A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát sziasztok, nem tűntem el, csak a hétvégét Pilisen töltöttük anyósomnál, és nem tudtam netezni.
Panka Cegléden született, szeptember 19-én.
https://www.babanet.hu/album/index.php?album=13845

Már augusztusban feküdtem bent 9 napot, mert kinyílt a méhszájam. Ez arra is jó volt, hogy megismerjem az orvosokat, mert tudatosan nem fogadtam orvost.

A szülés irtó gyors volt, magam sem hiszem el, így utólag sem :lol: Reggel jóslófájások, hasmenés (gyanús!). 10-kor be a kórházba (engem kivágnak ilyen korán). Vizsgálat (ó, nagyon jól állunk, bő 2 ujjnyi). sétálgatás, semmi extra (ja, borotválás. beöntés nem kellett). 1/2 12-kor 3 ujjnyi (burokrepesztés), sétálgatás (hú, kezd fájni...már szinte összefüggő...le kell feküdnöm, higgye el!...nagyon fáj!..hahó, jöjjön már valaki, nyomnom kell!!!). Nyomhat! Mi ez itt?! Úristen, a keze!! A feje mellett!! Na még egyet...Oááá!!!:D 12.45-kor, 3950 grammal és 52 cm-el született meg Panna!

Szerettem volna cicire rakni, de a kisasszony nem így gondolta. Amint meghallotta a hangomat, abbahagyta a sírást, és elkezdte nyitogatni a szemét. Ez volt életem egyik legszebb élménye. Röviden ennyi, most muszály mennem, hív a lány!
dettyk

Sziasztok!

Vagyok ám én is csak nem igen jutok géphez. Próbáltam visszaolvasni, de reménytelen.

Nagyon nyűgi volt ma a lányom, egész nap fent volt. Mióta hazahoztuk azóta ez nem fordult még elő. Lehet a hülye idő teszi?

Mondok részeredményeket: 52 cm és 3740 gr. Lassan de biztosan növögetünk. Szeptember 24 én voltunk 2300 gr-ok azóta eltelt több mint másfél hónap és hízott is majdnem másfél kilót. Már egy csomó ruci nem jó ránk. Mos fogunk az 56 méretre váltani. A régi rucikat meg viszem be a korára vagy odaadom a barátnőm szintén 940 gr-mal született kisfiának.

Granda: kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre nagyon, de én sem tudtam megnyitni a file-okat, küldesz jelszót?

Irina: Megpróbáltam fejni az ajánlott módszerrel, de én nem tudom összehangolni az ujjaim mozgását úgy ahogy oda le van írva. Többször is próbáltam, de szinte képtelennek tartom.

Kiskolbi: gratula, nagyon ügyi vagy, hogy sikerült lefejned a cicid. Biztos nagyon megkönnyebbültél.

Egyébként valaki írta, hogy éjjel fej fölé emelt kézzel tök tele lett a cicicje. Na ez nekem is bejött!

Popsi: mi is gyógyszertári popsikenőcsöt használunk. Azt sokkal vékonyabban fel tudom kenni a popójára mint a többit.

Képzeljétek el, hogy a koraszülöttsége miatt javasolták a lányomnak a gyógytornát. Fel is kerestük a Dévény módszerrel dolgozó, hozzánk legközelebb eső helyen lévő hölgyet, aki megvizsgálta a lányom, átmasszírozta. Hála Istennek, semmi olyan komoly fejlődésbeni lemaradást nem talált. Heti 1x visszük majd hozzá a gyerkőcöt, de nem ezt akartam írni, hanem azt, hogy egy csomó gyakorlatra amit a gyógytornász csinált, én már előbb rájöttem "józan paraszti ésszel" itthon. Olyan érdekes ez az anyaság, tényleg ösztönösen megérzi egy anya, hogy mi a jó a gyermekének.

Beatrice nagyon okos, nagyon figyel ránk. Az apukáját megismeri ( imádja ) , a feje fölött lévő zenélő forgónak magyaráz, hosszan leköti a figyelmét, ma meg arra mentem be a szobába, hogy a plüss bohócát piszkálja.

Na megyek, mert még utalni szeretnék ( össze vissza költöm a pénz a teszveszen ), ja nem tudom, hogy minden tescoban van-e kedvezmény, de a várpalotai tescoban 30% kedvezmény van minden rucira, vettem egy csomó bodyt hosszú és rövidujjút is. Illetve egy mikulásos bodyt is. Gremesén felbuzdulva kitaláltam, hogy idén nem előregyártott karácsonyi képeslapot küldök, hanem csinálunk egy közös képet Apa-Bea-Én, Beatrice Mikulásos szerkóban a kezében tart egy kis post-it papírt amire felirom, hogy boldog karácsonyt! :lol:

Egy kicsit hosszú lettem....

Ja! Gremese: A Tgyásomnak örültek a Promodban :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek
Era
Vendég

Hello Lányok,

a jelszót please én is kérem szépen!

Mai séta kimaradt, nálunk vízszintesen esett a hó és iszonyat szélvihar volt. :shock: Remélem nem tart sokáig ez az idő, mert nagyon hiányzik a friss levegő.

Marica, beszámolsz a hintán töltött időről?

jóccakát mindenkinek!

silka
silka

Era! Nagyon szép a súlygyarapodás, ez igen!
Anyasági segély rulez!!!!!!!! :lol:

A kézfeltartásos-cicifeltöltődés szabadalmának tulajdonosa: ANITJAAAAAAAAA!!!!!!! HURRRRRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! :D

Kiskolbi! Éljen! Éljen! Szuper jó hír!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gyermekem este 7-től hanali 5-ig aludt.... :shock: Az 10 óra!
Egyszer fejnem kellett, illetve összesen 2x kellett pólót cserélnem, mert úsztam a tejben.
Utána 5.45-től aludt 7-ig. Annyira aranyosan ébredt! Mosolygott, sőt, vigyorgott - mint mindig -, sőt, sikongatott, meg kiabált! Én akkorákat nevettem rajta! Olyan cukor!

Viszont ma még kaki nem volt, mert így még nem aludtunk, hogy nem 3-4 között, hanem 5-kor kelt.
Szerintem ezek után úgy tele fogja robbantani a pelust, hogy sugárveszélyes lesz a csomag. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt, Csajok!
Kiskolbi, jaj, de jó, nagyon örülök, hogy jól vagy!!!!!!!!!!!!!!

A fejéshez (Erának): én előtte is mindig maszírozok, hogy meginduljon a tej. Igazából az alsó ujjak csak tartják a mellett, a felső ujj a lényeg, ami kinyomja a tejet. Szerintem egy kicsit gyakorolni kell, nekem is újabban megy jobban. Viszont ha elkapja az ember a ritmust, utána tényleg ömlik a tej! ;-)

Granda, hogy Lindus hogy tartja a fejét! És milyen szép kislány! Hm..... ;-)

Era, örülök, hogy ennyire szépen gyarapodik Beatrice!

Dettyk: a barátnőm kisfia is így született, mármint kézzel a feje mellett, és semmi áron nem hagyta, hogy a szülésznő visszatuszkolja a kezecskéjét... Nagyon szép ez a Pannalány! :-)

Marica, én is kérnék szépen jelszót! Köszönöm! ;-)

Kép
Kép
irina

argh!: mellett = mellet :oops:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!
Ma még nem írt senki? :shock: Most olyan frissnek érzem magam emiatt! 8) (Végülis a éjszakánk is jó volt, nem panaszkodok.)
Igen, ezentúl jobban oda kell figyeljek a dolgokra. :oops: Ha megint meglátom a kis fehér pöttyöt (olyan, mint egy jó érett pattanás közepe), azonnal kezdek fejni, és nem hagyom, hogy olyankor telítődjön a mellem. Közben beugrott, hogy mintha az első lázas majdnem-mellgyuszimnál (az első hónapban volt valamikor) is lett volna ilyen kövecske... ezek szerint van rá hajlamom, oda kell figyelni. :(
Köszönöm a jelszót! :wink:
Popsikenőcs: most Sudocrem van, de használtunk Neogranormont és 2 féle gyógyszertárit is. Az egyikre az én bőröm volt allergiás, a másik meg bazi büdös ecetszagú volt, de a fő gond az volt vele, hogy Kaposvár mellől rendelte nekünk Anyós iwiw-en keresztül valami ősi recept alapján. Szóval macerás. Azt hiszem, a Neogranormon vált be leginkább, arra fogunk visszatérni. Különben Máté rájött, milyen jó kibontva hemperegni a pelenkázón :lol: , és mindenféle trükköt bevet, hogy ne tudjam ráadni a pelust. Össze-vissza izeg-mozog meg tekergőzik. Én meg frászt kapok, hogy mikor támad meg valamilyen végtermékkel. :shock:

Irina,kérdezted, mi van hasügyileg. Szerda-csüt-péntek délelőtt szuper volt, péntek du. volt egy egyórás borzalom, azóta "csak" folyamatos nyűglődés és feszengés van, míg ki nem jön minden. Napi 3-4 kakis pelus a termés. Remélem, ennél rosszabb nem lesz már. Most is alszik, és hallom, hogy folyamatosan nyom meg erőlködik. :(

Ma megyünk oltásra és méredszkedésre! Szorítsatok, kicsit félek tőle. Szegény Máté meg nem is tudja, mi vár rá. Addig jó. De majd hamar megnyugtatom. Remélem.

Era: nagyon szépen gyarapszik Beatrice! A tornát pedig biztos imádni fogja!

Sense: mi felnőttek se mindig eszünk egyformán. Most ilyen hete volt Botinak. Múlt héten Máté is csak 12 dekát produkált ( a korábbi átlag 25 helyett), most én is kíváncsi leszek, de az is tény, hogy az első hetek után lelassul a gyarapodásuk üteme, és ez normális. Szorítok Nektek!

Timi: férjednek jobbulást! +++++++

Hóesés: gyönyörű minden, jó nagy a hó. Reggel Gergő, miután elindult dolgozni, telefonált, hogy végig le van fagyva az út. :shock: Remélem, mire mi Mátéval kimegyünk, addigra felolvad. A tiszta, friss havat egyébként nagyon szeretem, de csak bentről, takaró alól, meleg kakaóval a kézben. :lol: Nem baj, jövőre ennek ellenére úgyis viszem majd Mátét szánkózni meg hóembert építeni.

Jáááj, mennyit írtam. Eldugulok! :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, mire megírtam a litániát, be is előztetek! :lol:
Emese: én úgy csinálom, hogy a melltartómba belehajtogatok egy textilpelenkát. Sok csöpögő tejcit feszív (nekem a melltartóbetét 1-2 szóból átázott.). És akkor nem kell állandóan pólót cserélni. Persze nem jó melltartóban aludni, de végülis pamut, nem merevítős, elég kényelmes. És a sportmelltartók is jók a célra.

Anitja! Tényleg működik a kézfelrakás. 8) Meglepő és mulatságos. Előterjesztelek Nobel-díjra! :lol: (Nem tudom, hogy kell, de utánajárok. :wink: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Kiskolbi!
Ez nagyszerű ügyesek vagytok Mátéval együtt.

Era!
Szuper szépen gyarapszik Bea majd egy képet dobhatnál róla.

Granda!
Linda csini baba.
Most hülyének érem magam,
mihez is van a jelszó?
És mihez a gmail-os cím?
Bocsi csak mostanság kicsit nehezen fog az agyam.

Dettyk!
Panka baba is csinike.
Én is Cegléden szültem kb akkor amikor ti mentetek haza.
Kinél szültél?Én a Deákinál.
Hogy hívják a párod?

Timi26!
Nemtudom mennyire vagy ismerős Pilisen?
A Széchenyi iskolát tudod merre van?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

silka: a hinta nekunk bejon, telerkom szines jatekokkal (kigyo, rakotozos zenelos csorgos) linike olyan extazisba esik, azt sem tudja hiva nezzen. a mienk kattog, azt is figyeli, h kattog. kb 10 perceket szokott hintazni, neha bufizik is utanna :oops: de ez nem gyakori. en zert akartam nagyon, mert a lengo mozgas nagyon fejleszti a gyerekek intelligenciajat. (en terhesen is hintaszekeztem) amugy is tudjatok a fel eves koraig ert ingerek hatarozzak meg a gy intelligenciajat! (szoktak is mondani, h az elso fel evben tobbet tanulunk, mint ut egesz eletunkben)

Kép

Kép
mmarica

Hörcsög: én az Albunál szültem, de rövidke vajúdásom alatt ott volt a Deáki, és a Kopár is. Nagyon féltem az Albutól, de végül is maximálisan meg voltam vele elégedve. Szerintem fogadott orvossal sem lett volna jobb. :oops:

A páromat Perjési Pistinek hívják, focizik, én viszont ismerek Pilisen olyan vezetéknevű csajokat, mint te (a freemailed alapján).

Lehet, hogy ismerjük egymást? :lol:

Irina: érdekes ez a kéztartás, Pankusz már a 4 dimenzióson is kezével a feje alatt aludt, és azóta is előnyben részesíti az oldalt alvást, kézzel a feje mellett :)
dettyk

Regi : ti milyen cumis üveget használtok ?
És a másik kérdésem még az lenne, hogy egy lyukas vagy már a két lyukas cumival esztek ?
20200310173350

timi: mi most vettuk meg az avent 3 cumisuvegbe valo cunikat, ugyanis mar annyira keves a tejem, h nem foglalkozom a cumizavaros izevel, hanem az a cel h ugyesen keves levegovel egye meg a tapit. amugy van az az uj cumisuveg tupee vmi, da mejd megnezem pontosan a nevet! teljesen ugy nez ki a cumija mint a cici es van rajta egy luk is, ami levegoztetei kb 5 perc alatt eszi meg belole linike a 150 tapit.

vegreeeee linike folkel ejszaka, mar sik iedeg voltam, ket npja ujra jol erzem magam, mert hajnal 2 kor folkel kajcsizni. sztem nem valo meg ez a nagy alvas ilyen kis bababnak. ugy feltem, nehogy baja legyen ...

Kép

Kép
mmarica

paramama versenyben lehet nyernek :shock:

Kép

Kép
mmarica

Dettyk!
Van több ilyen vezeték nevű is.
Tudsz magadról rakni képet?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Örülök neki, hogy ez a kéz feltartásos módszer bevállik nektek lányok.
Mindenkinek sok sok tejecskét.

Mi meg maradunk a tápszernél és növelgetjük az adagokat.

Regi : nem tudom, hogy te írtad-e , hogy sokat bukik a babád de létezik bukásra tápszer. Mi írattunk fel ilyet a doki nénivel aki azt ajánlotta, hogy úgy keverjem neki, hogy 1/3 - 2/3 és a kevesebb legyen a bukás elleni tápszer.
Mióta ezt így esszük nálunk is kevesebbet bukik Ádám.

Lányok jó volt nézni az ablakon keresztül a havat de én legszívesebben csak karácsonykor látnám legközelebb.
Én azt szeretem amikor 24-én hajnalba arra kelek, hogy tök világos van. Persze a sok hó miatt. Tőlem aznap egésznap szakadhat meg utána következő napokba azt annyi bőven elég.

Már azt várom, hogy törpe nagyobb legyen és az apukájával menjenek szánkózni meg játszani akkor tutti már én is élvezni fogom de most nem igazán mert így ha esik akkor bevagyunk zárva a lakásba.

Na anyit írok már. Lépek is lehet, hogy most kaja után lemegyek törpével sétálni kicsit mert süt a nap csak marha hideg van.
Aztán délután meg az Ikeába szeretnék elmenni de lehet, hogy az marad holnapra.

Ja és dobok képet is.

Kép így élvezem a játszószönyegemet !

Kép tele pocakkal így alszom anyukámon.
20200310173350

timi.k. NAGYON EDI ADIKA :D

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Rettentő boldog vagyok, hogy kipróbáltátok a kézfeltevést, és, hogy bejött :lol:

Hóesés: Tessék neki nagyon örülni! Semmi nem tisztítja úgy a levegőt, mint a havazás! A hópelyhek csodálatosan összeszedik a szennyeződéseket!

Kiskolbi! Örülök, hogy "megbírkóztál" a ciciddel.

Ja!A jelszót én is szeretném kérni, és ígérem hamarosan elküldöm oda a szüléstörténtemet képekben :lol:
Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Napsugaras szép napot :)

Kérek én is jelszót Marica.

Kolbi!
Nagyon örülök h. minden rendben :) Nagyon ügyes csaj vagy :)
a gmail-es címre elküldöm a pdf feltöltéses rapidshare címet :)

Sense!
bagi a gyerekorvosotok?csak azért kérdem mert uncsitesómék is ott laknak és Dorcsi baba is eljátszotta uezt,asszem ő viszont 3 v. 4 hónapos volt.kaptak tápszert az anyatej mellé,de viszont alig kakailt,így uncsitesóm felesége hagyta a csudába,szoptatta 2 ciciből és nem foglalkozott azzal h. hízik-e a baba vagy sem.
S igaza van Kolbinak mi sem eszünk egyformán :)
Botinak van elég kakis-pisis pelusa? Ha te ideges leszel ő is azzá válik,ne stresszeld magad nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Granda!
Jó ötletet adtál :) fotómozaikra is van programunk(apuka kissé maximalista ilyen téren :) ) akár te is alkothatsz ilyen különleges képet :)

Marica!
:) Kikába jó fejek voltak :) legyél is büszke a kislányotokra :) a hintát én is hallottam még régebben.

K.Timi!
menjél Ádival nyugodtan levegőre -5 fokig lehet.Mondjuk szélviharban nem a legjobb.Anno Mírával rengeteget sétáltunk hóban fagyban jó bebugyolálva.És akkor aludt a legjobban :) A képek aranyosak :)

Hajni!
Az a hely megegyezik a győri stranddal?vagy ez máshol van?

Dettyk!
tényleg gyorsan szültél :) szép nagy lány Panka :) Míra ugyanígy kézzel a feje mellett súlyra ugyanekkora volt csak 60 cm :)

Mi ma reggel szánkóval mentünk óviba.én lüke megígértem Mírának ha megmarad mehetünk.mindig találtunk olyan helyet ahol volt kicsi hó meg jég :) viszont nagyon örültem h. már Bálint megszületett,paráznék most pocakkal közlekedni.

Bálint meg úgy elvan a játszóállvány alatt :) :) csak egy csörgőt tettem fel és az nagyon tetszik neki :)

pusz :)

KépKép
viranka

K.Timi! Az Avent egylyukú cumisüveget használjuk, de már a nagyobbat. Tegnap óta 150 ml vízzel készítem a tápszert. Úgy tűnik, nem is bukja ki. Pár napja reklamált két evés között… :shock:
Próbáltam úgy 2 hete a kétlyukút, de kifolyt a szája szélén a fele kaja. :evil: Nem is tudom, mikor próbálkozzak vele újra… :roll:
Én írtam, hogy bukott, de kiderült, hogy a homeos bogyesztől volt, amit a pocakjára kaptunk. Most csak Infacolt kap, de úgy látom, lassan azt is elhagyhatjuk. Ma tök csöndben kakilt… :lol:
Ádi milyen édi! Hogy látszik, hogy tetszik neki a játszószőnyeg. Csütörtökön a miénk is megérkezik. Kivi leszek!!! :D

Nálunk semmi hó nincs. Esett ugyan tegnap, de nem maradt meg.

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk, ez a kézfeltartás ezek szerint előfordul, a már említett barátnőm kisfia is felemelve tartotta a kezét az ultrahangos fotókon ;-) meg utána is persze...

KőszegiTimi: Ádámod tüneményes! Az én Ádámom nézte vagy fél órát a forgót, teljesen telítődött vele, úgyhogy gyorsan leszedtem, hogy el tudjon aludni. ;-)

Reggel sütött a nap, levegőztünk is egyet -- szerintetek ilyen időben (3-5 fok) hány percig lehet kint lenni a kismanóval, ha normálisan be van öltöztetve (l. a mellékelt képet)? Kép

Kép
Kép
irina

Hörcsög, majd próbálkozom képpel, de mivel mindig én kattogtatok, rólam alig van. (Egyébként nem gondoltam ám komolyan. Csak tudnék róla, ha ismernénk egymást :lol: ). Egy pocakos képem van Panna albumában, a fejem nemigen változott, csak a hasam laposabb :lol:

Viranka, minden elismerésem. 60 cm! Mi is jót derültünk rajta, hogy én nagy súlyú, de "rövidke" babákat tudok csak szülni. Bence 4,1 kg volt, és csak 51 cm. :D

t.koszegi, Ádám nagyon cuki. Látom ez az alvásforma nála is bejön :)
Egyébként tiszta platty vagyok. Nincs valami aktiváló tippetek? Vagy az idő teszi? Itt most elég szürke minden :cry:
dettyk

Nálunk hétágra süt a nap! Annyira jókedv-idő van! :D

Ádámok annyira cukik! Timiéknél ahogy alszik.... Haláli! Nagyon édes! Irináéknák meg ez a beöltöztetés.... Csak a pofikája látszik ki. Ennyivaló. És ilyenkor annyira ki vannak párnázva, hogy nem is tudják mozgatni a kezüket. Annyira édesek a fiúk!!! :D
Nem beszélve Grandáék Linduskájáról. Gyönyörűen tartja a fejecskéjét. Jól látom, hogy kékül a szeme?

Én mennék most is sétálni, mert szépen süt a nap, viszont éles hideg szél fúj, és így inkább itthon maradunk.

Regi! Én úgy tudom, hogy az Avent kétlyukú cumit 3 hónapos kortól lehet adni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is kérném a jelszót!! :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Séta: látom Emese Te is úgy döntöttél, hogy otthonmaradtok, én is be voltam sózva, olyan szépen sütött a Nap, de iszonyat szél van. Úgy olvastam szélben, esőben, és nagy melegben (ez utóbbi most nem valószínű :lol: ) nem szabad a Babákat levegőztetni. Szerintetek? Ugye nem kell azon görcsölni, hogy mindennap levegőn legyen?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

sziasztok!

Kicsi lányom 9 óra ota ájulásszerűen alszik :shock: :shock: Már szétdurran a cicim :roll:

Era Jó, hogy jelentkeztél végre :D Nagyon ügyes Beatrice, hogy ilyen szépen gyarapszik :lol:

Nagyon jók a képek. Mindkét Ádám gyönyörű. Linduska is fenomenális :lol: :lol: :lol:

Irina Szerintem 1 órát biztos, az a picinek meg anyunak is jó és szvsz pont elég :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina: Ezt a sodró dolgot a fejésnél nem egészen értem.Máshogy megfogalmazva le tudnád írni? Mert nekem sajnos csak egy két csepp jön tehát valamit rosszul csinálok. :oops:

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nekematmondták nyugodtan kilehet menni a babákkal
ilyenkor is csak az a lényeg,hogy ne szedjék be a szelet
vagyis ne érje a arcukat követlen a szél.
Én úgy szoktam be takarni,hogy a pléd magassabban legyen az arcánál így nem látok mást csak két fülecskét.
Ilyenkor jó akét irányból tolható kocsi.
Na az persze más lapra tartozik,hogy anyuci hátsója meg befagy.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi, Csajok, átadtam Ádámnak a szép szavakat! ;-)

Nyerkit: "sodró mozdulat" -- na ezen én is agyaltam az elején, igazából nyomni kell a cicit, de csúsztatva, gondolom, ezt értik sodrás alatt (a puszta mellnyomást amúgy tiltják, szerintem azért, mert nem egy ponton vagy egy vonalban kell nyomni a hüvelykujjal a mellet, hanem a mell külső vonalától lefelé tolni). Úgy érdemes elképzelni, mintha a hüvelykujjaddal a mellbimbódhoz egyenes vonalakat húznál (csak itt épp tolod).

Kép
Kép
irina

lefelé = befelé

A sodrás elnevezés szerintem azért félrevezető, mert az ember nyilván nem tudja úgy forgatni az ujját, mint a sodrófát, tehát: kicsit nyomom és csúsztatom. Amúgy a leírás nem szentírás, mindenkinek a saját cicijéhez kell adaptálnia a dolgot, először nekem is amiatt nem ment, hogy pl. a mellbimbót kihagytam a dologból, holott van, hogy azt is érintenem kell ahhoz, hogy kijöjjön a tej. Bocsi, ennél jobban nem tudom elmagyarázni... :-)
Ami remek ebben a módszerben, szerintem az, hogy gyorsan sok tejet képes lefejni vele az ember, és nem fáj! :-))

Fú, most látom, Ádi vadul szopja a hüvelyujját! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina!

Nagyon aranyos kép Ádiról :) csatlakozom Hörcsöghöz :)
itt nem fújt nagyon a szél Bálint beöltöztetve jött óviba :) én szoktam +-ba rakni a bkocsi aljába is plédet+ bundazsák nehogy alulról fázzon meg...

fejés:szerintem így csinálják a kórházban a csecsemősök is :) mikor megláttam h. kell fogni a mellbimbót fájdalmas,de megváltó élmények jutottak eszembe :)

KépKép
viranka

Viranka!

Nagyon megtetszet a vonalzód és én is beregisztráltam
erre az oldalra.
Szerintem nagyon jó,már pár vonalzót csak úgy csináltam is
jó kis szorakozás.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka, köszi! ;-)

Már megint jövök a sterilizálással: csajok, ahol nagyon kemény a víz, mint nálunk, s emiatt nem tudok normálisan főzéssel sterilizálni (mert utánna olyanok a cuccok, mintha belepte volna őket a hó), mit használjak? Gondoltam mikrós sterilizálóra, de ha abba is vizet kell tenni, akkor ugyanott vagyok, vagy nem? Férjem szerint desztillált vizet vegyek... ;-)

Kép
Kép
irina

Irina: a mikrós sterilizáló jó, attól nem lesz olyan, én is küzdöttem ezzel, de nekem bejött. Vagy marad a deszt.víz.
Vendég

Irina : a mikrós serilizálóba a cuccok amiket bele teszel nem érnek bele a vízbe.
Van egy tálca arra teszed a dolgokat és alá megy a víz.

Ádámok már csak ilyen cuki fiúk.

Mi most lent voltunk sétálni. Szépen süt a nap de úgy fújt a szél, hogy a lány akivel sétálok ( a házunkba lakik neki 5 héttel idősebb a babája ) arra a következtetésre jutottunk, hogy kesztyűt kell fel vennünk mert lefagy a kezünk.

Most csend van nálunk törpe tele szívta a pocakját így most nekem is van időm ebédelni.

Regi : most én is kezdem emelni Ádám adagját. Általában 110-et eszik most 120-at adtam neki. Holnap majd még egy kajájánál 120-at adok és így fokozatosan fogom emelni neki.

Bár így is tegnap mértem és egy hét alatt hízott 230g-ot.
Így most 4880g.
Már olyan nehéz fogni és mi lesz később.

Na lépek pihizek én is kicsit mert aztán jön apa haza megkajoltatom a törpét és itt hagyom neki mert én elmegyek az Ikeába.
20200310173350

Era, köszi, akkor beruházok egybe, mert már nagyon unom a vízkőkapargást, -lemosogatást...

Kép
Kép
irina

K. Timi, köszi! ;-)

Timi26, merre jársz? Hogy van a férjed? Remélem, sokkal jobban!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

hát ma sokkolt a mérleg állása, csak 120g hizott az én amúgy dagi kisfiam. Eleinte heti 250, majd 160 most meg 120. Kész vagyok tőle! Szépen lassan már nem lesz tejem? Ma elhatároztam hogy ha többször teszem cicire, akkor tuti többet fog hizni, mert ugye sok kicsi sokra megy.
Adjatok már mégvalami öteletet, hogy hogyan szaporitsam a tejem és egyáltalán miért csökken a mennyiség?

Mi voltunk kinn ma is, locs pocs az idő, de kell a kis szervezetüknek a friss levegő, ezért igyekszem minden nap kimenni.

Én a sterilizáláshoz sterilizálófolyadékot használok, de amúgy meddig kell még steril.?

Ma kaptunk a pattikra valami kence - ficét, gyogyótárban keverik ki, majd beszámolok, hogy ér e valamit. Szegénykémnek olyan durva az arca a sok pattitól.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Elküldtem a szüléstörténetemet a gmail-es címre.

Viranka!
Nem bagi a gyerekorvos, hanem kartali. Ki az unokatesód? Kicsi a világ :)

Irina!
Én is mikrós sterilizálót használok, és nálunk is kemény a víz. Nem maradnak a cuccok havasak.

Ezen a "sodrás" dolgon és is sokat gondolkodtam. Idétlen megfogalmazás. :D

Mára kicsit megnyugodtam. Hála egy jó nagy alvásnak. 9-kor lefeküdtem, és reggel kilencig ágyban maradtam. Szerencsére Botond segített ebben. Közben 2-szer kelt enni, és rögtön vissza is aludt. (azért azt meg kell jegyeznem, hogy éjszaka nem bírtam beletuszkolni a második cicit...)

Séta:
Nálunk is gyönyörű napocskás idő volt, éles széllel. Mi kimentünk sétálni. Sztem ez nem árthat, mert a babakocsiba nem fúj be (annyira). A levegő viszont minden babának (és mamának) kell. Főleg, hogy itt az influenza időszak.

Kiskolbi!
Hurrá! Így kell ezt csinálni! 8) :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni81,

súlytéma: tudom, ez nem okvetlenül vigasztal, de nálunk meg stagnálás van (lehet, hogy összefügg a pár napos zöldkaki-dologgal, de az már, amennyire látom, elmúlt)! Nem tudom, mekkora a fiacskád, fontos-e, hogy sokat hízzon. Én utánaszámoltam, hogyha Ádám a szokásos tempójában hízna, monstrum lenne féléves korára. Tehát természetes, hogy lelassult, vagy időnként (fejlődési ugrásoknál, oltások után) akár meg is áll a súlygyarapodás.
A tejmennyiség -- hízás -- éhség hármas számomra egy rejtély, mert azt gondolnám, amelyik baba éhes és éhezik, az sír a kaja után. Ha meg nem sír, akkor jóllakott vagy legalábbis van a bendőjében. Tehát ha a kicsid nem sír, elvileg nem éhes... Vagy tud valaki kivételt?

Ettől még persze én is árgus szemekkel figyelem a mérleget...

tejszaporítás: (kézi) fejéssel, a csajok sokszor ajánlották a különböző söröket, lactoherb-féle teákat. De a legfőbb, hogy a szokásosnál többször (akár 2 óránként is) kell a manót mellre tenni, és az beindítja a cicit.

Kép
Kép
irina

L. Móni

Botond 3170 grammal született és 2970-nel jöttünk haza a kórházból. 1330 grammot hízott azóta.

Védőoltások
Lányok!
Akik már túl vagytok az oltásokon! Milyen választható oltások vannak? Nem tudtok véletlenül valamilyen összefoglaló oldalt?
Köszi előre is.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Nagyon tetszett a születéstörténeted! Rendesen párásodott a szemem a végén!!!

[quote]O írta:ltások:

1. Rotavírus ellen: Rotarix. Gy.orvos felírja, gyogyótárban kiváltani. Mi is beadhatjuk, mert nem szuri, hanem a szájba kell fecskendezni. Csak 24 hetes kor alatt adható be, 2 db kell, egy hónap különbséggel kell beadni.
Kiszáradást okoz a vírus (hányás, hasmenés).
Ára: 18.000 Ft/ db.
Egy csecsemő, akit nem cincálnak túl sokat, otthon van, és anyatejet eszik, védettnek mondható. Viszont ovis korban bármit összeszednek, és egy 5 évest egy kórházi ágyon látni infúzióra kötve....
Viszont most kell beadatni. Ez egy új dolog, egy éve létezik a vakcina.

2. Meningococcus=Vírusos agyvelőgyulladás: Bármikor beadatható, 1 éves kor alatt 2 szuri kell, 1 éves kor felett 1 db.
Ára: 4.000 Ft/db.

3. Pneumococcus (Vérmérgezés, agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, középfülgyulladás)
Adagolás: 2-6 hónaposnak: 3 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
7-11 hónaposnak: 2 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
12-23 hónaposnak: 2 szuri, nincs emlékeztető
2-5 évesnek: 1 szuri, nincs emlékeztető
10 évesnek: 2 oltás, egy emlékeztető

Mivel ez is "közösségi" betegség, mi ovi előtt adatjuk be, így a 2-5 éves kor között 1 db szuri kell.
Ára: 18.000 Ft/db.

És ezekre nincs támogatás!

Kép
Kép
Kép
gremese

A fenti - oltásokkal kapcsolatos infót - a védőnőm mondta, mikor itt járt. Mi már megkaptuk a Rotarix-ra a receptet. Két hét múlva beadják. (Egy vagyon lesz, de nem érdekel!) Vagyis nem szuri, hanem a szájába kell spriccelni/fecskendezni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hát én még csak olyan havat láttam, amire ráfogtuk, hogy az már havazás, de inkább havas eső volt. Szeretnék már én is látni havat, küldjetek Szolnok felé is!
Tényleg, ilyenkor ti mit csináltok a babakocsival? Lefeditek esővédővel?

Séta a hidegben: Marci nagyon jót alszik ebben az időben, ma 5 fok volt nálunk és 11-14-ig kint voltunk. Persze közben voltunk: ebédért, postán, könyvelőknél, 4 boltban, fotósnál.
Ha hidegebb lesz nem leszünk kint ennyit, de szerintem nem fázik, jól beöltöztetem és nem hideg ha hozzá érek.

Era: nagyon ügyes Beatrice, örülök, hogy ilyen szépen nő!

Marica: tündérbaba a kislányod ebben a csizmában!!! Küld el légyszi nekem is a jelszót!

Kiskolbi: örülök, hogy legyőzted a csomót!!!! Hős vagy!!!

Ádámok anyukái: nagyon szépek a kisfickók!!!

Szerintetek mikortól lehet babaúszásra vinni a kisbabákat? Mikortól higiénikus?

Ti alkalmazzátok a babamasszázst? Én ma kaptam a Liberotól babamasszázs posztert, szerintem este kipróbálom és Marcival megtanuljuk hogyan kell.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok,

Még egy nap se telt el mióta utoljára itt jártam és már annyit írtatok, hogy nem győzöm olvasni.

Itt sütött a nap és a szél sem volt nagy, de a babakocsiba nem fúj be amúgysem, így sétáltunk egy nagyot. Aludt is a drága, majd hazajöttünk levetköztettem itthonosba és még aludt egy órát. aztán én keltettem, mert a jó levegőtől lehet reggelig aludt volna ha hagyom. :-)
Szóval most már jobban evett. Remélem lassan vissza áll a rend a szuri utáni étvágytalansága után.

Kakink még mindig nincs. Már 4.napja. Pukik ezerrel, meg pisi is, de kakik nem jön, pedig teát is kap evés előtt. Lehet olyan keveset evett hogy azt 100%ban felhasználta és nem maradt semmi ami kijöhetett volna. remélem holnapra már termelünk vmit, most hogy jobban eszünk, bár nem akarom elkiabálni. A jobb cicibe úgy néz ki több a tej . végre. A balt majd most látom ha 6 kor eszik. Remélem abban is több és több lesz. Mérem a drágát evés előtt után. Nagyon kíváncsi vagyok a mennyiségre. Bár a múlthét vasárnap óta 170g-ot hízott. ez az átlaga. Úgyhogy nme aggódok.
Mostmár én is kipróbálom a felemelt kezeket este, remélem nállam is fog működni.

KépKép
kaqk
Debrecen

jelszót megkaptam :)
elküldtem a pdf linket :)

Sense!
Nemsokára választ kapok vmi főgurutól h. a prevenart beadassam-e.Ezt 2 -3-4 hónapos oltásoknál kell beadatni véd a kötőhártya,középfül,légcsőhuruttól elméletileg.Míra óvis és ezért vacilálok h. Bálintnak beadassam-e ,de kíváncsi leszek a válaszra. ennek darabja kb.15 ezer
Ismerőseim közt megtalálod Kajáriné G.A :) ő a feleség :) azt hiszem 1- 2 éve laknak ott :)
Szerintem teljesen jól hízik Botond :)
Születéstörténetet jó volt olvasni :)

K.Timi!
edződik az ember :) Bálint 5200 gr volt 1 hete és nem vészes,mondjuk Míra után :)

Hörcsög!
nekem is megtetszett :) Mírának most Dumbo a nagy kedvence azért olyan :)
kersztyűt én mindig elfelejtek vinni és odafagy szinte a kezem :)

A talis képeket nem akarjátok oda elküldeni?oda eredeti méretben is lehet és nem kell kícsinyíteni :) LÉGYSZI :)

mék nagytesóval játszani,míg kistesó alszik :)
csók

KépKép
viranka

Irina! ha a vízbe teszel egy kis citromlevet nem lesz vízkőlerakódás a cumisüvegen.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hogy van ez a kézfelemelős szopi? azt hiszem erről lemaradtam.

Irina köszi a jótanácsot. Péter 5.42 Kg és 3.70 Kg al születt, azaz 1.72 kg ot hizott 2 hónap alatt. Szerinted? Nekem amúgy ez miatt nincs mérlegem, mert állandóan ezen paráznék, igy meg csak heti 1x.

Mi úgy döntöttünk, hogy nem kap + oltást, csak ami kötelező.

Heni
KépKép
heni81

Viranka!

Most derült ki van nekünk is photoshop,
nem is ez a lényeg hanem betöltés közben lefagy.
Párod nemtudna segíteni,hogy mitől lehet,
és mitkéne csinálni?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?