a levegő!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

5 perc alatt jóllakik: A másik dolog, amibe gondoljatok bele az az, hogy az elején jó, ha egy lukon jött a tejci, azzal azért küzdeni kellett. Ahogy telik az idő, egyre ügyesebbek, technikásabbak, és egyre több lukon ömlik a tejci a szájukba.
Nekem pl. a jó cicimből 6-7 lukon ömlik, a defektesből már 3-ból. ( :D )

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi: a "HOL SZOPTASSUNK?" témához: idehaza sajnos tényleg iszonyú a helyzet, az ember vagy próbál, vérmérsékletétől stb. függően nem venni erről tudomást, vagy ki sem mozdul otthonról, esetleg partizánakcióban kezd. Plazákban a női öltözőket ajánlják (már ha beengedik oda az embert, ha amúgy nem vásárol).
Szerintem akkor jó a helyzet, ha van velünk vki (férj, anya, barátnő), mert csak egy padot kell keresni, és a társunk elénk áll, amíg mellre tesszük a picit vagy utána is, meg ezzel a beszólások is jobban megúszhatók (ha lennének), én mondjuk visszakézből verbálisan visszapofozom azt, aki szóvá tenné, hogy miért szoptatok, az tuti (a Le Leche Liga oldalán van néhány visszaszólás-javaslat: http://www.lll.hu/node/216).
Csodálkozom a Mamuton... és bosszankodom :evil: a Westendben állítólag jó a helyzet, az Árkádot hirtelen nem tudom, de majd megnézem, ha egyszer eljutok oda...
Engem igazából csak az feszélyez, ha kismillióan vesznek körül, bár lehet, hogy csak helyzet kell hozzá, és letojom. Nem tudom, ez ott helyben derül ki.
Meg ami furcsa, hogy tényleg ekkora nehézséget okoz boltoknak, üzleteknek, kávézóknak mondjuk egy paravánt és egy fotelt meg 1,5 négyzetmétert elkülöníteni erre, miközben tök jó hírük lenne tőle a kismamák között... vagy nem vagyunk célközönség? Nem tudom, én többet mennék majd mindenfele, ha tudnám, hogy nem vadásznom kell a nyugodt szopis helyeket...

Kép
Kép
irina

Eszerint a Westendben oké a helyzet: http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo ... tep=0&bw=1

Kép
Kép
irina

És még valami a NYILVÁNOS SZOPTATÁS témához (sok jó kommenttel):
http://poronty.blog.hu/index.php/2006/1 ... _szoptatas

Kép
Kép
irina

Amúgy épp most ért az az élmény, hogy megkérdezték tőlem, hogy Ádi nem szomjas-e, mert cuppogott (egy órával előtte kapott enni, elég sokat is evett). Sajnos nagyon nehéz az előttünk lévő generációval elhitetni, hogy az anyatej igenis önmagában elég a babának, folyadéknak is, max. ha nagyobb a meleg, többször kell mellretenni (de hát úgyis kér inni az a baba). Ti mit tapasztaltatok?

Kép
Kép
irina

Anyatej is elég? :

eddig ugyanazt tapasztaltam, mint irina. szinte mindenki megkérdezi, hogy miért nem teáztatom, és hoy így biztosan szomjas. ami visont fura, hogy még a 40-es korosztály is így vélekedik, 10-15 éves gyerekekkel. pedig az nem volt olyan régen...

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hát újra itt...

Akkor jó, nem csak az én Fiam ilyen villámevő! :) Megnyugtató. És igaz, ami igaz, legtöbbször tényleg dől 5-6 lukon. :oops: Igazából azért erőltettem a dolgot, mert azt mondják ugye, hogy a zsíros, kalóriadús tejci csak később jön, és féltem, hogy ha mindig csak a "levest" eszi meg, akkor az kevés lesz. De amint a mellékelt ábra mutatja, nem, hiszen szépen gyarapszik.

Szoptatós helyek: Irina, szuperek a linkek! Az Árkádról annyit tudok, hogy a pécsiben van kialakított helyiség (bár még nem jártam benne, szülés előtt költöztünk el Pécsről), szóval gondolom akkor a Bp-iben is kell lennie. Még idegenkedem egy kicsit, hogy idegenek előtt előkapjam a cicit, de ki tudja, talán igaza lesz a linken olvasott mamiknak, és a szükség nagy úr. Engem azért zavar a dolog, mert ez annyira csak Mátéra és rám tartozik, hogy nem szeretném az esemény intimitását elveszíteni a körülmények miatt. Nem az emberek reakciója fog vissza. Ugyanakkor miért kéne egy szoptató Anyának otthon dekkolnia? A legtermészetesebb dolognak kéne lennie, hogy bárhol lehet etetni. Nemrég előírták, hogy minden közintézmény legyen megközelíthető tolókocsisok számára is. Nem lehetne előírni, hogy minden forgalmasabb intézmény, bevásárlóközpont, stb. különítsen el egy icipici ficakot az Anyáknak? Akkora nagy kérés ez?

Anyatejen kívüli folyadék: nálunk úgy tűnik, néha kell a babavíz, vagy esetleg édeskömény-tea. Elég sokszor száraz Máté szája (biztos mert gyakran száraz a levegő a fűtés miatt), és volt olyan, hogy próbáltam mellre tenni szomjoltás céljából (én is azt olvastam, hogy nem kell más folyadék), de nem fogadta el, a vizet viszont benyakalta. Biztos lesznek másoknál ellenkező tapasztalatok is.

Dalok, zene: sokat szoktam neki énekelni, és hihetetlen, hogy agyam hátsó bugyraiból milyen rég elfeledett dalocskák bukkannak elő. :shock: Gergő pedig elhozta a szüleitől a harmonikáját, és tegnap azt is kipróbáltuk Manónak (Apa játszott, én énekeltem). :D Elég hangos sajnos, de fülelt ezerrel! :D :D Meg fogja szokni, és idővel biztos megszereti majd.

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

én is úgy tudom, hogy anyatej mellé nem kell extra folyadék. Még a legnagyobb kánikulában is elég szomjoltó a tejci.
Mivel mi 80%-ban tápszeresek vagyunk én adok neki egy kis teát, de nem mondhatnám, hogy nagyokat húz belőle. Naponta megiszik kb 30-40 gr-ot 5-6 részletben. Ezt nem nevezném nagy szomjúságnak :lol:
De tapintsátok ki a kutacsát, ha nagyon be van horpadva, akkor szomjas. Akkor kellhet neki egy kis extra tejcsi :lol:
(Egyébként engem is mindenki a teáztatással cseszeget 40-es korosztálytól fölfelé. De ők amúgy is szeretik megmondani a tutit :evil: )

silka
silka

A szomjoltáshoz:
ez teljesen oké, de nálunk már volt rá példa, hogy a sok evés iszonyatos hasfájást okozott a babának:
"Étel is - ital is
Az anyatej összetétele egy szoptatáson belül is változik. A "tej eleje" hígabb, nagy a cukortartalma, de kevesebb fehérje és zsír van benne. A szoptatás második felében a baba a nagyobb energiatartalmú zsír- és fehérjedús tejhez jut hozzá. Ha a gyermek csak szomjas: rövid ideig fog szopni, és hamarosan újra kér. Ha éhes: hosszan a mellen marad, hogy a kalóriadús "hátsó tejhez" is hozzájusson. Fontos tehát, hogy a gyermek szopási idejét ne korlátozzuk, hanem mindig várjuk ki, amíg magától abbahagyja az evést. Ekkor - böfiztetés után - kínáljuk meg a másik mellből, és bízzuk rá, hogy abból szopik-e még. Így tudja ő maga szabályozni, hogy elegendő folyadékhoz és tápanyaghoz is jusson." (http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=78)
Aztán:
http://www.hazipatika.com/articles/Ha_s ... 0718131431

A teáztatásról: https://www.babanet.hu/faq/taplal20.php
Érdekes, a gy.orvosunk azt mondta, adhatok bármilyen (!) teát a babának, csak jó híg legyen. Én mondjuk ezzel egyáltalán nem értek egyet, és ebben az előbbi linken olvasható orvosi tanácsok is megerősítenek. Csak az a kár, hogy ennyiféle orvosi vélemény között az ember teljesen elveszettnek érzi magát... :roll:

Kép
Kép
irina

Silka, a kutacsnézés tök jó ötlet, köszi, ezt fogom csinálni! ;-)

Kép
Kép
irina

Anitja
Érdekes a megfigyelésed, teszteljük, de ha jön a Nobel-díj érte, kérlek említsd meg mamatársaidat a ceremónián :)
Jó az új kép :!:

Irina
Nálunk marha meleg van, 25 és 26 fok között, úgyhogy Linda hálózsákban, takaró nélkül alszik, nappal nem ritka a rövidujjú póló vagy body.

Kiskolbi
A Duna Plazaban van babaszoba. Pirospont!
Engem egyáltalán nem botránkoztatna meg, ha egy nő nyilvánosan szoptatna, még nem találkoztam ezzel. Nem is értem, kit mi zavar ebben... :shock:
Jómagam nem küldöm ki a rokonokat sem, csak azt nem szeretem, ha kifejezetten a cicim mustrálják, meg ha piszkálják Lindát... Én úgy szeretem a csendet ilyenkor...

Mi is bekerültünk a tápszerrel kiegészítők táborába, mert Lindusnak az egy mellem már nem volt elég (a másik bedöglött), szemmel láthatóan megnyugszik egy kevés tápi után. De mivel jobban szeretném szoptatni, ezért valószínűleg beuházok a Szoptanít készülékbe.

Hasfájás
Nekünk bevált a Sab Simplex nevű szuszpenzió.

HELP!!!

Tápszeresek! A tápszert lehet szobahőmérsékleten tárolni vagy azonnal hűteni kell, ha nem eszi meg mindet? Egyáltalán meddig lehet hűteni?

Kép
granda

Sziasztok!

Megvolt a keresztelő, jól sikerült, Viktorka is elég jól tűrte. Csak egyszer keseredet el, amikor a keresztanyja fogta. Kikérte magának, hogy nem rázza a seggét, csak egyszerűen fogja!! :shock:

Képek később, mert a húgom fényképezője bekrepált, a bátyám csinált képeket, de a fényképezőt elvitte. Igyekszem minél előbb kicsikarni a képeket.

Jelentem a Camponában is van pelenkázóhelyiség, 2 hetesen ki is próbáltuk, egymás után rögtön 2x is!

Granda: én ha Viktorka nem eszi meg a megcsinált tápszermennyiséget, 1-2 órát kint hagyom, hátha meggondolja magát. Ha nem, akkor megy a hűtőbe a következő etetést azzal kezdjük.
Csak arra figyelj, hogy az elkészített tápszert nem mikrózd, csak meleg vízbe tedd bele, mert állítólag mikrózás alatt változhat az összetétel. Fogalmam sincs miért, úgy hallottam én is.

Na most lepihenek, mert napok óta nem álltam meg.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Granda,

én mindig kiöntöm, ami megmarad. Úgy tudom nem szabad később felhasználni, ezért próbálom eltalálni, mennyit eszik. Hol sikerül, hol nem. Éppen most öntöttem ki 25-öt, de volt, hogy még be kellett kevernem 30-at. :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Granda!
Csúúúcs szuper a kép megmutattam apának is jót nevettünk.
Ügyes volt Linda, így tovább neki. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irina!
Nagyon kis húsika Ádi cuki. :D :D

Keresztelőkről sok-sok képet kérünk.

Képről jut eszembe két hete volt a fényképész csinált a gyerekekről képeket amik nagyon jól sikerültek.
Majd megprobálom lefényképezni a mi nekem a legjobban tetszik.

Kislányomról kb két napja vettem észre nézegeti a kezecskéjét olyan aranyos.

Anitja!
Araanyos az avatar képed.

K timi!
Aranyos a te Ádámod is.
Tetsik a alsó vonalzód.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Granda, ha megkérdezhetem, Te mit adsz Lindának a hálózsák alá? Én vmelyik nap ráadta Ádámra az ujjatlan plüss hálózsákot (ez az egy van neki), alatta rövid ujjú body + hosszú ujju vékonyabb (pamut, nem plüss) rugi volt, de szerintem nagyon melege volt így a kb. 24-25 fokos szobában.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Hát akkor dobok néhány képet az elmúlt hét termései közül, közte a
már említett poliposakat és kakisat is. :D

Kép Ismerkedünk - Polip meg én

Kép Hatás-ellenhatás törvénye: én ütök, Te csörögsz.

Kép Laposkúszás

Kép Anya, mi ez? Sütőtökfőzelék?!

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina! Nálatok 24-25 fok van a szobában? Az elég sok, ha a babát nézzük. Bár gondolom nem könnyű a helyzet, ha az ablakkal hűtötök.

A szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, amit (elvileg) nem kellene szégyellni és (elvileg) nem kellene megszólni, ha arra esetleg nyilvános helyen kerül sor.
Ebben a marha nagy EU-ban meg röhej - vagy inkább szomorú -, hogy ilyen helyek nincsenek kialakítva ott, ahol kismamák is megfordulnak...

Kiskolbi! Máté nagyon édes! És jó a sütőtök is! :lol:

Teáztatás: Nálunk ugye após mániája az itatás, mert kiszárad a gyerek. De mikor szombaton kétszer dugta a gyerek szájába a cumisüveget, és ő kétszer köpte ki, csak lesett, mint a luki nyúl, hogy nem iszik..... :twisted:
És egyébként nekem is a 40-esek mondják, hogy itassam, mert kiszárad..... Ezzel már tele a padlás! :evil:

Ma van anyósom szülinapja, Zsófival küldtünk neki egy fényképet:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi
Sütőtök :) :) :) Helyes a pasid!

Irina
Csak 2 réteg kerül Lindára: ha van hálózsák, akkor csak vékonyka takaró a dereka után (utálja a hercegnő, ha a keze szabad mozgatásában korlátozom), ha vastagabb a hálózsák, akkor csak egy póló alá és no takaró. Tényleg melegük lehet 25 fokban, mert iz ideális babaszoba hőmérséklet 21-22 fok...
"a legjobb volna a csecsemőt saját szobájában füröszteni, a fürdés idejében ajtó, ablak csukva legyen, a szobahőmérséklet 20-22 C legyen."
"A csecsemőnek is a 22-24°C-os szobahőmérséklet a megfelelő. Ilyen hőmérséklet mellett nem kell energiát veszítenie a szervezetnek a hőtermelés miatt, és a pici nem hűl ki a pelenkázás ideje alatt sem. Ennél magasabb hőmérsékleten a csecsemő (főleg ha már forog, kúszik) könnyen megizzad, ill. ha a téli hidegbe kiviszik, nagyon fel kell öltöztetni a nagy hőmérsékletkülönbség miatt. A szobahőmérséklet megítélésekor gondoljanak arra is - főleg nagyobb, már kúszó-mászó babáknál - hogy a padlószinten más a hőmérséklet. A csecsemők sokat tüsszögnek és csuklanak. A tüsszögés nem fázást, megfázást jelent. Egyrészt - pl. kicsomagolásnál - reflexes mechanizmus is lehet, másrészt a kicsik az orrukba került "szöszmöszt", beszáradt váladékot, a bukós babák a tejet is kitüsszögik, orrfújás, tisztogatás helyett, mivel arra még nem képesek."

Kép
granda

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van!Édesek a kismanók!!!!
Szerencsére nekünk eddig csak 1x volt ilyen kakis élményünk a kórházban. :lol:

Nem bírok feljutni ide írni nektek.Zéti nagyon keveset alszik mostanában,inkább nyomja a dumát babanyelven egész nap.Ja és nyafizik ha nincs válasz. :D

Megkaptuk a két hónapos oltást kicsit késve amitől jó lázas lett. :cry: Aztán pedig hőemelkedés+nyűgösködés+megfázás kombináció jött ki rajta.Már alakulgat szerencsére.

Viszont velem valami van,mostanában magas a vérnyomásom.170 körül mozog és iszonyat rosszul tudok lenni.Próbálkozás van gyógyszerrel,remélem használni fog.Múltkor nem tudtam manót megetetni,annyira rosszul voltam.Szerencsére volt tej lefejve és apa besegített.

Még nem utazott el,kedden lesz megbeszélés az indulásról.

Én elkezdtem a jogsit és most veszünk egy másik kocsit (eddig egy régi Lada Samaránk volt) amit én is tudok majd használni.Ha párom sokat fog utazni rá leszek utalva.

Nagyjából ennyi van velünk,megyek mert manó sírdogál.Mindig megérzi ha fellépnék netre....

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Jaj,egy kérdés:a kúpot ti hogy adjátok be?Én hiába fogom össze a fenekét bármeddig,ordítva addig nyom azután is amíg össze nem kakálja magát.Valami trükk rutinosabb anyukák?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna
Jobbulást! Biztos, hogy már gyógyszer kell a vérnyomásodra?

Gremese
Csúcs ez a kép! Babamagazinba való!

Kép
granda

bfagi
ha nagyon aggódsz csörgesd meg a gyerek orvost. nekünk eddig max 1 nap maradt ki.

móni
már én is jártam így nemrégiben. azt olvastam, hogyha 1 hónapos kora előtt nem kap cumis üveget elvileg nem lehet cumizavaros. én addig próbálkoztam,
amíg el nem fogadta a cicit. nekem sikerült. és most nem csinálja, csak 1 nap volt ilyen.

emese
klassz a szőnyeg :)
én vótam az a szerencsétlen, aki a ruhás oldalt kérdezte :) köszke
hát ez a nagyis kép csúcs, zsófi nagyon fotogén :) mindig tudja mikor kell szépen nézni :)

sense
először nekünk sem szopizta olyan lelkesen, pedig nagyon tetszett neki, de rá kell jönnie, hogy cumizza. addig sokat fog kiesni és mindig vissza kell rakosgatni, meg
egy kicsit benntartani, míg elkapja a ritmust.
lilla is elég függő, de inkább a cumi mint az újja. azt könnyebb lesz megbeszélni, hogy letegyük.

zsuzsóci
szerintem ez hülyeség anyatejjel babát nem lehet elhízlalni. ha nagyon sír ugyis oda kell neki adnod a cicit. ha csak nyüszikzik, akkor lehet kicsit húzni az időt.
amúgy meg szép lassan rááll majd a 3 órás szopikra magától.

granda
ez nagyon jó volt :) jót röhögtem :)
Neked, hogy sikerült a smiley centralos cuccot betenned??? Nekem még nem sikerült...pedig nekem is van már régóta
az igen, apuci meg lett tisztelve :)

regi
fúú de jó lehetett

irina
jó volt a cikk.
:( szegényke :(

niki
jó hogy jelentkeztél..szegény párod :( mennyire komoly? én is hátas vagyok.
rania nagyon édi lehet...:)

minden babó csodaszép..:)

anyós téma
szerintem az anyósok kattantak és mivel nem olyan közeliek nekünk, mint az anyukánk nem tudnak normálisan viselkedni. nekünk is volt anyós affér, de
nem akartam panaszkodni. nálunk anyós cigizik és elég gyakran elfelejt kezet mosni utánna és fogdossa lilit. na meg állandóan gügyögne vele, akkor amikor a gyerkőc még
csak épp felébredt és tiszta kóma és akkor is amikor aludnia kellene. tuti már nem emlékeznek rá nekik milyen volt és egy csomó mindent másképpen kellett csinálni akkoriban.
asszem, bár nehéz mégis az a legjobb, ha megbeszéljük velük, mit, h. akarunk. talán lehet úgy hogy ne bántsuk meg őket. ha meg megbántódnak, akkor ennyi, ő bajuk.

Viranka
Ez nem semmi.

Hajni
Boldog szülinapot!

marica
boldog névnapot

Anyatej mikrós melegítése: én is csak azt tudtam, h. a nem egyenlítes melegítés miatt kell vigyázni.

K. Timi
Mi nem a Mecsek teával itatjuk, de gyógyteával és igen többet pisil.

Remélem mindenkinek jól sikerült a keresztelő, várom a képeket :)

Amúgy, ami a dalokat és egyebeket illeti én innen szoktam tanulgatni és mondogatni neki, nagyon szereti :)
http://marci.co-net.hu/mondokak.htm

Kaki
Mi egyszer próbáltunk neki lázmérővel segíteni, de semmit nem segített...nem tom' ti hogy csináljátok...

Kiskolbi
Az a lényeg, hogy rájöttetek mi a bibi..:)

Mi november 1-én utaztunk haza Egerbe. Apukámnak 50. szülinapja volt és nem is tudta, hogy megyünk. De nagyon megérte, mert szerintem ettől nagyobb örömet nemigen
okozhattunk volna neki :) annyira meghatódott. De ne tudjátok meg milyen dugesz volt :evil: azt hittem már sosem érünk oda. Autópályán sok helyen 30-60-al tudtunk haladni.
Godolom mindenki gyertyát égetni igyekezett. És hát a dugesz miatt nagyon sok marha volt az utakon, elálló sávon 120-al meg hasonlóak.
Szorítottam, hogy tőlünk minél távolabb kerüljenek.

Szval este is ugyanez volt, lett volna, apa utánna nézett a neten, így visszafelé nem indultunk el, ott aludtunk. Anya rögtönzött előkapta öcsém mózeskosarát (még megvolt)
és Lilla nagyon jól elaludt benne.
A nagyszülők és a dédi meg nagyon boldog volt, hogy babázhatott :)

Mindjárt dobok egy pár képet

KépKép
KépKép
fleur

Emese: Segíts, nem győzőm visszaolvasni, hogy is volt az a tea a picinek hogy kakiljon? tudom már ezerszer kérdeztük, de megtennéd hogy ismét elmondod. És mennyit kell/lehet adni neki egyszerre?
nagyon köszi
Kaqk beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok.

Találtam egy oldalt,ahol szoptatási gondokkal kapcsolatban írnak be tapasztalatokat anyukák.
Lehet már olvastátok,de tök jó dolgokat találtam bemásolom ha nem gond.:)

Honnan tudhatjuk, hogy elég-e a tej?
Sok édesanyának okoz gondot annak megállapítása, hogy vajon elég tejet termel-e a szervezete babája számára.
A kezdő édesanyának sokszor a lelkére kötik, hogy föltétlen mérjen minden szopizást, mert csak így tudhatja, hogy eleget evett-e a babája. Ez a módszer egy dologra jó: idegbajba kergeti a családot, mert a baba sosem eszik annyit és akkor, amennyit és amikor ennie kéne. A babák éppolyan egyéniségek, mint mi, felnőttek: van köztük nagyétkű és kevesebbet evő is. Ráadásul délután-estefelé mindenkinek kevesebb teje termelődik, a baba kevesebb grammot fog szopizni, mint reggel, amire könnyen jöhet a diagnózis: este már nincs elég tej. Holott ez egy természetes jelenség: az délután termelődő tej zsírosabb, laktatóbb, így abból kevesebb is elég. Esténként a babák sokszor nyűgösebbek, sírósabbak is, sokszor óránként, félóránként szopiznának, de ez megint nem a tejmennyiséggel függ össze, hanem azzal, hogy ekkorra a pici babák teljesen kifáradnak attól az ingerözöntől, ami napközben rájuk zúdul, és az egyetlen megnyugvást hozó dologhoz: a szopizáshoz fordulnak.
Na de ha a mérleg nem informatív, akkor mégis, hogyan állapíthatjuk meg, hogy van-e elég tejecske? Kizárólagosan szoptatott babánál, ami azt jelenti, hogy a baba anyatejen kívül semmi mást nem kap, vizet, teát sem, a pisis és kakis pelenkák száma mutatja a tejbevitel mértékét. Hiszen csak az tud kijönni, ami be is ment a babába. Ha a babának van legalább napi hat pisis pelusa, és - 6 hetes kor alatt - napi legalább két kakija, akkor eleget eszik. Fontos a pisi milyensége is: átláltszó, nem sötétsárga, nem szúrós szagú. Az eleget evő baba bőre hidratált, telt, és átlagban min. heti 10-12 dekát vagy havi fél kilót gyarapszik az első időben. Persze a súlygyarapodással megint vigyázni kell, hiszen az csak egy figyelembe veendő tényező sok közül. Ugyanilyen fontos, hogy a baba hossza és fejkörfogata is növekszik, ránézésre élénk, egészséges. Ha csak a súlyt figyeljük, könnyen tévútra mehetünk, ugyanis a súlygyarapodást sok-sok tényező befolyásolja még a kalóriabevitelen kívül. Gyakori pl. hogy oltások után, betegségek idején, új mozgásformák elsajátításával egyidőben a baba nem vagy csak keveset hízik.

Ezt meg egy anyuka írta:

Egy szoptatással foglalkozó könyvben olvastam a következő mondatot: "Túlságosan megszoktuk már, hogy csak azt higgyük el, amit mérni is tudunk. Ritkán bízunk érzéseinkben és megérzéseinkben, amelyek pedig valójában megbízhatóak."

Mindahányszor olvaslak, ez jut eszembe. Nagyon rosszul éreznéd magad, ha kis időre minden mérőszerkezettől elszakadnátok? (A mérlegre és az órára gondolok.)

Bízz magadban és a babádban! Eddig is remekül fejlődött, akármennyit is szopizott. Ha pisil-kakil eleget, fejlődik, akkor ne foglalkozz a grammokkal, egyebekkel. Eztán is menni fog a dolog. Feltéve, hogy kicsit kevésbé görcsölsz a grammokon.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... ohathonap5

ezt a linket is beraktam itt az tej mennyiségről ,fejésről cicűlagról meg mindenről írnak..

Majd még jövök és bocsi..:)
varga tünde

Sziasztok Mammik!
Köszi a dicséreteket, nagyon aranyosak vagytok!

Timi! Nekem a védőnő azt mondta, hogy csak az anyatejet nem szabad mikrózni, mert az élő anyag :roll:

Kiskolbi! Nagyon drága a kis kúszóbajnok, hogy dolgozik :lol:

Emese! Édesek vagytok! Nagyon jó ötlet, biztos repkedett a Nagymama a boldogságtól :lol:

VargaTündi! Nagyon jók amiket összegyűjtöttél, főleg a méricskélős... milyen igaz... nem is bánom, hogy sz@r volt a mérleg amit kölcsönbe kaptam, végülis kakil-pisil, jókat alszik, és egyre többet mosolyog Noel :lol:

Lányok! Most én kérek vudut! Vissza kell mennem a kórházba, mert nagyon erősen vérzek, remélem nem kell egy egészségügyit csinálniuk... :roll: Nagyon félek... Azt olvastam akkor lehet ilyen erős vérzés szülés után ha visszamaradt egy kis szövetdarab, és a méh terhességnek észleli.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Kiskolbi!
Nagyon ügyi Máté.

Emese!
Szuper ötlet de jól kitaláltad.
Tündér Zsófka.

Miléna!
Biztos minden oké lesz.

Tündi!
köszi a linket.

Anitja!
Megy a drukk 1000-rel.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Anitja!
+++++++++++++++++++++++++ drukkolok nagyon

Miléna!
Ha beadod a kúpot fordítsd kicsit el a fenekét(mintha oldalt feküdne) és jól szorítsd össze és tuti nem nyomja ki :)

most L fodrászhoz :)

pusz
v.

KépKép
viranka

Helló, Lányok!

ANITJA: nagyon sajnállak a vérzés miatt, de kitartás, nagyon drukkolunk Neked, minden rendben lesz!!!!!

Kiskolbi: valami isteni ez a truttyantós kép, és hogy ekkorát képes volt így kijuttatni a pelusból a babus, az azért nem semmi!!!

Gremese: szerintem is sok a 24-25, de az istennek sem tudom lejjebb vinni. Az a baj, hogy az alsó szinten (ahogy anyuék élnek) mindig 3 fokkal hidegebb van, és amikor mi hőgutát kapunk, ők még akár fáznak. Nálatok mennyi van (csak mert látom, hogy pólóban vagy(tok))? Isteni a nagymaminak szánt szülinapi kép, tündériek vagytok! :-)

Granda, nagyon köszi az infókat! Elgondolkodtatott, hogy azért a cikkekben megadott tartományok (20-22 és 22-24 Celsius) két szélső értéke között azért négy fok van, ami nem kevés.. A 20-hoz a mi 24-ünk nyilván sok, de amúgy meg nem? Érti a csuda.

Ígértem beszámolót az ortopédiai vizsgálatról: Bp-en a Heim Pálban voltunk, pontosan hívtak be minket (!), ami nagyon jó volt. Úgy néz ki, betétes rugit kell Ádinak hordania, tekintettel arra, hogy én csípőficamos voltam és hogy a jobb csípője "bár a diagnózisa negatív", azért jobb óvatosnak lenni. Megyek utánanézek ennek a ruginak a neten. Remélem, nem fog a babócának sok macerát okozni (de még mindig jobb, mint a kengyel, amit én anno kaptam). Jobb félni, mint megijedni. Amúgy ezt a pici eltérést csak az ultrahang mutatta ki, kézi vizsgálattal nem volt érezhető, úgyhogy bárki babájánál ilyen gyanú fennáll (nálunk tele a család csípőficamosokkal), jobb ultrahangoztatni. Kontroll 4 hónapos korban. Írok, ha kisütöttem, mi ez a rugi, de ha valaki többet tud róla, lécci, írjon! Köszi előre is!

Kép
Kép
irina

a tapszeres dobozra az van irva, h a baba egeszseget veszelyezteti, a nem megfelelelően elkészitett tarolt tapi. es a fel nem hasznalt tapszert nem szabad kesobb odaadni! mi probaljuk eltalalni, persze nem soxor sikerul. a maradekot kiontjuk!

anitja: izgulunk erted, majd ird meg mi volt.

szemszin: van vkinek, akinek mar nem kek a szeme? mikorra derul ki a vegleges szin

szomorusag: egyre kevesebb a tejem: mar a napi 200 a cel, de sajna az sincs meg mindig.

alvas: be vagyok tojva a gatyaba, mert linike tegnap fel11tol ma fel9ig aludt, de akkor is en keltettem fol! remelem nincs semmi baja...

Kép

Kép
mmarica

Miléna, jobbulást a picidnek (irgumburgum, hogy lázas lett, hiszen azt mondják, hogy a mai oltásoktól már nem lesznek lázasok a babák -- ezek szerint ez is egy nagy humbug! :evil: ).
Hogy lesz időd jogsizni (csak mert én is ezen töröm a fejem, az elméleti vizsgáig még talán oké, tanulni lehet baba mellett is -- gondolom most, nagy naivan; de eljárni vezetni?)?

Kép
Kép
irina

Kaqk! 1/3-ad-1/3-ad teáskanál köménymag és ánizsmag, és egy filter kamilla 2 dl vízbe.
Én szopi előtt 10-15 kortyot adok.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anita: Megy a vodu hogy ne legyen semmi gond!!!!
Emese: köszi, felírom mostmár, hogy ne nyaggassalak máskor.

Ma van anyósom 50. szülinapja, amit szombaton egy meglepetés bulival ünnepeltünk. nagyon jól sikerült, meglapődött. De milyen büszke volt hogy mindenkinek megmutathatta kisunokáját!!!
Emmácska nagyon ügyes csajszi volt. vittünk neki lefejt tejcsit, azt bevágta majd még sírt egy kis pótlásért, így , szerencsére egyszálloda éttermében voltunk, fel tudtam menni vele egy szobába, ahol még pár perc szopi után elégnek bizonyult a tejmennyiség. Utánna még alukált a kocsijában, majd jelezte hogy lassan fürdethetnénk, így indultunk haza. nem volt sírás csak nyöszi egy pici, de ahogy itthon a pelenkázóra raktuk azonnal vigyorgott és már türelmetlenül várta a locsizást.

Másnak is ennyire szereti a babája a fürdést? és utnna, előtte a pucérkodástis imádja. Én meg parázok, hogy mikor jön pisi kaki, :-( :-)
Ja és az olajozást masszázst is imádjuk.
Most mennem kell mert felébredt.
további szép napot
Képet rakok mindjárt!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Emmácska nagyival( anyósom az 50. szülinapján.) Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Anitja: tőlünk is megy a drukk! Remélem nem lesz semmi baj!

Kaqk: Jézusom, én csak most jöttem rá, hogy miért Kaqk a nickneved!!! :oops: KaqK=Kakuk (Jobb lésőbb, mint soha...)

Irina: a betétes rugi nem rugi. Van olyan fajtája, ami olyan mint egy gumibugyi, oldalt patentos, és van, amelyik hevederes. De a lényeg, hogy a közepén van egy téglalap ami szétfeszíti a baba lábát.
Nálunk a hevederes jobban bejött, nem csúszkált le. Én a rugira húztam rá mindig, hogy ne nyomja a kis combikáit. (Egyébként Rebekáról van szó).
Egészen addig kellett hordani, míg nem fordult át, kb. 4-5 hónapos koráig.
A babának nem macerás egyáltalán, én paráztam mindig azon, hogy nem kényelmes neki...stb.
És itt jön a képbe a hason altatás előnye. Ugyanis automatikusan szétfeszülnek a combok, tehát nagyon egészséges.
És a tornásztatásról se feledkezz meg. Rebeka mindig nagyon élvezte. Egyébként Viktorát is mindig tornáztatom, ártani nem árt.
Ja, és gyogyitárban vettem!

Kép
Kép
timi26

Miléna: nekem is nyűgös volt Viktorka az oltás után 2 napig. Azt hittem beteg lesz, de elmúlt. Pedig nekem is azt mondták, hogy semmilyen formában nem lesz kihatással a gyerekre!

Kaqk: mennyire hasonlít Emmácska a nagyira!!!

Gremese: nagyon ötletes a kép. És persze nagyon édesek vagytok rajta!

Mi is kitaláltunk karácsonyra a nagyszülőknek valamit. Majd, ha készen lesz felteszem, mert leírni hosszabb, mint megmutatni!

Kép
Kép
timi26

Mmarica! Olyan édes vagy, jót mosolyogtam rajtad. Linike átalussza az éjszakát. Ezért ne ébreszd fel! :wink: :D
Nincsen semmi baja! :)

Irina! Nálunk a gyerekszobában (ami egyben hálószoba is) 21-22 fok van. Én nem tudok melegben aludni, felőlem akár hidegebb is lehetne. A bölcsőhalál miatt nem akarok melegebbet.
Ha pancsi van, felfűtjük a szobát, de utána szellőztetek is. Egyrészt, hogy beálljon a hőmérséklet a fent említettre, másrészt, hogy oxigéndús levegővel legyen tele a szoba éjszakára.

Anitja!
Szegénykém! Megy a vudu százezerrel, nem lesz semmi baj!

Kaqk! Nagyon jó a nagymamis kép! :)

Egyébként én is azt vettem észre, hogy Zsófi társaságban tök jól elvan. Nem feltétlenül kell őt szórakoztatni (társaságban), elég, ha csak nézelődik, egyáltalán emberek között van.
Ha hugomék itt vannak a gyerekekkel, és Zsófi nyűgös, már a játszószőnyeg sem köti le (egyelőre 10 percet van el rajta), akkor felviszem Anyuékhoz, és tökre elvan kézben, még be is alszik.

Miléna! Szegény Zéti! Remélem hamar túllesztek ezen a lázas-beteges időszakon. Sajnos ezen túl kell esni, ez (vagyis az oltás) csak a javukat szolgálja.
Ez a magas vérnyomi mitől lehet?

Köszönjük a fotó-dícséreteket, aranyosak vagytok! :oops: :D Persze anyós repkedett a boldogságtól! :D

2 hónapos oltás: Mi ma voltunk. Szegény Zsófi-baba végigüvöltötte az egészet. Persze, mert egy előtér-szerűségben (ahol éppen nem igazán volt meleg) kellett pucérra levetkőztetni, és várni, hogy sorra kerüljön. Szegénykémnek teleszaladt a hócipője, és a vizsgálatot is, meg az oltást is végigüvöltötte. Nagyon nehezen nyugodott meg.
Amint betettük az ülcsibe, és Apa felemelte, bealudt, mint akit fejbevertek.

A bal combjába kapta, azt mondta doki néni, hogy ha bepirosodik és/vagy megduzzad, kenjük be árnika krémmel. Már be is szereztem. Belázasodhat, de nem feltétlenül.

És egy részeredmény: Zsófi baba 6080 g/61,5 cm. :shock: :D
Születési adatok: 3300 g/52 cm.
A doki néni ledagizta. :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Keresztelősök! Kérjük a képeket!!! Sokat!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: jönnek a képek, de meg kell őket szereznem előbb!

Képzeljétek, Viktorka egyik-napról a másikra akkorát változott!!!
Tegnap óta ha fennt van állandóan dumál. Mindenhez és mindenkihez! És ha felkel nem sír hanem nyekereg, kihozom, és amíg elintézem gyorsan a befejezetlen dolgomat beszél, nyújtózkodik, vigyorog, mint a tejbetök! Olyan aranyos!!!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?