A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Na erre megjelenítette :lol:

Na szóval ez a kód:
url=http://babafalva.hu]Kép[/url]

Csak azért, hogy lásd, hogy milyen leszedtem a sor elejéről a [ jelet! De az kell oda :lol: Csak ha én odateszem akkor megjeleníti az egész vonalzót! :lol:

Na remélem érthető voltam! Ha nem akkor szólj és próbálkozok tovább :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Na ez így se megy :lol:

Feladom, hogy felírjam ide a kódot, de lényeg, hogy "[url" kezdődik és url] végződik! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Ezt nézzétek mit találtam! Hát nem cuki? :lol:

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Köszi, asszemmost leesett, hol volt a hiba :)
az emailben amit küldek, annyi linket küldtek én meg nem a jót linkeltem. De ha most se lesz jó, akkor már ideges leszek. :shock:

Kép
pipal

Jajj de büszke vaok magamra :lol: :lol: :lol:

Köszi Akira!

Kép
pipal

sziasztok!

Ma voltam dokinál! Sajnos elhalt a baba. Nincs szivhang :cry:
ugyhogy én már sajnos nem tartozom közétek :(
Pedig már azt hittem minden renben lesz :(
holnap este kell be vonulnom a klinikára és pénteken fejezük be a terheséget :cry:

mindenkinek jo pocakosodást és egészséges kis babát kivánok!
marianna80

Marianna
nagyon-nagyon sajnálom!!! :cry: :cry: :cry:
Remélem hamarosan ismét babás leszel!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Marianna80 én is nagyon sajnálom és kívánom Neked, hogy minél hamarabb újra kisbabád legyen.
Vendég

Sziasztok! Hát, vagy egy hete jelentkeztem utoljára, és olyan sok mindenről írtatok, hogy csuda! Örülök, hogy felvetettem a "pénzes" témát, látom megoszlanak a vélemények..., jómagam nem is nagyon tudok állást foglalni, mert egyetértek Hariverával is valahol - ugyanakkor ahogy elnézem, mind az orvosokkal, mind a védőnőkkel szerencsés - és egyetértek a másik oldallal, akik igenis inkább fizetnek, csak tuti legyen minden.
Nagyon sajnálom Timi, Marianna, hogy elment a babátok. Remélem mielőbb regenerálódtok, és hamarosan jó hírekkel tudtok szolgálni! Együttérzek veletek én is.
Legyekmami :D hát a legjobbakat nektek, úgy bizsergett a gerincem, ahogy olvastalak, elképesztő lehet már előre a tudat... hármasikrek ahh... kitartást a várandóssághoz méginkább!!!
Sensi, aranyos kis pocód van, egy-két hete, sőt már régebb óta is érzem én is, hogy be van feszülve az alhasam, de miután igazi kis muraközi alkattal rendelkezem, hát én is várok még, mire a cuki hurkáimon túl, babáspocak-kinézetű fotót tudok felhelyezni :P
Eagli, Szkati gratula nektek!!!

Magunkról..., a múlt héten csütörtökön borzasztóan rosszul voltam, haza is kellett mennem a suliból. Éjjel - szokásos pisilési utam - hányásba torkollott, rázott a hideg és rosszullétemben majdnem elájultam. Aztán hasmenés következett..., nem tudtam, hogy üljek, vagy guggoljak, lavorozzak a wc-n gubbasztva, vagy hogy a fenébe oldjam meg a helyzetet. Iszonyat volt. Előtte volt már émelygésem, hányingerem, de ez most ijesztő volt. Ráadásul - mondjuk mikor jön egy ilyen eset jókor - de a lehető legrosszabbkor jött ez az egész, költözés kellős közepén, közben fősuli, tanfolyam, meló... uff voltam. Aztán hétfőre már csak hasmenésem volt, és ma már egész jól vagyok. Sőt, három napja már a szokásos émelygés is elmúlt. Arra gondolok, hogy valami gyomorrontás lehetett ez a dolog, és nem is a várandóssághoz kapcsolódik. Viszont, egy hete, hogy minden kijött belőlem, nem szedtem a Centrum Maternát. Létezik esetleg, hogy a vitamin bekavar és az fokozza a rosszullétet, az émelygést-hányingert?

Hamarosan indulok a traumatológiára. Valamikor talán írtam, hogy 6-7 évvel ezelőtt volt egy lovasbalesetem, aminek következtében elhajlott a farkcsontom. "A coccygeális csigolyák széles ívben ventrál felé hajlottak." Az akkori nőgyogyim az eset után azt mondta, hogy ez szülésnél befolyásoló tényező lehet, császárt helyezett kilátásba. Most jeleztem ezt az orvosomnak, aki mondta is, hogy félidőben el kell mennem megnézettetni magam. Viszont, időközben olyan erős fájdalmaim lettek, hogy nem tudom kivárni azt a két hónapot és inkább elmegyek most.
Utána olvasgattam, és sok helyen láttam, hogy teljesen természetes az is, hogy ha fáj a terhesség ideje alatt az ember dereka, csípője, sőt, keresztcsontja, medence környéke. Viszont én már ott tartok, hogy nem hogy kocogni, de gyorsabban lépkedni sem tudok, illetve fekvésből csak, mint egy roki tudok felülni, felkelni. Kiváncsi vagyok, mit mond erről a szakdoki.
Az fix, hogy sem röntgent nem akarok, sem fájdalomcsillapítót, inkább abban reménykedem, hogy ez a doki - tekintettel az állapotosságomra - szakszerűen megrántja a lábamat :wink: , és ezzel majd helyre áll ott valami. Ez így hülyén hangozhat..., de a terhesség előtt, mint amikor az ember megropogtatja az ujjait, vagy a csuklóját, én úgy ki tudtam pattintgatni, helyre állítani a gerincem alsó részét is, azaz a farkcsontomat. Csak nagygyon félek a fájdalomtól, mert ez így is iszonyat tud lenni, alapból. Remélem, hogy a babócát ez az egész trauma nem fogja megérinteni.
Ja, azt nem is írtam, hogy akkor, régen, manuálterápiát - ami ebben az esetben, végbélen keresztüli helyre masszírozgatás - akartak alkalmazni. Hát az első vizsgálatot sem bírtam ki, majd eszméletemet vesztettem fájdalmamban, így nem is tudtam a kezelést végigcsinálni. Ha ez a doki is most úgy akar megvizsgálni..., én nem hagyom magam. Vagy nem tudom :cry:
És akkor hol van még ettől a szülés...

Valaki írta a hasfájdalmakat, nekem szinte kezdetektől fogva, és nem csak amikor mensis időszakom lenne, feszül, görcsölget a pocakom, sőt, van hogy bele nyilal a fájdalom elég keményen. Kisgyerek koromban volt egy perforált vakbelem, szétkaszabolták a hasfalamat, és sajnos olyan belső összenövések vannak, amik sajognak az átrendeződés miatt. Na, de ez végülis hasonlóan sajgott azelőtt is az időjárás változásnál..., ezzel már megtanultam együttélni :)
De ez a farokcsontos mizéria nagyon zavaró.
Szorítsatok, hogy ne fájjon annyira a vizsgálat!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Marianna,nagyon sajnálom.....akkor is Te maradsz a példaképem.Inszemes baby után spontán terhesség! Meglátod újra sikerülni fog, a szervezetünk "nem felejti el" a terhességet.

Kép
katica_75

Sziasztok
Nagyon megörültem, hogy találtam novemberi kismamákat. 9 hetes kismama vagyok, kissé izgulós, tele kétségekkel mert hogy mi 12 évet vártunk erre a babára és most nagyon szeretnénk őt! :D Nagy meglepetés volt mert már "öreglány vagyok" első gyermekhez. De mérhetelenül boldog!
Remélem szívesen fogadtok.
Üdv mindenkinek
Judenyka
judenyka

sziasztok novemberi társaim :lol: bár én szinte biztos nem leszek novemberi ennyi bébivel, de kitudja meddig húzom... 8)

Judenyka...na hány éves az öreglány? eddig én vezettem a topikot korilag, átveheted nyugodtan nem sértődőm meg ha nem én leszek a legöregebb kismami :wink: egyébként szeretettel gratulálok

Marianna

nagyon sajnálom....annyira szorítok a következőért....ölelést küldök.

zsemlyécske

szorítok, hogy ne fájjon....küldö enerdzsiket :lol:

lányok nekem a három manóval szinte sose fáj a hasam próbáljátok a magneb6 ot ha nem is rendzsresen....én ugye napi 3 x2 szedek nektek ennyit nyilván nem kell, de ha húz szúr ne hagyjátok 8)

köszönöm a jókívánságokat hárombabó ügyben, azért rendesn e vagyunk szarva 8) majd meglátjuk hogyan lesz 8)
Vendég

Judenyka

Minden jót kívánok nektek erre a 9 hónapra és hidd el, ha pozitívan gondolkodsz mindig a baba megérzi és kapaszkodni fog.
Mennyi idős vagy, hogy már öreglánynak tartod magad az első babához? Szulák is 42 évesen szült és minden ok volt nála, nem? Nem hinném hogy a kor olyan sokat számítana.
Mesélj magadról még!

Zsemlyécska
Hú nem lehet jó ez a fájdalom. Lehet én írtam a fájdalmat, de lehet csak akartam és valaki más volt. Nekem tegnap este óta van furi fájdalmam. Szurkál, feszül a pocakom, nem fájdalmas nagyon csak inkább kellemetlen. Pihenek inkább a mai napon.

Kép
Kép
nati80

Legyekmami
Nincs véletlenül uh képed a 3 bébiről? Nagyon kíváncsi lennék rájuk!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Benéztem újra. Megdöbbentő, hogy azóta, hogy e topik indult, hányan vesztettük el a terhességet. Pedig ez csak 1 topik!!! Azért a többieknek nagyon szurkolok, már csak azért is, mert kezdem azt gondolni, nem is olyan természetes, hogy a nők tudnak természetesen teherbe esni és szülni. Szóval a jó példák elnyomják az ilyen szomorú gondolatokat.
Nati írt a korról: nem tudjuk, hogy Sz.A. hogy esett teherbe. Azt viszont tudom, hogy Marcia Cross, aki 44 vagy 45 évesen szült ikreket, komoly kezeléseket kapott előtte. (A Spekrtumon volt egy műsor terhes nőkről, abban mondták.) Ahogyan Julia Roberts is. Persze van, aki 20 évesen kínlódik azzal, hogy teherbe essen. Szóval vagy adott a természet valakinek természetes képességet a terhességre, vagy kell kis beavatkozás. Ebben az értelemben nem számít a kor. Abban az értelemben azonban igen, hogy ahogy "öregszünk", egyre több nyavalyánk lehet, amelyek gátolhaják a teherbe esést vagy annak kihordását.
Én korábban, ha akartam volna, akkor se eshettem volna teherbe, mert csúnya endometriosisom volt. Most, hogy az eltűnt (szerencsére) , mégsem tudom kihordani a babát. És hát egyéb feltételek se voltak adottak a babához.
Közben van olyan ismerősöm, aki 39 évesen szült először, addig nem akart, mert blabla, és simán ment minden. Azt hiszem, nem lehet egyértelműen állást foglalni kor kérdésében.
eftimea

Sziasztok!

Bár én nemrég csatlakoztam hozzátok, mégis felfigyeltem, hogy tényleg ebben a topicban 20-25 állandó tag lehet, de lehet sokat mondok, és minden hétre jutott egy szívbemarkoló üzenet, hogy nincs már babóca a pocakban.

Lehet hogy csak én vagyok túl izgulós, de én nagyon megijedtem, és még most is eléggé félek, hogy nálam minden rendben lesz e.. Nem kell sokat várnom, mert ma megyek 6-ra ultrahangra. Próbálok pozitívan gondolkodni, és komolyabb panaszom ebben a 9 hétben nem volt, de ahogy olvastam vissza az oldalakat eftimeának, és marianna80-nak sem... Nektek nagy kitartást, és remélem már csak a szépen fejlődő babákról fogok itt olvasni.
Vendég

Sziasztok!

Mariann!!! Hatalmas ((((ölelés)))) neked!!!!! Nagyon sajnálom!!!

Zsemlyécske, drukk a dokihoz!!!

Judenyka, üdv itt köztünk!!!

Nekem pár napja fájdogál a pocakom, de csak enyhén szurkál, és nagyon rövid ideig. Eddig sima B6 vitamint szedtem, de most veszek magneB6-ot. Hátha az jobb. És már csak este hányok. Viszont este mindig kidobom a kaját. Kivéve, ha fini gyümi. De azt hányás utánra tartalékolom. Azt kár lenne kiadni!!!! :D

Beagle, én is parázok, hogy mi lesz a következő UH-n, de bennem a hányás tartja a lelket. Mármint azt mondogatom, hogy amíg hányok, addig babó jól van. De már nagyon várom a következő UH-t.

Kép
Kép
gabi82

Én még egyszer sem hánytam.. de remélem azért a baba jól van. Viszont 3 óránkánt az ájulás kerülget olyan éhes vagyok, estére meg olyan fáradt, mintha vmi nehéz fizikai munkát végeznék egész nap. És a hasam is szúrkál, gondolom ezek azért jó jelek :-)
Vendég

Köszönöm a szorításokat! :)
Túl vagyok a vizsgálaton. Fájt. Aztán ennyi. Azt mondta a traumatológus, hogy elképesztő változásokon megy keresztül a szervezet ilyenkor, hogy nem is gondoljuk, de szinte teljesen átrendeződnek az izmok, ellazulnak, megnyúlnak, idébb-odébb lökődnek a rostok. Azt mondta, azt javasolja, amit más várandósnak is (mert sokan fordulnak terhesen derék-csípő fájdalmakkal hozzá az elmondása szerint, csak nekik nincs bajuk a farkukkal :D ), szóval azt mondja, hogy felkelés előtt az ágyban tornáztassam magam. Csípőemelések, lábkörzés, pillangózás... jelen fájdalmamban ezt el nem tudom képzelni, de azt is mondta, hogy ne engedjem, hogy hatalmába kerítsen a fájdalom. Azt hiszem ez azt jelenti, hogy ne kényeskedjek :roll: :D
Élvezzem a terhességem és készüljek a szülésre, a babára.
Hát... eddig is élveztem a tudatot, azonban a fájdalmat ezután sem fogom, még ha nemesíti is a gondolat, hogy mindez Kisbabánkért történik.
Beagle, szorítok neked az UH-hoz!

Más téma... Kaptam egy levelet, lehet, hogy még korai, de bemásolom a következő hozzászólásomba, hátha más is tudja hasznosítani. (Ha még nem is most, majd alkalomadtán :) )

Zsé - Anita
zsemlyécske

"El akartam neked küldeni, hogy mi kell a kórházba. Itt van egy lista, ami feltétlenül kellhet.

Kórházi csomag
3-4 Pizsi / hálóing (elől gombos, én az Ázsia Centerben vettem olcsón, jó az arra a pár napra, lehet, hogy lesz, amelyiket amúgy is ki kell dobni, mert véres lesz. Én két hétig erősen véreztem, nem tudom, te hogy leszel.
Szoptatós melltartó (én 3-at vittem magammal, nagyjából három napot leszel bent a kórházban.
Kényelmes nadrág, arra, amikor hazajössz
Felső (szoptatáshoz való), ha nem akarsz egész nap hálóingben lenni, én abban voltam, majd te meglátod, neked mi a jó).
2 Papucs (egyik zuhanyozni, másik az általános használatra
meleg zokni, mert a szülőszobán fázni fog a lábad (erre figyelj, mert én nem figyeltem és majdnem megfagytam szülés után, ugyanis akkor még két órán keresztül ott kell lenned megfigyelés alatt)
2-3 Törölköző
Papírtörlő, hogy ne a törölközőt vérezd össze
Mellszívót ha akarod, vidd magaddal, én vittem, de nem használtam bent
Haskötő (én nem kötöttem le a hasam, de van, aki leköti, mert azt mondja, hogy nem fog egyébként visszamenni. Te majd eldöntöd. )
Úszógumi (ha kéred, adok olyan ülőgumit, ami erre a célra van, mert szülés után nagyon nehéz lesz ülni, ha nem császárral szülsz)
Bimbóvédő (én nem vittem, de a Gáspár behozott nekem. Az az igazság, hogy én az elején bimbóvédővel szoptattam, de van, aki ellenzi, ezt majd döntsd el te. Most anélkül szoptatok és sokkal kényelmesebb.
Tányér, evőeszköz, pohár
Tisztálkodó szerek (tusfürdő, intim mosakodó, fogkefe, fogkrém, testápoló, stb)
Krém mellbimbóra (én a Medelásat használtam, nekem az tökéletesen bevált)
Krém gátsebre (Phenylbutazon). Én nem vittem ilyet magammal, de nem árthat, mert a gátseb azért eléggé fáj.
Tejelválasztást serkentő tea (Na, ezt vigyél magaddal feltétlen, ha lehet, akkor inkább a párod főzze le naponta és vigye be neked, mert az jó. Én még ittam alkoholmentes sört is, nekem az nagyon jó volt a tejtermelésre. Annál szinte semmi se jobb.)
Homeopátiás cuccok (nekem nem volt ilyen, ha akarsz, vigyél)
1 cs Melltartó betét
1 cs Eldobható bugyi (Na, ezt javaslom neked feltétlen, mert az annyira jó, amikor nem kell neked mosni a véres bugyikat. Nekem volt és nagyon szuper dolog.)
1 cs. Tena betét (Ez szintén nagyon fontos, annyira fogsz vérezni, hogy a sima betét semmire nem lesz elég)
Szalvéta,zsebkendő, törlőkendő
WC papír
1 cs. Popsitörlő
1 cs. Pelus
Én vittem csereruhát is a babának, amikor napközben bekakilt, akkor kicseréltem és szóltam este a fürdetéskor, hogy kérem vissza. Ez volt egy rugi, egy body, vittem neki overállt, amibe kihozzuk, kissapit, cipőcskét, ha az overáll nem lábas és takarót). Én vittem cumisüveget is, jó volt nagyon, mert nem volt elég a tejem egyik nap és nagyon sírt a gyerek, adtak a cumisüvegembe egy kis tápszert és így átvészeltük az éjszakát.

Szüléshez vigyél innivalót, jó sokat és ennivalót, meg SZŐLŐCUKROT, mert ott nem ehetsz mást, ha nagyon kimerülsz)
Vigyél innivalót és ennivalót a párodnak is, mert sokáig tarthat a szülés.

Ruhácskák: A mosáshoz mi babamosószert használunk, nem használunk öblítőt és külön mossuk a dolgait. Készíts elő mindent, amit megveszel, hogy ne szülés után kikészülve kelljen mindent kicsomagolnod, pl. sterilizálót, cumisüveget, stb. Mindent vasalj ki és sterilizálj ki időben, hogy ne akkor kelljen, amikor hazamész.
Még valami: INTÉZD EL, HOGY AZ ELSŐ HÉTEN LEGALÁBB LEGYEN VELED VALAKI, AKI AD NEKED ENNI, INNI MEG FELMOS VAGY TAKARÍT, HOGY TE CSAK A GYEREKKEL FOGLALKOZHASS. Hidd el, ez naggggyon fontos!!!!"

Köszönöm Piroskának!

Zsé - Anita
zsemlyécske

HU köszi, hogy ezt megosztottad velünk. Jó sok teendő lesz , mindent beszerezni, összekészíteni...
Vendég

Én is észrevettem, hogy nagyon sok kismama babája távozott közülünk. Nagyon szomorú, de sajnos az élet velejárója. Ezt szörnyű leírni is. Nekem annó a doki annyit mondott a daganatomra, hogy minden 3. nőnél van valami hasonló. Hát ez engem nem nyugtatott meg egyáltalán.
Mindazoknak akik elvesztették a babájukat, sok erőt és kitartást kívánok és természetesen mihamarabbi babásodást is.

Zsemlyécske
Köszi a listát, majd le is jegyzetelem. Nálunk a szülészeten nem lehet szülés közben inni, enni. Max vizes szivacsot tesznek a szádba, hogy ne száradjon ki. vagy ehetsz tik-takkot is. Ez szörnyű!!!! Ezért nem szülök az én városomban.

Én is abból gondolom, hogy nincs a picivel semmi baj, mert 2-3 óránként éhes vagyok, válogatós is lettem. Amit eddig imádtam azt alig tudom megenni. Folyamatosan teltségérzetem van, szurkál a pocakom és 12 órát is tudnék egy nap aludni.
Amíg ezek a tünetek nem múlnak el hirtelen, addig nincs baj. Én így tudom. De azért jövő héten visszamegyek uh-ra, hogy lássam és halljam.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Hát nagyon sajnálom, hogy megint rossz hírekre kell jönnöm!
Mariann, nagyon nagyon sajnálom! Kitartást neked a műtéthez, és a továbbiakhoz, és minnél hamarabbi újabb pocaklakót kívánok neked! :cry:

Tényleg rengeteg a rosszul végződött terhesség most, és kicsit én is elkezdtem aggódni! :? De hát talán minden ok! Én is úgy vagyok vele, hogy amíg éhes vagyok, émelygek és érzem, hogy más, addig minden okénak kell hogy legyen! Legalábbis remélem! Sok idő van még májusig, a következő uh.ig :roll: De ki kell bírni, és reménykedek!

Pipal, örülök, hogy sikerült a vonalzó! :wink:

Zsé, hát velem szinte ugyanez a helyzet! Bár nekem nem volt balesetem, de Kyrával terhesség alatt olyan szinten szétcsúsztak a csontok, a csigolyák, a szalagok meglazultak, hogy hihetetlen! Szülés után 4 hónapig bírtam a fájdalmat, de mikor már menni se tudtam csak feküdtem és sírtam párom elvitt dokihoz, azt mondta, ő ezt nem bírja tovább nézni! És akkor abba is kellett hagynom a szoptatást, mert olyan gyógyszert kaptam ami mellett nem lehetett szoptatni! És most újra kezdődött! Most még csak egyszer egyszer áll bele a fájdalom egy pillanatra, de tudom ez hova vezet, mert ugyanígy kezdődött! Most ha arra gondolok, hogy 4 hónap múlva megint úgy fogok szenvedni...hát nem tudom hogy hordom ki ezt a babát! :shock: Ha nagyon kerekítek is csak 7 hónapos terhes leszek, és akkor hol van még az utolsó legnehezebb 3 hónap? Hát nem tudom.... Majd leírod nekem pontosan, hogy miket kell csinálnod? Vagy csak azt a hármat mondta a doki? Mert akkor nekem is kéne csinálnom még most mielött én is halálomon leszek, hátha tudom evvel kicsit késlelteni a fájdalmat! :roll:

Judenyka üdv köztünk :)

Ja, és a kórházi lista, én azért még hozzá tenném az okmányokat :lol: A házassái anyakönyvi kivonatot, vagy az apa nyilatkozatát ha nem vagytok házasok! Személyi, tb kártya, kiskönyv, ez mind mind legyen összekészítve! Fényképezőgép elemekkel és kamera aki akar, mert a kapkodásba ezt tuti otthon felejti az ember :lol:
A haslekötőt én jónak tartom, és viszont azért az nem szent írás, hogy ki kell dobni a hálóruhát meg a pizsit, nekem totál jók lesznek most is, nem véreztem át! Én nem igen véreztem annyira mint ahogy azt mondják....de ez is gondolom egyénre szabott! :lol:

Ja, és a kispapának se árt pár dolgot bepakolni! Mert ha 20 órás lesz a szülés akkor lehet ő azért enne vagy inna valamit, meg lehet kényelmesbe öltözne át, amit nem sajnál ha véres lesz, meg hasonló dolgokon érdemes még elgondolkozni :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Ja, igen azt elfelejtettem hozzátenni! :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok lányok
Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtatok! Nagyon jól esik!

:D

Nem szeretném senkitől sem elvenni a vezetést, főleg nem tőled Legyekmami ugyanis úgysem tudnám! A három baba azért az nem semmi!Fantasztikus vagy!
Öreglánykorom pedig pontosan 37 év. Hát egy kicsit ezért aggódom. Egy sor vizsgálat vár rám gondolom emiatt és nem hallottam túl sok jót róla. És az összes velem egykorú barátnőmnek tinikorú gyermeke van. Néha nagyon irigylem őket! De valamiért most jött el az ideje nekem.
Nati a Szuláknak nem volt semmi gondja a terhességgel?
Judenyka

Kép
judenyka

Judenyka

Nem tudom volt gondja a terhességgel, nem igazán figyelem az ilyen híreket, csak tudom, hogy 40 felett van.

Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy a te korodban szoktak magzatvíz vizsgálatot csinálni, de neked ez nem kötelező, csináltathatsz egy géndiagnosztikai központban integrált tesztet, és az neked sokkal biztonságosabb, mert nincs vetélés kockázat. Feleslegesen ne szurassad magadat hasba, inkább járd jól körül ezt a témát.

Kép
Kép
nati80

SZiasztok!

Marianna
nagyon sajnálom ami veled történt.
Annyira megráznak ezek a történetek....
Most már beindult a hányás nálam is naponta min.1 de inkább 2 hányás, de az benne a vigasztaló, hogy utána jobb ill. akkor valószínű, hog minden rendben van.
Mennem kell mert a Márk kipakolja a mosógatógépet és behordja az evőeszközöket a szobába:)
bea
kumpibogar

Kedves Lanyok :)

ELADO :

1.,
hasznalt HAROMKEREKU Quinny babakocsi, nagyon jo allapotban.
Futni is lehet vele, konnyen osszecsukhato, modern, praktikus.
http://www.quinny.com/quinny/productdetail.aspx?id=3
autosulessel, mozeskosar -fekvo resszel, ulos resszel, kb 6 hos kortol hasznalhato, labzsakkal, es minden tartozekkal ( szonyoghalo, esovedo, kistaska...stb)
Ara : :) :) 60 000 ft :):) !!!!!
( autosules Maxi cosi, de a Qunny alapra szerelheto, 9 kg is hasznalhato, szine : drapp es sotetkek.
Mozeskosar resz szine vilagoskek/turkiszes arnyalattal ,
Ulos resz es labzsak piros. )

2.,
Avent Urban Bag = pelenkazos taska
meg eredeti csomagolasban, egyszer sem hasznalt, vadonatuj
annyi a kulonbseg , hogy a kepen csikos szerepel, nekunk tiszta feketenk van.
Ara : 12 000 ft ( Brendonban 16 450 ft )
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25

3.,
Avent kezi mellszivo szett hasznalt, de fertotlenitett, tarolopoharakkal, kis cumisuveggel.
Ara 5 000 ft ( DM ben 14 000 ft korul )

4.,
Kenguru hordozo 1 napos kortol is akar
http://babaslings.com/
parszor hasznalt, tokeletes allapotban
Ara 6 000 ft ( eredeti ara: 13 000 ft )
Szine : meregzold

5.,
Amit a baba kerdezne c. konyv
vadonatuj
1 500 ft ( eredeti ara : 3 399 ft )
http://www.antikkonyv.hu/cgi-bin/antikk ... 9637054297

Ha valaki a babakocsit es a pelenkazotaskat egyutt megveszi, annak a konyv ajandek + fekete M es meretu kismama jogging is.

akit erdekel, kerem NE ide, hanem a
bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon

A termekek Bp. VI. keruletben megnezhetoek, barmi kerdesre szivesen valaszolok.

Jo babavarst !
bogyogyorgyi

Sziasztok!
Zsemlyécske, örülök, hogy kibírható volt a vizsgálat! Lényeg, hogy túl vagy rajta!

Ti hogy álltok a régi ruháitokkal? Nekem érdekes, hogy már 4kg-ot fogytam és tegnap észrevételeztem, hogy a bőrkabátom, ami eddig tök jó volt, most épphogy beér. Lehetséges ez?
Viszont nekem a gyomrom nőtt.. :( Olyan mintha, tolódna föl. Bár lehet én máshogy alakulok a túlsúlyom miatt. Biztos ami biztos elkezdtem magam mérni. A hasa, nem a gyomrom. :)
Kiváncsi leszek mennyi idő alatt változik.

Bea, tény hogy hányás után sokkal jobb!! Legaláb is nekem 8) :D

Kép
Kép
gabi82

Lehet lemaradtam, de nem tudjátok mi lett Grönlanddal?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok Mamik! :)
Gabi
értem miről beszélsz, én ugyan nem fogytam csak tartom a súlyom,de a hasam akkora mintha min.4 hónapos lennék :shock: Máig bírtam és beszereztünk egy terhesgatyót.

A korral kapcsolatosan nekem az volt a megdöbbentő hogy a meddőségi központok (kettőt is megjártunk) nem a 40 évesekkel vannak ám tele (és sajnos tényleg dugig vannak)... hanem 25-harmincegynéhány között volt az átlag.Ráadásul normál egészségesnek tűnő lányok, nem 150kg-ak akik esetleg hormonbetegek vagy bármi más bajuk lenne. És ez olyan elszomorító volt mindíg...
(Szulák asszem 42 volt és végül sok mesterséges próbálkozás után természetes úton fogant meg)

Kép
katica_75

Sziasztok!
Azt hiszem én már csak ilyen "link" fórumozó leszek, a haldokló gép miatt... :(
Mariann, nagyon sajnálom, hidd el, nemsokára csenget a gólya nálatok is!
Hú, ne is tudom, mit írjak, annyi minden volt.
Judenyka,
sztem ne aggódj, nme vagy idős a babához, sőt, 35 felett jobban odafigyelnek rád, és több vizsgálatot is elvégeznek. AZ integrált javasolom neked, mert csak akkor böknek hasba, ha rossz az eredmény. Különben meg biztosan. ja, ezt írta a Nati is... :)
Nlam a hányinger változatlan, bár pár napja sokkal jobban érzem magam, de 3 napja durva volt nagyon, 3x hánytam, minden kijött, amit megettem... :( Azóta meg laza émeléygés. A sav is eltűnt, mióta megismertem Rennie-t. Vele kelek- fekszek.
Ma voltam egy nem is jósnő, de kártyavetés-ingázás, természetgyógyászattal foglalkozó nőnél. NAgyon jó volt, másfél órán ott beszélgettünk, és ingázott nekem. Kiderült, hogy egy kisfiam lesz megint, meg fog születni novemberben, és a Kornéllal imádni fogják egymást. Sokminden másról is szó esett, még mindig a hatása alatt vagyok. Ja, és az első terhességem is fiú volt, de vele nem"értettük meg egymást", nem jó helyre küldték az "égiek", de a mostani babám nagyon igyekszik hozzánk, és nagyon ide akar jönni, nagyon azt akarja, hogy én legyek az anyukája. Madnem elbőgtem magam.. :oops:
Más: majd lefotózom a hasam, de akkora gyomrom lett, nem is tudom, ki írta ezt, de hatalmas a hasam, nem is tudnám letagadni. Mondjuk nem is akarom.
Jaj, elképzelem, hogy lesz mégegy ilyen szöszke kékszemű kis csodám, mint Kori.
Zsemlyécske, szerintem légy felkészülve egy császárra, mert nem hizem, hogy megkockáztatna a doki egy sima szülést. Én is így szültem, és nem volt rossz egyáltalán utána sem, a műtét meg szinte semmi.
Mindenkinek jó hétvégét, egyetek sok fagyit, én már elkezdtem egy ötgombócossal...
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Katica, aranyos vagy, hogy hiányoltál az előző lapon! :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Tegnap voltam a 2. ultrahangon, nagyon jó volt hallani, ahogy kalapált a pici szíve, viszont a dokimmal nagyon nem vagyok megelégedve.... Lehet , hogy váltani fogok..
Van tapasztalatotok az Istvánban Dr Gajdos Editről, ill a II-es sz. klinikán Dr Ács Nándorról????

köszi előre is az infókat.
Vendég

Ó Beagle sajnálom.Mi volt a gáz vele? Mert tényleg egész jó hírű doki.(Én nem ismerem a másik kettőt.) Gratulálok a szívecskéhez! :lol:

Dalma
várjuk a pocifotót! :P Én vasárnaponként kapom el apát hogy fotózzon, ha "netképes" lesz holnap felrakom. Hát igen fagyi...tele a hűtő jégkrémmel mert úgy enném, de nem bírok a gyomrommal utána. :cry: :? az ember lánya még 1 jót sem fagyizhat. 8)

Ja én is megjártam a védőnénit és pozitívan csalódtam a telefonhoz képest.Kedves 50es hölgy.Semmi gond nem lesz vele sztem.De ez a kiskönyv...tényleg ocsmány. :evil:

Kép
katica_75

Katica_75
Ahogy telnek a napok, egyre kevésbé érzem súlyosnak a problémát....lehet én reagálom túl. Alaposnak alapos volt, csak volt egy két dolog ami zavart... pl nem kérdezett magától semmit, hogy hogy érzem magam, hányok e stb.... úgy éreztem én húzok ki belőle mindent... Hát meglátom még, nem szívesen váltanék, de ha a következő alkalommal is ilyen lesz akkor sztem fogok...
Főleg hogy a magánrendelésére járok, kicsit több "pátyolgatást" vártam....
Vendég

Beagle
megértelek.Az is igaz hogy ilyenkor óhatatlanul érzékenyebbek vagyunk :wink: tényleg az a legrosszabb mikor mindent úgy kell kisajtolni belőlük. Én még nem voltam magánrendelésén a dokimnak mert már csak a 12 heti uh.-ra kell mennem, azt meg bent a korházban szeretné nézni.De a telefonban nagyon kedves volt és az sztk.-ban egyszer véletlenül Ő helyettesített,így találkoztunk, szimpi volt.

Lányok
én pár napja nyilalásokat érzek a petefészkeim felöl...csak pár másodpercre de belehasít. És úgy "érzem" a petefészkeimet mint peteérés előtt. Tapasztal/t valaki ilyet? Kicsit aggódom.
Elvileg lassan a méhlepénynek kellene átvennie a sárgatest tüszők szerepét,nem??-akkor miért lehet?

Kép
katica_75

Lehet tényleg én vagyok érzékenyebb. Katica_75 te fogsz szülésznőt is fogadni?? Hu én egyáltalán nem tudom hogy mennek ezek a dolgok... Vagy a dokit kéred meg hogy ajáljon neked valakit, akivel jól tud együtt dolgozni?

Én is szoktam ilyet érezni, de nekem inkább az alhasam szúr és kisugárzik a combba, az a méhszalagok nyúlása miatt van asszem.
Vendég

Beagle
igen azok a szallagok meg a méh is növekszik.Arra ajánlották a lányok a magne b6-ot. ( de én a p.fészkekből érzem. :? )
Igen sztem. szert teszek egy szülésznőre, az októberi topicban szoktam nézelődni, mert ők előrébb vannak, és ott is van aki a dp.-ben fog szülni,tőle is érdeklődtem már, meg van kifejezeten Dp.-s topic ott is rá lehet kérdezni a szülésznőre.Biztos segítenek a lányok.De a dokitól sem rossz ötlet. (a hugom is pár hónapja szült és neki is nagy segítségére volt a fogadott szülésznő)

Kép
katica_75

Katica,
Én is érzem reggel, amikor a hátamon fekszek, ill. amikor hapcizok. Konkrétan a petefészkemet! Én nem gondolom, hogy ez aggasztó lehet. Sok minden még aggasztóbb dolog lesz még a terhesség alatt. Vagyis nekem voltak. De rájöttem, nem parázok seemmin, minden úgy fog történni, ahogyan történni kell neki.

Kép
Kép
dalminha

Gabi

Én is úgy értesültem a dologról, hogy Gröni nagyon megharagudott valakire, vagyis valaki nagyon megsértette valamelyik fórumon és kilépett. Minden rendben van vele és a babával. Reméljük azért olvas bennünket és valamikor ír is, ha úgy gondolja.

Dalminha
Lassan te már túl vagy a hányós korszakon, remélem. És akkor jöhet az önfeledt pocakoslét. Én szerencsére nem hányok, de elég szarul vagyok. Felkelni sincs kedvem sokszor.

Beagle
küldök privit doki ügyben.

Kép
Kép
nati80

Nekem védőnéni mondta hogy az calcium hiányra utaló izom görcs. Nekem is van olyan.
A Gajdosról sok jót hallok. Lényegébe véve ha a Koits nem vállal az Istvánba akkor őt akarom megkérni a további terhes vizsgálatokra.

harivera
Budapest XXI. kerület

Én is végigböngésztem a neveket az elmúlt hetekben, de Gröni hozzászólásai is eltűntek! Mi történt Gröni? Reméljük nincs baj!

Kép
Kép
dalminha

Ok. akkor nem aggódom emiatt SEM!!! :wink:
Vettem kalciumos pezsgőtablettát -ettől függetlenül, mert nagyon féltem a fogaimat 8)- azt lehet inni nem?

Grönlanddal az történt amit Nati is írt. Remélem hozzánk azért visszajön.. :roll: Várunk ha úgy gondolod majd Göröni!

Kép
katica_75

Csajok!

Kép
gröni

Minden rendben van, jólesik, hogy így aggódtok! :wink: Jövök ide is, csak még regenerálódik a kicsi lelkem!
gröni

Sziasztok!
Beagle
Most olvastam csak vissza amit írtatok, én is csillagtelepen lakom(Krizantém u.).
Ki lesz a védőnőd? Nekem Tóth Lászlóné, Brigitta (nagyon rendes)
Na már megint be kell fejeznem mert lerángat a székről a Márk:(
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Először is...Mariann! Nagyon sajnálom! Kívánom, hogy minél hamarabb újra baby legyen a pocidban, és hidd el, vele már nem lesz baj!

Most csak arra volt arőm, hogy átfussam az utolsó oldalt, és sajnos nem nagyon tudok most semmire reagálni. Rengeteg a védőnős téma, ami engem nem érint. Megkaptam viszont az első vizsgálatokra szóló levelemet. 22-én megyek Uh-ra, és 30-án lesz 1-1,5 órás első találkám a midwife-al, és képzeljétek, helyszínként az van megadva, hogy hozzám fog jönni. :shock: Ez durva, én még ilyet nem hallottam...na mind1, fel is kell hívnom, mert 2 hét múlva költözünk, úh ide már ne jöjjön.
Ma nagyon elfáradtam, dolgoztam 10-től, de már 8 előtt daddy felköltött, mert mentek a tengerpartra szörfözni a haverjával, és annak a 6 éves kisfiával. :S Persze még akkor is itthon heverészet, mikor én már elmentem. :P Aztán csak 2-ig lettem volna, fél4-kor haza is ette őket a fene, elég mérges voltam. Ezután elmentem a közeli shopping centerbe, mind2 épületébe, plussz egy gyerek áruházba, ahol baby cuccok is vannak. Totál lejártam a lábam, meg tök kivoltam, de persze nadrágot nem találtam, amiért elinddultam. :( Nagyon gáz, h hiába megyek el a boltba, semmit nsm találok soha...pedig magának az üzletnek tök nagy a választéka, de a boltban alig van vm....úgyhogy muszáj lesz megoldanom a netes rendelést! Aztán kitaláltam, h főzök sajtlevest, meg tejszínes gombás csirkét, átmentem a Tesco-ba, hazacipekedtem egyedül, közben tökre paráztam, mert eléggé nehéz volt a cucc... Aztán itthon jöttem rá, h ma már semmi értelme nincs főzni 8kor, és daddy is csak 10 körül ér haza...úh szuper! Isteni napom volt! :(
A rosszulléteim 98%-ban elmúltak, mostmár sokkal jobban érzem magam. A pocim nő rendületlenül, és nem tudom, de mintha érezném a babyt. De ez korai még nem? Igaz már írtam erről egyszer, de senkin nem reagált. Mostmár többször érzem, és mást, néha kis csikizést, néha kis buborék lökdösést, nem tudom...és a durva, hogy mindig ugyanazon a helyen, közvetlen a köldököm alatt, a bal oldalon. Lehet, hogy ez már ő lenne?

Bocsi, hogy most csak magamról írtam, de nagyon fáradt vagyok. Majd visszaolvasom az előző oldalt is, és hátha ahhoz tudok majd mit szólni..de erre már sztem csak hnap kerül sor. :oops:

További jó hétvégét nektek és TEGYETEK FEL POCIFOTÓKAT! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?