A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

a pelenkadiszkont honnan jött? :shock:
Ideje lennem megszülni... és ilyen aggyal megyek vizsgázni! :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="nemlajos"]E írta:nemlajosz a helyes link:
http://www.pelenka.com/

Köszi, elmentettem, jól fog még jönni szerintem. :)

Masut
masut

Rszg: Nagyon szépek a magzatmázas fotók is. Ezek az ő első pillanatai. :P :P :P
Megértem az érzést, hogy talán meg sem ismernéd. Nekem Zsófit vitték el így pikk-pakk, meg sem foghattam és én is hasonlóan éreztem (pedig csak néhány óra telt el), hogy meg sem ismerném. De aztán persze egyből tudtam, hogy ő az.
Nagyon nehéz lehet, hogy külön vagytok, de hát legalább megkapja Máté a megfelelő orvosi segítséget és reméljük, hogy néhány nap és ölelheted, csókolhatod és dögönyözheted. Addig meg erősödj és fejjél, mert utána jön a 24 órás szolgálat! ;)
Tudod már, hogy mikor engednek ki a kórházból?
[color=blue]Szülés alatt melyik bogyót szedted 15 percenként?[/color]

Fájás gyengeség: Valaki kérdezte (elnézést elfelejtettem, hogy ki), hogy mi ez. Általában a duci anyukákra vagy azokra akik sokat híztak terhesség alatt jellemző, hogy nincsenek elég erős fájásaik és ezért oxitocin infúzióval rásegítenek a szülésre. De ez nem kötelező törvény, csak jellemző és sajnos rám igaz. Ettől még nyugodtan meg tudod szülni a babád, csak az alternatív módszereket nem engedik ilyenkor, mint kádban szülés.

Adryn: Akartam írni, hogy szoba nekem is tetszik, csak lemaradt itt a sok izgalomban.

Nemlajos: Szerintem nagylesz még az a pelus a Dömére az elején, de majd belenő. Nézzél neki kifejezetten újszülötteknek (newborn)valót. Általában 2,5-5 kiló között van. Szerintem első körben 1 csomag elég (ezek általában nem olyan nagy csomagok) és majd meglátjátok mekkora a Döme. Ezek általában külön ki vannak képezve a köldökcsonkhoz is. Az 1-2 hét amíg leesik....
Ha túl nagy a pelus, akkor kifolyik a pisi-kaki....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

RSZG! Klassz, hogy Máté jobban van, ha van tajcsi azt mindenképp vigyed neki, mert rendeteget segíthet neki és megvédi egy csomó betegségtől is.
Ja és köszi a képeket meg a beszámolót, nagyon megható!!
Rengeteg erőt kívánok Neked , Gézának és Máténak is!

Adry: Én használok Aldi.s pelus és nagyon jó, de most majd azért még szerintem kipróbáljuk Levivel a penny-est is.
Liliannánál megtartom egyenlőre majd a Liberót, aztán majd kiderül, hogy mit igényel és nála mi válik be. A papmersből Levinek minden kifolyt állandóan, én csak akkor használtam, ha kaptam valahonnan, vagy nagyon nem volt más.

Kórházi pakkom még nem 100%-os, de már azért a nagy része egyben van.

Bocsánat, ha megint nem ragáltam volna valamire, de annyira lefárasztott a mai napi tortúra (NST, DOKI, UH, Anyós, vásárlás ) 7kor értünk haza.
Megyek lefekszem. Kérlek ne írjatok tele sok oldalt reggelig :)

Jaaa igen, üdv az újaknak! :)
És jó éjszakát!

Kép

Kép
gabka77

Az előbb beszéltem a lányaimmal. Nagyot síeltek ma és jól érzik magukat. Ágica panaszkodott, hogy nem megy neki a síelés, de apukája azt mondta, hogy szépen síelt (persze kék pályán), csak a végére elfáradt nagyon. :) :) :)
Bevallom nekem jól esik, hogy most nincs körülöttem nyüzsi és próbálok koncentrálni, hogy most megszüljek, de gyanús, hogy ezt nem én irányítom.... :roll: Pedig most olyan jól ráérek....

Pulcsihoz van valakinek valami elérhetősége? hova lett? Már legalább 1 hete nem írt... vajon minden rendben van vele? Vagy megbántottuk?

Katka

katka22

RSZG: kitartás! Most hosszúnak tűnik az idő, míg Mátét láthatod/hazaviheted, de aztán hamar elfelejtitek majd a nem éppen kellemes kezdetet. Most arra gondolj, hogy nagy baja nincs, makkegészséges, arra, hogy beindult a tejed, tudsz fejni (mert elsőre ám ez sem megy mindenkinek) meg arra, hogy milyen mázlid volt a szüléssel (gyorsaság). Előre nézz és minden ok lesz!!! :wink:

Nemlajos: pelusoknál ne azt nézd, hogy 1-es v. 2-es, hanem a kilót!!!!!Tehát jót vettél, nem feltétlen keress newbornt, mert nem minden márka nevezi így, én nem is tudtam Lucánál, hogy van köldökcsonkos pelus, a norm pelusban ugyanúgy gyógyult a csonkja. Szóval nem kell túlbonyolítani. :wink: Mindegyiknek eltérő egy kissé a szabása, majd megtapasztalod, hogy Döme alkatára melyik válik be. Popsitörlő nem baj ha kamillás, nyugtatja a bőrt.

Fájásgyengeség: érdekes, amit Katka írt, de nehogy vki annyira komolyan vegye, velem is ez volt, pedig a duciságtól mindig messze álltam.

Adryn: szerintem Aldis pelenka sem lehet rossz, arrafelé nem mindenre adnak kiváló minősítést. Mindenestere egy próbát megér!

marq
Kép
Kép
marqueza

Nincs meg vkinek Pulcsi száma? Egy sms-t esetleg dobhatna neki!

marq
Kép
Kép
marqueza

Na, én sem gondoltam, h ma még eljutok idáig.

Rszg, örülök, h jelentkeztél, annak meg aztán nagyon, hogy Máté jól van, remélem, most már hamar együtt lehettek! Elhiszem, h nehéz nélküle. Képek nagyon jók! Szép a kisfiatok!
Ja, és ha még benézel: engem is érdekel, melyik homeobogyót szedtek tágulássegítőként.

Gabka, jó sűrű napod volt ma, és szuper, h doki szerint minden OK.

Mi jó későn értünk a szüleimhez, Samu már nagyon fáradt volt. De apával még legyártottuk az előbb a marcipánrepülőket (ma vettem marcipánmasszát), mert Samu kívánsága a repülős torta volt :) Megkapja...

Gyöngyi, kérdezted a CTG-t, de talán már írtam: semmilyen fájástevékenységet nem mutatott, baba szívhangja OK. És akartam kérdezni már: Lili az eredetileg kiírt időponthoz képest mikor született?

Bocs, h nem reagálok másoknak, ma nálunk is elég eseménydúsan telt a nap, meg a tegnapi is (vendégeink voltak), lépek is pihizni.

erpé

meggyes pite, fahéjas muffin és fahéjas meggyes muffin után tessék egy kis feketeerdei csokis-meggyes muffin :P naggyyyyyoooooooon finom :twisted: :twisted: :twisted:

Kép muffin

KépKép
KépKép
adryn

Hugicám, csak most értem ide a géphez. :( Nagyon gyönyörűséges az unokaöcsikém!!! :D Sziszó mindjárt megmutatta, ahogy hazaért. (Szerintem tiszta Géza.)
Örülök, hogy tudsz bent netezni. Sajnálom, hogy én nem tudok bemenni Hozzád, de úgyis hamarosan otthon látogatunk meg Titeket! :lol:

Úúúúúúúúúúúúúú...!!!!!! :wink:

Zsu
Kép
Kép
*juji*

héhahó, egy csomag newbornos Liberónk már van, ezt már a következőnek vettem, lányok 8)
Akkor ezek szerint nem tévedtem.

rszg, nem tudok betelni Máté látványával, bár be kell valljam, hogy a mázas képek azért megráztak.
De nem azért, mert tapintatlan vagy, vagy mert nem bírom a látványt, hanem mert magam képzelem a helyedbe, és nem tudom elképzelni, hogy én is átlépek azon a kapun, amin Te már túl vagy...
Érted ezt? :oops: :roll:

Ma este már elég régóta menzesszerű görcsöm van, úgyhogy korán fekszem.
Azon gondolkozom, hogy a Zurammal hogy kéne tapintatosan közölnöm, hogy ne fogyasszon több alkoholt ezentúl... :?: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Rszg, nagyon szép formás baba Máté, nagyon édes :D és örülök hogy jobban van.
Rossz, hogy nem lehettek együtt, sajnálom. Nemsokára viszont együtt lesztek majd minden percben.

Papillon szép poci :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Marq: Tőlem azt kérdezte valaki, hogy mi az összefüggés a duciság és a fájásgyengeség között. Azt írtam le, amit nekem erről az orvosom magyarázott és ami a személyes tapasztalatom. Azt nem állítottam (és a dokim se), hogy aki vékony az nem lehet fájásgyenge.... (vagy aki fájásgyenge az duci). Csak hogy a ducikra jellemző.... És azt is leírtam, hogy nincs belőle tragédia, csak ilyenkor rásegítenek oxitocinnal.... Szerinted nem így van? vagy miért nem kell komolyan venni?

Nemlajos: Szerintem akkor ez így biztos jó lesz! ;) Azok a görcsök legalább jóslófájásoknak hangzanak... Azért hogy milyen gyakran és milyen hosszan vannak.... Érdemes ellenőrizni....

Adryn: Azért te is tudsz ám gonoszkodni.... :D

Katka

katka22

Na lányok, én kész vagyok.Tegnap már olyan jól voltam(könnyelmű is valószínűleg,még bevásárolni is voltunk)erre ma sokkal rosszabbul vagyok, mint 2 napja.A torkom úgy bedurrant...Kész vagyok.5 óra óta fent vagyok.Ettem két kiskanál mézet, hogy legalább köhögni tudjak vagy valami, de attól meg elég pocsékul lettem, valószínűleg "jót tett" a cukromnak korán reggel éhgyomorra.
MEG AKAROK GYÓGYULNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katka!
Köszi a felvilágosítást!(Én sem értettem, miért nem kell komolyan venni, és persze, hogy ez nem azt jelenti, hogy akkor ez mindenkire kivétel nélkül igaz, na mindegy!Én értettem, mit akartál írni! :wink:

Rszg!
Engem is érdekel, melyik homeós bogyó "működött" ilyen jól! :wink:
Érzéseidet teljesen megértem :( De hidd el, kárpótol majd az otthon töltött idő!
Az ilyen roma lányokat meg magasról...(tudom, nem könnyű, itt is tele van a falu, nekem akkor volt nehéz, mikor nem sikerült, illetve tudtam, hogy nem lesz egyszerű menet a teherbeesés-ezek meg...na hagyjuk is)

Kép
Kép
zazzy

Zazzy! Jobbulást!

Masut
masut

Jó reggelt!
Rszg már csak 2 nap és meglesheted Mátét! Kitartás. Biztos nagyon nehéz. A szobatársat sajna nem választhatjuk, remélem ma hazaengedik, és kapsz egy kedves, csajszit. Mátét pedig ezerből is felismernéd, hidd el! Örülök, hogy ilyen könnyen szültél! Mindenkinek ezt kívánom.
Zazzy jobbulást! Én is küzdök még a torkommal és orommal. Meggyógyulunk pikk-pakk. OK?
Pelu: ma huggiest használtunk Botival, most vettem liberót, meg pamperst is próbára kis csomit. Sztem is a lényeg a hátsó gumi rész, és hogy ne legyen nagy. Newborn-t vettem én is, mert nagy nem lehet, de Boti is olyan aprónak született, hogy rohanni kellett anno még egy zacsiért. Most megelőzöm. Pelenka diszkontot pont egy hónapja próbáltuk Botinak. Nekünk nem jött be. Merevek a peluk (többfélét vettünk), kijön a pisi. Van még egy csomi, de el is raktam. Vica pampers nekem is szakadt egyszer, de lehet ha liberót használok sokat, ott is kijön egy-egy hibás darab.
Nst: nekem csak a szülés napján nem mutatott fájásokat. Fájásgyengeséghez; én 17-et híztam Botival, bár így is 71 kiló voltam a 164 cm-hez (most sztem kevesebb lesz a vége). Sztem alkati kérdés, de lehet abban vmi amit Kata írt.
Tegnap este voltam bnőmékkel. Egyik 8 hetes terhes. A dokimhoz akart jönni, és mikor megtudta nincs eda a Szt. Imrében, rögtön eldöntötte nem szül itt. Én annyira meglepődtem. Már épp kérte el a számot, és aztán fel sem írta.
Kata, örülök, hogy a csajok jól vannak. Kicsit irigy is vagyok rájuk!
Boti két napja elkezdte a „Mi ez? Mi az?” kérdéseit. Tegnap reggel tapsoltunk hozzá, most már kezdünk lefáradni, pedig még meddig tart…..
Nemlajos sztem nyugodtan kérd meg hites uradat! Nekem Zsolti már ott tart, hogy nem elmenni nem akar mellőlem, de elengedni is nehezen. Pedig én 20-a előtt nem szülök, az biztos.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!

Zazzy sajnálom hogy beteg vagy megint (vagy még mindig? :roll: ) Igyál sok citromos mézes teát :wink: Köhögni miért akarsz? Arra inkább valami köptető jó, én pl. a lándzsás útifüvet használtam, ez jó köptetőnek meg köhögéscsillapítónak is, meg valami homeopátiásat is használtam, elég jók voltak.

Rszg kitartás!!! Sajnálom hogy kifogtál egy ilyen szobatársat :? Egyébként azon ne aggódj hogy nem ismered Mátét, szerintem meg ez tök normális. Én mikor megszültem Pannát ugye megkaptam egy olyan negyed órára aztán elvitték én meg bealudtam (mert éjszaka volt) és mikor kikelhettem az ágyamból hogy na én akkor megkeresem a lányom, háát csak nézegettem a sok kisbaba kis karszalagját mert én aztán nem tudtam melyik az enyim :lol: Szerintem elég egyformák tudnak lenni az ujjszülöttek :roll:

Kukli Boti nem semmi hogy már mi ez?-nél tart, de egy idő után tényleg fárasztó tud lenni :D

Nemlajos tényleg ideje felkészíteni a párodat, hogy esetleg indulni kell este a kórházba :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt mindenkinek!
Apa és Levi épp palacsintát sütnek reggelire :)

Én sajnos ismét elértem azt a súlyt, ami Levivel a végén volt, de vele nem híztam az utolsó hónapban. Kíváncsi vagyok most mi lesz.

Kulki, :lol: :D :wink: :lol: . ezzel mi is így voltunk, aztán egy idő után, amikor csak arról szólt a mesekönyvnézés, hogy "anya mi ez", akkor elkezdtem visszakérdezni, hogy na mi ez. egyszercsak jött a válasz, hogy bonga (gomba), uhu (bagoly), bijág (virág), sziga (csiga) és a többi :)

Mi ma felmegyünk a NOrmafához szánkózni egyet, ugye van még hó?

Kép

Kép
gabka77

Betegeknek jobbulást! én is még kicsit taknyi vagyok, de lehet, hogy már szülésig így is maradok :(

Gyerekmegismerés: nekem annó nagyon jófej szobatársam volt, mai napig tartjuk a kapcsolatot (ö szült januárban). és a fiaink eléggé egyformák voltak, méretre, hajszín, arcocska. Szóval, amikor hajnali 5kor hozták be a két fiút, bizony én nem tudtam, hogy a két tojás közül melyiket is kellene magamhozvenni :)
Aztán persze néhány óra múlva már nem tévesztettem volna össze senkivel :)

Megyek reggelizni :)
gabka77

Szép jó napot!

Rszg, csodaszép a kisfiad, nagyon szép formás, tényleg ritka az ilyen újszülött, hidd el, hogy fel fogod ismerni ezer közül is!!! Engem is nagyon meghatottál, ahogy olvastam a soraidat, csak is csodállni tudlak az erősségedért és kitartásodért! Hidd el, hamarosan már elválaszthatatlanok lesztek. Ügyes voltál nagyon!
A szülészeti klinikán vagy a gyermekklinikán van a manó? Szuper, hogy van tejcid, csak fejjed és vigyed a kis drágának!!

Papillon, csuda csinos vagy!

Adryn, szuper lett a szoba, jó kis lakberendező vállna belőletek. A mackó meg egyenesen frenetikus lett. Ügyik vagytok.

Nekem is meg van már a pakkom, múltkor már meg is utaztattuk amikor az ügyeletre mentünk. Én is elkezdtem a homeós bogyikat, barátnőmmel beszéltem vmelyik nap és neki is nagyon beválltak. No majd meglátjuk.

Szerencsére nálunk már mindenki meggyógyult, kopp-kopp-kopp. Remélem Marq is jobban van.

Zazzy, kitartás, teljesen megértem, hogy most eleged van, én is így voltam!!! Bizti hamarosan jobban leszel te is!!!

Mi is Liberót használunk a gyerkőcökkel. Most van egy csomi újszülött Pampers, de holnap veszünk Liberóból is, mert múltkor nem volt.

Kép
Kép
Kép
tencsi

homeós bogyók: cimicifuga racemosa 5ch és caulophyllum 5 ch-t szedtem a 36. héttől naponta 5-öt. reggel az egyikből, este a másikból, és amikor megindult a szülés, ugyanúgy negyed óránként felváltva 5-5 szemet.

Köszönöm még egyszer a bíztatásokat, most úgy érzem, tényleg rámfér. Kezd fogyni a lelki erőm :(

Tejem azért annyira még nincs, de igyekszem. Minden fejésnél talán egyre több lesz :roll:

Kép

Kép
rszg

Hétfőn mehetek haza, varratszedés után

Kép

Kép
rszg

csak bekukk!
Most jöttünk az ügyeletről, bent akartak tartani, teljesen nyitva vok 1 ujjnyira. Azért mentünk be, mert már 3 napja, egész éjszaka kőkemény a hasam és ma nem is mozgott. De bent minden rendben volt, ctg is, vizelet is, magzatmozgás is, magzatvíz is tiszta volt és a vérnyomi is rendben volt. De saját felelősségre hazajöttem. Össze akarok pakolni, meg még nem vok lélekben felkészülve. Aszonta a doki, h 1 héten belül tuti megszülök, de lehet, h még ma találkozunk :shock:

bocsi, h nem olvastalak vissza titeket, mek zuhanyozni, hajat mosni, borotválkozni!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon! :shock: Akkor tényleg jó, ha felkészülsz, hogy bármikor...
nyugi és drukk!

Masut
masut

Rszg: Nem lesz semmi baj! Hétfőn le tudtok menni Mátéhoz, hogy legalább lássad? Friss hírek az állapotáról? Lehet, hogy hétfőn már vele együtt jössz haza. :roll:
Fejni meg minél gyakrabban kell. Minél többször ürül a cici annál gyakrabban termelődik. Nekem elég nehezen szokott beindulni. Olyan 4. napon szokott a baba először mérhető mennyiséget enni. Neked meg még csak 2 nap telt el, nem? Türelem. Te csak próbálkozz! Lesz itt tejcsi! :)

Pappilon: Gondolom mennyire izgulsz, de biztos nem lesz gond. Inkább próbálj pihenni minél többet, hogy még néhány napot hátha kihúzol.... Bár így is fantasztikusan sokáig bírtad toxémiával.... Szurkolunk érted, nem lesz gond!

Katka

katka22

Sziasztok,

Pulcsi tényleg nagyon régen volt!! Lehet, h már Ő is babázik???

Papillon: pakolj össze, de aztán tessék sokat pihenni!!!!!! én drukkolok nagyon, h egy pár napot még azért kihúzzatok! sok puszi!

Rszg: fantasztikus, hogy ennyire bírod!! tényleg már csak két nap és láthatod a kicsifiad, próbálj erre gondolni!

Katka
: Peti úgy látszik (egyelőre!!) nem hallgat anyura és még nem akar kibújni ;)!! jó, hogy a csajok jól érzik magukat!

Mostmár két napja óránként kelek fel éjszaka, mert annyira elzsibbad a lábam, hogy át kell fordulnom a másik oldalamra ... valakinél van ilyen?? meg a fenekem annyira fáj, olyan izomlázam van benne, mintha 8 hónapja csak arra gyúrnék!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Rszg: szupi hogy már hétfőn hazamehetsz. :D remélem viheted Mátét is magaddal..

Papillon: pihi, pihi, pihi!!!! még a 36. hetet várja meg a babód!! mennek a drukkok mindenesetre ;)

KépKép
KépKép
adryn

Papillon Azért még csak húzd. Nem lenne jó, ha koraszülött lenne a pici.

Katka Igen, hétfőn délután Gézával lemegyünk és én ott maradok a sógoroméknál. Jó lenne, ha adigra beindulna a tejem.

Kép

Kép
rszg

Wicca!
Nekem a jobb kezem nagyon durva zsibbadás szempontjából, annyira, hogy ma pl.alig tudtam pár szem krumplit megpucolni az ebédhez :shock: Szinte folyamatosan le van zsibbadva.Állítólag "normális" és főleg vizesedéstől szokott lenni, kézen és lábon is :?
Ez is jó, igyak egy csomó teát, mert beteg vagyok, de korlátozzam a folyadékot, mert vizesedem :?
Nem tudom már ki kérdezte(talán Vica)azért akarok köhögni, mert olyan pocsék, mikor érzem, hogy kapar, meg ott a "cucc"csak nem jön fel(bocsi az érzékletes magyarázatért), ennél már csak az rosszabb, ha levegőt se kapok.

Papillon!
Pihi ezerrel, és +++++++++++++++++++++++++++++

Rszg!
KITARTÁS!Már nincs olyan sok hátra, a tejcsidnek meg a pozitív gondolatok sokat jelentenek!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Szép a vonalzód!!!

Kép
Kép
zazzy

Rszg: be fog indulni, ne aggódj! Csak fejegesd! Fontos, hogy rendszeresen jól kifejd, mert nagyon be tud ám csomósodni és akkor nagyon tud fájni. Holnapra vagy holnaputánra fog bedurrani a cicid (nekem akkora volt, hogy Pamela Anderson elbújhatott a szilikonjával :oops: ). Ha nagyon kemény és csomós, akkor irány a zuhany és meleg (amit elbírsz) víz alatt masszírozd és fejd ki a csomót.
És még arra készüljél, hogy szülést követő 4. napon (amikor durran a cici), akkor lezuhan a hormondszinted és jön a babyblues, ami most így Neked extra nehéz lesz. Én ilyenkor egész nap pityergek és fonákjáról látom a világot és utólag tök érthetetlen vagyok önmagam számára. Erre esetleg párodat is készítsd fel, hogy legyen nála zsepi és csak álljon melleted és pikk-pakk túl leszel rajta....
Persze ez csak az én tapasztalatom, lehet, hogy más másképp működik és te alapvetően egy nagyon optimista és kemény csaj vagy, szóval lehet, hogy észre sem fogod venni..... 8)

Katka

katka22

Lányok!
Hogy vannak ezek a homeós ch-k?Mert Rszg most 5ch-t írt, nekem 10 vagy 15-ös ch-t javasoltak ezekből.A nagyobb ch-s erősebb, vagy mi a különbség?
Sosem használtam ilyesmit :roll:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: Rád jár a rúd te szegény!
Én nem nagyon szoktam vizesedni, de azt hallottam, hogy ilyenkor sem szabad kevesebbet inni, mert akkor a szervezet még jobban elkezdi gyűjteni a vizet. (De azt nem tudom, hogy igaz-e :roll: )
Igen is sok tea, extra adag mézzel (amit a cukrod enged) és sok-sok pihi! Én 2 hete voltam ebben és a lándzsás utifű sokat segített. Reggel és délben vettem be 1 evőkanállal. És strepszilzt szopogattam napi 2-t. Én 3 napig voltam naqgyon rosszul, utána már elviselhető volt....

Zsibbadás meg kész katasztrófának hangzik (neked is Wica) .... Ilyenkor elnyomja a baba az idegeket? Vagy mi okozhatja?

Katka

katka22

Wicca: nálam szintén van jobb combtő, ágyékvonal zsibbadás+fenékfájás. Nem kellemes, együttérzek veled. Nálam még csak most kezdődött. Nálam a bébi ráfeküdhetett valami idegre, mert most szinte egyáltalán nem vizesedem, tehát attól nem lehet. Lucával sokkal jobban vizesedtem, akkor a jobbkezem középső két ujja teljesen érzéketlen volt (mint asszem Zazzy írta).
Most érdekes, csak 9 kilót híztam mindössze a múltkori 14-hez képest, de így is nagyon nehéznek érzem magam. Alig bírok állni. :?

Kukli: a szt. Imrében nincsen eda? Akkor ott mivel érzéstelenítenek? :roll:

Katka: azért írtam, hogy érdekes, amit írtál, mert nem hallottam róla, de ez term. semmit nem jelent, laikus vagyok a témában. :D És hogy nem kell annyira komolyan venni, csak azért írtam, hogy az először szülők még véletlenül se parázzanak be (persze, aki hajlamos rá) mert ilyenkor a finishben sokan hajlamosak vagyunk ettől-attól tartani. Ezzel nem állt szándékomban "rosszat" mondani, éppenhogy az ellenkezője vezérelt (Zazzy, remélem érted? :) )

Tencsi: örülök, hogy megvagytok, no betegség, jöhetnél gyakrabban! persze neked dupla menny. gyerek van odahaza uabból az évjáratból, tehát könnyen beszélek... 8)
Én még mindig baromi taknyos vagyok, orrom eldugulva, ez van. Ennél nagyobb bajom soha ne legyen, próbálom így felfogni. :wink:

Papillon: remélem Annaliza (akkor most e mellett döntöttetek?) még 1-2 hétig kihúzza bent! Bár ha most megszületik, se olyan nagy gáz. Drukkolok én is!

marq
Kép
Kép
marqueza

Zazzy a vizesedés miatt meg hormonálisan megduzzadnak a szövetek és egy ún. carpalis algút szindróma jön létre, vagyis az idegeket körülölelő "tömlő" a duzzanat miatt nyomja az idegeket és ez okozza általában a zsibbadást. Sokszor a szülés után is megmarad, néha (ritkán!!) annyira zavaró, hogy műteni kell. Azért írom csak le, mert nekem anno s szülés után jött ki és alig tudtam a gyereket ellátni. Kb. 2 és fél hónapos korára múlott el annyira, hogy elfogadható volt és csak később lett tökéletes.
A vizet semmiképpen ne korlátozd, ha hozzájutsz tisztított víthez (csap alá szerelhetős tiosztítós) akkor abból igyál, sokat, mert az nagyon jól hajtja kifelé.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Van vkinek tapasztalata Avent Isis kézi mellszívóval? ha igen, léccci ossza meg!

köszi!

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq, nekem nagyon bevált mind a 2 gyereknél azt használtam. Gordonnal tejleadó is voltam.
Mire vagy konkrétan kiváncsi?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Köszi a drukkokat. A nagy pihenésem alatt elment a nyákdugesz is! És fájogatok :? észre sem vettem volna a nyákdugót, ha nem nézek a klotyóba, simán kipisiltem!!!

Szóval, a baba már tuti, több, mint 3 kilós, 2 hete volt 2800, és kapott tüdőüérlelőt már kb 4 hete. Szóval, sztem nem lenne koraszülött, max a kora miatt :lol:

Már hasmenésem is van. Bakker, féélek!!!

Rszg: gratula mégegyszer és kitartás!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Rszg kitartás!
Már tényleg nincs sok. A nehezén túl vagytok! Fejjél sokat tényleg, és nemsokára csatlakozhat a cicire Máté baba. Nekem a tejbelövés nem fájt, bár asszem elég szerencsés vagyok. Remélem neked sem lesz sok kellemetlenséged. Amúgy sztem ha találkoztok majd Mátéval, az is dob majd egy nagyot a cickóidon. Folyni fog a tejecske, hogy csak nézel. Nagyon nehéz lehet most, de utána hosszú évekre ott lesz veled a Manó. A vonalzód tényleg nagyon szééép!
Zazzy calcium semmit nem ér a kezedre? Nagyon kellemetlen lehet.
Papillon még meg sem jegyezte mennyire csinos vagy, és már ilyen hírekkel jössz. Csatlakozom az előttem szólókhoz, pihi! Sok pihi! Erősödjön még egy cseppet a csajszi.
Tencsis szuper, hogy kopkop van.
Gabka a két hasonló gyerek vicces lehetett. A karszalag mindig segít (Vica). Botinak a puklija téveszthetetlen volt. Fiúk most mentek szánkózni fel. Állítólag van hó. Amúgy Boti sok mindent felismer és mond. Most a mamusz és a sajt a kedvenc szava. Kifejezetten keresi a sajtos képet a kiskönyvében. Utána nagyon büszke magára. Tök cuki!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

ja: név még nincs :shock: eldöntve

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Mire végig olvasom, a felét elfelejtem :)

rszg: külön köszönöm a mézes-mázos babás képet, én sajnos nem láthattam így a Lányom, mert szülés után szinte egyből elvitték az intenzívre 2 órás megfigyelésre. Remélem most másképp lesz.

Erpé: márc 2-re voltam kiírva és 6-án született (de szerintem még maradt volna ha rajta múlik :) )

Wicca: nekem a forgóm fáj alvás közben, ráadásul a lányomhoz is fel kell kelnem éjjel 2x-3x, hogy visszatakarjam. Azt a bénázást látnád :)

papillon: én azért szurkolok, hogy bennt maradjon még egy kicsit (ha nem baj)

zazzy: nekem köhögésre jó volt a stodal szirup (már ha köhögsz). Ez homeos, szóval nyugodtan mehet.

Homeoból én is az 5ch-at szedem mind kettőből, csak én még szedek egy harmadikat is heti 1x

fájásgyengeség: hát én nem vagyok egy kisdarabb, de szerintem bazira fájt, mondjuk a fájdalom küszöböm kb. nulla, de ettől függetlenűl kiváncsian várom, hogy most milyen lesz

eda-s dolgot én se értem. Én nem kaptam és nem is bántam meg, most se fogom kérni szerintem.

Voltam ma fogászaton (2 hónapja gyötörjük a rágófogam és most úgy tűnik kész), holnap meg kezdem az nst-t és próbálok valakit kifaggatni, hogy mit adnak a kórházban (pelenka, ruha, pólya stb)

na megyek puszi

Kép

Kép
pgyöngyi

ja tudom mi maradt ki

tejbelövelés: nekem akkor indult be, mikor hazaértünk a kórházból, szóval nem pánikolni, ha kevés :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Marq Szt. Imrében van vmi szuri érzéstelenítésnek, és 50x-ből 2 dokinál van eda. Alternatív kh., így ez van. Mondjuk én anno direkt ilyet választottam, és nem bántam meg. Sajnálom a takonykórt. Olyan nehéz kilábalni. Remélem szülésre mindenki rendbe jön. Holnap lépsza 40.-be. Nagyon izgi!!!!!! Avent kézi nekem eltört Botinál (na meg ínyhüvely gyulladás), utána vettem egy kevésbé híres elektromost,a mivel nagyon meg voltam elégedve. De sokan szeretik ettől független. Csak nekem nem jött be.
Papillon nyákdugesz meg fájások? Hasmenés lehet előtte lévő tisztulás (nekem ezért nem volt gond beöntés nélkül sem sztem)! Ne félj!!!! Hamarosan anyuka leszel! Én kicsit bízom benne azért, hogy még bent marad kicsit. Minden rendben lesz. Igyekezz erre gondolni. A stressz sokat ronthat sajnos.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pappilon: Erősen szülésre állsz! :shock: Ne aggódj, nem lesz gond! Aki a toxémiával így megküzdött, annak egy szülés már simán megy! ;) Komolyan! 8) Ráadásul Klinikán szülsz, ami a legjobban felszerelt a koraszülött babáknak és ott vannak a legprofibb neonantológusok. Szóval biztos kezekbe kerültök.... És hamarosan már a karodban tarthatod! Jaj, de jó Neked!

Eda: Alapvetően én is Eda ellenes vagyok, de hát mindenki másképp működik és tök jó, hogy már van lehetőségünk választani. (Ja és az Edával az a legnagyobb bajom, hogy egy tűt szúrnak a gerincembe... Hát ettől kiráz a hideg.... Inkább a fájdalom....)

Katka

katka22

Papillon!
Hűűűűűűűűűűűűűűűű :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mpatr!
Köszi az infót! :D Nekem is van ismerős, akinek csak 2-3 hónappal szülés után múlt el :?
Tényleg kellemetlen, szinte semmi erő nincs már a jobb kezemben, nehezemre esett kavargatni a krumplipaprikást, és nem bírom el vele az 1 literes teáskancsót :shock:

Marqueza!
Értem! :D Csak tényleg olyan kategórikusan kijelentetted, hogy nehogy komolyan vegyük :lol: de ez az írás átka, hogy sokszor nem úgy jönnek át az ember gondolatai, ahogy szánja.

Én se vagyok valami nagy fájdalomtűrő(sőt)de azért igyekszem majd.

Ja!
Kuklika!
calcium semmit nem ér, ezen már csak a szülés segít(remélem!!!) :wink:

Kép
Kép
zazzy

papillon, nagyon drukkolok! HOgy felgyorsultak az események! :shock:

rszg
, kitartást ehhez a két naphoz! A kis Máté mindenért kárpótol majd.

Nekem megint depi, ha tehetném, most el is válnék, pedig semmi sem történt, csak éppen ha itthon van, nem jutok sehova, nem intéződik semmi... Az obiba ugyebár nem jutottam el, mert hamarabb jött haza, hát ennyi, ma már idegesen kérdezte, hogy mérmikéneonnan (a gyereknek komód, ha már kimostam a ruháit, legyen hová rakni)...
Hja, és a bor... Igaz, csak az obiba mehettünk volna (igaz, én mondtam, hogy nem megyünk sehova akkor, nincs pénzünk, ennyi), de ma már sehová nem megyünk...
Na jó, nem terhellek benneteket tovább, szép 7végét mindenkinek, megyek vissza az ágyba nézni a semmit...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekünk már "csak" a festés hiányzik, hogy minden oké legyen, de kész vagyok a gondolattól, hogy nem lesz meg.Pedig nagy az esély rá.Nem akar múlni ez a hülye tél meg hó meg mínuszok, így nem merünk nekifogni, mert szellőztetni kéne ezerrel.És folyamatosan szidom magam, amiért nem voltam erőszakosabb azokban a gyönyörű napsütéses napokban :(

Kép
Kép
zazzy

Nemlajos: Nem zavarsz minket... Csak panaszkodj. Aztán meg beszéljétek meg a dolgokat és szeretgessétek meg egymást. Te már nagyon terhes vagy, ő meg nagyon stresszes.

Marq: Ezek szerint csak nem fogalmaztam jól. Már azt hittem, hogy teljes hittel irtam (nem találom a hosszú i-t) totális hülyeséget.... :oops: Máskor is szólj rám, ha szélsőségesen fogalmazok.... Én észre sem veszem... :oops:

Katka

katka22

hú lányok ma én nagyon xarul vok. egyik pillanatban azt érzem éhes vagyok a másikban hányingerem van.. semmihez sincs kedvem, semmi sem jó..viszont nagyon fáradtnak érzem magam pedig aludtam vagy 10 órát :? a hormonok szórakoznak megint vagy mi? komolyan mondom saját magamtól rosszul vagyok..

KépKép
KépKép
adryn

hehe, úgy látom, lassan mindenki a végét járja :wink:
Nekem úgy néz ki, elég volt kiírni magamból a bajom, a párom meg megölelgetett, már jobb.
De a depi itt repked :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igazából kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a zsibbadással és h még normálisnak is mondható. kezdtem rajta nagyon izgulni, pedig nem vagyok az a fajta aki túlreagálja a dolgokat ... köszi Zazzy, Marq a hsz-t!
Papillon: anyám Te tényleg nagyon szülésre állsz!!!! :shock: :shock: NE FÉÉÉÉÉÉÉLJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Semmi baj nem lesz és szuper anyuci leszel!! a szülést is simán ki fogod bírni!!!

Tényleg mindenkinél kezd látszani, h a végét járja :lol: , keményen dolgoznak a hormonok. nálam is! hol tök jó kedvem, hol el tudnám ásni magam ... :oops: szegény fiúk is nehezen bírják!
Nemlajos: remélem ez az alkoholos dolog azért nem annyira súlyos!!!!!!! mert az tönkre tud vágni mindent :(!

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?