A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Gem, nagyon cuki Lola baba. Másik két csajod hogy viszonyul a csöppséghez?

Heni, és Gergő is édiiii, jaj, az a mosoly. :) Azt az első rajzos képet neten lehet valahogy szerkeszteni vagy talán Te rajzoltad???

Geo, akkor visszaszívom a "Dobd ki a mérleget..." dolgot. Az a 6 kaja ezek szerint szopis babáknál kevés. De azért tényleg csak nincs fogyás.

Picur, szorítok, hogy ne legyen semmi mellgyulladás vagy hasonlók.

Jenny, ne is mondd a körmöt. Már megint akkora Lénának és két napja vágtam.
Jut eszembe, most jó közel vagyunk egymáshoz, hogy itt vagyunk szüleimnél. ;)

Luna, Neked nem hiányzik a friss levegő? Azért kérdezem, mert én is napok óta be vagyok ide zárkózva, reggel, még mikor emberi a hőmérséklet, alvás van, este vagy cirkusz vagy szintén alvás, így én (szabad) levegőt azt sem tudom, mikor szívtam utoljára. Lénával együtt. Nem kívánkozol ki egy kis sétára Aronnal?
Gondolom a nemalvásnak az sem sokat segít számomra sem, hogy nincs kimozdulás. És persze ilyen ökör hőségen futni nem fogok, tornázni sem sok késztetésem van. Tehát csak tengek-lengek.

Igazad lehet útlevél-személyi ügyében. Asszem amúgy biztonság kedvéért útlevelet fogunk csináltatni. Ha jól néztem, akkor 18 év alatt az sem vészes, 1500 forint és 3 évig érvényes.

Léni egyik fülében az előbb sárgás-barnás szörnyű ragacsos cuccot találtam. Mintha folyékony zsír lett volna. Tegnap még nem volt. Hát baromira remélem, hogy nem valami fülfájás előjele. Szerintetek???

Kép

Kép
***csilla***

Na, most olvasom, hogy valaki felhívta a nagykövetséget, mert Ő sem volt biztos a személyi-útlevéllel kapcsolatban és azt a felvilágosítást adták, hogy elég a személyi (nesze neked gyerekjog). Az a lényeg, hogy arcképes igazolvány legyen.

Kép

Kép
***csilla***

Mikor fent van Léna, hasra szoktam tenni, hogy így 10 hét hason alvás után azért legyen egy kis nosztalgia legalább amikor fent van, meg hát amúgy is, és annyira édesen emelgeti a fejét és szépen meg is tartja és olyanokat nyög, zihál, erőlködik közben. Zabálnivaló.

Nanetto, hogy vagy ma szopival?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla:
Bármilyen fotóból nagyon cuki képeket lehet kreálni. Bemásolom a linket, ahol kedvedre kreatívkodhatsz :D :D
http://www.photofunia.com/
Vendég

Csilla, azert teljesen nem vagyok bezarva, en 'csak' setalni nemigen tudok kimenni itt sehova... max a boltba be :) de ma pl elmentunk ebedelni IKEAba, mert mi is szeretjuk am, mint Eszterek :) aronbebi kendozott, kihivas ugy enni pl levest ( na itt az ikeaban leves is van, mintha otthon nem lenne) hogy tuti ne egyen ke a gyereket :D
most mef - fo a valtozatossag - itt ulunk kettecsken... olbebaba meg en :)

luna6

Heni, a par csepp tej a vegen nem mond semmit sajna. mondjuk teljesen ures sosem lesz a melled, azonnal termelodik utanpotlas. de hogy mennyi van benne azt nem tudni. en is csak akkor lattam mikor ugye egyikbol nem szoptattam csak lefejtem es odaadtam. de szerintem az jobban tejelo oldalam, igy a masikban erzesem szerint kevesebb van (ma meg az az erzesem, hogy alig... ebbol sosem lehet kimaszni :D)
az ha ket mellbol szoptatsz teljesen rendben van, nagyon sokan teszik, tan merem allitani, hogy a tobbseg. monjuk ugy mindket mell surubben kap ingert, valamint nem kell nekik haaatalmas (duplaannyit) mennyiseget termekni, hisz felesben beosztjak :) Lehet Gergonek nagyobb az etvagya (depersze nem b iztos) mint amennyit te kenyelmesen egy mellel meg tudsz termelni, ha ez lenne nyugodtan valts kettore, semmifele negativ hatasa nem lesz, sot!!

mindenkinek ki kell tapasztalni neki hogy jobb, sot ugyanazon mamanal 2 gyerek kozott is siman vannak kulonbsegek, latod :)
Eszter pl hosszu ideig szoptat, amirol a szakemberek velemenye lathato, hogy megoszlik, sokan ova intenek tole, nekik megis ez valt be. vannak szakertok akik viszont eskusznek erre, en meg pl nem tudnam kivitelezni, mert nalunk a szippancs erre nem kaphato :)

luna6

lányok,
köszi a szopis válaszokat!!
na megint megmértem, és ugyanúgy 4100-4200 között ugrál (mert a mérlegen mindig kalimpászmadarat játszik) ahogy eddig.
viszont ma keltettem őt 2szer is enni, nem hagytam aludni, szerintem így már jó lesz.
eddig ma 5ször evett Dávid, és még sztem vagy 3szor simán fog kajálni, úgyhogy kezdek megnyugodni. sztem a melegben nem akart enni, meg hát én sem keltettem őt még eddig :lol:

Vok beleegyezésével (merthogy azért megkérdeztem tőle, hogy mit gondol, zöld utat kapunk e) ma voltunk a Tescoban (Dávid, András, Én) és tök jó volt :P sikerült jóól megtölteni a hűtöt. a következő szopira meg már othon is voltunk.

jajj csajok, anyámtól kezdek kiakadni, de most válaszolnom kel az e-mailjére, ha lesz időm leírom mi van vele... :x :?
Vendég

Luna, én azt olvastam, hogy a váltott mellezés okozhat pocifájást. Mert akkor megint a hígabb cukros elejét kapja az új mellből. Én ezért csináltam a váltott mellből szopit, de így meg ugye fejni kellett volna a kimaradt éjszakai szopinál. :cry: Az előbb 39,1 volt a lázam :evil: , bevettem egy panadolt. Az új digitális szerint meg 37,4. Annyira nem megbízhatóak a digitális lázmérők!!! A kórházban mértek nálam 34,5-öt is. Én alapból 36,5 vagyok. :lol: :lol:
Na bevettem egy panadolt, most meg vizes törcsit rakok a nyakamba, és a fájós cicit is odaadtam Kírának a másik után, hogy akkor nehogy megint túltelítődjön... Egyik délelőtti szopinál nem nyúlt a fájóshoz, mert jóllakott a másikból, így fejtem a fájóst. De most már nem tudom, mi legyen, mi van, ha úgy leszívom, hogy a kövi kajánál nem lesz neki benne elég, mert én leszívtam előtte. Vagy még többet termel a fájós cici, mert napközben is szívogatom, ha épp nem abból van szopi, vagy átteszem rá a picurt? És ha Kírának ettől lesz hasfájása, hogy váltogatom a ciciket? :roll: Én már teljesen összezavarodtam...
foltivspicur

Picur:
Ha egy mellből szopik legalább 20-25 percig (persze nem lustán) akkor hozzájut a zsírosabb részhez is. Utána ha még kér, akkor átteszed a másik oldalra. Tehát a pociban már benne a táplálóbb rész, így a másikból még ha akarja ráissza a hígabbat. Szerintem ilyen hőségben nem is baj. Nem hiszem, hogy ettől lesznek hasfájósak a bébik.

Én is már egy ideje váltott mellből szoptatok, és nem érzékeltem semmi különbséget az emésztése terén. De ez is, mint sok más dolog, babája válogatja.
Vendég

Haaat a hasfajast nem a tej okozza naluk, hanem elettani, alkalmazkodik az emesztorendszeruk a szajon at taplalashoz. Nekem a Manci vegig ketmelles volt, es nulla hasfajassal, nyugodtan lehet ket mellbol szoptatni, semmi baja nem lesz tole. Persze csak ha keri, Aron neha ejjel pl nem fogadja mar e a masikat, ugy bealszik, agyuval sem lehtne felbreszteni :) (na bezzeg ha rajot a hasfajas akkor jon az ejjeli buli alvas nelkul :))

Amig beteg az a melled addig azt kene dni neki mindig elsonek, mert o mindig jobban ki fogja tudni uriteni mint te a fejovel a dugulast is hamarabb elharitja szerintem. Nem kell csutkara kifejni, eleg ha mindig konnyed es nem feszulos es foleg nem csomos a melled, szoval tultermelesre nem kell jatszani valoban vele. Amugy 3 orankent (merugye ha ket mellbol szoptatsz akkor mindegyik telik 3 orankent) siman megtelik (kiveve persze extrem eseteket, no meg estere van, hogy kevesebb) ugyhogy ha lefejed eves idejeben az utan, a kovetkezo evesre kell, hogy legyen benne eleg tej. De a ketmelles szoptatasnal nekem pl most nem 'durran be' annyira a mellem mint az egymellesnel, ez nem jelenti, hogy nincs benne kaja.
A piros foltod hogy van? mulik? ha megmarad es a lazad is, akkor ne halogasd a dokit, hogy adjon antibigyot (azzal egyutt lehet szoptatni, tudod en is vagy ket hete, hogy szedtem ilyet, bar mas jellegu volt a mostani mellgyulam, idoben lekaptam a rutin miatt) nehogy betalyogosodjon mert az nagyon gaz lenne... (megint a tapasztalat)

luna6

Sziasztok!

Geo!
Majd elmondom szóban is,de gondoltam leírom. POntosan kéne tudni, hogy az az 1 óra szopi az hogy néz ki. Belealszik-e mennyit cumizik közben (tehát nem eszik, csak cicizik).
Szerintem a hízása tökéletesen rendbe van, mivel 4100 gr és biztos vagyok benne, hogy 3700nál kevesebbel jöttetek haza. Én nem kelteném napközben sem, hanem tényleg a szopikat rövidíteném.

Heni, Luna,

A váltott mell tényleg magában hordozza a a pocifájás lehetőségét Nekem pl az a furcsa, hogy Luna mindig 2 mellből szoptat. Én mindig csak 1 mellből szoptattam és azt is 3 óránként cseréltem csak. Mindegy, hogy Hanna/Alex mennyit akart közben inni/enni. Igen, nem is szabtam 20 perces határt. Nálam 30 perc körül van a határ, de az se percre pontosan, persze.

Soha nem volt olyan, hogy "elfogyott" volna a tej. Mindig termelődött. Néha ugye több idő kell hozzá, azt ki kell várni és a manók meg is dolgoznak érte rendesen. Szóval Heni, szerintem nincsen olyan, hogy üres...

Alex lassan eszik. Hanna ennél sokkkkal gyorsabb volt, de mondjuk neki a technikája is jobb volt. Ő rácuppant, azt szívta. Alex meg rácuppan egy kisit, majd nyammog, majd megint rámegy, majd nyel, majd nyammog... :D Ő kb 30 perc alatt végez éjjel, ami szerintem igen lassú, Hanna éjszakai 10 perceihez képest. Főleg úgy, hogy a jobb mellemet tartanom kell, különben rosszul veszi vissza a szájába és megszívja...

Eszter
Kép
Kép
vok

Móni, neked is volt lázad?

Luna, a folt nagyobb lett :twisted: most majd jeget teszek törölközőbe, azt teszem rá, meg megint fejek... meg beveszek még egy panadolt. Remélem, holnapra jobb lesz a helyzet...
foltivspicur

Folti sajna volt :?
2 napig 39 fok, jegeléssel vigyázz!
max 10 percig legyen csak a cicin!
Hívd fel a nőgyógyászod Ő mit mond vagy ha bementek a klinikára a csecsemő osztályra az ügyeletes orvos meg tudja nézni.
De minden szopit a gyulladt mellel kezdjetek!!!!
A kicsikéd tudja legjobban kezelni most.
Fejni, masszírozni nagyon fontos. Tudom, hogy nagyon fáj de a tályog még rosszabb.
Fejés közben figyeld a tejet. Nekem alvadt tejdarabok jöttek ki, gondolom azok okozták a dugulást, elég sok.
Miután sikerült mindet kimasszírozni másnapra enyhült a fájdalom és a láz.

Geooo 4 kiló feletti, 2 hetes babának kell a 7-8 szopi /nap
így jól csinálod :)

Luna oké, szavazzuk meg :D

Heni hát most nagyon sok türelem kell hozzájuk :roll:
Grétike is Gergőt imádja.
Ma délután pl folyamatosan hisztizik.
Nem hagyja abba, most épp az apjának.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Folti,
én úgy tudom, hgy a hidegtől elzáródhatnak a tejcsatornák. nem?! :roll:
csak meleg borogatás a jó rá... valaki más?

Vok,
te hívtál 30as számról? nem mertem visszahívni :oops: :oops:
ost már vagy 2órája megy nálunk a hiszti, András van vele, úgyhogy kimegyek a telefonomért :lol:
de már este van, úgyhogy nem hívlak fel, max majd nézegetem hogy hívsz e :D
Vendég

Henibaby, Gem,
nagyon szépek a babák!!! :D :D
Vendég

Picur, nekem is volt lazam, a lanyokkal. A Mancival nem annyira, a naggyal csunyabban jartam ugye. Es hallgass Monira is, ezt en a helyedben szinten megmutatnam dokinak... ha estig is roszabbodik, ne varj szerintem vele holnapig, hogy mi lesz. Szuleszeten a noverkek is ranezhetnek vagy az ugyeletes doki (engem anno onnan kuldek egyenes liftezessel a sebeszetre :( ) ne huzd az idot vele!!! Antibogyoval ez jol kikezelheto egy kura alatt, es szoptatni is fogsz tudni vegig!

luna6

moni,
kösziii :lol:
amúgy honnan van ez az adat? van valami táblázatod? :roll:
Vendég

Geooo, Eszter a kertben locsol :D:D (ez igy eleg utopisztikus Portugaliabol kozolni ? :D:D:D) de a kemeim szerint igen, o hivott teged (mellesleg irta is itt a topikban, hogy ott lesz egy keresztapu naluk, akinek a mobiljarol ingyen fog tudni hovni, es mas lesz a szm! :D:D en figyelek azert! :D:D) es mondta, hogy nem veszed fel :)

Lehet hideggel jegelni a gyulladt reszt, de nem az egesz mellet, es rovid ideig csak... enyhitheti a gyulladast es a fajdalmakat. de leginkabb ki kell fejni, ahoz meg a melegites a segitseg...

luna6

Geoo, a szopasi szam ugy johet ki pl (tablazat nelkul is) hogy van egy amolyan saccperkabe mennyiseg amit egy ekkoranak meg illene ennie egy nap osszesen (persze eleg rugalmas) es az is, hogy egy ekkora kb mennyit kepes egy alkalomra lehuzni (ez is eleg rugalmas) es ha ezeket osszearanyitod kiderul, hogy kell minimum ennyi etkezes neki, hogy megegye a sajat adagjat :)

luna6

Geooo nincs táblázatom, én a Grétivel nagyon megszenvedtem a szoptatás elejét. A védőnőm akkor egy tünemény fiatal 2 gyerekes anyuka volt aki rengeteget segített és sikeresen túl lettünk a nehézségeken.
Ő mondta, hogy ahány kiló a gyermek annyiszor 150 mili az adagja.
Dávidka 4100, így neki az adagja 615 mili/nap
Egy 2 hetes baba még nagyon erőtlen ha egy alkalommal 70-80 at eszik az már jó. Napról-napra erősebb lesz és lehet 2 hét múlva már elég lesz neki a napi 6 szopi. Addig is ébresztgetni.
Napközben én is azt teszem Gergővel. Ő 8 alkalommal eszik, de van hogy becsúszik egy kilencedik is :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nanetto!
Hogy vagytok?????

Móni!
Nem tudom te hogy vagy vele, de úgy gondolom, hogy el tudod dönteni, hogy jössz-e vagy sem. Ha valakinél gond van/volt, akkor szoktam csak érdeklődni utána. Ahogy Konrki is vagy jön, vagy nem. Nem fogom megkérdezni, hogy mi van vele, mert nem tudom ,hogy olvas-e. Én mindig csak örülök, ha írsz :d Ha meg nem, akkor csak remélem, hogy majd egyszer jössz. Hiszen eddig se írtál minden nap, voltak kihagyásaid.
Te akkor most is méred a törpét minden szopi után,h ogy mennyit evett? vagy csak a darab számot nézed?

Foltiv!
Hogy vagy?????? Jobb már? Beszéltél dokival?

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni: köszi a linket csúcs jó itt játszadozom vele - pont egy szülinapi ajándékot akartunk készíteni és nagyon nagyonjól jött :-)

tej: szerintem sincs olyan hogy kiürül a mell! egyszer én is azt hittem mert eltolta stb. stb. és akkor megnyomtam és SEMMI és ráraktam a gépet és jött mint a fene :-) szóval azóta megnyugodtam

FOLTI: nem akarok beleszólni meg persze tudjátok már milyen vagyok - de én a helyedben ha ilyen tanácstalan vagyok biztos felhívnám a ligát! én a soroksári csporttal beszéltem eddig és rettentő kedvesek és mindig elérhetőek!!!! hátha mondanak egy két tippet! tudjátok a sztrájkra is mondtak nekem 4-5 tippet (abból 3 kivitelezhetetlen volt) meg ti is egy csomót és utána egész jól megnyugodtam! szóval hátha megmondják mit hogy ... amit mi itt esetleg nem is tudunk... mert amúgy vigyázz mert a szomszéd lánynak is volt mellbedurija mert ő közölte hogy lusta leszívni - no comment - másnap 40 fokos láza volt és majdnem fel kellett vágnia - szerencsére nem de ő kapott antibiotikumot ... az a legszarabb ha a hónodaljáig megy a feszülés akkor baj van (állítólag) na most jól rádhoztam a frászt- bizom abban hogy közben már jobb ahelyzet :-)

nálunk: képzeljétek TEGNAP ÉS MA IS RENDESEN EVETT!!!!!!!
HALLELUJA! tegnap anyuéknál voltunk! a napom úgy telt mint aki NYARAL! gondoltam is csillára hogy azért biztos jó lesz horvátország! egy teli autóval érkeztünk vittük a vándorcirkuszt apám nézett is hogy most hány napra jöttünk??? a baba olyan jóízűeket aludt és ÉN IS és Párom is! teljes kényeztetés volt felsőfokon ... leirhatatlan! anyám főzött apám esztizett non stop csak szopinál volt hajlandi átadni a babát! :-) aztán anyuékkal 4-ben (plusz kutyus) elmentünk egyet sétálni hogy párom is aludhasson a kertben aztán én aludtam a napágyon anyu csinált jégkása szerű limonádét ... és a meleg náluk olyan szinten kibirható volt hogy csak a sétánál tűnt fel milyen nagy a hőség!!!
úgyhogy szerdán úgy néz ki megint megyünk... reméljük is :-)

eszti viszont lehet hogy azért szopizott - rekonstruálva ugye - mert más volt a hely és nem ugyanaz az ágy! vagy nem tudom mert ma is - ettől felbuzdulva a nagy franciaágyba vittem és úgy evett a kis lelkem ahhh öröm volt nézni! amúgy ma van rajta egy póló:
gyerekek gyerekek szeretik a perecet - sósat sósat jó ropogósat és egy nagy perec van az elején és megzabálom olyan éééédes :-)

Eszter: én hiányoltalak ám! gondolati síkon mindenkire gondolok csak leírnin éha nehézh néha fárasztó de igenis a csapat attól csapat hogy mindenki bejelentkezik hol igy hol úgy és örülök hogy hallunk rólatok Gergőről! küldj majd fotót

Heni: csúcs ari a kisfiad :-)

és Gemini: nektek a 3. is csudaszép kislány!!!! :-)

apu tegnap már alig várta hogy az utcába tolhassa unokáját egész nap ezt várta viszont a végén én toltam vagyis anyu - mert Rexikét ha otthonhagyjuk akkor ugye lelkibeteg lesz mert a babától igy is lement a pincébe mert besértődött! aztán felcsaltuk és hát a lépcsőre rakta az orrát hogy ő most az árva!!! na úgyhogy elvittük - teljesen fel volt villanyozva mert ő reggel sétál délután nem szokott! nagyon élvezte...
erre este 8-kor kihivja anyámat - és elvitte a pórázához mert apu rossz helyre rakta le és mutatta hogy bizony-bizony ő még menne ... legalábbis anyu igy fordította :-) :-)
most meg lehűlt a levegő sé baba alszik! csudaszép idilli a hétvégénk - maradjon is így! :-)
Vendég

Jaj, förtelmes esténk/éjszakánk volt. Gondolhattam volna, hogy véletlen volt a tegnapelőtti eset. :(
3 óra felvesz, lerak, felvesz lerak, majd folyamatos sírás után bizony nem kínoztam tovább sem Lénát, sem magamat, jött a kendő, egy perc alatt megnyugodott, elaludt és nem sokkal utána le is tudtam rakni szemkipattanás nélkül.

Nektek hogy zajlott le az éjszaka?

Képzeljétek, kb. két napja Léna állandóan az ujját keresi. Illetve állandóan az öklét eszi, cuppog, és próbálja a drágám az ujját bekapni, de az csak nagyon ritkán sikerül. Akkor viszont nyugalom van és addig, amíg ki nem rántja véletlenül a szájából teljes az elégedettség. Ez két napja! Evés előtt, evés közben, evés után, este fokozottan. (Fogzást teljességgel kizárom.)
Lehetséges, hogy a szopóreflex most erősödött fel nála? Vagy valami kiváltotta ezt nála? Nem tudom, mi legyen, mert úgy voltam vele, ha itt lett volna nálunk a cumi, tutira beadom neki, hátha segít, minden elvem ellenére. Csak annyira szeretném, ha inkább az ujjacskáját találná meg. De az meg még lehet, hogy két hét is, mire eljut odáig, hogy ügyesen oda tudja irányítani. Addig meg Ő is kikészül és én is.

Szerintetek???

El sem hiszem, hogy 20 fok van még délelőtt 10 órakor is odakinn. Fúj a szél, amit bár rühellek, de legalább felfrissíti a levegőt. Azt hiszem, így ma délután haza is bútorozunk. Holnap szemészet, okmányiroda.

És azt hiszem, kezdek félni az estéktől.... :(

Kép

Kép
***csilla***

ja Eszti helyett bocsi MÓNI!!! téged akartalak írni!
de tényleg hol az Eszti? az enyém megvan mondjuk :-)
(nagyon vicces vagyok ...)
erről meg eszembe jutott a Hari :-)
Vendég

Szep napot!! Nalunk most a verekedve eves korszaka van :) Valoszinu a hasa tekergeti a gyereket, de eszmeletlen milyen akrobatamutatvanyokat kepes eloadni, persze ehez kukackodik, forgolodik es jooool megfogja a cicit, nehogy elhagyja, ennek kovetkezteben rangatja a fejevel egyutt... klassz... kisebb fajta kart tett bennem megint, de egyelore meg ez karbatrathato asszem.
Emellett az ejszakai eveseket minimalis idore redukalva 10 percesekben nyomtuk, ami nem jelenti azt, hogy ez nem torkollik fel oras szeanszba... mert hatha kell a masik is... aztan olyan is van, hogy nemkell a masik, csak varjuk, hogy hatha megis. Mart nincs annal roszabb, ha az ember viszafekszik es 15-20 perc mulva kell a masik. Aztan lehet am egy nem egeszen 10 perces, csak egyoldali vergodes utan is remelkul aludni... mar nem nekem, a gyereknek :)
Ehh, szoval nalunk most ilyenek vannak. De legalabb ordibalas nem volt ejszaka :)

luna6

Nanetto, mellgyulanal az is epp eleg baj ha van piros folt es raadasul meg no is... ott keszulhet mogotte a talyog :( Sajna nekem nem csak majdnem vagtak fel, bar igazabol nagy megkonnyebbules vagy segitseg volt az akkor mar. Viszont gond nelkul, konnyen es nagyon szepen gyogyul, ha van ebben valami vigasztalo is :) A sebeszdoki is mondta, hogy nagyon ritka volt akkortajt ott naluk az ilyen meg nalamnal sokkal rondabb mastitis amit nekik vagni kellett, de annyira megdobbentoen szinte nyomok nelkul gyogyult meg a elfeketedett tulhaladt valtozat is, hogy meg ok is meglepodnek ezen. Hat ennyi jo van benne, ha mar esetleg szuksegesse valik. (na meg az, hogy altalam bizonyitott teny, hogy ugye ezek utan es atvagott tejutak utan is lehet szoptatni :D)

luna6

Csilla,
nálunk is rossz ez az ujjszopás. mert amikor nem fáradt Dávid, akkor tök jól szopizza az ujját, könnyen megtalálja, de kalimpászik állandóan, s akkor mindig kiesik a szájából a keze, amitől felhúzza magát, és visít ezerrel. ilyenkor beadom neki a cumit, és picit menyugszik tőle...
én nem csak hiszem, én félek is az estéktől :lol:

észrevettem egy dolgot a napjainkban: Dávid kb este 11-hajnali4-ig alszik. úgyhogy ehhez most elkezdte napirendet csinálni.
tegnap este nagyon ment a hiszti, csak fél1kor aludt el, aztán 4:20kor kelt, szopiztunk, és ahogy Vok mondta beraktam a kiságyba, nyöszizett, de MAGÁTÓL elaludt és 10kor kelt fel :lol:
akkor szopi volt, azóta nem aludt el, csak sír.. még azt em tudom hogy altassam, mert magától nem akar aludni...
most megnt eszünk..
Vendég

Geo: a hintaszékben nem nyugszik meg? nekem imádta - most is de már azért ő kezd felfedező lenni és a szék melletti bigyókat (nem Vok kutyáját) keresgeti amitől felébred :-) de nálunk az elég biztos pont és a hintaszék az ágy mellett van és ha elernyed bedobom :-) és akkor kapálózik meg sír hogy leraktam de bekapcsolom a forgót és onnantól mély álom! a mi napirendünk... fél 10-kor elalszik 0:30-kor kaja - ott altatni nem kell!!!! :-) és utána 3-kor kel ... na akkor röhög mosolyog stb. :-) és aztán sir és ringathatom amit ilyenkor szeret (sajnos) a kézben cipelés de nem is rakom le a baj hogy a lábaim ilyenkor este bedurrannak bucik lesznek alig bírok felállni rohadtul fájnak a szemüvegem rendszerint a polcon marad és nagyon félek hogy elesek felborulok gyerekestül.. na aztán ha megnyugodott akkor utána kiságy és a forgót folyamatosanan majdnem 30 percig nyomkodom mert akkor legalább dajkálni nem kell még jó hogy távirányítós és kómásan is lehet kapcsolgatnom az ágyból :lol:

ma lehet hogy a páromtól kapok egy gyógypapucsot - fentiek miatt (is) ... nagyon boldog lennék! tegnap láttam de baaaazi drága vsizont ma is talpmasszázsolt és annyira buci hogy mondta hogy lehet hogy vesz egyet! :-) azt mondta hogy majd a természetben ledolgozom nála :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Folti mi újság? Hogy vagy?

Vok nem mérem :D
Grétikét kellett az orvos és a védőnő tanácsára.
Ha van rá módom elkerülném Gergőnél, nagyon a rabja tud lenni az ember :roll:
Érzetre megy a szopi meg arra, hogy a napi minimum 8 meglegyen :)

Nanetto ez jó hír :D
csúcs az a kutya ahogy leírod :D

Csilla ne kezdj félni az estéktől!
A félelmeddel bevonzod a negatívokat.
Minden rendben lesz és szuper lesz :wink: ezt mondogasd magadban.
Ha este úgy teszed le, hogy teljesen körbebugyolálod az nem segít?
A kendőbe is a körbebugyolálás hat, na meg te :roll:
Hátha egy takaró megoldaná a helyzetet.

KépKép
Kép Kép
l.móni

A hocipom mostanra a tulcsordult trutyitol nem is latszik. Keptelenseg ugy etetni, hogy az alany kozben ragatozik es tepked es lokdos es vergodik, majd idonkent uvolt... es lila gozom nincs, hogy taej nen jon vagy a hasa faj, de elegem van... ide jonne egy cifra jelzo. (ja azert annyo megy bele, hogy visszajojjon a turo...)
valamint eves utan elnezeloedes? tevedesbol sem... vergodes es karban leves, az van...

luna6

Sziasztok!

Még élek. :lol: (anyukám szerint ez tejláz, bele is lehet halni:lol: )A folt nem lett kisebb, sőt, de ma már sztem nem voltam lázas, legalábbis nem annyira, mint tegnap, mert megfőztem, mostam, takarítottam, tegnap meg csak feküdni tudtam.

Köszi a tanácsokat meg az érdeklődést. :wink: Nanetto, az lll honlapját megnéztem, és végülis ott is a szopit, melegvizet, masszírozást, fejést javasolják. Ezt nyomattam ma, holnap meg majd doki, meg a védőnő is jön megint, őt is megkérdezem, szerinte mennyire durva a helyzet. :roll:

Vagy a meleg, vagy nálunk is ugrás van :roll: , extra sok a szopi, néha sűrűbb, mint két óránként. Nincs is ideje a ciciknek megtelni, keményedni, sőt egy kortyot :!: sikerül fejni, máskor meg 60-80 miliket. :roll: De az is érdekes, hogy kézzel spriccel, mellszívóval meg semmi. :roll: De puhák.
foltivspicur

Jovok maskor is panaszkodni a mukira, mert mukodott mar maskor is :) Igaz az ominozus bunyos eves utan vergodes ment meg karban szunyokalas, de utana egy bekes eves, aholis evett rendesen es csak egy oldalrol kert, utana hajlando volt minimalis ideig nezelodni a nagy agyon, majd eleteben eloszor es ott bealudt hasalva, es ez a pozicio nyeronek bizonyult. (nappalra kaptunk ra engedelyt a dokitol, ha jelen vagyunk... nemmellesleg ugye igy nem tudnak annyira csapdkodni meg akaratlanul rugdosni, ergo kevesebb az eselye, hogy a sajat akaratlan mozgasukra felebrednek)

Picur merre jarsz es hogy vagy??
Meg Hari.. aki tudom, majd szeptembertol jon tobbet :) meg mindenki mas is amugy hogy van? :)

luna6

Na latom Picur, elokerultel :) Akkor ezek szerint sikerul belole szoptatni, ez eddig jo jel. A piros folt nem annyira, de majd dokid megnezi, lehet kapsz antibigyot ra (en meg gyulladascsokkentonek ibuprofent is kaptam felidoben).

Vegulis elmeletileg a cici nem csak abbol tejel, hogy megtelik ez akkor az kiurul, hanem szoptatas kozben is termelodik. Biztos igy van amugy, de az teny, hogy mikor fejtem az aventtel akkor volt, hogy perceki semmi de semmi nem jott, majd egyszercsak nagyhirtelen elkezdett megin ugy folyni mint a legelejen. Nem tart olyan sokaig, de joval a kezdes utan es joval a 'semmi' utan jonnek/johetnek ujabb loketek, ujabb adagok. Az volt a tapasztalatom a kezzel meg aztan az aventtel fejessel is, hogy minel rendszeresebben csinalja az ember annal konyebben indul meg es jobban utul. Talan jobban atjarhatoak lesznek az utak a tobb hasznalattol. De nekem is volt olyan Picur, hogy nem jott le semmi... es ha szopi utan akarok aventtel fejni, akkor elofordul tobbszor, hogy eleinte percekig semmi es csak utana indul meg, bar messze nem ugyanugy mintha teli mellett fejnek. (en ugye mostanaban a teli mell 'teljes' lefejesen ugykozdte, nem a szaporitos, szoptatas utani fejes volt a cimlapon :))

luna6

Luna, látom, Te sem unatkozol. :)

Picur, örülök, hogy jobban vagy, de tényleg jó ötlet, hogy holnap megmutatod magad dokinak.

Geo, hát akkor féljünk együtt az estéktől. :)

Móni, nem segít sajna a bebugyolálás, nagymamám tanácsára már többször próbáltam. Tulajdonképpen szinte mindennap.

Nanetto, ma is ment a szopi rendben?
Megkaptad a papucsot?

Hát az elvekről ennyit. Amik amúgy is azért vannak, hogy megdőljenek... :D :D :D

Kép Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***

imádom a Lénát!!! :-) annnyira szép olyan békés édes :-)
Vendég

Nanetto, köszi, aranyos vagy.

Ezt nézzétek, mennyit nőttünk a cumihoz képest! Ez még az inkubátorban készült, 4 naposan, ugye oda be kellett vinni ezt az ún. cseresznyés cumit, aztán elraktam rosszabb időkre, mikor hazatértünk.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Istenem, de picike volt Léna... Annyira nagyot nőtt! :) És az sem lehetetlen, hogy inkább az ujját fogja szopizni :D:D

Nanetto!
Örülök, hogy működött a szopi!!! :D

Geo!
Szupi!! :D:D Örülök, hogy sikerült elaludnia :D

Móni!
:D Én is úgy gondolom, hogy a mérleg egy átok bír lenni. Én is max hetente 1x mérem Alexet. De ez pl most már csúszik 2 napot... látszik rajta, hogy jól van :D És egyre nehezebb a kezemben :D:D

Picur!
Drukkolok, hogy elmúljon minél hamarabb az a folt is!!!

Csilla!
Próbáltátok a picit sétáltok vele, megvárjátok, amíg majdnem alszik és akkor az ágyba rakni? Nálunk az be szokott válni. Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy szegényem eddig csak hason aludt... nagyon furi lehet neki, hogy mozog a keze....

Megyek, mert főzök, altatok, meg ilyesmik :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Igen, ma pl. kint a falusi jó levegőn elvittük sétálni, el is szenderedett egy kicsit, de mire hazaértünk már megint fent volt. Tiszta nyűgöske most a napokban még nappal is, pedig ez nem jellemző.
Lehetséges ilyenkor is egy növekedési ugrás? Mert az evése is megváltozott 1-2 napja, nagggyon gyorsan megeszi az adagját és többször eszik, mint szokott. Nem 5x, hanem 6x. Bár nem sokat, az is igaz.
Egyébként igazad lehet ezzel a mozgó kézzel-lábbal kapcsolatban. Azért is próbáltam bebugyolálni, de nincs az a technika, amivel ki ne kapálózna az anyagból. :)

Mi holnap mérlegelünk, kíváncsi leszek.
A szemészethez nem sok ingerenciám van, pfff.

Jól elszórakoztatom magam (így jobban látszik a különbség) ------------------------->

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Fú, Léni tényleg nagyot nőtt!!

A szokásos jelentés: visszaolvasni nem tudtam, Bence ma nem is nagyon aludt, csak 10-20 perceket, meg a babakocsiban egy órácskát. 3-kor keltünk. Hajnalban!!!! :twisted: Nem vagyok ideges, csak egy kicsit kimerült. Ráadásul valahogy olyan érzésem van, hogy egész nap csak sírt. Ez persze kizárt és tudom, hogy nem így volt, de mégis így emlékszem vissza erre a napra. Tegnap is elég nyűgös volt, de a mai katasztrófa volt. A holnapi viszont biztos tuti jó lesz. Gondolom én.

Reggel megyünk Bencével a Tűzoltóságra, leadni a papírjaimat, addig Lilit leadom Anyuhoz. Akkor tuti elalszik Bence a kocsiban, úgyhogy legalább addig csend lesz. Igaz ettől én még nem tudok aludni, vagy hát legalább is remélem, hogy nem fogok :roll:

Kedden meg megyünk a dokihoz megmérni Bencét. Lilinek meg piros kis pöttyei vannak, de csak a pocakján, úgyhogy azt is megmutatjuk. És a szájpenészünk még mindig meg van. Ahogy közelítek Bence szájához, rögtön "szájzárat" kap. Adok neki homeopátiás Boraxot is, hátha az segít. De gondolom akármit adhatok neki, dörzsölés nélkül nem fog eltűnni. :twisted:

Na, már ébredt is Bence. Ez az éjszaka sem lesz jobb...

Kép
Kép
hari

nekünk ma angyalka volt Eszti! Tündér Eszti hívhatnám így is! evett ALUDT 3 ÓRÁT evett ALUDT 4 ÓRÁT! evett játszott nevetett kacagott ALUDT 2 ÓRÁT - evett aztán 2 órát ÜVÖLTÖTT - de kit nem érdekel ilyen nap után szinte öröm volt dajkálni hogy végre nem az ágyában van :-) :-) igy végre délután alhattam 1 órát - sőt voltunk vásárolni vettem egy cuki ruhát mert pénteken nagyszabású esküvőre megyünk és mint előzőekben irtam nem jó rám EGYIK RUHÁM SEM!!!! se szoknya se nadrág se semmi! felső még igen de akartam gombosat hogy gyorsan előtudjam kapni a cicit ott!végülis jól jártunk mert leárazás volt lekaptam az első ruhát megvettük azt mentünk a tóhoz kirándulni :-)

most evett Bobó aztán be is szunnyadt és most először amióta szültem bekapcsolunk egy dvd filmet! ... Komfortos mennyország!!!
:-) és talán romantikára is jut idő! papucsot viszont nem vettem a buci lábaimnak ami 8 óra óta megint a duplája és sántikálok mint a jancsi és juliskában az öreg banya!!! elég érdekes ...

holnap megyünk az uh-ra Vecsésre! valaki erről tud valamit? megviseli a babát rövid hosszú??? jaj én úgy parázok déután jön a védőnő mert bevérzett a mumus (köldök) ... :-(
na most megyek is puszi nyuszi mindenkinek!
Boldog anyuka :-)
Vendég

léni irtó pici volt!!!! jesszum pepi hogy nőnek!
Vendég

Nanetto!
Mi is Vecsésre megyünk majd,d e szerdán :D:D
Nem viseli meg őket. Hanna végig aludta... :D Neki 2x csináltak,mert vese tágulata volt pocakban.
Örülök, hogy ilyen szuper napotok volt! :D:D

Hari!
Jajjj... akkor nem ugrunk át a melltartó betétekkel.... Pedig gondoltam rátok...

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Nanetto!

UH-on mi már voltunk, nem volt hosszú és semmi extra. A hasi UH-hoz úgy jó, ha teli pocakkal mentek, akkor tudják megnézni a refluxot. A csipő UH-t állítólag nem szeretik a gyerekek, de nekünk Beni beájult a félhomályban, meg végre nem nyúzta Andris....

Benivel magánrendelőben voltunk, ott 40 perc volt, Andrissal még az államiban (akkor nem kellett hónapokat várni, most aug.31-re kaptunk időpontot az ingyenesre), az 10 percnél nem volt több.

No para, tényleg nincs miért, ez aztán semmi extra. Na, megyek, mert ébredezés van!

Kép

KépKép
eszterxx

Nanetto,
ennek a gyereknek a hintaszékben sem jó :cry:

Luna,
én is próbáltam Dávidot hasra tenni, aminek az a vége, hogy a nagy kalimpászásban a kiságy tetejébe kerül, és a fejével a fejtánlát üti, akkor meg az a baja... :evil:
Vendég

Vok,
annyira jó lenne, ha működne nálunk is ez a dolog, amit Csillának tanácsoltál: hogy sétálni ve, majd félálmba berakni az áyba... a sétálás még oké... de amikor félálmban van, akkor azonnal felel, és azt mondja: héé, nem vertek át!! és nehogy itt hagyjatok egyedül, hééé hol vagytok!!! és ordít... :cry:
Vendég

Csilla,
Léna bazi sokat bnőtt, csudaszp csajszi :wink:

Hari,
én úgy sajnállak, és amikor olvaslak, akor meg már magamat is elkezdem, aztán eszembe jut hogy neked ott van Lili is, és akkor megint ott tartok, hgy többgyerekes anyukák, nekem már fáj a kezem a kalapemelgetéstől!!!

héé!!
csend van a gyereknél.. de ez ég nem jelent semmit..
amúgy most úgy néz ki Dávid, mint egy múmia :lol:
oldalára fektettem.
a hátát betámasztottam a szopipárnával :P
a kezét bebugyoláltam a testén áttekert takaróval, :wink:
és a hasához meg odatettem egy összegurigázott takaróját, amivek még a cumijét is odatámasztottam, így az sem tud kiesni.
nálunk ezek a legnagyobb problémák, egy perc alatt felhúzza magát ezeken:
1.megtalálja a kezét, elkezdi szopni, de utáne elveszíti a fonalat..
2. kiesik a cumi,
3. elvándorol a kiságyban, mert annyira kalimpászmadár...
és ezektől úgy felhúzza magát, hogy lilára üvölti a fejét...
még mindig csend van..
Vendég

Sziasztok!

Én is úgy vagyok, mint Hari, olvasó módban, mert írni már nem sok időm/agyam marad. :)
Nálunk minden rendben, éjjeli alvás szuperül megy, már csak egy felkelés van este 8 és reggel 7 között. :D A nappalaink már mozgalmasabbak, hiába, nő a gyerek, folyton le kell kötni valamivel, és nappal továbbra is max 2-3 órát alszik, nagyon rövid kis részletekben. :D a pihiszék továbbra is egy isten király találmány!!! :)

Íme egy-két sztárfotó, remélem nem túl nagyok...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

no jó reggelt, habár látom folytatom a monológomat :lol:
tegnap este HATOTT A BUGYOLÁLÁS!!!!! :lol:
10perc után bementem megnézni, és aludt, mint a bunda :shock:
akkor letekertem róla a takarókat, textilpeussal betakartam, és csak a szopipárna maradt a háta mögött, és akkor menetrend szerint alud is pont 4ig :D
4kor szopiztunk, aztán büfi, és ismét bebugyoláltam, de most nem fejtettem le róla a cuccokat, hanem húztam vissza András mellé aludni :P és így aludt 7ig
7kor szopi, büfizés közben bealudt, leraktam.
na gondolhatjátok, fel is évredt, nézelődött. úgyhogy áthoztam a nagyágyba, picit játszottam vele, (András teljes kómában van, hulla fáradt) és a 3.ásítás után behoztam a kiságyába. megint múmiát csináltam belőle, és most harmadjára is várom ettől a módszertől a csodát... meg is nézem :lol:
Vendég

Este 7-től 3-ig aludt!!!, :) aztán 3-4.15-ig fent volt, ami nem lett volna ilyen hosszú, ha nincs küzdelem a kakiért. 4.15-től 6.45-ig ismét alvás.
És én vajon tudtam aludni? Hát neeem. Mire elaludtam volna, beriasztott a légzésfigyelő, egy ilyen után meg még kevesebb az esélyem, hogy ellazuljak és végre aludjak. A faxom kivan amúgy ezzel, hogy nekem miért ilyen az alvókám amióta az eszemet tudom.

Na, megyek, indulunk a szemészetre. De nagy kedvem van hozzá.

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?