A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kiskolbi: én lakok Albertirsán, nem Gremese... :D

Kép
Kép
timi26

Timi26! Kiskolbi jól írta, csak egy vessző hiányzik a "Hozzátok" után. Ott van, hogy "Rebekának". :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Tényleg! Bocsi... :oops:

Kép
Kép
timi26

Emese hol csináltattad a naptárat?

Granda, Regi köszi az infót!

Jelentem Nógrád megyében is hull a hó!DE nem marad meg.

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi : előke van a nyakába.

Kép .

És van ilyen más felíratú is. Anyu kedvence , Papa - Mama kedvence.
20200310173350

Lányok, ismét túl vagyunk egy, az ügyelet kihívását kiváltó sírásnál enyhébb, de kb. 45 perces kólikás sírásrohamon :-(. Hasfájós babás mamik, Nektek mennyit szokott sírni egyben a baba? Nekem ez maga a horror, semmivel nem lehet segíteni (kúpot mégsem rakhatok fel mindig), semmilyen póz nem jó, az ember csak várja, hogy vége legyen... De most még "könnyebb" volt, mert legalább egyedül voltam itthon, mert ha nem így van, még azt is ki kell bírnom, hogy mindenki sápadtan és aggódva járkál köröttem, meg kérdezi, hogy "jaj, mi baja a gyereknek", mintha nem lennék amúgy is totál ideges... azt hiszem, ezt még nehezebb elviselnem, már ha nem értetek félre..

Silka: megértelek, nekem is megapara a légzésfigyelő azóta. Elétettem az órát, hogy ne lássam a kijelzőjét, így egy kicsit könnyebb, meg próbálok nem tudomást venni róla, csak ki-be kapcsolom, amikor kell. Mi eddig arra jöttünk rá, hogy valszeg ezek számítanak (a világ legjobbnak mondott légzésfigyelője, nohiszen): ne rácson legyen a készülék, hanem sima fafelületen (jó, hogy ezt nem mondják/írják, meg a kiságyak 99%-a nem ilyen, hanem rácsos a matrac alatti rész...); az érzékenységet esetleg magasabbra kell állítani (ezen is röhögök: egy 6,5 kg-os baba mozgását nem tudja rendesen érzékelni? és ha 2,5 lenne?); a baba ne csússzon le nagyon az érzékelőkről (bár ez az előbbi két dolog megváltoztatásával valszeg orvosolható).

Anikó: nagyon édes a baba!

Fleur: tüneményes a lányod ezen a képen!

Timi26: jaj, nagyon köszi előre is a képet a hevederről, érdekel! Szurik: én is állandóan kaptam, még 17 évesen is rettegtem egy iskolai oltástól, aztán amióta pajzsmirigybeteg vagyok, és állandóan vért vesznek tőlem, már meg sem kottyan. Meg a terhesség alatt is mennyit vettek, az EDA-ról nem is szólva... de hát Te is EDA-ztál, nem? Akkor nem is félsz annyira a tűktől... :wink:

Kőszegi Timi: Isteni a kispasi és a kis előkéje!

Kép
Kép
irina

Hát a hó ide nem ért még el, csak az eső! :(

Irina: apa hazajön és feltetetem vele a képet!

KTimi, Fleur: naggyon édesek a babák!!!

Gremese: mióta Rebeka megszületett, karácsonyra mindig vele kapcsolatos dolgokat ajándékozunk a nagyszülőknek. Pár éve mi is csináltattunk ilyen naptárat, hatalmas sikere volt. Utána még a dédinek is kellett csináltatnunk.
Mi az itteni nyomdában scináltattuk, ahol a hirdetésújságokat is csinálják.
Most is meglepivel készülünk, de nem lövöm le a poént, ha készen lesz megmutatom nektek is !

Kép
Kép
timi26

Heni! A naptárt és a fotókat itt csináltattam: www.fotomarket.hu .
Itthonról feltöltöttem a képeket, 1 munkanap alatt megcsinálták, és másnap kihozták.

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok!
Köszi a tippeket. Majd próbálkozom... :oops:

Irina!
Tökéletesen megértelek. Én is utálom, ha sajnálkozóan néznek ránk, ha Botond ordít. Nekem Anyum ilyen. Ilyenkor -sajnos- bunkón rászólok hogy nem vágjon már ilyen képet. Bocsi Anyu innen is! :oops:
Nagyon sajnálom Ádit. Iszonyú lehet. Na meg neked is. Botond még nem ordított sztem 10 percnél többet, de azt is borzalom hallgatni. Sőt. Még azt is, ha csak úgy nyekereg.

K.Timi!
Ádám nagyon édi.

Hó!
Neeeeeeeeeeee! Nem korai ez még??? Felénk ne jöjjön! :evil: :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

KTimi: nagyon szupi!!!! :lol: :lol: Hol tettél szert rájuk? Teljesen beleszerettem!

Irina: nálunk is fél-3/4 óra egy pociroham. Tegnap volt belőle 3 :shock: , azért nem tudtam jönni fórumozni. Tényleg elég kimerítő, ráadásul most, hogy Gergő újra dolgozik, én is tökegyedül vagyok Vele. Azért néha jó egy kis segítség ilyenkor, mert pl. ebédelni is alig tudtam időt szakítani tegnap. Különben az a véleményem, hogy tök mindegy, milyen szert adunk a Babának pocifájásra, úgy se segít :( (nálunk így is úgy is ennyi ideig tart a dolog, és ugyanúgy lilul a buksi), csak jó üzlet ez valakiknek, mert persze a szegény aggódó szülő végigpróbál mindent, hogy segítsen a csemetéjén. :(

Ma meg nem tudom, mi van nálunk (hidegfront?! :roll: ), reggel 6 óta Máté kb. 1,5 órát aludt. Eleinte még jól elvolt, de most már tiszta nyűgi, iszonyú karikásak a szemei, elaltatni viszont sehogy sem tudom. Már próbáltam ezer dolgot. A fürdés biztos segítene, de nem akarom idejekorán megejteni, mert akkor az éjszakánk lesz bajos, ki kéne húzni még 1-1,5 órát. Utána egy jó vacsi, és pontot teszünk a nap végére.

Na megyek, mert bömbizik a Drágám.

Detti
KépKép
kiskolbi

Ilyen vagyok :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

13.00-ra volt időpontunk Lillával hallásvizsgálatra, 12. 57-re értünk oda, 12: 58-kor bementünk és 2 perc alatt végeztünk. Egy nagyon kedves dr.nő volt.
Akkor átmentünk uh-ra, 13:30-ra volt időpontunk. Most értem haza. 15: 34-kor mentünk be. :evil: :evil: :evil:
Leszakad a kezem, apa eljött velünk, így nem vittünk kocsit hanem csak a hordozót. Neki negyed 3-kor elkellett menni, mert 3-ra Pozsonyba kellett lennie. Nem gondoltuk, h 1 óra alatt nem végzünk. :shock:
Na mire lecipeltem a hordozót a H-ból és a parkolóig. senki nem segített volna, áá nem is tom mit vártam. :x :x :x A gyerek 11-kor evett, de szerencsére csak kicsit pityergett.
Kész vagyok. :evil: :evil:

Ja és az uh-s doktornő egy bunkó, arrogáns nő volt. Az egyik anyukát kiküldte a meztelen gyerekkel a folyosóra, h sír a baba ( éhes volt) és zavarja őt. jaa, mert egyszerre 3 babát hívnak be és ő volt a 3. annyi esze nem volt ám, h előre vegye, neeeem, inkább kiküldi. Én az anyuka helyébe tuti megtéptem volna. :evil: :evil: :evil:

No, most elkezdek visszaolvasni. :oops: :roll:

Kép
Kép
h@jni

Irina! Szelinek kb. fél óra a sírás, mikor fáj a hasa, de olyankor vörös a feje szegénykémnek. Most kaptam homeos bogyót rá (kolocintis), azt is kipróbáljuk. Bár az Infacol használata előtt 2 órát sírt ilyenkor... :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

2 órája alszik Linda!!! Hurrá - van időm feltenni egy szoknyás képet:

Kép

Apu lábai előtt heverek (háttérben a lassan alakuló nappalink) :

Kép

Kép
granda

Irina
Kb. félóra a roham, változtatgatott testhelyzetekkel olyan 5 percenként zendít rá. De szegénykém olyan jól tűri! Belegondoltam, ha én hánynék-f*snék ennyit....

Hajni

Sajna ismerős. Bár minket pontosan behívtak a Schöpfiben, de pelenkázni-felöltözni már villámgyorsan kellett a sarokban, persze pelenkázóasztal nélkül... A dokinő egy pokróc volt, az asszisztense egy fokkal jobb...

Sajna én utálom a havat :? :? :? Meg a telet is...

Kép
granda

Anikó
Mi fordítottuk hasra is, de tartom a fejét és a válla alatt. Szval kicsit alá nyúlok, a kis lüke meg nyalogatja a kezem meg a vizet :)
Édike

Kösz a dicsiket.

Szegény nagyon hasfájós mamik :( kitartás nektek :( szörnyű lehet.

Granda
Linda nagyon csini ebben a szerkóban :)

KépKép
KépKép
fleur

Hajni, Granda: ez durva!!! :evil: :evil: :evil:

Regina: mi is cholocynthist kaptunk a chamomilla után. Hát nem tudom, most 3. napja van ez, de azt hiszem, a kamilla jobb volt. Igaz, attól is sírt rendesen, de legalább kijött aminek ki kellett jönnie. Ezzel szemben a mai napon reggel láttam először és utoljára kakit. Pedig kapott kolocintis bogyót ma többször is. Tuti megint fürcsi után jön a többi... :? :lol:

Granda: nagyon kis cukor Linda ebben a cuccban! :D És szép a parketta meg a kanapé. 8)

Hjaaj! ma úgy tűnik, egész nap idefent lógok és dobállak Titeket az üzijeimmel... :oops: már nagyon elegem van magamból. :oops: Bepótolom az elmulasztott napokat..? :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Hajni, Granda! Úristen! Még jó, hogy nem én voltam ott, mert azt nem tették volna zsebre, amit tőlem kapnak! :evil: Fekete poooooont!!!!!!!!!!!!

A mérlegünkben (kölcsönzött) merül le az elem. Ennek folyományaként a mérések "kicsit" pontatlanok: reggeli: 330 g :shock: , második szopi - 10 g! :lol: :lol: :lol:

Granda! Lindus jó csaj! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni, Granda! Úristen! Még jó, hogy nem én voltam ott, mert azt nem tették volna zsebre, amit tőlem kapnak! :evil: Fekete poooooont!!!!!!!!!!!!

A mérlegünkben (kölcsönzött) merül le az elem. Ennek folyományaként a mérések "kicsit" pontatlanok: reggeli: 330 g :shock: , második szopi - 10 g! :lol: :lol: :lol:

Granda! Lindus jó csaj! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Második szopi: - 10 g! (Pont ott van az elválasztás - ha nem lenne egyértelmű).

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda!
Nagyon cuki a babád!

Mi pénteken megyünk UH ra hát nagyon kiváncsi vagyok, hogy ilyenek lesznek. Nagyon nagy előitélettel vagyok azzal a kórházzal szemben, éppen ezért szültem Bp., de hát a gyereket nem hordhatom 80 km re orvoshoz sajnos.

A vizben mi is már voltunk hason, nagyon élvezte.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi! ja, így kell írni? :oops: Én csak papirba csomagolva kaptam...

Kép

Kép
regcsiken14

Emese szupi az oldal, nagyon szép naptárat lehet rendelni, bár nem egy olcsó mulatság!

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi : ha jól emlékszem akkor az Auchan-ba vettem.
A 3 db volt egybe csomagolva.

Lányok úgy látom mindenhol ilyen parasztok ennél az uh-nál.

Már itthon van a játszószőnyeg. Este kipróbáljuk remélem sikeres lesz.

Kérdés : mikorra várható az első mensi szülés után ?

Lehet, hogy nekem lassan megfog jönni mert fáj a derekam meg a hasim.

Na lépek most mert lassan pancsi idő van és alszik az én drágám.

Ja a fotók édesek.
20200310173350

Heni: mi is hasonló áron csináltattuk annó a naptárat, de ezek sokkal szebbek! Elvégre ezzel foglalkoznak vagy mi.

Granda: nagyon tündi-bündi kisruhája van Lindának!
Én ma túrtam Viktorkának egy kertészgatyót potpm 450 Ft-ért. Kicsit nagy még, de nagyon jól néz ki!

Gremese: a mi mérlegünkmég jó elemmel is össze-vissza mér!
Szombaton is megpróbáltam lemérni Viktorkát, csak hogy ne kelljen mindig a védőnőre hagyatkoznunk, hát rátettem, és elkezdett visszaszámlálni a mérleg. 6,5 kilóról indultunk, amikor 5,5-höz ért levettem a gyereket, nehogy itt a szemem láttára fogyjon le szegényke! :D

Irina: a képek:

Remélem jól látszanak:

Ezen a hevederes rugi van:

Kép

Ezen a gumibugyis: (ez nem jött be, mert állandóan lecsúszott):

Kép

Így néz ki a heveseres felvéve:

Kép

Hát úgy néz ki, ez Viktorkára kicsi, pedig Rebekának pont ennyi idős korában vettük! :shock:

Kép
Kép
timi26

Hasfájós Babás Mamák, nagyon együttérzek Veletek, és köszi, hogy írtatok!
Kiskolbi, nem tudom, hogy bírod a sok sírást, becsüllek érte! (A kétségbeesést elkerülendő ma megpróbáltam valami kellemesre gondolni, míg Ádi sírt, pl. arra, hogy nemsokára nagyobb lesz, és ezt az egészet elfújja a szél, és milyen aranyos lesz, ha már járkál, mit járkál, rohangál! ;-))
JOBBULÁST A PICIKNEK!

Remek, Gremese, ez a fotomarketes oldal, hálás köszi érte!

Fleur: szuper az avatarod, mondjuk az összes többi is tetszett eddig! ;-)

Granda: Ez a Lindus csodaszép, és milyen kis divatdiktátor (először azt írtam: Lindus: ez a Granda... :-))!

Timi26, Te egy tündér vagy, nagyon köszönöm a képeket! Mi ma a gumibugyisat vettük meg, tök jó az ötleted, hogy kívülről adjam rá a babára, mert nem örülnék, ha ezt a pvc-s izét a bőrére kellene adnom (hogy szellőzne?). Ha lecsúszik nekünk is, beszerzem a hevedereset, csak a dokibácsi tegnap kimondottan az "oldalgombolósat" említette.

Kép
Kép
irina

Emese! Szuper a naptáros oldal. Lehet, hogy benevezek majd egyre anyukámnak karira! Köszi!

Timi26! mérleg: :lol: Jót nevettem!

K.Timi! Majd beszámolót kérek a játszószőnyegről! És persze képet is! :wink:

Szeli ma nagyon nyügi volt délután. De nem a hasa fájt... nem értem... :roll:
Irina! Én is azt a bizonyos 3. hónap végét várom!!! :shock: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Nahát, Irina, nekünk pedig kimondottan a hevedereset ajánlották!

Amilyen kicsi ország vagyunk, annál szerteágazóbbak vagyunk!
Szinte minden orvos mindenkinek mást mond! Igazodjunk ki rajtuk!
De én már rájöttem, hogy úgy csinálok mindent, ahogy nekünk a legjobb! Bízok a megérzéseimben. Volt már, hogy nem jött be, de azért általában igen.

Kép
Kép
timi26

Regi: inden korszaknak megvannak a maga nehézségei. Ezt nem ijesztgetésnek szántam, csak készülj fel rá. Viszont minden korszak gyönyörű, csak a nehézségeken kell könnyíteni.
Nemsokára jön a fogzás, aztán a mászás, járás, amikor egyfolytában figyelni kell, nehogy valami baj érje, aztán a közösségbe kerülésnél izgulunk...stb.
De ezeket leszámítva minden korszak gyönyörű és mindegyiket át kell élni. Rebekánál ezt nem tudtam, mindig azt vártam, hogy nagyobb legyen, később pedig sajnáltam, hogy elmúlt a babás kor!

Na megint kitört belőlem az okoska! Bocsi... :oops:

Kép
Kép
timi26

Visszatértem! Leraktam a Hercegemet aludni. Kicsit elhúzódott az esti kaja, mert hát úgy nem lehet enni, hogy a Drága egyfolytában mosolyog! ...Jaaaj, még mindig olvadozok! :oops: :oops: :oops:

Regina: szerintem tökmindegy, hogy kell írni, megértettem, ez a lényeg. A gyogyitárban meg, ha kéred, úgyse kell leírni. :wink:

UH: nálunk még a pécsi kórházban megnéztek mindent, mielőtt hazajöttünk. :) Majd csak "rendes" orthopaediára kell visszamenni 3 hónaposan, hogy még mindig rendben van-e minden. De részvétem mindenkinek, akinek át kell esnie ezen a cirkuszon. :evil:

Mérleg: a mi kölcsimérlegünk is így fuccsolt be. Olyan elem kell bele, mint egy 20Ft-os (ill. kettő db). Nem tudom, hol lehet ilyet kapni, még nem láttam sehol. Végülis ez vetett véget a mérlegfüggőségemnek. De láttam itt Keszin egy pici boltot, ahol elemeket, izzókat meg ilyeneket árulnak. Holnap séta gyanánt elmegyünk Mátéval, hátha van ilyen elem. Aztán visszaadjuk a mérleget az ismerősömnek (azért kíváncsi vagyok, most mennyiket eszik Máté... :roll: lehet, egyszer-kétszer még lemérem. :roll: Csak nehogy megint függő legyek! :evil: :oops: )

Irina: hogy bírom a sírást? Elég nehezen. Mindig arra gondolok, hogy nemsokára kinövi. Neki is mindig ezt mondom 2 görcsöcske között, meg hogy kikergetünk minden gonosz kis pukit. Közben a szívem szakad meg :cry: , és próbálok nem sírni, mert nem akarom megijeszteni. Szóval nem tudom, Nálatok hogy van, de Máté nem 3/4 órán át megállás nélkül üvölt, vannak benne rövidebb szünetek, amíg egy kicsit "pihen". Aztán jön az újabb csikarás... nem könnyű, de tartsunk ki. A mai napunk különben is egész jó volt. (A tegnapi után meg is érdemeltük.) Ja, már akartam kérdezni: szájpenész elmúlt? És azt bárki megkaphatja akár későbbi gyerekkorban vagy felnőttként is, vagy csak a szopis babák? :?:

KTimi: ez változó. Van akinek alig pár hét, van akinél több hónap. Nekem még nem hiányzik. :oops: Már egy csomószor úgy éreztem, hogy meg fog jönni, de lekopogom, eddig még semmi. :)

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Anitja!
örülök hogy nincs semmi gond :) Nagyon sokat gondoltam Rád tegnap du. :) Cicid :( körömvirágkrém égésre nem jó?
Jó az avatarod :)

Sense!
Kitartás :) Hülyén hangzik de szerintem egy kicsit immunisnak kell lennünk gyermekünk sírására. Attól semmi baja nem lesz.Tudom h. qrva szar nálunk dettó ue. van mert nem bírom hallgatni ha sír :( kiságyban nem marad meg, mi ágyunkon sem,ülcsiben,pihiszékben sem :( csak kézben mindent alaposan megszemlélve,feneket rázva.bal kezem bicepsze már nagyon erős :) persze Míra meg rohadt féltékeny látom rajta h. szarul esik neki :(

Gremese!
Egye fene röpizhet :) én kézizni szerettem/játszottam sokáig s az sem lenne rossz csak az kicsit vadabb :) ma is mondta kádból "kiugorván" h. akkorát ugrok mint egy nikkelbolha :)
Naptár nálunk 2001 óta ajándék s el is várja mindenki már :) ha nem kapnának reklamálnának :) majd felteszem a végén a tavalyit :)
Az összhang meg dokinéni-védőnő közt :shock: nem gondoltál arra h. különleges tudakozót felhívd ők mit mondanának :)

Heni!
merre laktok?Nógrád megye itt van felettünk :) hova mentek csípőszűrésre?

Kolbi!
Írj sokat :) Westendben babaszoba: kb. középtájt lift :arrow: a legfelső szintre visz és kiszállás után balra van a babamama szoba.2 anyuka tud bemenni nagy penekázó szoptatós fotel,kézmosó+ 1 1/2 éve aranyos idősebb nénike :) elméletileg légkondis,de a nénike nem kapcsolta be nehogy a babáknak baja legyen :) itt szerencsére nem esik a hó :)

Granda!
Annyira aranyos ruciban van Linda :) olyan jó ilyen csajos cuccokba öltöztetni őket :)

Timi26!
képek?tesód még nem küldte át?Viktorka mindennap megkapja a kengyelt?

Irina!
S mit mondott az ügyeletes most?hasfájásmentes napokat kívánok :)

Ma Bálint is alig aludt :evil: vmi tuti van a levegőben, kb. 1/2 órája aludhatott el :(

Fürdés.
Bálint az első nap sírt itthon.Azóta csenben békésen tűri(persze itt tanulván h. jó meleg vízben legyen :) nem hőmérőzünk :) ) miután készen vagyunk és törölöm, krémezem,akkor kezd kajabálni :)

keresztelő:
nálunk ha lesz akkor nagy valószínűséggel a nagypapám fogja megkeresztelni a dédunokáit :) gyerekeit,unokáit is ő keresztelte :) csak meg kellene találni a megfelelő keresztszülőket :)

v.

KépKép
viranka

Viranka: Viktorkának nem kell a kengyel, csak Irinának mutattam meg. Rebekáé volt. Ő 4 hónapos koráig hordta.

Kép
Kép
timi26

a tavalyi naptár :) photoshop+corel draw
Kép
Kép Kép Kép
Kép
Kép Kép
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1194377212.1241.jpg[/img]
Kép
Kép
Kép Kép
Kép

KépKép
viranka

Viranka! Csúcsszuper a naptár!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! Ettől a naptártól szóhoz se jutok!!!! :D :D :D Nagyon profi! 8) Ismerem a Photoshopot és a Corel-t is egy picit, de egy valami sose sikerül: hogy kell az emberkét kivágni a háttérből? Gondolom ez az a "réteges" történet, de nem tudom, hogy kell használni. :oops: Ha Te tudod, leírnád nekem? Köszi! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi: én is nagyon várom a 3. hónapot (Detti is, azt tudom ;-))... remélem, igaznak bizonyul, és vízválasztó lesz...

Timi26
: lassan (paródiát) könyvet írhatnánk a szélrózsa minden irányába szétfutó tanácsokból :lol: Na? ;-)

Kiskolbi: de, igen, vannak nálunk is szünetek sírás közben, de ma csak másodpercekre voltak. Azért olyan dermesztő nekem a dolog, mert az utóbbi hetek nagy nyugiban teltek, legalábbis a poci szempontjából. Volt némi nyüszi, de tudtuk kezelni, csak egy-két hajnal volt kivétel. Szóval nem vagyok valami edzett, az is baj lehet, meg az, hogy szokásos optimizmusomhoz képest anyaként rém pesszimista vagyok, folyton bajokon jár az agyam. Ezt is be kellene rekeszteni.
Szájpenész: fogas kérdés, nem tudok rá egyértelműen válaszolni. Az biztos, hogy a kis pofiján belül mindig újrakeletkezik egy-egy fehér folt, de ezek tejfoltok is lehetnek, naponta egyszer lekezelem őket (ha többször kezeltem, akkor is ott voltak). Bár oda a legnehezebb bemenni (a pofirészbe, akkor is, ha a baba el van lazulva és hagyja -- túl nagy a legvékonyabb ujjam is). Egyelőre csinálom ezt a ritkás kezelést. Felnőtteknél úgy tudom, immunrendszeri gyengeség okozhat szájpenészt, az a gomba a mi szánkban is elvileg ott van, csak nem burjánzik el (de ez már a Te szakmád ;-)).
Mátéd nagyon édes az új feltett képen! ;-)

Viranka, ezerszeresen le vagyok nyűgözve a képektől! És na ne már, hogy nem ez a szakmátok, engem nem csaptok be (minimum fotós-grafikusok vagytok, csak titkoljátok!) :-)
Ügyelet: ma nem hívtam ki, mert ez a sírás kicsit enyhébb volt, mint a múltkori, és egyértelműen bélgörcs okozta. Amúgy sem tudnak rá mit mondani vagy adni, a pocifájás nem orvosolható igazából (hogy miért nem, az számomra rejtély, de ezt már más is leírta, a 21. században babák szenvednek ettől, de biztos korlátolt vagyok). A múltkori dokibácsi azt mondta, ha ez a nagyon erős sírás ciklikusan ismétlődne, vigyük be az ügyeletre ultrahangra, hogy kizárják pl. a bélösszenövést. Nos, nekünk 6 napja volt az a bizonyos este, ezt nem tekintem ciklikusnak (úgy értve, hogy ha komoly bélprobléma lenne, az minden evés után kijönne). Valszeg a papaverines oldat hatása szűnt meg és a görcsök lehetnek ilyenkor erősebbek (mert ez a sírás is akkor jött, amikor már 5-6 órája nem kapott az oldatból, de ezzel nincs mit tenni, csak napi 4-szer adható). 23-án amúgy megyünk hasi ultrahangra, remélem, minden oké lesz.
Jó éjt, Csajok, holnapig!

Kép
Kép
irina

Gremese, azért ez a Zsófika is egy igazi Huncut Muci!!! ;-)

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

itt az éjszakai műszak :lol:
Kicsit felborult a napunk, Lizit fél órája raktam le csicsikálni. :shock: Tegnap nálunk is nagy zizi volt, egész nap ment a szenvedés (úgyhogy biztos a mai frontot érezték a babák) éjjel meg pótolta az alvást és 10,5 órát kummantott egyhuzamban. Reggel jó későn ébredt, így aztán tolódott az egész napunk.

Viranka, ez a naptár nagyon szuper! Nagyon ügyik vagytok! Munkámhoz én is használgattam a photosop-ot. Imádtam, csak sajnos sosem volt rá elég időm, rá kellett bíznom az ilyen munkát a reklámügynökségre.

Sense,ne nagyon emészd magad a tarcsai bejelentkezés miatt. Én hetekkel ezelőtt megtettem és dec 12-t mondtak. Mikor először közölték, hogy 12:12 nagy naívan megkérdeztem, ok de melyik nap? Erre ők: Hát december 12! :shock:

Meg akartam rendelni ezt a dzsungeles szőnyeg balhét, de nincs nekik és nem tudják, hogy mikor lesz. Úgy tűnik nincsenek felkészülve a "szeptemberi kismamik" rohamára :lol:

Hajni, Granda, felháborító a helyzet. És hogyan lehet pelusozni meg öltöztetni pelenkázó nélkül? Legalább vmi asztal volt? Már előre rettegek a vizsgálattól...

Timi, bennem is pont ez fogalmazódott meg. Időnként azon morfondírozok, hogy na jöjjön már el a 6. hét, aztán a 3. hónap, hogy múljanak a fájdalmak és könnyebb legyen a babának. Aztán rádöbbenek, hogy utána úgyis jön a következő szenvedés és ha minden korszakon csak túl akarok lenni és várom a végét, akkor azon fogom kapni magam, hogy férjhez megy a lányom és nagyon fog hiányozni, mikor kicsi volt. Úgyhogy amint ilyen gondolat suhanna végig a kis agyamban, rögtön küldök egy ellengondolatot, hogy ezt a pillanatot nagyon meg kell élnünk együtt és nem kell siettetni az elmúlását, mert soha nem fog visszatérni. Még akkor is, ha esetleg mindkettőnknek (főleg a babának) nehéz...

Na, jól kilelkiztem magam, megyek is szundítani :wink:

silka
silka

Sziasztok !

Silka : én nekem akkor szerencsém volt. Tegnap hozta el a tesóm a játszószönyeget mert én nem kértem kiszállítást mert a közel van hozzánk és valaki mindig arra jár. Így sporóltam 1500 ft-ot.

Tegnap fel is avattuk. Kb 10-15 percig kötötte le a figyelmét. Nagyon kis szuper szerkezet nekem nagyon tetszik remélem törpének is tetszeni fog amikor már jobban tudja használni. Most még csak nézegeti meg figyeli a fényt ami villog.

Lányok azt hiszem sikerült egy rendszert beállítani Ádámnál.
Kaja : 7, 10, 13, 16, 19, 22 órakkor.
Fürcsi a 19 órás kaja elött és utána nem ringatjuk csak hagyjuk, hogy szórakoztassa magát vagy kicsit sírjon és a következő kajáig nincs alvás. Így a 22 órás kaja után nagy büfi gyors pelus csere és altatás. Kb fél óra elalszik persze elötte van egy nagy vergődök mert lyan fáradt vagyok műsor de beájúl és akszik kb 6-ig.
Akkor rögtön még nem veszem fel hagyom kicsit az ágyába akkor forgolódik és még néha közbe elszundit 5-5 percre és én csak háromnegyed 7-kor megyek oda hozzá. Akkor gyors pelus csere és kezdődik a következő nap.
Napközben van, hogy rögtön bealszik kaja után de előfordult már az is, hogy aludt 1,5 órát és utána fent volt és elvolt magába.

Kezd a hasfájás is elmúlni. Isszuk a Mecsek teát minden kaja elött és kajába bele az Espumisan cseppek.
Igaz a teától kicsit több pisi van de megéri mert nem csikar úgy a pocija és jönnek a pukik rendesen meg kaki is van bőven.

Kérdés : Ti meddig fogjátok írni, hogy mennyit eszik a baba ?

Én egyszer kaptam a Brendonba egy Babafigyelő füzetet abba vezetem. És ez a füzet pont január 1-ig elég. Nagyon gondolkodom, hogy kell-e utána is írni még.

Lányok mindjárt itt a karácsony és már mindenki egy fővel többel ünnepel.
Nagyon kiváncsi leszek, hogy milyen reakciói lesznek törpének. Biztos nagyon fog neki tetszeni a fa, hogy villog meg zenél.
Addigra már mindnekinek olyan szép nagy lesz a babája.
Még nincs rajtam a karácsonyi láz de hetek kérdése és eljön.
Tavaly elhatároztam, hogy idén feldíszitem a lakást már december elején. Minden nap aromalámpázni fogok és persze a hangulat zene meg a fény sem maradhat el.

Ja és annyira boldog vagyok főleg úgy, hogy a párom közölte, hogy december 21-én dolgozik utoljára és legközelebb majd csak január 7-én megy dolgozni.

Na eldugulok így kora reggel.
Mindenkinek kellemes napot .
Szépen süt a nap itt nálunk de fúj a szél mint állat.
Ma bemegyünk a munkahelyemre kicsit.

Dobok két tegnap készült képet.

Kép ilyen laza voltam tegnap.

Kép ez az új ajándékom majd ha nagyobb leszek biztos jobban fogom élvezni de most kicsit eltört a mécses nálam.
20200310173350

Silka!
Ez katasztrófa! De szerencsére sikerült egy korábbi időpontot intéznünk. Kis protekcióval. :oops: Így végül nov 28-án fogunk menni. Mondjuk Balázs közölte, hogy ő nem vár december 19-ig, és ha nem lesz korábbi időpont akkor bizony megyünk a 12 000 ft-ra! Mintha annyira nem számítana! :shock: :evil:

Viranka!
Fantasztikusak a képek a naptáron! És mindenki meggyőzött, hogy a nagyszülőknek kell ilyen ajándékba :lol: !

Megyek, mert hallom, hogy Törpe nyikorog. :D

Szép napot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Nagyon jók a képek minden baba egytől-egyig csodálatos.

Viranka!
Ez a naptár fantasztikus,
ami nagyon tetszet az a májusi már csak az
angyal szárnyak hiányonak.

K.Timi!
Szerintem írd addig amíg te akarod.
Cuki Timike,
Én már évek óta kidíszítem a házat kívül belül.

Engem már elért a karácsonyi láz az első ajándékokat már meg rendeltem a dédiknek és a mamiknak.
Már szinte minden reklám újságban vannak dekorációk és ajándékok.

Azért remélem idén fog esni a hó tavaly vettünk a kisfiamnak
szánkót és sajnos nemtudtuk használni,
jó lenne idén pótolni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi26! Köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat! Igazad van! Csak ezeket a fájdalmas sírásokat nehezen viselem. :(

Viranka! Húúú! De jó a naptár! :lol: Anyukám is Photoshop-ozik. De őt nem kérhetem meg, hogy készítse el az ajándékát… :shock: :wink: Nekem most nem lenne rá időm, pedig olyan jókat lehet vele szerkeszteni, de majd lehet, hogy valahogy megpróbálom megoldani. :roll:

Silka! A www.brendon.hu –n is vannak játszószőnyegek. Én ott nézegettem őket. Hamar kihozzák, és nincs szállítási költség. :)

K.Timi! De jó, hogy így elvan egyedül is Ádám! :D Szeli max fél órát nézelődik, aztán jön a nyüglődés, sírás, és szépen lassan felhergeli magát, de úgy, hogy utána alig bírom megnyugtatani… :shock: :(
Én most sem írom mindig, hogy mennyit eszik. Szerintem az a lényeg, hogy a babának elég legyen, azt meg úgyis látjuk, hogy jóllakott-e. :wink:
Ádi nagyon gyönyörű!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Viranka hát ez valami gyönyörű, én is akarok ilyet! De én annyira nem értek az ilyesmihez:-(
Balassagyarmati kórházhoz tartozunk. Sokat járunk Gödre fürödni:-)Majd összefuthatunk.

Hasfájósok kitartás! Nálunk is van még mindig. Mecsek babatea+ espu vagy sab, mikor mit veszek. Tegnap a patikusnő azt mondta, hogy az espumisan okozza a görcsöket:-( hát én már nem tudom mit gondoljak. Ő a gripe watert ( nem tudom hogy irják) ajánlotta. De valaki közületek azt irta, hogy sokat bukott tőle a babája, hát azért nem vettem, igy is sok kijön a kis csillagból én meg nem vagyok tejcsárda, igy oda kell figyelni.

Én soha nem irtam mennyit eszik, csak a heti súlygyarapodást irtam fel. Gyarapszik az lényeg nem?

Valaki kapott már valamit a babakötvénnyel kapcsolatban? Hogy kell azt intézni?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt Mindenkinek!

Én kissé álmosan, mert nem volt valami fényes az éjszakánk kivételesen. :( Vagyis inkább a hajnalunk. Jött a pociroham, aztán utána a pelustelerakás, mindeközben kaja, aztán meg ment a nyűgi, és azon kaptuk magunkat, hogy Máté megint éhes (hasfájás közben nem lehetett rendesen kajcsizni). Megint kaja, nézelődés, Anya ne rakj le (na jó, aludt kb. fél órát), megint kaja... kissé kaotikusan indulnak a dolgok... nemrég tudtam csak reggelizni, de lassan ebédelnem kéne, ha a következő szopi után sétálni akarunk... :roll: mindegy, csak a nyűgösség szűnjön meg, mert az se Neki, se nekem nem jó. Egyébként ahogy hallom, most is fent van, de egyelőre elvan a kiságyban. :)

Silka, Sense: most jól beparáztam, ezek szerint jó volna felhívnom a János kórházat a 3 hónapos kontroll miatt! :shock: Mi ott voltunk orthopaedián.

Timi: én kb. 5 hetes koráig írtam, akkor lett elegem (vagyis Gergőnek lett elege :lol: ), hogy állandóan ezen parázok. :oops: Azért még foglalkoztat a kérdés, de asszem nyugodtabb vagyok így heti 1 mérlegeléssel. Nagyon jó a közös fotótok! Micsoda vagány kiskrapek! 8)

Karácsony: hát én is kivi leszek! :D Szépen csillognak majd a díszek, és azt biztos szívesen nézegeti majd Máté. :D Ráadásul ez lesz nekünk az első karink, amikor Szenteste nem szülőknél vagyunk, úyhogy nagyon izgi lesz! :D Majd sütök mézeskalácsot meg minden!!! A beigli is jó lenne, de az elég sok idő, és Máté mellett ki tudja, mire lesz lehetőségem. Nagymamám biztos küld majd, mindig szokott. Erről jut eszembe: kaptunk ajándékba egy télapós-karácsonyi rugit egy ismerőstől. Ma ráadtam (nagyon vicces!), de már most kicsi, rövid a lába (mint majdnem minden ruginak), a nyakánál se tudom összepattentolni, úgyhogy azt hiszem most volt Rajta először és utoljára. Azért lefényképeztem benne az ismerősünknek! :wink:

Lépek, utánanézek az ebédnek, amíg nem hiányol az én Drágaságom.

Detti
KépKép
kiskolbi

K.Timi!

Bocsi!
Cuki Ádám.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Csípőszűrés: nem semmi milyen kaotikus állapotok vannak országszerte :x ! Nekünk szerencsénk volt, mert az ortopéd sebész ismerősünk itt lakik a közelben. 4 hetesen átugrott, és megvizsgálta itthon Laurát, másnap pedig elhozta kinyomtatva a vizsgálat "eredményét". Legközelebb 4 hónaposan fogja megvizsgálni.

Este nem tudom mi történt velem, de betonkemény lett a jobb cicim éjfélre, és egy picit fejnem kellett (Laura 7-kor szoptt a balból). Ilyen utoljára kb. 1 hónapja volt :shock: ! Ja, és 2 napja a szopisteát sem iszom, mert elfogyott. De szerencsére 1-kor felébredt a csajszi, és jól kiszívta a jobb cicit. Utána fél 7-kor kelt, addigra meg a bal cicim lett beton. Azt hiszem este ismét két mellből kell szoptatni, akkor nem lesz ideje bedurrani a cicinek. Mert így szegény jobb cicim 10 órát pihent, mert abból utoljára du. 3-kor evett Laura. Csak azért nem raktam rá pár napja mindkét mellre esténként, mert nem akartam hogy teli egye magát. Akkor nehezebben alszik el. Olyankor feszeng (hason alszik), és van hogy 1 óra is eltelik mire elalszik (addig meg be kell járni hozzá, mert kiesik a cumi a szájából).

Na, megyek ablakot pucolni :? . Du. kész lesz az új függöny a nappalira, meg a konyhára.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Heni!
Marha furcsa, de pl. az Infacolra is rá van írva, hogy gázosít, tehát görcshöz vezet. :shock: Hát nem pont az lenne a lényege, hogy elűzze a gázokat?! :shock: :evil: Ki érti ezt?! :shock: Én most elhagytam mindent, Infacolt, édesköményteát, csak a homeós bogyeszt kapja, és még mindig most a legjobb a helyzet. Lehet, ha nem adnék Neki semmit, akkor se lenne rosszabb. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

K.Timi!
Én egyik gyereknél sem írtam mennyit eszik. Hogy őszinte legyek fogalmam sincs, hogy Laura mennyiket szopizik, az a lényeg, hogy van elég pisis pelus. Kakis már kevesebb :lol: . 4 hetes koráig volt minden nap, sőt naponta több is, aztán ráállt a 2-4 naponkénti kakilásra. De ez sem baj, jól hasznosítja az anyatejet. Szépen fejlődik, gyarapszik stb.

Csajok, korábban volt szó a mosószódáról. Aki használja hol vette?

Kép

Kép

Kép
banita

Heni!

A babakötvényhez bemész a bankba, viszed az alábbiakat:
- a baba születési anyakönyvi kivonata
- családi pótlék igazolás (hogy Te kapod)
- saját személyi, lakcímkártya
- a baba lakcímkártyája
- a baba adókártyája (ha nincs meg még, nem baj!)

Csak az nyithat számlát, aki kapja a családi pótlékot.
Remélem, nem hagytam ki semmit! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi!
Nekem is meggyőződésem, hogy ezeket a cuccokat hasfájásra ki lehet próbálni, de sz@rt sem érnek. Mi Benedeknél mindent kipróbáltunk, de igazán nem vettem észre változást, javulást egyik szernél sem. Az ember csak azért adja, hogy a lelkiismeretét megnyugtassa, hogy mindent megtett. Bálintnál nem kellett semmi, mivel ő nem volt hasfájós (ilyen gyerek is van, de ritka mint a fehér holló :lol: ). Laura egy kicsit hasfájós, nem vészes a dolog, elég ha maszírozom a hasát Babynos hasmasszázskrémmel (ánizst és köményt tartalmaz). Szóval a hasfájásnak is vannak fokozatai, ha Laura is fél v. 3/4 órát üvöltene egyhuzamban, biztos én is adnék neki ilyen-olyan lötyiket, hátha valamit segít alapon.

Most már tényleg megyek, mert várnak az ablakok :lol: .

Kép

Kép

Kép
banita

Anitja: Tök jó,hogy nincs gond. Csak pozitívan!..:)
A cicivel én is jártam hasonlóképpen, anno mikor Benci kicsi volt. Ráfröcssent a spenót,miközben tumickáltam a gáznál,hogy menjen szét (fagyasztott fajta).Nagyon szar érzés..:S
Mi vettünk égési sérülésekre való sprayt azt használtam, nekem le is hámlott ott a bőr..:(
Ha jól megnézem még mindig van ott egy halvány folt.
Remélem neked nem ennyire komoly,és hamar rendbe fog jönni.

Mielőtt megfeletkezek róla keresztelösőknek: Nagyon szépek a képek!!.:):):)
Tök jó,hogy ti már túlvagytok rajta..:)

Sense: Kitartást! Nálunk is vannak ilyen napok,még sokat kell szoknia a picúroknak, ezt a kintléti etikettet..:D.. Szép folyamatosan fedeznek fel mindent,és az a sok újdonság,hol máshol nem lehet megpihenni, mint a szülők,legfőképp anya ölében,karjaiban.
Sok testközelségre van szükségük,biztos a kis Botondnak is ez kell,olyan kis ragaszkodó..:)
De az is igaz,hogy rossz ha még wc-re sem engednek ki..:)..Ilyenkor bekel csukni a fülünket..:).:D..
Én szoktam mondani Dominak,hogy mindjárt megyek csak ezt meg ezt megcsinálom,meg beszélek hozzá.. Oké van,hogy beválik van,hogy nem.. De hát ez van..
Majd mi is megszokjuk,meg ők is..:) Előbb-utóbb..:)

Irinia: Megtudlak érteni. Most gondolkoztam a napokban,hogy vajon miért érzem,könnyebnek most a gyereknevelést. Annó mi anyukámék felett laktunk,és mikor hasfájósan sírt Beni tudtam,hogy lent halják, és mindjárt rohannak fel,hogy mi a gond,ezt-meg ezt próbáltam-e? Jó tudom csak aggódtak és segíteni akartak,de nagyon rossz. Én nem éreztem teljes családi meghitt˝összhangot˝,bénának éreztem magam,persze ezt érezte a fiam is és sokkal rosszabb volt. Na meg ugyan így a szopiztatással is plusz még a többi gond..
Most,hogy külön vagyunk,nem kell senkit sem figyelembe vennem sokkal de sokkal könnyebb és tökre nyugisabb.. Jöhetnek a hasfájások stb..:)

Gremese: Nagyon jó a nagyinak küldött üzis kép…:):)..
A dagizást meg kikérjük minden baby nevében.. Hiszen olyan kis édesek a hurkákkal..
Nekünk is van hurkincánk meg tokánk,de a védőnéni csak nevet rajta..
Meg ha majd elkezdenek igazán fötörni,ha, ez nincs akkor mit fognak ledolgozni?..:D

Kiskolbi: Az U.U. miylen bevált,poci fájás? Amúgy a régi gyerekorvosunk is ezt mondta,annó ( na jó mindig csak annókal példálozók,de Beni kis babys korával tudok hasonlítani sorry),hogy akárt mit is próbálunk,lehet beválik ,de igazából ezen túl kell esni a piciknek,na meg a szülőknek..:)

Granda: Nagyon édes szoknyában Linda..:)
Te is hason altatod,neked is megdörzsöli kis arcocskáját a pelus? Nekünk igen,már nem tudom mit találjak ki..:(

Huu most megyek mert felébred a drágám..:)

Majd folyt.jöv..:)
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?