A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Adryn!
Persze hogy jó!Isten éltesse anyukádat! :D És mégegyszer köszi!
Úgyis csak a késő délutáni órákban tudom hívni a dokimat holnap, addig nem hiszem, hogy okosabb leszek.

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,

Én sem értek ehhez. De nekem is szoktak lenni eltérések, de a doki tudja miért kell aggódni. Nekem sokszor mondd olyat, hogy ez az eltérés nem baj, mert a másik szám viszont jó vagy hogy mivel a másik szám mást mutat, akkor csak hüvelyváladék került a vizeletbe... Szóval ne aggódj. Szerintem hívd fel nyugodtan a dokid, elvégre ezért fizeted, nem? :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Katka ismét igazat szóltál :D

KépKép
KépKép
adryn

Bea: Igen. Nálam valószínűleg érett a tüdő, de ha hüvelyen történő szülés közben ferrtőződik kókusszal a baba, akkor az renegteg gondot okozhat. A tüdőgyulladás csak 1 dolog. És olyan 1 éves koráig érzékenyebb lesz a baba minden bakteriális fertőzésre és bármit is elkap, azonnal antibiotikum kúrát kell kapnia (ami valljuk be, nem egy immunrendszer erősítő).
Nekem is kötelezen értesítenem kellett a kókuszról, mind a védőnőt, mind a gyerekorvost.....
Csak idáig annyival elintéztem, hogy biztos nem fog fertőződni.... Illetve rengetegen hordozzák a kókuszt, akik nem is tudnak róla és ezért nem is kapnak antibiotikumot és mégsem lesz baja a babának....

Katka

katka22

de honnan tudod meg, hogy van neked kókuszod?:o

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Igen, én voltam a hülye, hogy ne hívtam délután, de gondoltam nem sürgős.Aztán elkezdtem keresgélni :evil: és elkezdtem aggódni.
A fehérvérsejt is megint csillagos lett, de azt már tudom, hogy nem gond ilyenkor, eddig mindig csillagos volt, de mondta a doki is meg a védőnő is, hogy ez terhességben normális.
Na mindegy!Majdcsak holnap lesz, és okosabb leszek! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos!
Elvileg 36.héten van kenetvétel vagy mi, amiből nézik.
Nekem jövő héten lesz.

Kép
Kép
zazzy

zazzy, hja, akkor nekem már ez se lesz, csak az utolsó héten.... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: doki vesz le kenetet és elküldi tenyésztésre. általában 36. héten szokták csinálni mo-on. ha pozitív lesz a teszt akkor kapsz rá antibiotikumot, és szüléskor antibiotikumos injekciót.

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos!
De van ahol nem is nézik!
Én ezért mentem el a vérvételre is, mihelyst megkaptam a beutalót, mert azt hiszem Erpé írta, hogy az utolsó vérvételének annó szülés után lett meg az eredménye :?
Akkor inkább hamarabb, ha valami gubanc van, még talán segíthetünk rajta.
Azt se bánom, hogy már jövő héten nst, úgysem akarom 40.hétig húzni :wink: Március közepét kipécéztük magunknak :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Húha, drukkolok kicsi Máténak! Fejletlen tüdő és tüdőgyulladás nem hangzik valami jól, de biztosan minden rendben lesz. Azért tényleg érdemes utánajárni, hogy Rszg nem mehetne-e hamarabb a baba után, nagyon fontos ilyenkor az anya hangja, közelsége, simogatása. Ha intenzíven van a pici, akkor biztos nem lehet mellette 24 órában, de azért valamennyit igen, de ha nem intenzív ellátást kap, akkor - én úgy tudom - azért megoldható, h anya és gyerköc együtt legyenek.

Katka, ne csináld! Elhiszem, hogy izgulsz a Petibaba miatt, de ez azért nem indokolja a császárt. Egyrészt te egy ideje már szeded az antibiotikumot, másrészt Máténál valószínűleg a kissé fejletlen tüdő miatt történt, ami történt, harmadrészt még egy igazolt streptococcus fertőzés esetén is csak az újszülöttek igen kicsi részénél lesz bármi baj - ha a baba egyébként fejlett és egészséges. Emiatt nehogy császárt "kérj", az egy hasi műtét, és bár manapság rutinbeavatkozásnak számít, akkor is nehezebben és másképp gyógyul (tuti hasi összenövések, nagyobb fertőzésveszély anyánál, lassú lábadozás, stb). Nem véletlen, hogy csak nagyon indokolt esetben ajánlják a császárt - amikor a hasi műtét kockázataihoz képest nagyobb a baba vagy a mama veszélyeztettsége.

Örülök, hogy Moncsiék jövő héten már jöhetnek haza.

Zazzy, nekem is sok hámsejt volt legutóbb a vizeletemben, doki azt mondta, ne foglalkozzam vele, ez a bővebb hüvelyváladék miatt van, valószínűleg belekerült a vizeletmintába - várandósoknál gyakori.

Marq, sajnálom, h Luca ovija nem jött be annyira. Nálunk is nagyon jó a bölcsi abból a szempontból, hogy sok mindent csinálnak a gyerekekkel: mondókáznak, énekelnek, táncolnak, gyöngyöt fűznek, stb. Mondjuk itt sem kötelező, akit érdekel, bekapcsolódik, pl. Samu az éneklésekbe nem nagyon szokott :) Pedig ilyeneket tényleg nem "kellene" bölcsiben csinálni, hiszen ez nem nevelési, hanem gondozási intézmény. Bár ez inkább a két gondozónőn (főleg az egyiken) múlik.
Az első helyezett ovi a listámon ezért egy kézművesovi - nagy hangsúlyt fektetnek a mindenféle kézügyességfejlesztő foglalkozásokra, és az év ünnepeinek megtartására - nagyjából minden hónapban készülnek valami ünnepre :) De nem ez a körzeti ovi, szóval ez bizonytalan még.

P.Éva - 8 év :shock: Hú, ez tényleg nagyon nehéz lehetett, és nagyon szerethetitek egymást a pároddal, h ezt az embertpróbáló időszakot végig tudtátok csinálni. És mindjárt a kezetekben tarthatjátok a kisfiatokat :) Szép neve lesz! A pocaklakót mi Kata Évának fogjuk hívni (pontosabban Katának, az Éva az én nevem, azt is megkapja). Ja, én is sokat híztam, pedig nekem nem is volt hormonkezelésem. Lassan elérem a 90 kilót, pedig csak 171 cm vagyok... Kórház: Hartman Gáborhoz járok.
Tényleg, nem szeretnél bekerülni a táblázatba? Ha esetleg igen, Kuklika kezeli a táblázatot, vele vedd fel pü-ben a kapcsolatot. De ha nem szeretnél, nyilván az sem gond.
Kicsit eldugulok.

erpé

Erpé!
Ez jól hangzik(már a körülményekhez képest!).Nemrég volt kenetvétel, tök negatív volt ugye, de mégis kaptam CNS-t, elhasználtam 5-öt, viszketés, semmi nincs, de valóban bővebb már a váladék, de tök ártalmatlannak tűnik, szerintem ez már ilyenkor normális.Ha meg ettől van a hámsejt, akkor az is. :wink:

Kép
Kép
zazzy

hehe, erpé, hogy megnyugtattál a múltkor, hogy 90 felé jársz Te is (mert hogy én is), de azt nem tudtam, hogy 10 cm-rel magasabb vagy :lol: :lol: :lol:
Na mindegy :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: és én is 10 cm-rel kisebb, mint P.Éva :D :D
Igazából nem érdekel most már a súlyom, majd lemegy. A nagyja :) vagy nem :D

Adryn, nagyon szép a szoba! Tetszenek a csíkok, a színek, meg a tükrök is. És a babasarok is szép lett Nicomacival az élen.
É
erpé

köszönöm szépen a szobadícséreteket :D Nicomacinak átadom az üdvözleteket :D én viszont szép jó éjszakát kívánok mindenkinek, off-olok mára.. :P

KépKép
KépKép
adryn

én is távozom, jó éjt!
:roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, igen , én is utánaolvastam, nem jó ez a kókusz :twisted: de azért tényleg kevés százalékban okoz komolyabb problémát, persze elhiszem, hogy bosszant. Én is szeretnék már néha többet tudni, van-e valamim, méhszájam hogy áll, hogy fekszik a baba, úgy amiket ti is mondtok, bár szerintem ha gond van, úgyis szólnak.

Zazzy, azért az megnyugtató, amit Erpé is mondott, hogy neki is több a referenciánál. Terhességnél vannak ilyen eltérések. Bár engem is kiver a víz mindig, a vérvételeknél kifejezetten félek. Nem a tűtől, hanem azoktól a plusz-mínuszoktól.

Én is elteszem magam.
Jó éjt!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn, az én anyukám is Zsuzsanna :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

hűha, a mai nap sem kutya!!! :shock:
drukkoltam, hogy még ma sikerüljön végigolvasnom a lemaradásom... sikerült! 8)

Rszg
Nagyon gratulálok a kicsi Mátéhoz, és egyben sok erőt kívánok a megpróbáltatásokhoz! gyors gyógyulást a kissrácnak!!!

Juji
boldog névnapot! és köszi a híreket!

Moncsiéknak is örülök, hogy már mehetnek nemsokára haza!

Adryn
szuper lett a szoba!
jól látom, hogy egy szobában lesztek a kicsivel???

Marqueza
csak nyugodtan, engem nem zavar, ha sokszor írod, hogy gyönyörű! :lol: :lol: :lol: :oops:
jobbulást nektek!!!

Erpé
az én lányom még nem Barbis... bár még oviba sem jár... :roll:

Nemlajos
nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

mit is akartam még...

ja, újakat én is üdvözlöm köreinkben! :wink: Lililány eszméletlen helyes!!! :D

más most hirtelen nem jut eszembe, ha valakit kihagytam, bocsánat, de vagy 4-5 oldalt kellett egyszerre elolvasnom...

én ma pedikűrösnél voltam. Fanni is elkísért. holnap megyünk tücsök-zenére, kiváncsi vagyok, hány baba születik ezidő alatt... :lol:

ja, Katka
érted is izgultam olvasás közben, bár meglepődtem volna, ha kipottyantod idő előtt Petit! 8) :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!
Nem semmi mi vár rám megint. Ennyit írni!
Adryn nagyon szép a szoba. Nagyon tetszik ez a festés, és a színek is. Nem beszélve Nico kis ágyáról. Ügyes vagy, ügyesek vagytok, jó ízléssel.
Zazzy nekem is sok volt múltkor minden a vizeletben. Sztem se foglalkozz vele. Most is több lesz nekem sztem, mert folydogálok, és tegnap vittem. Ilyenkor természetes, hogy bekerülhet vmi, ez nem jelent veszélyt, de majd megnyugtatnak. Az jó, hogy feltöltetted a vasat, kell is a sok, mert a szülésnél, szopinál sok elvész. Most látom már túl is tárgyaltátok a „hám”-okat.
Nemlajos milyen volt az este? Nyugis, alvós? Sztem egy ilyen is kincs mostanában. Én este 9-től 5-ig szinte át sem fordultam. Ma koktél-party.
Nekem a kókusz kentem 2-án lesz meg. Remélem nem lesz vele gond. Katka csatlakozom Erpéhez a csaszival kapcsolatban, de sztem a dokiddal majd úgyis jobban kivesézitek ezt. Bizti rendben lesz minden. Petike nagyobb is, és 2x ilyen nem fordulhat elő egy bandában.
Máténak nagyon drukkolok, hogy minél előbb érezze anya illatát, és cirógatását. Gondolom Rszg is megőrül tőle távol. Igaz 3 nap, de ilyenkor ez iszonyat sok mindkettőnek. Persze ha meg kell várni, akkor is biztos minden rendben lesz.
Erpé sokat gondolok rád és Katára, mióta a csuklást írtad. Lassan napi 2x ezzel múlatjuk az időt. Nem tom, ki írta, hogy aktívabb lett a babája, hát nekem is. Remélem bent kitombolja magát.
Marq mindig elfelejtem írni, jobbulást neked! Sajnálom, hogy te is pont most dőltél ki, de Luca tényleg nagyon okos nagylány. Annyira várom már az olyan híreket is, mit szóltak a tesók a kicsihez otthon, főleg ahol már ekörül vannak korban. Sztem Bulcsú és Boti legózik majd tovább.
Tegnap Zsolti hazaért, rám nézett, elkerekedett a szeme, és azt mondta jesszus hol a hasam???!!! Ezekhez végképp nem ért, de azt mondta lement látványosan. Én semmit nem látok, de elég őszintének tűnt a megdöbbenése, na meg azt sem tudja ez mit jelent. Bár továbbra is tartom magam, hogy 20-a előtt nem szülök, fogadtunk, hogy szte 15 előtt igen. Mondjuk utolért a lassulás, és átfordulási nehézség. Na meg nem hajolok le minden utamba került repülő, kisautó, stb… után. Kerülgetek minden szöszt, és inkább sűrűbben porszívózok Boti örömére.
Erpé beírhatom Kata mellé az Évát is? Papillon akkor átírjam a nevet, vagy még vártok?
Nemlajos a kiskönyvedben van egy rész, ahol vezetni kéne a méhszájat, minden sorban ha dokinál vagy. Oda nem írnak semmit?
Még nincs Bp-i babánk.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy a végére értem az olvasásnak... Persze a fele már elszállt a fejemből útközben.

Most először is köszi a válaszokat a kórházban bent töltött időre. Jegyzeteltem ám, meg mire én szülök, addigra már friss tapasztalatokat fogok hallani.

Rszg, Máté, nagyon sok kitartást kívánok. Mielőbbi gyógyulást! Borzasztó lehet, hogy még látni sem láthatod a picurt! :cry: Juji, Boldog névnapot, így utólag is, és nagyon várjuk ám a további híreket.

Adryn, szuper lett a szoba, meg a kiságy. Minden elismerésem. Anyósom is javasolta, hogy festhetnék egy mackót a kiságyra, de nem az én profilom.

Párás szoba: Nálunk szintén nem játszik, de hirdetésekből látom, hogy vannak készülékek, amik be tudják gyűjteni a felesleges vizet. Esetleg érdemes kipróbálni, mert a penész elég nagy probléma.

Üdv az újaknak. Minden szépet és jót erre a kis időre pocakkal, és még többet utána. Éva, nem semmi, amin keresztül mentél! Mi csak 3 évet vártunk Gabóra, és csak a lombikkal való riogatásig jutottunk, de az is egy évtizednek tűnt. Gyöngyi, Lili tényleg nagyon tündéri kislány.

Zazzy, nekem decemberben volt a vizeletben hámsejt zsúfolva. A doki szerint nem volt gond. A védőnő januárban megismételtette a vizeletet, akkor genny volt, és erre már kaptam antibiotikumot. Hogy hatott e még nem ellenőriztük.

Viszont tegnap a védőnő 140/90-es vérnyomást mért. Most a hétvégén ellenőriznem kell, és ha fent marad, jövő héten belgyógyászat. Kicsit megijesztett. Ha minden igaz ma kapok készüléket, este okosabb leszek, hogy ez csak egy egyszeri alkalom volt e.

Másrészt meg azon rágom magam, hogy egyenlőre faros a drágám. A doki erre annyit mondott (nem nála szülök, mert ugye nincs választott dokim, csak a gondozást végzi), hogy 50%-ban ilyenkor császár. Gondolom ez függ a baba méretétől, meg az állapotától, de én nagyon tartok egy faros szüléstől! És vajon ilyenkor mondhatom azt, hogy csak császárt vagyok hajlandó vállalni?

Kukli, már akartam mondani múltkor is nálam elég uncsi a kiskönyv, hisz minden sorban csak ennyi szerepel: lelet mellékelve. :wink: Ja meg érdekes, hogy bár ez már a második gyerkőc, párodnak mégsem jelent semmit a leszálló pocak. :roll: Ennyit felejtenek, vagy az előzőnél szóba sem került? Boti nagyon édes a porszívóval, bezzeg én hiába mutogatom a kutyáimnak a miénket, rá se hederítenek. 8)

Katka, várjuk a fejleményeket, hogy Peti baba érzi e, most van itt az ő ideje?

Marqueza, jobbulást! Remélem a szülésre teljesen meggyógyultok!

Hízás: Nekem az elmúlt hónap tett be, mert majdnem annyi jött fel, mint addig együtt véve. Most 85-nél járok és nem csak a korom egyezik Nemlajoséval, hanem a magasságom is.

Kép
Kép
tessza76

Tessza nekem múltkor nem szállt le a hasam. :) Legalábbis nem volt látványosan semmi. Amúgy meg fogsz lepődni, mennyit felejtünk mi is. :wink: 1 év múlva azt sem fogod tudni mikor volt afp, szívhang először, stb.... Legalábbis sokak így vannak vele.
Nekem is faros most Kata, a dokim rám bízza a választást, de nem javasolja a rendes szülést. Még ha nem is nála szülsz, sztem kérdezzed meg mi a gyakorlat, mit kérhetsz. Mondjuk sztem ilyen esetre nagyon jó egy fogadott doki. Nem tudsz már vele beszélni? Az én könyvemben minde bele van vezetve. Baba fekvése, pulzusa, vérnyomásom, méhszáj, esetlges kúrák (pl. vas), beutalók stb..... Akkor nekem egy nagyon lelkiismeretes dokim lehet. Azt hittem ez alap. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

jó reggelt

Nekem pocsék éjszakám volt. Alig aludtam, ráadásul Lili fél 7-kor kukorékolt (mikorra pont visszaaludtam volna) Asszem a délutáni alvásnál én is lefekszem

zazzy: elővettem a múltkori leletemet (pánikolva vittem a védőnőhöz,mert tele volt csillagokkal) A vizeletembe ezek voltak amik többletet mutattak: láphámsejt, fehérvérsejt, vörösvértest és a baktérium a 3-szorosa volt a megengedettnek. A védőnő azt mondta, hogy ezek nem olyan érdekesek, az üledék a lényeg.

Tessza: mikor a Lilivel elkezdtem az nst, szinte állandóan 160-as vérnyomásokat produkáltam, valószínű kórház fóbiám volt, mert otthon mérve tök normális volt minden :)

megyek,mert lóg rajtam a lányom.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Tegnap egész este Rszg-n és Mátén járt a fejem - még éjszaka is velük álmodtam :roll: , nagyon sajnálom szegényeket, bizti rossz lehet Máté nélkül, remélem tényleg minden oké lesz :wink: És ahogy megismertük Rszg-t tényleg nagyon erős és optimista csaj. :) Juji várunk a hírekkel. :wink:

Csibb, pedikűr meg tücsök zene, nem semmi vagy állandóan mentek :D azért szülni is legyen időd elmenni :wink: :D

Tessza reméljük neked is csak a védőnő mért magasat mint nekem. Nekem is 130-at mért múltkor, utána napokig mértem akkor meg 100-110 között volt :roll:
Sajnálom hogy farosak vagytok ti is, tényleg jó lenne ilyen esetre egy fogadott doki, próbálj meg egy szimpi dokival beszélni a dologról mit javasol :roll:

A derekam sajna még mindig nagyon fáj :( tegnap este már szinte felállni sem tudtam, most reggelre egy kicsit jobb, de ha most mennék szülni nem tudom mi lenne :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nekem is mindig magas vérnyomást mér a védőnő! Fehérköpeny-szindróma. :shock: Itthon nekem is 110-120 körül van. A dokim adott rá most gógyszert, nehogy felmenjen, ha szülök. De töknyóc, mert így magasabbat mérnek a rendelőben. Ez van...ha meglátom a vérnyomásmérőt, már megy fel......Monjduk nekem a 2. érték mindig 90 alatt van.
Most meg vérvételen voltam, megint 5 kémcsővel vettek le...... :evil:

Vica, derekadnak jobbulást!
Én mióta járok kismamatornára nem fáj!!! :lol:

Katka, tényleg izgi, h most, h ráérsz, lesz- e szülés... :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jó reggelt

Tegnap gyakoroltattam anyukámat be tud-e lépni, még korai, dehát.... :lol: :lol: képet biztos nem fog tudni feltölteni, mert jelenleg egy fényképezős telefonunk van, azt meg viszem a kórházba, hátha lesz erőm ahhoz is :D
Viszont úgy szeretnék egy digitális fényképezőt :roll:

Vica, gyanús ez a derékfájás 8)

Én is sokat gondoltam Rszg babára, tüdőgyuszit remélem kikezelik!!

Szülésszindrómákról, én még nem szültem, rettenetesen félek, az igaz, de .... szerintem sok site teljesen elrémíti az embert, hogy ilyen, meg olyan borzalmas fájdalom. Valamelyik nap azt mondta az egyik ismerősöm, ez 9 hónap, amit most átélsz, az meg pár óra lesz, és szerintem igaza van, biztos nem lesz kellemes, de arra a pár órára megpróbáljuk összeszedni minden energiánkat, nekem tetszett tényleg ez a cikk, odaösszpontosítani, erőn felül ott lenni, végrahajtani minden utasítást . Én csak attól félek, hogy elgyengülök, dehát azt mondják olyan erős a nyomási inger, hogy muszály nyomni. Valahogy csak kinn lesz :lol: :lol: utána meg happy, tegnap néztem a 35. hetes uh képemet, mintha lenne rajta Majának haja :shock:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jaj, csajok, olyan jó olvasni, hogy ennyit gondoltok és szorítotok a húgomért és a babáért! Köszi!
Új híreim még nincsenek... :(

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Bea, ez még nem az a derékfájás :wink: :) , sajnos bizti hogy rosszul mozdultam. Most már tudok közlekedni, csak a felállás, leülés és a játékok felszedegetése okoz gondot, de talán egy-két nap alatt elmúlik.
Attól ne félj hogy elgyengülsz szülés közben, tényleg olyan erős az inger, hogy muszáj nyomni, és az fog jól esni mikor nyomhatsz már :wink: az előtte levő tágulási szakhoz nem tudok nagyon hozzászólni, mert nálam az mindig nagyon rövid :D
Amúgy így előre elképzelni tényleg nehéz, még nekem is aki pedig már kétszer átélte ezt. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Cikk: elolvastam. Sztem nagyon jó. Kicsit szigorú, de igaz. Amúgy nekem az jött be, hogy használtam a légzőgyakorlatokat. Sokat számított. A másik, hogy (biztos hülyén hangzik), megpróbáltam élvezni, úgy átélni, mint egy csodát, nem mint egy rettegett szülést. Bár én előttem jártam relaxra is, az sokat segített. Megtanultuk a fájást másképp nézni. Nem rettegni tőle, hanem várni, hogy túljussunk rajta, és annak örülni (vagyis nem a következőre gondolni, hanem az elhagyottra). Lehet nem vagyok érthető. Minden rendben lesz. Amúgy Rszg szülése, hogy a baba a kezét odahúzta minden tiszteletem kiérdemli. Így is milyen gyorsan túl lettek rajta. Nagyon ügyes csaj, mindenki az lesz. :)
Vica sajnálom a derekad. Nekem Botival volt katasztrófa. Most nem tudom hogy az öv miatt jobb e. Bobóval 35. hétig (kh-ba kerülésig) jártam tornára, a 12. héttől. Hát nekem sajna annak ellenére fájt.
Bea felraksz még egy Maja képet? Meglesni a haját? :)
Peti mi újság? Anya nagyon rádér!
:wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem is mindenki a légzést mondja, h arra nagyon kell figyelni, mert ezzel eltereled a figyelmet.
Kukli, én is úgy szeretném átélni, h ez egy csoda, és minden fájással közelebb leszünk Szonjához. De még mindig hihetelen számomra, hogy max. 3 hét és babázunk.......

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: hihetetlen? Számomra elképzelhetetlen! :lol: :lol: :lol: :lol: Majd a többiek ráhangolnak. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.02.20 11:22-kor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Javítok: Hihetetlen és elképzelhetetlen!!! :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Szép reggelt! :)

Most sikerült felkelnem.... Hajnali 1-kor lefeküdtem és szépen elkezdődtek fájások. Kicsit gyenge fájások, de olyan 5 percesek voltak.... Már kezdtem örülni, hogy egy kicsit még erősödik és szülök.... Aztán olyan 1/2 4-kor végül bealudtam és 1/4 5-kor felébredtem egy jóval erősebb fájásra. Na, nagyon megörültem, hogy szülök, erre nem akart jönni a következő. Azaz jött, de csak 15-20 percenként, ami ugye nem elég sűrű..... Pedig simán elképzeltem, hogy délre már babázom..... De 6 körül leálltak a fájások és mostanáig aludtam.
De azért mindenképpen pozitív előjel, hogy ilyen szépen fájdogáltam. Még a végén tényleg sikerül magamtól elindítani a szülést. Mivel duci vagyok, ezért fájásgyengeség miatt úgyis kell oxitocin, de már az is valami, ha legalább elindul magától és nem kell indatni....

Elolvastam a délelőttöt, de nagyon kába vagyok, most nem tudok reagálni.... :oops:

Erpé: Köszi a tegnap esti kijózanító sorokat. Igazad van. Nem pánikolni kell, hanem józanul mérlegeleni....

Katka

katka22

Kuklika, itt lesz:)) nekem a 33 hetesen talán jobban látszik, a homloka felett, bár lehet csak képzelődöm :lol:
de hát sok baba hajjal születik, a kis Lívia is, micsoda frizkója van.
Kép 35.hét
Kép 33.hét

és a meggyes pitém:
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
mégsem mentünk tücsök-zenére, mert a barátnőnk sem jön, úgyhogy majd hétfőn pótoljuk, viszont hívott a húgom, hogy a férje és Panni mennek a NOrmafára szánkózni, és vinnék Fannit is! úgyhogy most cincogok, mindjárt csinálok egy carbonara tésztát, leves meg van! 8)
olyan lelkesen ment Fanni, nagyon édes volt!

nekem most pár napja egész jó éjszakáim vannak...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica, jobbulást a derekadnak!!

Katka, csaknem? :wink:

Követem Csibb példáját nézek valami ebéd után. Gulyás nekünk is van még... :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

nagyon édi Majácska! olyan kiváncsi vagyok rá!!!

azért a meggyes pite övön aluli volt! :twisted: :lol:

Katka
húha! micsoda fájások! lehet, majd ma este folytatódik! :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Meggyes pitét plíííz küldj fény post :D

Nekem meg úgy bállt a combomba az ideg vagy mi, hogy alig tudok járni, besz@rok úgy fáj pedig nem is csináltam semmit.

Én a Lilivel voltam úgy, hogy jöttek a 10 perces fájások éjjel, reggel bementünk, hogy akkor szülünk. Kaptam egy szurit és felraktak ctg gépre, na kiderűlt, hogy csak jósló volt, de haza már nem engedtek. Másnap megszületett a lányom :) Mondjuk annyi hozzátartozik, hogy indítani kellett, mert zavaros volt a magzatvíz.

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt!
Hazaért a Zuram reggelre:) Most alszik a szentem, mert 26 órát volt fenn, és ő vezetett az Olasz határtól...

Kukli
: a méhszájamat nézik, be is írja mindig, hogy 3000, hüvelykenetet nem nézett még. Gondolom, észrevenném, ha mintát vesz :wink:

Katka
, én drukkolok ám! :roll:

Bea, Majababa nagyon kis formás :lol:

Zazzy
, örülök, hogy van egy ember, aki mindenben (méret, kor, súly) támogat :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Doki: Aki a terhesgondozást végzi nálunk, ő szülést már nem vállal. Úgy értem egyáltalán nem vezet szülést. A faros szülésről annyit mesélt, hogy neki az első faros babája meghalt, mert beszorult a feje. Mondjuk az anyuka hálás volt, mert már a hatodik gyerek lett volna, de nem igazán akarta. No comment. Aztán a következő 10 faros baba meg minden probléma nélkül megszületett. Mivel a doki 60 és a halál között van, így gondolom ezek nem mostanában történtek, és ma már jóval kifinomultabb műszerekkel lehet követni, milyen állapotban van a baba. Annyit ajánlott, ha netán a szülész orvos a természetes szülést javasolja, akkor a faros szülés titka, hogy csak teljesen eltűnt méhszájnál szabad nyomni, és csak akkor ha a doki mondja. Türelem játék.

A fehérköpenyes szindrómát csak hírből ismerem. Eddigi életemben csak a mandula műtét közben szökött el a vérnyomásom 140-150-re, de ott ugye volt egy kis stressz.
És sajna megérkezett anyósom vérnyomásmérője, ami megint 140/90-et mutatott. Hát még tesztelem a hétvégén, de ebből belgyógyászat lesz. :? Egyébként is vizesedem, dagad a fejem.

Meggyes-pite nyam-nyam. Küldök egy kis fahéjas muffint:
Kép

A szülésről adott link tetszett nekem is és epekedve vártam, mit szólnak hozzá azok, akik már át is élték. Az különösen megfogott, hogy ha már fáj ott, akkor nehezebben szánja rá magát az ember, hogy még nyomjon is erősen pont oda irányítva.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok!

Katka, izgalmas éjszakád volt ezek szerint - lehet, hogy tényleg elindul Peti kifelé?

Mindenféle becsípődős fájdalmakat sajnálom, Vica derékfájását, Gyöngyi combját, és bocs, ha valakit kihagytam. Remélhetőleg ezek azért rendeződnek, elmúlnak.

Kukli, igen, beirhatod a táblába majd Kata Évát :)
Leszállt poci: én úgy tudom, h a 36. hét után már tök normális, h lent vannak a pocak, de ettől még simán hetekig bent maradhat a pocakban a babó.

Bea, neked egy nagyhajú göndör csajszid fog születni :) legalábbis jó esélyed van rá... :) Meggyespite, nyamm.

Csibb, a szánkózás is nagyon jó prg, elhiszem, h Fanni örömmel csatlakozott. Mostanában szerencsére én is egész jól alszom éjjelente (max 1x kelek) és Samu is megint.

Voltam reggel a kórházban CTG-n, nuku fájás, 0-10% közötti értékek, ha a kiscsaj megmozdult, akkor max 40-50%-os kilengés. Szívhang jó, jövő héten ismétlés. Doki beugrott, h megnézze a CTG leletet, közölte, h ez semmi :) Ja, előtte is összfutottam vele a folyóson, megijedt, h szülni jöttem - mivel épp indulóban volt valahova (konferencia). Megnyugtattam, h még nem tervezem a szülést. Szóval ma nem volt UH, meg vizsgálat sem, de a jövő héten a CTG mellett lesz labor meg kenetvétel is - ezek szerint most nézni fogja a streptot, 3 évvel ezelőtt nem nézte.

Lépek, ma megyünk majd haza anyuékhoz, holnap Samuszülinap családilag. Még nem tudom, mikor jövök újra.

erpé

Nagyon szorítok a mielőbbi Máté gyógyulásnak! RSZG-nek meg nagy lelki erőt kívánok!

Nekem nem nézi azt a fránya méhszájat. 2100 vót 2 vagy 3 hete, azóta nem nézi. Tán majd jöv7en. Most jöttem a dokitól. Szerencsétlen kiscsajt össze-vissza nyomkodtam, csokikat kellett enni, de így is meg kellett ismételni a ctg-t. ÚÚÚÚgy utáljuk már! Amúgy minden ok. Uh jöv7 péntek.

Én már 14 kilót híztam, ami víztől függően 12-16 kiló :cry:

Nekem is azóta keményedik a hasam, mióta abba hagytam a magnesiumot! A panangint meg az ödémámra szedem. Gravidát is szedem és szedni is fogom a szoptatás alatt is.

Katka: izgi, hátha tényleg meglep Peti a 7végén :lol:

Bakker, csak ennyi jutott eszembe, túl sokat olvastam én is vissza, Jah: Adryn: nagyon szupi Nicomaci! Nagyon ügyik vagytok!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Erpé, jó mulatást! Hát csak maradtok még egy páran, akik márciusban szültök. Legalább nem leszek egyedül.

Papillon, örülök, hogy jól vagy.

Nemlajos, még ha alszik is, de legalább otthon van. :lol:

Már akartam kérdezni ki milyen eldobható-pelenkát ajánl? Tudom izlések és pofonok, de már a méretnél megakadtam. Ugyi van az 1-es meg a 2-es. Ha normál 3-3,5 kilóval születik akkor elég már a 2-est venni, vagy még javasolt egy csomag 1-es is? Vagy két hete elkaptuk a védőnőt és potom 2 óra alatt kivallattuk a csecsemő-gondozásról, de a legtöbb esetben azt válaszolta, hogy majd szülés után rá ér beszerezni (pl. ruha, pelenka, tisztálkodó szerek...stb.). Hát ehhez azért pasi is kell, mert az én férjem nem igazán vásárolgatós típus.

Kép
Kép
tessza76

csatolok egy pocakfotót is, bár szörnyen nézek ki rajta, a fejem is meghízott :cry:
Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Papillon, szerintem csini vagy, és a kép alapján nincs túl nagy pocid.

Kép
Kép
tessza76

Rajtam kívűl van még valaki, akinek nincs összerakva a kórházi batyuja? Egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam a pakolásra :? Na alszom egyet, csók

Kép

Kép
pgyöngyi

köszi tessza, tényleg nem nagy a pocim, csak tele van risnya csíkokkal :x
gyöngyi: még én sem pakoltam :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, nehogy azt higgye vki, már megszültem. :D Pedig már úgy várom, mint a megváltást!

méhszáj: nekem még egyszer sem nézték!!! :shock: Lucával annak idején állandóan matatott bennem a doki, pedig panaszmentes voltam. Ez most egy másik orvos, de csak beírja a könyvbe az értéket hasraütészserűen.

Zazzy: a vizelet középsugaras volt? Mert ha nem, akkor attól is lehet sok laphámsejt!

Kukli: nekem elfelejtettél telószámlistát küldeni, de ha nincs időd, hagyd, Erpé megadta az övét, majd vele üzenek.
Én is kíváncsi vagyok nagyon, hogy Luca mit szól majd a Kistesóhoz...eddig csak félévestől fölfelé látott babákat, azok már olyan strapabíróak. Nemrégiben viszont egy kéthetes újszülött láttán így nézett: :shock: és azt kérdezte, hogy a "miénk is ENNYIRE kicsi lesz?" És vörös és ordítani fog, tettem hozzá, hogy ne egy gügyörésző mosolyalbumra készüljön. 8)

Adryn: szép a szoba, a dekor is klassz, ügyes vagy!

marq
Kép
Kép
marqueza

tessza: ha van Penny Market a közelben, ne hagyd ki a pelenkájukat, egy próbát mindenképp megér! A bölcsiben a gondozók nem ismerték, azt hitték vmi drága márka, szerintük a legjobb, amivel találkoztak eddig. Nem akarták elhinni, hogy pennys. Nyert vmi német kiváló minősítést, a popsitörlő is, és nagyon olcsó! (popsitörlő asszem 80 db/398 ft) szenzitív meg tesztelt, stb. Aki teheti, próbálja ki, mi tízezreket spóroltunk vele.

marq
Kép
Kép
marqueza

Papillon csini vagy :wink: és tényleg nincs nagy hasad.

Tessza szerintem azért érdemes megvenni az 1-es pelust, az nem is olyan nagy csomag hamar elfogy, így ha kicsit nagyobb a baba, akkor is :wink: Én vettem egy 1-es csomagot, meg egy 2-eset, de az csak 10 db-os valami új, itt a környéken van ilyen pelenkadiszkont, gondoltam kipróbálom.
De szerintem még 1-es csomagot kell majd vennem - de azt majd a párom megveszi ha megszültem - mert nekünk a kórházba is kell vinni, legalábbis két éve úgy volt, hogy naponta csak 5-öt adtak és hát volt hogy nem lett elég :roll:

Én már összepakoltam, indulásra kész vagyok :D
Csak tudjam hogy melyik csomagot kapjam fel a 4-ből :lol: mert oda van készítva a babarucis csomag, na meg az utánam hozandó kis csomag is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?