A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Kumpbogár, nagyon közel laksz hozzám, én a II Rákóczi Ferenc úton. Az autómosóvla szembe. Nekem is a Tóth Lászlóné lesz a védőnőm, nagyon kedves tényleg :-) Jöv. kedden megyek hozzá kiskönyvet csináltatni. Te hol fogsz szülni?
Vendég

Jó hogy ilyen sokan lakunk közel egymáshoz, egyszer majd találkozhatnánk,nem?! :P

Szia Sensi!
Már terhes nadrágot hajtasz vgy csak valami bővebbet deréktájban?A netes rendelés még rizikósabb nem?Szetm úgy nehezebb eltalálni a megfelelő méretet.
Hát a mozgás érzésése sztem még nagyon korai, a 20.hét körülre írják, bár volt aki már a 16.-on érezte,de a 11.-en? Hát nem tudom...
Na beszállok én is a pocakfotós sorba, hátha más is kedvet kap hozzá!! :lol: Rajta csajok. Kép 10+3nap Kép 5+3nap, hugom kisfiával (csak hogy én se maradjak "fejnélküli")

Kép
katica_75

Hali!

Gröni!!! Végre! Már nagyon aggódtunk!!!!

Dalmi, nekem is belenyilal a hasam, ha hanyatt fekszem és hapcizok! Már kezdtem aggódni, de akkor úgy látszik ez normális. :)

Katica, cuki a pocid!!!!!

Én ma megyek vásárolni, mert már kezd égő lenni, hogy lassan 1 hónapja járok ugyanabban a gatyában :oops:
Meg cipőt is kell vennem.
A fránya hátfájás megint megtalált. Remélem nem lesz annyira durva, mint múltkor.

Sensi, nekem a mostani méretemtől 2-3 számmal kisebb nacit kellett venni. A rendes méretem terhesnaciban nagyon lógott.

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
gabi82

Katica!
De jó, hogy te is tettél fel képet! Szerintem neked is látszik már! :) Igen, terhes gatyót hajtok, egyet már vettem, de azt annyira nem szeretem...muszáj volt, mert a sima 8-10 nadrágom közül már csak egyetlen egy jön fel rám. :? És nem akartam csak egyben nyomulni állandóan. Most van így 2, de kéne még rögtön legalább még 2, a többit meg majd később. Ruhákat, szoknyát tudnék hordani, de itt még befagy a fenekem, nem akar tavasz lenni, hogy pukkadna meg ez az engol időjárás. :cry:
A netes rendelés itt már eléggé fejlett, gyorsan kihozzák, és szó nélkül vissza is cserélik, akár még pénzt is visszaadnak, ha azt akarod, nem muszáj feltétlen becserélni. Úh ez miatt nem aggódom. A semmihez képest csak jobban járhatok. :) Ma még lehet elmegyek az oxford street-re, ott van több bolt, és talán nagyobb a választék is. De nagyon nem akaródzik, mert rohadt hideg van és elkezdett esni az eső is, hurrá! Meg főzni is akarok. Nyami sajtkrémleves és tejszínes gombás pulyka lesz a menü. :)
Ja mozgást még én sem érzek, az tuti, csak mintha néha küldene jeleket, hogy "itt vagyok"...és fura, hogy mindig ugyanazon a helyen, de más...csikizés, buborék pukkanás szerűség, meg ilyenek. Na mind1, majd ha már kirúgja a házat... :D

Na és most elolvasom az előző előtti oldalt, és próbálok reagálni. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Gröni de jó hogy újra jössz majd! :wink:
Sensi
itt sincs tavasz :? hűvös van, de legalább az eső nem seik. Nekem is ez a farmer,ami a képen, az egyetlen ami még úgyahogy jó rám.De a gatyó amit kaptam brendonból az egész normális....kicsit fura érzés volt nézegetnem a bálna gatyákat :oops: biztos kell egy kis idő hogy átszokjak ezekre a fazonokra 8)

Gabi
hátsimi Nektek!

Kép
katica_75

Először is köszi a fotó dicséreteket, nem írom külön mindenkinek, mert sokan vagytok! :)

Akíra!
Igen, rasta hajam van. :) A következő vizsgálathoz írd be légyszi, hogy ápr.22. Köszi! :)

Kornéliusz!
Hát nem csodálom, hogy ikrekkel nagyobb a pocit…meg a 2. gyerek(ek)nél egyébként is állítólag hamarabb látszik.

Eagleszem!
Gratula a 14mm babaszemhez! :) Azóta van már 2cm is! ;)

Szakmarinekati!
Neked is gratula a kis babhoz! :)

Pipal, Ágica, Judenyka!
Üdv közöttünk!

Zsemlyécske!
Huhh, jó hosszú listát írtál! Nekem nem kell majd sok minden, mert minket majd hála égnek fél nap után „kidobnak” a kórházból. Egy ilyen élmény miatt én nem is tudnék 3-5 napot egy kórházban svanyodni…wáááá! Ha reggel szül az ember, délután/este mehet már haza, ha este, akkor másnap délelőtt. Ez akkor van persze, ha minden rendben van. Na meg én az otthon szülés gondolatával is játszadozom, de asszem ehhez túl parás vagyok (félek a fájdalomtól, és otthon nincs epidural)…de majd meglátjuk.

Judenyka!
Én is vezetem a kor szerinti listát, csak én alulról. :) 23 leszek pénteken. :p

Dalma!
Remélem már nem vagy olyan rosszul! Várjuk a fotót tőled is! Érdekes ez a jósnő, én nem igazán hiszem benne, de volt már nekem is megdöbbentő szitu az életemben, amikor ilyesmivel foglalkozó ismerős csajok mondtak dolgokat…ők nem ismertek egyáltalán engem, úgy értem az életemről nem tudtam semmit, mert ők daddy ismerősei alapból. Azért remélem Kornél egy hugicát kap majd! A vegyes páros olyan jó! :) Vagy te mit szeretnél?

Beagle!
Örülök, hogy minden ok a babyvel! Ha nem szereted a dokid, válts! Fontos, hogy megbízz benne és szeress hozzá járni.

Gabi!
Hát, 4-es nadrágok nem hiszem, hogy léteznek, úh maradok a 8-as méretnél. Ez itt 36-os. Egy helyen láttam 6-os gatyákat a neten, de azok nem tetszettek.

Katica!
Hát nem tudom, de nekem itt nincs bálna cucc érzésem. Tökjó cuccok vannak (kínálatban ugye, nem ténylegesen az üzletben :p), rendes farmerek, trapéz, egyenes, bő, szűk. Van amiknek csak az öv része nyúlós, vagy van amelyiknek csak a két oldalán van egy kis betét, az eleje pedig normális, ugyanezekből van sok bőszárú vászon nadrág, vagy melegítő szerű, de az is csinos, sztreccs, testhezálló, ami most megy (jó, nem cicanadrág, az hülyén is nézne ki)…meg minden féle. Persze vannak az egész hasat betakaró nacik, azok télleg ijesztőek, és nekem sztem nem is lesz olyan, azt is utálom, ha már a nadrág dereka kicsit feljebb van, csak a csípőt szeretem.

Hát képzeljétek, ma nekiültem, és felírtam mindent, ami majd kell a babynek. Kezembe vettem a Mothercare és Babies R Us katalógusokat, és számolgattam. Kicsit többre jött ki, mint amire számítottam, de hát ez van. A gyerek drága…minden féle értelemben. :) Szóval 1200 font jött ki…ez olyan hasraütésszerűen 400.000Ft. Hozzá kell tenni, hogy nem a legolcsóbb cuccokat szeretném majd megvenni, de persze teljesen a földön állok, semmi luxus dolog nincs benne. Írok egy listát, hogy én miket fogok venni, és jó lenne, ha esetleg kiegészítenétek hasznos dolgokkal, főleg akiknek már van nagyobb tesó, és van tapasztalata. A babakocsi egyébként az lesz, amit Bogyogyorgyi feltett ide. Nézzétek meg a linket, szerintem nagyon jó kis babakocsi. És 60.000Ft-ért ajándék, úh én ajánlom nektek nagyon! Asszem az új ára 120.000Ft, az autósülés, meg a rászerelhető mózes meg együtt kb még egy százas, de nem tudom pontosan. Én itt 375font-ért találtam egy akciós szettet (kb 130.000ft), de én csak az autósülést veszem meg majd hozzá, úh a kettő együtt ennyi.

Na akkor a listám:
Quinny buzz babakocsi Maxi Cosi autósüléssel, ágy, matrac, pelenkázó szekrény+szivacs, ágynemű:fejvédő, 2takaró, szennyes zsák, hálózsák, 4lepedő (ezek mind ilyen macis, tök ari szettből vannak), Fischerprice Rainforest elekromos hinta, Tomy walkabout premier advance baby örző, kiskád, 3 kapucnis törcsi, Tomee tippee mellszívó, Tomee tipee mikrós strelilizáló 3 cumisüveggel, kenguru hordozó, táska kiruccanáshoz (speckó, baby cuccoknak), szopis párna.
Ebbe persze nem írtam bele apró dolgokat, mint pelus, krémek, játékok, stb…ja meg a ruhák, az külön történet. :P És még gondolkodom a mózeskosáron, hogy 3-4 hónapos koráig abban aludjon, hát még nemtom. Itt nagyon sok fajta van, és tök arik, nem ilyen habos csipkés idétlenségek. És nagyon ajánlják itt, hogy ne aludjon rögtön ágyban a baby, hanem mózes vagy bölcső. Vélemény?
Szal légyszi egészítsétek ki, ha van még ötletetek!

Na asszem elég is volt belőlem, bepótoltam az egész hetet! :) Minden jót nektek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok

Kicsit körülnéztem a neten, háááát a hasszurkálós Downkor szűrést biztosan nem engedem meg. Azt olvastam az Integrált tesztről, hogy van olyan jó a 4D ultrahanggal együtt csak sokkal biztonságosabb. Az igaz, hogy 40000 ft.
Szégyen ide, szégyen oda de én 3 napja szétkaptam a kedvenc farmeromat és varrtam bele pocakbetétet. Irtó édes lett! Azóta a világ is szebb lett! Végre nem szorít! :D
Tegnap vendégségben voltunk, halálra ettem magam. Olyan beteg voltam! Egésznap kínálgattak! Én meg.................. :roll: Soha többé nem eszek!
Tényleg mivel más vagy több a 4D ultrahang?
Sensi te felháborítóan fiatal ! :D
Ohhh a táblára adatok: Judenyka,37év,9+1,2008.11.15,Bálint/Panna,Testvér nincs,04.28,Székesfehérvár
Puszi mindenkinek.
Judenyka

Kép
judenyka

Sziasztok!
Elsőre az, hogy határozottabba jobban érzem magam, alig van már laza émelygés. Remélem nem valami baj miatt, de annyira érzem, hogy jól van a törpe.
Ruha: Én Kornéllal vettem jópár gatyát, olyant is, amit amikor megvettem, azt gondoltam, hogy soha de soha nem kell majd ekkora, csak rádumáltak. Ezt szépen eltettem a szekrénybe a 8. hónapban, pedig tényleg akkora volt, mint egy ház. :) Csak ne sztreccs, hanem lenvászon, ami nem nyúlott.
A teszveszen árulnak nagyon jókat jó áron, van egy csaj, aki újakat árul 4000-5000 ft-ért. Nézzétek meg! Én onnan vfogok rendelni sportos nyári rövidebb nadrágot, mert azom nincs, pedig az kellett volna, mert nyáron már nme nagyon dolgozik majd sztem senki, és otthon kényelmetlen a farmer meg a vászonnaci.
Sensi, van pár dolog, ami sztem felesleges abban amit írtál. Nme baj, ha leírom? Először is a sterilizáló, mert tök drága, és nem kell, mert egyszerűbb beledobni a forró vízbe, vagy belerakni a mosogatógépbe, vagy (amit én tettem időnként) Fertőtlenítős (chicco) folyadékban megúsztatni a cumisüveget, ami meg nem is kell, ha szoptatsz. Ha meg már nagyobb a gyerkőc, nincs szüksége csírátlan környezetre. Mondjuk kicsinek sincs.
A másik meg a hintáztatós szék. Olcsóbb a pihenőszék, amit ő tud a rugdalózásával mozgatni. Bár nekünk nem volt ilyen, de most lesz. :) Amúgy mindegy mi lesz, de lány jobb lenne, mert szeretnék hajacskát fésülgetni, babázni, meg lányos dolgokat játszani. A fiú meg azért jó, mert már van olyan, :) jó kis pajtások lennének, együtt rosszalkodnának, ja és nem kellen venni kisruhát... :)
Én tuti veszek még avent elektromos mellszívót, mert eddig kézi Avent volt, ami szuper jól szív, csak mindig elfáradt a kezem, annyit dolgoztam rajta. Ez meg gyorsabban végez kevesebb fáradtsággal. Jaj, ezt elmesélem: amikor a kórházban belövelta tej, rögtön mentem a kórházi ipari méretű mellszívóhoz, hogy kiszívja, mert ki akart durrani. Az akkor még kevéssé edzett mellbimbómat kb 6 cm hosszúra megszívta, azt hittem kiugrik a szemem meg a mellem. Gyorsan abba is hagytam, úgy megijedtem tőle.
Katica, nagyon jól nézel ki ! :wink:

Kép
Kép
dalminha

Ja Sensi, nem hiszem, hogy a baba bugyog a köldököd körükl, mert még nem ér fel addig a méhed, a 12. hét körül nő ki a szeméremcsont fölé. Kb félidőkor lesz a köldök vonalában. Neked tuti lányod lesz, mert mindig pont a rózsaszín háttér jut neked itt a fórumon! :lol:
Judenyka, a 4D Uh feleljthetetlen élmény, de sztem nem több. A nő Kornélnál mindent a 2D-vel nézett meg azt mondta így jobban látja, és csak élményből nyomta át 4D-re a vizsgálat második felében.
Üdv,
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Csak egy percre ugrottam be, és egy dolgon akadt meg a szemem!

Sensi, mi az hogy itthon nincs epidural? :shock: :shock: :shock: :shock:

Olyan fájdalomcsillapítást kérsz amilyet akarsz! :wink:

És persze itthon nem egy nap, de én csaszi után 2 napot voltam bent, és már dobtak is ki és ennek én nagyon örültem :lol:

Na most megyek is majd holnap jövök, olvasok, hozok táblát meg mindent!

Pusz!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Jó régen írtam, még most is kínlódgatok.....Még szerencse, hogy nem hányok!

Katica!
Tényleg csini vagy! És a baba is nagyon édes! Lassan én is fotózom, nálam már kifejezetten látszik....Na de ez már a 3. terhesség...és minden hamarabb jön...

Valaki írt a hasszurkálásról, nyilallásról...nálam is akkor jelentkezik, ha hanyatt fekszem....

Gröni!
Na végre.........!!! Már itt mindenki aggódott.... Hogy vagy/tok?

Dalma!
Nekem is kézi Avent van, én nagyon szerettem, egy istenáldása volt, tanulva az első szülés utánbó, amikor nagyon berepedt a mellbimbóm, Atikámnál már vittem a kórházba, és most is fogom!

Sensi!
Hát én nem fogok 400 ezret költeni a babára.....nem is tudnék! Persze sok mindent megörököl majd a tesóktól, viszont babakocsit, meg még pár dolgot újat kap.

Gabi!
A vonalzód nagyon tetszik!!

Na, megyek, hajat kéne mosnom..jajj, de utálom......... :evil:

D.

Kép

Kép
ditta76

Dalmi!
Örülök, hogy jobban érzed magad és köszi a hozzászólást. Az elektromos kontra manuális mellszívón én is gondolkodtam, de egyelőre a manuálisat írtam csak fel, mert attól tartok, hogy lehet, h nem lesz rá szükségem, és ahhoz drága, hogy aztán ne használjam. 90 és 25 font a különbség. És itt úgy látom, csak egyetlen elektromos van, a medela. Erről tud vk vmt? Otthon van ilyen? Egyébként tényleg megéri megvenni?
A swingeren (elektromos hinta) szintén gondolkodtam, hogy mi legyen...de igazából csak 10, illetve az olcsóbbaknál max 20 font a különbség, úh ez már nem oszt, nem szoroz. Valamint én nem szándékozom agyontutujgatós anyuka lenni, úh amíg pici és sokat sírna ne adj isten, nem akarom állandóan kézben tartani, hanem megy a hintába, és az majd elrázza a popóját napközben...zenél is, bár asszem csak reggae-t fog hallgatni ő is, nem a gagyi baby zenélő izét. :)
Ja és a köldököm alatt kb 5cm-re, picit balra érzem ezeket a dolgokat. Az is lehetetlen?
Én is lányt szeretnék, de az a baj, hogy én nagyon. Biztos sokan csúnyán néznek most, de nekem egyelőre tuti, hogy meg kéne barátkoznom a gondolattal, ha kiderülne, fiam lesz. Hát ez van. De nem értem egyébként, hogy mi ez a rózsaszín izé? Nekem fehé a háttér mindenhol. Mindenesetre rülök, ha ezt mondod...eddig mindenki lányt jósolt nekem. :) Csak a kínai izé szerint fiú.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ditta!
Azt is vedd hozzá, hogy én Londonban élek. :) Azért itt kicsit drágábbak a dolgok, igaz nem minden, és nem sokkal. A babakocsi húzós, 375font, tehát kb 130.000Ft. Meg a pelenkázó szekrény 200font.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensie :)
igen, tudom, a tesóm Skóciában dolgozik jelenleg, és ott is drágábbak a cuccok. (bár nem minden!!)
Biztos te is ismered a Baby Born babákat. Nálunk is lehet kapni, kb. 20-25 ezerért. Na, a lánykámnak ilyet hozott a tesóm kb. 10 ezer ft-nak megfelelő volt kint.
De persze a bérek is azért jobbak, mint itt! Sajnos! Én csak ajánlani tudom a kézi mellszívót, nekem nagyon bejött!
Ezeket katalógusból nézted, vagy már járod a boltokat??

Kép

Kép
ditta76

Ja, és ne aggódj azon, hogy mit szólnak, ha lányra vagy beállva! Én is így voltam az elsőnél..........(sőt a 2.-nál is :oops: ) aztán meglett a fiam, hát le nem cserélném 100 csajra! :)
Most meg mindegy!

Kép

Kép
ditta76

Beagle
Akkor szinte egymás mellett lakunk, mert én is az autómosó mellett lakok, a 4-ben:)
Lehet, hogy már láttuk is egymást az utcán többször, szinte minden nap sétálok a házatok előtt a Márkkal.
Ha van kedved személyesen is talizhatunk. Én a SOTE1-esben szülők majd. Szerdán megyek UH-ra, remélem minden rendben lesz, csütörtökön meg ablakcsere lesz nálunk (lesz nagy felfordulás).
Szép estét, bea
kumpibogar

Sziasztok!
Sensi

Én ezeket vásároltam, ill. szereztem be (örököltük)még a MÁrknál:
kiságy, matrac, rácsvédő/ezeket kaptuk kölcsönben ill. ingyen), csak egy paplan, kispárna, viszont hálózsákból általában az elején 2 volt,
"műanyag lepedő,pisifogásra"
kb 20 db textil pelus (rengeteget bukott)
légzésfigyelő, bebiőrrel
3 funkciós babakocsi+autósülés (2006-ban 35 eft vettem a baby outlettben, Graco)
pelusozó nálunk csak egy kemény lapon lévő pelusozó szivacs, ami a kiságyra volt rakva, aztán a földre tettük biztonsági okokból (ez csak kb 3500 ft)
kiskád (legegyszerűbb)
fürdőlepedők, amiből csak egy volt kapucnis a másik pelusos típusú volt
elektromos mellszívó (kölcsönkaptuk)
és hát ruhák aminek 95 %kaptuk, de még így is az első pár hónap alatt elment kb 500eft
sterilizáló nem volt, mi kifőztük a cumisüveget+mell bimbóvédő (ja és ezt is vettük még:))
csak 1 kis ill. 1 nagy AVENTES üveget, ennyi elég főleg, ha szoptatod, mellszívót meg érdemes akkor megvenni ha tuti lesz tejed akkor viszont rögtön kell.
Az autósülésben nagyon szeretett ülni mert ott biztonságban érezte magát+hintázhatott benne
Most nekünk könnyű, mert szinte semmit nem kell venni az elején talán csak hálózsákot, mert azt visszaadtuk+mellszívót (de lehet, hogy visszakapjuk).
Lényeg, hogy nagyon könnyű "túlvásárolni", szerintem elég a legszükségesebb főleg az elején.
Pelenka+popsitörlőkendő, krém az megint elég húzós, szerintem mai árak mellett már tuti 10eft felett/hó van már. Pelusnál is érdemes kipróbálni többfélét:
nekünk a pampers abszolut nem jött be, liberót használtunk, ami egy idő után /10-16kg/ nem jött be ezért áttértünk a Huggiesre, de napközben rossmannost használunk, sokkal olcsóbb és kb liberó színvonal.
ja és orrszívó készülék ez még fontos, mert téli baba lesz és nagy esélye van rá, hogy benáthásodhat.
bea
kumpibogar

Ditta!
Akkor kb tudod, hogy hogy mennek itt a dolgok. Hát halkan, de elárulom, hogy én kb 1500fontot (kb 525.000ft) keresek havonta, tehát a baby cuccok meglesznek 3 heti fizumból. Ha így nézzük, akkor annyira nem vészes. És az a durva, hogy most utána számolgattam, és nem igazán drágábbak itt a dolgok, mondhatni egyforma...sőt, a baby ruhák talán olcsóbbak is. Egyébként ez elmondható mindenre, szomorú, de Angliában nem drágább már semmi, mint otthon. A lakás igen, de ennyi... És mivel első baby, nekem mindent meg kell vennem. Jó, kapok majd sok mindent a családtól, ahol dolgozom, de igazából én szeretnék mindent megvenni, ha már meg tudom.
Hmm, bocsi, de fogalmam sincs mi az a Baby Born...de gondolom olyasmi lehet, mint a Götz annó, aminél még én le vagyok ragadva kiscsaj koromból...persze nekem sosem volt, mert marha drága volt akkor, pedig nagyon szerettem volna. :wink:
Ezeket mind katalógusból, meg netről néztem. Voltam a boltokban is, de itt már minden üzletnek van netes oldala, ahol meg lehet mindent venni, meg vastag katalógusokat is gyárt mindegyik. Nekem megvannak. Ha gondoljátok, akkor nézzetek szét az árak miatt, érdekes...mármint hogy szinte semmi különbség.
www.mothercare.co.uk, http://www.toysrus.co.uk/default.aspx?zone=Bru
És persze itt is van a luxus bababolt...www.mamasandpapas.co.uk

Akkor most nem tudom, hogy kézi vagy gépi mellszívó... :? Na nem mintha már holnapra tudnom kéne, mert rohanni kell venni. :D

Kumpibogar!
Köszi a te listádat is! Igen, az anyag pelusokat elfelejtettem, pedig az egy éves gyereknél még a mai napig használom melóban. A légszésfigyelőre sztem én nem tartok előnyt, velem fog aludni a baby, de babyőr mindenképp lesz. A műanyag lepedőt írjátok többen...hát én azért nem írtam fel ezt, mert a matrac amit kinéztem, elvileg vízálló.Szerintetek így is kéne még rá? Nem tudom, hogy ez mennyire vízálló vízálló. :) Na igen, nálunk arra lesz a hinta, mint nálatok az autósülés. Én azt a babakocsin fogom használni az első pár hónapban. Pelus...hát én a Huggies-al teljesen meg vagyok elégedve, ezt használom Aidan-nek. A Pampers sztem ritka szar, volt neki egyszer, de cseréltem óránként, hogy elfogyjon. :D Aztán asszem ki is dobták a maradék párat. Úh sztem én Huggies-t fogok venni. Van itt is Tesco pelus, meg mittomén, minden féle ilyenek, de kb 1 font egy csomag közt a különbség, úh asszem ezen nem fogok spórolni. Egyébként itt nincs is nagyon sok féle, mint otthon.

Ja, és ezt már egy ideje akarom írni, de mindig elfelejtem. Tehát vannak nekem is neveim, de asszem a döntés nagyon nehéz lesz, még fogalmam sincs. Egyelőre még ott tartok, hogy angol vagy magyar neve legyen a gyereknek. Szeretnék olyan angol nevet, amit magyarul simán ki lehet mondani, netán leírva is a kiejtés elve szerint van. Na mind1, bonyolult.

Szal...
LÁNY:
magyar: Anna, Luca, Nóra (kicsi korom óta a Luca a number 1 nálam, de sajna ez itt fiú név, és max Lusza lehetne belőle, ezt meg nem nagyon akarom, úh valszín nem az lesz, ha mégis magyar)
angol: Africa (ez lesz valszín a tuti 2. név, mivel rasták vagyunk és ennek a kultúrának Afrikában van a gyökere) Anna, Annabelle, Bianca, Isabel, Leila, Lily, Mango, Maya, Mia, Nora, Sena, Zara

Eddig a Zara, Anna, Mango, Mia, Maya a sorrend az Africa-val párosítva, hát majd meglátjuk...nehéz!!! (Ja és mielőtt valaki kiszúrná, sem a Zara-nak, sem a Mango-nak semmi köze a divat márkához, mind2 mint név tetszett meg, újság, illetve távoli ismerős kislány neve alapján...a Zara Mango volt a tuti, de asszem kiröhögnék szegényt, pedig kár érte :()

FIÚ:
magyar: Bence, Márk, Konrád (Koni), Márton (Marci)
angol:Ben (esetleg Benedict v Benjamin), Conrad, Mark
És itt a 2. név a Nesta lenne, Robert Nesta Marley alias Bob Marley után, szintén a fent említett okok miatt.

Asszem megint sok volt belőlem, csak úgy f*som a szót, ha ráérek. :?
Jóéjt, szép hetet!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

előny helyett igényt...lett volna

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Termeltetek rendesen az tuti :lol:

Most a táblát hozom és ha Kyra még alszik akkor jövök és reagállok is! :D

Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Kumpibogár, persze összefuthatunk :-) Nagyon jó, hogy ilyen közel laksz. Holnap megyek a Tóth Lászlónéhoz a kiskönyvért.

Akira, köszi hogy beírtál engem is a táblába.

Azt hiszem 7végén kicsit felfáztam, van erre vmi jó tippetek, amivel kikezelhetem magam gyógyszer nélkül?
Vendég

Beagle, nincs mit :) Ha van még adat majd küldd :)

Felfázás! Én 8 hónapos terhesen fáztam fel, és naponta 1x-2x ahogy időm engedte beültem egy kád meleg vízbe amibe kamillát raktam! Én a teafüvet dobtam bele, de ha lefőzöd, leforrázod teának és úgy öntöd a vízbe is jó, de ha a virágot főzöd meg és utána leszűröd az is jó! Nekem bevállt! Azt hiszem 2 nap alatt rendbe is jött! Pedig nagyon beparáztam, képzelheted :shock:

Ha gondolod próbáld ki! :)

KépKép
KépKép
akíra

Helló!

örömmel jelentem, hogy 2 napja nem hánytam!!!!! Olyan jó érzés. Bár még este szarul vagyok, legalább benn marad.
Hátfájás vasárnap kiteljesedett, de drága családtagok masszírózásának hála túléltem!!!!

Ja, és sikerült cipőt vennem, meg 3 ari kismama felsőt. Igaz méreteim miatt lehet kicsit idősebb terhinek nézek ki, de nem érdekel. élvezem, hogy nem kell takargatnom a hasam!!!!

Jók a listák. Jegyzetelek is.
Buta kérdés, de ha van mózes a kocsihoz, akkor ha abba akarom tologálni majd a gyereket, akkor mit tegyek a gyerek alá?

Láttam a Brendonban elektromos orrporszívót. Nekem az szimpatikusabb, mint a porszívóra csatlakoztatható, mert nem zajos. És bárhol használható. Vagy ez csak nekem újdonság?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok! :-) Húhh, mennyi mindent írtatok! Örülök, hogy jól jött a lista, és köszi a kiegészítéseket! Igen, az okmányok, fényképező, kamcsi stb. azok mindenképpen szükségesek!
Látom a ruházattal egyre többen küzdünk. :-)
Valahogy nekem nem fűlik még fogam arra, hogy új ruhákat vegyek. Pedig igazán kezd minden szűkös lenni... Autóval járok melózni így harisnyázok-szoknyázok, nem olyan vészes úgy a hajnali cidri. De máskülönben tényleg hideg van még hozzá.
Akíra, sajnos nem mondott a doki mást, csak ezt a néhány tornagyakorlatot. Sokat gondolkodtam a hétvégén róla, és valószínű, hogy elmegyek egy csontkovácshoz. Érzem egyértelműen, hogy ez a fájdalom olyan fájdalom, mint ha be lenne akadva a medencémnél, farkcsontomnál "valami", amit csak én nem tudok helyére kattintani, talán féltem a babát, vagy a fájdalomtól..., nem is tudom. De nem húzódás, vagy tompa nyomás-szúrkodás-feszülés, ami esetleg természetes lenne a terhesség miatt. Ha lesz fejlemény, leírom, hogy mit mondott a csontkovács.
Sensi, a párod még mindig nem fogadta el a babát? Ahányszor írsz róla, mindig valamiféle feszültséget érzek... Van kint olyan barátod, vagy rokonod, aki támogat? Remélem, mert azért az sokat számít.
Katica, gratula a pocikádhoz! :)
Gröni! Nem tudom, hogy mivel bántottak meg Téged, de egy-két ember sosem ér annyit, hogy feladj érte egy teljes társaságot. Még, ha az "csupán" virtuális is. Én is örülök, hogy visszatértél.

Ha valakinek nem reagáltam, elnézést, de most ennyire tellett Tőlem :wink:
Ja, Akíra, kérlek vedd ki a nevek közül a Gusztáv-ot..., teljesen odáig vagyok, mert most már nem csak a család, hanem a rokonság is leszavazta a választásunkat, s persze úgy voltunk vele, hogy nem hagyjuk befolyásolni magunkat, de ha ennyi mindenkinek nem tetszik, félő, hogy esetleg a picurka sem fogja szeretni. Azt meg nagyon nem akarnánk. Így a fiú név jelenleg egy nagy-nagy :?:
Ez van...

Zsé - Anita
zsemlyécske

Megvan, hogy még mit is akartam. Talán Dalma, Te írtad, hogy biztosan nyáron már nem fognak sokan dolgozni. Én úgy terveztem, hogy októberben lesz nálunk egy nagyobb kiadvány terjesztés a szerkesztőségben és, hogy azt még én fogom lekoordinálni. Ez valószerűtlennek tűnik?
Neked van már egy babád, bár biztos, hogy ez egyén kérdése is, de az utolsó hónapokban már tényleg jobb inkább otthon maradni? Lehet, hogy naiv gondolat részemről, hogy max. 2-3 héttel a kiírásom előtt szándékoznék csak otthon maradni? A meló helyem nem nevezhető stresszmentesnek, de egyelőre el nem tudom képzelni, hogy otthon maradjak előbb :?
A már babások, ezt hogy éltétek meg az előző gyerkőc(ök)nél?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!

De jó, hogy rátok találtam! :)
Én is novemberre várom a babuskát, és ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Sonny!
Üdv közöttünk! :D

Zsemlyécske!
Én is végig dolgoztam a Bendivel. 2 és fél hetet voltam csak otthon a szülésig :? . A mi cégünk tankönyvterjesztéssel foglalkozik, és egyedül intéztem 300 iskolát :? Mikor ez lecsengett, még leleltároztattam a boltot. Szóval húzós volt, de megcsináltam, túléltük :)
Most viszont itthon vagyok, de a Bendi ad épp elég feladatot. Ja, és a héten költözöm.
Lesz dolgom bőven.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Bemutatkozásképp leírom röviden a babus történetét. Májusban lesz egy éve, hogy összeházasodtunk, és nyáron határoztuk el, hogy télen elkezdjük a babaprojektet! Augusztusban abbahagytan a gyógyszert (amit soha többet nem akarok szedni!!!!), és novemberben indult az akció :)
Volt egy 44 napos ciklusom, amikor negatív teszt ellenére a doki látott vmit az UH-n, sajnos néhány nap után megjött. Most bízom benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, és novemberben megszületik az egészséges babócánk. Már annyira várom :)

A keresztnevem Judit, 24 éves vagyok és Bp-en élünk.

Judit
Kép
sonny

Zsemlyécske!

Szerintem ha jól érzed magad, akkor jó, ha dolgozol(nem beszélve arról, hogy gondolom a pénz is jól jön :)! Nekem most 2 munkahelyem van, és amíg bírom, addig szeretném is folytatni. Persze vannak esetek, amikor sokkal jobban kell vigyázni. Az orvosom azt mondta, hogy ha bármilyen kérdés felmerül, a legjobb, ha a megérzéseinkre hagyatkozunk, szerintem ez jó elv :wink:

Judit
Kép
sonny

Zsé, hát nem is tudom, mit mondjak az októberig dolgozásról... :roll:
Persze nem is tőlem kérdezted, meg nem is az én dolgom, de szerintem jobb ha nem tervezel annyira előre....mármint persze, reméljük, hogy így lesz ha te így akarod, de nekem egy nagyon jó barátnőm ugyanígy volt vele, április közepére volt kiirva, és a fia megszületett március 22.én.....szóval...persze ne történjen így veled, de azért a kiírás nem egy szent dolog, meg hát valamikor pihenni is kéne! Mert hidd el bánni fogod, hogy nem pihiztél! Mert a férfiak mondják, hogy amikor a gyerek alszik majd pihizel te is, de hidd el ez csak álom....
Szóval én bizti nem vállalnám ezt be....de persze ez csak az én egyéni véleményem! :lol:

Sonny, üdv köztünk! :)
Most hidd el minden rendben lesz és novemberben te is egy gyönyörű babát tarthatsz majd a kezedbe :)

KépKép
KépKép
akíra

Ja, Sonny, ha akarod bekerülhetsz te is a táblába amit kicsit feljebb láthatsz, csak ahhoz kéne nekem pár adat, amik ott vannak! A név és a kor már megvan, na meg a baba kora is :wink: A többit akkor írd le ha akarod és akkor jövőhét hétfőn beteszlek téged is a táblába! :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra: igen, örülnék, ha feltennél a táblára :)
Nevek: Nadin / Noel
Köv. vizsg. 04.24.
első baba
és a Szt. Imrében fogok szülni.

Lányok, képzeljétek a doktornőm tart hastáncot kismamáknak. Először kicsit idegenkedtem, de egyre inkább érdekel a dolog. Hallott már valaki erről?

Szül. várható időpontja. 2008. 11. 10.

Köszi :wink:

Judit
Kép
sonny

Sonny üdv itt! :P

Köszönöm a pocakdícséreteket. :wink: Alig várom hogy a többiekét is láthassam. Az arcokról nem is beszélve...bevallom nekem kicsit nehéz már követni az eseményeket, olyan sokan lettünk :wink: ha esetleg tennének azok is fel képet magukról, akik eddig nem, könnyebben menne vizuálisan kötni a neveket a képekhez?! :idea:

Zsemlyécske drukkolok hogy a csontkovács segíteni tudjon! Munka ügyben sztem mindenki máshogy éli meg! Ha úgy érzed bírni fogod, és minden problémamantes lesz akkor sztem. menni fog.

Gabi, Ditta!
reméljük vissza sem jön az a róka! :wink: Végülis már csak kifelé megyünk belőle.
Nekem még most is nap mint nap fáj, ég a gyomrom, de kezdem megtanulni mi az amit szeret. :roll:

Beagle
ha hugyuti (bocs ez olyan ronda szó, de nem tudom másképp) felfázásról van szó akkor a kamilla mellett kifelyezetten a medveszőlőlevél tea jó még rá.Inni nagyon sokat 3-4 liter folyadék minél gyorsabban,és az kitisztítja.

Sensi
nagyon szép különleges neveid vannak! Hát kint akkor sokkal könnyebb feltölteni egy babakelengyét, ha a fizetés és ár arányok így viszonyulnak az itteni helyzethez. Mi kicsit kénytelenek leszünk összehúzni a gatyaszíjat mert még a házunk sincs teljesen kész...a babaszoba is most készülget. :wink:

Kép
katica_75

Akíra, egy hatalmas puszi a szabadkozásodért (KiSS) az előzőekben így kérdeztem: A már babások, ezt hogy éltétek meg az előző gyerkőc(ök)nél? - Szóval teljesen mérvadónak vehetem, amit írtál :)
Anikó, ezek szerint hasonszakmában dolgozunk! :D Ügyesen lecsengetted a projektet, erőt merítek belőle ;)
Sonny, üdv közöttünk! Valóban azt mondják, hogy ami jó a mamának, az csak jó lehet a babának..., de szerintem ez nem egészen állja meg a helyét. Pl. jól eshet nekem egy irtózatosan kemény éjszakai buli, de a babóka nem hiszem, hogy örömmel fogadná :wink: . És jól eshet nekem a munka, ha a babukának nem igazán kedvez a stressz és a fáradtság.
Szóval, természetesen az ésszerűséget előtérbe helyezve, meg az egészségi állapotunkat, hogylétünket tekintve gondoltam kihúzni egészen októberig a munkába járást.
De érdekel továbbra is, hogy a már babások közül ki, hogy s mint viselte az utolsó hónapokat, illetve, hogy az első babát várók közül is, ki, hogyan gondolja ezt az egészet? Hogy tervezitek?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Lenne egy kérdésem: mikorra várható, hogy az UH-n látni lehet már a baba nemét? Valahol azt olvastam, hogy egy jó géppel akár a 12. héten is látható már. Azért az korai, nem?

Judit
Kép
sonny

zsemlyécske: persze, teljesen igazad van! Én is az ésszerűségi keretek között gondoltam ezt az egészet. De szerintem mindenkinél máshol vannak a fizikai határok, és el tudom képzelni, hogy valaki teljesen jól érzi magát a terhesség végéig, és nem megerőltető számára a munka.
De inkább elcsitulok, mert nekem ugye még nincs tapasztalatom ebben :oops:

Judit
Kép
sonny

Lányok, nehogy öszevesszük már ezen :lol:

Én is csak a véleményemet írtam :D

Én mondjuk veszélyeztetett terhes voltam és itthon voltam a 10.héttől, de mondjuk visszagondolva én bazira rosszul viseltem már a végét! Semmi más nem járt az agyamba, minthogy jézusom ezt is és azt is még be kell szerezni (hiába volt ezer listám :lol: ) És nekem már nagyon elegem volt az egészből, nemhogy dolgozzak :lol:
Szóval amikor az ember már pingvinnek érzi magát.... :lol: Hát nem tudom, de le a kalappal azelött aki végigcsinálja :wink:

KépKép
KépKép
akíra

:) Veszekedés??? Én nem érzékeltem, de elnézést, ha olyasmi kezdeményezés adódott. Szerintem csak vélemények. És klassz, hogy többféle is van belőlük! A szokásos közhely tudjátok: ahány ház... és ahány ember... stb.

Sonny, én is olvastam, hogy akár már a 12. héten is látható lehet a baba neme. Csütörtökön megyünk UH-ra, a Kedvesem is elkísér, lehet hogy 4D-t csináltatunk. Azt mondta az orvos, hogy hiper-szuper felszereltségű a magánpraxisa, tehát elvileg azzal a masinával, hogy ha a babóca valóban ilyen korú, akkor látnunk kell, hogy kisfiú vagy kislány - nagyon kiváncsi vagyok :wink:

Múlt héten pénteken voltam védőnőnél, nem is írtam. Megkaptam a kiskönyvem, de képzeljétek, vagy öt féléből választhattam. Mondtam, hogy sajnos elfogyott a legújabb - én meg örömködtem, mert többen írtátok, hogy az nagyon ronda. Holnapra befotózom nektek, lehet, hogy néhányótoknak ismerős lesz.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Mármint a védőnő mondta, hogy elfogyott a legújabb.
Egy kedves, fiatal, 25 év körüli lányzó, akinek - azok után, hogy az előző lakhelyemen egy rettenetes stílusú nő vette fel a telefont a védőnői szolgálatanál - nagyon megörültem. De persze azt is remélem, hogy a fiatalsága nem okoz semmiféle szakmai tapasztalatlanságot. Fő az optimizmus.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsé: de jó, ez szuper hír! Már én is nagyon várom, hogy kiderüljön a baba neme :)
A csütörtöki vizsgálathoz meg drukkolok nagyon! :wink:

Beagle: sajnos én is elég felfázós vagyok :( A tőzegáfonya kapszula egész hatásos, de persze az sem csodaszer. Ha nagyon kellemetlen menj el dokihoz szerintem, nekem magától csak ritkán múlik el. Amúgy az orvosom azt mondta, hogy a kismamik még inkább hajlamosak a felfázásra, szóval lányok vigyázni!

A kiskönyvről: már én is kaptam, nagyon édes a védőnéni, tényleg nagyon jó élmény volt :) Kíváncsi vagyok melyik az új csúnya, amire gondoltok. Az enyém lilás színű, de nem mondanám, hogy csúnya. Bár nagyon örültem neki, szóval a hupikék lenne, talán akkor is szépnek tartanám :lol:

Judit
Kép
sonny

Kép

Na ez az új kiskönyv! :evil:

KépKép
KépKép
akíra

Zsé, jajj bocsi, én se veszekedésnek akartam írni, szóval csak azt akartam én is jelezni, hogy ez tök más mindenkinél :wink:

Remélem, hogy hamar kiderül mindenkinél, hogy kislány lesz-e vagy kisfiú!
Nálam Kyránál csak a 18. héten tudta megmondani a doki, hogy kislány! Aztán mi a 25. hét környékén voltunk 4d ultrahangon, és ott megerősítették, hogy kislány, és tényleg :lol:

De elvileg már egy jó gép és egy jó doki megmondhatja ha a kismanó mutatja magát! Mert ugye az se mellékes :lol:

Mindjárt be is másolok valamit nektek erről:

"A külső nemi szervek a hét végére már felismerhetők: a genitáliák bimbója a fiúknál hímvesszővé, a lányoknál csiklóvá és nagyajkakká formálódik."

Ezt írja a 11. hétről, amibe ugye már Zsé te is benne vagy! Meg én is :lol:

KépKép
KépKép
akíra

:-) Izgalmas nagyon!!! Már alig várom a csütörtököt :lol:

Hát, Akíra valóban nem túl tetszetős ez a kiskönyv. Szószerint semmilyen, nem is értem, hogy mi volt a bajuk azokkal a képesekkel, amiket nekem is mutatott most a védőnő... miért cserélték le erre? Bár, igaz a funcióját nyilván nem veszíti el így sem, de hát azért csak jobb ránézni egy dekoratívabb kiadványra.
Mára én elköszönök! További szépet Nektek! Holnap...

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!

Akíra!
Hát ez a könyv tényleg nem valami fantáziadús........!
Az én könyvemen egy csajszi van a kisfiával, ilyen a kismama különszámának címlapja is. Kékes árnyalatú az egész.

Katica!
Igen, néha már én is érzem, hogy elvesztem a fonalat, annyian vagyunk! És azokat tudom jól beazonosítani, akikről van fotó!
Szóval ezen felbuzdulva teszek fel egyet magamról, de most csak ezt találtam, mert a melóhelyen vagyok.....Ja, és nem is a legfrissebb, 2 éve készült kb. Majd teszek fel otthonról frisset.
Kép

Zsé!
ha még az első babát várod, természetes, hogy ha jól érzed magad, addig dolgozol, míg jól esik. Az első babámnál én is csak a szülés előtti utolsó 6 hetet voltam otthon, de most már alig várom a május végét, hogy otthon legyek...De ebbe már az is belejátszik, hogy így a két nagyobbal otthon tudok lenni a nyári szünetben! Meg hát eléggé stresszes is itt! Bár amióta tudják az állapotomat, mintha jobban kímélnének!

Sensi!
Igen, olyan az a baba! udod, sír, nevet, elalszik, sőt még büfizik is....TEljesen, mint egy újszülött! Igen, az a szomorú, hogy alig drágábbak kint a dolgok, na de a fizetések.....
Én is kérdezni akartam, hogy ha meglesz a baba, lesz -e segítséged? Szüleid, esetleg tesód hol élnek?

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Legelőször is:
Mariann, nagyon sajnálom..... :(
Beagle :) , medveszőlőlevél tea tényleg nagyon hatásos felfázásra, de terhesség alatt tilos inni!!A tőzegáfonya is nagyon jó, de szerintem azért kérdezz utána, hogy jelen állapotban is az-e...
Sonny :) üdv közöttünk!! :)
Dalma, nagyon örülök, hogy alábbhagytak a rosszullétek!!Úgy néz ki nekem is kezd jobb lenni!!!!Ideje volt... :roll: El se hiszem, h holnap már a 11. hetet is betöltjük!!Olyan régóta várok erre!
Zsé :) , nekem is az a véleményem, hogy ne tervezz annyira előre munka-tekintetében. lehet hogy tök jól fogod bírni a végéig, de lehet, hogy nem...
Katica :) gratula a növekedő pocihoz!! :) De jó vékony vagy Te is...
Akíra :) , tényleg nem valami esztétikus az új kiskönyv...én holnap megyek védőnőhöz könyvért, remélem lesz neki régebbi is...Igyekszem valamelyik este feltenni egy vonalzót végre, de segítesz majd nekem?Én ehhez annyira de annyira béna vagyok... :oops:
Ditta :) nagyon csinos vagy a képen!
Én is felteszek majd képet, pocakról is (akkora már mint másnak félidősen), de csak ruhában!!Nekem naggyon nem esztétikus anélkül... :(
Lányok, többen írtátok, hogy hanyattfekvés közben szúrkál a poci...van valaki olyan is, akinek pl. menés közben??Mert nekem szokott néha, úgy belenyillal néha járás közben ott legalul, hogy meg kell állnom. Én ilyet csak "öreg"terhesen észleltem eddig, úgyhogy kicsit meg vagyok ijedve, mi lehet ez...lehet hogy nem kéne annyit cipelnem a 14 kg-os fiamat?.... :roll: Van valakinek ilyen?
Ésésés képzeljétek, én is érzem a Picurkát (úgyhogy Sensi, lehetséges!!)!!Tuti, hogy nem keverem össze mással, ez ügyben már gyakorlott vagyok. Nagyon ritkán, a pocakom aljától egy kicsit feljebb egy-egy kis gyenge "simogatást" érzek, de mondom, még elég ritkán...csoda jó érzés!! :) Nagyon várom már a hétfői uh-t!!!!
judit_78

Sziasztok!
Zsé,
Én a 24. hétig dolgoztam Kornéllal, a munkát bírtam volna tovább is, csak autóval utáltam már bejárni a munkahelyre, mert akkor túrták az utcákat amerre jártam, és hosszú volt az út, háromnegyed óra kb. Meg jött a meleg, és nme akartam kimozdulni a hűs szobából, csak sétálgatni az udvaron a szomszéd lányokkal és babáikkal. A 32. hét után jött a hát-láb derékfájás, akkor sántítottam is egy ideig, az utolsó pár hétben meg alig bírtam felkelni, mindig szundikáltam és csak a babán járt az eszem. Persze egyén függő ki mennyit bír, én elég punnyadék voltam. Előre nem tudhatod, milyen lesz neked is az uccsó pár hónap, lehet, hogy augusztusban előjön valami (vizesedés a melegtől, fájdalmak) és jobb, ha azt tudod mondani a munkahelyen, hogy na jó, ennyi volt. Mert ha bevállalsz ekkora feladatot, akkor ott kell maradnod.
A másik érv az otthon mellett, hogy kicsit szükség van pihizni lelkileg is, mert utána nem fogsz soha többet lazítani... :)
Ez csak az én véleményem, a barátnőm csak az utolsó hónapot töltötte otthon, a banki bónusza miatt, és azt mondta soha többé nem dolgozik ennyire terhesen.
kiskönyv: ugyan olyan, mint Kornélé volt 2 éve, de az is 2005-ös volt. :)
Neme: baránémnak megmondták a 12.héten, hogy valszeg lány, nálunk csak a 22. héten 4D-n derült ki.
üdv, Dalma

Kép
Kép
dalminha

Ja és igen, Balázsnál nekem is megmondták a 12. héten, hogy fiú...pedig nem volt valami hűdejó a gép...
judit_78

Judit,
Nekem is olyan csúnya maradt a hasam, hiába kentem végig. Vágás alig látszik, de felette nem húzódott vissza a bőr, ezt hívják kötényhasnak :? alig várom már, hogy kitöltse a baba. Képzeljétek, nekem a bőröm az utolsó három hétben repedezett el teljesen, addig semmi nem volt, már örültem neki.
Ditta, nagyon szép vagy és fiatal!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalmi, hát akkor mi ebbe is hasonlítunk egymásra! Amit leírtál az utolsó hetekről, hónapokról, hát detto mintha magamat olvastam volna :lol:

Hát szerintem a nemet csak a fiúnál tudják megmondani! Mert hát ugye olyat már láttunk, hogy azt mondják kislány és mégis megkukacosodik a végére, de olyat még nem hallottam, hogy láttak kukacot és végül kislány lett :lol:
Szóval szerintem a 12. héten még csak a kisfiú látszik igazán! Bár persze egy hiper géppel meg 4d-vel igen, de sima 2d-vel nagyon toppon kell lennie a dokinak ha meg akarja mondani, hogy kislány :lol: Ez olyan izgi!
Egymás után mindenki majd meg tudja, hogy ki lapul a pociba
:lol:

A hasam nekem is csúnya maradt, szóval én is várom, hogy kitöltse Zsebi és akkor szép kerek lesz megint :lol:
És hát igen a repedezés nekem is az utolsó hónapba jött! Elötte tök szép volt! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

ezt most fotóztam: Kép

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?