A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Picur, de minek is kellene neked tejfokozni ha egyszer van tej es eleve tobb mint az igeny? :)

nekem a fokhagymas vajas bagett a fagyasztoban van, boltban keszen kaphato igy, csak be kell tenni 10 percre a sutobe. szoval nem az en sutesem erdeme lenne, csak elfeledtem, hogy a fokhagyma aromas fuszer :)

luna6

Sziasztok,

Vok, köszönöm a Suttogót :D ! Tegnap vettem egy kismama-kisbaba magazint és most először láttam benne két hírdetést is hordozókendő szerűségre (nem kendő, de nem is kenguru, valami átmenet), meg mosható pelusra. Szóval itt is létezik, csak nem elterjedt.

Csilla, én mindig az esti utolsó evés előtt fürdetem Zoet. Pont azért, hogy a kaja ne jöjjön vissza. Mert a vetkőztetés-fürdetés-törölközés-öltözés azért elég jól átmozgatja és az ellazulás mellett elég jól fel is ébreszti őt. Meg az esetek nagy többségében az utsó evés kor az utolsó büfi után már a vállamon-karomon bealszik. Ha nem akkor az a délután-esti nemalvás-nyűgösség miatti túlpörgés-túlfáradtság miatt van. Akkor kb. 15 perc a kiságyban, cumi és hassimi és alszik is. Ha én ekkor még fürdetni kezdeném szerintem soha nem aludna el és csak még jobban túlpörögne :roll:
Tehát nálunk fürcsi=ellazulás, utána kaja=álmosodás, bealvás.

Nem vízparton lakunk, de nem is bánom, mert ott a tengertől, csak még nagyobb lenne a páratartalom és egyfolytában csak ragadnánk. Télen a ruhák borzasztó nehezen száradnának és mindig meglenne az a nedves érzés bennük a sós levegőtől. Egyébként kb. 5 km-re lakunk a parttól a ház tetőteraszáról lehet látni és esténként amikor a hajók indulnak Athénba és kürtölnek, azt kint a balkonon lehet hallani :) .

Nanetto, jaj sajnálom, hogy Eszti "sztrájkol". Remélem hamar túllesztek rajta és minden visszaáll a régi kerékvágásba!!
Zoe, nekem sem iszik vizet, pedig ő tápszeres, és minden nap megkínálom, hogy hátha, de nem ízlik neki. Meghúzza az üveget, az első kortyot lenyeli a másodikat meg elegánsan kiköpi.
Vettem kamillateát is, de még nem csináltam neki, idegenkedem a teáztatástól.

Nyuszi, Csilla, Nanetto, Detti és mindenki, én nem sajnáltatni akarom magunkat (mert el nem cserélném hogy szinte egész évben álladóan süt a nap :) ), de nálunk május végétől október elejéig ilyen dög meleg van!!! És most még elég jó, mert aránylag enyhe-normális a nyár, a max az olyan 30-32 fok napközben-árnéykban, a probléma az, hogy most éjjel sem hül le kint a levegő 27-28 fok :!: :!: :!: alá!!!
Most egész éjjel ment a nappaliban a légkondi 26 fokon és éjszakai takarékos üzemmódon, és így volt a hálóban 27 fok!
El se merem képzelni mi lenne ha nem lenne légkondink....
Bent melegebb lenne mint kint???? :roll: :roll:

A fentiek miatt én nem tudom ráfogni, hogy nyűgös a meleg miatt, mert ebbe született bele.

Jesszus!!! Épp most volt földrengés!!!! Hát hogy én hogy besz@rtam!!! Ehhez soha nem fogok hozzászokni...... A kilengésből ítélve a "szokásos" 4-4,5 richter lehetett.

Luna, nálatok van földrengés???

Rózsa és akinek a babája úgy tűnik mintha náthás lenne és olyan szörcsögősen veszi a levegőt.
Én minden este attól a naptól kezdve, hogy hazajöttünk a kórházból napi 1×, fürdés előtt kitisztítom az orrát. Lehet kapni 5 ml-es ampullákban steril olyan vizet mint amilyen az infúzió, van hozzá egy szájjal szívható (mégiscsak kellemesebb, mint a porszívós változat) adaptor aminek cserélhető egyszerhasználatos szívófeje van.
Nem mondom, hogy szereti amikor csinálom, mert általában visít, de általában mindig van mit kiszívni (orrba büfizett tejmaradék és kevés átlátszó orrváladék). Tisztítás után általában még szokott 3-4 tüsszögni is, ami szintén tisztítja az orrocskáját.
A gyerekorvosnak mondtam, hogy csinálom, azt modta ha kell akár napjában 4-5 alkalommal is csinálhatom, mert ha rendesen kap levegőt, sokkal könnyebb neki enni is, és nem fárad el, meg liheg közben.

Így néz ki:
Kép

Ha nagyobban akrja valaki megszemlélni:
http://www.flickr.com/photos/cinnamonfeta/4798753994/sizes/l/
Vendég

És a tegnapi nap képe:

Kép

Én a szülés utáni kontrollra mentem a nőgyógyászhoz, Nikos meg Zoeval ebédelt mikor elmentem :lol:
Vendég

Úgy tűnik ma lyukas az agyam :roll:

Tatim, én sem viszem túlzásba egyenlőre a játékot-beszélgetést.
Nekem is még tanulnom kell, mert én sem voltam egy nagy babázós típus. Egyenlőre még elléggé félek attól az időszaktól amikor majd már tényleg játszani és a nagyon érdeklődni kezd, hogy mit is fogunk játszani, mesélni stb, stb.

Szuper éjjelünk volt egyébként nekünk is este 21-30-tól reggel 5!-ig aludt!!! Akkor ettünk és még egy alvás következett 9-ig!

Már akartam kérdezni a babák álmodnak? És ha igen álmodhatnak rosszat is??
Az utolsó három-négy napban a kora reggeli evés után amikor visszaalszik olyan reggel 6-tól legalább egy fél órát úgy alszik, hogy felsírközben. A szeme csukva, a kezei-lábai járnak a fejét forgatja és a felsírásból olyan mint amikor megilyed-fél valamitől.
Gondolom elmulasztani nem lehet, hogy ne legyen ilyen többet.
Ha a fejét-hasát simizem megnyugszik pár percre, meg a cumit is beveszi és szívja ilyenkor álmában az megnyugatja, de pár perc múlva megint felsír.
Vendég

Nikvik: Nagyon cuki ez a kép!!!!!!!!!!

Nekünk aránylag nyugodt éjszakánk volt - napok óta először. Csak másfél órát volt fent.

Voltunk tegnap a sebészeten. A diagnózis ua. Ha nőne, akkor szövettan - KIRÁLY!!! :( :( Ha nem, akkor felszívódik. 2 hét múlva kontroll. Jó lesz, mert a nőgyógyászhoz is akkor kell mennem. :)

Kép
bhdetti

Ja a nyugodt éjszakáért cserébe most nyűgös és fent van! :)

Kép
bhdetti

Nikvik, ez az orrpucolas dolog tenyleg biztos sokat segit. Aronnak is van az orraban idonkent tej, de amikor kijebb jon csak kipucolom, annyira o nem szorcsog szerintem.
Ellenben egy szavazat az orrszivos porszivol mellett, semmi de semmi rossz nincs benne, jelentem, kiprobaltam! :D:D Anno a nagynal nekem is ugye javallottak es a frasz tort ki, hogy kiszippantom a gyereket az orran keresztul, igy hat mondom egy eletem egy halalom, en ezt bizony kiprobalom... magamon :) Fura erzes, mondjuk nem a legkellemesebb ezt alairom, de nem is gaz vagy fajos, es vannak gyerekek akik maguknak is csinaljak 'elvezetbol', baratnom kislanya mikor kelloen megnott maganak porszivozta ugy, hogy persze anyja ott volt vele, de o kifejezetten szerette. Na az enyim lanyaim bezzeg sivitottak ezerrel, de akkorra mer tudtam, hogy ez nem a fjadalom vagy s tortura miatt van, hanem valoszinubb, hogy a porszivo nem jott be nekik, vagy egyaltalan, hogy ugye ellenkeztek es le kellett ehezoket fogni. (azert egy nagyobb ellenkezo gyereknel ez teljes testi bevetest igenyel, ha nincs ket ember, marpedig en Mancival ugye egymagam, szoval erdekes kommandos letamados pozitura kellett hozza, de megerte :))

luna6

Kivancsi vagyok hogy allunk szoptatasugyileg, ezert gondoltam 1-2 napig felirom, hogy atlassam. Ijesztoen nez ki szamomra :D de igy nezett ki tegnaptol maig:

este 9-.kor volt lefekves kajalas utan aztan pedig:
23.05-23.40 normal 2 mellbol kaja
2.50-3.15 egy oldalrol majd pelenkacsere es tejes ruhazat, mert elazott..eztan jott
3.25-4.00 hasfajas eros orditasrohamokkal tarkitva szomszedok es csalad oromere, igy a kajalas felbeszakadt egy oldalnal
4.05-4.20 kajalas a masik oldalrol
5.35-5.50 kajalas egy oldalrol, ugy bealudt, hogy a masikat nem kerte semmikeppen
7.20-7.25 az utolso adag tegnap lefejt tej uvegbol (asszem 60 volt)
9.50-10.10 egyik oldal... majd hasfajaos uvoltes
10.20-10.35 masik oldal...

hat itt tartunk most :D:D

luna6

Luna látom nem unatkozol :wink: .
A porszívónál én sem arra gondoltam, hogy fáj, hanem arra, hogy annak a hangjától félnek valószínűleg.
Ez a szájjal szívható meg nem ad ki hangot.
A lány nekem se szörcsög, csak nagyon ritkán. De ha belenézek az orrába akkor lehet látni beleszáradt cuccokat, az meg elég bent van ahhoz, hogy csak úgy ki tudjam pucolni.
Te hogy csinálod?
Vendég

Hát nekünk megint nem volt túl gördülékeny az esténk/éjszakánk, de legalább nem 5, hanem "csak" 2,5 óra volt a dráma.
Ismét Suttogó szerint tevékenykedtem, aztán hátha tényleg egy-két nap és minden oké lesz. Nagyon bizakodó vagyok. Bárcsak...

Amúgy nem tudom, hogy miért van az, hogy nappal angyal és az esti fürdés/evés után elkezdődik a cirkusz és akkor órák hosszat tart. Ez elejétől fogva így van nálunk. Másra nem tudom fogni továbbra sem, mint arra, hogy dolgozza fel a napi eseményeket illetve tér át nappalról éjszakára.

Ja, és tényleg félreértelmeztem, a Suttogó szerint tényleg nem kell hagyni sírni őket illetve sírni még igen, de üvölteni nem. Ha kicsi sírás fokozódik üvöltéssé, akkor jöhet a megnyugtatás. Most tanulom egyébként a sírásait. Eddig azt hittem, hogy már milyen jól kiismertem. Hát egy frászt. Viszont egy-két nap alatt olyan jól rá lehet érezni a Suttogó-ban található táblázat alapján.

Megcsináltam azt a benne található karakterjellemzős izét is, eszerint Léni "Mintababa". :)

Orrszívás: a kórházban Léni ugye tiszta nátha lett, ott folyton szívták neki kompresszorral, meg orrcsepp, hasonlók, aztán mikor hazahoztuk még akkor is náthás volt, aztán nátha elmúlt, de a tortyogós hang maradt, meg ugye bukik sokat, a táp és miegymás összegyűlik az orrában, így én a Sterimar nevű csúcszuper sóoldatos cuccal befújom és minimum 2 naponta, de inkább naponta porszívóval szivatom. Hála égnek egyáltalán nem hadakozik ellene és mindig van, ami kijön. Mindig mondom neki előtte, hogy mit fogunk csinálni és hogy ne ijedjen meg. :) És igyekszem a porszívó motorrészét a lehető legtávolabb tenni a fejétől.

Kellene aludnom is, mert az nekem megint nem ment. A légzésfigyelő is sajnos többször élesen riasztott. :(

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, azert csinalja mert minden babab igy csinalja :) Este nyugosebbek, ha hasfajos akkor is olyankor balhezik. Elettani dolog, nem Lebibenvan a 'hiba' es nincs is ra ertelmezheto magyarazat, csak elmeletek. Nagyon sok gyerek csinalja, aztan meg majd idovel elmulik, addig egy dolgod van, tulelni. Ehez meg csak tablazatpok, konyv m,eg szemelyisegjellemzes sem kell, sajna annyira altalanos viselkedemodrol van szo :(
Na en meg aludtam... tam egy orat is?! :) nem sokkal jobb. gyerekben vizszintmero van, ahogy olbol agyba kerul pattanak a szemei kifele. Jo lenne ha en is jobban birnam az allando szimbiozist es az olbebabazast, van aki meg elvezi is... nehez nekem ez fulltime :)

luna6

Nikvik, az ilyen aprok nehogy nem felnek a porszivotol, hanem a legtobb imadja. Meg a hajszarito zugasat pl (meg az utoet) Van amelyiknek kifejezetten bekapcsoljak, hogy el tudjon aludni :) De par ho mulva viszont tenyleg mar felhetnek a zajoktol, Mancim lett felosebb nagyobb babanak, a zenelo jatekoktol is volt, hogy felt.
Zoe mellett is nyugodtan porszivozhatsz meg szerintem, oda sem bagozik ra, vagy esetleg csak nyugosabb lesz :)
Hogy pucolom az orrat? Hat ugy, hogy ha kiszuszmakolja kicsit, rendesen kitorlom. Amig nem ferk hozza a benne levo anyaghoz, addig viszont nem is piszkalom persze. Ami benne van es nem zavarja az maradjon is ott, azt en nem pucolgatom.

luna6

Jaegen foldrengesek :) Hat volt mar ra pelda itt is, elofrodul igen. Bar delebbre gyakrabb (lamaint az Azori szigeteken meginkabb asszem, na azert ezt emlegetem mert az Portugaliahoz tartozik ugye szinten), szoval tul sokat nem ijesztget engem a dolog. De volt olyan mar, hogy megereztem en is... emberem benn a meloban pl azt akkor nem.
En sem szetenek a tengerparton lakni, bar nem tudom mennyivel masabb mint Nikvik a ti tengeretek mert ugye ez ocean, a tieteket nem ismerem, de telen nalunk ugye esos evszak van ami szinten ugy nez ki mint nalatok, tel e alevego nedvesseggel, persze van, hogy hetekig vigasztalnul omlik is ehez, de ha nem akkor sem szarad itt sem minden, sokszor kell ujra mosnom a cuccokat mert nem szaradtak meg a nagy nedvessegben. Es hat itt mindig van is valami legmozgas, a parton plane... szoval telen ritkamod ocsmany is lehet allando szelben es nagy nyirkossagban a tajon ulo szurke tomeny vizes levegot bau,lni es abban letezni... nyaron szupi jo, csak akkor meg ugye tele lesz a part emberekkel es tul nagy a nyuzsges. Na szoval a partkozelben en sem szeretnek lakni :)
viszont szertenek a szaritogepet, az elobbi okok miatt... semmi nem szarad

a gyerek meg obegat, mert apja le merte tenni... mig en aludtam az oleben volt, es most nem dijazza, hogy kikerult onnan...

luna6

Sziasztok!

Továbbra is elviselhetetlen ez a hőség nálunk. Ha tehetném még a bőröm is levetném... mint a kígyók. :D

Luna most irigyellek a kicsit esős időjárásért. Itt már porzik minden a szárazságtól és ettől az irdatlan melegtől.

Még jövök, csak fiatalúr éppen nyüszögve hív.[/i]
Vendég

Hat igen, itt most kint kifejezetten borongos, huvoskes az ido... igy latszik bentrol :) Bar idonkent ki-ki sut, de semmi brutalis taploszarazsag. Mondjuk en az erkelynel tovabb nem nagyon jutok, ami nagyon nem jo igy a jovo hetre es a nyar tovabbi reszere nezve :)

luna6

Sziasztok, még mi is élünk, olvasok is amennyit tudok, de írni már nem nagyon sikerül. Most is mire nagyjából átolvastam, már ébred is Bence.

Itt is meleg van, de hol nincs. Szenved tőle, meg a hasától. Most még szájpenésze is lett, utánozzuk Geoékat. Hát nem igazán szereti, hogy dörzsölgetem a száját. Én sem. Ráadásul nekem a köldökcsonk után ez a következő mumusom :lol: Lilivel naponta jártunk a védőnőhöz, mert én képtelen voltam kiirtani a kis szájából anno. De most ügyesebb leszek, legalább is úgy tervezem.

Az éjszakák egész tűrhetőek, hajnalig. Akkor sem sír annyira, inkább csak nem akar már aludni és nyöszörög. De a lényeg, hogy fel kell kelni vele, kb. 5-6 óra felé. Aztán meg már Lili is kel, úgyhogy a végén még megszokom a koránkelést.

Pocak talán jobb, bár ez is naponta változik, sőt óránként. Kedden megyünk a dokihoz mérésre, remélem nőtt megint. Mondjuk nekem úgy tűnik, hogy már jó nehéz. Főleg mikor éjszakánként cipelem a kis popóját, hogy böfizzen már végre. :roll:

Sétálni alig járunk a meleg miatt, amit Lili nehezen visel, mert ő menne minden nap akár többször is. Már az udvarra se nagyon van kedvem kimenni.

Hát ennyi volt, mennem kell. De azért olvasgatok, hogy képben legyek nagyjából. Szerintem én majd szeptembertől leszek újra aktív, mikor Lili újra oviba megy majd :lol:

Kép
Kép
hari

halihó,
szájpenész 2nap alatt elmúlt, remélem nem is jön vissza.
reagálni nem nagyon tudok, de mindent elolvastam.
szerdán hatalmasat balhéztam anyával, ma úgy volt hogy jön ide segíteni és bőgve ment el... durvaa.. de most nincs erőm elmesélni...

lányok,
mindig azt hiszem h nincs elég tejcsi. aztán amikor Dávid befejezte a kaját, megnomom a cicit, és még mindig jn belőle. akkor van, igaz?
ez a pici fiú is kevesebbet eszik napok óta, asszem fogytunk is, sőt tuti. és néha tök sokat alszik, ami miatt kevesebbet an cicin...
most pl már lassan 4órája durmol.

nem tudo ti hogy bírjátok, de nekem hiányik a 8óra alvás...

Tatim, teljesen igazad van a türelem dologban... :lol:

amgy most már a kiságyban is el tud aludni a kis manó :wink:

na majd megpróbálok tbbet írni. maz nem megy.. :(
Vendég

Mucus!
A napi kajából mennyi a szopi? Fejni fejsz?
A legjobb serkentő a szopi. Hiba szedsz szereket, ha nincsen inger, akkor nem fog termelődni a tejcsi.
Én azt mondanám, hogy vagy szoptass többet, vagy fejjél többet. Van egy úgynevezett szaporító fejés, amit úgy kell, hogy felváltva fejed a melleidet 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig, akkor is, ha már nem jön belőle semmi.
És tényleg minél többet ciciztetni Kirát.

Még jövök, csak ezt is 1 órája írom. Alex most kezd kikészülni a melegtől. ma eddig 3 órát aludt, azt is szakaszosan..

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto, szerintem ne legyen egy percig sem lelkifurdalásod a munka miatt, mázlista vagy hogy így meg tudod oldani. Amit ott kell töltened az teljesen kibírható, pénzt kapsz érte, ami miatt nyugodtabb leszel, és az jobb a babának is. Legalábbis szerintem. Barátnőm most ment vissza 3 év után egy multihoz, hasonló juttatásokkal mint te, csak épp neki több mint egy óra az út reggelente, és annyi este is, plusz külön gáz hogy nem töltött kb összeségében egy hetet sem a fia nlkül az belmúlt években, így nagyon megviseli őket.

Luna, hol olvastál utána ennek a fejlődési ugrásnak? Szerintem épp most vagyunk benne...

Tegnap este fürdés után vacsi, egyik mellből, majd hiszti, mint akinek még nem elég. Oké, kap a másikból is, és újra hiszti, fejrángatás, kapálózás, stb. Volt lefejt tej a hűtőben, üvegből nem kell neki, kanálból sem, jön a tanácstalanság. Apa elveszi, egyből nyugi, ja, nálam közben ordított egyfolytában, séta, altatás, kb egy órán keresztül, de nem alszik el, néha felsír, de egyébként csöndben van. Ekkor anya magára köti az új kendőben ( köszi Vok :D ) és három perc múlva alvás. Le is tudtam tenni, és reggelig csak a szokásos menet volt, kelés kb 3 óránként, kicsi evés, és alvás.

Ellenben ma babamasszázs, ahol nyűgös lett a végére, felvettem hogy megnyugodjon, és egyből elaludt. Azóta is azt teszi. Kétszr volt kaja közben, és mindkétszer belealudt. Félek hogy meglesz még ennek a böjtje ma este... :?

Porszívozni szoktuk mi is, jobban parázok attól hogy esetleg nem kap rendesen levegőt, minthogy fájna neki, és ráadásul egy hang nélkül tűri :) Magamról tudom hogy rossz arra ébredni hogy tátott szájjal alszol, amitől persze kiszárad a szád, szomjas leszel, nem tudsz nyelni, stb.

Vik, szuper az ebédelős kép :D

Én egyébként nagyon tartottam attól hogy mi lesz velem meg az anyámmal ha itt lesz Dorka, de eddig szrencsére nincs semmi gond. Ő eléggé olyan típus hogy szereti megmondani hogy mit hogy is kéne csinálni, én meg sok mindent tűrök, egészen addig, amíg nagyon bele nem akarna mászni a személyes szférámba, akkor viszont robbanok, és jól össze veszünk. Viszont most nins az hogy ezt vagy azt így kell csinálni, és ő jobban tudja, mert felnevelt minket, szó nélkül nézi/hallgatja hogy mit is csinálok a gyerekkel. Még számomra is meglepő.

Kíváncsi vagyok milyen lesz ennyi alvás után az éjszaka...

KépKép
tatim

Geooo, a 8 ora alvas tolem fenyevekre kerult szinten :) meg emlekszem mennyire rendkivul ertekeltem, mikor a csajom ovis koraban mar sosem ebredt fel ejjel illetve het vegen nem kelett miattas hajnalban kelnem, hanemonjaroan felkelt es ment tevezni es lehetett aludni. annyira nem is volt regen :) na ennek most evekre lottek megint :)

nem lehet, hogy csak te aggodod tul a kaja mennyiseget ( idonkent en is szoktam) fogyni nem fogyhat david, egyreszt nemhiszem ,masreszt akkor ezt jelezni kell a dokinak, ha megis. de ha van sok nehez pisis pelusa, kakil is, alszik is, akkor csak eszik o eleget!!

luna6

hahó
teljesen végem van - meg a babának is - ezt a hőséget nem bírjuk! holnap hajnalban megyünk át anyuékhoz! legalább a holnapot valahogy kihúzzuk ott... náluk árnyékos fás hűs!!!
a mai nap annyira kész vagyok hogy a konyhába állva elbóbiskoltam nagyon durva volt éjjel ha 3 órát aludtam! ez a sztrájk minden erőm kiveszi ... ugye igy már nem az van hogy félálomban megszoptatom én is ő is visszaalszunk hanem ő üvölt én új pózokat keresek elmegy az idő és kb. kezdhetem előlről! egyenlőre a hintaszékből most eszik de hát az sem egyszerű!!!! ma egyszer sikerült átvernem félálomban etetni fekve! na akkor húzott le akkorát hogy csuda viszont ma jóformán alig aludt összességében egy 5 órát szerintem... abból 2-t a hintában! nagyon durva! rólam meg folyik a víz de hát gondolom rólatok is!
msot megyek zuhanyozni és készülök az iccakára!
küldök egy cuki fotót legalább ennek a látványa - olvasszon el :-)
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Geo!
Ha fogyott Dávid, az baj lenne. Ilyen korban nem fogynak a törpék, csak ha éheznek.
Mennyi kaki van 1 nap? Pisis pelus?
Majd ma felhívlak. Egy 30as számról foglak hívni. Itt van Alex kereszt apja és 7végén ingyen beszél hálózaton belül.

Mi ma a hőséget elkerülendő IKEÁzunk Hanna legnagyobb örömére :D:D Már nekem is hiányzott a hely :D:D

És csak halkan jegyezném meg... 6 órát aludtam egyhuzamban. :D El se hiszem Alex nem aludt tegnap napközben és este 7től 4.20ig aludt. Én 10től :D:D
Én azóta fent, mert szétdurranok... :D Elpakoltam, letöröltem az asztalt és összekészítettem a táskát mára :D

Megyek, Alex szeretne valamit :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto,
Eszti nagyon cukiii :lol:
milyen volt az éjszaka?

Dávid 11kor elaludt egy 4órás hiszti után (túlpörgött), és 4kor kelt.. akkor kisebb megszakításokkal 5ig szopi, és 6:45-ig szundi... most meg az apjának nyűgizik..

Vok,
Luna,
most már nem tudom mi van, szar a mérleg... most megint 4100at mutat.. többet nem mérem... majd csüt.ön a doki..
tegnap gész napnem kakilt, csk pisilt, este meg 3at is nyomott.. az egyiket úgy, hogy az apja épp pelenkázta, és ő hason nyomta az apját.. na nagyot röhögtem, utána megint pelenkázás, megint nyomott egyet, apja ügyes volt, elugrott, viszont fel kellett mosni a padlót, és a szőnyegeket is ki kellett mosni..
amúgy mostanában ilyen zöldes, folyékony, és nem sárga darabos kakija van. ez normális?
vagyis szedtük a normaflore-t és azóta van kaki gond...

amúgy korán örültem, jön vissza a szájpenész :twisted:

Vok,
nem találom a telefonomat, igyekszem megtallni :lol:
Vendég

ja, és ti honnan számoljátok, hogy mikor evett utoljára? amikor kezdődik a szopi, vagy mikor befejezitek? :lol:
Vendég

Geo!
Ha zöld a kaki, akkor az általában azt szokta jelenteni,h ogy több a kaja, mint amit Dávid meg tud emészteni. Alexnak is ez volt. Hacsak nem nagyon savanyú szagú/büdös a kaki és emellé nagyon nyálkás, akkor lehet hasmenés.
Ki szedte a Normaflore-t? Te vagy a kicsi?
Az,h ogy naponta 1x kakil, de többet, az belefér. Alex 2x csinál ilyen műsort 1 nap :D:D
Ami az egyszerűbb az elugrásnál (és nálam ezért van türcsi a pelenkázón), hogy rá lehet hajtani ilyenkor az alátétet a gyerekre és nem kell csak azt kimosni :D Egyébként én a popsitörlő kendővel szoktam az ilyen kakikat néha felfogni :)

Szájpenész az egy igen ragaszkodó gombafajta, sajnos... :?

Mindenki alszik :D És ez olyan jóóó :D Csak Bigyusz meg én mászkálunk. Raktam be mosást, meg gőzerővel keresem Aladin babát, de szerintem a görényünk valahova eldugta és még nem sikerült előkeríteni :D Pedig Hanna vett magának egy Jázmint (mindig megkapja az aprónkat... Anya, meg én meg kiegészítettük a pénzét persze :D)

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo!
A kezdéstől. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto, istenem, de édes Eszti. És hát mondanom sem kell, hogy a mosoly miatt változatlanul irigykedem. Nálunk még mindig nincsen. :( Illetve egy-egy nagyon ritkán, gondolom véletlenül (főleg Apának), de úgy, hogy állandósulna, úgy még nem. Ma lenne 4 hetes, szóval még türelemre intem magam.
Őszintén sajnálom a szopi dolgot. :(
A mi hűsölésünk hétfőn reggel befejeződik, egyelőre hazamegyünk, aztán ha marad kibírhatatlan, akkor irány vissza.

Nem tudja valaki véletlenül, hogy Horvátországba a babáknak útlevél kell vagy elég a személyi?

Geo, szerintem is dobd el a mérleget vagy legalábbis hanyagold. Hát csak nem fogyott Dávid. Szopi megy rendesen?

Hát képzeljétek el mi történt. Szinte félve "dicsekszem" vele, nehogy ma forduljon visszafele a kocka.
Tegnap a napközben úgy telt, ahogy szokott, rendben, szépen, ügyesen. Aztán 16.45-ig tartott egy hosszú alvás, majd evés következett és utána nem aludt el, hanem nézelődés volt, játék, vers, mese stb. Hogy ebben a nagy tevékenykedésben éhezett-e meg újból vagy csak úgy, nem tudom, de 19.00 környékén már megint a kezét ette (nem szokott napközben csak 4-5 óránként enni). Na, gondoltam, ha így fent van, akkor legyen meg a fürdés is, hiszen akkor ez még az ébrenléti szakaszban történik. Illetve igazából Anyukám javasolta, mert én inkább altattam volna, hogy meglegyen a következő alvós fázis is. Oké, nyugiban fürdőzés, élvezte, mint mindig, aztán már nagyon éhes volt és naggggyon fáradt, amolyan pirosodó szemekkel, de nem ordított vagy hasonlók. Apuka megetette, de már közben szinte aludt és 20-tól aludt EGY HANG NÉLKÜL. Mivel én nem tudtam aludni (már megint, hogy a franc essen belé, azért nagyon kikészülök így), 2 körül hallottam, hogy álmában már cuppog, forgolódik, nyámmog. Melegítettem neki kaját, 2.15-kor 15-20 perc alatt megette az adagját csukott szemmel, böfi, aztán le is tudtam rakni és sírás nélkül alvás tovább 7.15-ig. Mosolygós ébredés, ahogy lenni szokott, csak most nem 4-5 órás esti cirkusz után, hanem így. Hát egyszerűen hihetetlen és hogy ez a Suttogó módszerének vagy minek köszönhető, azt nem tudom, de nagyon-nagyon örülnék, ha ez nem csak véletlen lenne. Annak meg még jobban, ha tudnék én is aludni.

Kép

Kép
***csilla***

Ezt találtam, szóval megválaszoltam magamnak :) a kérdést:

"A magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő magyar személyi igazolvánnyal - ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes személyi igazolványt is -, beutazhatnak Horvátországba. A személyi igazolvánnyal való beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve."

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, pont ezen agyaltunk mi is itt, tavolba szakadt magyarok... es arra jutottunk, hogy ez szep meg jo, de ra kell krdezni, mert gyaltalan nem biztos, hogy ez csecsemokre is all ebben a formaban... ki tudja.
az utlevelet ugyanis mindkjet szulo alairja es igy tisztaban vannak a gyerek utaztathatosagaval. a szemilyi messze nem ilyen... es ok, hogy ti most mindket szulo utaztok, de az utlevel es annak ket szulo altali alairasa tulkep 'engedelyezes' mindket feltol, hogy a gyerek kiutazhat, enelkul (nehany kivetelt mellett) nem kap utlevelet a gyerek... tudod, egyik szulo altal kulfoldre 'menekitett' gyerekek esetei es ezek ellen valo vedelem... a szemelyi hasznalhatosagaval ez elvesz, lehet hogy tenyleg igy van es akkor egy pofon a szarnak mert gyerekjogok serulnek, de lehet, hogy a kicsiknek nem eleg a szemlyi (vagy csak akkor nem ha egyik szulovel vagy harmadik emberrel utaznak... mindent el tudok kepzelni)

luna6

Lányok, kellett nekem örömködni, hogy a picur átalussza az éjszakát. Ma még többet aludt egyhuzamban, aminek az lett a következménye, hogy a bal ciciből 12 órán keresztül nem szopott. Reggelre akkora lett, mint a ház, alig vártam, hogy ébredjen enni Kíra. Aztán visszafeküdt aludni, én meg reggeli után egyszer csak kezdtem rosszul érezni magam. Fejfájás, szédülés, már fázok is. :lol: :cry: 38fok vagyok.....Utánanéztem, tejpangás miatt van. És a tünetek is pontosan stimmelnek, van egy piros kis foltom is, ami fáj, ha hozzáérek. Ok, ezután ha nem ébred, akkor kelek fejni :twisted: , de ezzel most mit lehet kezdeni? Magától elmúlik :?: :?: :?:
foltivspicur

Neeem nem biztos, hogy elmulik!!! Most nagyon vigyazz,ez a mellgyulladas kapuja!! Ki kell uriteni a mellett mindig, 12 ora brutalsok, ilyet nem szabad hagyni maskor!!
´minel tobbet szoptatni ebbol, hogy uruljon... ha nem megy akkor kifejni, ha nem akar jonni (es fajhat is) akkor irany a melevvizes zuhany es melegvizzel jol atmaszirozni (marmint melegviz alatt kezzel) akkor konyebben fog urulni. Ha kozte idoben nagyon fajna a piros foltnal akkor lehet jegelni is (bar a hutes apaszto hatasu)... de ki kell uriteni, mert betalyogosodhat, azt meg nem szabad hagyni!!!
Lazra gyogyszert, gyulladascsokkento jot fog tenni ennek is, en a helyedben meg azonnal dokinak is megmutatnam, nem tartom kizartnak, hogy hagyjak, hogy megprobald megoldani magad, de ez pillanatok alatt roszabb is lehet es akkor kell antibigyo. Az viszont hamar leviszi, de akkor is fejni kell vagy gyerekkel uriteni... ne hagyd igy!!!!! akkor sem ha esetleg nagyon fajna...

luna6

Nikvik, álmodnak a babák! :lol: Kíra is szokott ilyet, hogy egy pillanatra felsír, ilyenkor a hátára-pocakjára teszem a kezem, ha épp ott vagyok, és már alszik is tovább, ha nem vagyok ott, mire odaérek, már nincs semmi. 8)
Én az orrát úgy pucolom, hogy steril vattát összesodrok, forralt lehűtött vízbe mártom, azzal szépen kijön minden.
foltivspicur

Luna, köszi, asszem hála istennek ébredezik is a pici. :wink: Aztán ha evett, fejés...
foltivspicur

Sziasztok!

Elveszett bárány jelentkezik :oops: (nem mintha hiányolt volna bárki is)
Mi jól vagyunk, Gergő nagyon jó baba (kopp-kopp)Eszik, alszik csak néha nyűgös ha fáj a pocakja.
Grétikém imádja, csak minket büntet egy kicsit.

Folti én pont egy hete voltam így mint te :roll:
Mikor zuhanyzol közben próbáld meg masszírozni és fejni. Naponta többször fejd ki és közben masszírozd is fejés közben. Így egy kicsit nehezebb fejni de másképp nem jön ki a "dugó" Nekem 2 napomba telt megszabadulni tőle.
Lázasan is szoptathatsz, nem okoz gondot. Én mindig a defektes cicivel kezdtem, míg rendbe nem jött.

Kicsiknek kell útlevél én úgy tudom :roll:
Hamar megvan, de úgy van ahogy Luna írja, azt aláírja mindkét szülő és így belegyezik, hogy elhagyja a kicsi Magyarországot.

Luna sajnálom a szenvedést a szopival :(
mi az indok miért nem megy a lányod?

Geo
naponta hány szopi van?
belealszik Dávid?

Nanetto szopisztrájk :?
csak kitartást és sok erőt tudok kívánni, segíteni sajnos nem tudok :roll:

elküldöm :arrow: hív Gergő

KépKép
Kép Kép
l.móni

Moni, hat epp gondolkodtam rajta ki mindenki nem jart erre ideje... de likas az agyam, no meg idonkent (egyre szurubben, most hogy ember meg szabin van) azt sem tudom milyen nap van :)
De akkor hianyoljuk rajtad kivul meg Gemet, Henit is meg aki meg hianyzik azt is :) :)

Nagyobbikom vegulis teljesen ertekelheto okbol nem jon, csak ugye en nem ertesultem rola. szoval ugy volt, hogy a penzt az utra az apjatol kapta (ugy szokta) es hat mivel naagyon szarok az eredmenyei ket targybol is a suliban (ugye anyam emiatt kapmapnyolt, meg hogy kirugjak meg ilyen) valamilyen uton modon arra az egyezsegre juthattak anyammal (az egyezseg reszleteirol nem tudok, mert nalunk a csaladban nemillik megbeszelni a problemakat, jo helyen vannak azok a szonyeg alatt, szal anyam egy budos szot nem beszel velem tobbet arrol, hogy hogy is volt megmint is volt ez az idekuldes de megsem kuldom sztori) hogy ezt a penzt akkor arra kolti, ogy nyaron matekbol meg franciabol korrepetalasra fog jarni, hogy ne eleve minusz tudassal kedje az elso evet a gimiben (nulladikos volt most). Vannak a dolognak szamomra homalyos pontjai, de ha ez igy igaz, hogy erre kell a penz akkor az indok nagyon is ul, mert ez nem ket filler. (bar azt nem latom at, hogy egy lefoglalt es kifizetett repulojegy arat hogy lehet visszakapni... bar fene tudja, lehet csak foglalva volt es fizetve nem, szal reszleteket tenyleg nem tudok)

luna6

Vok,
Dávidnak adtam a normaflore-t, nem én szedtem. a védőnő mondta. miért ez rossz? :roll:
amúgy ha a kezdéstől számítom, hogy mikor evett utoljára, az azt jelenti, hogy:
általában 30-40perceket szopizunk, de elég gyakran futunk bele 50-60perces szopikba is... és mire befejezzük, akkor pl már egy órája evett??? :shock:
utána egy óra ébrenlét (két órája evett)
aztán másfél óra szenvedés után elalszik merthogy ennyi az altatás (3,5órája evett)
és alszik mondjuk 1,5-2órát (tegnap 6otnapközben)
az azt jelenti, hogy 5.5 óránként esziiik???!! :shock: :shock:
na most jóóól összezavarodtam...

Folti,
sajnálom a cicit!!

moni,
tegnap pl 6szor evett Dávid. bele-bele alszik, de közben eszi is, hallom ahogy nyel. aztán büfi és utána már nem alszik, végig ébren van :roll:
Vendég

na leírom a mai napunkat:
tegnap este 11kor elaludt
11-04: szundi
04-04:50: szopi
05-06:45:szundi
6:45-7:40: ébren
7:40-8:24: szopi
8:24-8:44:ébren
8:50-10:00:altatás
10:00-még mindig : szundi
most valaki mondja me, hogy jó e így vagy nem... :x :wink: :D
Vendég

Luna ez így tényleg érthető :roll:
de azért szólhattak volna hamarabb is.

Geooo a 6 szopi szerintem kevés :roll:
Nappal próbálj meg beiktatni + egy szopit.
Az esti nagyobb alvást ne zargasd. Éjjel nem ébresztünk gyereket :)
de nappal lehet. Lehet azért nem alszik vissza mert enne még. Nem sokat 20-30 milli lehet elég volna és beájulna.
Ne legyenek maratoni szopik. Nekem ezt védőnő mondta Grétikémnél. 1 cici 20 perc és ébresztgetni. Ha kicsivel szopi után nyekereg akkor újra megkínálni, hátha....
Én cumisüvegből pótoltam olyankor, lefejt tejjel hogy tudjon pihenni a cici. Az aventes cumi nem okozott gondot. Nálunk legalábbis :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Geooo, egy ekkora bebinek a hat szerintem naagyon elegge keves :( nem is enne tobbet ha suribben etetned? most nezem Moni is ezt irja... 8-10 kene altalaban, de van gyerek aki ezt is tulteljesiti. ha nagyon aluszekony akkor nappal nem art kelteni neha... de jo lennne tudnod, hogy tenyleg mennyi a sulya, marmint hogy fogyott e mert azt nem lehet hagyni.

Moni, nekem a doki 15 percet mondott/mell... es oszineten, mar nem is tudnam soxor tulteljesiteni max 20 percig, mert bar meg egy meg ket hete belefutott hosszabba, joval hoszabba is, most lecsatlakozok, megelegeli, bealszik... szoval tobb nem megy nala mar. mondjuk ket mellre nezve meg ez is kepes oras, masfel oras musorra kinoni magat, mert kozben tekereg es lesz bufi es varjuk (mostanra lett bufogos, a manci pl sosem volt, aron meg ugy 2-3 napja, szerintem tan mert ahogy irom, gyorsabban eszik) aztan kakil, akkor csere pelenkara... szoval eltoltjuk az idot, meg neha kozbejon a hasfajas, akkor is le kell allni :)

luna6

mi meg most beleszaladtunk abba, hogy Aronbebi vizszintjelzoje kifinomult es olben ohajt tartozkodni... szerencsere csak nappal, de alvashoz is :D ugyhogy most karra is gyurok (eppen most is)

szerintem szavazzuk meg, hogy a hasfajas mondjon le !!!!!! :D

luna6

Sziasztok!

Geooo:
Szerintem a napi 6 szopi nagyon kevés!!! Nekem Gergő most - majdnem 7 hetesen - 8x szopizik 24 óra alatt, de néha becsusszan egy 9. is. 2-3 hetesen bizony a napi szopi gyakoriság 10-12 is volt.

Szerintem se szoptass 45-60 perceket. Mert ezzel lusta szopóvá válik a gyerkőc. 20 - 30 perc alatt ki kell annyit szívnia, hogy jóllakjon a pocija. Ha belustul, és időközben bealszik, akkor próbáld meg felébreszteni. Emeld függőlegesbe, erre általában kipattannak a szemeik. Majd folytassátok a szopit. Ha semmivel sem tudod őt felébreszteni, akkor hamarosan (10 - 20 perc alvás után) úgyis felébred, hogy még enne, és akkor újra cicit neki!

Moni:
Jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy minden rendben nálatok. Boginál is kezdenek előjönni a testvérféltékenység jelei. Nem Gergőt bántja, őt imádja, hanem a viselkedése változott meg. Undok lett velem szemben, nem fogad szót, és újabban nem akar a szobájában aludni. Ha el is alszik nagy nehezen, akkor legkésőbb éjfélkor vándorol át a nappaliba. Próbálok vele sok időt tölteni, de hát ez a mostani helyzet ugye mégsem olyan, mint amikor csak ő volt nekem.
Vendég

Kép
Kép Szépet álmodok...
Kép Imádok pancsizni!
Vendég

Kép

Kép

Kép

:D :D :D Lola 2 het alatt 700 grammot hizott, most 4 kilo :!: :!: :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Picur:
Nem tudom, hogy boldogultál-e a bedurrant cicivel, de ha nem sikerül, akkor nyugodtan menj vissza a gyermekágyas osztályra és ott a csecsemősök segítenek. Nekem a dokim legalábbis ezt mondta.
Vendég

Csudaszép kislány Lola baba!!!
Vendég

Kérdés:

Miből lehet 100%-ra tudni, hogy teljesen kiürült a cici? Mert ugye, ha megnyomom a bimbót, akkor pár csepp mutatkozik, de abból honnét lehet tudni, hogy van-e még benne valami, vagy pedig kiürült?

Lehet, hogy furcsának találjátok, hogy ilyet kérdezek, de mivel Bogi nem szopott sokáig, és nem is volt ilyen kis mohó, mint Gergő, így nála ezzel a problémával nem találkoztam. Neki mindig elég volt egy cici... bőven.
Vendég

Sziasztok!

Hát, a napokban Nati is eléggé szürcsögött, úgyhogy bevezettük a 2 naponkénti orrszívást. Nekünk Pesztonka elektromos orrszívónk van, jó kis szerkezet, nem hangos és nagyon szépen kiszívja a taknyit. Igaz, Nati még nem szereti, na de ki szereti, ha egy műanyag szerkezettel túrják az orrát?
A körömvágás még mindig a paráim közé tartozik. Én ollóval még a sajátomat sem tudom vágni, így maradt a babáknak való körömvágó csipesz. Viszont annyira picike a körme, én meg annyira vaksi vagyok meg béna, hogy csak a tetejét merem lecsippenteni, így 2-3 nap múlva megint ugyanott vagyunk, hogy vágni kéne. Ráadásul megvágtam szegényt, picit összecsippentettem a nagyujján a bőrt is a körömmel együtt. Sírt is, nekem meg a szívem szakadt meg, hogy mekkora szemét vagyok, bántom a gyereket. De Apa meg nem tudja megcsinálni, mert nagyok hozzá az ujjai. Így rám marad, én meg béndzsa vagyok…

Geo, Vok, ez a kaki-lövős játék nekünk is megy egy ideje. Volt már nálunk is elugrás, ruha csere, padló felmosás. Én is azt csinálom már, hogy a popsitörlőt tartom elé, meg a koszos pelust az utolsó pillanatig alatta tartom. Na nekem ezért nincs a pelenkázó alátét felett semmi, mert akkor minden nap moshatnám a kakis textilpelust. Az alátét olyan lemoshatós, puha.

Nanetto, nagyon édes a babád!

Na végre bemásolom, ezt reggel óta írtam, most értem a végére, mert pocifájós délelőttünk volt. Végre alszik a kicsi 1 óra óta, ezalatt kitakarítottam, mostam, főztem gyorsan. Huhh…pihenni meg nem maradt idő,de sebaj, már hozzá vagyok szokva az össz-vissz 3 órás szakaszokban alvásokhoz.

Kép
jenny29
Mór

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?