A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Ki milyen homeós készítményt szed, és mikortól? Az Arnicáról volt már szó itt, ha jól rémlik, és a málnalevél teáról. Most olvastam Gio jó kis homeós doksiját, és érdekelne, hogy ki mit tart fontosnak szedni, illetve van-e valami, ami itt nincs megemlítve de jó.
Vendég

Sokan ráolvasásnak tartják az egész homeos rákészülést - tapasztalt barátnőim akik már anyukák teljesen eltérő véleményeket mondanak. Akik könnyen szültek a bogyókra fogják, akik nehezen, holott szedték a bogyókat humbukknak tartják :-) MOst legyünk okosak. Szerintem ártani nem árt és hátha a mi szervezetünk jól reagál rá.
Szerintem abban a doksiban minden használható bogyesz benne van, de vmikor SPrite is linkelt egy oldalt, ahol írnak erről, de már nem tudnám megmondani melyik oldalon volt.
Vendég

Engem Apa elcibált az Expo-ra. Nincs is ezzel baj, vettünk szép plédet, meg téli sapit, de emberem megőrjít az őssejt-tel.
Igaz, nagyon kedvező áron és jó feltételekkel ajánlották, de sajnos én még mindig inkább az üzletet látom benne.
Ő meg nagyon szeretné. Én meg ezek után, ha, ne adj Isten bármi történik, hogy ne hibáztatnám magamat.
Úgyhogy rábíztam, döntsön.

Tudom, már ez is lefutott téma, de közületek van aki tetet el, vagy gondolkodik rajta?
Vendég

Sziasztok!
Visszatértem, jó kis napom volt. Meguntam a sulit, és elmentem a barátnőmhöz, meglátogattam, és ha már ott voltam, kajáltunk is egy jót...na jó, az igazság az, hogy írta, hogy mit főz, én meg meghívattam magam ebédre. :oops:

Iskolába tényleg csak kedvtelésből járok, néha nem is értem, hogy miért. Másoddiplomás képzés, most úgy nevezik, hogy mesterképzés, ami persze felesleges az egyetemi diploma mellé, dehát jó pap holtig, ugye...

Én a jövő hétre várom a Terhesség félelem nélkül c. könyvet, remélem hamar megérkezik, mert már nagyon el akarom olvasni. Még megvettem a Bába válaszol-t is, de azt is várom még, hogy megérkezzen.

Ma kezdtem el szedni a Caullophyllum-ot, 5 bogyót, ezt szedem csütörtökig, pénteken meg Arnica-t. Meg persze lefőztem a málnalevelet, az még ázik.

Már attól féltem, hogy valami nincs rendben velem...ez az édesség utáni vágy egyszerűen megőrít. Képes vagyok egy tábla csokit megenni, aztán meginni egy forró csokit és egy kis kakaót. Pedig komolyan mondom, évekig nem ettem csokoládét korábban. Most meg...mogyorós, kókuszos, mindegy, csak csoki legyen, és sok.
tedorka

Édesség!!! Az jöheeeet!!!! Nagyon rá vagyok kattanva! Jelentem 18 kg-nál tartok. :oops: Na kreálok majd valami képet listára.

Judy!
Mi szeretnénk elrakatni őssejtet. Szerintem is hatalmas üzlet van benne, viszont az is a véleményem, hogy ahogy fejlődik az orvostudomány, úgy ennek egyre nagyobb jelentősége lesz. De hiszem, hogy nem lesz rá szükségünk. Viszont soha, SOHA :!: nem bocsájtanám meg magamnak ha kellene, használna, és én nem tetettem volna el. Én a Humancellre gondoltam, mert az tisztán magyar. De azért van még benne némi képlékenység. Mármint a döntésben, hogy melyik céggel.
Vendég

Judy
én is néztem a Krio őssejt akcióját a Klasszikus csomagra az expon.
De mi már korábban eldöntöttük hogy nem vetetünk le. A köv. gyereknél/gyerekeknél lehet, akkorra talán pénzünk is lesz rá és meggyőzőbb is lesz számunkra hisz valóban gyorsan fejlődő tudományág, de jelenleg még gyerekcipőben jár és a csontvelőből kinyert őssejttel is lehet azért mit kezdeni.

Sokan voltak amúgy ma? (lévén szombat)- milyen vicces hogy apa cibált el Téged és nem fordítva, nálunk nekem kellett győzködni a férjemet pedig 50 méterre lakunk
Vendég

Hű Kriszti, akkor üdv a klubban. Mármint a 18 kilóval. Bár bevallom, lehet, hogy mérlegre kéne állni, mert már vagy egy hete nem tettem, és lehet, hogy már túl is vagyok a bűvös 20-on. Azt hiszem az orvosomnak azt már nem vallanám be...
tedorka

Hát Dorka! :D
Sebaj! Lesz mit ledolgozni!!! :wink:
Végre össze tudtuk rakni a gardróbot a hálóba, amin egész alakos tükör van. :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :oops: :oops:
No comment! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Gio,csak 4 körül értünk ki, már nem voltak sokan.

Najda, én úgy tudom, a Humancell még mindig nagyon drága. A Krio, ami kint volt, most 149 ezer helyett 100 ezerért kínálja a lebonyolítást, + 1 év tárolás van benne. Utána, 15.000 ft évente.
Ez már barátibb, mint eddig bármelyik ajánlat. Persze ez csak erre a hétvégére van, utána megint 149 ezer.

Köszi a válaszokat.
Vendég

Najda, én is most küldtem be egy "somlajost", már nem érdekel.
Kicsi van hátra, ledolgozni már így is sokat kell. :lol:
Vendég

Ja! Valóban nem olcsó. Én azért gondolom ezt a legjobbnak, mert nyomon követhető a minta útja. Mert magyar. Itt tárol, dolgoz fel, magyar szabályoknak megfelelően. A transzplantáció miatt nem mindegy. Én valahogy erre hajlok, hogy ez a jó. A Krio azt hiszem a svédeknél tárol. Lehet hogy nem, nem emlékszem. De nekem ezzel kilőtte magát. Nem szeretném repülőre rakatni a cuccot. Bár ez is olyan dolog már mint a h1n1. Stabil vélemények mindenhol, és sok ellentmondás.
Apropó! Még mindig jól vagyok és a pici is. Én most úgy érzem hogy nem bántam meg az oltást, mert nyugodtabba vagyok. És holnap lesz egy hete hogy megkaptam. Szóval ha valami baj lenne, akkor az már jelentkezett volna sztem.
Vendég

Judy!
Egészségedre! :wink: :lol:
Én meg 2 csík kekszes milkát. És jól esett.
Vendég

Én ma MIlkát, túrós rétest, Ferrerot és kakaós Jóreggeltet tuszakoltam le igen könnyen és igazából hatalmas akaraterő kellett hogy abbahagyjam pl. a Ferrero gömböket.
Judy
jövő héten nálad is indul már a Ctg, lévén 36.hét?
És végül levetetitek a Krionál ? Azért tényleg van kint néhány igen jó kis akció
Vendég

Ja, h1n1. Hát persze hogy azért már kórházban van egy kismama kritikus állapotban...mai híradóban volt, lehet láttátok, én csak olvastam, mert tv-t már nem is nézek.
Mi a víztisztító berendezésnél dilemmáztunk - szintén svéd- , mert vmikor a jövőben szeretném ha lenne ilyenünk a mosogatóból külön kis csap formájában. De ez most 350ezer Ft...És ez biz. nagggyon sok sztem :shock: Még részletre is..Úgyhogy elnapoltuk, de még emésztgetjük a hallottakat
Vendég

350 eFt???!!! :shock: Nem semmi. Akkor az már tuti lehet! Bár én nem vagyok otthon a víztisztítókban, nincs viszonyítási alapom.

Én még a párologtatót nem vettem meg. Pedig ideje lenne.

Nem is hallottam a kismamáról a kórházban. Bár ma nem is tv-ztem, mert egész nap dolog volt. Na majd holnap. Nekem is tényleg annyira hirtelen elhatározás volt ez a szuri.
Vendég

Na léptem mára. Fürcsi, aztán irány az ágy! :D

Jó éjt!
Vendég

Najda, nem, a Krio Bp-en és Miskolcon tárol, valamint, ha fel kellene használni, EU-n belül ingyen szállít is.
Jó, hogy jól viselitek az oltást.

Gio, igen, kezdem a CTG-t, illetve már egy-en túl vagyok. A kórházban csináltak, de Áron nem volt túl aktív. :lol: Igen, nappal volt, nem éjjel. :lol: :lol: :lol:

Víztisztító, igen, nagyon drága. :roll:

Mi még a párásítót néztük, talán az még belefér.
Persze, minden fillért megér, és nem adnám semmiért, de lássuk be, iszonyú anyagi beruházás egy baba vállalása.
Vendég

Még nem döntöttünk.

Ja, volt pár jó dolog, nekem az tetszett, hogy a gyerkőcöknek jó sok progi, meg foglalkozás, kreatív cucc volt.
És jót nevettem a brokkolilevesen a csomagban. :lol:

Én is mentem, jó éjt nektek!!!
Vendég

Igen, és az a csúf , hogy mindent ránk is akarnak sózni. Már annyi minden van, hogy kettéáll az ember feje. Tegnap 10 percig hallgattam egy hasfájásgátló cumisüveg előnyeit és hogy ezt aztán minden kismaminak meg kéne vennie ha számít neki a gyermeke...Micsoda manipulatív dolog már ez, nem?
MIndenesetre nemrég láttam az expressz.hu-n hogy Óbudán eladnak egy babaüzletet és komolyan elgondolkodnék, ha lenne most rá tőkém.

MI fokhagymakrém levest kaptunk :D
Vendég

Akkor lehet hogy tévesek az infoim. Sőt tuti. Majd utánanézek megint.
Mondjuk nem tudom, most nem számolok utána, de itt is 350 000, de 20 év tárolássa. De nem folyok most nagyon bele, mert már nem is tudok gondolkodni, álmos vagyok. Holnap csinálok egy összehasonlítást!
Bár sajna én az expora tuti nam jutok fel.

Na tényleg jó éjt Csajok!
Vendég

JóÉjt NAjda
íme egy kis összefoglaló az exporol
http://velvet.hu/poronty/2009/11/06/pas ... ama_expon/

Én is lépek, bár aludni nem tudok még sztem, ugyanakkor nekünk holnap 9kor már a templomban van pörgés...
Vendég

Én az előbb tömtem magamba egy kis csokis pudingot...így lefekvés előtt nem is lehetett volna jobb. Aztán meg csodálkozom, hogy annyi kiló vagyok, amennyi még soha.
Na lassan én is elteszem magam tévénézőbe, aludni még úgyse tudok!
Jó éjszakát mindenkinek!
tedorka

Sziasztok...
írjátok itt a korai ébredéseket, már kezdem szégyellni magam, hogy én legalább 11-12ig alszom minden nap :oops:
Olyan pörgés van bent éjjel, hogy ha szeretnék se tudnék aludni...

Olyan morcos vagyok!!!
Ma szereltük VOLNA össze a kapott kiságyat, és hiányzik két tartozék. Elvileg 4 speckó valami tartja a rácsot a kerethez, úgy néz ki, hogy az egyik végét bele kell illeszteni a keretbe, a másik végét pedig össze kell csavarozni a ráccsal, hogy ugye még véletlenül se billegjen...... na ebből csak kettő van meg. Voltunk csavarboltban, Obiban, Praktikerben, egész Pestet bejártuk, mindenhol mutattuk, hogy mit keresünk és mndenhol kiröhögtek bennünket, hogy ilyet bizony sehol nem kapuink :evil:
Most nem tudom, hogy sírjak, vagy idegeskedjek, vagy mitcsináljak, honnan szerzünk ilyen alkatrészt????????????
Ráadásul anno ezen volt az első "kellemetlen" szitu, mert én kombi ágyat szerettem volna, ez pedig ugye nem az és sértődés volt sógornőmék/anyósomék részéről, hogy "nekem nem kell tőlük semmi"... Persze én engedtem, hogy ne legyen feszkó, azóta már kínlódtam egy sort a pelenkázókomóddal, szerencsére találtam egyet, erre kiderül, hogy a fantasztikus kiságyat nem lehet biztonságosan összerakni!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok!

tegnap nagy szülinapozás volt,nagypapám 80 éves lett,így "partyztunk" :D Benyomtam 2 akkora szelet túró tortát.Ez a kedvencem ráadásul!Egészen belebetegedem a gondolatba,hogy ma nem ehetek :cry:

Védekezés: Zizu után próbáltuk a gyógyszert,de elkezdtem hízni iszonyatos ütemben,ráadásul teljesen kerge/bolon/idegbeteg voltam tőle.Maradt a gumizás.Szerintem Hubus után is az lesz.Azt a 3-4 évet kibírjuk vele,aztán úgyis jöhet a kistesó:D

Képzeljétek egyik rövid kendőmet elcseréltem egy ADAMO hintára.Olyan régen szemeztem vele,nagyon jó dolognak tartom,de aztán ne volt rá keret.Végülis a csajszi elcserélte a 3-as kendőmre.Azt meg majd veszek valamikor a nyáron újat.Hétfőn érkezik,máér alig várom.Majd Zizuval is kipróbáltatom,úgyis a hinta a mániája.

NAJDA!
Vártam az sms-ed.Legalább tetszenek a kisruhák? :?

GOMBI!
Én nem csodálkozom,hogy 11-12ig tudsz aludni akkor éjjel fél 1kor még fent van :wink: Én az óra átállítás óta fél 9-9kor szó szerint kidőlök.Tegnap is hamarabb elaludtam mint Zizu 8)

GIO!
Zita nekünk is majdnem 1,5 év volt mire sikerült.Aztán Hubus meg jött már a 3. hónapban.Egyébként úgy hallodtam sokakkal előfordul,hogy akinek nehezen jön az első,sokkal-sokkal könyebb a második.

TEDORKA!
Milyen suliba jársz?Egyébként én is nyomom még az iskola padot,bár így,hogy Hubus nagyon kifele készül így csak dolgozatokat megyek be írni,meg majd vizsgázni júniusba.
NA az édességgel nem vagy egyedül!3napja abba hagytam a napközbeni zug evést,csak a fő étkezéseket tartottam be.Csoki-édesség nuku.Iszonyat volt!!! :shock: Azán úgy döntöttem/döntöttünk a férjemmel,hogy ez most nagyon nem az az időszak amikor bármi olyat kéne megvonni magunktól,amit ennyire kíván a szervezet!A tábla csoki nekem is simán lemegy!

O'HARA!
Mi is 1/2 évet vártunk Zizu után,addig védekeztünk.
Aztán mikor terhes lettem Zizu még szopizott,én nem akartam leállni vele,úgy voltam vele,hogy ha az van megírva,hogy ez a babó velünk maradjon akkor szoptathatok éjjel-nappal akkor is itt marad velünk.És hát így lett.De aztán 2 hónapig ment,aztán Zita abba hagyta.Egyszerűen nem kellett neki,valószínűleg megváltozott a tejcsi íze.Így a természet ezt is megoldotta.Bár én bízom benn,hogy azért Huba mellett majd kedvet kap és esetleg újra szopizni fog egy picit!

Említettétek,hogy nem lehet mákot eni várandósan?Miért is?Jövő héten mákos nudlit akarok csinálni és nem szívesen hagynám ki....
Vendég

Sziasztok!
Én most keltem másodszorra...reggel felkeltem nyolc körül, akkor ért haza a férjem munkából, akkor reggeliztünk, és gyorsan visszafeküdtünk aludni. Ez a kedvencem a hétvégében, mert ugye nincs is fontosabb a reggeli utáni alvásnál.
Sprite, nemzetközi tanulmányok szakon tanulok, mesterképzésen. Nem túl izgalmas a történet, de hátha valamelyik következő félév érdekesebb lesz. Összesen négy félév, remélem legalább egy kicsit okosabb leszek tőle.
Gombi! Durva ez a csavar-dolog. Szeretik azt mondani a nagyobb boltokban, mert egyszerűbb, hogy nincs és ne is keresd. Azért ne keseredj el, inkább nézzétek meg valami kis eldugottabb boltocskát talán ott van, vagy tudnak segíteni. Remélem sikerrel jártok.
A mák engem is érdekel, mert most hogy írtátok, én is ennék egy kis gubát.
tedorka

Én legutóbb 2 hete ettem mákos tésztát, előtte meg mákos rétest, meg kalácsot. Isteni volt és nem vettem észre hogy ártott volna nekem vagy a babának. Nem hallottam róla hogy nem szabad.
Ma délben viszont csak a húsleves ment le. Iszonyat szar a gyomrom.

Minden tiszteletem a tanuló kismamiké, anyukáké. Én már annak is örülni fogok, ha megint lesz időm leülni elolvasni egy könyvet. Bár szerintem ez még évek kérdése. Csabi mellett még volt rá időm és nagyon élveztem, de most örülök ha azt el tudom olvasni amit írtatok.

tücsökbogár

Sprite
és hogy vagy? ELmultak azok a fájások ide-oda húzva?
Gombi
ez a kiságy ügy nagyon bosszantó! hívjátok fel anyósékat hogy szerezzenek csavart, ha ők szerezték a kiságyat tán tudnak segíteni.:?

Mi ma egész délelőtt templomoztunk, utána bevásárlás, még csak most csinálok ebédet :oops:

Én egyszer kérdeztem anno szabad-e mákot enni, mert azt olvastam vagy hallottam vhol hogy nem ajánlják de azt nem tudom miért. Mert azért egy kis mákos tészta frankón lecsúszna:-) De ha ti eszitek simán, akkor nem fogok ezen agyalni , csinálok vmelyik nap:-)
Vendég

Sziasztok!

Én is ettem mákot, nem tudtam, hogy nem lehet, így azt sem, miért. Bajom nem volt tőle, jól esett.

Őssejtről még valaki estleg tudna nyilatkozni?

Mi is vásároltunk, már nagyon nem bírok egyedül 2 kis szatyornál többet, úgyhogy beáldoztuk a délelőttöt.

Gombi, nekünk is speckó csavar kellett, asszem imbuszos süllyesztett, vagy mi, az Obiban kaptunk, de közel nem biztos, hogy neketek is ilyen kellene, pláne ha az Obiban nem volt. :shock:

Dorka, jó neked, nekem sincs máőr erőm tanulni, én az angolomat terveztem csiszolni, de elő sem vettem. :oops:

Inkább néztem a Maffiózókat DVD-n, még jó sok van hátra, tuti nem fejezem be Áron érkezéséig.(még nem láttam)Pedig sokszor 3-4 rész is lefut egyben. :shock:

Most Apa Motorversenyt nézett, én csak úgy ejtőzök.
Kéne vasalni, de majd holnap.

Ja, Gio, a cumisüveges nő minket is elkapott. :lol:
Vendég

Úgy érzem eddig tök higgadtan kezeltem a h1n1 témát, de a hihetetlen lobbinak, médiacirkusznak köszönhetően kezdek beparázni....Nem azért hogy titeket is kétségbe ejtselek, de ugye már egy kismama intenzíven...Mire december lesz remélem nem raknak egy jó kis karantént a kórházakra...KOmolyan néha úgy érzem - még minidg összeesküvéselmélet - hogy kell egy-két áldozat csakhogy el tudják adni azt a rohadt oltóanyagot
http://index.hu/bulvar/2009/11/08/szege ... _kismamat/
Judy
az időjárás pont ilyen programoknak kedvez, bár nálunk egyelőre a túlterhelt férj alszik , én meg főzök...És úgy látom sosem lesz befejezve a konyhaszekrény, meg a gyerkőc polcai sem lesznek leélfóliázva...Ez volt idén sztem az utsó aránylag nyugis, gyerek és ünnepmentes hétvégénk..Hát mi adtunk a henyélésnek:-)
Vendég

Szép délutánt!
Gio, még nem vagy elkésve az ebéddel, mi is csak most akarunk hozzáfogni. :oops: Tegnap estére értünk haza a vásárolgatásból, jól el is fáradtunk, így ma pihis nap van. Későn keltünk, délben reggeliztünk és most akarunk ebédet csinálni, de még ahhoz is lusták vagyunk, pedig együtt főzés a terv. 8) Kint esik, be van borulva, fúj a szél...ilyenkor jó a szobában csücsülni és elmélkedni. Hamarosan úgy is a kicsi fiunk tölti be a mindennapjainkat és kénytelenek leszünk egyfajta napirendet kialakítani és betartani.

Már alig várom a holnapi uh-t, remélem nem megyünk hiába, bár a fekvést és súlyt mindenképp megtudjuk, de azért a kicsi pofiját is megnézném a drágánknak. :D

Gombi, ha esetleg le tudod írni mit kerestek pontosan, szívesen utánanézek felénk lehet-e kapni, bár tartok tőle, hogy ez az a kategória amit visz az ember magával és mondja, hogy "nekem ilyen kellene"... :(
csillag25

Gio, eddig mi is jól álltuk a sarat, de sikerült az oltásellenes férjemet is besza.asztani annyira, hogy már gondolkodik beoltassa-e magát, nehogy hazahozza a vírust nekünk. :evil: De ha tényleg olyan gyorsan mutálódik/hat ahogy mondják, akkor lehet fölösleges az egész. Mikor meghallottam, hogy december közepére ér ide a járvány, jól bepánikoltam mi lesz ha apa nem jöhet be a szülésre? :shock: :cry: Megbeszéltem babóval, hogy 8-án vagy 10-én kibújhat, persze ez a pár nap semmit sem számít, ha tényleg itt lesz a járvány...
csillag25

Judyka, mi levetetjük a köldökvért és a Krionál kötöttünk szerződést. Tényleg Magyarországon tárolják és egész szépen le van szabályozva minden a szerződésben, amit a honlapjukon is meg lehet nézni. Nekünk mondjuk könnyebb volt ebben a döntés, mert a szülők segítettek, ez az ő "útravalójuk" a kicsinek, bár ne legyen rá soha szükség. Rohamosan fejlődik ez a dolog, vagy legalábbis az üzlet körülötte, mert a napokban kaptam egy tájékoztatót a Magzati Diagnosztikai Központtól amiben egy új lehetőségről a köldökzsinór-szövet megőrzéséről írnak. Azt hittem még jó ideig a köldökzsinórvér lesz a téma, de úgy látom tévedtem. Persze szép áron, 495.000 Ft a 20 éves tárolással, ami mondjuk a köldökvér esetén a Krionál 295.000 Ft.
csillag25

Judy, mi nem vetetünk le őssejtet, sosem merült fel bennünk komolyan, így nem tudok erről bővebben nyilatkozni.

Hallottam én is, hogy egy kismama kórházban van az új influenza miatt. De tudjátok hány kismama kerül kórházba a sima influenza miatt egy szezonban?! Csak épp arról nem szólnak a híradások és hogy mennyien haltak bele a szövődményekbe arról sem. Most is azért tuszkolják annyira az emberekre és mesterségesen keltik a pánikot, mert nagyon úgy tűnt, hogy mégsem profitál a gyógyszergyártó ebből a kreált járványbeli ellenanyagból mint remélte. épp ez a mindenki megrémisztése a cél, de a kismamáknak és pici gyerekeknek való beadása még mindig nagyon megosztja az orvosokat. Várandós nőkön pedig nem is végeztek tesztet, logikus is, hiszen ki az aki kockáztatja magzata egészségét egy új oltással? Az oltás káros hatása a magzatra nézve pedig nem egy hét múlva fog kijönni, hanem születése után bármikor, csak épp akkor senki sem fogja azt mondani, hogy ja, ez az oltás miatt van, hiszen ezt soha senki nem fogja bizonyítani tudni.
A járvány kitörését nyár végén november közepére jósolták, milyen érdekes, hogy még annyi beteg sincs, hogy járvánnyá nyilvánítsák, akár egy megyében is. Persze most már eltolták december közepére, hátha addig el tudják nyomni az oltóanyagot és jön belőle profit. De nem arról szólnak a virológiai tanulmányok, hogy ősszel és tavasszal van vírus szezon, mert télen a bacik meghalnak a hidegben, ezért nincs akkor járvány sosem? A december közepe pedig nem éppen a nyirkos, de még melegebb hőmérsékletéről híres. Ja, persze a pénz nagyúr, az még ezt is felülírja!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Péntek este festegettem a falidísz maradékát. No meg ragasztgattam. Technokolt javasoltak, de szétmarta a hungarocellt, ahol túl vastag lett a nyomat, így nagyon vékonyan kellett rákennem a papírra. Na de mindegy. Tigris kissé domború lett, mert a papír itt-ott meghullámosodott, de amúgy elég jól néznek ki. Csak hát nehéz kivágni. Egyébként pénteken, már majdnem kész voltam Fülessel is, mikor kilógtam a ceruzáért, és Johi azzal a lendülettel belógott, és össze vissza festette a művemet :x :x :x De még az éjjel csináltam egy új Fülest!

Szombaton piacon voltunk, vettünk Verusnak egy jó kis csizmát télire. Olyan furi, hogy az ő méretében már csajosabbakat kapok. :roll: :roll: :roll: Elég nagy a lába!
Na és vettem két szoptatós hálóinget is. Nagyon helyesek. Az egyik kék betéttel rózsaszín és két maci van rajta, a másik kétféle rózsaszín és két csibe van rajta. Mellrésznél egy nagy ránc van középen, és a ráncba rejtve van egy-egy lyuk a cicinek :) 2500Huf volt darabja, és pamut, rövid ujjú.

Pókica
: a szülés utáni fogamzás gátlás téma engem is érdekel. Jó lenne nem mindig óvszert használni, de én nem annyira csípem a fogamzás gátló tablettákat. Spirállal sem nagyon vagyok kibékülve :roll: Az elkötés engem sem vonz, mert az olyan végleges... Lehet hogy maradunk mi is az óvszernél ahogy Tulipék is, bár nem a legjobb...

Gio: na ez a terhességi kor kiszámítás elég érdekes eredményt hozott ki nekem. Gergő baba feje 33 hetes, Bálint feje 32,5 hetes. A combcsontjuk egyformán 31 hetes :lol: :lol: :lol: Mindez persze a betöltött 30. héten. :)
A terhességgel kapcsolatosan, én sok helyen hallottam azt, hogy azért egy szülés után egy év kell, hogy regenerálódjon az anya szervezete. Nem szeretnétek ezt kivárni? Szoptatás alatt könnyebb teherbe esni, és terhesség után közvetlenül szintén, úh emiatt ne izgulj :) és Pumi te se!

Tedorka: milyen suliba jársz??? A kenetem nekem sem volt meg péntekre soha, ezért is inkább mindig hétfőnként telefonáltam!

Lányok, mi ez a pharmatex, avassatok be, lécci!

Terhesség alatti szoptatás egyébként 4 hónapig lehet az LLL szerint is, bár most van egy kismama, aki januárban várja a kisbabáját, és kisfiát még mindig szoptatja, bár csak ritkán, de mégis. Ha úgy lesztek mint én, nálam a lányok maguktól szépen leszoktak nem sok ráerőltetéssel. Állítólag megváltozik a hormonoktól a tej íze is, és nem is kedvelik így már a babák.

O'hara
: de jó hogy ezt írod, már hogy strepto a torokfájás miatt is megjelenhet a kenetben. Nekem pl fájt a torkom mikor kenetet vettek, és találtak benne streptot! Hát próbálok most ebből a nyavalyából kilábalni, és remélem már nem lesz semmi fertőzés szülésig :)

És utoljára még pókica: nagyon köszönöm a hsz-edet h1n1-el kapcsolatban. Már már én is kezdtem elbizonytalanodni. Bár biztos nem oltatnám magam, csak a pánik... De egyébként nekem úgy tűnik, hogy ez az ukrán mizéria is épp akkor csapott le, amikor sokan leszálltak a témáról, és eldöntötték hogy nem oltatnak. Mindemellett én is úgy tudom, hogy télen nem nagyon terjednek a vírusok a hideg miatt! De most tényleg úgy bepánikoltatták a jó népet, hogy sokan ráállnak az oltásra. Pl tesómék is beoltatják magukat és 4 éves kislányukat is...

Szép estét mindenkinek

Kata
labkat

Kata
teljesen igazad van, de mivel az elsőre vártunk másfél évet nem tudom hogy ez a mi esetünkben is törvényszerű-e hogy gondolatra összejön a következő. Ha pl. császárral szülnék, akkor valszleg kivárjuk az éles próbálkozással az egy évet, mert akkor kifejezetten javasolják is, sőt még talán több időt, nem tudom.
Majd küldj képet a falidíszről, nagyon kíváncsi vagyok, biztos nagyon szééép!! Tök ügyes vagy hogy a gyerekek mellett még van ilyenre energiád.
Vendég

Sziasztok!
Csillag: köszönjük a felajánlást, de ez tényleg az" ilyet szeretnék, van?" kategória....
Próbáltam rákeresni a neten barkácsboltokra, találtunk egyet Újpesten, ami szimpinek tűnik, elég sokminden van náluk.. hát holnap kiderül..
Az a legbántóbb, hogy még tegnap felhívtuk sógornőméket, hogy nézzék már meg még egyszer, hátha megvan náluk vhol az a két "izé", és csak nagy hallgatás volt a válasz és aztán megszakadt a vonal (gondolom lemerült a telefonjuk) és azóta vissza sem hívtak..... Biztosan azt gondolják, hogy én húzom megint a számat... de ha egyszer én tényleg nem érzem így biztonságosnak az ágyat!!!
Ma este elhozták nekünk a Vaterán nyert komódot :) Nagggggyon rendes eladók, még össze is szerelték nekünk!!!! és olyan, mintha teljesen új lenne :) Igazság szerint már csak a kiságyat kellene összerakni, meg a képeket a falra (végül nem rendeltem matricát, mert anyu adott saját kezűleg készített képeket: kiscsibe, pingvin, Jázmin mesefigura, stb), egy alapos takarítás és nyugodt lehetnék a babaszobát illetően...

Szülés utáni védekezés: jóóóó téma, és én is teljesen tanácstalan vagyok.. Igazság szerint, miután abbahagytam a fog.gátlót, szinte azt éreztem, hogy a szervezetem fellélegzik.. és akkor azt mondtam, hogy hormonokat soha többet... Az óvszertől mindketten irtózunk... :oops:
Kistesó: nagyon szeretnénk, de a piszkos anyagiaktól függ... sajnos!
Ha már anyagiak: nem tudja véletlenül valamelyikőtök, hogy az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot el tudom intézni magamnak itt Pesten, annak ellenére h a bejelentett lakcímem nem itt van??? Remélem... a táppénzről tgyásra való átállástól aggódtam, hogy mi lesz velünk, ha mondjuk csúszik egy hónapot a tgyás kifizetése, de szerencsére mindkettőt a munkahelyemtől kapom... ha valami hiányzik, akkor is kérhetek hóközi kifizetést...
Vendég

MÁK: utánna jártam és semmi bajt nem okoz!Csupán csak egy népi hiedelem volt régen: mert mikor nagyon sírta a baba mákteát adtak neki,így bekábult kicsit.De semmit nem árt várandósan a mák!

H1N1: Van egy ismerősöm,ő Ukrajnából jött,az összes rokona ott van most is.Felhívta őket és hát elmondták,hogy gyakorlatilag semmi nem igaz abból ami MO-on lemegy a hírekbe!!!!Nincs is náluk ekkora járvány!!
Ha viszont a kórházakat karantén alá vonják,akkor apuka sajna nem csak látogatni nem mehet be,de a szülésre sem!

GIO!
Fájások-szúrkálások maradtak,igyekszem sokat feküdni,de TUTI,hogy nem marad bent dec 23-ig Hubus.Zitával az utolós 2 hétben volt ott a hasam ahol most.December elejében kiegyeznék :roll:

Nekem meg most esett le,hogy Karácsonyra gyakorlatilag mé semmit nem vásároltunk még,csak megrendeltem 2 színezőt,de ennyi.Azt hiszem bevárom a decemberi étkezési utalványokat,meg a gyedet és irány a Tesco.Semmi energiám ezer helyre rohangálni.Majd egyhelyen,max 2 helyen elintézem.
Még azt sem tudom Zizu mit kap,vagyis inkább úgy mondanám: Van ezer ötletem :D

Mai ebéd: alma leves és erdélyi cserépedényben készült sólett....NYAMMMMMM!!!!!!
Vendég

Gabi, Kata! koszi a drukkolast kovetkezo baba ugyben. Akkor tenyleg nem csak en vagyok elvetemult, hogy mar a terhesseg alatt ezen gondolkodom :) De egyszeruen nem tudok betelni ezzel az egesszel...a jobol sosem eleg :) MI igy termeszetesen egyetlen napig sem fogunk vedekezni, minden szempontbol idealis lenne, ha "azonnal" jonne a kovetkezo baba, de nem leszunk rajta annyira a teman, majd ahogy eljon az ido...az sem baj, ha 1, vagy 2 ev mulva. En oktoberi vagyok, hugom kovetkezo szeptemberben, ocsem pedig a rakovetkezo oktoberben szuletett...mindig erre gondolok :)

Olga! A pocakod elozovel valo osszehasonlitasa azt jelenti, hogy mar leszallt most? Vegulis holnap mar a 35. hetben leszel...meli denese is valahogy igy szuletett, es tok egeszseges...december elejen meg mar szinte terminusban lennel. A cserepes soletet en is bevallalnam...nna, ha meglesz az uj konyha, veszek cserepedenyeket is...ehelyett spenotos-rikottas torta lesz...meg mindig maxon van a vasam, de azert artani nem art :)

En valoban nem kapok se gyest, semmi ilyesmit, mert projekt-alapu szerzodesem volt, bar itt egyebkent sem mukodik ez a szocialis juttatas, csak par honapig fizetnek. Bar oszinten szolva en nem panaszkodhatok, nincsenek komolyabb problemaink, mert van a sajat lakasunk alberletben, meg aposomnak egy lakasa, amiert szinten mi szedjuk a lovet. nem vagyunk gazdagok, nicnsenek tartalekaink ( a hazat kiveve), de nem gond , ha pl tonkremegy a mosogep. Vagyis az en helyzetem azert jobb, gyes nelkul is...szerencsere.

Itt pocsek ido van, hetvegen is az volt, szuretelni sem tudtunk, de igy legalabb ikeaztunk, kineztuk az osszes cuccot, megegyeztunk a konyhaban...es lattam egy halom falra ragasztos matricat babaknak...nna, hat en meg ebben is bena lennek..hogy a kesz matricakat elrendezgessem a falon...olyan ugyik vagytok!

NST. Vegul szerdan kezdem en is az ctg-t. Az 5. orvos is elmagyarazta, hogy miert nem csinljak rutinszeruen mar jonehany eve sok europai orszagban, es ertem is, igaz is, de mondta, ha szeretnem, nyugodtan mehetek, semmi akadalya...legalabb az egyetlen valoban hasznos pontjat ellenorizhetjuk...vagyis, hogy a mehosszehuzodas utan 30 masodpercen belul visszater-e a baba szivverese a normaloisra. 20 perces lesz azt hiszem.

OSSEJT. Judyka! Mi a KRIO-val kotottunk szerzodest. vagyis Kriszti, latod, mi mar "megrepuloztetjuk" az elso utjan :):) A szerzodes nagyon szeleskoru, akarom mondani, tenyleg mindenre kiter, es korrektnek tunik...2 helyen is taroltathatod a mintat, fair. Termeszetesen, mi is remeljuk, hogy sosem lesz ra szukseg, es nekunk is vannak boven ketsegeink, de a penzrablas, biztonsag, csodbemenes, atveres, stb. nem azok a szavak, amik minket egy ilyen esetben erdekelnek. Mi megengedhettuk magunknak, es ilyen esetben nem szamit, ha penzkidobas is, mert ez most "csak" penz (nyilvan, akinek nincs, ez nem csak egy "csak" tenyezo), de egyszer talan, megha kis esellyel is, de egszseget/eletet jelenthet, amin akkor viszont sem a penz, sem semmi mas nem segithet. Szerintem aki meg tudja fizetni, annak valojaban nincs ellenerv, mert max kidobott penz. Ez nem olyan megeri-nem eri meg tema. Gio, amit te irtal, az is jo megoldas, mi is gondolkodtunk azon, hogy majd a kovetkezo babanal tetetunk el, mert eleg nagy valoszinuseggel hasznalhato az is, es akkor mar eleg sok dolgot nem kell majd ujonnan megvenni, mint most. nekunk most maradt penzunk, ezert csinaltatjuk most.
Mikor indulok szulni, fel kell hivnom a mar ertesitett (de csak beerkezes utan fizetendo) nemzetkozi surgossegi verszallitot, ok mar ott fognak varni a korhaznal, es azonnal viszik Mo-ra a mintat. Mi az alapcsomagot valasztottuk es majd evente fizetjuk. A szallitas tobbe kerul, mint maga a csomag (szallitas kb 600, csomag kb 550 euro talan), de nem mernenk akarkire rabizni...bar ha BARMI ok miatt nem tudjak lefagyasztani, mert nem er oda pl, akkor is visszafizetik a kit aran kivul az egeszet, de hiaba, ha a lehetoseg elszall...SZoval, meg igyis kevesebb, mint feleannyiba kerul mint itteni bankkal, ami 2500 euro lenne kb az eves dij nelkul. A tavolsag egyaltalan nem egy fontos tenyezo, mi a bank megbizhatosaga es ara alapjan dontottunk. Hiszen egy mutetre valo felkeszules hetek/honapok kerdese, a minta meg fel nap alatt is ideerhet, es nagyon gyakran nem az adott orszagban (foleg nem Mo-on) vegzik a muteteket.

En is sokkal jobban kivanom az edesseget (bar az igaz, hogy annak ellenere, hogy szinte sosem eszem, a csoki a kedvencem, es a coca cola utan a legjobb talalmany...nna azt meg evente 1-szer talan), de szerncsere a sok gyumolcstol es turmixtol es joghurttol annyira tele vagyok mindig, hogy sosem marad hely :)

Csillag! Ez a december 8-i szules nalam is nyero, bar en meg nem beszeltem meg vele, sot, ellenkezoleg, olyan, mintha o sugallna...ami egyertelmuen badarsag, mivel mar 2-3 honapos terhesen bevillant nalam valamiert ez a datum, es atota fix ideam...akkor meg o meg nem nagyon tudott sugallgatni :lol:

Kép
pumipumi

Jó reggelt!
Épp mostanában akartam elújságolni, hogy egyre jobbak az éjszakáim, erre ma éjjel (éjféltől-hatig) óránként voltam pisilni, álmodtam össze-vissza, olyan vagyok mint akit fejbe vágtak. :evil: Pedig előtte 2 igazán pihentető éjjelem volt, csak ez most jól lenullázta.

Kata, a pharmatex egy lokális fogamzásgátló módszer, amely -megfelelő alkalmazás mellett- elpusztítja az ondósejteket a hüvelyben. Van belőle krém, kúp, tabletta. Fertőtlenítő hatású anyagokat is tartalmaz, a dokim ezért is ajánlotta annyira, viszont emiatt csíphet pl. a tabletta. Fogamzásgátló hatása általában 10 perccel felhelyezés után alakul ki, kivétel a krém, ott azonnal lehet akciózni. Általában 3-4 órán át jelentenek védelmet, a krém legtovább 10 órán belül nyújt védelmet, azonban minden újabb együttlét előtt újat kell felhelyezni, ezen időtartam alatt is.
csillag25

Jó reggelt!

Ma megyek fogdokihoz,megpróbál egy ideiglenes fogat összehozni nekem fél évre....1,5órát kell majd ott ülnöm....pisi nélkül :oops: !

Sprite: Szerintem is felfújják nagyon ezt a H1N1 dolgot!Most mondták,hogy a kismama aki kórházban van 40éves......hát neki már nem olyan erős a szervezete mint egy 30évesnek!Tegnap híradóban még azzal is paráztattak,hogy eddig 100 terhes nő kapta el és abból minden 3.meghalt.... :shock: ...persze :lol: !

Gombi: Pesten kell intézned a családi pótlékot,és az anyasági támogatást...én is így voltam tavaly amikor még ott laktunk.Az Árpád hídnál van a hivatal!Amúgy érdemes előre kikérni,és kitölteni a papírokat aztán ha eljön az idő akkor már csak apának le kell adnia,a maradék papírokkal! :D

Karácsony: hát nagyon ciki,de ez a fogpótlás olyan szinten padlóra vág minket,hogy kölcsön kell kérnünk,mert még a havi számlákat sem tudjuk befizetni! :( Szóval sajnos közölnöm kell a családdal,hogy nincs karácsonyi ajándék!Még jó,hogy a gyerekeknek mindig megveszem előre!(szeptemberben megvettem).
Vendég

Nalunk meg csak mostanaban jelenik (majd) meg a vedooltas, de mar itt is kezdik "edzeni", felkesziteni az embereket a sok paraztatassal, hogy csak Romaban hanyan haltak mar meg. Aztan altalaban kiderul, hogy 90 eves bacsi, vagy a 7 eves kislany sulyos leukemiaval...valoban felhaborito. En szerncsere nem igen mozdulok ki ilyen kozegbe, ahol ezeket hallani, neten olvasunk csak hireket, ahol kivalaszthatom, ami erdekel, igy igazabol nem sokat tudok errol az oruletrol.

Kép
pumipumi

Pumi, igen rémlett, hogy dec. 8-át már említetted, hát kiváncsi vagyok mennyire jön be akár Nálad akár nálam. :D Egyébként miért ne sugallhatná babó, hiszen olyan szoros a kapcsolatod vele, nyugodtan állíthatom, hogy közülünk Te kommunikálsz a legtöbbet pocaklakóval. :wink:

Tulip, sajnálom hogy a fogprobléma így lenullázza a kasszát, de biztos megérti a család. Én még multkor közöltem, hogy csak jelképesen ajándékozunk, senki ne vigye túlzásba, nem akarjuk kellemetlenül érezni magunkat. Most hétvégén meg is vettük azt az 1-1 desszertet, csokit stb. és meglepődtem, hogy még így is milyen sokra jött ki. :shock: A két téligumi és a szokásos kiadások miatt megint mínuszba fog menni a számlánk. Még csak most jött a fizu és a táppénz, de a csekkek kifizetése, nagybevásárlás után már alig van pénz, innentől számolgatunk hó végéig. :roll:
csillag25

Sziasztok!

Mi hétvégén megint (idén utoljára) Sopronban voltunk. Egész pénteken keményedett a hasam az előző napi autózás után, úgyhogy több ilyen nagy utat már nem vállalok be :?
Viszont megvettük a babakocsit :D meg légzésfigyelőt, mellszívót, hordozót, meg egy csomó egyéb apróságot. Szinte minden megvan már, csak előkészítve nincs semmi :oops:

Leányzó összevissza pörög a hasamban. Hihetetlen. Azt gondoltam, ilyenkor már nem tudnak ennyit forgolódni :shock: nagyon kíváncsi vagyok, mit mond ma este a doki. Nem mondom, hogy nem jut néha eszembe, hogy magára tekeri a köldökzsinórt :roll:

Idegesítő, hogy félóránként hallom a beteg kismamáról a híreket. Bár eszembe jut, hogy anyukámnak is tüdőgyulladása volt velem. Persze utána ment vissza dolgozni, óvodába, 36 kiscsoportos közé. Úgy, hogy akkor már tudták, hogy velem valami nincs rendben, és egy hónappal szülés előtt be kellett feküdnie a kórházba, de addig meg végig dolgozott...

Nálunk férjem azért beoltatja magát. Én meg igyekszem kevesebbet mászkálni Pesten. Mert eddig ha bementem, akkor rengeteget bkv-ztam nagy tömegben. De már úgyis nagyon fáraszt minden. Elleszek itthon a maradék hetekben :)

briell

Tulipanos, ugyes vagy, hogy mar szeptemberben megvetted az ajandekot...azert gyerekeknek eleg nehez megmagyarazni, ha eppen anyagi nehezseg van...megha meg is ertik...megiscsak jobb egy apro kis ajandek. Erdekes...nalunk igazabol fel sem merult ez a karacsonyi ajandekozas tema..nem csak a mi, de az egesz csaladom fejeben sem. nagyon keszulunk ra, de ez inkabb abbol all, hogy sokat beszelunk rola, lelkiekben keszulodunk, mindig az a tema, hogy itt lesz mar azzurrka is...es valahogy el sem jutunk az ajandek temaig...sxzerencsere. bar itt egyebkent sem jellemzo a nagy ajandekozas, egy meno szulinapi bulira is a haverokkal max 20 eurot dobunk be a kozosbe, es a karacsonyi ajandekok is 20-30 euro koruliek...vagyis, mint nalunk mondjuk 2-3000 Ft (bar teny, hogy nincsenek gyerekek), 1-1- sal, taska, konyv, ilyesmi. Foleg karacsonykor nem jellemzo a nagy ajandek, itt meg sokkal jobban megmaradt a lelki resze a dolognak...meg a karacsonyi vacsit sem tulozzak el :( Valahogy annyira el vagyunk most telve a babatol, hogy barmi ajandek olyan ertektelen lenne. bar itt csak mi vagyunk, meg az egykoru tesok, meg a szulok, nagyszulok. Kicsit mas helyzet.

Kép
pumipumi

jajj, mit ir nekem a kis draga ezen a heten a vonalzomon :) csao anya, itt mar keves a hely, kezdek szukosen lenni, bocsi, ha tulsagosan kinyujtozok, de muszaj megmozgatnom magam egy kicsit. Aztan ejjel...!!! :):)

A dec. 8-t tul koran ereztem, szinte kezdettol fogva. Szerintem azert, mert mikor megtudtuk a napot (13), parom mondta, hogy tuti 8-a lesz, mert az itt munkaszuneti nap, az utak fullig, a korhaz viszont ures, marminthogy senki nem dolgozik...vagyis abszolut rossz nap a szulesre...ez sztem ez maradt meg az agyamban :) Mindenesetre nem is lenne olyan rossz :)

Kép
pumipumi

Mindig megveszem előre az ajándékokat,minden évben....decemberben szinte már soha semmit nem kell venni!

Tegnap átrendeztük a szobákat....szobát cseréltünk a gyerekekkel,mert Ajsának csöndes hely kell,és a gyerekek (volt) szobájánál van nagyobb csönd....hát rendesen kiütöttem magam estére...és még nem vagyunk kész,de ezt már olyan szívesen csinálom.Szerintem ez a fészekrakás a vérünkben van,nekünk nőknek! :lol:
Pénteken meg befogtam a páromat és a nagyfiamat a baldahin díszek készítésébe....még messze van a vége,de ha meglesz akkor rakok fel képet! :)

Itt ma süt a nap! :) Olyan jóóóó!
Vendég

Sziasztok
engem hugom hívott tegnap, hogy azt álmodta dec.8-án érkezik meg a kiccsajunk 4,5 óra alatt:-) Én nem álmodtam még ilyen konkrétat a szülésemmel kapcsolatban :D MOndjuk ő kicsit boszi, mert február körül mondta hogy 2-3x álmodta hogy babás leszek és kislányom lesz, erre márciusban bevágtatott az életünkbe a pozitív teszt,
Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok erre a dec.8ra lányok:-)

Karácsony: nekünk a férjemmel a kicsi lesz a fa alatt, ennél szebb úgysem lehet:-) Nagyszülőknek, párom gyerekeinek, keresztlánykának kell vásárolni, de valszleg megoldjuk neten, vagy a férjem. Már a lehető legkevesebbet akarok nagy bevásárlóközpontokba menni azt hiszem. Tegnap a Tescoba - válság jeligére - elképesztő embermennyiség volt :shock:

H1n1: Sprite, engem megnyugtatott hogy van ismerősötök aki tudja bizonyítani hogy feleakkora járvány sincs mint amennyire a hírekből lejön. A gyülekezet egyik gondnoka is ukrán , a családja kint él és ő is ugyanezt mondta.

Hát az én éjszakám sem volt egy matyóhímzés, pedig úgy éreztem totál tuti kaját ettünk . Ebédre görögös csirke salátával és egy kis rizzsel. MOndjuk a párom sütött - életében először - almás pitét délután és hát szenzációs lett!! Olyan büszke vagyok rá:) Kaptunk 10 kiló almát, úgyhogy most szerintem karácsonyig elég sokféle almás sütit ki kéne találni vagy vmit.
Annyira imádom a cserépedényt! A sólet viszont az éjszakai gyomorforgást juttatja eszembe. Holott lehet nem is a kajától függött, hanem a gyerek nagyon pörgött, reggel tök félreállt a hasam , egész furcsa látvány volt.
Egyik csaj templomban mesélte, hogy a 38. hétig ült a kislánya odabent, már császárra készültek, amikor épp az Árkádban sétálgatott egyedül és a gyerek úgy döntött, hogy akkor megfordul. Mondta ma már vicces gegként vonul be a történet a családi legendáriumba, de akkor ott alul-felül minden kijött belőle, felhívta a férjét, értejött taxival, de még hazafelé is meg kellett állni 2x..De mondta hogy megérte ,mert természetesen szült, igaz az akkori dokija a 39.héten úgy piszkálta meg hogy gyakorlatilag mesterségesen indította a szülést. Ez olyan durva azér...És egyre több ilyet hallok, hogy a dokik a saját programjukhoz szeretnék igazítani a szüléseket
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.09 09:16-kor.
Vendég

Tulip
Ó de jó hogy nálatok süt a nap!!!! Irigy.irigy. Igaz tegnap az eső sem zavart, mert tök jól elvoltunk
Vendég

NNa, jo ez a dec 8 :):)
nalunk is tulajdonkeppen a baba lesz a fa alatt...mi is ugy erezzuk, hogy bar megkoszonnenk az ajandekokat, de valojaban nem igazan erdekelne...es ezzel szerencsere igy van az egesz csalad. Amugy szerintem hozzatartozik az ajandekozas..de most valahogy eszunkbe sem jut.

En is imadok egy csomo cserepes kajat, bar soletet meg sosem csinaltam cserepben, de majd...szerintem ezektol a kajaktol itt majd mindenkinek keresztbe all a szeme :):) nekem szerencsere meg soha eletemben semmitol ne,m fajt a hasam, es nem is fujodtam fel, ugyhogy a babaot siman bevallalom :twisted:

Igen, tenyleg erdekes ez a feszekrakas-tema :) en is olyan szivesen bibelodom vele...persze abszolut elmeleti-tervezesi szinten :)

Kép
pumipumi

Jóreggelt :-)
Most már tudok mosolyogni: felébredtem.
Vagyis megbeszéltem magunkkal, hogy nem állapot ez a délig alvás-történet, csak azért mert Maja odabent éjjel diszkózik...
AKKOR IS este lesz alvás :lol:
Persze hogy alig aludtam, de 9re felhúztam az órát és nagy nehezen kimásztam az ágyból. Egy laza kapucccsínó után most már egészen jól érzem magam... :)
Tulip: a doksikat már letöltöttem :D CSak megriasztott ez a "lakcím szerint illetékes" megjegyzés, mert akkor mehetnénk Veszprémbe, azt hiszem a bejelentett lakcímem oda tartozik...
Karácsonyi ajándék: huhhhhh ne is mondjátok.... :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?