A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

tulip: a ház újépítésű? Csak mert elég gáz, ha penészedik. Akkor nincs normálisan megcsinálva. Talán rá is koppinthattok az építők orrára! A hőhíd miatt van egyébként, ha rosszul csinálták a házat. Sajnos ezzel sokat nem tudsz kezdeni, csak folyamatosan kezelni. Nálunk apukám találta ki, hogy álmennyezetet tett mindenhová, és belül hőszigetelt hungarocellel - úgy ahogy kint szokás - a hideg falakon. Ez segített!

Olga: Verussal is nehezen bírni. Talán az esős idő miatt van az egész! :?
Amúgy a hányás miatt ne aggódj. Én nem hánytam második szülésnél!

Gabi: gratula az egyeshez. Miért félsz ennyire a szüléstől???

Gio: nekem is kettős érzéseim vannak. Néha már szülnék, de ahogy közeledik a vége, egyre kevésbé :? :oops: És nem a szüléstől magától félek, hanem hogy vége lesz ennek az állapotnak, pedig nagyon nyomnak már a fiúk és tényleg jó lesz megkönnyebbülni, meglátni a babákat, és csodás élmény lesz - persze nagyon nehéz is -ikreket nevelni!

Kata
labkat

Pumi
örülök hogy minden rendben picuroddal! Akkor nálatok is szivatós ez az nst. Jövő héten én is kezdem, állítólag időpontot is kész művészet kérni, annyira nem veszik fel a telefont.
Amúgy nagyon klassz hogy így feltaláltad magad otthon! Le a kalappal. Én egy kicsit bepuhultam amikor táppénzre jöttem, mondjuk lehet azért, mert akkor eléggé fájt a szeméremcsontom. MOstmár azért jobb.
És a bébi is behelyezkedett, gondolom ilyenkor már nem fordulnak rossz irányba.

Dokim mondta, hogy olyan szép szülést csináljak mint a hugom...Haha...LAssan már frusztrált leszek, ha még elvárás is lesz belőle. Mert mi van akkor ha én sokkal hisztisebb leszek? Szégyelljem majd magam? :?
Vendég

Sziasztok!

Ma alig van erőm bármihez is, pedig délelőtt még tök aktív voltam, másfél óra alatt lerendeztem a labort, meg a dokit. Amióta hazaértem viszont alig élek.

Picilány megint forgolódik. Nagyjából mászok egyik helyről a másikra, úgy feszíti időnként a hasam :?

Én is nagyon élvezem, hogy időnként meg tudom simizni a talpacskáját :D Bár amikor ez oldalt a bordáim alatt történik, vagy közvetlenül a köldökömnél, sokkal kisebb az élvezet :lol:

Ne is mondjátok a penészt :( Nekünk újépítésű a lakásunk. Sajnos pont a tökéletes szigetelés miatt penészedik. Bár tavaly csak akkor jött ki, amikor a legnagyobb hidegben egy hétig nem volt fűtésünk. Most nagyon figyelünk rá. Sok szellőztetés, nem hagyjuk kihűlni a lakást, és párastop két szobában is. A gyerekszoba falára most a festék alá ment penészgátló réteg is. Bár szerencsére az a szoba nem penészedett tavaly télen sem. Nagyon bízom benne, hogy idén megússzuk... :roll:

Nekem olyan parám van most (ilyen kényszerképzet formájában jön elő néha), hogy nekiállok itthon megszülni egyedül. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem megy az olyan gyorsan :wink: Ennek ellenére időnként kényszeresen végigfuttatom, hogy mit csinálnék, ha elindulna Babó kifelé...

Beöntést mindenki javasolta nekem eddig.
A szüléssel kapcsolatban nem nagyon vannak konkrét félelmeim. Viszont tegnap nagyon élesen belém hasított az érzés, hogy tényleg ki fog bújni belőlem egy élőlény. Annyira nem bírom felfogni. nekem ez még mindig a csoda kategória, tök nehéz realitásként, józan ésszel felfogni...

briell

Most jöttem a védőnőtől, végig a szoptatásról beszélt(ünk). Én szeretnék szoptatni, remélem rendben is lesz, de amiket mondott, megrémisztett. Valami napi 16-18 mellretételről beszélt, plussz fejjek is, persze ezt majd csak, ha kialakul.
Szóval, fura volt. Elővetette a cicimet és megmutatta, hogyan masszírozzam szopi előtt. Ez mondjuk, nem baj.
Nektek is csináltak ilyet?
Gondolom többedszer szülőknek nem.

Meg hogy ne vegyek semmit gátsebre, mert nem kell.
Vendég

Judy
lehet kicsit konzervatív a védőnő, nem?
A cicielővetetés vicces lehetett, ám annál hasznosabb. Hozzám holnap jön, eddig ilyeneket nem csinált, meglátjuk mit tesz holnap. Miért kéne ilyen sok cicirehelyezés? - bár gondolom erre a már anyukák tudnak majd vmit válaszolni, de nekem első olvasatra nagyon soknak tűnik, hisz akkor egész nap nem is csinálsz mást :shock:
Vendég

kíváncsi vagyok nálunk holnap előkerül-e a védőnőnél a szoptatás téma. Azt tudom, hogy itt nagyon támogatják. Bár engem inkább az érdekelne, hogy valami babaápolási felkészítőt nem tartanak-e először szülőknek. Nincs kedvem elmenni egy fizetős tanfolyamra, de úgy érzem, jót tenne, ha valaki szóban elmondaná, megmutatná ezeket.

Az igény szerinti szoptatás pont erről szól, nem? Hogy akár ennyiszer is mellre kell tenni a babát. Bár nyilván akkor nem csinálsz mást egész nap. Ebben is jó lenne egy igazán szakértő vélemény...
Hplnap lesz egy előadás, amire el akartam menni: http://www.aktivszules.hu/tematika_szuleselott.php De se erőm, se pénzem nincs most sajna :( Engem kicsit zavar, ha az igény szerinti (akár napi 16-18-szori) és a szigorúan 3 óránkénti szoptatás között nincs valami köztes dolog. Vagy az úgy nem működik? :?

briell

Sztem azt is belevette a 18-ba, amikor csak megnyugtatásra teszed mellre, amikor nem eszik, cumi helyett, és akkor is érzi a test melegét, a szívverést. Gondolom.
Vendég

Az igény szerinti szoptatás az max két óránkénti szoptatást jelent! Nem lehet 12-nél több - normál esetben. Na és nem feltétlenül szükséges a fejés, mert van akinek beáll a tejtermelés a baba igényeinek megfelelően elég hamar!
A cicimet nekem a kórházban masszírozta hosszasan az ott illetékes védőnő, mert nagyon bedurrant - kőkemény volt és hatalmas. Aztán felfedeztünk a kórházban egy nagyon jó mellszívót, medela - mint a porszívó :shock: - de olyan jól leszívta a tejet, hogy szinte verseny volt, hogy kinél lehessen :D :D :D
Egyébként lehet ilyet kölcsönözni is!

Kata
labkat

Látom mindenkinek már a szülésen jár az esze :D
Nekem is van ám félelmem, az pedig a kitolási szak, mikor már a szülőcsatornában van a baba. Egyfolytában csak az járt ilyenkor a fejemben, hogy mekkora helyen mekkora dolognak kell átférnie. Ettől pedig mindig teljesen bepánikoltam. Már felkészítettem a szülésznőmet, hogy akkor ott nagy ráhatással kell rám lennie. :oops:

Az igény szerinti szopi nálam mindig azt jelentette, hogy ha a baba igényelte, akkor szopizott. Volt, hogy szinte egész nap cicizett, volt hogy éjjel fél óránként, volt hogy nappal csak 6-8x. Ahogy kérték. Mivel még nem fejtem, így úgy tűnik ez be is vállt, hogy olyan sokáig szopiztak igény szerint kizárólag és utána is.
De most ez is parám, hogy tejadóként hogyan fogok fejni, hogyan mikor kell?! Azt sem tudom hogy működik a dolog. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hú Briell , jó kis programok vannak itt.
Csak kár hogy elég borsos is. Ha jól értelmezem egy 2 órás előadás 3200 Ft.? Vagy csak nem értem az árkonstrukciót.
Mindenesetre lehet ilyenekkel kellene foglalkoznunk lányok most hogy szülünk és tapasztaltak vagyunk, méghozzá igencsak gyakorlati tapasztaltak különféle dolgokban.
8)
Vendég

Én nagyon nehezen tudom elképzelni a félóránkénti szoptatást :shock: A gondolattól totál kimerültnek érzem magam :lol: De azt hiszem ezt nem fogom előre elhatározni, majd ahogy akkor jónak érzem.
Az tuti, hogy nem fogom mindig cumi helyett a mellemet a szájába nyomni. Abban hiszek, hogy más módon is meg lehet nyugtatni egy babát.

Igen, gio, annyi az ára :( Kinéztem egy csomó előadást onnan, de végül csak az apásra mentünk el. Mondjuk az tényleg nagyon jó volt.

briell

Kata igazából nem félek a szüléstől, legalábbis nem a klasszikus értelemben :) Izgatott vagyok, mivel gőzöm sincs, mi és hogyan fog zajlani... De szerintem ezzel nemcsak mi, az első babásak vagyunk így, hanem mindenki, mert nincs 2 egyforma szülés.
Nagyon izgulok, bár most még igazán "csak" azon, hogy mikor is jön a nagy nap, hiszen tudom, bármikor bekövetkezhet :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Na, most ért apa haza. Ennyit az együtt főzésről. A karfiolleves már kész, a tiramisu is a hűtőben pihen. Azt hiszem elkezdem rántani a karfiolt, mivel férjuram átfagyva, folyós nózival ért haza. :evil: Remélem nem h1n1! Mindjárt bedugom őt a forró vízbe, aztán adok neki meleg levest.
Rántott karfiolt kinek küldjek? :D Tiramisura is lehet jelentkezni, de az késői bűnözés lesz. :oops: Nem ártana elfelejtenem, legalább amíg megpuhul, de ott zakatol a fejemben mit rejt a hűtő. :lol:
A derekam le is szakadt, nem nekem való már ez.
csillag25

Sziasztok lányok!

Megjöttünk az uh-ról,délelőtt pedig a dokimnál voltunk.
A tegnapi szurkálások pár percre ujra kezdődtek,aztán elmúltak végleg.. a fejfájás viszont nem,sajnos.. igy egész éjjel szenvedtem hiába vettem be gyógyszert rá,aztán reggel is fejgörccsel ébredtem,aztán elmúlt,aztán ujra,aztán megint elmúlt,.és lekopogom.. kb dél óta nem fáj...

Dokim megvizsgált,minden rendben,teljesen zárt vagyok C3000,levette a kenetet,és azt mondta,simán kihúzzuk még a hátralévő bő 3 hetet. A ctg jó lett,fájásokat nem mutatott.
A bébibogyó fejvégű volt még délelőtt.

Most,hogy az uh-n voltunk,a régi dokimnál,meglepő dolgot mondott... bébibogyócskánk eltekergett annyira,hogy majdnem keresztben van :shock: :shock: ferdefekvés II-es tartású, éreztem is,hogy valamit művészkedik odabent,mert tekergett egész délután,és elég fájdalmas is volt.
Szép nagy,a súlya 3200gr, magzatvíz átlagos,flow normális,lepény a melső falon.

Hát nagyjából ennyi,majd igyekszem visszaolvasni.

Jah,még annyit.. én vagyok a hoxán a decemberi babásoknál is,képzeljétek,ma megszületett délelőtt az első decemberi bébi,a mami dec-9-re volt kiírva,a baba 2750gr lett,és minden oké velük.

Úgylátszik a tegnapi front megtette a hatását,ugyhogy nem csodálkoznék ha itt nálunk is elkezdenének a bébik kopogtatni.. :)
Vendég

Csillag, a karfiolos menü oké, de aTIRAMISU-ért ölni is tudnék. :P
Tényleg igaz a jelentése, engem mindig feldob!
Vendég

ÚÚÚÚHHH, Gabi, én 8.-ra vagyok. Tehát, ha ma szülnék, már jó eséllyel nem lenne gáz. Azért még ne!
Jó, hogy mindketten jól vannak!
Vendég

:D Én olaszos vagyok, mégsem jutott még el az agyamig a tiramisu jelentése eddig:-)
Nna erről viszont konkrétan hallottam hogy nem lehetne enni a nyers tojás miatt...De én is ettem nyáron és nagyon jól is esett:-)
Jóétvágyat Csillag! Nem egy könnyű kaja iccakára, de reméljük pocaklakód szereti! :wink:
Vendég

Hú Gabi - én is ezt mondom. Nemsemmi hogy már beindult a szülése a topictársadnak. Én azért még várnék vele kb. dec 9ig :)
Mindenesetre ha ilyen mozgékony a babácskád akkor a szülésre majd szépen behelyezi magát normál menetirányba:)
Vendég

Igen, van is bennem lelkiismeretfuri a tojások miatt, de nyáron is ettem és minden oké volt. Jobban megbízok az általam készített nyers tojásos cuccokban mint a vett dolgokban, remélem tényleg nem árt babónak. :oops: Akkor aki fél tőle, annak nem küldök. :lol:
Tényleg nem könnyű (kevés) kaja, de mivel már alig fér valami a gyomromba babó miatt, így nem aggódom, hogy túleszem magam.
csillag25

:D:D:D Lányok :D:D most olvastam a hoxán, a második bébit is meghozta a front,délután... :D

Judyka és Gio : bizti nem lenne baj már itt egyikünknél sem,de ránk még ne legyenek hatással a frontok,várják csak ki a bébik az idejüket! :)

Csillag: nekem is jöhet minden a vacsitokból :)
Nálunk ma melegszendó lesz a vacsi,küldök én is szivesen mindenkinek :)
Vendég

Csillag, Gabi kinyitottam az ablakot :P

Gabi! Remélem, ilyen izgalmakra itt még legalább 2 hetet várni kell :) de annak nagyon-nagyon örülök, hogy jól vannak.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabic
:shock: :shock:
És náluk teljesen szabályos normál terhesség volt csak a front miatt uccu megindultak a bébik??
Vendég

Gabi! Én is nagyon remélem!!! :)

Küldöm a vacsit! :) Ésss,van egy nagy lábas babgulyás is,ha valakit esetleg megérintene az illata :D:D A férjem és a picike fiam kedvence :)
Vendég

Hát Csajok, le a kalappal hogy még bírtok ilyeneket enni, hogy bab, káposzta, karfiol. Én mondjuk inkább ki sem próbálom, mert egy nagy tál salátától is szétpörgi magát a gyermek, ha többet eszem belőle mint kéne 8)
Ennek ellenére - vagy pont ezért - mondta ma a doki hogy figyeljek a súlyomra. Hát 12,5 kilónál tartok +ban. Sztem ez tök jó. Azaz nem extrém. Szerinte viszont skandallum 2 hét alatt 1,5 kilót hízni :shock: (Judy gondoltam Rád és a dokidra...)
Mondtam neki hogy csúszik a csoki, ennyi a bűnöm. Aztán viccesen megjegyezte hogy nyilván nem idegenek nyomkodják le a torkomon :shock: Milyen duma már ez, nem?
Vendég

pókica: fura ezt a félelmet tőled hallani... mármint a kitolási szakasz miatt, hisz már kifért ott nem egy baba :)
igény szerint én is így etettem, nem két óránként, csak hát összességében azt mondhatnám, olyan volt, mintha két óránként szoptattam volna!!!

Gabi: én inkább nagyon nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog zajlani a szülés!

A levlistára küldött pocakok nagyon helyesek :) Tényleg olyan szépen gömbölyödik már mindenki!!!

Kata
labkat

Csajok.Beoltottak....majd jelzem,ha történik valami,de a dokik szerint nem fog.Viszon így Gergely=Gergő is védett lesz......kicsit paráztam,de már nyugodt vagyok.

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, de mint mindig ma is nagy a termés! :D

Judyka! Én ma voltam szülőszoba látogatáson, ahol a szülésznő azt mondta, még kérésre sem adnak beöntést, mert nincs hozzá eszközük. A dokinőm eddig azt mondta, kérésre adnak, de a kórház (István) ellenzi, így alapból kiiktatták, mert sérti a személyiségi jogokat. Pedig én is szerettem volna, hiszen apás szülésnél nem mindegy miket lát szegény férjem. Ok, ott nyilván nem ezen fogok már görcsölni, de utólag bizti nagyon rosszul fogom érezni magam, ha ilyen állapotban kell látnia. Azért ha ott tartunk, megpróbálok kérni, max. nem adnak.
Nekem a védőnő nem mutogatta a fejést, de hasznos lehet. Bár a krházban is elmutogatják szerintem a csecsemősök. Én is úgy tudom, hogy az első napokban, amíg a tej rendesen be nem lövell szinte folyton szoptatni kell, ha a baba fent van.

Gio! Nekem a háziorvoshoz havi egy alkalommal kell igazolást vinni a nődokitól, és kéthetente kell táppénzes papírért mennem. Ebben már csak nincs nagy eltérés, kérdezz rá szerintem még egyszer, hogy ha már a hónapban vittél egyszer, kell-e még vinni.

Pumi, egyetértek veled teljesen. Én is mindent a férjemmel beszélek meg, nála jobban senki nem tud megnyugtatni, illetve ő is örül, ha mindent megosztok vele, és ő is megoszt velem minden aggodalmát. És ez így nálunk totál működik is, nem paráztatjuk egymást, sőt talán megnyugtató látni, hogy a másik is ugyanazokon a dolgokon rágódik most.

Nálunk anyósomék azok akik nagyon aggódnak a szülés miatt, ma is leszidták a férjem, hogy miért enged egyedül mászkálni, ne negedjen egyedül el. Valamint mondta nekem is anyósom, hogy szívesen elkísér mindenhová, mostmár bármikor szülhetek, ne legyek egyedül soha. Lehet, túl laza vagyok, de én úgy érzem ez felesleges, hiszen bárhol ha elindul a szülés, simán kihívom a taxit, és befurikázok a kórházba. Mire beérek, a férjem is ott lehet. Nem hinném, hogy olyan hipergyors szülésre kellene számítanom így elsőre, hogy attól kelljen tartanom, az utcán pottyan ki picúrka. A ti hozzátartozóitok is ennyire vigyáznak rátok?
Vendég

Meli
bátor vagy!! De biztos nem lesz semmi baj, hisz sok kismamát oltottak már be mostanság.

O'hara
sokaknál a szülést jelzi az is, hogy pl. hasmenésük van. Így akkor nem is olyan fontos az a beöntés, ha előtte van olyan szerencséd hogy otthon kitisztul belőled minden.
A hugomnál így 2., babánál már nem volt idő ilyesmire - sem- , csak megkérdezték tőle volt-e wc-én.
A Jánosban amúgy simán csinálnak, nem tartják személyiségi blabla dolognak. Szerintem is hülyeség. Elég sokminden távozik szüléskor, a csúnya barna már ne kavarjon be 8) Szerintem. Én remélem hogy nálunk lesz idő ilyesmire. De amúgy gyógyszertárban lehet kapni olyan eszközt amivel magadnak is tudsz csinálni beöntést. Nem tudom hogy néz ki és milyen mert még nem vetemedtem ilyesmire, csak tudom hogy lehet venni.

Nálunk is aggódnak sztem a szüleim, de 250 kmről ezt annyira nem érzem túlzónak :) A hugom nem aggódik értem, szerinte simán jó szülésem lesz és nyugodt szép kisbabám. Tök bírom, mert ezzel a dumájával engem mindig lenyugtat :)
Vendég

SZülőszoba:
a Jánosban a vajúdó-szülőszobában ami nagyon szép és alternatív eszközökkel is felszerelt , mindegyikben van plazmatv. Próbáltuk megfejteni tesómmal hogy kinek jut eszébe tévézni szülés közben? :lol: Bár lehet ki kéne próbálni, de nem tudom elképzelni hogy elterelné a figyelmemet vagy nyugtatna. Mondjuk mostanság nagyon keveset tévézek, tehát nem vagyok függő, lehet ezért nem tudom értékelni.

És most nézem a vonalzóm, hogy 35 hetes vagyok és 35 nap múlva szülök. Micsoda misztika!
Vendég

Atya világ, annyit írtatok, hogy belefáradtam az olvasásba. Most reagálok, ami még az eszemben maradt. Először is a tiramisu-ba én már régen nem teszek tojást. Tejszínnel helyettesítem, illetve az abból készült habbal. Ízre még tán jobb is, és mivel a tesómnak kisgyerekei vannak, évek óta tilos minden fajta nyers tojás. De azért egy jó tiramisu...hmm...kár, hogy a férjem nem szereti.

Ma jó kis napunk volt, vettünk egy cipősszekrényt, mert már nagyon régóta akartunk, csak nem találtunk olyat, amilyen kellett. Egy pár napja kinéztük, végre találtunk, és ma meg is vettük.

Aztán elmentünk a bippa kft-be (babaholmiolcson.hu, én csak így hívom őket). Éééééésssss!!!!!! Vettünk pelenkázószekrényt, és végre megvettük a légzésfigyelőt. Így már majdnem teljes a babaszoba. Még egy kis bodyt is sikerült választani, amin az van, hogy "apukám nem szereti a teát, én nem szeretem a sört, de azért jól megvagyunk"- na ezt nem lehetett otthagyni.

Nekem a védőnő nemhogy nem masszírozta a cicimet, még csak meg se kérdezte, hogy hogy tervezem a gyerek táplálását. Mivel legközelebb már csak akkor jön, ha hárman leszünk, ezért ez kimaradt, pedig biztos vicces lehet.

Nem semmi, hogy már decemberi babások szülnek...azért én is parázok tisztességesen a szüléstől, de dátum ügyileg nem engedek a december 5-ből. Akkor születik és kész. Meg van vele is beszélve, úgyhogy ehhez tartja magát. (Persze nem is akarok előbb szülni egy nappal se.) Ja, és tegnap már összepakoltam a kórházi csomagomat, már csak papucsot kell vennem és kész. Ma vettem tenna bugyit, meg hasszorítót is. Úgyhogy azért készülök.
Remélem holnap megérkezik a könyv, amit vettem (Terhesség félelem nélkül), már nagyon várom.
tedorka

Én nem kérdeztem a dokim a beöntésről, hátha lesz idő, és azért mégiscsak egy (szülész)nővel tudok beszélni erről.

Meli, remélem, jól viselitek az oltást!

Az én szüleim aggódnak, persze, Apu mindennap felhív, és persze nem kapcsolják ki éjjelre a telefont.

A tesóm viszont mindig elérhetetlen, olyan később visszahívós típus. Mondtam is neki, lehet, egyszercsak majd hív, hogy na itt vagyok, én meg közlöm vele, hogy közben nagynéni lett. :lol:

Na, mára elég belőlem, jó éjt mindenkinek!!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk mert fáradt vagyok!
Köszi a hozzászólásokat penészesedéssel kapcsolatban.Gioia neked írtam priviben,ezzel kapcsolatban!
Amúgy régi ház.....!A páraelszívón gondolkozunk mi is!De azon a drágán....!Tücsök,ha festetek akkor mész alapú festékkel kel!!!!Ezt már tudom!

Lábról!A barátnőm mondta,hogy nőtt a lába ,mert mióta szült nem jók rá a régi cipők....!Nekem minden szülésnél egy méretet nőtt!39-ről indultam!Azért még reménykedem,hogy Ajsa után nem lesz 42-es a lábam,mert 41-es volt! :lol:
Vendég

Lányok,
beleolvastam a novemberi babavárók fórumába (mert eredetileg, mensi alapján nov. 26-ra lettem kiírva, így majdnem oda csatlakoztam anno) és már tök sok baba megszületett!!!!! :lol:
És egyáltalán nem parák a szüléstörténetek!!
Olyan jó kedvem lett ettől! :oops: 8)
Voltam ma is ctg-n, vizsgálaton, minden ok, belső méhszáj zárt, külső puhul. :D Úgy ottmaradtam volna szülni!!! 8)
Amitől viszont félnek a novemberi fórumosok, az a szülést követő méh betapintás. Tapasztalt kismamik, valami info erről?.... :?:
Köszi, Kata

Kép
apkata

Mi is ma voltunk először NST-n, minden rendben volt. És én is beoltattam magam ma... nem olyan egyértelmű ez az egész, féltem is tőle, és utána az volt bennem, Istenem, remélem, semmi rosszat nem okoztam ezzel a babámnak... :? Amúgy én is azért tettem így végül, mert van pár orvos, akiknek hiszek és akikben bízom, és mindegyik azt mondta, oltassak, picurka is védett lesz ezzel, és még a szopizással is fokozódik ez a védettség. Azért nem volt könnyű döntés, pont a sok kételkedő miatt, nem is lehet teljesen jó döntést hozni, ennyi ellentétes info között. Remélem minden rendben lesz!

Kép

Kép
nóna

Visszatértem. :) Eltűnésem oka egy utolsó gyorsan beszervezett mozizás volt babó születése előtt. Meg kell mondjam, már nem olyan volt mint régen, elég sokat jártak a gondolataim a fiunk és a szülés körül. :oops: Az viszont jó volt, hogy rajtunk kívül két ember volt és az is jó távol, így azzal nem kellett törődnöm, hogy valakitől elkapom a vírust.
Remélem a karfiol megérkezett mindenkihez, a tiramisu most lesz tesztelve. :D Jó éjt!
csillag25

Sziasztok!
Alig győztem visszaolvasni... pedig csak két napot hagytam ki...
Szóval kiságyunk kész, már csak el kell pakolódni...
Én felhúztam a lepedőt és letakartam egy pléddel az egészet...
ma voltam orvosnál is, továbbra is c2000, minden rendben. dec 2-án lesz az első ctg... addig egyszer találkozom a védőnővel és a gyerekorvossal, megkapjuk előre a recepteket is.
Jóéjt mindenkinek....
Vendég

Hmm, fincsi krémes volt. Azt hiszem holnap ezt ki kell diétáznom naranccsal. :oops: Még egyszer szép éjszakát mindenkinek!
csillag25

GIO!
Az még semmi nem lett volna a gátsem.Ami borzalmas volt: méhnyak,méhszáj,hüvely repedés.Zizu ahogy érkezett amaga kis rövid tömzsi testével úgy szét is szakított mindent.Talán ha a doki nem könyökölt volna,meg nem lett volna kézzel tágítás...BIztos vagyok benne,hogy nem lett volna semmi baj.Aztán a itthon a gátseb is begyulladt,úgyhogy kiszedettem inkább a varratot.Aztán rendbe jött 2 nap alatt.

Beöntés: Szerintem szükséges!Azért mégiscsak higiénikusabb a baba és a mama számára is.Annyira szerintem nem vészes.

CSILLAG!
Irígy vagyok a mozizás miatt,én kb 2,5 éve nem voltam.

MELI!
Szerintem semmi gond nem lesz az oltással.Annyira szerintem nem "bolondok" ,hogy beadnák a kismamiknak ha lenne valami komoly következménye.

GABI!
Hűha,már csak 18 nap.IZGI!!!! :D

Én tegnap megbeszéltem Hubussal,hogy dec 11-én szülessen.Akkor legalább lesz esélyüem,hogy nem 4 vagy több kg lesz.Úgyhogy amint betöltötte a 37. hetet,azt hiszem minden este teszünk apával érte,hogy beinduljona szülés :D Elvégre be kell pótolni a kimaradt időszakot :oops: :D
Vendég

Jó reggelt!

Valaki a táppénz után érdeklődött. (MÁr megtaláltam, Gio kérdezte) Nekem csak az első alkalommal kellett a szakorvosi igazolás, és havonta egyszer mentem papírért. Az utolsónál szóltam, hogy már nem lesz egész hónap, de telefonáljak, mikor kérem a lezárását a táppénznek, és mehetek a papírjaimért :)

Körkérdés: aki beoltatta magát, ott a család többi tagját is oltják? Főleg a testvérekre gondolok... Mi a nagyoknak sem kértük, de ők nagyok, tehát ha bármi nyavajájuk lenne a kicsi mellett, ők tudnak az alapvető dolgokra már vigyázni :) egy kisebb gyerekkel nehezebb megértetni, hogy nem puszilgassa betegen a kistesót.

Én beöntés párti vagyok, bár sosem próbáltam még milyen, de vállalom. A borotválás sem különben ciki, de azt is csinálják. Aminek viszont örülök, hogy szüléshez van kórházi hálóing, így nem a sajátommal kell küzdenem :)
Amit még szülésznőm mondott, hogy nem árt, ha apukának van védőöltözete szülőszobára. Gyógyászati segédeszközben lehet kapni, ezer forint alatt van, ilyen eldobós kezeslábas. Hasonló, mint a permetezős ruha, amit gazdaboltokban árulnak - ha valaki látott már ilyet közületek.

Judy, Gio áruljátok el, mi a tiramisu jelentése? Nem tudom :oops: de mostmár nagyon érdekel :)

Nagyon jók a fotók, amiket kapok, szépen kerekedik mindenki, és mindenkinél lassan kész lesz a babasarok/szoba. Épp azon gondolkodtam az este, hogy mire megismerjük egymást, legalábbis szöveghez arcot tudunk társítani, addigra itt vannak a babájaink, akikkel ismerkedni fogunk.

Olga mikor kell menned dokihoz legközelebb? Vagy majd csak a kórházban találkoztok vizsgálaton?
Mi is megteszünk mindent éjszakánként a korábbi szülésért :oops: ahhoz képest, hogy a 33. héten közel 2 órás görcsölés volt az eredménye amitől megijedtem és kicsit szüneteltünk, amióta lehet, azóta semmi utóhatása nincs. De lehet, én ijednék meg legjobban, ha lenne, és szaladni kellene éjszaka szülni :)

Üdv. Gabi
Vendég

Szép reggelt!

Hű, ezek a beindult szülések nagyon izgivé teszik a dolgot :D
Nem vagyok még türelmetlen, mivel semmink nincs még kész, meg amúgy is saját elképzelés szerint legkorábban dec.12-én, a névnapomon szeretnék szülni :) De tuti nagyon be leszek sózva, ha itt sorra megszültök előttem. :lol:

Tiramisuba én sosem raktam tojást, és úgy is isteni. Nagyon megenném, de ma valami túrós sütit kell sütnöm.

Nekem is egyértelmű, hogy mindent megbeszélek a férjemmel. Azért is, mert sokat küszködök azon, hogy ő is minden gondját-baját elmondja nekem, ne tartsa magában. A gyerekeinket is erre akarom nevelni. De lehet, hogy ez foglalkozási ártalom :oops: :lol:

Olga: de akkor most biztos nem lesznek ilyen problémáid! Azért a legtöbb szülés nem jár ilyen szörnyű sérülésekkel.

Mozi még nekünk is be van tervezve, de nagy tömegbe egyre kevésbé van kedvem bemenni...

briell

Olga! En emlekszem meg mikor az elejen leirtad a szenvedeseidet, borzalmas lehetett...nem hiszem, hogy ilyesmi gyakran tortenik, foleg ugyanazzal az alannyal. A hanyasra nem is gondoltam, bar olvastam mar rola, es elegge nagy hanyos vagyok, de nem hiszem, hogy pont szules kozben jonne ram...remelem :)

Jujejjjjj...sztreptom, ferjem szalmonellaja is negativ!!! jajj de jo :):):) Emiatt azert fostam egy kicsit, de ezen is tulvagyunk, mas akadaly mar nincs :)

Szerintem egyaltalan nem gaz a beontes, en regebben evente csinaltam kurakat, amiknek az is resze volt, csak affele tisztitas. picit kellemetlen, de azert nem veszes, ha elengeded magad. ha jol emlekszem, meg a tescoban, dm-ben is lehet venni kis muanyag vackokat (talan ott van, ahol az intim zuhany is), 1-2 hasznalatra siman megfelel, ha valaki akarja, de a korhazban nem csinaljak. Nalunk a szuleteshazban nem csinaljak....ott lesz a tesztaszuro :lol: :lol: :lol: ...de ha akarom, elobb atmegyek a korhazba es ott igen. Nekem semmi bajom sincs vele, bele is irtam a szulesi tervbe is, hogy beleegyezem, de ettol fuggetlenul nem foglalkozom vele. nekem (es paromnak) abszolut semmi gondot, semmi kenyelmetlenseget, rossz erzest nem okoz, ha pisi-kaki-hanyas folyik, ezen valahogy egyikunk sem akad fent szerencsere. beszeltunk is errol multkor a szulesznovel, aki szep nagy ivben hozzakezdett a mondokahoz, aztan ferjem 2 rovid mondattal leallitotta, hogy ha oket nem zavarja, akkor minket aztan plane nem erdekel :)

Gabi! POrgess fel :!: :!: :!: Tirare: ige, emel, huz...me: engem...su: fel. Tiramisuban alapban nincs tojas, bar nanaa, hogy mi, magyarok legalabb a tojast hozzaadjuk...es akkor meg azt mondom, hogy eleg lajtos magyarositas :):):) En is imadom, de a terhesseg alatt soha nem ettem, es mar ezt a honapot rohogve kibirom :)

Hat, nekem is be volt mar rendezve minden, de ugye most 2 heten belul ki kell pakolnunk a lakast, fel anyospajtashoz...ott meg nem lesz az igazi...nna de majd a szep uj szobaban :):)

Nalunk apukanak nem vedooltozetet, hanem furdogatyat ajanlottak szuleshez :):)Hetfon megint megyunk, eltoltunk ott megint 1-2 orat, lehet, kettesben is kiprobaljuk a kadat, bar szerintem orulni fogok, ha en egyedul beleferek. Multkor mar kiprobaltam, de nagyon pici, csak egy embernek valo...o meg majd kintrol massziroz ...es halaszik a tesztaszurovel :):)

nagyon szepek a pocik a levlistan...Judyka! Te is nagyon szep es csini vagy, tetszenek mindig a mosolygos kepek. Gombi, azert mar te sem panaszkodhatsz, latszik mar jo rendesen az a nem is olyan kis pocak :):) Valaki irta, hogy csinal mappat a kepekbol...megneznem pl gio-t, mert neki van jopar kepe..erdekes lehet a valtozast nezni :) kata! csodaszep a faldisz, nagyon ugyes vagy, en csak lesek!

Kép
pumipumi

Jó reggelt csajok!

Én ma éjjel különlegesen,nagyon rég óta először nagyon jól aludtam :) Végre.. már rám is fért :D
Most viszont már éhen halok,keresek enni,és jövök olvasni :)
Puszi
Vendég

Sziasztok!
Pumi, azért ez a tésztaszűrő nem semmi...jól megmaradt mindenkinek!
A beöntést én is támogatom. Illetve kérni fogom. Valahogy az jut eszembe, hogy megszületik a gyerek és azt mondja, hogy "kösz, de szar ez a világ"...és szó szerint. Na jó, megint elbagatellizálom a kérdést.
Tegnap sikerült bevacsoráznom bolognai-ból, ezért annyira nem volt jó az éjszakám. Ma viszont nagyon szép idő van, legalábbis nálunk, úgyhogy mindjárt megpróbálom rávenni magam egy kis sétára.
tedorka

GABI!
Jövő héten szerdán megyünk magánrendelésre,azutáni héten meg a 36hetes UH-ra.
Szerintem aztán már csak a kórházba megyek hozzá,meg majd a 6 hetes kontrolla szintén magánra.Akkor tervezzük a pénzt is odaadni.

TEDORKA!
Meg is értem,hogy rossz éjszakád volt.Én gyomrom már akkor is rossz a bolognaitól ha napközben eszem.Pedig: jajj,de finom!

BRIELL,PUMI!
Mindenki ezzel nyugtat,hogy csak egyszer történik az emberrel ilyen (ha történik) Mikor Ez volt az egész szülészeten csak én játam így.Pedig tele volt!

Addig emlegetitek a tiramisut,hogy nyílván csinálok.Ja!Nem!Nincs kv főzőm
:roll: Akkor most gondolkodhatom mit süssek... :roll:

Ja férjuram észhez tért!Tegnap már nagyon normális volt,meg kedves és figyelmes! :D
Vendég

Még élünk,sőt....valahogy úgy érzem,több az erőm ma..nyilván semmi köze hozzá,de jóóóóó...

Beöntés.Nekem kemény hasmenésem volt,de a beöntés után is sok cucc volt :oops: bocs....de.Szerintem a baba érdekében nem hülyeség.Személyiségi jogok ide vagy oda,ha bekerül a szülőcsatornába,bemehet a szemébe,lenyelheti...hát én nagyon irtózoma gondolattól,h ezzel fertőzném meg a kicsimet!!!!Inkáb nekem legyen kellemetlen,meg minden,de Ő rendben legyen....

Ma úgy kívánom az édeset!!!!Lemon,segíts!!!!Mit tegyek ilyenkor?????Le vagyok tiltva minden cukrosról...

Kép Kép
meli1118

Lányok!
Köszi mindenkinek, de tényleg, kicsit megnyugodtam, igazatok van, nem lehet, nem történhet semmi baj, majd a dokik megoldanak mindent!
Szerencsére tényleg jó klinikán leszek, akkor is biztonságban éreztem magam, mikor bent feküdtem pár napot náluk.
Apának megpróbálom elmondani, de tényleg félő, hogy ő is átveszi a parámat... Olyan típus sajnos... amiért ő nem akar bejönni a szülésre, az az, hogy attól fél, nem tud segíteni rajtam, és ez kiborítja majd.
Lehet, hogy egy nagy beszélgetés segítene. Talán hétvégén megkísérlem.

Gio
nekem a háziorvosom nem kérte sose ezt a papírt, hogy vigyem a nődokimtól. Nődokim egyszer megírta, azt a háziorvos nem kérte, utána már nem írta meg. Szóval lehet, hogy ezt is dokija válogatja?!

Meli
nekem azt mondták, hogy az update-es sütis könyvben van egy csomó-csomó recept, azokat próbáljam ki, mert finomak és azokat lehet. Próbálj neten ilyeneket keresni.

Megyek fotózkodni, és lesz délutánra kép :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Az én körzetim minden hónapban igényli a nőgyógyis papírt, ez alapján tölti ki a tp-papírt, de mindig csak hó végén.
A szeptemberit pl. nov első hetében kaptam meg.

Egy bnőm kéthetenete járt a papírért, mert ő nem havonta akart pénzt, hanem kéthetente.

Én már a gondolattól is fázom, hogy még egyszer menni kell.

Nagyon rossz éjszakám volt, fél 3-tól csak vergődés, kb fél 6-ig. Utána, Apa puszijára ébredtem, majd az órára.
Pedig csak 2db szaloncukrot ettem este, nasi gyanánt. :oops:
Vendég

Olga nekem is a jövő hét szerda lenne, de mivel kedden találkozom vele kórházban, így ha nem muszáj, nem mennék szerdán. De szülés előtt még magánban találkozni kellene, hiszen ott lehet nyugodtan részletekről még beszélgetni :)

Üdv. Gabi
Vendég

Milla, neked is azért szépen fogynak a puzzle-jaid. :lol:
Tényleg, mi alapján szedi le őket? Erre nem sikerült rájönnöm.
Vendég

Tedorka! Aranyos a fuggony, ugyes vagy, nekem nem lenne turelmem hozza. Neked is jo nagy pocakod van mar...es neked is csak a pocakod nagy! tegnap beszeltek a vedonok (mamma mia, mennyi hulyeseget hallgattam vegig a 3 ora nst alatt!!!), hogy ma mindenki tok gizdan megy szulni, mindenkinek csak a pocakja van, es semmi mas...hogy micsoda divat lett. Azta az egyik csajt meg leszurtak, hogy mar 14 kilot hizott (35het+valamennyi o is), es hogy jobban oda kellene figyelnie..persze tok csini volt. Ja, es volt 4 10 napos kisbaba is...istenem, milyen edik voltak :):) Telihold volt akkor, es valami rengetegen mgszultek akkor, elore.

Meli! csak igy ugyesen tovabb, latod, hogy telnek a napok...aztan a hetek!!! SZerintem is hulyeseg nem engedni a beontest szemelyisegi jogokra hivartkozva. Akinek maga a beontes kellemetlen vagy ciki, annak milyen lesz, amikor a szuloagyon jon a cucc...! Az igaz, hogy alapos tisztitas utan is szabadulhat ki valami, foleg orak utan, de azert megiscsak kellemesebb szerintem, foleg, mert azokra az izmokra is szuksegunk van es jobb nem meg azzal is foglalkozni, hogy visszatartson az ember, amikor lazanak kellene lennie. Meg valoban a babanak is kevesbe veszelyes. bar itt, ha valaki nem egyezik bele, akkor kotelezoen bacitenyeszteseket kell csinaltatnia, mint nekem is (bar en beleegyseztem, csak ott nem csinaljak, azt meg ki tudja, hogy lesz-e idom a korhaz reszbe atmenni, ugyhogy en megyek a bacilaborba)

Ja, tegnap a vedonok tok jol (es hosszan, a harmadat nem is ertettem) elmagyaraztak a dolgokat a hullamaimmal kapcsolatban. A monitorozas alatt csak nagyon enyhek voltak, aztan leirtam nekik pontosan, milyen amikor vannak erosebbek, mit es hol erzek. ES kiderult, hogy az ilyen tipusu elo"fajas" azt jelenti, hogy nagyon rugalmas, szep friss, husos a meh es a mehnyak (pont, mint egy barack :)), nagyon lazan valaszol az izommunkara, a szovetek tisztak, nincs mereganyag, es mentalis problemak (szorongas...amugy ezt a reszet tartjak a legmeghatarozobbnak)sem akadalyozzak az egyuttmukodest a fal es izomza kozott es ALTALABAN ilyenkor jellemzo a viszonylag gyors es elegge fajdalommentes szules. persze, ha a hullamok elegge erosek...mert pontilyenkor fordul elo, hogy nem eleg hatekonyak a fajasok es segitseg kell...szoval 50 % az eselyem...ekkora mazlim mar tenyleg nem lehet...vegulis ez mar csak tenyleg egy adalek lenne :):)

NNa, most bevallalok 2-3 ora hazimunkat, aztan pihi. En is setalok majd, tegnap is 22 fok volt...jajj de jo :):)

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?