A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Na en meg hogy jartam... vagy a gyerek inkabb. Minden vagya szulinapra egy PSP, hat ujonnan marha draga es most erre nem fussa, de akkor vegyunk hasznaltat, mondtuk, ugy is draga de hat az ujis karcos lenne, es ha fullon mukodik a hasznalt akkor oke. Irany az ebay. Mar uton is van a cucc... vettem mastol ott jatekot, nos az meg ma megjott a postan... en sejtettem, hogy az egyik csomag az elrejteni valo, de a gyerekem lecsapott rajuk, imad bontogatni, hat nem tudtam kikerulni a dolgot, bontotta es rajott :) Fulig ert a vigyora, magat a PSPt meg ugyan nem latta hisz meg ide sem ert, de rogton kozolte, ha van jatek van gep is... ehhh... oda a szulinapi meglepetes :D:D Mondtam neki, hogy eztan csak tortara szamitson... de azert lehet, hogy titokban keritek meg melle valami kisebb hordereju ajandekot, hogy azert a meglepetes resze se maradjon el teljesen, bar a nagy vagya igy is meglesz.
Aron is kapott pakkot, avent elektromos etel es uvegmelegitot... ha most nem is kell egyelore, kesobb nagyon jo szolgalatot fog ez meg tenni (plane hasznaltam, toredek aron ez is :))

luna6

Csak gyorsan írok: cumisüveg, etetőcumi: TommeeTippee, 1-es erősségű a cumi, ez a legkisebb, de főleg a forma a jó, hogy úgy kell szívnia, hogy az egész szilikont mélyen bekapva, majdnem, mint a mellbimbót. Szelepe is van, hogy a lehető legkevesebb levegőt nyelje.
Kép
Kép
detti_10

ahogy nezem, ez a cumi ugyanaz pepitaban, mint az avent, az is igy nez ki, ezt tudja. na de amugy sincs sok uj a nap alatt :)

eppen orditozasban vagyunk, a nappali evesek vegere ez sajna meg gyakran kijar, igy nehez eldonteni eleg volt e a kaja...

luna6

Sziasztok,

Jesszus olyan sokat tudtok írni! Persze ez nem baj, mert tök jó olvasni :lol: !

Tegnap megjártuk a gyerekorvost. Megkaptuk a combunkba az első oltást. Elvileg ma délutánig várható hőemelkedés/láz, de eddig még semmi :lol: . Az orvos is mondta, hogy nagyon ritkán jelentezik ez oltás után. Ja és ha szükséges akkor a lázat a hónaaljában kell mérnem. Illetve van cumihőmérőnk is, de akkor viszont kb. 0.5 le kell vonni a kapott értékből.
3900 gramm, 54 cm és 38 cm fejkörfogattal rendelkezünk :lol: .
Növünk mint a gomba!

Jenny, mi három fajta cumit próbáltunk ki. A harmadik jött be :lol: . Először az aventeset próbáltuk, szívta-szívta, de állandóan nagyon hamar kiköpte. Aztán vettünk mam-osat, az is hasonló formájú mint az avent, de az se igazán jött be neki. Végül most vettem neki a múlt héten egy chicco-t (physio) a szilikonos változatát. Ennek kicsit felfelé görbül az íve és kisebb a cumirésze, mint az aventnek és a mamnak.
http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=707&category_id=58&option=com_virtuemart&Itemid=135
Szóval nálunk ez lett a nyerő. Bár így is ha félálomban van, dög fáradt, nyűgös és kiesik akkor reklamál, hogy rakjam vissza. De ha már mélyen elaludt akkor magától kiejti és magához az alváshoz már nem kell neki.

Lehet egyébként kísérletezni, szilikonos, latex, ilyen-olyan forma, keményebb, puhább. Ja és Jenny, hát Natasa milyen szép nagylány! Klassz a tigrises szerkója!

Én egyébként elve idegenkedem a latextől, a szilikonos valahogy higiénikusabbnak tűnik nekem, mind a játszócuminál, mind az etetőcuminál.

Mi egyébként szintén chicco cumisüveget használunk a klassikus változatát asszem esay feed bolttle a neve és szilikonos a cumi ebben is.http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=403&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=134

Nálunk még a szobánkban van a lányzó, de pont most tervezzük, hogy megy a saját szobájába, mert főleg reggel amikor már mi sem alszunk olyan mélyen eléggé zajosan alszik és hát minket is felkelt.
Nekem nappal is sokat alszik az ágyában, hogy a nappaliban mehessen a légkondi ami jobban és gyorsabban hűti a lakást. Be van kapcsolva az angelcare, de azért néha-néha ránézek.
Én nem aggódom a miatt, hogy hogy fogok aludni ha már nem lesz mellettem. Most se látok rá, mert az ágyában az ikeás rácsvédő van ami az egész ágyon körbemegy, szóval nem látom mit csinál.

Geo, tök jó, hogy rendeződik a szopidolog nálad. És már nem emlékszem ki írta, de én is gyerekorvost váltanék, ha amiatt elítélne, mert végül a tápszer mellett döntenél. Meg úgy egyáltalán, nem lehet őszintén beszélni hozzá, mert előítéletei vannak????
Mindenki úgy csinálja, ahogy az neki és a gyerekének a legjobb, a többiek meg le vannak sz@rva!

Geszter, nekem is hullott a hajam, bár nekem nem rögtön kezdett el hanem egy 3 hét elteltével. Vettem rá vitamint és most úgy tűnik kezd normalizálódni. Viszont a régi zsírossága is visszatért sajnos :( :evil: .

Csilla, Léni nagyon édi :lol: és látom már ti is kinőttétek az első zoknijaitokat :lol:

Mi már kinőttük az összes 0-1 hónapos és 56-os rugikat, nem bírja már a lábát kinyújtani benne rendesen. Bár most épp nincs is szükség rugikra, mert hőség van. Nem tudom nekünk valahogy mind olyan slank szabású volt.
A bodyk-napozók azok még jók, de azoknak valahogy hosszabb a szabásuk.

Üdvözlet a babanet 2010 júniusi babák fórumozóinak!
Kép

Apa kedvenc bodyját vettük fel (a felirat miatt) és a nyerő cumit szívjuk:
Kép

Mélyen alszunk, a cumit kiejtettük, de biztos ami biztos a mutatóujjunkkal tartjuk nehogy megszökjön amíg alszunk :lol:
Kép
Vendég

LÁNYOK! S.O.S.! ... nekem már megint oltári problémám van

sajnos eszti továbbra sem eszik minden egyes óra minden egyes perc kinkeserves nekem és neki is és a férjem is készül ki...t ürelmileg toppon vagyunk bár ma 2 órát!!! aludtam lassan összeesem nagyon durván élek! ...

szóval a gyerek nagyon erősen NYÁLAZIK! nem a tej a nyál folyik a szájából plusz az öklét nyomogatja erősen be a szájába - ami lehet attól hogy ugye éhes hisz a szoptatásunk még mindig rapszódikus hol eszik (ha félálomban van és ha átverem hol nem és üvölt) szóval lehet hogy NŐ A FOGA??? van ilyenre példa???
és azt honnan tudhatom meg?
szerencsére mértünk 1 heteset és 30 dkg-t hizott vagyis jól van meg a kutacsa is jó szerintem de szerintem kevesebb a pisije ... de lehet hogy ezt beképzelem és az is tény hogy a teljes napirendünk felborult!!!! a gyerek csak kézben van el és látszik hogy szarul van a bőrében mert amikor jól van gügyög játszik nevet kacag hangosan!!!! ... de hát ugye 40 percnél nem tart tovább és nehezen alszik hullafáradt és néha ugye még éhezik is!!!! :-(

szóval fogzásra ilyen kicsi korban lehet esély?
mert attól lehet hogy nem eszik... vagy hát fogalmam sincs... :-(
tök kész vagyok!!!
Luna - Vok segitsetek ...
május 29-ei eszti
Vendég

Luna, neked akartam még írni, hogy ha a férjem megy bevásárolni én NAGYON részletes listát írok neki.
Ez azt tarkja, hogy a szalámiknál leírom hogy pulykasonka és a márkanevét is, hogy milyet hozzon. A pelenkánál pl, hogy sárga a csomagolása, a nevét és hogy mekkora méretet.
Így általában elkerülhető, hogy az üzletből felhívjon és megkérdezze, hogy mit melyik polcon talál, vagy hogy melyik nevűt és abból is milyen tipusú pl paradicsomszószt akarok.
Ha így csinálnád, lehet, hogy nem venné meg a legdrágább cuccokat és azokat a dolgokat hozná amit te is mindig veszel.

És Aronnak olyan aranyos orra van, és olyan büszke pofival alszik az első képen :lol:
Vendég

elvileg vannak ilyen csodak (a gyakorlatban, nem elvi sikon persze :D) hogy a gyerek ilyen koran fogzik, fenyevente van olyan gyerek is, aki foggal szuletik, megis nem valoszinu szerintem, hogy ez lesz a megoldas. Lehet, hogy ehes, de ezt igy messzirol... a fogt onnan lehet tudni az attores elott, hogy latszik az inyeben a feherseg... de joval elobb is nyalzanak minthogy az attorese a fognak, akkor meg nem latni semmit.
gyerekdokit nem lehet utolerni? Ha ugy erzed kevesebb a pisi, ha ugy veszed eszre nem jol van a boreben akkor akarmi is van, szerintem meg kene dokival beszelni, mert ha csak raparazol is, o megnyugtat ha igy van es ettol a helyzetetek is nyugisabb lesz... gyerek nagyon megerzi am. Ha meg lepni kell valamit, akkor meg megintcsak ugye a doki a megfelelo. (vagy ha doki nem elerheto, esetleg a vedono??)

luna6

köszi Luna a gyors választ... alig látom a betűket a végkimerüléstől... de nem adom fle

2 védőnővel is beszéltünk a mienkkel és a helyettesével mert az első szabin van... hétfőn kijön a másik a helyettes! mindkettő azt mondta hogy lehet hogy jön a fog de nem lehet ellenőrizni csak azt a fehéres bigyót amit irtál.... enni evett jól az egy hét dráma alatt mert tegnap volt tisztasúly mérés és 30 dkg-t hizott és 20-at kellett volna de jönnek ellenőrzik a kutacsot stb.
de ami nálunk van több mint dráma ... EGÉSZ NAP ÖLBEN VAN A GYEREK ÉS MÉG OTT IS ÜVÖLT...
kakija van pisije van... mondom néha van vidám perce is ...
szopni nem nagyon szopott ma!!!! csak 1x sikerült átvágnom... sajnos... ma esküvőre kéne mennünk lehet hogy hagyom a pipibe...
bár számianak ránk a legjobb haveromé...

de én annyira KÉSZ vagyok.. romokban és legszivesebben bőgnék egy akkorát... fuhhhh
Vendég

Nanetto, nem belekontárkodni akarok, és főleg nem Lunával ellenkezni,az ilyen korai fogzás lehet, hogy nagyon ritka, de nekünk Lilinek nagyon korán jött a foga. Most már nem emlékszem, hogy pontosan mikor, csak arra, hogy ugyan ezeket produkálta és emlékszem, hogy a doki váltig állította, hogy kizárt, hogy a foga jöjjön. De jött. Úgyhogy azért kérdezd meg a dokit, ha tudod, de nézegesd az ínyét is. Szerintem simán lehet a foga.

Kép
Kép
hari

Ja, a szempilla eltűnt reggelre :roll: Illetve volt egy az arcocskáján, odaszáradva, de nem állítom biztora, hogy ugyan az. Mert ugyebár egyik szempilla pont olyan, mint a másik :lol:
Könny: annyi helyen olvasom, hogy a babák könny nélkül sírnak. De Bence óriási könnyeket ejt, mikor sír. Akkor most hogy van ez???

Kép
Kép
hari

Ja és Nanetto, tudom, hogy nem ma kezdődött a "dráma", de azért jó ha tudod, hogy holnaptól rossz időt mondanak, Bence pl. egész nap szinte letehetetlen, valószínűleg érzi az időváltozást. Lehet, hogy ez most nálatok is rátesz a dolgokra.

Kép
Kép
hari

Amúgy a BCG oltás csak akkor jó, ha kifakad? Ha csak dudor van és kicsit lilás, az nem elég reakció?

Kép
Kép
hari

Közben utánanéztem, nem kell hogy kifakadjon, elég a csomó :lol: De még ki is fakadhat. Cicim továbbra is fáj, hiába kenegetem Canestennel.

Luna, neked most már tök jók?

Kép
Kép
hari

Már megint magammal beszélgetek? :cry:

Kép
Kép
hari

vagyok csak itten bufoges van meg kukacolas... es felkez...

naszoval miert ne szolnal bele, amit irok :) en is azt irtam, hogy van ilyen, elofordulhat csak nagyon ritka :) marmint, hogy a nyalzas mar most ezt jelentene. na de mindjart lett is egy daran ilyen ismerosom altalatok, akinel ez volt :) viszont ketmareknyi olyan mar volt, akinel meg nem ez volt... szoval ugyanazt mondjuk--- mindamellett szabad nekem ellent is mondani, ha ugy jon ki a lepes :D

hat a raharapas meg fajogat, de mar belejottunk. arra figyelnem kell, hogy egy egy hasfajos roham kozben ne tepje le tovestul a mellemet :) az azert meg elegge faj, ha ugy rangat :)

konnyek: van nekik, megfelelo mennyiseg, anelkul nem is letezhetnenek, max nem latvanyos sokaknal :) mancimnak kesobb sem volt, ugy bogott nagyobbkent is, hgy semmi taknya-nyala egybefolyas, pedig ahoz ertenrk a gyerekek, vittem is beutaloval szemeszetre mert a hazidokinak is fura volt, de kiderult, neki is eleg csak a normal minimal szinten van :) kesobb aztan nagyobbkent lettek konnyei is :D

ehh itt megint jonn a boges es hasfajas...

luna6

Nikvik, tovabb tart reszletes listat irni emberemnek, mint magam bevasarolni :) me hat ugye van ami csak a boltban ugrik be a kosarba, ott jut eszembe... szoval gyors konkret bevasarlas mukodik listaval, szoktam is igy kuldeni, de kuldom vele a csajomat is ha hajlando, mert o jobban kepben van :D de 'nagybevasarlast' jpbb szeretem magam intezni... lassacskan mostmar majd megint en fogom, ha kitalalom, hogyan. a nyar konnyitett palya, segit manci... suliidoben meg lehet az lesz, hogy szinten vele csinalom majd ha idehaza van, bar ennel meg gazdasagosabb ha hatrahagyok mindenkit keso este es ugy megyek... na valami biztos lesz, ehen nem halasztom oket :)

yunderiek a kepek, az a topikbekoszonos halali :D

luna6

Nyuszi, hát akkor Liza még nagyobb is, mint Léni. :D
Ja, Lénának ma van a névnapja? :) Na, viccet félretéve, tudom, hogy valamikor két nap közül lehet választani az évben (ezek szerint ma van az egyik), de mivel nem vagyunk nagy ünneplősök, a névnap meg számomra tulajdonképpen semmit nem jelent, nem tudom, hogy mi legyen vele.

Luna, nekünk is talpas van, a talp része állandóra a kocsiban. Jó ötlet ez a betét bele.

Geo, még akartam írni, hogy azért sem árt elmondani a dokinak a tápszert, mert bizony ha receptre írja, úgy olcsóbb ám. Nem 2900, hanem 2200 forint. Azért az nem kevés különbség.

Vik, jaj, de tündéri az az üdvözlős fotó. Továbbra is édes Zoé. És egyre jobban tetszik a neve. ;) Ha lenne következő leányzónk, megfontolnám.

Hari, bizony nálunk is van könnyes sírás.

Nanetto, sajnállak benneteket. :( Elmentetek végül az esküvőre?

Nem fogjátok elhinni, illetve én magam sem hiszem el, hogy 6 óra van és Lénának ma még a hangját sem hallottuk. De egy nyikkanást sem. Eszik, nézelődik, jár keze-lába, alszik. Egyedül illetve cumival, hang nélkül!!! Természetesen dél környékén már elkezdtem azon agyalni, hogy ugye nem lesz beteg vagy mi történik most? Hát ja, nekem sem jó semmi? Emlékszem, Luna, amikor Te is így jártál. Ezek után rettentően várom az estét. Borzasztó kíváncsi vagyok, hogyan alakul.
De ennél is jobban várom a holnapot, amikor végre jön a felszabadító hűvösebb idő.[/b]

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nagyon bejott ez a 'talp-ala-valo':D:D addig lehetetlen szogben ult a gyerek, ugy megdolt vele a kagylo, azota sokkal baratsagosabb latvanyt nyujt benne.

Bizony en voltam vele ugy, hogy semmi sem jo, ha uvolt miert uvolt, ha csendben van es alszik akkor tuti valami baja van :D:D ha keveset alszik az a baj, ha 'sokat' akkor az... :D:D ebbe mindenki beleesik szerintem :) vagy majdnem mindenki... ne beszeljek mindenki helyett :)

luna6

Nanetto, remélem azóta jobban vagytok Esztivel. Húúúú elképzelni sem tudom mennyire borzalmas érzés lehet hogy nem eszik és nem is lehet tudni mi a baja szegénykének. Lehet tényleg a melegtől, vagy a közelgő időjárásváltozástól ilyen zaklatott (állitólag 10 fokot esik holnap a hőmérséklet... már várom mint a Messiást!). Én biztos felhivnám a gyerekorvost tanácsot kérni, főleg ha kevesebb a pisije mint szokott. Megfigyeltem hogy mindig az után érdeklődik orvos és védőnő, hogy hány pisis meg kakis pelenkája van a gyerkőcnek. Szóval ez biztos fontos szempont nekik.

Márkó sem aludt ma egész délután, valószinűleg pocakprobléma miatt. Alvás helyett köpte vissza az anyatejet órákon keresztül, sugárban jött belőle még több mint amennyi belement... legalábbis nekem úgy tűnt. Végül este felhivtam a doktornénijét aki megnyugtatott, hogy ez valszeg azért van mert túl mohón eszik a bébi. Ez igaz is, de szegény azért eszik mohón mert ha megindul a tejem akkor úgy ömlik, hogy alig győzi nyelni az óriási kortyokat. Nem tudom igy hogy ne legyen mohó???

Este lefejtem egy kicsit szoptatás előtt, de ez sem segitett. Aztán megkóstoltam a lefejt tejet, mert állitólag nagyon rossz izű és hát ugye kiváncsi voltam, hogy mivel etetem. Ti már kóstoltátok? Szerintem nem volt rossz, sőt finomnak mondható, meg is ittam az egészet. Na jó nem volt olyan sok, Márkó meg kapott frisset.

Szerencsére még igy bukósan és késő estig nem alvósan is teljesen békés és jókedvű volt Márkó. Persze nem nagyon raktam le, mert akkor úgy mocorgott meg nyökögött mint aki nem érzi jól magat. Hát mondanom sem kell hogy imadok babázni vele, érezni a finom puha bőrét és a babaillatát, úgyhogy nem volt gond hogy ma ilyen ölbebaba volt. Jó hogy azért tudtam közben beszélgetni meg játszani Moirával, mert ő is nagyon igényli a társaságomat.

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Mennyire édesek az alvóbabák, Léni és Zoé! A cumis képek csúcs szuperek. A babahordozós kép is tündéri, csak milyen kényelmetlen lehet szegénynek!!!

Márkó eddig 2x ült autósülésben a balatoni kiruccanás okán. Hát nagyon nem szerette. Szerencséje hogy nincs autónk, igy nem sűrűn kerül elő ez a tartozék.

Balatoni nyaralás jó volt, főleg hogy barátainknál voltunk, akiknél minden nyáron. Igy nem volt idegen a hely. Mi Márkóval többnyire a házban voltunk, Balaton vizét még nem próbálta. Esténként mikor kevésbé volt hőguta akkor elsétáltunk fagyizni és az nagyon szuper volt :lol:

Asszem valaki kérdezte itt a fórumon hogy kisbabát lehet-e tengerben fürdetni. Én nem tenném bele még a Balatonba sem, mert szerintem túl hideg neki ez a viz. Jövőre viszont már simán úszhat ha kedve tartja. Persze vannak bébik akik tengerben születnek és ugyebár túlélik (többnyire). Szóval biztos ezt is túlélné... csak minek ezzel zaklatni?

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Vik, milyen vitamint vettél hajhullás ellen?

Vok, tudsz esetleg erre is valami homeo bogyós csodaszert?

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Este 9-ig nem volt egy hangja sem Léninek. Aztán 9-től 11-ig tartott az altatás, ami ugyebár nem is olyan vészes nálunk és más is volt annyiban, hogy én a kiságy mellett ültem és onnan nyugtatgattam több-kevesebb sikerrel. Kétszer kellett felvenni, mert akkor nagyon sírdogált. Aztán 23-tól 7.15-ig aludt. :) És nagyjából én is. :)

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Nikvik, köszi a Chicco cumi ötletet, fogok is venni. Már annyi cumi figyel a szekrényben, hogy ihaj, és egyik sem kell neki. Nekem is a szilikonos szimpibb, a latex olyan büdös.

Nálunk a pocifájás már van délelőtti, délutáni és esti verzióban is. A délelőtti, du.-i lightosabb, az este 10-es menetrendű meg visítós, panelrázós iszonyat. Még jó, hogy max. 1-1,5 órát tart csak. Miután már minden csodaszert kipróbáltunk, tegnap bevetettem az édeskömény teát. Óránként kell neki adni egy evőkanállal. A második adag után el is nyugodott, és 3 órás kelésekkel, visszaalvásokkal átvészeltük az éjszakát.

Nanetto, éppen nemrég olvasgattam vissza a régebbi Kismama újságaimat, és abban volt egy ilyen kérdés, hogy mi okozhatja, ha nem akar szopni a kisbaba. A szopis tanácsadó szerint lehet az oka a menzeszed, mert akkor megváltozik a tej íze. Lehet ok még, hogy elkezdtél valami új vitamin készítményt vagy étrend kiegészítőt, aminek az íze átmegy a tejbe.
A túl erős folyású tejre más szopis pozíciót ajánlanak, bölcsőtartásnál feljebb kell emelni a baba fejét, tehát a baba eleje magasabban legyen, mint a lábai. Fekve nem próbáltál még szoptatni? Hátha…
Jó módszer az is, hogy kifejsz belőle egy picit szopi előtt, de ezt csináltad is.

Geo, mell kisebesedésre jó szer a Garmastan kenőcs is, patikában recept nélkül kapható.

Aranyosak a kislánykák!
Nati haja is kezd ritkulni, de csak elöl, mert hátul már bundesliga frizurája van, kikunkorodik a vége.

Kép
jenny29
Mór

Jenny, reszvetem es egyutterzesem. Mi is igy kezdtuk a kolikas szakaszunkat, hogy atterjedt barmely napszakra. De a rosszabb csak eztan jott, pedig azt hittem mar ennel farasztobb nem lesz... mostanra ugyanis a kajalas kozben (elott?..utan? kornyeken) jon a nagy haddelhad. Ennek kovetkezteben tegnap esti lefekeveses kajalastol (fel kilenc) mostani pillanatig nem volt egy olyan etetes sem amit ne vergodessel tolttunk volna. A leg beketurobb szerzetest is kilendetene a lelkivilagabol, amit csinal. Nem feltetlenul ordit, bar azt is idonkent egy sort, hogy ne legyunk eszrevetlenek...de fujtat, horog, pruszkol, jar keze laba mint a csephadaro, szoval rugdos es a kezeivel is csapkod, kozben a testevel tekereg mint egy giliszta...az egesz egy vergodes, es ehez ugye a mellem a szajaban (idonkent rohamszeruen kiszedem, mert ugy 'raharap' a kepesztes kozben es tepi a fejevel egyutt jobbra balra, faj is megint az, amelyik a roszabbik)
Halalosan elegem lett... oda jutottunk, hogy miutan negyed ottol negyed hetig allt a bal majd lefekudtem es hetkor keltett (vegulis a 3 ora letelt ugye) es ujabb vergodesbe kezdett, hogy egy ido utan amig probaltam higgadt maradni elszallt az agyam, ugyhogy ment az agyaba szabad valogatasu orditozasra, en meg huztam ki a konyhaba, mert ilyenkor mar a legjobb ha tavol vagyok... kulonben menten elajandekozom az elso jarokelonek. Kicsit zajos tavozasomra apuka is elomaszott es akkor o vette kezelesbe a dedet... csinaltam neki elso adag ujfele homeos bogyot amit Eszter javallott... hat nem tudom van e osszefugges, vagy csak a gyereket is kiutotte ez az ejjeli menet, de lehiggadt... bar enni tovabbra is csak verekedve (el nem tudom kepzelni mennyi megy igy bele, ha egyaltalan valami, a gyengebben tejelo mellem szerintem megint le van zacskosodva, na de hat ha normal inger sem eri meg ki sem uritik ugye, nem csoda... plane, hogy az idegeim is rongyosak, attol sem tej szokott termelodni) aztan egy ido utan elcsendesedett a karomban es ment az agyaba hasalni, na azota csend van.
De meg fontolgatom, hogy elajandekozom, vagy berbeadom, mig megjavul :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.24 09:38-kor.

luna6

Jenny, az edeskomeny tea filteres, lefozod e ugy adod neki? Eddig csak en ittam... bar lealltam vele par napja, mert hatha attol lett neki ez az eveskozbeni orjongese, de mivel nem javult asszem nem a tea a ludas, hanem a szoftver megiscsak :)

luna6

Luna, úgy látszik ugyanazt a módszert alkalmazzuk ma :lol: .
Este 10-től hajnali 5.15 alvás, ekkor evett, majd evés után aludt kb 1 órát 7-ig ekkor megint kért enni, de csak nasizott, utána elaludni nem akart, de elég nyugis volt, nyűglődés kezdetén bevettem a hasra fordítom cselt és 5 perc nem telt bele és aludt! Egészen 9.40-ig ekkor felébredt egy kicsit elvoltunk de elkezdett kezet tömködni, így megint ettünk, ekkor normál adagot (10.15), na az óta nem alszik. Büfi után egyszerűen megkergült!!! Asszem lassan eléri a tűrőképességem harárait.
Ordít, visít, cumi nem kell neki, dajkálás nem kell neki, pihenőszék se, így bevágtam a kiságyba én is, bekapcsoltam a zenélő-világító csikóhalát és én is kivonultam a konyhába mosogatni.
Hozzátenném még mindig nem alszik, hanem magában vergődik a zenélő izével és nagyokat ásítozva nem kifejezetten sírva, inkább kiabálva reklamál.
Csakt tudnám miért????? :roll: Már mindent kipróbáltam és semmi nem jó neki :evil:
Komolyan mondom, ha ezt így folytatja nemcsak a konyháig megyek, hanem lemegyek a partra fürdeni és napozni, hogy végre feltöltődjek.
Luna nem cserélünk gyereket 1-2 napra hátha a környezetváltozás jót tesz majd nekik???
Vendég

Ja amikor időpontokat írok, hogy mikortól mikorig alszik, azt úgy vegyétek, hogy itteni görög idő szerint írom, szóval itt már 11.30 van és még mindig nem hagyta abba műsort...
Vendég

Geszter, én a Biomineral plus-t szedem. A nőgyógyász javaslatára a hajhullásra. Sajnos azt nem tudom, hogy lehet-e Mo-n kapni.
Mo-n én régebben a Biovanne vitamint szedtem hasonló célból.

Geo, mi újság veletek? Szopi hogy megy?

Egyébként tudtátok, hogy Görögországban kanyaró járvány van :roll: :roll: : http://velvet.hu/poronty/2010/07/23/kanyarojarvany_miatt_nem_tanacsos_kisgyerekkel_gorogorszagba_es_franciaorszagba_utazni/
Ami azt jelenti, hogy 2010 január 1 óta 125 megbetegedés volt eddig. Ez szerintük járvány?? Nekem teljesen más fogalmam van arról, hogy mit is jelent a járvány.
Ja és jó hogy itt élek és minden nap hallgatok/nézek híreket, de semmi ilyesmiről nem beszélnek :roll:

Bedugtam a cumit és végre ráharapott :lol: .
Csönd van!
Alszik!
Vendég

Ket oras elteresben vagyunk :) te plussz egy magyar idohoz, en minusz egy :)
Ugy nem lehetne, hogy nem cserelnek, csak en kolcsonadnam Aront? :D:D egyelore meg alszik... de oreg indian nem fejejt, en meg mindenre vilagosan emlekszem es a mellem is sajog tovabbra is, megint.
Igazabol en sem tudom am mit akar... ugy tunik enni akarna de a hasa megakadalyozza... de nagyon fura, hogy csak vizszintesben es szopas kozben vizit, felemelem fuggolegesbe, lehiggad, vissza parnara ujra... ez ilyen vizszintes hasfajas :D:D es en indikaloma tejjel, amit bele probalok tolteni :)
Igazabol en ott csusztam meg az ejszaka, hogy a maratoni buli elejen a szoptatas kozben vettem eszre, hogy megint atazott a ruhajam, ereszt a pelenka (ez lassan mar minden ejszakas kaland lesz szinten, a ruhacsere) es igy csak kajalas utan tudtam atoltoztetni, atpelenkazni ami hiba volt, mert ettol felebredt es akkor kezdte igazan csak a balhet... szoval az ejszakai pelenkazas nem tul jo buli, ha kell, akkor meg kajalas elott kell megejteni, kulonben lottek a bekes alvasnak. (eleve egy jofele pelenka kene :D)

luna6

Na, Lányok, látom, nem unatkoztatok.

Azt az előbb el is felejtettem írni, hogy tegnap Léni annyira, de annyira keveset evett, hogy már kezdek aggódni. 350 volt a napi adagja, de úgy, hogy az utolsó 50-et az előző kaja után 2 órával, az esti nyűglődés végefelé adtam neki, hogy ne legyen annyira üres a pocak.
Most is 30-at!!! bírt enni. Még egy egynapos baba is többet eszik lassan. Ennek ellenére jókedvű, vigyorog, nézelődik, szóval nem értem.

Kép

Kép
***csilla***

125??? És járvány? :D :D :D Ez jóóóó. Ezt a cumit szerintem mi is kipróbáljuk.

Akkor legyen úgy, hogy 1 hétre elvállalom Aron-t, 1 hétre Zoe-t, aztán cserébe megyek egy hétre Portugáliába, egy hétre meg Krétára. Hmmm? Mit szóltok? :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

En benne vagyok!! :) Ide johetsz nyugodtan!! :D akar ket hetre is !!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.24 10:09-kor.

luna6

Mégsem alszik :twisted:
Ráadásul elkezdett csuklani!

Luna igazad van, köztünk két óra az elétrés.

Csilla, benne vagyok :wink: , mikor küldhetem Zoet?
Most rögtön?
Vendég

Hat vegulis nem kell neki mar allandoan aludnia, nagylany :D Egyre kevesebbet fog... addig orulj, mig csendben csuklik maganak, ha ordit na aaaaaz mar nemjo :)
tenyleg, jo napjain hanyat alszik egy nap? 3 alvassal siman beerik ekkorak. Persze nagyon nem mindegy, hogy haromszor 1' perc vagy haromszor ket-harom ora :D

luna6

Csilla, hú ez nem jó hír, hogy Léni keveset eszik :(
Én biztos megkérdezném a dokit, hogy mitől lehet.
Ha jól emlékszem Léni már több mint 4 kg, és ha jól tudom testsúlykilogrammonként minimum 125 ml-t kéne megenniük egy nap. Ha már 4,5 kg akkor a napi minimumja az kb 560 ml kéne, hogy legyen.
A 350 az meg ennek a felénél épp egy picit több :(

Mi haspókok vagyunk, most már úgy egy hete 650-700 csúszik le neki. És nem tömöm! Annyit eszik amennyit kér.
Tegnap vacsira, utolsó evéskor 160! evett :shock: , csak néztem nagyokat.
Vendég

Hát elég sokat alszik amúgy. Meg ha azt veszem nem két hónapos lenne most eredetileg, hanem egy.

Délelőtti etetés után általában tuti nem alszik egy-másfél órát, de van, hogy kettőt. Aztán ebéd után se mindig alszik rögtön és legalább 3 hete a délután fél hat/hat - este fél 10/10 közötti időszakban max fél órát alszik. Akkor szokott kisördöglányt alakítani. És ezen kívül még a szokásos evékori ébrenlét, meg büfi után kb 15-20 perc mire visszaalszik teljesen. A rögtön beájulás az kb napi 1 alkalom.
Vendég

Oké, akkor hol kezdjek? Nyugaton vagy délen? :D
Bébik jöhetnek, egyszerre is. Kell egy kis edzés.

Léna is csuklik pont most, az agyam eldobom. Megint egyre több csuklás van nálunk.
Hétfőn 4235 gramm volt, de nem lepne meg, ha most kevesebb lenne.
A védőnő azt mondja, ne aggódjak, valószínű diétáztatja magát, annyira szar volt az emésztőrendszerének az előző tápszer, hogy most tisztul. Hát nem tudom, hogy megnyugodtam-e.

Kép

Kép
***csilla***

Haaat jo huzata van a lanyodnak! :) Nalunk ez a terulet ugye nem ismert terep, fogalmam nincs rola mennyit eszik vagy nem eszik a gyerek. De eddig hizott, szoval hacsak nem ejjel rajar a hutore akkor valami megy bele, legalabbis eddig ment :)

luna6

Nálunk még mindig elég kevés a fent lét, ha leszámítom az evést és a vergődéseket. Szerintem max. 2 óra. A többi alvás.
De bizony Léni is ma lenne még csak 5 hetes és egyre jobban úgy látom, hogy igenis számít ez a mínusz 7 hét. Legalábbis több mindenben.

Kép

Kép
***csilla***

Vik, Te fent vagy iwiw-en?

Kép

Kép
***csilla***

Alapjában nem baj, ha nem alszik, ez a normális, hogy egyre kevesebbet fog aludni nappal.
Per pillanat az a gáz, hogy hajnali 5 és most 12.30 között kb. 2 órát aludt.
És semmi, és sehogy se jó neki :twisted: . Mert ha érdekelén a csörgő, a zenélő izé, a mesemondás, a beszélgetés mint máskor akkor azt mondom oké. Na de most kezd kiborítani :(
Persze neki is lehet rossz napja. Csak tudnám mitől??
Vendég

Hat nem veletlenul szamolnak a korababaknal asszem egy evig vegig korrigalt meg rendes kort is. Enyimlegeny azert majdnem 5 hetesen tobbet van fenn ennel. Persze egy-egy eset nem mervado.
Es vegulis ne reklamaljak, a pasika ugy tunik elejetol fogva vette a lapot nagyjabol, hogy ejszaka az ejszaka... bar ez nem gatolja meg a bulizasokban, de jobb az alvokaja ejjel megis valahogy.

luna6

Luna, képzeld, az autósülésbe való izékét nem szállítják Magyarországra. :( Mondjuk meg lehetne kérdezni tőlük, hátha mégis.

Kép

Kép
***csilla***

Vik, valoszinuleg tulporogte magat es most mar az a baja neki is, ogy faradt/almos, csak nem megy a 'lehiggadas' elalvas. Persze ezt csak tippelem igy a messzesegbol.

luna6

Ja, most látom, hogy ez használt és magánszemélyről van szó. Na, akkor rákeresek még.

Kép

Kép
***csilla***

csilla, van egy csomo belole fenn a neten, ide sem volt mindegyik szallithato aztan talaltam megis olyat amit kuldott a tulajdonosa :)
ra kell keresni, hogy Sunshine kids... kidobja a termekeket es kozte csak akad olyan, amit elkuldenek.

luna6

[quote="***csilla***"]J írta:***csilla***a, most látom, hogy ez használt és magánszemélyről van szó. Na, akkor rákeresek még.

Persze, en azt csak mintanak linkeltem be, az volt az elso amibe beleakadtam mikor kerestem kepet, arra nem is figyeltem, hogy eleve olyat linkeljek amit 'tengeren tulra' is elkuldenek.
birom ezt az angol kitetelt, hogy mi nekik tengeren tul vagyunk :D:D

luna6

Csilla, írtam neked, hogy hogy találsz meg.

Luna, valóban bizonyos dolgokban számít, hogy korababa. Bár azt hiszem Zoé egész jól halad. Mosolyog most már elég sokat, próbálkozik a csörgők, zenélő világító izék után nyúlni. 24 órából 8-10 órát tuti nem alszik és hála istennek ő is az elejétől tudja, hogy most akkor éjszaka van.
Én is azt gyanítom, hogy túlpörgött és azért nem bír elaludni. Bár most hasra tettem és úgy tűnik, mintha......
Vendég

Köszi, Luna, már meg is vettem. Úgyis a horvát út nem lesz rövid, legalább normálisan üljön benne szegény gyermek.

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?