A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

sziasztok!

Csak gyors bekukk,hátha valaki tud ötletet!Vagy van ebben tapasztalata!
Szóval penészesedik a ház....nagyon...mit tegyünk szerintetek?A hipós kezelésen már túl vagyunk!Semmit nem segített!Januárban költöztünk be....február végére bepenészesedtünk...szinte minden fal!!!Nyáron nem volt,de most megint jön vissza! :(
Már nagyon elegem van!!!Mi meg szívjuk a gombaspórákat....meg a gyerekek is...és a pici is majd....ha nem vesszük észre és írtjuk azonnal!Szerintetek valami páraelszívó segítene?Mert arra gondoltunk azt veszünk!Nincs valakinek tapasztalata ebben?
Vendég

Tulip
férjem nagy guru ilyen témákban - ne tévesszen meg lelkész mivolta,mert pl,asztalos sulit is csinált, meg építkezett is és villanyt is szerel. Tehát ügyes és még érdekli is.
Szval kérdés az hogy
- miből épült a ház?
- mikor épült a ház?
- hol penészesedik? (alul, felül, sarkokban, szekrény mögött)
- biz. esetekben valóban segít a páraelszívó, de ha pl. szigetelési gond következménye akkor csak a külső szigetelés segíthet.
Vendég

Jó reggelt!
Fiunk mostanában kiskacsának érzi magát. :lol: Napközben úgy tapos a bordáimnál, nem tudom hova akar elúszni? :) Éjszaka egy fokkal rosszabb a helyzet, mert akármelyik oldalamra próbálok fordulni, olyan rúgással, könyökléssel válaszol, hogy rögtön hanyatt vágom magam. :shock: Úgy szeretnék legalább pár percet oldalt fekve aludni, de nem hagyja. :( Mondtam neki, ha ilyeneket mozdul, könnyen leereszti maga alól a medence vizét és akkor szárazon úszkálhat. :twisted: Nem nagyon érdekelte őt.
Most meg már hangosan korog a gyomrom. :oops: Ráadásul semmi pékáru itthon, még egy szelet kenyér sincs, így kénytelen vagyok nekiindulni a vásárlásnak így esőben is. :roll:
csillag25

Csillag! Aranyos ez a kiskacsas duma :):) Az emyem akkor uszkal, amikor en is...mindig le akar gyozni. baromi fajdalmas, mert ugye a hasam neha lefele log a vizben, neki igy van egy halom tere, es lefele nyomja ugye a sulya, arra ficankol. nekem minig ugyanazt az oldalamat rugja ki, sokszor megfoghato a kis labpraclija. Ez is fajdalmas, de en ezt imadom. Amikor nem csinalja, beigerem neki a rozsaszin kiscipot (egyenlore tusarok nelkul), es nekikezd...ha abbahagyja, hozom melle a kis neszeszeret is...sot, multkor mar a meg nem letezo napszemuveget is beigertem, ha megfoghatom a tappancsat :):) Aztan majd jol megszivom...alig fog kibujni es mar a mobiltelefont keresi majd :):)

POkica! Multkor a rendeloben beszelgettek, egy csajnak kb ilyesmi volt a zaroja ahogyan leirtad, es neki azt mondta a doki, hogy ha egyebkent elotte minden rendben volt, es nincs mas jel (akar egy fog begyulladasa, vagy huvelyi folyas...), akkor valoszinuleg a nagyon megvaltozott nyomasviszonyok es a szervezet megterheltsege okozza ezt...megtortenhet, hogy ezek valodi fertozes, stb nelkul is atmennek a vizeletbe...es ilyenkor gyakran kapnak ilyen kepet...marmint hogy semmi nem jo. neki is varni kellett ott, delutan megismeteltek mindent ujra, nem irhatnak fel gyogyszert mindenre rogton, mert lehet, csak arrol van szo, amit elotte magyarazott a doki.

Gabicika! Nekem eszembe sem jutna ez a karacsonyi kiruccanas...szuleid biztos tulsagosan be vannak zsongva es nem felelotlensegbol kertek teged az utazasra, de valoszinuleg bele sem gondoltak. En amugy elegge laza vagyok utazas temaban, pl ha nem ujitanank lakast, mar lefoglaltuk volna a kovetkezo karibi hajoutat majusra, ami meg hagyjan, de odaig ugye van 12 ora repulout is :) SZoval itt nem csak magarol az utazasrol van szo, hanem szerintem az elso hetek abszolut arrol szolnak, hogy egyutt, otthon, biztonsagban, megszokja a kornyezetet, es mi legyunk azok, akiket kenyeztetnek, akikhez idomulnak a tobbiek, es ne nekunk kelljen barmivel is faradoznunk. Aztan majd utazik meg eleget.

Hu, csajok! De jo, hogy en kimaradok ebbol a tappenz/gyes/gyed/tgyas bulibol...igaz, hogy igy egy fillert sem kapok, de legalabb meg sem orulok :lol:

Kép
pumipumi

Amúgy nekem is lehetetlen lenne azon az oldalamon feküdni,ezért szerencse,hogy el lehet altatni előbb :). Na,ma reggel én is megyek nst-re,bár őszintén szólva nem igazán érdekel. Remélem csak,hogy nem sokat kell várnom...itt ugye nincs elsőbbségem :(

Kép
pumipumi

Sziasztok!

TULIPÁNOS!
Nálunk a fürdő penészedig 2 helyen.Mindent elkövettünk már,de csak visszajön télen.Túl sok a pára,így nincs mit tenni.Minden tavasszal kifestünk és így bírja télig.Én is azt hallodtam,hogy a páraelszívó sokat segít,de iszonyatos drágák!

GABICIKA!
Szerintem egy 3-4 hetes babóval már nyugodtan lehet utazni ennyit.Kérdés az,hogy mennyire biztonságos: ünnepek környékén sok marha a csúszós utakon.Na meg az is fontos,hogy mennyire tűri a picúr.Szerintem ne vessétek el a gondolatot,majd kiderül mi lesz.

CSILLAG!
Én már megjártam a boltot szakadó esőbe!Muszáj volt,mert fél 6-kor megkívántam a szardíniás melegszendvicset sajttal.Pedig én utálom akonzerves halat..... :roll:
Az én fiam is kifogásolja az oldalt fekvést :D Csak úgy üt-vág.Ez biztos valami férfi szokás :D

Én nem tudom mi van,de Zizuval 2 napja nem lehet bírni!Állandóan hisztizik,semmi nem jó ELMO-n kívül semmi nem foglalja le.Szégyellem,de tegnap már kiabáltam vele.Persze semmit nem ért,csak én lettem tőle még idegesebb.

Régen volt ilyen sz*r napom mint tegnap.Párom egyszerűen nem volt hajlandó semmit segíteni.Hiába kértem,hogy csak szedje kia gépből a ruhát ne kelljen hajolgatni semmit nem ért.Abszolút SEMMIT nem csinált,ráadásul bunkó is volt rendesen.Annyira,de annyira rosszul esett.....Hiába mondja neki a védőnő/orvos,hogy kicsit segítsen már be a házi munkába,semmi.Abszolút nem veszi komolyan.Annyira elkeseredtem. :cry:

Na a másik!Megbeszéltünk a testvérekkel.hogy nem veszünk kari ajándékot.Egyszerűen nem bírunk,elvégre a dokinak/szülésznőnek is szeretnénk pénzt kapni.Erre volt aki mondta,hogy ő akkor is vesz és kész.NA most erre mit csináljak?De eldönöttem,hogy nem foglalkozom vele.Mi szóltunk és mindenki megértette sőt,természetesnek vette.Innentől kezdve más hülye agyréme nem érdekel.Még ha rokon is.
Vagy rosszul gondolom?
Vendég

Olga! Egyetértek az ajándékkal kapcsolatban. Ha valaki szeretne adni úgy is,ha nem kap,az csak neked jo :) Neked egyáltalán nem kell rosszul érezned magad,ha nem viszonzod,hiszen mondtad is mindenkinek. Én sem görcsölnék ezen...méghogy pont a kari miatt is aggódjak...

Kép
pumipumi

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,fél órája gépelek és elszállt.......

A lényeg:tökéletesen jól vagyunk,Gergely direktor fejvégű és még mindig nagyon aktív.Méhszáj zárt.Vizelet rendben.3 hét múlva kell mennem,addig a betöltött 35.és 36.héten ctg-re,de itthon is csináják,így nem kell bemennem Pestre.Hurrá.
Dokim szerint már aggódnom nem kell,itt már baj nem történhet.Úgyhogy ti se tegyétek,olyan sokan paráztok tök fölöslegesen,holott van,aki már a 37 is betöltötte!!!Azok mitől fének????

Dokim jelenleg oltást sürget :cry: fogalmam nincs,mit tegyek.Nem akarok oltatni,de emiatt lebetegedni,stb.....apa holnap oltat.Család nagy része is.

D köhög.Remélem nem betegszik le a drágám.

Olga,D-vel sem nagyon lehet bírni,én gyakarn le kell,h ordítsam a fejét,mert más nem használ.Már akezére is csaptam párszor

:oops:
Semmi haszna.DAC.....

Kép Kép
meli1118

Pumi,irigy vagyok az úszás miatt.De jó lehet nektek!!!!

Póki,sajnlom a rossz eredményeket,de szerncsére jóra fordult.

Csillag,kiskacsa :lol:

Gabicika,én nem mennék karácsonykor,inkább januárban.Bár mi alapvetően menősek vagyunk,de nem egy 3 hetes gyerekkel.Influenza-szezonban...

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt, beértem a munkahelyre. Szerencsére behoztak, mert mikor reggel kinéztem és megláttam ezt a taknyos időt, majdnem elsírtam magam és rögtön elkezdtem kifogásokon gondolkodni, hogy miért is nem tudok ma bejönni. :lol: Nem mintha gáz lenne ha nem jönnék, csak alapvetően mikor itt vagyok akkor már élvezem és úgyis leszek otthon eleget, mikor nem lesz kihez szólni csak esténként.

Karácsonyi ajándék ügyben szerintem mindenki meg fogja érteni, hogy idén nem azzal vagyunk elfoglalva. Férjem szerint majd masnit körünk a gyerek fütyijére és berakjuk a fa alá, ezzel legyen mindenki boldog. :lol: Az utazások ügyében még mi sem döntöttünk, kivárjuk, hogy a gyerkőc mennyire igényli az állandóságot, mert ha csak a szokásos környezetében és napirend mellett érzi jól magát akkor szerintem nincs értelme abból kimozdítani, viszont ha kis laza lesz akkor autóval nyugodtan el lehet menni a nagyszülőkhöz. Szóval majd meglátjuk mit akar a főnök és ahhoz igazodunk. :lol:

Sprite, tudom, hogy távolról könnyű okosnak lenni, de szerintem még most, a gyerek születése előtt próbálj beszélni a pároddal, hogy ugyan aktivizálja magát egy kicsit ha jót akar, mert később még ennyi energiád és kedved sem lesz bármilyen konfliktust bevállalni.

Nálam a Maki nagyon jól bírja az oldaltfekvést, nem mintha lenne neki más választása, mert én háton soha életemben nem bírtam feküdni, pláne aludni. Azt nem állítom, hogy nem rugdos, de az nem fáj igazán. Meg már érezhetően kisebb a helye is, nem tud akkorákat tombolni mint pár hete. Csak két dolog nagyon rossz, mikor a fejét a hasam alján megpróbálja kinyomni és közben lökdös (olyan mint az ütvefúró, nem is tudom elképzelni, honnan veszi hozzá az energiát), meg mikor a köldökömön keresztül megpróbálja kidugni a lábát. Na, ettől a kettőtől görnyedek rendesen.

/
lemonsong

A férjem is nevetett mikor mondtam a kiskacsás sztorit, de nem tehetek róla, ez jutott eszembe, ahogy a kacsák taposnak a vízben. :lol: Aztán beugrott a "nem mély a víz, a kacsának is csak derékig ér" vicc. 8)
Gabicika, szerintem ezt nektek kell eldönteni, mit tudtok bevállalni, hisz teljesen mások vagyunk. Férjem kijelentette, hogy mi márciusig nem visszük babót sehova, mert kicsi, mert hideg van, csúszós utak, influenza és egyébként is a megszokott környezet, a biztonságérzet stb. így addig hozzánk jönnek. Szerintem változni fog a véleménye amint kicsit jobb idő lesz mondjuk februárban, így nem is vitázok vele. :oops: De biztos vannak olyanok akik igénylik már akár 1 hónap elteltével is, hogy menjenek és nem okoz nekik problémát, annak kár lenne otthon gubbasztani. A Karácsonyt viszont én is picit korainak tartom, meg a januári disznóvágástól is kirázna a hideg (soha nem tudtam hova tenni magam olyankor, hiába segítettem, egy pici babával meg abszolút nem tudom elképzelni) de Ti érzitek. Ha olyan jófejek, biztos nem sértődnek meg, akárhogy döntötök is. :wink:
Olga, ügyi vagy! :) Hát igen, az éhség és a kívánósság nagy úr! :lol: Sajnálom, hogy a párod nem segít. Nálunk is csak az ígérgetés van továbbra is. Ma reggel ugyan fel volt húzva az óra, hogy kelünk és karfiollevest meg rántott karfiolt gyártunk, de nem volt szívem kiugrasztani az ágyból a férjem, főleg hogy tegnapról még mosogatni való is volt, így csak kapkodás lett volna belőle, meg késés melóból, így ez is hamvában holt. Én viszont a rugdosás hatására felkeltem és rendbetettem a konyhát, amit meg is jegyeztem mikor álmos szemekkel kérdezte én mit csinálok? Mondtam, hogy nem tűntek el az edények maguktól, hiába vártam, pedig anno azt mondta ha nagy pocim lesz... Nem szólt semmit, viszont kiment és hozott nekem kenyeret meg pogácsát, hogy ne kelljen az esőben kimennem. :D Azt ígérte, délután megfőzünk együtt.
Meli, de jó hogy minden rendben a dokinál. :) Szerintem ha a család oltat, akkor Te már nagyobb biztonságban leszel úgy is.
(mostanában ha sokat írok mielőtt elküldöm kimásolom jegyzettömbbe, mert én is fel akartam robbanni, mikor írtam egy csomót és küldés közben elszállt)
csillag25

Gio a kézdagadást nem én írtam, én egyelőre csak a lábammal küzdök. Ha így marad, akkor nem lesz cipőm amit felvegyek :cry: ilyen esőben papucsban mégsem járhatok :?

Judy a hajszálerek nálam is nagyon kijöttek, sokmindent ellene úgysem lehet tenni :(

Pókica kitartás, és akármi is történjen, nagy baj már nem lehet! Ha bent gond adódik, akkor már kint jobb helye van. Én mindenesetre szurkolok, hogy bírjátok még ki legalább ebben a hónapban! Amíg az áramlás rendben, addig a baba jól érzi magát!

Gabicika nyugalom... tudom, könnyű ezt innen írni, azt is, hogy a stressz nem tesz jót, de most mindennél fontosabb. Remélem Te is még legalább 1-2 hétig egyben maradsz!

O'hara C1000 :shock: ? Akkor én meg sem szólalok, a 2000-rel, valamint azzal, hogy még most is azt mondja mindenki, hogy eléggé fent van a hasam. Ennél már csak azt mondják többen, hogy a fiúk késni szoktak... Ettől függetlenül jó esélyünk van arra, hogy egyszerre legyünk kórházban :)

Tulipános a penészedés kiváltóját nem tudom, mi lehet, azt viszont igen, hogy lehet kapni a stop-pára nevezetű terméket, ami talán a legolcsóbb páramentesítő megoldás. Igaz, úgy érdemes használni, hogy minden helyiségben, ahol gond van. A problémát nem szünteti meg, de javít a helyzeten :)
Egyébként ebben a ramaty, csapadékos időben bármit tesz az ember, magasabb a páratartalom a lakásokban, mint az egészséges lenne :(

Olga akkor nekem lányom lesz 8) én mindig az oldalamon alszom, enyém gyerek mai napig imád így lenni, nálam nem működik a háton fekvés, mert arra biztos, hogy 2 percen belül heves rúgásokkal reagál.
Az ajándékozásból ne csinálj problémát, ha megbeszéltétek, és tudják, hogy tőletek ne várjanak semmit, akkor fogadjátok el nyugodtan. Ebből sértődés nem lesz, lehet, ők úgy érzik, hogy pont azért adnak most nektek, mert jön a baba :)
Fel a fejjel, a zurad gondolom eddig is ilyen volt, megváltozni sem valószínű, hogy nem nagyon fog, de ezernyi más pozitív tulajdonsága is van neki biztosan. A mi részünkről is kell a tolerancia, velünk sem könnyű
8)

Meli mióta Gergely az utód? Valami miatt Gergőre emlékszem. Tévedek?

Huuuúúúh, asszem, tegnap délután óta sikerült mindenre reagálni. Nemszeretem idő van kint, legszívesebben fel sem keltem volna egész nap :oops: de mennem kell védőnőhöz is, hiába volt itt hétfőn :? Még jó, hogy legalább én autóval megyek mindenhova, így egyszerű a közlekedésem.

Üdv. Gabi
Vendég

Lemon, én sem tudtam soha életemben háton feküdni vagyis aludni, de most kénytelen vagyok. Bár ezt csak szundikálásnak érzem a régi, nagy "hason alvós még pisilni sem megyek ki egész éjszaka" időkhöz képest. :oops: Egyébként a kis huncut nappal egyáltalán nem rugdos már erősen, viszont ilyenkor éjszaka... oda is tettem apa kezét aki megjegyezte, hogy délután ő nem érez ilyeneket mikor simogatja a pocim, mondom mert ezt anyának tartogatja a kicsike és éjszakára. :twisted: Napközben inkább nyújtózik, feszít vagy taposgat, ezek meg olyan hirtelen nagy ütések-vágások, hogy szinte odébb ugrok az ágyban. :shock: Ez a köldökön megpróbálja kidugni a lábát ismerős érzés. Sőt néha én olyat érzek, mint ha befelé az én köldökömből menne ki zsinór és azt rángatná valaki. Olyan szúrós, feszítős érzés.
csillag25

Az utazáshoz... nálunk nincsenek nagy távolságra a közvetlen családtagok, de nem hiszem, hogy a gyerekágyas időszakban kívánni fogom, hogy bárhova és induljak. Nem elég egy kabátot magamra kapni és beülni autóba, komoly csomagolási hadműveletet igényel. Na, ezt akarom én kihagyni decemberben... Örülök, ha a kórház után jut időm kicsomagolni :shock:
De, ami nagyon-nagyon izgat, hogy mennyire lesz utazós a pöttöm, ugyanis apuka állandóan autóban, nekem sem okozott eddig semmi gondot az utazás. Múlt héten 3 nap alatt több mint 2000 km-t sikerült megtenni, az ország szinte minden pontján voltunk. Ezt én sem hittem, hogy 36 hetesen még ennyire jól érzem majd magam autóban.
Remélem, a baba is ennyire jól fogja magát érezni, mert mi nagy kirándulósak vagyunk, örülnék neki, ha nem csak a pocakban élvezné a csavargást, hanem a gyerekülésben is :)

Üdv. Gabi
Vendég

Jaaajjjjj :shock: :shock:

egyessel kezdődik a napjaim száma!

Erre a nagy ijedségre megeszem a reggelim 8)
Vendég

Gratu Gabi! :D Tök jó látni, hogy már egyessel kezdődik, olyan izgis. :lol: Emlékszem, nemrég még irigykedtem, hogy Neked már hármassal kezdődik a hetek száma és azóta már én is hol tartok... úgy rohan az idő. :shock:
csillag25

Csillag, én álmomban is azonnal hasrafordulok még mindig, szóval tök esélytelen háton. Ezért már az elejétől csak szopipárnával tudok aludni, úgy, hogy féloldalasan végig kitámasztom magam, különben arra ébredek, hogy ráfeküdtem és nyomom a hasamat. Szegény gyerek, remélem a magzatvíz megvédte a lapulástól.

Gabi, valójában nálunk is Gergely az utód, de én is mindig Gergőt írtam, mert az én fejemben valahogy ez a kettő még mindig nem válik el mint önálló név.

/
lemonsong

Hahóóó
senki nem tud aludni??:-)
A férjem ha délelőttös egyszerűen nem bírja ki hogy alszom mikor neki már mennie kell .és addig-meddig fészkelődik, rádió ezerrel megy, amíg felébredek :evil: A kis mocsok...Pedig éjszaka alig alszom. Hanyatt nem is tudom hogy lehet aludni :shock: Meg úgy tudom nem is javasolják már az utsó hetekben, mert jobban elnyomhatja a bébi az artériákat ami ugye necces. Én jobbra-balra forgolódok, a gyerek meg pörög folyamatosan. Pedig már jóideje behelyezkedett egy irányba, tudom mi hol van. Nagyon édes ahogy kidomborítja a kis tappancsát, tegnap már levideoztuk ahogy hullámzik a hasam :)

Sprite
ELMO örök! :D HUgom kislánya még nincs 2 éves és ugyanígy volt öcsi születése előtt. Max. Elmo tudta lekötni vele együtt a SZezám utca és amikor már minden kötél szakadt, akkor vettek is neki egy Elmofigurát. Ugyanakkor az utsó napokban vhogy vigasztalhatatlan volt. Abban maradtunk hogy bizonyára érezte hogy vége az egyeduralkodásnak csak az anyját akarta. Apa náluk megtesz dolgokat, de a lányka hisztijét képtelen lekezelni, elkeseredik,kiborul...mint a nagyátlag ffi és rettegett a 2 gyerekes családfő szerepétől. MOst kezd már higgadni, de állati mázlijuk van mert Dodóka (az újfiú) egyelőre nagyon higgadt és jólnevelt, még akkor is ha éhes :shock:
Férjed mivel indokolja passzivitását amúgy?

Lemon
Te még mindig bejársz? Azta!!!
Vendég

Gabicika, a karácsonyi utazgatást én sem vállalnám be. Mondjuk mi eddig is úgy csináltuk a férjemmel, hogy az én családomat vidéken karácsony előtt látogattuk me, a férjem szüleihez ünnepi vacsira nem mentünk át, csak ajándékoztunk karácsonykor, szigorúan kettesben töltöttük az ünnepeket. Nekem a karácsonyi ünnepi fílinget elrontja a mászkálás, utazgatás. De ilyen pici babával tuti nem vágnék neki még nyáron sem 200 km-nek. Elvileg 6 hét a gyermekágyas időszak, gondolom nem véletlenül.

Olga, szerintem se aggódj a karácsonyi ajándékok miatt. Lehet, ha a húgom nekem modaná, hogy ne vegyek semmit, mert nem tudja viszonozni, én is vennék neki attól még, hiszen az ember nem azért vesz karácsonykor ajándékot jó esetben, mert vizonzást vár, hanem hogy örömet okozzon. Bár a másik félnek nyilván kényelmetlen, hogy az ő keze meg üres. De mivel előre szóltál, mindenki megérti, az ő örömüket ne rontsd el.

Hát Gabi, valóban könnyen lehet, hogy egyszerre leszünk kórházba, a terhességem eleje óta azt érzem, hogy nálunk november végén lesz a nagy nap, nem Mikulás tájékán. A férjem is annyira elhiszi ezt nekem azután, hogy váltig állítottam, hogy nekünk fiúnk lesz, hiába mondja mindenki hogy csajos a pocakom, hogy mindenkinek ezt mondja már. :D Igaza van Melinek, ha most jönne a baba, sem lenne nagy gond már, de azért örülnék, ha a hó végét még megvárnánk, picit még bent növögetne, annál jobb nem történhet vele. Persze ha jönni akar nyilván oka van. Ja, nekem egyébként már a 30. héttől C1000 a méhszájam. Ez az egyessel kezdődő napszám valóban izgi! :D
Vendég

Gio, igen, én elvileg december elejéig dolgozom. Kicsit bezavar a képbe, hogy december elején szülök is, de ilyen apróságokkal nem hagyom magam befolyásolni. :lol: Amúgy nem kell agódni, nem vagyok a munka hőse, mindennap legkésőbb 3-kor hazamegyek, és nem dolgoztatnak halálra, leginkább azzal telik az idő, hogy a feladataimait adom át szép lassan a kollégáknak, sok magyarázattal ellátva, meg így van idő rá, hogy a decemberben esedékes ügyeket még együtt indítsuk el. Na meg anyagilag sem mindegy, hogy fizut kapok vagy táppénzt, de azért nem ez a fő szempont, hanem az, hogy otthon (főleg ilyen szar depresszív időben) sokkal lassabban mennek a napok mint itt. Meg eddig egészségileg is nagyon bevált, hogy ilyen pörgős vagyok, mert nem fáj semmim, nem nehezültem el, tök jó a közérzetem, és attól tartok, hogy ha egész nap nem kéne kimozdulnom, rögtön előjönnének a terhesség végi szokásos problémák a pingvinezéstől a vizesedésig. Na most jó részletesen megindokoltam. Ma úgy látszik íráskényszerem van, lőjetek le. :lol: :lol:

/
lemonsong

Én egyik pillanatban akarok szülni, a másikban meg még pár hónapot inkább kismama lennék.
Egyelőre nehéz elképzelnem, hogy a szüléssel pl. hipp-hopp megszűnik a mozgásképtelenséget okozó szeméremcsonti fájdalom. Lassan már teljesen megszokom az emiatti csoszogást is :shock: Ilyenek miatt mondjuk már holnap szülnék. A szülés élményét egyelőre nem tudom élménynek felfogni - tudom ez gáz - de félek tőle és titkon reménykedek, hátha abba a minimál százalékba tartozom akinek nem fáj annyira :D - na tudom ez meg naivitás 8), de amíg nem élem át reménykedhetek nemde? :)
Meg valahogy nekem akkora erőt ad a hugom és az ő szülései
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.11 09:42-kor.
Vendég

Lemon
teljesen igazad van! Magamon tapasztalom hogy mióta itthon vagyok sokkal tunyább vagyok. Annak ellenére hogy egész nap takarítok vmit, mégis pl. túl sokat ülök a gép előtt, mondhatni függő lettem és sokkal nehezebben veszem rá magam arra hogy kimenjek mint akkor amikor tudtam hogy megyek munkába.
Vendég

Gio, a gép előtt én is túl sokat ülök, már csak a fórumozás mennyiségéből is látható, hogy annyira azért nem zsigerelnek ki a munka frontján. :lol: De én régebben is kicsit netfüggő voltam, szóval nem a terhesség hozta ki legalább.

/
lemonsong

Hát a panaszaim nekem is akkor jöttek főleg elő, amikor már nem dolgoztam. Bár én annak tudom be, hogy túl sokáig dolgoztam így is, hisz valamennyi panaszom korábban is volt, így én bánom, hogy nem kezdtem meg előbb a táppénzt. Egyébként én azon vagyok ledöbbenve, hogy itthon repülnek a napok. Mindneki kérdezgeti, hogy mit csinálok egész nap itthon, én meg nem tudok mit mondani. Mosok, takarítok, pakolászok... apróságok, és mégis már csak azt látom, 6 hete itthon vagyok, de olyan, mintha még csak 1 hete lennék itthon. Én élvezem, pedig a munkám sem utáltam.
Vendég

helló csajok!
Nagyon sokat írtok, nem is tudok mindíg visszaolvasni. Nálunk minden oké, jövő héttől ctg. tényleg nagyon közeledik a vége.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Gabi
Háát, én a helyedben hivatkoznék arra a régi szakirodalomra, mely azt írja, hogy 6 hétig nem lehet kivinni a babát. Mondd azt, hogy a védőnő tanácsolta. Talán beveszik. És még hivatkozhatsz arra, hogy menet közben hol teszel tisztába egy újszülöttet és hogyan szoptatod meg kényelmesen?! Árokparton? Benzinkúton? Hidegben és vírushisztériában?

Nekünk is mondták a német rokonok, hogy februárban menjünk ki hozzájuk, mert esküvői parti lesz. Na, én nem fogok csúszós utakon 800 km-t utazni egy kéthónapossal, engem az amúgy is megterhel, nemhogy még a baba miatt is aggódjak... És főleg nem teszem ki a sok rokonnak, meg a partinak, hogy jól megboruljon a gyerek. Szerencsére ezt megértették.

Csillag
Na, pont akartam írni, ugyanez a bajom. Nem hagy aludni a drága. Oldalt fekszem és azonnal rákezd... ha nem mozdulok arrébb, akkor beakasztja a lábujjait a bordámhoz, vagy rugdalni kezdi a gyomromat. Kínomban én is mindig hanyat fekszem, úgy neki jó, de én meg két perc után nem tudok megmozdulni se, úgy megsüllyed a medencém, és valami ideget is nyom.
Az éjjel fél egytől hajnali fél ötig fent voltam emiatt. Na meg amiatt is, hogy hanyatt fekve komoly keményedéseim voltak, enyhe fájdalommal. Ha ez jobban fájt volna, tuti keltem apát, hogy indulni kell... Szegény Kiskirályfi meg minden keményedés után megrúgott sértődötten. Mintha én tehetnék róla... :(
Csillag írj, ha kitaláltál valamit, amivel ki lehet cselezni a bébit... én már mindent próbáltam!

Hmm. Nekem nőtt a lábam, pár hónapja kellett másik cipőt vennem. Nem tudom, mikor történt, de mire a szandál szezonnak vége lett, meglepődve tapasztaltam, hogy egyik cipőm se jó már...
Mostanra a bokám kezd kicsit dagadni, de inkább ami zavar, hogy nagyon fáj, mintha nem bírná el a megnövekedett súlyomat. - hozzáteszem, januárban baba előtt jártam gyógytornára is, ugyanezen ok miatt, mert kicsit fel kellett szednem, hogy teherbe eshessek (de bejött)
Nem tudom, hogyan lehetne csillapítani a fájdalmat, van-e erre olyan kenőcs, amit lehet kenni, vagy bármi, ami segítene... mert ezt karácsonyig nem tudom, hogy fogom bírni...

Amikor alszom, annyira intenzív álmaim vannak - és legtöbbször a napközben foglalkoztató eseményeket élem tovább. Tegnap előtt reggelre pl azt álmodtam, hogy beszéltem egy ismerősömmel. Tegnap este, mikor valóban beszéltem vele, akkor derült ki, hogy nem beszéltünk olyanokról, amire én emlékszem, sőt, múlthét óta nem is beszéltünk.
Így, hogy nagyon keveset alszom, és borulok, kómázok, és ilyen valóságos álmokkal, nem nagyon tudom elválasztani a valóságot a képzelttől... Elég furán is érzem magam miatta...

Milla

Kép

Kép
millababa

Lemon, Te tényleg nagyon jól bírod, én el sem tudnám képzelni az utolsó időket melóban. :shock: A szopipárnán félig hason pózt én is próbálgatom mikor már végképp nem bírom, de akkor is rugdos azon a kis részen ami az ággyal érintkezik, hiába van a többi levegőben ill. a párnán. :twisted: Ebben is az apjára ütött, jár a lába állandóan, még az ágyban sincs nyugodtan. Onnan tudom hogy kell mosás után felrakni a frottírlepedőt, hogy apa lábánál ki van bolyhosodva a sok taposástól. :lol: Nem csodálom, hogy nem tud reggel felkelni, én is fáradt lennék, ha ennyit járna a lábam. Arról nem is beszélve, hogy mindezt én is érzem, úgy hullámzik az ágy ilyenkor. :evil:
csillag25

jajj, de sokat írtam, bocsi. néha rámjön :)

amit még elfelejtettem.
nekem van egy nagy parám. Valamiért nem a szüléstől félek, hanem attól, hogy velem történik valami... jajjj, kimondani, leírni is egy borzalom! Hetek óta ez van a fejemben és ettől félek a legjobban! Hogy mi lesz, ha... jajj, ezt inkább abba is hagyom.
Annyira szeretném megnyugtatni magam, de a jövő sajnos rejtve van előttem. Mindig tudtam, hogyan irányítsam a dolgaimat, de ezt nem tudom irányítani, ezt a félelmet... ami szép lassan őröl, és apának se tudok róla beszélni, mert elcsuklik a hangom és nem tudom kimondani...
Azóta van ez, hogy volt a tévében az az ikerpár, akiknek csak az apukájuk és nagyijuk maradt.
Ti hogyan zárjátok ki vagy győzitek le a félelmeiteket?

ok, most már eldugulok.
Remélem, ezzel, hogy leírtam a félelmemet, nem zaklattam fel egyikőtöket sem...

Milla

Kép

Kép
millababa

Szegény Milla, fél 1-től fél 5-ig az durva. :( Én nem egyfolytában virrasztok, hanem mondjuk pisilések után, mikor visszaaludnék, akkor nem hagy. Aztán mire kicsit elpihenek, újra mehetek wc-re. Úgy érzem nem is alszom igazán közbe, de apa állítja ilyenkor a nyűgösség miatt van ez az érzés, valójában azért alszok 1-2 órákat. Hanyatt fekve nekem is voltak már fájásaim, de nem éjszaka, hanem este a kanapén. Mondta a párom, hogy menjek be aludni ha álmos vagyok, mire közöltem, hogy nem azért van becsukva a szemem, hanem mert éppen fájok. Kérdezte menjünk-e a kórházba, de mondtam hogy ez nem olyan pl. 10 percenként jövő fájdalom, hanem inkább folyamatos görcsölés. Mikor felkeltem elmúlt. Tényleg nem lehet jó hanyatt valami, ha ilyeneket okoz. :shock:
Sajnos még nincs semmi praktikám, talán annyi, hogy a nappali pihenéseknél többször alszik és kicsit van lehetőségem oldalra fordulni, hogy ne vegye észre. :oops: Ha tudsz, próbálj meg Te is napközben lepihenni én ezzel próbálom az éjszakákat pótolni.
csillag25

Milla, nekem is eszembe jutott már, hogy mi lenne ha velem történne valami, pont az influ kapcsán, ami ebben a terhességi korban ugye nem a gyerekre, hanem az anyára veszélyes igazán. De valahogy nekem az sem tűnt annyira félelmetesnek, nekem ezt az agyam annyival rendezi le, hogy majd az apja gondoskodik róla, ennél többet nem lehet tenni csak reménykedni. Én egyébként - ha már a félelmeknél tartunk - sokkal jobban tartok attól, hogy valami maradandó károsodásom lehet, mint konkrétan a haláltól. De persze én is igyekszem távol tartani az ilyen gondolatokat. Szerintem a párodnak próbáld meg legalább elmesélni, az biztos segítene valamennyit.

/
lemonsong

Milla
szerintem meg az a jobb ha ide leírod, vagy vmelyik már szült barátnőddel beszélsz erről és nem a pároddal.
Így is izgulnak eleget a kispapák hogy hiába vannak jelen, nem tudnak segíteni ha vmi nagyobb baj van, illetve afájdalmat sem vehetik át tőlünk. Nem hiszem hogy még azt a terhet is rájuk kéne tenni, hogy mi van ha meghalok?
Én ha ilyesmi félelem kerítene hatalmába, azaz én eleve ezt gondoltam kb. 27 éves koromig, ezért nem is akartam akkor még szülni :oops: , akkor olvasok, pl. a Terhesség félelem nélkül c. könyvemet :) , amiben leírják hogy manapság ilyen technikai fejlettségi szint mellett gyakorlatilag mindent meg tudnak oldani. És miért pont mi kerülnénk bele abba a 0.00001 %-ba amikor nem??
HA eddig ügyesen, határozottan intézted az életed dolgait akkor ezt leküzdeni nem lesz nehéz a kismamis hormonok ellenér. Tök jó dokid van, kulturált helyen fogsz szülni, a kicsivel is minden a legnagyobb rendben. Gondoljatok bele hogy van aki végigfekszi kórházban az egész terhességét :shock:
Vendég

Csatlakozom, nem kell izgulni, na jó, titkon egy picit, de a környezetünket nem jó ezzel "traktálni", mert csak még jobban aggódnak majd.

Nekem eszembe sem jutott ilyen, amíg valaki, itt nem írta 1-2 hónapja. Azóta filóztam, hogy beszéljek-e Apával, hogy figyuuuu, ha velem történne valami......
Na, nem, szegény, így is aggódik eleget 200 km-ről a munkából, hogy itthon rendben vagyunk-e, nem kell még ez is.

Gabi, tényleg izgi, 19 nap, az már szinte csak 2 hét :lol:

Meg amúgy is, vészesen közel vagyunk, Úristen, ÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Vendég

Milla, nekem csak néha jutnak eszembe ilyen buta gondolatok, akkor is gyorsan elhessegetem őket, hiszen életünk (egyik) legszebb eseményére készülünk, nem hagyom hogy beárnyékolja bármi. Persze benne van a pakliban, hogy történik valami, de az bármelyik nap megtörténhet velünk, még az utcára sem kell kilépnünk hozzá. De tényleg nem is gondolok rá, mert már azt a pár napot is rizikósnak érzem amíg kórházban leszek, olyan szempontból, hogy mit csinál apa itthon, nem hogy hosszú távon egy kisbabával. :shock: Bár biztos felnőne a feladathoz, más választása nem nagyon lenne és én büszkén nézném őket fentről.
csillag25

Judy
igen, ÁÁÁÁÁ! :D Viszont most hogy mostam és a finom babaöblítő illata diszkréten bejárja a lakást, imááádom és várom!!!
Viszont még jó hogy elkezdtem ezt az egész mosást, hisz még csak a rózsaszíneket mostam ki és még kb.3-4 adagnyi cucca van a királynőnek amire tisztítás-vasalás vár. Több cucca van mint nekünk, ez egyértelmű :D
Vendég

Én most szedtem ki a gépből az ágyneműt és tartozékait, semmi bajuk!! Igaz, csak 40 fokot adtam nekik.
Irigy vagyok a rózsaszínekre!!!!!!!!

Viszont, már Ausztriában is járványállapot van, kezdek átállni, hogy oltasson mindenki, aki nem szül 2-3 héten belül, pl. Apa, és Apukám is oltat, (ők nem szülnek :D ) de én magam még mindig jobban félek a vakcina ismeretlen hatástól, mint az influ-tól magától.
Lehet, szülés után beadatom. Addig, meg reménykedek és vigyázok!!

Ti mikor élesítitek be a kiságyat?
Úgy értem, hogy megágyazni mikor érdemes? Arra gondoltam, én felhúzom, és letakarom valamivel az egészet.
Vendég

Én is épp ezen gondolkodtam ma Judy!
A kiságy.
Mivel mindent mosok-vasalok most , én sztem megágyazok a kicsinek, aztán az jó 5let hogy letakarom egy pléddel, hogy ne porosodjon. Mert ugye bármikor bármi történhet és ezt a műveletet nem bíznám apára...Ráadásul kókuszmatracunk van, amin van egy huzat, arra meg jön a lepedő. Összezavarodna azt hiszem, no meg ő amúgysem ért néhány dolgot itt a babakelengyében:-))
Akartam kérdezni Judy, hogy a párod 200 kmre dolgozik, jól olvastam?
:shock:
Vendég

Gio, Judy, igazatok lehet, valószínűleg tényleg nem kell a környezetet a félelmeinkkel traktálni. De az én páromból indultam ki, aki enyhén szólva nem aggódós típus, gyakorlatilag lehetetlen ráhozni a frászt ilyesmikkel. Néha már idegesítő is, hogy mindenhez milyen pozitívan áll. :lol:

Az ágyat nem húzom fel még, de a matracot kibontom a hétvégén hogy szellőzzön. Nálunk az ágyazás egyébként is csak a lepedőből fog állni, mert hálózsák-párti vagyok, nem lesz takaró meg ilyesmi. De gondolom ha kész van egy pokróccal le lehet takarni és akkor nem porosodik.

/
lemonsong

Persze, férfija válogatja! Csak azért úgy vettem észre hogy a többség párja eléggé parás:-)
A férjem is olyan laza hogy majd szétesik - neki ugye már vannak eleve gyerekei, kb. tudja mi várhat rám - ugyanakkor néha rajtakapom hogy van benne is izgalom vagy aggodalom, látom a szemén, de ha rákérdezek, azonnal beindítja a lazaprogramot és kiröhög.
Nos...EZ is elég tipikus ffi viselkedés :)

De pl. a dokim, meg hugim mesélte hogy mikor szült most és kiderült hogy minden olyan gyors, hogy nincs idő fájdalomcsillapításra (EDA. ) akkor a férje volt az aki tök kiakadt :lol: Ott győzködte a dokit, hogy dede adjanak...Mintha legalábbis tudná mekkora a fájdalom :) Mondta a doki hogy akkor elgondolkodott hogy lehet az apukának kéne gyorsan adni egy EDAt:-)
Vendég

EDA Apának :lol: :lol: :lol:

Igen, Gio, 200 km. Sajnos úgy alakult, hogy a cégük arra terjeszkedett, ő pedig megnyerte ezt a projektet, részben, mert így feljebb lépett jócskán több pézért, részben, ha nem kellett volna, lehet, mást nem tudnak ajánlani. Úgyhogy elfogadtuk.
Hetente 2x biztos lent alszik, van lehetőség, de azért szar. Amíg melóztam, nem éreztük meg ennyire, de most már szar, és csak jobban az lesz, ha itt lesz Áron.
Költözni egyikünk sem akar. De persze ez még változhat.
Viszont, soxor, mint pl tegnap, azt mondtam, ne induljon el ilyen rossz időben, mert csak aggódok. Meg így spórolt egy oda-vissza utat.
Hát, nem egyszerű. Ezért is próbálom nem csesztetni felesleges dolgokkal, mert van elég baja, és tudom, hogy csak értem, értünk csinálja.
Vendég

Tulipános!

Sajnos mi is küzdünk a penésszel. 5 éve épült a házunk téglából. direkt fa ablakokat vettünk és a tervezőnk tanácsára nem hungarocellel szigeteltünk ha nem valami természetes anyaggal. Nálunk idén durvult el a helyzet és az a röhej, hogy a fürdőkben jelent meg legutoljára. Mi is próbáltuk a hipót, az sz....rt se ért, a párastoppot is, de az kevés, a leghatékonyabb az egy festékboltban kapható penészeltávolító szer volt. De ez az alapproblémát nem oldja meg. Ja, és rengeteget szellőztetek és nyáron sem tűnt el. A férjem szerint nyáron meszelni fogunk - ennyit a szép, meleghatású színes falakról. De én elég szkeptikus vagyok.

tücsökbogár

oké elég írtam egy csomót erre közben valamiért kiléptetett és így az egésznek annyi :x

Kép
Kép
anitaaa03

tuli tücsökbogár amit írt penész eltávolítót azt akartam én is írni de miután az megvan utána a festékbe kell egy másik szer és azzal festeni nálunk bevállt
pókica a lényeg hogy babóca jól van
gabicika mi a 15-20km-ert sem válaljuk be jöjenek ők.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, voltam már én is így, tök ideg, beírsz 20 sort, és elszáll. :lol:
Vendég

hát ja elég idegesítő utána nincs is kedve az embernek előlör kezdeni :?

Kép
Kép
anitaaa03

a védőnőm szerint gátsebre az aloe vera first.egyébként vizelet vérnyomás rendben szerencsére és szerinte babóca súllya több mint 2 kilo mivel a méhem vége felér a szegcsontomhoz

Kép
Kép
anitaaa03

ooooo, bocsesz csajok, de nekem persze szinte mindenrol ellenkezo velemenyem van :oops:

En el sem tudom kepzelni, hogy valamit...barmit, a legkisebb, vagy a legkomolyabb dolgot ne a ferjemmel beszeljem meg. Rossz gondolataim nekem is vannak neha (szerencsere sosem a terhesseggel vagy a babaval kapcsolatban), es olyankor akar orakig is beszelunk rola, vagy azzal kapcsolatban, jol kitargyalunk mindig mindent. nalunk ez valt be, de mas tipusu pasival en sem probalkoznek.

Rossz erzesek, almok...hat, en meg mindig tengerparttal almodok, es a gondolataimat 100%-ban az egyutt toltendo programok (agyban henyeles harmasban, nyaralas...) teszik ki, valahogy egyszeruen semmiert nem aggodom...megha ez azt is jelenti, hogy felelotlen vagyok...egyszeruen soha nem ereztem meg ennyire biztosnak a dolgokat, valami hihetetlen nagy erot es optimizmust ad nekem. Persze, tisztaban vagyok a dolgokkal, amik megtortenhetnek, de valahogy soha nem gondolok rajuk, meg melyen legbelul sem.

Az irtozatos fajdalommal szulo nok nem olyan icuri-picuri szazalekot tesznek ki, hanem joval tobbet, ugyhogy fel a fejjel, Gio! Az en ismeroseim koreben kb egyforma a 2 tabor megoszlasa, vagyis a felenek nem voltak irtozatos fajdalmai, sot...vagy legalabbis nagyon konnyen at/ tuleltek. Engem a fajdalom abszolut nem erdekel, tudom, hogy lesz, es hogy hasznat fogom venni. INkabb attol tartok, mert szerintem nekem egyaltalan nem nagy a fajdalomturo kepessegem (bar nem tudom, mert meg sosem szenvedtem a migrenen kivul, de ott meg az allapot a rossz, nem a fajdalom), hogy annyira eluralkodik majd rajtam, hogy a testem nem lesz kepes megfeleloen segiteni a babanak, es emiatt a vegen csaszarozni kell. ha szenvedni fogok (amit nem hiszek :) ), es ezzel egyutt persze a baba is, akkor en elszek az elso, aki segitseget ker...szoval igazabol nem tartom gondnak afajdalmat, csak jobb lenne nem igy befejezni...de ebben az esetben is lenne megoldas, ugyhogy no para :):)

En szinte egyetlen napot sem dolgoztam a terhessegem alatt, de egyaltalan nem lustultam el, fittnek, egeszsegesnek erzem magam, konnyen mozgok es nekem sem faj semmim. Terhesnek lenni es nem dolgozni nem jelenti azt automatikusan, hogy az ember bepunnyad...sot, egy halom uj, erdekes, a terhesseggel, babaval kapcsolatos dologra lehetoseg nyilik. Nekem szinte soha semmire nincs eleg idom, ugy erzem, bar valahogy mindig mindent befejezek. Es nekem meg gyerekeim sincsenek, akikkel elmenne az ido. TV-t pl sosem nezek, odaig nem jutok el. Az igaz, hogy rengeteget pihenek, de ez nekem egy affele "terhessegi teendo", annak abszolut a reszet kepezi. Imadtam a munkamat, de egyaltalan nem hianyzik, sok mas erdekest talaltam helyette, ami kitolti a napjaimat.

En most ertem haza nst-rol...micsoda egy kiszuras...!!! hat, tenyleg megvan az oka, hogy miert nem csinaljak mar itt :) Elobb bent voltam kozel 2 orat a gepen. Elotte elmondtak, mi befolyasolhatja a gorbet...koztuk szerepelt a csuklas. Nna, mondtam nekik, akkor ez hosszu moka lesz, mert nincs olyan ora, amikor nem csuklik...es valoban. A ket ora alatt 3-szor csuklott, es az osszes csuklas-mentes ido 20 perc volt. raadasul valami interferenciat okozott mar az elottem levo csajnal is, ugyhogy fel ora elteltevel ratettek egy masik gepre...10 percre, ondtak...persze, hogy Csimota 5 perc utan elkezdett csuklani, es 40 percig abba sem hagyta :):) utana mertek meg 5 percet, es gyorsan le is kaptak a geprol. Pfffff...a fenekem sem erzem mar ennyi fekves utan. Aztan persze minden ok a vegen, tul sok ujsagot nem mondtak...persze, hogy le nem allt meg egy percre reggel ota, de ezt anelkul is tudtam. Nincsenek eros hullamok, de ezt anelkul is tudtam, mert mindig csak keso delutan vannak. bla-bla...nna mindegy, mindenesetre jovo heten ugyanott...lehet, kiszaritom magam elotte, hogy ne tudjon inni :lol:

En orulok, hogy igy kozeledik az ido, minden nap nezem mindnekinek a vonalzojat :):) Tok jo, olyan izgi :):)

Nna, megint sok voltam...lekoccolok...

Kép
pumipumi

Bocsi Gio, nem elkeseriteni akartalak...azt akartam irni, hogy a fajdalom nelkul szulo nok nem is olyan pici %-t tesznek ki. Nna, itt a hatasa a nem-dolgozasnak...total elbutulok :)

Kép
pumipumi

Köszönöm csajok!
Igazán nem tudom miért csinálja!zizuval is ez volt,de most úgy érzem még inkább.Tenap átverték a postán 930Ft-os csomagot akart feladni erre 2800Ft-ot fizetettek vele.Velem üvölt a telefonba,mikor mondom,hogy menjen vissza és reklamáljon akkor meg kinyomja.Esett olyan rosszul!Mintha legalább én tehetnék rólaÉs ha megkérdezem,hogy jól esik-e hogy rajtam tölti kia dühét közli,hogy mert ki máson?Na köszi!Tegnap nagyon rossz napja volt,csak nem értem miért kell velem bunkónak lenni.

Rossz gondolatok: Én úgy vagyok vele,hogy feleslegesen aggódok rajta,úgyis az lesz ami elő van írva.Na meg én teljesen bízom magunkban,ezért is mertem volna bevállalni az itthon szülést.
Eszembe sem jut,hogy a szüléskor-miatt bármi baj lehet.Valahogy annyira természetes folyamatnak tartom.
Na persze a haláltól én is félek NAGYON!De nem gondolom,hogy szülésbe fogok belehalni vagy mi.Remélem.... :roll:

Én nem gondolom,hogy olyan eget verően/őrületes fájdalams lenne a szülés.De biztos befolyásolja ezt az is nálam,hogy ami utánna következett,ahhoz képest a vajúdás semmi nem volt.Az valami iszonyú fájdalom!Meg ami még utánna hetekig volt.Na én attól félek,hogy megint ez lesz.
A vajúdás alatt egy fájás alatt az jutott eszembe,hogy : na ezt most nem lehet elmúlasztani,ezt most meg kell csinálni!NA ez a tudat nagyon rossz volt.De a következő fájással már el is múlt.Valahogy tudatosult,hogy muszáj megcsinálni,nincs más lehetőség.

Amitől én ISZONYÚAN rettegtem és most is,az a vajúdás alatti hányás!Én mindent eltűrök,de hányni...na azt neeee!Pedig tudom,hogy sok nő hány vajúdás alatt,de mindenképpen el akartam kerülni.Remélem most is sikerül!!Basszus,ez a legnagyobb félelmem komolyan!
Vendég

Ne már Olga, oké, senki sem szeret hányni, de én rettegek tőle, félek, hogy megfulladok. :shock:
Nem is nagyon szoktam rosszul lenni, utóljára is csak ---ciki, nem ciki, ----egy elhajlós buli után jó pár évvel ezelőtt.

Ettől én is nagyon félek.
Meg a másik, hogy valszeg kérek beöntést, nehogy alul-felül gond legyen, bár gondolom, ez fog a legkevésbé érdekelni akkor, nem?
Orvosnál, kórházban, az ember a létaző összes megaláztatáson átesik, átashet.
Vendég

Olga,
szülés után mi volt a gond? Mi az ami fájt? A gát?

Az nekem eszembe sem jutott hogy hányni is "lehet" vajúdáskor. Én nem vagyok vmi nagy hányós, úgyhogy nem igazán izgat ez a része.

Megjártuk dokit, zárt a rendszer, gyerek nő, bdp 85 - ez korának megfelel, azaz egy héttel öregebb . Kérdeztem hogy nagyfejű lesz-e:-) MOndta nem. Oltásról is kérdeztem, nagyon diplomatikusan próbált válaszolni, férjem gyorsan megfogalmazta hogy mi azt gondoljuk, hogy hiszti és pénz, erre naaagy bólogatás, de rámbízza. Szval továbbra sem oltatok.
Viszont: Milla, nekem a nődoki mondta most hogy a 37. hétnél tovább nem tud nekem igazolást adni, mert akkor már nem számít koraszülésnek a szülés, tulképpen akkor már bármi történjen normál keretek között van :shock: Úgyhogy foggalmam sincs most hirtelen hogy micsináljak. Háziorvos ki tud-e írni még 3 hétre, vagy akkor a 37. héttől indítani kell a tgyást??
Titeket akik táppénzen vagytok hogy ír ki a doki? Nőgyógyásztól visztek igazolást, nemde? és a 37. hét után?
Annyira elegem van már ezekből az ügyintézésekből, főleg ekkora hassal..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?