A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

:D:D:D lányok,tudjátok mit mondott tegnap este a férjem? :D:D
Hogy szerinte Sári szeretne egy kistesót! :D:D:D
Mondom,hát ezt nem hiszem el,még sári sincs meg,és ő már a következőn gondolkozik,de rafkós volt ám.. nem ő akar másikat,hanem ráfogta Sárira :D:D:D Állati a pasi,van esze :D
Vendég

sziasztok

Az nst-t szinte mindenhol más időben kezdik meg. Általában klinikákon dolgozó orvosok már a 34. héttől szokták kérni, van ahol csak 36. héttől, van ahol még később. Szóval ez totál az orvosodtól és a kórháztól/klinikától függ. Mondjuk szvsz felesleges a 34. héttől, nekem is már kettő volt és semmilyen méhtevékenységet nem mutatott még, a szívhangot meg másképp is lehetne vizsgálni.

Nekem már csak egy vérkép van hátra a hematológia. Meg legalább még egy uh. De lehet, hogy uh több is lesz, mivel az előző császár volt.

Sokan említettétek a beöntést. Szerintem nagyon hasznos. Ráadásul manapság már nem a klasszikus beöntést alkalmazzák kismamáknál, hanem egy kúpot adnak amit felteszel és pár perc múlva jön a hatás. Szerintem jó, főképp császárosoknál hasznos, mivel a műtét egy csöppet megbolygatja a bélrendszert is. Hüvelyi szülésnél - bár nekem még ilyen sajna nemvolt - meg csökkenti a "balesetek" kockázatát. Szóval szerintem nem gáz, főleg ez a kúpos verzió.

Én nem szedek homeot, meggyőződésem, hogy hinni kell benne ahhoz, hogy használjon én meg nem hiszek benne.

Stella
stella2007

Manocskák,
mi pont egyidősek vagyunk, és te már nyitva vagy?? :shock: De jó neked!! Lehet, hogy az eső babások lassabban "nyílnak ki"?...
Én szerdán voltam vizsgálaton, és akkor a belső méhszáj zárva volt, a méhnyak (?) már kezd felpuhulni. (kicsi80, én emiatt véreztem is egy picit a vizsgálat után, de ez tök normális, én speciel örültem neki mintállat!! Hátha ez már valaminek a kezdete...)

Kép
apkata

Köszi Apkat!

Én azért még szeretném, ha növögetne pinduri. Kedd este voltam dokinál. Nem vérzés, hanem csak barnás folyás. A dokimat most hívtam. Ha holnap is van még, akkor kilenckor fel kell hívnom, és megnézi, de azt mondta normális, még ki nem ürül az esetleges sérülés miatti vérzés. Méhszájam egyébként teljesen zárt!

Kép
kicsi80

Sziasztok!
Nálunk a 37. héten van az első NST, de én már úgy be vagyok sózva. :oops: Alig bírom kivárni. Ellenanyagszűrésre és kenetvételre is akkor megyek, addig meg irigykedve olvasom Ti már hol tartotok. A málnalevél teán is gondolkodtam, hogy már elkezdem, van ahol a 34. héttől írják, de lehet mégsem merem, nehogy nagyon meggyorsítsa a dolgokat. Vagy ettől azért nem kell tartani? 8)
csillag25

O'hara, ha sok a szülés során a vérveszteség, mindenképp lehet belőle átömlesztés, akkor is, ha nem vagy vashiányos, ez volt egyik kolléganőmnél is, egyszerűen túl sokáig hagyták vajúdni, mert alulbecsülték a baba méretét, és szegény már mindenhol vérzett. De az akkor már nem a babára, hanem az anyukára veszélyes. (a sztori miatt bocs, nem a horrorelem miatt írtam, és utána hamar jól lett, három nap múlva már ki is engedték).

Az elsősegély tanfolyamokról én végig úgy gondoltam, hogy ha már lesz légzésfigyelő, el is kéne menni. De mindenhonnan azt hallom azoktól, akik elmentek, hogy gyakorlatilag végig a saját terjesztésű légzésfigyelők reklámozása megy ezeken, a gyakorlati rész meg minimális. Csecsemő újraélesztős videó van a youtube-on is, ott meg is lehet nézni, amit elméletben már átküldtetek (cpr-nek hívják angolul, így meg lehet találni), és így a ritmusa is rögzül a leírás mellett. Szóval arra jutottam, hogy képzem magam a neten, és kihagyom a tanfolyamokat.

Kicsi, jó hogy visszataláltál! Szerintem egy vizsgálat után sem normális a vérzés, lehet, hogy a dokid kicsit túl határozottan matatott a méhszájadnál.

/
lemonsong

Gabicika, nem semmi a férjed, hogy már most puhítja a dolgot. :wink: Nekem tegnap elég rossz napom volt, nyűgös voltam, fájt mindenem és ki is jelentettem este mosogatás közben, hogy nem lesz kistesó, mert ha itt lenne már egy pöttöm én biztos nem bírnám... Férjem nézett értetlenül, hogy miért ne bírnám, anyukám is felnevelt két gyerkőcöt, az ő anyukája is, meg sokan mások, én miért problémázok? :shock:
csillag25

Kata, (apkata) te is milyen szép kismami vagy!

Nekem kenetvételnél a dok megint bedugta azt a fém izét(nem tudom, mi a neve), már rég nem volt hozzá szerencsém, és naggggyon rossz volt. Meg is jegyeztem, hogy ez most nem volt jó, azt mondta, tudja.
De nem volt semmi tünetem utána.

Nekem is a 35 héten csinálták az első ctg-t, viszont labort csak a 38. héten kér a doki, csak le ne csússzon róla. :shock:
Vendég

Csillag: jó fej a férjed! :? Ahelyett, hogy ugrott volna átvenni a mosogatást...

Én is előbb szeretnék egy gyerekkel elboldogulni, aztán gondolkodom a következőn. Mondjuk nem kérdés, hogy lesz, de kettő között (2011-ig) be kell fejeznem a szakképzést. Én mondjuk szeretnék harmadikat is elvben, de hát ugye ez sok mindentől függ még.

Dokim kicsit szórakozott úgy érzem. Szerdán mondta, hogy péntek reggel hívjam a vérvétel eredményéért, mert csütörtökön nem lesz. Erre most hívom, és mondja, hogy ma államvizsgáztat... :roll: Vajon ma tudta meg? De holnap kilenckor bent lesz varratszedésen, hívjam akkor. Remélem, azt nem felejti el...

Apkata: majd kérek Tőled infókat a Sote gyermekágyas helyzetéről. Mert úgy érzem addig már egész képben vagyok, amíg végzünk a szülőszobán. De az utána lévő dolgok nagyon érdekelnének. Milyenek a csecsemősök, mit adnak, mit nem, segítenek-e eleget stb. Valahogy úgy érzem, Te előbb leszel bent, mint én :wink:

briell

Ez a nyílás nem tudom, hogy megy. De emlékszem, barátnőm, amikor első gyerekét szülte, a kiírt nap előtt még teljesen zárt volt, másnap mégis ment szülni :)
Én aggódnék, ha már elkezdenék kinyílni hetekkel korábban. De gondolom, ez nem veszélyes.

briell

Sziasztok!

Mosódió használóktól kérdezem, hogy inkább mosódió vagy mosódió por???

Egyébként itt találtam egy jó akciót. Nincs szállítási költség, és utánvételes a csomag házhoz szállítása is!

Kata
labkat

Hát igen Briell, az ugrásra még várhatok. :? Bár mondta, hogy hagyjam, MAJD ő, szóval próbált lebeszélni! De nem tudom mikor lenne a majd és nem bírom nézni a felfordulást... Most is mondta telefonban, hogy pihenjek, de nem tudok nyugodtan lenni. Már ágyneműt mosok, ablakpucoláson gondolkodom, nem akarom, hogy úgy kelljen itthagyni a lakást, hogy nincs rendben. Persze szerinte ráérünk, de én valahogy be vagyok sózva.
csillag25

Üdv a régen olvasott Csongrád megyeieknek! Jó, hogy jöttetek, én már nagyon hiányoltalak Titeket!

Csillag az imént hallgattam én is a telefonba, hogy pihenjek, de nem tudok :oops: igaz, piszok lassan haladok. Tegnap ablakot pucoltam én is, úgy akarok kórházba menni.... csak ismételni tudlak.
Ha itthon lenne apuka, biztos segíteni, de tegnap is este 7ig, ma is biztos eddig dolgozik :( Ráadásnak hétvégén gyümölcsfákat ültet a kertben, így bent már nem fog tudni segíteni.
Hidd el, én sokkal-sokkal jobban be vagyok sózva a naptár szerinti pár napommal :D

Kata én csak mosódiót használtam, azt is régen. A hatásfoka jó volt, de a porról és a folyadékról nem tudok nyilatkozni. Szerintem maga a dió használata sem macerás :)

Üdv. Gabi
Vendég

Férjem is édes, mindig mondja, hogy azért próbáljak meg pihenni, amikor sorolom, hogy miket kell aznap csinálnom :) Mondom, ne aggódjon néha muszáj pihennem, mert nem bírom tovább. Mondjuk ő megcsinálna mindent, amit kérek, de amikor este nyolckor hazaér, nem fogom befogni mosogatni. Hétvégén meg annyi "férfimunka" van, hogy örülök, ha azzal tud haladni.
Viszont jövő héten már lesz mosogatógépünk!!! :D Már iszonyú nehezen bírom, úgyhogy alig várom, hogy itt legyen és működjön.

briell

LABKAT!
Inkább mosódió!Sokkal tovább bírja.A port ugyebár csak 1x tudod felhasználni a 4-5 diót tasakban pedig 3-4-5 alaklommal is.
De ez csak az én véleményem!

BRIELL!
Zitával én a 33 héten kezdtem el kinyílni.De le is állt a folyamat 1 ujjnyinál.Aztán szülés előtt szépen fokozatosan.Végülis a szülés napján mikor megvizsgált az orvos már bő 3 ujjnyi voltam,jött a kapkodás,hogy ez a baba már jön,nem igaz hogy nem érzem :D
Én nyugodtabb lennék ha akövetkező vizsgálatnál már 2000-es lenne a méhszájam.De nekem ez valami hülye beidegződés :oops:

PUMI!
Jó neked,hogy a férjed csinálja a gátvédelmet.Az enyém nem hajlandó.Még a szobából is kimegy olyankor,úgyhogy szenvedhetek egyedül.3 nap kínlódás volt mire ráéreztem,hogy hogyan is kéne ezt csinálni.De még mindig nem vagyok benne biztos,hogy jól csinálom.Az érzés amit leírnak megvan,de hát passz.MAjd kiderül.De gondolom ártani úgysem ártok vele.
Én külön átmasszírozom az olajjal a gátmetszés helyét,hogy ha már mégis repednék,legalább ne az...
Milyen olajat használsz?Én orbáncfűolajat.Első két napba tettem bele 4-5 csepp muskotáylzsályát,de jó kis fájásokat csinált éjszakára,inkább abba hagytam.

Na lelövöm magam és megyk anatómiát tanulni :roll: Olyan érdekes,mikor terhes vagyok fog az agyam mint a penge!Zizuval is így volt és most is.Úgyhogy kihasználom.Mondjuk az anatómiát különösen szeretem :D
Vendég

Csillag!!! ABLAKPUCOLÁS??????? Naneee...hát azt ilyenkor már nem szabad. Nem lesz annak az ablaknak semmi, de semmi baja, ha megvárja a tavszt. Más se hiányzik, mint hogy ott ágaskodj valami széken vagy létrán. Inkább tényleg pihenj egy kicsit. Lesz még annyi dolgod amikor az apróság megérkezik. Inkább olvass valami jót.
Én pont azon gondolkodtam, hogy most már késő lenne elkezdeni a Háború és békét, mert asszem nem jutnék a végére ezalatt a pár hét alatt. :oops:
tedorka

Nem tudom, igaz-e, én már a mosódió folyékony formáját is hallottam.
Nekem Anyu ma hozza a diót kipróbálni.
Vendég

Apkata
Ő nekem már a 4. babám lesz, szerintem azért is vagyok már nyitva.
A Joel is 1 héttel korábban jött mint amire ki voltam írva vele.

Lemonsong
Nekem élesben volt részem az elsősegélyből újraélesztés, inkább ha lehet nem nézek ilyet elég volt 1X átélnem a saját fiamnál.

manocskak

Elhiszem Gabi és Neked tényleg van is már okod rá, nem úgy mint nekem. :oops: :D Kicsit lelövöm magam. Nem tudom miért, de úgy érzem babó nem várja ki a dec. 18-at és ezért csinálom, férjem meg már nevet rajtam, hogy én már csak kórházba készülök. :twisted: Ő is sokszor későn jön haza, főleg a vizsgálatok miatti 1-2 óra eljövök előbb, később megyek be az oka, szerencsére így nem kell mindig szabit kivennie, elég ha ledolgozza, ugyhogy egy szót sem szólhatok...
csillag25

Tedorka, psszt... :D a férjem nem tudja csak az ágynemű mosást. :oops: Így is bepánikol ha nem tud elérni telón, hogy mi történhetett velem, elestem, rosszul lettem, nem-e ott fekszem a földön ő meg délután vesz észre. :shock: Pedig csak nappali visszafekvésekről van szó, de már azt is bejelentem, hogy ne izguljon értem. Óvatos leszek ígérem, jövök minden ablak után, hogy megvagyok még. Na, el is kezdem.
csillag25

Dorka örök optimistaként a héten kezdtem olvasni a Monte Cristo grófját, ami 3 kötetben van meg nekem :) gondoltam, még be tudom fejezni, legfeljebb majd a kórházban. Nem kellett volna hozzáfognom.. :?:

Csillag csak óvatosan! Nálunk alacsonyan van ablak, nem kellett ágaskodnom. Nem akarnám, hogy hamarabb kerülj szülőszobára, mint én :!:
Vendég

judy, köszönöm a dícséretet, ezek szerint a belső kisugárzás a fontos, mert azért ha megyek valahova, "feltuningolom" magam előtte.. :)

briell, majd tájékoztatlak mindenről, megírhatod a telefonszámodat is akár.

Kép
apkata

Én járok éppen most elsősegély tanfolyamra. Itt Szegeden van, elég car helyen. Szerintem nagyon jó. Persze nekem nincs a közelembe pici baba sem, ezért érdekel, mit kell csinálni.

Inkább sárgul a váladék... :)

gyorsan össze is raktam három fiókot a lapraszerelt bútorból :lol: Most lefeküdtem, és olvasgatok...

Ablakot már pucoltunk anyucival néhány hete. Nem akarok, majd csak tavasszal. Este talán elmegyünk megnézni a leendő babakocsinkat. Már alig vűrom. Jövő héten pedig mivel addigra kész a babaszoba berendezés, megnézem mi kell még. kimosom a ruhácskákat...

Kép
kicsi80

Manócska, emlékeszem, ki is akadtam a történeteden. Többek között ezért hasznos nekünk többieknek viszont, ha képben vagyunk, így talán mi sem esünk pánikba ha mégis történik valami, hanem tudunk segíteni. Amúgy persze nem igazi gyereken mutatják be, hanem olyan műanyag cuccon, mint a kresz-es elsősegély tanfolyamon.

/
lemonsong

Gombi, merre vagy?

Kép
apkata

Hát Gabi, most megfogtál...lehet, hogy csak nekiállok a könyvnek. Mondjuk most érkezett meg postával a Terhesség félelem nélkül, úgyhogy nekivetem magam ma délután. Ja, meg tanulnom is kéne, meg van egy csomó prezentációm meg beadandóm...na nem panaszkodom, simán tudom csinálni.
Csillag, nekem akkor is fel kell hívni a férjemet, ha fürdeni megyek, mert ha pont akkor hívna, akkor megőrülne, hogy miért nem veszem fel. Szegény férjeknek ez az aggódás jutott...
tedorka

Kata! En a mosodiot magat es a folyekony valtozatot hasznalom, vagyis a porrol nincs tapasztalatom, de a velemenyem az, hogy a masik ketto jobb lehet, mert a por az, ami legnehezebben oblitodik ki (gondolom, nincs ilyen szo), bar nem mintha karos anyag lenne benne.

Nna en aztan nem foglalkoznek ablakpucolassal...foleg, hogy a haz kiramolasan vagyok :):) Epp tegnap akartam narancsot meg mandarint szuretelni, mert roskadnak a fak...nem fosok a letran, de ugy dontottem, hogy meg az also fokara allast sem kockaztatom meg...meg a szonyegeket is elpakoltam a laksbol, mert amilyen pumipumi vagyok, tuti az elso adodo alkalommal elnyalok...vagy leesek :):)

Olga! En a weleda-t hasznalom, ami eleve keverek, kulonosebben semmit nem erzek, hogy maga az olaj csipne, vagy ilyesmi hatasa lenne. Ugyes vagy, hogy szivesen tanulsz...nekem rongy az agyam mostanaban.

Kép
pumipumi

Engem napközben soha nem hív fel a férjem :cry: Mondjuk megértem, mert munka közben eszébe sem jutok. Persze ő azt állítja, nem így van, de nem hiszek neki :lol:

Azért kíváncsi vagyok, pár hét múlva is ennyire nyugodt lesz-e. Én mindig rákérdezek, mi lesz, ha egy hétköznap délelőtt indul be a szülés? Ő meg mondja, hogy mi lenne, hát hazajön értem. Na jó, de neki legjobb esetben is egy óra a hazaút. :? Úgyhogy én vagy hétvégén, vagy este, vagy kora reggel akarok elkezdeni szülni :)

briell

Köszi az aggódást lányok! :)
Gabi, nálunk is alacsonyan van és szerencsére össz. 3 db, itt a kicsi lakás előnye. :oops: A férjem egyébként úgy beépítette a tárolóba a létránkat, hogy még véletlenül se tudjam előrángatni, ismer már. :lol: (de a székeket nem tudja eltüntetni) Közben a porszívót is elővettem... a gép is lejárt, megyek teregetni.
Dorka, multkor nagyon megsajnáltam a férjem mikor bealudtam vagy 2-3 órára és szegény meg hiába csörgette a lehalkított telót, már jönni akart haza, hogy mi van velem. :( Azt mondta bevezetteti a vonalas telót, hogy el tudjon érni! :oops:
csillag25

csillag,
én a vonalas telefont is ki szoktam kapcsolni ha napközben alszok, mert anyósom tuti akkor hívna beszélgetni! :lol:

Kép
apkata

Nekem eddig simán péntek 13 van.
Elszakadt az egyszem kismami-harisnyám. Mire egy másfajtát magamrahúztam, újra pisilnem kellett. És most meg nem tudom felhúzni a kiscsizmámon a zippzárt. Remélem csak víz és nem oda mentek a kilók. :shock:
De KEMÉNY VAGYOK, nem sírom el magam.

Akkor is szoknyában indulok el, mert azt akarom.
Persze, nem mini, mint Gombié, de most jobb, mint a naci.

Ablakkal vigyázni lányok, egyensúlyra figyeljetek nagyon. !!!
Vendég

Kata, ezt már nem is mertem mondani a férjemnek, hogy azt is ki lehet húzni. :oops: Csak annyit mondtam, hogy akkor más is azon fog hívogatni, válasz: nem mondjuk meg senkinek a számot (meg hogy van vonalas teló), csak Ő fog ezen hívni. :lol:
csillag25

Engem max orankent mindig hiv es kb 10 percet beszelunk minden alkalommal...de neki konnyu, mert irodaban dolgozik, es a potyoges kozben is tud beszelni. Mi nemreg csereltunk mobil- es itthoni szamot is, ugyhogy szinte senki mas nem tud hivni :) Az sem gond, ha eppen alszom vagy pihenek...egy pillanat alatt visszazuhanok :):)

Tyuha! Most olvastam a novemberi forumban, hogy szuletett egy baboca 5 kilo felett es termeszetesen megszulte a csaj (vagyis megiscsak kepes ra az ember, ha epp foglalt a muto), nagyon ugyes lehetett, szerencsere minden jol alakult, jol vannak, es azt irja a ferje, hogy nincs olyan nagy "sebesules" sem. van a babarol kep is, nezzetek meg, ferjem mondana: gyonyoruszep kover kismalac :):)...nagyon aranyos, tenyleg!

Ne aggodj apkata! Gombi szerintem kihasznbalja ezeket a szep naposuteses langyos napokat (gondolom, ott is ilyen ido van), es valahol miniben lofral :lol:

Kép
pumipumi

Judyka! Egyre jart az agyunk Gombi minijerol :)
SZerintem sird el magad nyugodtan...vagy maradj otthon :)

Kép
pumipumi

Judy, igen kemények vagyunk! :wink: Inkább röhögök én is az ilyeneken, mert ezek a problémák azt jelentik egy kis babácska lakik a pocakban, egy új élet és ez felülír mindent. Sokan szeretnének ilyen édes kínokat.
Egyensúllyal nincs problémám, a hasam nem húz sehova, még mindig alig babás has, inkább a combomra meg hátsómra rakódott kilók miatt nem úgy mozgok mint régen. :evil:
csillag25

Lemonsong és végül is ezt a többieknek is ajánlom, hogy nagyon figyeljetek oda, hogy mit kell csinálni, mert amikor ez velem történt akkor 10 anyukával beszélgettem ebből 9 azt mondta, hogy ő bepánikolt volna és nem tudta volna ezt megcsinálni.

manocskak

Dorka,
köszi a mélt!

Nekem úgy tűnik, mintha lejjebb ment volna a hasam, de lehet hogy csak beképzelem! :D Állítólag első babánál akár szülés előtt 4 héttel is leszállhat a magzat és rögzülhet a feje a medencebemenetben. De hát ez is, mint minden más, nagyon egyéni... Nekem mindenesetre jólesik azt képzelni, hogy már lejjebb ereszkedett a pocak! 8)

Kép
apkata

Aha... méhbetapintás... most már tudom mi az. Nekem első szülésnél látszott sérültnek a méhlepény, ezért is nézték meg. Aztán nagyon véreztem, és még uh-al is megnézett Hajdú doktornő, de minden rendben volt! Második szülésnél szerintem nem volt semmi, mert épp volt a méhlepény. De a fene sem tudja. Elvileg szülés után egy kaparást csinálnak, talán ez volt második szülésnél. Szépen végig kapirgálva a méhfalat belülről, nehogy bent maradjon valami!!!

o'hara: én első terhességemnél nem kaptam vas pótlást, és sok vért veszítettem szülés alatt. Majdnem kaptam vérátömlesztést, de végül nem! Nem tudom, hogy pontosan ezt kérdezted e, de azért leírtam :roll:

sprite: aranyos vagy :) nekem inkább a bordáim fájnak mostanság, nyomják a babák, és az kellemetlenebb, de ez fekvéssel orvosolható. A derekam is szokott fájni, de tényleg nem gáz.
Én meg rád nézve mindig magamat látom. Nem tudom, hogy te fedeztél e fel némi hasonló vonást... persze fiatalabb kiadásban :D
Köszi a mosódiós tanácsot! A hónap vége felé azt hiszem meg is rendelem!

gabicka: én írtam, hogy adtak le szüléseket a tv-ben, de már nem megy az a sorozat :( Zoon Realityn volt, esetleg nézd meg a port.hu-n a műsort, hátha csak más időben adják!!! Na most látom, hogy Dorka már válaszolt is, és írta, hogy még mindig mennek! Akkor biztos más időben mint én néztem :) De most már besokaltam, meg már sok ismétlés is volt, úh abba hagytam! Bár lehet hogy megnézem az élet az anyaméhbent...
Három táskát csomagoltál össze??? :shock: Én egyet épp hogy megtöltök :)

Briell: :lol: :lol: :lol: Jót mosolyogtam az elhatározásodon, remélem nem sértettelek meg vele, de olyan aranyos volt ez a gondolat!

A homeos bogyókról nekem határozott véleményem van és semmi pénzért NEM szedném be őket. Ha valakit érdekel, leírom neki, de azt hiszem ezen sokan megbotránkoznának, úh botránkoztatást elkerülve, inkább megtartom magamnak a MIÉRTEKET :wink:

Dorka: mikor is kezdtél el CTG-re járni? betöltött 35. hét után vagy már előbb? Csak mert bejelentkeztem a dokihoz, és kértem időpontot december első két hétfőjére is, de nem tudom, hogy vajon hogy fog visszahívni. 23-án megyek hozzá, azon a héten töltöm a 33. hetemet, és kezdem a 34-et. No meg azt mondták, hogy CTG-re a sima időpontkérős telószámon nem tudnak adni időpontot! :roll:

Na megyek kaját csinálni, mert éhezek!!!

Kata
labkat

kata! Nekem priviben megirhatnad a mierteket, engem erdekel. Igerem, nem fogok vitatkozni, ugyis sok ervet es ellenervet ismerek, csak kivancsi vagyok...es hat mindig tanul az ember. Amugy egy olasz forumon olvastam, hogy a termeszetes szerek (akar mar a malnalevel-tea, vagy egy nyugtato hatasu illat) is beleszolast jelentenek a termeszetes szules folyamataba, es hogy megha hatekonyan, de ezek is befolyasolo tenyezok. Nna, ez jo...foleg, hogy aztan a relaxacio kedvezo hatasarol beszel...Kerdem en (nna nem vagyok ezek ellen, ugyis tudjatok, csak az iro szempontjabol volt kiforditott a magyarazat): a relaxacio, vagy vizualizacio, vagy a legzes (megha kedvezobb hatasuva valo, de tulasdonkeppen megvaltoztatott) ilyen modon nem befolyasolo tenyezo? Rohej...az emberek mar tenyleg azt sem tudjak, hogy mirol beszelnek. Mindenkinek csak a diszlet fontos, nem a szemlelet.

Nekem 6 db korhazi taskam van...ami nem rossz ahhoz kepest, hogy csak par orara megyek :):) van a sajat kis borondom, aztan a csimota taskaja az o cuccaival, aztan kulon csimota nagy neszeszere a higieniai cucokkal, pelussal..., aztan az ossejtes doboz, aztan egy kistaska az en szulesi kellekeimmel, es masik nagy batyu a sajat takaronkkal es szopiparnaval :):) A szoba pici, alig ferni el benne, ugyhogy mindent a kocsiban hagyunk, de a szoba elott parkolunk...aztan majd szepen sorban, amire eppen szukseg lesz :):) ja, es meg az en hazacuccom nincs is beteve :):)

Kép
pumipumi

Gabi! Igen, jól számoltad én is pont aznap töltöttem be a 35. hetet, mikor volt az uh. Ezek szerint te is és megegyezőek a babáink méretei! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a végén mekkora súllyal landolnak. :D Elkezdtem aggódni amiatt, hogy hetente felkapok egy kilót már 3 hete. Most 17,5 kiló plusznál járok, tuti meghaladom a 20 kiló pluszt! :cry: Gondolom a baba is szépen gyarapodik.

Köszönöm mindenkinek a tena bugyis hsz-okat, tegnap vettem is egy csomaggal.

Gabicika! A Life networkon is van szüléstörténetek címmel műsor. Ma 10-kor néztem meg az elsőt, bár ez császáros szülés volt, de nagyon megható. Az tetszett, hogy a fél órás műsorban az első 10 perc volt a szülés bemutatása, a többi idő az otthoni élet bemutatásával telt. Pont egy 3 gyermekes anya mindennapjait mutatták be az újszülöttel...hááááát...elég sűrűnek tűnt a program.
Ma 14:30-kor is lesz. Remélem jól emlékszem az időpontra.
Addig meg kell sütnöm az almás lepényt. :oops:
Jövő héten én is megcsinálom ezt a túrós sütit, nyami nagyon jól néz ki.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Még mindig nem pakoltam össze a kórházi cuccot, de legalább már megvettem a dolgokat, kivéve a babának. A pelust és törlőkendőt nem akarta a férjem, tiszta babonás lett. Azt mondja legyen úgy mint a fiunknál, hogy megszületése után elmegy, megveszi és visszajön.
Ráhagytam, bár a múltkor is gubanc volt, mert mikor szülés után hazafelé indult, eltévedt. Pedig csak egyenesen kell menni és egyszer elkanyarodni, már otthon is van. A rendőrök irányították haza,úgy eltévedt. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

sziasztok
tegnapi 4d-n minden ok volt.a méretek:
bpd:88mm
ofd:104mm
hc:303mm
ac:312mm
fl:67mm
becsült súly:2555gramm
a pocija és a lába nagyobb mint Andrénak volt 36 hetesen csak a buksija kisebb és ebből adódóan kisebb mint a vonalzómon,de aztmondta a nő hogy úgyis az számít ami mensi alapján van mert uh mindig más álltalában és ugye nem minden baba egyforma.
megmérte a talpát is 7cm :D
ja és kérdezte hogy mikor tudtuk meg hogy kisfiú mert szép méretes a kismicsodája biztos hamar kiderült :lol:
kinyitotta a szemét is a vizsgálat alatt állítólag ez nagyon ritka és jelentem haja nincs kis kopasz lessz mint a bátya volt :)

Kép
Kép
anitaaa03

kiszámoltam a súlyt azon az oldalon is amit azthiszem pókica linkelt annó
súly:2632,17 gramm
hossz:45,71cm

Kép
Kép
anitaaa03

írtatok a beöntésről a kérdésem csak az hogy mennyi idővel szülés elött adják mert amikor a fiamat szültem pisilni se engedtek már ki inkább katétereztek és néha még most is nyilal a húgycsövem :oops: tehát ha ugyan olyan gyorsan jön akkor valószinű nem is kérhető :?
és ilyen glicerilen kúpot amit szülés után adnak ha szükség van rá azt nem lehet venni gyógyszertárban?és még itthon elintézni?

Kép
Kép
anitaaa03

Kata, engem is érdekelnének a homeos miértek, mert most gondolkodtam rajta, hogy azt is használni fogom majd a málnalevél mellett.

Kórházi csomag nekem 4 van, de így is szűken pakoltam. :oops: Egy nagyobb táska az én cuccaimmal, egy kisebb amiben a szülőszobában szükséges dolgok vannak. A harmadikban a kicsi ruhái, pléd, textilpelus stb. és a negyedik a köldökvérszett. Ja, meg külön egy szatyorban egy csomag pelenka és popsitörlő. Még meg kell beszélnem a szülésznővel milyen mennyiségű pelus kell, meddig adnak. Olyat is hallottam, hogy be se engednek ennyi mindent vinni, mondván nem fér a kis kórházi szekrényben, ezért a kicsi cuccait csak később... hát nem tudom.
Azt már meg sem említem, hogy apának külön össze van készítve egy szatyorban wc-papírból, betétből, stb. utánpótlás csomag amit csak fel kell kapnia ha nálam elfogy bent, mert ha most berakom a szükségesnek gondolt mennyiséget, azzal tele is van a táska. :shock:
csillag25

Megnéztem az 5 kilós babát a novemberieknél. :shock: Hááát, én továbbra is remélem, hogy az enyém azért kisebb lesz, bár tényleg nagyon aranyos! Igaz más baba 4 hónaposan néz ki így, de nem lehet minden baba egyforma! Remélem látjátok, hogy próbálok pozitívan hozzáállni. :lol: Azért megszülni nem lehetett akármi!

Én a péntek 13-at azzal ünneplem, hogy itthon maradtam. Igaz nem a 13 miatt, hanem azért, mert éjszaka megint alig aludtam, és képtelen voltam felkelni reggel. De nekem is volt már akció ma, a konyhában kiesett a kezemből egy üveg lekvár, miszliknyi apró darabokra tört és ragadt egyszerre, egy élmény volt feltakarítani. :evil: Viszont végre nem felejtettem el felhívni a gyerekorvost, elvileg jövő pénteken megyek hozzá, remélem akkor még szabadlábon leszek.

/
lemonsong

Anita, mekkora súllyal született a fiad? Két héttel előttem jársz és fél kilóval kisebb a babád. :) Ezeket a méreteket én is elfogadnám. :D
Ha nagyon nyitva vagy már mikor beérsz a kórházba, nem adnak beöntést, mert már nincs rá idő. Iszonyat gyorsasággal elkezdik a papírmunkát intézni, mert azokat még szülés előtt alá kell írni, azt nem tudom mi volt bennem, mert már elsimult a méhszáj is mire kinyomtatták, jöttek a tolófájások. Aláírtam és már jött is ki a baba.
Így nekem is jött ki nem odaillő dolog, de mikor a lányomnál adtak beöntést, hiába voltam egy tucatszor utána WC-n, akkor is volt szüléskor.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mennyire tágulok gyorsan.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

én egy kisebb utazó táskába bepakoltam ami kell még pelus kell babócának és ennyi :) de annó is csak ennyit vittem sőtt talán ennyit se és elég volt végülis csak bő 3 nap

Kép
Kép
anitaaa03

Az igaz, hogy csak 3 nap, de már 1 ottalvós napra is kell egy csomó minden olyan mint 1 hétre (alváshoz, tisztálkodáshoz, evéshez) a napok száma inkább csak a hálóingek számában mutatkozik.
csillag25

pókica kerek 3 kilo volt a fiam és 52cm 3 nappal kiírás után nem nagy baba átlagos de én nem is bántam.most is csak azon aggódtam hogy 2,5 kilo meg legyen.ezek szerint a beöntés sem feltétlenül ment meg.nálam is volt oda nem illő igazából szégyeltem is magam de végül beláttam hogy elkerülhetetlen volt.
nemtudom most hogy lessz a tágulás de a védőnőm aztmondta hogy az első után amin 2 óra alatt túl voltam fájással mindennel ne számítsak most hosszabb szülőszobai látogatásra.vagyis valószinű nem lessz idő örülhetek ha beérek :oops:
azért mondjuk nem bánnám ha 3 kilos babóca lenne már akkor nyugodtan kibújhatna :)

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?