A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

sziasztok!

Visszatértem!!!Nyugi, nem folytattam vicky után a sort! :lol:
Először is köszönöm Hannának a közvetítést. Köszönöm, hogy mindannyian szurkoltatok, gondoltatok ránk!

Előre is elnézést kérek mindenkitől, de nincs erőm visszaolvasni. :oops:

Kisbogacs: ha jól olvastam, neked itt az idő. 8) REmélem nem várat manó magára!

Finishben lévőknek kitartást!

Hanna:nagyon szép a kiságy!

Kép
moffli82

Moffli, de jó! Most otthon pihizel a szülésig, ugye? :wink:

Vicky, Alex gyönyörű! Szerintem senki nem bánja, hogy Vele van tele az oldal! Hátha kicsalogatja a babákokat hamarosan :lol:

Picuranyu és a többi pörgős mami! Igen, tessék visszavenni!!!! :evil: Ki kell használni ezeket a heteket a pihenésre, utána nem lesz rá idő!!!!

Csöre, szerintem a hidegfrontot érezhettük pénteken! Lehet a következőt már nem "ússzuk meg" szülés nélkül :wink: :lol:

Katuska, jók a szülinapi képek! És a babázós is aranyos, látszik, készül a tesóra!

Most én kezdek átmenni agresszívbe. Kezd marhára idegesíteni, hogy naponta hívogatnak, "Na mi újság" címen. Tényleg igaza volt, aki azt mondta, hogy 2 héttel későbbi időpontot kell mondani mindenkinek...Na majd legközelebb. Amúgy is, még van 2 hetünk, az a normális, hogy még nem szülünk, nemde? :evil:

Kép
vickybabe

Katuska! Máté nagyon édes! A gyertyát el tudta fújni?
Nem semmi, hogy a régió törött játékot szállított!! :twisted:

Vicky! De kis édes Alex baba! És milyen jól tartod! Látszik, hogy nem éhezik! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

vickybabe:igen, most már pihi van itthon, bár kicist sok volt, mert bevásárló körúton voltunk, de én is ott akartam lenni a babacuccok beszerzésénél.
Azóta pihizek, és már csak ez marad.

Sajnos nagyon sok turpisság kiderült az eddigi kezelésekkel kapcsolatban. SOrs irányított Szombathelyre. Ha nem oda kerülök sajnos nagyon nagy baj is történhetett volna.

Kép
moffli82

Szép estét!

Csak gyors helyzetjelentés, még 2 in 1... :?
Kicsit szétesett a mai napom, csak három ember jelentkezett be hozzánk váratlan vendégségbe... átjáróház voltunk egész nap. Még jó hogy párom épp mától van szabin, s gondoltuk kettesben leszünk... :roll:

Futólag volt csak időm átolvasni az elmúlt két napot:

Erzsébet, hihetetlen a sógorod... Sajnálom.. :(

Katus, a szülinapi képek szuperek!

Alex babától pedig egészen elérzékenyültem...

Most "rohanok" tanulni, a vendégesdinek hála úgy 70 oldallal vagyok lemaradva a tervről.
kisbogacs

Jaj, még egy mondat:

Moffli, örülök hogy jelentkeztél! :)
kisbogacs

Krisz! A munkáltatódnak kell leadni a papírt amit a dokitól kapsz. Ugyanaz, mint a táppénzes papír: Terhességi állománybavételi lap, azon lesz rajta, hogy hanyadikától kéred. Ki kell tölteni még egy adatlapot is a Tgyáshoz amit a munkáltatódtól kérhetsz vagy le is tölthetsz az oep oldaláról. Van aki kér egy általad írott nyilatkozatot is, hogy ettől és ettől a naptól kéred a tgyás folyosítását de ez egyedi.
A többit a munkáltatód intézi.

Enikő. egy kicsit kellett segíteni elfújni, de majdnem sikerült....csakhát a tüdőkapacitás még kicsi neki.
Félelmetes látni a vonalzódon, hogy már csak 7 nap van Milán érkezéséig!!!!

MOffli! jó hallani rólad!

Vicky! Alex határozottan egyre férfiasabb:)
katuska79

Szia Moffli!!! Ha tudsz, gyere egy picit gyakrabban, mivel mindenki nagyon aggódott érted!!!!
De mesélj!!! Hogy vagytok? Mi történt Szombathelyen???

Kép
jandrea

Enikő: tényleg fura olvasni, hogy már csak 7 nap van!!!! Nem semmi!!!! Gratula a 39. héthez. A visszaszámlálás már nagyon elkezdődött!!!!

Kép
jandrea

Katuska! Miért félelmetes? Én már nagyon várom! 25-ét szeretném még itthon tölteni,aztán jöhet Milán.

Jandrea! Köszönöm!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicky: miért lennél felelőtlen? ha elég érett rá... anyósom mesélte, hogy őt a 8 éves nővére rendezte (pelenkázta, hozta-vitte)

Moffli: üdv újra itt :) örülök, hogy minden ok :)

Viki: akkor várjon még az a front :roll: :lol: :lol: itthon szeretnék karácsonyozni :wink: Mesi nekem melegfrontra jött :) (Zaza meg borostyánmetszésre :roll: :oops: kis torokgyuszival kombinálva)

Ma már sokkal kevesebbet pörögtem :D persze a szokásos dolgok megvoltak, de semmi extra... tényleg alakulnak a dolgok, a gyerekek lehet, hogy már Karácsony előtt fel tudnak költözni a szobájukba, ami szuper lenne, mert akkor a mostani szobájukba lehetne pakolászni...

A gyerekek elmentem Papával falukarácsonyozni... mikor indultak, még szép idő volt, közben eleredt az eső, és teljesen szétáztak szegénykéim... :? a Hókirálynőre ezért már el sem mentek... Zaza így is tiszta hiszti volt (sajnos mostanában az átlagosnál is nyűgösebb... már nem tudok mit kitalálni neki :?)

Katuska: Máté nagyon édes, ahogy cuccolja a babáját még a várba is :D

Erzsébet: nem könnyű ember a sógorod... ha enyém sógorom lenne, lehet, már nem lennénk beszélőviszonyban...

Sacikám ma viszont kategóriákkal nyugodtabb, mint tegnap, úgyhogy Vikinek biztos igaza van, a front tuti hatott rájuk. Na nem mondom, hogy most nem pörög, de mondjuk nem egész nap...

Na megyek, Apával szakirodalmat olvasunk Mesi ajándékával kapcsolatban :) nem írom le, mi az, mert olvassa a fórumot :lol: :lol: :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!!!

Csöre
csöre74

Katuska köszi szépen. Letöltöttem az OEP honlapról az ismertetőt, tuti, hogy a gazdaságis orra alá dugom. Pénteken ugyanis elhajtott, hogy ez nem a munkáltató dolga, nekem kell külön elvinnem ide-oda. Nézzen már utána a lusta libája, ne én rohangáljak nagy hassal!
A többi dolgot a szülés után kell intézni, igaz? Anyasági támogatás stb. Azt a férjem is tudja intézni, igaz?
Még egy kérdés: ha nekem ideiglenes címem a pesti (lustaságból és a kocsi kedvezőbb biztosítása miatt az állandó címem vásárhelyi) , akkor mi van? A gyerek hova lesz bejelentve? Ahova én akarom? (tehát ide a pesti lakásunkba??)
Előre is köszi.

krisz78

jó reggelt! Hol vagytok csajok, csak nem szülni ment mindenki???

Kisbogacs???????????????????????????????

Krisz, OEP-linket be tudsz tenni, hol van az a formula? En kerestem de hamar feladtam, pedig gondoltam kitoltom elore, amit tudok...
Amugy akkor a munkaltato dolga intezni, ha kifizetohely. Ha nem, akkor tenyleg kozvetlenul kell neked intezni.
A gyereket oda jelented be, ahova szeretned, nincs ahhoz kotve, hogy te is ott legyel bejelentkezve szerintem. Nalunk en itt vagyok, parom a szuleinel videken (szinten a biztositas miatt). Mano is ide lesz bejelentve.

Nalunk no fajas, szerintem nem szulunk mostansag.
Holnap doki + nst.

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Látom, kevésbé aktív ez a hétvége, mint a többi :)
Krisz: ez jó kérdés, szerintem az aktuális (tehát az ideiglenes) címedre lehet jelenteni a babát, ha az be van jelentve, és nem csak "csövezel" a lakásotokban :wink: öcséméknek nem volt bejelentve a sógornőm a lakásukba, hanem egy másikba, a babát oda jegyezték be (a másikba), az összes papírt (anyakönyvi kivonatot, leveleket) oda küldtek (az utána való postai mizériát nem részletezem :evil:)
A TGYÁS-t meg igenis a munkáltató intézi, a gazdaságist meg ki kell rúgni, ha ezt nem tudja :evil: (juj, ma mindenkit kirúgnék... kis gonosz manó hangulatban vagyok.... :roll: :lol:) Az anyasági támogatást és társait akkor tudja intézni a férjed, ha adsz neki meghatalmazást, biztos, ami biztos (két tanúval), volt, hogy kérték, volt, hogy nem (én nem vettem fel Apa nevét, ami kicsit bekavarhat).

Apa szegélyezi a parkettát éppen, a gyerekek meg betűtornyoznak... szegény Zazának nem sok sikerélménye van... a zajokból ítélve, de marha jó ötlet Mesitől egy óvodással betűjátékozni... :roll: na várjon csak, nem sok idő kell, hogy Zaza is egyenrangú partner legyen :wink: :lol: :lol: :lol:

Saci ma is nyugisabb, mint pénteken.... lassan azért már át kellene állnia a külső élet rendjére :wink: :lol: :lol: alvás ezerrel :)

Csöre
csöre74

Csöre, Levente is nyugis ma, alig mocorog, alszik reggel óta :lol:

Kép
vickybabe

Igen igen Krisz! Nyugodtan rugd valagon a gazdaságist mert a munkáltató dolga akkor is ha már nem dolgozol ott, ugyanis a nyilatkozatot és igazolás melyen a béred van azt csak Ő tudja kiállítani!!!!! Akkor kell magadnak intézni, ha magánvállalkozó vagy!

A többit intézheti apa, de ne felejtsd el otthon aláírni a nyomtatványokat és bizony inkább legyenek nála felesleges papírok megbízás cipőméret miegymás, minthogy fordulni keljen mégegyszer! Amint átveszitek az illetékes anyakönyvi hivatalban a lakcímkártyát és a születésit, valamint felveszitek a Taj kártyát mráis lehet futni intézni az anyaságit meg a családit a MÁK-hoz.
Annak idején azért volt jó, hogy midnezeket a munkáltató intézte, hogy nem kellett megvárni a taj kártyát, hanem mikor megkaptuk akkor pótlólag bediktáltuk. ÉS jól jársz, ha egyből a gyed papírokat is kitöltöd a munkáltatódnál így azzal majd nem kell sz@arakodni mégegyszer fél év múlva! Nyugodtan oktasd ki a gazdaságist :)
katuska79

Hú, Viki, én most felébresztettem :roll: Apa kérte, hogy segítsek a szegélyt felrakni, csak fogni kellett, meg a súlyom, de ő közben fúrt (falat), amire felriadt a Drága :roll: de azt a riadalmat, amiről Kriszti számolt be a fúrásnál, nem éreztem :roll: inkább olyan lusta: "na végre alszom, ti meg nem hagytok" reakció volt szerintem a mozdulatok alapján ... meg kíváncsiság. Aztán lehet, hogy bebeszélem...

Krisz, igaza van Katuskának, a munkáltató tudja leigazolni, hogy mennyi a béred, a TGYÁS-t meg az alapján fizetik. A táppénzt is a munkáltató intézi, akkor is, ha nem kifizhetőhely... ez ahhoz hasonló.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Még egyben, de még nem adjuk fel, még nincs vége a napnak :D

Tegnap jártunk épp az okmányirodában reggel átjelenteni a saját aktuális állandó lakcímünket. Rákérdeztünk Manó bejelentésére is.
Alapesetben nem kell menni intézkedni ez ügyben sehova, és az újszülött állandó lakcímét automatikusan oda regisztrálják, ahol az édesanya állandó lakcíme van.
Ha máshova akarjátok bejelenteni, ahhoz be kell menni a területileg illetékes okmányirodába, és ott intézkedni.
Ami kell hozzá papír (nem csak újszülöttek állandó lakcímének bejelentéséhez, hanem bárkiéhez aki nem az adott lakás tulajdonosa):
- a lakás tulajdoni viszonyait igazoló dokumentumok (pl. adásvételi szerződés és bejegyzési nyilatkozat, vagy tulajdoni lap másolat)
- a lakás tulajdonosának hozzájáruló nyilatkozata, amit csak a saját formanyomtatványukon kitöltve fogadnak el!!!! (vagyis be kell menni, hozni egy üres formanyomtatványt, kitölteni, aláíratni a tulajjal, és vissza az okmányirodába... vagy megfogni a tulaj kezét, és ő is megy ügyintézni)
- személyi igazolvány, régi lakcímkártya (ill. manók esetében természetesen a születési anyakönyvi kivonat)
kisbogacs

Bizony igaza van Kisbogácsnak. Ideiglenes lakcímre csak a tulajdonos hozzájárulásával lehet bejelentkezni! De mi van akkor ha mondjuk apa ott lakik állandón és csak anyu ideiglenes?
Nálunk apu az ideiglenes....szintén a kocsi biztosítás miatt :oops: :oops:

Máté már megint pucérkodik, intenzíven ismerkedik a testével...

Ja és egy hős vagyok mert kiválogattam három féle építőkockát, rendbe szedtem az összes játékot és szépen rendet raktam a "barlangban". Mi lesz ha majd kamaszodik???? Így is találtam még hagyma héjat is a játékok közt :)
katuska79

Katus, tekintve, hogy általában az anya a biztos, és az apa csak "vélelmezett" :) , a baba állandó lakcímének megállapításánál (meg egy csomó más esetben is) anya adatait veszik figyelembe. Tehát ha apu máshova van bejelentve, az egyáltalán nem baj.
kisbogacs

Gondolom akkor Máté már nem az építőkockáit fogja szanaszét hagyni :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Köszi lányok. Szünet után be is megyek a suliba elintéztetem a gazdaságissal ezt a gyermekágyi segélyt. Ha pofázik, felnyomom a főnöknek. :evil:
Vickybabe: Az oep.hu-n a keresőbe beírtam, hogy terhességi-gyermekágyi segély. Kiadott pár dolgot, köztük nyomtatványokat is. Azokat töltöttem be. Nem tudom, hogy kell linket beszerkeszteni. Ha hazajön a férjem, megkérem, hogy csinálja meg.

A lakás a férjem nevén van, mikor vette, még nem voltunk együtt, de lakcímkártyám van ide. Akkor azért a papírokat ide fogják küldeni, csak a baba lesz Vásárhelyre bejelentve? Gondolom, ez nem olyan nagy gond, később is átjelenthetjük. A lényeg az, hogy a papírjait ide küldjék, ne anyáékhoz 200 km-re.

Még egy: szeptemberben házasodtunk, ugye nem kell friss házassági anyakönyvi kivonat a kórházba? Azért ez elég friss még. Csak valahol azt olvastam, 300 napnál nem lehet régebbi, máshol meg azt, hogy 3 hónapnál nem lehet régebbi.

Komolyan mondom ez a rohadt bürokrácia :evil: . Néha magyartanárként szövegértési nehézségeim adódnak ezekkel a sz@r nyomtatványokkal, jogszabályokkal. :evil: :evil:

krisz78

Krisz, mi épp ma vagyunk féléves házasok, és még nekünk sem kell friss másolatot kikérni a házassági a. kiv.-ról.
kisbogacs

Sziasztok! :)

vcrane: Alex tündéri. :)

krisz78: akkor élvezd ki a "kis pihenő" minden percét ami még hátra van. ;)

moffli82: örülök, hogy jól vagytok. :)

vickybabe: visszavettem a tempóból, ma hajnali 1-kor be is fejeztem a takarítást. :) Ma már csak 1 süti vár rám. ;)
Amúgy nem értem miért kell a kismamit azzal zaklatni, hogy egyben van-e még. Ha meglesz a kicsi, úgy is meg fogják tudni, nem?

kisbogacs: még összejöhet a Vasárnap. ;)

csöre74: Mesi tényleg olvassa a blogot? :D

Kristóf ma nagyon aktív, fészkelődik ezerrel. :)
Vendég

Köszi Kisbogács. Legalább egy rohangálással kevesebb.

krisz78

Picuranyu: akkor olvas Emese, ha éppen erre jár, de akkor szépen, alaposan, ami a képernyőn van... néha visszakeres dolgokat :D
Hú, sütit majd nekem is kell sütni... eddig semmi nem csináltam ez ügyben :roll: :oops:

Krisz: a kivonat kapcsán érdemes megkérdezni a kórházat, de a 300 nap az előírás, attól ritkán térnek el
A jogszabályokhoz, nyomtatványokhoz sajnos néha az is kevés, ha jogot tanultál :evil: direkt fogalmaznak így :evil:

Üzleteltem Zazával: ha felporszívózza az étkezőt, akkor számítógépezhet :) belement :)
Én meg ledőlök :)

Csöre
csöre74

Én is jelen!

Csak tegnap alig voltunk itthon, ma is eddig....

Moffli,örülök, hogy minden OK!!

Picuranyu: látom, fészekrakó hangulatban vagy :wink:

Kisbogács: azért még drukkolok! :wink:

Vickybabe: Tegnap Martin is kevésbé aktívkodott, ma meg keményedek ezerrel, de nincsenek görcsök,csak a Kisfiunk próbálgatja a pocak határait :wink:

Krisz: ne is mondd, nekem most kezd úgy nagyjából érthetővé válni ez az egész dokumentáció. Nekem nem kifizetőhely a munkahelyem, de oda kell bejelenteni a pontos születési dátumot és akkor ők adnak valami igazolást, onnantól vehetjük a nyakunkba az intézést :?

Katuska: Máté :lol:
Csöre: micsoda üzleti szellemben alkudtál Zazával :lol:

Erzsébet: sógorod :evil: No comment! Aztán majd lesheti, hogy mikor veheti fel egy pillanatra is Nellikét!

Apa most rakja fel nálunk a fényfüzéreket, a kinti fenyőre meg a kopogtatót...jobb későn,mint soha :oops:
Kitaláltam, hogy valamelyik nap még egy zserbót is sütnék....

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! melyik napra tudod beszúrni a zserbót??? :shock: :shock: én már nem szúrogatok semmit sehova...jöjjön aza a karácsony. :twisted:
katuska79

Kata valld be, valójában cukrászdát nyitottál :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Katuska: kizárásos alapon holnapra :wink: Apa keddtől szabin lesz, ma meg ugye itthon van vasárnap lévén :wink: Nem állt szándékomban eredetileg zserbót sütni, de úgy megkívántam, jó kis csokimázzal a tetején, nyami... :oops: Remélem, nem csak igyekezet szintjén marad a dolog :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti: nem is rossz ötlet, egy kis mellékesre :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Próbálok visszaolvasni,jó sokat termeltetek- ne haragudjatok ha csak később reagálok!
Szerda óta enyhe-közepes mensi szerű görcsölgetések, de pihizésre, zuhanyzásra elmúlnak. Pénteken voltam dokinál aki azt mondta hogy másnap lehet hogy szülünk, na erre én totál beparáztam de azóta sem történt semmi :) a karácsonyt azért szeretném itthon tölteni. Kisbogács Neked azért drukkolok hogy még összejöjjön a mai nap. :wink:
Szombaton CTG volt ahol mondtam a csajszinak is a görcsöket mire ő majdnem röhögve- messze vannak ezek még a szülési fájdalmaktól - na szép kilátások :D
Nemsokára megyünk utoljára kettesben étterembe férjurammal- este majd jövök ha nem történik semmi!

Mindenki vigyázzon Magára és a babóra!

sahli

Kata: nálunk még sehol a fényfüzér :? Apának nem fért bele, szerinte nem is nagyon fog már :(
Sütikéknek még neki sem álltam, mindjárt átkukkantok a másik topikba, miket írtatok :) bár azt hiszem, csak magam miatt sütök, mert Anyu tutira fog sütni (mézest már sütött, meg szász kalácsot, és még fog bejglit is...) de cukorral, azt meg én nem ehetem, úgyhogy kezembe veszem az intézkedést, és gyártok egy kevés gyümölcscukrosat is... :oops:

Sahli: jó éttermezést :) és drukkolok a Karácsony utánhoz :wink:

Sacim úgy döntött, ha olyan genyó voltam, hogy nem hagytam aludni, akkor ő sem hagy békén... megint lefelé nyomakodik, remélem, nem találja meg a kijáratot :roll: (továbbra sioncs fájás, úgyhogy ez magánakció részéről :)) most pihenek, hátha azt hiszi, hogy pihenőidő van (na elsősorban azért pihenek, mert napok óta minden éjszaka felébredek, és nem tudok visszaaludni :?)
Lányok, viszont ez az első trimeszteri hányinger, ez rendesen megvan :? remélem, nem fajul nagyon el, mindenesetre elég kellemetlen :? még étvágyam sincs miatta :(

Csöre
csöre74

Na benéztem, hogy van-e valaki már szülőszobán. :lol:
De látom mindenki még egyben:))

Én ma becsomagoltam az összes kariajándékot.
És az éjszakám elég rosszra sikeredett. Sokáig olyan meg akar jönni érzésem volt. Remélem csak jósolgatok. Januárig egyben akarom tudni magam. Utána jöhet a menet.

Moffli, jó volt végre halani rólad. Pihenjél sokat, és jelentkezz amikor tudsz.

És megszülettem. :roll:

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Erika: Nagyon Boldog Szülinapot Neked!!!!!!

Én most keltem fel, aludtam egy másfél órát. Teljesen ki voltam purcanva, mivel az éjszaka elég szörnyű volt. Valahogy meghúzhattam a nyakamat és olyan szerencsétlenül, hogy szinte az egész jobb karom fáj. Emiatt egész éjszaka nyögdécselve forgolódtam, alig tudok felkelni, mivel én a jobb oldalamra gurulva tudok felülni, de ez most lehetetlen. Remélem hamar elmúlik.

Kisbogacs: továbbra is drukk!

Kép
jandrea

Lányok, nagyon köszönöm a sok drukkot!
Édesek vagytok mind, de attól tartok a mai napról kezdünk lecsúszni :( Nemrég volt egy kicsi jóslás, nagyon reménykedtem, de elmúlt...
Lehet mára feladjuk a dolgot, és elmegyünk egy jó kis éttermes vacsival megünnepelni a féléves házasságunkat párommal. Úgy is egy darabig ez lesz az utolsó ilyen alkalom.

Erika, nagyon boldog szülinapot!
kisbogacs

Erika! Boldog szülinapot kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika: Boldog szülinapot!!!

Andrea: sajnálom a rossz alvást :(

Kriszti: fel a fejjel, legalább vacsiztok egy jót Apával :wink:

Én meg közben nekiálltam tevékenykedni: már látom, ha Apusnak egyedül kell a szegélyezést, és a körülötte folyó munkálatokat elvégezni, akkor nem lesz meg Karácsonyra. Ezért takarítok fent, meg pakolászom a szanaszét levő szerszámokat. Zaza szobája már készen van, most Mesi szobájában ügyködik Apa, utána jövök én ott a porszívóval és a felmosással...
És holnap délelőtt sem tud dolgozni, mert bevásárol :? nem engedi meg, hogy én menjek, mert kartonnyi üdítőket kell emelgetni :? (meg sört) a husikról, halacskáról nem is beszélve :( szóval most megint szomorú vagyok, mert azt hittem, megleszünk Karácsonyra, és mégsem :( remélem, Saci tényleg kivárja a 2009-et, mert nem lesz előbb meg a helye :( (bár, ha így haladok, akkor csak gyorsítom :()
Na megyek lendíteni a dolgokon :(

Csöre
csöre74

Csöre! Azért csak óvatosan! Nehogy megerőltesd magad és a Saci születésén lendíts!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Halihó!

Én is vagyok, csak erőm nincs.
Egész nap feküdtem, annyira fáj a szeméremcsontom és a derekam. :(

Visszaolvasok.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna szegénykém, Olivér is rendezkedik odalent?

Én mára kidőltem... eddig bírtam, még nem keményedek, de nem is akarok, úgyhogy nem terhelem magam... megvár a takarítás odafönt :? sajnos :? (Látod, Enikő? Szót fogadok :wink:) majd holnap újult erővel vetem bele magam... Úgy néz ki, hogy Mesi szobája is kész lesz ma... pedig a teljes tetőteret terveztük, és ez még kevesebb, mint a fele :? :cry:
Ráadásul a babacuccok egy részét nem találom :? nincs meg a hordozó újszülött szűkítője, a mobil pelenkázó alátétünk (törölköző nejlon hátoldallal), és még ki tudja, mi volt abban a pakkban :? mindez azért, mert olyan kupi van, hogy őrület :evil:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vicky, nyugodtan nyomd tele Alex képeivel a topikot, nagyon helyes baba.

Moffli, örülök, hogy rendben vagy. Meg lehet tudni valamit azokról a turpisságokról a kezelésekkel kapcsolatban?

Katuska, jók a szülinapi képeitek.

Krisz, a 300 nap az igaz.

Sahli, drukkolok, hogy még egy kicsit maradjon odabent Patrik.
Erika, neked is! És boldog szülinapot!

Csöre, remélem, a hányingered csak nagyon átmeneti, és már el is múlt azóta, hogy írtál róla.

Kisbogács, nem baj, esztek egy jót, aztán majd utána indul be a dolog.

Kép
petne

Petne: sajnos nem, folyamatos már vagy egy hete... teljesen, mint az első időkben... mindegy, kibírom, csak ne legyen durvább... végülis 2,5 hét :wink:

Jó éjszakát!

Csöre
csöre74

Kriszti: pedig nagyon drukkoltam ám a mai naphoz! Gratula a félév-fordulóhoz,remélem jót vacsiztatok Apával! Nekünk holnapután lesz a másfeledik házassági évfordulónk :wink:

Erika: Nagyon Boldog Szülinapot!

Hanna: sajnálom a fájdalmakat, átérzem, nekem a keresztcsontom tud úgy beállni, hogy nagyjából derékszögben közlekedek...

Csöre: látom, ma sem pihiztél sokat! :roll: A hányingerért is együttérzek, nekem is van néha, épp csak diszkomfortnyi, de az is rossz...na meg éjjel, ha jön a sav...

Csajok, én ma olyan kedvetlen,nyűgös voltam egész nap, semmi sem volt jó,semmihez nem volt hangulatom :? De voltunk a Vörösmarty téren Apával, az jó volt! Utána meg a házat rendezgettük kicsit, vettünk bambusszőnyeget az előszobába, meg 'karácsonyi fényeztünk'. Aztán aludtam egy órácskát :oops:
Nem tudom, az időtől van-e ez a folyamatos keményedés, de mintha tényleg egy nagy görögdinnyét nyeltem volna és feszítene...

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok újra! :)

csöre74: hát, nem semmi a lányod. :)

[color=darkred]kata8110: [/color]én ma csináltam zserbót, isteni lett. ;)

sahli: jó étteremezést!

kisbogacs: ne add fel, még nincs vége a napnak. :)

erika: boldog szülinapot!

hanna: pihengess!!!!

Rajtam ma olyan fáradtság vett erőt, hogy az valami hihetetlen. Lehet, hogy betehetett a hajnali 1-ig végzett takarításom. :(
Vendég

Sziasztok!

Bocs a zavarásért. Eladnám az alig használt Medela Mini Electric mellszívómat.
Jellemzői:
Medela elektromos mellszívó, amit kézinek is lehet használni. Bababoltban vásárolt, 8 hónapos, garanciális, alig használt állapotban, összes tartozékával, dobozában, számlával eladó. Az elektromos részét lehet adapterrel vagy elemmel is működtetni. Az mellszívó motor eredeti ára: 19900 Ft, a kézi szívó és tejtároló résznek 6500 Ft volt. A kézi része egyszer sem volt használva.
Itt egy link, ahol meg lehet nézni a képeket a mellszívóról:
http://www.teszvesz.hu/item512986704_me ... szivo.html
Küldj privit, ha érdekel vagy kérdésed van. :)

Kép
blani28

Jóestét!

Most értünk haza vacsiból, úgy tele ettem magam, hogy most úgy érzem kipukkadok... pedig csak egy tányér penne volt...
Apus nagyon édes volt, elfogta a romantikus hangulat, egész vacsi alatt udvarolt meg viccelődött.. imádom!!

Kata, akkor hamarosan nektek is boldog félévfordulót :) Ünnepeljétek meg, attól biztos elszáll majd minden nyügösséged!

Csöre, tényleg vigyázz magadra... ha pár napot késik a szoba akár Saci érkezéséhez képest, az kevésbé baj, mintha Sacit tessékeled ki túl hamar... Nekem kéne inkább nagytakarítanom, hátha... :D Átmenjek segíteni? :wink:

Hanna :( Remélem a holnapod jobb lesz majd...
kisbogacs

Picuranyu, neked is több pihi! nálatok sincs még itt az idő Kristóf házimunkával történő kiebrudallására!
kisbogacs

Köszi Csajok!

Kisbogacs! Örülök, hogy jól sikerült a vacsi. :)

Katuska! Nagyon édes Máté. :)

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek.
Holnap már jövök rendesen.
Csak egy kicsit szomorú vagyok most.
A lakás tiszta kupi. Olivér szobája nincs befejezve. :(
Az ünnep a nyakunkon, husit még nem vettem.
Laca melózik én meg alig tudok még menni is.
Olyan mintha jól összevertek volna alul. :cry: :cry: :cry:
Bocs Csajok, hogy nyafogok.
Annyira nem akarok és olyan tehetetlen vagyok. :(

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Helló lányok!

Hanna: ha ez vígasztal, akkor én is nagyon pocsék hangulatban vagyok, habár ma el tudtam intézni, hogy elmenjünk a Lehel piacra, s megvegyük a cuccokat a karácsonyi nagy zabáláshoz...
Ott volt kicsi családom is, a gyerekek husik voltak, Apa fáradt, én meg nyűgös és szomorú.
Hazajöttünk, s kínunkban kaját rendeltünk, én meg utána kidőltem.
Du. és este sütit gyártottam. Kata! Kipróbáltam a hógolyókat, csak nem volt itthon ánizs, úgyhogy helyette fehéjas cuccba forgattam. Sütöttem mellé fűszeres kekszet, aztán ennyi.
Holnap este töltött kápi lesz a feladat, meg a takarítás, holnapután délután meg csinálunk Julival egy kis kuglófot, s még franciasalátát is kellene gyártanom.
Utálom, hogy nálunk is kupi van, Apa dolgozik, a gyerekek hullák, ki vannak dőlve és fáradva... Őket sem tudom/akarom nagyon zargatni... Bár leeht, hogy én is üzletelni fogok a kis drágáimmal.
Bori kuckója sehol sem tart, egy csomó dolgot kellene átrendezni a szobánkban, közben Apa előszobabútort is gyárt, szóval totál ki vagyok akadva én is. (Csöre! Kitartást Nektek is!)

Emellett poci egyre nehezebb, a megmozdulás meg még inkább...
Bár mondjuk megindulni nehéz, utána már visz a lendület és az, hogy pocaknehéz vagyok...

Holnap még CTG, Julival, mert nem tudom hova tenni. Nem tudom, feljöhet-e a szülőszobára, ill. a vajúdóba, mert lent az ambulancián nem tudták megvizsgálni (úgy fekszik a kiscsaj...) :evil:

Na, ismét panaszkodtam egy sort, bocsánat, de annyira nincs akivel ezeket megbeszéljem... Apa dolgozik,mikor itthon van, akkor meg mindenki csinálja a saját dolgát, a gyerekek meg próbálnak minél többet kiszakítani belőlünk...

Erika! Isten éltessen!
Katuska! Máté nagyon husi!!!
Csöre! Kitartást!
Moffli! Tök jó, hogy egyben vagy, vigyázz nagyon magatokra!
Most ennyi futotta, bocsánat a kihagyott kismamiktól! :(

Na megyek, teszek még egy kört a lakásban (gyerekek betakargatása, stb...), aztán elteszem magam 7-ig, van addig még kb. 6 órám. :(
Jó éjt!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?