Nagy nehezen visszaolvastam, de reagálni nehéz erre a sokmindenre.
Adryn Az a maci nagyon édi a kiságyon

Jöhetnél hozzánk egy Máté-sat festeni
Katka A stepto miatt ne izgulj! Általában "csak" a hüvelyben van, ezért adnak szülés közben vénásan antibiotikumot, ami megakadályozza, hogy a baba a szülőcsatornában megkapja a fertőzést. Ez a nagyon-nagyon ritka, amikor már a magzatburokban megkapja. Sajnos mi ebbe beleestünk:( Emiatt ne gondolkodj császáron.
A szülésről. Mindenkinek ajánlom, aki nem kezdte el szedni a homeopátiás tágulást segítő szereket. Nekem bevált. Igaz, már 0.40-kor kezdődtek otthon fájások. 8 perces rendszeres volt. Ekkor elmentem zuhanyozni, hátha elmúlik (akkor jósló). De nem múlt el. 2.30 körül ébresztettem Gézát, és bejöttünk a kórházba. Egy ujjnyira voltam nyitva. 4-5 perces fájásaim voltak, aztán elmúltak. Már azt mondták, hogy lehet, nem is szülök. Aztán 9-kor jött a doki, megvizsgált. Már 3 ujjnyira nyitva voltam. És nem voltak fájásaim, de 15 percenként szedtem a bogyókat. Aztán mondta a szülésznőnek, hogy tegyen fel NST-re had lássuk a fájásokat. És NST alatt be is indultak, de alig éreztem. 9.30-kor burkot repesztett és 10.50-kor megszületett Máté. Szóval ha úgy nézzük, másfél óra alatt meglett Máté.
A vágás. Én csak annyit vettem észre a vágásból, hogy hallottam az olló csattanását. Kicsit repedtem is, de azt sem éreztem.
Máté nélkül. Próbálok erős maradni, de ma egy kicsit kiakadtam, mikor Szilvi bejött hozzám. Azt mondtam, hogy igazságtalan a világ. Mi, akik nagy szeretettel, szerelemben vártuk Mátét, elviszik és aggódunk érte. Mellettem meg itt egy roma 16 éves lány, akinek tök egészséges a babája, itt szoptatja, de soha egy szót nem szól hozzá, nem simogatja és nem adott neki még egy puszit sem.
Szóval leginkább azért nehéz itt a kórházban, mert 3 óránként felhozzák a babákat szopni, én meg csak arra gondolok, hogy az én kisfiam meg valahol Pécsen egy inkubátorban, és még magamhoz sem ölelhettem. Az a legrosszabb, hogy szerintem 2-ből nem tudnám kiválasztani, melyik az én fiam
De igyekszem erős maradni. És sokat segít már az is, hogy Ti mennyire szorítotok nekünk:)