A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese: szegény Zsófibaba! Remélem utána jól megpuszikáltad! Úgy látom mi visszük a prímet gyors súlyfelszedésben!
Méghogy dagi! Töröm kezét-lábát, aki ilyet mond erre a tündér babára!
Tegnap megnéztük Rebeka videóját. Pont van egy 2,5 hónapos felvétel róla. Hát súlyban ugyan kevesebb volt, mint most Viktorka, de sokkal nagyobb tokája volt!
Olyan jó volt nézni a két babaát egyszerre! Az egyik a játszószőnyeg alatt dumált élőben, a másik meg a tévében! Most irigylem csak az ikres szülőket!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Szóval megvolt a keresztelő, a drágám végig aludta az egész ceremóniát és az ebédet is:-)
A pap megdicsérte, hogy milyen jól viselkedik és hogy szép nevet választottunk, mert ugye szent Péter a legnagyobb védőszent Szűz Mária után.
A menüt már megirtam, hát annyi lett hogy egész héten nem kell főznöm, sütit meg boldog boldogtalan kapott. A keresztmamától egy óriás pólya tortát kaptunk, de nem dumálok, csatolok inkább pár képet.
Kép Kép Kép

Keresztszülők:
Kép

Torta:
Kép

Anyucival:
Kép

Heni
KépKép
heni81

És ma reggel igy ébredt a már hivő Péter:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Timi26! Szerintem sem dagi Zsófi, csak a combija hurkás, meg tokája van, de melyik babának nincs...
Szegénykém. Képzeld, úgy adták be neki a szurit, hogy a védőnő lefeszítette a lábát, nekem meg a két karját kellett olyan "fel a kezekkel!" tartásban az asztalra feszíteni.
Teljesen kész volt, lilává üvöltötte magát, teljesen leizzadt, perstze mindezt meztelenül. Közben is puszilgattam, és utána is nagyon nehezen nyugodott meg. Odaadtam Apának, hogy öltöztesse fel kint - a hidegben :evil: -, én addig intéztem a recepteket.
Úgy sajnáltam. Azóta alszik.

Én próbálok minden nap képeket készíteni Zsófiról, mert szinte prcről-percre változnak. Kinézetre is, meg viselkedésre is. Lásd Viktorka, napról-napra újabb dologgal lepnek meg minket.
Zsófika halad a kacagás felé, ami abban nyilvánul meg, hogy mosolyog ezerrel, és utána köhint kettőt. Meg próbálgatja a hangját, már visongani is tudunk kérem szépen, mégpedig jó hangosan.
No meg dumálunk a pelenkázón ezerrel jobbra-balra, meg Anyának, meg Apának.
A sapija megkötőjét meg bőszen markolja, és hadonászik vele. Olyan édes.

Heni! Nagyon jók a képek, a torta nagyon klassz! :D
Te meg nagyon szép Anyuka vagy, és Péterke meg csudajó ruciban van! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni
Nem szépek, hanem gyönyörűek vagytok!
Én egyébként pogány létemre szeretem a templomokat nézegetni...

Gremese
Zsófi nem dagi :!: :shock: Vagy újabban periódusos rendszerbe foglalták az okosok, hogy melyik gyereknek hány grammnak kell lenni? Életkor, genetika meg nem számít? A férjem egész kis korában volt duci, 5 éves kora óta egy piszkafa...

Anitja
Nem lesz semmi baj :!:
KépKép

Kaqk

Mi is szeretjük a fürdőzést! 2 hetes kora óta Linda már nem sír a vízben, de mi bő vízben fürdetjük és Robi lebegtetni is szokta...

Fleur
Smiley Central: HTML kódban adja meg a Smiley, de mivel itt mi BBcode-dal dolgozunk, át kell váltani a smiley által megadott HTML kódot BbCode-ra és azt beollózod ide a Babanetre.
Egy jó oldal erre:
http://www.seabreezecomputers.com/html2bbcode/

Kép
granda

Hát ez gyerekkinzás!
Ezeket az oltásokat nem lehet valahogy emberi módon beadni?

Emese köszi szépen a bókokat, most hizott a májam! Nagyon jól esett.

Dagi duma:ezt már mi is megkaptuk, nem foglalkozom vele, fő hogy egészséges és eszik.

Granda: Sab Simpex? az orvos irta fel? mennyibe kerül?mert már az örűletbe kerget az infacol 1600 Ft és egy hétig elég.

Heni
KépKép
heni81

Heni
1200 ft, nem orvos írta fel, lehet, hogy úgy olcsóbb lenne.

Kép
granda

Granda
hát ez az, meg kellene tudni, hogy felirhatja e egyáltalán.
amúgy köszi szépen a bókokat, nektek is nagyon tuti az uj kép!

Heni
KépKép
heni81

Anitja, Granda!
Nagyon jók az avatar képek!!!

Heni!
nagyon szépek voltatok! Lassan nekünk is el kellene menni a paphoz elkérni az engedélyt, mert nem a lakóhelyen akarjuk Botondot keresztelni.

Emese!
Részemről fel vagyok háborodva a doktornő megjegyzésén!!! :evil:

Silka!
Nem lehet belehalgatni regisztráció nélkül. :(
Ja és már rég akartam írni, hogy nálunk is nagyon bejön a fej felé emelés. Minden sírás ellenszere. Kár, hogy leengedésnél újra kezdődik. Igaz, nem annyira erőteljesen, és sokkal könnyebb megnyugtatni.

Fürdés:
Hát mi nem igazán vagyunk oda érte. Pár napja azért nem ordítjuk végig. Az első pár perc még ok, de utána a fiatalúr már megunja, és hát ordít. :?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Era vajon merre lehet?

Timi26, nagyon köszi a részletes beszámolót! Furi, nekem ma az "ortopédológus" azt mondta, hogy a hasra fektetés jobban korlátozza a mozgást, ezért a háton fekvést javasolja. :shock: Na erre varrjak gombot.

Kaqk, édes a lányod a képen!

Gremese, sajnálom Zsófikádat! ;-) Így aztán nem fogja megszeretni a gyerekorvost (én az enyémtől rettegtem, mert elég beteges voltam és sok szurit adott)...
Husika-babák témához: na mi is megkaptuk ma is, már kezdem megszokni, hogy mindenhol ezzel fogadnak: "Mit tetszett szedni a várandósság alatt, hogy EKKORAAAAAAAAAA ez a baba?!". Ilyenkor röviden összefoglalom, hogy összvissz 3 hónapig ittam egy terhesitalt, csaknem minden baba nagy volt az egész családban, és amúgy is mindenki a 170-180 cm-t verdesi (az unokatesóim közül az egyik fiú 2 méter 5, a lány 1 m 95 centi). Meg amúgy is a gyerek anyatejet kap, nem óránként etetem, úgyhogy ez van.

Heni81, nagyon szépek a képek, és a fiatalember csodálatos! ;-)

Granda, szuper az avatarod! ;-)

Én nem tudom, mi van, de nálunk 3-4 napja nagy nyügi van, Ádám nem tud, csak kézben elaludni (vagy csak úgy hajlandó), ami teljesen új jelenség nála, valamint a sírást elegyíti a nevetéssel 1 másodpercen belül, ami jó is lenne, de most már végképp nem tudom eldönteni, mikor fáj a pocija és mikor álmos.
Plusz percenként találok valami aggódnivalót (pedig előtte nem volt jellemző rám, hogy mindenen agonizálnék): nem túl horpadt a kutacsa? biztos hasmenése van, csak én még azt sem ismerem fel, túl sokat pisil, fura ez az új sírása, miért csak ennyit szopik stb. Remélem, enyhül... :roll:

Kép
Kép
irina

Hahó!!

Nálunk is lezajlott a keresztelő!!Nagyon jól telt a nap!!
Az én csajom is imádja a társaságot!!
A templomban nagyon cuki volt,csak akkor pityeredett el kicsit mikor a papbácsi hozzáért,de hamar megvigasztaltuk!! :D
Melire is olyan büszke vagyok,mert tátott szájjal figyelte végig az egészet!! :P
Akkor dobok képeket...kicsit sok lesz! :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Heni!!

Nagyon jók a képek!! :D

És mindenkinek a képei cukik!!! :D

Fürdeni mi imádunk!!!! :D :D
Ha előtte esetleg sir a vizben rögtön csend van!! :D

ancsi26

Ancsi, Heni: szuperek a képek!!!
Én még mindig nem kaptam meg őket, pedig a tesóm megígérte, hogy elküldi! :(

Irina: 5 év alatt ennyit változott a világ???
Mi anno Miskolcon voltunk ortopédián. (pont ott voltunk, és anyósom is aggódott Rebeka kötött csípője miatt), nekünk kifejezetten a hason altatást javasolta! De ha belegondolok, van benne igazsság. Úgy tényleg szétfeszülnek a combocskák!

Granda: nagyon jó az új avatarod!

Kép
Kép
timi26

Irina! Most akkor ez milyen teákra vonatkozik??? Édeskömény-ánizs teát adhatok cukor meg minden nélkül vajon??????? :roll:

Granda! Jó az avatarod!!! Barna most a hajad?
Anitja! A Tietek is aranyos! Megy a vudu!!!

Emese! Eszméletlen jó a köszöntős kép! :lol:

Nálunk 23-24 fok van, de Szelinek állandóan hideg a keze… Most már kap pulcsit is napközben, így nem hideg neki. Egyébként én 22 fokban simán fázom… :shock:

Voltam a 6 hetes kontrollon. Lehet fürdeni! Meg minden mást! :wink:

MMarica! Szelina szeme szerintem már sötétbarnana.

Szupik a keresztelős képek!

Kép

Kép
regcsiken14

jah emese: nagyon kreativ vagy az a kep hipiszupiiiiiiiiiii

a keresztelos kepek is hihetetlenjoook en meg mindig nem tudom eldonteni ezt a kesztelosdit, mert nem nagyon van kereztanyanakvalo. sztetek nem lehet csak keresztapaval? vagy 2 keresztapaval?

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!
Köszönöm a sok vudut! Bejött! :lol:
Szerencsére minden ok, valószínű erősebb mensi :roll: . Ha még 2 hétig vérzek vissza kell menni :shock: addig is Rutascorbint szedek (c-vitamin+az érfalak rugalmasságát növeli), de a lényeg, hogy se ciszta, se visszamaradt szövet nincs. :lol:

Granda! Nagyon édes az avatarod!

Timi! Hú de aranyos lehetett Viktorka! Bíztató, hogy egyre kevesebbet sírnak :lol:

Heni! Bájosak vagytok Petikével, és az a tortaaa...

Emese! Nagyon szépen fejlődik Zsófka! Méghogy duci!
Jaj az oltásos-vizsgálatos dokinéni látogatástól én is félek :roll:

Irina! Ne aggódj, eddig is minden rendben volt! Próbálj pozitív dolgokat olvasgatni, nézegetni. És bízz Ádiban :lol:

Ancsi! Dehogy sok. Nagyon cukik a Babáid! :lol:

Hát Lányok, hogy én ma milyen béna voltam :shock: Ráborítottam a jobb cicimre a forró levest ebédnél (ideges voltam nagyon, hogy mi lesz a kórházban...) na utána meg bőgtem, hogy kész, el fog apadni benne a tej. Végül összeszedtem magam, aztán kenegettem mindenfélével, főleg levendulaolajos dolgokkal (az nagyon jó égés ellen) - már kezdett hólyagosodni :shock:
Szerencsére már jobban van, Noelt is meg tudtam szoptatni belőle, bár fájt egy kicsit...

Pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ancsi, egyszerűen szuperek a keresztelős képek! Gratulálok! Édes kis jetimacid van ám! ;-) (Anyósoméktól hasonló overállt kapott Ádi, ma volt rajta először, tényleg, mint egy kis jegesmedvebocs...:-D).

Timi26, passzolok, amit írtál, abban legalább annyi logika van (hiszen a betétes rugi is bizonyos pózba feszíti szét a baba lábait). Nálunk amúgy mindegy, mert Ádi továbbra sem hajlandó 3 másodpercnél többet tölteni hason.

Regi, szerintem adj, amit jónak látsz! Engem már kicsit fáraszt ez a kavarodás, ami a "csak anyatejet" és a többi elképzelést övezi. Az tuti, hogy normál teákat egyelőre nem fogok Ádinak adni. Ma bepróbálkoztam nála a Mecsek Baby teával, hát köpdöste kifelé... ;-) El is hiszem, az édes anyatej és az édes papaverines szirup után ez furának hathatott (pedig amúgy édeskés az íze az édeskömény miatt). Meglátjuk, változik-e ez.

Anitja, jaj, de örülök, hogy minden oké Nálad! Sajnálom a cicidet... gyógyuljon meg gyorsan! Köszi a bíztatást, biztos a mai kórházi felvonulásunk cincálta az idegeimet, utálom Ádit ilyen kicsin emberek tömegei közé hordani. Annyian voltak a Heim Pálban, mint az oroszok. Közben azon aggódtam, hogy nem kell-e sokat lennie a hordozóban (még kocsival sem lakunk túl közel semmihez), mert azt olvastam, az nem túl jó. Tudod, a légzéspara... de azért már oldódott, és lesz ez még jobb is. Na, nézek egy kis Monk, a flúgos nyomozót, az vidám! ;-)

Lányok, most van nálunk 22-23 fok (még nincs begyújtva, azért9, de komolyan megfagyok. Regi, ezek szerint hasonlók vagyunk, ill. ehhez vagyunk szokva.

Kép
Kép
irina

na, miket írok: bíztatás = biztatás :oops:

Kép
Kép
irina

Irina! Látom, kitört belőled a nyelvész! :lol:

Anitja! Látod?! A sok vudu megtette a hatását! Örülök, hogy minden rendben van!!!!!
A cicidet én is sajnálom, nagyon fájhat..... Az viszont szuper, hogy továbbra is tudsz belőle szopiztatni.

A keresztelős képek nagyon szuperek! Tök jó nézegetni!

Granda! Nagyon édes az avatar-od!!!!

Mmarica, Regi! Köszi! :D
A mi szemünk kékül! :D

Zsófi 99%-ban hason alszik. A mi védőnénink azt mondta, a hason altatás nagyon jót tesz a csípőjének!

Mióta hazajöttünk a dokitól, egyelőre úgy néz ki, minden rendben. Viszont nagyon hamar bealszik, nyűgös, ami érthető. Most alig evett, és alszik. Remélem nem lesz láza.

És ezt hallgassátok:
Dokinéni: Olajos vattával töröljem ki a krém-maradványokat a hurkái közül.
Védőnéni: Amíg gombás a popsija, felejtsem el az olajos törlőkendőt.
D: Ha belázasodik, adjak egy fél Germicid kúpot neki. Hány kiló? 6? Akkor egy háromnegyedet.
V: 5 kiló felett adjak egy egész kúpot.
D: Ha éjjel hőemelkedése van, akkor is adjak kúpot.
V: Csak akkor adjak kúpot, ha lázas.

Eszem-f.szom megáll!!!!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Megyek kicsi Csücsöriborsómmal aludni, oszt figyelgetem, nem lázasodik-e be.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nagyon jók a keresztelős képek :lol: Ancsi ahol együtt van a két leány az különösen tetszik :lol: annyirra édesek :lol: Heni mindketten ragyoktok azon a képen :lol:

Anitja Jó, hogy nincs semmi gond :lol: Az égési sérüléssel meg vigyázz, nehogy baj legyen belőlle.

Emese Szörnyűek ezek az orvosok és a védőnők :twisted: Most találd ki, hogy mi a jó nektek :shock: :?

Mindjárt folytatom, felsírt a kicsikém.

KépKép
Kép Kép
l.móni

sziasztok. :)

Minden kép, baba, mama, papa gyönyörűűű. :)

Granda:
jó az új avatarod.

Fok:
Nálunk 22-23 fok van és énbevallom fázok. :oops:
Lillán rövid u, body, pulcsi, naci van. Vagy hosszú body, ujjatlan rugi. Ez sok lehet?

Emese:
ez aztán az összhang. Nálunk sem volt még soha 1 vélemény közöttük. :lol: :lol:

Ma voltam a 6 hetes kontrollon. Tilalmak feloldva. :)
És a gátam sem gá, valami izéé ami berepedt és így forrt össze.
Ha zavar akkor elköti. :shock: Ha nem akkor maradhat, bajt nem okoz :)
Remélem nem zavar, bár még nem próbáltuk. :oops: :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hello Lányok,

Anitja, szuper, hogy nincs semmi komoly baj :lol:

Heni, Ancsi nagyon jók a keresztelős képek! Gratula Nektek!

Sense, engedélyt kell kérni, ha nem a lakóhelyen lesz a keresztelő??? Nem is tudtam. Ez vajon Bp-en mit jelent? Kerületet?
(Mi sem itt akarjuk tartani)
Marica, én úgy tudom a keresztanya a legfontosabb. Egyébként ez a személy nálunk is hiánycikk. Az öcsémet szeretném keresztapának, de azt nem akarom, hogy az éppen aktuális barátnője legyen a keresztmami :lol:

Fűtés: szerencsére baromi nagy szerencsénk van a szigeteléssel. Idén még nem kellett befűtenünk, és így is 24 fok körül van a lakásban. :lol: Ráadásul a gyerekszoba alatt van a háztömb kazánja, ezért ott reggelre eléri időnként a 26-27 fokot is :shock: Úgyhogy lefekvés előtt szellőztetek egy jót. Alvóruházat: body+zokni+béleletlen hálózsák+ vékony pléd derékig.

Jaj, nálunk is megvolt a légzésfigyelő első (téves) riasztása hajnalban. Először azt hittem merül az elem, aztán rájöttem, hogy 3-kor már rádugtam a töltőre félálomban. Mikor rápillantottam az egységre és megláttam a piros fényt, akkor tisztult ki az agyam egy ezred mp alatt. Sprinteltem a 10 méteren. Lizi meg 1000-rel mocorgott. Vagy téves riasztás volt (remélem) vagy a sipolásra tért magához... Már most para vagyok az éjjel miatt. :roll:

Emese, nekem azt mondta a védőnő, hogy oltás után megelőzésképpen is lehet egy fél kúpot adni. Mi csütörtökön megyünk, pont aznap leszünk 2 hónaposak. Ennél pontosabban nem is kaphatnánk az oltást :wink:

silka
silka

Granda
[quote] írta:De mivel jobban szeretném szoptatni, ezért valószínűleg beuházok a Szoptanít készülékbe.

mi az a szoptanit készülék?

Amúgy a sab 30 ml? csak azért érdekel annyira mert mi is használjuk, de nem Magyarországon vettük, hanem anyukámék hozták Szlovákiábólés ott a 30ml 640 ft.

Anitja gyógyuljon meg gyorsan a cicid!

Szobahőmérséklet: én is olvastam, hogy a gyereknek elég a 22 fok, sőt éjszaka 16. Hát én megfagynék! Nálunk 23-24 van és a drágám kezecskéje mindig hideg igy is.

Marica: elég 1 fő, mindegy hogy férfi vagy nő keresztszülőnek.

Pénteken megyünk csipő UH ra, hogyan csinálják? Csak hogy hogyan öltöztessem a drágám.

Heni
KépKép
heni81

Ancsi
Hát gyönyörű ez a két leányzó! Gondolom, olvadoztok, mikor így szeretik egymást :)
Vagy így marad, vagy lesz ez még így se 8) 8) :lol:

Regina
Nem lett barna a hajam, csak ez az átkozott kicsinyítés torzít. De valóban szeretnék már hajszínt váltani, csak hát a férjem azt mondja, vörösen ismert meg, ez jó neki...

Heni
Szoptanít:
http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Hőmérséklet
Én is fázom 21-22 fokban, de állítólag a babák hőháztartása más :shock: Mindenesetre a tesóm babája is sírt már túlöltöztetés miatt. Sajna a mi lakásunkban nem állítható a hőfok...

Hason alvás

Nekünk a dokinéni és a védőnéni is egybehangzóan ezt támogatja. Így kis békává változtatom Lindust minden ágybatételnél :)

Ma nekünk nagyon nyűgös napunk volt, kivan a hátam :shock: :shock: Sokat bukott Linda és kissé összevissza evett. Ráadásul tök egyedül voltam, mire hazajött Robi este 8-kor, hívott a húgom, hogy a barátja valószínűleg eltörte a lábát, vinni kellene kórházba...Úgyhogy Robi ment, én maradtam továbbra is csitítgatni, kb. 10 perce ájult be Linda :shock:

Kép
granda

na most már nagyon elegem van az összevissza információkból!!! :shock: :shock:
ez az egész koponya-hasi-csípő UH kikészít.
a gyerekorvos már egy hetes korunkban mondta, hogy menjünk el. az I-es gyerekklinikát javasolta. szeptemberig ott ingyenes volt a szűres, onnantól 12e FT. mondtam oké, semmi gond. be is jelentkeztem nov 26-ra.
asszem granda mondta, hogy nem mindehol kell érte fizetni.
erre ma a védőnéni mondja, hogy "jaaa. hát a kistarcsai kórházban is megcsinálják!! ingyen!" (ott szültem!!!)
persze időpont legközelebb dec 19-re van. 15 óra 48 percre :lol: !!! Kb 5 hete be tudtam volna jelentkezni.
most próbálunk intézni valamit, hátha sikerül korábban menni.
:evil: :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

granda!
ha vörösről akarsz hajszínt váltani, akkor készülj fel!! én majd 10 évig voltam vörös, és kb 7-8 hónapba került, mire már nem volt a hajamba semmi vörös árnyalat. alig vártam, hogy eltűnjön. és mi a durva?! hiányzik! és gondolkodom, hogy visszatérek. sztem belülről vörös maradtam :lol: :shock:

hőmérséklet:
nálunk 22-23 fok van. botondon nappal egy rövidujjú body + egy hosszúujjú rugi van (vagy hosszúujjú body és ujjatlan rugi).
éjszaka body + zokni + hálózsák (béleletlen pamut) + takaró derékig. a keze neki is mindig hideg. azt mondta mind a védőnő, mind a doktornő, hogy ezzel semmi gond nincs, nem jelenti azt, hogy fázna. csak a vérkeringésük nem elég fejlett még ebben a korban.
egyébként gyanítom, hogy többnyire túlöltöztetem ezt a gyereket. de sajna magamból indulok ki. én iszonyú fázós vagyok.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja!

Örülök, hogy nincs semmi gond veled!

Heni81, Ancsi26!

Nagyon jók a keresztelős képek!

Gremese!

Remélem Zsófi nem lázasodott be!
Azta, ezek után legyél okos, hogy mást mond a dokinő és a védőnő!! :evil:

Fürdés:

Marci imádja a nagy vizet, és ordít, ha a kiskádban fürdetem. Amikor egyedül vagyok vele akkor kiskád, ha apa itthon van akkor ketten fürdenek a nagy kádba. Nagyon édes, pancsol! Lebeg a vízen és lubickol! Csak a fejét tartja apa, nagyon élvezi.
Dobok fel egy képet:
Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Mammcik!

Anikó! Édes a kis lubickoló Marci! :lol:

Hideg kéz: Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy még nem tökéletes a keringésük :roll: Nem attól hideg, mert fázik.

Fürdés: azt szeretném kérdezni, hogy fürdésnél ha belemegy a víz a fülébe szerintetek baj? Ugyanis mi is mélyvízben szeretünk pancsizni, és mindig vizes lesz a kis füle ahogy forgatja a fejecskéjét. :roll: Kitörlöm utána, meg kis satyit is adok rá kb. 1 órát... :roll:

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Nagyon szuperek a keresztelős képek mindenki csini.

Granda!
Nagyon jó az avatarod.

Anitja!
Örülök,hogy nincs komoly baj.
Cickóra meg vigyázz az egy kincs!

Aniko!
Nagyon aranyos Marcid.

Emese!
Hát igen és most találd ki,hogy mi a jó!
Legalább egyhelyen dolgoznak?
Nálunk csak bodyig kell levetkőztetni a babákat nem teljesen.
Ki érti már ezt.
Nem is kövér Zsófka,így szép.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ez kész!
Tegnap is egész nap olvsatalak Titeket, de akárhányszor elkezdtem írni, mindig közbejött valami. Biztos érezte a Drágám a hidegfrontot, mert nagyon nyűgi volt. 3x volt tegnap hasfájás is, és persze még a védőnénihez is le kellett menni, ami utálatos egy vetkőzős-öltözős macera. :( Oltásra jövő 7 7főn megyünk, azok után, amiket írtok, nagyon kíváncsi leszek...

Fűtés: elvileg a termosztát 25°C-ra van állítva, de tuti nincs 20°C se! Befagy a popóm napok óta! Persze Gergő meg egyszál gatyóban jól el szokott lenni. Akkor most Mátét hogy öltöztessem, mikor azt mondják, annyi ruci kell, amennyiben Te jól elvagy + 1. Én speciel 2 pulcsiban vacogok. Na, végül body+rugi kombinációban jól elvan, erre jön alváskor a takaró. A kezecskéje tényleg sokszor hideg, de azt hallottam, a NYAKÁT kell nézni, az megbízható fázás-melegemvan-jelző.

Egy utolsó szó a trottyantós képről: és el lehet képzelni, mit szenvedett, mire ezt kitornázta a kis pocijából (mert ugye a pelus is televolt.)

Nnna, felébredt Őkelme! Megyek szopiztatni, remélem, jövök mihamarabb, bár azt hiszem, utána át kell majd mennem showman-be, és valami ebédet is kéne rittyentenem. 8)

Már megint nem tudtam reagálni arra, amiket írtatok! :evil: :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Anitja!

Nem baj, ha víz megy a fülébe!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

sziasztok!
most egy kicsit el vagyok keseredve. azt hiszem nem jól csinálok valamit botonddal. amikor ébren van, szinte kizárólag kézben hajlandó elleni. ha leteszem, ordít. utána mikor felveszem, alig bírom megnyugtatni. azt hiszem az lett a természetes állapot, hogy a vállamon van. leginkább ott is alszik el napközben. az pedig képtelenség, hogy anélkül meg tudjam nyugtani, hogy nem veszem fel.
nem igazán tudom, hogy mit tegyek. most az, hogy én vécére sem tudok kimenni,egy dolog. de sztem ez nei sem jó így!!! :( :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szóval:

Anitja: izgultam Érted tegnap, és örülök, hogy nincs nagy baj! A cickódra meg vigyázz legközelebb, Noel biztos nem szereti a forralt tejet. :D

Keresztelősök: szépek a képek! Mindig meglepődök, hogy a babák milyen jól bírják! :roll:

Kövérség: most akkor vonja meg tőle az ember a tejcit?! :shock: Az is lehet, hogy a hízást majd egy hirtelen hosszanti megnyúlás fogja követni, és akkor már nem is lesz a bébi dundi. Sok ilyen van. Szerintem az elhízás nem újszülöttkori probléma, bár tény, hogy már a kisgyerekeknél is nagyon oda kell figyelni. (Sok szülő elmulasztja, mondván szép a kövér gyerek, aztán a gyerkőc majd pár év múlva jól megissza a levét. :( )

Fürdés: nálunk a sírás-nem sírás attól függ, mennyire éhes a Lelkem. Meg rájöttünk, azt szereti, ha jó meleg a víz, a kevésbé melegben nincs szívesen. Mosolyogni még nem mosolyog a vízben (Bezzeg máskor! Olyan aranyos!), de nem is sír (ha nem éhes annyira.), csak les, mint a lukinyúl.

Sense: kényelmetlen lehet Számodra a helyzet, a mai modern és baba mellett még háztartást vezető nő hogy szakadjon ketté? Biztos kell lennie valami megoldásnak. Tegnap délután Máté is szinte végig ölben volt, mert fájt a hasa. Már majd' bepipiltem. VISZONT: régen (meg sok helyütt a világban ma is) az volt a természetes, hogy az Anyák magukon cipelték a Babájukat. Ha azt vesszük, ez tök normális, kell a gyerkőc egészséges pszichikai fejlődéséhez, főleg, hogy 9 hónapig örökké együtt voltak. Ebben a vadiúj, ismeretlen világban mi más jelentené a biztonságot, a megnyugvást, ha nem az Anya teste melege és szívverése? Szerintem szerezz be egy hordozókendőt, ha nem idegenkedsz tőle! Hirtelen ez jut csak eszembe megoldásként. Egy tuti: elkényeztetni ezzel nem fogod Botondot. Egy idő után Ő fogja igényleni, hogy letedd, mert annyi felfedeznivaló vár Rá a világban.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Sense Ne aggódj még nincs elkapatva, csak elindultatok az arrafelé vezető úton :wink: Ne keseredj el. Nálunk is volt ilyen a helyzet, én minden szopi után beletettem a kiságyába és otthagytam pár perce. az első alkalommal nagyon sírt, visszamentem hozzá megnyugtattam megpróbáltam szórakoztatni, de nem vettem ki :!: A következő szopi után már csak 5 perc után kezdett sírdogálni :wink: Most ott tartunk, hogy 30-40 percet elnézelődik a kiságyában a szopik után, van hogy be is alszik. Tedd neki oda a kedvenc kisjátékait és a lényeg, hogy ne kapd fel rögtön. Ha szerencsédvan rájön pár perc múlva, hogy most magát kell szórakoztatnia :wink:

Anitja semmi baja nem lesz Noelnek ha egy kis víz megy a fülébe :lol:

Fűtés Nálunk 21-22 fok van és bzony én néha fázom :? de nem szeretném ha kicsilányom is olyan fagyosszent legyen mint én, tehát marad ez a hőfok. Ő így jól érzi magát, nem fázik.

Szopi Úgy néz ki szépen visszaállunk a régi kerékvágásba, újra ügyesen szopizik esténként. Nem tudom mi volt ez a pár nap, de a lényeg hogy minden ok. [/url]

KépKép
Kép Kép
l.móni

tündi
nagyon jó volt ez a szopis cikk.

anitja
szorítok ++++++++++++
fúú szegény az még máshol is fáj nemhogy a cicin :(((

marica
ha jól tudom fél év mire látszik a végleges szín.

kaq
úgy látom nem csak mi 50. szülinapoztunk :)
mi is szeretünk már fürcsizni, nagy vigyorgás van közben :) és igen az olajos masszázst is imádja. nekünk kell mert száraz a bőre

timi
na akkor kiváncsian várjuk

na ezt a társaságban tök jól van nálunk is igaz. olyankor nincs nyüszi meg semmi és egy bűbáj. :)

emese
nem is dagi, olyan kis helyes a képeken :) hogy lehet egy csecsemőre azt mondani dagi ...
úgy látszik ez olyan csajos, mi is sikítozunk :)
szegény babuci, én bízom benne, hogy a mi dokink kíméletesebb lesz, ez nagyon brutálnak hangzott. :( már előre sajnálom, jövő héten megyünk mi is.
és 2 hónaposak leszünk :) :) úgy szalad az idő

heni
nagyon szépek voltatok

granda
Kösz. Király vagy :) azaz királynő.
KépKép
tök jó az avatarod :) én is cserélek lassan.

Irina
Nyugi. Lili is nyűgösebb pár napja, szerintem valami front is lehet, mert amúgy látszólag semmi baja.

Ancsi
Ti is nagyon szépek voltatok.

Anikó
Tőled kérdezek, mivel látom már ti is nagykádaztok :) Lili is imádja nemrég próbáltuk ki mi is. Viszont én nagyon para vagyok, hogy a fülébe víz megy, ti erről mit
hallottatok??
Bár elvileg babúszáson teljesen beleteszik a fejüket a vízbe...na már válaszoltál :) de azért para mama ez tuti???:)

Sense
Szerintem is igaza van a többieknek. El tudom képzelni milyen nehéz, de olyan hamar le kell majd tenned. Esetleg babhordozóban vagy pihiszékre próbáltál már neki
nézegetni valókat tenni? Lili azóta van el jobban nem ölben.
Meg mi is csináltuk azt amit Móni, annyi különbséggel, hogy először még kivettük megnyugtatni és aztán visszaraktuk.
Persze nála is van olyan amikor csak én vagyok jó. Pl. ma délelőtt. Rajtam nyüszkölődött vagy 1 órát.

Tegnap csajok szegény akkorát bukott, hogy még a szemébe is belement. Még szerencse, hogy a férjem is itthon volt, így gyorsan kikapta az ölemből és rendbe szedte.
Úgy sajnáltam, aztán ma reggel megint sikerült jó nagyot buknia. Nem tudom mitől, mert egy ideje már nem volt. KépKép
Mondom valami van a levegőben, nekem már Granda te is írtad a nyűgit..

KépKép
KépKép
fleur

én is lógtam még néhány képpel:

Ilyenek vagyunk, látjátok az édes kis tokánk?? :) Kép

Nagypapival Kép

Vigyorgás nagymamira. Az nem látszik, hogy ő is vigyorgott ám rendesen, anya meg állandóan hagymát pucolt :) :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Gremese: én nem bírtam nézni a szurit, pont bent volt a védőnő is (vele jóban vagyok), átadtam neki a lefogás lehetőségét. Persze amikor sírt rögtön felkaptam. A vizsgálat alatt nem sírt, sajnos hozzá van szokva a doktornénihez. :(

Rebeka a 15 hónaspos oltás (akkor még volt) után utálta meg a doktornénit. Akkor már emlékezett, hogy mi történt vele. Kb 2 évesen amikor sokat betegeskedett (bölcsi), egyszer amikor a dokinénire vártunk a rendelőben, elmagyaráztam neki, hogy mit fog csinálni vele a doki, nem kell félnie, nem kap szurit. Onnantól megint megszerette a dokinénit. A 3 éves oltást mosolyogva tűrte, és azt mondta nem is fájt!
Jó lett volna ha annó az én anyám is ilyen lett volna, ugyanis ő minden betegségünkkor orvoshoz cipelt minket és injekciót adatott nekünk, mert ő szerinte az hamarabb hat. Hát azóta irtózom a tűtől!

Anitja: örülök, hogy minden rendben van!!! :D

Sense: próbáld akkor egyedül hagyni egy kicsit, amikor jó kedve van. Mi amikor pl. játszunk, mindig az ágyon fekszik, játék utá meg otthagyom és egyedül folytatja a vigyorgást, beszélgetést meg mindent. Van hogy még fél órát is elvan utána.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Mi tgenap voltunk has és koponya uh-n.
Hát lányok annyira bunkó volt a vizsgáló orvos.
A gyerekkel normális volt csak én kérdezgettem és ő semmire nem válaszolt. Mindig azt mondta, hogy majd a gyerekorvos megmondja.

Aztán a kórházba nagy felújítás van így kb 15 percig vártunk a liftre amikor még mindig nem jött a párom jó mérges lett és fogta leszedte a mózest a kocsiról és elindult lefele gyalog én meg a kocsival.

Törpi anygon jól viselte a vizsgálatot egy hang sem hagyta el a száját. Jól oda pisilt nekik azt ennyit.

Lányok jön a rossz idő :cry: :cry: :cry: utálom.
Hova fogok menni az én drágámmal. Ma is akartam menni vele sétálni de olyan csípős hideg van.

Dobok képet én is.

Kép Itt nem cékla de ha üvölt akkor az. Azért is lett céklafiú.

Kép És ilyen ha tele a pocija.

Ma megy a tesóm a játszószönyegért. Kiváncsi leszek milyen fejet fog majd vágni Ádám ha beteszem alá.

Gremese : ti a földre teszitek a játszószönyeget vagy ágyra ?
Élvezi Zsófi ?
20200310173350

Heni! Csípő UH-n alul teljesen le kellett vetkőztetni Szelit. Még a pelenka se maradt, úgy tudja rendesen megvizsgálni. De felül rajtahagytuk a rucit. Egyébként a vizsgálaton semmi extra nem volt. Szeli nem is sírt, hogy macerálják. :D És nálunk ingyen volt!!!

Oltás: Mi 20-án megyünk majd.

Sense! Én fokozatosan szoktatom le Szelit arról, hogy ölben legyen (mármint a mellkasomon hurcibálom). Fél órát általában elvan (most már!) pl. az ülcsiben, vagy a kiságyban a zenélő körforgóval, vagy szimplán az ágyon (ezt csak ha egy szobában vagyunk vele). Így már csökken a kézbentartási idő. De persze nem mindig jön be, ilyenkor felveszem újra. Viszont ha jön a hasgörcs, akkor sehol sem jó! :cry:

Fleur! De ari kis csókos szája van Lillának!
:lol:

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! Ha jól felöltözteted egy fél órára nyugodtan lemehettek sétálni!!!
Ádám nagyon ari!!! A játszószőnyeg hatására én is kivi vagyok. Már nézegettem őket.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi : mi is 20-án kapjuk meg az oltást. Nekünk a doki néni kihozza házhoz itt adja be neki.
20200310173350

Vazzeee!!! Szakad a hóóóóó!!!!! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: remélem ide is elér a hó, Rebeka már nagyon várja! Csak kár, hogy nem fog megmaradni! :(

Ktimi: jobb, ha hozzászoksz, hogy télen is ki kell vinni a babákat! Sőt, nekem Rebeka télen aludt a legjobbakat odakint. Csak nagyon jó be kell öltöztetni!

Irina: ha még aktuális, megtaláltam Rebeka hevederét, lefotóztam, este felteszem!

Kép
Kép
timi26

Csajok! Asszem elcsaptam valamivel a gyomrom. A mellékelt ábra szerint legalábbis. :shock: Azért szabad ilyenkor szoptatni, ugye? Vagy átmegy a "rosszaság" a tejcibe? Nagyon szeretnék szoptatni, de nem akarok Mátéval kiszúrni. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Nagyon édesek a babaképek!!!

Fleur!

Igen, mehet víz a fülébe. Én arra vagyok kíváncsi, hogy hason hogy lehet úsztatni a babákat. Tudom, hogy erre van a babaúszás, de én félek a fertőzésektől. Inkább itthon úszunk. :lol:
Utána kellene járni, hogy lehet hason úsztatni őket, szemükbe, orrukba, szájukba hogy mehet a víz, hogy kell tartani. Ezt én sem tudom!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó! A kérdésedre nem tudom a választ, csak annyit hallottam, hogy babaúszásra is csak 3 hónapos kor után lehet menni. Addigra állítólag már nem olyan érzékenyek a fertőzésekre. Mi kivárjuk ezt az időt, utána megyünk babaúszni (na jó, lehet, hogy csak januártól), addig itthon lebegtetjük háton, és még óvatosak vagyunk. A kérdésedre a válasz egyébként engem is érdekelne. Anyóspajtás úszásoktató (többekközt), majd megkérdezem, neki mi a véleménye ezügyben. :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Esik a hó? :shock:
Ne aggódj, ha Te beteg is vagy, nem kapja el tőled, sőt, belé a tejcivel ellenanyag jut! Szoptass nyugodtan! :D

T.Kőszegi! Céklafiú milyen édes! :D
Mi nem tesszük földre a játszószőnyeget, mert elég vacakok a nyílászárók, húz a hideg alul, és amúgy is parketta van, csak megfázna.
Mi a kanapéhoz tartozó nagy zsámolyra tesszük.
Igen, nagyon jól elvan vele, mindig más irányból teszem be, hogy más lógókat lásson. A kezével még nem ütögeti őket, de nagyon jól el tud gagyarászni. Akkor jobb, ha én is ottvagyok, és mozgatom neki a figurákat.
Ádi biztos nagyon fogja élvezni!

És igen, télen is sétáltatni kell a babcikat. Én ma csak azért nem vittem ki, mert nem akarom, hogy esetleg megfázzon azért, mert a tegnapi oltás miatt dolgozik a szervezete és talán picit fogékonyabb így a betegségekre.
De holnap - ha nem mutatkozik Zsófin láz -, elmegyünk sétálni.

Képzeljétek, anyukámat megleptem egy 2008-as naptárral. Minden hónapnál van egy Zsófis-kép. Ma hozta ki a futár, plusz még egy rakat fényképet, amikből időrendben albumot csinálok neki. Azt még nem adtam oda, de a naptárt már igen, és nagyon örült neki! :D

Timi26! Én sem bírtam nézni, hogy beadják neki a szurit, Apa nézte. Én mindeközben puszilgattam az izzadtra üvöltött fejecskéjét... :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Jelentem, még mindig szakad!!! :lol: :lol: :lol: Biztos Hozzátok meg Albertirsára is elér majd (Rebekának :D ). Igaz, mi kissé magasabban vagyunk itt a hegyek közt, de akkora differencia nem lehet...

Detti
KépKép
kiskolbi

KTimi! Mi az a zöld szőrös izé Ádi vállán? A rugija? Vagy előke? Nagyon édi egyébként a kép. Látszik, hogy a tele poci az egyik legnagyobb ajándék. :D

Bunkó dokik: van egy titkos fegyverem, amit ilyen esetekben egyre inkább van képem bevetni. Szépen elhintem, hogy biológusként végeztem. Ez általában beválik (ezt igazából bárki mondhatja, úgyse tudják ellenőrizni, hacsak nem régi ismerős a doki). Volt idő, mikor "munkaruhában" (ilyen kórházi cucc, pecsétes fehér ing + gatyó) jártam orvoshoz, és sokszor segített is némi protekciót szereznem. Röhej, nem? De különben is: jogod van tudni, mi van a Gyerekeddel, hát akkor mondja meg! Most meddig tartana? Azt utálom a legjobban, mikor hülyének nézik az embert, pedig mindenki megérti, mi a helyzet, ha jól mondják el neki. Utálom, hogy a dokik zöme azt hiszi, hogy ő az atyaúristen (tisztelet a kivételnek.).

Detti
KépKép
kiskolbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?