A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Pumpóka!

Bizony + - két hét....ezért én már márciusban össze leszek készülve szerintem.....
Ha nem leszek lusta.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, én tavaly nov. végéig tanultam ott. Akkor a Győzőt ismered a könyvelőknél? Ő tanította nekünk a számvitelt....
Hát én is hasonló mutatványok elkerülése miatt nem mászkálok, csak ha már felolvadt mindenhol a jég.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmarian!

Hogyne ismerném a Győzőt.... :lol: Róla tudnék mesélni....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

És nekünk is a számvitelt tanította...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, nagy forma... :lol: Nekünk a kisfiáról mesélt sokat. Meg mi barinőmmel még nyáron be is pasiztunk, mikor behozta. :D De a felesége vmi borzalom. Egyszer láttuk, pont az automatánál beszélgettünk, ő meg húzta kifelé az irodából a gyereket és úgy nézett ránk, mint a véres rongyra...Nem tűnt vmi barátságosnak. :shock:
Akkor te is munkaügyis tanfolyamon voltál, vagy a másik részben a számteches suliban, vagy mi van ott? :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmarian!

Európai üzleti asszisztens tanfolyamra jártam, ami munkaügyis volt bizony.
Amikor a Győzőt megismertem, még nem volt a felesége...és gyereke sem volt...
Majdnem sikerült vele összejönnöm (Győzővel) de jó pár dolog közbejátszott...
szép emlékként örzöm őt...nagyon szerelmes voltam....
Nagyon jó fej és én meg beleszerettem....évekig nem is sikerült kiábrándulnom belőle igazán....a férjemig.... :cry:
Amúgy jól van a Győző??? Remélem, boldog, mert én nagyon boldog vagyok a férjemmel!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Oh... akkor beletenyereltem nagyon. Bocsi. amikor utoljára láttam, jól volt, boldogok biztosan. Legalábbis a kisfiát napi szinten hordja vonatokat nézni az állomásra. :) Igazából én mindig az ajtót nyitogattam neki, amikor az irodába hordta a fénymásolópapírt és pont kint cigiztünk. Na akkor tűnt fel. Igazából nagyon aranyos pasinak ismertük meg, és barinőmmel többször kommentáltuk a viselkedését magunk közt. :lol: Nekem a hangja tetszett nagyon. Emlékeztetett egy régi nagy szerelemre... de ennyi. :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Zorroné - Sajnálom, hogy ilyen borzasztó volt a cukros cucc ... én is itthon egy egész citromot belefacsartam, és ott már csak összerázogattam és megittam :)
Nálam apró büfizgetéseken (az legalább 20 volt a 2 óra alatt :lol:) és némi émelygésen kívül nem volt bajom :D
Utána azonnal sós pogácsát ettem sok-sok vízzel (nekem is utóbbi hiányzott nagyon) .. de mire hazaértem már kívántam a csokis muffinomat - úgy tűnik, nem kicsit vagyok édesszájú :lol: :lol:
és teával benyomtam .. :lol: :lol:
Nekem ma már van eredményem .. csak el kellene menjek érte - én lustaság.
De annyira kikészített a tegnap fizikálisan, hogy 10 perce keltem :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Nah... párom képes volt felhívni, hogy neki mákosguba kell, mert ahol járkálnak a boltokban mindenhol csorgatja a nyálát a hűtőkre... :lol: Mivel az neki kevés, ezért leadta a rendelést... kénytelen leszek kimenni... :? :oops:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Fmarian!

Bizony elég jól beletenyereltél.... :cry:
Még mindig örzöm a fényképét...és a tollat amit tőle kaptam...
még a hangjára is emlékszem...
Még a jó beszólásait is gyűjtöttem...valahol megvan a hosszú lista...
pl. "döbbenet, tiszta blöd...stb...stb..."

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,
most nem tudok visszaolvasni, de a gyerekruha-mértekeről lenne pár gondolatom.
Szóval:
az enyémek nem nőttek gyorsan, teljesen átlagosan (ez alatt azt értem, hogy a fejlődési görbéken mindig pont középen voltak, szaknyelven 50% percentilisek :lol: ). 3 kiló körül születtek, és mi sem vagyunk átlagon felül nagyok a férjemmel.
Ezért nálunk így alakult a ruhaméret:
0-3 hó: 56-os
3-6 hó: 62-es
6-9 hó: 68-as
9-12 hó: 74-es
12-18 hó: 80-as
18-24 hó: 86-os

A kisebbikem most lesz 20 hónapos, nála most fogom lecserélni a 80-as ruhákat 86-osra. Nagyobbikom három és fél elmúlt, ő most fogja kinőni a 98-as ruhákat. (a 98-as amúgy a 3 évesnek felel meg sok mérezetézsnél).

Tehát én az április babáknál 62-es méretből vennék inkább nyári, rövidujjú dolgokat, és 68-asból már inkább hosszúujjúakat. Remélem, egy első babás anyukát sem zavartam össze...

Mi 19-én megyünk a nyeremény 4D UH-ra.

Ja, gyakoroljatok, akik még nem babáztatok: az édesanyák egyik NAGYON hasznos tulajdonsága, ha éjszaka hatszori felébredés után is (anya, anya, áááá stb.) vissza tud aludni azonnal. Persze a hatodiknál már lehet kompromisszumot kötni, és magad mellé venni a másfélévest, hogy békesség legyen...

:lol:

Üdv,
Nuska+ (26+5)
nuska1

Szösszenet, jó az alvókád! Te is szoktál versenyt aludni a mormotákkal?! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mary, ne hari... mostmár tényleg ki kell hogy engeszteljelek azzal a töltött káposztával. :) :wink:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmarian!

Az én férjem is mákos guba mániás....nagyon édes szájú is... :lol:
vigyi magadra és a SZÜV felé ne mászkálj ott tényleg nagyon csúszik

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Éjjel én is felébredek legalább 3-szor. A picur rugja a vízhólyagomat, gondolom nem fér ha van benne :D . Délelőtt csak akkor tudnák aludni, mikor fel kell kelnem valamiért. Amúgy már hajnalban kipattan a szemem. Pedig régen mennyit aludtam... :oops: :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="fmarian"]S írta:fmarianzösszenet, jó az alvókád! Te is szoktál versenyt aludni a mormotákkal?! :lol:

Hát .. mi tagadás :D :lol: :lol:
Párom és én is ilyenek vagyunk .. hétvégén 12-14h előtt nem kelünk ki az ágyból :D

Kép
szösszenet

Mary, nyugi, mi a 3-as postánál lakunk..

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Jah .. és úgy tűnik a gyereknek is jó az alvókája .. vagy nagyon jól nevelt .. nem tudom :lol: :lol:
De éjjel nem zargat, ilyenkor meg olyan, mintha step-aerobic órát tartana odabent :D :lol: :lol:
És egész nap nyomja .. még éjfélkor is (ami nem gond, mert mi akkor még tv-zünk :oops: :oops: ) :D
Szóval éjjel hagy aludni - még sosem ébredtem rá .. :)
Pisiliés viszont engem is gyötör .. de az félálomban is megy :D

Kép
szösszenet

fmarian!
Azért ennyire nem ismerem Tbányát....de tényleg vigyázz magatokra!
töltött káposztát még megbeszéljük... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nuska - Köszi az infokat - én már le is jegyzeteltem magamnak :D

Kép
szösszenet

Én is kérek mákos-gubát :twisted: :twisted:
Nah .. megyek is reggelizni ..
Marad a Ciniminis meg a Chocapic :lol: :lol:

Kép
szösszenet

LAnyok!

A ruhameretek nalunk is hasonloan alakultak mint Nuskanal!

3700 g es 56 cm volt Zoli, mikor szuletett.

0-3 hó: 56-os
4-7 hó: 62-es
8-10 hó: 68-as
11-15 hó: 74-es
16 ho-ket eves koraig: 80-as
2-3 ev kozott: 86-os
3 ev: 92-es

Mondjuk nekem kicsi nagyon a fiam. 24-es a laba es 12 kg 95 cm.
De en es a ferjem is kicsik vagyunk, mind a ketten 170 cm.
Mind a ketten vekonyak es kicsik voltunk gyerekkorunkban.

Magi
Vendég

Csajok,
most minden nagyon csúszik, úgyhogy vigyázzatok. Főleg a kertesházas övezetekben. Ma én is megint majdnem eltanyáztam. Azt hittem, már jobb a helyzet a vasárnapi/hétfői állapothoz képest, de nem....

Mary,
fogdokira visszatérve: sajnos tényleg vannak sarlatánok, de ha érzed, hogy van lyukas fogad, jobb, ha nem hanyagolod el szerintem. A terhesség alatt nagyon sokat romolhat az állapotuk. Én a 16. hét körnéykén voltam egyszer fogorvosnál, de elmegyek újra. Nem fáj és szerintem továbbra sincs lyukas fogam, viszont még mindig vérzik az inyem, úgyhogy a biztonság kedvéért inkább megnézetem.... Ha nem bízol a fogorvosodban, akkor keress másikat. Előbb-utóbb csak találsz olyat, aki megfelel az elvárásaidnak.

Kép
emi29

Én is túlvagyok a cukorterhelésen, és vissza is olvastam.

Zorroné, sajnálom, hogy ennyire rossz volt...én abszolút jól bírtam, azt azért nem mondom, hogy jó volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Nálunk 2,5 deci vízbe egy fél citromot lehetett belerakni. Levették egy óra múlva is a vért, így 3x szúrt a dokim. (Azért irigykedve néztem egy másik kismamit, akinek a tej-zsemle verzió jutott, és ő egy óra múlva már le is léphetett.) Eredmény holnap délelőtt, mert a doki nem várja meg délután. Ja, és hazafelé benyomtam egy Snickerst, lehet, hogy hosszú ideig az utolsót. Nem uhuzott meg, mert vmi új gépet próbálnak ki. (Nem igazán értem, ez más dokikat nem akadályozott meg az uhuzásban, de mindegy, jövő héten lesz uhum. :D )

Tibu, grtaula az ikrekhez, és drukk az amnióhoz! Pihizzél, és ne idegeskedj...

Szofi, Tomi nem Molnár dokinál született, hanem egy sarlatánnál, aki már nincs is a kórházban (szerencsére). Azért cseréltem le, mert szvsz nem vett észre egy gyulladást, ill. nem kezelte ki rendesen, emiatt mindkét petevezetőm lezáródott, és csak a lombik maradt. (De hát ezt biztosan senki sem tudhatja, meg már nem is érdekel, csak a bizalmamat elveszítette.)

Kép
babyteve2

Nah már itt is vagyok...
Mary, a sportpályánál, ha az többet mond... Most aztán jól bevásároltam. Mostmár csak ebédelni kéne lassan, mert asszem kezd vmi lyukféle kialakulni a gyomrom helyén...
Jó étvágyat mkinek az ebédhez!!!

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Remélelem mindenki jól van! Nem tudom mizújs, mert belépni se nagyon van időm!

Én túl vagyok az 1 szigolatomon 2 hét tanulással .

Lesz vizsgám 17-én és 18-án a mumus szigorlatot (nyelvészet) pedig elhalaszottam 21-re, de még így is kevés az idő.

A munkahelyen volt ma megbeszélés és febr. 15-re beosztottak (kb. addig dolgozom), lesz farsangi karnevál és mint főszereplő fogok szerepelni kinn a hidegben.
Mondtam h nem tudom garantálni h esetleg nem leszek-e rosszul akkor.

Jövő héten már próbálnánk és meg kéne írni a szövegemet, de mondtam (tudják) h. a vizsgákra kell készülnöm és nem fogok bejönni.(egyébként ma is szabadnapon lennék).
Erre azt mondták h ne legyek a magas C-én.
:o :(

Sajnos nekem már volt rossz fogam is megint van :(

Holnap megyek uh-ra, védőnőhöz akivel most fogom közölni h nem Szeretnék itthon szülni kíváncsi vagyok a reakciójára :oops:

Kép
kritta

[quote]H írta:olnap megyek uh-ra, védőnőhöz akivel most fogom közölni h nem Szeretnék itthon szülni kíváncsi vagyok a reakciójára

Ez mit jelent????

KépKép
kisfruzsi

A ruhaméret nálunk is hasonlóan alakult. Elég sokáig jó volt az 56-os, a fiúk 51 és 53 centivel születtek. Volt más topicban olyan, aki azt mondta, hogy hülyeség 56-osból 1-2 db-nál többet venni. Hát én nem kockáztatnám meg, mert nem minden baba születik 4 kilóval és 60 centivel. Meg nagyjából meg is mondják, mekkorára várható a születési súlya és mérete, legalábbis nekem az utolsó uh-kon mindig mondta a doki, igy tudtam, hogy nem árt, ha beszerzek egy-két 50-es méretet is, Barnusom született 51 centivel, igy rá még az 56-os is nagy volt. :lol:

Nemrég értem ide gazdagrétre, hát volt egy-két helyen, ahol majdnem tanyáztam egyet. Spárgába sikerült félig lemennem, de komolyan! :? Még mindig fáj az alfelem, annyira megfeszült hirtelen ahogy szétcsúszott a lábam. Ha nincs egy kerités mellettem akkor pofára is esek!
Öcsikém elment fürdeni meg hajat mosni (ahogy ő mondja, mókust) :) igy tudok a gép elé ülni. Szerencsére sokáig tart neki mert majdnem derékig érő göndör szőkés haja van és rengeteg (szakadjon meg, de utálom érte ám, nekem alig van hajam) igy nem két perc :lol: viszont hallgathatok Offspringet, mert azt betette a gépbe... minnyá át fogom nyomni, mert én annyira nem. Csak nyomnak egy Offspring utánzat bandában (Öcsi dobol) oszt nála ez a favorit... :) Mindegy....

Ági

Szössz, integetek jó???? :)
Vendég

fmarian!
a sportpálya sem mond többet...majd talán egyszer meglátom. férjem tuti tudja, hol van.
Ebédhez jó étvágyat mindenkinek.
nálunk főtt krumpli + csirkemell sajttal (először kicsit megpárolni kell aztán be a sütőbe) NAgyon fini volt....jó sokat ettem.... :oops:

Emi!

biztosan van lyukas fogam,mert látom....de nem fáj és a félelem a dokiktól jobban visszatart, mint bármi más...
majd egyszer úgyis elküld a védőnő, aztán nincs menekvés...
de azt nem engedem hogy hozzá nyúljon. csak nézze meg... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Babyteve,

van olyan, hogy egy helyen 2 különböző módon (cukros víz vagy zsömi+tej) csinálják a cukorterheléses vizsgálatot? Ez a dokitól függ?

KépKép
kisfruzsi

Én sem értem .. miért, eddig úgy volt, hogy otthon szülsz? Vagy a védőnő preferálja az otthon szülést?
Amúgy teljesen mindegy mi a reakció - ott szülsz, ahol te akarsz .. ez nem szavazás kérdése, hanem a te egyéni döntésed ;) :)

Kép
szösszenet

[quote="pumpóka"]S írta:pumpókazössz, integetek jó???? :)

Oks :)
(Amúgy látom, a Big Brother mindig figyel ;) :lol:)

Tegnap mondtam volna, hogy Békáson meg szüleim laknak - ott is vannak beépített embereim :D

Kép
szösszenet

Jajj, és 27 hetesek vagyunk - de jó :)
És új szöveget kapott megint a vonalzóm :D mennyire igaz :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote]H írta:olnap megyek uh-ra, védőnőhöz akivel most fogom közölni h nem Szeretnék itthon szülni kíváncsi vagyok a reakciójára

Nem a városban fogok szülni, hanem Pesten :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kritta

Igazából már 20 hetes vagyok.

ez hány hónapnak számít?

Kép
kritta

[quote="kritta"]N írta:krittaem a városban fogok szülni, hanem Pesten :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oh, így már világos :)
Rengetegen jönnek fel Bp.-re szülni - szerintem nagy megdöbbenést ezzel nem fogsz kelteni :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Gratulálok a 27. héthez!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja akkor már értem! :lol:
Szerintem kb. 4.5 hónap.

KépKép
kisfruzsi

A dokim (ráadásul a zsemlés csaj dokija is Ő!), tehát nekem azért mondta a cukorsat, mert ikrek és eleve a felső hatértértékes cukraim voltak világéletemben. Meg eleve csak a 26. héttől csinálják náluk...(meg kellett küzdenem az asszisztens csajszival az időpontért, hülyének nézett, hogy mit akarok ilyen korán, és miért a cukrosat...aztán beírt :D

Kép
babyteve2

Akkor értem. Tehát ráadásul ha holnap megyek a beutalóért, akkor egyáltalánnem biztos, hogy meg is csinálják a vérvételeket még aznap.....Pedig szívesen túllennék rajtuk holnap+apa holnap el tud velem jönni, de máskor nem biztos

KépKép
kisfruzsi

Kritta, ne aggódj, nem tud mit tenni ellene. Ott szülsz ahol te akarsz... Én már a legelején közöltem a védőnővel és nem szólt semmit.
Eldöntötted már, hogy hol szeretnél szülni? melyik kórházban?
Nekem könnyű dolgom volt, mert a dokim adjunktus a Bajcsyban. Nem volt kérdéses, hogy hol szülök...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kisfruzsi - Szerintem nem leszel túl rajta holnap :(
Főleg, mert éhgyomorra vesznek le vért .. nem tudom mikor mész a beutalókért .. de azért egyél! :)
Meg ha cukrosra kell menned, akkor azt ki kell váltani a gyógyszertárban (legalábbis nekünk úgy kellett, nem kaptuk ott)

Az én házidokim még rávezetett a vérvételes beutalóra jó pár dolgot .. :) annak az eredménye már megvan ..
Kálium, Kálcium, VAs .. ilyenek ..
A Vasam a legjobb, a többi a határérték aljánál van :(
Szóval ha legközelebb megyek a dokihoz, megkérdem - mit tegyek :roll: :roll: :roll: Pedig naponta szedem az Elevitet és rengeteg gyümölcsöt eszem .. :(

Kép
szösszenet

Ja, nekem meg amennyi eszem van kimentem a konyhába, hogy eszek... ehelyett kipakoltam a hűtőt és kitakarítottam szépen. Kérdés meddig maradt ilyen szép tiszta. Mostmár nyugodtabban fogok enni... :shock: :lol: :lol: :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Na igen, azért jobb, ha vki megy Veled, ki tudja...(én aztán extra rókás vagyok, aztán mégsem lett baj...lehet, hogy azért, mert már annyira ezen járt az agyam, hogy rendesen felkészültem a legrosszabbra is...sőőőőt, csak arra készültem :shock: )
Nem tudom, hánytól van vérvétel, és legfőképpen MEDDIG, de úgy menjél, hogy beleférj a 2 órába, volt, akinek ezért kellett 2x mennie, mert 10-ig volt vérvétel, és az első vért, csak pl. fél 9-kor vették le...Nem hívtad fel őket?

Kép
babyteve2

Glükózt bármelyik gyógyszertárban lehet venni...asszem 180 ft...

(Én ezért is bírom a dokimat, nem kell se beutaló, sem a laborban sorban állnom 3x, simán Ő szúrt meg a nővérszobában, vizeletet is átöntögette a kémcsőbe...és mindezt eddig ingyé'...)

Kép
babyteve2

Sziasztok! :)

Látom gyűlnek az ikresek. Ez tök jó!
Tibu remélem minden rendben lesz veletek.

Kiscsillaggal mi van? Nagyon izgulok érte.

Rakok pár képet a babakocsiról, amit vettünk. Irtóra örülök neki. Annyira tetszik!
A H&M-ben megnéztem a leértékelést, vettem is pár bodyt meg rugit meg sapót, de sajna ezek nem voltak leértékelve.

Kép

Kép

Kép

Nekem jövő héten lesz a cukos lötyis izé...De lehet eltolom még egy héttel.

Ollem! Tök jó nektek, hogy mentek uh-ra, mi majd csak februárban legközelebb.

Kép

Kép
kamilla306

Nem hívtam őket, mert aban maradtunk a védőnővel, hogy menjek holnap reggel a beutalóért. Mindig 8-ra megyek éhgyomorra, és eddig rögtön küldött is a laborba. Na mindegy majd kiderül..

KépKép
kisfruzsi

Kamilla - Ez a babakocsi gyönyörű ... nekem nagyon tetszik!
Jajj, annyira cukik lesznek benne :) Mindig megcsodálom a kis iker-babákat :) kemény meló lehet kihordani, és az első évek főleg .. de akkoris .. csodálatos dolog :)

Kép
szösszenet

Kamilla!

Szép a kocsitok! Gondolom már alig várod, hogy élesben kipróbálhasd!!! :D
Bizony ma lesz uh....és már csak kicsivel több mint 4 óra múlva... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Tünemény a kocsi! És nagyon jó, hogy szembe lesznek egymásssal, legalább nézegethetik egymást! Vagy mindegyik ikres kocsi szembefordítható? Nem vagyok valami tájékozott :oops:

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?