A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nanetto (és többiek): és mivel szeded ki a kakit a textilpelusból? Mert nekem jobban megéri ez a papír alátét, már nem a libero, hanem a vastag rossmannos. Legalább 3x átlocsolom fehérítővel a pelust/ (ma éppen lepedőt, takarót, ruhát, textilpelust-ugyanis a jó kis libero pelusból a nyakáig kifolyt a kaki, és még az ágyban is állt, hatalmas foltban..., ehhez már fürdeni kellett, mert a combjai mindene kakis volt, karja is :lol: :lol: ,aztán átöltöztünk, majd leteszem, erre sírás, kiveszem, hát az egész hasa csupa pisi :twisted: -egyből 3. szett ruha, 3. pelus :lol: :lol: :lol: ) na szóval én inkább kidobom a papírt, mert egy hordó víz kellett, mire a darabos rész lejött pl. a lepedőről, aztán 3x-4x belocsoltam fehérítővel, mire a sárga szín elkezdett halványulni, de még mindig nem az igazi.

Luna: pont így csináljuk mi is, fürdetéshez keltjük a picurt. Vagy ha fél óra lenne már, akkor le se teszem aludni addig, max. picit előbb fürdünk, vagy kihúzzuk addig az időt, ruhaválasztás stb.

Csajok, nem vagytok semmik a kendőkkel. Meg is bolondulnék, ha mindig cipelnem kéne magamon Kírát. Ma éjszakánk is szuper volt, 20 perc szopika megszakítással. Na meg ha köztünk aludna, attól is kilennék. Amúgy képzeljétek, csomószor van, hogy éjszaka fölriadok, és páromra azt hiszem, hogy a pici. :lol: :lol: Elkezdem bökdösni, fogdosni, aztán megnyugszom, hogy nem hoztam át véletlenül Kírát, hanem a párom az. Nagyon szokott ilyenkor örülni, hogy fölébresztem a piszkálással.:lol:

Ma vagyunk két hetesek! 8) Reggelinél már megvolt a napi egy csepp vigantolunk, aztán voltunk ma dokinéninél is. A köldökkkkkkkkkkkkkk miatt. Ez a mumus nálunk. Amikor kijött először a dokinő, akkor mondta, hogy rosszul kezelem, kórházban azt mutatták, hogy csak be kell szórni kívül :twisted: , hát majdnem elájultam, amikor széthúzta mellette a bőrt, ami ott volt. :( Tegnap jött a védőnő, aztán nézi, hogy jé még fent van a csonk. Leszedte... és alatta van valami pukli, aminek nem kéne. Ma lápisszal lekezelte a dokinő, csütörtökön vissza, és ha nem javul, mehetünk a sebészetre... :? 8)

Ma tettünk egy nagyobb sétát is, csak néztem, mki megáll, nézi, dicséri a picit, milyen szép. 8) Olyan büszke vagyok rá. :lol:

Heni: én is egy picit le szoktam fejni a cicimből, amelyik már szét akar éppen durranni, mert nem bírja a kövi szopiig. És akkor nem csöpög folyamatosan.

Jenny, tejjel nálam is ez a helyzet, már a kórházban gondoltam, hogy mindjárt ráteszek még egy-két bébit, hogy ne sírjanak az éhségtől. :lol:
foltivspicur

Jenny!
Elvileg ma kellett volna oda érnie. Én ma kaptam meg a csomagomat... Remélem jól adta fel a Kriszta...
Nem volt időm még a homeós cuccot megnézni. de majd most :D
Én Belladonnát adnék C12es ben. 3-1 golyót.

Geo!
Akkor tuti nem a nyelvén volt... Borax c12 is segít 3*1 golyó.
A súllyal meg ne foglalkozz, kérlek!!!! Az, hogy sok vagy kevés a hízás tényleg alkati dolog! NEM egyformák a kicsik! És ha sokat eszik? Akkor mit csinálsz? Elveszed tőle 3 perc múlva?
Pocak fájásra próbáld meg a Lycopodiumot c12 és a chamomilla c15öt. Veszel kicsi fecskendőt és 3 golyót feloldasz friss baba vízben, vagy felforralt, lehűtött vízben. Ezt adhatod neki naponta 3x.
Nehogy elkezd méricskélni szerencsétlent minden szopi után, mert annyit se fog aludni, mint eddig.
Amikor sírt éjjel nem próbáltad még szoptatni?
Ez most hülyén fog hallatszani,de lehet, hogy sűrűbben kéne enni adni neki, lehet bazi szomjas is, ilyen melegben. Ha csak 3 óránként váltasz mellet, nem fog tőle fájni a hasa. Alex most átlag 2 óránként kap cicit (van,h ogy 1,5 óra) és iszonyat melege van szegények... most alszik, egy kellemes fürcsi után. :D

Foltiv!
Nem akarok kárrogni, de még csak 2 hetesek vagytok. Az még a szülő beetető időszak, ahogy mondani szokás. Lassanként előjön a lányod igazi alkata és nem biztos ám, ohgy olyan békésen fog aludni, vagy nem kell cipelned. Nem ellen drukker vagyok, csak Hanna is ilyen kis békés volt, majd elmúlt... És nagyon kellett a kendő, a cipelés. És egy boldog, kiegyensúlyozott lányom van, pont ezek miatt is :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, homeós cuccokból alap elv gyerekeknél:
Ahány éves annyi golyó de ugye max 5 :D szóval most igazából 0-át kéne adni, de így marad az 1 golyó! Erre figyeljetek oda az adagolásnál! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

picur, szerintem elobb zavarodnal meg az egesz napio bogestol, mint a hordozastol. kendoben sokkal konyebb is cipeleszni mint olben... megint lemaradtam errol most, mert aron ma csak olbebaba akar lenni es azt is leginkabb rajtam... es bealudt a mellkasomon, es faj tole mar a csuklom es ulok meg ulok :) ez kendovel sokkal konyebb.

megmertem magam bebivel meg anelkul, a kulonbseg 4 kilo volt... csak ugye nem tudom mennyire hiteles a merleg dekakra, mindenesetre ez jo jelnek tunik.
penteken volt orvosi merlegen 3550... most ezen bar badival es pelussal 4000... ha a kulonbsegnek csak a fele igaz, mar jol allunk. remelem... es akkor legalabb nem ehsegeben ilyen vernyogi...csak a hasa, a csuda tudja meg mi, no meg ahogy latom ez nagyon az anyukajat akarja allandoan. na a csajaim ennyire nem csinaltak.... de rank is ervnyes, hogy meg csak 3 hetes es meg sokat valtozhat, en remelem javulo tendenciaban :)

luna6

ja egen picur, nalunk elofordul kakiltatas ugye, szoval segedlettel jon, akko nem pelusba megy. en is minfig textilt teszek a feneke ala pelusozaskor, igy mar tobbszor volt, hogy a teljes napi adag szeklet az egyenesen a textilre ment. nekem siman kijott... csapnal kefevel meg szerrel kezeltem a nagyjat, a maradek meg kijott a mosogepben. de a napon szaritas is kifeheriti.

luna6

foltiv:
JA, igen a tisztítás:
Gallseife (epe szappan) Dm-ben és egyéb helyeken lehet kapni. Bármilyen kakit kiszed az anyagból. És elég vízzel lemosni. Én soha nem fehérítettem a pelusokat, pedig ugye nekünk mosható van :D És ami fontos: Nem szabad meleg vízben mosni ilyenkor a foltot, mert beleégeti az anyagba. Inkább hideg/langyos vízzel mossad ki.

Eszter
Kép
Kép
vok

nálam már megszünt ez a csöpög ezerrel a cicim effektus, de amikor ez volt, akkor én is fejtem szopi előt, mert az egy dolog, hogy dőlt a tej, de Dávid be sem tudta kapni a cicit, olyan kemény volt...

mióta nem fejek nem durrannak szét a cicijeim, és nem is csöpög egész nap, de azért mégis egy picit.

ti hogy vagytok otthon? rajtam van egymelltartó, és kitömöm textilpelusal, hogy ne ázzon át állandóan, mert néha nem elég csak egy melltartóbetét..
néha hagyom szellőzni is, amikor szopi után rákenem a lanolint.. habár most nem tudom hogy lesz, mert most szopi után a borax-glicerint kenem rá...
viszont szopi utána gyerek száját is be kéne kennem, de ma még egyszer sem tudtam, mert mindig bealszik... nem tudom mikor múlik el így ez a szájpenész...
szerintetek a boraxra rákenhetem a lanolint? :roll:
Vendég

Geo!
A boraxal nem kenni, hanem sajna dörzsölni kell a gyerek száját. Gézlap, rá borax és úgy... vagy tetra pelussal. Ha csak kened, az életben nem jön le róla.... Én tuti úgy csinálnám, hogy amikor felébred és sír, akkor csinálnám neki szopi előtt, mert utána akkor meg is nyugszik. Én kanestennel kentem magam, és minden szopi előtt lemostam.... Kérdezd meg a dokit, hogy mehet-e a lanolin.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.07.13 17:20-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, Luna, köszi a tippeket. Azt a szappant meg is nézem, ha dm közelében járok. :wink:

Geo, én nem kenném rá a boraxra a lanolint. :roll: És vhogy sztem próbálj meg benyúlni Dávid szájába és bekenni, mert visszamegy a cicire a gomba. :(

Ja és a melltartóbetét kikészít, mert eldobhatót vettem, de hát egy hét egy doboz, jó esetben, ez így jó drága. Asszem elmegyek venni vmelyik nap moshatót. Ezzel van tapasztalatotok? Bírja a strapát?:lol: :lol:

Ja, Luna, te jutottál eszembe, mikor a dokinő elmondta, hogy ő sosincs fehér köpenyben. Te említetted múltkor, hogy sima ruhában rendelt a dokid. Azt mondta, direkt nincs fehér köpenyben, a rendelőben sem, mert ruhát mindennap cserél, a fehér köpeny meg csak látszat, hetente ha cseréli, sokkal több a baci rajta, mint a sima ruhán.
foltivspicur

Ja, igen és akartam írni, hogy én úgy jegyeztem meg, hogy melyik mellem jön, ogy amiből szopizott, az elé nem raktam melltartóbetétet. Így, amikor jött a szopi, csak átcseréltem a másik oldalra a betétet és mehetett a szopi.
Én pont az átázás miatt használok mosható betétet, mert az nem tud annyira könnyen átázni, mint a papír. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna, persze-persze, tudtam, hogy a tejbe való átmenet miatt kérdezted a gyógyszert.
Hát napirend az aztán nálunk sincs még mindig. Fenébe!

Nálunk nem jött be a felkeltéses móka egyelőre, de szerintem a fürdéshez én is keltegetni fogom, hogy mégse legyen az, hogy vagy 5 vagy 10 órakor van fürdés. 20.30-tól 1.30-ig megint fent voltunk. Ááááááááá. 3-szor tettem le úgy, amikor azt hittem, már mélyen alszik és 5 perc múlva vonyított is. Ilyen eddig nem volt, mármint hogy azt gondoltam, hogy na, most már aludhatok, aztán mégsem. Aztán aludt 7-ig, evett és basszus legközelebb meg majdnem 13.30 volt, de ekkor azért már én keltegettem egy kicsit, mert ebben a böszme melegben azért ne teljen el 6-7 óra két evés között napközben. Alig eszik mostanában. A vizet viszont nagyon nyeldekli.

És ma az ortopédián sem kaptam jó híreket. :( Szerencsére csípőügyileg minden rendben, viszont a doki ránézett Lénire és egyből kérdezte, hogy ugye hason alvó baba, többet ne legyen hason, mert egy csecsemő lábának nem szabad így kinéznie, nagyon csámpás és ha így folytatjuk, olyan lesz, mint egy kiskacsa. Megmutatta milyen tornát kell vele csinálni és reménykedünk benne, hogy nem "tetttük tönkre". És basszus én eddig nem figyeltem, de tényleg bazira kifele vannak a lábfejei. :(
Viszont húgom is, én is csak hason aludtunk, egyikőnk sem csámpás. De arra gondoltam, lehet, hogy még alakultak volna kicsit a csontjai abban a visszalévő 7 hétben és így olyanná vált, ahogy éppen ezekben a hetekben tartotta. Hát nem tudom.

Vok, húúúú, akkor anyukád továbbra sem semmi. Sírni én is képtelen vagyok hagyni.
Na, akkor legyen úgy, hogy szeretni fogom a pelust. :)

Jenny, kíváncsi leszek, hogy bírja akkor Nati a zajongást. A monoton zajokat (duruzsolás, porszívó, mosógép, kórházban gépek pittyegése stb.) mindenesetre úgy veszem észre, szeretik a picik. Bár az ablakcsere nem feltétlenül ilyen lesz.

Picur, én a kendőt semmi pénzért nem adnám oda senkinek. A szerelmese vagyok. És Léna is. :) És ahogy Luna írja, nekem is pl. nagyon tudnak fájni a csuklóim a sok cipeléstől, a tegnap esti 5 órás menet is elég húzós volt, szóval ha úgy alakul, ne féld bevetni a kendőt Te is. De kívánom, legyen mindig ilyen Kíra, mint most.

Na, tegnap fiúnak nézték Lénát. Pfffff. Igaz, hogy ott a fülbevalója, de fehér-kék body volt rajta, ez már lehet, hogy erre adott okot. Na, meg mondjuk volt vagy 70-80 éves az illető.

Geo, nyugalom, vigyázz azzal a depivel!
Tényleg szépen gyarapodik Dávid. :)
Sajnálom a szájpenészt.

Mi kibútoroztunk végülis ide a hűsbe, ne tudjátok meg, milyen 31 fok után a 21. :))))))))) A fenti szobákban is 24-25 fok van. Lénán hosszú gatya van és rövidujjú és nem ujjatlan, ami lerohad róla.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nekünk a pici csípőjével a sebészetre kell majd mennünk. Csütörtökön úgyis sztem a köldöke miatt is mehetünk majd. :roll: Mi is tornázunk, már a kórház óta, és két nap után javulást látott az ottani gyerekgyógyász. Remélem mi is jó híreket kapunk ez ügyben.
Nem azért eszik kevesebbet, mert nyeldekli a vizet Léna? Mert az eltelíti a pocakját, a kajának már nem jut hely. :roll: Mi nem iszunk, csak szopi van.

Vok, milyen fajta mosható melltartóbetétet használsz?
foltivspicur

Hogy melyik mell jön nálam: amelyik szét akar durranni és kőkemény szinte. :shock:
foltivspicur

Ma voltunk hallásviszgálaton, és végre megnyugodhatok, hall a gyerek :D Merthogy a kórházból úgy jöttünk haza, hogy meg kell ismételni a viszgálatot, és hiába rezzent össze egy erősebb hangra, azért jó hogy most doki is mondta.

Szoptatási tanácsadó azt mondta, ha fuldoklik a baba a sok tejtől, akkor próbáljak meg úgy szoptatni, hogy ő legyen egy kicsit feljebb. pl. fekve, és kicsit a hátamra dőlve, húzzam magamra a babát. Mondjuk ki még nem próbáltam...

Tegnap este megpróbáltam elaltatni Dorkát Suttogó szerint, aminek az lett a vége, hogy lila fejjel ordított, és én nem is tudtam megnyugtatni, csak az apja :(
Remélem azért eőbb-utóbb sikerülni fog, mert az nem állapot hogy csak a kendőben tudom altatni. Rá lehet erre szokni?
Vok, szólsz ha megjött? Addig nem zaklatlak... :)

Ja, tegnap védőnő szerint sokat eszik a gyerek. OK, mondom de hogyan csináljuk akkor? Mikor tudom hogy elég neki? Erre nem tudott mit mondani... Ugyan is Dorka csk akkor hagyja abba magától, ha elalszik. Van hogy eszik 130g-ot is, ami szerinte sok egy ekkora gyereknek. Ne adjak neki enni? Miért nem csak akkor szól ha tud is rá megoldást? Értitek ezt?

KépKép
tatim

Picur, nem hiszem, hogy a víz miatt, mert azt szigorúan kaja után kapja és a következő kajáig még órák telnek el. Szóval csak nem.

2 nap után javulás? Hűha, bárcsak nálunk is így lenne. :)

Kép

Kép
***csilla***

Tatim, a Suttogó szerinti altatás az milyen? És úgy egyáltalán, ha valaki leírná röviden ezt a suttogósdit, szívesen olvasnám. Persze ha meg lehet oldani valahogy röviden és tömören. Bár azt hiszem, hogy így egy-egy gondolatot elcsípve tőletek illetve a netről, nem nagyon tudnék azonosulni vele.

Kép

Kép
***csilla***

Geo, sajnálom a szájpenészt remélem hamar túllesztek rajta! A súlygyarapodással meg szerintem se törődj. A babák nem egyformák, nem egyformán gyarapodnak.
Szerintem Te sem lennél képes megvonni tőle a hamit, és hallgatni, hogy őrjöngve sír a cici után.

Picur, Voknak igaza van a babák rendkívül gyorsan változnak. Nálunk volt kb. másfél hét aranyélet éjjel, vagyis este 9.30-10-től hajnali 3.30-4-30-ig aludt. Aztán tegnap előtt gondolt egyet és megint 4 és fél óránként kel fel. De még mindig félaranyélet, mert így éjjel 1× kel és utána meg kora reggel megint.

Heni, jó hogy jelentkeztél :) . Hát én sajna nem tudom a melegre fogni a nyűgösködést, mert nálunk minden nap nyár és dög meleg van :( .

Csilla, ha annyira meleg van a lakásban akkor én csak egy szál pelusban hagynám Lénát. És kizárólag az ennyire meleg napokon ébreszteném őt legalább 4 óránként enni, nehogy kiszáradjon. Tudom, hogy adsz neki vizet, tehát a kiszáradásra kevés az esély, de nem lehet, hogy eltelíti a pocit és már nincs hely a tejnek.
Én először kajával kínálnám és utána ha szomjas még akkor ihat vizet is.
Jó hír, hogy a csípőjével minden rendben! Én keveset altatom a lányt hason, illetve ébren szokott még hasalni amíg meg nem unja, hogy a hátát és a nyakát erősítse a fejemléssel meg a forgatással. Persze van amikor csak úgy hajlandó elaludni, de akkor is max 30 perc után átfordítom őt a hátára vagy az oldalára. Van amikor magától kezd el mocorogni és nyöködni 15-20 perc után, mert vissza akar fordulni.
Én félek, mert mindenhol azt írják, hogy hason a legnagyobb az esély a bölcsőhalálra. Tudom a pic-en hason fektetik őket, de ne felejtsük el, hogy ott, minden babán szívhangfigyelő van. Az enyémet is úgyfektették ott, pedig nem is volt inkubátorban, de a lábacskájára rá volt kötve a szívmonitor. Az angelcare meg akármennyire is jó monitor, mégsem ugyanaz mint ami a pic-en van.

Tápszeres babáknál szintén lehetséges az a bizonyos "ugrás" az evésben?????
2 napja amióta éjjel is megint "gyakrabban" ébred minden alkalommal lecsúszik neki a 100 ml tápszer, de van hogy a 110 is. Most már elve 120 ml vízből készítem neki, ami ugye 130 lesz és napjában 1× tuti simán lecsúszik az is.
Eddig meg 100 volt a maximum és a 90 volt a biztos amit minden alkalommal megevett.
Vendég

Ja és vizet még mindig nem hajlandó inni. Még mindig vicces pofákat vág amikor meghúzza az üveget és nem tej van benne. Max 1-2 korty, több nem kell neki, az is napjában 2 alkalommal.
Vendég

Csilla, bocs miközben írtam a hozzászólást már írtad is hogy csak kaja után kap vizet Léni.
Én akkor is kelteném a nagy melegben, mert elbágyadnak tőle és bealszanak, magyarul "elfelejtenek" felkelni enni.

Mi ha napközben elmegyünk valahova akkor végig alszik a lány a dög melegtől, ahogy hazaérünk a lakásba ahol nincs dög meleg és bekapcsoljuk a légkondit, hogy felfrissüljünk max 20 perc és ébred, hogy ő dög éhes :lol:
Múlt pénteken a városközpontban egy kávézó teraszán etettem (5 óra telt el az előző evés után), hát még a szemét se nyitotta ki olyan bágyadt volt a melegtől, de azért megette a szokásos adaját.
Vendég

Foltiv!
A tápszeres babáknak kell víz, mert nem olyan összetételű a táp, mint az anyatej. Nekik sok vízre van szükségük.
Monapelest használok abból is.
Www.babaolt.com :D

Csilla!
Szerintem csak a meleg teszi. Ne aggódj!
Ameddig van pisis, meg kakis pelus naponta, addig minden rendben.

Tatim!
Megjött, akartalak hívni, csak ma nem olyan napunk volt :D Illetve délután igen, de akkor Hannáztam... :D
Jöhettek érte bármikor. Holnap max tescóba megyünk el, mert a párom eltörte a locsolót...

DÖRÖG az ég!!! Most úúgy örülnék egy kis esőnek, vagy szélnek :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nik!
Hogyne! Az ugrás nem attól függ, hogy mit eszik. az ugrás azt jelenti,h ogy valami nagyobb változás előtt áll. Ez Hannánál úgy nézett ki, hogy ő olyankor 2 napig tuti nem tudott kakilni... :D És egyfolytában enni kért, amitől persze fájt a hasa... mondjam tovább a körforgást?? :D:D

Nem emlékszem ki írta,hogy zöld a kakija, és csak 2,5 naponta van. Na ez is lehet az ugrástól!

Csilla!
Szerintem tetszenének dolgok neked is a suttogóból. Nehéz összefoglalni.
Ha megtalálom valahol PDF-ben, elküldjem?

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, aha, átküldheted, köszike. Majd otthonról én is megnézem, letölthető-e, ha mégsem találod.

Nik vagyis Vik :) nálunk volt olyan hét, amikor Léna 110-130-akat evett folyton, egyszer volt 150!!! is, aztán most meg 100 fölé nem is megy 1-2 hete, inkább 70-90 az adagja. Nincs itt a naplóm (én is mindent írok), nem tudom most megnézni, mikor is volt, de ha nem felejtem el, majd feltétlenül beszámolok róla.

Hát fel kellett jönnöm a nappaliból, mert fáztam. :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Most azt mondom irigyellek, hogy fázol :D:D Nálunk még mindig olyan 29,5 fok lehet :D:D
Meg van az 1 és a 2 is. Elküldöm az elsőt. Aztán, ha kell a másodikat is.

Más valaki? :D Suttogót?

Eszter
Kép
Kép
vok

Csilla!
El is küldtem :D

Nik!
Hamar hozzá fog szokni a meleghez ám a leányzó és nem fog annyit aludni tőle, hiszen nálatok mindig ilyen meleg van :D:D
Csinálj majd újabb képet Zoéról a fürdetőben :D Annnnyira szép volt benne a rózsaszín háttér miatt :D:D Meg is mutattam a barátnőmnek, hogy milyen édes a lány! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, en is szeretnem a suttogot, ha lehet. Holnap megirom privatban a mailemet.
Majd furdos kepet!
Most ennyi mert telefonrol irok. Zoe alszij megyek furdeni!!!
Vendég

Sziasztok!
Én 2010 májusi topikból jöttem és segítséget szeretnék kérni.
Pár napja amióta nagy meleg van alig van tejem.Korábban is volt gond,mindefélét kipróbáltam(rántásos leves,sok folyadék,homeós bogyó,motherlove kapszula,fejés stb)de ennyire siralmas még nem volt.Alig tudok 40-60at szoptatni korábban 130is volt.
Szerintetek mi lehet az oka????Ötleteket kérek,előre is köszi.

KépKép
Kép
mucus75

Vok biztos hogy leghamarabb csüt. tuduk menni, mert szeretném ha pasi is látná hogy hogy tudja megkötni magának, és nem tőlem tanulná meg esetleg a rosszat...szóval tuti du. lesz belőle.
Ja, meg megy a cím priviben, szeretném a Suttogó első részét, nekem a 3. van meg.

KépKép
tatim

Szia Mucus!
Kérdéseim: csak anyatejet kap a kicsi? Hány hetes most? (Lusta vagyok átszámolni, ne haragudj...) Milyen sűrűn kap cicit? Mennyi folyadékot iszol egy nap? Mióta nem szeded a homeós bogyót és mit szedtél? Segített?

Tatim!
Teljesen jó :D Várunk akkor benneteket.
Most a másik gépnél vagyok, igy később tudom elküldeni a könyvet, de érkezik :D

Nanetto!
Ne csak olvass, irj is... kíváncsi vagyok, hogy hogy vagytok!!! :D Tessék szépen jönni. Hogy döntöttél, mikortól mész vissza melózni? Nekem lehet, hogy november lesz belőle, de akkor nagyon nagyon nagy gázban vagyunk. Ha nem lesz annyira gáz, megpróbálom kihúzni 1 éves koráig...

Hari!
Téged is láttalak ám :D:D
Van kedvetek a héten randizni? Átmegyünk mi, ha úgy jobb. Hátha Lilinek úgy több kedve van játszani...

Eszter
Kép
Kép
vok

Szép napot mindenkinek :lol:

Vok, írtam neked üzenetet. Látom te is korán kezdted a napot :) .
A zöldes-mustársárgás kakit és hogy 2-2,5 naponta kakil azt én írtam. Hát ha ugrás vagy változás miatt lenne akkor nem kellett volna már visszaállnia a naponta 1 mustársárgára? Már kb. két hete ilyen zöldes és "ritka".
Még szerencse, hogy nem fája a hasa és nem kell segíteni neki, hogy kijöjjön és a wc-zés se fáj neki.
Tudom, hogy hozzászokik majd az időjáráshoz. Csak egy kicsit gáz, hogy vagy korán reggel max 11-ig vagy este 6 után tudunk csak kimenni, különben megdöglünk a melegtől :( . És hát van amikor nem úgy jönnek össze a dolgok pl. délelőtt, hogy ki tudnánk menni.

Nanetto, én megőrülnék, ha ilyen hamar vissza kellene mennem dolgozni. Nem szívesen hagynám másra ilyen kicsin őt. Persze az élet sokszor másként működik és ha szükség lenne rá és nem lenne más választásom akkor biztos visszamennék én is.

Csilla, nálunk a 100-at eddig is stabilan ette napi 3-4 alkalommal tuti, a többi 2-3 alkalom meg 80-90 körül volt. Meg persze kaki után általában lecsúszik neki még plusz 35-50 között.
Vendég

eszter engem nem lattal ? :D pedig itt ultem a konyhaban as fejtem... na jo, a gep nem volt bekapcsolva, az is igaz.
amugy jo, hogy irtam tegnap heninek, hogy nem fejek, nincs ra ido... hat hirtelen lett ra idom ejjel... alulmultam megint onmagam a kedvenc temamban :) Pedig most a ded ultrajo kolyok volt, nagyjabol hozta a 3 oras kelest es meg orditani is elfelejtett, ehez merten en viszont kb a felet aludtam az eddigi kevesnek is... bena egy alak vagyok. hat ebbol gondolom nem tunok onimadonak sem :D

luna6

Próbálok visszaolvasni két sírás között.

Továbbra is hasfájás na meg a meleg. :(
Most már ki vagyok!!!
Tegnap délelőtti program: 2 óra üvöltés, 1 óra nyugi. Aztán délben jött a védőnő, mondta, hogy tuti hasfájós. :( Mivel hétfőn nem kakilt, csak folyamatosan pukizott, megkakiltatuk. :) Utána evett és megnyugodott. Egész délután nyugis volt, még az esti 10-es etetésnél is, de éjszaka... Szokásos erőlködés-űvöltés fél egytől 3-ig :), így megint meg kellett kakiltatni. Hát hagy ne mondjam mennyi jött ki belőle. Ez volt a baja. Utána kaja, reggel 6-ig nyugi, szopi, majd 8-kor megint, meg most 10-kor. Most meg álomba sírta magát. Most ez a rohadt meleg a baj. Lehet, hogy székrekedéses a gyerek??? Próbáljam ki a kamillateát??? De ez a gyerek anyatejek kívűl nem hajlandó semmit se inni!?!? VOK, asszem neked volt ilyen Hanna. TIPP???

Szóval 3-4 napja király kipihent vagyok. :) Nem tudok semmit csinálni a gyerek mellett. Kénytelen leszek néha sírni hagyni, mert még enni se tudok!!!!Utána meg baszogatnak, hogy egyek.

MOST KI VAGYOK! És még csak 1 hónapos!

Itt van ez a rosszcsont:

Kép

Kép
bhdetti

enyim is csak anyatejes ( bar ejjel kozel allt megint a valtashoz) es reked... es irtam tobbszor, ha napi egy kaki jon mar orulunk ( bar tegnap tevedesbol tobb volt) es irdatlan mennyiseg jon ki belole ilyenkor. ennek ellenere mondjuk nem itatom... de most itt ez az edeskomeny tea, iszogatom es hatha. mondjuk ez utan kakilta a napi tobbet meg tobb a 'szeleles' is talan :) de egyertelmuen nem fogom a teara meg...

luna6

Vok: köszi a pelusmosás tippet. Hajnalban leöblítettem forró vízzel, meg fehérítő. :)

Luna és többiek: köszi szombaton a választ. Most már tudjuk: hasfájás. :(

Nem vagyok hülye, hogy részletekbe írok, de ha Levi felébred, mennem kell. :(

Kép
bhdetti

Luna: én is iszom a Fitolach - anyatejserkentő - teát, amiben elvileg van vmi, ami a hasára is jó?!? Lehet, hogy én is kipróbálom a köményteát. Meg adok neki minden étkezés előtt Infacolt.
Vagy ne egyek semmit és akkor nem fáj a hasa??? :)

Kép
bhdetti

GEO: nekem akkor akarja majd lenyelni az ujját vagy a kicsi kezét, ha még éhes. :)
Nappal nekem is nyugisabb, bár ez most ebben a melegben nem mondható el, este meg kész vagyunk tőle.

Azt is megfigyeltem, hogyha én keltem fel sokkal nyugisabb, mintha ő kel fel és ordít a kajáért.

Ja és állandó dilemma: itassak vizet vele vagy ne????? Nem mintha meginná! :)

Kép
bhdetti

Detti, enmindent eszek. Na jo, koffeines kavet kerulom, bar lightos lecsuszott ketszer...
a korhazbanminket tomenyen kaposztaval etettek pl, semmivel nem jobb a helyzet most, hogy nem eszem kaposztat pl. szoval nalam a kajamegvonas nem hoz valtozast (majd kinovi, a nagyom is kinotte, csak tul kellett elni)
Hat az edeskomenyt en meg vegulis pont erre vettem, mert mondjak, hogy jobb lesz az o emesztese is tole, erre ra volt irva, hogy tejserkento is... akkor a tied is lehet, hogy tudja ezt. Bar ez az enyim szerintemcsak edeskomeny.

luna6

Picur: én használtam pelenkaalátéte, de amikor a sokadikat pisilte össze és lehetett kidobni, meguntam, így csak sima textil pelenka van rárakva a pelenkázóra és ha koszos, cserélem.

Nyuszika: hogy csinálod a mecsek teát? Cukorral, anélkül? Neked megissza cumibóL?

Geo: nálunk is hasonló altatási módszerek vannak, mint Nikviknél. Újabban hasra rakjuk és alsziik az esetek többségében, még akkor is, ha fáj a hasa.

Kép
bhdetti

detti, ha full anyatejes akkor nem kell a viz, nem baj ha nem issza.
amikor hasfaj akkor nem tomkodi a kezet es tatog mint egy aranyhal? mert megteveszto tud lenni, mintha ehes lenne de ez ilyenkor csak reflex es atveres :) nem ehsegeben tomkod...

luna6

Detti!
Ne idd azt a teát és szerintem nem fog fájni a pocija szegények! A tejserkentők általában bántják a picik hasát.
A kakit: chamomilla d30 a fájdalomra naponta 5*1 golyó max, espumisan a pukikra és a nem büfö9ésre (Hanna nem büfizett) és hőmérőzés, ha nem volt estig kaki, vagy ha naaaaagyon sírt és fájt a pocija. Idővel ráéreztem, hogy mikor mi volt baj. Aztán egyre ritkábban kellett neki segíteni kakilni.

Luna!
Nem, téged nem láttalak! :D:D Sajna látnoki képességeim nem terjednek Portugáliáig :D:D:D:D
Azért ne kínozd magad halálra!!!!! Főleg idegileg ne készülj ki tőle. Mivel nem látom, hogy mi ven veletek, így nem is akarok okoskodni, csak drukkolok, hogy fel tudd hozni a mennyiséget!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok írta alatatásról:
És én még mindig azt mondom, ne kocsikáztasd... az a legrosszabb, ha csak úgy tud elaludni. Inkább sétáljatok, rakd le, hagyd sírni picit, vedd fel újra, rakd le, hagy sírni picit, vedd fel újra (Suttogó) Meg fog tanulni ő is elaludni, csak idő kell neki hozzá.

Én nem olvastam a könyvet, de sokszor így csinálom.

Vérzés: nekem már a kórházban is kevesebb volt, azaz amiket mondtak, hogy ömleni fog, rám nem volt igaz. Bár a menstruációmra se! Most meg már csak néha barnázás.
Viszont van még egy varratom!!!! Attila megpróbálta kiszedni, majdnem fejberugtam szegényt. :) 2 hét múlva kontroll, de én nem engedem kiszedetni azok után ahogy 3 naposan is fájt! :(

Kép
bhdetti

en se tudom mi van :D szerintem megharapott vagy rosszul harapott ejjel. mar egy fokkal jobb, de azert meg faaaj...
de milyen mar, hogy elvileg van tej (ugytunik a tegnapi meresbol, hogy hizik istole) es van gyerek en meg nekilatok tapolni.... de igazabol ez man psziches kerdes, es a hiba bennem van...

luna6

Vok: köszi a tippet, kipróbálom. A tejserkentésre meg egyem a homeós cuccot?

Luna: nem tömködi a kezét a szájába, csak szegénykém teljes torkaszakadtából ordít. :(

Geo: nekünk kezdetektől van napirend. Kaja: 7, 10, 13, 16, 19, 22. Éjszaka ahogy kell, de általában 1-2 körül felkel. Fürdetés 3/4 7.
Ha nyűgös volt és máshogy kelt, akkor is próbálom behozni a lemaradást, mert azt figyeltem meg, hogy nyugodtabb, ha megvan a napirendje. Bár tudom: ő nem svájci óra, de mégis.

Csilla: gyógyszer. Az U-val kezdődőre gondolsz, mert nekem van abból még egy doboz???

Kép
bhdetti

VOk, köszi a bíztatást!
"Detti és mindenki más, akinek csak eszébe jut, hogy elkényezteti a gyereket azzal, hogy felveszi, meg hogy rossz anya mert nem tudja kitalálni a gyerek gondolatait:
1. Nem vagyunk gondolat olvasók, még akkor sem, ha anyák vagyunk!!!!!!!!!!!!
2. NEM LEHET ELRONTANI A GYEREKET AZZAL, HA FELVESZED!!! Hiszen 9 hónapig benned volt éjjel-nappal! Téged igényel! Nem egy ágyat! Szóval türelem és kitartás!
Akik meg beszólnak, azokat nem szabad ilyenkor figyelembe venni, legyen az a saját édesanyánk! Ő a te gyereked és ha neked úgy jó, hogy felveszed, akkor ebbe SENKI sem szólhat bele!"

Nikvik: hogy van ennyi energiád. A mosás még megy, meg egy kicsi rendberakás, de a többi... Pedig rohadtul igényelné, de egyszerűen egy síró gyerek mellett nem tudom. Bár azért rend van, mert most próbáljuk tartani.

Kép
bhdetti

Geo: etetés: Én mindig írtam mérlegelésnél, hogy melyik cici jön.

FELKELT. :(

Kép
bhdetti

bazdmeg az egész regényes hsz-em elszállt
ezt N E M H I S Z E M el a teljes 2 elmúlt napom ahhhhhh
Vendég

Vok, köszi, megkaptam.

Detti, aranyos vagy, köszi, de e D-vel kezdődő kellene. :) De már sikerült szerezni szerencsére.
Hát az szuper, hogy már így beállt a napirend nálatok.

Luna, Neked aztán kijut a "jóból" szoptatás terén. :(

Nem is alakult olyan rosszul ez a hanyatt/oldalt alvás, ennek azért örülök.
Szinte pontosan megismétlődött a tegnapelőtti menetrend, csak arra jöttem rá, hogy Léna a fürdés-evés után hiába alszik el azonnal és kel fel 5 perc múlva, az csak olyan beetetés, utána szeretne fent lenni, és nem megint aludni, hiszen előtte 3-4-5 órát aludt. Így felkelt 5 perc után és a következő evésig, ami valamilyen úton módon 2,5 óra múlva volt esedékes ismét, tornáztunk, nézelődtünk, verset mondtunk, énekeltünk, zenét hallgattunk. Aztán jött a pótvacsora, böfi, csuklás, bukás, elalszik, lerak, sír, felvesz, böfi, elalszik, lerak, sír, felvesz, böfi... Ez 8-tól 12-ig tartott összességében, de egyáltalán nem volt vészes, mert nem volt benne egy cseppnyi vigasztalhatatlan sírás, hanem inkább böfi miatti nyűglődés. Szóval ezt sikernek könyvelem el. Viszont most nem aludt 6-7 órát éjjel, "csak" 5-öt. Gondolom nem fáradt el annyira, mert nem volt hosszú nyivákolás. :) 5-től 6-ig tartott a reggeli, aztán 10-ig aludt a levegőn.
Ja, és megint bevetettem az esti evésnél az Infacol-t, szerintem tegnapelőtt, tegnap is ez volt a gyógyír.
Viszont amilyen szerencsés vagyok, Léna hiába aludt jól, egyszer aludhattam volna 5, majd utána reggel még 4 órát, de nem tudtam szinte semmit. Áááááááááááá.

Körkérdés(ek):

- Ti beszéltek evés közben a babákhoz (kivéve éjszaka persze)?
- Mivel szeditek ki a körmök alatti iszonyatos retket?
- Mennyit van fent aktívan a bébitek, ami nem az evési idő alatti/nyűglődéses fent létet illeti?

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, én is majdnem szívbajt kaptam, mert úgy emlékeztem, nem nyomtam CTRL-C-t, de hála égnek mégis. Mert még nem is tudom mikor kezdtem el a hsz-t és közben ez a szar kiléptetett.

Kép

Kép
***csilla***

Körkérdések: :D
- Ti beszéltek evés közben a babákhoz (kivéve éjszaka persze)?
Nem sokat :D Én Hannához beszélek álltában. :D De Hannához se nagyon beszéltem, sőt,m nem is simiztem, mert akkor ő is mindig félrenyelt. Alex ezt simán, minden extra érintés nélkül is megteszi :D:D Ami megy az a szia édes, csak nem éhes vagy, GYere, egyél. Jajj, nem jól van a szádban, kiveszem, meg ilyenek. SZóval nem mesélek neki ódákat :D

- Mivel szeditek ki a körmök alatti iszonyatos retket?
Én nullára vágom a körmét rendes, léles ollóval és úgy nm megy alá. Más ötletem nincsen rá :D

- Mennyit van fent aktívan a bébitek, ami nem az evési idő alatti/nyűglődéses fent létet illeti?
Alex sokat van fent. Ne számoltam még össze, de ma pl délelőtt 2,5 órát volt nyűglődés nélkül fent.

Eszter
Kép
Kép
vok

enyim egyelore nemigen van fenn ugy, hogy ellenne :D illetve :( ilyenkor olbebaba van, nem nagyon nezelodik raero idejeban, bar a hintaban egy ideig elvan azert.

enyimnek nempiszkos a korme, bar jo rovid, en csipesszel vagom.

haaat, az ominozus 'k.. eletbe' eves kozben hangzott el, de aert nem ez az atlag :D ejjel nem szolok, eves kozben sem nagyon, max ha bealszik, hogy nem alszunk meg ilyenek.

luna6

Detti, hogy van időm "ennyi mindenre"??
Hát már írtam, hogy a 17-22 óra közötti időszakot leszámítva (amikor kissátánlányt alakít) kisangyal a lányzó hála istennek.
Bár én még így is jól jártam sokakhoz képest akik nemcsak a nyűglődéssel, visítozás-hiszti párossal és csak anya kezében-ölében jó "problémákkal" küzdenek, de ráadásnak még ott van a hasfájás, a nem kakilás, a kisebesedett mell stb.

Nanetto, hát ezért én minden alkalommal mikor megírom a hozzászólást kijelölöm az egész irományt és vágólaprateszem CRTL-C-vel és csak utána nyomom meg az elküld gombot. Így ha elvész a világhálón akkor is csak egy katt és újra megvan minden.

Csilla,
Beszélek-e hozzá evés közben??
Nappal szoktam, de nem viszem túlzásba. Éjjel illetve az esti lefekvés előttinél, egyáltalán nem, sőt ilyenkor még a szemkontaktust is kerülöm, hogy minél kevesebb inger érje őt. Úgy vettem észre így sokkal egyszerűbben alszik vissza.

Mivel takarítom a körmét?
Egyszerű éles, tompavégű kisollóval a lehető legrövidebbre (tövig) vágom. Általában heti 1× kell ezt a műveletet végezni nála.

Mennyi időt van ébren?
Az elmúlt kb 2 hétben a 17-22 óra közötti időszakot ébren tölti, max 30-60 perc alvás "csúszik be" ebben az időszakban. Az elején még egész jól elvan (kb másfél-két órát), nézelődik, beszélgetünk, követi a szemével, meg a fejével a csörgőt, meg a zenélő-világító csikóhalát, persze csak rövid ideig. Aztán mikor elkezd álmosodni, de nem akar az istennek se aludni, na akkor jön a visítós anya le ne rakj 2-3 órán át.
Reggel és délelőtt általában nyugisan elvagyunk (beszéd, csörgő stb.) evés után és attól függ 30-120 perc közötti az idő amit nem alszik, de utána bealszik magától a következő etetésig.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?