A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peni: köszönöm! Megnyugtattál!!! A szülésznővel megbeszéltük, hogy fájásokkal, ámde magzatvízzel megyek be és max. két óra lesz a szülés :D
magdolnasz

Kata: a szoba nagyon szép :D Vcrane: köszi az infót jó lenne ha bjöhetne oda a fejemhez végül is úgyis elleszek takarva egy zöld izével..... és ő úgysem látná a véresebb dolgokat de mégis bennt lenne és megfoghatné picurkát nem????? :D Peni: akkor te már tudod mire készülj :wink:
erzsebet0312

Magdolnasz! Jó a terv. :)
Az én tervem az, mint a filmekben. :lol: :lol:
Bemegyünk... jajj jajjjjjj , majd Apa szidása, majd a karomban a kisfiam, Apa átölel és talpig sminkben, friss frizurával készülnek az első családi fotók.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Vicky! behaltam a szétdurranós anyukán :lol: :lol: :lol: :lol:

Látod látod ez az igazi szerelem!!!!!

Kata! a dokidnak igaza van....bármikor bármi történhet. Akár már most is! Nagyon szép és fiús Martin szobája! Forgó ügyben nem tudtatok dönteni? És a karácsonyfátok is képeslapra illő!

MAgdolna! nekem sincsenek jóslók, Mátéval sem voltak mégis szépen ügyesen megszületett. Keményedés is csak ritkán van, észre sem veszem.

Párom azt mondta meg ne próbáljak húsvétkor vagy újévkor szülni mert a szemei előtt részeg orvosok lebegnek.... :lol: :oops: :lol:

Gizella! nyugi nyugi! ha baj lenne a méretekkel a doki elküldött volna további vizsgálatra biztosan! Amúgy is vidámabb dolog egy kb 34 centis fejű babát megszülni, mint egy 40-est....khmm. Különben meg ráér meghízni idekint is....Tényleg olyan sokféle mérettel születnek a babák pedig mindnek ugyanannyi ideje van hízni és nőni!
katuska79

Magdolna! kölcsönveszem a szülésterved:)

Bár Hanna verziója se rossz:) de akkor ki lesz sminkben? apa vagy én? :lol: :lol:
katuska79

De hülye vagyok....most nézem, hogy szilveszter helyett húsvétot írjak. Bár húsvétkor sem lenne jó szülnöm:)
katuska79

Katuska! :)
A sminken én is gondolkodtam, mivel nem sminkelem magamat. :)
De ez olyan meseszerű.
Azért húsvétig ne húzd ki. :lol: :lol: :lol:
Bár, sajna ha olyan a doki, az bármikor iszik.
Én amikor még dolgoztam a dokik a kávéjukba simán beletették a köldök tisztításhoz használt alkoholt.
DE! Nem minden doki ilyen!!!!

Kép
hanna30

Katuska: úgy legyen :wink: Forgó ügyben Apa volt öntevékeny és rakott fel mindjárt kettőt (mindkettőt kaptuk). Mondtam is neki, hogy ez tök jó, csak a gyereket nem látom majd tőlük...Úgyhogy most díszletnek jó, amint útban lesz,könyörtelenül ritkítok! :lol: Köszönjük a dícséretet!

Ja, részeges dokik....a Klinikán is láttam olyan fejeket :shock: Én nem akarok senkit sem ismeretlenül meg- illetve elítélni, de az azért magáért beszélt....

Nekünk volt az egyetemen egy docensünk, aki azért nem tudott államvizsgáztatni, mert részegen legurult az egyetemen a léppcsőn és a mentő vitte el...jó, ez kicsit más tészta, de mégiscsak eü... :roll:

Hanna: OK, ilyen talpig sminkben szülésben én is benne vagyok, a végén körbeleng a mámorító parfümillat és Orbitreklám-szerűen csillog a fogunk is :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: húsvétig azért eleged lenne szerintem.........nekem már most is az van néha.

Én arra gondoltam, hogy a szülés előtti nap (mondjuk én a tervezett császár miatt tudom mikor lesz) elmegyek fodrászhoz és ha mást nem is egy kis szempillaspirált viszek magammal a komfort szintet emelendő..........
Igaz az első császárnál menni sem tudtam az első nap...(a másodikon is inkább csak vonszoltam magam 90 fokban meghajolva) de mindezt kifestett szempilákkal elegánsabb csinálni... :wink: .

Hanna: ez a köldök tisztító alkohol a kávéba elég meredeken hangzik azért...........de simán el tudom képzelni, hogy van ilyen.

Soma tavaly rosszul lett szilveszterkor, Alsópáhokon a buli kellős közepén...összehányta a szobát...benyalt egy jó kis rota vírust a szállodában. Bevittük hajnalban a Hévízi ügyeletre, doki sehol..........hívásra megjelent 40 perc múlva....olyan iszonyat pia szaga volt. MOndtam hogy nem Ön az ügyeletes? MOndta, hoyg de IGEN.......no komment....Ilyen egy jó gyerekorvos :twisted: .:twisted:

KépKép
peni

sziasztok!

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem érkezett újabb kisbaba. Na, de, ami késik nem múlik, addig csodállom Alex édes képeit!
Vicky! Minden nap tehetnél fel egyet-egyet, úgy megédesíti a napokat!

Csajok:micsoda szülésterveket szövögettek! :lol: Kiváncsi leszek kinek jön be. 8)

kata:nagyon szupi ez a szoba! Már csak Martin kell a kiságyikóba. Persze ő is megérkezik lassan.

Kismamik:a gólyák üzenik, hogy bocsánat a csomagok késéséért, de olyan hideg van a magasban, hogy lefagy a szárnyuk és a csőrük, így gyakorta be kell térniük a melegedőbe. DE ami késik, nem múlik! :lol:

Kép
moffli82

Sziasztok Kismamik!

Bocsánat a zavarásért, egyszer már írtam Nektek, illetve tettem fel 4D-s képeket az akkor 13 hetes pocaklakó Kisfiamról, hogy lássátok, milyen csoda ez az egész... 7 centis, és mindenük megvan.

Én január 8-ra vagyok kiírva (Csöre! :D ), és szeretnék egy pár dolgot megosztani Veletek, hátha tudok egy-két hasznos infóval szolgálni.

Zsófinál kb. a 27. héttől voltak jóslófájásaim, borzasztó aktív voltam, nem fájt semmim, jöttem-mentem, a szülés napján aqua-natal-on (kismamáknak való vizitorna) voltam, bevásároltam, vezettem, majd este 9-kor elfolyt a magzatvíz, és innentől számított 2 óra 42 percen belül megszületett az én kis hajasbabám.

A doki pár nappal a szülés előtt megállapította, hogy teljesen zárt vagyok, itt hetekig nem lesz semmi, erre pár nap múlva spontán beindult a dolog. (Szeptember 13-ra voltam kiírva, és augusztus 21-én szültem).
Tehát semmit nem jelent a zárt méhszáj, ne keseredjetek el! :)

Most Gergővel már van minden bajom, itt fáj, ott fáj, éjjel zsibbadok, fáj a szeméremcsontom, az izületeim pattannak, kell pár perc, míg ülésből kiegyenesedek, folyamatosan keményedek, és 2 napja valami nyákdugóhoz hasonló cucc is távozott. A méhszáj 1 centire nyitva egy hete, és még semmi.
Tehát ilyen is van. :)

Minden terhesség más, ne aggódjatok, a természet jól kitalálta ezt az egészet. Nincs kis poci, meg nagy poci, kis baba, meg nagy baba... Mindenki akkora, amekkorának lennie kell. :wink:

Kórházi csomag: Nekem a Tena extrából kettőt kellett betenni egymás mögé, hogy hosszú legyen. Úgy is sokszor cseréli az ember, mert a felhalmozódott víz a szervezetben nagyon gyorsan elkezd távozni, és állandóan pisilni jár az ember lánya. Nálam nem az átázás volt a gond, hanem a hossz. Jó hosszú legyen az a betét, nekem erre a DM-es Jessa éjszakai vált be.

Amit még ajánlhatok: Domestos törlőkendő a WC-csésze fertőtlenítésére, és a Szilvia. Az is jó hosszú, össze kell hajtani hosszában, és úgy működik, mint az itatóspapír, szerintem ilyenkor sokkal jobb ezt használni, mint a WC papírt.

Nem okoskodni akartam, csak a tavalyi tapasztalataimat megosztani Veletek. :D

Végezetül szeretnék gratulálni Vcrane Kisfiához, valamint boldog szülinapot Mágnes Kétévesének! :D

Nagyon klassz, összetartó csapat vagytok, örömmel olvaslak Benneteket, és a mai napig tanulok Tőletek! :D
Kitartás, és csak lazán! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Peni! legalább tudtad rebegtetni a szempilláid :)

Fujjj belegondolva a tiszta alkoholba....jujj.
katuska79

Nem a WC-csésze, hanem a WC-ülőke fertőtlenítésére. :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Tényleg a törlő!!! a klotyipapríból oyaln sok kell....ki is cserélem :)

Ha van időd gyere! Gondolom Neked sem egyszerű egy kicsi mellé egy pici is!

Tök jó most már minden héten izgulhatunk valakiért:)
katuska79

Katuska! Látom, tudod még fokozni. :)

Peni! Ez a valóság. Sajnos nem egyszer ügyeltem ilyen dokival. :(

Kép
hanna30

Hááát mondjuk a csészét sem árt néha...:) szerencsére mindenhol van egy két igénytelen aki otthon hagyja a kultúrát ha idegen helyen van :oops: :oops:

Máté teletömte a vizespoharat zsebkendővel.....mosogat:) nagyon házias ez a gyerek. Kár, hogy már úszik minden....
katuska79

Katuska! Igen, én is csodálkozom mindig, hogy panaszkodnak a nők, hogy milyenek a mosdók... De valaki mégis ott hagyja...

Mátét meg megzabálom.

Edina! Emese! Köszi az infókat!

Kép
hanna30

Én vettem papír wc-ülőkét, szerintetek az használható?
Nálunk a kórházban a szülőszobán nem engednek betétet használni, helyette vattát gézbe csomagolva, bugyi nélkül, és a szülés utáni pár óráben is csak ez van ott.
Nekünk kell ezt vinni, csak azt nem tudom, hogy egy teljes csomag vattából lesz 1 "betét".

Kép
moffli82

katuska:micsoda házias gyerkőcöt faragtál Mátéból! Csak később is tartsa meg ezt a jó szokását! :lol:

Kép
moffli82

moffli:
én is viszek papír wc ülőkét, szerintem jó ötlet, abban a helyzetben az ember nagyon nem tud guggolni.... Szóval remélem beválik :)

gremese:
köszi a tippeket :) A ti gyerekeitek közt sem lesz túl nagy korkülönbség :)
Köszönjük a köszöntést :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vcrane: Alex mint mindig zabalni valo, gondolom a nagyszulok is teljesen oda vannak.:)
Kata a szoba csoda szep. Nalatok amugy egybol a sajat kisagyaba es szobajaba fog aludni Martinka egyedul vagy egy ideig a ti szobatokba es atpateroljatok a kisagyat oda? Csak mert annyira szepen beallitottnak latom a kisagyat a szobaba el sem tudom kepzelni hogy az onnet ki kikerul. Habar nekunk is bent marad es egy kisebb mozes lesz a mi haloszobankba amit az elejen Attila hasznalni fog :wink:

Kép
brestovsky

Köszönöm mindenkinek a biztatást! Azért ha már itthon leszünk a kisasszonnyal, tuti konkrétabb paráim lesznek :oops:

Kád: én az egész terhesség alatt nem fürödtem kádba. Az elején azért, hogy ne legyen vetélés, aztán meg azért, mert a tisztaság miatt mégiscsak fürdés előtt kimosnám a kádat, és ehhez lusta voltam. Mostmár fizikailag ki se tudnám szerintem mosni a kádat. (Anyós kímélendő engem, jár takarítani, ezeket az akrobata mutatványokat már ő hajtja végre.) Izé, nem is tudom, ha beleülnék a kádba, hogy másznék ki. A kanapéról is érdekesen tápászkodom fel.

Fodrász, kozmetikus: november végén voltam fodrásznál, asszem ezt beosztom áprilisig. :) kozmetikushoz elvileg havonta járok, a következő kör január közepe lenne, de lehet, hgoy már nem lesz kedvem. Nem akkora poén háton feküdni, és a kisasszony kifejezetten utálja.

Domestos törlőkendőt én is viszek.

Ma voltam a védőnőnél. Lelkesen mondta, hogy óó, majd a mellszívót, a pelenkát majd apa beviszi, ezt meg azt majd apa beviszi...., háát, szóval, izé, meglepő vagy sem, de férjem dolgozik, nem biztos, hogy minden idejét azzal fogja tölteni, hogy engem ellássson.
És még egy vidám infó a kórházakról: védőnő szerint a cukordiétám senkit se fog érdekelni, így ha szeretném tartani a napi 6 étkezésemet, akkor oldjam meg magam. És jobb, ha hoznak be nekem kaját, mert simán kaphatok szárazbab főzeléket, vagy paradicsomos káposztát.
Ezzel kapcsolatban két kérdésem van: (aki már szült, bizos emlékszi): tényleg teljesen pocsék a kaja, nem elég a büféből kiegészíteni?
Valóban a káposzta, karfiol stb. átmegy a tejen és puffasztja a gyereket? Különösen úgy, hogy az első két napban nem is nagyon van az ember lányának teje?

Kép
gombócmakka

Csajok!
Nektek mit mondott a doki, meddig szedhetitek a magnéziumot???
Nekem nem mondott semmit, én még mindig szedem!

Ma nagyon carul vagyok. Fáj a hasam, a derekam, fáradt vagyok, de nem tudok aludni. Remélem ez csak átmeneti. Biztos betett a délelőtti procedúra a CTG-vel.

Kép
jandrea

Császár: nekünk a margitos szülésfelkészítőn azt mondták, hogy üvegablakon keresztül apuka nézheti, és a gyereket császár után is mellrerakják, tehát szerintem a császárosok se aggódjanak! (annyira...)

Kép
gombócmakka

Moffli! oh ez meg már miért jó nekik? Miért nem szorongathatsz betétet a lábad közt? Nem egyszerűbb? Hát én vinnék be a helyedben betétet....ha nem tetszik nekik akkor vattázanak csak! Lehet hogy a vérzés mennyiségét így jobban tudják követni? na de akkor máshol is így kellene....

Látom Mágnes el vagytok "sárkányosítva" :lol:
katuska79

Késlekedő gólyáknak: szerintem megjönnek azok:)

A védőnőnek mondtam, hogy szeretném kihúzni januárig mindenképp. Rámnézett és közölte, hogy még magasan van a hasam, ne aggódjak.
Így nem aggódom. (jobb pillanataimban egyáltalán nem, rosszabb pillanataimban azért egy kicsit.)

De ma délben a buszmegállóban állva azt hittem, hogy szivárog a magzatvíz. Mire hazaértem és megnézhettem, addigra megszárad, így gondolom se nyákdugó, se magzatvíz, de egy tíz percre a frász jött rám. Lövésem sincs, mi volt...

Kép
gombócmakka

Katuska! Képzeld vissza kellett mennem a piacra, kiderült hogy az oldalasnak a másik fele, amit nem mutatott meg az ürge az szalonna. Nagyon mérges voltam! :twisted: :twisted: :twisted:
Te kaptál teát?

Vicky! Alex csodaszép! Te milyen orvos vagy?Bocsi ha már volt róla szó!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vatta: nekem meg a gyógyszertárba mondták, hogy a tena betétre rakjak steril vattát, mert a betét nem steril és én meg mit akarok majd a friss gátsebemmel?

Remélem majd egy nővér a kórházban irányba állít, hogy mit akarjak a friss gátsebemmel....

Kép
gombócmakka

Emese! Köszönjük a tippeket! Domestos fertőtlenítőkendőt és papírülőkét én is készítettem be! A klotyóra nagyon allergiás vagyok ha nem tiszta.

Mágnes: én 31-én megyek CTG-re ha addig kitartok és kb 1 hete már azt mondta a doki hogy a külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva! Lehet hogy szülni fogok? :D

Kata: nagyon hangulatos kis babaszoba, Martin imádni fogja szerintem :wink:

Életemben először nekiveselkedtem a spenót készítésnek és nem azért hogy dicsekedjek de szuperül sikerült- apucinak ízlett nagyon!

sahli

sahli:
nem akarlak elkeseríteni, de nálam a külső méhszáj teljesen nyitva 3 hete.... :roll: De te ettől még szülni fogsz! :wink:

Katus:
igen, igazi kis sárkányunk van :) Ma éppen hisztis sárkány... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gombócmakka! hááát szerintem is jobb ha kapsz otthonról kaját. Főleg levest, főzeléket, könnyen emészthető finomságokat! A korházi kaja elég kevés meg nem mindenki szereti a menza menüt....

A puffasztó dolgokról meg annyi, hogy van baba aki érzékeny rá, van amelyik meg nem. De hozzá lehet szépen szoktatni a babákat a puffasztó kajákhoz! Nem kell kapásból mindent tiltólistára tenni csak azért mert puffadást okoz mert előbb utóbb belebolondulsz! Mértékkel kell fogyasztani ezeket a dolgokat és akkor nem lesz gond.

Gondolod, hogy apa nem fog hozzátok rohanni minden nap? ott fog tobzódni! Meg szabi is jár neki ezekre a napokra! A védőnődnek igaza van, pelenkát is tud bevinni apa amennyi kell aznap, a mellszívóra meg lehet nem is lesz szülséged odabent! Azt az őrült mennyiséget az első napokban hogy ne okozzon fájdalmas cickót kézzel is ki lehet fejni és akkor nem kell a fertőtlenítéssel bajlódni! De mire igazán beindul a tej már itthon lesztek....

Andrea! 36. hétig javallot a szedése a magnéziumnak, úgyhogy már elhagyhatod! Jöhet a málnalevél és társai:)
katuska79

Jandrea: Nekem azt mondta a doki hogy a 36.héten hagyjam abba.

Enikő: hogy vagy?

sahli

Jandrea
Általában a 35-36. hétig javasolt a Mg...

Gombócmakka
Esetleg egy kis pisi... :wink:
Nálunk a kórházban elég jó kajákat adtak...

Moffli
:roll:
Nem lehet betétet használni? És még vattát is te vigyél????

Rita
Gondolhatod, élvezte kicsi fiam a helyzetet... mindig volt valaki, aki ringassa a popsiját
:oops: :wink:
Vendég

Sahli! hamarosan nagyüzemben fogod készíteni a spenótot:) úgyhogy csak gyakorolj apán mindenféle főzeléket:) holnap mondjuk finomfőzelék?
katuska79

Mágnes: ok akkor majd meglátjuk :shock: pedig én ezt jelnek tekintettem

sahli

Vicky! meg ágyat ha aludni is akar :) :twisted:

Sahli jó, hogy említetted a spenótot mert van egy nagy táska spenót a hűtőben...
katuska79

[quote="gombócmakka"]V írta:gombócmakkaatta: nekem meg a gyógyszertárba mondták, hogy a tena betétre rakjak steril vattát, mert a betét nem steril és én meg mit akarok majd a friss gátsebemmel?

Remélem majd egy nővér a kórházban irányba állít, hogy mit akarjak a friss gátsebemmel....

Nem nővér vagyok, de azért hátha... :wink:
Tökéletesen megfelel a betét... a friss sebbe a vatta meg beleragad....
Vendég

Katuska! Imádom a finomfőzeléket is úgyhogy nem rossz az ötlet- de apa felterjesztette hogy szívesen enne szilvásgombócot

sahli

Katuska, köszi a tippeket.

Hát, a férjem fogalmam sincs mennyit fog rohangálni, (nagyon utálja a kórházakat, de azért ezen szerintem túllendül) de ugye anyósomat és anyámat úgyse lehet majd visszafogni, így azért éhen nem fogok halni:)

Vcrane, én is a pisit szavaztam meg, végülis a kisasszony igazán jóóóóó helyekre is tud már rúgni, ütni, nehezedni

Kép
gombócmakka

Kata
Nagyon klassz lett Martin szobája :lol:

Spenót, finomfőzelék jöhet ide is :wink:
Vendég

Zenét ki visz be a szülőszobára?
Mágnes: ha jól emlékszem Neked lesz CD-d ugye?

sahli

Hm, spenót, ez most jóól hangzik:)

Múltkor csináltam spenótos halat, ha lenne itthon hal meg spenót, akkor csinálnék újra:)

Kép
gombócmakka

Vicky, köszi a vattás tippet.
Meg, ha nagyon akarnak, akkor legalább vattát csak tudnak adni a kórházban.
Mert ok, hogy mindent vinni kell, de tuti, hogy van, aki úgy esik be, hogy nem egy fél teherautónyi cucca van, és úgy is boldogul...

Kép
gombócmakka

Vcrane,nagyon szép Alex baba,nálunk is kb. 3szori kelés van éjszaka,plusz amikor azért pattanok ki az ágyból mert nyöszörög vagy csak egyszerűen sír és kézbe kell venni

Petne a Jánosban adnak a babáknak kisruhát amíg bent van meg
takarókat.Egy pelenka meg a feje alatt van,de az kevés.

Nálunk nem engedték be apukát a műtéthez pedig nagyon be voltam pánikolva a műtőasztalon,emlékszem ott mondták a fejem körül hogy ez így nem fog menni,aztán szerintem kaptam valami nyugtatót és lecsillapodtam.Az utána következő pár nap nagyon fájt én is derékszögben közlekedtem,most hogy kiszedték a varratokat,mintha jobb lenne.

Én éjjel-nappal köntös hálóingben vagyok és ingázok a mikró a tápszeres doboz és a kiságy között.

Olyan furcsa,ma voltam bent a kórházban varratszedésen,és a szomszéd váróban sorakoztak a kismamák ctg-re várva,rájöttem hogy valahogy hiányzik a terhesség,meg a nagy hasam,meg a ctg,meg az uh.De közben itt van a kis csomagom,s míg elvoltam otthonról már alig vártam hogy hazaérjek Tomikához
liuska

Sahli, én nem viszek be zenét, mert én sose tudtam háttérzenét hallgatni. Vagy zenét hallgatok, vagy mást csinálok.
Jobb esetben meg se hallom ha éppen csinálok valamit, rosszabb esetben még idegesít is. Így én a zenét kihagyom. Majd koncentrálok a szülésre.

De a fájás szünetekre beviszek valami olvasnivalót.

Kép
gombócmakka

vcrane:sajna itt így megy. Még a gyógyszereket is magammal kell vinni, amit szedek. Őrület. Na, de mindegy. Én azért teszek be mindenféle betétet. :lol:
Amúgy mennyi ideig vérzik az ember lánya?

Kép
moffli82

Gyógyszerek: védőnő azt javasolta, hogy vigyek be magammal algopirint, ha nem tudnék a gátsebtől aludni...

Kép
gombócmakka

Lányok, köszi szépen a sok dícséretet, elismerő szavakat!

Rita: Igen, elvben külön szobában tervezzük Martint altatni az elejétől fogva, aztán meglátjuk :oops: Filóztam én is, hogy mit tegyek vészhelyzetben, ha sokat nyifog, vagy nem maradna meg az ágyban és arra jutottam, hogy akkor ott a mózes, abban átjön hozzánk. Ha ez sem működik, akkor veszünk egy utazóágyat végszükségre, később úgyis kell.

Moffli: ez aztán az ellátás, vattát is ti vigyetek??? De abszolút egyetértek Vickyvel, az a vatta jól bele tud ragadni a sebbe, szerintem többet árt,mint :roll: használ.

Gremese: köszi a tippeket és tényleg gyere gyakrabban, ha időd engedi!

Sahli: gratula a spenóthoz! Én is nagyon szeretem, ellenben még sosem csináltam :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

kata:ezért kell vastagon betekerni gézzel a vattát, akkor nem ragad bele.

Kép
moffli82

Sziasztok!

Megvolt az utolsó UH és az első CTG-n. :) Mutatok képet is, íme:
Kép

A kórházi csomaghoz is végre beszereztem mindent, papír WC ülőkét én is vettem, és a Jessa betéte mellett döntöttem.

És képzeljétek: CG: 1100. :D

Látom újabb baba nem érkezett, pedig már mindig úgy jövök, hogy na vajon ki a következő? ;) Mágnesnél, kata8110 és kisbogácsnál már izgi a szitu. :) De szerintem is csak megfagyott szegény gólyák szárnya, ezért lassabban repülnek. ;)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?